ÖVERGRIPANDE RISKUTREDNING

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ÖVERGRIPANDE RISKUTREDNING"

Transkript

1 UPPDRAGSNUMMER: Bild: Aros Arkitekter SLUTRAPPORT Stockholm Sweco Brand- och Riskteknik Jonas Röjås, Brandingenjör Anna Ståhle, Brandingenjör 1 (24) Sweco Brand- och Riskteknik Gjörwellsgatan 22 Box 34044, Stockholm Telefon Telefax Sweco Systems AB Org.nr säte Stockholm Ingår i Sweco-koncernen Anna Ståhle Brandingenjör Telefon direkt Mobil anna.stahle@sweco.se Kv Tullen 6 Norrtälje, staa

2 DOKUMENTINFORMATION UPPDRAGSBENÄMNING: BESTÄLLARE: Kv Tullen 6 Norrtälje Magnus Fagerström Telefon: E-post: magnus@centrumfastigheter.nu UPPDRAGSNUMMER: UPPDRAGSANSVARIG: HANDLÄGGARE: KVALITETSGRANSKNING UTFÖRD AV: Jonas Röjås Telefon: Brandingenjör E-post: jonas.rojas@sweco.se Anna Ståhle Brandingenjör Telefon: E-post: anna.stahle@sweco.se Henrik Georgsson Brandingenjör Telefon: E-post: henrik.georgsson@sweco.se SWECO Brand- och Riskteknik har ett kvalitets- och miljöledningssystem, certifierat enligt ISO 9001 och ISO 14001, vilket bland annat medför att alla handlingar ska genomgå en intern kvalitetsgranskning. Detta innebär bland annat att en person, som är fristående från projektet och har erforderlig kompetens, har granskat de antaganden som gjorts och de resultat som presenteras i denna riskutredning. Rev. Handlingsstatus Datum Upprättad av Kvalitetsgranskad av - Slutrapport (24)

3 Sammanfattning De ämnesklasser av farligt gods som har bedömts kunna ge allvarliga konsekvenser vid 50 meter (vilket är avståndet mellan väg 76 och den planerade byggnaden) är explosiva ämnen och föremål, brandfarliga vätskor, brandfarliga gaser och giftiga gaser. Dessa fyra riskkällor behöver utredas mer detaljerat i en separat utredning. En sådan utredning bör bland annat undersöka individrisken så att den kan jämföras mot vedertagna acceptanskriterier, till exempel från SRV:s rapport P21-182/97. Närheten till väg 76 innebär att personer som kommer bo och arbeta i den planerade byggnaden kan komma att utsättas för allvarliga konsekvenser. Därför behöver riskreducerande åtgärder vidtas för att minska risknivån som de identifierade ämnesklasserna av farligt gods medför. Nedan presenteras förslag på riskreducerande åtgärder: Utrymningsvägar (entrén) placeras i fasad som vetter mot innergården, det vill säga bort ifrån väg 76. Ventilationsintag (friskluftsintag) får inte placeras i den fasad som vetter mot väg 76. Östra och södra fasaden, som vetter mot väg 76, ska utföras i icke brännbart material. Möjlighet till fjärrstyrt nödstopp av ventilationsaggregat utreds alternativt anordnas miljöbrytare till ventilationssystem i husentréer (innanför krossbart glas) för räddningstjänsten. Härdat laminerat glas i östra och södra fasaden rekommenderas. De rekommenderade åtgärderna behöver utredas vidare för att kunna avgöra om dessa är tillräckliga för att minska risknivån till en acceptabel nivå eller om det krävs ytterligare riskreducerande åtgärder. 3 (24)

4 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SAMMANFATTNING 3 1 INLEDNING SYFTE OMFATTNING OCH AVGRÄNSNINGAR BAKGRUND STYRANDE DOKUMENT 8 2 METOD FÖR RISKUTREDNINGEN BEGREPP OCH DEFINITIONER METOD FÖR RISKIDENTIFIERING METOD FÖR RISKUPPSKATTNING METOD FÖR RISKVÄRDERING 10 3 OMRÅDESBESKRIVNING 11 4 RISKINVENTERING TRANSPORTER AV FARLIGT GODS LÄNGSMED VÄG HALLSTA PAPPERSBRUK KAPELLSKÄRS HAMN VATTENFALLS KRAFTVERK BUSSTATION 13 5 RISKUPPSKATTNING KONSEKVENSBEDÖMNING KONSEKVENSER TILL FÖLJD AV ETT VÅDAUTSLÄPP AV FARLIGT GODS SANNOLIKHETSBEDÖMNING MÄNGD TRANSPORTER MED FARLIGT GODS FÖRDELNING AV FARLIGT GODS-KLASSER OLYCKSFREKVENS FÖR FARLIGT GODSOLYCKA 17 6 VÄRDERING AV RISKER EXPLOSIVA ÄMNEN OCH FÖREMÅL BRANDFARLIGA GASER GIFTIGA GASER BRANDFARLIGA VÄTSKOR SAMMANVÄGNING 20 7 OSÄKERHETER 21 4 (24)

5 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 8 FÖRSLAG TILL RISKREDUCERANDE ÅTGÄRDER 22 9 DISKUSSION OCH SLUTSATSER 23 REFERENSER 24 5 (24)

6 1 Inledning Sweco Brand- och riskteknik har fått i uppdrag av, genom Sweco Architects, att ta fram en övergripande riskutredning i samband med nybyggnation av ett punkthus på fastigheten Tullen 6 i Norrtälje kommun. Riskutredningen ska presentera en övergripande riskbild för byggnaden samt ge rekommendationer för om det behövs ett vidare utredningsarbete och i så fall på vilken detaljeringsnivå. Riskutredningen har baserats på de underlag som redovisas nedan i Tabell 1. Handling Datum Status Upprättad av Tullen6_volymstudie_ Aros Arkitekter Tullen6-utdrag Underlag workshop Aros Arkitekter fotomontage Fotomontage Aros Arkitekter TULLEN_6_sitplan Tullen_6_sektion Tabell 1. Underlag för projektering. 1.1 Syfte Syftet med denna övergripande riskutredning har varit att genomföra en översiktlig inventering av riskerna som transporter av farligt gods längsmed väg 76 medför för den planerade byggnaden. De identifierade riskerna presenteras tillsammans med riskbedömning och förslag till riskreducerande åtgärder. Riskutredningen ska även ge rekommendationer för huruvida riskerna behöver utredas vidare och i så fall på vilken detaljeringsnivå. 1.2 Omfattning och avgränsningar I denna riskutredning har endast övergripande tagits hänsyn till risker som kan härröras till transporter av farligt gods längsmed väg 76. Andra eventuella riskkällor har inte ingått i utredningen. De risker som har beaktats är plötsligt inträffade händelser som kan medföra negativa konsekvenser för människors liv och hälsa. Risker för egendom eller miljö har inte ingått i utredningen. Utredningen har genomförts som en förenklad riskutredning med huvudsakligen kvalitativa bedömningar och resonemang. De resultat som presenteras i riskutredningen gäller endast under de förutsättningar som angetts. Eventuellt behöver en kvantitativ riskanalys komplettera denna handling. Vid ändrade förutsättningar behöver riskutredningen uppdateras för att kunna utgöra ett giltigt beslutsunderlag för planärendet. 6 (24)

7 1.3 Bakgrund Centrumfastigheter ämnar uppföra en byggnad (se Figur 1 och Figur 2) på fastigheten Tullen 6 vilket medför en ändring av detaljplanen. Byggnaden kommer att uppföras ovanpå ett parkeringsgarage och kommer innehålla ett kontorsplan och sex våningsplan för bostäder. Figur 1. Bild över den planerade byggnaden (till vänster) och befintlig L-formad byggnad (till höger). De två fasader som syns på bilden är de som kommer att vara riktade mot väg 76. Bilden är utskuren från en ritning upprättad av Aros Arkitekter. Figur 2. Bild över den planerade byggnaden sett från innergården där entrén kommer vara placerad. De två fasader som syns på bilden är de som kommer att vara riktade bort från väg 76. Bilden är utskuren från en ritning upprättad av Aros Arkitekter. 7 (24)

8 Den planerade byggnaden kommer att ligga ca 50 meter från väg 76 som är en primär transportled för farligt gods. Länsstyrelsen i Stockholms län ställer krav på att riskhanteringsprocessen ska beaktas vid framtagande av detaljplaner inom 150 meter från transportleder för farligt gods. Denna riskutredning är ett led i att beakta riskhanteringsprocessen vid ändringen av detaljplanen. Syftet med den är att få en överblick över risksituationen och avgöra om det behövs vidare analys med högre detaljeringsgrad. 1.4 Styrande dokument Nedan presenteras de styrande dokument som har varit vägledande för framtagandet av riskutredningen: Riskhantering i detaljplaneprocessen Riskpolicy för markanvändning intill transportleder för farligt gods, (Länsstyrelsen i Skånes, Stockholms och Västra Götalands län) Rapport 2000:01 Riskhänsyn vid ny bebyggelse intill vägar och järnvägar med transporter av farligt gods samt bensinstationer, (Länsstyrelsen i Stockholms län) Rapport nr 15:2003 Riskanalyser i detaljplaneprocessen, (Länsstyrelsen i Stockholms län) MSBFS 2011:6 föreskrifter om ändring i Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps föreskrifter (MSBFS 2011:1) om transport av farligt gods på väg och i terräng (ADR-S), (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, f.d. Statens räddningsverk) Värdering av risk rapport P21-182/97, (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, f.d. Statens räddningsverk) Lag (2010:1011) om brandfarliga och explosiva varor. Förordning (2010:1075) om brandfarliga och explosiva varor. Lag (2006:263) om transport av farligt gods. Förordning (2006:311) om transport av farligt gods. Lag (2003:778) om skydd mot olyckor. En komplett referenslista redovisas i Referenser. 8 (24)

9 2 Metod för riskutredningen I detta kapitel redovisas de begrepp, definitioner och metoder som använts i riskutredningen. 2.1 Begrepp och definitioner Begreppet risk definieras här som en kombination av sannolikheten för att en oönskad händelse (en olycka) inträffar och omfattningen av de konsekvenser detta kan leda till. En övergripande riskutredning är en rapport som används som beslutsunderlag åt de beslutsfattare som ska bestämma hur riskerna i verksamheten ska hanteras. Riskutredningen ligger till grund för fördjupad studie av identifierade risker och eller val av olika alternativ och genomförande av eventuella åtgärder för att minska risker. Riskutredningen utgörs, i stora drag, av en riskanalys och en riskbedömning, se Figur 3. Figur 3. Beskrivning av arbetsgången i riskutredningen. Den del av riskutredningen som benämns riskanalys syftar till att besvara tre frågor 1. Vad kan hända? (Identifiering av tänkbara risker.) 2. Hur troligt är det att det händer? (Sannolikhetsbedömning.) 3. Om det händer, vad blir konsekvenserna av händelsen? (Konsekvensbedömning.) Efter att riskerna analyserats görs en riskbedömning vilket innebär att göra en värdering om huruvida riskerna är acceptabla eller måste åtgärdas. Därefter tas förslag fram på åtgärder som kan minska riskerna. 9 (24)

