Minnesanteckningar förda vid tekniska referensgruppens möte i NUNOC:s lokaler, 26 maj 2010, kl.09.15

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar förda vid tekniska referensgruppens möte i NUNOC:s lokaler, 26 maj 2010, kl.09.15"

Transkript

1 Minnesanteckningar förda vid tekniska referensgruppens möte i NUNOC:s lokaler, 26 maj 2010, kl Närvarande: Per Andersson Johan Berggren Gun Djerf, ordförande Kent Engström Tomas Liljebergh Per Nihlén Förhindrade: Marie Andersson Övriga närvarande: Börje Josefsson Eva Stensköld Hans Wallberg Leif Johansson 1. Inledning Ordföranden öppnade mötet, hälsade välkommen, samt ställde frågan om ytterligare ärenden bör föras upp på dagordningen. Inga ytterligare ärenden fördes upp på dagordningen. 2. Beslut om dagordning Referensgruppen beslöt att arbeta enligt utsänt förslag till dagordning. 3. Förgående mötes protokoll Föregående mötes protokoll lades till handlingarna. 4. OptoSunet status och annan information Hans Wallberg gav en översiktlig beskrivning av trafiksituationen inom OptoSunet utifrån den trafik och tillgänglighetsstatistik som numera finns tillgänglig via webben 1. Tillgängligheten i OptoSunet har sedan förra referensgruppsmötet präglats av enbart några fiberavbrott och några brott i transmissionsutrustning, utan några totalavbrott till redundant anslutna lärosäten (6)

2 Per Nihlén rapporterade om ett avbrott för Adobe Connect Pro (nätmötestjänsten) på grund av en switch som inte fungerade som den skulle. Kent Engström ställde frågan kring vilken status SMHI anslutningen har och Börje Josefsson informerade om att de preliminärt vill köra igång till hösten. 5. SUNET veckan i Växjö 3 6 maj Referensgruppen var enig om att SUNET veckan i Växjö 3 6 maj var ett av de bättre arrangemangen som hållits. Det har till exempel inkommit flera positiva kommentarer om att det hålls som ett samarrangemang med flera delar under samma vecka. Referensgruppen var dock enig om att inför höstens SUNET vecka tydligare arbeta med en programkommitté med representanter från alla delar av SUNET veckan, samt med representanter från den lokala högskola eller universitet som utgör evenemangsvärd. Referensgruppen enades också om att i anslutning till evenemanget dela ut en enkät till deltagarna för att på så sätt få tillbaka feedback som stöd inför framtida planering. Ett sätt att göra detta kan vara att använda webb verktyget Surveymonkey ( Swami och e mötestjänsten har t ex använt sig av funktionen i anslutning till vårens SUNET vecka med lyckat resultat. 6. Höstens SUNET vecka Höstens SUNET vecka är planerad till oktober i samarbete med Karlstads universitet. Programkommittén samordnas av Börje Josefsson som rapporterade att ett möte har hållits och ett nytt möte planeras före sommaren. Börje Josefsson påpekade vikten av att vid möte i programkommittén ha mandat från referensgruppen inom givna ramar för dessa SUNET arrangemang. Referensgruppen beslutade sig för att gå igenom den checklista för arrangörer till TREFpunkt som man vanligen använder sig av. Checklistan uppdaterades på flera punkter och referensgruppen beslöt att uppdra till Gun Djerf att ansvara för att den i samråd med referensgruppen uppdateras helt och hållet. Referensgruppen diskuterade sedan tänkbara schemaläggningar och innehållsförslag inför höstens SUNET vecka. Enligt ett första förslag från referensgruppen så skulle veckan kunna disponeras enligt följande: 2 (6)

3 Mån Fm: ladok/swami Em: ladok/swami Tis Fm: susec/ Em: susec/ Ons Fm: susec/teknikdag (virtualisering) Em: tp23/teknikdag (virtualisering) Tors Fm/em: tp23 TP23 ons tors Fre Möjligen kan även fredagen ingå i programmet om det finns behov av det I detta förslag ingår inte WLAN eller e möten, de tillkommer. Referensgruppen diskuterade även möjliga överlappningar och publikens tolerans för parallella spår och vad man i så fall behöver tänka på (gemensamt tidsschema, närhet i lokaler mm). Referensgruppen enades om att istället för OptoSUnet dagar kalla aktiviteten teknikdagar. Temat för höstens teknikdel föreslogs vara virtualisering. Ett upplägg skulle kunna vara att bjuda in de stora inom området, som Citrix, Microsoft, VMware, Sun, Oracle, eventuellt kring ett user case. Referensgruppen gick vidare till förslag till talare för trefpunktsdelen. Leif Johansson föreslog området second life for business. Johan Berggren föreslog att ta kontakt med en skola som arbetar med virtual learning, t ex Open University. Gun Djerf föreslog att SUNET:s nya tjänster skulle kunna vara en intressant punkt för trefpunktsdelen. Börje Josefsson menade att utkastet och idéerna utgjorde en bra början för programkommitténs arbete. Referensgruppen uppmanade programkommittén att våga möblera om i programmet och öppna upp för nytänkande. AP: Gun Djerf ansvarar för att checklistan för SUNET arrangemang uppdateras slutgiltigt. 3 (6)

