VD-anförande Årsstämma den 26 april 2007

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VD-anförande Årsstämma den 26 april 2007"

Transkript

1 VD-anförande Årsstämma den 26 april 2007 Herr ordförande, hedersordförande, ärade aktieägare och stämmodeltagare! 2006 blev ett minst sagt omtumlande år med stora svängningar såväl på börsen som i vår Industrirörelse. Många av oss pendlade tidvis mellan hopp och förtvivlan. Det startade bra med 12% börsupgång och normal utveckling inom Industrirörelsen under första kvartalet. Under det andra kvartalet raderades hela uppgången på börsen ut, samtidigt som vi såg en mycket bekymmersam utveckling på den rumänska marknaden. Vårt företag med över 100 anställda stod utan uppdrag till följd av en utdragen och mycket försenad upphandlingsprocess. Under sommaren vände det rejält, börsen ökade med 20% andra halvåret, 5- åriga avtal tecknades i Rumänien och orderingången i den övriga rörelsen utvecklades väl, dock inte i sådan omfattning att de negativa effekterna från första halvåret kunde elimineras helt. Koncernens resultat efter skatt blev 116,3 mkr, vilket är lägre än 2005 då resultatet uppgick till 162,9 mkr. Vinsten per aktie blev 28:20 kr och avkastningen på eget kapital 14,6 %. Aktieportföljen ökade med 21% i värde under 2006, vilket är lägre än föregående år, då ökningen var 34%. Avkastningen speglar ganska väl utvecklingen på den svenska börsen, som ökade väsentligt mer 2005 än Även Industrirörelsen redovisade lägre resultat än 2005 och orsakerna till det berörde jag nyss. Övriga verksamheter inom Industrirörelsen utvecklades bättre 2006 än Gevekos substansvärde ökade, efter korrigering för lämnad utdelning till aktieägarna, med 16,6% under 2006 och uppgick till mkr eller 268 kr per aktie den 31 december. Förhållandet mellan Industrirörelsens bedömda marknadsvärde och Värdepappersportföljen är ganska lika med lite övervikt för Värdepappersportföljen efter de två senaste årens starka uppgångar. På nästa bild framgår substansvärdets utveckling med återlagda utdelningar under de senaste 10 åren, dvs både före och efter millenie-ekonomin. Sammantaget har substansvärdet tredubblats under perioden och haft en genomsnittlig årlig tillväxt över 16%. Jag skall nu gå igenom verksamhetsåret 2006 och lämna kommentarer till utvecklingen. Gevekos Industrirörelse är uppdelad i två affärsområden; Vägmarkeringar, som står för ca 90% av omsättningen, och KemTek, som svarar för resterande 10 % av omsättningen. Affärsområdet Vägmarkeringar har fokus på horisontella vägmarkeringar, dvs de vita linjerna i vägbanan och marknaden är Europa. Geveko är störst i Europa inom detta område med en produktionsvolym material på ca ton årligen. Tvåan tillverkar ca ton per år. Den västeuropeiska marknaden kännetecknas av låg tillväxt, stor överkapacitet och mycket hård priskonkurrens. Vägmarkeringsbranschen är fragmenterad och styrs i stor utsträckning av många nationella regler som ofta förhindrar storskalig och effektiv produktion.

2 Gevekos strategi i det klimatet är, som jag redogjort för vid tidigare årsstämmor, att vara bäst i klassen vad gäller kostnadseffektivitet samt att kontinuerligt och målmedvetet satsa på att utveckla nya och bättre produkter som motsvarar kundernas behov, ökad trafiksäkerhet och rationell hantering. Under 2006 utvecklades våra huvudmarknader i Norden bra, beträffande såväl volym som resultat. I Finland tecknades ett 2-årigt materialavtal med Vägaffärsverket som innebar kraftig ökning av miljövänlig vattenburen vägmarkeringsfärg. I Storbritannien har vårt bolag Roadcare successivt stärkt sin marknadsposition under de senaste 3-4 åren efter det att vi inledde ett strategiskt samarbete med Amey Highways, som är marknadsledare inom vägunderhåll i Storbritannien. Roadcare är idag den näst största aktören på vägmarkeringsmarknaden. Omsättningen har mer än fördubblats på 5 år och uppgick i fjol till ca 120 mkr. De nya kontrakt som vanns under 2005 har resulterat i den goda utvecklingen. Nischprodukterna, framförallt Premark, fortsatte att utvecklas mycket tillfredställande under Tillväxttakten ligger på över 20% per år. I England genomfördes förvärv av företaget Preformed Markings som har svarat för distributionen av Premark på den brittiska kontinenten. Nu äger vi detta företag och har därmed kontroll på distributionskedjan. I östra Europa är tillväxten inom vägmarkeringsområdet betydligt högre än i väst. Behov av ökad trafiksäkerhet i kombination med kraftfulla satsningar på infrastrukturinvesteringar med EU som stor finansiär driver tillväxten. Sedan år 2000, då vi inledde den östeuropeiska verksamheten i större skala, har vi byggt ledande positioner och då menar jag, etta, tvåa eller trea på marknaderna i Polen, Tjeckien, Ungern och Rumänien, länder som tillsammans har cirka 100 miljoner invånare. Våra bolag i Polen, Tjeckien och Ungern redovisade god utveckling under Vi hade däremot en besvärlig situation i Rumänien. I Rumänien genomförde Vägverket en upphandling avseende vägmarkeringar på det nationella vägnätet under Avsikten var från början att detta skulle ske under vintern och vara klart till säsongstarten i mars/april. Inställda och avsatta upphandlingskommittéer, nya direktiv och många andra faktorer medförde betydande förseningar och först i slutet av juni var upphandlingen genomförd. Geveko erhöll merparten av kontrakten och kunde starta arbetet i mitten av juli månad. Under första halvåret stod vår verksamhet med över 100 anställda i stort sett stilla. Kostnaderna för denna försening beräknar vi ha uppgått till cirka 30 mkr, vilket fick genomslag i resultatet De nya avtalen gäller i 5 år och uppgår till cirka 600 mkr. Affärsområde KemTek tillverkar och marknadsför Industrifärg, Rostskydd, Märksprayer och Husfärg. Nischade produkter, starkt kundanpassade med höga kvalitetskrav.

