Protokoll från ledningsgruppsmöte Val av sekreterare Per Nilsson. 2. Genomgång av läget i verksamheterna

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll från ledningsgruppsmöte 141125. 1. Val av sekreterare Per Nilsson. 2. Genomgång av läget i verksamheterna"

Transkript

1 Protokoll från ledningsgruppsmöte Val av sekreterare Per Nilsson 2. Genomgång av läget i verksamheterna Kansli- Gunvi har börjat förbereda för årsskiftet, en bankupphandlig är på gång och anbudstiden har snart gått ut. Gunvi arbetar vidare med redovisning och bokslut. Notavillan Kenneth berättar att man har haft en stressig höst men allt rullar på och planeringen inför julen med personal. Man har en tjänst ute och det har varit ett 60 tal ansökningar. En utbyggnad och därmed också en ombyggnad planeras för fullt. Man har även en personal som går i pension den ½. Man märker av att socialtjänsten är hårt ansatt med många ärenden och en hög arbetsbelastning. Klaragymnasiet Jonas och Jan-Anders berättar att det just nu är ganska lugnt och man har inga större problem för närvarande. Man har haft ett mycket bra möte med socialtjänsten och utbildningsförvaltningen i Kristianstad. Det kommer ett studiebesök med sex elever från Kristianstad kommun till skolan. Jonas berättar om ett eventuellt gemensamt projekt angående arbetslivet och Samhall. Jan-Anders har varit på ett seminarium på skolverket och vittnar om att de fått en betydligt högre kvalitet på deras seminarium och utbildningar. Jan-Anders har även varit på utbildning angående lärlingsutbildning i gymnasieskolan. Sjöarp Läget är under kontroll för det mesta och man har nu genomfört utbildningen i TEACCH. Man har bjudit in personalen på en after work och hoppas på att detta ska vara något som uppskattas av personalen. Konsultgruppen det finns en tjänst ledig och man har fått 47 sökande till tjänsten. En flytt från Notavillans lokaler planeras då Notavillan behöver dessa lokaler för sin egen verksamhet. Familjehemskonsulenterna arbetar mycket med ensamkommande flyktingbarn. Familjerådgivningen har även de fullt upp, en av personalen arbetar och studerar samtidigt. Resurscentrum Katalogen snart klar, många bra föreläsare nästa år och man kan konstatera att det finns många duktiga och kompetenta föreläsare och utbildare internt i våra verksamheter. Det finns ett mycket stort intresse externt för våra utbildningar och handledningar. Ann-Sofie anser att man behöver ta ett helhetsgrepp kring detta för att Besöksadress: Ågatan 38 Postadress: Kommunsamverkan Cura Individutveckling, Rådhuset, Karlshamn Telefon: Fax: E-post: curaindivid@karlshamn.se Bankgiro: Postgiro: Orgnr:

2 inte tappa initiativet och behöva säga nej till förfrågningar och kommer att arbeta vidare med denna fråga. Cura ungdom Det är ett högt tryck på att ta hand om ensamkommande flyktingbarn och prognosen för 2015 är uppskriven till 35 ungdomar sammanlagt för våra kommuner under Cura Vik man har fått ett godkänt resultat från IVOs inspektion, just nu har man en hög personalomsättning. Cura Park verksamheten rullar på. Cura Park har störst möjlighet att utöka sin verksamhet trots sin storlek. De som är 18 år kan flytta ut och det finns även en möjlighet att kunna flytta ut även om man inte fyllt 18 år. Det finns även en del personalomsättning inom denna verksamhet. Anna berättar vidare att man har fått ett samarbete med BTH när det gäller visioner och hur man når sina visioner. Anna upplever att detta är ett väldigt spännande projekt som det säkert kan komma mycket gott utav. Cura Boda Niklas berättar att det fungerar bra, man har 10 ungdomar, bra grupp, personalen gör ett mycket bra jobb. Man håller på att rekrytera 6 personal. De nya lokalerna renoveras och detta ska vara klart inom 2 veckor. Ann-Sofie berättar om att man håller på att planera för ytterligare fler boende inom Cura för ensamkommande flyktingbarn. Det finns även ett önskemål från kommunerna att man startar ett HVB hem för yngre barn. Ett önskemål har kommit in från Karlshamns kommun att ingå samarbete med Cura när det gäller att ta emot ensamkommande flyktingbarn. 3. Gunilla Barrskog Gunilla återkopplade från ledningsgruppens utbildning i transformerande ledarskap. Vi gick igenom kort kring de punkter vi pratade om när vi träffades sist. 4. Genomgång av senaste protokollet Kerstin läste upp föregående protokoll som godkändes och las till handlingarna. 5. Information från FC Om man använder privat bil i tjänsten. Ann-Sofie har tagit fram en rutin kring resor i tjänsten. Om man som medarbetare fått sanktionerat från verksamhetschefen att använda sin egen bil och bilen blir skadad vid resa står Cura för självrisken. FC meddelar även att man inom Cura höjer friskvårdspengen till 3000 kr per år för varje anställd.

3 6. Kvalitetsfrågor Klagomålshantering - Kerstin gick igenom den broschyr som hon tagit fram när det gäller klagomålshantering för icke personal. Om man har klagomål som klient, anhörig, god man, elev ska man använda sig av denna broschyr. Den lämnas in till personal som ser till att lämna den vidare till verksamhetschefen som ska utreda klagomålet vidare enligt den arbetsgång som finns. Kerstin har även tagit fram en blankett som kan fyllas i direkt på datorn för muntliga klagomål. Arbetsgången för att utreda ett klagomål finns tydligt angivet på den blankett som ska användas för detta ändamål. Det är viktigt att tänka på om det finns ett diarienummer på klagomålet så ska även detta fyllas i. Sammanställning av klagomål Verksamhetschefen gör en sammanställning för den egna verksamheten en gång per år och Kerstin gör en sammanställning två gånger per år. Kerstin kommer att skicka ut information om klagomålshanteringen till all personal inom Cura. Kvalitetsmöte Verksamhetschefer är inte med på dessa möten i fortsättningen utan dessa möten ska ses som arbetsmöten för de i personalen som ingår i denna grupp. Utvärderingsblankett Kerstin presenterar den nya utvärderingsblanketten och gör en sista ändring innan den skickas ut. Webben nästa alla verksamheter har fått en uppdatering av sin webbsida men inte riktigt alla ännu, arbetet med detta fortsätter. Nyhetsbrev Kerstin har haft en hög arbetsbelastning vilket har gjort att nyhetsbreven inte blivit av, i december kommer ett nyhetsbrev att skickas ut och Kerstin eftersöker hjälp med att man skickar in både text och bild om man vill ha in något i nyhetsbrevet. Kalendarium Kerstin har lagt upp en gemensam kalender där man kan se vilka möten som är inlagda och om något blir inställt eller ändrat får man tillgång till det direkt. Kerstin uppmanar alla att se över sina kalendrar med de mötena som skickats ut och att man avbokar redan nu om det finns möten som man vet inte fungerar redan nu under Ann-Sofie påpekar att chefsmötena och ledningsgruppsmötena är av hög prioritet och bör inte avbokas. Cura ungdomsboende ses som en enhet när det gäller sammanställning av klagomål. Varje verksamhetschef utreder varje klagomål för den egna verksamheten. Jonas lyfter fram den text som Kerstin hjälpt till att göra för den annons som sattes in i Framtidsvalet och tackar för ett bra samarbete.

