TU35. Telefon med hög ljudkvalitet. Bruksanvisning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TU35. Telefon med hög ljudkvalitet. Bruksanvisning"

Transkript

1 TU35 Telefon med hög ljudkvalitet Bruksanvisning

2

3 FÖRPACKNINGENS INNEHÅLL Förpackningen till telefonen TU35 innehåller: - En USB-DECT-antenn (1) utrustad med en spiralsladd (2) som skall kopplas till USB-uttaget på din router (se stycke 1.1 i den här bruksanvisningen för ytterligare upplysningar om den här proceduren). - En TU35 DECT handenhet i färg. - En laddare och en nätverksadapter. - Två batterier. - Batterifack på handenheten. - Bruksanvisning. - En skärpklämma. 1 2 För att förstå hur din telefon TU35 fungerar, rekommenderar vi dig att noggrant läsa igenom den här bruksanvisningen liksom säkerhetsföreskrifterna, innan du använder telefonen. Vi uppmanar dig också att informera övriga familjemedlemmar om varningarna och instruktionerna i den här bruksanvisningen, särskilt barnen. Vi påminner om att föräldrar och andra personer som har ansvar för små barn allmänt bör se till att barn inte stoppar föremål av metall eller plast i munnen.

4 Handenhetens knappar TU och - Funktionsknappar: Dessa knappars funktioner beror på vilken bild som visas i teckenfönstret. De visas i rutan längst ned i fönstret. I exemplet här bredvid (startbilden), kan du med hjälp av vänster funktionsknapp gå in i menyn, och med den högra komma till kontaktlistan. - Besvara samtal Förflyttningsknapp - Att förflytta sig i menyerna/ undermenyerna - Uppåtpil: åtkomst till listan över senast uppringda nummer (BIS) - Nedåtpil: åtkomst till listan över mottagna samtal Under samtalets gång: - Höja/sänka volymen för hörluren eller högtalaren - Avsluta samtal - Gå ut ur en meny - Sätta på/stänga av handenheten - Knapplås - Versallås - Aktivera/inaktivera högtalarfunktionen - Ringa upp en annan handenhet (internt samtal) - Flashknapp: den här knappen gör det möjligt att växla mellan två samtal om den tjänsten aktiverats på din telefonlinje.

5 " 5 Ikonerna som visas på startbilden i teckenfönstret Mottagna röstmeddelanden Nya samtal i samtalslistan " " " "" Täckningsindikator Ingen täckning Laddningsindikator: Orörlig: enheten utanför basen - 4 band: maximal laddning - 3 band: genomsnittlig laddning - 1 band (rött): behöver laddas Blinkande: handenheten under laddning Programmerat larm Högtalarfunktionen aktiverad Knapplås

6

7 1 1. FÖRSTA ANVÄNDNINGSTILLFÄLLET Installera basen Installera handenheten HUR MAN ANVÄNDER TELEFONEN Ringa ett samtal Besvara ett samtal Användning av högtalarfunktionen Ringa upp ett av de senast uppringda numren Ställa in volymen för hörluren under samtalets gång ANVÄNDA KONTAKTLISTAN Spara ett nytt nummer i kontaktlistan Uppringning från kontaktlistan Ändra en kontakt Radera alla kontakter IDENTIFIERA INKOMMANDE SAMTAL Tolka information från nummerpresentatören Visa listan över missade samtal Åtkomst till listan över mottagna samtal / radera ett samtal i listan PERSONANPASSA DIN TELEFON Ringsignaler Ställ in datum och klockslag Ljudsignaler Automatisk avlyftning av luren Handenhetens namn Välj språk TEKNISKA DATA VID PROBLEM GARANTI SÄKERHETSFÖRESKRIFTER MILJÖSKYDD

8 2 1. FÖRSTA ANVÄNDNINGSTILLFÄLLET 1.1 INSTALLERA BASEN Försiktighetsåtgärder Samtalskvaliteten beror på telefonens installationsläge och användningsmiljö. Telefonen TU35 bör placeras avskilt från alla värmekällor som t.ex. värmeelement och soliga platser, och skyddas mot vibrationer och damm. Varning! Utsätt aldrig telefonen för vatten eller andra vätskor eller sprayer. För att begränsa riskerna för störningar och förbättra mottagningskvaliteten, undvik framför allt att installera basen i närheten av fönster, stora metallföremål, yta i armerad betong, teveapparat, stereo, halogenlampor, lysrör, alarmsystem, mikrovågsugn, glaskeramikhäll, datorer och liknande. För rengöring av telefonen TU35, använd en lätt fuktad antistatiskt trasa. Information: Telefonen TU35 är en produkt som har certifierats enligt radionormen DECT *, och är avsedd att för att ringa och ta emot telefonsamtal. Den har utformats och tillverkats för att kopplas till ett offentligt europeiskt telekommunikationsnät Koppla in USB-DECT-antennen Anslut nätadapterns sladd till baksidan av basen (DECT-antennen), och anslut sedan adaptern till ett eluttag 230 V / 50 Hz. Telefonen TU35 har anpassats till USB-DECT-antennen. Ingen ytterligare procedur behövs för installationen. Koppla ur routern från eluttaget. Anslut USB-DECT-antennen till USB-sladden. Anslut USB-sladden till USB-uttaget på routern. Koppla in routern till eluttaget. Nätsladden * DECT är ett varumärke tillhörande ETSI.

9 3 1.2 INSTALLERA HANDENHETEN Installation och laddning av batterierna När basen väl har anslutits, öppna batterifacket på baksidan av handenheten genom att skjuta av locket. Installera batterierna i facket i rätt riktning i förhållande till polariteten (+/-), och stäng sedan facket.! Om batterierna är helt urladdade kommer teckenfönstret att inaktiveras. Sätt tillbaka telefonen på laddaren. Den kommer då att avge en dubbel ljudsignal och laddningen av batterierna startar. Använd endast laddningsbara batterier med egenskaper som är identiska med batterierna som levereras med produkten. Om detta inte respekteras gäller inte garantin. Batterierna kan gå sönder eller läcka om de sätts in felaktigt, är öppna eller utsätts för värme. Släng inte batterierna i elden, då det finns risk för explosion. Placera handenheten på laddaren. Den avger då en ljudsignal och laddarens röda kontrollampa tänds. Laddningsindikatorn signalerar att enheten är under laddning. Innan du använder telefonen för första gången råder vi dig att ladda telefonen på basen under 24 timmar för att optimera batteriernas livslängd och prestationsförmåga. Kontrollera att täckningsindikatorn syns och att den inte blinkar. Tryck på för att komma ut på linjen. Tonen bekräftar att telefonen TU35 fungerar (vid problem, se kapitel 7). Obs! När telefonen är i viloläge, är teckenfönstret släckt. För att aktivera enheten, tryck på vilken knapp som helst.

10 4 2. HUR MAN ANVÄNDER TELEFONEN 2.1 RINGA ETT SAMTAL Direkt uppringning Tryck på knappen för att komma ut på linjen. Slå numret. För att avsluta samtalet, tryck på knappen. Slå numret innan uppringning Denna funktion gör det möjligt dels att spara och dels att korrigera ett telefonnummer innan du slår det för att ringa ett samtal. Slå ett nummer (max 25 siffror). För att ta bort numret, tryck på höger funktionsknapp. Tryck på knappen för att slå numret och ringa samtalet. Vid samtalets slut, lägg på genom att trycka på knappen. 2.2 BESVARA ETT SAMTAL När du får ett inkommande samtal visas följande meddelande i teckenfönstret: EXTERNT SAMTAL. För att besvara samtalet: Tryck på knappen. eller Ta upp telefonen från basen (om tillvalet automatisk avlyftning av telefonluren har aktiverats) (se stycke 5.4).