3 Inom Affärsområde KemTek kännetecknades utvecklingen 2006 av ökade volymer inom framförallt Rostskydd och Märkspray. Samarbetet inom ramen för Svensk Bilvård har utvecklats positivt även under 2006, vilket innebär att Gevekos position inom rostskydd på eftermarknaden för bilar stärkts i Sverige. Vi prövar nu att utveckla det konceptet även på den norska marknaden. Sammantaget kan vi konstatera att 2006 innebar en god volymutveckling med förbättrade marknadspositioner på i stort sett samtliga marknader utom Rumänien. I Rumänien minskade omsättningen med 20% under året. Trots dettta, noterade vi totalt sett en omsättningsökning för Industrirörelsen på cirka 5%. Andra halvåret uppvisade en mycket stark utveckling. Strategiskt har vi stärkt positionerna i Storbritannien och Finland och på sätt och vis också i Rumänien med de nya avtalen som löper under 5 år. USAs ledande vägmarkeringsföretag Ennis Paint förvärvade under hösten 2006 Englands största företag inom vägmarkeringar, Prismo. Detta innebär att konkurrensen kommer att bli ännu hårdare i hela Europa. Ennis Paint har ambitioner som sträcker sig långt utanför den brittiska kontinenten. Industrirörelsens omsättning ökade med 5% till mkr Cirka 2/3-delar av omsättningen avser entreprenad och 1/3-del materialförsäljning. (1/3-del av gruppens omsättning i Östra Europa) Industrirörelsens rörelseresultat uppgick till 38,6 mkr, vilket är lägre än föregående år och skillnaden är i stort sett hänförlig till vår verksamhet i Rumänien. Som jag nämnde tidigare bedömer vi att resultatet påverkades negativt av detta med cirka 30 mkr. Trots lägre resultat förbättrades kassaflödet, vilket beror på effektivare utnyttjande av rörelsekapitalet. Jag vill i det här sammanhanget kommentera rörelsemarginalen, vilket jag även gjorde förra året. Under åren 2004, 2005 och 2006 påverkas resultatet negativt med 17,5 mkr per år av ökade avskrivningar till följd av införandet av IFRS och är en anpassning till internationella regler. Rörelsemarginalen påverkades negativt med 1,8 %-enheter av denna nya avskrivning. Korrigerat för den ökade avskrivningen under , blir rörelsemarginalen högre. Jag skall nu övergå till att redogöra för Värdepappersportföljens utveckling under Gevekos Värdepappersportfölj består av börsnoterade aktier inklusive innehav i aktiefonder, räntebärande placeringar och onoterade aktieinnehav inom InnovationsKapitals Fond 3 och Fond 4. Inför 2006 hade vi en optimistisk syn på börsens utveckling, trots att aktiekurserna hade ökat 3 år i följd sedan vändningen Den positiva synen byggde framförallt på stark makroekonomisk statistik. Utvecklingen i Asien såg fortsatt mycket stabil ut. Även i Europa började kurvorna att peka uppåt. Börsbolagen redovisade mycket goda resultat för 2005 och lämnade rekordstora utdelningar under våren 2006.

4 På den negativa sidan fanns naturligtvis en oro för obalanserna i den amerikanska ekonomin samt att snabbt ökande råvarupriser skulle bli inflationsdrivande och därmed bromsa en fortsatt positiv utveckling. Utifrån den omvärldsbilden bestämde vi oss för att ha en fortsatt övervikt av aktier framför räntebärande placeringar. Vi påbörjade dock omviktning till mindre cykliska aktier. Vi ökade andelen Europa-relaterade innehav och minskade dollarexponeringen. Gevekos Aktieportfölj ökade i värde med 21,2% under Marknadsvärdet av portföljens innehav uppgick vid årsskiftet till 562,7 mkr. Den goda utvecklingen medförde att Aktieportföljens värdeförändring påverkade koncernens resultat med 100,4 mkr. Under året nettosåldes aktier för 68,9 mkr. Värdepappersportföljens andel av substansvärdet uppgick vid årsskiftet till drygt 50%. Alfa Laval, Hennes & Mauritz och Getinge bidrog tillsammans med mer än 30% av portföljens resultat Som jag nämnde tidigare skedde en omviktning av portföljinnehaven under 2006 mot mindre konjunkturberoende aktier än tidigare. Andelen Industriaktier kvarstår alltjämt på hög nivå, men inom gruppen har förändringar skett. Hälsovård och Industri står tillsammans för mer än 45% av portföljens innehav. Sammantaget redovisade portföljen högre avkastning än OMX30, men lägre än SIX Generalindex. Beslutet att minska cykliska innehav togs nog för tidigt. Dessa aktier ökade i värde under sista kvartalet 2006 och har fortsatt haft en stark utveckling under Däremot visade det sig att beslutet att öka Europarelaterade innehav var bra. Hennes & Mauritz är ett exempel på detta. Geveko-aktien ökade i värde inklusive lämnad utdelning till aktieägarna med 10% under Det var lägre än börsens motsvarande index, som ökade med 28% under året. Aktiekursen har däremot haft en mycket stark utveckling under inledningen av 2007 och fram till igår, då aktien på eftermiddagen noterades till 310:-, var ökningen 43% sedan årsskiftet. Vi kan glädjande notera att likviditeten i Geveko-aktien successivt har förbättrats under senare år. Under 2006 ökade den genomsnittliga dagsomsättningen med 40% och uppgick till 896 tkr per dag. Antalet aktieägare har varit relativt konstant under året med ca st. Hög utdelning är ett signum för Geveko-aktien. Den genomsnittliga direktavkastningen under de 10 senaste åren uppgår till 6,9%, vilket torde vara ett av börsens högsta. Årets föreslagna utdelning om 11 kr per aktie motsvarar en direktavkastning om 5,0% baserat på aktiens betalkurs den 30 december Jag skall avsluta min föredragning med att kommentera styrelsens beslut om strategisk inriktning som publicerades i januari 2007.

