NYHETSBREVET. Senaste nytt inom näringslivet till dig som är intressent hos Nässjö Näringsliv AB. s.4 NT Mediaprint i jätteinvestering

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NYHETSBREVET. Senaste nytt inom näringslivet till dig som är intressent hos Nässjö Näringsliv AB. s.4 NT Mediaprint i jätteinvestering"

Transkript

1 NYHETSBREVET Senaste nytt inom näringslivet till dig som är intressent hos Nässjö Näringsliv AB Bixia går mot slutspurten Nässjö mot invånare SÅHÄR KOMMER BIXIAS NYA KONTOR ATT SE UT SOM ÖPPNAS DEN 19 OKTOBER PÅ STORTORGET I NÄSSJÖ. Elbolaget Bixia går nu in i slutspurten inför öppnandet på Stortorget i Nässjö. Det står klart att det nya försäljningscentret öppnas den 19 oktober. Centret är 500 kvadratmeter stort och totalrenoveras för att passa Bixias behov av en modern arbetsplats för de 21 nyanställda säljarna. På försäljningscentret ska man arbeta nationellt och de nya säljarna ska först utbildas i såväl varumärket Bixia som det nya arbetssättet man ska arbeta utifrån. Nu öppnar Ahlsell butiken FLERA NYA LÄGENHETER BYGGS FÖR ATT MÖTA DET VÄXANDE BEHOVET. ENLIGT EN NY STATISTIK FRÅN STATISTICON ÄR NÄSSJÖ PÅ VÄG ATT BLI INVÅNARE ÅR Under våren överskred Nässjö kommun invånare och siffran stannar inte där. Enligt en prognos från Sveriges ledande statistikföretag Statisticon är Nässjö på väg att bli invånare år En siffra som inte förvånar med tanke på att flera företag väljer att etablera sig här och många expanderar sin verksamhet. För att nämna några har vi SIVAB, JSC, Subway och Caférangen. Dessutom utvecklas det många nya jobb varje år och det jobbas aktivt med att få in ungdomar på arbetsmarknaden samt med integration. Vi har även blivit en attraktiv boendeort, vilket gjort att kommunen satsar på nya boendealternativ. Nya lägenheter byggs i denna stund, vilket behövs då vi kan se att födelsesiffrorna ökar, säger kommunalråd Anci Magnusson. Läs fler nyheter inuti brevet s. 2 Flera satsningar i Nässjös handel Nu har de sista varorna plockats upp och Ahlsells nya butik har invigts! Fem personer kommer att sitta på plats i butiken, varav tre är nyanställda. Vi tycker att det är väldigt spännande att få öppna butiken. Under byggnationstiden har många frågat oss om vi inte öppnar snart, säger regionchef Stefan Sandberg, som äntligen kan säga att nu är det öppet! s. 3 Nytt EU-projekt för Tillverkande företag har lämnats in: GROWKomp s. 3 Stor satsning genomförs för att säkra upp kompetensförsörjningen s.4 NT Mediaprint i jätteinvestering s.5 Att boka in i höstens kalender s.6 Många nya intressenter

2 Nyheter från Nordic Infracenter Infraservice vann upphandling Ny järnvägsutbildning SÅHÄR GLADA VAR INFRASERVICE NÄR DE VANN UPPHANDLINGEN I AUGUSTI. I MIT- TEN SER VI DEN NYA REGIONCHEFEN JONAS RÅMAN. Infraservice Scandinavian växer åt alla håll. Nyligen vann de en upphandling värd 15 miljoner kronor där slutkunden är Trafikverket. Uppdraget är ett DEF-slipersbyte som de ska göra tillsammans med Infratek. Dessutom går omsättningen mot det dubbla: en omsättning på 100 miljoner kronor.de har även expanderat verksamheten med 3 nyanställningar, varav en ny regionchef som ska täcka norra Sverige från det nya kontoret i Umeå. Totalt har nu Infraservice fem kontor. FOTO: JOHANNA STENVALL, SMÅLANDS DAGBLAD. Med sina tre gymnasieutbildningar, samt vuxenutbildningar och numera tre YH-utbildningar har Nässjö nu ett av landets bredaste utbildningar inom järnväg. I mitten av augusti började den nya lokförarutbildningen med sina 21 elever av 160 sökande. Vi har gallrat ut de bästa till utbildningen och vi fick ihop en klass med riktigt duktiga killar, säger Martin Sievers, biträdande rektor för Nässjöakademin. Nyheter från Handelsplatsutvecklingen Flera satsningar i Nässjös handel nya restaurangen Caférangen att ha uteservering där. På fasader i Nässjö pyntas det med fina väggmålningar som är på väg att sätta Nässjö på kartan inom gatukonst. Nyligen blev en ny väggmålning klar som invigdes under evenemanget Matmarknaden. Evenemangsgruppen: Stortorget invigs under julskyltningen Subway, Espresso House, Caférangen och Life Hälsobutik är några som satsar i Nässjö. Espresso House etablerade sig i våras och i oktober öppnar världens största snabbmatskedja i Lifebutikens tidigare lokaler, nämligen Subway. Och Life flyttar in i Vilas gamla lokaler för att kunna bredda sortimentet. De södra delarna av Stortorget byggs om för att få plats med nya uteserveringar och för att skapa ett gångstråk i trevlig miljö. Bland annat kommer den I Nässjö satsar butikerna, fastighetsägare och kommunen gemensamt pengar i evenemangsgruppen för att kunna anordna aktiviteter. I gruppen finns representanter från Nässjö Näringsliv AB, Turistbyrån, Kultur & Fritid och informationsavdelningen från kommunen. Gruppen jobbar både med att göra egna event, men framförallt att vara samarbetspartner till andra som gör event, till exempel Nässjö mot cancer. Förutom Nässjö mot cancer blir det två favoriter i repris mot hösten: höstyran och julskyltning med invigning av Stortorget.

3 Nyheter från Tillverkande företag i tillväxt HYSS ökar produktion med 400% SB Seating investerar och förvärvar MATS SÖDERGREN, VD PÅ HYSS. HYSS fick förra året uppdraget att producera lösgodisboxar till alla Coop-butiker i landet. Uppdraget gjorde att produktionen ökades med 400 procent och i höstas anställdes åtta personer för att möta den enorma beställning som kom in. Dessutom investerade man 2,2 miljoner i nya maskiner och Mats Södergren berättade att de låg på en takt som motsvarar 50 miljoner kronor i omsättning. VD:N BERNDT AXELSSON OCH PRODUKTIONSCHEFEN LARS-ERIK ALFREDSSON. I våras investerade Scandinavian Business Seating 6 miljoner kronor i ett materialhanteringssystem. Det nya systemet kortar ledtiden med 25 procent och frigör 600 kvadratmeder golvyta. Och i juni köpte företaget Hollands ledande kontorsstolstillverkare BMA Ergonomics. BMA säljer produkter under varumärket Axia. Avsikten är att BMA ska gå samman med SB Seatings kontor i Nederländerna. Nytt EU-projekt för Tillverkande företag har lämnats in: GROWKomp Logkomp, som var ett samarbete mellan näringslivsbolagen Vaggeryd-Jönköping-Nässjö, blev ett resultatgivande och lyckat projekt som avslutades Bolagen tänker fortsätta med det goda samarbetet med regional företagsutveckling och kommer därför att söka ett nytt EU-finansierat projekt GROWKomp som är inriktad mot tillverkningsindustrin i regionen. Till projektet har ca 10 företag från varje ort tecknat upp sig för ett gediget kompetensutvecklingsprogram med följande inriktningar: Företagsutveckling och Innovation, Kompetensförsörjning, Jämställdhet och CSR. I december får de besked om ansökan går igenom eller inte. Stor satsning genomförs för att säkra upp kompetensförsörjningen MODELLEN ILLUSTRERAR HUR NÄSSJÖ NÄRINGSLIV AB OCH NÄSSJÖ KOMMUN ARBETAR STRATEGISKT PÅ FLERA NIVÅER I FORM AV OLIKA AKTIVITETER DÄR SKOLA OCH NÄRINGSLIV INVOLVE- RAS OCH MÖTS. Ett nytt kompetensråd startades innan sommaren i syfte att säkra kompetensförsörjningen genom möten mellan näringslivet och skolorna. I rådet finns representanter från Nässjö Kommun, Nässjö Näringsliv AB, Brinellgymnasiet, Högskolan Jönköping, NLC, grundskolan i Nässjö och företagare. De kommer att titta på hur och vilka forum som behövs för att skola och näringsliv ska mötas och prata samma språk. De planerar att träffas två gånger om året. Målet är att få anställningsbara ungdomar som kommer ut under/efter gymnasiet, VUX eller högskolan.