11 5 Inställning av ringsignalens volym vid inkommande samtal När telefonen ringer kan du ställa in volymen på ringsignalen med hjälp av förflyttningsknapparna. Ringsignalens volym visas i teckenfönstret. Det finns fem olika ljudnivåer. Du kan också inaktivera ringsignalen. I såfall visas meddelandet VOLYM AV. 2.3 ANVÄNDNING AV HÖGTALARFUNKTIONEN Högtalarfunktionen kan aktiveras när som helst genom att trycka på knappen. Ikonen visas i teckenfönstret. För att lämna högtalarfunktionen under samtalets gång, tryck på. För att ställa in volymen för högtalaren, använd dig av förflyttningsknapparna. 2.4 RINGA UPP ETT AV DE SENAST UPPRINGDA NUMREN De 20 senast uppringda numren på din telefon lagras i listan över uppringda nummer. Namnen tillhörande de nummer du slår visas om de har sparats, annars visas endast numret. För att ringa upp ett sparat nummer: Tryck på förflyttningsknappen med den uppåtgående pilen. Listan över de senast uppringda numren visas i teckenrutan. Bläddra fram namnen eller numren med hjälp av förflyttningsknapparna. För att ringa upp numret, tryck på knappen när det namn eller nummer du söker visas markerat. 2.5 STÄLLA IN VOLYMEN FÖR HÖRLUREN UNDER SAMTALETS GÅNG Du kan ställa in hörlursvolymen under samtalets gång med hjälp av förflyttningsknapparna. Det finns 5 olika ljudnivåer.

12 6 3. ANVÄNDA KONTAKTLISTAN För varje kontakt kan du skriva in ett namn (upp till 16 tecken) och ett nummer (upp till 20 siffror). 3.1 SPARA ETT NYTT NUMMER I KONTAKTLISTAN Välj MENY med hjälp av förflyttningsknapparna. Välj menyn NAMN och bekräfta. Välj LÄGG TILL och bekräfta. Skriv in namnet och bekräfta. Skriv in numret och bekräfta. Du kan skriva in ett personligt telefonnumer, ett nummer till jobbet eller ett mobiltelefonnummer. Exempel: - för att skriva bokstaven S, tryck fyra gånger på knappen. - för att skriva bokstaven E, tryck två gånger på knappen. För att radera en kontakt, tryck på höger funktionsknapp. Från samtalslistan Tryck på förflyttningsknappen med nedåtgående pil. Om du har tagit emot samtal och om du har tjänsten nummerpresentation, bläddra fram listans innehåll med hjälp av förflyttningsknapparna och välj det nummer du vill spara. Välj MER. Välj lämpligt tillval i förhållande till personligt nummer, telefonnumer till jobbet eller mobiltelefopnnumer, och skriv sedan in namnet.

13 7 3.2 UPPRINGNING FRÅN KONTAKTLISTAN Välj NAMN med hjälp av förflyttningsknapparna. Använd förflyttningsknapparna för att leta efter det namn för den kontakt du vill ringa upp, eller skriv in den första bokstaven för det namnet. Tryck på knappen för att ringa samtalet. 3.3 ÄNDRA EN KONTAKT Välj MENY med hjälp av förflyttningsknapparna. Välj menyn NAMN och bekräfta. Välj namnet för den kontakt du vill ändra på, och välj sedan MER. Välj REDIGERA och bekräfta. Välj lämpligt tillval för att ändra namn, hemnummer, nummer till jobbet eller mobiltelefonnummer. När ändringen utförts, välj OK, och sedan SPARA. 3.4 RADERA ALLA KONTAKTER Välj MENY med hjälp av förflyttningsknapparna. Välj RADERA TELEFONBOK.

14 8 4. IDENTIFIERA INKOMMANDE SAMTAL 4.1 TOLKA INFORMATION FRÅN NUMMERPRESENTATÖREN Om du har tjänsten nummerpresentation, sparas namn och nummer till de personer som ringer upp dig automatiskt i din kontaktlista. Om numret överförs via telefonnätet visas namnet i teckenfönstret och du kan välja att ta emot eller vägra att besvara ett samtal. Listan över mottagna samtal innehåller de senaste 50 samtalen liksom datum och klockslag för dessa samtal. Under samtalets gång visas följande information och meddelanden från telefonnätet i teckenfönstret: Namn och nummer för den uppringande personen, om detta nummer sparats i din kontaktlista eller överförs av telefonnätet, Den uppringande personens nummer, om detta överförs av telefonnätet, OKÄNT NUMMER, om namnet eller numret inte överförs korrekt över telefonnätet. 4.2 VISA LISTAN ÖVER MISSADE SAMTAL Om du har tjänsten nummerpresentation kan din telefon TU35 spara information om de senast mottagna samtalen, liksom datum och klockslag för dessa samtal. För att visa missade samtal: Välj LÄS med hjälp av förflyttningsknapparna. Bläddra fram listans innehåll.

15 9 4.3 ÅTKOMST TILL LISTAN ÖVER MOTTAGNA SAMTAL / RADERA ETT SAMTAL I LISTAN För att få åtkomst till listan över mottagna samtal: Tryck på förflyttningsknappen med nedåtgående pil. För att ringa upp en person från listan över mottagna samtal Efter att ha valt ett samtal i listan över mottagna samtal, tryck på knappen. För att radera ett samtal i listan Välj det samtal du vill radera. Välj MER, och sedan TABORT med hjälp av förflyttningsknapparna, och bekräfta sedan.

16 10 5. PERSONANPASSA DIN TELEFON Du kan anpassa din telefon med hjälp av följande procedurer. 5.1 RINGSIGNALER Välj MENY med hjälp av förflyttningsknapparna. Välj MELODI med hjälp av förflyttningsknapparna, och sedan RINGSIGNAL, och bekräfta sedan genom att trycka på OK. Med hjälp av förflyttningsknapparna, väj den samtalstyp (UTGÅENDE SAMTAL / INTERN SAMTAL) till vilken melodin bör anpassas, och bekräfta sedan genom att trycka på OK. Välj en melodi med hjälp av förflyttningsknapparna och bekräfta sedan. 5.2 STÄLL IN DATUM OCH KLOCKSLAG Välj MENY med hjälp av förflyttningsknapparna. Välj TIDINSTÄLLNINGAR med hjälp av förflyttningsknapparna, och sedan STÄLL IN DATUM & TID, och bekräfta. Skriv in datum (i formatet DD/MM). Skriv in klockslag (i formatet TT:MM). Bekräfta genom att trycka på OK.! Om du har tjänsten nummerpresentation kommer datum och klockslag att uppdateras automatiskt.

17 LJUDSIGNALER Välj MENY med hjälp av förflyttningsknapparna. Välj HANDENHET och bekräfta. Välj LJUDSIGNALER och bekräfta. Välj TANGENTLJUD och bekräfta. Välj TILL eller FRÅN och bekräfta. 5.4 AUTOMATISK AVLYFTNING AV LUREN Funktionen automatisk avlyftning av luren har aktiverats genom förinställning. Du kan med hjälp av den funktionen svara automatiskt på ett samtal när du tar upp telefonen från basen, utan att behöva trycka på knappen. För att inaktivera den här funktionen: Välj MENY med hjälp av förflyttningsknapparna. Välj HANDENHET och bekräfta. Välj AUTO TALK och bekräfta. Välj FRÅN och bekräfta. För att aktivera den här funktionen, följ samma procedur och välj TILL.

18 HANDENHETENS NAMN Du kan ändra namnet till din handenhet. Välj MENY med hjälp av förflyttningsknapparna. Välj HANDENHET och bekräfta. Välj HANDSETETS NAMN och bekräfta. Radera existerande namn med hjälp av höger funktionsknapp. Skriv in ett nytt namn (upp till 5 tecken) och bekräfta. 5.6 VÄLJ SPRÅK Din telefon TU35 erbjuder menyer på åtta språk. För att ändra språk, gör så här: Välj MENY med hjälp av förflyttningsknapparna. Välj HANDENHET och bekräfta. Välj SPRÅK och bekräfta. Välj önskat språk och bekräfta.