10 2.2 Metod för riskidentifiering För att identifiera tänkbara risker har området kring den planerade byggnaden studerats översiktligt. Norrtälje Räddningstjänst har kontaktats för att få information om riskerna inom det aktuella området. 2.3 Metod för riskuppskattning Sannolikhets- och konsekvensbedömning för de risker som identifierats baseras på kvalitativa resonemang, beräkningar och tidigare erfarenheter. I de fall relevant statistik har saknats har vetenskapligt och ingenjörsmässigt välgrundade bedömningar gjorts. 2.4 Metod för riskvärdering Värderingen av sannolikheter och konsekvenser har utgjorts av rent kvalitativa resonemang. För att bedöma vad som anses skäligt har följande principer använts (enligt rapporten Värdering av risk från dåvarande Räddningsverket 1 ): Rimlighetsprincipen: En verksamhet bör inte innebära risker som med rimliga medel kan undvikas. Detta innebär att risker som med teknisk och ekonomiskt rimliga medel kan elimineras eller reduceras alltid skall åtgärdas, oavsett risknivå. Proportionalitetsprincipen: De totala risker som en verksamhet medför bör inte vara oproportionerligt stora jämfört med de fördelar som verksamheten medför. Fördelningsprincipen: Riskerna bör vara skäligt fördelade inom samhället i relation till de positiva effekter som verksamheten medför. Detta innebär att enskilda personer eller grupper inte bör utsättas för oproportionerligt stora risker i förhållande till de fördelar som verksamheten innebär för dem. Principen om undvikande av katastrofer: Riskerna bör hellre realiseras i olyckor med begränsande konsekvenser som kan hanteras av tillgängliga beredskapsresurser än i katastrofer. 1 Numera Myndigheten för samhällsskydd och beredskap 10 (24)

11 3 Områdesbeskrivning Fastigheten där den planerade byggnaden ska uppföras är belägen i centrala Norrtälje. På den aktuella fastigheten finns idag en stor kontorsbyggnad som är byggd i vinkel, se Figur 4. Den största hyresgästen är i dagsläget Polisen som har besöksentré från Esplanaden (norr). Det finns också en entré till trapphus på husets södra gavel för de mindre kontorslokalerna som inte hyrs av Polisen. Figur 4. Bild över området. Den planerade byggnadens placering är markerat med en streckad fyrkant och väg 76 är utmärkt med heldragen linje. Norr om fastigheten öppnar sig en liten parkplats med parkering. Direkt öster om fastigheten passerar Stockholmsvägen (väg 76) som är infartsväg till staden och idag även en genomfartsled. På andra sidan vägen ligger Norrtäljes stadskärna. Direkt söder om fastigheten reser sig en bergsknalle med radhusbebyggelse (runt Sveagatan). Granne i väster är fyra lamellhus på rad (mellan Esplanaden och Kungsgatan) som är byggda med garage i bottenvåningen och tre bostadsvåningar ovanpå. 11 (24)

12 4 Riskinventering I detta kapitel presenteras de riskkällor som identifierats under riskinventeringen i maj De identifierade riskkällorna utgörs av verksamheter som kan tänkas påverka den planerade byggnaden. 4.1 Transporter av farligt gods längsmed väg 76 Väg 76 är en primär transportled för farligt gods. Det innebär att vägen används för genomfartstrafik och att alla typer av farligt gods kan transporteras på vägen. De primära transportlederna utgör stommen i vägnätet där farligt gods får transporteras. Farligt gods definieras som ämnen och föremål som på grund av sina kemiska eller fysikaliska egenskaper kan orsaka skador på människor, djur, miljö och egendom. Farligt gods delas in i nio olika klasser beroende på vilka egenskaper ämnet har: Klass Ämnen Exempel 1 Explosiva ämnen och föremål Sprängämnen, tändmedel, ammunition, fyrverkerier 2 Gaser Gasol, vätgas, klor, ammoniak 3 Brandfarliga vätskor Bensin, diesel, eldningsolja, etanol, aceton, råolja 4 Brandfarliga fasta ämnen, självreaktiva ämnen, fasta okänsliggjorda explosivämnen, självantändande ämnen samt ämnen som utvecklar brandfarlig gas vid kontakt med vatten Fosfor, kiselpulver, aktivt kol, magnesiumpulver, zinkaska, aluminiumkarbid 5 Oxiderande ämnen och organiska peroxider Kalciumklorat, väteperoxid, ammoniumperklorat, bariumpermanganat, litiumperoxid 6 Giftiga och smittförande ämnen Pesticider, arsenik, kvicksilver, cyanider, patientprover, använda kanyler 7 Radioaktiva ämnen Uran, plutonium 8 Frätande ämnen Saltsyra, natriumhydroxid, svavelsyra, kaliumhydroxid 9 Övriga farliga ämnen och föremål Asbest, ricinfrön, gjutmassa av plastförening, litiumbatterier, genetiskt modifierade mikroorganismer Tabell 2. Klassificering av farligt gods. 12 (24)

13 I framtiden kommer väg 76 bli en sekundär transportled eftersom kommunen bygger ut en kringled runt Norrtälje (Västra vägen). Sekundära transportleder är avsedda för lokala transporter till och från det primära vägnätet och leverantör eller mottagare av farligt gods och bör inte användas av genomfartstrafik. Detta innebär att mängden farligt gods kommer att minska längsmed väg Hallsta pappersbruk Vid Hallsta pappersbruk tillverkas tidningspapper. Bruket ligger i Hallstavik vilket är en tätort ca 44 km nordnordöst om Norrtälje. Pappersbruket är en av kommunens så kallade farliga verksamheter tillsammans med helikopterplattan på Norrtälje sjukhus, Kapellskärs hamn och Vattenfalls kraftverk i Hallstavik. Det är även en Sevesoanläggning enligt lag (1999:381) om åtgärder för att förebygga och begränsa följderna av allvarliga kemikalieolyckor (Sevesolagen) och är kommunens största användare av kemikalier. Vid bruket används bland annat stora mängder saltsyra, gasol, klor, natriumhydroxid, svaveldioxid och ammoniak som fraktas till bruket till största delen via lastbil. Bruket i sig utgör ingen risk för den planerade byggnaden. Enda sättet som pappersbruket kan påverka riskerna för den planerade byggnaden är i samband med de transporter av kemikalier och brännbara gaser som går via väg 76. Pappersbruket utreds därför inte vidare. 4.3 Kapellskärs hamn I Kapellskärs hamn passerar ca lastbilar per år varav ca 10 % fraktar farligt gods i någon form. Transporterna till och från hamnen utgörs främst av brandfarliga vätskor och periodvis stora mängder gödselmedel i klass 5. Kapellskärs hamn i sig utgör ingen risk för den planerade byggnaden. Enda sättet som hamnen kan påverka riskerna för den planerade byggnaden är i samband med de transporter av farligt gods som går via väg 76. Majoriteten av transporterna till och från hamnen går dock via väg E 18. Kapellskärs hamn utreds därför inte vidare. 4.4 Vattenfalls kraftverk Vattenfalls kraftverk i Hallstavik är en av kommunens så kallad farliga verksamheter. Enda sättet kraftverket kan påverka riskerna för den planerade byggnaden är i samband med de transporter av farligt gods som passerar vid väg 76. Vattenfalls kraftverk i Hallstavik utreds därför inte vidare. Det riskbidrag som transporter av farligt gods till och från Vattenfalls kraftverk medför bedöms inrymmas i den nationella statistiken. 4.5 Busstation En busstation är placerad ca 400 meter från den planerade byggnaden. Bussarna tankar dock inte där och det förvaras ingen brandfarlig vara inom området. Busstationen utreds därför inte vidare. 13 (24)

14 5 Riskuppskattning 5.1 Konsekvensbedömning Konsekvenser till följd av ett vådautsläpp av farligt gods 1. Explosiva ämnen och föremål En olycka under transport av explosiva ämnen och föremål (exempelvis nitroglycerin eller nitrocellulosa) kan resultera i skador på grund av tryckvågen, splitter och brand med strålningspåverkan samt brandspridning. Olyckor med explosiva ämnen kan få konsekvenser på mycket stora avstånd och bör beaktas vidare i utredningen. 2.1 Brandfarliga gaser Denna klass innehåller gaser som kan ge upphov till explosioner och häftiga brandförlopp med betydande konsekvenser som följd. Gasmolnsexplosion, gasbrand, jetflamma och BLEVE är några av de olycksförlopp som kan uppträda 2. Bland annat propan (gasol) och butan ingår i denna klass. Olyckor med brandfarliga gaser bidrar till riskbilden för den planerade byggnaden och bör beaktas vidare i utredningen. 2.2 Icke brandfarliga, icke giftiga gaser konsekvenser av olyckor med denna klass utgör inte något större hot för människor i området och utreds därför inte vidare. 2.3 Giftiga gaser Klassen innehåller giftiga gaser exempelvis svaveldioxid, ammoniak och klorgas. En olycka kan innebära att utsläpp med höga koncentrationer giftig gas sprids över mycket stora avstånd. Olyckor med giftiga gaser bidrar till riskbilden för den planerade byggnaden och bör beaktas vidare i utredningen. 3 Brandfarliga vätskor Exempel på ämnen i klassen är diesel och bensin. Ett utsläpp som antänds kan resultera i stora konsekvenser dels till följd av direkt antändning och dels till följd av strålningspåverkan. Skador kan uppstå så långt som 150 meter från olyckplatsen men dödliga skador uppstår sannolikt inte på avstånd större än meter. Olyckor med brandfarliga vätskor bidrar till riskbilden för den planerade byggnaden och bör beaktas vidare i utredningen. 4.1 Brandfarliga fasta ämnen En olycka med en transport av brandfarliga fasta ämnen (exempelvis olika metallpulver eller kamfer (beståndsdel i liniment)) kan resultera i brand med strålningspåverkan och brandspridning som följd. Till skillnad från ämnen i gasform och vätskeform sprids inte fasta ämnen lika lätt från källan vilket innebär att konsekvenserna av en brand troligen blir mindre allvarliga. Dödliga skador bedöms inte kunna inträffa längre bort än 15 meter från vägen. Olyckor med brandfarliga fasta ämnen utreds därför inte vidare. 4.2 Självantändande ämnen Den största konsekvensen vid en olycka med självantändande ämnen är att andra farliga ämnen antänds eller läcker ut. Olycksområdet bedöms bli begränsat och olyckor med självantändande ämnen utreds därför inte vidare. 2 Gasmolnsexplosion inträffar då ett moln av brandfarlig gas har blandats upp med en tillräckligt hög andel luft och sedan antänds. Explosionen kan inträffa en bit bortom utsläppspunkten. Gasbrand inträffar då gasen antänds innan den har blandats upp med en tillräckligt hög andel luft. En jetflamma (denna kan vara tiotals meter lång) bildas då gas som läcker ut omedelbart antänds. BLEVE (Boiling liquid expansion vapor explosion) innebär att upphettning av ett trycksatt slutet kärl leder till att kärlet sprängs och att vätskan som strömmar ut i aerosolform antänds (exempelvis gasol i vätskefas). BLEVE är en ytterst ovanlig men mycket allvarlig typ av olycka då explosionen som uppstår kan ge konsekvenser över en kilometer bort. 14 (24)