5 Geveko har varit investmentbolag sedan Som sådant skall man, enligt skattereglerna, bland annat erbjuda aktieägarna riskspridning genom ett välfördelat värdepappersinnehav, vilket förenklat uttryckt innebär att minst hälften av tillgångarna skall utgöras av riskspridning. Av bilden framgår att värdeförhållandet mellan Aktieportfölj och Industrirörelse är i det närmaste 50/50. Vid årsstämman 2006 uttalades att en översyn av koncernens strategiska inriktning skulle ske under året. Styrelsen har ägnat mycket tid och arbete åt att värdera olika framtida handlingsalternativ. I januari i år var arbetet klart och styrelsen meddelade att Geveko skall prioritera tillväxt av Industrirörelsen, även om detta medför att investmentbolagsstatusen måste överges. Geveko är den största aktören på den europeiska marknaden för vägmarkeringar. Under flera år har branschen karaktäriserats av stor överkapacitet, vilket har resulterat i hård priskonkurrens och relativt svag lönsamhet. Gevekos målsättning har varit att behålla sin ledande position i branschen, att vara det mest kostnadseffektiva företaget, dra nytta av tillväxten i Östra Europa samt när möjlighet finns aktivt deltaga i branschens nödvändiga konsolidering. Gevekos bolag tillhör de lönsammaste i branschen samtidigt som ledande positioner har uppnåtts på flera av de stora och snabbväxande marknaderna i Östra Europa. Styrelsen konstaterade att det finns goda möjlighter till ytterligare tillväxt med tillfredsställande lönsamhet. Gevekos decentralicerade arbetssätt är kostnadseffektivt och konkurrenskraftigt. Någon avskattningskostnad vid ett byte från investmetnbolag till rörelsedrivande bolag uppstår inte, eftersom Geveko har deklarationsmässiga underskott som balanserar de intäkter som skall beskattas. Vid ett eventuellt byte skall nya finansiella mål utarbetas liksom ny eller reviderad utdelningspolicy. Arbetet med detta har påbörjats. Därmed är jag framme vid avslutningen av mitt anförande. Jag vill tacka styrelse och aktieägare för ett utomordentligt spännande Vi som finns i ledningen idag skall göra allt vi förmår för att leva upp till berättigade förväntningar. Jag hoppas att vi skall ses här igen om ett år och då kunna konstatera att 2007 blev ett mycket lyckosamt år för Gevekos aktieägare.

6

Välkommen till. bolagsstämman

Välkommen till. bolagsstämman Välkommen till bolagsstämman 2003 i sammandrag Industrirörelsen MÅL Rörelsemarginal 8% Lönsamhet 20% UTFALL Rörelsemarginal 9,5% Lönsamhet 21% Aktieportföljen Bättre än AFGX Geveko +28,1% AFGX +29,7% Geveko-aktien

Läs mer

2004 i sammandrag MÅL UTFALL. Industrirörelsen. Aktieportföljen. Geveko-aktien. Rörelsemarginal 8% Lönsamhet 20% Rörelsemarginal 8,5% Lönsamhet 22,4%

2004 i sammandrag MÅL UTFALL. Industrirörelsen. Aktieportföljen. Geveko-aktien. Rörelsemarginal 8% Lönsamhet 20% Rörelsemarginal 8,5% Lönsamhet 22,4% 2004 i sammandrag Industrirörelsen MÅL Rörelsemarginal 8% Lönsamhet 20% UTFALL Rörelsemarginal 8,5% Lönsamhet 22,4% Aktieportföljen Bättre än AFGX Geveko +11,0% AFGX +17,5% Geveko-aktien Total avkastning

Läs mer

VD-ANFÖRANDE BOLAGSSTÄMMA 21 APRIL 2004. Herr ordförande, ärade aktieägare och stämmodeltagare!

VD-ANFÖRANDE BOLAGSSTÄMMA 21 APRIL 2004. Herr ordförande, ärade aktieägare och stämmodeltagare! VD-ANFÖRANDE BOLAGSSTÄMMA 21 APRIL 2004 Herr ordförande, ärade aktieägare och stämmodeltagare! Detta är tredje gången som jag står inför Er aktieägare och lämnar redogörelse för det gångna årets verksamhet.

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1996

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1996 1 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1996 Sammandrag Efterfrågan på Gevekos viktigaste marknader minskade under 1996. Koncernens fakturering minskade med 13% till 856 (982) Mkr. Rörelseresultatet efter planenliga avskrivningar

Läs mer

DELÅRSRAPPORT PER DEN 30 JUNI 2003

DELÅRSRAPPORT PER DEN 30 JUNI 2003 DELÅRSRAPPORT PER DEN 30 JUNI 2003 SAMMANDRAG Koncernens resultat efter skatt under perioden januari-juni uppgick till 72,1 (29,1) MSEK. I resultatet ingår återföring av tidigare gjorda nedskrivningar

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI-JUNI 1998

DELÅRSRAPPORT JANUARI-JUNI 1998 DELÅRSRAPPORT JANUARI-JUNI 1998 SAMMANDRAG Moderbolaget anses ha skattemässig status som investmentbolag fr.o.m. ingången av 1998. Substansvärdet per aktie beräknas till kr 148 (120). Vid årets ingång

Läs mer

Innehåll. Kort om Geveko. Geveko är ett blandat investmentbolag.verksamheten

Innehåll. Kort om Geveko. Geveko är ett blandat investmentbolag.verksamheten Årsredovisning 2006 Innehåll Koncernen i sammandrag............omslagets insida Året i korthet.........................................1 Koncernchefen har ordet.............................2 Mission, vision,

Läs mer

Bokslutskommuniké. Substansvärdet ökade med 4,0 % till 219,41 kr per aktie (föregående år 210,87). Inklusive lämnad utdelning blev ökningen 6,9 %

Bokslutskommuniké. Substansvärdet ökade med 4,0 % till 219,41 kr per aktie (föregående år 210,87). Inklusive lämnad utdelning blev ökningen 6,9 % Bokslutskommuniké Substansvärdet ökade med 4,0 % till 219,41 kr per aktie (föregående år 210,87). Inklusive lämnad utdelning blev ökningen 6,9 % Styrelsen föreslår en utdelning om 10,00 kr per aktie varav

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1997

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1997 1 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1997 Sammandrag Gatu och Väg avyttrades i september 1997, realisationsvinsten uppgick till 46 Mkr. Operativt resultat för affärsområde Vägmarkering förbättrades med 19 Mkr till 7 (-12)

Läs mer

Bokslutskommuniké Telefonkonferens den 20 februari 2015

Bokslutskommuniké Telefonkonferens den 20 februari 2015 Bokslutskommuniké 2014 Telefonkonferens den 20 februari 2015 Portföljens utveckling 2014 Portföljbolagen 2014 Investeringsverksamheten Fokus 2015 Sammanfattning 2 Förändring Bures substansvärde per aktie

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Innehåll. Detta är Geveko. Affärsidé, strategi, mål Omslagsflik Måluppfyllelse Omslagssida 2 Året i sammandrag 1 Nyckeltal 1

Innehåll. Detta är Geveko. Affärsidé, strategi, mål Omslagsflik Måluppfyllelse Omslagssida 2 Året i sammandrag 1 Nyckeltal 1 Årsredovisning 2003 1 Innehåll Kort om Geveko Omslagets insida Affärsidé, strategi, mål Omslagsflik Måluppfyllelse Omslagssida 2 Året i sammandrag 1 Nyckeltal 1 VD har ordet 2 Substansvärde 6 Aktien och