19 13 6. TEKNISKA DATA Täckning utomhus Täckning inomhus Handenhetens autonomi (genomsnittliga värden) Elanslutning / nätadaptater Laddningsbara batterier Upp till 300 meter* Upp till 50 meter* 7 timmars samtal** 80 timmar i viloläge** Standard modell: DV-9300SUP Tillverkare: DVE Ingång: 230 V växelström / 50 Hz Utgång: 9 V växelström / 300 ma Varning: nätspänningen är klassad som farlig enligt denna norms kriterier. 2 batterier AAA Ni-MH 1,2 V / 750 mah Användningstemperatur Från 0 till 40 C * Varierar i förhållande till miljön. ** Beror på batteriernas laddningsnivå.

20 14 7. VID PROBLEM Om du har problem med din telefon, börja alltid med att ta ur batterierna ur handenheten under ungefär en minut, koppla ur basen från elnätet och koppla in den igen, och sätt sedan in batterierna i handenheterna igen. Teckenfönstret är släckt Telefonen kan inte ta emot samtal. Kontrollera nätanslutningen. Batterierna är urladdade. Ställ tillbaka handenheten på laddaren för att ladda upp dem. Teckenfönstret är i viloläge. Tryck på vilken knapp som helst för att aktivera det. Ingen signal på linjen Handenheten finns utanför basen. För den närmare basen. Batterierna är urladdade. Ställ tillbaka handenheten på laddaren för att ladda upp dem. Dålig mottagningskvalitet eller mottagningskvalitet som försämras under samtalets gång Du befinner dig utanför basens täckning eller i en ogynnsam miljö. Närma dig basen eller placera denna inom en radie av 1 meter ifrån dig. Ingen ringsignal Ringsignaeln är inaktiverad. Se stycket «Inställning av ringsignalens volym vid inkommande samtal». Batterierna är fortfarande svaga efter flera timmars laddning Basen eller laddaren är inte nätansluten. Kontrollera nätanslutningen. Batterierna i handenheten är felaktiga. Skaffa nya batterier hos din återförsäljare. Affären där du har köpt din telefon kan inte ge dig upplysningar eller tillhandahålla kundtjänst.

21 15 8. GARANTI Din telefon TU35 är en CE-märkt utrustning som överensstämmer med europeisk lagstiftning. Det finns altså en laglig garanti på den här produkten. För all information om denna garanti, var vänlig kontakta din återförsäljare. Oberoende av denna lagliga garanti, garanterar återförsäljaren reservdelar och reparationskostnader, överensstämmelsen med produktens tekniska specifikationer under en period av (12) månader fr.o.m. inköpsdatum. Du bör alltså spara fakturan eller kvittot som anger inköpsdatum och återförsäljarens namn. Men om den lagliga garantin som gäller i ditt land överstiger (12) månader, är det endast den garantin som gäller. Om den lagliga garantin understiger (12) månader är den totala garantiperioden (laglig och kommersiell) tolv (12) månader. Felaktig produkt eller del kommer då att repareras eller bytas ut gratis mot en identisk reservdel eller produkt, eller mot en produkt som har en funktions- och prestationsnivå som motsvarar eller överstiger den ursprungliga. Om det är omöjligt att reparera eller byta ut produkten, kommer du att få tillbaka erlagt belopp. Produkterna och reservdelarna som kan vara nya eller begagnade antingen för en period om tre månader från reparationsdatum, eller till slutet av den ursprungliga garantiperioden om denna överstiger tre månader. Varje reservdel eller återlämnad och utbytt produkt tillhör konstruktören. Föreliggande garanti gäller dock inte i följande fall: - installation eller användning som ej överensstämmer med instruktionerna i den här bruksanvisningen - felaktig anslutning eller olämplig användning av produkten, särskilt med tillbehör som inte är avsedda för den typen av användning - normal slitning - om kunden ej respekterat de tekniska normer och säkerhetsföreskrifter som gäller i användningslandet - produkter som utsatts för stötar eller fall - produkter som försämrats av blixtnedslag, elektrisk överspänning, värmekälla eller värmestrålning från värmekälla, eller vattenskador, genom förvaring i överdrivet fuktiga föhållanden, eller varje annan yttre orsak - försummelse eller brist på underhåll - underhåll eller reparation av personer som ej auktoriserats av konstruktören eller återförsäljaren. MED FÖRBEHÅLL FÖR GÄLLANDE LAGSTIFTNING. ALLA GARANTIER ANDRA ÄN DE SOM BESKRIVS I DENNA BRUKSANVISNING ÄR INTE GILTIGA.

22 16 9. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Vid fara fungerar nätadaptern som strömbrytare. Den bör alltså installeras av försiktighetsåtgärder nära apparaten och vara lätt åtkomlig. För att stänga av apparaten från strömkällan bör nätadaptern kopplas ur från uttaget om 230 V växelström / 50 Hz. Om nätadaptern inte fungerar måste denna bytas ut mot en identisk modell. I frånvaro av nätspänning eller vid strömavbrott fungerar inte den sladdlösa handenheten. Du kan inte längre ta emot eller ringa samtal i nödsituationer. Av denna anledning rekommenderar vi att använda en traditionell telefon som inte kräver nätspänning som komplement. Försök inte att öppna batterierna som innehåller kemiska ämnen. Vid läckage, undvik all kontakt med huden och slemhinnorna (ögon, näsa, mun). I förekommande fall, skölj angripen kroppsdel under ett tjugotal minuter med rinnande vatten och konsultera läkare omedelbart. Gör ren telefonen med hjälp av hushållspapper eller en torr trasa och kontakta din återförsäljare för att byta ut batterierna.! Använd inte din telefon för att anmäla en gasläcka i närheten av läckaget. Vid åskväder är det inte rekommenderat att använda telefonen. Thomson Telecom deklarerar härmed att telefonen TU35 överensstämmer med de huvudsakliga kraven och andra relativa föreskrifter i EU-direktivet 1999/5/CE.

23 MILJÖSKYDD Den här symbolen betyder att din elektroniska apparat som inte längre kan användas bör samlas in separat och inte slängas i hushållssoporna. Med den målsättningen har EU infört ett uppsamlingssystem för återanvändning för vilken tillverkarna har ansvaret. Den här apparaten har utformats och tillverkats med material och beståndsdelar av hög kvalitet som kan återanvändas. De elektriska och elektroniska apparaterna kan innehålla delar som även om de är oumbärliga för funktionen kan vara hälso- och miljöfarliga om de hanteras eller slängs på ett olämpligt sätt. Släng alltså inte apparaten i hushållssoporna. Som ägare till apparaten skall du lämna den vid härför avsedd uppsamlingsplats eller lämna tillbaka den till din återföräljare mot inköpet av en ny produkt. - För yrkesmässiga användare hänvisas till leverantörens instruktioner. - Om apparaten är hyrd eller deponerad, kontakta din leverantör.! Hjälp oss att bevara vår miljö. De använda batterierna (om sådana finns) bör göras av med enligt gällande miljöskyddslagstiftning. Vi hänvisar till lokal lagstiftning. Du bör lämna in dina batterier till din återförsäljare eller till en speciell uppsamlingsplats.

24 Thomson Telecom - Försäljnings- och marknadsföringsavdelning Huvudkontor: 46, quai Alphonse Le Gallo Boulogne Billancourt - Frankrike Aktiebolag med ett kapital om RCS Nanterre Thomson Telecom 2008 Kopiering förbjuden. Ej kontraktuella foton. Konstruktören förbehåller sig rätten att ändra sina produkters egenskaper för att tillföra tekniska förbättringar eller för att respektera ny lagstiftning. TU35 och THOMSON är registrerade varumärken. Ref.: XXX-XXXX-X-XXX 24/10/08

FUNKTIONER. Sverige. Knapp för besvarande av uppringning. nummerregister. Knapp för uppkoppling till linje. Knapp för återuppringning

FUNKTIONER. Sverige. Knapp för besvarande av uppringning. nummerregister. Knapp för uppkoppling till linje. Knapp för återuppringning FUNKTIONER Hörlur Sverige Knapp för nummerregister Knapp för uppkoppling till linje Sifferknappar Knapp för besvarande av uppringning Knapp för återuppringning Knapp för snabbtelefon / väntläge med musik

Läs mer

Bruksanvisning Hyundai HDT-L3

Bruksanvisning Hyundai HDT-L3 Bruksanvisning Hyundai HDT-L3 Innehåll SÄKERHETSINFORMATION... 4 KOMMA IGÅNG... 5 Knapparna... 5 Skärmens symboler... 6 Installera telefonen... 7 Laddning av handenheten... 7 GRUNDLÄGGANDE ANVÄNDNING...