4 AP: Per Nihlén och Leif Johansson ansvarar för att kontakta de stora virtualiseringsleverantörerna samt undersöker möjligheten till ett user case. AP: Per Nihlén utsågs som ansvarig för virtualiseringsdelen i programkommittén. AP: Leif Johansson talar med Linden Lab. Referensgruppen enades om att hålla ett e möte för fortsatt diskussion kring talare och programidéer under sommaren. 7. Diskussion om möjliga nya tjänster Referensgruppen fortsatte diskussionen kring utvecklingen av nya tjänster för SUNET. Mediadistribution En SUNET tjänst för mediadistribution gör det möjligt att enkelt distribuera inspelade filmer till universitet och högskolor. Det lärosäte som använder tjänsten kan föra över ( ladda upp ) inspelat material i ett flertal format till en central funktion där materialet lagras och konverteras till ett format som är lämpligt för distribution. Via federerad inloggning kan det styras vilka som har möjlighet att ladda upp material och vilka som kan ta del av distributionen. NORDUnet har för SUNET:s räkning tittat på ett system som förefaller kunna erbjuda en mediadistributionstjänst på ett kostnadseffektivt sätt med god kvalitet. Tidsplan: sommaren/hösten blir utvärderingstid. Datadistribution (Lobber) En funktion för datadistribution kan t.ex. användas för att överföra stora datamängder mellan två forskargrupper. I dag finns ingen sådan funktion som fungerar för riktigt stora volymer data. NORDUnet har tagit fram en prototyp för en datadistributionsfunktion som baserar sig på fildelningsprotokollet Bit Torrent och med användarhantering baserad på SWAMID. Fördelen är att tjänsten bygger på federerad autentisering. Spamfiltrering NORDUnet/NUNOC har demonstrerat ett system för spamfiltrering av e post. Det är ett system som bl.a. används av Holländska universitet via forskningsnätet SURFnet. Systemet kan erbjudas till svenska universitet och högskolor via SUNET som en avgiftsbelagd tjänst som respektive lärosäte själva kan välja om de vill nyttja eller inte. Spamfiltrering en fungerande tjänst nu, skall börja testas (Örebro och SU, testar). Federationsinloggning på den tjänsten kommer att finnas. Kommer att kräva viss konfiguration för varje lärosäte som tillkommer. Kostnaden blir billigare för högskolorna än om de försöker lösa detta på 4 (6)

5 egen hand, samt att arbetsbelastningen per högskola blir mindre om Sunet tillhandahåller tjänsten. Högst prio av Sunets nya tjänster just nu. Enkätverktyget AP: vid nästa ITchefsmöte ( Luleå) så kommer Hans Wallberg att delta och ställa frågan kring vilket intresse det finns för en sådan tjänst. 8. Rapporter uppföljning a) Styrelsemötet 25 maj Hans Wallberg och sekreteraren rapporterade från SUNET:s styrelsemöte som hölls dagen innan. Hans Wallberg informerade referensgruppen om styrelsens behov av två ledamöter från tekniska referensgruppen som skall vara delaktiga i det strategiarbete som kommer att genomföras under ett års tid på styrelsens uppdrag. Uppdraget är för strategigruppen för teknikområdet. Referensgruppen föreslog Per Andersson och Johan Berggren som accepterade uppdraget. b) Nätmötestjänsten Hans Wallberg presenterade rapport för nätmötestjänsten; status, samt förslag till förvaltnings och supportorganisation. Hans Wallberg berättade att en generell förvaltningsmodell för tjänster inom SUNET har tagits fram. Förvaltningsmodellen utgår från tre delvis separata processer: Support Förvaltning Drift Läget för nätmötestjänsten i dagsläget är: Förvaltningsorganisation etablerad Förvaltnings och supportresurserna har förstärkts Teknisk support från Adobe Hans Wallbergs slutsats är att det finns goda möjligheter att få nätmötestjänsten att fungera på ett bra sätt. Han betonade dock vikten av att universitets och högskoleledningarna själva tar ansvar för att det finns en kompetent lokal stödorganisation för tjänsten vid varje lärosäte för nätmötestjänsten. C) TCS Kent Engström och Leif Johansson informerade referensgruppen kring läget för TCS. 5 (6)

6 Idag erbjuder SUNET: "Normal" server certificates Code signing certificates Arbete pågår med att möjliggöra följande: escience ("Grid") server certificates escience ("Grid") personal certificates "Normal" personal certificates d) Webben Sekreteraren informerade referensgruppen att en beställning lagts hos Internet border på ett mallpaket som kommer att kunna erbjudas de inom SUNET som önskar egna webbar med SUNET:s mallar och CMSsystemet Sitevision. Arbete med att ta fram lämpliga utbildningar för de som vill ha egna webbar pågår också. e) Kurs Referensgruppen fastslog att man skulle gå vidare med att undersöka om det finns intresse för en Juniperkurs till hösten. AP: Pelle sätter ett preliminärt datum och ser om det finns intresse. 9. Höstens möten Referensgruppen beslutade kring höstens möten: 1 juli kl idéer om höstens Sunetvecka (e möte) 25 augusti kl Nunoc 10 november kl Nunoc 10. Övriga frågor Per Nihlén lyfte frågan om det inte var dags för ett event för SUNET:s småkunder. Inga övriga ärenden fanns på dagordningen och ordföranden avslutade mötet med att önska alla en trevlig sommar. Vid protokollet: Eva Stensköld 6 (6)

Minnesanteckningar förda vid tekniska referensgruppens möte i NUNOC:s lokaler den 14 april 2009, kl.13.00

Minnesanteckningar förda vid tekniska referensgruppens möte i NUNOC:s lokaler den 14 april 2009, kl.13.00 Minnesanteckningar förda vid tekniska referensgruppens möte i NUNOC:s lokaler den 14 april 2009, kl.13.00 Närvarande ledamöter: Marie Andersson Per Andersson Gun Djerf (via telefon) Kent Engström Leif

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsesammanträdet den 4 juni 2009

Protokoll fört vid styrelsesammanträdet den 4 juni 2009 Protokoll fört vid styrelsesammanträdet den 4 juni 2009 Närvarande ledamöter: Staffan Sarbäck, ordförande Johanna Berg Joel Brandell Gun Djerf Dan Henningson Calle Jansson Johnny Nilsson Ingela Nyström

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsesammanträdet den 2 december 2010

Protokoll fört vid styrelsesammanträdet den 2 december 2010 Protokoll fört vid styrelsesammanträdet den 2 december 2010 Närvarande ledamöter: Karin Bengtsson (från punkt 4) Johanna Berg Joel Brandell Gun Djerf (från punkt 5) Dan Henningson Johnny Nilsson (via telefon)

Läs mer

1. Inledning Ordföranden öppnade mötet, hälsade alla välkomna, samt ställde frågan om ytterligare ärenden bör föras upp på dagordningen.

1. Inledning Ordföranden öppnade mötet, hälsade alla välkomna, samt ställde frågan om ytterligare ärenden bör föras upp på dagordningen. f Datum/Date 2011-07-04 1 (5) Minnesanteckningar förda vid tekniska referensgruppens möte i NUNOC:s lokaler, 16 juni 2011, kl.13.00 Närvarande: Marie Fryklöf, ordförande via Adobe Connect Per Andersson

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsesammanträdet kl. 13.00 den 10 mars 2010 vid Vetenskapsrådet, Stockholm.

