#komitrim Höstens lättaste val?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "#komitrim Höstens lättaste val?"

Transkript

1 Mat, motion & motivation #17 Malla gick ner 25 kg: Stödet gör hela skillnaden! Kom igång med Itrims löparskola Recept i tidningen: Kycklingburgare med rödbetstzatziki #komitrim Höstens lättaste val?

2 Itrim h Kina * 瑞 爱 轻 Enligt WHO är en tredjedel av Kinas vuxna befolkning överviktig och man ligger nu på samma nivå som det globala snittet. Det blir en spännande utmaning för Itrim som öppnade sina tre första center i Guangzhou, Kina, sommaren Som programansvarig på Itrim har jag genom åren mött många människor med olika bakgrund, olika åldrar och från olika länder som kämpar med sin vikt. De allra flesta vittnar om samma sak: Det är svårt att göra en hållbar livsstilsförändring på egen hand. Vanans makt är enormt stor! Just därför är en bärande del i Itrims viktminskningsprogram det personliga stödet. Malla Sjöholm berättar på sidan 7 att hon idag lämnat sitt jojo-bantande bakom sig tack vare att hon gjorde jobbet ordentligt denna gång. Tillsammans med sin hälsorådgivare Åsa har hon tagit tag i orsaken till att hon inte kunnat hålla vikten tidigare. Det personliga stödet får du som medlem på våra center, där vi erbjuder flera typer av medlemskap. Nu lanserar vi devisen #komitrim i sociala medier för att dela med oss av våra erfarenheter och inspirera även dig som idag inte är medlem. Via #komitrim hittar du mängder av recept, smarta tips för att hålla vikten, träningstips och vår löparskola som du kan läsa mer om på sid 4. Välkommen till Itrims värld! Anna Eliasson är programansvarig på Itrim och har just flyttat hem till Sverige igen efter att ha arbetat 1,5 år för Itrim i San Francisco, USA. Ansvarig utgivare Martin Anderlind, Redaktör Sofia Heurlin Produktion Julia Lundmark Redaktionsråd Jesper Tengblad, Sofia Heurlin, Frida Rundqvist, Julia Lundmark Foto Stefan Bohlin, Carolin Eriksson Tryck italgraf media Du vet väl att du som Itrim-medlem får träna på alla våra center, så passa på när du har vägarna förbi Guangzhou, Köln eller San Francisco! *Itrim ( 瑞 står för Sverige, 爱 står för kärlek, 轻 står för lätt) Vardagsmotion - den viktigaste motionen! På Itrim vurmar vi för vardagsmotionen och rekommenderar våra medlemmar att använda stegräknare för att hålla koll på att de har gått sina dagliga steg. Forskning publicerad i den amerikanska medicintidskriften Jama visar att de som använder stegräknare är klart mer fysiskt aktiva. De som satte upp ett mål för hur många steg de skulle gå varje dag rörde sig mer, gick ner i vikt och sänkte dessutom sitt blodtryck. Glöm inte att all rörelse räknas! När du tvättar bilen för hand gör du t ex av med energi motsvarande 2550 steg. Hur många steg du gör av med när du räfsar löv, målar huset eller klipper gräset hittar du på Exempel på vardagsmotion: Gå i trappor Fiska Arbeta i trädgården Promenera till jobbet Stig av bussen lite tidigare Lek med barn eller barnbarn Gå ut med hunden (eller grannens) Städa Cykla till affären Tvätta bilen Plocka bär och svamp

3 Jag har hållt vikten i fyra år! I april var det fyra år sedan Fredrik Nyström började på Itrim. Den sommaren kom han tillbaka från sin semester, brunbränd, utvilad och 40 kilo lättare. Själva viktminskningsdelen minns Fredrik som ganska enkel. Under de första veckorna bytte han ut alla måltider mot måltidsersättning. Jag har inte alltid disciplinen, då är det skönt att få stöd! - Fettet rasade av mig och musklerna som gömde sig därunder kom fram. Väldigt motiverande! När jag skulle lämna mina barn på dagis efter sommaren kom personalen fram och hälsade. Dom kände inte igen mig! Idag har Fredrik hållt vikten i fyra år och är motionsmedlem på Itrim. Han gillar verkligen den familjära stämningen på centret. Fredriks recept för att hålla vikten är att äta mindre portioner, äta regelbundet, träna minst tre gånger i veckan och använda stegräknare. - Det är inte så komplicerat faktiskt. Jag använder Handflatemetoden, går steg per dag och tränar tre gånger i veckan på Itrim. Även om det kan låta enkelt att äta mindre och träna mer så har jag inte alltid den självdisciplinen och då är det skönt att veta att Gilberto, Anette och de andra på centret finns där och hejar på. Lär känna Fredrik mer på youtube.com/itrimsverige Där hör du Fredrik berätta om vad som fick honom att bestämma sig för att gå ner i vikt en gång för alla. Vi kan avslöja att det involverar ett par skosnören... - Det är sköna människor och jag får enormt mycket stöd och pepp i min träning. Träningen är extremt viktig för att jag ska må bra inte bara fysiskt, utan även mentalt. Sverige i trim! Itrim vill bidra till ett lättare och friskare liv. Det gör vi genom att dela med oss av all den kunskap och erfarenhet vi har inom Itrim-kedjan. Följ #komitrim i sociala medier och ta del av recept, inspiration och konkreta tips inom mat och motion! #komitrim Vad utmärker Itrim? Personlig hälsorådgivare och gruppträffar Snabba resultat och långsiktighet Vetenskapligt och välbeprövat program #Itrim Cecilia Mattson Westman Med er hjälp gick jag ner 20 kilo förra året, vilket ledde till att jag äntligen blev gravid. Och i måndags föddes vår underbara dotter Juni! viktresan14 Så här glad är jag över att nästan nått min målvikt innan bikinisäsongen!! #kämparglöd #icandoit #kalasgladtjej För tips och inspiration, följ oss gärna i våra sociala kanaler: facebook.com/itrimsverige, Instagram: itrim_sverige Läs mer om Itrim-programmet och forskningen bakom detsamma på itrim.se

4 Soffpotatis eller hurtbulle? Häng med i Itrims löparskola Nu lanserar Itrim en löparskola på nätet som vänder sig till alla som vill komma igång att springa eller utveckla sin löpning. I Facebook-appen Från soffpotatis till hurtbulle placerar du dig själv på hurtbulleskalan och får ett åtta-veckors löpschema som passar just dig. Kopplat till löparskolan finns flera instruktionsfilmer med hälsorådgivaren Julia Liv där hon bl a går igenom - grunderna i löpning, löpskolning, löpteknik, backträning och intervallträning. Löparskolan består av tre åtta-veckors träningsprogram: Ett för dig som vill komma igång att springa, ett för dig som vill springa en mil och ett för dig som vill springa milen på under 50 minuter. Se filmerna på itrim.se/ loparskolan Filmerna ligger på Itrim Sveriges Youtube-kanal och hemsida, itrim.se/loparskolan. Träningsprogrammen finns som Facebook-app (du loggar in och väljer program via ditt Facebook-konto). För dig som inte vill använda dig av appen på Facebook, finns träningsprogrammen dessutom tillgängliga som nedladdningsbara pdf:er via itrim.se. Visste du att: På Itrim erbjuder vi Individuell motion, vår form av personlig träning, för dig som vill få praktiska tips, råd och inspiration.

