Resa till Colorado med delar ur Fortum Power Riders. Denver, Red Lion Hotel.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Resa till Colorado med delar ur Fortum Power Riders. Denver, Red Lion Hotel."

Transkript

1 FPR-resa av 34 Resa till Colorado med delar ur Fortum Power Riders. Denver, Red Lion Hotel. Först måste sägas att, vad som än skrivs och vilka bilder som än visas kommer det inte att avspegla resan på ett rättvisst sätt, resan var helt fantastisk. Ett sällskap på drygt 30 personer for atlanten för att utforska Colorado från motorcykel. Från FPR var det sex deltagare nämligen: Åke Pettersson, Stockholm Håkan Andersson, Örebro Ola Jörstad, Karlstad Bengt Linder, Kil Kjell Bertilsson, Karlstad Ulf Wagenborg, Stockholm Utöver dessa åkte Ulf s fru Lena med på bönpallen och Åke hade med sin son Erik. Arrangör för resan var en man från Söderhamn vid namn av Tomas Ericsson. Det var enkelt att inse att hela gruppen inte kunde hålla ihop under resan så vi bildade mindre grupper som skulle ha det enklare att hålla hop. Vi bildade en "Fortumgrupp" utökande med Tomas Gustafsson från Hjo och Wagenborg slog sig samman med en grupp som innehöll ett par damer. Nämnas kan att vi ankom Denver med olika flyg, den största delen av sällskapet hade beslutat att som grädde på moset göra New York på hemvägen därför blev i uppdelade på olika flighter.

2 FPR-resa av 34 Efter ankomst till hotellet: Hämtning av motorcyklar en dag tidigare enligt planen och tur var det för det tog sin lilla tid att checka ut över 20 cyklar. Modell på cykel hade vi möjlighet att välja före avresan och de flesta valde någon modell av BMW. Endast fyra av sällskapet tog omaket att gränsla HD. Utsikten från hotellrummet gjorde att man inte helt tappade kontakten med arbetet. Utsikten skulle bli bättre längre fram.

3 FPR-resa av 34 Etapp nr: 1 Denver - Mount Evans - Estes Park, 13/8-07 Första resdagen, efter en rejäl frukost med bl.a. pannkakor och lönnsirap, var det dags att lämna Denver med slutmålet, för dagen, Estes Park. Delmål för dagen var att fara upp på Mount Evans, 4307 möh, Nordamerikas högst belägna asfalterade väg. Denver kallas för: One mile city, innebär att resan startade på ca 1600 möh. Första delen ur Denver skedde på ganska hårt trafikerad motorväg, ändå ganska vänligt. Vi hade blivit varnade för "höjdsjuka", så det blev ett par kortare stopp på vägen upp mot toppen. Samtliga i vår grupp klarade sig bra men det märktes väl att luften blev allt tunnare.

4 FPR-resa av 34 Ett av de korta stoppen.

5 FPR-resa av 34 Bilder från tagna från toppen. I nedre bildens högerkant går det att urskilja en cyklist, snacka om uppförsbacke. Ofta saknades det räcken så det gällde att hålla sig på vägen.

6 FPR-resa av 34 Efter toppturen och en fika fortsatte vi resan och gjorde ett lunchuppehåll i Nederland. Framme i Estes Park blev det för vissa ett dopp i polen. Middag åt vi på en lokal restaurang, annars mest avkoppling och genomgång över dagens händelser. I Estes Park finns möjlighet att besöka hotellet som spelar huvudroll i filmen "Shining", har inget med Bengt Linder att göra.

7 FPR-resa av 34 Etapp nr: 2 Estes Park - Aspen, 14/8-07 Åter en tidig morgon och avresa efter frukost på hotellet.

8 FPR-resa av 34 Siktet är inställt på Aspen, men före ankomst dit skall vi åka genom "Rocky Mountain National Park". Vi kommer att köra över ett antal höga pass, varav det högsta heter "Independence Pass" och är 3687 möh. Väl inne i parken väljer vi att åka ett stycke grusväg, vägen är helt ok.

9 FPR-resa av 34 Vi fortsätter på grusvägen mot toppen, 3279 möh. Vi planerar ett lite längre stopp på toppen, Milners Pass.

10 FPR-resa av 34 Vi närmar oss Aspen, jag tror det är vid detta tillfälle som Kjell Bertilsson säger: jag har redan fått full valuta för pengarna jag lagt ut och då har vi inte mer börjat resan och New York återstår. Före ankomsten till Aspen blev det lunch i Empire och inte på vilket ställe som helst, kolla in skylten. Regnet hotar under sista biten in till Aspen, kommer några stänk men vi blir inte riktigt blöta. En bit av denna etapp kör vi motorväg och det kan ha sina sidor, vi blev "jagade" av en trailer i en utförslöpa, vi höll ca 120km/tim med hade svårt att skaka av oss den.

11 FPR-resa av 34 Etapp nr: 3 Aspen - Colorado National Monument - Gateway, 15/8-07 Åter en dag på motorcyklarna ligger framför, vi kan välja att inte åka till Colorado National Monument och i stället åka direkt till Gateway, tio mil kortare. Samtliga väljer dock att åka de extra milen. Vi åkte lite fel direkt efter Aspen så det var bara att vända, gäller att ha koll på skalan på kartan. Felkörningen kan också bero på att Åke och Erik ville ha lite sovmorgon, Åke har GPS, vi skulle försöka träffas efter vägen. Vi lämnade rutten en stund och letade oss in i Poania. Väl inne i Poania passade vi på att äta lunch samt att inhandla lite frukt.