Läs mer

BeoCom 2. Komma igång

BeoCom 2. Komma igång BeoCom 2 Komma igång Innan du börjar Denna handledning innehåller anvisningar om hur du installerar och använder luren BeoCom 2 med en BeoLine-bas. Du kan även använda luren med andra baser, t.ex. en BeoCom

Läs mer

Carrie. ST-P-100H Headset-telefon BRUKSANVISNING

Carrie. ST-P-100H Headset-telefon BRUKSANVISNING Carrie ST-P-100H Headset-telefon BRUKSANVISNING INLEDNING Tack för att du valt Carrie telefonen. Vi hoppas att du skall ha mycket glädje av den. Läs igenom instruktionerna och skötselråd för att utnyttja

Läs mer

Kortfattad användarhandbok

Kortfattad användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/support D120 Kortfattad användarhandbok Viktiga säkerhetsinstruktioner Varning Elnätet har klassificerats som farligt. Det enda sättet att stänga

Läs mer

TD 93158SV. Snabbguide. Ascom d43 DECT-handset. 5 okt 2016/Ver. A

TD 93158SV. Snabbguide. Ascom d43 DECT-handset. 5 okt 2016/Ver. A Snabbguide Ascom d43 DECT-handset 1. Översikt över handset 1. Översikt över handset Ascom d43 är ett extremt användarvänligt handset som utformats för att underlätta en effektiv och pålitlig kommunikation.

Läs mer

Alcatel-Lucent 400 DECT Handset Alcatel-Lucent 300 DECT Handset

Alcatel-Lucent 400 DECT Handset Alcatel-Lucent 300 DECT Handset Alcatel-Lucent 400 DECT Handset Alcatel-Lucent 300 DECT Handset Tillståndsikoner Din telefon Batteriets laddningsnivå Initiering av röstbrevlådan / Informationer som kan visas Programmerad mötespåminnelse

Läs mer

BeoCom 4. Handledning

BeoCom 4. Handledning BeoCom 4 Handledning Innan du börjar Så här använder du handboken Här ser du hur de olika knapparna och statusdisplayen avbildas i anvisningarna. Knappar på luren... Hjulet Knappen Samtalslista, som ger

Läs mer

Registrera din produkt och få hjälp på CD250 CD255 SE250 SE255. Snabbstartsinstruktioner. Ansluta. Installera.

Registrera din produkt och få hjälp på   CD250 CD255 SE250 SE255. Snabbstartsinstruktioner. Ansluta. Installera. Registrera din produkt och få hjälp på www.philips.com/welcome CD250 CD255 SE250 SE255 Snabbstartsinstruktioner 1 Ansluta 2 Installera 3 Använda Det här finns i förpackningen Basstation eller Handenhet

Läs mer

INDIVID RÖRLIG GIGASET SL1

INDIVID RÖRLIG GIGASET SL1 INDIVID RÖRLIG GIGASET SL1 1. Översikt... 3 Knapparnas funktioner 4 2. Huvudmeny... 5 3. Intern meny... 6 4. Samtal... 7 Ta emot samtal 7 Ringa upp 7 5. Texter i display... 8 Klarläge 8 Under pågående

Läs mer

MANUAL DECT- TELEFON. Voxtel D570/D570 twin

MANUAL DECT- TELEFON. Voxtel D570/D570 twin 1 MANUAL SE UK DECT- TELEFON Voxtel D570/D570 twin V2 2 P1 1 2 7 P2 3 8 4 9 10 5 6 11 12 P3 P4 13 1 VI BRYR OSS Tack för att du köpt vår produkt. Produkten har utformats och monterats med största omsorg

Läs mer

Välkommen. Snabbstartshandledning. Anslut. Installation. Använd

Välkommen. Snabbstartshandledning. Anslut. Installation. Använd Välkommen SV Snabbstartshandledning 1 2 3 Installation Använd Vad finns i lådan Handenhet Basstation Strömtillförsel för basstationen ningskabel 2 AAA laddningsbara batterier Batterilucka Användarbeskrivning

Läs mer

Digital trådlös telefon Digital trådlös telefon med svarare. Välkommen. Snabb startguide. Anslut. Installera. Ha roligt

Digital trådlös telefon Digital trådlös telefon med svarare. Välkommen. Snabb startguide. Anslut. Installera. Ha roligt Digital trådlös telefon Digital trådlös telefon med svarare SE140 SE145 Välkommen Snabb startguide 1 2 3 Anslut Installera Ha roligt Paketet innehåller SE140/SE145 telefonlur SE140 eller SE145 basenhet

Läs mer

BRUKSANVISNING. Logger XL

BRUKSANVISNING. Logger XL BRUKSANVISNING 000426 Logger XL Logger XL OBS! Om mellanproppen sitter ensam (utan en telefon i "ryggen") i jacket, bryts alla efterliggande jack bort. Om den skall sitta utan en telefon inkopplad kan

Läs mer

INSTRUKTIONSMANUAL MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA INSTRUKTIONSMANUAL MA100ROS MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA

INSTRUKTIONSMANUAL MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA INSTRUKTIONSMANUAL MA100ROS MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA INSTRUKTIONSMANUAL MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA INSTRUKTIONSMANUAL MA100ROS MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA Struktur Kära kund, Vänligen läs noga igenom hela denna användarmanual innan du

Läs mer

Digital trådlös telefon Digital trådlös telefon med svarare Välkommen. Snabb startguide. Anslut. Installera. Ha roligt

Digital trådlös telefon Digital trådlös telefon med svarare Välkommen. Snabb startguide. Anslut. Installera. Ha roligt Digital trådlös telefon Digital trådlös telefon med svarare SE240 SE245 Välkommen Snabb startguide 1 2 3 Anslut Installera Ha roligt Paketet innehåller SE240/SE245 telefonlur SE240 eller SE245 basenhet

Läs mer

Svensk Bruksanvisning

Svensk Bruksanvisning Skivspelare TT01 Svensk Bruksanvisning Läs igenom denna bruksanvisning innan användning av produkten och spara bruksanvisningen för framtida användning. VIKTIGA SÄKERHETSANVISNINGAR Läs dessa anvisningar.

Läs mer

Comsys 360 Bruksanvisning OND-2898VII

Comsys 360 Bruksanvisning OND-2898VII DEL DOWN UP DIAL Ondico AB www.ondico.se Comsys 360 Bruksanvisning OND-2898VII (12) (11) (10) (9) (8) (7) (6) (5) (4) LINE PHONE DC 7.5V EG-Försäkran om överensstämmelse Härmed intygar Ondico AB, Ögärdesvägen

Läs mer

MP3-CD Spelare Svensk Bruksanvisning

MP3-CD Spelare Svensk Bruksanvisning MP3-CD Spelare Svensk Bruksanvisning Med 120 sekunders MP3 och 45 sekunders CD skakminne Läs alltid igenom bruksanvisningen innan du börjar använda spelaren.. Öppna aldrig spelaren då risken finns för

Läs mer

Aastra 7187a analog telefon

Aastra 7187a analog telefon Aastra 7187a analog telefon Innehållsförteckning Telefonens delar 3 Inkommande samtal 4 Utgående samtal 4 Under samtal 5 Samtalslista 5 Snabbknappar 6 Telefonboken 6 Telefoninställningar 7 Väggmontering

Läs mer

13. 14. 15. 16. 17. 18. 19.