15 4.3 Ämnen som utvecklar brandfarlig gas vid kontakt med vatten Ett utsläpp kan leda till att brandfarlig gas bildas som kan antändas och ge rökutveckling och värmestrålning. Ett olycksförlopp bedöms dock inte bli häftigt och dödliga skador förväntas inte längre bort än 15 meter från vägen. Olyckor med ämnen som utvecklar brandfarlig gas vid kontakt med vatten utreds därför inte vidare. 5. Oxiderande ämnen och organiska peroxider Ett utsläpp av oxiderande ämnen eller organiska peroxider (exempelvis väteperoxid eller kaliumpermanganat) kan resultera i häftiga reaktioner vid kontakt med metall, syror eller brandfarliga ämnen och i vissa fall även brand med strålningspåverkan och brandspridning som följd. Konsekvenserna av ett utsläpp är sannolikt begränsade till utsläppsplatsens direkta närområde. Olyckor med oxiderande ämnen eller organiska peroxider utreds därför inte vidare. 6.1 Giftiga ämnen Giftiga ämnen omfattar ämnen för vilka det av erfarenhet är känt, eller efter djurförsök kan befaras, att de vid påverkan vid ett enstaka tillfälle eller under kort tid av relativt små mängder, genom inandning, hudabsorption eller förtäring, kan vara hälsoskadliga eller leda till döden hos människor. Ett utsläpp av giftiga ämnen förväntas dock endast påverka vägens direkta närområde. Olyckor med giftiga ämnen utreds därför inte vidare. 6.2 Smittförande ämnen Smittförande ämnen avser i ADR-S/RID-S ämnen som är kända för att innehålla eller sannolikt kunna innehålla patogener. Patogener är mikroorganismer (inklusive bakterier, virus, rickettsier, parasiter och svampar) eller andra smittförande substanser, exempelvis prioner, som kan orsaka sjukdomar hos människor eller djur. Smittförande ämnen ska vara förpackade så att en olycka med fordonet som transporterar det smittförande ämnet inte leder till ett utsläpp. Olyckor med smittförande ämnen utreds därför inte vidare. 7. Radioaktiva ämnen Omfattar ämnen som kan ge upphov till strålskador, både på kort och på lång sikt. En olycka med radioaktiva ämnen som får omfattande konsekvenser är att betrakta som en extremhändelse och utreds därför inte vidare. 8. Frätande ämnen Ett utsläpp av frätande ämnen (exempelvis svavelsyra eller salpetersyra) kan resultera i häftiga reaktioner vid kontakt med metall, vatten eller brandfarliga ämnen och i vissa fall även brand med strålningspåverkan och brandspridning som följd. Konsekvenserna av ett utsläpp bedöms vara begränsade till utsläppsplatsens direkta närområde. Olyckor med frätande ämnen utreds därför inte vidare. 9. Övriga farliga ämnen och föremål Omfattar ämnen och föremål som utgör en fara under transport och som inte omfattas av definitionerna för de andra klasserna. Exempel på ämnen och föremål är miljöfarliga ämnen, litiumbatterier, vattenförorenade vätskor med mera. Konsekvenserna är vanligtvis begränsade till vägens direkta närområde och utreds därför inte vidare. Det är främst farligt gods i ADR-klasserna 1, 2.1, 2.3 och 3 som förväntas kunna leda till allvarliga konsekvenser bortom vägens direkta närområden. Risker förknippade med transport av dessa varor kommer därför att utredas vidare. Övriga kategorier bedöms endast påverka vägens direkta närområde vid ett utsläpp och utreds därför inte närmare. 15 (24)

16 5.2 Sannolikhetsbedömning Mängd transporter med farligt gods De senaste trafikmätningarna från Trafikverket är från Då var det genomsnittliga trafikflödet för tunga fordon ca 1550 fordon per dygn (med en mätnoggrannhet på 9%) på den aktuella vägsträckan, se Figur 5. Figur 5. Trafikflödeskarta från Trafikverket som visar årsdygnstrafiken för väg 76 under Mätnoggrannheten var 9%. Statens väg- och transportforskningsinstitut anger att ca 2,5-4% av den tunga trafiken utgörs av transporter av farligt gods. I denna riskutredning antas konservativt att 4% av den tunga trafiken utgörs av transporter av farligt gods vilket motsvarar 62 transporter per dygn eller transporter per år. 16 (24)

17 5.2.2 Fördelning av farligt gods-klasser Fördelningen av farligt gods-klasserna längsmed väg 76 har bedömts vara samma som den genomsnittliga fördelningen för svenska vägar, se tabell 4 nedan. ADR-klasser Fördelning av transporter med farligt gods 1. Explosiva ämnen och föremål 0,1% 2.1 Brandfarliga gaser 1,8 % 2.2 Icke brandfarliga eller giftiga gaser 5,9 % 2.3 Giftiga gaser <1 % 3. Brandfarliga vätskor 69,6 % 4. Brandfarliga fasta ämnen 0,4 % 5. Oxiderande ämnen och organiska peroxider 0,6 % 6. Giftiga ämnen 0,2 % 7. Radioaktiva ämnen - 8. Frätande ämnen 12,5 % 9. Övriga farliga ämnen och föremål 8,9 % Tabell 3. Fördelning av farligt gods som transporteras på vägnätet i Sverige. ADR-klasser som är markerade i tabellen är de som kan ge allvarliga konsekvenser vid 50 meter från väg 76. Andelen transporter av farligt gods som kan ge allvarliga konsekvenser för personer i byggnaden uppgår därmed till ca 71,5% Olycksfrekvens för farligt godsolycka Olycksfrekvensen har uppskattats utifrån de generella riktlinjer som finns i Statens vägoch transportforskningsinstituts (VTI) rapport 387:3. I VTI:s rapport redovisas en grundfrekvens för trafikolyckor där minst en transport för farligt gods är inblandad. Frekvensen är satt till 1, olyckor per fordonskilometer och år för fordon som fraktar farligt gods. Givet att en olycka sker bedöms en av sex olyckor leda till ett utsläpp (VTI rapport 387:3). Detta innebär att grundfrekvensen för en trafikolycka med farligt gods där det sker ett utsläpp är 2, per fordonskilometer och år. En befintlig byggnad ligger mellan den planerade byggnaden och väg 76, se Figur 6. Söder om den planerade byggnaden ligger ett radhusområde uppe på en kulle. 17 (24)

18 Figur 6. Satellitfoto över området. Den planerade byggnaden har markerats med en streckad grön fyrkant. Den del av väg 76 som bedöms kunna påverka den planerade byggnaden har markerats med en heldragen röd linje. Tillsammans skyddar de befintliga byggnaderna stora delar av den planerade byggnaden mot värmestrålning och tryckvågen från en explosion. Den del av väg 76 som har fri sikt mot den planerade byggnaden är ca 50 meter. Frekvensen för en olycka, med transporter av farligt gods längsmed väg 76, beräknats för en sträcka på 50 meter. Stomstabiliteten (robustheten mot explosion) för befintlig byggnad bör ses över i samråd med konstruktör. Utsläpp av Toxiska gaser bör värderas mot en betydligt längre sträcka (upp mot en kilometer). I Tabell 4 nedan i presenteras vilken olycksfrekvens detta innebär för den del av väg 76 som berörs. Grundfrekvens [antal/(år fordonskm)] Vägsträckans längd [km] Antal transporter med farligt gods per år [st] Olycksfrekvens [antal/år] 2, , , Tabell 4. Olycksfrekvens för transporter av farligt gods längsmed väg 76. Olycksfrekvensen för transporter av farligt gods som leder till utsläpp bedöms därför uppgå till ca 2, olyckor per år (utifrån VTI:s rapport). Andelen transporter av farligt gods som kan ge allvarliga konsekvenser för personer i byggnaden bedömdes till 71,5%. Om detta tas med i beräkningen blir olycksfrekvensen som leder till ett allvarligt utsläpp ca 2, olyckor. Det motsvarar ca två olyckor per år där ett utsläpp från en transport av farligt gods kan ge allvarliga konsekvenser för personer i byggnaden. 18 (24)

19 6 Värdering av risker 6.1 Explosiva ämnen och föremål Konsekvenserna av en explosion beror bland annat på hur stor mängd av ämnet/föremålet som detonerar, vilken sprängverkan det har och hur byggnaden är konstruerad. En explosion kan resultera i skador på grund av tryckvågen, splitter och brand med strålningspåverkan samt brandspridning. Vid en mindre explosion kanske konsekvenserna blir att glasrutorna går sönder medan det värsta tänkbara scenariot innebär att byggnaden rasar. Andelen explosiva ämnen och föremål som transporteras är 0,1%. 6.2 Brandfarliga gaser Ett utsläpp av brännbara gaser kan ge upphov till explosioner och häftiga brandförlopp med betydande konsekvenser som följd. Om gasen antänds omedelbart när det läcker ut bildas en jetflamma som kan vara tiotals meter lång. Om ett moln av brandfarlig gas har blandats upp med en tillräckligt hög andel luft innan det antänds bildas en gasmolnsexplosion. Explosionen kan inträffa en bit bortom utsläppspunkten och kan därför inträffa närmare byggnaden. Om gasen inte har blandats upp med en tillräckligt hög andel luft bildas istället en gasbrand. Om fordonet som transporterar en trycksatt brännbar gas kan det leda till en BLEVE (Boiling Liquid Expansion Vapor Explosion). Det innebär att upphettning av ett trycksatt slutet kärl leder till att kärlet sprängs och att vätskan som strömmar ut i aerosolform antänds (exempelvis gasol i vätskefas). BLEVE är en ytterst ovanlig men mycket allvarlig typ av olycka då explosionen som uppstår kan ge konsekvenser över en kilometer bort. Hur stora konsekvenser utsläppet får beror bland annat på hur stort utsläppet är, vilken vindriktning som råder och om utsläppet antänds. För att ett utsläpp av brandfarlig gas ska få negativa konsekvenser för personer i byggnaden behöver utsläppet vara tillräckligt stort, vinden ska vara riktad mot byggnaden och gasen måste antändas. Andelen transporter av farligt gods som utgörs av brännbara gaser är ca 1,8%. 6.3 Giftiga gaser För att ett utsläpp av giftig gas ska kunna få omfattande konsekvenser för personer i byggnaden behöver utsläppet vara tillräckligt stort och vinden riktad mot byggnaden. Giftiga gaser är ofta tunga och de nedre våningarna utgörs av garage och kontor där personer kan antas vara vakna och inte befinna sig stadigvarande hela dygnet. Kontorslokalerna kan dessutom förses med kontrollerad ventilation som går att stänga av vid ett utsläpp. Statistiken för transporter av farligt gods i Sverige anger att mindre än en promille av transporterna fraktar giftiga gaser. Det förekommer dock transporter av giftiga gaser längsmed väg 76; till exempel klor, svaveldioxid och ammoniak som fraktas till Hallsta pappersbruk. 6.4 Brandfarliga vätskor Brandfarliga vätskor utgör majoriteten av transporterna som fraktar farligt gods (ca 69,6% enligt den nationella statistiken). 19 (24)

20 Ett utsläpp som antänds kan leda till omfattande strålningspåverkan och eventuellt att branden sprider sig till byggnaden. Enbart ett utsläpp av en brandfarlig vätska innebär dock inte negativa konsekvenser för byggnaden. För att en brand ska uppstå krävs att den brandfarliga vätskan antänds och för exempelvis diesel krävs det rätt mycket för att dieseln ska börja brinna. Hur allvarliga konsekvenserna blir beror även på hur stort utsläppet är. Personer som vistas i byggnaden är skyddade från direkt värmestrålningen av själva byggnaden och kan dessutom utrymma bort från branden. Utrymningsvägarna leder ut på innergården som är avskärmad av den befintliga byggnaden. För att förhindra att byggnaden antänds bör exponerad fasad (södra) vara obrännbar. 6.5 Sammanvägning Olycksfrekvensen för utsläpp längsmed den studerade vägsträckan har bedömts uppgå till ca två olyckor per år, för transporter av de fyra ADR-klasserna som kan ge allvarliga konsekvenser. Vilka konsekvenser ett utsläpp av farligt gods leder till beror till stor del på vilken typ av ämnen som är inblandade. De typer av ämnen som bedöms kunna ge allvarliga konsekvenser vid 50 meter från väg 76 är explosiva ämnen och föremål, brandfarliga vätskor, brandfarliga gaser och giftiga gaser. Övriga klasser av farligt gods bedöms inte kunna påverka den planerade byggnaden tillräckligt mycket för att beaktas vidare i utredningen. Det är även värt att notera att ett utsläpp i sig inte behöver innebära negativa konsekvenser för den planerade byggnaden. Ett utsläpp av till exempel diesel kräver antändning för att det ska bli en brand som kan påverka byggnaden och en giftig gas behöver blåsa åt rätt håll. Dessutom beror omfattningen av konsekvenserna på hur stort utsläppet är. Ett mindre utsläpp av giftig gas påverkar inte i samma utsträckning som ett större utsläpp. Sannolikheten för att byggnaden ska drabbas av omfattande konsekvenser som hotar människors liv och hälsa är därför vara avsevärt lägre än två gånger per år. Hur pass mycket lägre sannolikheten blir behöver dock utredas vidare i en detaljerad utredning. Byggnaden kommer innehålla attraktiva kontorslokaler och lägenheter i centrala Norrtälje med närhet till bra kommunikationer. Den nytta som samhället har av den planerade byggnaden bedöms här vara större än de risker som verksamheten utsätts för med avseende på närheten till en transportled för farligt gods. För att säkerställa detta bör riskerna utredas vidare i en detaljerad utredning. Dessutom är de personer som utsätts för ökade risker i samband med uppförandet av byggnaden (de som bor och arbetar i byggnaden) samma personer som har nytta av att den uppförs. Därmed utsätts inte enskilda personer eller grupper för oproportionerligt stora risker i förhållande till de fördelar som verksamheten innebär för dem. 20 (24)