12 FPR-resa av 34 Resan mellan Delta och Grand Junction var en resa i ett ökenliknande landskap och med tillhörande värme och rejäla raksträckor. Vi körde in i nationalparken och fick se fantastiska klippformationer. Passade också på att se en film om skapande av klippformationerna, skönt att komma in i svalkan. Under ett av våra stopp i parken stannar det till en buss med amerikanska turister som nått pensionsåldern. En av damerna kommer fram och pratar lite, hon säger bl,a: måste vara en skön dag att åka motorcykel, säger hon. nästan lite för varmt, svarar jag varför har ni då alla kläder på er? det handlar om vår säkerhet, får hon till svar. jaha?? Kravet att åka motorcykel i Colorado är att du utöver har körkort måste ha glasögon av någon form på dig. Solglasögon, keps bakfram, t-shirt, jeans och ett par jumpaskor var vanlig klädsel på amerikanska HD-åkare.

13 FPR-resa av 34

14 FPR-resa av 34 Efter besöket i denna nationalpark körde vi mot dagens slutmål, Gateway. I mitt inre hade jag sett nattens boende i form av enkla baracker, tält eller något liknande. Tur att känslan i bland lurar en rejält. Den har natten var en riktigt bra boende. Den här synen mötte oss efter dagens etapp. Det märktes att vi var väntade, men det har var väl att ta i.

15 FPR-resa av 34 Etapp nr: 4 Gateway Ouray, 16/8-07 Denna dag började med sovmorgon, endast en kort tur till Ouray. Två andra anledningar till att vi tog det lugnt var: ta till vara på den fina hotellanläggningen. besöka det lokala bilmuseet.

16 FPR-resa av 34

17 FPR-resa av 34 Efter ett par sköna dopp i poolen och en rundvandring bland extremt vackra bilar blev det en vacker tur till Ouray. Om det blir fler arrangerade resor till Colorado lär det bli en vilodag inplanerad i Gateway. Efter etablering på hotellet tog några ett dopp i de varma källorna och sedan blev det mat på en restaurang, Out Law, som Johan Wayne besökte flitigt när han deltog i filminspelningar i området. Hotellet i Ouray. Lokal kraftstation.

18 FPR-resa av 34 Kan vara svårt att bestämma sig men det måste bli en köttbit. Vildmarken fanns precis runt hörnet.

19 FPR-resa av 34 Ouray - Telluride - Ouary, 17/8-07 Denna dag skulle bli den absolut jobbigaste på hela resan, hade man vetat det så tror jag vägvalet blivit ett annat. Dagen började dock med mer pannkakor, kaffe, muffins mm. Målet för dagen var Telluride och försöka leta rätt på ett hotell där Frans Klammer varit delaktig i. Det var långa köer pga. vägarbeten mot Telluride, och det var inte populärt att köra förbi när kön stod stilla. Väl framme i Telluride, en charmig stad, tog vi ett stopp och fick information att hotellet vi sökte låg i Mountain Village. Vi fick en fin resa i en gondol, helt kostnadsfritt.

20 FPR-resa av 34 Vi fann hotellet, fanns lediga rum för den ringa kostnaden av 3500 kr/natt. När det var dags för återresan försökte vi undvika det omfattande vägarbetet och fick förslag på att åka via Ophirpasset. Vi fick uppgift om att det var grusväg, c:a 1km och en och annan sten. Väl framme i Ouray igen hade vi åkt närmre 1mil på grusväg och det var gått om sten. Denna knappa mil tog sin tid att avverka.

21 FPR-resa av 34 Infarten till passet, väldigt vackert och grusvägen i bra skick. Men det skulle bli värre.

22 FPR-resa av 34 Ouray Mesa Verde National Park, 18/8-07. Lämnar Ouray vid 10-tiden, vissa justeringar behövdes på en del av cyklarna. Vi kör på den berömda "Million Dollar Highway" som tar oss till en stad vid namn Silverton, här blir det ett stopp, shopping, kaffe mm.

23 FPR-resa av 34 Silverton. Två trötta HD-åkare.

24 FPR-resa av 34 Vi avstod att köra in i Durango, lite för varmt att vandra runt i en stad när du klädd i mc-utstyrsel. Vyerna mellan Durango och Mesa Verde var dock granna.

25 FPR-resa av 34 Mesa Verde National Park Pagosa Springs, 19/8-07. Innan vi lämnar parken gör vi en rundtur och ett besök på museet. Denna park är en av resans absoluta höjdpunkter enligt min mening. Parken består av rester från indianbebyggelse som övergavs på 1300-talet och "återfanns" i slutet av 1800-talet. Det var svensken Gustaf Nordenskjöld som gjorde de första upptäckterna senare följd av cowboys i jakt på bortsprungen boskap.

26 FPR-resa av 34 Den lokala guiden försökte att lära sig hur man på svenska uttalar Nordenskjöld, det gick väl så där.

27 FPR-resa av 34 Vi fortsatte mot Pagosa Springs det blev ett par korta stopp efter vägen, tankning, mat, kaffe osv. Väl framme möttes vi av denna syn, det är inte alltid synd om människan. Det var bara att byta om och ta del av gemenskapen. Efter skymningen blev det mat på en lokal mexikansk restaurang, och senare fuktade vi våra strupar på ett annat ställe.

28 FPR-resa av 34 Pagosa Springs Crawford - Crested Butte, 20/8-07. Resan börjar gå mot sitt slut, det känns i baken samt att antalet tagna bilder minskas undan för undan. Denna dag fanns ett par alternativa vägval, åka direkt till slutmålet via Gunnison eller att åka via Kebler Pass och vidare till Crested Butte, det senare enligt kartan. Vägen över passet var enligt uppgift en grusväg och lite skrämda av tidigare grusväg valde ett par av ett tredje alternativ, till Crawford sedan samma väg tillbaka. I Crawford var målet att leta upp ett fik som ägdes av Joe Cocker. Med detta vägval fick vi åka på "Black Canyon Road", om denna väg brukar det sägas - inget motorcykelliv är fullkomligt utan att ha kört Black Canyon Road. Väl framme i Crawford visade det sig att Joe Cocker sålt fiket. Här skildes våra vägar, de flesta åkte till slutmålet och ett par via Crawford.

29 FPR-resa av 34 Vi rundade Blue mesa lake som övergick till en damm med tillhörande kraftstation.

30 FPR-resa av 34 Efter några mil på fina vägar kom vi fram till Crawford och letade upp fiket som en gång ägdes av Joe Cocker. Fortsatte sedan mot dagens slutmål.