4 7. HR- frågor Rekryteringsstatus Just nu är det många rekryteringar igång. Jessica har gjort en sammanställning för hur det ser ut just nu. Vilken typ av rekrytering och hur långt man har kommit. Antal sökande, hur många som kallats till intervju och hur många som anställts. De tjänster som finns ute just nu är verksamhetschef, behandlare Notavillan natt, personligt ombud, lärare i engelska, boendehandledare Cura Boda. Jessica för även statistik över hur många av sökandena som är män respektive kvinnor då det finns ett mål inom Cura för en jämnare könsfördelning. Organisationsschema Jessica har gjort ett organisationsschema över alla Curas verksamheter där enkelt kan utläsa hur verksamheten är uppbyggd. Jessica har även gjort anteckningar kring personal som är studieledig, eller vikarie osv. Jessica har även planer på att införa vilket uppdrag man har som medarbetare som t ex. brandskyddsansvarig. Gemensamt introduktionsprogram Det finns ett grundintroduktionsprogram som finns på Kloker. Varje verksamhet har sin egen variant och det finns en risk att nya uppdateringar inte följer med ut i verksamheterna. Jessica gör ett grundförslag där det finns ett innehåll som är grunden och i detta förslag ska finnas utrymme för lokala rutiner. Gemensam rutin för polisregisterutdrag En diskussion förs kring om det ska finnas en gemensam rutin för att hämta in utdrag även efter man är anställd. Det kommer troligtvis en lag som kommer att begränsa möjlighet att begära utdrag. KFS rekommenderar att man begär utdrag bara vid nyanställningar. Beslut blir att vi endast begär in vid nyanställningar. Klaragymnasiet gör varje år på grund av anmärkning från IVO, men andra verksamheter begär endast in vid nyanställning. Just för tillfället görs ingen förändring utan vi avvaktar tills annat sägs. Viktigt att dessa diarieförs. 8. Kompetensutveckling och Resurscentrums uppdrag. Ann-Sofie har skrivit ihop ett PM angående denna fråga. Det har varit en del frågor och oklarheter kring denna fråga tidigare och detta PM ska räta ut en del frågor. Kompetensutveckling ska utgå från det definierade behovet som tagit fram vid SWOT-analysen. Ann-Sofie fattar beslut kring de större behoven angående

5 kompetensutveckling. PM skickas ut av Ann-Sofie till alla medarbetare. 9. Ekonomisk rapport Gunvi redovisar att Cura går mot ett kraftigt överskott även detta år. Gunvi går igenom resultatet för varje verksamhet. Viktigt att tänka på att man bör handla nu i december om verksamheten behöver och inte i januari, men självklart ska alla kostnader kunna motiveras. PUL Gunvi är nu PUL-ombud för Cura Individutveckling. Ett program finns men har inte reviderats sedan Under 2015 ska detta göras aktuellt och man kommer att använda den programvara som finns. Gunvi behöver verksamhetschefernas hjälp att ta fram de uppgifter som behövs. Man ska föra ett register över vilken information som finns lagrad. Den enskildes personuppgifter ska skyddas på rätt sätt. Diariet Det är viktigt för verksamhetscheferna att se över att det inte finns allmänna handlingar i deras e-postlådor, om det finns ska detta diarieföras. Det gäller handlingar som kommer in från myndigheter och som kräver ett beslut. Det är bättre att skicka vidare ett mail till Gunvi om man är osäker på om det ska diarieföras eller inte. Gunvi hjälper gärna till med bedömningen om det ska diarieföras eller om det är ett arbetsmaterial. Vikarieansökningar ska också diarieföras och skickas till Jessica. Avtalskalendern Alla verksamhetschefer har fått inloggning till denna kalender och Gunvi har lagt in verksamhetschefen och därmed får denna ett mail om det är ett avtal som är på väg att gå ut. Övriga fråga Kerstin Man får gärna ta med sig kvalitetshandboken, det finns fler att tillgå. Anna- skyddsrond. hot/smitta, ska det göras en ny rond och förutsättningarna ser likadant ut nu som tidigare. Santi, Kenneth, Ann-Lill, My och Jessica ska utgöra en arbetsgrupp, Jessica är sammankallande. Per Nilsson

PROTOKOLL 2014-04-24 Central samverkansgrupp Cura Individutveckling

PROTOKOLL 2014-04-24 Central samverkansgrupp Cura Individutveckling PROTOKOLL 2014-04-24 Central samverkansgrupp Cura Individutveckling Närvarande: Lena Karlsson, Kommunal Nina Brorsson, Kommunal Alexander Ingemansson, Kommunal Gunnar Torell, Lärarförbundet Anna Pfeifer,

Läs mer

PROTOKOLL 2014-09-18 Central samverkansgrupp Cura Individutveckling

PROTOKOLL 2014-09-18 Central samverkansgrupp Cura Individutveckling PROTOKOLL 2014-09-18 Central samverkansgrupp Cura Individutveckling Närvarande: Mikael Erdtman, Kommunal Gunnar Thorell, Lärarförbundet Christoffer Saar, LR Lena Carlsson, Kommunal Nina Bengtsson, Kommunal

Läs mer

Protokollförare Datum Sida: Anna Pfeifer (5) Möte Chefsinformation

Protokollförare Datum Sida: Anna Pfeifer (5) Möte Chefsinformation Anna Pfeifer 2016-05-31 1 (5) Närvarande: Aicha, Sebastian, Per, Jessica, Johanna, Kerstin, Timmie, Mara N, Susann, Anna, Nicklas, My, Santi, Jonas, Björn, Anette, Eva, Bodil, Kenneth, Jan-Anders, Ann-Sofie

Läs mer

Sammanfattning. 2. Mål och utvärdering för verksamheten. Verksamhetsplan 2019 Resurscentrum Jessica Höckerdal 1 (7)