Läs mer

Q1 Delårsrapport januari mars 2013

Q1 Delårsrapport januari mars 2013 Q1 Delårsrapport januari mars 2013 Koncernen januari-mars Nettoomsättning 102,0 Mkr (106,6) Resultat före skatt 9,1 Mkr (8,8) Resultat efter skatt 7,1 Mkr (6,6) Resultat per aktie 0,34 kr (0,31) Nettoomsättning

Läs mer

KONCERNEN I SAMMANDRAG

KONCERNEN I SAMMANDRAG Årsredovisning 2005 KONCERNEN I SAMMANDRAG Koncernen Resultatförbättringen under 2005 är hänförlig till Aktieportföljens starka utveckling. Geveko-koncernens finansiella ställning är stark. I nettoskuldsättningen

Läs mer

Årsstämma 2 maj Lars Pettersson. VD och Koncernchef

Årsstämma 2 maj Lars Pettersson. VD och Koncernchef Årsstämma 2 maj 2006 Lars Pettersson VD och Koncernchef Mina damer och herrar! Ärade aktieägare! Den film som vi precis såg var en kort inblick i hur vi arbetar i östra Europa, där vi under många år har

Läs mer

Välkommen till Elos årsstämma 2014

Välkommen till Elos årsstämma 2014 Välkommen till Elos årsstämma 2014 Ökad tillväxttakt, förbättrad produktivitet och stärkta marknadspositioner under 2013 Omsättningen ökade med 12% till 479 mkr (434) Rörelseresultatet förbättrades med

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2014

DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2014 DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2014 DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2014 Jämförelsesiffror för halvåret 2013 är ej omräknade enligt IFRS. SAMMANFATTNING Rörelseresultatet före avskrivningar för perioden jan jun

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

DELÅRSRAPPORT PER DEN 30 JUNI 2000

DELÅRSRAPPORT PER DEN 30 JUNI 2000 DELÅRSRAPPORT PER DEN 30 JUNI 2000 SAMMANDRAG Koncernens redovisade vinst ökade till kr 20:85 (10:50) per aktie. Resultatet i Förvaltning av Värdepapper, inklusive ökning i dold reserv, uppgick till 98

Läs mer

Delårsrapport 1 januari - 30 september 1998

Delårsrapport 1 januari - 30 september 1998 Delårsrapport 1 januari - 30 september 1998 Börsportföljens värde ökade med två procent per den 30 oktober medan generalindex var oförändrat. Substansvärdet per aktie och KVB 1 den 30 oktober uppgick till

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2007

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2007 Delårsrapport 1 januari 31 mars 2007 Svensk Internetrekrytering AB (publ) Jan - Mars 2007 (jämfört med första kvartalet 2006) Nettoomsättningen ökade med 90% till 27,0 MSEK (14,2) Rörelseresultatet ökade

Läs mer

DELÅRSRAPPORT PER DEN 31 MARS 1999

DELÅRSRAPPORT PER DEN 31 MARS 1999 DELÅRSRAPPORT PER DEN 31 MARS 1999 SAMMANDRAG Substansvärdet inklusive beräknat övervärde i Industrirörelsen uppgick den 31 mars 1999 till kr 180 (141) per aktie. Vid årets ingång var motsvarande siffra

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2002 DELÅRSRAPPORT OKTOBER-DECEMBER 2002

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2002 DELÅRSRAPPORT OKTOBER-DECEMBER 2002 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2002 DELÅRSRAPPORT OKTOBER-DECEMBER 2002 SAMMANDRAG Substansvärdet ökade under året med 13% inklusive lämnad utdelning till aktieägarna och uppgick till 168 (157) SEK per aktie den 31

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2006

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2006 2006-05-11 (publ) är landets mest kompletta leverantör av el- och instrumentmontage med en fakturering om cirka 850 miljoner SEK och drygt 700 anställda. Koncernen levererar kvalificerade tekniska lösningar

Läs mer

DELÅRSRAPPORT PER DEN 31 MARS 2000

DELÅRSRAPPORT PER DEN 31 MARS 2000 DELÅRSRAPPORT PER DEN 31 MARS 2000 SAMMANDRAG Substansvärdet inklusive beräknat övervärde i Industrirörelsen uppgick den 31 mars 2000 till kr 284 (180) per aktie. Vid årets ingång var motsvarande siffra

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1 Göteborg 2015-10-16 Delårsrapport perioden januari-september 2015 Kvartal 3 (juli september) ) 2015 Omsättningen uppgick till 8,5 (11,3) Mkr, en minskning med 2,8 Mkr eller 25 procent Rörelseresultatet

Läs mer

Fortsatt lönsam tillväxt för Poolia

Fortsatt lönsam tillväxt för Poolia Fortsatt lönsam tillväxt för Poolia Pooliakoncernens intäkter för första kvartalet uppgick till 342,4 Mkr, vilket är de högsta intäkterna någonsin för ett enskilt kvartal och 16% högre än motsvarande period

Läs mer

14 KONCERNÖVERSIKT I GEVEKO ÅRSREDOVISNING 2010. Moderbolag Geveko Huvudkontor i Göteborg, Sverige Produktion Entreprenad Materialförsäljning

14 KONCERNÖVERSIKT I GEVEKO ÅRSREDOVISNING 2010. Moderbolag Geveko Huvudkontor i Göteborg, Sverige Produktion Entreprenad Materialförsäljning * Moderbolag Geveko Huvudkontor i Göteborg, Sverige SVERIGE FINLAND RYSSLAND NORGE * DANMARK STORBRITANNIEN NEDER- LNDERNA POLEN BELGIEN TYSKLAND UKRAINA TJECKIEN SLOVAKIEN FRANKRIKE SCHWEIZ UNGERN RUMNIEN

Läs mer

HÖGANÄS AB (publ) Org. Nr 556005-0121 DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2005 KONCERNEN. Utvecklingen i sammandrag

HÖGANÄS AB (publ) Org. Nr 556005-0121 DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2005 KONCERNEN. Utvecklingen i sammandrag HÖGANÄS AB (publ) Org. Nr 556005-0121 DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2005 Utvecklingen i sammandrag Nettoomsättning 1 095 Mkr +5% Resultat efter skatt 106 Mkr -5% Vinst per aktie 3,10 Kr (3,30) Resultat före

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2007 DELÅRSRAPPORT OKTOBER-DECEMBER 2007

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2007 DELÅRSRAPPORT OKTOBER-DECEMBER 2007 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2007 DELÅRSRAPPORT OKTOBER-DECEMBER 2007 ÅRET I SAMMANDRAG Koncernens resultat efter skatt för 2007 uppgick till -24,6 (116,3) mkr. Det fjärde kvartalet uppgick resultatet till -46,9