31 FPR-resa av 34 Hotellet i Crested Butte var helt fantastiskt, precis klart för inflyttning. Lägg märke till arrangemanget av handduken på badkarskanten.

32 FPR-resa av 34 Crested Butte - Denver, 21/8-07 Lämnade Crested Butte för att genomföra slutetappen, till Denver. Vi var inte riktigt själva på hotellet, det genomfördes ett välgörenhetslopp ocg det fanns c:a 350 crosscyklar parkerade i anslutning till hotellet.

33 FPR-resa av 34 Denna sista dag blev lite av en ren transportsträcka i värmen.

34 FPR-resa av 34 Efter återlämnande av cyklar så hade min cykel rullat 1801 miles, några hade kört längre och några lite kortare. Nu skildes våra vägar, de flesta for till New York vi som blev kvar för direkt hem, ett dygn senare. Denver Art Museum. Någon stans i New York.

Norgeresa med Fortum Power Riders. 2014-05-17 tom 2014-05-22

Norgeresa med Fortum Power Riders. 2014-05-17 tom 2014-05-22 Deltagare: Håkan Andersson, Börje Salonen och Frank Skaufel. En kväll i februari träffades Börje och jag hemma hos honom för att titta på en trolig rutt i Norge till sommaren. Börje hade redan bokat in

Läs mer

Tåg i USA - Natur & storstäder

Tåg i USA - Natur & storstäder Tåg i - Natur & storstäder Detta är den perfekta tågresan för naturälskare. Från Denver kommer du till bergstoppar och vackra sjöar i Rocky Mountains National Park. Därefter går tåget genom svindlande

Läs mer

Värmlandstur med Fortum Power Riders tom

Värmlandstur med Fortum Power Riders tom Deltagare: Håkan Andersson, Börje Salonen och Frank Skaufel. I många år har tanken funnits att åka Frykensjöarna runt. I år var det nära, kom till Övre Fryken. 2015-09-11: Dagens datum skapar lite otrevliga

Läs mer

Hälsningar Lisbeth o Lennart Hedberg.

Hälsningar Lisbeth o Lennart Hedberg. Mannheim 2017. Klockan 3:45 ringer klockan. Det är dags att gå upp, ta packning och bil till Frillesås för att åka till marknaden i Mannheim. Det är tionde gången som Kent Johansson med stab anordnar resan,

Läs mer

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 MÅNDAG 15/9 Vi träffades tidigt på morgonen, för att ta tåget till Kastrup. Därifrån flög vi till Budapest, sen vidare till Sarajevo. Kärt återseende med regn. Vi tog taxi till

Läs mer

Nu styrde vi kosan mot nästa upplevelse Monterey bay Aquarium.

Nu styrde vi kosan mot nästa upplevelse Monterey bay Aquarium. Idag fick vi sova lite längre, uppstigning 07,30. Vi skulle äta frukost 08,00 och vi hade hört att dem hade nygräddade våfflor på detta hotell. Det var en utsökt frukost med smarriga våfflor och tillhörande

Läs mer

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag.

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag. Himalaya 2015 Att vandra i Nepal hör till en av livets höjdpunkter. På denna resa gör vi en vandring längs Himalayas sluttningar från by till by under 5 dagar. Därutöver besöker vi Djungelområdet Chitwan,

Läs mer

Min resa i Japan Min resa börjar på centralen i Malmö där min avdelning samlades (Turning torso). Där sa vi hej då till ens kära familj och bar oss av till Kastrup med tåg. Efter att vi äntligen hade checkat

Läs mer

Öland och Skåne med Power Riders tom

Öland och Skåne med Power Riders tom Öland och Skåne med Power Riders. Deltagare: Håkan Andersson och Frank Skaufel. Börje Salonen skulle delta men skadade ryggen strax innan avfärd. Resan startade egentligen redan 20/5 då jag mötte Frank

Läs mer

Polen runt - 8 dagar 12 augusti

Polen runt - 8 dagar 12 augusti 2018 Polen runt - 8 dagar 12 augusti Warszawa Välkommen med på vår sommarresa 2018. Vi väljer att resa till Polen och till huvudstaden Warszawa. Vi hinner även med ett besök i staden Krakow. Polen har

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

Motorcykelgruppe Färöarna primo august 2013

Motorcykelgruppe Färöarna primo august 2013 Motorcykelgruppe Färöarna primo august 2013 REJSEDAGBOG VED GUIDE MIKAEL ANDERSSON OCH FREDRIK LÖFBERG FRA SVERIGES MOTORCYKLISTER, SOM I SAMARBEJDE MED SMYRIL LINE REJSTE PÅ GRUPPETUR TIL FÆRØERNE I AUGUST

Läs mer

Norge Resa 2010 3/8-6/8

Norge Resa 2010 3/8-6/8 Norge Resa 2010 3/8-6/8 Min Norge resa påbörjades en solig tisdag morgon, klockan 08 00 styrdes kosan mot föräldrahemmet i Virserum en liten nätt sträcka på 7,5mil. Man har packat och förberett resan i

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

Finland via Åland med Fortum Power Riders. 2013-06-05 tom 2013-06-10

Finland via Åland med Fortum Power Riders. 2013-06-05 tom 2013-06-10 Deltagare: Håkan Andersson och Börje Salonen. Börje och jag hade pratat en tid om att åka till Åbo via Åland. Vi fick lite tips från medlemmar i klubben samt från bekantas bekanta. I någorlunda god tid

Läs mer

Sri Lanka Tour 2016 med helpension

Sri Lanka Tour 2016 med helpension Sri Lanka Tour 2016 med helpension Dag 1 Negombo Efter vår ankomst åker vi till vårt hotell i Negombo som ligger ca 30 min med bil från flygplatsen. Vi bor nära havet så att vi kan koppla av lite efter

Läs mer

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer.