5 Möt Julia Liv, din löpcoach på nätet Lever som hon lär: Julia har hittills sprungit 6 maror, 8 halvmaror, några terränglopp och en hel del andra millopp. Hon springer 4-7 mill per vecka och blandar intervallpass och distanspass och ser även till att hinna med två styrkepass i veckan. Ingen som har sett de instruktionsfilmer som Julia spelat in för Itrims löparskola kan undgå att se att hon älskar att springa. - Löpning är min stora passion! Jag blir glad av att springa och tycker att det är ett praktiskt och enkelt sätt att träna. Det är bara att dra på sig skorna och ge sig ut. Inga tider att passa eller dyr utrustning att införskaffa. En annan fördel med löpning som träningsform tycker hon är att det går snabbt att se resultat. -Jag möter ofta människor som säger att jag är absolut ingen löpare och jag hatar att jogga - men som, med rätt träningsupplägg, bara några få veckor senare verkligen njuter av att ha genomfört ett löppass ute i naturen, säger Julia. De flesta av Itrims center erbjuder idag löparskolor och många av Itrims hälsorådgivare är hängivna löpare. - Med Itrims löparskola på nätet vill vi hjälpa ännu fler människor att upptäcka denna enkla och roliga träningsform! Med Itrims löparskola vill vi hjälpa ännu fler människor att upptäcka denna enkla och roliga träningsform! Julia har arbetat inom Itrim-kedjan sedan Hon är utbildad hälsoutvecklare, personlig tränare och yogalärare, samt även utbildad hälsorådgivare inom Itrim-kedjan. Hon började sin karriär inom Itrim med att arbeta som hälsorådgivare och arbetar idag som centeransvarig på ett Itrim-center. - Jag har världens bästa jobb! Det är fantastiskt att få bidra till att människor förbättrar sin livskvalitet så enormt! Julias tre tips för lättare löpning: Sätt realistiska mål. Sätt upp små mål i början, så pass små mål så du känner att du kan lyckas. Känslan av att lyckas ger tillfredsställelse och en god vana genererar ofta fler goda vanor. Förhandla inte med dig själv. Skriv in dina löppass i din kalender, prioritera och genomför dem. Känner du dig trött och seg kan jag lova att den känslan försvinner efter ett löppass. Däremot så ska du lyssna på din kropp och ta det lugnt om du har en infektion i kroppen. Anmäl dig till lopp. Det finns väldigt många roliga lopp att springa, korta och långa, på asfalt och i skog, på dagtid eller vid midnatt. Att delta i ett lopp är en fantastisk känsla! Anmäl dig till ett lopp idag så har du något att se fram emot.

6 Kycklingburgare med rödbets-tsatsiki 2 portioner 250 g kycklingfilé, gärna halvfryst 1 schalottenlök 1 ägg 1 tsk sambal oelek 1/2 tsk pressad citron 1 msk sojamjöl olja att steka i salt och peppar Gör så här: 1. Skär kycklingen i bitar. 2. Skala och finhacka löken. Mixa kyckling och lök. Rör ner ägg, sambal oelek, 1/2 tsk salt, pressad citron och sojamjöl. 3. Forma burgare och stek på medelvärme i lite olja. 4. Lägg ihop burgare med sallad, tomat och ev. rödlöksringar. Feta- och rödbetsgratinerade laxkuber Fetaost och rödbetor är en ljuvlig kombination som passar fint till lax. I Itrims kokböcker hittar du fler goda, nyttiga och lättlagade recept. Smaklig måltid! Rödbets-tsatsiki Skala och riv 2 stora rödbetor grovt. Blanda med 1 dl minifraiche. Smaksätt ev. med lite finriven pepparrot och en droppe honung. Smaka av med salt och peppar. Ett alternativ är att först fräsa grovriven rödbeta i 1 tsk olja för att få en mildare smak. Vänd ihop med minifraiche när den svalnat något. 2 portioner ca 200 g färska rödbetor 250 g laxfilé 50 g mager fetaost några kvistar färsk oregano (eller 1 tsk torkad) citronpeppar salt 1 msk olivolja Sallad: Grönsallad Gurka Rödlök Gör så här: 1. Koka rödbetorna i ca 20 minuter. Låt svalna lite, skala och skär i klyftor. 2. Skär laxen i kuber. Lägg alltsammans i en ugnsfast form. Smula över fetaost, strö över oregano (spara lite till garnering), citronpeppar och eventuellt lite salt. Ringla över olivolja. 3. Gratinera i ugnen i 150 grader i ca minuter beroende på hur genomstekt du vill ha fisken. Blanda salladen och dekorera fisken med lite extra oregano innan du serverar. Mallas favorit! På kan du lära dig hur du storleksbestämmer din portion enligt Itrims Handflatemetod.

