Integritetspolicy för The Hobbit : Armies of the Third Age och The Hobbit : Kingdoms of Middle-earth

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Integritetspolicy för The Hobbit : Armies of the Third Age och The Hobbit : Kingdoms of Middle-earth"

Transkript

1 Senast uppdaterad den 1 november 2012 Integritetspolicy för The Hobbit : Armies of the Third Age och The Hobbit : Kingdoms of Middle-earth Inledning Välkommen! Kabam har ingått partnerskap med Warner Bros. Interactive Entertainment Inc. för att erbjuda dig The Hobbit : Armies of the Third Age och The Hobbit : Kingdoms of Middle-earth. Genom att delta i dessa spel samtycker du till att din information används i enlighet med både denna Integritetspolicy och Warner Bros. Integritetspolicy, som finns här: Användare i USA: Du samtycker till att dina personuppgifter kommer att samlas in och användas av båda parter. Om du har frågor om någon av Kabams eller Warner Bros. integritetsmetoder kan du skicka din fråga till: Kabam: och/eller Warner Bros.: Kabam, Inc. ( Kabam, vi eller oss ) respekterar dina rättigheter och våra skyldigheter när det gäller din integritet och dina personuppgifter och vi tillhandahåller dig denna integritetspolicy ( policyn eller integritetspolicyn ) för att hjälpa dig att förstå hur vi samlar in, använder, delar, lagrar och avslöjar information som vi får från eller om dig när du använder (1) den webbplats vi driver eller som drivs på våra vägnar och på vilken denna policy finns, inklusive alla webbplatser som finna på webbadresser i kabam.com eller andra Kabam-webbplatser ( webbplatser ) och/eller (2) de tjänster som vi erbjuder och som är åtkomliga på eller genom webbplatserna och/eller andra plattformar, exempelvis genom olika webbläsare för datorer eller mobila enheter, lokalt installerade mobila/trådlösa webbapplikationer, tredjepartsplattformar inklusive social nätverk och andra webbplatser (gemensamt kallade tredjepartsplattformar ) samt olika API-tjänster och andra tjänster som vi kan erbjuda från tid till annan, inklusive utan begränsning omfattande multiplayerspel och -applikationer, sociala spel och applikationer, Internetbaserade och andra spel och applikationer (inklusive mobilapplikationer som länkar till denna Integritetspolicy), gemenskap, forum och bloggar (alla gemensamt kallade tjänster ). Denna policy gäller för din användning av webbplatserna och/eller tjänsterna, inklusive sådana som är tillgängliga på tredjepartsplattformar. I detta avtal avses med begreppet användning att använda, få åtkomst till, spela, installera, logga in på, ansluta till, hämta, besöka eller söka på våra webbplatser eller bland våra tjänster. Kabam, Inc. har tilldelats TRUSTes Privacy Seal, vilken visar att denna integritetspolicy och dessa integritetsmetoder har granskats av TRUSTe för att bekräfta efterlevnaden av TRUSTes programkrav inklusive transparens, ansvarsskyldighet och valfrihet när det gäller insamlande och användning av dina personuppgifter. TRUSTes affärsidé som oberoende tredje part är att påskynda förtroendet för Internet bland konsumenter och organisationer globalt genom sitt ledande förtroendemärkning för integritet och innovativa förtroendelösningar. Om du har frågor eller klagomäl som rör vår integritetspolicy eller våra integritetsmetoder ber vi dig kontakta oss på Om du är missnöjd med vårt svar kan du kontakta TRUSTe här. TRUSTe-programmet omfattar endast information som samlas in genom webbplatsen, och mobilapplikationen, och det omfattar inte information som samlas in genom andra webbplatser eller tjänster.

2 DETTA ÄR ETT JURIDISKT BINDANDE AVTAL MELLAN DIG OCH KABAM OCH GENOM ATT ANVÄNDA WEBBPLATSEN OCH TJÄNSTERNA SAMTYCKER DU TILL VILLKOREN I DETTA AVTAL. Du bör läsa denna policy tillsammans med våra tjänstevillkor som finns här: Kingdoms-of-Middle-earth, och alla andra avtal som tillhandahålls av oss som styr din användning av webbplatserna och tjänsterna. Du bör inte använda webbplatserna och/eller tjänsterna om du inte samtycker till denna policy, våra tjänstevillkor och alla andra avtal som styr din användning av webbplatserna och/eller tjänsterna. Villkor som inte definieras i denna policy ska ha samma betydelse som de har enligt en definition i tjänstevillkoren. För kunder bosatta i USA ingår du kontrakt med Kabam, Inc., ett företag i Delaware. För kunder bosatta utanför USA ingår du kontrakt med Kabam Luxembourg S.ar.L., med säte på 3a rue Thomas Edison, L-1445 Strassen, Storhertigdömet Luxemburg, registrerat i Luxemburg under registernummer B ( Kabam Luxembourg). För kunder bosatta utanför USA kommer Kabam Luxembourg att fungera som datacontroller för allt gällande dataskydd och integritetslagstiftning och Kabam Luxembourg får dela och/eller överföra information, inklusive personuppgifter, till Kabam Inc. i USA, i den utsträckning som det är tillåtet enligt gällande lag, för att användas, avslöjas och delas i enlighet med denna policy. På liknande sätt får Kabam Inc. i USA dela och/eller överföra information, inklusive personuppgifter, till Kabam Luxembourg, i den utsträckning som det är tillåtet enligt gällande lag, och denna information får användas, avslöjas och delas i enlighet med denna policy. För användare i Frankrike, Spanien och Brasilien: Denna integritetspolicy och alla eventuella ändringar av den finns tillgängliga på franska, spanska och portugisiska på begäran. Korrespondens som avser denna Integritetspolicy kan accepteras på franska, portugisiska och spanska. Innehåll Omfattningen av denna policy och de omfattade webbplatserna De typer av information som vi kan samla in Vår användning av cookies och automatisk informationsinsamling Hur vi använder den information vi samlar in När och hur vi delar/avslöjar din information för tredje parter Hur vi håller din information säker Dina val när det gäller användningen av din information Hur du kommer åt och uppdaterar din information Hur du raderar ditt konto och vad som händer när ditt konto sägs upp eller tas bort Vår policy när det gäller barn Ändringar av denna policy Internationell verksamhet. En kommentar till användare utanför USA EUs Safe Harbor-program Dina integritetsrättigheter i Kalifornien Om du har frågor om din integritet

3 Omfattningen av denna policy och de omfattade webbplatserna Denna policy gäller världen över och för alla våra webbplatser och tjänster där vi tillhandahåller en länk till denna policy, inklusive tjänster som är tillgängliga på tredjepartsplattformar, om inte annat anges eller om vi inte erbjuder en länk till en annan policy. Alla webbplatser och tjänster som styrs av denna policy kommer att innehålla en framträdande länk till denna policy på eller nära webbplatsens hemsida (eller genom ett popupfönster på en mobilenhet och/eller andra Internetanslutna enheter ( trådlösa enheter ) när så är möjligt. Denna policy gäller endast för information som vi samlar in på Internet genom användning av webbplatserna eller tjänsterna. Den gäller inte för information som vi kan samla in med andra metoder. Webbplatserna och/eller tjänsterna kan innehålla länkar till andra platser som ägs eller drivs av tredje parter (som nämns i våra tjänstevillkor som länkade platser ). När du klickar på en länk till en länkad plats och/eller besöker webbplatsen för en länkad plats bör du vara medveten om att du lämnar en Kabamwebbplats, och att denna policy inte gäller för sådana länkade platser. Om du använder våra tjänster på eller genom en tredjepartsplattform, inbegripet via trådlösa enheter, kommer din integritet dessutom att vara föremål för de integritetspolicyer och tjänstevillkor som gäller för tredjepartsplattformen. Vi kontrollerar inte och ansvarar inte för tjänstevillkoren, integritetspolicyerna och/eller -metoderna på några länkade platser eller några tredjepartsplattformar som du kan använda för att komma åt webbplatserna och/eller tjänsterna, och du bör läsa policyerna och avtalen för dessa länkade platser och/eller tredjepartsplattformar noggrant. Den typ av information som vi kan samla in Kabam kan samla in olika information från eller om dig beroende på hur du använder webbplatserna eller tjänsterna. Följande exempel lämnas för att hjälpa dig att bättre förstå den information som vi kan samla in genom din användning av och/eller interaktion med webbplatserna och/eller tjänsterna: 1. Information som tas emot genom ditt konto på en tredjepartsplattform. När du använder eller ansluter till en av Kabams webbplatser eller tjänster på eller genom en tredjepartsplattform, till exempel Facebook eller en annan social nätverkssida (inklusive genom att använda ett konto på en tredjepartsplattform för att logga in på en av Kabams webbplatser eller tjänster), ger du oss tillstånd att komma åt och/eller samla in viss information från din profil/ditt konto på en tredjepartsplattform (exempelvis ditt Facebookkonto), i den utsträckning som det är tillåtet enligt avtalsvillkoren och dina sekretessinställningar på tredjepartsplattformen. Den information som du tillåter oss att komma åt och samla in varierar beroende på den Kabamtjänst som du använder samt villkoren för tredjepartsplattformen och dina sekretessinställningar på den. Endast som exempel får Kabam komma åt och/eller samla in en del av eller all följande information från ditt konto på tredjepartsplattformen när du använder eller ansluter till en av Kabams webbplatser eller tjänster på eller genom en tredjepartsplattform: Ditt fullständiga namn såsom det anges på tredjepartsplattformen Din profilbild eller dess webbadress Ditt användar-id-nummer, som är knutet till allmänt tillgänglig information såsom namn och profilbild Användar-ID-numren till dina vänner som också är anslutna till vårt/våra spel Den e-postadress för inloggning som du angav för tredjepartsplattformen när du registrerade dig