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 2014

DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 2014 DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 2014 Vägmarkeringsverksamheten inleds först under andra kvartalet. Första kvartalet ger därför ingen vägledning om utfallet för helåret. Första kvartalet *) Nettoomsättningen

Läs mer

LAGERCRANTZ GROUP AB (publ)

LAGERCRANTZ GROUP AB (publ) LAGERCRANTZ GROUP AB (publ) Delårsrapport 1 april 30 september 2003 (6 månader) Nettoomsättningen ökade till 757 MSEK (710). Resultatet efter finansnetto förbättrades till 12 MSEK (1). Resultatet efter

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI-SEPTEMBER 1997

DELÅRSRAPPORT JANUARI-SEPTEMBER 1997 DELÅRSRAPPORT JANUARI-SEPTEMBER 1997 Sammandrag Gatu och Väg avyttrades under september, realisationsvinst 46 Mkr. Koncernens nettoomsättning under perioden 332 (645) Mkr, dito för jämförbara enheter 332

Läs mer

DELÅRSRAPPORT PER DEN 31 MARS 2003

DELÅRSRAPPORT PER DEN 31 MARS 2003 DELÅRSRAPPORT PER DEN 31 MARS 2003 SAMMANDRAG Avkastningen på Gevekos B-aktie uppgick under första kvartalet 2003 till 13,0% att jämföras med SIX Return Index 7,6%. Substansvärdet uppgick den 31 mars 2003

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-juni. juni 2015) Diadrom Holding AB (publ) Kvartal 2 (april juni) (januari juni) 2015.

Delårsrapport perioden januari-juni. juni 2015) Diadrom Holding AB (publ) Kvartal 2 (april juni) (januari juni) 2015. Göteborg 2015-08-21 Delårsrapport perioden januari-juni juni 2015 Kvartal 2 (april juni) 2015 Omsättningen uppgick till 10,3 (13,4) Mkr, en minskning med 3,1 Mkr eller 23,1 procent Rörelseresultatet (EBIT)

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR NIO MÅNADER

DELÅRSRAPPORT FÖR NIO MÅNADER DELÅRSRAPPORT FÖR NIO MÅNADER 2002-12-01--2003-08-31 H&M-koncernens omsättning uppgick till MSEK 40.235 (37.369), en ökning med 8 procent. Med jämförbara valutakurser blev ökningen 10 procent. Resultatet

Läs mer

Bokslutskommuniké Jan Dec 2013 21 februari 2014

Bokslutskommuniké Jan Dec 2013 21 februari 2014 Bokslutskommuniké Jan Dec 2013 21 februari 2014 Göran Brorsson VD och Koncernchef 2013 ett bra år Styrelsen föreslår en utdelning på 2:00 kr/aktie (1:00) Koncernen Okt-dec Okt-dec Jan-dec Jan-dec 2013

Läs mer

Delårsrapport 1 april 31 december MediTech. Tools and Equipment. Electronic Components. Industry

Delårsrapport 1 april 31 december MediTech. Tools and Equipment. Electronic Components. Industry Delårsrapport 1 april 31 december 1997 MediTech Electronic Components Tools and Equipment Industry Bergman & Beving-koncernen Delårsrapport 1 april 31 december 1997 Under tredje kvartalet uppgick resultatet

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

STARKT FÖRSTA KVARTAL MED FORTSATT SATSNING PÅ TILLVÄXT

STARKT FÖRSTA KVARTAL MED FORTSATT SATSNING PÅ TILLVÄXT FIREFLY AB (publ) DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2016 STARKT FÖRSTA KVARTAL MED FORTSATT SATSNING PÅ TILLVÄXT Finansiell utveckling januari mars 2016 Orderingången ökade med 7 % till 45,7 mkr (42,9 mkr) Orderstocken

Läs mer

delårsrapport januari - juni 2006

delårsrapport januari - juni 2006 Andra kvartalet - delårsrapport januari - juni Nettoomsättning 1 041 (828) Mkr Resultat efter finansnetto 30,6 (42,6) Mkr Resultat efter skatt 21,4 (29,8) Mkr Resultat per aktie 1,69 (2,40) kronor Orderingång

Läs mer

Presentation Bokslutskommuniké 2018/19

Presentation Bokslutskommuniké 2018/19 Presentation Bokslutskommuniké 2018/19 Introduktion Bergman & Beving utvecklar, förvärvar och tillhandahåller starka varumärken för industri- och byggsektorn Building Materials Workplace Safety Tools &

Läs mer

Delårsrapport. Januari September 2002

Delårsrapport. Januari September 2002 Delårsrapport Januari September 2002 Delårsrapport Januari September 2002 Resultatet efter finansiella poster uppgick till 13,4 MSEK (11,3) Substansvärdet 30 september 171 kronor Substansvärdet 12 november

Läs mer

Presentation av Addtech. September 2012

Presentation av Addtech. September 2012 Presentation av Addtech September 2012 1 Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

DELÅRSRAPPORT Q2 2019

DELÅRSRAPPORT Q2 2019 DELÅRSRAPPORT Q2 2019 JOJKA COMMUNICATIONS AB (PUBL) 556666-6466 (JOJK) 18 JULI 2019 STYRELSEN FÖR JOJKA COMMUNICATIONS AB Siffror i sammandrag Januari juni 2019 Januari juni 2019 jämfört med motsvarande

Läs mer

1 Halvårsrapport januari juni Marknadsvärdet på Fjärde AP-fondens placeringstillgångar var 144 mdkr per HALVÅRSRAPPORT.

1 Halvårsrapport januari juni Marknadsvärdet på Fjärde AP-fondens placeringstillgångar var 144 mdkr per HALVÅRSRAPPORT. 1 Marknadsvärdet på Fjärde AP-fondens placeringstillgångar var 144 mdkr per 2004-06-30. HALVÅRSRAPPORT januari juni Totalavkastningen på fondens tillgångar uppgick till 5,5 % för första halvåret 2004.