13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. PhoneEasy 312ci 1 9 10 2 3 4 5 6 7 8 11 12 13 14 15 16 17 18 19 1. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 1 Uttag för telefonsladd Hake för luren Knappsats Uttag för sladd till luren Volymkontroll för luren R-knapp

Läs mer

Aastra 7434 - ip telefon

Aastra 7434 - ip telefon Aastra 7434 - ip telefon Innehållsförteckning Telefonens delar 3 Inkommande samtal 4 Utgående samtal 4 Under samtal 4 Samtalslista 5 Telefonboken 6 Logga in/ut användare 6 Telefoninställningar 6 Telefonens

Läs mer

BLUETOOTH SPEAKER GSB 120

BLUETOOTH SPEAKER GSB 120 BLUETOOTH SPEAKER GSB 120 SV 2 8 + AUX IN DC IN 9 V A 3 5 SÄKERHET OCH INSTALLATION 5 RF-exponeringsvarning 5 Viktig varningsinformation om batteri 6 ÖVERSIKT 6 Kompatibilitet med Bluetooth-enhet 6 Kontroller

Läs mer

Aastra 7147a analog telefon

Aastra 7147a analog telefon Aastra 7147a analog telefon Innehållsförteckning Telefonens delar 3 Inkommande samtal 4 Utgående samtal 4 Under samtal 5 Samtalslista 5 Snabbknappar 6 Telefoninställningar 6 Väggmontering 8 Telefonens

Läs mer

BRUKSANVISNING Alpha

BRUKSANVISNING Alpha BRUKSANVISNING Alpha 1 Innehåll E-post avisering 11 Inkoppling 3 Kortnummer 7, 12, 13 Land/språk 5 Namnboken 6, 12, 13 Nummerpresentation 8 TeleSvar 9, 10 Tid och datum 5 Uppringning 13 Väggplacering 4

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Bruksanvisning Handi 4 Funktionsbeskrivning Telefon Programversion 4.6.0 eller senare Rev C Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Använda Telefon... 3 2.1 Kontaktlistan... 3 2.2 Ringa samtal... 4 2.3

Läs mer

Svensk version. Inledning. Lådans innehåll. IP004 Sweex Wireless Internet Phone

Svensk version. Inledning. Lådans innehåll. IP004 Sweex Wireless Internet Phone IP004 Sweex Wireless Internet Phone Inledning Först och främst tackar vi dig till ditt köp av Sweex Wireless Internet Phone. Med denna internettelefon kan du snabbt och lätt kommunicera via röstsamtal

Läs mer

Din manual PHILIPS SE1401B http://sv.yourpdfguides.com/dref/1013531

Din manual PHILIPS SE1401B http://sv.yourpdfguides.com/dref/1013531 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för PHILIPS SE1401B. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

Snabbstartguide CD181/CD186

Snabbstartguide CD181/CD186 Snabbstartguide CD181/CD186 Viktiga säkerhetsinstruktioner Använd endast den strömförsörjning som anges i tekniska data. Se till att produkten inte kommer i kontakt med vätska. Risk för explosion om batteriet

Läs mer

Manual. Hemtelefoni via mobilnätet.

Manual. Hemtelefoni via mobilnätet. Manual. Hemtelefoni via mobilnätet. Grattis till ett riktigt smart val! Hemtelefoni via mobilnätet är en smart och prisvärd tjänst, där du ringer precis som vanligt fast till ett lägre pris. Den enda skillnaden

Läs mer

Zodiac Me2You Privat Mobil Radio. Användarhandbok

Zodiac Me2You Privat Mobil Radio. Användarhandbok Zodiac Me2You Privat Mobil Radio Användarhandbok Introduktion Privat mobil radio(pmr) låter dig prata med så många människor du vill, så ofta du vill, utan licens eller samtalsavgifter. Den är väldigt

Läs mer

Bruksanvisning TP329

Bruksanvisning TP329 Bruksanvisning TP329 1 2 BRUKSANVISNING TP-329 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING...1 INTRODUKTION...1 HUVUDFUNKTIONER...1 SÄKERHET OCH UNDERHÅLL...3 Säkerhetsinformation...3 Vård av denna Produkt...3

Läs mer

Comfort Focus Bruksanvisning. Comfort Focus. För ökad koncentration och inlärning. Svenska

Comfort Focus Bruksanvisning. Comfort Focus. För ökad koncentration och inlärning. Svenska Comfort Focus Bruksanvisning Comfort Focus För ökad koncentration och inlärning Svenska 1 Laddning Produkterna drivs av uppladdningsbara batterier, och har en driftstid på 6-10 timmar. Ett tomt batteri

Läs mer

Manual för Snom 370. http://support.easytelefoni.se support@easytelefoni.se 0774-400 600

Manual för Snom 370. http://support.easytelefoni.se support@easytelefoni.se 0774-400 600 Manual för Snom 370 Innehållsförteckning 1. Överblick Snom 370 2. Ringa med telefonen 2.1. Ringa genom att slå telefonnummer 2.2. Ringa med snabbknappar 2.3. Ringa från dina kontakter 2.4. Söka i kontaktlistan

Läs mer

Manual för Snom 760. http://support.easytelefoni.se support@easytelefoni.se 0774-400 600

Manual för Snom 760. http://support.easytelefoni.se support@easytelefoni.se 0774-400 600 Manual för Snom 760 Innehållsförteckning 1. Överblick Snom 760 2. Ringa med telefonen 2.1. Ringa genom att slå telefonnummer 2.2. Ringa med snabbknappar 2.3. Ringa från dina kontakter 2.4. Söka i kontaktlistan

Läs mer

Användarmanual TextAppen Online

Användarmanual TextAppen Online Användarmanual TextAppen Online Innehåll Innehåll... 2 Registera dig... 3 Logga in på Textappen online... 5 Samtal... 6 Ringa samtal... 6 Avsluta samtal... 7 Spara samtal... 7 Besvara samtal... 8 Ringa

Läs mer

VIKTIG INFORMATION Kära kund, tack för att du valde UMA digitala vågen från Casa Bugatti. Som alla andra produkter ska denna produkt användas med omsorg och försiktighet för att vågen inte skadas. VAR

Läs mer

Användarmanual. Sollampa Asinara [BILD PÅ LAMPAN] Importör. Förbrukad vara:

Användarmanual. Sollampa Asinara [BILD PÅ LAMPAN] Importör. Förbrukad vara: Användarmanual Sollampa Asinara [BILD PÅ LAMPAN] Importör Förbrukad vara: Kära kund Hjälp till att hålla vår natur ren! När du vill slänga produkten i framtiden ber vi dig betänka att den innehåller värdefulla

Läs mer

Bruksanvisning Vi rekommenderar att du läser denna manual innan telefonen tas i bruk.

Bruksanvisning Vi rekommenderar att du läser denna manual innan telefonen tas i bruk. Bruksanvisning Vi rekommenderar att du läser denna manual innan telefonen tas i bruk. 2 INNEHÅLL Introduktion Knappfunktioner Installation Placering Uppkoppling av basstationen Laddning av handenheten

Läs mer

FUNKTIONER. Basenhet. Indikeringslampa för nätspänning / linje. Teckenfönster. nummerregister. SOS-knapp. Knapp för uppkoppling till linje

FUNKTIONER. Basenhet. Indikeringslampa för nätspänning / linje. Teckenfönster. nummerregister. SOS-knapp. Knapp för uppkoppling till linje FUNKTIONER Basenhet Indikeringslampa för nätspänning / linje Knapp för nummerregister Knapp för uppkoppling till linje Sifferknappar Hörlur Teckenfönster SOS-knapp Knapp för återuppringning Knapp för snabbtelefon

Läs mer

Kortfattad användarhandbok

Kortfattad användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome D6050 Kortfattad användarhandbok Viktiga säkerhetsinstruktioner Varning Elnätet har klassificerats som farligt. Det enda sättet att stänga

Läs mer

CL100. Borrmall. Telefon med hörslinga och telefonsignalsindikator. INNEHÅLL Bildöversikt...2-3 Inledning...4

CL100. Borrmall. Telefon med hörslinga och telefonsignalsindikator. INNEHÅLL Bildöversikt...2-3 Inledning...4 CL100 Telefon med hörslinga och telefonsignalsindikator Art nr 273010 Återförsäljare Bruksanvisning Borrmall 80 mm Bo Edin AB är en världsledande innovatör och leverantör av högkvalitativa hörselprodukter.