4 Nyheter från Nässjö Business Park & it-satsningar NT Mediaprint i flertal investeringar VD JAN-OLOF KROHN OCH AFFÄRS- OCH TEKNIKUTVECKLARE HÅKAN LARSSON SER LJUST PÅ FRAMTIDEN. Just nu är NT Mediaprint mitt uppe i ett flertal omfattande investeringar i mångmiljonklassen. Investeringar som ingått i en långsiktig plan för att kunna attrahera en större kundmassa på marknaden. I våras installerade NT Mediaprint en för marknaden helt ny digital printer av världsledande fabrikat. De var först ut i Europa med att installera den digitala printern till och med före världslanseringen. Förutom den digitala printern har företaget även investerat i ytterligare kuverteringskapacitet och kraftfullt uppgraderat sin IT-plattform. Kostnadsfria lokaler erbjuds Nässjö Businesspark och Nässjö Industriby erbjuder företag som ska startas tre månaders kostnadsfri industrilokal(100kvm) eller kontorslokal. Ett erbjudande som bland annat gjorde att LM Inredning flyttade sin produktion till Nässjö från Stockholm i våras. Just nu finns det lediga lokaler där coach samt en mentor ingår under första året. Om man är intresserad av detta erbjudande eller vill veta mer om lediga lokaler i Nässjö kan man kontakta Peter Johansson, på eller peter.johansson@nnab.se. Flera it-satsningar i Nässjö Under 2015 har flera it-bolag satsat i Nässjö. Reklambyrån och it-bolaget En Oas öppnade kontor i Nässjö för att täcka Höglandet. System Technologies har blivit en Xerox-partner för att kunna bredda sitt kunnande för att ta totalansvar över kundens it. JSC har flyttat in i sina nya lokaler som har skyltläge mot riksväg 40. INVID har anställt fler till sina lokaler i Nässjö som de både växer och trivs i. Nyheter från Logistic Park Nässjö Logistic Park Conference Ny partner och nytt projekt För tredje året i rad anordnas Logistic Park Conference. Om man vill få inspiration och en kunskapsinjektion inom affärsutveckling, HR, lärande ledarskap och digital kommunikation ska man boka in den 4 november. Några av årets talare är Tobias Larsson från Cloetta, Petter Jacobs från JSC och Daniel Björkqvist från Ericsson. Inom Logistic Park Nässjö har Leyla Is(konceptansvarig) jobbat med diverse utvecklingsprojekt under det senaste året. Genom att ge support och coaching till olika företagare som har haft behov av stöd. Till exempel företagsutveckling, styrelseetablering, strategisk affärsutveckling och verksamhetsutveckling. Dessutom har klustret fått en ny partner: företaget Peter & Partner.

5 Resultat från kundnöjdhetsundersökningen I våras genomförde vi, Nässjö Näringsliv AB, en kundnöjdhetsundersökning där ni(intressenter) fick svara på olika frågor. I undersökningen ombads ni att först gradera hur viktiga våra olika tjänster är, det vill säga vilka behov ni har. Av resultat kan man konstatera att det finns behov av våra samtliga tjänster. Förutom att gradera specifika tjänster fick ni svara på två generella frågor om vår service. På frågan Hur sannolikt är det att du skulle rekommendera Nässjö Näringsliv AB till en annan kollega/partner/entreprenör/etablerare? blev snittet 8,5. På den nära relaterade frågan Hur nöjd är du med Nässjö Näringsliv AB:s personliga bemötande och dialog? blev snittet 8,3. Utifrån undersökningen kan man se att Nässjö Näringsliv AB ligger på ett NKI där 85% sätter betyget åtta till tia, vilket innebär att man kan säga att NNAB har över 100 personer som är ambassadörer eller om man så vill säga extra säljare ute för Nässjö, kommenterar Sten Jacobsson, innovationsexpert och affärsutvecklare på Innovation 360 Group. Totalt deltog117 företag i undersökningen som skickades ut till NNAB:s ca 350 intressentbolag. LÄS HELA ARTIKELN PÅ Utvecklingsstatistik FÖLJANDE STATISTIK VISAR NÄSSJÖ NÄRINGSLIV AB:S INSATSER HOS FÖRETAG FRÅN 1 JANUARI TILL 11 SEPTEMBER 2015 Företagarkommunen: 1560 företagsinsatser Handelsplatsutvecklingen: 268 butiksinsatser Nyföretagare- och entreprenörskommunen: 12 företagsuppstarter Etableringskommunen: 11 etableringar/investeringar Missa inte våra erbjudanden! Som intressent hos oss har du ett flertal rabatter och erbjudanden att nyttja hos olika företag. Bland annat ger Preem kraftiga rabatter på drivmedel, nyetablerade En Oas erbjuder en kostnadsfri analys av ens it-miljö och Prosmart har 65% rabatt på deras produkt Prosmart MPS. Hitta rätt nätverk för dig! Det finns ett antal nätverk som du kan ansluta dig till, för utbyte av erfarenheter och kontakter. Besök för att hitta ett som passar dig! Vill du ha besök av oss? Vi har som målsättning att vara i regelbunden kontakt med våra intressenter. Ser du att det är rätt läge för att vi besöker dig själva eller tillsammans med kommunledningen så hör av dig till oss så kan vi boka in ett möte! Att boka in i höstens kalender (Se fler händelser i vårt kalendarium på TORSDAG 24 SEPTEMBER Näringslivsträff på CEOS Näringslivsträff med tema tillväxt och kompetensförsörjning. ONSDAG 25 SEPTEMBER Frukostseminarium: 4 principer för ett inspirerande ledarskap Utvecklar dig som ledare. GRATIS FÖR INTRESSENTER! TORSDAG 22 OKTOBER Företagsfrukost med NNAB & Kommunledningen Ät frukost och samtala med NNAB & Kommunledningen. ONSDAG 4 NOVEMBER Logistic Park Conference 2015 Konferens med tema utveckling, hållbar tillväxt och ökad lönsamhet.