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer. Namn: Andrea Renström Resa: Arizona Datum: 9/3 2014 Kommentar mottagande: - Kommentar boende: -underbar stuga, sängarna är jättesköna. Städning varje dag om man vill. Kommentar maten: Maten är grymt god.

Läs mer

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo!

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! Det började för många år sedan när jag och min fd fru, mina föräldrar och min farmor åkte till Oppdal i Norge. Vi skulle besöka farmors syster mm. Farmor

Läs mer

ÖREBROS 40-milare 2010-06-05 av Mats Lundgren, Fornåsa

ÖREBROS 40-milare 2010-06-05 av Mats Lundgren, Fornåsa ÖREBROS 40-milare 2010-06-05 av Mats Lundgren, Fornåsa 40 mil på cykel låter himla långt när man börjar fundera på det. Det tycker jag också och bara fram till i fjol så skulle det varit något som vore

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

Hot Iron Tyrolen tour 2011

Hot Iron Tyrolen tour 2011 Hot Iron Tyrolen tour 2011 Den 16/7 2011 samlades 9st. Hot Iron medlemmar på 8st. mc för en 400:a mila tripp till Tyrolen. Samling och start Kårtorp. Första dagen avverkades i lagom takt på mindre vägar

Läs mer

LAS VEGAS NÖJENAS STAD

LAS VEGAS NÖJENAS STAD MÄSSRESA LAS VEGAS LAS VEGAS NÖJENAS STAD Las Vegas är den största staden i delstaten Nevada i sydvästra USA. Staden är ett centrum för alla möjliga upplevelser och aktiviteter. Las Vegas är ett av världens

Läs mer

Tomas Ericsson - Motorcycle Tours, Alaska och Canada 2015, Bygården Överhärde den 17 mars 2016

Tomas Ericsson - Motorcycle Tours, Alaska och Canada 2015, Bygården Överhärde den 17 mars 2016 Sida 1 av 6 Tomas Ericsson - Motorcycle Tours, Alaska och Canada 2015, Bygården Överhärde den 17 mars 2016 Torsdagen den 17 mars var Tomas Ericsson från Söderhamn hos oss på vår klubblokal Bygården i Överhärde

Läs mer

Stall Flitige Lise. Resan. Boende

Stall Flitige Lise. Resan. Boende Stall Flitige Lise Jag hade min praktik med Klara Winkler, vi åkte ner till Holland, till stall Flitige Lise. Stall Flitige Lise är ett försäljnings och tillridningsstall. De flesta av hästarna ägs av

Läs mer

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Vi gör en härlig kryssning längs den magnifika dalmatiska kusten och dess vackra öar. Under tre dagar på Adriatiska havet åker vi från en ö till en annan

Läs mer

Vad gör ni den 26:e till 30:e september?

Vad gör ni den 26:e till 30:e september? Vad gör ni den 26:e till 30:e september? För en tid sedan träffade jag Claes Claesson, f.d. mycket erkänd krögare i Karlstad, som numera tillsammans med hustrun Titti bl.a. arrangerar Njutningsresor se

Läs mer

MC resa med HIMCC till Tyskland Det var vi som var på Tysklandsresa

MC resa med HIMCC till Tyskland Det var vi som var på Tysklandsresa MC resa med HIMCC till Tyskland 2017 Det var vi som var på Tysklandsresa 2017-05-24 2017-05-30 Resan startar 09:30 från Biltema i Karlstad onsdagen den 24 maj 2017. 24 Maj. Idag leder turen genom Dalsland

Läs mer

Reseguide till London

Reseguide till London Reseguide till London Alla nödvändigheter för din London resa Nicholas Harrison Vill du åka till London utan att spendera allt för mycket pengar? Denna guide hjälper dig boka alla nödvändigheter för en

Läs mer

Rundresa Tanzania. Dag 1 Avfärd Vi stiger ombord på planet som tar oss till Kilimanjaro Airport utanför Arusha i Tanzania.

Rundresa Tanzania. Dag 1 Avfärd Vi stiger ombord på planet som tar oss till Kilimanjaro Airport utanför Arusha i Tanzania. Rundresa Tanzania Njut av safari i några av världens bästa nationalparker, bl.a. Ngorongorokratern, Serengeti, (där du har mycket god chans att få se The Big Five ) och elefantparken Tarangire. Fortsätt

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

Programförslag Gruppresa Amsterdam. Tre nätter för grupper från 10 personer

Programförslag Gruppresa Amsterdam. Tre nätter för grupper från 10 personer Programförslag Gruppresa Amsterdam Tre nätter för grupper från 10 personer Varmt välkomna till Amsterdam! Upptäck Europas mest pittoreska huvudstad. De mysiga kanalerna och upplysta broarna, kantade av

Läs mer

New Summary Report - 25 June 2015

New Summary Report - 25 June 2015 New Summary Report - June 215 1. Har du börjat planera din sommarsemester? 1 81.1% 5 18.9% Ja Nej Ja 81.1% 816 Nej 18.9% 19 Total 1,6 2. Kommer du att åka på bilsemester i år dvs bila runt i Sverige för

Läs mer

Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet

Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet Club Eriks noga utvalda upplevelser Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet Köpenhamn Stavanger Bergen Ålesund Geiranger Tillsammans upplever vi de magiska norska fjordarna.

Läs mer

Jubileumsresan till RIGA 2019

Jubileumsresan till RIGA 2019 Jubileumsresan till RIGA 2019 För att fira att Radio Vikings Supporterklubb hade funnits i 25 år så arrangerades en specialgjord resa till RIGA för våra medlemmar. Vi åkte med M/S Romantika den 29 augusti.