7 Malla gick ner 25 kilo Stödet gör hela skillnaden! över Mallas mat- och motionsvanor och gjort en plan för bestående förändring. - Vi som har problem med att hålla vikten vet nog innerst inne vad som krävs, men det svåra är att få poletten att trilla ner. Jag har fått hjälp att se orsakerna till att jag alltid gick upp i vikt igen och fått verktygen för att ändra mitt beteende. Åsa ställde frågorna, jag hittade svaren inom mig och tillsammans identifierade vi mina nycklar och fallgropar. Hon vägledde mig men jag gjorde jobbet. Jag är övertygad om att det är så det måste fungera för att det ska hålla. Även gruppträffarna med andra medlemmar, som också bestämt sig för att gå ner i vikt en gång för alla, tycker hon har gett väldigt mycket. - På gruppträffarna har vi delat varandras erfarenheter och haft väldigt roliga och spännande diskussioner. Vi har haft olika teman varje gång och pratat om allt från tröstätande till hur vi skulle hantera julens frestelser. Blivit av med sötsuget Tidigare åt Malla stora portioner, tog gärna om och åt när hon kände sig sugen. Malla Sjöholm har bantat under större delen av sitt vuxna liv. Hon har gått ner i vikt många gånger. Och upp i vikt lika många gånger. För drygt ett år sedan gick hon ner 25 kilo och har hållt sin vikt sedan dess. Malla har alltid levt ett aktivt liv och tränat hyfsat regelbundet, men hon har inte varit nöjd med sin vikt. Viljan att gå ner i vikt fanns där - men hon hade fastnat i ett jojo-beteende. - För mig har inte det svåra varit själva viktminskningen. Gått ner i vikt har jag gjort så många gånger på egen hand. Jag har provat allt från ViktVäktarna till GI och LCHF. Mitt problem var att jag alltid gick upp i vikt igen. När jag började på Itrim var jag inställd på att det skulle bli samma sak denna gång. Men så fel jag hade! Själva viktminskningen är ju bara en liten del av Itrims program. Det är allt det andra som är hela grejen. Själva viktminskningen är ju bara en liten del av Itrims program. Det är allt det andra som är hela grejen. På Itrim har Malla fått stöd av sin personliga hälsorådgivare Åsa, vilket hon ser som en avgörande faktor till att hon idag håller vikten. Tillsammans har de reflekterat - Den största skillnaden för mig matmässigt är att jag äter mindre portioner och att jag äter regelbundet. Jag änvänder Handflatemetoden till att avgöra ungefär hur mycket jag ska lägga upp på min tallrik och i Itrims kokböcker hittar jag mycket matinspiration. Fetaoch rödbetsgratinerade laxkuber är en favorit. Malla åt tidigare väldigt mycket sötsaker, men idag är det inget hon längtar efter. - Min stora grej var att jag var så beroende av sötsaker vilket gjorde att mitt blodsocker, och mitt humör, åkte upp och ner. Jag sov också dåligt av allt socker. Det är jag helt av med idag. Jag vill helt enkelt inte ha sött, är inte det minsta sugen. För en gammal sockerråtta som jag är det en fantastisk känsla! I våras sprang Malla Göteborgsvarvet för första gången, ett lopp på två mil. Något som tidigare kändes som en omöjlighet. - Det är verkligen en dröm jag har haft länge. Men för 25 kilo sedan var det inte genomförbart. Nu sprang jag och det var helt fantastiskt! Jag njöt av varenda meter! Följ Mallas blogg och hennes uppladdning inför Göteborgsvarvet nästa år på itrimalla.blogg.se Laga Mallas favoritrecept ur Itrims blåa kokbok, se föregående sida.

8 Har du bestämt dig för att gå ner i vikt en gång för alla? Välkommen till Itrim. En vetenskaplig studie av Itrims resultat, genomförd av forskare vid Karolinska Institutet och Uppsala Universitet, visar att Itrims medlemmar i snitt går ner 10,9 kilo under de första veckorna och behåller sin viktminskning efter både ett och två år. Dessa resultat gör Itrim världsledande inom varaktig viktminskning. Itrimprogrammet fokuserar på de tre delarna mat, motion och motivation. Mat: En snabb viktminskning i början håller motivationen uppe och hjälper till att bryta gamla matovanor. Fokus på portionsstorlekar, regelbundna måltider och Itrims Handflatemetod där grundregeln är att du kan äta allt, men inte alltid och inte hur mycket som helst. Itrim har flera kokböcker med inspirerande recept. Motion: På Itrim hjälper vi dig till nya motionsvanor, både i vardagen och i träningslokalen. Vi använder Activio pulsträning* så att du på ett tydligt och enkelt sätt kan följa din puls under motionspasset och hitta den nivå som passar just dig. Resultatet blir en effektivare, säkrare och mer individanpassad träning. *kan variera mellan olika Itrim-center Motivation: Att förändra beteenden är inte lätt. Ofta behövs professionellt stöd för att lyckas. Hos Itrim får du individuell rådgivning och coaching från hälsorådgivare och motionsledare. Du får även regelbundna gruppträffar med en fast grupp för föreläsningar, inspiration och erfarenhetsutbyte. Vad passar dig? Olika människor har olika behov av stöd och motivation. Därför har vi flera olika typer av medlemskap hos Itrim; Guld-, Silver- eller Bronsmedlemskap. Det finns dessutom Dagkort för dig som vill motionera på dagtid och ett Gruppkort för er som anmäler er som grupp. Våra program finns även utan bindningstid. Välkommen att hitta det medlemskap som passar just dig bäst! Läs mer om aktuellt utbud och priser, samt vår viktminskningsgaranti på

Jag är så stolt! Abeba gick ner 29 kilo: Ny kokbok! Vi bjuder på recept

Jag är så stolt! Abeba gick ner 29 kilo: Ny kokbok! Vi bjuder på recept Mat, motion & motivation #15 Ny kokbok! Vi bjuder på recept Marie motionerade sig till San Francisco Gratis Hälsocheck - kupong i tidningen! Abeba gick ner 29 kilo: Jag är så stolt! Då Nu Itrim-programmet

Läs mer

Jag vägde 120 kg. Gratis mellanmål kupong i tidningen. Itrims resultat vetenskapligt granskade. Itrim fyller 10 år. Amanda har helt ändrat livsstil:

Jag vägde 120 kg. Gratis mellanmål kupong i tidningen. Itrims resultat vetenskapligt granskade. Itrim fyller 10 år. Amanda har helt ändrat livsstil: Mat, motion & motivation #14 Gratis mellanmål kupong i tidningen Itrims resultat vetenskapligt granskade Itrim fyller 10 år Amanda har helt ändrat livsstil: Jag vägde 120 kg Det har hänt mycket på Itrim

Läs mer

#komitrim. 3tips: Birgitta Thörn: - men inte alltid. "Jag grundade itrim utifrån mina egna erfarenheter" Du kan äta allt

#komitrim. 3tips: Birgitta Thörn: - men inte alltid. Jag grundade itrim utifrån mina egna erfarenheter Du kan äta allt #komitrim inspireras VI har hittat vår form 3tips: så blir löpningen roligare! Itrims hälsoapp Du kan äta allt - men inte alltid Birgitta Thörn: "Jag grundade itrim utifrån mina egna erfarenheter" Laga

Läs mer

Gratis mellanmål - kupong i tidningen Itrim bästa kedjan! Malin gick ner 18 kg för två år sedan: Jag är förvånad över att det gick så lätt

Gratis mellanmål - kupong i tidningen Itrim bästa kedjan! Malin gick ner 18 kg för två år sedan: Jag är förvånad över att det gick så lätt Mat, motion & motivation #13 Gratis mellanmål - kupong i tidningen Itrim bästa kedjan! Malin gick ner 18 kg för två år sedan: Jag är förvånad över att det gick så lätt Notiser Itrim gör skillnad! Jag är

Läs mer

Nyttigheter! Yoghurtglass! Koll på vikten! Vi bjuder på nyttiga recept. Tips från hälsorådgivaren. Anette har gått ner 10 kg med Itrim:

Nyttigheter! Yoghurtglass! Koll på vikten! Vi bjuder på nyttiga recept. Tips från hälsorådgivaren. Anette har gått ner 10 kg med Itrim: Mat, motion & motivation #16 Mat, motion & motivation #16 Nyttigheter! Yoghurtglass! Vi bjuder på nyttiga recept Koll på vikten! Tips från hälsorådgivaren Anette har gått ner 10 kg med Itrim: Idag Träning

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 41. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 41. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 41. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 41. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 41 Recept Kött/fisk Ca 600 gram torskfilé 700 gram tunnskivad kycklingfilé 1 Potatis/ris/pasta 900 gram potatis 1 Hej! Vi inleder denna oktobervecka med vår gästkock Fredrik Jonssons

Läs mer

Enkla recept som alla gillar till vardag eller fest!