6 Många nya intressenter Mellan 1 januari 2015 till 10 augusti 2015 fick vi 32 nya intressenter hos Nässjö Näringsliv AB. Nedan följer en lista på de nya intressenterna. Acconia Resultatskap AB (Organisations- och rekryteringskonsulter) Autoclean All Service i Nässjö (Bilrekond samt bilverkstad) Bostadstregistret (Bostadsförmedling) BSV Arkitekter & Ingenjörer AB, Nässjö (Teknisk konsult inom bygg och anläggningsteknik) Direkten City Tobak (Tobakshandel) En Oas AB (Reklambyrå, IT-leverantör och utvecklingsstudio) Garpheden Holding AB (Konsulter inom företagsförmedling, ekonomi m.m) Grimstorp Försäljning AB (Försäljning av verkstadsprodukter) Hennes & Mauritz Nässjö (Försäljning av kläder) HHGS HandelsConsulting AB (Marknads- och opinionsundersökning) Hooks Herrgård (Hotell och restaurang) Infranord AB Solna (Anläggningar av järnvägar och tunnelbanor) Jan & Klas i Nässjö Aktiebolag (Uthyrning och förvaltning av fastigheter) JRL Industriteknik AB (Tillverkar, monterar och säljer metallvaror) KJ Hultberg Fastighets AB (Uthyrning och förvaltning av fastigheter) Media Spjuth AB (Försäljning och projektledning inom reklam) MJE Redovisningskonsult (Redovisning och bokföring) M2 Gruppen (Kommersiell fastighetsägare, bl a Fenixgallerian) Naturligtvis Salomonssons AB (Hår- och skönhetsvård, samtalsterapi och healing) Nyslott Management AB/Peragenda (Konsultverksamhet avseende företags organisation) Ottosson Logistic Future Inventory AB (Konsultverksamhet inom logistik) Panacea AB (Bedriver konsult- och utbildningsverksamhet) Pinnstolen i Nässjö AB (Uthyrning och förvaltning av fastigheter) Prodest AB (Säljer tjänster inom personalutbildning) Pålsson Bygg AB (Byggande av bostadshus och andra byggnader) Stiftelsen Lehmanns Verkstad i Bodafors (Skapar en kulturgata i Bodafors) Swedish Sweet 1 (Bageriverksamhet) Telia Nära AB Telia Butik (Butikshandel med telekommunikationsutrustning) Work System (Utvecklar och säljer utrustning till transportbilar) Voxson Carl-L Eriksson AB (Fastighetsbolag som hyr ut industri- och logistiklokaler) Logistikfastigheter Bodafors AB (Uthyrning och förvaltning av industrilokaler) Mainwaring Solutions (Fastighetsförmedling)

7

Om Nässjö Näringsliv AB

Om Nässjö Näringsliv AB 2015 Årsredovisning Om Nässjö Näringsliv AB Utveckling ger tillväxt Nässjö Näringsliv AB > stödjer utvecklingen av befintligt näringsliv i Nässjö kommun > är en länk mellan kommun och näringsliv > stärker

Läs mer

Utveckling ger tillväxt

Utveckling ger tillväxt Årsredovisning 2013 Om Nässjö Näringsliv Utveckling ger tillväxt Nässjö Näringsliv AB > stödjer utvecklingen av befintligt näringsliv i Nässjö kommun > är en länk mellan kommun och näringsliv > stärker

Läs mer

ca 40 företag i nätverket The Railway Town ca 20 företag

ca 40 företag i nätverket The Railway Town ca 20 företag ca 40 företag i nätverket The Railway Town ca 20 företag Logistic Park Nässjö - ett starkt växande industri och logistik-kluster Idag ca 140 företag och ca 2 500 anställda med behov av goda möjligheter

Läs mer

När det gäller den affärsidé du fick rådgivning för på NyföretagarCentrum under 2012, har du startat företag eller ej? Procent. Proce nt 23 5% 14 3%

När det gäller den affärsidé du fick rådgivning för på NyföretagarCentrum under 2012, har du startat företag eller ej? Procent. Proce nt 23 5% 14 3% NKI 2012 NyföretagarCentrum Stockholm respondenter: 692 När det gäller den affärsidé du fick rådgivning för på NyföretagarCentrum under 2012, har du startat företag eller ej? Anta l Ja, jag har startat

Läs mer

Det Stora Lyftet för Järnvägsstaden. Nässjö!

Det Stora Lyftet för Järnvägsstaden. Nässjö! Det Stora Lyftet för Järnvägsstaden Nässjö! Bilden ovan: Nässjö är verkligen järnvägsstaden intygade Stf regionchef Jens Möller från Trafikverket i Malmö. Det finns ingen annan ort i Sverige där sex järnvägslinjer

Läs mer

Om Nässjö Näringsliv AB

Om Nässjö Näringsliv AB Årsredovisning 2016 Om Nässjö Näringsliv AB Utveckling ger tillväxt Nässjö Näringsliv AB > stödjer utvecklingen av befintligt näringsliv i Nässjö kommun > är en länk mellan kommun och näringsliv > stärker

Läs mer

SCIENCE TOWERS JÖNKÖPINGS KOMMUNS FASTIGHETSUTVECKLING AB SCIENCE PARK JÖNKÖPING AB

SCIENCE TOWERS JÖNKÖPINGS KOMMUNS FASTIGHETSUTVECKLING AB SCIENCE PARK JÖNKÖPING AB SCIENCE TOWERS JÖNKÖPINGS KOMMUNS FASTIGHETSUTVECKLING AB SCIENCE PARK JÖNKÖPING AB Illustrationsbild: Science Towers med vy från 51 meters höjd. NU BYGGER VI SCIENCE TOWERS Med målet att skapa fler entreprenörer,

Läs mer

ETT SKANDINAVISKT LOGISTIKSAMHÄLLE

ETT SKANDINAVISKT LOGISTIKSAMHÄLLE WELCOME! ETT SKANDINAVISKT LOGISTIKSAMHÄLLE Parken ska erbjuda konkurrensfrämjande förutsättningar för alla företag som är engagerade i logistikintensiva verksamheter - Nässjö Näringsliv AB:s vision 2020

Läs mer

När det gäller den affärsidé du fick rådgivning för på NyföretagarCentrum under 2013, har du startat företag eller ej?

När det gäller den affärsidé du fick rådgivning för på NyföretagarCentrum under 2013, har du startat företag eller ej? NKI 2013 NyföretagarCentrum Stockholm 605 respondenter När det gäller den affärsidé du fick rådgivning för på NyföretagarCentrum under 2013, har du startat företag eller ej? Ja, jag startade företag EFTER

Läs mer

Näringslivsprogram Tillsammans mot nya jobb

Näringslivsprogram Tillsammans mot nya jobb Näringslivsprogram 2017 Tillsammans mot 70 000 nya jobb Näringslivsprogram 2017 Inledning Näringslivsprogrammet beskriver Uppsala kommuns långsiktiga näringslivsarbete och är ett kommunövergripande styrdokument.