Sammanfattning. 2. Mål och utvärdering för verksamheten. Verksamhetsplan 2019 Resurscentrum Jessica Höckerdal 1 (7) Jessica Höckerdal 1 (7) Sammanfattning Satsning riktad mot skolan. Planerade aktiviteter är utbildning och handledning på Klaragymnasiet skola inom tydliggörande pedagogik, en ny utbildning för nyanställda

Läs mer

CURA INDIVIDUTVECKLING Protokoll DIREKTIONEN

CURA INDIVIDUTVECKLING Protokoll DIREKTIONEN Protokoll 2017-02-22 Tid: Onsdagen den 22 februari 2017 Plats: Cura Borg Ungdomsboende, Sölvesborg Sammanträdet inleddes med Sebastian Larsson, verksamhetschef på Cura Borg berättade om verksamheten och

Läs mer

Nyhetsbrev 2 2014 2014-03-12 CURA INDIVIDUTVECKLINGS NYHETSBREV NYA LOKALER PA KANSLIET

Nyhetsbrev 2 2014 2014-03-12 CURA INDIVIDUTVECKLINGS NYHETSBREV NYA LOKALER PA KANSLIET CURA INDIVIDUTVECKLINGS NYHETSBREV I februari skickade vi ut Curas första interna nyhetsbrev. Vi insåg dock att det mesta i nyhetsbrevet kan vara av intresse även för våra samarbetspartners utanför vår

Läs mer

SMART board NYHETSBREV NR 4 2014-05-28

SMART board NYHETSBREV NR 4 2014-05-28 SMART board På Sjöarp Gruppbostäder har man investerat i en SMART board att använda i den dagliga verksamheten. Nu pågår arbetet för fullt att lägga upp en mapp till varje klient med material som kan intressera

Läs mer

Sammanfattning. 2. Mål och utvärdering för verksamheten. Verksamhetsplan 2019 Cura Ungdomsboende Anna Pfeifer 1 (5)

Sammanfattning. 2. Mål och utvärdering för verksamheten. Verksamhetsplan 2019 Cura Ungdomsboende Anna Pfeifer 1 (5) Anna Pfeifer 1 (5) Sammanfattning Hopslagning Cura Park HVB stödboende och Cura Boda Stödboende Avveckling av HVB- verksamhet Jobba med ungdomarnas självständighet och förberedelse för utflytt, genom materialet

Läs mer

Sportlov på Cura Boda

Sportlov på Cura Boda Sportlov på Cura Boda NYHETSBREV I ett samarbete med Fritidsledarlinjen på Jämshögs Folkhögskola har ungdomarna på Cura Boda fått möjlighet att uppleva vinteridrott. Fritidsledarna Anton och Daniel har

Läs mer

Rutin vid begäran om utdrag ur Polisens belastningsregister för arbete inom äldreomsorgen i egen regi

Rutin vid begäran om utdrag ur Polisens belastningsregister för arbete inom äldreomsorgen i egen regi SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE 214-4-1 AN-214/138.739 1 (2) HANDLÄGGARE Jensen, Pernilla Pernilla.Jensen@huddinge.se Äldreomsorgsnämnden Rutin vid begäran om utdrag ur Polisens

Läs mer

Avtalsuppföljning Ramavtal insatser till barn och ungdomar

Avtalsuppföljning Ramavtal insatser till barn och ungdomar Avtalsuppföljning Ramavtal insatser till barn och ungdomar Basfakta verksamhet Verksamhetens namn Typ av verksamhet Antal platser Antal anställda i verksamheten Enhetens adress Basfakta leverantör Leverantör/firmanamn

Läs mer

Madeleine. Dela upp gruppen utifrån verksamhetsområden vid ULG (utförarenhetens ledningsgrupp) i del av mötet med enhetschef.

Madeleine. Dela upp gruppen utifrån verksamhetsområden vid ULG (utförarenhetens ledningsgrupp) i del av mötet med enhetschef. Handlingsplan för SAM-systematisk arbetsmiljö (ej på individnivå) Sida 1 (7) För att underlätta uppföljning av risker, åtgärder samt åtgärdens effekt används en gemensam handlingsplan för SAMsystematisk

Läs mer

Vi välkomnar klagomål och ser att de gör oss bättre

Vi välkomnar klagomål och ser att de gör oss bättre Foto: IBL Bildbyrå Vi välkomnar klagomål och ser att de gör oss bättre Klagomål är gåvor Vi betraktar klagomål från våra kunder, externa som interna, som gåvor. Rätt hanterat kan ett klagomål förändra

Läs mer

Sammanställning av uppföljning kring åtgärder och fokusområden på Ekens äldreboende den 12 maj 2015.

Sammanställning av uppföljning kring åtgärder och fokusområden på Ekens äldreboende den 12 maj 2015. 2015-06-18 1 Dnr 2015/212 Sammanställning av uppföljning kring åtgärder och fokusområden på Ekens äldreboende den 12 maj 2015. Närvarande: Åsa Hagestål, verksamhetschef, Marie Wiberg, sjuksköterska, Inger

Läs mer

Beslut. Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens klagomålshantering vid Malmö kommun

Beslut. Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens klagomålshantering vid Malmö kommun Beslut Malmö kommun info@malmo.se Beslut Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens klagomålshantering vid Malmö kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1,

Läs mer

BESLUT. Tillsyn av hem för vård eller boende (HVB) för barn och unga vid Hagens skol- och behandlingshem i Kungsbacka

BESLUT. Tillsyn av hem för vård eller boende (HVB) för barn och unga vid Hagens skol- och behandlingshem i Kungsbacka TgK1 2016 v 1.1 BESLUT Avdelning sydväst Annalena Berndtsson Annalena.berndtsson@ivo.se 2017-02-09 Dnr 8.4.2-43330/2016-5 1(6) Gryning Vård AB Box 5154 402 26 Göteborg Ärendet Tillsyn av hem för vård eller

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE 1(4) Diarienummer 183/ Socialförvaltning Id AN LEX SARAH

TJÄNSTESKRIVELSE 1(4) Diarienummer 183/ Socialförvaltning Id AN LEX SARAH TJÄNSTESKRIVELSE 1(4) 2013-09-16 Diarienummer 183/2012.739 Socialförvaltning Id 2013.1821 AN LEX SARAH Rutiner beträffande rapportering och anmälan av missförhållanden inom socialtjänsten och omsorgen

Läs mer

Resultat från kvalitetsuppföljning i Nytidas gruppbostäder på Furuvägen, Kärreberg och Laxvägen enligt 9 9 LSS

Resultat från kvalitetsuppföljning i Nytidas gruppbostäder på Furuvägen, Kärreberg och Laxvägen enligt 9 9 LSS sida 1 (9) Kvalitets- och utredningsavdelningen Socialförvaltningen Kristina Privér Kvalitetscontroller Resultat från kvalitetsuppföljning i Nytidas gruppbostäder på Furuvägen, Kärreberg och Laxvägen enligt