Läs mer

Delårsrapport januari - juni 2004

Delårsrapport januari - juni 2004 Delårsrapport januari - juni Nettoomsättning 669 (721) MSEK Resultat efter finansnetto 16,4 (50,7) MSEK Resultat efter skatt 11,4 (36,3) MSEK Resultat per aktie 0,92 (2,93) kronor Orderingång 709 (766)

Läs mer

Bokslutskommuniké 2003

Bokslutskommuniké 2003 Bokslutskommuniké Omsättning 1 403 (1 475) MSEK Resultatet efter finansnetto102,1 (132,7) MSEK Resultat efter skatt 71 (95) MSEK Resultat per aktie 5,73 (7,58) kronor Orderingång 1 392 (1 487) MSEK Utdelning

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 30 juni 2000

Delårsrapport 1 januari 30 juni 2000 Delårsrapport 1 januari 30 juni 2000 Nettoomsättningen mer än fördubblades till 879 mkr (405). Rörelseresultatet ökade till 44,0 mkr (-8,2). Resultatet efter finansnetto ökade till 33,2 mkr (-13,9). Återbäring

Läs mer

HALVÅRSRAPPORT

HALVÅRSRAPPORT HALVÅRSRAPPORT 2002-12-01--2003-05-31 H&M-koncernens omsättning uppgick till MSEK 27.025 (24.706), en ökning med 9 procent. Med jämförbara valutakurser blev ökningen 12 procent. Resultatet efter finansiella

Läs mer

Vitec Software Group AB (publ)

Vitec Software Group AB (publ) Delårsrapport januari juni 2011 Vårt erbjudande Unika erbjudanden Vi fokuserar på branschspecifika affärssystem som är mer kostnadseffektiva än generella lösningar. Programvaror Specialisttjänster Support-/underhållsavtal

Läs mer

Pressmeddelande Delårsrapport FIREFLY AB (publ), januari-mars 2012 First North:FIRE

Pressmeddelande Delårsrapport FIREFLY AB (publ), januari-mars 2012 First North:FIRE Pressmeddelande Delårsrapport FIREFLY AB (publ), januari-mars 2012 First North:FIRE Orderingången ökade med 11 % till 23,3 mkr (21,0 mkr) Orderstocken ökade med 23 % till 21,7 mkr (17,6 mkr) Omsättningen

Läs mer

HALVÅRSRAPPORT

HALVÅRSRAPPORT HALVÅRSRAPPORT 1999-12-01--2000-05-31 Koncernens försäljning uppgick till MSEK 17.242 (MSEK 15.683), en ökning med 10%. Justerat för valutakursförändringar blev ökningen 16%. Resultatet efter finansiella

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 30 SEPTEMBER 2002

DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 30 SEPTEMBER 2002 INVESTMENT AB LATOUR (publ) DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 30 SEPTEMBER * Koncernens resultat efter finansiella poster uppgick till 445 (693) Mkr. * Latour-aktiens substansvärde uppgick den 30 september till

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 30 juni 2006 Svensk Internetrekrytering AB (publ)

Delårsrapport 1 januari 30 juni 2006 Svensk Internetrekrytering AB (publ) Delårsrapport 1 januari 30 juni 2006 Svensk Internetrekrytering AB (publ) Januari juni 2006 jämfört med samma period 2005 Stark kundtillväxt och förstärkt position på den svenska marknaden. Den norska

Läs mer

S Delårsrapport Januari Juni 2003

S Delårsrapport Januari Juni 2003 S 2003 Delårsrapport Januari Juni 2003 Delårsrapport Resultatet efter finansiella poster uppgick till 28,1 MSEK (19,4) Substansvärdet den 30 juni var 152 kronor (270) Substansvärdet den 18 augusti är 167

Läs mer

Presentation av Addtech. Juli 2012

Presentation av Addtech. Juli 2012 Presentation av Addtech Juli 2012 1 Kort om Addtech Ett teknikhandelsföretag Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till

Läs mer

Delårsrapport januari - september 2004

Delårsrapport januari - september 2004 Delårsrapport januari - september Nettoomsättning 992 (1 048) MSEK Resultat efter finansnetto 45,9 (80,4) MSEK Resultat efter skatt 31,9 (57,5) MSEK Resultat per aktie 2,57 (4,64) kronor Orderingång 1

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 JANUARI 30 JUNI 2006

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 JANUARI 30 JUNI 2006 DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 JANUARI 30 JUNI 2006 Insplanets resultat och omsättning utvecklas fortsatt starkt > Nettoomsättningen ökade med 180 procent till 23 974 (8 567) TSEK. > Rörelseresultatet förbättrades

Läs mer

Verkställande direktören, Laurent Leksell redogjorde för utvecklingen av företaget under verksamhetsåret 2001/02, som var mycket händelserikt.

Verkställande direktören, Laurent Leksell redogjorde för utvecklingen av företaget under verksamhetsåret 2001/02, som var mycket händelserikt. PRESSMEDDELANDE Stockholm den 30 september 2002 ELEKTAS ORDINARIE BOLAGSSTÄMMA 2002 Verkställande direktören, Laurent Leksell redogjorde för utvecklingen av företaget under verksamhetsåret 2001/02, som

Läs mer

SKF rapporterar ett starkt kassaflöde efter investeringar före finansiering för årets första sex månader. Kassaflödet uppgick till 845 Mkr (-697).

SKF rapporterar ett starkt kassaflöde efter investeringar före finansiering för årets första sex månader. Kassaflödet uppgick till 845 Mkr (-697). Press release SKF - Halvårsrapport 1999 Förbättringen fortsätter för SKF SKFs resultatförbättring fortsätter. Rörelsemarginalen för första halvåret 1999 uppgick till 5.3%. Under andra kvartalet var den

Läs mer

Delårsrapport januari mars 2019 Denna rapport är tidigarelagd, annonserat datum var 26 april 2019.

Delårsrapport januari mars 2019 Denna rapport är tidigarelagd, annonserat datum var 26 april 2019. Stockholm 2019-04-05 Delårsrapport januari mars 2019 Denna rapport är tidigarelagd, annonserat datum var 26 april 2019. Dividend Sweden vänder till vinst 1 januari 31 mars 2019 Nettoomsättningen ökade

Läs mer

VD presentation. Årsstämma 2012

VD presentation. Årsstämma 2012 VD presentation Årsstämma 2012 Agenda Introduktion Portföljens utveckling 2011 Första kvartalet 2012 Summering Bure affärsidé Bures affärsidé är att förvärva, utveckla och avyttra rörelsedrivande verksamheter

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ KOMMENTAR FRÅN VD JAN-DEC Kraftigt ökad tillväxt (3 247) TSEK och EBIT (27) TSEK

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ KOMMENTAR FRÅN VD JAN-DEC Kraftigt ökad tillväxt (3 247) TSEK och EBIT (27) TSEK www.ecoclime.se BOKSLUTSKOMMUNIKÉ JAN-DEC 2017 Kraftigt ökad tillväxt 31 260 (3 247) TSEK och EBIT + 8 857 (27) TSEK Sammanfattning av perioden januari december: Nettoomsättning 31 260 (3 247)TSEK Resultat