Läs mer

Ny regional mässa Stor tillväxtregion Nytt evenemangsområde. 4 6 september 2014

Ny regional mässa Stor tillväxtregion Nytt evenemangsområde. 4 6 september 2014 Ny regional mässa Stor tillväxtregion Nytt evenemangsområde VÄSTSVERIGE, GÖTEBORG 4 6 september 2014 Nu bygger västra Sverige för framtidens behov Göteborg och Västra Götaland är ett viktigt nav för hela

Läs mer

Svenska Hus i Skåne 37

Svenska Hus i Skåne 37 Svenska Hus i Skåne 37 Svenska Hus i Skåne Svenska Hus i Skåne har en stor geografisk spridning med verksamhet på flera orter. Med en samordnad och effektiv organisation och en aktiv förvaltning i kombination

Läs mer

OLA AGERMARK NÄRINGSLIVSCHEF

OLA AGERMARK NÄRINGSLIVSCHEF OLA AGERMARK NÄRINGSLIVSCHEF Småland Business Region SBR: - Samverkansmodell för offentliga aktörer som jobbar med näringslivsutveckling. - Ursprung i nätverket för kommunernas näringslivsansvariga. -

Läs mer

Mycket ljusa och fina lokaler som får en extra känsla av rymd tack vare den härliga ljusgården! Skyltläge ut mot Svetsarvägen.

Mycket ljusa och fina lokaler som får en extra känsla av rymd tack vare den härliga ljusgården! Skyltläge ut mot Svetsarvägen. Mycket ljusa och fina lokaler som får en extra känsla av rymd tack vare den härliga ljusgården! Skyltläge ut mot Svetsarvägen. Typ Kontor Storlek 1400-3350 kvm Adress Svetsarvägen 6-8 Område Solna/Solna

Läs mer

Mycket funktionell kontorslokal i Solna Business Park som erbjuder många möjligheter. Planlösningen kan anpassas efter era behov.

Mycket funktionell kontorslokal i Solna Business Park som erbjuder många möjligheter. Planlösningen kan anpassas efter era behov. Mycket funktionell kontorslokal i Solna Business Park som erbjuder många möjligheter. Planlösningen kan anpassas efter era behov. Typ Kontor Storlek 500-1015 kvm Adress Englundavägen 9-11 Område Solna/Solna

Läs mer

Vi skapar möten som ger affärer

Vi skapar möten som ger affärer Vi skapar möten som ger affärer Vi brinner för att knyta samman företag och se affärerna gå i lås. Luleå ska vara en intressant plats för människor, etableringar och investeringar. Luleå Näringsliv bidrar

Läs mer

Adress Englundavägen 7

Adress Englundavägen 7 Ljus lokal i utmärkt läge Typ Storlek 695 kvm Adress Englundavägen 7 Område Solna/Solna Business Park Lokalbeskrivning Den lediga lokalen ligger i Solna Business Park, den dynamiska företagsparken med

Läs mer

Total flexibilitet i produktionen EG Infor M3 inspirationsdag

Total flexibilitet i produktionen EG Infor M3 inspirationsdag Total flexibilitet i produktionen EG Infor M3 inspirationsdag Välkommen till en inspirerande dag på temat Kraftkällan Infor M3 så skapar du maximal effektivitet i alla företagets aktiviteter. INBJUDAN

Läs mer

Våga Växa Vinna Under 2008-2010 driver ALMI i Gotlands, Jönköpings, Kalmars och Kronobergs län tillsammans med Science Park Jönköping, Träcentrum och

Våga Växa Vinna Under 2008-2010 driver ALMI i Gotlands, Jönköpings, Kalmars och Kronobergs län tillsammans med Science Park Jönköping, Träcentrum och Våga Växa Vinna Under 2008-2010 driver ALMI i Gotlands, Jönköpings, Kalmars och Kronobergs län tillsammans med Science Park Jönköping, Träcentrum och Swerea SWECAST projektet Våga Växa Vinna. Projektet

Läs mer

Uppdragsbeskrivning. för rollen som

Uppdragsbeskrivning. för rollen som Uppdragsbeskrivning för rollen som VD Välkommen till FDT 04/09 2015 EEL-koncernen, i vilken bland annat kedjorna ELON, Elkedjan samt Euronics Norge verkar, satsar stort i Luleå. Under det senaste året

Läs mer

Kundundersökning 2011

Kundundersökning 2011 Kundundersökning 2011 Vad tycker NyföretagarCentrums kunder om rådgivningen? Hur många har startat företag efter rådgivningen? Branscher, omsättning, anställda? Jämförelse 2009-2011 Om undersökningen Respondenter:

Läs mer

Beredningsbrev. Malmö Cleantech City 2016

Beredningsbrev. Malmö Cleantech City 2016 Malmö stad Näringslivsberedningen 1 (1) Datum 2015-10-06 Adress Lugna gatan 84 Diarienummer STK-2015-1045 Beredningsbrev Till Kommunstyrelsen Malmö Cleantech City 2016 STK-2015-1045 Kommunstyrelsen föreslås

Läs mer

Ansökan om driftfinansiering 2016 och framåt

Ansökan om driftfinansiering 2016 och framåt Ansökan om driftfinansiering 2016 och framåt Bakgrund NOSP För att sätta framtiden för Norrköping Science Park måste man titta på vilka förutsättningar som finns i Norrköping och hur spelplanen ser ut.

Läs mer

Är du intresserad av en bra affär?

Är du intresserad av en bra affär? Är du intresserad av en bra affär? IUC i Kalmar län erbjuder coachning inom strategiarbete för produktionsutveckling och affärsutveckling med fokus på produkter och marknader. Strategier för hållbar tillväxt

Läs mer

Steget före tillsammans

Steget före tillsammans Foto: Cargotec Steget före tillsammans I södra Sverige finns föreningen Tunga fordon som är en medlemsorganisation med världsledande tillverkare av tunga fordon som dumprar, hjullastare, skogsmaskiner,

Läs mer

BORGARFJORDSGATAN 14A /REYKJAVIK 2. Flexibla kontor i dynamiska Kista

BORGARFJORDSGATAN 14A /REYKJAVIK 2. Flexibla kontor i dynamiska Kista BORGARFJORDSGATAN 14A /REYKJAVIK 2 Flexibla kontor i dynamiska Kista FLEXIBLA KONTOR I DYNAMISKA KISTA KUNGSLEDEN 2 STOCKHOLMS FRÄMSTA KONTORSMARKNAD Kista är Stockholms största kontorsmarknad, ett världsledande

Läs mer

Följ med på en 30-årig jubileumsresa i ord och bild!

Följ med på en 30-årig jubileumsresa i ord och bild! jubileum Följ med på en 30-årig jubileumsresa i ord och bild! Bröderna Perssons Specialsnickeri i Bromölla är ett av Sveriges ledande specialsnickerier. Efter 30 års verksamhet är vi idag 23 medarbetare

Läs mer

Nyheter från din kommun

Nyheter från din kommun Nyheter från din kommun Det här är Mariestads kommuns nyhetsbrev för näringslivet, här kan du läsa om vad som händer i kommunen och näringslivet. Har du nyheter som du vill lyfta i det här forumet tar

Läs mer

Avsiktsförklaring. Bakgrund

Avsiktsförklaring. Bakgrund Avsiktsförklaring Denna avsiktsförklaring har idag träffats mellan Jönköpings kommun och Stiftelsen Högskolan i Jönköping, var för sig även kallad part och gemensamt kallade parterna. Bakgrund Syftet med

Läs mer

Företagens villkor och verklighet 2014

Företagens villkor och verklighet 2014 Företagens villkor och verklighet 2014 1 Kort om undersökningen En av Europas största enkätundersökningar till företag Ger svar på hur företag upplever sin verklighet inom en rad områden som tillväxt,

