Riktlinje - Lokalplan Innehåll Om dokumentet Syfte Behovsidentifikation Lokalindelning...

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Riktlinje - Lokalplan... 1. Innehåll... 1. 1. Om dokumentet... 2. 1.1 Syfte... 2. 1.2 Behovsidentifikation... 2. 1.3 Lokalindelning..."

Transkript

1 RIKTLINJE Lokalplan Antagen: Kårstyrelsemöte Riktlinje - Lokalplan Innehåll Riktlinje - Lokalplan... 1 Innehåll Om dokumentet Syfte Behovsidentifikation Lokalindelning Historia Administration Access Nycklar Lokalplan Teknologkåren, plan Beskrivning av lokalerna på plan Beskrivning av lokalerna på plan Teknologkåren, plan Beskrivning av lokalerna på plan Förslag på förbättringar i Kårhuset, Kommentarer från pedeller Riktlinje: Lokalplan 1 (17)

2 1. Om dokumentet 1.1 Syfte Detta dokument ger en övergripande och tydlig bild av hur Teknologkårens lokaler är fördelade, vem som har access till dessa och vilka syften lokalerna idag har samt vad de har använts till tidigare. Vidare presenteras förslag på lokalförändringar som ämnar till att förbättra utnyttjandet och exponeringen av lokalerna. 1.2 Behovsidentifikation Följande behov har identifierades under arbetes gång: Arbetsstationer till heltidarna Arbetsstationer till Teknologkårens funktionärer Möteslokaler i olika storlekar. En trevlig och bemötande expedition Ytor för sociala umgängen Kökslokal Förrådsutrymmen Mer studenter Levande Kårhus 1.3 Lokalindelning TLTHs lokaler kan delas in i tre delar Kontorslokaler Förrådslokaler Lokaler för uthyrning Riktlinje: Lokalplan 2 (17)

3 2. Historia Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskolas Kårhusprojekt startade 1984 och avslutades med invigning den 11 maj Husets kårdelar bekostades av donatorer och resten av Lunds universitet. Huset ägs av Akademiska Hus Syd AB och hyrs i sin helhet ut till gamla Byggnadsstyrelsen, numera Byggnadsenheten vid Lunds Universitet (LU-Bygg). LU-Bygg hyr i sin tur ut lokalerna i Kårhuset till Teknologkåren, Tekniska Fakulteten vid Lunds Universitet (LTH) samt Åma AB/Moroten & Piskan. 3. Administration Teknologkårens lokaler samt kortaccess till dessa administreras av Teknologkårens. en har tolkningsrätt över denna riktlinje. Då en administrerar Kårens lokaler kommer denne alltid in i alla Teknologkårens lokaler. Även Kårordförande har access till alla Teknologkårens lokaler. Kårhusservice som jobbar under samtliga uthyrningar i Kårhuset kommer, i tjänst, in i alla Kårens lokaler. För att garantera säkerheten för en hyresgäst som befinner sig med ett arrangemang i huset kan hyresgästen ansöka om att accesser stängs ner i huset så att funktionärer på Kåren inte kan ta sig in bakvägen. Ansökan lämnas till en senast 2 veckor i förväg så att informationen om att accessen stängs av kan skickas ut på aktiva@tlth.se senast 1 vecka innan arrangemanget. 4. Access Accessen är något som man har tills man går av sin post eller missköter sig i någon lokal. När man upptäcker någon som missköter sig i Kårens lokaler så ska ett meddelande skickas till en omgående. Under särskilda arrangemang, exempelvis ARKAD(ArmU) och Fixhelgar(HUT) kan utskottens access ökas så att ledamöterna kommer in på fler ställen än vad de gör normalt sett. 5. Nycklar TKHA Teknologkårens huvudnyckel A: kommer in i princip överallt. Denna nyckel finns i två exemplar, den ena har en och den andra finns tillgänglig för KO, GS, Aktsam, alla PPA och vissa andra av en betrodda muppar. TKHA kallas ofta för PP-nyckeln. TEK HUT GU KLB Teknologkårens kontorsnyckel: kommer in i dörrarna i kontorsdelen på plan 2, inklusive Trulstorp, arkivet och alla utskottsskåp utom HUT-skåpet. Denna nyckel har KO och GS. Husutskottets nyckel: kommer in i fixburen, teknikburen, PP-buren, HUT-skåpet och vissa andra ställen som HUTare behöver ha tillgång till för att göra sitt jobb. Denna nyckel har samtliga gamla pedeller och vissa andra aktiva i HUT. Gemensamma utrymmen: kommer in i engångsburen och garderobsförrådet. Denna nyckel har GS och Aktsam. Klubbmästarnyckeln: kommer in i 235 bakvägen och vissa andra dörrar i Cornelisområdet. Denna nyckel har Aktsam. Riktlinje: Lokalplan 3 (17)

4 6. Lokalplan 6.1 Teknologkåren, plan 1 Markerade lokaler underhålls och nyttjas av främst Teknologkårens medlemmar. Riktlinje: Lokalplan 4 (17)

5 6.2 Beskrivning av lokalerna på plan 1 117: Garderobsförråd HEK Garderobsförråd Senast det gjordes om var det förvaring av rulledelar, nollningsöl och damm. Förrådet disponerades inte av TLTH från början, utan togs över runt 1998/1999) 125a: Gasquesal Sittnings- och Tentamenslokal som TLTH delar med LU Bygg Har använts till mässor, lunchservering, sittningar, konferenser, tentamen... ca 700 stående gäster, 380 sittande Dörr: 301B Öppen, dvs ingen access förutom, HUT när det ska fixas saker om man inte hyr lokalen. 134: Städförråd Städförråd för Gasquesalen. Städförrådet till vänster om 135 var tidigare disponerat av TLTH. Åtminstone fram till 1998/1999 användes det för städmatriel för Gasquesalen. Öppen. 135, 136: DJ-bås DJ-bås till festaktiviteter i Gasquesalen. Här inifrån kontrolleras Gasquesalens Discorigg. Här förvaras även extralampor till Kårens scenbelysning samt ljuseffekter. Förrådslokal 137, 138, 139: Gasqueköket Gasquekök med diskhorum och centralkylt kylrum, m.a.o. kök som tillhör uthyrningarna i Gasquesalen som vill ha kök. Korridoren utanför 137 används idag till förvaring av linnedukar och soptunnor till Gasquesalen. Korridoren mellan Gasquesalen och Gasqueköket används för uppställning av TLTHs bardiskar. Bardiskarna köptes in när huset byggdes och sponsrades av Pripps. Garderoben byggdes av HUT 1994 inför invigningen. Från början satt det ett räcke i form av en limträbalk i korridoren, syns som ett streck i ritningen och balken hamnade hemma hos Tobbe Björk. Från början städades köket preussiskt, senare när det förfall så gjordes ändringen att plocka ut alla lösa inventarier till en vagn som är i annan lokal än köket, inlåst, även alla kantiner (bleck) sattes in i en ställning och låstes fast. Förrådslokal Riktlinje: Lokalplan 5 (17)

6 Dörr: 104B Heltidare Mer funktionellt kök med fler arbetsplatser, i enlighet med sexmästarkollegiets önskan 143: Pub Cornelis Spritförråd Pub Cornelis Spritförråd Spritförrådet är förrådet för den alkohol och läsk som köps in till Pub Cornelis samt Teknologkårens fester i Gasquesalen. Ansvarig för förrådet är Aktivitetssamordnaren eller, då posten är vakant, Generalsekreteraren Förrådslokal Dörr: 105B: Heltidare AktSam 144: Engångsförrådet Disponeras ej av TLTH längre Förrådet byggdes av HUT för HUT och är antagligen inte färdigt enligt den brandinspektion som gjordes. Den första brandtätningen vi gjorde tyckte de inte om, de tyckte inte vi använt rätt sorts tätning Från början förvarades här kontorsmöbler och galgar till garderoben. Byggandet börjades runt år av HUT och avslutades av Glane. Har tidigare använts som sexaförråd samt engångsförråd. Förrådslokal Husprefekten 155a: Lilla Hjärup ("Burarna") Förrådsnätburar i källaren, från vänster till höger: Rullstolsburen (iläggsskivor och extrastolar till fester i Gasquesalen), PPbur, Engångsbur, Porslinsbur, Teknikbur (Förvaring av Kårens Ljud- och Ljusteknik), Fixbur (HUTs krypin, där de fixar saker, lagar saker som är trasiga och bygger nya saker). Korridoren utanför 155a används som förråd av TLTH. Det är lite problematiskt eftersom detta är en utrymningsväg vilket inte alltid respekteras... Från början var teknikburen hälften sexmästeriförråd, hälften HUT-förråd. Glane körde ut sexmästeriet och gav dem aulagarderoben som förråd istället. Glane köpte förmodligen även in de fina vita hyllorna och Glane införde vågen i Porslinsburen. Hösten 2011 bytte TLTH till sig 2 burar från LTH mot Aula förrådet 405 och trappförådet 144. Skyddsrum Dörr: 28-M14-04A:, KO, GS, HUTare, Aktsam PP-bur:, HUT Engångsbur:, GS, Aktsam Porslinsbur: Teknikbur:, HUT Fixbur:, HUT Riktlinje: Lokalplan 6 (17)