Läs mer

Lur på/av, som man tar emot och avslutar samtal med

Lur på/av, som man tar emot och avslutar samtal med BeoCom 5 Innan du börjar 3 Denna handledning innehåller anvisningar om hur du installerar och använder luren med en BeoLine 2-basstation. Du kan också använda luren med andra basstationer, t.ex. en BeoLine-

Läs mer

VÄLKOMMEN. Snabb startguide. philips. Anslut. Installera. Använd

VÄLKOMMEN. Snabb startguide. philips. Anslut. Installera. Använd VÄLKOMMEN Snabb startguide 1 2 3 Anslut Installera Använd philips + Vad finns i lådan? CD440 Base station ELLER CD440/CD445 Handenhet CD445 Basenhet - Strömadapter Telefonsladd - 2x AAA uppladdningsbara

Läs mer

Kortfattad användarhandbok

Kortfattad användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome D200 D205 Kortfattad användarhandbok Viktiga säkerhetsinstruktioner Varning Elnätet har klassificerats som farligt. Det enda sättet att

Läs mer

ALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR IALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR

ALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR IALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR ALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR IALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR ALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR IALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR SÄKERHETSANVISNINGAR Tillverkaren rekommenderar en korrekt användning av belysningsapparaterna! Därför

Läs mer

Registrera produkten och få tillgång till support på. CD190 CD195. Snabbstartguide. 1 Anslut 2 Komma igång 3 Få

Registrera produkten och få tillgång till support på.   CD190 CD195. Snabbstartguide. 1 Anslut 2 Komma igång 3 Få Registrera produkten och få tillgång till support på www.philips.com/welcome CD190 CD195 Snabbstartguide 1 Anslut 2 Komma igång 3 Få Viktiga säkerhetsinstruktioner Använd endast den strömförsörjning som

Läs mer

BRUKSANVISNING. PreView Mirabell. Lättanvänd flerfunktionstelefon med bakgrundsbelyst teckenfönster

BRUKSANVISNING. PreView Mirabell. Lättanvänd flerfunktionstelefon med bakgrundsbelyst teckenfönster BRUKSANVISNING PreView Mirabell Lättanvänd flerfunktionstelefon med bakgrundsbelyst teckenfönster Telematic Nordic AB - Metallvägen 5-43533 Mölnlycke - SWEDEN Tel: 031-887598 - E-post: service@telematic.se

Läs mer

Bruksanvisning. Maxcom KXT400

Bruksanvisning. Maxcom KXT400 Bruksanvisning Maxcom KXT400 Egenskaper Nummerpresentatör (CID) för FSK och DTMF Skärm med bakgrundsbelysning Kontrasten på skärmen kan ändras Minne för ingående- och utgående telefonnummer R-knapp, Redial

Läs mer

MANUAL SVENSKA BLACKSTAR DECT E1100

MANUAL SVENSKA BLACKSTAR DECT E1100 The brightest star in the sky MANUAL SVENSKA 280115 BLACKSTAR DECT E1100 Grattis till inköpet av din Blackstar DECT E1100. Läs nogrannt igenom manualen innan du sätter igång. Ovan visas en enkel förklaring

Läs mer

Svenska. 10 Avsluta högtalar-/headsetsamtal/radera/avbryt

Svenska. 10 Avsluta högtalar-/headsetsamtal/radera/avbryt HearPlus 317ci 16 15 14 1 2 3 4 5 6 7 13 12 11 10 9 8 Svenska 1 Kraftig blixtlampa 2 Headsetuttag 3 Återuppringning 4 R-knapp 5 Tonkontroll 6 Volymkontroll för luren 7 Knapp för extra förstärkning 8 Snabbval

Läs mer

Alcatel First Reflexes. Alcatel. OmniPCX Office ARCHITECTS OF AN INTERNET WORLD

Alcatel First Reflexes. Alcatel. OmniPCX Office ARCHITECTS OF AN INTERNET WORLD Alcatel First Reflexes Alcatel OmniPCX Office ARCHITECTS OF AN INTERNET WORLD Hur används denna manual? How Du förfogar över en digital apparat Alcatel First Reflexes. Denna apparat som är mycket enkel

Läs mer

BeoCom 2. Handledning

BeoCom 2. Handledning BeoCom 2 Handledning Innan du börjar Denna handledning innehåller anvisningar om hur du installerar och använder luren BeoCom 2 med en BeoLine-bas. Du kan även använda luren med andra baser, t.ex. en BeoCom

Läs mer

Bluetooth Halsslinga för hörapparater. Bruksanvisning NL 200

Bluetooth Halsslinga för hörapparater. Bruksanvisning NL 200 Bluetooth Halsslinga för hörapparater Bruksanvisning NL 200 Information om äkerhet 1 Information om äkerhet Avsedd användning NL200 teleslinga har utvecklats att upprätta en anslutning med Bluetooth-kompatibla

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Massagedyna Artikelnummer 7580-1033

B R U K S A N V I S N I N G. Massagedyna Artikelnummer 7580-1033 B R U K S A N V I S N I N G Massagedyna Artikelnummer 7580-1033 1 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Massagedyna Artikelnummer 7580-1033 Följ allltid nedanstående säkerhetsföreskrifter vid användning av massagedynan,

Läs mer

Trådlös digitaltelefon (DECT) med nummervisning & högtalarfunktion DDP-300 Bruksanvisning

Trådlös digitaltelefon (DECT) med nummervisning & högtalarfunktion DDP-300 Bruksanvisning Trådlös digitaltelefon (DECT) med nummervisning & högtalarfunktion DDP-300 Bruksanvisning Var vänlig läs denna innan du använder telefonen. Innan du använder enheten Var vänlig se installationsdetaljer

Läs mer

USER S MANUAL LUFTKONDITIONERING. Modell: AC-110 ANVÄNDARHANDBOK

USER S MANUAL LUFTKONDITIONERING. Modell: AC-110 ANVÄNDARHANDBOK USER S MANUAL LUFTKONDITIONERING Modell: AC-110 ANVÄNDARHANDBOK Tack för att du har valt denna luftkonditionering av högsta kvalitet. Läs denna användarhandbok noga innan du använder apparaten. Vid eventuella

Läs mer

Svenska Norsk Dansk Suomi. PhoneEasy. 336w

Svenska Norsk Dansk Suomi. PhoneEasy. 336w Norsk Dansk Suomi PhoneEasy 336w 1 2 6 3 4 7 8 12 13 5 9 10 11 14 1 15 2 3 5 6 7 Norsk 2 3 5 6 7 8 Ringindikator UPP Volym / Återuppringning NED Volym / Nummerpresentatör Snabbvalsknappar Ring upp / Avsluta

Läs mer

Kabellös laddningsplatta

Kabellös laddningsplatta Kabellös laddningsplatta sv Bruksanvisning Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 14220AB4X5IX 2019-03 Kära kund! Med din nya laddningsplatta laddar du din Qikompatibla apparat mobiltelefoner, surfplattor eller liknande

Läs mer

Öronmärkesscanner UHF eller LF

Öronmärkesscanner UHF eller LF Original bruksanvisning Art: 9057019 & 9057020 Öronmärkesscanner UHF eller LF Myrangatan 4 745 37 Enköping - Tlf. 010-209 70 50 order@p-lindberg.se www.p-lindberg.se Öronmärkesscanner, UHF-modell Art.