Enkla recept som alla gillar till vardag eller fest! Matinspiration & Recept från Coop Enkla recept som alla gillar till vardag eller fest! Låt Coop planera veckans middagar! Matlådan Vår Middag hjälper dig att äta mer varierat utan att du behöver lägga

Läs mer

Färskostgratinerad lax. Allt-i-ett-rätt med kyckling. Lasses cottage pie. Rostat grönt med pocherade ägg

Färskostgratinerad lax. Allt-i-ett-rätt med kyckling. Lasses cottage pie. Rostat grönt med pocherade ägg Vecka 12 Färskostgratinerad lax Allt-i-ett-rätt med kyckling Lasses cottage pie Rostat grönt med pocherade ägg Hej! Denna veckan inträder både påsk och sommar - inte illa alls. Okej, "sommar" är kanske

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 50 MÅNDAG Fiskgratäng

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE LCHF- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE LCHF- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE LCHF- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 20 MÅNDAG Laxgratäng med

Läs mer

5 dagar. Ingredienser v.35. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.35. Köp gärna med fler matvaror!

5 dagar. Ingredienser v.35. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.35. Köp gärna med fler matvaror! dagar v.3 Recept Kött/fisk 00 gram nötfärs Ca 600 gram kycklingfilé Ca 800 gram fläskkarre 2 pkt bacon 400 gram torskfilé 400 gram lax 2 3 4 Potatis/ris/pasta mm 2 kg potatis pkt pasta 3, Hej! Vi har en

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 41 MÅNDAG Laxfilé

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 18 MÅNDAG Fisk

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 27. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 27. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 27. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 27. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 7 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 500 gram laxfilé Ca 700 gram fläskkarré 1 Potatis/ris/pasta 1 kg potatis 1, Hej! Somriga köttbullar med smak av gräslök och citron i krämig gräddsås

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 19 MÅNDAG Laxfilé

Läs mer

Ingredienser v.37. Recept. Hej! Bra att ha hemma v.37. Veckans meny: Köp gärna med fler matvaror!

Ingredienser v.37. Recept. Hej! Bra att ha hemma v.37. Veckans meny: Köp gärna med fler matvaror! v.7 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs 600 gram laxfilé Ca 700 gram bjärekycklingfilé pkt prosciutto Potatis/ris/pasta mm pkt bulgur pkt glasnudlar Grönsaker vitlök rödlök gul lök 50 gram sugersnaps plocksallad

Läs mer

Linssallad med halstrad lax. Krämig rotfruktssoppa. Kycklingrullar med tomater i balsamvinäger. Kikärtsbiffar

Linssallad med halstrad lax. Krämig rotfruktssoppa. Kycklingrullar med tomater i balsamvinäger. Kikärtsbiffar Vecka 35 Linssallad med halstrad lax Krämig rotfruktssoppa Kycklingrullar med tomater i balsamvinäger Kikärtsbiffar Jag gillar verkligen lax. Det är gott med bara lite flingsalt på men går dessutom att

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE LCHF- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE LCHF- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE LCHF- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 24 MÅNDAG Helstekt fisk

Läs mer

Norrländska pannbiffar med brynt pepparrotssmör och ugnsbakade rotfrukter

Norrländska pannbiffar med brynt pepparrotssmör och ugnsbakade rotfrukter Norrländsk veckomeny - Måndag Norrländska pannbiffar med brynt pepparrotssmör och ugnsbakade rotfrukter 4 port (tillagningstid ca 50-60 min) Ugnsbakade rotfrukter 2 morötter 4 potatisar 1 palsternacka

Läs mer

Nya, snabba vardagsfavoriter!

Nya, snabba vardagsfavoriter! Nya, snabba vardagsfavoriter! Wokstrimlor med limedressing och koriander 4 portioner 5 10 min ca 400 g wokstrimlor 2 lime (saft och rivet skal) 1/2 msk syltad ingefära 2 tsk Sambal Oelek 3 msk Kikkoman

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 6. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 6. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 6. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 6. Köp gärna med fler matvaror! dagar v 6 Recept Potatis/ris/pasta förp pasta Grönsaker vitlök gul lök citroner aubergine gurka salladshuvud kruka basilika kruka persilja påse bladspenat tomat,,,,, Hej! En krämig och snabblagad pasta

Läs mer

3 DAGAR VECKA 3 VECKANS MENY

3 DAGAR VECKA 3 VECKANS MENY DAGAR VECKA Hej och välkomna tillbaka till vardagen efter några härliga julveckor. Vi fortsätter på temat med lätta och fräscha rätter så här i början av det nya året. Först ut på menyn har vi klassikern

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE LCHF- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE LCHF- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE LCHF- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 43 MÅNDAG Färskostöverbakad

Läs mer

Ingredienser v.28. Recept. Veckans meny: Bra att ha hemma v.28. Köp gärna med fler matvaror! Hej!

Ingredienser v.28. Recept. Veckans meny: Bra att ha hemma v.28. Köp gärna med fler matvaror! Hej! v.28 Recept Kött/fisk Ca 600 gram kycklingfilé Ca 500 gram nötfärs Ca 550 gram falukorv Ca 500 gram laxfilé Ca 800 gram fläskkotlett 1 2 3 5 Potatis/ris/pasta mm 2 kg fast potatis 1 pkt pasta 1 pkt ris

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 47 MÅNDAG Fisk

Läs mer

5 nyttiga och enkla recept i höstmörkret

5 nyttiga och enkla recept i höstmörkret 5 nyttiga och enkla recept i höstmörkret Ugnsbakad lax med råris och pestosås 4 portioner, ca 30 min, 684 kcal Laxfilé 600 g Råris 4 portioner Rödlök 1 st Babyspenat 80 g Citron ½ st Grönsaksbuljongtärning

Läs mer

3 DAGAR VECKA 48 VECKANS MENY

3 DAGAR VECKA 48 VECKANS MENY 3 DAGAR VECKA 48 Hej! Vi är inne på 3:e veckan med vår folkkära gästkock Plura Jonsson. I över 40 år har han varit sångare och låtskrivare i gruppen Eldkvarn. Men det är först på senare år Plura Jonsson

Läs mer

Ingredienser v.17. Recept. Veckans meny: Bra att ha hemma v.17. Köp gärna med fler matvaror! Hej!