7 : Bandysalen med tillhörande omklädningsrum Idrottshall samt två stycken omklädningsrum Skyddsrum Heltidare Riktlinje: Lokalplan 7 (17)

8 Markerade lokaler underhålls och nyttjas av främst Teknologkårens medlemmar. Riktlinje: Lokalplan 8 (17)

9 6.4 Beskrivning av lokalerna på plan 2 Kommentar: 212: Arkivet Lokalen används idag för lagring av dokumentation, historiska föremål och annat som är i behov att bevaras till framtiden. Har tidigare varit redaktionsrum för Pålsjö. Redaktionsrummet hade två datorarbetsplatser och ett mötesrum. Ibland flyttade sofforna från 214 in hit. Tanken med ett redaktionsrum var att de olika redaktionerna skulle ha ett eget rum som de kunde stöka hur mycket de vill i medan utskottsrummet skulle användas av alla andra utskott. Det funkade sådär. Förrådslokal, dimensionerat för ca 5-8 personer, KO, GS, Arkivutskottetet 214: Perstorp Mötesrum Rummet hette förr utskottsrummet och motsvarade ungefär "Hänget". Det fanns mötesbord, datorarbetsplatser och soffor. Redaktionen för Pålsjö Ängsblad tenderade att ockupera rummet inför varje nummer. Praktiskt med egen traxkontrollerad ingång samtidigt som dörren till resten av expen gick att låsa när inga heltidare var på plats. Det brukade vara så att enbart heltidare och utskottsordförande hade access till själva expen. På den tiden var det här som kopiator och postfack fanns. Kontorslokal Samma access som 224, Expeditionen. Bakdörr Heltidare, : Heltidarbås Tre stycken bås där heltidarna sitter Kontorslokal Samma access som 224, Expeditionen 218: Hänget Avslappningslokal där Teknologkårens medlemmar kan vistas för att samtala, titta på tv eller bara mysa. Här var expens ursprungliga plats. Från början fanns det tankar om att pedellen skulle ha sin arbetsplats här för att kunna hjälpa till bland annat med biljettförsäljning. När Perstorp flyttades till 214 gjordes 218 om till utskottsrum. En av tankarna var att det skulle bli mindre spring förbi heltidarnas arbetsplatser från expen till utskottsrummet. Från sommar 2010 blev detta det nya "Hänget" Kontorslokal Samma access som 224, Expeditionen Bli snyggt och funktionellt möblerat, samt införande av fungerande städrutiner Att flytta runt på expen, Perstorp och utskottsrum har gjorts förr. Det måste finnas någon anledning till att expen alltid flyttas tillbaka till original placeringen. Riktlinje: Lokalplan 9 (17)

10 Historia Möblering: 219: Pentry Enkelt utrustat kök för Kårens anställda, arvoderade och funktionärer. Förr fanns här en sofffgrupp och en TV, vilket gjorde rummet till ett "häng". Avlångt köksbord med 12 stolar utplacerade runt om. Två mikrovågsugnar. Kontorslokal Samma access som 224, Expeditionen Införande av fungerande städrutiner, mer arbetsyta och ytterligare en diskmaskin 220: Bakre utgång vid expeditionskök Liten korridor ut från köket till baksidan av Kårhuset. Liten hall Samma access som 224, Expeditionen Baksida: Samma access som dörren; funktionärer 223: Städ/Kopiatorrum ("Äckliga skrubben") I lokalen finns Teknologkårens kopiator, kontorsmaterial och städmaterial Förr känt som "äckliga skrubben" pga den räliga stank som spreds från det ständigt uttorkade vattenlåset i städvasken. Fungerade som kontorsförråd. Förrådslokal Samma access som 224, Expeditionen 224: Expedition TLTHs Expedition där vi tar emot medlemmarna för medlemshantering. Funktionärsdatorer och postfack finns även här. Det ursprungliga Perstorpsrummet. Namnet kommer från att det var bolaget Perstorp som sponsrade det rummet. (Hur sponsringen av rum funkade är en lång historia). När 214 blev konferensrum och 218 utskottsrum blev 224 exp. Det var inte helt praktiskt, bland annat sitter alla el och nätverksuttag på fel ställen. Så småningom flyttade expen tillbaka till 218 och 224 blev utskottsrum, tydligen numera benämnt "hänget" och inte en plats för arbete utan för socialt umgänge. Anledning för tillbakaflytten är oklart, inte heller tidpunkten för den först stora omflyttningen. Möteslokal Under expeditionstiden är vem som helst välkommen, därutöver gäller att samtliga Kårens funktionärer samt Sektionsstyrelseledamöter har tillträde Bygga ut och om expen 225: Trulstorp Arbetsrum för kårens ekonom. Har även ekonomiskt arkiv. Från början arkiv, vilket man kan se på bristen på fönster, ventilation och ljuddämpningsplattor i taket. Blev mötesrum när arkivet flyttade till 212. Har kallats för "Utskottsrummet". Har idag (from 2010) fungerande ventilation avsett för kontorsarbete. Arbetsrum Ekonom,, KO, GS Riktlinje: Lokalplan 10 (17)

11 226, 227: Fotoklubben Fotoklubben används som serverrum samt lagringsutrymme för löpande verksamhet. Mörkerrum för en fotoklubb. Lades ned pga klubben slutade existera Förrådslokal, dock är ventilationen dimensionerad för en fotoklubb. Dörr: 116A: Heltidare 231: Corneliskorridoren I korridoren finns ett antal skåp som olika utskott och fria föreningar använder Från början gick korridoren genom det som nu är Cornelis diskrum fram till en nödutgångsdörr till klättertornstrappen. En KO med brandingenjörsutbildning gjorde en utredning som sade att den utrymningsvägen inte behövdes, så TLTH byggde om den enligt tidigare berättelse av Anders 2.0 Wenneberg. Allmänt utrymme i kårhuset Heltidare, Kårstyrelse, UO, personer som behöver tillgång till de olika rummen och skåpen. Sätta in glasdörrar. Måla om och ordna skåpen. 232: Dator-Föreningens arbetsrum Bokningsbart mötesrum Rum : Från början friaförenings-rum. Skulle hyras ut till föreningar som ville ha en lokal. Det var dessutom möjligt att hyra bara en tredjedel av ett rum enligt time-share-princip. Det slutade med att Datorföreningen hyrde två, tills kåren slängde ut dem ur det ena för att göra projekt/mötes/arbetsrum av. Miljöföreningen hyrde en tredjedel av ett rum och under en viss tid hyrdes ytterligare plats ut till AIGEEE. Det sägs att ett av rummen var i början känt som "Lenas Rum" efter Lena Uphadyaya(?), den tidens sekreterare/ekonom som ibland låste in sig där för att komma ikapp med bokföringen. Kontorslokal Heltidare, Kårstyrelse, UO Rusta upp rummet till möteslokal då DF har lämnat. 233: Projektrummet Bokningsbart mötesrum. Rummet bokas av heltidare. Se 232 Kontorslokal Heltidare, Kårstyrelse, UO Bra mötesrum, glsadörr Riktlinje: Lokalplan 11 (17)