Läs mer

Sammanfattning. Verksamhetsplan Kenneth Larsson 1 (5)

Sammanfattning. Verksamhetsplan Kenneth Larsson 1 (5) Kenneth Larsson 1 (5) Sammanfattning Under året kommer att följa lagförslaget kring barns rätt i skyddat boende kommer att fortsätta arbeta aktivt för att möta kommunernas olika behov gällande barn och

Läs mer

Personuppgiftsbehandling hos Almi

Personuppgiftsbehandling hos Almi Personuppgiftsbehandling hos Almi För oss på Almi Företagspartner AB (fortsättningsvis Almi) är din personliga integritet viktig. Vi vill med den här informationen informera dig om hur vi behandlar dina

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 5

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 5 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 5 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

Protokoll från Styrelsen för Habilitering & Hälsa den 25 april 2014

Protokoll från Styrelsen för Habilitering & Hälsa den 25 april 2014 1 (10) Protokoll Protokoll från Styrelsen för Habilitering & Hälsa den 25 april 2014 Tid: kl 10.00 16.35 Plats: Hörsel, Syn och Tolkverksamheten, Skövde Närvarande ande Christin Slättmyr (S), ordförande

Läs mer

Karlshamns kommun Kartläggning av avslutade chefstjänster

Karlshamns kommun Kartläggning av avslutade chefstjänster Karlshamns kommun Kartläggning av avslutade chefstjänster 17 november 2017 Lars Eriksson Negin Nazari Bakgrund Under 2016 har Karlshamns kommun figurerat i dagspressen för att flera toppchefer har avslutat

Läs mer

Dnr Ubn 2010/56 Budget och verksamhetsuppföljning per april 2010 och prognos för helår samhällsuppdraget

Dnr Ubn 2010/56 Budget och verksamhetsuppföljning per april 2010 och prognos för helår samhällsuppdraget TJÄNSTESKRIVELSE 1 (9) 2010-05-11 Utbildningsnämnden Dnr Ubn 2010/56 Budget och verksamhetsuppföljning per april 2010 och prognos för helår 2010 - samhällsuppdraget Förslag till beslut Utbildningsnämndens

Läs mer

Jämställdhets- och mångfaldsplan 2014-2016 för stadsbyggnadsförvaltningens

Jämställdhets- och mångfaldsplan 2014-2016 för stadsbyggnadsförvaltningens Jämställdhets- och mångfaldsplan 2014-2016 för stadsbyggnadsförvaltningens Bakgrund Stadsbyggnadsförvaltningens jämställdhets- och mångfaldsplan har sin utgångspunkt i Diskrimineringslagen (2008:567) och

Läs mer

Rutiner för klagomålshantering inom utbildningsverksamheterna i Sunne kommun KS2017/156/07 Antagen av kommunstyrelsen , 219

Rutiner för klagomålshantering inom utbildningsverksamheterna i Sunne kommun KS2017/156/07 Antagen av kommunstyrelsen , 219 Datum Sida 2017-11-02 1 (5) Rutiner för klagomålshantering inom utbildningsverksamheterna i Sunne kommun KS2017/156/07 Antagen av kommunstyrelsen 2017-11-28, 219 Postadress Besöksadress Telefon Internet

Läs mer

Dals-Eds kommun Dnr :6994. Beslut. Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens klagomålshantering

Dals-Eds kommun Dnr :6994. Beslut. Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens klagomålshantering Beslut Dals-Eds kommun kommun@dalsed.se Beslut Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens klagomålshantering vid Dals-Eds kommun Skolinspektionen. Postadress: Box 2320, 403 15 Göteborg Telefon: 08-586 080

Läs mer

Ansökan om tillstånd att bedriva privat verksamhet enligt socialtjänstlagen (SoL) eller lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS)

Ansökan om tillstånd att bedriva privat verksamhet enligt socialtjänstlagen (SoL) eller lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) 1 Ansökan om tillstånd att bedriva privat verksamhet enligt socialtjänstlagen (SoL) eller lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) Information Riktlinjer för länsstyrelsens handläggning

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Ola Jeremiasen SCN

Handläggare Datum Diarienummer Ola Jeremiasen SCN SOCIALFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Ola Jeremiasen 2015-01-08 SCN-2015-0034 Socialnämnden Yttrande till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) rörande nämndens handläggning avseende förhandsbedömningar

Läs mer

Minnesanteckningar Central Samverkan för Kultur- och utbildningsnämnden

Minnesanteckningar Central Samverkan för Kultur- och utbildningsnämnden Datum 2014-04-02 Sida 1(6) Minnesanteckningar Central Samverkan för Kultur- och utbildningsnämnden Tid och plats: Västra skolan, Västra Storgatan 42, Hallsberg, 2014-03-13 Närvarande: Eva Hesselmyr Tomas

Läs mer

Verksamhetsbesök på Arbetscentrum

Verksamhetsbesök på Arbetscentrum 2015-03-04 1 (5) Verksamhetsbesöket är genomfört av: Emelie Berglund och Susanna Dennerlöv Verksamhetsbesök på Arbetscentrum Intervjuade: enhetschef Sepideh Erfani före detta enhetschef Elisabeth Axelsson

Läs mer

Yttrande till IVO med anledning av tillsynsärende, dnr /2015-7

Yttrande till IVO med anledning av tillsynsärende, dnr /2015-7 SOCIALFÖRVALTNINGEN Handläggare Andersson Therese Datum 2016-04-04 Diarienummer SCN-2015-0183 Socialnämnden Yttrande till IVO med anledning av tillsynsärende, dnr 8.5-12415/2015-7 Förslag till beslut Socialnämnden

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2017-2018 Ledarna inom idéburen sektor Beslut om en ny branschförening inom Ledarna Ledarna är Sveriges chefsorganisation med fler än 90 000 medlemmar chefer i alla branscher och

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2014-01-26 kl. 9 00 13 00

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2014-01-26 kl. 9 00 13 00 Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2014-01-26 kl. 9 00 13 00 Närvarande Jim-Alex Minorsson Hirschi (sammankallande), Bo Sjöberg, Palle Storm, Anette Hagberg- Gustafsson,

Läs mer

Margareta Karlsson, Förvaltningschef Cecilia Vestergaard, Områdeschef Thomas Holm, Ekonom Åsa Engberg, Förvaltningssekreterare

Margareta Karlsson, Förvaltningschef Cecilia Vestergaard, Områdeschef Thomas Holm, Ekonom Åsa Engberg, Förvaltningssekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Sammanträdesrummet våning 2, Marnäsliden, 13:00 14:30 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund(M) Gunnar Grahn (S) Ann-Katrin