21 7 Osäkerheter All riskhantering innehåller osäkerheter; vilket både den som genomför en riskutredning och den som tar del av den måste vara medveten om. Det är människor som har samlat in information, fattat beslut om hur man ska gå vidare, gjort antaganden och bedömningar och använt sig av olika modeller för riskhantering. En riskutredning är ett strukturerat sätt att analysera och presentera en riskbild, det vill säga en beskrivning av verkligheten. Nedan presenteras de osäkerheter som har identifierats i riskutredningen: Val av riskutredningens omfattning. En beställare fattar beslut (ofta tillsammans med riskutredaren) om vad som ska utredas och det kan hända att riskutredningen handlar om fel saker. Det kanske inte är närheten till en transportled för farligt gods som är det största hotet mot den planerade byggnaden. Länsstyrelsen i Stockholms län ställer dock krav på att en riskutredning ska genomföras vid bebyggelse inom 150 meter från en transportled för farligt gods. Riskinventeringen missar viktiga risker. Det finns ingen garanti för att alla möjliga olyckshändelser kommer att identifieras. Om en allvarlig risk inte blir identifierad så blir den heller aldrig utredd. Då spelar det ingen roll hur noga de identifierade riskerna analyseras riskbilden som presenteras för beslutfattarna kommer ändå bli skev. Risknivån missbedöms. Om risknivån för ett skadescenario blir missbedömd så får beslutsfattarna ett sämre underlag att utgå ifrån när de prioriterar vilka åtgärder som ska genomföras. Detta kan leda till att resurser fördelas felaktigt och att de allvarligaste riskerna inte får de resurser som de behöver. Om risknivån överskattas för ett scenario kan det innebära onödigt höga kostnader och om risknivån underskattas så kan det leda till en oacceptabelt hög risknivå. Åtgärdsförslagens effekter blir missbedömda. Om effekterna av åtgärdsförslagen blir felbedömda så får beslutsfattarna ett sämre underlag att utgå ifrån när de prioriterar vilka åtgärder som ska genomföras. Detta kan leda till att resurser fördelas felaktigt och att de allvarligaste riskerna inte minskas i tillräckligt stor utsträckning. Känslighetsanalys kan komma att erfordras. 21 (24)

22 8 Förslag till riskreducerande åtgärder I detta kapitel presenteras förslag på riskreducerande åtgärder som kan minska konsekvenserna för den planerade byggnaden vid en olycka med explosiva ämnen och föremål, brandfarliga vätskor, brandfarliga gaser eller giftiga gaser: Utrymningsvägar (entrén) placeras i fasad som vetter mot innergården. Ventilationsintag (friskluftsintag) bör inte placeras i de fasader, östra och södra, som vetter mot väg 76. Södra fasaden, som vetter mot väg 76, ska utföras i icke brännbart material. Möjlighet till fjärrstyrt nödstopp av ventilationsaggregat utreds alternativt anordnas miljöbrytare till ventilationssystem i husentréer (innanför krossbart glas) för räddningstjänsten. Härdat laminerat glas i östra och södra fasaden rekommenderas. 22 (24)

23 9 Diskussion och slutsatser Sweco Brand- och Riskteknik har genomfört denna övergripande riskutredning på uppdrag av. Syftet har varit att få en överblick över de risker som transporter av farligt gods längsmed väg 76 medför för den planerade byggnaden samt att avgöra om riskerna behöver utredas vidare och i så fall på vilken detaljeringsnivå. De identifierade riskerna presenteras tillsammans med riskbedömning och förslag till riskreducerande åtgärder. Riskutredningen är ett sätt att uppfylla Stockholms Länsstyrelses krav på att riskhanteringsprocessen ska beaktas vid framtagandet av detaljplaner inom 150 meter från transportleder för farligt gods. De ämnesklasser av farligt gods som har bedömts kunna ge allvarliga konsekvenser vid 50 meter (vilket är avståndet mellan väg 76 och den planerade byggnaden) är explosiva ämnen och föremål, brandfarliga vätskor, brandfarliga gaser och giftiga gaser. Olycksfrekvensen för ett utsläpp längsmed den studerade vägsträckan har grovt bedömts uppgå till ca två olyckor per år, för transporter av de fyra ADR-klasserna som kan ge allvarliga konsekvenser. Sannolikheten för att människor i och kring byggnaden ska drabbas av omfattande konsekvenser som hotar människors liv och hälsa till följd av detta bör däremot vara avsevärt lägre än två gånger per år. Dessa fyra riskkällor behöver utredas mer detaljerat i en separat utredning. En sådan utredning bör bland annat undersöka individrisken så att den kan jämföras mot vedertagna acceptanskriterier, till exempel från SRV:s rapport P21-182/97. Byggnaden kommer innehålla attraktiva kontorslokaler och lägenheter i centrala Norrtälje med närhet till bra kommunikationer. De personer som utsätts för ökade risker i samband med uppförandet av byggnaden (de som bor och arbetar i byggnaden) är samma personer som har nytta av att den uppförs. Därmed utsätts inte enskilda personer eller grupper för oproportionerligt stora risker i förhållande till de fördelar som verksamheten innebär för dem. Närheten till väg 76 innebär dock att personer som kommer bo och arbeta i den planerade byggnaden kan komma att utsättas för allvarliga konsekvenser. Därför behöver riskreducerande åtgärder vidtas för att minska risknivån som de identifierade ämnesklasserna av farligt gods medför. Nedan presenteras förslag på riskreducerande åtgärder: Utrymningsvägar (entrén) placeras i fasad som vetter mot innergården, det vill säga bort från väg 76. Ventilationsintag (friskluftsintag) får inte placeras i den fasad som vetter mot väg 76. Östra och södra fasaden, som vetter mot väg 76, ska utföras i icke brännbart material. Möjlighet till fjärrstyrt nödstopp av ventilationsaggregat utreds alternativt anordnas miljöbrytare till ventilationssystem i husentréer (innanför krossbart glas) för räddningstjänsten. Härdat laminerat glas i östra och södra fasaden rekommenderas. De rekommenderade åtgärderna behöver utredas vidare för att kunna avgöra om dessa är tillräckliga för att minska risknivån till en acceptabel nivå eller om det krävs ytterligare riskreducerande åtgärder. 23 (24)

24 Referenser Länsstyrelsen i Skånes, Stockholms och Västra Götalands län: Riskhantering i detaljplaneprocessen Riskpolicy för markanvändning intill transportleder för farligt gods, Länsstyrelsen i Stockholms län: Rapport 2000:01 Riskhänsyn vid ny bebyggelse intill vägar och järnvägar med transporter av farligt gods samt bensinstationer, Länsstyrelsen i Stockholms län: Rapport nr 15:2003 Riskanalyser i detaljplaneprocessen, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (f.d. Statens räddningsverk): Kartläggning av farligt godstransporter, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (f.d. Statens räddningsverk): MSBFS 2011:6 föreskrifter om ändring i Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps föreskrifter (MSBFS 2011:1) om transport av farligt gods på väg och i terräng (ADR-S), Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (f.d. Statens räddningsverk): Värdering av risk rapport P21-182/97, Norrtälje kommun: Översiktlig miljökonsekvensbeskrivning för Norrtälje kommuns översiktsplan 2040, WSP, Norrtälje kommun: Fördjupad översiktsplan för Rådmansö, Aktins Sverige AB, SFS: Lag (2010:1011) om brandfarliga och explosiva varor. SFS: Förordning (2010:1075) om brandfarliga och explosiva varor. SFS: Lag (2006:263) om transport av farligt gods. SFS: Förordning (2006:311) om transport av farligt gods. SFS: Lag (2003:778) om skydd mot olyckor. Statens väg- och transportforskningsinstitut: Vägtransporter med farligt gods, Göran Nilsson, VTI rapport 387:3, (24)

Riskutredning detaljplan Södra Kroppkärr

Riskutredning detaljplan Södra Kroppkärr Karlstad Kommun Riskutredning detaljplan Södra Kroppkärr Slutrapport Malmö 2018-06-14 Riskutredning detaljplan Södra Kroppkärr Datum 2018-06-14 Uppdragsnummer 1320035129 Utgåva/Status Slutrapport Olle

Läs mer

BILAGA 1 Beräkning av sannolikhet för olycka med farliga ämnen och farligt gods (frekvensberäkningar)

BILAGA 1 Beräkning av sannolikhet för olycka med farliga ämnen och farligt gods (frekvensberäkningar) 1 RISKANALYS INFÖR DETALJPLAN KRISTINEBERSOMRÅDET, VALLENTUNA KOMMUN RISKANALYS MED AVSEENDE PÅ HANTERING OCH TRANSPORT AV FARLIGA ÄMNEN KRING DETALJPLANEOMRÅDET BILAGA 1 Beräkning av sannolikhet för olycka

Läs mer

RAPPORT. Riskutredning för detaljplan UPPDRAGSNUMMER KÅRSTA-RICKEBY (8) Sweco En v iro n men t AB

RAPPORT. Riskutredning för detaljplan UPPDRAGSNUMMER KÅRSTA-RICKEBY (8) Sweco En v iro n men t AB 2013-06-14 RAPPORT KÅRSTA-RICKEBY 2017-09-28 Riskutredning för detaljplan UPPDRAGSNUMMER 1157874000 Linda Hallberg Martin Bjarke Handläggare Kvalitetsgranskare 1 (8) Sweco En v iro n men t AB Sammanfattning

Läs mer

BILAGA B1 -SANNOLIKHETSBERÄKNINGAR

BILAGA B1 -SANNOLIKHETSBERÄKNINGAR UPPDRAGSNUMMER 1321526000 RISKBEDÖMNING FÖR DETALJPLANER FÖR INDUSTRI I HOVA, GULLSPÅNGS KOMMUN Sweco Environment AB Mikaela Ljungqvist Martin Bjarke Granskad av Johan Nimmermark Sweco Innehållsförteckning

Läs mer

Riskutredning Ekhagen

Riskutredning Ekhagen Jönköpings Kommun Slutgiltig Malmö 2017-09-28 Datum 2017-09-28 Uppdragsnummer 1320030058 Version Slutgiltig Joakim Martikainen Björn Andersson Joakim Martikainen Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll

Läs mer

Riskanalys. MAF Arkitektkontor AB. DP Norska vägen. Slutrapport. Malmö

Riskanalys. MAF Arkitektkontor AB. DP Norska vägen. Slutrapport. Malmö Riskanalys MAF Arkitektkontor AB DP Norska vägen Slutrapport Malmö 2018-03-13 DP Norska vägen Riskanalys Datum 2018-03-13 Uppdragsnummer 1320030728 Version Slutrapport Sandra Viklund Joakim Martikainen

Läs mer

Riskbedömning transporter farligt gods

Riskbedömning transporter farligt gods PM Riskbedömning transporter farligt gods Detaljplan för Moviken 3:1 m.fl., Mariestads kommun Sektor samhällsbyggnad Planenheten 2018-11-06 Datum: 2018-11-06 Dnr: KS 2017/00375 Sida: 2 (10) Bakgrund Kommunstyrelsens

Läs mer

Riskutredning med avseende på transporter av farligt gods, enligt RIKTSAM. (Riktlinjer för riskhänsyn i samhällsplaneringen)

Riskutredning med avseende på transporter av farligt gods, enligt RIKTSAM. (Riktlinjer för riskhänsyn i samhällsplaneringen) Riskutredning med avseende på transporter av farligt gods, enligt RIKTSAM. (Riktlinjer för riskhänsyn i samhällsplaneringen) bilaga till Detaljplan för KLIPPAN 3:8, del av INDUSTRIOMRÅDE I KLIPPAN, vid

Läs mer

Riskutlåtande angående planering av äldreboende i detaljplan för Viksjö centrum, fastigheten Viksjö 3:402, del av

Riskutlåtande angående planering av äldreboende i detaljplan för Viksjö centrum, fastigheten Viksjö 3:402, del av UTLÅTANDE 2012-11-21 barbro.malmlof@jarfalla.se Riskutlåtande angående planering av äldreboende i detaljplan för Viksjö centrum, fastigheten Viksjö 3:402, del av Viksjö 3:11 m fl, Järfälla kommun Bakgrund

Läs mer

PM OLYCKSRISKER - DETALJPLAN FÖR NÄVEKVARN 3:5

PM OLYCKSRISKER - DETALJPLAN FÖR NÄVEKVARN 3:5 s.1 PM OLYCKSRISKER - DETALJPLAN FÖR NÄVEKVARN 3:5 1 Inledning Denna PM upprättas på uppdrag av Fastighets AB Nävekvarn i samband med planarbete för detaljplan Nävekvarn 3:5 i Nyköpings kommun. Planförslaget

Läs mer

Riskbedömning transporter farligt gods

Riskbedömning transporter farligt gods PM Riskbedömning transporter farligt gods Detaljplan för Moviken 3:1 m.fl., Mariestads kommun Sektor samhällsbyggnad Planenheten reviderad 2019-05-07 Datum: 2019-05-07 Dnr: KS 2017/00375 Sida: 2 (10) Bakgrund

Läs mer

RISKUTREDNING AVSEENDE FARLIGT GODS FÖR FASTIGHETEN HARSTENSLYCKE

RISKUTREDNING AVSEENDE FARLIGT GODS FÖR FASTIGHETEN HARSTENSLYCKE UPPDRAGSNUMMER: 3840149000 RISKUTREDNING AVSEENDE FARLIGT GODS FÖR FASTIGHETEN HARSTENSLYCKE 1:17 SWECO ENVIRONMENT AB Handläggare: Martin Bjarke Linda Hallberg Uppdragsledare: Erik Mejer Sweco Innehållsförteckning

Läs mer

PM-Riskanalys VÄSTRA SVARTE, YSTAD 2012-09-18

PM-Riskanalys VÄSTRA SVARTE, YSTAD 2012-09-18 PM-Riskanalys VÄSTRA SVARTE, YSTAD 2012-09-18 Uppdrag: 230078, Västra Svarte, Ystad Titel på rapport: PM Riskanalys - Västra Svarte, Ystad Status: PM Datum: 2012-09-18 Medverkande Beställare: Kontaktperson:

Läs mer

Rapport Riskbedömning med avseende på närhet till järnväg Missionen 1, Tranås kommun

Rapport Riskbedömning med avseende på närhet till järnväg Missionen 1, Tranås kommun Rapport Riskbedömning med avseende på närhet till järnväg Missionen 1, Tranås kommun Upprättad: 2017-12-22 Upprättad av: Sandra Sydbom, White arkitekter AB Martin Henriksson, Infrapartner AB Sammanfattning

Läs mer

Dok.nr /10/01/pm_001 Utfärdare: Helena Norin

Dok.nr /10/01/pm_001 Utfärdare: Helena Norin Påverkan på risknivån på Kongahällatomten om skyddsvall förkortas Inledning I Kungälv planeras en ny stadsdel i direkt anslutning till E6 på den så kallade Kongahälla-tomten. Den nya stadsdelen är tänkt

Läs mer

Detaljplan för Lina 3:1, Tallbacken

Detaljplan för Lina 3:1, Tallbacken Riskanalys Boliden Mineral AB Detaljplan för Lina 3:1, Tallbacken Slutrapport 2018-06-26 Detaljplan för Lina 3:1, Tallbacken Riskanalys Datum 2018-06-26 Uppdragsnummer 1320032585 Version Slutrapport Emelie

Läs mer

PM risk "Dallashuset"

PM risk Dallashuset Uppdragsnamn Kv Lagern, Dallashuset Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum Fabege 109963 2017-02-01 Handläggare Egenkontroll Internkontroll Rosie Kvål RKL 2017-02-01 LSS/EMM 2017-02-01 PM risk "Dallashuset"

Läs mer

RISKUTREDNING FARLIGT GODS BJÖRKFORS 1:64

RISKUTREDNING FARLIGT GODS BJÖRKFORS 1:64 RISKUTREDNING FARLIGT GODS BJÖRKFORS 1:64 RISKUTREDNING UPPDRAGSNUMMER: 285746 2018-08-21 UPPDRAG 285746, Riskutredning detaljplan Björkfors, Hemavan Titel på rapport: Riskutredning Farligt Gods Björkfors

Läs mer

Riskanalys avseende förändringar av detaljplan för Sandbyhov 30 (södra)

Riskanalys avseende förändringar av detaljplan för Sandbyhov 30 (södra) 1 (9) PM Riskanalys avseende förändringar av detaljplan för Sandbyhov 30 (södra) 2016-05-13 Kund Arkitektgruppen GKAK AB Dalsgatan 14, Norrköping Kontaktperson: Lena Josefsson Konsult WSP Brand & Risk

Läs mer

BILAGA 1 Beräkning av sannolikhet för olycka med farliga ämnen och farligt gods (frekvensberäkningar)

BILAGA 1 Beräkning av sannolikhet för olycka med farliga ämnen och farligt gods (frekvensberäkningar) 1 RISKANALYS INFÖR OMRÅDET SÖDRA CENTRUM, FALU KOMMUN BILAGA 1 Beräkning av sannolikhet för olycka med farliga ämnen och farligt gods (frekvensberäkningar) 2 INLEDNING I denna bilaga beräknas frekvensen

Läs mer

PM RISKINVENTERING. Daftö Feriecenter. Strömstad kommun. Uppdragsnummer: Uppdragsnr: 1006 9530. Datum: 2006-09-01. Antal sidor: 8.

PM RISKINVENTERING. Daftö Feriecenter. Strömstad kommun. Uppdragsnummer: Uppdragsnr: 1006 9530. Datum: 2006-09-01. Antal sidor: 8. PM RISKINVENTERING Daftö Feriecenter Strömstad kommun Uppdragsnummer: Uppdragsnr: 1006 9530 Datum: 2006-09-01 Antal sidor: 8 Upprättad av: Kontrollerad av: Erik Midholm Hanna Langéen Innehållsförteckning

Läs mer

PM-RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER VID SKÅRSVÄGEN I ALINGSÅS

PM-RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER VID SKÅRSVÄGEN I ALINGSÅS PM-RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER VID SKÅRSVÄGEN I ALINGSÅS ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg Sverige TEL 010 850 10 00 FAX 010 850 10 10 WWW cowi.se PM RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER

Läs mer

RAPPORT. Fysisk planering intill transportleder för farligt gods i Älmhult UPPDRAGSNUMMER ÄLMHULTS KOMMUN

RAPPORT. Fysisk planering intill transportleder för farligt gods i Älmhult UPPDRAGSNUMMER ÄLMHULTS KOMMUN repo001.docx 2015-10-05 RAPPORT ÄLMHULTS KOMMUN Fysisk planering intill transportleder för farligt gods i Älmhult UPPDRAGSNUMMER 13004559 Riskutredning av transporter med farligt gods på väg och järnväg

Läs mer

RISKBEDÖMNING FÖR ÄNDRING AV DETALJPLAN

RISKBEDÖMNING FÖR ÄNDRING AV DETALJPLAN 2013-12-10 RISKBEDÖMNING FÖR ÄNDRING AV DETALJPLAN TIMOTEJEN 19 & 28, STOCKHOLM - BILAGA 1 - FREKVENSBERÄKNING Briab Brand & Riskingenjörerna AB Stockholm: Rosenlundsgatan 60. 118 63 Stockholm. Telefon:

Läs mer

ÅVS Helsingborg Risk: Nulägesanalys avseende vägtransport av farligt gods

ÅVS Helsingborg Risk: Nulägesanalys avseende vägtransport av farligt gods Ramböll AB Att: Erik Hedman ÅVS Helsingborg Risk: Nulägesanalys avseende vägtransport av farligt gods Farligt gods är ett samlingsbegrepp för ämnen och föremål som på grund av sina kemiska eller fysikaliska

Läs mer

DETALJERAD RISKUTREDNING

DETALJERAD RISKUTREDNING UPPDRAGSNUMMER: 3411214001 SLUTRAPPORT Stockholm 2013-01-14 Sweco Brand- och Riskteknik Jonas Röjås, Brandingenjör Anna Ståhle, Brandingenjör Sweco Brand- och Riskteknik Gjörwellsgatan 22 Box 34044, 100

Läs mer

PM Riskanalys för kv Åran och Nätet

PM Riskanalys för kv Åran och Nätet PM Riskanalys för kv Åran och Nätet Haparanda kommun 2007-03-12 WSP Brand- och Riskteknik PM KOMPLETTERING AV RISKANALYS KV PATAN MED AVSEENDE PÅ BEBYGGELSE I KV ÅRAN OCH NÄTET Bakgrund Haparanda kommun

Läs mer

Riktlinjer. Skyddsavstånd till transportleder för farligt gods

Riktlinjer. Skyddsavstånd till transportleder för farligt gods Riktlinjer Skyddsavstånd till transportleder för farligt gods Titel Författare: Omslagsbild: Kontaktperson: Riktlinjer för skyddsavstånd till transportleder för farligt gods. Länsstyrelsen Norrbotten.