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2001

DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2001 DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2001 DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2001 Resultatet efter finansiella poster uppgick till 11,3 MSEK (17,8) Substansvärdet 30 september 248 kronor Substansvärdet 8 november

Läs mer

Securitas AB. Delårsrapport januari - mars 2000

Securitas AB. Delårsrapport januari - mars 2000 Securitas AB Delårsrapport januari - mars 2000 Försäljningen ökade med 92 procent i lokala valutor till 8.395 varav 8 procent är organisk tillväxt och 84 procent är ökning genom förvärv Rörelseresultatet

Läs mer

delårsrapport januari - september 2006

delårsrapport januari - september 2006 Tredje kvartalet - delårsrapport januari - september Nettoomsättning 1 566 (1 228) Mkr Resultat efter finansnetto 68,1 (80,6) Mkr Resultat efter skatt 47,7 (56,4) Mkr Resultat per aktie 3,77 (4,51) kronor

Läs mer

Delårsrapport kvartal 3 2009

Delårsrapport kvartal 3 2009 H1 COMMUNICATION AB (publ) Delårsrapport kvartal 3 2009 1 H1 Communication delårsrapport tredje kvartalet 2009 Omsättningen ökade 68,8% Netto omsättningen uppgick till 12,2 MSEK vilket var en ökning med

Läs mer

TMT One AB (publ) Delårsrapport. 1 januari 30 juni 2001. HQ.SE Holding delat i två renodlade företag; HQ.SE Aktiespar och HQ.

TMT One AB (publ) Delårsrapport. 1 januari 30 juni 2001. HQ.SE Holding delat i två renodlade företag; HQ.SE Aktiespar och HQ. TMT One AB (publ) Delårsrapport 1 januari 30 juni 2001 Ökat ägande i Wihlborgs HQ.SE Holding delat i två renodlade företag; HQ.SE Aktiespar och HQ.SE Fonder HQ.SE Aktiespar har förvärvat Avanza Utvecklingen

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 30 juni 2001

Delårsrapport 1 januari 30 juni 2001 Delårsrapport 1 januari 30 juni Substansvärdet ökade med 8 procent Substansvärdet 17 procent bättre än index SUBSTANSVÄRDET 17 PROCENT BÄTTRE ÄN INDEX Öresundkoncernens substansvärde ökade under det första

Läs mer

Delårsrapport. Januari Juni 2002

Delårsrapport. Januari Juni 2002 Delårsrapport Januari Juni 2002 Delårsrapport Januari Juni 2002 Resultatet efter finansiella poster uppgick till 19,4 MSEK (15,5) Substansvärdet den 30 juni var 270 kronor (288) Substansvärdet den 21 augusti

Läs mer

Lundbergs. Delårsrapport januari mars L E Lundbergföretagen AB (publ)

Lundbergs. Delårsrapport januari mars L E Lundbergföretagen AB (publ) Lundbergs Delårsrapport januari mars 2000 Resultatet efter full skatt uppgick till 364,2 Mkr (1 270,1 Mkr), vilket motsvarar 4:80 kronor (16:74) per aktie. Substansvärdet har per den 31 mars 2000 beräknats

Läs mer

Presentation - Andra Kvartalet

Presentation - Andra Kvartalet Presentation - Andra Kvartalet Introduktion Utdelning av Momentum Group till aktieägarna är genomförd Syfte med avknoppning 2017 Avknoppning och utdelning till aktieägarna Öka resultattillväxten genom

Läs mer

Styrelsen meddelade att den kommer att föreslå årsstämman 2018 att utdelning till aktieägarna betalas med 1,40 kr (1,20 kr) per aktie.

Styrelsen meddelade att den kommer att föreslå årsstämman 2018 att utdelning till aktieägarna betalas med 1,40 kr (1,20 kr) per aktie. FIREFLY AB (publ) DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2018 STABIL INLEDNING PÅ ÅRET Finansiell utveckling januari mars 2018 Orderingången minskade med 2 % till 56,3 mkr (57,2 mkr) Orderstocken ökade med 3 % under

Läs mer

Bokslutskommuniké för Svedbergskoncernen 2006

Bokslutskommuniké för Svedbergskoncernen 2006 Bokslutskommuniké för Svedbergskoncernen 2006 - Omsättningen ökade till 504,4 Mkr (423,1) - Resultatet före skatt 107,2 Mkr (96,3) - Resultatet efter skatt 73,7 Mkr (66,8) - Vinst per aktie 3,48 kr (3,19)

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2006

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2006 Delårsrapport 1 januari 31 mars 2006 Substansvärdet ökade med 15,2 (9,8) procent till 252 (177) kronor per aktie Resultatet per aktie uppgick till 34,33 (16,74) kronor SUBSTANSVÄRDET ÖKADE MED 15,2 PROCENT

Läs mer

Lagercrantz Group AB. Delårsrapport 3 mån april - juni 2005/06. 25 aug 2005. CEO Per Ikov CFO Niklas Enmark WWW.LAGERCRANTZ.COM

Lagercrantz Group AB. Delårsrapport 3 mån april - juni 2005/06. 25 aug 2005. CEO Per Ikov CFO Niklas Enmark WWW.LAGERCRANTZ.COM Lagercrantz Group AB Delårsrapport 3 mån april - juni 2005/06 25 aug 2005 CEO Per Ikov CFO Niklas Enmark Highlights Kvartal 1 2005/06 Positiv resultatutveckling inom de flesta verksamheter Klart förbättrat

Läs mer

Eckerökoncernen Bokslutskommuniké för 2010

Eckerökoncernen Bokslutskommuniké för 2010 Eckerökoncernen Bokslutskommuniké för 2010 Omsättning 228,9 miljoner euro (214,1 milj. euro föregående år) Rörelseresultat 24,3 miljoner euro (18,8 milj. euro) Affärsverksamhetens kassaflöde 35,1 miljoner

Läs mer

Lagercrantz Group AB. Delårsrapport 6 mån 2006/07 (apr sep) 7 november 2006. Jörgen Wigh, CEO Niklas Enmark, vvd CFO WWW.LAGERCRANTZ.