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING Familjeenheten 2013

KVALITETSREDOVISNING Familjeenheten 2013 KVALITETSREDOVISNING Familjeenheten 2013 ENHET/ BUDGETENHET Familjeeneheten TIDSPERIOD 2013 FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR KVALITET GRUNDFAKTA OM ENHETEN Familjeenheten handlägger ärenden som gäller barn och ungdomar

Läs mer

Redovisning av verksamhet med personligt ombud år 2014

Redovisning av verksamhet med personligt ombud år 2014 SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2014-12-10 SN-2014/4111.719 1 (2) HANDLÄGGARE Kvist Lindgren, Zara Zara.Kvist-Lindgren@huddinge.se Socialnämnden Redovisning av

Läs mer

Skolinspektionens granskning av Sunne kommuns klagomålshantering Dnr KS2017/156/07

Skolinspektionens granskning av Sunne kommuns klagomålshantering Dnr KS2017/156/07 SUNNE KOMMUN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Bildningsutskottet 2017-11-13 1 (1) Sida Bu 72 Skolinspektionens granskning av Sunne kommuns klagomålshantering Dnr KS2017/156/07 Bildningsutskottets förslag

Läs mer

Uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM) - rapport

Uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM) - rapport Tjänsteskrivelse 1 (5) Datum Diarienummer 2014-03-03 2012/85 Personalenhetschef Helen Svensson 0410-73 34 96, 0708-81 79 35 helen.svensson@trelleborg.se Bildningsnämnden Uppföljning av det systematiska

Läs mer

Sammanfattning. 1. Uppdrag. 2. Mål och utvärdering för verksamheten. a) Mål. Verksamhetsplan 2019 Klaragymnasiet skola Per Nilsson 1 (5)

Sammanfattning. 1. Uppdrag. 2. Mål och utvärdering för verksamheten. a) Mål. Verksamhetsplan 2019 Klaragymnasiet skola Per Nilsson 1 (5) Per Nilsson 1 (5) Sammanfattning 2019 kommer vi att fokusera på: Tydliggörande pedagogik MI-utbildning och användning Elevhälsoarbetet Rörelse 1. Uppdrag Klaragymnasiet med internats övergripande uppdrag

Läs mer

Beslut. Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens klagomålshantering

Beslut. Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens klagomålshantering r'n Skolinspektionen Vittraskolorna AB karin.carlsson@akademedia.se Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens klagomålshantering vid Vittraskolorna AB Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping. Telefon:

Läs mer

Jämställdhets- och mångfaldsplan 2013-2014 för kommunledningskontoret

Jämställdhets- och mångfaldsplan 2013-2014 för kommunledningskontoret sid 1 (7) Jämställdhets- och mångfaldsplan 2013-2014 för kommunledningskontoret Postadress: Kommunledningskontoret, 651 84 Karlstad Besöksadress: Tage Erlanderg 8 www.karlstad.se Tel: 054-540 00 00 Fax:

Läs mer

Uppdaterad Dataskyddspolicy

Uppdaterad Dataskyddspolicy Här kommer lite information om GDPR som är viktigt att du tar del av. GDPR är förkortning på den nya lag - EUs dataskyddsförordning - som träder i kraft 25 maj i år och som är till för att skydda dina

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen

Tillsyn enligt personuppgiftslagen 200 Datum Diarienr 2009 05 13 92 2009 Bolagsverket 851 81 Sundsvall Tillsyn enligt personuppgiftslagen Beslut Datainspektionen bedömer att Bolagsverket med stöd av en intresseavvägning enligt 10 punkten

Läs mer

Inspektionen för vård och omsorg: Meddelande om inspektion, dnr 8.5-12415/2015-3

Inspektionen för vård och omsorg: Meddelande om inspektion, dnr 8.5-12415/2015-3 SOCIALFÖRVALTNINGEN Handläggare Eiderbrant Ulf Datum 2015-05-27 Diarienummer SCN-2015-0183 Socialnämnden Inspektionen för vård och omsorg: Meddelande om inspektion, dnr 8.5-12415/2015-3 Förslag till beslut

Läs mer

Socialnämnden (11)

Socialnämnden (11) 2015-12-22 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-12-22 kl. 9:00-10:10 Ajournering kl. 9:05-9:20, 9:45-9:50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Vård och omsorgs system med kundenkäter

Vård och omsorgs system med kundenkäter 2013-05-17 1 (13) Vård och omsorgs system med kundenkäter Kundernas synpunkter på beviljad insats är en betydelsefull komponent i arbetet med att utveckla kvaliteten i kundens insatser. Genom kundenkäterna

Läs mer

Hälsa och balans i arbetslivet

Hälsa och balans i arbetslivet Hälsa och balans i arbetslivet 34 % tror Lorem sig inte kunna ipsumarbeta som de gör idag utan att hälsan på sikt påverkas negativt. En undersökning bland Civilekonomernas medlemmar Hälsa och balans i

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1 Plats och tid Överförmyndarnämndens kansli, Kiliansgatan 12, kl. 14.00 15.45 Ledamöter Elisabeth Iregren (V), ordförande Solveig Ekström Persson (S), ledamot, 191-205 Lars Bergwall (C), ledamot Tjänstgörande

Läs mer

Hur gör jag med dokumenten?

Hur gör jag med dokumenten? Hur gör jag med dokumenten? Registrering och hantering av allmänna handlingar HÄRNÖSANDS KOMMUN October 8, 2015 1. Därför ska allmänna handlingar registreras... 2 1.1 Härnösands kommuns IT-stöd för dokument-

Läs mer

Samverkan inom Barn & Utbildning (FÖSAM)

Samverkan inom Barn & Utbildning (FÖSAM) Sida 1 (13) Plats och tid Bonaren, måndagen den 26 augusti 2019 kl 13:00-14:20 ande Urban Persson 13:00-14:10 Elizabeth Strid Ann-Britt Holmstedt Ingela Berglund Birgitta Yngvesson Jenny Svanqvist Ann-Sofie

Läs mer

Protokoll. Arbetsutskottets beslut Socialnämndens arbetsutskott antar Barnbokslut 2014.

Protokoll. Arbetsutskottets beslut Socialnämndens arbetsutskott antar Barnbokslut 2014. Protokoll Sammanträdesdatum 2015-10-08 Sida 16(21) Socialnämndens arbetsutskott SNau 128 Arbetsutskottets beslut Socialnämndens arbetsutskott antar. Sammanfattning Barnbokslutet innehåller beskrivning

Läs mer

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD) Margot Karlsson (S)

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD) Margot Karlsson (S) Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 11:15 12:20 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD)

Läs mer

Rekommendation för tidslinjer

Rekommendation för tidslinjer Rekommendation för tidslinjer Detta dokument är tänkt som ett stöd i ert arbete dels när det gäller att rensa bland det material ni har i dag och dels i hur ni kan utforma era egna riktlinjer för rensning

Läs mer

Sammanställning av uppföljning kring åtgärder och fokusområden på Kastanjens korttidsboende den 9 april 2015.