4 Din fysiska plats och platsen för dina åtkomstenheter, inklusive eventuella trådlösa enheter Ditt kön Din födelsedag Grupper som du har gått med i på tredjepartsplattformen Dina och dina vänners inlägg (gemensamt kallat information från tredjepartsplattform) Genom att använda en tjänst från Kabam på eller genom en tredjepartsplattform ger du Kabam tillstånd att samla in, lagra och använda din information från tredjepartsplattform i enlighet med denna Integritetspolicy och på det sätt som tillåts enligt villkoren för tredjepartsplattformen och dina sekretessinställningar på tredjepartsplattformen. Du kan välja att inte tillåta att tredjepartsplattformen ger oss viss information om dig, men då kan du kanske inte använda vissa funktioner på våra webbplatser och/eller tjänster. När du använder en Kabamtjänst (antingen genom en tredjepartsplattform eller direkt på en Kabamwebbplats) kan vi tilldela dig ett unikt ID-nummer ( ID-nummer), som inte visas offentligt för andra Kabamanvändare. Du kan dessutom ha möjlighet att välja ett användarnamn och/eller ett karaktärsnamn i spelet (gemensamt kallade användarnamn). Notera att ditt användarnamn kommer att vara allmänt synligt av andra som har tillgång till webbplatserna och/eller tjänsterna, och i vissa fall för andra utanför Kabam genom Internetsökningar och/eller indexering. Vi rekommenderar att du inte använder ditt riktiga namn eller annan information som kan användas för att identifiera dig personligen som en del av ditt användarnamn, eftersom denna information kan användas för att ta oönskad kontakt med dig av tredje parter. Vi ansvarar inte för ditt användarnamn och/eller det sätt på vilket det kan användas av tredje parter. Information som tas emot genom din trådlösa enhet: Pushnotiser Om du använder en Kabamtjänst på eller genom en trådlös enhet kan vi, i enlighet med villkoren i ett gällande avtal med den trådlösa operatören (och om det tillåts enligt dina sekretessinställningar) samla in viss information, exempelvis din unika enhetsidentifikation (ett nummer som automatiskt tilldelas din mobila eller trådlösa enhet), enhetstyp och information som du väljer att tillhandahålla och dela, exempelvis e-postadress (gemensamt kallat mobilinformation ). Du samtycker till att vi får skicka pushnotiser till din mobila enhet för att ge dig speluppdateringar och andra relevanta meddelanden. Du kan avanmäla dig från att ta emot sådana meddelanden när som helst och kan hantera pushnotiser från sidan alternativ eller inställningar i mobilapplikationen. Du kan också hantera dem från din enhets inställningssida för mobilapplikationen. Vi ber dig inte om eller kommer åt eller spårar någon exakt platsbaserad information från din mobilenhet någon gång medan du hämtar eller använder vår mobilapplikation. Information som du ger oss direkt. När du använder någon av webbplatserna eller tjänsterna (däribland genom en tredjepartsplattform) kommer vi att samla in all information som du lämnar till oss, exempelvis följande: Registreringsinformation: För att använda vissa funktioner på webbplatserna eller tjänsterna kan du vara tvungen att registrera ett konto, och i detta fall kommer vi att samla in och lagra all

5 registreringsinformation som du delar med oss, exempelvis, utan begränsning och i den utsträckning som är tillåten enligt gällande lokal lag, ditt födelsedatum, din ålder, e-postadress, ditt lösenord och annan information som hjälper oss att bekräfta din åtkomst till ditt konto och förstå mer om vem du är ( registreringsinformation ). För användare i Brasilien: De data som samlas in och lagras är begränsade till födelsedatum, ålder, e- postadress och lösenord. För användare i Australien: Genom att använda webbplatsen och tjänsterna samtycker du till insamling, användning och avslöjande av dina personuppgifter i enlighet med villkoren i denna policy. Personuppgifter som samlas in i Australien kan överföras till en enhet i ett annat land i enlighet med villkoren i denna policy, och du samtycker härmed till en sådan överföring. Profilinformation: För vissa webbplatser eller tjänster från Kabam kan du också ha möjlighet att lämna ytterligare information om dig själv för att skapa en användarprofil ( profil ) som kommer att vara allmänt synlig av andra. Vi kommer att samla in den information du delar med oss när du skapar din profil, exempelvis ditt för- och efternamn, användarnamn, födelsedatum och kön. Du bör vara noggrann och försiktig när du skapar din profil eftersom din profil, inklusive din profilinformation, kommer att vara allmänt synlig för andra och den kan i vissa fall indexeras av sökmotorer och vara synliga utanför Kabams webbplatser och/eller tjänster. Din profil och/eller profilinformation kan användas av tredje parter för att ta kontakt med dig på oönskade sätt, och Kabam ansvarar inte för information som du lämnar i din profil och/eller det sätt på vilket den används av andra. Offentliga innehåll/delat innehåll: En del av Kabams webbplatser eller tjänster kan göra det möjligt för dig att interagera med andra användare och/eller göra inlägg, dela, kommunicera med eller på annat sätt överföra innehåll offentligt, exempelvis delta i spelarforum, anslagstavlor, nyhetsfeeds, statusuppdateringar, lämna offentliga kommentarer till användares profiler, skicka meddelanden eller inbjudningar till andra användare, chatta med andra användare, lägga upp foton och/eller lämna kommentarer på en vägg (gemensamt kallat delat innehåll eller offentliga inlägg ). Vi kan samla in och lagra arkiv av sådana offentliga inlägg på Kabams servrar, och alla offentliga inlägg är föremål för denna Integritetspolicy och kan användas eller avslöjas i enlighet med villkoren i denna policy och tjänstevillkoren, inklusive men inte begränsat till för att skydda säkerheten och välbefinnandet för medlemmar i allmänheten, minderåriga, Kabams användare, våra anställda och våra webbplatser eller tjänster. Kom ihåg att ditt offentliga inlägg kommer att vara synlig för alla som har tillgång till webbplatserna eller tjänsterna och i vissa fall utanför Kabam eftersom sådana offentliga inlägg i vissa fall kan dyka upp i Internetsökningar och/eller indexeras av sökmotorer. Med hjälp av vissa verktyg kan det vara möjligt för dig eller tredje parter att kopiera, klippa ut och/eller anslå ditt offentliga inlägg eller annan information på andra platser (däribland webbplatser som inte ägs/drivs av Kabam). Det kan leda till att privat information avslöjas på tredjepartswebbplatser som Kabam inte ansvarar för och i vissa fall utsätta dig för ersättningsskyldighet för inlägg av eller om dig. Därför bör du vara försiktig med alla offentliga inlägg och vi rekommenderar att du inte lämnar personuppgifter som kan användas för att identifiera och/eller kontakta dig i ett offentligt inlägg. För att begära att dina personuppgifter tas bort från våra offentliga forum ber vi dig kontakta oss på I vissa fall kan vi eventuellt inte ta bort dina personuppgifter, och vi kommer att informera dig om vi inte kan göra det och varför. På vissa Kabamwebbplatser och tjänster kan ditt användarnamn och din profilinformation visas i samband med ditt offentliga inlägg. De som kommer åt denna information kan därför identifiera dig, med andra