Läs mer

ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP REYKJAVIK EN MÅNGSIDIG STAD

ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP REYKJAVIK EN MÅNGSIDIG STAD RESA ISLAND ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

Guide för Formel 1 resor till Ungern & Budapest

Guide för Formel 1 resor till Ungern & Budapest Guide för Formel 1 resor till Ungern & Budapest 2015 07 17 Inga kommentarer Guide för Formel 1 resor till Ungern & Budapest Ska du åka på Formel 1 resa till Ungern & Budapest med BE Resor kommer du vekligen

Läs mer

Namibia med guide. Namibia med guide. Resan i korthet. Gruppresor med reseledare

Namibia med guide. Namibia med guide. Resan i korthet. Gruppresor med reseledare Namibia med guide Namibia sägs vara en av Afrikas bäst bevarade hemligheter och för äventyrslystna bjuder Namibia på några av Afrikas mest extrema, men vackra, landskap. Även de mer moderna Namibia är

Läs mer

Kon-tiki Resor. Costa Rica

Kon-tiki Resor. Costa Rica Costa Rica Efter varje dag framgår i kursiv stil vilket hotell och vilka måltider som ingår i resans pris. Transfers, transporter och utflykter genomförs i internationella grupper, med engelsktalande guider

Läs mer

NANNY KALIFORNIEN. Att jobba som Au pair. Unikt inslag om min egen upplevelse som nanny i the golden state

NANNY KALIFORNIEN. Att jobba som Au pair. Unikt inslag om min egen upplevelse som nanny i the golden state NANNY I KALIFORNIEN Unikt inslag om min egen upplevelse som nanny i the golden state Att jobba som Au pair Att fara till Kalifornien och jobba som en Au pair är en fantastisk möjlighet att utvecklas och

Läs mer

Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07

Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07 Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07 27 Juni Första stopp i Årjäng, fint väder. 13:20 Nu är vi i Kongsberg, mat dags det är 23 grader varmt

Läs mer

Broome till Darwin med 4WD

Broome till Darwin med 4WD Broome till Darwin med 4WD Kasta er ut på ett stort äventyr med fyrhjulsdriven bil i s nordvästra hörn. Detta resförslag tar er genom steniga vidsträckta ökenlandskap med gamla baobabträd, med högt till

Läs mer

Dag 02: Ho Chi Minh Staden, Saigon Cu Chi Tunnlarna. Kort beskrivning. Dag 01: Ankomst Ho Chi Minh Staden, Saigon. Detta ingår

Dag 02: Ho Chi Minh Staden, Saigon Cu Chi Tunnlarna. Kort beskrivning. Dag 01: Ankomst Ho Chi Minh Staden, Saigon. Detta ingår Kort beskrivning Avresedatum enligt kundens önskemål (Flyg till och från Vietnam ingår ej) Detta ingår Inrikes flyg i Vietnam Engelsktalande guide under utflykterna 14 nätter med del i dubbelrum på hotell

Läs mer

The Spirit of real Crete!!

The Spirit of real Crete!! The Spirit of real Crete!! Dag 1 Dag 2 Avgång från Malmö/sturup Airport den 26 maj-2016 kl. 16,40 med ankomst Chania flygplats kl. 20,55 Transfer till Sunny Bay Hotel, Kissamos på Västra Kreta för incheckning.

Läs mer

ROADTRIP FLORIDA. 2015-05-18 (14 dagar)

ROADTRIP FLORIDA. 2015-05-18 (14 dagar) ROADTRIP FLORIDA 2015-05-18 (14 dagar) DELSTATER: FLORIDA, GEORGIA, S och N CAROLINA, TENNESSEE, KENTUCKY, INDIANA, ILLINOIS, IOWA, WISCONSIN OCH MINNESOTA Våra tankar om resan Saxentorp Tours har arrangerat

Läs mer

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar! Kap.1 Packning Hej jag heter Elin. Jag och min pojkvän Jonathan ska till Gotland med våra kompisar Madde och Markus. Vi håller på att packa. Vi hade tänkt att vi skulle tälta och bada sedan ska vi hälsa

Läs mer

Cinque Terre - fem små byar vid Italienska rivieran

Cinque Terre - fem små byar vid Italienska rivieran Cinque Terre - fem små byar vid Italienska rivieran När vi lämnade Lugano i Schweiz for vi i princip rakt söderut. Vägen var i vår karta märkt som en motorväg, men det var den smalaste och krokigaste motorväg

Läs mer

Midsommarorientering på Karelska näset i Ryssland 22-25/6 2017

Midsommarorientering på Karelska näset i Ryssland 22-25/6 2017 Midsommarorientering på Karelska näset i Ryssland 22-25/6 2017 Erik Anderson från OK Österåker och jag hängde på researrangören Suunnisusmatkat som arrangerar resor överallt där det finns orienteringstävlingar

Läs mer

Min tid i Bryssel. Onsdag 12 nov 2008:

Min tid i Bryssel. Onsdag 12 nov 2008: Min tid i Bryssel Onsdag 12 nov 2008: Klockan ringde 03:15 och jag har aldrig varit så trött i hela mitt liv. Det var väldigt nära att jag direkt somnade om för just då kändes en hel natts sömn viktigare

Läs mer

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade.

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. ISLANDSRESA ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

Ja då var det dags att åka med vår nya Kabe

Ja då var det dags att åka med vår nya Kabe Ja då var det dags att åka med vår nya Kabe Bilen hämtade vi den 16/6 På fredagen packade vi för att åka till Tyskland via Skåne och Danmark. Lördag är det är dags att åka iväg vi stannar till i Ängelholm.

Läs mer

Ski Safari Kanada. Ski Safari Kanada. Resan i korthet. Kanada, Skidresor Nordamerika

Ski Safari Kanada. Ski Safari Kanada. Resan i korthet. Kanada, Skidresor Nordamerika Ski Safari Kanada Drömmen om en road trip genom Klippiga Bergen i Kanada kan bli verklighet. På denna skidsafari från öst till väst upplevs tre fantastiska skidområden. Ni ankommer till Calgary i Alberta

Läs mer

LAS VEGAS NÖJENAS STAD

LAS VEGAS NÖJENAS STAD MÄSSRESA LAS VEGAS LAS VEGAS NÖJENAS STAD Las Vegas är den största staden i delstaten Nevada i sydvästra USA. Staden är ett centrum för alla möjliga upplevelser och aktiviteter. Las Vegas är ett av världens

Läs mer

Vätterrundan 2009 och vi hade inte tur med vädret.