Ingredienser v.17. Recept. Veckans meny: Bra att ha hemma v.17. Köp gärna med fler matvaror! Hej! v.17 Recept Kött/fisk Ca 600 gram kycklingfilé Ca 500 gram nötfärs Ca 550 gram falukorv Ca 500 gram laxfilé Ca 700-800 gram fläskkotlett 1 2 3 5 Potatis/ris/pasta mm 2 kg fast potatis 1 pkt pasta 1 pkt

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v.4. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.4. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v.4. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.4. Köp gärna med fler matvaror! dagar v.4 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 600 gram laxfilé Ca 700 gram kycklingklubbor Potatis/ris/pasta pkt quinoa, Hej! Vi har en riktigt färgglad vecka framför oss med massa goda och härliga grönsaker

Läs mer

3 DAGAR VECKA 26 VECKANS MENY

3 DAGAR VECKA 26 VECKANS MENY DAGAR VECKA 6 Hej! Sommar, sol och lyxiga färsburgare i pitabröd med fetaost- och avokadoröra får inleda veckans meny. Både burgare och majskolv passar utmärkt att grilla en varm sommardag om man så vill.

Läs mer

Ingredienser v.27. Recept. Hej! Bra att ha hemma v.27. Veckans meny: Köp gärna med fler matvaror!

Ingredienser v.27. Recept. Hej! Bra att ha hemma v.27. Veckans meny: Köp gärna med fler matvaror! Ingredienser v.7 Recept Kött/fisk Ca 500 gram nötfärs fläskytterfilé, ca 600 gram Ca 700 gram Bjärekycklingfilé Potatis/ris/pasta mm kg färskpotatis, Grönsaker 450 gram morötter broccoli rödlök tomat paprika

Läs mer

Vecka 32,4 port. Matnyttigt! MatHems Familjematkasse! Recept. Ingredienser

Vecka 32,4 port. Matnyttigt! MatHems Familjematkasse! Recept. Ingredienser Vecka, port Ingredienser Kött/fisk 00-600 gram laxfilé pkt lammfärs, ca 00-00 gram pkt lövbiff, ca 00-00 gram 700 gram kycklinginnerfiléer Potatis/ris/pasta mm kg potatis pkt pasta 800 gram sötpotatis,

Läs mer

3 DAGAR VECKA 7 VECKANS MENY

3 DAGAR VECKA 7 VECKANS MENY DAGAR VECKA 7 Hej! Välkomna till en ny spännande matvecka. För er som inte var med oss förra veckan så kan jag berätta att vi nu har glädjen att välkomna Tina Nordström som kommer att gästa Tastelines

Läs mer

Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga god och hälsosam mat och alla ingredienser ingår. Smaklig måltid!

Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga god och hälsosam mat och alla ingredienser ingår. Smaklig måltid! GI Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga god och hälsosam mat och alla ingredienser ingår. Smaklig måltid! VECKANS MENY 2 pers. Vecka 4 Måltid 1 Ugnsbakad fisk med

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v. 5. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v. 5. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v. 5. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v. 5. Köp gärna med fler matvaror! dagar v. 5 Recept Kött/fisk Ca 500 gram hönsfärs pkt kabanoss Ca 800 gram torskfilé Potatis/ris/pasta 900 gram potatis Hej! Den här veckan har vi Ulrika Brydling som gör ett minigästspel i matkassen. Ulrika

Läs mer

Recept. Ingredienser v.23. Hej! Bra att ha hemma v.23. Veckans meny: Köp gärna med fler matvaror!

Recept. Ingredienser v.23. Hej! Bra att ha hemma v.23. Veckans meny: Köp gärna med fler matvaror! Ingredienser v. Kött/fisk Ca 600 gram laxfilé Ca 800 gram fläskkarré Ca 000 gram kycklingben Recept Potatis/ris/pasta mm kg fast potatis, Grönsaker gul lök vitlök 500 gram morötter 500 gram palsternackor

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 22 MÅNDAG Potatis

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 17 MÅNDAG Hemgjorda

Läs mer

VECKANS MENY. 4 pers. Vecka 12. Måltid 1. Ostgratinerade fyllda paprikor. Måltid 2. Fisk med gräddig blomkål & betor. Måltid 3

VECKANS MENY. 4 pers. Vecka 12. Måltid 1. Ostgratinerade fyllda paprikor. Måltid 2. Fisk med gräddig blomkål & betor. Måltid 3 Äkta matglädje FAMILJE- KASSEN EKO Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! VECKANS MENY 4 pers. Vecka 12 Måltid

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 50 MÅNDAG Hoisinglazad

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE LCHF- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE LCHF- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE LCHF- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 25 MÅNDAG Stekt fisk med

Läs mer

3 DAGAR VECKA 27 VECKANS MENY. Hej och välkomna till en ny härlig matvecka tillsammans med oss. Vi startar med rosmarinkryddade

3 DAGAR VECKA 27 VECKANS MENY. Hej och välkomna till en ny härlig matvecka tillsammans med oss. Vi startar med rosmarinkryddade DAGAR VECKA 7 INGREDIENSER RECEPT Hej och välkomna till en ny härlig matvecka tillsammans med oss. Vi startar med rosmarinkryddade färsbiffar med rostade rödbetor och getostkräm. Klassiska och goda smaker

Läs mer

Recept. Ingredienser v 29. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 29. Köp gärna med fler matvaror! Ekologisk Matkasse. 3-dagar

Recept. Ingredienser v 29. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 29. Köp gärna med fler matvaror! Ekologisk Matkasse. 3-dagar Ekologisk Matkasse -dagar Ingredienser v 9 Recept Kött/fisk Ca 800 gram fryst torskfilé 500 gram nötfärs 500 gram fryst kycklingfilé Potatis/ris/pasta kg potatis paket pasta Hej! Välkommen till en ny vecka

Läs mer

5 dagar. Ingredienser v.10. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.10. Köp gärna med fler matvaror!

5 dagar. Ingredienser v.10. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.10. Köp gärna med fler matvaror! dagar v.10 Recept Kött/fisk Ca 800 gram falukorv Ca 00 gram nötfärs Ca 600 gram kycklingfilé Ca 00 gram laxfilé 1 pkt salami 1 3 Potatis/ris/pasta mm kg potatis 1 pkt pasta 1 pkt ris, 1,3 Hej! Välkomna

Läs mer

5 dagar. Ingredienser v.39. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.39. Köp gärna med fler matvaror!

5 dagar. Ingredienser v.39. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.39. Köp gärna med fler matvaror! dagar v.39 Recept Kött/fisk Ca 00 gram nötfärs Ca 600 gram laxfilé Ca 40-00 gram fläskfilé 700 gram kycklinginnerfilé 1 2 3 Potatis/ris/pasta mm 1 kg fast potatis 1 pkt pasta 1 pkt lasagneplattor 1,4 2

Läs mer

Pasta med krämig vitlökssås och kräftstjärtar. Kyckling tandoori. Falukorv caprese. Sötpotatis- och kikärtsgryta

Pasta med krämig vitlökssås och kräftstjärtar. Kyckling tandoori. Falukorv caprese. Sötpotatis- och kikärtsgryta Vecka 48 Pasta med krämig vitlökssås och kräftstjärtar Kyckling tandoori Falukorv caprese Sötpotatis- och kikärtsgryta Laktosfria kassen är för dig som känner som jag, att det är viktigt med smak, gärna

Läs mer

LCHF. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid!