6 tillgängliga informationskällor, exempelvis ditt relaterade konto på en tredjepartsplattform eller information på andra webbplatser. Betalningsinformation: Om du köper produkter eller tjänster genom våra webbplatser eller tjänster, exempelvis virtuell valuta eller varor i spel, kan vi samla in viss information om ditt köp (exempelvis ditt namn, postnummer, köp) som behövs för att behandla din beställning, och du kommer att behöva lämna viss betalnings- och faktureringsinformation direkt till våra partners som hanterar betalningar, exempelvis men inte begränsat till ditt namn, kreditkortsinformation, faktureringsadress och postnummer. Vi går inte direkt in på, lagrar eller samlar in din kreditkortsinformation, och vi kommer inte att använda den betalningsinformation vi samlar in utom i den utsträckning som behövs för att genomföra ditt köp och/eller kommunicera med dig om din transaktion. Vänners kontaktinformation: Om du vill använda vår tjänst för att berätta för en vän om webbplatserna eller tjänsterna via e-post eller sms kan vi be om din väns namn, e-postadress, telefonnummer och annan information (som vi kommer att samla in och lagra), och vi kommer automatiskt, eller i den utsträckning som är tillåten enligt gällande lokal lag, att skicka ett e-postmeddelande till din vän, och en påminnelse, med en inbjudan till honom eller henne att använda våra webbplatser eller tjänster. Kabam kan använda och lagra sådan information för flera syften, inklusive för att skicka e-postmeddelanden till din vän och spåra framgången med vårt hänvisningsprogram. Notera att när du skickar sms kan operatörsavgifter tillkomma. När du skickar ett e-postmeddelande eller sms till dina vänner genom några av våra mobilapplikationer kommer vi att komma åt din telefons kontaktlista i det enda syftet att skicka denna kommunikation. Din vän kan avanmäla sig från sådana meddelanden med hjälp av länken unsubscribe längst ner i meddelandet. Om din vän vill begära att vi inte längre ska använda eller lagra denna information kan han eller hon kontakta oss på Vi kan också erbjuda dig möjligheten att importera eller lägga upp dina adressbokskontakter eller din kontakts e-postadresser (gemensamt kallat kontaktinformation ), så att vi kan bjuda in dina kontakter att använda våra webbplatser och tjänster och/eller så att du kan hitta och interagera med dem på våra webbplatser och/eller tjänster. Om du ger oss din kontaktinformation kommer vi att lagra den om du inte lämnar andra instruktioner genom att skicka en begäran till och vi kommer att använda denna information för att hjälpa dig och dina kontakter att få kontakt på våra webbplatser och tjänster. All kontaktinformation som du lämnar kommer att vara föremål för och styras av denna integritetspolicy. För användare i Storbritannien: Du bör inhämta din väns samtycke innan du ger oss denna information. Vi har rätt att anta att du har ett samtycke för den person vars personuppgifter du har lämnat till oss och att du har gjort denna person medveten om denna integritetspolicy och hur vi kommer att använda hans eller hennes personuppgifter. För användare i Brasilien: Din väns kontaktinformation kommer endast att behandlas med din väns föregående samtycke, vilket Kabam kommer att inhämta genom att skicka ett inledande e-postmeddelande till din vän, genom vilket Kabam kommer att begära din väns samtycke. För användare i Australien: Du får inte ge Kabam personuppgifter om någon annan person än dig själv. Om du ändå lämnar personuppgifter eller annan information om någon annan än dig själv garanterar du att du

7 har erhållit, och att den andra personen har lämnat, sitt samtycke till att du lämnar denna information till oss. Kommunikationer, begäran om support, möjligt missbruk: Om du kontaktar oss för att få hjälp eller anmäla ett problem, bekymmer, eventuellt missbruk eller ett annat problem som rör webbplatserna, tjänsterna eller en användare kan vi samla in och lagra din kontaktinformation, kommunikation och/eller annan information om dig, inklusive men inte begränsat till ditt namn, din e-postadress, ditt användarnamn, ID-nummer, din plats, ditt spelande eller din aktivitet, och vi förbehåller oss rätten att genomföra ytterligare undersökningar och inhämta ytterligare information vid behov, i den största utsträckning som är tillåten enligt gällande lokal lag. Vi kommer att använda informationen för att svara dig, undersöka din begäran/kommunikation och i enlighet med bestämmelserna i denna policy. För användare i Brasilien: Den information som samlas in är begränsad till namn, e-postadress, användarnamn, ID-nummer, plats och spelande eller aktivitet. Lotterier, kampanjer och enkäter: Fån tid till annan kan vi be dig att fylla i en enkät, delta i våra lojalitetsprogram och/eller erbjuda dig möjlighet att delta i kampanjer (enligt definition i tjänstevillkoren Kingdoms-of-Middle-earth) på våra webbplatser, via tjänsterna eller genom en tredjepartsplattform. Om du väljer att delta i en kampanj kommer vi att samla in och lagra den information som du lämnar i samband med ditt deltagande i kampanjen, exempelvis ditt namn, ID-nummer, din e-postadress, ditt födelsedatum, telefonnummer och all annan information som du kan lämna till oss, och vi kommer att använda och/eller avslöja denna information i enlighet med denna Integritetspolicy om inte annat anges, exempelvis i de officiella reglerna (eller andra riktlinjer) för kampanjen, eller om det anges i någon annan integritetspolicy som kan styra kampanjen. Alla våra kampanjer är avsedda för personer som har uppnått myndig ålder i sin respektive delstat, provins eller sitt land om inte annat uttryckligen anges. I alla fall när det behövs ska kampanjerna ha officiella regler eller riktlinjer som beskriver vilken information som samlas in och användarna kommer att styras till den senaste versionen av denna policy. I vissa fall kommer den information som samlas in endast att användas för att administrera kampanjen, och i andra fall kommer den information som samlas in, i den största utsträckning som är tillåten enligt gällande lokal lag, att användas för Kabams eller sponsorns marknadsföringssyften. Din information kan användas för att kontakta dig för vinstmeddelanden, bekräftelse av prisleverans eller annat relaterat syfte och/eller i enlighet med denna policy. Ditt deltagande i kampanjen kan också leda till att du läggs till i våra mailinglistor samt våra kampanjpartners mailinglistor i samband med tävlingen eller lotteriet. Mottagandet av ett pris kan kräva att du (om det inte är förbjudet enligt lag) tillåter att vi lägger ut en del av din information offentligt på vår webbplats, exempelvis på en vinnarsida, om du vinner en tävling eller ett lotteri. I vissa fall kan en tredjepartsannonsör eller sponsor driva eller vara värd för en kampanj genom vår webbplats eller tjänst, och samla in din information. I dessa fall, när vi inte är sponsor eller operatör av kampanjen, har vi ingen kontroll över den information som samlas in och du bör läsa de officiella reglerna samt annonsörens eller sponsorns integritetspolicy som gäller för kampanjen innan du deltar. För användare i Storbritannien: Informationen kommer endast att användas för andra skäl än för att administrera kampanjen om du har valt att ta emot sådan kommunikation. För användare i Brasilien: De personuppgifter som samlas in av Kabam används för kundhantering och kan kommuniceras till tredje parter i marknadsföringssyfte. Teknisk information och användningsinformation som vi samlar in automatiskt.

8 När du går in på webbplatserna eller tjänsterna, exempelvis om du spelar något av våra spel, registrerar våra servrar automatiskt, och vi samlar automatiskt in, viss information. Denna information kan utan begränsning innefatta (a) teknisk information om din dator eller trådlösa enhet, exempelvis din IP-adress, ditt operativsystem, din enhets ID-nummer, webbläsare, domän och annan systeminformation, vilket förklaras vidare i denna policy och (b) användningsstatistik om din interaktion med webbplatserna och/eller tjänsterna, inklusive de spel som har använts, spelresultat, besökta sidor, användning av webbplatsobjekt och virtuell valuta enligt definition i tjänstevillkoren (http://community.kabam.com/forums/showthread.php? terms-of-service-for-the-hobbit- Kingdoms-of-Middle-earth), information om ditt spelande och din interaktion med andra användare, de delar av webbplatserna eller tjänsterna som har använts/besökts samt annan information om din användning av webbplatserna och tjänsterna Denna tekniska information och dessa användningsuppgifter, varav en del kan vara knutna till ditt IDnummer, samlas in genom användning av serverloggfiler och spårningsteknik, inklusive (i) cookies, vilket är små filer och som webbplatser skickar till din dator eller trådlösa enhet för att identifiera din webbläsare eller mobilenhet unikt eller för att lagra information i din webbläsares inställningar och (ii) webbfyrar, vilket är små filer som gör att vi kan mäta aktiviteten av besökare på webbplatserna eller tjänsterna. Mer detaljerad information om hur vi använder cookies och annan teknik finns i den ytterligare informationen i denna policy i avsnittet med titeln Vår användning av cookies och automatisk informationsinsamling. Våra servrar registrerar inte och känner inte igen användarens namn eller e-postadresser, om inte användaren registrerar ett konto eller lämnar denna information till oss på något annat sätt, exempelvis genom en transaktion eller inlämnat material (enligt definitionen av dessa begrepp i våra tjänstevillkor). Den tekniska information som vi erhåller samlas in, används och lagras som avidentifierad samlad information ( samlad information ) som kan användas och delas i ett antal olika syfte, inklusive för att förbättra kvaliteten på våra platser och tjänster, utvärdera effektiviteten och populariteten hos vissa platser och tjänster, spåra användares rörelser och spelvanor, analysera breda befolkningstrender, kontrollera efterlevnaden av våra produktlicensavtal och förbättra användarupplevelsen, samt på det sätt som beskrivs i denna policy. Vi kan använda och dela teknisk information eller samlad information med tredje parter för att visa allmän demografisk information och preferensinformation mellan Kabams användare. Vår insamling, användning och vårt avslöjande av anonym och/eller samlad information omfattas inte av någon av restriktionerna i denna Integritetspolicy. Vår användning av cookies, webbfyrar och automatisk informationsinsamling Precis som många andra webbplatser kan Kabam (och/eller tjänsteleverantörer som agerar på våra vägnar, exempelvis Google Analytics och/eller våra tredjepartsannonsörer) använder serverloggfiler och automatiska datainsamlingsverktyg, exempelvis cookies och webbfyrar(gemensamt kallade datainsamlingsvertyg ), när du går in på eller besöker våra platser och tjänster. Vi knyter den information som samlas in på dessa sätt till våra kunders personligt identifierbara information. Dessa datainsamlingsverktyg spårar och samlar automatiskt in viss teknisk information som din webbläsare skickar till våra platser, exempelvis dina IP-adresser, webbläsartyper, webbläsarspråk, hänvisnings- och utgångssidor, webbadresser, plattformstyper, antal klickningar, domännamn, landningssidor, klickströmsdata, visade sidor och ordningen för dessa sidor, den tid som läggs på vissa sidor, spelinformation och datum och tid för aktiviteten på våra platser eller tjänster, samt annan liknande information (gemensamt kallad teknisk information ). I vissa fall kommer vi att knyta denna tekniska