Protokoll fört vid styrelsesammanträdet kl. 13.00 den 10 mars 2010 vid Vetenskapsrådet, Stockholm. Protokoll fört vid styrelsesammanträdet kl. 13.00 den 10 mars 2010 vid Vetenskapsrådet, Stockholm. Närvarande ledamöter: Mille Millnert, ordförande Karin Bengtsson Johanna Berg Joel Brandell Dan Henningson

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsesammanträdet den 2 april 2009

Protokoll fört vid styrelsesammanträdet den 2 april 2009 Protokoll fört vid styrelsesammanträdet den 2 april 2009 Närvarande ledamöter: Mille Millnert, ordförande Joel Brandell Gun Djerf Calle Jansson Johnny Nilsson Ingela Nyström Johan Sigholm Sven Tafvelin

Läs mer

1. Inledning Ordföranden öppnade mötet, hälsade alla välkomna, samt ställde frågan om ytterligare ärenden bör föras upp på dagordningen.

1. Inledning Ordföranden öppnade mötet, hälsade alla välkomna, samt ställde frågan om ytterligare ärenden bör föras upp på dagordningen. f Datum/Date 2012-03-14 1 (5) Minnesanteckningar förda vid tekniska referensgruppens möte, 14 mars 2012, kl. 13:00 Närvarande: Marie Fryklöf, ordförande Johan Berggren, adjungerad Kent Engström Paul Haglund

Läs mer

Minnesanteckningar förda vid tekniska referensgruppens möte, 20 september 2011, kl.13.00

Minnesanteckningar förda vid tekniska referensgruppens möte, 20 september 2011, kl.13.00 f Datum/Date 2011-09-20 1 (5) Minnesanteckningar förda vid tekniska referensgruppens möte, 20 september 2011, kl.13.00 Närvarande: Marie Fryklöf, ordförande Per Andersson Johan Berggren, adjungerad Kent

Läs mer

Övriga närvarande: Eva Stensköld, sekreterare Hans Wallberg. Inga övriga ärenden fördes upp på dagordningen.

Övriga närvarande: Eva Stensköld, sekreterare Hans Wallberg. Inga övriga ärenden fördes upp på dagordningen. Protokoll fört vid styrelsesammanträdet (E-möte) den 25 maj 2010 Närvarande ledamöter: Mille Millnert, ordförande Gun Djerf Dan Henningson (punkt 1 t.o.m. punkt 13) Calle Jansson Johnny Nilsson Ingela

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsesammanträdet den 4 juni 2008

Protokoll fört vid styrelsesammanträdet den 4 juni 2008 Protokoll fört vid styrelsesammanträdet den 4 juni 2008 Närvarande ledamöter: Mille Millnert, ordförande Gun Djerf Anita Hansbo Eva Müller Staffan Sarbäck Johan Sigholm Ann-Charlotte Berglund Sonnhammer

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsesammanträdet den 24 september 2009 vid WTC, Stockholm.

Protokoll fört vid styrelsesammanträdet den 24 september 2009 vid WTC, Stockholm. Protokoll fört vid styrelsesammanträdet den 24 september 2009 vid WTC, Stockholm. Närvarande ledamöter: Staffan Sarbäck, ordförande Johanna Berg Joel Brandell Gun Djerf Dan Henningson Calle Jansson Johnny

Läs mer

Övriga närvarande: Eva Stensköld, sekreterare Hans Wallberg. Inga övriga ärenden fördes upp på dagordningen.

Övriga närvarande: Eva Stensköld, sekreterare Hans Wallberg. Inga övriga ärenden fördes upp på dagordningen. Protokoll fört vid styrelsesammanträdet (E-möte) den 30 september 2010 Närvarande ledamöter: Mille Millnert, ordförande Karin Bengtsson Joel Brandell Gun Djerf Calle Jansson Johnny Nilsson Ingela Nyström

Läs mer

PROTOKOLL fört vid styrelsesammanträdet den 6 december 2007

PROTOKOLL fört vid styrelsesammanträdet den 6 december 2007 PROTOKOLL fört vid styrelsesammanträdet den 6 december 2007 Närvarande ledamöter: Mille Millnert, ordförande Ann-Charlotte Berglund Sonnhammer Gun Djerf Anita Hansbo Anita Kollerbaur Johnny Nilsson Kjell

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsesammanträdet den 14 juni 2011 vid Vetenskapsrådet, Stockholm.

Protokoll fört vid styrelsesammanträdet den 14 juni 2011 vid Vetenskapsrådet, Stockholm. f Datum/Date 2011-06-23 1 (6) Protokoll fört vid styrelsesammanträdet den 14 juni 2011 vid Vetenskapsrådet, Stockholm. Närvarande ledamöter: Kåre Bremer, Ordförande Karin Bengtsson Marie Fryklöf Carl-Gustaf

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsesammanträdets E-möte den 28 september 2011.

Protokoll fört vid styrelsesammanträdets E-möte den 28 september 2011. f Datum/Date 2011-09-28 1 (5) Protokoll fört vid styrelsesammanträdets E-möte den 28 september 2011. Närvarande ledamöter: Kåre Bremer, Ordförande Johanna Berg Marie Fryklöf Dan Henningson Tony Ottosson

Läs mer

fört vid styrelsesammanträdet den 17 januari 2008

fört vid styrelsesammanträdet den 17 januari 2008 PROTOKOLL fört vid styrelsesammanträdet den 17 januari 2008 Närvarande ledamöter: Mille Millnert, ordförande Joel Brandell Gun Djerf Anita Hansbo Johnny Nilsson Per-Olof Rehnquist Staffan Sarbäck Johan

Läs mer

Anteckningar från sammanträde i SUNETs tekniska referensgrupp

Anteckningar från sammanträde i SUNETs tekniska referensgrupp Anteckningar från sammanträde i SUNETs tekniska referensgrupp Tid: 2002-01-10 Plats: Sky City, Arlanda Närvarande: Kerstin Malmqvist, ordförande Kent Engström Bengt Gördén Magnus Höglund Leif Johansson

Läs mer

SUNET TCS. TREFpunkt 21. Kent Engström. kent.engstrom@liu.se

SUNET TCS. TREFpunkt 21. Kent Engström. kent.engstrom@liu.se SUNET TCS TREFpunkt 21 Kent Engström kent.engstrom@liu.se SUNET TCS TCS-gruppen Servercertifikat via SUNET TCS Avveckling av SUNET SCS Kodsigneringscertifikat Personliga certifikat (Leif Johansson) TCS-gruppen