LCHF. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! Äkta matglädje LCHF Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY 2 pers. Vecka 18 Måltid 1 Citron

Läs mer

5 dagar. Ingredienser v 52. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 52. Köp gärna med fler matvaror!

5 dagar. Ingredienser v 52. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 52. Köp gärna med fler matvaror! 5 dagar v 5 Kött/fisk Ca 500 gram nötfärs Ca 600 gram kycklingfilé Ca 400 gram räkor Ca 600 gram fläskkotletter Recept 3 4 5 Potatis/ris/pasta 900 gram potatis pkt pasta 3,5 4 Hej! Julaftonsveckan är här

Läs mer

Lax med pepparrotssås och stompad morot. Köttfärssås med champinjoner. Gul currykyckling med äpple. Frittata med majs och fetaost

Lax med pepparrotssås och stompad morot. Köttfärssås med champinjoner. Gul currykyckling med äpple. Frittata med majs och fetaost Vecka 48 Lax med pepparrotssås och stompad morot Köttfärssås med champinjoner Gul currykyckling med äpple Frittata med majs och fetaost Hej! Denna veckan serveras världens bästa snabbmat. Frittata, eller

Läs mer

Vecka 32. Fisksoppa med grädde och citron. Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås. Tjockkorv med tysk surkål. Pasta med krämig sås och svamp

Vecka 32. Fisksoppa med grädde och citron. Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås. Tjockkorv med tysk surkål. Pasta med krämig sås och svamp Vecka 32 Fisksoppa med grädde och citron Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås Tjockkorv med tysk surkål Pasta med krämig sås och svamp Ekologiska kassen är för dig som känner precis som vi, att det

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 31. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 31. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 31. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 31. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v Recept Potatis/ris/pasta förp pasta Grönsaker vitlök gul lök citroner aubergine gurka salladshuvud kruka basilika kruka persilja påse bladspenat tomat,,,,, Hej! En krämig och snabblagad

Läs mer

Ingredienser v 19. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 19. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Ingredienser v 19. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 19. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 9 Recept Potatis/pasta/ris förp quinoa förp pizzabottnar Hej! En sallad fullspäckad av nyttigheter som quinoa, sojabönor och granatäpple får inleda den här veckan. Visste

Läs mer

FLEXITARIAN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid!

FLEXITARIAN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! Äkta matglädje FLEXITARIAN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! VECKANS MENY 2 pers. Vecka 15 Måltid 1 Fisk

Läs mer

Tomatsoppa med kräfttoast. vecka 44

Tomatsoppa med kräfttoast. vecka 44 Tomatsoppa med kräfttoast vecka 44 familj Tomatsoppa med kräfttoast cirka 30 min a Näringsinnehåll/portion: Energi: 2677 kj/ 631 kcal. Protein 23,1 g. Fett 31,1 g. Kolhydrater 60,3 g. Ingredienser: Tomatsoppa

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 7. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 7. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 7. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 7. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 7 Recept Kött/fisk Ca 600 gram laxfilé Ca 600 gram fläskkotlett Ca 700 gram tvådelad kycklingfilé Potatis/ris/pasta kg potatis Hej! Stekta lax med het majs- och zucchinisallad får

Läs mer

Bra att ha hemma v.52 Veckans meny:

Bra att ha hemma v.52 Veckans meny: Ingredienser v.5 Kött/fisk Ca 500 gram nötfärs Ca 600 gram bjärekyckling Ca 600-800 gram torskfilé Recept Potatis/ris/pasta mm 900 gram potatis pkt pasta Grönsaker gul lök rödlök citron vitlök tomater

Läs mer

Recept. Ingredienser v.29. Veckans meny: Bra att ha hemma v.29. Köp gärna med fler matvaror! Hej!

Recept. Ingredienser v.29. Veckans meny: Bra att ha hemma v.29. Köp gärna med fler matvaror! Hej! v.9 Kött/fisk Ca 600 gram torskfilé 500 gram nötfärs Ca 0 gram rökt skinka pkt bacon Ca 700 gram tvådelad kycklingfilé Recept 4 5 Potatis/ris/pasta mm kg potatis 500 gram pasta 4 Grönsaker 450 gram morötter

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE LCHF- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE LCHF- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE LCHF- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 5 MÅNDAG Laxsoppa med

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 17. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 17. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 17. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 17. Köp gärna med fler matvaror! 3 dagar Ingredienser v 7 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 650 gram kycklingfilé Ca 800 gram torskrygg 3 Hej! Den här veckan hittar du en spännande rätt med raw currysås och grönsakspasta på menyn.

Läs mer

Recept. Ingredienser v.39. Veckans meny: Bra att ha hemma v.39. Köp gärna med fler matvaror! Hej!

Recept. Ingredienser v.39. Veckans meny: Bra att ha hemma v.39. Köp gärna med fler matvaror! Hej! v.39 Kött/fisk Ca 600 gram rödspättafilé Ca 500 gram nötfärs Ca 000 gram kycklingben Ca 800 gram falukorv Ca 500 gram lövbiff Recept 2 5 3 Potatis/ris/pasta mm kg mjölig potatis 3 bakpotatisar pkt pasta

Läs mer

En Lättare Vecka. http://enlattarevecka.wordpress.com/

En Lättare Vecka. http://enlattarevecka.wordpress.com/ En Lättare Vecka Måndag: Majsplättar med halloumichampinjoner Tisdag: Kycklingstroganoff Onsdag: Lax med potatis och broccolimos Torsdag: Linssoppa Fredag: Pasta Calypso Lördag: Ugnsstekt kycklingfilé

Läs mer

3 DAGAR VECKA 28 VECKANS MENY

3 DAGAR VECKA 28 VECKANS MENY DAGAR VECKA 8 Hej och välkomna till ännu en härlig sommarvecka med nya smarriga rätter på menyn. Skrubba rent grillgallret för här kan du grilla den honungsglazade fläskkarrén med sparris och ugnsrostad

Läs mer

3 DAGAR VECKA 12 VECKANS MENY

3 DAGAR VECKA 12 VECKANS MENY DAGAR VECKA Hej! Den här veckan hälsar vi Kurt Weid välkommen som vår nya gästkock i Tastelines Matkasse. Kurt kommer att bjuda på 5 härliga husmansklassiker alá Kurt under 5 veckor. Som grundare av det