12 234: "Rum 234" Mötesrum Från början Cornelis kontor på den tiden vi hade två heltidare som drev Cornelis. Byggdes ihop med puben när korridoren blev diskrum. Har varit förfestrum Se även 232 Var tidigare förrådsutrymme med kyl o frys för Cornelis-verksamhet Sektioners fanor har förvarats här Kontorslokal Heltidare, Kårstyrelse, UO Byta dörren till en glasdörr 235: Café Cornelis förrådsutrymme Matvaror, caféartiklar och husgeråd till daglig caféverksamhet lagras här Kontorslokal, KO, GS och Aktu AktSam Ersätta hyllor med skåp för att kunna nyttja rummet ännu mer. 236: hyllan Balkong i högdelen av Gasquesalen Balkong,. 238 Är en korridor/utrymningsväg, inte en del av Cornelis. 239 och 240: Café Cornelis med kök Cornelis är Teknologkårens egna lilla café/pub, där finns allt man behöver, en fin bar för festliga tillfällen, en gemytlig sittningslokal samt ett välutrustat kök. I lokalen förekommer för tillfället ingen dagverksamhet förutom vissa möten, kvällstid drivs pubverksamhet. Cornelis har ett fast alkoholtillstånd i lokalen vilket medför vissa regler som ligger på Aktivitetsutskottets samvete. Väggen mot 238 togs ner av 1&2 sommaren 1995 då vi byggde om och kaklade upp utrymmet så att köket kunde växa till den storleken det är idag. Där fanns tidigare en utrymningsväg mot trapphuset. Omdekorerat i två omgångar av TLTH. Från början två fönster ut mot balkongen som alltid var förtäckta med gardiner på balkongsidan. Väggfasta bänkar på väggen mot balkongen, ståbord/fönsterkarm längs med fönstren. Klädkroksväggen var precis som den dolda väggen bakom darttavlor som underhölls av Hacke Pilspets dartslängarklubb (?) Klubben hade sina hemmamatcher i cupen i Cornelis. Bardisken var från början i zink, vilket kan ses på en del ställen, under plastfolien, men den åldrades inte särskilt väl. Julen 2005 skedde en olycka och Cornelis brann, en person omkom. Verksammhet har bedrivits av både TLTH och av externa parter. Var en gång i tiden en mer pubinriktad lokal, medan det nu är en mer caféinriktad lokal. Sedan jan 2011 bedrivs ingen dagsverksamhet i lokalen, denna är flyttad till Studiecentrum Riktlinje: Lokalplan 12 (17)

13 120 stående, 80 sittande Heltidare, AktU Dörr: 306B, 112B Ordentlig upprustning/ uppfräschning 243: Papperskorridoren Temporärt förråd av papper och lite förbrukningsmaterial. Lokalen används av kåren till förvaring av Reftecs arkiv och av hela huset till förvaring av kartongpressen. 244 Soprum används av kåren delas med restaurangen, för att förvara vår flakmoped och sommar-/vinterdäck till rulle Riktlinje: Lokalplan 13 (17)

14 6.5 Teknologkåren, plan 4 Markerade lokaler underhålls och nyttjas av främst Teknologkårens medlemmar. Riktlinje: Lokalplan 14 (17)

15 6.6 Beskrivning av lokalerna på plan 4 401: Inspektorshyllan Inspektorshyllan används till att visa upp målningar. 405: SexaFörråd Används av LTH Från början graderob till aulan, men aldrig använd för det syftet. Ständigt låst. 6 (Glane) flyttade upp sexförrådet hit från Lilla Hjärup. Har använts till att förvara extra sten till bastuaggregatet och de ursprungliga möblerna från punchverandan. De möblerna som fortfarande var hela skänktes bort till funktionärer. Har även varit förråd för engångsartiklar Lokal Förrådslokal Husprefekten 416, 418, 419, 420, 420A, 421 samt Punschveranda: Avslappningslokal Området används för avkoppling och uppfräshning. Där finns två omklädningsrum (ett för Trula, ett för Truls), bastu samt punschveranda. PH bytte ut alla lavarna i bastun under sitt år. Punschverandan: Möblerna byggdes av TLTHs motorcykelklubb Pålsjö Änglar (bytte senare namn till Pålsjö Ändrar (?)). Originalmöblerna var mer delikata och definitivt inte teknologsäkra. Dörr: 204B Samtliga av kårens funktionärer, dessutom kan alla medlemmar i Teknologkåren ansöka om access från en Uppfräschning av möblemang Bokningssystem till bastun. 424: Förråd Används av kåren som flaggförråd, datorn som styr ugglan Cornelius hoande. Lokal 50xx: Förråd Disponeras ej av TLTH. Riktlinje: Lokalplan 15 (17)

16 7. Förslag på förbättringar i Kårhuset, 2013 Denna del är förbättringsförlag som utarbetades under en över syn av lokalerna hösten Syftet är snarare att ge visionär inspiration än order till framtiden. Långsiktiga idéer På sikt är det en god idé att få till en ordentlig ombyggnad av kårhuset med fokus på studieplatser. Detta skulle generare stora vinster i form av att Kårhuset och Kåren blir ett centrum för studenterna. Alternativt har det diskuterats här att ha lokaler i navet som kan brukas av kåren till exempelvis möten, redaktion eller kontor. Medellångsiktiga idéer På medellång sikt är en utbyggnad/ombyggnad av expen en prioriterad fråga. Detta skulle leda till en synligare och mer inbjudande entré. Utbyggnaden skulle i detta fall då vara till slutet av plåttaket i foajén. Punschverandans möbler bör ses över och bytas ut eller renoveras. Vidare så bör även högdelen där spärras av ännu tydligare för att sätta stopp för framtida lycksökare på taket. Cornelis borde genomgå en komplett upprustning. Allt från belysning, till golv till möblemang borde ses över. En större upprustning av heltidarnas kontor skulle kunna vara på sin plats. Det som diskuterats här är allt från att bygga om rummet där heltidarbåsen är till att bara fräscha upp rummet i allmänhet. En djupare utredning av hur heltidarnas arbetsplats ska se ut kan vara en idé. Kortsiktiga idéer Åtgärder som bör genomföras inom en snar framtid inkluderar att rusta upp mötesrummen i Corneliskorridoren. Vidare togs det fram att dörrarna till mötesrummen bör bytas till glas, vilket även gäller dörren till Corneliskorridoren. Detta skulle leda till en mer inbjudande korridor. System/rutin för att boka bastun är en önskvärd funktion för tillfällen då bastun verkligen behöver bokas. Förvaringen är en fråga bör lösas. En idé här är att ha en container som ställs på en parkeringsplats vi anslutning till Kårhuset. Långtidsförvaringen löses genom denna container eller det hyrförråd som Kåren har. Skåpen bör städas genom och se till att användas på bästa sätt. Detta för att de utskott och fria föreningar som önskar ha ett ska kunna få ett. Glasskåpet i foajén bör uppdateras med dess informationsinnehåll så det är aktuellt. Förslag på att köpa in en tvättmaskin har vädrats. En utredning borde här ske om den behövs och var den skulle ställas. Riktlinje: Lokalplan 16 (17)

17 8. Kommentarer från pedeller 2010 Att flytta runt på expen, Perstorp och utskottsrum har gjorts förr. Det måste finnas någon anledning till att expen alltid flyttas tillbaka till originalplaceringen. Lägg inte en massa pengar på att köpa specialanpassade möbler och bygga nya dörrar då det troligen kommer att ändras igen inom några få år. Lägg pengarna på att renovera och köpa nya möbler istället och arbetet på att få någon att börja städa. Renoveringar borde huset stå för, börjar Kåren betala för det så kanske Kåren får börja betala för många saker som ska ingå i husets kostnader. Problemet är att det är ett beställningsjobb då det inte ingår i byggnadsstatusen av huset, därav måste TLTH stå för kostnaden, om man inte lyckas övertala LU Bygg (Byggnadsenheten) och LTH att vara med och dela på kakan. En reflektion kan vara att inte ta i för mycket med lokalförändringar, särskilt de som kostar mycket pengar. Det är viktigare att satsa på att ha rätt verksamhet i lokalerna. Tyvärr är det lätt att tro att verksamhetsproblem löses genom att ändra på lokalerna. Är det verkligen så svårt att hitta till ett rum, se till att ha färdiga kartor på webbsidan som man kan skicka med i möteskallelserna. Det är billigare, enklare och snabbare. Kontakta LU Bygg och se om ni inte kan få dem att ordna en bra husöversiktsskylt. Det kan finnas plats för det i tillgänglighetsarbetet. Titta till exempel på den karta för synskadade som är uppsatt på Lunds station vid trappan till bron. Anpassad för synskadade. Framför allt är det viktigt att det finns en anledning för medlemmarna att komma till huset, annars kvittar det hur lätt det är att hitta. Och glöm inte att inte göra om våra misstag :) Riktlinje: Lokalplan 17 (17)

Riktlinje för Lokalplan

Riktlinje för Lokalplan Riktlinje för Lokalplan 1 Formalia 1.1 Sammanfattning 1.2 Syfte 1.3 Omfattning 1.4 Historik 2 Allmänt 2.1 Behovsidentifikation 2.2 Lokalindelning 3 Historia 4 Administration 5 Access 6 Nycklar 6.1 TKHA:

Läs mer

Riktlinje - Lokalplan

Riktlinje - Lokalplan RIKTLINJE Lokalplan Kårhuset Lund, 15 april 2012 Axel Andersson, Kårordförande Riktlinje - Lokalplan Följande behov har identifierades under arbetes gång: Arbetsstationer till heltidarna Arbetsstationer

Läs mer

Riktlinje - Lokalplan Innehåll Om dokumentet Syfte Behovsidentifikation Lokalindelning...