9 information till ditt ID-nummer för vår interna användning. Genom att använda våra platser och/eller tjänster samtycker du till att vi använder cookies, webbfyrar och datainsamlingsverktyg. För användare i Brasilien: Vi använder cookies och annan teknologi för flera syften, exempelvis för att analysera användningen av våra platser och tjänster, erbjuda en mer personlig upplevelse och hantera annonsering. Läs mer om cookies i vår Integritetspolicy. Vi använder cookies av en mängd olika skäl, däribland för att (i) analysera användningen av våra platser och tjänster, (ii) erbjuda en mer personlig upplevelse, (iii) hantera annonsering, (iv) ge dig möjlighet att enklare logga in på våra platser och tjänster, (v) hjälpa till att göra ditt besök på våra platser och/eller din användning av våra tjänster mer effektiv och värdefull genom att ge dig en skräddarsydd upplevelse och känna igen dig när du kommer tillbaka. För användare i Storbritannien: Vi använder olika typer av cookies huvudtypen av cookies innefattar [ange namn på cookies]. Vi använder dessa cookies av flera olika skäl, däribland för att analysera användningen av våra platser och tjänster, (ii) erbjuda en mer personlig upplevelse, (iii) hantera annonsering, (iv) ge dig möjlighet att enklare logga in på våra platser och tjänster, (v) hjälpa till att göra ditt besök på våra platser och/eller din användning av våra tjänster mer effektiv och värdefull genom att ge dig en skräddarsydd upplevelse och känna igen dig när du kommer tillbaka. Dessa cookies kommer att finnas kvar i din dator [tills en viss tid har gått eller en viss åtgärd vidtas av användaren]. Vi kan även använda webbfyrar eller annan teknik av olika anledningar, exempelvis för att (i) vi ska få veta om en viss sida besöktes eller om ett e-postmeddelande öppnades (ii) spåra pixlar, vilket gör att vi kan annonsera effektivare genom att utesluta våra nuvarande användare från vissa reklammeddelanden eller identifiera källan till en ny installation. Du kan ställa in din webbläsare på att varna dig för försök att installera cookies i din dator, begränsa den typ av cookies som du tillåter eller vägra att tillåta cookies helt och hållet. Om du vägrar att tillåta/avaktiverar cookies är det dock möjligt att du inte kan använda vissa av eller alla funktionerna på webbplatserna eller tjänsterna. Notera att tredjepartspartners/-leverantörer, exempelvis företag som levererar annonser i våra spel eller på webbplatserna och/eller tjänsterna också kan använda cookies eller annan teknologi, och dessa metoder och leverantörer styrs av sina egna policyer. Hur vi använder den information vi samlar in Kabam kan använda den information vi samlar in genom din användning av webbplatserna och tjänsterna i flera olika syften, som främst hör samman med att leverera och förbättra kvaliteten på våra webbplatser och tjänster. Vi kan exempelvis använda den information vi samlar in för att göra följande: Tillhandahålla, administrera och underlätta din användning av webbplatserna och tjänsterna, inklusive visning av skräddarsytt innehåll och/eller riktad annonsering Ge dig meddelanden om produkter, nya produkter, tjänster, funktioner, kampanjer, förbättringar och uppdateringar, inklusive uppdateringar i spel, lojalitets- och belöningsprogram och uppdateringar av webbplatserna, tjänsterna, tjänstevillkoren och integritetspolicyn

GROUPON SVERIGE SEKRETESSPOLICY

GROUPON SVERIGE SEKRETESSPOLICY GROUPON SVERIGE SEKRETESSPOLICY Datum för ikraftträdande: 2014-06-13 Denna sekretesspolicy ( Sekretesspolicy ) förklarar hur Groupon AB, Hälsingegatan 49, 113 31 Stockholm ( Groupon Sverige, oss, vår och

Läs mer

Läs denna sekretesspolicy innan du använder AbbVies webbplatser, eller skickar personlig information till oss.

Läs denna sekretesspolicy innan du använder AbbVies webbplatser, eller skickar personlig information till oss. SEKRETESSPOLICY Ikraftträdandedag: 16.10.2014 Denna sekretesspolicy förklarar hur vi hanterar den personliga information du förser oss med på webbplatser som kontrolleras av AbbVie (inklusive dess dotterbolag

Läs mer

Denna Sekretesspolicy gäller endast för webbsidor som direkt länkar till denna policy när du klickar på "Sekretesspolicy" längst ner på webbsidorna.

Denna Sekretesspolicy gäller endast för webbsidor som direkt länkar till denna policy när du klickar på Sekretesspolicy längst ner på webbsidorna. Sekretesspolicy Elanco, en division inom Eli Lilly and Company (Lilly), (härefter "Elanco" eller "Lilly" i denna Sekretesspolicy) respekterar integriteten hos dem som besöker våra webbsidor och det är

Läs mer

KONFIDENTIALITETSPOLICY

KONFIDENTIALITETSPOLICY KONFIDENTIALITETSPOLICY Konfidentialitetspolicy för gäster inom Rezidor Hotel Group Policyns omfattning. Konfidentialitetspolicyn för gäster (nedan kallad "policyn") beskriver hur vi inom Rezidor Hotel

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR ILLUSIONEN

ANVÄNDARVILLKOR ILLUSIONEN ANVÄNDARVILLKOR ILLUSIONEN Välkommen till Illusionen! Tack för att du använder Illusionen som tillhandahålls av Fotboll 2000. Detta är villkoren för användning av denna webbplats och programvara, bilder,

Läs mer

Integritetspolicy och samtycke

Integritetspolicy och samtycke Integritetspolicy och samtycke enligt personuppgiftslagen (PuL) avseende E-medborgarkonto V.1.0 1(5) VI BRYR OSS OM DIN PERSONLIGA INTEGRITET OCH SÄKERHET Svensk e-identitet anstränger sig hårt för att

Läs mer

Sekretesspolicy för privatkunder

Sekretesspolicy för privatkunder Sekretesspolicy för privatkunder 1. Personuppgiftsansvarig Tikkurila Sverige AB (häri kallat Tikkurila) Textilgatan 31 120 86 Stockholm Sverige Org.nr: 556001-8300 Tel: +46(0)8 775 6000 2. Kontaktuppgifter

Läs mer

2.3 Överföring av personuppgifter utanför Europeiska Ekonomiska Samarbetsområdet

2.3 Överföring av personuppgifter utanför Europeiska Ekonomiska Samarbetsområdet Skydd för personuppgifter hos VIA EGENCIA Vi är medvetna om att du visar oss stort förtroende genom att boka online via www.viaegencia.no.se.dk.fi (nedan kallat VIA EGENCIAs hemsida eller vår hemsida ).