Läs mer

Elektronisk timer. Ställa in aktuell tid. Inställning av vinter-/sommartid. Använda klockan tillsammans med ugnen. Ställa in tillagningstiden

Elektronisk timer. Ställa in aktuell tid. Inställning av vinter-/sommartid. Använda klockan tillsammans med ugnen. Ställa in tillagningstiden Elektronisk timer SE 1 aktuell tid/normalläge (manuellt) 2 minus (-) 3 plus (+) När apparaten har anslutits till elnätet visas siffrorna 0 00 i displayen. Tryck på knapp 1. Du ställer in aktuell tid genom

Läs mer

POWERED WOOFER BLUETOOTH SYSTEM. Svensk Instruktions Manual AVIN R2

POWERED WOOFER BLUETOOTH SYSTEM. Svensk Instruktions Manual AVIN R2 POWERED WOOFER BLUETOOTH SYSTEM Svensk Instruktions Manual AVIN R2 Läs igenom hela denna manual innan du påbörjar användning. Spara manualen för framtida bruk. När du läst igenom detta material, önskar

Läs mer

BRUKSANVISNING DBX-97

BRUKSANVISNING DBX-97 BRUKSANVISNING DBX-97 1 ALLMÄNNA FUNKTIONER 1.1 ALLMÄNT OM FÖRÄLDRAENHETEN: 1. Indikatorlampor: Tänds när ljudnivån är inställd. Tänds när ljud från babyrummet hörs 2. Strömindikator: Tänds när föräldraenheten

Läs mer

Bruksanvisning. Maxcom KXT-801

Bruksanvisning. Maxcom KXT-801 Bruksanvisning Maxcom KXT-801 Egenskaper Nummerpresentatör (CID) för FSK och DTMF Skärm med bakgrundsbelysning Kontrasten på skärmen kan ändras Minne för ingående- och utgående telefonnummer 1 direktminne

Läs mer

Bruksanvisning. HappyDay. talande personvåg

Bruksanvisning. HappyDay. talande personvåg Bruksanvisning HappyDay talande personvåg Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1: Inledning... 3 2: Beskrivning och leveransinnehåll... 4 3: Strömförsörjning... 4 4: Start och knappbeskrivning...

Läs mer

Enheten drivs av ett inbyggt, uppladdningsbart litiumpolymerbatteri. Ladda det inbyggda batteriet i minst fyra timmar

Enheten drivs av ett inbyggt, uppladdningsbart litiumpolymerbatteri. Ladda det inbyggda batteriet i minst fyra timmar M-276 BT/BTB Bruksanvisning BLUETOOTH-STEREOHÖRLURAR Läs igenom anvisningarna noggrant innan enheten används. KONTROLLERNAS PLACERING 1. Strömbrytare PÅ/AV; Uppspelning/Paus; Ta emot samtal/vidarekoppla

Läs mer

Din manual DORO X40 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3881436

Din manual DORO X40 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3881436 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information, specifikationer,

Läs mer

Snabbguide Konftel 250

Snabbguide Konftel 250 Conference phones for every situation Snabbguide Konftel 250 SVENSK Beskrivning Konftel 250 är en konferenstelefon för anslutning till analogt telefonuttag. På www.konftel.com/250 hittar du en handbok

Läs mer

VÄLKOMMEN Snabb startguide

VÄLKOMMEN Snabb startguide VÄLKOMMEN Snabb startguide 1 2 3 Anslut Installera Använd philips + Vad finns i lådan? CD640 basstation eller - Connect Install Enjoy CD640/CD645 handenhet CD645 basstation Nätdel för basstation Welcome

Läs mer

Kortfattad användarhandbok

Kortfattad användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/support D4550 Kortfattad användarhandbok Viktiga säkerhetsinstruktioner Varning Elnätet har klassificerats som farligt. Det enda sättet att stänga

Läs mer

SNOM 710 Version 1.0 Jämtlands Gymnasieförbund, Linda Lignell 2014-03-16

SNOM 710 Version 1.0 Jämtlands Gymnasieförbund, Linda Lignell 2014-03-16 Lathund för: SNOM 710 Version 1.0 Jämtlands Gymnasieförbund, Linda Lignell 2014-03-16 INNEHÅLL 1. TA EMOT SAMTAL... 3 2. RINGA SAMTAL... 4 3. SAMTALSHISTORIK... 4 4. KONTAKTLISTA & KONTAKTSÖKNING... 5

Läs mer

Batteriladdning. Kontrollernas placering:

Batteriladdning. Kontrollernas placering: ANVÄNDARHANDBOK Batteriladdning Enheten har ett inbyggt, laddningsbart li-jonbatteri av typen DC 3,7 V, 330 mah. Ladda det enligt följande: Sätt i den lilla kontakten i den medföljande anslutningskabeln

Läs mer

MyDiagnostick 1001R - Manual till enheten UI0003-004 FINAL Revision 1. MyDiagnostick 1001R. Manual till enheten. Sid. 1 av 10

MyDiagnostick 1001R - Manual till enheten UI0003-004 FINAL Revision 1. MyDiagnostick 1001R. Manual till enheten. Sid. 1 av 10 MyDiagnostick 1001R Manual till enheten Sid. 1 av 10 Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 3 1.1 Avsedd användning... 3 1.2 Programvara... 3 1.3 Kontaktuppgifter... 3 1.4 Varningar... 3 2 FÖRPACKNING...

Läs mer

Doro Comfort 1010. Svenska

Doro Comfort 1010. Svenska Doro Comfort 1010 Svenska 1 2 3 4 5 6 11 10 9 8 7 1. Upp/Samtalslista 2. Vänster menyknapp/ok 3. Samtalsknapp 4. Ned/Återuppringning 5. Knapplås 6. Högtalare 7. Telefonbok 8. Återupptagningsknapp 9. Ljudlös

Läs mer

Blackstar DECT B184 Manual

Blackstar DECT B184 Manual Blackstar DECT B184 Manual Svenska 1.8GHz DECT Trådlös telefon med nummerpresentation Läs igenom säkerhetsinstruktionerna innan telefonen tas i bruk. Använd bara de batterier som medföljer denna telefon.

Läs mer

Nokia bilhandenhet Installationsanvisning Användarhandbok

Nokia bilhandenhet Installationsanvisning Användarhandbok Nokia bilhandenhet Installationsanvisning Användarhandbok HSU-4 CUW-3 9232831 Utgåva 2 2004-2006 Nokia Med ensamrätt Det är förbjudet att återskapa, överföra, distribuera eller lagra delar av eller hela

Läs mer

För att bevara instrumentet i detta skick och för säker användning måste du som användare alltid följa instruktionerna i denna bruksanvisning!

För att bevara instrumentet i detta skick och för säker användning måste du som användare alltid följa instruktionerna i denna bruksanvisning! Universalladdare P400-LCD 100% återvunnet papper, klorfri blekning Denna bruksanvisning har publicerats av Voltcraft, 92240 Hirschau/ Tyskland. Tel 0180/586 582 723 8 Copyright 2006 av Voltcraft Ingen

Läs mer

Handi Telefon. Bruksanvisning. För Handi med telefonfunktion. Programversion 3.10.12 eller senare. Rev G

Handi Telefon. Bruksanvisning. För Handi med telefonfunktion. Programversion 3.10.12 eller senare. Rev G Bruksanvisning Handi Telefon För Handi med telefonfunktion Programversion 3.10.12 eller senare Abilia AB, Kung Hans väg 3, Sollentuna, Box 92, 191 22 Sollentuna, Sweden Phone +46 (0)8-594 694 00 Fax +46

Läs mer

KULFORMAD HÖGTALARE. Bluetooth-högtalare med NFC-teknik. Användarhandbok

KULFORMAD HÖGTALARE. Bluetooth-högtalare med NFC-teknik. Användarhandbok Bluetooth-högtalare med NFC-teknik Användarhandbok Bäste kund, Tack för att du köpt en IRC-produkt. Vi är mycket glada att du har valt en av våra produkter. Vi är säkra på att du kommer att ha mycket glädje

Läs mer

BeoCom 6000. Handledning

BeoCom 6000. Handledning BeoCom 6000 Handledning Innan du börjar 3 Denna handledning innehåller anvisningar om hur du installerar och använder luren BeoCom 6000 med en BeoLine-bas. Du kan även använda luren med andra baser, t.ex.