Riktlinje - Lokalplan Innehåll Om dokumentet Syfte Behovsidentifikation Lokalindelning... RIKTLINJE Lokalplan : Riktlinje - Lokalplan Innehåll Riktlinje - Lokalplan... 1 Innehåll... 1 1. Om dokumentet... 2 1.1 Syfte... 2 1.2 Behovsidentifikation... 2 1.3 Lokalindelning... 2 2. Historia... 3

Läs mer

Riktlinjerna omfattar Teknologkårens centralorganisation samt sektionerna.

Riktlinjerna omfattar Teknologkårens centralorganisation samt sektionerna. Dessa riktlinjer beskriver hur kollegier på Teknologkåren fungerar samt innehåller en förteckning av dessa. Syftet med dessa riktlinjer är att främja samarbete och kommunikation sektionerna emellan och

Läs mer

Policyn omfattar Teknologkårens centralorganisation. Omarbetning färdigställd av: Marcus Peterson, Pedell 15/16

Policyn omfattar Teknologkårens centralorganisation. Omarbetning färdigställd av: Marcus Peterson, Pedell 15/16 Denna riktlinje beskriver vem som får nyttja Teknologkårens lokaler och vem som är ytterst ansvarig för disponeringen. Därutöver finns även en del historia övriga rutiner kopplat till lokalanvändningen.

Läs mer

Riktlinjer för lokaler och förråd

Riktlinjer för lokaler och förråd 1. Formalia 1.1. Sammanfattning Denna riktlinje beskriver vem som får nyttja Teknologkårens lokaler och förråd och vem som är ytterst ansvarig för disponeringen. Därutöver finns även en del historia övriga

Läs mer

STÄDNINGSFÖRESKRIFTER FÖR LOKALER I

STÄDNINGSFÖRESKRIFTER FÖR LOKALER I MEDICINSKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM 1 (5) STÄDNINGSFÖRESKRIFTER FÖR LOKALER I KÅRHUSET Fastställda av Förvaltningsutskottet 2005-01-12. Generella föreskrifter: MF tillhandahåller sopborstar, sopskyfflar,

Läs mer

Information om Elektron

Information om Elektron Information om Elektron Har du frågor om lokalerna på Elektron kan du under kontorstid kontakta. Vaktmästare/värdinna: Anette Martinsson Tel 0158-275 396, 070-222 48 91 E-mail: anette.martinsson@gnesta.se

Läs mer

UTHYRNINGSMANUAL NYTTJANDERÄTTSVILLKOR KÅRHUS ÖRATS

UTHYRNINGSMANUAL NYTTJANDERÄTTSVILLKOR KÅRHUS ÖRATS UTHYRNINGSMANUAL NYTTJANDERÄTTSVILLKOR KÅRHUS ÖRATS FESTLOKAL DRIFTCHEF: DC@ORAT.NU 0733 45 59 31 1 Före festen 1:1 Bokning 1:1:1 Vem kan boka? 1:1:2 Kostnader 1:1:3 Kontrakt 1:1:4 Avbokning 1:2 Incheckning

Läs mer

KÅRHUS ÖRAT, PLAN 10 NYTTJANDERÄTTSVILLKOR. 3 Efter festen 3:1 Städning 3:2 Utcheckning 3:2:1 Skador 3:2:2 Fakturering

KÅRHUS ÖRAT, PLAN 10 NYTTJANDERÄTTSVILLKOR. 3 Efter festen 3:1 Städning 3:2 Utcheckning 3:2:1 Skador 3:2:2 Fakturering NYTTJANDERÄTTSVILLKOR KÅRHUS ÖRAT, PLAN 10 1 Före festen 1:1 Bokning 1:1:1 Vem kan boka? 1:1:2 Kostnader 1:1:3 Avbokning 1:2 Incheckning 1:3 Ljud/Ljus 1.3.1 Porslin 2 Under festen 2:1 Lokal 2:1:1 YtterÖrat

Läs mer

VASASTAN LUNTMAKARGATAN 34 397 KVM

VASASTAN LUNTMAKARGATAN 34 397 KVM nya N y lo ka möjl l ighe ter! VASASTAN LUNTMAKARGATAN 34 397 KVM Sida 1 av 20 BESKRIVNING Luntmakargatan 34, 397 kvm Modernt kontor med edge högst upp med stor terrass och garage. Kontoret ligger i välskött

Läs mer

Dagordning Styrelsesammanträde 12, 18/19

Dagordning Styrelsesammanträde 12, 18/19 DAGORDNING Styrelsesammanträde 12 Kårhuset, Lund, 2019-03-06 Hanna Järpedal, Styrelseordförande 18/19 Dagordning Styrelsesammanträde 12, 18/19 Tid: Tisdag 12:a mars 2019 17:15 Plats: 234, Kårhuset Ärende

Läs mer

THS BUDGET 13/14 - KF 5 12/13

THS BUDGET 13/14 - KF 5 12/13 THS BUDGET 13/14 - KF 5 12/13 ställe med exempel på intäkter och (utan indirekta ) Budget 2013/2014 Fullkostn. mässigt Kommentarer (utan indirekta ) Utfallsprognos 2012/2013 (utan indirekta ) budget KF2

Läs mer

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman.

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman. VÅRA LÄGENHETER FÖRÄNDRINGAR Ibland vill man förändra och komplettera sin lägenhet. När det gäller väsentliga förändringar tex badrum, kök och väggar måste styrelsen godkänna detta skriftligen. Installationer

Läs mer

Dagordning FM3 / 2014 Valfullmäktige

Dagordning FM3 / 2014 Valfullmäktige DAGORDNING FM3 / 2014 Lund, 21 mars 2014 Johan Förberg, Talman EXPEdition Dagordning FM3 / 2014 Valfullmäktige Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola Inkom FM 3 bil. Fullmäktigemöte den 30 mars 2014

Läs mer

Regler för lån av Verum

Regler för lån av Verum Regler för lån av Verum Fastställd av: V-Styret 28 april 2015 Sida 1 (12) Information Bokning kan ske max en månad i förväg och senast tre dagar innan arrangemanget om inget annat bestäms med Verdinnan.

Läs mer

Sven Wimnell 11 maj 2015: De föreslagna nya lägenhetstyperna. http://wimnell.com/omr36-39zzzb.pdf

Sven Wimnell 11 maj 2015: De föreslagna nya lägenhetstyperna. http://wimnell.com/omr36-39zzzb.pdf Sven Wimnell 11 maj 2015: De föreslagna nya lägenhetstyperna. http://wimnell.com/omr36-39zzzb.pdf De föreslagna nya lägenhetstyperna Bostäderna ingår i flerbostadshus, lamellhus med invändig bredd 13 m,

Läs mer

Presidiet ARBETSBESKRIVNINGAR

Presidiet ARBETSBESKRIVNINGAR ARBETSBESKRIVNINGAR Kårhuset Lund, 12 december 2015 Presidiet Presidiet sköter den dagliga ledningen av Teknologkåren. Vidare ska Presidiet kontinuerligt utvärdera och planera Teknologkårens verksamhet

Läs mer

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN Välkommentill BRFSOLGÅRDENILUNDEN Välkommen! Hej och välkommen till BRF Solgården i Lunden. Vi är övertygade om att du kommer att trivas i vår förening. Med denna skrift hoppasvikunnabesvaranågraavdefrågorniharsomnyinflyttadi

Läs mer

Kyrksalen GRUPP 4 & 5 Putsa fönster nödutgång, vikvägg, räcken vid dopkällan

Kyrksalen GRUPP 4 & 5 Putsa fönster nödutgång, vikvägg, räcken vid dopkällan Kyrksalen GRUPP 4 & 5 Putsa fönster nödutgång, vikvägg, räcken vid dopkällan Putsa INTE det stora hörnfönstret, men torka lister och golv runt dopkällan Tvätta gardinerna vid nödutgången Putsa glaset på

Läs mer

Frågor och svar om renovering och evakuering

Frågor och svar om renovering och evakuering April 2014 Till dig som bor på Tranbärsvägen 2 och 4 Frågor och svar om renovering och evakuering I början av april bjöd vi in till ett möte inför renoveringarna på Tranbärsvägen där entreprenören och

Läs mer

Naturvetarhuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Johan Bures väg 14. Anläggninsnummer: J0008002. Byggår: 1966. Arkitekt: Hans Brunnberg.

Naturvetarhuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Johan Bures väg 14. Anläggninsnummer: J0008002. Byggår: 1966. Arkitekt: Hans Brunnberg. Naturvetarhuset Kortfakta Adress: Johan Bures väg 14 Anläggninsnummer: J0008002 Byggår: 1966 Arkitekt: Hans Brunnberg Allmänt Husansvarig Jag som är husansvarig för Naturvetarhuset heter Peter Lundvall.

Läs mer

Informationsmöte Campus LiU. 26 januari 2017

Informationsmöte Campus LiU. 26 januari 2017 Informationsmöte Campus LiU 26 januari 2017 Kent Waltersson 2017-01-26 3 Värderingar och förhållningssätt Vi är alla värdar på arbetsplatsen och står för ett professionellt bemötande Vi tar ansvar för

Läs mer

Kontorshotell med fasta eller flexibla. kontorsplatser och ett virtuellt kontor 2012-12-28

Kontorshotell med fasta eller flexibla. kontorsplatser och ett virtuellt kontor 2012-12-28 Kontorshotell med fasta eller flexibla kontorsplatser och ett virtuellt kontor 2012-12-28 Kontorshotellet är en möjlighet för dig som företagare i Jönköping! Med ett centralt läge och nära till avfart

Läs mer

Granhäcksvägen 3B Götaland Kommun Ale Storlek 3 rum (2 sovrum) / 73.7 m² Område Surte Tillträde tidigast

Granhäcksvägen 3B Götaland Kommun Ale Storlek 3 rum (2 sovrum) / 73.7 m² Område Surte Tillträde tidigast Län Västra Gatuadress Götaland Kommun Ale Storlek 3 rum (2 sovrum) / 73.7 m² Område Surte Tillträde tidigast 2013-04-25 " Surtes bästa utsikt! Ljus och lättmöblerad bostad högst upp i huset utan insyn.

Läs mer

Det här dokumentet beskriver vilka uppgifter varje heltidare samt vilka uppgifter alla medlemmar av presidiet har att skyldighet att utföra.

Det här dokumentet beskriver vilka uppgifter varje heltidare samt vilka uppgifter alla medlemmar av presidiet har att skyldighet att utföra. Det här dokumentet beskriver vilka uppgifter varje heltidare samt vilka uppgifter alla medlemmar av presidiet har skyldighet utföra. Ursprungligen antagen under styrelsemöte S14-15/16. Uppdaterad följande

Läs mer

Län Kalmar Gatuadress Lybecksvägen 13 C Kommun Kalmar Storlek 2 rum (1 sovrum) / 63.5 m² Område Djurängen Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Kalmar Gatuadress Lybecksvägen 13 C Kommun Kalmar Storlek 2 rum (1 sovrum) / 63.5 m² Område Djurängen Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Kalmar Gatuadress Kommun Kalmar Storlek 2 rum (1 sovrum) / 63.5 m² Område Djurängen Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Det var köket som fick mig på fall när jag köpte lägenheten, det är unikt

Läs mer

Så bygger vi: Trots att bottenplan är yteffektiv upplevs det inte trångt pga uterummet samt högt i tak

Så bygger vi: Trots att bottenplan är yteffektiv upplevs det inte trångt pga uterummet samt högt i tak Så bygger vi: Bottenvåningen är dyrast att bygga. Genom att göra den yteffektiv, så minskar vi byggkostnaderna rejält. Alla hus är fristående - inga grannar vägg-i-vägg! Planlösningsbehoven har ändrats

Läs mer

Utlåningsregler för idét och sektionens inventarier 2.0. Styrelsen

Utlåningsregler för idét och sektionens inventarier 2.0. Styrelsen för idét och sektionens inventarier 2.0 Styrelsen 30 november 2010 1 Tillåtna låntagare idét får lånas ut till Teknologkåren vid LTH (TLTH), fria föreningar under TLTH, sektioner inom TLTH, medlemmar i

Läs mer

Trevlig radhuslägenhet i Kyrkby, Jomala

Trevlig radhuslägenhet i Kyrkby, Jomala Trevlig radhuslägenhet i Kyrkby, Jomala Välkommen till denna bekväma radhuslägenhet om 65 m 2 från 1975, på Sandbackavägen 8 A i Jomala. Lägenheten erbjuder en praktisk planlösning med avskilt kök och

Läs mer

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information Hej och Välkommen till Brf Skiftesgatan! I det här dokumentet finner du föreningens trivselregler samt allmän information som är bra att känna till. Vi som sitter i Styrelsen har alltid en ambitionen om

Läs mer

Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad

Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad Alla hus åldras och behöver renoveras Vid en badrumsombyggnad får badrum och el-installationer en ny modern standard

Läs mer

Att tänka på när du skall. flytta

Att tänka på när du skall. flytta Att tänka på när du skall flytta Bra att veta när du ska flytta ut Tips på vägen för att underlätta flytten Börja flyttstäda redan veckan innan, avfrosta kyl/frys, städa golvbrunnar, putsa fönster, damma

Läs mer

Arbetsbeskrivning Café

Arbetsbeskrivning Café Arbetsbeskrivning Café Den här instruktionen är till för det lag som har cafeterian (dvs ansvarar för cafeterian och aktiviteterna runt om). Vi i arrangemangsgruppen hoppas att ni, tillsammans med oss,

Läs mer

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Rinnbovägen 31

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Rinnbovägen 31 Län Skåne Gatuadress Kommun Kävlinge Storlek 3 rum (2 sovrum) / 77,5 m² Område Rinnbo Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Området känns lugnt och tryggt. Det finns både grönområden med vackra promenadstråk

Läs mer

Välkommen till Brf Olver.

Välkommen till Brf Olver. Välkommen till Brf Olver. Att tänka på när man flyttar in. Inför inflyttningen är det en hel del tips vi tror du kan ha nytta av. Vi vill också gärna tala om vilken service vi kan erbjuda och vilka rättigheter

Läs mer

Personalpolitikens övergripande mål är attraktiva och hälsofrämjande arbetsplatser Utdrag ur Kommunfullmäktigemål 2010-2012

Personalpolitikens övergripande mål är attraktiva och hälsofrämjande arbetsplatser Utdrag ur Kommunfullmäktigemål 2010-2012 Personalpolitikens övergripande mål är attraktiva och hälsofrämjande arbetsplatser Utdrag ur Kommunfullmäktigemål 2010-2012 65 FÖRUTSÄTTNINGAR VARFÖR ETT FUNKTIONSPROGRAM 66 Personalens rum Att få stänga

Läs mer

Kemihuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Linnaeus väg 10. Anläggninsnummer: J0008004. Byggår: 1963. Arkitekt: Hans Brunnberg.

Kemihuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Linnaeus väg 10. Anläggninsnummer: J0008004. Byggår: 1963. Arkitekt: Hans Brunnberg. Kemihuset Kortfakta Adress: Linnaeus väg 10 Anläggninsnummer: J0008004 Byggår: 1963 Arkitekt: Hans Brunnberg Allmänt Husansvarig Jag som är husansvarig för Biologihuset heter Lars Karlsson. Det är jag

Läs mer

Välkomna på min rundtur runt Prakticum Helsingfors.