Läs mer

Johnson Controls sekretessinformation

Johnson Controls sekretessinformation Johnson Controls sekretessinformation Johnson Controls, Inc. och dess dotterbolag (gemensamt benämnda Johnson Controls) värnar om din sekretess och förpliktar sig att skydda dina personuppgifter via sunda

Läs mer

Sekretesspolicy. för MyLyconet Website

Sekretesspolicy. för MyLyconet Website Sekretesspolicy för MyLyconet Website Lyoness och ägaren ( ägare ) till denna MyLyconet website ( Website ) [namn på ägaren] tror starkt på skyddet av dina personuppgifter. Följande information förklarar

Läs mer

Plus500UK Limited. Sekretesspolicy

Plus500UK Limited. Sekretesspolicy Plus500UK Limited Sekretesspolicy Sekretesspolicy Sekretesspolicy hos Plus500 Vår högsta prioritet är att skydda våra kunders och våra webbplatsbesökares personliga och ekonomiska information. I följande

Läs mer

Sekretesspolicy. Information som samlas in

Sekretesspolicy. Information som samlas in Sekretesspolicy Skriv ut Spara PDF Uppdaterad: 11 januari 2012 Disney Club Penguin ( Club Penguin ) drivs och visas för användare runt om i världen av Disney Online Studios Canada Inc. (tidigare känt under

Läs mer

SEKRETESSPOLICY. Hur vi använder och skyddar personlig information

SEKRETESSPOLICY. Hur vi använder och skyddar personlig information SEKRETESSPOLICY Denna sekretesspolicy innehåller information om hur vi samlar in, använder och delar den personliga information som vi samlar in när du besöker Genworth.se på Internet. Denna sekretesspolicy

Läs mer

Kabam, Inc.och Warner Brothers Interactive Entertainment

Kabam, Inc.och Warner Brothers Interactive Entertainment Kabam, Inc.och Warner Brothers Interactive Entertainment Tjänstevillkor Inledning LÄS DESSA TJÄNSTEVILLKOR NOGGRANT INNAN DU BÖRJAR UTNYTTJA VÅRA TJÄNSTER. Dessa tjänstevillkor ( villkoren ) styr användningen

Läs mer

TILLÄGGSAVTAL OM ELEKTRONISK HANDEL

TILLÄGGSAVTAL OM ELEKTRONISK HANDEL ActivTrades Plc är auktoriserat och reglerat av Financial Services Authority i Storbritannien TILLÄGGSAVTAL OM ELEKTRONISK HANDEL Dessa tilläggsvillkor ska läsas tillsammans med ActivTrades Kundavtal.

Läs mer

Nedan anges steg för steg de rättigheter och skyldigheter som Qassa medlemmar har. När du registrerar dig godkänner du följande punkter:

Nedan anges steg för steg de rättigheter och skyldigheter som Qassa medlemmar har. När du registrerar dig godkänner du följande punkter: Qassa.se tillhör Qassa Sweden B.V.Postbus 120 NL-3890 AC Zeewolde Nederländerna Tfn: +31 (0)36 539 78 65 Fax: +31 (0)36 522 70 15 Nedan anges steg för steg de rättigheter och skyldigheter som Qassa medlemmar

Läs mer

Sekretesspolicy för marknadsföringsregister

Sekretesspolicy för marknadsföringsregister Sekretesspolicy för marknadsföringsregister 1. Personuppgiftsansvarig Tikkurila Sverige AB (häri kallat Tikkurila) Textilgatan 31 120 86 Stockholm Sverige Org.nr: 556001-8300 Tel: +46(0)8 775 6000 2. Kontaktuppgifter

Läs mer

Sekretesspolicy. Inledning

Sekretesspolicy. Inledning Sekretesspolicy Inledning Detta dokument är sekretesspolicyn för Travian Games GmbH, Wilhelm- Wagenfeld Straße 22, 80807 München, Tyskland. Den gäller alla företag inom Travian Games GmbH och företag,

Läs mer

WHOIS policy för.eu-domännamn

WHOIS policy för.eu-domännamn WHOIS policy för.eu-domännamn 1/7 DEFINITIONER Termer som definieras i allmänna villkor och/eller i tvistlösningsreglerna för domänen.eu skrivs i kursiv stil i detta dokument. AVSNITT 1. INTEGRITETSPOLICY

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av känsliga personuppgifter i mobila enheter

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av känsliga personuppgifter i mobila enheter Datum Diarienr 2013-05-08 1552-2012 Socialnämnden i Norrköpings kommun Rådhuset 601 81 Norrköping Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av känsliga personuppgifter i mobila enheter Datainspektionens

Läs mer

Sociala medier och säkerhet

Sociala medier och säkerhet Sociala medier och säkerhet Vem bryr sig? FREDRIK ANDERSSON 2013-10-24 @awaze Gränslös Snowden-effekten Digitaljournal.com De uppenbara Skadliga applikationer Phishing nätfiske av uppgifter Clickjacking

Läs mer

Skydd av personuppgifter för användare som registrerats av EU-kommissionens identitetshanteringstjänst (Identity Management Service)

Skydd av personuppgifter för användare som registrerats av EU-kommissionens identitetshanteringstjänst (Identity Management Service) Skydd av personuppgifter Skydd av personuppgifter för användare som registrerats av EU-kommissionens identitetshanteringstjänst (Identity Management Service) 1. Vad är identitetshanteringstjänsten? EU-kommissionens

Läs mer

Användarvillkor för Folkets Väder

Användarvillkor för Folkets Väder Användarvillkor för Folkets Väder Avtalsparter m.m. 1. Dessa användarvillkor gäller mellan Folkets Väder AB, (nedan kallad FV ) och den person (nedan kallad Användaren ) som använder FV:s internetbaserade

Läs mer

Tjänstevillkor. Doc: 890-01002, R1.0 1 www.yanzi.se

Tjänstevillkor. Doc: 890-01002, R1.0 1 www.yanzi.se Tjänstevillkoren beskriver Yanzi s tjänster, integritetspolicy, begränsning av ansvar, förpliktelser, osv. Tjänstevillkoren är skrivna på svenska och gäller den Svenska marknaden. Doc: 890-01002, R1.0

Läs mer

Allmänna villkor Allmänna användarvillkor för Yobeeda AB, http://www.yobeeda.com Senast ändrade 2014-07-01

Allmänna villkor Allmänna användarvillkor för Yobeeda AB, http://www.yobeeda.com Senast ändrade 2014-07-01 Allmänna villkor Allmänna användarvillkor för Yobeeda AB, http://www.yobeeda.com Senast ändrade 2014-07-01 De allmänna användarvillkoren ("Användarvillkor") finns tillgängliga på webbplatsen http://www.yobeeda.com

Läs mer

Fototävlingen Vad innebär vetenskap för dig? tävlingsvillkor

Fototävlingen Vad innebär vetenskap för dig? tävlingsvillkor Fototävlingen Vad innebär vetenskap för dig? tävlingsvillkor 1. MÅL I fototävlingen Vad innebär vetenskap för dig? kan lag med ungdomar från EU svara på frågan Vad innebär vetenskap för dig? i bildformat.

Läs mer

Blogg.se användarvillkor

Blogg.se användarvillkor Blogg.se användarvillkor 1. Godkännande av Användarvillkoren 1. Företaget Blogg Esse AB (nedan "Blogg Esse") tillhandahåller tjänster avseende skapande och upprätthållande av s.k. bloggar (nedan "Blogg-tjänsterna").

Läs mer

Senast uppdaterad 18 juni, 2014. Ersätter villkoren från den 2 maj 2013 i dess helhet.

Senast uppdaterad 18 juni, 2014. Ersätter villkoren från den 2 maj 2013 i dess helhet. Ytterligare användningsvillkor för Acrobat.com Senast uppdaterad 18 juni, 2014. Ersätter villkoren från den 2 maj 2013 i dess helhet. ADOBES ONLINETJÄNSTER SOM ÄR TILLGÄNGLIGA VIA ACROBAT.SE YTTERLIGARE

Läs mer

När du deltar i en panelundersökning som vårt företag utför kan du känna dig säker på att eventuell personlig information stannar hos oss.

När du deltar i en panelundersökning som vårt företag utför kan du känna dig säker på att eventuell personlig information stannar hos oss. VISION CRITICAL COMMUNICATIONS INC. FÖRETAGETS INTEGRITETSPOLICY ÖVERSIKT Här hos Vision Critical Communications Inc. ("VCCI") är respekt för integriteten en viktig del av vårt åtagande gentemot klienter,

Läs mer

TaxiPro24.se, är en tjänst för dig som vill optimera ditt åkeri med schemaläggning & passbokning via webben!

TaxiPro24.se, är en tjänst för dig som vill optimera ditt åkeri med schemaläggning & passbokning via webben! Användarvillkor 1. GODKÄNNANDE AV VILLKOR Välkommen! TaxiPro24.se, är en tjänst för dig som vill optimera ditt åkeri med schemaläggning & passbokning via webben! TaxiPro24.se erbjuder dig som åkare en

Läs mer

ANVÄNDNINGSVILLKOR. Läs igenom dessa villkor noggrant innan du använder denna webbplats.