Vätterrundan 2009 och vi hade inte tur med vädret. Vätterrundan 2009 och vi hade inte tur med vädret. Så var det då dags för vår första (och sista?) Vätternrunda. Vi hade ängsligt följt väderrapporterna i veckan och till sist var det bara att inse att

Läs mer

PRO Kävlinge på rundtur på Gotland augusti 2016

PRO Kävlinge på rundtur på Gotland augusti 2016 PRO Kävlinge på rundtur på Gotland 22-26 augusti 2016 Resan startade tidigt i ottan klockan 05:30 från Furulund och 06:00 från Kävlinge! Reseledaren Per Arne, chauffören Joakim och alla vi andra var på

Läs mer

Dags för start dag 1, vi har 220 km framför oss. Glada miner trots regn stora delar av vägen till Åmål.

Dags för start dag 1, vi har 220 km framför oss. Glada miner trots regn stora delar av vägen till Åmål. Rapport från VÄNERN RUNT 2009 av Peter Lindberg Startnummer 734 (Grupp 8). Jag och Janne Funcke har varit och cyklat Vänern runt i Helgen 22-24 Maj. Det är ett motionslopp på 560 km som sträcker sig över

Läs mer

KIDNAPPAD. Linus har kommit hem från pizzaresturangen. Han undrar om det är han som har gjort slut på alla pengar.

KIDNAPPAD. Linus har kommit hem från pizzaresturangen. Han undrar om det är han som har gjort slut på alla pengar. innehållsförteckning Kap 1 Byxor s.1 Kap 2 Kidnappad s.2 Kap 3 den stora resan s.3 Kap 4 Hittat honom s.4 kap 5 Ingen tror oss s.5 Kap 6 Äntligen fångade s.6 BYXOR $$ Kap 1 Linus satt en tidig lördagmorgon

Läs mer

Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2012. Datum: 18-19:e Augusti.

Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2012. Datum: 18-19:e Augusti. Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2012. Datum: 18-19:e Augusti. Bakgrund: Liksom förra året är även 2012 års upplaga ett 2 dagars event. Övernattningen sker i år på Aspa Herrgård som ligger ca 13 km

Läs mer

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER RESA FLORENS FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER Florens är utan tvekan en av världens mest omtalade och lovsjungna Det är en svindlande känsla att upptäcka det övermått av sevärdheter städer. Staden är

Läs mer

Camilla & Wilhelm Key

Camilla & Wilhelm Key Camilla & Wilhelm Key Augusti 2007 Avresa 24 augusti Resan till New York startade på Köpenhams flygplats Kastrup den 24:e augusti 2007. Vi blev uppgraderade till Economy Flex vilket vi inte alls hade något

Läs mer

SKOTTLANDSRESAN. Vi som skulle åka var jag Thomas på en Moto Guzzi 650 årsmodell 84. Anders på en Yamaha 400 enstånka.

SKOTTLANDSRESAN. Vi som skulle åka var jag Thomas på en Moto Guzzi 650 årsmodell 84. Anders på en Yamaha 400 enstånka. SKOTTLANDSRESAN Året var 1984 och vi var 4 st. killar som för första gången skulle åka på Mc-semester. Hela våren hade gått åt till att planera resan, beställa färjebiljetter med hjälp av resebyrån i Mariestad,

Läs mer

Spöket i Sala Silvergruva

Spöket i Sala Silvergruva Spöket i Sala Silvergruva Hej! Jag har hört att du jobbar som smådeckare och jag skulle behöva hjälp av dig. Det är bäst att du får höra vad jag behöver hjälp med. I Sala finns Sala Silvergruva, den har

Läs mer

Verksamhetsberättelse för VIF:s Friluftssektion år 2011.

Verksamhetsberättelse för VIF:s Friluftssektion år 2011. Verksamhetsberättelse för VIF:s Friluftssektion år 2011. Styrelsen i VIF:s Friluftssektion har efter avslutat årsmöte 2011 konstituerat på följande vis. Ordf. Mikael Bernsten V. Ordf. Anders Abrahamsson

Läs mer

Tåg i USA kust till kust

Tåg i USA kust till kust Tåg i kust till kust Åk med på en av s mest legendariska tågresa på tvärs genom hela landet. Resan startar med ett par spännande dagar i New York innan äventyret går vidare till kulturstaden Chicago, för

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Frukost alla dagar, samt måltider exklusive måltidsdryck enligt program Luftkonditionerad transport

Frukost alla dagar, samt måltider exklusive måltidsdryck enligt program Luftkonditionerad transport Kort beskrivning Avresa 2014-12-23 Följ med på en resa där du får uppleva den sprudlande Ho Chi Minh City, Saigon. Resa genom Mekong Detta ingår Inrikes flyg i Vietnam Engelsktalande guide 14 nätter med

Läs mer

Följ med på en fantastisk och oförglömlig 12- dagars resa till Uganda i februari 2014.

Följ med på en fantastisk och oförglömlig 12- dagars resa till Uganda i februari 2014. Följ med på en fantastisk och oförglömlig 12- dagars resa till Uganda i februari 2014. Reseprogram: Dag 1-2 Avresa från Kastrup med mellanlandning i Doha. Ankomst till Entebbe. Vi spenderar dagen och natten

Läs mer

POLEN 2011. Jesper Hulterström. V10 s

POLEN 2011. Jesper Hulterström. V10 s POLEN 2011 Jesper Hulterström V10 s 1 Jag heter Jesper Hulterström och Har varit på utlandspraktik 5/5 25/5 i Polen i en stad vid namn Tuchola. Resan varade i 3 veckor och den gjorde jag med John Pettersson

Läs mer

Norgeresa 2015 2015-08-07

Norgeresa 2015 2015-08-07 Norgeresa 2015 2015-08-07 Nu var det dags för min årliga Norgeresa, något som jag kört sedan 2005. Denna gång skulle min svåger Patrik, som nyss tagit sitt körkort, hänga med. Vädret hade vi diskuterat

Läs mer

Bergsvandring Mount Kilimanjaro - Machameleden. Bergsvandring Mount Kilimanjaro Machameleden

Bergsvandring Mount Kilimanjaro - Machameleden. Bergsvandring Mount Kilimanjaro Machameleden Bergsvandring Mount Kilimanjaro - Machameleden Bergsvandring Mount Kilimanjaro Machameleden DAG 1 Avresa från Sverige Avresa med Ethiopian Airlines kl 20. Mellanlandning i Addis Ababa vid 7-tiden dag 2.