Välkomna på min rundtur runt Prakticum Helsingfors. Välkomna på min rundtur runt Prakticum Helsingfors. Jag är medveten om att bilderna stundom är av usel kvalité men hoppas att ni skall minnas hur, var och vad när ni ser dem. Precis som förra gången, när

Läs mer

Län Norrbotten Gatuadress Luleåvägen 18 A Kommun Gällivare Storlek 2 rum (1 sovrum) / 53 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Norrbotten Gatuadress Luleåvägen 18 A Kommun Gällivare Storlek 2 rum (1 sovrum) / 53 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Norrbotten Gatuadress Kommun Gällivare Storlek 2 rum (1 sovrum) / 53 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Närheten till Centrum, det lugna området och den låga månadsavgiften är några fördelar

Läs mer

Sekreterare: Johanna Schuhmeier kommer att ta bort mailalias a-ovrig ur maillistan a-styrelsen eftersom den inte används.

Sekreterare: Johanna Schuhmeier kommer att ta bort mailalias a-ovrig ur maillistan a-styrelsen eftersom den inte används. Styrelsemöte 20140221 1. OFMÖ Klockan 12:10 2. Godkännande av dagordning och tid Dagordning godkänns. Sluttid 13.00. 3. Val av justeringsperson Lukas Annermarken 4. Eventuella adjungeringar Tobias Lundkvist

Läs mer

Husbok för Bilprovningens huvudkontor. Så fungerar vårt flexkontor

Husbok för Bilprovningens huvudkontor. Så fungerar vårt flexkontor Husbok för Bilprovningens huvudkontor Så fungerar vårt flexkontor Med ansvarskänsla, närhet och kunden i fokus är Bilprovningen din trygghet för säkra fordon och bättre miljö. Välkommen till Bilprovningens

Läs mer

Visionsarbete 2011 Brunnsgården C-hus

Visionsarbete 2011 Brunnsgården C-hus Visionsarbete 2011 Brunnsgården C-hus En tidig vårdag i solen, med boende och personal C-huset är f.d. servicelägenheter som går från norr till söder, vilket innefattar långa korridorer utan gemensamhetsutrymmen.

Läs mer

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen!

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen! ORDNINGSREGLER FÖR BRF TANTOTORGET Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler: Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de

Läs mer

Beskrivning av Utsikten

Beskrivning av Utsikten Brf. Månberget 2009-12-14 Hyr gästrummet Utsikten Beskrivning av Utsikten Rummet har en magnifik utsikt över Mysingen och hamnområdet genom sina stora fönster på långsidan. Här finns matplats för 20 personer

Läs mer

Funktionärer och överlämning

Funktionärer och överlämning RIKTLINJER Riktlinjer för Välkomnande av nya Funktionärer och överlämning Kårhuset Lund, 2018-03-19 Kårstyrelsen Riktlinjer för Välkomnande av nya Funktionärer och överlämning 1. Formalia 1.1. Sammanfattning

Läs mer

TACK FÖR ATT DU BOKAT BURATINO!

TACK FÖR ATT DU BOKAT BURATINO! TACK FÖR ATT DU BOKAT BURATINO! Vi på Buratino älskar enkelheten. Därför har vi valt bort krångliga betalningsrutiner såsom bankgiro och OCR- nummer. Istället betalar du allt med SWISH! För att bekräfta

Läs mer

Tolångavägen. Enplansvilla - Sjöbo! Län Skåne Typ Villa Kommun Sjöbo Storlek 56 m2 Område Sjöbo Tillträde tidigast. enligt överenskommelse

Tolångavägen. Enplansvilla - Sjöbo! Län Skåne Typ Villa Kommun Sjöbo Storlek 56 m2 Område Sjöbo Tillträde tidigast. enligt överenskommelse Tolångavägen 11 Län Skåne Typ Villa Kommun Sjöbo Storlek 56 m2 Område Sjöbo Tillträde tidigast Gatuadress Tolångavägen 11 enligt överenskommelse Enplansvilla - Sjöbo! Välkommen till en enplansvilla för

Läs mer

Läger och Brandskyddet i Gymnastik och Rackethallen

Läger och Brandskyddet i Gymnastik och Rackethallen Läger och Brandskyddet i Gymnastik och Rackethallen Vad gör jag om det brinner och hur förhindrar jag att brand uppstår? Instruktion för träningsläger och brandskydd Brandinstruktion BRANDINSTRUKTION I

Läs mer

Grev Turegatan 30, Östermalm

Grev Turegatan 30, Östermalm Grev Turegatan 30, Östermalm Stockholm GT30 på Grev Turegatan i Stockholm är mer än bara fina kontor i bästa läge. Mycket mer. Du får en servicenivå som går utanpå det mesta. Fakta Typ av ledig lokal Kontor

Läs mer

Tillfällig uthyrning av lokaler

Tillfällig uthyrning av lokaler Räddningstjänsten Tillfällig uthyrning av lokaler Allmänt Detta dokument gäller för lokaler som tillfälligt hyrs ut till andra ändamål än de normalt används till, t ex för övernattning, disco, fest etc.

Läs mer

Kungsberget - Verandan

Kungsberget - Verandan Kungsberget - Verandan Pris fr: 1 149 000 kr Avgift fr: 1 400 kr/mån inkl. Värme,VVS o El Typ: Lägenhet Rum: 3 4 rum + kök och bastu Bäddar: 6-8st Boarea: 52 eller 77 kvm Byggår: 2011 6 Bädds lägenheter

Läs mer

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap. Vår målsättning är att alla skall ha det så trivsamt som möjligt och att boendet ska kosta

Läs mer

Totalrenoverad trea med inglasad balkong i Västernäs

Totalrenoverad trea med inglasad balkong i Västernäs Totalrenoverad trea med inglasad balkong i Västernäs Perfekt planerad trea med balkong i ett mycket bra läge på Skrakvägen 1 i Västernäs. Lägenheten om 76,6 m 2 är ljus och trivsam med stor inglasad balkong

Läs mer

FÄLTLOKALEN FÖR EKA-PROJEKTET I BENGTSFORS

FÄLTLOKALEN FÖR EKA-PROJEKTET I BENGTSFORS FÄLTLOKALEN FÖR EKA-PROJEKTET I BENGTSFORS Bakgrund och framtida behov av lokalen i projektet Rapport nr EKA 2003:11 2003-10-03 Författad av Åsa Svensson, Bengtsfors Kommun 1 1 Miljökontroll INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Bodekullsgatan 34 A. Län Skåne Gatuadress Bodekullsgatan 34 A Kommun Malmö Storlek 5 rum (4 sovrum) / 95 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Bodekullsgatan 34 A. Län Skåne Gatuadress Bodekullsgatan 34 A Kommun Malmö Storlek 5 rum (4 sovrum) / 95 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Skåne Gatuadress Kommun Malmö Storlek 5 rum (4 sovrum) / 95 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Mycket stabil och välskött förening med stora möjligheter att påverka. Huset är bra placerat

Läs mer

MÅNADSINFORMATION MAJ 2015

MÅNADSINFORMATION MAJ 2015 www.skogalundsklippan.com Information från Nya grannar MÅNADSINFORMATION MAJ 2015 Tiiden mellllan hägg och syren är här Vi kan hälsa följande nya grannar välkomna och hoppas ni ska trivas: (om vi missat

Läs mer

( - ) ( - ) ( - ) ( - ) ( - ) S14-15/16 (Styrdokumentsgruppen)

( - ) ( - ) ( - ) ( - ) ( - ) S14-15/16 (Styrdokumentsgruppen) Dessa riktlinjer reglerar bland annat prissättningen vid uthyrning av Teknologkårens lokaler och tekniska utrustning. Pedellen innehar tolkningsrätt för dessa riktlinjer. Syftet med dessa riktlinjer är

Läs mer

Ditt nästa kontor? Sveavägen 17

Ditt nästa kontor? Sveavägen 17 Ditt nästa kontor? Sveavägen 17 1 2 tr, 732 kvm, City Sveavägen 17, 1 2 tr City Unik lokal i flera halvplan Ledig yta: 732 m 2 Typ: Kontor Antal arbetsplatser: 35 61 Tillträde: Omgående Buss Tåg Tunnelbana

Läs mer

Beställning av förstudie för ombyggnad av Stuvstatorget 2 till dagverksamhet inom äldreomsorgen

Beställning av förstudie för ombyggnad av Stuvstatorget 2 till dagverksamhet inom äldreomsorgen SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN 2015-03-31 AN-2015/146.730 1 (4) HANDLÄGGARE Elisabeth Bern 08-535 378 70 Elisabeth.Bern@huddinge.se Äldreomsorgsnämnden Beställning av förstudie för ombyggnad av