Läs mer

RISKUTREDNING VERKSAMHETER INOM KV. GARVAREN, SIMRISHAMN

RISKUTREDNING VERKSAMHETER INOM KV. GARVAREN, SIMRISHAMN RAPPORT RISKUTREDNING VERKSAMHETER INOM KV. GARVAREN, SIMRISHAMN 2015-11-19 Uppdrag 259586, Riskbedömning olycksrisk, kv Garvaren, Simrishamn Titel på rapport: Riskutredning verksamheter inom kv. Garvaren,

Läs mer

PM Risk, del 1 YSTAD HAMNSTADEN SLUTRAPPORT

PM Risk, del 1 YSTAD HAMNSTADEN SLUTRAPPORT PM Risk, del 1 YSTAD HAMNSTADEN SLUTRAPPORT 2018-04-06 UPPDRAG 281561, Miljökonsekvensbeskrivning för planprogram Hamnstaden Ystad Titel på rapport: PM Risk, del 1 Ystad Hamnstaden Status: Förhandskopia

Läs mer

Riskutredning för planområde

Riskutredning för planområde Briab Brand & Riskingenjörerna AB Magnus Ladulåsgatan 65 118 27 Stockholm Org nr 556630-7657 0 av 13 Kungsängens Kyrkby 2:164, Upplands-Bro Briab Brand & Riskingenjörerna AB Magnus Ladulåsgatan 65 118

Läs mer

UTREDNING GÄLLANDE UTFORMNING AV RISKREDUCERANDE ÅTGÄRD, DETALJPLAN HÖGVRETEN NIBBLE

UTREDNING GÄLLANDE UTFORMNING AV RISKREDUCERANDE ÅTGÄRD, DETALJPLAN HÖGVRETEN NIBBLE UPPLANDS VÄSBY KOMMUN UPPDRAGSNUMMER UTREDNING GÄLLANDE UTFORMNING AV RISKREDUCERANDE ÅTGÄRD, DETALJPLAN HÖGVRETEN NIBBLE VERSION 1.2 SWECO SOFIA PERSSON JOHAN NIMMERMARK 1 (8) 2013-06-14 S w e co E n

Läs mer

PM Risker med transport av farligt gods Kongahälla Östra, Kungälvs kommun

PM Risker med transport av farligt gods Kongahälla Östra, Kungälvs kommun PM Risker med transport av farligt gods Beställare: Kungälvs kommun 442 81 Kungälv Beställarens representant: Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Gunnar Håkansson

Läs mer

KOMPLETTERING RISKUTREDNING ÅNGBRYGGERIET ÖSTERSUNDS KOMMUN

KOMPLETTERING RISKUTREDNING ÅNGBRYGGERIET ÖSTERSUNDS KOMMUN ÖSTERSUNDS KOMMUN Östersunds kommun, Riskutredning Ångbryggeriet UPPDRAGSNUMMER 13002950 RISKUTREDNING ÅNGBRYGGERIET ÖSTERSUNDS KOMMUN ÖSTERSUND VATTEN OCH MILJÖ HELENA FUREMAN UPPDRAGSLEDARE DAVID RANSTRÖM

Läs mer

PM Farligt gods. Skövde Slakteri. Tillbyggnad vid farligt godsled. Aspelundsvägen Skövde kommun 2015-01-21

PM Farligt gods. Skövde Slakteri. Tillbyggnad vid farligt godsled. Aspelundsvägen Skövde kommun 2015-01-21 Skövde Slakteri Tillbyggnad vid farligt godsled Aspelundsvägen Skövde kommun PM Farligt gods 2015-01-21 FAST Engineering AB Civilingenjör 2 Dokumentinformation Uppdragsnummer (internt): 2015-044 Dokumenttitel:

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Henrik Georgsson UPPRÄTTAD AV

UPPDRAGSLEDARE. Henrik Georgsson UPPRÄTTAD AV UPPDRAG Lövstavägen Riskanalys III UPPDRAGSLEDARE Henrik Georgsson DATUM 2012-10-24, rev 2014-07-07 UPPDRAGSNUMMER 2125487000, 4028483000 UPPRÄTTAD AV Joel Andersson, Markus Glenting Inledning Sweco Brand-

Läs mer

Lantmannen 7, Falköpings kommun. PM - Olycksrisker. Structor Riskbyrån AB, Solnavägen 4, 113 65 Stockholm, Org.nr. 556872-1251

Lantmannen 7, Falköpings kommun. PM - Olycksrisker. Structor Riskbyrån AB, Solnavägen 4, 113 65 Stockholm, Org.nr. 556872-1251 Lantmannen 7, Falköpings kommun PM - Olycksrisker Structor Riskbyrån AB, Solnavägen 4, 113 65 Stockholm, Org.nr. 556872-1251 Projektledning och administration Beställare Falköpings kommun Datum 2014-12-19

Läs mer

ÖVERSIKTLIG RISKBEDÖMNING

ÖVERSIKTLIG RISKBEDÖMNING Samhällsbyggnadsförvaltningen Samrådshandling Sophia Norrman Winter, planarkitekt Jenny Holmberg, exploateringsingenjör April 2011 Dnr: 2007KSM0691 Bilaga till planbeskrivningen för detaljplan Bostäder,

Läs mer

RISKUTREDNING DPL. BRÄCKE 3:1

RISKUTREDNING DPL. BRÄCKE 3:1 BRÄCKEGÅRDEN I ÅRE AB UPPDRAGSNUMMER 6300116000 RISKUTREDNING MED AVSEENDE TRANSPORT AV FARLIGT GODS OCH AVVÅKANDE FORDON PÅ E14 VID ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR BRÄCKE 3:1, ÅRE SWECO ENVIRONMENT AB KARI

Läs mer

Storumans kommun. Riskbedömning för detaljplan kv Rönnen med avseende på farligt godstransporter på E12/E45, Storuman

Storumans kommun. Riskbedömning för detaljplan kv Rönnen med avseende på farligt godstransporter på E12/E45, Storuman Storumans kommun Riskbedömning för detaljplan kv Rönnen med avseende på farligt godstransporter på E12/E45, Storuman 2016-10-24 Innehåll Inledning... 3 Bakgrund... 3 Syfte... 3 Omfattning och avgränsning...

Läs mer

PM Riskreducerande åtgärder Gårda 18:23 Göteborg

PM Riskreducerande åtgärder Gårda 18:23 Göteborg Beställare: Vasakronan Box 112 64 404 26 Göteborg Beställarens representant: Håkan Nilsson Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Herman Heijmans Uppdragsnr: 104 07 18 Filnamn och

Läs mer

för skolverksamhet. Mellan Glömstavägen och planområdet finns en höjdrygg som är cirka 25 meter hög.

för skolverksamhet. Mellan Glömstavägen och planområdet finns en höjdrygg som är cirka 25 meter hög. KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING DATUM REFERENS 24 augusti 20155 SBU 2015-001492 SIDA 1 (8) HANDLÄGGARE Susanna Udd 08 535 364 28 susanna.udd@huddinge.se RISKHÄNSYN VID FYSISK PLANERING Rosenhill 1:12 m fl.,

Läs mer

Riskutredning av omgivningspåverkande verksamheter från Munksjö fabriksområde

Riskutredning av omgivningspåverkande verksamheter från Munksjö fabriksområde TOLUST ETT AB av omgivningspåverkande verksamheter från Munksjö fabriksområde SLUTLIG RAPPORT 2012-10-29 Översiktlig riskutredning av omgivningspåverkande verksamheter från Munksjö fabriksområde Datum

Läs mer

Kvantitativ riskbedömning för detaljplan. Transport av farligt gods och bensinstation Brottkär Närcentrum, Göteborg Slutgiltig handling

Kvantitativ riskbedömning för detaljplan. Transport av farligt gods och bensinstation Brottkär Närcentrum, Göteborg Slutgiltig handling Kvantitativ riskbedömning för detaljplan Transport av farligt gods och bensinstation Brottkär Närcentrum, Göteborg 2012-08-13 1 (13) Dokumentinformation Process: Skede Uppdragsgivare: Fysisk planering

Läs mer

RISKBEDÖMNING STORA BRÅTA, LERUM

RISKBEDÖMNING STORA BRÅTA, LERUM repo001.docx 2012-03-2914 UPPDRAGSNUMMER 1340010000 EN KVALITATIV RISKBEDÖMNING MED AVSEEENDE PÅ TRANSPORTER AV FARLIGT GODS INFÖR PLANERAD ETABLERING AV BOSTÄDER I STORA BRÅTA, LERUMS KOMMUN Sweco Environment

Läs mer

Riskanalys för ny bebyggelse intill bensinstation och farligt gods-led.

Riskanalys för ny bebyggelse intill bensinstation och farligt gods-led. www.sakerhetspartner.se Riskanalys Riskanalys för ny bebyggelse intill bensinstation och farligt gods-led. Alkoven Huddinge kommun Dokumentstatus: Riskanalys Version nummer: Datum aktuell version: 017-08-08

Läs mer

BILAGA A FARLIGT GODS-KLASSER

BILAGA A FARLIGT GODS-KLASSER BILAGA A SIDA 1 (6) BILAGA A FARLIGT GODS-KLASSER I bilaga A görs en övergripande beskrivning av möjliga konsekvenser för människa, miljö samt samhällsviktiga funktioner i händelse av olycka med olika

Läs mer

Översiktlig riskbedömning - Detaljplan för Fullerö Hage - Uppsala

Översiktlig riskbedömning - Detaljplan för Fullerö Hage - Uppsala PM Översiktlig riskbedömning - Detaljplan för Fullerö Hage - Uppsala Denna översiktliga riskbedömning upprättas av Structor Riskbyrån AB på uppdrag av Structor Uppsala AB, med anledning av arbetet med

Läs mer

TIMOTEJEN 17 STOCKHOLM RISKANALYS AVSEENDE TRANSPORTER AV FARLIGT GODS. Komplettering Hus B

TIMOTEJEN 17 STOCKHOLM RISKANALYS AVSEENDE TRANSPORTER AV FARLIGT GODS. Komplettering Hus B TIMOTEJEN 17 STOCKHOLM RISKANALYS AVSEENDE TRANSPORTER AV FARLIGT GODS Komplettering Hus B 2011-02-09 Peter Nilsson peter.nilsson@briab.se 08-410 102 59 Briab - Brand & Riskingenjörerna AB Rosenlundsgatan

Läs mer

PM RISKUTREDNING VÄXJÖ

PM RISKUTREDNING VÄXJÖ -14 UPPDRAG Riskanalys UPPDRAGSNUMMER 11004878-001 UPPDRAGSLEDARE Johan Gustavsson UPPRÄTTAD AV Egzon Haliti DATUM Inledning Syftet med detta PM är att bedöma vilka risker som transporter av farligt gods

Läs mer

ÖVERGRIPANDE RISKBEDÖMNING FÖR DETALJPLAN

ÖVERGRIPANDE RISKBEDÖMNING FÖR DETALJPLAN ÖVERGRIPANDE RISKBEDÖMNING FÖR DETALJPLAN Dalen 16, Danderyd Slutgiltig handling 2009-01-26 Upprättad av: Joakim Almén Granskad av: Johan Lundin Godkänd av: Ulrika Lindblad ÖVERGRIPANDE RISKBEDÖMNING FÖR

Läs mer

PM Risk - Elevhem Karlberg

PM Risk - Elevhem Karlberg Uppdragsnamn Karlberg, elevhem Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum CF Møller 109416 2016-07-19 Handläggare Egenkontroll Internkontroll Rosie Kvål RKL 160719 PWt 160715 PM Risk - Elevhem Karlberg Bakgrund

Läs mer

Stadsbyggnads- och miljöförvaltningen Pia Ekström (7) Dnr SMN-1150/2012. Stadsbyggnads- och miljönämnden

Stadsbyggnads- och miljöförvaltningen Pia Ekström (7) Dnr SMN-1150/2012. Stadsbyggnads- och miljönämnden 2012-09-18 1 (7) Stadsbyggnads- och miljönämnden Remiss - Länsstyrelsen i Stockholms läns rekommendation om riskhänsyn vid planläggning av bebyggelse - människors säkerhet intill vägar och järnvägar med

Läs mer

Riskbedömning för Norrköpings resecentrum. Järnvägstrafik och transport av farligt gods på väg 2015-02-04

Riskbedömning för Norrköpings resecentrum. Järnvägstrafik och transport av farligt gods på väg 2015-02-04 Riskbedömning för Norrköpings resecentrum Järnvägstrafik och transport av farligt gods på väg 2015-02-04 Uppdragsgivare Norrköpings kommun Stadsbyggnadskontoret 601 81 Norrköping WSP kontaktperson Henrik

Läs mer

Utlåtande uppdatering av farligt godsutredning,

Utlåtande uppdatering av farligt godsutredning, Handläggare Sohrab Nassiri Tel 010 505 32 42 Mobil 0722 42 88 97 E-post Sohrab.nassiri@afconsult.com Mottagare Lerums kommun Emelie Johansson Box 225 443 25 Lerum Datum 2016-03-03 Projekt-ID 719727 Granskad

Läs mer

Inledande riskanalys Detaljplan Ribby Ängar 4, Haninge kommun

Inledande riskanalys Detaljplan Ribby Ängar 4, Haninge kommun Inledande riskanalys Detaljplan Ribby Ängar 4, Haninge kommun - avseende närheten till transportled för farligt gods www.brandskyddslaget.se Stockholm Box 9196 102 73 Stockholm Tel: 08 588 188 00 Fax:

Läs mer

Riskanalys Barkabystaden 2 steg 2

Riskanalys Barkabystaden 2 steg 2 Datum 2014-03-25 Internt granskad av: Stefan Nilsson David Winberg Riskanalys Barkabystaden 2 steg 2 1. Bakgrund En ny detaljplan håller på att arbetas fram för området Barkabystaden 2 i Järfälla kommun.