Läs mer

Scandinavian training camp 21-28/4 2007.

Scandinavian training camp 21-28/4 2007. Scandinavian training camp 21-28/4 2007. Inspirerade av Christians historier var vi några som på bussen till Lidingöloppet bestämde oss för att också prova på att åka på träningsläger till Portugal. Här

Läs mer

EC2EL Europaresa! Ons 13/5

EC2EL Europaresa! Ons 13/5 EC2EL Europaresa! Ons 13/5 Vi samlades på resecentrum kl 07:10 ovanför rulltrappan, för att senare när alla anlänt dela ut biljetter och pengar till mat. Kl 07:25 ankom tåget i tid och vi åkte förväntansfulla

Läs mer

TE 3:s RESA TILLL BARCELONA

TE 3:s RESA TILLL BARCELONA TE 3:s RESA TILLL BARCELONA Vart var vi? Vi tillbringade våra fem dagar i Barcelona,Spanien. Vad gjorde vi? Måndag- Bestod mest av att resa. Vi åkte från resecentrum klockan halv två på morgonen, vi flög

Läs mer

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej, Jag heter Aragon. Jag och min far bor i en liten stuga i en liten stad kallas sed Wood. Här bor det inte många men vi odlar mat så det räcker till alla. Men vi har inte mycket

Läs mer

Rapport från resa till Tavastehus, Finland, 2011

Rapport från resa till Tavastehus, Finland, 2011 Rapport från resa till Tavastehus, Finland, 2011 Söndagen den 7 augusti samlades 53 Frejamedlemmar för resa till Tavastehus i Finland. Resan gick med Lönns buss från Sundsvall vid 9-tiden på morgonen och

Läs mer

Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013. Dag 1- ankomst

Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013. Dag 1- ankomst Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013 Dag 1- ankomst 15.45 Avresa från Arlanda 19.40 Ankomst till Alicante Transfer tlll hotellet - incheckning 21.00 Lätt middag på hotellet Information

Läs mer

Östra Kanadas höjdpunkter

Östra Kanadas höjdpunkter Östra s höjdpunkter Östra s höjdpunkter Detta är en äventyrlig resa genom östra som kommer stimulera alla sinnen. Resan börjar med upplevelser i s största stad Toronto, sedan följer det charmiga historiska

Läs mer

Skottlands Resan 11 september 2015

Skottlands Resan 11 september 2015 1 Skottlands Resan 11 september 2015 Dag 1 Per-Anders Ahlgren (Reseledare), Benny Sjösten o Majvi A Sjösten startade Resan med tåg från Växjö till Kastrup Köpenhamn. Sedan vidare med flyg till Edinburgh

Läs mer

Österrike Wien Salzburg - 9 dagar

Österrike Wien Salzburg - 9 dagar 2016 Österrike Wien Salzburg - 9 dagar Schönbrunn Palace Wien Wien Välkommen med på vår sommarresa 2016. Vi väljer att resa till Österrike och till huvudstaden Wien. Vi hinner även med ett besök i Mozarts

Läs mer

Cykelhelg i Rättvik! 4-6 September 2015

Cykelhelg i Rättvik! 4-6 September 2015 Cykelhelg i Rättvik! 4-6 September 2015 UPPTÄCK RÄTTVIK FRÅN SADELN Att följa med på en guidad utflykt ger mervärde till din cykelupplevelse oavsett om du aldrig besökt Rättvik eller känner till omgivningen

Läs mer

Vykort från Cucao, Isla de Chiloé

Vykort från Cucao, Isla de Chiloé Vykort från Cucao, Isla de Chiloé Vi längtade ut till havet Océano Pacífico där vi trodde att vi kunde idka lite beach walking, dvs. vandring på stranden. Har man en gång provat detta vill man alltid tillbaka.

Läs mer

Bodensjön runt 5-13 juli 2016

Bodensjön runt 5-13 juli 2016 Jubileumsresa Ryssbybygdens Buss firar 30 år Bodensjön runt 5-13 juli 2016 Achim Mende/Internationale Bodensee Tourismus GmbH Cykla Bodensjön runt 9 dagar 2016 firar Ryssbybygdens Buss 30 år. Detta firar

Läs mer

GSK P-95 i Barcelona, eller Hur vi försökte ta livet av ledarna..

GSK P-95 i Barcelona, eller Hur vi försökte ta livet av ledarna.. GSK P-95 i Barcelona, eller Hur vi försökte ta livet av ledarna.. Torsdag 16/9 Tidig morgon, väckarklockan står på 03:00. Man hoppade inte precis ut ur sängen. Starten på 95:ornas äventyr i Spanien kunde

Läs mer

Kundutvärdering (Pernilla Rydberg)

Kundutvärdering (Pernilla Rydberg) Kundutvärdering (Pernilla Rydberg) Avresedatum: 2016 10 30 Destination: USA Arizona Cowboy i Vilda västern Fråga Svar Kommentarer Hur många deltagare var ni i gruppen? Hur blev du mottagen vid ankomsten?