ANVÄNDNINGSVILLKOR. Läs igenom dessa villkor noggrant innan du använder denna webbplats. ANVÄNDNINGSVILLKOR Läs igenom dessa villkor noggrant innan du använder denna webbplats. Genworth Financial-gruppen av företag som erbjuder försäkrings- och finanstjänster ("Genworth Financial") tillhandahåller

Läs mer

De största just nu är Facebook och Twitter. Även Google har lanserat ett, Google Plus.

De största just nu är Facebook och Twitter. Även Google har lanserat ett, Google Plus. Sociala medier De största just nu är Facebook och Twitter. Även Google har lanserat ett, Google Plus. Dessutom finns Linkedin, där man kan återknyta kontakten med gamla vänner och kollegor och StayFriends,

Läs mer

Användarmanual för webbapplikationen Fejjan för alla. Manualens version:1.0. Datum: 5 februari 2014

Användarmanual för webbapplikationen Fejjan för alla. Manualens version:1.0. Datum: 5 februari 2014 Fejjan för alla 1.0 Användarmanual för webbapplikationen Fejjan för alla. Manualens version:1.0. Datum: 5 februari 2014 Fejjan för alla gör det lättare för personer med olika typer av funktionsnedsättningar

Läs mer

Regel. Behandling av personuppgifter i Riksbanken. 1 Personuppgifter

Regel. Behandling av personuppgifter i Riksbanken. 1 Personuppgifter Regel BESLUTSDATUM: 2013-11-06 BESLUT AV: Anders Vredin BEFATTNING: Avdelningschef ANSVARIG AVDELNING: Stabsavdelningen FÖRVALTNINGSANSVARIG: Åsa Sydén HANTERINGSKLASS Ö P P E N SVERIGES RIKSBANK SE-103

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR ANVÄNDNING AV TV4 AB:S WEBB-TV TJÄNSTER

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR ANVÄNDNING AV TV4 AB:S WEBB-TV TJÄNSTER ALLMÄNNA VILLKOR FÖR ANVÄNDNING AV TV4 AB:S WEBB-TV TJÄNSTER 1. Allmänt Dessa allmänna villkor utgör ett avtal (nedan benämnt Avtalet) mellan dig, som användare (nedan benämnd som Användaren) och TV4 AB

Läs mer

Riktlinjer och avtal för elektroniska utskick via nyhetsbrevtjänst SCUF- regioner

Riktlinjer och avtal för elektroniska utskick via nyhetsbrevtjänst SCUF- regioner 2015-01- 12 Riktlinjer och avtal för elektroniska utskick via nyhetsbrevtjänst SCUF- regioner Vad tjänsten innebär Alla SCUF:s regionstyrelser, vidare nämnt som regionerna, har tillgång till en tjänst

Läs mer

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Snabbstartsguide Kontrollera e-post Konfigurera din iphone eller ipad så att du kan skicka och ta emot e-post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender

Läs mer

Compose Connect. Hosted Exchange

Compose Connect. Hosted Exchange Sida 1 av 15 Compose Connect Hosted Exchange Presentation av lösningen: Compose Hosted Exchange Följande möjligheter finns för hantering av e-post 1. Lokalinstallerad Outlook-klient För att kunna använda

Läs mer

Familjehemsbanken Uppdaterat 2014-01-07

Familjehemsbanken Uppdaterat 2014-01-07 Uppdaterat 2014-01-07 Allmänna villkor Familjehemsbanken är en mötesplats för privatpersoner som är eller vill bli familjehem, jourhem samt kontaktfamilj och personer som arbetar inom familjevården i kommun

Läs mer

Blackboard CE8 Användarmanual Student

Blackboard CE8 Användarmanual Student Blackboard CE8 Användarmanual Student 2009-09-02 (CE 8.0.3) Inledning 1 Logga in på Blackboard 1 Verktyg 2 Diskussionsforum 2 Läsa ett diskussionsinlägg (trådade forum) 3 Läsa ett diskussionsinlägg (bloggforum)

Läs mer

Qlik Sense Cloud. Qlik Sense 2.0.4 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alla rättigheter förbehållna.

Qlik Sense Cloud. Qlik Sense 2.0.4 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alla rättigheter förbehållna. Qlik Sense Cloud Qlik Sense 2.0.4 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alla rättigheter förbehållna. Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alla rättigheter förbehållna. Qlik, QlikTech,

Läs mer

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen.

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. 1. Webbläsare Följande versioner av webbläsare stöds: Netscape från version 7.x Firefox från version 1.x Internet Explorer

Läs mer

Familjehemsbanken Uppdaterat 2013-11-28

Familjehemsbanken Uppdaterat 2013-11-28 Uppdaterat 2013-11-28 Allmänna villkor Familjehemsbanken Familjehemsbanken är en mötesplats för personer/familjer som är eller vill bli familjehem, jourhem och/ eller kontaktfamilj/person och personer

Läs mer

Sekretesspolicy. Inledning

Sekretesspolicy. Inledning Sekretesspolicy Inledning Detta dokument är sekretesspolicyn för Travian Games GmbH, Wilhelm- Wagenfeld Straße 22, 80807 München, Tyskland (hädanefter TRAVIAN GAMES ). Den gäller alla webbplatser, mobilappar

Läs mer

Snabbstartsguide. Innehåll: Skapa ett projekt Hantera och redigera ett projekt Visa ett projekt/utvärderingsresultat

Snabbstartsguide. Innehåll: Skapa ett projekt Hantera och redigera ett projekt Visa ett projekt/utvärderingsresultat Snabbstartsguide Innehåll: Skapa ett projekt Hantera och redigera ett projekt Visa ett projekt/utvärderingsresultat Det här dokumentet har tagits fram för att hjälpa dig att snabbt kunna administrera utvärderingar

Läs mer

TOTAL IMMERSION D FUSION RUNTIME LICENSAVTAL FÖR SLUTANVÄNDARE

TOTAL IMMERSION D FUSION RUNTIME LICENSAVTAL FÖR SLUTANVÄNDARE TOTAL IMMERSION D FUSION RUNTIME LICENSAVTAL FÖR SLUTANVÄNDARE Läs noga igenom alla villkor i detta licensavtal (nedan kallat avtalet ) mellan TOTAL IMMERSION och dig själv (nedan kallad du eller LICENSTAGARE

Läs mer

Lilly garanterar och förbehåller sig alla ideella rättigheter.

Lilly garanterar och förbehåller sig alla ideella rättigheter. COPYRIGHT Copyright 2004. Eli Lilly Sweden AB. Alla rättigheter förbehållna. Eli Lilly Sweden AB ( Lilly ) ger dig härmed rätt att kopiera dokument som publicerats av Lilly på World Wide Web att användas

Läs mer

Johnson Controls bindande bolagsregler kring sekretess

Johnson Controls bindande bolagsregler kring sekretess Johnson Controls bindande bolagsregler kring sekretess Innehåll 1. Introduktion 2. Omfattning och ansökan 3. Transparens och information 4. Rättvisa och syftesbegränsning 5. Datakvalitet och proportionalitet

Läs mer

Internetsäkerhet. banktjänster. September 2007

Internetsäkerhet. banktjänster. September 2007 Internetsäkerhet och banktjänster September 2007 Skydda din dator Att använda Internet för att utföra bankärenden är enkelt och bekvämt. Men tänk på att din datormiljö måste vara skyddad och att du aldrig

Läs mer

Köpvillkor. 4. Betalningsvillkor Du kan välja mellan följande betalningsalternativ:

Köpvillkor. 4. Betalningsvillkor Du kan välja mellan följande betalningsalternativ: 1. Allmänt Du kan känna dig trygg med ditt val! Vi följer de lagar och regler som gäller vid tillverkning och kontroll av kosttillskott. Vi följer våra produkter noggrant från råvara till färdig produkt

Läs mer

Skapa e-postkonto för Gmail

Skapa e-postkonto för Gmail Skapa e-postkonto för Gmail I din webbläsare går du in på www.gmail.com för att skapa ett gmail e-postkonto. Vill du ha sidan på svenska kan du längst ned i högra delen på din webbläsare välja Svenska

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av personuppgifter i e-post

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av personuppgifter i e-post Datum Diarienr 2011-12-12 757-2011 Socialnämnden Lunds Kommun 221 00 Lund Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av personuppgifter i e-post Datainspektionens beslut Datainspektionen

Läs mer

Sammanfattning av riktlinjer

Sammanfattning av riktlinjer Sammanfattning av riktlinjer INFORMATIONSSÄKERHET FÖR ANVÄNDARE inom Luleå kommunkoncern 2015-03-04 Informationssäkerhet för användare beskriver hur Luleå kommun hanterar den information som används i

Läs mer

Mariah Gustavsson. Marknadsföring PÅ INTERNET

Mariah Gustavsson. Marknadsföring PÅ INTERNET Mariah Gustavsson Marknadsföring PÅ INTERNET Del 2 MARKNADSFÖRING PÅ INTERNET 6. Annonsering... 24 7. Sökordsannonsering... 35 8. Affiliatemarknadsföring... 42 9. E-postmarknadsföring... 47 10. Rekommendationsmarknadsföring...