Läs mer

Beredningen Näringsliv Minnesanteckningar Beredningsansvarig: Owe Westberg

Beredningen Näringsliv Minnesanteckningar Beredningsansvarig: Owe Westberg Beredningen Näringsliv Minnesanteckningar Beredningsansvarig: Tid: Fredagen den 18 oktober 2013, kl. 09:00 15:15 Plats: Närvarande: Förhindrade: Ordförande: Sekreterare: Innovatum hus 74 och företagsbesök

Läs mer

Hur ser er drömlokal ut? Här kan ni vara med och påverka från början och sätta er form på lokalen, in i minsta detalj. Adress Englundavägen 7

Hur ser er drömlokal ut? Här kan ni vara med och påverka från början och sätta er form på lokalen, in i minsta detalj. Adress Englundavägen 7 Hur ser er drömlokal ut? Här kan ni vara med och påverka från början och sätta er form på lokalen, in i minsta detalj. Typ Kontor Storlek 470-1767 kvm Adress Englundavägen 7 Område Solna/Solna Business

Läs mer

Näringslivsstrategi Det ska vara roligt och lönsamt att driva företag i Laholm.

Näringslivsstrategi Det ska vara roligt och lönsamt att driva företag i Laholm. Näringslivsstrategi Det ska vara roligt och lönsamt att driva företag i Laholm. Om en av Sveriges mest spännande företagarkommuner. Läge: Laholm berättar om fördelarna med att driva företag i Laholms kommun

Läs mer

Företagsservice. Det ska vara lätt att göra rätt.

Företagsservice. Det ska vara lätt att göra rätt. Företagsservice Det ska vara lätt att göra rätt. Dukat bord samlad myndighetskompetens för dig År 2013 låg Strängnäs på plats 61 av 189 på Sveriges kommuner och landstings ranking av kommunernas myndighetsservice.

Läs mer

Näringslivsprogram

Näringslivsprogram Sid 1 (6) Näringslivsprogram 2018 2020 Med Gävle menas Gävle Kommun Näringslivsprogrammet baseras på att Gävle Kommun i grunden tror på den enskilde entreprenörens förmåga och näringslivets kraft att främja

Läs mer

3. Gävle kommun skapar de bästa förutsättningarna för företagande i jämförelse med andra kommuner i Stockholmsregionen

3. Gävle kommun skapar de bästa förutsättningarna för företagande i jämförelse med andra kommuner i Stockholmsregionen Sid 1 (5) Tjänsteskrivelse 2016-09-07 Näringslivsprogram Näringslivsprogrammet utgår från det kommunövergripande målet Gävle kommun bidrar till att skapa goda förutsättningar för företagande och arbetstillfällen.

Läs mer

Vad är Vimentis GROUP? Vimentis Group AB är ett försäljningsbolag grundat i Göteborg 2014 som jobbar med konsultativ affärsrådgivning för företag med

Vad är Vimentis GROUP? Vimentis Group AB är ett försäljningsbolag grundat i Göteborg 2014 som jobbar med konsultativ affärsrådgivning för företag med MAP TO THE MONEY MAP TO THE MONEY är framtaget av Vimentis Group AB. Det är en del i tillväxtprogrammet VIMENTIS V.I.P. och är en skräddarsydd tjänst för företag och företagsledare för att skapa sin plan

Läs mer

Landsvägen 50. Ett magnifikt läge mitt i centrala Sundbyberg. Ser du också affärsläget. Hyr denna lokal Ring oss: 08-34 54 55

Landsvägen 50. Ett magnifikt läge mitt i centrala Sundbyberg. Ser du också affärsläget. Hyr denna lokal Ring oss: 08-34 54 55 Ser du också affärsläget Landsvägen 50 Ett magnifikt läge mitt i centrala Sundbyberg Hyr denna lokal Ring oss: 08-34 54 55 Duvbo Näckrosen Kollektivtrafik av världsklass finns i direkt anslutning till

Läs mer

ÅRSRAPPORT 2015 SUNDSVALLSREGIONEN

ÅRSRAPPORT 2015 SUNDSVALLSREGIONEN ÅRSRAPPORT 2015 SUNDSVALLSREGIONEN Innehåll Ordförande har ordet... 4 Om Sundsvallsregionen... 5 Vision...6 Sundsvallsregionen i siffror 2015...7 Verksamhetsområden 2015...8 Kompetensförsörjning...8 Näringslivs-

Läs mer

STARKARE LAGANDA MED RÄTT PLANLÖSNING

STARKARE LAGANDA MED RÄTT PLANLÖSNING STARKARE LAGANDA MED RÄTT PLANLÖSNING KNIGHTEC Case #10 2018 Så förstärker Knightec lagandan bland sina utspridda medarbetare med smart planerat kontor STARKARE LAGANDA MED RÄTT PLANLÖSNING KNIGHTEC ATRIUM

Läs mer

Business Region Göteborg. Regionen, uppdraget och visionerna Eva-Lena Albihn & Patrik Andersson

Business Region Göteborg. Regionen, uppdraget och visionerna Eva-Lena Albihn & Patrik Andersson Business Region Göteborg Regionen, uppdraget och visionerna Eva-Lena Albihn & Patrik Andersson Business Region Göteborg arbetar för ett starkt näringsliv och en hållbar tillväxt som skapar arbetstillfällen

Läs mer

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Kreativitet Personlighet Mässor Konferens Event Uthyrning Lust Nyskapande När människor och idéer möts. Det är då det händer. Tankar utbyts, erfarenheter

Läs mer

Sundbybergs stads näringslivspolicy 1

Sundbybergs stads näringslivspolicy 1 KOMMUNKONTORET 2013-04-05 1 (5) Sundbybergs stads näringslivspolicy 1 Övergripande mål Grunden för välfärd för Sundbybergs stads invånare är en hållbar och långsiktig ekonomisk tillväxt. Företagandet är

Läs mer

Utveckling och omställning. Ett kompetensprojekt för detaljhandeln i Västerås

Utveckling och omställning. Ett kompetensprojekt för detaljhandeln i Västerås Utveckling och omställning Ett kompetensprojekt för detaljhandeln i Västerås 1 Innehållsförteckning Förord Bakgrund Projektets syfte Projektets deltagare Projektets upplägg Projektets mål Resultat Enkätundersökningar

Läs mer

Företagsbesök v.38. Målsättning: Besöka 20 unika företag som representerar olika sektorer av det lokala näringslivet

Företagsbesök v.38. Målsättning: Besöka 20 unika företag som representerar olika sektorer av det lokala näringslivet Företagsbesök v.38 Målsättning: Besöka 20 unika företag som representerar olika sektorer av det lokala näringslivet Syfte:.Inhämta kunskap & synpunkter.stimulera till naturliga möten mellan kommun och

Läs mer

Företagens villkor och verklighet 2014

Företagens villkor och verklighet 2014 Företagens villkor och verklighet 2014 Uthyrning, fastighetsservice 1 Kort om undersökningen En av Europas största enkätundersökningar till företag Ger svar på hur företag upplever sin verklighet inom

Läs mer

«Ett fantastiskt företagsklimat i Nässjö»

«Ett fantastiskt företagsklimat i Nässjö» «Ett fantastiskt företagsklimat i Nässjö» XANOs VD Lennart Persson och David Ståhlberg, digital strateg, var två av de inspirerande föredragshållarna vid NNABs näringslivsträff den 17 november. Under näringslivsträffen

Läs mer

Kommunens ambition är att inom mandatperioden: Ligga topp 5 i Svenskt Näringslivs ranking av kommunernas företagsklimat.