Läs mer

Protokoll fört vid. styrelsesammanträde den 4 april 2001. Närvarande ledamöter:

Protokoll fört vid. styrelsesammanträde den 4 april 2001. Närvarande ledamöter: Protokoll fört vid styrelsesammanträde den 4 april 2001 Närvarande ledamöter: Staffan Sarbäck, ordförande Lennart Bergström Anne Ehrenholm Lars-Elve Larsson Lennart Ljung Kerstin Malmqvist Magnus Mårtensson

Läs mer

Anteckningar från sammanträde i SUNETs tekniska referensgrupp

Anteckningar från sammanträde i SUNETs tekniska referensgrupp Anteckningar från sammanträde i SUNETs tekniska referensgrupp Tid: 2000-05-18 Plats: Sky City, Arlanda Närvarande: Kerstin Malmqvist, ordförande Jan Engvald Bengt Gördén Christer Holgersson Magnus Höglund

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsesammanträdets möte den 7 december 2011.

Protokoll fört vid styrelsesammanträdets möte den 7 december 2011. f Datum/Date 2011-12-07 1 (5) Protokoll fört vid styrelsesammanträdets möte den 7 december 2011. Närvarande ledamöter: Kåre Bremer, Ordförande Marie Fryklöf Dan Henningson Tony Ottosson Gadd Carl-Gustaf

Läs mer

Närvarande: Martin Engström, Johnny Petersson, Jan Bengtsson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt, Gunilla Björkman, Sofie Widal, Magnus Feldt

Närvarande: Martin Engström, Johnny Petersson, Jan Bengtsson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt, Gunilla Björkman, Sofie Widal, Magnus Feldt Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndag den 5 mars 2018. Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Martin Engström, Johnny Petersson, Jan Bengtsson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt,

Läs mer

2 Val av mötessekreterare och justeringsperson Sandra Bergsten utsågs till mötessekreterare och Tina Iveslätt till justeringsperson.

2 Val av mötessekreterare och justeringsperson Sandra Bergsten utsågs till mötessekreterare och Tina Iveslätt till justeringsperson. Protokoll 214/06 STYRELSEMÖTE Tid: Torsdagen den 31 oktober 09.00-11.00 Plats: Kalmar Holken och Växjö UB3018 Närvarande: Annika Aronsson Anna Asplund Persson Sandra Bergsten Birgitta Johansson, från 5

Läs mer

Pensionärsrådets möte den 27 januari 2014

Pensionärsrådets möte den 27 januari 2014 Sida 1 (5) s möte den 27 januari 2014 Ledamöter Inger Sjöberg, ordförande Stig Åström, vice ordförande Susanne Watthiersson Lilian Falkbäck Sonja Wenström Ersättare Berit Johansson Sven Engström Christina

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb 1(5) Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb Tomelilla Golfklubb 273 94 Ullstorp Tel. 0417-19430 Datum : 2017-10-09 kl 18:00 i konferensrummet Närvarande: Kenth Bergström (ordförande) Tommie

Läs mer

SUNET:s strategiarbete 2011

SUNET:s strategiarbete 2011 SUNET 2011 02 13 1 Hans Wallberg SUNET:s strategiarbete 2011 1. Bakgrund Styrelsen har beslutat att ett strategiarbete för SUNET:s framtida utvecklingsmöjligheter skall genomföras. 2. Strategiarbete Vid

Läs mer

Anteckningar från sammanträde i SUNETs tekniska referensgrupp

Anteckningar från sammanträde i SUNETs tekniska referensgrupp Anteckningar från sammanträde i SUNETs tekniska referensgrupp Tid: 2001-08-30 Plats: Sky City, Arlanda Närvarande: Kerstin Malmqvist, ordförande Jan Engvald Bengt Gördén Christer Holgersson Magnus Höglund

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsesammanträde den 12 april 2007

Protokoll fört vid styrelsesammanträde den 12 april 2007 Protokoll fört vid styrelsesammanträde den 12 april 2007 Närvarande ledamöter: Mille Millnert, ordförande Gun Djerf Anita Hansbo Anita Kollerbaur Johnny Nilsson Peter Olsson Johan Sigholm Benny Stridsberg

Läs mer

SUNET:s verksamhetsplan 2012 2011-12-07

SUNET:s verksamhetsplan 2012 2011-12-07 2011-12-07 Förord SUNET (Swedish University Computer Network) har funnits sedan början av 1980-talet och har utvecklats från att inledningsvis vara ett forskningsoch utvecklingsprojekt till att bli en

Läs mer

TrefPunkt Örebro 12-13 13 oktober 2005

TrefPunkt Örebro 12-13 13 oktober 2005 TrefPunkt Örebro 12-13 13 oktober 2005 Status SUNET och NORDUnet Hans Wallberg SUNET UMDAC/Umeå universitet Hans.Wallberg@umdac.umu.se Trafik i GigaSunet Se även http://stats.sunet.se stats.sunet.se/ Mar

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 PROTOKOLL Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 Plats och tid: Kommunstyrelsesalen Stadshuset 100303 kl. 13.00 15.00 Närvarande: Ledamöter: Gun Engström Fibromyalgifören. Marianne Johansson DHR Eva

Läs mer

Protokoll fört vid. styrelsesammanträde den 19 januari 2005. Närvarande ledamöter:

Protokoll fört vid. styrelsesammanträde den 19 januari 2005. Närvarande ledamöter: Protokoll fört vid styrelsesammanträde den 19 januari 2005 Närvarande ledamöter: Mille Millnert, ordförande (med undantag av punkt 11) Gun Djerf Anita Hansbo (t o m punkt 8) Lars-Elve Larsson Staffan Sarbäck

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb 1(5) Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb Tomelilla Golfklubb 273 94 Ullstorp Tel. 0417-19430 Datum : 2017-01-09 kl 18:30 i konferensrummet Närvarande: Kenth Bergström (ordförande) Tommie

Läs mer

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 4 feb 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 4 feb 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 4 feb 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset Närvarande styrelseledamöter: Rasmus Johnsson, Ordförande Marie Bye Løken, Vice Ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsesammanträdet den 11 december 2009 vid Vetenskapsrådet, Stockholm.