Läs mer

En värld på nätet Facebook ht 2010

En värld på nätet Facebook ht 2010 En värld på nätet Facebook ht 2010 Under det här kurstillfället ska vi bekanta oss närmare med Facebook. Alla har fått en första grundläggande manual till Facebook. Med hjälp av den och det här dokumentet

Läs mer

Användarvillkor. Stille AB Sundbybergsvägen 1A 171 73 Solna Tel +46 (0)8 588 580 00 Fax +46 (0)8 588 580 05 www.stille.se

Användarvillkor. Stille AB Sundbybergsvägen 1A 171 73 Solna Tel +46 (0)8 588 580 00 Fax +46 (0)8 588 580 05 www.stille.se Användarvillkor Godkännande Stille AB (nedan Stille ) äger och/eller kontrollerar allt innehåll på denna webbplats. Din åtkomst till och användning av denna webbplats omfattas av följande villkor och all

Läs mer

Kunden är gentemot Telia ansvarig för all användning av marknadsplatsen och Program som sker från de användarkonto(n) som tillhör Kundens användare.

Kunden är gentemot Telia ansvarig för all användning av marknadsplatsen och Program som sker från de användarkonto(n) som tillhör Kundens användare. Telias villkor för marknadsplatsen för molntjänster 2014-10-03 Dessa villkor ( Användarvillkoren ) gäller då TeliaSonera Sverige AB ( Telia ) tillhandahåller molnbaserade program ( Program ) till företag

Läs mer

Regel. Användning av Riksbankens IT-resurser. Inledning. Användning av IT-resurser

Regel. Användning av Riksbankens IT-resurser. Inledning. Användning av IT-resurser Regel BESLUTSDATUM: 2014-03-24 BESLUT AV: Anders Vredin BEFATTNING: Avdelningschef ANSVARIG AVDELNING: Stabsavdelningen FÖRVALTNINGSANSVARIG: Lars Andersson HANTERINGSKLASS: Ö P P E N SVERIGES RIKSBANK

Läs mer

Användaravtal. 1. Allmänt. 2. Avtalstid. Avtalsdatum 2013-09-11

Användaravtal. 1. Allmänt. 2. Avtalstid. Avtalsdatum 2013-09-11 Användaravtal Avtalsdatum 2013-09-11 1. Allmänt 1.1. Dessa villkor ( Användaravtal ) reglerar förhållandet mellan kund ( Användaren ) och leverantör Chordion AB organisationsnummer: 556743-1472 ('Leverantören'),

Läs mer

Allmänna villkor för tjänsten GP+

Allmänna villkor för tjänsten GP+ Allmänna villkor för tjänsten GP+ Allmänt Dessa allmänna villkor gäller för ditt köp och nyttjande av tjänsten GP+. Genom att du betalar för GP+ accepterar du Stampen Local Media Aktiebolags (kallas nedan

Läs mer

Familjehemsbanken Uppdaterat 2014-01-07

Familjehemsbanken Uppdaterat 2014-01-07 Uppdaterat 2014-01-07 Allmänna villkor Familjehemsbanken är en mötesplats för privatpersoner som är eller vill bli familjehem, jourhem samt kontaktfamilj och personer som arbetar inom familjevården i kommun

Läs mer

ARTIKEL 29 Arbetsgruppen för skydd av personuppgifter

ARTIKEL 29 Arbetsgruppen för skydd av personuppgifter ARTIKEL 29 Arbetsgruppen för skydd av personuppgifter 00065/2010/SV WP 174 Yttrande 4/2010 över FEDMA:s europeiska uppförandekodex för användning av personuppgifter i direkt marknadsföring Antaget den

Läs mer

VILLKOR FÖR TJÄNSTER. Läs dessa villkor ("tjänstevillkor") noggrant innan du använder tjänsterna.

VILLKOR FÖR TJÄNSTER. Läs dessa villkor (tjänstevillkor) noggrant innan du använder tjänsterna. GLOBAL VERSION 7 November 2014 VILLKOR FÖR TJÄNSTER 1. INLEDNING Volvo vill erbjuda dig bästa möjliga tjänster (anges nedan i detta avsnitt 1) för att göra det så säkert, bekvämt och trevligt som möjligt

Läs mer

SÄKERHET KUNSKAPER OM SÄKERHET OCH FÖRMÅGA ATT IDENTIFIERA OCH MOTARBETA ATTACKER

SÄKERHET KUNSKAPER OM SÄKERHET OCH FÖRMÅGA ATT IDENTIFIERA OCH MOTARBETA ATTACKER SÄKERHET KUNSKAPER OM SÄKERHET OCH FÖRMÅGA ATT IDENTIFIERA OCH MOTARBETA ATTACKER ANSLUTA=RISK Fast bredband attraktiv plattform att angripa från Mobilt bredband/trådlösa nätverk/bluetooth lätt att ta

Läs mer

Regler för användning av Riksbankens ITresurser

Regler för användning av Riksbankens ITresurser Regler för användning av Riksbankens ITresurser MAJ 2009 1 Inledning I det följande ges regler för användning av Riksbankens IT-resurser, vilka gäller för alla medarbetare i Riksbanken samt konsulter och

Läs mer

För mer information eller svar på frågor kring tävlingen, skicka e-post till nordic@chiquita.com

För mer information eller svar på frågor kring tävlingen, skicka e-post till nordic@chiquita.com Regler och villkor Vinn en bananbåt från Chiquita (Sverige) ARTIKEL 1: Kampanjregler I dessa regler och villkor (härefter Regler och Villkor ) beskrivs de officiella reglerna för tävlingen Vinn en bananbåt

Läs mer

Ecat_Admin Användarhandbok för licensinnehavare

Ecat_Admin Användarhandbok för licensinnehavare Ecat_Admin Användarhandbok för licensinnehavare Senast uppdaterad av hjälpcentralen: April 2015 Innehåll Inledning... 2 Kapitel 1: Grunderna... 3 1.1 Skapa ett Ecat_Admin-konto (logga in första gången)...

Läs mer

Användarmanual. UPS Billing Center

Användarmanual. UPS Billing Center Användarmanual UPS Billing Center 2015 United Parcel Service of America, Inc. UPS, UPS-märket och den bruna färgen är varumärken som tillhör United Parcel Service of America, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Läs mer

Användarinstruktioner

Användarinstruktioner Innehållsförteckning 1 Allmänt 2 Registrera 2 i. Instruktioner för registrering 2 ii. Organisationsnummer 2 iii. Dina uppgifter 2 iv. Bekräfta villkor 2 v. Aktivering av konto 2.1 Glömt lösenord 2.2 Mitt

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL

ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL Version, 2015-05-07 Dessa användarvillkor gäller för Licenstagares användning av digitala produkter och tjänster vilka tillhandahålls

Läs mer

Användarvillkor för HEMSIDAN.COM. 1 Tjänsten. 2 Användarkonto. 3 Under utveckling. 4 Så här uppför man sig på Hemsidan.

Användarvillkor för HEMSIDAN.COM. 1 Tjänsten. 2 Användarkonto. 3 Under utveckling. 4 Så här uppför man sig på Hemsidan. Användarvillkor för HEMSIDAN.COM Dessa villkor reglerar användadet av tjänsten HEMSIDAN.COM som tillhandahålls av Hemsidan Com AB med organisationsnummer 556685-2785, nedan kallad Hemsidan, och den part

Läs mer

Riktlinjer för användande av kommunens datorer och Internet för anställda och förtroendevalda i Laholms kommun

Riktlinjer för användande av kommunens datorer och Internet för anställda och förtroendevalda i Laholms kommun Fastställd av kommunstyrelsen 2012-11-13 Dnr 2012-259 Riktlinjer för användande av kommunens datorer och Internet för anställda och förtroendevalda i Laholms kommun Användningen av IT-stöd i vårt dagliga

Läs mer

En värld på nätet Facebook ht 2010

En värld på nätet Facebook ht 2010 En värld på nätet Facebook ht 2010 Under det här kurstillfället ska vi bekanta oss närmare med Facebook. Alla har fått en första grundläggande manual till Facebook. Med hjälp av den och det här dokumentet

Läs mer

Läs detta innan du sätter igång!