Läs mer

KV. GASVERKET 1, KRISTIANSTAD KOMMUN

KV. GASVERKET 1, KRISTIANSTAD KOMMUN Riskutredning avseende transport av farligt gods KV. GASVERKET 1, KRISTIANSTAD KOMMUN PROJEKTNUMMER: 262684 2015-06-26 Uppdrag: 262684, Riskhänsyn detaljplan Gasverket 1, Kristianstad Titel på rapport:

Läs mer

Riskbedömning Fröfjärden och Fredspipan, Sundbypark

Riskbedömning Fröfjärden och Fredspipan, Sundbypark Uppdragsnamn Fröfjärden och Fredspipan, Sundbybark Uppdragsnummer 108743 Handläggare Lisa Smas Internkontroll Rosie Kvål Uppdragsgivare Skanska Sverige AB, Nya Hem Stockholm Datum 2015-12-15 Riskbedömning

Läs mer

MAGASINET 1, HÄSSLEHOLM

MAGASINET 1, HÄSSLEHOLM RISKUTREDNING MAGASINET 1, HÄSSLEHOLM PRELIMINÄRHANDLING 2015-09-25 Uppdrag 258868, Dp Hässleholm Brinova Titel på rapport: Riskutredning Magasinet 1, Hässleholm Status: Preliminärhandling Datum: 2015-09-25

Läs mer

Inledande riskanalys kv Rosstorp 2 i Rönninge - avseende transporter med farligt gods på Västra stambanan

Inledande riskanalys kv Rosstorp 2 i Rönninge - avseende transporter med farligt gods på Västra stambanan Inledande riskanalys kv Rosstorp 2 i Rönninge - avseende transporter med farligt gods på Västra stambanan Maj 2009 Stockholm Karlstad Falun Gävle Lidköping Örebro Brandskyddslaget AB Box 9196 Hornsbruksgatan

Läs mer

RISKHÄNSYN VID FYSISK PLANERING

RISKHÄNSYN VID FYSISK PLANERING 2015-04-23 RISKHÄNSYN VID FYSISK PLANERING DEL AV LASYREN 1, SÖDERTÄLJE VERSION 2 Briab Brand & Riskingenjörerna AB Stockholm: Magnus Ladulåsgatan 65. 118 27 Stockholm. Telefon: 08-410 102 50 Uppsala:

Läs mer

Riskanalys. Del av Sandås 2:7, Kalmar kommun. Preliminär handling. Uppdragsnummer Kalmar Norra Långgatan 1 Tel:

Riskanalys. Del av Sandås 2:7, Kalmar kommun. Preliminär handling. Uppdragsnummer Kalmar Norra Långgatan 1 Tel: Upprättad 2017-09-15 (rev. 2018-05-17), Riskanalys med avseende på transporter av farligt gods och närliggande industriverksamhet Preliminär handling Uppdragsnummer 17177 Kalmar Norra Långgatan 1 Tel:

Läs mer

Riskutredning gällande olyckor med farligt gods på väg 76 samt Ostkustbanan i höjd med Gävle Furuvik 14:2

Riskutredning gällande olyckor med farligt gods på väg 76 samt Ostkustbanan i höjd med Gävle Furuvik 14:2 Riskutredning gällande olyckor med farligt gods på väg 76 samt Ostkustbanan i höjd med Gävle Furuvik 14:2 Gävle, den 2 januari 2013 Bill Håkansson 1 Sammanfattning Ägarna till fastigheten Gävle Furuvik

Läs mer

RISKUTREDNING AVSEENDE FARLIGT GODS FÖR FASTIGHETEN SEGERSBY

RISKUTREDNING AVSEENDE FARLIGT GODS FÖR FASTIGHETEN SEGERSBY UPPDRAGSNUMMER: 1270894000 RISKUTREDNING AVSEENDE FARLIGT GODS FÖR FASTIGHETEN SEGERSBY 2 SWECO ENVIRONMENT AB Uppdragsledare: Martin Bjarke Handläggare: Marika Karras Granskare: David Winberg Sweco Innehållsförteckning

Läs mer

RISKUTREDNING FÖR INDUSTRIFASTIGHET I HANINGE

RISKUTREDNING FÖR INDUSTRIFASTIGHET I HANINGE RISKUTREDNING FÖR INDUSTRIFASTIGHET I HANINGE med avseende på transporter av farligt gods på väg 73 Stockholm SWECO VIAK AB Daniel Persson Uppdragsnummer 1150645000 SWECO VIAK Gjörwellsgatan 22 Box 34044,

Läs mer

Riskutredning. Kv. Kungsängen & Sågklingan, Västerås. Undersökning av risker kring fastigheterna Kungsängen och Sågklingan.

Riskutredning. Kv. Kungsängen & Sågklingan, Västerås. Undersökning av risker kring fastigheterna Kungsängen och Sågklingan. Kv. Kungsängen & Sågklingan, Västerås Undersökning av risker kring fastigheterna Kungsängen och Sågklingan. Version nr: Ver-4 Datum: 110421 Ändring: - Uppdragsnummer: 11-155 Handläggare: Robin Palmgren,

Läs mer

Handelsmannen, Glumslöv, Landskrona

Handelsmannen, Glumslöv, Landskrona 1(5) Cecilia Sandström 010-452 28 80 Malmö, 2013-06-27 Handelsmannen, Glumslöv, Landskrona 1.1 Bakgrund och förutsättningar Det finns önskemål att uppföra bostäder (flerbostadshus) i Glumslöv, Landskrona.

Läs mer

1 Inledning. Stationshusets ändamål var under samrådsskedet angivet till centrum, men har senare ändrats till handel.

1 Inledning. Stationshusets ändamål var under samrådsskedet angivet till centrum, men har senare ändrats till handel. PM TITEL PM Riskbedömning Sandared 1:613, 1:614 DATUM 24 maj 2013 PROJEKTNUMMER A041530 / 164892 VERSION 1.0 UTARBETAD Göran Davidsson GRANSKAD Magnus Karlsson GODKÄND Gert Swenson ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan

Läs mer

Översikt över planområdet i Ullared (Ullared 1 104 Planbeskrivning 2010-06-08) Sweco Environment AB

Översikt över planområdet i Ullared (Ullared 1 104 Planbeskrivning 2010-06-08) Sweco Environment AB Falkenbergs kommun Riskutredning Ullared 1:10 Uppdragsnummer 131191000 Väg 13 Översikt över planområdet i Ullared (Ullared 1 10 Planbeskrivning 2010-06-08) Göteborg Sweco Environment AB Uppdragsledare:

Läs mer

Skyddsanalys. Del av Västerås 4:86, Västerås Norra Älvkullen. Fire and Risk Engineering Nordic AB Version nr: Ver-1.

Skyddsanalys. Del av Västerås 4:86, Västerås Norra Älvkullen. Fire and Risk Engineering Nordic AB Version nr: Ver-1. Del av Västerås 4:86, Västerås Norra Älvkullen Version nr: Ver-1 Datum: 170922 Ändring: - Uppdragsnummer: 17-516 Handläggare: Joachim Johansson, Västerås Fire and Risk Engineering Nordic AB 556731-6285

Läs mer

1 (12) Skate- och aktivitetspark. Rättvik Rättviks kommun. Plannummer XXXX. Riskanalys. Samrådshandling

1 (12) Skate- och aktivitetspark. Rättvik Rättviks kommun. Plannummer XXXX. Riskanalys. Samrådshandling 1 (12) Skate- och aktivitetspark Rättvik Rättviks kommun Riskanalys Plannummer XXXX Samrådshandling 2 (12) INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING.. OMRÅDEN... Vid Stationen.. Gamla tennisplanen.. På Helsingland...

Läs mer

PM - Skyddsåtgärder Arninge Resecentrum. Avseende transport av farligt gods på E18

PM - Skyddsåtgärder Arninge Resecentrum. Avseende transport av farligt gods på E18 Uppdragsnr: 10146483 1 (5) PM - Skyddsåtgärder Arninge Resecentrum Avseende transport av farligt gods på E18 Inledning Denna PM utgör en beskrivning av vilka effekter de riskreducerande åtgärderna skyddsavstånd,

Läs mer

Viby 19:1 m.fl., Brunna industriområde, Upplands Bro Riskanalys

Viby 19:1 m.fl., Brunna industriområde, Upplands Bro Riskanalys NCC Property Development AB Viby 19:1 m.fl., Brunna industriområde, Upplands Bro Riskanalys Stockholm 2012-04-23 Reviderad 2012-09-03 Viby 19:1 m.fl., Brunna industriområde, Upplands Bro Datum 2012-04-23

Läs mer

Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum. AB Familjebostäder Handläggare Egenkontroll Internkontroll. Rosie Kvål RKL LSS

Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum. AB Familjebostäder Handläggare Egenkontroll Internkontroll. Rosie Kvål RKL LSS Uppdragsnamn Lådkameran Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum AB Familjebostäder 109589 2016-10-13 Handläggare Egenkontroll Internkontroll Rosie Kvål RKL 161013 LSS 161013 PM Risk - Lådkameran Bakgrund och

Läs mer

Kv Banken Underlag för detaljplanearbete

Kv Banken Underlag för detaljplanearbete Kv Banken Underlag för detaljplanearbete 2017-05-08 Dokumenttyp: Riskanalys Uppdragsnamn: Kv Banken Solna Centrum Uppdragsnummer: 109846 Datum: 2017-05-08 Status: Underlag för detaljplanearbete Uppdragsledare:

Läs mer

Svar på Länsstyrelsens samrådsyttrande avseende risker förknippade med bensinstation och transporter av farligt gods

Svar på Länsstyrelsens samrådsyttrande avseende risker förknippade med bensinstation och transporter av farligt gods Projekt Projektnr Freden Större 11, Sundbyberg 105521 Handläggare Datum Lisa Åkesson 2014-06-04 Internkontroll Datum Rosie Kvål 2014-06-04 Svar på Länsstyrelsens samrådsyttrande avseende risker förknippade

Läs mer

Kv Jakobsberg 2:1740, Gamla brandstationen, Hästskovägen/Nibblevägen, Järfälla kommun

Kv Jakobsberg 2:1740, Gamla brandstationen, Hästskovägen/Nibblevägen, Järfälla kommun Kv Jakobsberg 2:1740, Gamla brandstationen, Hästskovägen/Nibblevägen, Järfälla kommun Översiktlig riskbedömning Utgåva 1 Katarina Wadensten Henric Svensson Daniel Fridström Brandingenjör/ Civilingenjör

Läs mer

Mörviken 1:61, 1:62, 1:74, 1:100 och 1:103 m.fl. närhet till järnväg

Mörviken 1:61, 1:62, 1:74, 1:100 och 1:103 m.fl. närhet till järnväg UPPDRAG DP Mörviken Åre UPPDRAGSNUMMER 1331390000 UPPDRAGSLEDARE UPPRÄTTAD AV DATUM Mörviken 1:61, 1:62, 1:74, 1:100 och 1:103 m.fl. närhet till järnväg En ny detaljplan som omfattar Mörviken 1:61, 1:62,

Läs mer

Riskanalys för ny bebyggelse av bostadshus intill bensinstation och farligt gods-led.