Protokoll fört vid styrelsesammanträdet den 11 december 2009 vid Vetenskapsrådet, Stockholm. Protokoll fört vid styrelsesammanträdet den 11 december 2009 vid Vetenskapsrådet, Stockholm. Närvarande ledamöter: Mille Millnert, ordförande Joel Brandell Johanna Berg Gun Djerf Dan Henningson Ingela

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 2/2013 sid 1(5) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2013-03-06. Pontus Wärnestål lärare

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 2/2013 sid 1(5) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2013-03-06. Pontus Wärnestål lärare HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 2/2013 sid 1(5) Närvarande ledamöter Magnus Hållander Malin Bornhager Stefan Byttner Peter Eliasson Sofie Eriksson Daniel Möller Eva Nestius ordförande T/A-personal Övriga

Läs mer

Protokoll 3-2014 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 15 mars 2014, STOKKs lokal, Rindögatan 25, Stockholm

Protokoll 3-2014 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 15 mars 2014, STOKKs lokal, Rindögatan 25, Stockholm Protokoll 3-2014 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 15 mars 2014, STOKKs lokal, Rindögatan 25, Stockholm Närvarande: Madeleine Bergendahl, ordförande Marita Simring, kassör

Läs mer

SUNETs Tekniska Referensgrupp

SUNETs Tekniska Referensgrupp SUNETs Tekniska Referensgrupp MINNESANTECKNINGAR Sammanträdesdatum 1997-01-22 Närvarande ledamšter: Mats S Andersson (ordförande) Sven Arvidson Jan Engvald Björn Forselius Roland Hedberg Gunnar Lindberg

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsesammanträde den 30 mars 1998

Protokoll fört vid styrelsesammanträde den 30 mars 1998 Protokoll fört vid styrelsesammanträde den 30 mars 1998 Närvarande ledamöter: Anders Flodström, ordförande punkt 1-5 samt 7-11. Lennart Bergström Berner Lindström Kerstin Malmqvist Sigvard Nilsson, ordförande

Läs mer

Protokoll styrelsemöte för Ladokkonsortiet 5 september 2018

Protokoll styrelsemöte för Ladokkonsortiet 5 september 2018 1 styrelsemöte för Ladokkonsortiet 5 september 2018 Närvarande: Per Brolin, Karin Cardell, Anders Lundgren, Roger Pettersson, Susanne Kristensson, Susanne Wallmark, Frånvarande: Caroline Sjöberg, Matts

Läs mer

Närvarande: Gunilla Karlbom, Monica Hjerp, Christer Antman, Stig Davidsson, Sune Liljedahl, Per Johansson Christer Gunnarsson Ola Svensson från 7

Närvarande: Gunilla Karlbom, Monica Hjerp, Christer Antman, Stig Davidsson, Sune Liljedahl, Per Johansson Christer Gunnarsson Ola Svensson från 7 Protokoll fört vid Postens Idrottsförbund Styrelsemöte i Borlänge 2008-02-08 Närvarande: Gunilla Karlbom, Monica Hjerp, Christer Antman, Stig Davidsson, Sune Liljedahl, Per Johansson Christer Gunnarsson

Läs mer

Anteckningar från sammanträde i SUNETs tekniska referensgrupp

Anteckningar från sammanträde i SUNETs tekniska referensgrupp Anteckningar från sammanträde i SUNETs tekniska referensgrupp Tid: 2001-06-14 Plats: Sky City, Arlanda Närvarande: Kerstin Malmqvist, ordförande Jan Engvald Bengt Gördén Christer Holgersson Magnus Höglund

Läs mer

Protokoll Nitus styrelsemöte 12 december via Adobe Connect

Protokoll Nitus styrelsemöte 12 december via Adobe Connect Nätverket för kommunala lärcentra Protokoll Nitus styrelsemöte 12 december via Adobe Connect Närvarande: Berit Öström, Pajala, Kent Wallén, Katrineholm och Vingåker, Joachim Kahlert, Norrtälje, Agneta

Läs mer

Protokoll. fört vid kommittésammanträdet den 9 mars 2017.

Protokoll. fört vid kommittésammanträdet den 9 mars 2017. f Datum/Date 2017-03-09 1(5) Protokoll fört vid kommittésammanträdet den 9 mars 2017. Närvarande ledamöter: Övriga närvarande: Anmält Förhinder: Stefan Bengtsson/Chalmers, ordförande Maria Häll Peter Krantz/KB

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte När: 7 februari 2016, klockan 19:00 Plats: Telefonmöte Närvande: Cattlin Marques, Ordförande Jenny Andersson- Mård, sekreterare Mona Fagerbrink, ledamot Suhandan Killic, suppleant

Läs mer

Svenska Beagleklubben

Svenska Beagleklubben Svenska Beagleklubben Protokoll Art: Styrelsemöte 10 efter BF 2011. Tid: 2011-09-08 Plats: Telefonmöte. Närvarande: Catharina Linde Forsberg Ordförande Sekreterare, Webmaster (AK) Hans Eliasson Ledamot

Läs mer

LÄNSMUSEERNAS SAMARBETSRÅD

LÄNSMUSEERNAS SAMARBETSRÅD LÄNSMUSEERNAS SAMARBETSRÅD Styrelsesammanträde 15 februari, 2012 kl. 10.00 15.00 KFS, World Trade Center, Stockholm Närvarande: Anmält förhinder: Adjungerande: Anmält förhinder: Inga Göransson (ordförande)

Läs mer

76 Val av justerare Utsågs Andreas Josefsson att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

76 Val av justerare Utsågs Andreas Josefsson att jämte ordföranden justera dagens protokoll. Plats: Telefonmöte 75-97 Beslutande: Ulla Pietarinen Annika Bay Marie Carlsson Andreas Josefsson Geir-Ove Andersen Annelie Karlsson Karjalainen Suppleanter: Ingela Karlsson Susanna Hagman Adjungerad tillfällig

Läs mer

SUNETs Tekniska Referensgrupp

SUNETs Tekniska Referensgrupp SUNETs Tekniska Referensgrupp MINNESANTECKNINGAR Sammanträdesdatum: 1998-03-24 Närvarande ledamöter: Mats S Andersson (ordförande) Sven Arvidsson Jan Engvald Björn Forselius Roland Hedberg Sören Hollander

Läs mer

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND SAMMAN TRÄDE SPROTOKOL L 2015-09-17 PENSIONÄRSRÅDET Sammanträdestid 2015-09-17, kl. 13.45-15.15 Plats Älvsjö förvaltningshus Älvsjö stationsgata 21 Närvarande Ordförande Christer Bentzer SPF Vice ordförande

Läs mer

SKK/UK nr 4-2014 2014-09-18 55-76

SKK/UK nr 4-2014 2014-09-18 55-76 Sida 1/6 SKK/UK nr 4-2014 55-76 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) torsdagen den 18 september 2014 på SKKs kansli. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt

Läs mer

Created with novapdf Printer (www.novapdf.com). Please register to remove this message.