Sammanställning av uppföljning kring åtgärder och fokusområden på Kastanjens korttidsboende den 9 april 2015. 2015-06-24 1 Dnr 2015/212 Sammanställning av uppföljning kring åtgärder och fokusområden på Kastanjens korttidsboende den 9 april 2015. Närvarande: Cecilia Bengtsson, verksamhetschef, Inger Brandell, utredare,

Läs mer

Personlig assistans Umeå kommun. Information till dig som valt Umeå kommun som anordnare av din personliga assistans.

Personlig assistans Umeå kommun. Information till dig som valt Umeå kommun som anordnare av din personliga assistans. Personlig assistans Umeå kommun Information till dig som valt Umeå kommun som anordnare av din personliga assistans. Personlig assistans för vuxna Vår vision är att gemensamt skapa det bästa och självklara

Läs mer

BILDA FÖRENING en handledning

BILDA FÖRENING en handledning BILDA FÖRENING en handledning Att bilda en förening 1. Ta fram förslag till: namn på föreningen personer som kan sitta i styrelsen stadgar (förslag till stadgar finns på sidan 3) revisorer kanske också

Läs mer

2 oktober. Beskriv kort vad är en värdegrund är för att alla ska förstå. Goda exempel i regionen kopplat till hjärtefrågorna.

2 oktober. Beskriv kort vad är en värdegrund är för att alla ska förstå. Goda exempel i regionen kopplat till hjärtefrågorna. Ann-Charlotte Lundströmer Visions center i Luleå Sida 1 Närvarande: Gunilla Lidström, Marie Sandström, Katarina Holmqvist, Anne-Sofie Koivisto, Anders Aidanpää, Roger Östman, Eva Vinsa, Annica Berg-Flemström

Läs mer

.ÄNGEHOLMS KO/k.-9.fiNäIfårdsnämnden VÄLFÄRDSN Ä MN Ängelholms kommun ÄNGELHOLM Og- 1 7

.ÄNGEHOLMS KO/k.-9.fiNäIfårdsnämnden VÄLFÄRDSN Ä MN Ängelholms kommun ÄNGELHOLM Og- 1 7 MEDDELANDE Inspe :donen för vård och omsorg 2015-09-16 Dnr 8.4.2-27567/2015-1 1(2) Avdeliling syd Marie Hörling Marie. Horlinggivo.se.ÄNGEHOLMS KO/k.-9.fiNäIfårdsnämnden VÄLFÄRDSN Ä MN Ängelholms kommun

Läs mer

Göteborgs kommun stadsledningskontoretastadshuset.gote- Dnr :6994 bonse. Beslut

Göteborgs kommun stadsledningskontoretastadshuset.gote- Dnr :6994 bonse. Beslut Beslut Göteborgs kommun stadsledningskontoretastadshuset.gote- bonse Beslut Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens klagomålshantering vid Göteborgs kommun Skolinspektionen. Telefon: 08-586 080 00, Postadress:

Läs mer

Fasticon Kompetens. Kompetensbarometer 2012

Fasticon Kompetens. Kompetensbarometer 2012 Fasticon Kompetens Kompetensbarometer 212 Innehållsförteckning 3. Sammanfattning 4. Bakgrund 4. Syfte & metod 5. Pensionsavgångar Pensionsavgångar i riket Pensionsavgångar i riket (geografisk) Pensionsavgångar

Läs mer

Konsten att rekrytera rätt

Konsten att rekrytera rätt Författare: HR-koncern 2013-11-25 Reviderad: 2014-06-24 Konsten att rekrytera rätt För AcadeMedia är rekrytering av rätt personal en nyckelfaktor för fortsatt framgång. Rätt personer med rätt inställning

Läs mer

Rutin för gåvor till medarbetare och förtroendevalda

Rutin för gåvor till medarbetare och förtroendevalda 1 (6) Rutiner Diarienummer RS 1525-2014 Rutin fastställd av RD 2015-04-28 Rutin för gåvor till medarbetare och förtroendevalda Postadress: Regionens Hus 462 80 Vänersborg Besöksadress: Östergatan 1 Vänersborg

Läs mer

Plats och tid Socialförvaltningen, Storgatan 45, Sunne, kl 09:00 11:40 Paragrafer 138-152 Beslutande

Plats och tid Socialförvaltningen, Storgatan 45, Sunne, kl 09:00 11:40 Paragrafer 138-152 Beslutande Socialnämnden 2014-11-05 1 (14) Plats och tid Socialförvaltningen, Storgatan 45, Sunne, kl 09:00 11:40 Paragrafer 138-152 Beslutande Gunilla Ingemyr (C), ordförande Mirja Lundström (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte 2010-09-09 - minnesanteckningar

Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte 2010-09-09 - minnesanteckningar Birgitha Olsson 2010-09-14 Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte 2010-09-09 - minnesanteckningar Plats: Konferensrum Socialkontor, Melleruds kommun Närvarande: Kommun Stina Leander Marianne Jadehill Carina

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse 2013 Elevhälsans medicinska insatser [EMI] 1

Patientsäkerhetsberättelse 2013 Elevhälsans medicinska insatser [EMI] 1 2014-02-06 Handläggare Tina Leach prov/ EMI 14US/0069 Patientsäkerhetsberättelse 2013 Elevhälsans medicinska insatser [EMI] 1 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 De åtgärder som vidtagits för att

Läs mer

Personuppgifter Anledning att spara Ta bort efter. Underlag som behövs för att styrelsen ska kunna visa vad som beslutats.

Personuppgifter Anledning att spara Ta bort efter. Underlag som behövs för att styrelsen ska kunna visa vad som beslutats. Rekommendation för tidslinjer Detta dokument är tänkt som ett stöd i ert arbete dels närd et gäller att rensa bland det material ni har i dag och dels i hur ni kan utforma era egna riktlinjer för rensning

Läs mer

Hur du ansöker om projektmedel för integration.