Läs mer

L a t h u n d. för hallvärdskapet i Wallenstamhallen, Mölnlycke IH och Café Redfox

L a t h u n d. för hallvärdskapet i Wallenstamhallen, Mölnlycke IH och Café Redfox L a t h u n d för hallvärdskapet i Wallenstamhallen, Mölnlycke IH och Café Redfox Vad innebär hallvärdskapet och vad är syftet med det? Pixbo Wallenstam har ett avtal med kommunen som ger oss rätt att

Läs mer

42 NYPRODUCERADE BOSTADSRÄTTER VALSTA CENTRUM

42 NYPRODUCERADE BOSTADSRÄTTER VALSTA CENTRUM 42 NYPRODUCERADE BOSTADSRÄTTER VALSTA CENTRUM PROJEKTFAKTA ANTAL LÄGENHETER BERÄKNAD INFLYTTNING MÄKLARE BOSTADSUTVECKLARE MER INFORMATION 42 HÖSTEN 2015 SVENSK FASTIGHETSFÖRMEDLING MAGNOLIA BOSTAD AB

Läs mer

Kollegiegatan 3B. Län Skåne Gatuadress Kollegiegatan 3B Kommun Malmö Storlek 5.0 rum / 132.5 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Kollegiegatan 3B. Län Skåne Gatuadress Kollegiegatan 3B Kommun Malmö Storlek 5.0 rum / 132.5 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Skåne Gatuadress Kommun Malmö Storlek 5.0 rum / 132.5 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Beskrivning En sammanslagen tvåa och trea. Två utbyggda inglasade balkonger

Läs mer

Information. till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13

Information. till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13 Information till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13 För vår gemensamma trivsel har vi skrivit ned några riktlinjer för att vi alla skall trivas tillsammans i vår förening. Bostadsrättsföreningen

Läs mer

KUNGSHOLMEN PONTONJÄRGATAN 37 432 KVM

KUNGSHOLMEN PONTONJÄRGATAN 37 432 KVM nya N y lo ka möjl l ighe ter! KUNGSHOLMEN PONTONJÄRGATAN 37 432 KVM Sida 1 av 19 BESKRIVNING Pontonjärgatan 37, 432 kvm Spännande arkitektdesignat kontor med maximalt utnyttjad yta. Högt i tak och stora

Läs mer

VI HAR MÖTES PLATSEN FÖR DIG!

VI HAR MÖTES PLATSEN FÖR DIG! VI HAR MÖTES PLATSEN FÖR DIG! För er som letar efter funktionella lokaler mitt i city! KFUK-KFUM Centrals café är ett alldeles nyrenoverat och arkitektritat café på 170 km2 och har ett femtital sittplatser

Läs mer

Veckostädning GENERELLT GÖR VI FÖLJANDE I ALLA RUM:

Veckostädning GENERELLT GÖR VI FÖLJANDE I ALLA RUM: Veckostädning Den återkommande städningen kallas veckostädning. Tillsammans med oss är det Du som kund som bestämmer vilka rum i Din bostad som ska ingå och vad som ska göras. Normalt utför vi nedanstående

Läs mer

Renovering på KRÖGARVÄGEN

Renovering på KRÖGARVÄGEN Renovering på KRÖGARVÄGEN Nu ska vi RENOVERA DITT HUS Botkyrkabyggen ska renovera 80 procent av våra ca 10 600 lägenheter under en tio- till femtonårsperiod. Nu är det dags för ditt hus. Vi delar upp renoveringen

Läs mer

Material till flyttstädning. Planering av flyttstädning

Material till flyttstädning. Planering av flyttstädning Material till flyttstädning Här är en lista på städmaterial du behöver för att uppnå bästa resultat vid flyttstädning. Glöm inte heller att du behöver ha tillgång till (varmt) vatten och el under städningen.

Läs mer

VARFÖR GÖR NI DET HÄR?

VARFÖR GÖR NI DET HÄR? Praktisk information INFÖR STAMBYTET Hej! I augusti, preliminärt den 10 augusti, kommer vi att påbörja stambytet på din gård. Vi börjar i port 21 och fortsätter port för port fram till 27:an. I detta brev

Läs mer

Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7 Våning 6 och 7 10 60 kvm

Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7 Våning 6 och 7 10 60 kvm Kista Entré Knarrarnäsgatan 7 Våning 6 och 7 10 60 kvm Kontorsyta 10-60 kvm Antal arbetsplatser Ca 1-6 TILLTRÄDE Omgående Adress Knarrarnäsgatan 7 Våning 6 och 7 Fastighetsbeteckning Knarrarnäs 2 Byggår

Läs mer

Att tänka på när du flyttar ut

Att tänka på när du flyttar ut Att tänka på när du flyttar ut Kreation.se 15-0191 Vi hoppas att du trivts med att vara hyresgäst hos oss på Växjöbostäder. Inför din avflyttning är det några saker du bör tänka på. För att göra det hela

Läs mer

Västra Gatuadress Fjällkroken 1 Götaland Kommun Borås Storlek 3 rum (1 sovrum) / 72 m² Område Tullen Tillträde tidigast

Västra Gatuadress Fjällkroken 1 Götaland Kommun Borås Storlek 3 rum (1 sovrum) / 72 m² Område Tullen Tillträde tidigast Län Västra Gatuadress Götaland Kommun Borås Storlek 3 rum (1 sovrum) / 72 m² Område Tullen Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " erbjuder ett underbart boende för den lilla familjen! -- Peter Nyman,

Läs mer

Renovering hos BOTKYRKA BYGGEN

Renovering hos BOTKYRKA BYGGEN Renovering hos BOTKYRKA BYGGEN Nu ska vi RENOVERA DITT HUS Botkyrkabyggen ska renovera 80 procent av våra ca 10 600 lägenheter under en tio- till femtonårsperiod. Nu är det dags för ditt hus. Vi delar

Läs mer

Det är mycket viktigt att alla berörda blir informerade om pärmen, där finns nästan svar på alla frågor. STÄDNING

Det är mycket viktigt att alla berörda blir informerade om pärmen, där finns nästan svar på alla frågor. STÄDNING 1 ÖPPNING I caféet finns kyl och förråd märkt WINGS. I köket finner man allt för att caféet ska fungera. Sätt på kaffe det första ni gör! På nyckelknippan, som hänger till höger på väggen innanför dörren

Läs mer

Information och villkor vid förhyrning av Trippelrummet i Navet

Information och villkor vid förhyrning av Trippelrummet i Navet Information och villkor vid förhyrning av Trippelrummet i Navet Trippelrummet i Navet består av tre rum med skiljevägg som kan öppnas upp till helsal. Rummen bokas via lokalbokning@scilifelab.uu.se. Utrustning

Läs mer

MÅNADSINFORMATION SEPTEMBER 2015

MÅNADSINFORMATION SEPTEMBER 2015 www.skogalundsklippan.com MÅNADSINFORMATION SEPTEMBER 2015 Information från Nya grannar Än är det behaglliig temperatur ii lluften Vi kan hälsa följande nya grannar välkomna och hoppas ni ska trivas: (om

Läs mer

TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen För vem gäller reglerna Vad händer om ordningsreglerna inte följs Har Du frågor

TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen För vem gäller reglerna Vad händer om ordningsreglerna inte följs Har Du frågor TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I den löpande förvaltningen ingår också

Läs mer

Välkommen till BRF Bonifacius

Välkommen till BRF Bonifacius Bostadsrättsföreningen Bonifacius Iliongränden 151, 224 72 Lund, Mail: styrelse@bonifacius.se http://www.bonifacius.se/ Välkommen till BRF Bonifacius Innehåll Hej och välkommen till Brf Bonifacius!...