Created with novapdf Printer (www.novapdf.com). Please register to remove this message. Tref Visby 13 oktober 2008 Anders Nilsson anders.nilsson@umdac.umu.se Supplicant Authenticator (AP or ( switch RADIUS server University A User DB RADIUS server University B User DB user joe@university_b.hr

Läs mer

Cecilia inleder med en presentation om målsättningarna från TUV och jämförelse med MVG:s styrdokument.

Cecilia inleder med en presentation om målsättningarna från TUV och jämförelse med MVG:s styrdokument. 15 april 2014 Protokoll Styrgruppsmöte 9 april 2014 Lidbeckska huset, Lidköping 10.00-12.00 Beslutande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsens Miljöskyddsenhet Leif Schöndell Borås stad/sjuhärads kommunalförbund

Läs mer

SUNETs styrelsesammanträde den 27 september 2000

SUNETs styrelsesammanträde den 27 september 2000 Protokoll fört vid SUNETs styrelsesammanträde den 27 september 2000 Närvarande ledamöter: Anders Flodström, ordförande t o m punkt 9 Lennart Bergström Anne Ehrenholm Lars-Elve Larsson Berner Lindström

Läs mer

Styrelsemöte. Datum: 8 oktober Tid: SRF-lokalen Tordönsvägen 4 I, Lund. Närvarande: Conny Olsson ordförande.

Styrelsemöte. Datum: 8 oktober Tid: SRF-lokalen Tordönsvägen 4 I, Lund. Närvarande: Conny Olsson ordförande. STYRELSEN PROTOKOLL Styrelsemöte Datum: 8 oktober 2015 Tid: 18.00 19.10 Plats: SRF-lokalen Tordönsvägen 4 I, Lund Närvarande: Conny Olsson ordförande Marko Dimovski Emmy B Lindskog Lars-Erik Nilsson Jeanette

Läs mer

SUNET:s verksamhetsplan 2013 2012-12-05

SUNET:s verksamhetsplan 2013 2012-12-05 2012-12-05 Förord SUNET (Swedish University Computer Network) har funnits sedan början av 1980-talet och har utvecklats från att inledningsvis vara ett forskningsoch utvecklingsprojekt till att bli en

Läs mer

Protokoll för sammanträde 3 Oktober 2018

Protokoll för sammanträde 3 Oktober 2018 Protokoll för sammanträde 3 Oktober 2018 Svenska nationalkommittén för globala miljöförändringar Närvarande ledamöter: Annelie Ekblom, Uppsala universitet Eva Friman, SWEDESD, Uppsala Universitet Bertil

Läs mer

Protokoll nr 9 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den3 december 2012 kl

Protokoll nr 9 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den3 december 2012 kl KOMMUNSTYRELSENS RÅD FÖR FUNKTIONSHINDERFRÅGOR Protokoll nr 9 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den3 december 2012 kl. 11.15 11.30 Justerat den 7 / 12 2012 Magnus

Läs mer

Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande Sten Nordlander Maud Linder Sören Carlsson Bo Jender Hans Nilsson Emil Carlsson

Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande Sten Nordlander Maud Linder Sören Carlsson Bo Jender Hans Nilsson Emil Carlsson Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Nr 5/2007 Plats och tid Beslutande Kommunala bolagens sammanträdesrum, Sjögatan 28, Oxelösund Onsdag 30 maj 2007, kl 08.00-11.30 Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande

Läs mer

Närvarande: Pontus Eriksson (samordnare), Mari Nordström (vice samordnare) och Conny Allaskog (sekreterare)

Närvarande: Pontus Eriksson (samordnare), Mari Nordström (vice samordnare) och Conny Allaskog (sekreterare) AU Telefonmöte 20140425 Närvarande: Pontus Eriksson (samordnare), Mari Nordström (vice samordnare) och Conny Allaskog (sekreterare) 1. Justerad Arbetsordning NSPH Skåne Arbetsordningen har justerats enligt

Läs mer

Protokoll från kårstyrelsemöte söndag 20/02-2012 hemma hos Monica kl 18:30-20:30

Protokoll från kårstyrelsemöte söndag 20/02-2012 hemma hos Monica kl 18:30-20:30 Protokoll från kårstyrelsemöte söndag 20/02-2012 hemma hos Monica kl 18:30-20:30 Närvarande: Martin Fogel Monica Larsson Gustav Karreskog Frida Söderling Eva Kindbladh Linus Behrenfeldt Love Andersson

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte den 8 maj 2014, datormöte

Protokoll fört vid styrelsemöte den 8 maj 2014, datormöte Sveriges universitets- 2014-05-21 & högskoleförbund Protokoll 2014:4 Protokoll fört vid styrelsemöte den 8 maj 2014, datormöte Närvarande ledamöter Pam Fredman, ordförande Helen Dannetun Ann Fust Lena

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande Annika Hässler hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

1 Mötets öppnande Ordförande Annika Hässler hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 1 (6) - Funktionshindersrörelsen i samverkan! Protokoll för styrelsen 2016-11-02 Justerat: 2016-11-23 Närvarande: Annika Hässler, ordförande Inge-Britt Lundin, 1:a vice ordförande Lennart Håwestam, 2:a

Läs mer

Protokoll från möte 2011-10-24 med HSSL styrgrupp för Landsbygdsriksdagen 2012

Protokoll från möte 2011-10-24 med HSSL styrgrupp för Landsbygdsriksdagen 2012 Protokoll från möte 2011-10-24 med HSSL styrgrupp för Landsbygdsriksdagen 2012 Sid 1 Plats: Galtsjöns Wärdshus, Ronneby Tid: 24 oktober 2011, kl.1000-1200, 1300-1500 Närvarande: Inez Arbrahamzon, ordförande

Läs mer

Handikapprådet PROTOKOLL

Handikapprådet PROTOKOLL Handikapprådet PROTOKOLL 2013-09-23 Sid 114 Inledning... 1 115 Val av justeringsledamot... 1 116 Godkännande av dagordningen... 1 117 Föregående protokoll... 1 118 Anmälan av nya ledamöter... 1 119 Information