Lagercrantz Group AB. Delårsrapport 6 mån 2006/07 (apr sep) 7 november 2006. Jörgen Wigh, CEO Niklas Enmark, vvd CFO WWW.LAGERCRANTZ. Lagercrantz Group AB Delårsrapport 6 mån 2006/07 (apr sep) 7 november 2006 Jörgen Wigh, CEO Niklas Enmark, vvd CFO Lagercrantz Group Ledande inom värdeskapande teknikhandel med marknadsledande positioner

Läs mer

Halvårsrapport Januari juni 2000

Halvårsrapport Januari juni 2000 Halvårsrapport Januari juni 2000 HALVÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2000 Resultatet efter finansiella poster 20,0 MSEK (59,6) Substansvärde 30 juni 296 kronor (190) Substansvärde 10 augusti 316 kronor SäkI AB

Läs mer

SWECO AB (publ) delårsrapport januari - juni 2000

SWECO AB (publ) delårsrapport januari - juni 2000 SWECO AB (publ) delårsrapport januari - juni 2000 Nettoomsättningen ökade med 5 % till 881 Mkr (843) Resultatet i konsultverksamheten ökade med 37 % och uppgick till 37,5 Mkr (27,3) Återföring av pensionsmedel

Läs mer

Långsiktig industriell utvecklare av publika företag

Långsiktig industriell utvecklare av publika företag Långsiktig industriell utvecklare av publika företag Delårsrapport, januari - juni Industrivärden den 4 augusti 2008 AN_Pres_KV208 Nr 1 Portfölj av kvalitetsbolag Professionell organisation Högklassiga

Läs mer

Fortsatt tillväxt och starkt förbättrad rörelsemarginal

Fortsatt tillväxt och starkt förbättrad rörelsemarginal Delårsrapport 1 januari 31 mars 2010 Fortsatt tillväxt och starkt förbättrad rörelsemarginal JANUARI MARS (Jämfört med samma period föregående år) Nettoomsättningen ökade till 9,9 MSEK (9,3) Rörelseresultatet

Läs mer

Delårsrapport januari - juni 2006

Delårsrapport januari - juni 2006 Delårsrapport januari - juni 2006 - Omsättningen ökade till 258,0 Mkr (215,1) - Resultatet före skatt blev 50,9 Mkr (42,2) - Resultat efter skatt uppgick till 34,8 Mkr (30,4) - Resultat efter skatt per

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Eckerökoncernen Bokslutskommuniké 2009

Eckerökoncernen Bokslutskommuniké 2009 1 Eckerökoncernen Bokslutskommuniké 2009 Rörelseresultat 18,8 miljoner euro (17,5 milj. euro föregående år) Omsättning 214,1 miljoner euro (220,8 milj. euro) Affärsverksamheten genererade ett kassaflöde

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1996

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1996 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1996 Faktureringen uppgick till 9.744 Mkr (9.621 Mkr). Jämförelsetalen för 1995 avser Kinnevik-koncernen pro forma, dvs exklusive NetCom Systems AB. Rörelseresultat före avskrivningar

Läs mer

❶ Aktieinnehavet i PLM avyttrades för 1,2 miljarder kronor med en realisationsvinst på 712 Mkr.

❶ Aktieinnehavet i PLM avyttrades för 1,2 miljarder kronor med en realisationsvinst på 712 Mkr. Bokslutsrapport 1998 ❶ Börsportföljens värdeökning under 1998 blev 5 procent (generalindex 10 procent). Sedan årets början t o m den 24 februari 1999 ökade börsportföljen med 5 procent (generalindex 5

Läs mer

Delårsrapport januari - september 2006

Delårsrapport januari - september 2006 Delårsrapport januari - september 2006 - Omsättningen ökade till 364,3 Mkr (304,6) - Resultatet före skatt blev 74,7 Mkr (62,9) - Resultat efter skatt uppgick till 51,7 Mkr (45,3) - Resultat efter skatt

Läs mer

Kvartalsrapport. KABE AB (publ.) Januari mars 2015

Kvartalsrapport. KABE AB (publ.) Januari mars 2015 KABE AB (publ.) Kvartalsrapport Januari mars en uppgick till 358 Mkr (349). Resultat efter skatt uppgick till 21 Mkr (20). Resultat per aktie var 2:36 (2:23). Rörelseresultatet uppgick till 28 Mkr (26).

Läs mer

Delårsrapport Januari - mars 2010

Delårsrapport Januari - mars 2010 Pressmeddelande från SäkI AB (publ) 2010-04-19, Nr 3 Delårsrapport Januari - mars 2010 Resultatet efter skatt uppgick till 53,2 MSEK (17,7) Resultatet per aktie efter skatt uppgick till 1,06 kronor (0,35)

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-juni 2016

Delårsrapport perioden januari-juni 2016 Göteborg 2016-08-26 Delårsrapport perioden januari-juni 2016 Kvartal 2 (april juni) 2016 Omsättningen uppgick till 12,3 (10,3) Mkr, en ökning med 2,0 Mkr eller 19,1 procent Rörelseresultatet (EBIT) ökade

Läs mer

Novotek AB (publ) Delårsrapport 1 januari 30 juni 2003

Novotek AB (publ) Delårsrapport 1 januari 30 juni 2003 Novotek AB (publ) Delårsrapport 1 januari 30 juni 2003 Ökning av resultatet efter finansnetto med 34 procent till 9,1 (6,8) MSEK Rörelseresultatet ökade med 30 procent och uppgick till 8,2 (6,3) MSEK Resultatet

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Spiltan på Alternativa aktiemarknaden. Alternativa Bolagsdag 12 September 2012

Spiltan på Alternativa aktiemarknaden. Alternativa Bolagsdag 12 September 2012 Spiltan på Alternativa aktiemarknaden Alternativa Bolagsdag 12 September 2012 Spiltan Historik 1986 Aktiesparklubb med 40 000 kr och 40 medlemmar 1997 Professionellt investmentbolag med fokus på onoterade

Läs mer

Halvårsrapport 1 januari 30 juni 1999

Halvårsrapport 1 januari 30 juni 1999 Halvårsrapport 1 januari 30 juni 1999 Industrivärdens avkastning 28 procent mot 19 för avkastningsindex ❶ Totalavkastningen för Industrivärdenaktien under första halvåret uppgick till 28 procent jämfört

Läs mer

Finansiell information

Finansiell information Göteborg 2016-04-15 Delårsrapport perioden januari-mars 2016 Kvartal 1 Omsättningen uppgick till 10,6 (13,7) Mkr en minskning med 3,1 Mkr eller 22 procent Rörelseresultatet (EBIT) minskade med 1,1 Mkr

Läs mer

Bokslutskommuniké Sleepo AB (publ) (SLEEP) 29 juli 2016 Styrelsen för Sleepo AB

Bokslutskommuniké Sleepo AB (publ) (SLEEP) 29 juli 2016 Styrelsen för Sleepo AB Bokslutskommuniké 2015-06-01 2016-05-31 Sleepo AB (publ) 556857-0146 (SLEEP) 29 juli 2016 Styrelsen för Sleepo AB Sleepo AB är ett e-handelsbolag som säljer möbler och heminredning på nätet med ett uttalat

Läs mer