Kommunens ambition är att inom mandatperioden: Ligga topp 5 i Svenskt Näringslivs ranking av kommunernas företagsklimat. Bakgrund och syfte Näringslivsstrategin avser perioden 2019-2022 men tar sikte på de långsiktiga målen för Täby. Aktiviteter som ansluter till strategin sammanställs i handlingsplan för näringslivsutveckling.

Läs mer

Att besöksnäringen är framgångsrik visar sig tydligt i statistiken.

Att besöksnäringen är framgångsrik visar sig tydligt i statistiken. 2014 2014 HAR VARIT ETT SPÄNNANDE ÅR FÖR ARENABOLAGET Linköpings kommun presenterade under våren den Eventstrategi som framöver ska styra Linköping mot målsättningen att bli en av Sveriges tre främsta

Läs mer

Att hyra: Kontorslokal med karaktär i Gamla stan

Att hyra: Kontorslokal med karaktär i Gamla stan Att hyra: Kontorslokal med karaktär i Gamla stan Statens fastighetsverk hyr ut en kontorslokal med härlig atmosfär på Svartmangatan 9 i Gamla stan i Stockholm. Lokalen ligger i hjärtat av ön men på en

Läs mer

Att hyra: Kontorslokal med karaktär i Gamla stan

Att hyra: Kontorslokal med karaktär i Gamla stan Att hyra: Kontorslokal med karaktär i Gamla stan Statens fastighetsverk hyr ut en kontorslokal med härlig atmosfär på Svartmangatan 9 i Gamla stan i Stockholm. Lokalen ligger i hjärtat av ön men på en

Läs mer

Löfströms allé 6A Sundbyberg 907 kvm kontor

Löfströms allé 6A Sundbyberg 907 kvm kontor Löfströms allé 6A Sundbyberg 907 kvm kontor Välkommen till Diligentia Löfströms allé 6A Yta: 907 kvm Våning: 1 tr Husets karaktär Huset är byggt i början på 1900-talet och har totalt ca 12 500 kvm kontorsyta.

Läs mer

Din verksamhet är en viktig del i världens viktigaste bransch

Din verksamhet är en viktig del i världens viktigaste bransch Din verksamhet är en viktig del i världens viktigaste bransch Nu har du möjlighet att bli delägare i landets främsta utvecklingsarena för det gröna näringslivet Hos oss får företag inom världens viktigaste

Läs mer

Internationalisering. Globaliseringen. 26 Program E: Ledande nordlig region

Internationalisering. Globaliseringen. 26 Program E: Ledande nordlig region Internationalisering Globaliseringen Ökat informationsutbyte och minskade hinder för migration, investeringar och handel har påverkat den ekonomiska utvecklingen i världen. Globaliseringen har dessutom

Läs mer

Lärande skapar utveckling!

Lärande skapar utveckling! Lärande skapar utveckling! strategisk kompetensförsörjning Genom kunskap om företagets vision och affärsidé känner vi ökat engagemang vilket också är en grund för att vilja lära nytt. Ett jämställt samhälle

Läs mer

Företagens villkor och verklighet 2014

Företagens villkor och verklighet 2014 Företagens villkor och verklighet 2014 Hotell & restaurang 1 Kort om undersökningen En av Europas största enkätundersökningar till företag Ger svar på hur företag upplever sin verklighet inom en rad områden

Läs mer

1. Öppet klimat mellan politiker, tjänstemän och företagen

1. Öppet klimat mellan politiker, tjänstemän och företagen 1 (8) 2018-02-02 Utdelningsadress Besöksadress Webb Telefon E-post Bankgiro 821 80 Bollnäs Stadshustorget www.bollnas.se 0278-250 00 bollnas@bollnas.se 594-2636 2 (8) 4 (8) 1. Öppet klimat mellan politiker,

Läs mer

our story BOLIGHETER OUR STORY 2 VÅR GRÅA TRÅD 4-5 HUR VI ARBETAR 6 VAD ÄR FRANCHISE 8 KONCEPTET VERKSAMHETEN EKONOMI & INSTAGRAM

our story BOLIGHETER OUR STORY 2 VÅR GRÅA TRÅD 4-5 HUR VI ARBETAR 6 VAD ÄR FRANCHISE 8 KONCEPTET VERKSAMHETEN EKONOMI & INSTAGRAM FRANCHISEPROSPEKT our story I april 2013 blev min dröm om att driva något eget till verklighet. Jag startade Boligheter i en liten lokal på andra våningen på Storgatan i centrala Västervik. Butiken fylldes

Läs mer

Det är här det händer!

Det är här det händer! Det är här det händer! Aktiviteter och engagemang för ett levande centrum Året runt anordnar och deltar vi i olika arrangemang. Självklart är det aktiviteter som bidrar till ett attraktivt centrum och

Läs mer

EXPORTRÅDET 2009-05-27

EXPORTRÅDET 2009-05-27 EXPORTRÅDET VI GÖR DET ENKLARE FÖR SVENSKA FÖRETAG ATT VÄXA INTERNATIONELLT EXPORTRÅDET VI FINNS NÄRA DIG VI ÄR HEMMA PÅ DIN BORTAMARKNAD 500 anställda tälld 66 kontor i 57 länder 630 MK i omsättning 3

Läs mer

Länsstyrelsens länsuppdrag

Länsstyrelsens länsuppdrag Uppgradering av RUP Länsstyrelsens länsuppdrag I startblocken mot nästa programperiod Ny strategi med vissa kvantitativa mål blir styrande Dialogmöten Innovation och förnyelse Tillgänglighet Kompetensförsörjning

Läs mer

Företagens villkor och verklighet 2014

Företagens villkor och verklighet 2014 Företagens villkor och verklighet 2014 Transport & magasinering 1 Kort om undersökningen En av Europas största enkätundersökningar till företag Ger svar på hur företag upplever sin verklighet inom en rad

Läs mer

FÄRDIGA PRODUKTER. Företagstjänster

FÄRDIGA PRODUKTER. Företagstjänster FÄRDIGA PRODUKTER 2013 RegSell Företagstjänster PRODUKTBESKRIVNING DIREKTMARKNADSFÖRING Produkt 1 E-postmarknadsföring direkt till företag E-postmarknadsföring till företag och befattningshavare inom näringslivet.