Läs mer

Sköndalshallen Att göra under söndagar

Sköndalshallen Att göra under söndagar Sköndalshallen Att göra under söndagar När man kommer till hallen Dra kortet vid entrén. Du får grönt ljus och dörren är öppen. Ställ upp ytterdörren med hjälp av huvudnyckeln. Det finns en liten dosa

Läs mer

Standardmodeller för administrativa lokaler

Standardmodeller för administrativa lokaler Standardmodeller för administrativa lokaler UPPRÄTTAT AV FASTIGHET Innehåll Sida Inledning - Adminstrativa lokaler vid VLL - Adminstrativa lokaler sett ur ett förvaltningsperspektiv - Allmänt om kontorslokaler

Läs mer

Välkommen. Bostadsrättslägenhet, Fruängen - Hägersten. Acceptpris: kr, Boarea: ca 69 m²

Välkommen. Bostadsrättslägenhet, Fruängen - Hägersten. Acceptpris: kr, Boarea: ca 69 m² Objektbeskrivning Välkommen Bostadsrättslägenhet, Fruängen - Hägersten Acceptpris: 1 295 000 kr, Boarea: ca 69 m² Mäklare: Zabina Lodhi Telefon: 08-708 88 52, Mobiltelefon: 070-19 03 944 e-post: zabina.lodhi@maklarhuset.se

Läs mer

Län Kalmar Gatuadress Lötvägen 83 Kommun Kalmar Storlek 5 rum (4 sovrum) / 113.5 m² Område Kalmar Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Kalmar Gatuadress Lötvägen 83 Kommun Kalmar Storlek 5 rum (4 sovrum) / 113.5 m² Område Kalmar Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Kalmar Gatuadress Kommun Kalmar Storlek 5 rum (4 sovrum) / 113.5 m² Område Kalmar Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Mycket nära till bra kommunikationer och kommande station för pendeltåg.

Läs mer

Ljus och fin lägenhet med stort kök som inbjuder till matlagning och fest. Fina rum med vackra trägolv. -- Lisa Thunström, säljare

Ljus och fin lägenhet med stort kök som inbjuder till matlagning och fest. Fina rum med vackra trägolv. -- Lisa Thunström, säljare Län Uppsala Gatuadress Kommun Uppsala Storlek 3 rum (1 sovrum) / 59 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Ljus och fin lägenhet med stort kök som inbjuder till matlagning och fest. Fina rum med

Läs mer

KÅRHUS ÖRAT, PLAN 10 NYTTJANDERÄTTSVILLKOR. 3 Efter festen 3:1 Städning 3:2 Utcheckning 3:2:1 Skador 3:2:2 Fakturering

KÅRHUS ÖRAT, PLAN 10 NYTTJANDERÄTTSVILLKOR. 3 Efter festen 3:1 Städning 3:2 Utcheckning 3:2:1 Skador 3:2:2 Fakturering NYTTJANDERÄTTSVILLKOR KÅRHUS ÖRAT, PLAN 10 1 Före festen 1:1 Bokning 1:1:1 Vem kan boka? 1:1:2 Kostnader 1:1:3 Avbokning 1:2 Incheckning 1:3 Ljud/Ljus 1.3.1 Porslin 2 Under festen 2:1 Lokal 2:1:1 YtterÖrat

Läs mer

Villkor för uteserveringar

Villkor för uteserveringar Villkor för uteserveringar Villkorsbilaga US 2015 Innehållsförteckning Du får inte bygga golv 2 Avgränsning (staket) 2 Allt ska få plats innanför avgränsningen 2 Rullstolar ska kunna komma in 3 Nödutgångar

Läs mer

TILL DIG SOM FLYTTAR. Information och tips för dig som bor i hyresrätt

TILL DIG SOM FLYTTAR. Information och tips för dig som bor i hyresrätt TILL DIG SOM FLYTTAR Information och tips för dig som bor i hyresrätt 2 Kontakta gärna ditt bostadsföretag om det är något du undrar över. Viktigt att tänka på När du ska flytta är det en del att hålla

Läs mer

Öppettider: Mån-Fre 6.30-19.00, Lör 9.00-17.00, Sön 10.00-18.00

Öppettider: Mån-Fre 6.30-19.00, Lör 9.00-17.00, Sön 10.00-18.00 Bilaga D2 Dnr 0902440 Specifikation Kundcenter Knutpunkten, Helsingborg Städprogram Öppettider: Mån-Fre 6.30-19.00, Lör 9.00-17.00, Sön 10.00-18.00 Biljettexpedition 7 ggr/vecka Töm papperskorgar Torka

Läs mer

adhuslägenhet vid Sälgstigen 3 E 18 i Mariehamn

adhuslägenhet vid Sälgstigen 3 E 18 i Mariehamn R adhuslägenhet vid Sälgstigen 3 E 18 i Mariehamn Välplanerad lägenhet i tre etage om 82 m 2. Bostaden har egen trädgård, sjöglimt från balkongen, två sovrum och ett loft. Till lägenheten hör ett garage

Läs mer

Trevligt bostadshus i Godby

Trevligt bostadshus i Godby Trevligt bostadshus i Godby Detta bostadshus är uppfört 1982 på Björkvägen 21 i Godby. Huset har trevlig planlösning med sällskapsytor i bottenvåningen och tre sovrum på övervåningen. Balkong och altan

Läs mer

TILL DIG SOM FLYTTAR. Information och tips för dig som bor i hyresrätt

TILL DIG SOM FLYTTAR. Information och tips för dig som bor i hyresrätt TILL DIG SOM FLYTTAR Information och tips för dig som bor i hyresrätt Kontakta gärna ditt bostadsföretag om det är något du undrar över. Viktigt att tänka på När du ska flytta är det en del att hålla reda

Läs mer

Uddeholmsgatan 32 C. Persborg

Uddeholmsgatan 32 C. Persborg Uddeholmsgatan 32 C Persborg Snygg och välhållen lägenhet på attraktivt läge, i närheten av city och kommunikationer! Helkaklat badrum, modernt och stilrent kök och bra planlösning med ljusinsläpp från

Läs mer

Unik VÅNING 5 R+K vån II, 124 m 2 på Ålandsvägen 32 i Mariehamn

Unik VÅNING 5 R+K vån II, 124 m 2 på Ålandsvägen 32 i Mariehamn Unik VÅNING 5 R+K vån II, 124 m 2 på Ålandsvägen 32 i Mariehamn Presentation Stilfull och representativ femrumsvåning i bekvämt läge på Ålandsvägen 32 i centrala Mariehamn. Aktielägenheten är fin, representativ

Läs mer

KONTORSHOTELL - KUNGENS KURVA

KONTORSHOTELL - KUNGENS KURVA KONTORSHOTELL - KUNGENS KURVA Beskrivning Komplett utrustat företagscenter i nyrenoverade lokaler med härlig atmosfär! Komplett utrustat företagscenter i nyrenoverade lokaler med en härlig atmosfär. Fullt

Läs mer

När materialen får tala

När materialen får tala kök när materialen får tala När materialen får tala HUSET Bostadsrätt om 225 kvm på Östermalm. KÖKET Klassiskt med moderna inslag, ritat av Martin Zetherström och Svante Bengtsson på 2BK Arkitekter. Mycket

Läs mer

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER VÄLKOMMEN TILL AMASTEN!

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER VÄLKOMMEN TILL AMASTEN! INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER VÄLKOMMEN TILL AMASTEN! VÄLKOMMEN SOM HYRESGÄST! I den här broschyren har vi samlat information som är viktigt för dig som hyresgäst hos oss att känna till. Vi vill att

Läs mer

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER. Välkommen till Balder

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER. Välkommen till Balder INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER Välkommen till Balder Bra att veta om ditt boende Hyran - betala alltid i tid Hyran betalas i förskott varje månad, senast den sista dagen i månaden. Exempel: hyran för

Läs mer

Trivselregler: Vid akuta fall kontakta Grupplarm 044-10 38 50

Trivselregler: Vid akuta fall kontakta Grupplarm 044-10 38 50 Trivselregler: För att alla hyresgäster ska kunna trivas så bra som möjligt har vi här sammanställt våra trivselregler. Detta är reglerna som gäller i Invectus fastigheter. Inflyttning: Inflyttningsdag

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Östergatan 33 Kommun Trelleborg Storlek 1 rum / 32 m² Område Centralt Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Skåne Gatuadress Östergatan 33 Kommun Trelleborg Storlek 1 rum / 32 m² Område Centralt Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Skåne Gatuadress Kommun Trelleborg Storlek 1 rum / 32 m² Område Centralt Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Jag föll lägenheten för att den har ett riktigt kök där man även får plats med ett

Läs mer

Fråga oss dekal räkning

Fråga oss dekal räkning Du använder stadens mark för din uteservering. För att få göra det ska du följa villkoren här. Villkoren finns för att: alla ska kunna använda gator, trottoarer och torg på bästa sätt, även personer som

Läs mer