Läs mer

ANHANG. DB 110plus. Bruksanvisning

ANHANG. DB 110plus. Bruksanvisning ANHANG DB 110plus ES IT Bruksanvisning Denna broschyr visar en översikt över din DB 110plus. DB 110PLUS 1 ON/OFF POWER REFRESH 10 9 8 7 6 5 BATTERY Lo Hum Norm Hi Hum 2 4 3 ANHANG ÖVERSIKT 1 Torkkammare

Läs mer

Snabbguide. Anslutningar. Digital trådlös telefon PQQW15793ZA DC0807PF0 NE-3/3. Modellnr. KX-TG8200NE

Snabbguide. Anslutningar. Digital trådlös telefon PQQW15793ZA DC0807PF0 NE-3/3. Modellnr. KX-TG8200NE TG8200NE_QG_(sw-sw).fm Page 1 Friday, September 7, 2007 9:35 AM Snabbguide Rutinunderhåll L Rengör produkten med en mjuk och torr trasa. Produktens yta kan repas om du torkar eller gnuggar på den med en

Läs mer

CL1400 Telefon med hörslinga, indikeringlampa och nummerpresentatör

CL1400 Telefon med hörslinga, indikeringlampa och nummerpresentatör CL1400 Telefon med hörslinga, indikeringlampa och nummerpresentatör Art nr 273022 Bruksanvisning Introduktion 3 Översikt...4 Display...6 Ikoner som visas i displayen...7 Ansluta telefonen, batterier...8

Läs mer

jbl on stage micro II högtalardocka till iphone/ipod

jbl on stage micro II högtalardocka till iphone/ipod Användarhandbok Svenska iphone/ipod ingår inte jbl on stage micro II högtalardocka till iphone/ipod Viktiga säkerhets Instruktioner Vänligen läs följande försiktighetsanvisningar innan användning: 1. Läs

Läs mer

ANVÄNDARHANDBOK KXT 441 Plus

ANVÄNDARHANDBOK KXT 441 Plus ANVÄNDARHANDBOK KXT 441 Plus Egenskaper Nummerpresentatör (CID) med engelsk röst Minne för 69 st ingående- och 20 st utgående telefonnummer (max 12 siffror), 10 st kortnummer (max 12 siffror), Olika ringmelodier

Läs mer

BODYGROOMER. MT 6030 Wet & Dry SVENSKA

BODYGROOMER. MT 6030 Wet & Dry SVENSKA BODYGROOMER MT 6030 Wet & Dry SVENSKA A B E F G C D H I J 2 SVENSKA 43-50 3 SÄKERHET Observera följande instruktioner vid användning av enheten: 77Enheten är bara utformad för användning i hemmet. 77Den

Läs mer

Blackstar KTL-2002C. Delar & Komponenter MANUAL SVENSKA

Blackstar KTL-2002C. Delar & Komponenter MANUAL SVENSKA Blackstar KTL-2002C MANUAL SVENSKA Teknikmagasinet Sweden AB, Box 637, 175 27 Järfälla - Tel: 08-4451030 Delar & Komponenter 1. Linje uttag 2. Finns ej på den Europeiska modellen 3. Uttag för 9V Adapter

Läs mer

Telia Pen Numerik Personsökaren i pennformat

Telia Pen Numerik Personsökaren i pennformat TEKNISKA DATA Personsökare för Ton- och Numeriksökning. Telia Pen Numerik Personsökaren i pennformat Batteri: 1,5 V alkaliskt batteri, typ IEC LR6. Räcker 1 500 timmar. Dimensioner: Bredd: 24 mm Höjd:

Läs mer

Alltid redo att hjälpa till. Registrera din produkt och få support på SRP3011. Frågor? Kontakta Philips.

Alltid redo att hjälpa till. Registrera din produkt och få support på  SRP3011. Frågor? Kontakta Philips. Alltid redo att hjälpa till Registrera din produkt och få support på www.philips.com/support Frågor? Kontakta Philips SRP3011 Användarhandbok Innehållsförteckning 1 Din universalfjärrkontroll 2 Introduktion

Läs mer

INTERPHONE Bluetooth hjälm-headset med Interphone. Användarmanual

INTERPHONE Bluetooth hjälm-headset med Interphone. Användarmanual INTERPHONE Bluetooth hjälm-headset med Interphone Användarmanual Innehållsförteckning Tack för förtroendet...1 Information...2 Förpackningens innehåll...2 Produktbeskrivning...3 Laddning...4 Att sätta

Läs mer

GA310 Vibration Steering Wheel RS-100

GA310 Vibration Steering Wheel RS-100 GA310 Vibration Steering Wheel RS-100 OBS! Utsätt inte Vibration Steering Wheel RS-100 för extrema temperaturer. Placera inte enheten i direkt solljus eller i närheten av värmeelement. Använd inte Vibration

Läs mer

SENSUS Web edition. Infotainment guide VÄLKOMMEN TILL SENSUS INFOTAINMENT

SENSUS Web edition. Infotainment guide VÄLKOMMEN TILL SENSUS INFOTAINMENT Infotainment guide SENSUS Web edition VÄLKOMMEN TILL SENSUS INFOTAINMENT Den här bilagan är avsedd att ge en kortfattad överblick över de vanligaste funktionerna i Sensus Infotainment och hjälpa dig att

Läs mer

Gigaset Repeater. Issued by Siemens Home and Office Communication Devices GmbH & Co. KG Schlavenhorst 66 D-46395 Bocholt

Gigaset Repeater. Issued by Siemens Home and Office Communication Devices GmbH & Co. KG Schlavenhorst 66 D-46395 Bocholt s Issued by Siemens Home and Office Communication Devices GmbH & Co. KG Schlavenhorst 66 D-46395 Bocholt Siemens Home and Office Communication Devices GmbH & Co. KG 2005 All rights reserved. Subject to

Läs mer

Registrera din produkt och få support på TCP320/00. Användarhandbok

Registrera din produkt och få support på  TCP320/00. Användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome TCP320/00 Användarhandbok 1 Viktigt! Säkerhet Viktiga säkerhetsinstruktioner Läs de här instruktionerna. Följ samtliga instruktioner. Använd

Läs mer

WUB5511 Elektrisk Värmefilt

WUB5511 Elektrisk Värmefilt WUB5511 Elektrisk Värmefilt Svensk Bruksanvisning Läs alltid först igenom bruksanvisningen och spara den för framtida hänvisningar Sid 2 VIKTIGA anvisningar! Spara för framtida bruk! VARNING: EJ avsedd

Läs mer

Kortfattad användarhandbok

Kortfattad användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/support D230 D235 Kortfattad användarhandbok Viktiga säkerhetsinstruktioner Varning Elnätet har klassificerats som farligt. Det enda sättet att

Läs mer

Alcatel First Reflexes

Alcatel First Reflexes Alcatel First Reflexes Alcatel OmniPCX 4400 ARCHITECTS OF AN INTERNET WORLD Så här använder du denna manual Du förfogar över en digital apparat Alcatel First REFLEXES. Åtgärder Lyft luren Lägg på luren

Läs mer

Tack för att du har köpt CPE. CPE-enheten ger dig trådlös nätverksanslutning med hög hastighet.

Tack för att du har köpt CPE. CPE-enheten ger dig trådlös nätverksanslutning med hög hastighet. Snabbstart Tack för att du har köpt CPE. CPE-enheten ger dig trådlös nätverksanslutning med hög hastighet. I det här dokumentet får du den information om CPE som du behöver för att börja använda enheten

Läs mer

Snabbguide Konftel 300 SVENSK

Snabbguide Konftel 300 SVENSK Snabbguide Konftel 300 SVENSK Beskrivning Konftel 300 är en konferenstelefon för anslutning till analogt telefonuttag, mobil/ DECT-telefon eller dator. På www.konftel.com/300 hittar du en handbok med utförligare

Läs mer

HeartSine samaritan PAD Trainer Användarmanual

HeartSine samaritan PAD Trainer Användarmanual HeartSine samaritan PAD Trainer Användarmanual INNEHÅLLSFÖRTECKNING HeartSine samaritan PAD Konfiguration HeartSine samaritan PAD Trainer 3 HeartSine samaritan PAD Trainer Tillbehör 3 Inställning och programmering

Läs mer