Läs detta innan du sätter igång! Läs detta innan du sätter igång! Om du bor i en fastighet som är ansluten till Örebros öppna stadsnät skall du ansluta din dator till bostadens LAN-uttag. Inkopplingen görs med en nätverkskabel från datorns

Läs mer

Mamut Open Services. Mamut Kunskapsserie. Kom i gång med Mamut Online Survey

Mamut Open Services. Mamut Kunskapsserie. Kom i gång med Mamut Online Survey Mamut Open Services Mamut Kunskapsserie Kom i gång med Mamut Online Survey Kom i gång med Mamut Online Survey Innehåll MAMUT ONLINE SURVEY... 1 KOM I GÅNG MED MAMUT ONLINE SURVEY... 3 MAMUT-ANVÄNDARE:

Läs mer

König sekretesspolicy

König sekretesspolicy På Nedis vi tror att, som vår besökare online har du rätt att få veta vår praxis gällande den information vi samlar in när du besöker våra webbplatser, och vilken typ av information som samlas in. Denna

Läs mer

NYA Panda Platinum Internet Security 2007 Snabbguide Viktigt! Läs avsnittet om onlineregistrering i den här guiden noggrant. Informationen i det här avsnittet är viktig för att skydda din dator. Avinstallera

Läs mer

2012-10-09. Skapa Bufblogg

2012-10-09. Skapa Bufblogg Skapa Bufblogg Vill du skapa en blogg till klassen/avdelningen? Alla anställda inom BUF har möjlighet att skapa blogg på http://bufblogg.kristianstad.se. Elisabeth Banemark, Skoldatateket Sida 1 Innehåll

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Hantering av patientuppgifter via e-post

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Hantering av patientuppgifter via e-post Datum Diarienr 2011-12-12 749-2011 Capio S:t Görans Sjukhus 112 81 Stockholm Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Hantering av patientuppgifter via e-post Datainspektionens beslut Datainspektionen

Läs mer

Manual för WebbSMS 3.0

Manual för WebbSMS 3.0 1 2 Manual för WebbSMS 3.0 - Det har aldrig varit så enkelt som nu att skicka SMS! 3 Innehållsförteckning Nyheter i WebbSMS 3.0... 4 ip.1 gör SMS från datorn smartare med WebbSMS 3.0... 4 Skicka ett SMS...

Läs mer

InSite Prepress Portal

InSite Prepress Portal InSite Prepress Portal System Version 5.0 Kundens snabbhandledning Svenska Innehåll Vad är InSite Prepress Portal?...1 Vad har ändrats i version 5.0...1 Logga in till Prepress Portal...1 Få hjälp...2 Kontrollera

Läs mer

Välkommen som testpilot av plattformen PictureMyLife!

Välkommen som testpilot av plattformen PictureMyLife! Kommunicera enkelt med bilder TESTPILOT Välkommen som testpilot av plattformen PictureMyLife! digitala verktyg för barn och unga med behov av särskilt stöd. Kul att du vill vara med och testa den första

Läs mer

Novell Vibe 4.0. Mars 2015. Snabbstart. Starta Novell Vibe. Bekanta dig med gränssnittet och funktionerna i Novell Vibe

Novell Vibe 4.0. Mars 2015. Snabbstart. Starta Novell Vibe. Bekanta dig med gränssnittet och funktionerna i Novell Vibe Novell Vibe 4.0 Mars 2015 Snabbstart När du börjar använda Novell Vibe kanske du vill börja med att skapa en personlig arbetsyta och en teamarbetsyta. Det här dokumentet innehåller information om hur du

Läs mer

Allmänna villkor Fastighetsägarna Dokument

Allmänna villkor Fastighetsägarna Dokument Allmänna villkor Fastighetsägarna Dokument 1. Allmänt om Fastighetsägarna Dokument Fastighetsägarna Dokument är en tjänst avsedd för både företag och organisationer och fysiska personer som är näringsidkare.

Läs mer

1. Giltighetsområde, registrering och användning av www.helpling.se

1. Giltighetsområde, registrering och användning av www.helpling.se Allmänna Villkor för användning av Helpling Helpling Sverige AB, org.nr: 556971-7225, Klarabergsgatan 29, 111 21 Stockholm ( Helpling ) driver förmedlingsplattformen www.helpling.se ( plattform eller webbsida

Läs mer

Din manual F-SECURE PSB http://sv.yourpdfguides.com/dref/2817573

Din manual F-SECURE PSB http://sv.yourpdfguides.com/dref/2817573 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för F-SECURE PSB. Du hittar svar på alla dina frågor i F-SECURE PSB instruktionsbok (information,

Läs mer

Allmänna Villkor för Tjänsten

Allmänna Villkor för Tjänsten Allmänna Villkor för Tjänsten 2014-12-23 1. OMFATTNING OCH DEFINITIONER 1.1. Dessa Allmänna Villkor för Kund gäller när Joblife AB (nedan kallad Joblife ) ger privatpersoner ( Användare ) tillgång till

Läs mer

sociala medier), e-post och telefoni i Jönköpings kommun

sociala medier), e-post och telefoni i Jönköpings kommun Program för Internetnvändning (inklusive sociala medier), e-post och telefoni i 2010:510 kommunfullmäktige kommunstyrelsen övriga nämnder förvaltning Program för Internetnvändning (inklusive sociala medier),

Läs mer

CMC MARKETS CHART FORUM

CMC MARKETS CHART FORUM CMC MARKETS CHART FORUM Termer med stor begynnelsebokstav skall ha samma betydelse som i Villkoren. Läs dessa regler noga. Dessa regler gäller för dig om du är en kund med ett live-konto eller användare

Läs mer

Medlemsregler Goodgame

Medlemsregler Goodgame Medlemsregler Goodgame Riksförbundet Goodgame Tullgatan 2E 252 70 Råå tel. 0736 440882 info@goodgame.se org.nr. 802412 2718 Ansöker du om medlemskap och inte gör ett aktivt föreningsval kommer du att bli

Läs mer

Dataskyddsbestämmelser

Dataskyddsbestämmelser Dataskyddsbestämmelser Allmänna dataskyddsbestämmelser för att använda PARSHIP.se - version 2014-09- 30 1 Säkerhet och anonymitet PARSHIP handskas ytterst ansvarsfullt med säkerhetstemat. PARSHIP gör sittyttersta

Läs mer

Våra allmänna villkor är framtagna för att skydda dig som kund!

Våra allmänna villkor är framtagna för att skydda dig som kund! Allmänna Villkor Våra allmänna villkor är framtagna för att skydda dig som kund! 1 Allmänt 1.1 Dessa allmänna villkor reglerar förhållandet ( Avtalet ) mellan kunden ( Kund ) och Lokaldelen i Sverige AB(

Läs mer

2.4 Spelen och tjänsterna är enbart avsedda för användare som är 18 år eller äldre. Minderåriga maste ha godkännande av sin vårdnadshavare.

2.4 Spelen och tjänsterna är enbart avsedda för användare som är 18 år eller äldre. Minderåriga maste ha godkännande av sin vårdnadshavare. 1. Tillämpningsområde wwg Worldwidegames GmbH driver en online spelportal med hjälp av olika toppdomäner (planik.com, playnick.com, playnik.de m fl) liksom flera underdomäner och alias för dessa domäner.

Läs mer

Registrera lösenord, e-postadress och en kontakt

Registrera lösenord, e-postadress och en kontakt Introduktionsguide Läs den här guiden noggrant innan du använder produkten och förvara den nära till hands för att kunna återgå till den senare. HELA INNEHÅLLET ÄR TILLÅTET ENLIGT GÄLLANDE LAGSTIFTNING:

Läs mer

ADOBE FLASH PLAYER 10.3 Lokal inställningshanterare

ADOBE FLASH PLAYER 10.3 Lokal inställningshanterare ADOBE FLASH PLAYER 10.3 Lokal inställningshanterare PRERELEASE 03/07/2011 Juridisk information Juridisk information Juridisk information finns på http://help.adobe.com/sv_se/legalnotices/index.html. iii

Läs mer

IT policy för elever vid

IT policy för elever vid IT policy för elever vid 2008/2009 Anvisningar för att få använda datorerna på skolan 1. Det är tillåtet att surfa på Internet när jag besöker sidor som har anknytning till skolarbetet. Förklaring: Att

Läs mer

som finns i skolan. Det hjälp. använder datorn. behandlad.

som finns i skolan. Det hjälp. använder datorn. behandlad. Användarinstruktionn och elevkontrakt för elever på S:t Eskils gymnasium S:t Eskils gymnasium vill ge dig som elev en utvecklande, kreativ och lärorik tid under dina år på gymnasiet. Skolan satsar stora

Läs mer

Erbjud era kunder gratis Wi-Fi, samtidigt som ni bygger en ny unik marknadsföringskanal

Erbjud era kunder gratis Wi-Fi, samtidigt som ni bygger en ny unik marknadsföringskanal Erbjud era kunder gratis Wi-Fi, samtidigt som ni bygger en ny unik marknadsföringskanal Med en social HotSpot från Idékonsulten får ni möjligheten att bygga en egen unik marknadsföringskanal till personer

Läs mer