Läs mer

Mer tid för fredag. Nygrillat i butiken

Mer tid för fredag. Nygrillat i butiken Mer tid för fredag Nygrillat i butiken Smarta och festliga recept med lite fusk... Äntligen fredag igen! Skäm bort dig själv och dina vänner med härligt nygrillad kyckling och läckra tillbehör. Med lite

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 3 MÅNDAG Lax

Läs mer

Vecka 19. Ljummen potatissallad med kallrökt lax. Pasta med tomatsås och linser. Nötfärsspett med grekisk tomatsalsa. Nudelsoppa med primörer och tofu

Vecka 19. Ljummen potatissallad med kallrökt lax. Pasta med tomatsås och linser. Nötfärsspett med grekisk tomatsalsa. Nudelsoppa med primörer och tofu Vecka 19 Ljummen potatissallad med kallrökt lax Pasta med tomatsås och linser Nötfärsspett med grekisk tomatsalsa Nudelsoppa med primörer och tofu Hälsokassen är för dig som vill äta lite bättre, lite

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 23 MÅNDAG Kycklingcurry

Läs mer

Varmrökt lax med ljummen potatissallad. vecka 33

Varmrökt lax med ljummen potatissallad. vecka 33 Varmrökt lax med ljummen potatissallad vecka 33 inspiration Varmrökt lax med ljummen potatissallad Potatissalladen får smak av saften och skalet från citron och pepparrot. Det syrliga möter det riviga

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 3. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 3. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 3. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 3. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v Kött/fisk Ca 600 gram laxfilé 500 gram nötfärs 500 gram hönsfärs Recept Potatis/ris/pasta 900 gram potatis förp risnudlar Hej! Välkomna till en ny vintervecka med flera goda smaker

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 21 MÅNDAG Hoisinglazad

Läs mer

5 dagar. Ingredienser v 41. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 41. Köp gärna med fler matvaror!

5 dagar. Ingredienser v 41. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 41. Köp gärna med fler matvaror! 5 dagar v 1 Recept Kött/fisk Ca 600 gram torskfilé Ca 500 gram nötfärs 1 falukorv 700 gram tunnskivad kycklingfilé 1 2 5 Potatis/ris/pasta 900 gram potatis 1 Hej! Vi inleder denna oktobervecka med vår

Läs mer

Recept. Ingredienser v.19. Veckans meny: Bra att ha hemma v.19. Köp gärna med fler matvaror! Hej!

Recept. Ingredienser v.19. Veckans meny: Bra att ha hemma v.19. Köp gärna med fler matvaror! Hej! v.19 Recept Kött/fisk Ca 600 gram torskfilé Ca 500 gram nötfärs Ca 1000 gram kycklingfilé 1 pkt bratwurst Ca 400 gram lövbiff 1 2 3,4 4 5 Potatis/ris/pasta mm 2 kg fast potatis 1 pkt pasta 1,2,4 3 Grönsaker

Läs mer

LCHF. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid!

LCHF. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! LCHF Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! VECKANS MENY 4 pers. Vecka 2 Måltid 1 Baconlindad fisk Måltid 2

Läs mer

Spätta med rödlöksgremolata. vecka 24

Spätta med rödlöksgremolata. vecka 24 Spätta med rödlöksgremolata vecka 24 inspiration Spätta med rödlöksgremolata Ett utsökt fiskrecept där rödlöksgremolata serveras som tillbehör. Den fräscha gremolatan får smak av persilja, citron och lök

Läs mer

Vecka 32. Tonfisksallad. Rostbiff med medelhavsgrönsaker. Bönburgare med salsa och limeyoghurt. Kycklingspett med krispig råkostsallad

Vecka 32. Tonfisksallad. Rostbiff med medelhavsgrönsaker. Bönburgare med salsa och limeyoghurt. Kycklingspett med krispig råkostsallad Vecka 32 Tonfisksallad Rostbiff med medelhavsgrönsaker Bönburgare med salsa och limeyoghurt Kycklingspett med krispig råkostsallad Hälsokassen är för dig som vill äta lite bättre, lite enklare. Vi har

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 28. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 28. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 28. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 28. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 8 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 600 gram laxfilé Ca 700 gram fläskkarré Potatis/ris/pasta kg potatis, Hej! Vi har en härlig sommarvecka framför oss med flera inspirerande och

Läs mer

FLEXITARIAN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid!

FLEXITARIAN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! Äkta matglädje FLEXITARIAN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! VECKANS MENY 6 pers. Vecka 18 Måltid 1 Smörstekt

Läs mer

GRILLA VILT INSPIRATION OCH LÄCKRA GRILLRECEPT FÖR DIG SOM UPPSKATTAR DET GODA I LIVET

GRILLA VILT INSPIRATION OCH LÄCKRA GRILLRECEPT FÖR DIG SOM UPPSKATTAR DET GODA I LIVET GRILLA VILT INSPIRATION OCH LÄCKRA GRILLRECEPT FÖR DIG SOM UPPSKATTAR DET GODA I LIVET Grilla Vilt är något alldeles extra Receptsamlingen med grillat från åke P är här. Fullproppad med unika recept med

Läs mer

Ingredienser v 31. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 31. Köp gärna med fler matvaror! Ekologisk Matkasse. 3-dagar

Ingredienser v 31. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 31. Köp gärna med fler matvaror! Ekologisk Matkasse. 3-dagar Ekologisk Matkasse -dagar Ingredienser v 1 Recept Kött/fisk Ca 500 gram fryst laxfilé Ca 500 gram nötfärs Ca 500 gram fryst kycklingfilé 1 2 Potatis/ris/pasta 2 kg färskpotatis Hej! Välkomna till en härlig

Läs mer

Här kommer veckans AIK-kasse med rejäla måååltider, energirika mellanmåååål och tillsammans supportar vi klubben med en 50-lapp för varje kasse.

Här kommer veckans AIK-kasse med rejäla måååltider, energirika mellanmåååål och tillsammans supportar vi klubben med en 50-lapp för varje kasse. Här kommer veckans AIK-kasse med rejäla måååltider, energirika mellanmåååål och tillsammans supportar vi klubben med en 50-lapp för varje kasse. Bara att anfalla köket. Alla vi som älskar god mat och fotboll

Läs mer

3 DAGAR VECKA 9 VECKANS MENY

3 DAGAR VECKA 9 VECKANS MENY DAGAR VECKA 9 Hej! Lyxiga färsburgare i pitabröd med fetaost- och avokadoröra får inleda veckans meny. Den lättstekta torsken med goda tillbehör som gröna ärtor, potatis och dilldipp är en klassisk och

Läs mer

Pappardelle med rostbiff och basilika. vecka 51

Pappardelle med rostbiff och basilika. vecka 51 Pappardelle med rostbiff och basilika vecka 51 inspiration Pappardelle med rostbiff och basilika För att få den något höstiga känslan och smaken i denna rätt steks köttet tillsammans med svamp och purjolök.