Läs mer

Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect

Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect Nätverket för kommunala lärcentra Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect Närvarande: Kent Wallén, Katrineholm /Vingåker Agneta Lindqvist, Gotland Jerry Engström, Västervik Mats Larsson,

Läs mer

Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor

Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor Dag och tid Fredag 6 december 2013 kl. 10.00 12.00 Plats Närvarande Prosten, Västerviks Bostads AB, Bryggaren, Västervik Christin Rampeltin

Läs mer

Ämne: Rådet för utveckling och produktion - Rådsmöte 1/2016 Datum och tid: , Cannes, Filmhuset

Ämne: Rådet för utveckling och produktion - Rådsmöte 1/2016 Datum och tid: , Cannes, Filmhuset Protokoll Ämne: Rådet för utveckling och produktion - Rådsmöte 1/2016 Datum och tid: 2016-12-01, 9.30 11.30 Plats: Cannes, Filmhuset Närvarande: Ordinarie ledamöter: Charlotta Denward (Film- och tv-producenterna),

Läs mer

1. Inledning Ordförande öppnade sammanträdet och hälsade alla välkomna.

1. Inledning Ordförande öppnade sammanträdet och hälsade alla välkomna. f Datum/Date 2013-03-13 1 (8) Protokoll fört vid styrelsesammanträdet den 13 mars 2013. Närvarande ledamöter: Kåre Bremer, Ordförande Karin Bengtsson Marie Fryklöf Johanna Berg Ingela Nyström David Höjenberg

Läs mer

Protokoll styrelsemöte

Protokoll styrelsemöte Protokoll styrelsemöte Styrelsemöte Göteborgs Fältrittklubb 14 december 2016 i konferensrummet, GFRK. Närvarande Anna Anderberg Caroline Bornsjö Joel Carlsson Anneli Fagerberg Johanna Maxson Veronika Nihlén

Läs mer

Protokoll. Ämne: Rådet för filmarvsfrågor - Rådsmöte 2/2018 Datum och tid: , Biblioteksrummet, Filmhuset.

Protokoll. Ämne: Rådet för filmarvsfrågor - Rådsmöte 2/2018 Datum och tid: , Biblioteksrummet, Filmhuset. Protokoll Ämne: Rådet för filmarvsfrågor - Rådsmöte 2/2018 Datum och tid: 2018-11-08, 13.00 15.00 Plats: Biblioteksrummet, Filmhuset Närvarande: Ordinarie: Stefan Baron (Film-& tv-producenterna) Maria

Läs mer

Protokoll Utbildningsråd Högskoleingenjörsprogrammet i elkraftteknik

Protokoll Utbildningsråd Högskoleingenjörsprogrammet i elkraftteknik Protokoll Utbildningsråd Högskoleingenjörsprogrammet i elkraftteknik Datum och tid: 2012-05-14, 09:30-12:00 Plats Umeå universitet NärvarandeBjörne Lindberg (Umeå Universitet) Kent Bertilsson (Mittuniversitetet)

Läs mer

SUNET:s strategi 2012-2014. SUNET:s strategigrupp 2011-12-07

SUNET:s strategi 2012-2014. SUNET:s strategigrupp 2011-12-07 SUNET:s strategigrupp 2011-12-07 Förord Alla organisationer och verksamheter bör regelbundet se över sin verksamhetsidé och strategi. Särskilt viktigt är det för SUNET som verkar i en snabbt föränderlig

Läs mer

Mötesanteckningar: Helpdesk/ Ärendehantering Projektgruppsmöte 4

Mötesanteckningar: Helpdesk/ Ärendehantering Projektgruppsmöte 4 Utgåva: A Sidan 1 av 5 Mötesanteckningar: Helpdesk/ Ärendehantering Projektgruppsmöte 4 Närvarande Annika Josefsson Börje Sennung från 14.30 Görgen Olofsson till 15.30 Harald Tägnfors Henrik Frederiksen

Läs mer

Verksamhetsplan för SUNET 2011

Verksamhetsplan för SUNET 2011 Verksamhetsplan för SUNET 2011 SUNET (Swedish University Computer Network) har funnits sedan början av 1980-talet och har utvecklats från att inledningsvis vara ett forsknings- och utvecklingsprojekt till

Läs mer

2-faktor autentisering

2-faktor autentisering 2-faktor autentisering Projektplan och teknik som vi har börjat tittat på Målet med projektet Genomför en kartläggning ang. vad som används rörande 2-faktor autentisering på svenska lärosäten. Gör en teknisk

Läs mer

Svenska lapphundklubben - Centralstyrelsen. Protokoll Styrelsemöte

Svenska lapphundklubben - Centralstyrelsen. Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Tid: Måndag den 17 oktober 2011 kl. 20.00 Svenska lapphundklubben - Centralstyrelsen Sekreterare Plats: Telefonmöte Närvarande ledamöter Stig Berndtsson Bengt-Ove Bergquist Ulrika

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Mattias Thorwid Dennis Forslund August Naij Jennifer Davidsson Thomas Sahleström Philip Sundström Johan Backlund Lisa Andersson Sara Kafi Alexander Lyckebo Ordförande Vice Ordförande Kassör

Läs mer

1578 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

1578 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid SMC-Hallands styrelsemöte Datum: 2012-11-29, Tid: kl.18.30 Plats: SMC-Hallands kansli, Halmstad SMC-HALLAND 1578 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och

Läs mer

ST inom Polisväsendet Länssektionen

ST inom Polisväsendet Länssektionen Protokoll nr 3-2011 Fört vid möte i 2011-01-28 Närvarande: Åsa Jacobsson Mika Eskelinen fr o m 8 Kristina Savhed Lena Svangren Susanne Pettersson May Hilland Lennart Roth, närvarade ej under 4 Mehrdad

Läs mer

SydostGIS. Styrelsemöte. 1. Mötet öppnas. 2. Fastställande av dagordning 1 (5) Protokoll fört vid. med föreningen.