Läs mer

SISP Marknadsmöte. - SISP + RISE Research Institutes of Sweden - Nätverks- och communitybyggande - Hello innovation - talkshow om innovation

SISP Marknadsmöte. - SISP + RISE Research Institutes of Sweden - Nätverks- och communitybyggande - Hello innovation - talkshow om innovation SISP Marknadsmöte - SISP + RISE Research Institutes of Sweden - Nätverks- och communitybyggande - Hello innovation - talkshow om innovation 26-27 februari 2015 Lunch-till-lunch Mäster Samuelsgatan 60 i

Läs mer

LRF Konsults Lönsamhetsbarometer

LRF Konsults Lönsamhetsbarometer LRF Konsults Lönsamhetsbarometer APRIL 1 Sjunkande lönsamhet bland landets småföretag 9 av Sveriges företag har färre än 1 anställda. Det gör dem till en grupp med en betydande roll för den svenska ekonomins

Läs mer

LAGER/VERKSTAD/KONTOR VITMOSSEVÄGEN 7, JÖNKÖPING

LAGER/VERKSTAD/KONTOR VITMOSSEVÄGEN 7, JÖNKÖPING LAGER/VERKSTAD/KONTOR VITMOSSEVÄGEN 7, JÖNKÖPING NYBYGGD LAGER-/INDUSTRI- LOKAL PÅ ATTRAKTIVA HEDENSTORP Uppe på Hedenstorp Södra strax utanför Jönköping ligger detta fantastiska bygge. Fastigheten har

Läs mer

NULINK NÄRINGSLIVSUTVECKLING I LINKÖPING AB. Effektiv och snabb service för näringslivet

NULINK NÄRINGSLIVSUTVECKLING I LINKÖPING AB. Effektiv och snabb service för näringslivet NULINK NÄRINGSLIVSUTVECKLING I LINKÖPING AB Effektiv och snabb service för näringslivet NULINK STÄRKER DITT FÖRETAG! 2007 ombildades Linköpings kommuns näringslivskontor till aktiebolaget NuLink, som betyder

Läs mer

Kontaktguide. för företagare. - hitta rätt person i Kungsörs kommun

Kontaktguide. för företagare. - hitta rätt person i Kungsörs kommun Kontaktguide för företagare - hitta rätt person i Kungsörs kommun 2011 Innehållsförteckning Inledning 2 Näringslivsservice 3 Upphandling 4 Fastigheter, gator och grönytor, vatten och avlopp 5 Planfrågor

Läs mer

ETABLERA I ESKILSTUNA

ETABLERA I ESKILSTUNA ESKILSTUNA GÖR NÄRINGSLIVSEVOLUTION* ETABLERA I ESKILSTUNA Hållbar etablering Fler än 4500 företag drivs i Eskilstuna och vår företags- och innovationskultur har lagt grunden till en tillverkningsindustri

Läs mer

Innovation är då kunskap omsätts i nya värden Exempel

Innovation är då kunskap omsätts i nya värden Exempel Innovation är då kunskap omsätts i nya värden Exempel En ny vara eller tjänst En ny process för att producera en vara eller tjänst En ny form för industriell organisering En ny marknad eller sätt att nå

Läs mer

Åmåls kommuns Näringslivsprogram 2014-2020

Åmåls kommuns Näringslivsprogram 2014-2020 1 Åmåls kommuns Näringslivsprogram 2014-2020 Näringslivsprogrammet har sin utgångspunkt i 2020 för Åmåls kommun Sveriges mest gästvänliga stad Syfte Åmåls kommuns Näringslivsprogram har till syfte att

Läs mer

Kunskapsbolaget. Din partner i Finansiering, Kompetens- och Affärsutveckling samt Chef att hyra

Kunskapsbolaget. Din partner i Finansiering, Kompetens- och Affärsutveckling samt Chef att hyra Kunskapsbolaget Din partner i Finansiering, Kompetens- och Affärsutveckling samt Chef att hyra Affärsidé Kunskapsbolaget erbjuder specialistkompetens och ledarskap inom Finansiering, Kompetens- och Verksamhetsutveckling,

Läs mer

Fler jobb och fler i jobb. Eskilstunas handlingsplan för näringsliv och arbete

Fler jobb och fler i jobb. Eskilstunas handlingsplan för näringsliv och arbete Fler jobb och fler i jobb Eskilstunas handlingsplan för näringsliv och arbete Så skapar vi fler jobb i Eskilstuna Eskilstuna växer, har en ung befolkning och tillhör landets starkaste tillväxtregioner.

Läs mer

olo/ i or SOLLENTUNA ^SSSST^J i FÖRFATTNINGSSAMLING f Vtoom Näringslivsstrategi för Sollentuna kommun Innehållsförteckning

olo/ i or SOLLENTUNA ^SSSST^J i FÖRFATTNINGSSAMLING f Vtoom Näringslivsstrategi för Sollentuna kommun Innehållsförteckning SOLLENTUNA ^SSSST^J i FÖRFATTNINGSSAMLING f Vtoom olo/ i or 3Ö för Sollentuna kommun Antagen av fullmäktige 2013-xx-xx Innehållsförteckning 1 Inledning 2 1.1 EU strategiskt läge i en stark region 2 1.2

Läs mer

Utvecklingen av det Sydsvenska näringslivet. Pia Kinhult. Hjärntrustens frukostseminarium 28/10

Utvecklingen av det Sydsvenska näringslivet. Pia Kinhult. Hjärntrustens frukostseminarium 28/10 Utvecklingen av det Sydsvenska näringslivet Pia Kinhult Hjärntrustens frukostseminarium 28/10 Skånes andel av Sveriges BNP ligger stabilt runt 12 procent för perioden 1980-2005 1985 1987 1989 1991 1993

Läs mer

East Sweden Business Solutions. Effektiv logistik

East Sweden Business Solutions. Effektiv logistik East Sweden Business Solutions Effektiv logistik Välkommen till East Sweden, affärsmiljön med växtkraft! Rätt läge Vad har globala industriföretag som Siemens, Ericsson, Toyota, Saab och Väderstadverken

Läs mer

Venture Cup. Läs mer på www.venturecup.se

Venture Cup. Läs mer på www.venturecup.se Venture Cup Det börjar alltid med en idé! Venture Cup är Sveriges ledande tävling för dig som vill utveckla din affärsidé till ett framgångsrikt affärskoncept och starta företag. Vi tar dig som tävlande

Läs mer

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Fråga 1: Varför sökte du till programmet? Vad hoppades du på och vad behövde du? Blev rekommenderad av turistbyrån.

Läs mer

I rätt miljö och med rätt affärscoachning utvecklas företagen mycket snabbare

I rätt miljö och med rätt affärscoachning utvecklas företagen mycket snabbare www.movexum.se Gävleborgs innovationsaktörer satsar på en gemensam företagsinkubator för tillväxtföretag I rätt miljö och med rätt affärscoachning utvecklas företagen mycket snabbare - kompetens - kontakter

Läs mer

KISTA ONE. Moderna kontor i innovativa Kista

KISTA ONE. Moderna kontor i innovativa Kista KISTA ONE Moderna kontor i innovativa Kista MODERNA KONTOR I INNOVATIVA KISTA KUNGSLEDEN 2 STOCKHOLMS FRÄMSTA KONTORSMARKNAD Kista är Stockholms största kontorsmarknad, ett världsledande kluster inom ICT

Läs mer

ENGAGEMANG KUNNANDE SERVICE ANDERS PETTERSSON VD INTERCUT SVERIGE AB A ANDERS Det är med oerhörd stolthet och glädje jag ser att Intercut de senaste åren, tillsammans med vårt systerföretag Areg, har

Läs mer

Program: Johan Österberg, Ingvar Öberg, Film och affärer, Näringslivsrådet 2016/17, TÖS Tillväxt i Östra Skåne, Digitaliseringscheckar

Program: Johan Österberg, Ingvar Öberg, Film och affärer, Näringslivsrådet 2016/17, TÖS Tillväxt i Östra Skåne, Digitaliseringscheckar Program: 7.30 Frukost och mingel 8.00 Johan Österberg, näringslivschef Ystads kommun och Ingvar Öberg, Företagarna 8.10 Film och affärer, Ralf Ivarsson VD Film i Skåne 8.30 Påtår och Mingel 8.45 Näringslivsrådet

Läs mer

Version Gruppens uppdrag var att för området Tillväxt och Innovation

Version Gruppens uppdrag var att för området Tillväxt och Innovation ÖSTERGÖTLAND EN VÄRDESKAPANDE REGION 1. Uppdraget Gruppens uppdrag var att för området Tillväxt och Innovation 2. Arbetet 1. Inventera nuläget (vad är gjort hittills och varför, gällande strategier och

Läs mer

Företagspresentation Avega Group

Företagspresentation Avega Group Företagspresentation Avega Group Avega förbättrar företag, samhälle och människors liv genom digital transformation Avega Group Grundades år 2000 och har ca 350 medarbetare i Stockholm, Göteborg och Malmö

Läs mer

Syftet med yrkesvux. Vad är syftet?