Hur du ansöker om projektmedel för integration. 1 Hur du ansöker om projektmedel för integration. Tänk på att förklara utförligt när ni skriver ansökan vad ni ska göra. Ge en tydlig beskrivning av projektet. Vad har ni tänkt göra eller vad har ni redan

Läs mer

Områdeschef Hälso- och sjukvård, ordförande. Områdeschef Förebyggande/Kvalitet/Utredning, Verksamhetsutvecklare, ordförande

Områdeschef Hälso- och sjukvård, ordförande. Områdeschef Förebyggande/Kvalitet/Utredning, Verksamhetsutvecklare, ordförande Protokoll LSG 2016-02-02 Ärende: Lokal samverkansgrupp/skyddskommitté Sektor Äldreomsorg samt Hälso- och sjukvård. Tid: 2016-02-02, kl. 13-15 Plats: Hörnrummet, två trappor upp, Förstamajgatan 2A Ledamöter:

Läs mer

Dnr Son 2009/24 Tillsyn enskilda verksamheter inom handikappomsorgen 2009

Dnr Son 2009/24 Tillsyn enskilda verksamheter inom handikappomsorgen 2009 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2010-02-11 Socialnämnden Dnr Son 2009/24 Tillsyn enskilda verksamheter inom handikappomsorgen 2009 Förslag till beslut Socialförvaltningen s förslag 1. Tillsynsrapporterna år 2009

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för vård och omsorg

Kommunstyrelsens utskott för vård och omsorg 1 (9) Datum Tid Kl. 08.30 12.00 Plats ande Övriga närvarande Junselerummet, kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Maria Lindsbo, verksamhetschef individ- och familjeomsorg, IFO

Läs mer

Inspektionen för vård och omsorg IVO - Verksamhetstillsyn enligt socialtjänstlagen (Dnr 9.2-21753/2012)

Inspektionen för vård och omsorg IVO - Verksamhetstillsyn enligt socialtjänstlagen (Dnr 9.2-21753/2012) KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Danielsson Åsa Eva Egnell Datum 2013-08-26 Rev 2013-09-04 Diarienummer UAN-2013-0412 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Inspektionen för vård

Läs mer

Granskning av Curanda Vård Assistans AB - boendestöd

Granskning av Curanda Vård Assistans AB - boendestöd 2015-05-17 1 (6) PM Anna Spångmark och Susanna Dennerlöv Sociala kvalitetsenheten Granskning av Curanda Vård Assistans AB - boendestöd Uppföljning genomförd genom: Besök 2015-03-23 Intervju med arbetsledare

Läs mer

2. Godkännande av dagordning. 3. Föregående minnesanteckningar. 4. Rapport från SON och HSN. 7. Önskemål om frågor till nästa möte

2. Godkännande av dagordning. 3. Föregående minnesanteckningar. 4. Rapport från SON och HSN. 7. Önskemål om frågor till nästa möte Socialnämnden och Hälso- och sjukvårdsnämndens Samrådsgrupp Datum 17 maj 2018 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Föregående minnesanteckningar 4. Rapport från SON och HSN 5. Gruppdiskussion

Läs mer

Beslut. Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens klagomålshantering vid Inspira Förskolor & Skolor AB

Beslut. Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens klagomålshantering vid Inspira Förskolor & Skolor AB Inspira Förskolor & Skolor AB hk@inspira-fos.se info@inspira-fos.se Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens klagomålshantering vid Inspira Förskolor & Skolor AB Box 23 069, 104 35 Stockholm. Telefon:

Läs mer

Sida 2 av 25

Sida 2 av 25 Sida 1 av 25 Sida 2 av 25 Sida 3 av 25 Sida 4 av 25 Sida 5 av 25 Sida 6 av 25 Sida 7 av 25 Sida 8 av 25 Sida 9 av 25 Sida 10 av 25 Sida 11 av 25 Sida 12 av 25 Sida 13 av 25 Sida 14 av 25 FrÅn: Johanna

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande, Anders Wikström, hälsar alla välkomna och förklarar mötet på Af Halmstad för öppnat.

1. Mötets öppnande Ordförande, Anders Wikström, hälsar alla välkomna och förklarar mötet på Af Halmstad för öppnat. Protokoll nr 6 sektion Göteborg Halland styrelsemöte 2012-08-22 Plats: AF Halmstad Ordförande Anders Wikström Fackexp Vice ordf. Lotta Andersson Af Bygg(förhindrad) Kassör Oscar Vilotti Fackexp (förhindrad)

Läs mer

Östra Göteborg. Protokoll LSG Lokal samverkansgrupp/skyddskommitté Sektor Äldreomsorg samt Hälso- och sjukvård

Östra Göteborg. Protokoll LSG Lokal samverkansgrupp/skyddskommitté Sektor Äldreomsorg samt Hälso- och sjukvård Protokoll LSG 2018-11-13 Ärende Lokal samverkansgrupp/skyddskommitté Sektor Äldreomsorg samt Hälso- och sjukvård Tid 2018-11-13, kl. 13:00 15:00 Plats Ledamöter Kvibergs äldreboende För arbetsgivaren Kristina

Läs mer

Uppföljning Söderstöd familjerådgivning

Uppföljning Söderstöd familjerådgivning SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2013-05-06 SN-2013/2047 1 (3) HANDLÄGGARE Therese Hellman 08-535 378 80 therese.hellman@huddinge.se Socialnämnden Uppföljning

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Skolinspektionen Beslut 2013-12-20 Kommunsamverkan Cura individutveckling Rektorn vid Klaragymnasiet med internat Beslut för gymnasieskola efter bastillsyn i Klaragymnasiet med internat Olofströms kommun

Läs mer

Nämndernas serviceskyldighet enligt förvaltningslagen - svar till revisionskontoret

Nämndernas serviceskyldighet enligt förvaltningslagen - svar till revisionskontoret ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING STABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2011-01-25 Handläggare: Inga-Karin Mellberg Telefon: 08-508 14 089 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Nämndernas serviceskyldighet

Läs mer

Beslut. Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens klagomålshantering

Beslut. Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens klagomålshantering en jp Skolinspektionen Ronneby kommun stadshuset@ronneby.se Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens klagomålshantering vid Ronneby kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress:

Läs mer

Arkivredovisning enligt RA-FS 2008:4 på KTH. Märta Nyman Arkivarie Ulf Nilsson Arkivchef Kontakt ulfnil@kth.se

Arkivredovisning enligt RA-FS 2008:4 på KTH. Märta Nyman Arkivarie Ulf Nilsson Arkivchef Kontakt ulfnil@kth.se Arkivredovisning enligt RA-FS 2008:4 på KTH Märta Nyman Arkivarie Ulf Nilsson Arkivchef Kontakt ulfnil@kth.se Bakgrund och förutsättningar Ingen befintlig eller planerad övergripande kartläggning av KTHs

Läs mer

Familjestödsgruppen hjälper. social tjänsten med att hitta. lämpliga boenden för barn och. ungdomar. Vi erbjuder även

Familjestödsgruppen hjälper. social tjänsten med att hitta. lämpliga boenden för barn och. ungdomar. Vi erbjuder även Familjestödsgruppen hjälper social tjänsten med att hitta lämpliga boenden för barn och ungdomar. Vi erbjuder även familje behandling och kvalificerat kontaktmannaskap. EN TRYGG TILLVARO Alla människor