Riskanalys för ny bebyggelse av bostadshus intill bensinstation och farligt gods-led. www.sakerhetspartner.se Riskanalys Riskanalys för ny bebyggelse av bostadshus intill bensinstation och farligt gods-led. Norra och södra låset. Huddinge kommun Dokument: Riskanalys Version nummer: Datum

Läs mer

Riskhantering i detaljplaneprocessen. Riskpolicy för markanvändning intill transportleder för farligt gods

Riskhantering i detaljplaneprocessen. Riskpolicy för markanvändning intill transportleder för farligt gods Riskhantering i detaljplaneprocessen Riskpolicy för markanvändning intill transportleder för farligt gods Inledning Riskhantering i samhällsplaneringen har fått en framträdande roll då behovet av att

Läs mer

SKRIFTLIGA INSTRUKTIONER ENLIGT ADR

SKRIFTLIGA INSTRUKTIONER ENLIGT ADR SKRIFTLIGA INSTRUKTIONER ENLIGT ADR Åtgärder i händelse av olycka eller tillbud Vid olycka eller tillbud som inträffar under transport, ska medlemmarna i fordonsbesättningen vidta följande åtgärder, förutsatt

Läs mer

PM RISK - DETALJPLAN HORNAFJORD 3, KISTA

PM RISK - DETALJPLAN HORNAFJORD 3, KISTA s.1 PM RISK - DETALJPLAN HORNAFJORD 3, KISTA 1. Inledning Denna PM upprättas på uppdrag av Memory Hotel AB i samband med planarbete för Hornafjord 3 i Kista. Planområdet består av fastigheten Hornafjord

Läs mer

Riskanalys med avseende på transporter av farligt gods för Kv. Rebbelberga 14:3, Ängelholm Rapport,

Riskanalys med avseende på transporter av farligt gods för Kv. Rebbelberga 14:3, Ängelholm Rapport, 1(24) Riskanalys med avseende på transporter av farligt gods för Kv. Rebbelberga 14:3, Ängelholm Rapport, 2012-05-21, Reviderad 2012-05-24 Uppdragsnummer: 242615 Uppdragsansvarig: Cecilia Sandström Handläggare

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Yvonne Seger UPPRÄTTAD AV. Martin Bjarke

UPPDRAGSLEDARE. Yvonne Seger UPPRÄTTAD AV. Martin Bjarke UPPDRAG Riskbedömning UPPDRAGSNUMMER 3314446013 UPPDRAGSLEDARE Yvonne Seger UPPRÄTTAD AV Martin Bjarke DATUM 1 Sammanfattning 2 Bakgrund Sweco har fått i uppdrag av LKAB att ta fram en riskutredning som

Läs mer

Detaljplan för Egelsta 2:8 Hällby inom Eskilstuna kommun. Dnr SBN/2011:226. Riskanalys. VAP VA-Projekt AB 2013-01-18

Detaljplan för Egelsta 2:8 Hällby inom Eskilstuna kommun. Dnr SBN/2011:226. Riskanalys. VAP VA-Projekt AB 2013-01-18 Detaljplan för Egelsta 2:8 Hällby inom Eskilstuna kommun Dnr SBN/2011:226 Riskanalys VAP VA-Projekt AB 2013-01-18 2(9) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1. Områdesbeskrivning... 3 - Detaljplan...

Läs mer

BILAGA C KONSEKVENSBERÄKNINGAR

BILAGA C KONSEKVENSBERÄKNINGAR BILAGA C SIDA 1 (5) BILAGA C KONSEKVENSBERÄKNINGAR De riskmått som används i denna riskbedömning är individrisk och samhällsrisk. Indata till beräkningar är bl.a. avståndet inom vilka personer antas omkomma,

Läs mer

Norra Tyresö Centrum, Risk-PM angående nybebyggelse av bostadshus, rev A 1 Inledning

Norra Tyresö Centrum, Risk-PM angående nybebyggelse av bostadshus, rev A 1 Inledning RISK-PM 2016-03-14 Riksbyggen Norra Tyresö Centrum, Risk-PM angående nybebyggelse av bostadshus, rev A 1 Inledning Detta PM är upprättat av civilingenjör i riskhantering/brandingenjör Anna Mårtensson,

Läs mer

BILAGA C RISKBERÄKNINGAR Väsby Entré Upplands Väsby kommun Datum

BILAGA C RISKBERÄKNINGAR Väsby Entré Upplands Väsby kommun Datum Dokumenttyp BILAGA C RISKBERÄKNINGAR Väsby Entré Upplands Väsby kommun Datum 2013 10 17 Status SLUTRAPPORT Handläggare Rosie Kvål & Erik Hall Midholm Tel: 08 588 188 00 E post: rosie.kval@brandskyddslaget.se

Läs mer

Kalmar Kommun Utredning av bensinmacks riskpåverkan mot närliggande verksamheter i samband med ny detaljplan för Södra staden

Kalmar Kommun Utredning av bensinmacks riskpåverkan mot närliggande verksamheter i samband med ny detaljplan för Södra staden Riskanalys Kalmar Kommun Utredning av bensinmacks riskpåverkan mot närliggande verksamheter i samband med ny detaljplan för Södra staden Uppdragsgivare: Kalmar Kommun Kontaktperson: Hanna Dahmberg Uppdragsnummer:

Läs mer

RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER INTILL JÄRNVÄG (SÖDERÅSBANAN) I ÅSTORPS KOMMUN.

RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER INTILL JÄRNVÄG (SÖDERÅSBANAN) I ÅSTORPS KOMMUN. SKYTTAHUS I ÅSTORP AB Riskutredning Skyttahus Åstorp 113:137 UPPDRAGSNUMMER 13001604 RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER INTILL JÄRNVÄG (SÖDERÅSBANAN) I ÅSTORPS KOMMUN. SWECO ENVIRONMENT AB MALMÖ Martin Bjarke

Läs mer

Ramböll Sverige AB Kävlinge 2014-06-02 Erik Hedman

Ramböll Sverige AB Kävlinge 2014-06-02 Erik Hedman Ramböll Sverige AB Kävlinge 2014-06-02 Erik Hedman Del av Fritiden 1 (Fritidsbadet) och del av Östra Förstaden 2:1, Ystad riskbedömning avseende transport och hantering av farligt gods i planområdets närhet

Läs mer

RISKUTREDNING FÖR PLANOMRÅDE

RISKUTREDNING FÖR PLANOMRÅDE 2016-01-07 RISKUTREDNING FÖR PLANOMRÅDE NORRBACKA 1:32-1:36, SIGTUNA VERSION 3 Briab Brand & Riskingenjörerna AB Stockholm: Magnus Ladulåsgatan 65. 118 27 Stockholm. Telefon: 08-410 102 50 Uppsala: Dragarbrunnsgatan

Läs mer

DETALJERAD RISKBEDÖMNING FÖR DETALJPLAN Avseende transporter av farligt gods och urspårning på Ostkustbanan

DETALJERAD RISKBEDÖMNING FÖR DETALJPLAN Avseende transporter av farligt gods och urspårning på Ostkustbanan DETALJERAD RISKBEDÖMNING FÖR DETALJPLAN Avseende transporter av farligt gods och urspårning på Ostkustbanan Gävle Söder 66:6, 66:7 och 66:8 Granskningshandling 2011-07-07 Upprättad av: Henrik Mistander

Läs mer

Uppdragsgivare. WSP kontaktperson. Dokumenthistorik och kvalitetskontroll LKAB

Uppdragsgivare. WSP kontaktperson. Dokumenthistorik och kvalitetskontroll LKAB Riskbedömning för detaljplan Transport av farligt gods på väg och verksamhet vid bensinstation Kv. Hasseln 10, 11, 12 samt del av Hasseln 9, 2016-11-02 Uppdragsgivare LKAB WSP kontaktperson Marcus Sundberg

Läs mer

MSBFS Remissutgåva rapporter över förstörande och oförstörande provning, värmebehandlingsprotokoll, och kalibreringsprotokoll.

MSBFS Remissutgåva rapporter över förstörande och oförstörande provning, värmebehandlingsprotokoll, och kalibreringsprotokoll. Förslag till Föreskrifter om ändring i Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps föreskrifter (MSBFS 2015:1) om transport av farligt gods på väg och i terräng (ADR-S) Med stöd av 15 förordningen (2006:11)

Läs mer

Detaljerad riskbedömning för detaljplan. Lokstallet 1 m.fl. Sölvesborg 2013-03-20

Detaljerad riskbedömning för detaljplan. Lokstallet 1 m.fl. Sölvesborg 2013-03-20 Detaljerad riskbedömning för detaljplan Lokstallet 1 m.fl. Sölvesborg 2013-03-20 Uppdragsgivare Eskil Arnoldsson Solixx Utvecklings AB Ringaregatan 2 294 34 Sölvesborg WSP Kontaktperson Martin Sandberg

Läs mer

Riskanalys, godsmagasin samt lokstallar, Älmhult Rapport

Riskanalys, godsmagasin samt lokstallar, Älmhult Rapport 1(22) Riskanalys, godsmagasin samt lokstallar, Älmhult Rapport 2014-06-18 Uppdragsnummer: 255413 Uppdragsansvarig: Cecilia Sandström Handläggare Kvalitetsgranskning Cecilia Sandström Emma Bengtsson 2(22)

Läs mer

EXPLOATERING AV KV. FÖRRÅDET 4 OCH 8, SUNDSVALLS KOMMUN RISKUTREDNING MED AVSEENDE PÅ TRANSPORT AV FARLIGT GODS PÅ VÄG OCH JÄRNVÄG

EXPLOATERING AV KV. FÖRRÅDET 4 OCH 8, SUNDSVALLS KOMMUN RISKUTREDNING MED AVSEENDE PÅ TRANSPORT AV FARLIGT GODS PÅ VÄG OCH JÄRNVÄG Sundsvall kommun EXPLOATERING AV KV. FÖRRÅDET 4 OCH 8, SUNDSVALLS KOMMUN MED AVSEENDE PÅ OCH JÄRNVÄG UPPDRAGSNUMMER: 4026845000 RAPPORT 2014-01-10 Sweco Brand- och Riskteknik Joakim Åberg, Brandingenjör

Läs mer

Skyddsanalys. Södra Källtorp, Västerås. Ändring av detaljplan. Fire and Risk Engineering Nordic AB Version nr: Ver-1 Ver-2

Skyddsanalys. Södra Källtorp, Västerås. Ändring av detaljplan. Fire and Risk Engineering Nordic AB Version nr: Ver-1 Ver-2 Södra Källtorp, Västerås Ändring av detaljplan Version nr: Ver-1 Ver-2 Datum: 160722 161220 Ändring: - Förtydligande gällande utrymning 40-100 meter från E18. Uppdragsnummer: 16-387 Handläggare: Axel Engstrand,

Läs mer