Syftet med yrkesvux. Vad är syftet? Yrkesvux Syftet med yrkesvux Vad är syftet? Syftet med yrkesvux Att motverka brist på arbetskraft med yrkesutbildning Att nå de grupper som saknar gymnasieutbildning eller har en gymnasial yrkesutbildning

Läs mer

Handlingsplan för näringsliv och arbete 2015-2016

Handlingsplan för näringsliv och arbete 2015-2016 Handlingsplan för näringsliv och arbete 2015-2016 Så skapar vi förutsättningar för fler jobb Vårt arbete börjar hos företagen. Ett starkt näringsliv skapar arbetstillfällen och intäkter till Eskilstuna.

Läs mer

KOMPETENSKONTRAKTET SIGNATUR SOM SKAPAR KARRIÄRMÖJLIGHETER

KOMPETENSKONTRAKTET SIGNATUR SOM SKAPAR KARRIÄRMÖJLIGHETER KOMPETENSKONTRAKTET SIGNATUR SOM SKAPAR KARRIÄRMÖJLIGHETER SIGNATUR SOM SKAPAR KARRIÄRMÖJLIGHETER Kompetenskontraktet är ett sätt att skapa långsiktigt samarbete mellan Mittuniversitetet och regionens

Läs mer

Samarbetsavtal mellan Stockholms stad och Stockholms Akademiska

Samarbetsavtal mellan Stockholms stad och Stockholms Akademiska PM 2012:2 RI (Dnr 003-2187/2011) Samarbetsavtal mellan Stockholms stad och Stockholms Akademiska Forum (StAF) Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande. 1. Stockholms stad avtalar

Läs mer

Omöjligt. 19-22 nov. Det entreprenöriella universitetet presenterar stolt Entreprenörskapsveckan

Omöjligt. 19-22 nov. Det entreprenöriella universitetet presenterar stolt Entreprenörskapsveckan Omöjligt Det entreprenöriella universitetet presenterar stolt Entreprenörskapsveckan 19-22 nov Entreprenörskapsveckan är en del av Global Entrepreneurship Week. tisdag 19 nov Invigning och Open innovation

Läs mer

Rum för trivsel och tillväxt. Centralt belägna fastigheter på tillväxtorter i Sverige och Norge.

Rum för trivsel och tillväxt. Centralt belägna fastigheter på tillväxtorter i Sverige och Norge. Rum för trivsel och tillväxt. Centralt belägna fastigheter på tillväxtorter i Sverige och Norge. Lilium, ett familjeägt fastighetsbolag med kommersiella fastigheter i Sverige och Norge. Fastighetsaktiebolaget

Läs mer

DIGITAL KOMMUNIKATION

DIGITAL KOMMUNIKATION DIGITAL KOMMUNIKATION SIGNEX Lyft blicken och se möjligheterna... DIGITAL KOMMUNIKATION NÄR DEN ÄR SOM BÄST -INVESTERING FÖR FRAMTIDEN Inom detaljhandeln har man sett att rörliga bilder i butiken ökar

Läs mer

Välkommen som samarbetspartner!

Välkommen som samarbetspartner! Välkommen som samarbetspartner! VISIT ROSLAGEN 2014 Varför bör jag delta aktivt i Visit Roslagens arbete och synas med mitt företag på www.roslagen.se? VISIT ROSLAGEN Välkommen! Visit Roslagen välkomnar

Läs mer

CSR-strategi. Koncernen Stockholm Business Region

CSR-strategi. Koncernen Stockholm Business Region Bilaga 1 CSR-strategi Koncernen Stockholm Business Region Sammanfattning För att systematiskt styra det sociala hållbarhetsarbetet inom Stockholms Stadshus AB och dotterbolagen har kommunfullmäktige i

Läs mer

Bjuder dig på en seminariedag under temat: NÖJD PERSONAL = NÖJDA KUNDER = NÖJDA ÄGARE

Bjuder dig på en seminariedag under temat: NÖJD PERSONAL = NÖJDA KUNDER = NÖJDA ÄGARE Bjuder dig på en seminariedag under temat: NÖJD PERSONAL = NÖJDA KUNDER = NÖJDA ÄGARE Seminariedagen äger rum på restaurang Grappa, Sankt Eriksgatan 86, Stockholm den 15:e november 2017 kl 09:00-15:00.

Läs mer

välkommen till Teknikcollege Sydöstra Skåne

välkommen till Teknikcollege Sydöstra Skåne välkommen till Teknikcollege Sydöstra Skåne Information från Parkgymnasiet Välkomna till Parkgymnasiet och nya Teknikcollege Sydöstra Skåne! Utbildningen vid Parkgymmnasiet skall vara en utmaning för alla.

Läs mer

alla vill ha sjöutsikt

alla vill ha sjöutsikt 1 770 personer i tomtkö och alla vill ha sjöutsikt Ödeshögs Mekaniska, en pigg 19-åring Lärlingsutbildning ska ge fler svetsare Internetförsäljning sätter Ödeshög på kartan Trehörnasjön 1 770 personer

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Arbetsmaterial. 2014-06-26 Ks 1014/2012. Tillväxtrådet. Näringslivsprogram. Örebro kommun

Arbetsmaterial. 2014-06-26 Ks 1014/2012. Tillväxtrådet. Näringslivsprogram. Örebro kommun 2014-06-26 Ks 1014/2012 Tillväxtrådet Näringslivsprogram Örebro kommun Förord Det här programmet beskriver Örebro kommuns målsättningar och prioriteringar för en hållbar näringslivsutveckling och ett gott

Läs mer

Catalyser. Samverkansgrupp: Västra Götalandsregionen med Gothia Forum och Innovationsplattformen samt Medtech West och Astra Zeneca Bioventure Hub

Catalyser. Samverkansgrupp: Västra Götalandsregionen med Gothia Forum och Innovationsplattformen samt Medtech West och Astra Zeneca Bioventure Hub Catalyser Sahlgrenska Science Park driver Catalyser i samverkan med Business Region Göteborg Catalyser finansieras av Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen Samverkansgrupp: Västra Götalandsregionen

Läs mer

Låt oss få presentera; THE:SHOWROOM STOCKHOLM

Låt oss få presentera; THE:SHOWROOM STOCKHOLM Låt oss få presentera; THE:SHOWROOM STOCKHOLM BAKGRUND Stockholm är en mötesplats för att skapa nya kontakter och därmed finna nya kunder och klienter. Det är här både stora och små inredningsprojekt tar

Läs mer