Läs mer

Ingredienser v 22. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 22. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse

Ingredienser v 22. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 22. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse Vegetarisk Matkasse Ingredienser v Recept Potatis/pasta/ris förp quinoa förp pizzabottnar Hej! En sallad fullspäckad av nyttigheter som quinoa, sojabönor och granatäpple får inleda den här veckan. Visste

Läs mer

Tsatsiki (4 portioner) 1 gurka 1 tsk salt 2 dl turkisk yoghurt 2 vitlöksklyftor 2 krm svartpeppar. Grekisk sallad (4 portioner)

Tsatsiki (4 portioner) 1 gurka 1 tsk salt 2 dl turkisk yoghurt 2 vitlöksklyftor 2 krm svartpeppar. Grekisk sallad (4 portioner) Moussaka (4 portioner) 2 st auberginer 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 400 gr köttfärs eller kycklingfärs 4 msk smör 1 burk krossade tomater 1 dl vispgrädde Svartpeppar Örtsalt SÅS 2 tsk kanel 2 dl grädde

Läs mer

Ingredienser v.38. Recept. Veckans meny: Bra att ha hemma v.38. Köp gärna med fler matvaror! Hej!

Ingredienser v.38. Recept. Veckans meny: Bra att ha hemma v.38. Köp gärna med fler matvaror! Hej! v.38 Recept Kött/fisk Ca 00 gram nötfärs Ca 600 gram laxfilé 1 fläskfilé, ca 00 gram 700 gram kycklinginnerfilé 1 2 3 Potatis/ris/pasta mm 1 kg fast potatis 1 pkt pasta 1 pkt lasagneplattor 1,4 2 Grönsaker

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 51. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 51. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 51. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 51. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 5 Recept Kött/fisk Ca 800 gram koljafilé 500 gram nötfärs 600 gram kycklingfilé Potatis/ris/pasta 900 gram potatis Hej! Vi inleder denna vecka med smaker av ljuvlig saffran i form

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 11. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 11. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 11. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 11. Köp gärna med fler matvaror! dagar v Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 800 gram torskfilé pkt bacon Potatis/ris/pasta 900 gram potatis Hej! Ulrika Brydling är kocken som brinner för ekologiskt och närproducerat med hållbar mat

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 41 MÅNDAG Panerad

Läs mer

3 dagar. Recept. Ingredienser v 1. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 1. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Recept. Ingredienser v 1. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 1. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v Kött/fisk Ca 600 gram spättafilé 500 gram nötfärs Ca 400 gram frysta räkor Recept Potatis/ris/pasta pkt pasta 900 gram potatis Hej! Välkomna till 06 med Tastelines Matkasse. Hoppas

Läs mer

Grekiskt. Jukka Karhunen & Co

Grekiskt. Jukka Karhunen & Co Grekiskt Jukka Karhunen & Co Steinerskolan, 8.11.2017 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Grekisk torsk allt-i-ett... 3 Fylld gratinerad aubergine... 4 Ugnsbakad fetaost med oregano, citron och tomat... 5 Tomatsoppa

Läs mer

Zucchinispagetti med tomatsås

Zucchinispagetti med tomatsås Zucchinispagetti med tomatsås Pasta på zucchini är ett bra alternativ för den som vill dra ner på kolhydraterna. Tomatsås 1 msk olivolja 1 st. gul lök, hackad och stekt 2 st. vitlöksklyftor, finhackade

Läs mer

Inspirationshäfte för mat, klimat & en hållbar livsstil

Inspirationshäfte för mat, klimat & en hållbar livsstil Inspirationshäfte för mat, klimat & en hållbar livsstil Foto: Johann Selles Vikten av bra matvanor för hälsan och miljön Maten har stor betydelse för vårt klimat. Såväl produktion, hantering och transport

Läs mer

Recept i vårens tecken Tema picknick. Laga mjölkfritt Enkel sallad gjord på kokt ägg, grönsaker & skinka. Något sött efter: Melon och physalis

Recept i vårens tecken Tema picknick. Laga mjölkfritt Enkel sallad gjord på kokt ägg, grönsaker & skinka. Något sött efter: Melon och physalis Recept i vårens tecken Tema picknick Enkel sallad gjord på kokt ägg, grönsaker & skinka. Något sött efter: Melon och physalis Välkommen till min alldeles egna tidning där jag delar med mig av mina bästa

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 15 MÅNDAG Fisk

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 8. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 8. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 8. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 8. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 8 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 600 gram rödspätta Ca 600 gram fläskytterfilé 2 Potatis/ris/pasta pkt pasta 2 kg potatis 2, Hej! Välkomna till en ny vecka men nya goda vardagsrätter.

Läs mer

Vecka 35,4 port. Nyhet! MatHems Familjematkasse! Recept. Ingredienser

Vecka 35,4 port. Nyhet! MatHems Familjematkasse! Recept. Ingredienser Vecka 3,4 port MatHems Familjematkasse! Hej! I årets sista augustikasse hittar du pestofrikadeller i tomatsås och pasta pesto med kyckling. Två väldigt barnvänliga och enkla rätter från det italienska

Läs mer

Recept. Ingredienser v 28. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 28. Köp gärna med fler matvaror! Originalkasse 3-dagar

Recept. Ingredienser v 28. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 28. Köp gärna med fler matvaror! Originalkasse 3-dagar Originalkasse -dagar Ingredienser v 8 Recept Kött/fisk Ca 600 gram torskfilé 500 gram nötfärs Ca 650 gram fryst minutkycklingfilé Potatis/ris/pasta förp pasta Hej! Getost- och basilikafyllda köttbullar

Läs mer

BON APPÉTIT! Enkla rätter på franska.

BON APPÉTIT! Enkla rätter på franska. BON APPÉTIT! Enkla rätter på franska. Det franska köket förknippas ofta med tidskrävande metoder och svårfunna råvaror. Så behöver det inte alls vara. På bistron och brasseriet i Frankrike serveras ofta

Läs mer

Ingredienserna i våra recept är i första hand ekologiska råvaror med lokala producenter som leverantörer. Aioli på palsternacka 10 portioner

Ingredienserna i våra recept är i första hand ekologiska råvaror med lokala producenter som leverantörer. Aioli på palsternacka 10 portioner Aioli på palsternacka 700 g palsternacka 250 g potatis 1 st röd chili 2 st vitlöksklyftor 1 st citron(saften) 1 dl matolja 1 l grönsaksbuljong örtsalt,vitpeppar socker 1. Skala och skär palsternackan och

Läs mer

3 dagar. Recept. Ingredienser v 5. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 5. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Recept. Ingredienser v 5. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 5. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 5 Recept Potatis/ris/pasta förp dinkelgryn Hej! Dinkelsallad med rostade grönsaker får inleda denna vintervecka. En sallad fullspäckad av nyttigheter från både dinkel, aprikoser och

Läs mer