Läs mer

Wellness weekend/tjejresa. Sitges, Barcelona Maj, juni, hösten 2013 tom april 2014

Wellness weekend/tjejresa. Sitges, Barcelona Maj, juni, hösten 2013 tom april 2014 Wellness weekend/tjejresa Sitges, Barcelona Maj, juni, hösten 2013 tom april 2014 Varmt välkomna till Katalonien! Välkomna till den pittoreska och populära badorten Sitges, ca 45 min från Barcelona. Sitges

Läs mer

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 Bourgogne namnet känner man igen och förknippar med vin. Och, naturligtvis finns här mycket och gott av den varan. Men, Bourgogne är inte bara vin! Här finns fantastiska

Läs mer

Logg från Älva. Elevlogg: Skepp och hoj där hemma i det kalla Sverige! Datum: Elevloggare: Christoffer H. Personalloggare: Frida J

Logg från Älva. Elevlogg: Skepp och hoj där hemma i det kalla Sverige! Datum: Elevloggare: Christoffer H. Personalloggare: Frida J Logg från Älva Datum: 140329 Elevloggare: Christoffer H. Personalloggare: Frida J Position: Hamnen i Agadir Segelsättning: Inga segel alls. Fart: Inget här heller. Kurs: Mot stranden långt bort i fjärran.

Läs mer

Weekend i Washington DC

Weekend i Washington DC Weekend i Washington DC Weekendresa till Washington D.C. med besök till stadens alla sevärdheter. På denna resa till Washington D.C. får ni åka båt på Potomacfloden till Mount Vernon, ni ser kända monument

Läs mer

Prov svensk grammatik

Prov svensk grammatik Prov svensk grammatik Markera det alternativ som du anser vara rätt i meningarna nedan. Det är bara ett av alternativen som är rätt i varje mening. 1. När farfar hade ätit åt har ätit, sov han middag.

Läs mer

3 LÄNDER 3 HISTORIER

3 LÄNDER 3 HISTORIER 3 LÄNDER 3 HISTORIER Den dalmatiska kusten räknas som en av Europas vackraste. Följ med oss på en spännande resa där vi bor både i Split och i Dubrovnik och dessutom tar oss till historiskt intressanta

Läs mer

Sydafrika stadspuls, safari och historia

Sydafrika stadspuls, safari och historia Sydafrika stadspuls, safari och historia 12 dagar i Sydafrika med svensktalande reseledare Reskod: ZA-2 Antal resdagar: 14 (varav 12 i Sydafrika) Pris Pris per person: 26 500 kr Vad ingår i priset? Flyg

Läs mer

MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP

MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP RESA LOFOTEN MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP Lofoten är en ögrupp vid Norges nordvästra kust. Huvudöarna Lofoten har en total landyta på 1227 km² och en befolkning på cirka är Austvågøy, Gimsøy,

Läs mer

En resa till landet ANNORLUNDA.

En resa till landet ANNORLUNDA. En resa till landet ANNORLUNDA. 26 medlemmar av SPF Borlänge har nyligen företagit en 5-dagars resa till Island. Avresa en söndag morgon i maj med buss från Borlänge till Hofors där medlemmar av PRO på

Läs mer

Dolomiterna 2010. Vi kommer att bo på landstypiska hotell ( två hotellbyten ), med halvpension, d.v.s. frukost och middag ingår.

Dolomiterna 2010. Vi kommer att bo på landstypiska hotell ( två hotellbyten ), med halvpension, d.v.s. frukost och middag ingår. Dolomiterna 2010 Kurvor och bergspass i mängder, bra vägar, fantastisk natur, och mat i toppklass. Dolomiterna är med andra ord det perfekta motorcykelresmålet. Bergspassen, vägarna och naturen i Sydtyrolen

Läs mer

Vattnet i Donau är inte sämre än i Mälaren och folk badar i Donau. Hur det förhåller sig längre nedströms, i de forna öststaterna vet jag inte.

Vattnet i Donau är inte sämre än i Mälaren och folk badar i Donau. Hur det förhåller sig längre nedströms, i de forna öststaterna vet jag inte. Hej alla, Tänk om jag skulle börja detta lilla epos över Donau Radweg med att skriva åk aldrig Donau Radweg med cykel!! Det hade varit katastrofalt. Istället skriver jag till alla cykelfans Åk Donau Radweg

Läs mer

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner - Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa till Bryssel där ni under en

Läs mer

FRILUFTSGRUPPENS VANDRINGSPROGRAM VT-2015

FRILUFTSGRUPPENS VANDRINGSPROGRAM VT-2015 FRILUFTSGRUPPENS VANDRINGSPROGRAM VT-2015 FRISKIS PÅ GÅNG På Vinterstigar i Skrylle, lördag 17/1 Följ med på en frisk vintervandring med F&S Friluft i naturreservatet Skrylle. Vi vandrar in på den smala

Läs mer

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien!

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien! Åk med på golfresa till Benidorm och Alicante i Spanien hösten 2012! (OBS: Nytt program avresa en dag senare än vad tidigare meddelats flygresenärer flyger nu med Norwegian Air Shuttle direkt Göteborg-Alicante

Läs mer

Månd 2 juni: Vi anländer till Skottland Tisd 3 juni: Islay med Laphroaig, Lagavulin, Ardbeg och Bruichladdich

Månd 2 juni: Vi anländer till Skottland Tisd 3 juni: Islay med Laphroaig, Lagavulin, Ardbeg och Bruichladdich 31 maj 8 juni 2014 Följ med på en fantastisk whiskyresa till Skottland. I denna underbara miljö får du prova denna ädla dryck på flera av världens mest uppskattade destillerier. Vi åker över till Islay

Läs mer

DÄR DRÖMMAR FÖRVERKLIGAS EN UPPLEVELSERNAS STAD SPORT I NEW YORK

DÄR DRÖMMAR FÖRVERKLIGAS EN UPPLEVELSERNAS STAD SPORT I NEW YORK RESA NEW YORK DÄR DRÖMMAR FÖRVERKLIGAS Frihetsgudinnan vakar lugnt vid inloppet av Hudson River, som för att välkomna alla de förväntansfulla som anländer till storstadsmetropolen New York. New York, även

Läs mer

Västra USA & Nationalparker

Västra USA & Nationalparker Västra & Nationalparker Detta är en komplett rundresa med bil i Västra. Upplev San Francisco, vackra Yosemite National Park, mäktiga Grand Canyon, spännande Death Valley, Las Vegas och Los Angeles nöjesparker

Läs mer