Läs mer

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2018-01-31 Närvarande: Ann Lindgren, Cecilia Lundberg, Christina Kvarnström, Eva-Lotta Olsson, Fredrik Nilsson, Inger Engström, Johan Magnusson, Lena Sjölin, Madelene Anefur Marklund,

Läs mer

Gemensamt planeringsdokument för gymnasieskolan och vuxenutbildningen

Gemensamt planeringsdokument för gymnasieskolan och vuxenutbildningen Gotlands kommun Bilaga 3 Barn- och utbildningsförvaltningen AN 2009-09-29 Gemensamt planeringsdokument för gymnasieskolan och vuxenutbildningen Övergripande vision, verksamhetsidé och gemensamma värderingar

Läs mer

Dokumenthanteringsplan Styrande och stödjande processer i Mölndals stad

Dokumenthanteringsplan Styrande och stödjande processer i Mölndals stad KS 399/14 Dokumenthanteringsplan Styrande och stödjande processer i Mölndals stad 2.3.2 Administrera löner och fmåner Antagen av Kommunstyrelsen 26:e november år 2014 Gäller från och med 2015-01-01 Verksamhetsområde

Läs mer

Övergripande plan för att förebygga kränkande behandling, trakasserier och diskriminering 2019/2020

Övergripande plan för att förebygga kränkande behandling, trakasserier och diskriminering 2019/2020 Barn- och utbildningsnämnden Övergripande plan för att förebygga kränkande behandling, trakasserier och diskriminering 2019/2020 Postadress: E-post: barn.utbildningsforvaltningen@askersund.se Askersunds

Läs mer

Utbildningsförvaltningen

Utbildningsförvaltningen Utbildningsförvaltningen 1(22) Att fylla i schema för barnomsorg i Familjeportalen. Schemat du fyller i via Familjeportalen är barnets grundschema. Skulle du behöva göra små förändringar vid enstaka tillfällen

Läs mer

stans stadsdelsförvaltning A VDELNINGEN B IDRAG & V UXENSTÖD Redovisning av verksamhet med personligt ombud år 2005

stans stadsdelsförvaltning A VDELNINGEN B IDRAG & V UXENSTÖD Redovisning av verksamhet med personligt ombud år 2005 Maria-Gamla stans stadsdelsförvaltning A VDELNINGEN B IDRAG & V UXENSTÖD T JÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2006-03-07 DNR 502-73/2006 SDN 2006-03-30 Handläggare: Ann-Charlotte Modigh och Kerstin Larsson Tfn:

Läs mer

Beslut. Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens kiagomålshantering

Beslut. Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens kiagomålshantering Tierps kommun medborciarservicetierp.se Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens kiagomålshantering vid Tierps kommun. Box 330, 581 03 Linköping. Telefon: 08-586 082 89. www.skolinspektionen.se 1 (7)

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR ÖKAD MÅLUPPFYLLELSE I GRUNDSKOLAN 2015-2018

HANDLINGSPLAN FÖR ÖKAD MÅLUPPFYLLELSE I GRUNDSKOLAN 2015-2018 2015-05-11 HANDLINGSPLAN FÖR ÖKAD MÅLUPPFYLLELSE I GRUNDSKOLAN 2015-2018 GOD UTBILDNING I TRYGG MILJÖ 1. INLEDNING Ulricehamns kommun behöver förbättra resultaten i grundskolan, särskilt att alla elever

Läs mer

Rutin för hantering av avvikelser

Rutin för hantering av avvikelser LERUM2000, v2.1, 2013-02-21 RUTIN 1 (9) Dokumentbenämning/typ: Rutin Verksamhet/process: Sektor stöd och omsorg Ansvarig: Majed Shabo Fastställare: Anette Johannesson, Maria Terins Gäller fr.o.m: 2014-09-01

Läs mer

NYANSTÄLLD I GÄLLIVARE KOMMUN

NYANSTÄLLD I GÄLLIVARE KOMMUN NYANSTÄLLD I GÄLLIVARE KOMMUN VÄLKOMMEN TILL SOCIALFÖRVALTNINGEN Vi vill med detta informationshäfte ge Dig en sammanfattning av det som vi tycker är av betydelse att känna till som anställd hos oss. Vi

Läs mer

PROTOKOLL 2009-02-10. Samhällsbyggnadsförvaltningen. Till att jämte ordföranden justera protokollet utsågs Kain Gabrielsson. Dagordningen godkändes.

PROTOKOLL 2009-02-10. Samhällsbyggnadsförvaltningen. Till att jämte ordföranden justera protokollet utsågs Kain Gabrielsson. Dagordningen godkändes. 1 Närvarande:Gerd Melin ordf. Hans Schub Olle Tillquist Roger Wallentin 1-7 Thorgny Fransson 1-6 Andreas Roos Susanne Karnström Karin Gabrielsson Britt Hellstedt 1-6 Dan Andersson sekr. Kommunstyrelsen

Läs mer

Rutin för utredning enligt skollagen 14 a kap. 10

Rutin för utredning enligt skollagen 14 a kap. 10 Rutin för utredning enligt skollagen 14 a kap. 10 Skollagen, 14 a kap. Åtgärder mot kränkande behandling 10. Om huvudmannen eller personalen får kännedom om att ett barn eller en elev anser sig ha blivit

Läs mer

Avtalsuppföljning av Villa Djurgården, Styrelsen Uppsala vård och omsorg

Avtalsuppföljning av Villa Djurgården, Styrelsen Uppsala vård och omsorg SOCIALFÖRVALTNINGEN Handläggare Ehlin Bengt Datum 2015-05-28 Diarienummer SCN-2015-0125 Socialnämnden Avtalsuppföljning av Villa Djurgården, Styrelsen Uppsala vård och omsorg Förslag till beslut Socialnämnden

Läs mer

Datum Ordföranden Lars-Erik Lövdén hälsar välkommen och förklarar sammanträdet

Datum Ordföranden Lars-Erik Lövdén hälsar välkommen och förklarar sammanträdet Revisorskollegiet PROTOKOLL 656 671 Datum 2018-09-26 1 (6) Protokoll från sammanträde Tid: 2018-09-26 kl. 10.00 11.50 Plats: Rådhus Skåne, Kristianstad ande Lars-Erik Lövdén - ordförande Louise Rehn Winsborg

Läs mer

Utdrag från Självskattnings- och bedömningsmaterial

Utdrag från Självskattnings- och bedömningsmaterial Anpassning av Europarådets språkliga referensnivåer för arbete inom äldreomsorg och omsorg om personer med funktionsnedsättning Framtaget av lärargruppen inom projekt ArbetSam hösten 2011 våren 2012 Handledare:

Läs mer