SydostGIS. Styrelsemöte. 1. Mötet öppnas. 2. Fastställande av dagordning 1 (5) Protokoll fört vid. med föreningen. 1 (5) Protokoll fört vid Styrelsemöte med föreningen Datum: 2012-04-11 Plats: Telefonmöte Deltagare: Jan G Nilsson (ordförande), Jimmie Andersén, Svante Lundgren, Eva Uggla (sekr), Toomas Randsalu, Karl

Läs mer

Protokoll 19 juni 2013

Protokoll 19 juni 2013 Protokoll 19 juni 2013 Styrelsens sammanträde nr 6/13 Tid och plats Onsdagen den 19 juni klockan 09,30 till 14,00 på Svenska Orienteringsförbundets kansli, Stockholm. Närvarande ledamöter Lena Larsson,

Läs mer

Svenska Squaredansförbundet

Svenska Squaredansförbundet Protokoll 2014:1 fört vid styrelsemöte 20140126 (webbmöte) Närvarande: Tommy Hansson, ordförande Gunnar Bodmar Henrik Kjellgren, vice ordförande Maria Keinänen Iris Åkerberg, sekreterare Göran Wetterqvist

Läs mer

Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping. Viola Pettersson + ass

Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping. Viola Pettersson + ass Sida 1 av 8 SÖRMLAND PROTOKOLL 06/2013 Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Plats Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping Närvarande: Bo Erixon Helge Andersson

Läs mer

Styrelsemöte 8 Region Väst

Styrelsemöte 8 Region Väst Plats: Göteborg Tid: Kl. 09.30-16.00 Kallade: Styrelsen & VL Styrelsemöte 8 2018-10-27 Deltagare (T= Telefon) Styrelsen Jenny Pelli Magnus Hägg Mattias Sandberg Malin Olin Från Karin Meyer Till Hans pkt

Läs mer

Tisdagen den 12 maj 2015, kl Alceahuset, lokal Stor-Kastet, plan 2 Enligt bifogad närvarolista. Ann-Christine Furustrand (s)

Tisdagen den 12 maj 2015, kl Alceahuset, lokal Stor-Kastet, plan 2 Enligt bifogad närvarolista. Ann-Christine Furustrand (s) Minnesanteckningar för Näringslivsrådet Tid Plats Närvarande Utses att justera Tisdagen den 12 maj 2015, kl 10.00-12.00 Alceahuset, lokal Stor-Kastet, plan 2 Enligt bifogad närvarolista Ann-Christine Furustrand

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. SUNETs Tekniska Referensgrupp. Sammanträdesdatum: 1999-03-24. Närvarande ledamöter: Mats S Andersson (ordförande)

MINNESANTECKNINGAR. SUNETs Tekniska Referensgrupp. Sammanträdesdatum: 1999-03-24. Närvarande ledamöter: Mats S Andersson (ordförande) SUNETs Tekniska Referensgrupp MINNESANTECKNINGAR Sammanträdesdatum: 1999-03-24 Närvarande ledamöter: Mats S Andersson (ordförande) Sven Arvidsson Richard Cedergren (ersättare för Anders Mattsson) Jan Engvald

Läs mer

Styrelsen för Göteborgs Folkhögskola Tid: Torsdag den 31 maj 2012, kl. 9.00 12.30 Göteborgs Folkhögskola Nya Varvet, Göteborg

Styrelsen för Göteborgs Folkhögskola Tid: Torsdag den 31 maj 2012, kl. 9.00 12.30 Göteborgs Folkhögskola Nya Varvet, Göteborg Dokumenttyp: Protokoll Sammanträde: Styrelsen för Göteborgs Tid: Torsdag den 31 maj 2012, kl. 9.00 12.30 Plats: Göteborgs Nya Varvet, Göteborg Ordinarie ledamöter Gladys Yannelli (S), ordförande Harriet

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb 1(5) Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb Tomelilla Golfklubb 273 94 Ullstorp Tel. 0417-19430 Datum : 2017-06-14 kl 18:30 i konferensrummet Närvarande: Kenth Bergström (ordförande) Tommie

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande Gunilla Karlbom hälsade alla välkomna och öppnade mötet.

1 Mötets öppnande Ordförande Gunilla Karlbom hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Protokoll fört vid Postens idrottsförbunds styrelsemöte i Norrköping 2011-09-16 Närvarande: Gunilla Karlbom, Ola Svensson, Christer Antman, Monica Hjerp, Stig Davidsson, Ewa Wiklund, Christer Gunnarsson,

Läs mer

På gång i Sunet. Maria Häll, CEO/Föreståndare, Sunet Sunetdagarna KTH, Stockholm

På gång i Sunet. Maria Häll, CEO/Föreståndare, Sunet Sunetdagarna KTH, Stockholm På gång i Sunet Maria Häll, CEO/Föreståndare, Sunet 2017-10-17 Sunetdagarna KTH, Stockholm På gång i Sunet Sunet del av det globala forskningsnätet Utbildningsstödjande e-tjänster Samverkan kring säkerhet

Läs mer

2. Godkännande av föregående mötes protokoll Mikael Ström läste upp föregående mötesprotokoll. Protokollet godkändes i föreliggande form.

2. Godkännande av föregående mötes protokoll Mikael Ström läste upp föregående mötesprotokoll. Protokollet godkändes i föreliggande form. Styrelsemöte 2014-09-17 1. Mötets öppnande Mikael Ström öppnade mötet klockan 18:30. Följande personer närvarade: Mikael Ström, Felicia Andersson, Maritha Bertilsson, Ann Milton, Henrik Engström. 2. Godkännande

Läs mer

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Datum: Fredagen den 15 april 2011 Tid: Kl. 14.00 16.30 Plats: s konferenslokal på Hisingen i Göteborg Närv. Georg Hohner, tjänsteman, ledamöter: Agneta Malmsten, tjänsteman, Gun-Marie Daun (KD), Ersättare:

Läs mer

ST inom Polisväsendet Länssektionen

ST inom Polisväsendet Länssektionen Protokoll nr 4-2011 Fört vid möte i 2011-02-04 Närvarande: Åsa Jacobsson Mika Eskelinen, fr o m 6b. Lena Svangren May Hilland Susanne Pettersson Mehrdad Athari Fard Lennart Roth, Deltog ej under 16a. Susanne

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C. 2004-11-18 kl. 19.00 Telefonmöte.

Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C. 2004-11-18 kl. 19.00 Telefonmöte. Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C 2004-11-18 kl. 19.00 Telefonmöte. Deltagare: Ordf. Magnus Forsberg, Karin Nilsson, Maria Hjelm, Reidar Otterbjörk, Päranders Wärja och fr o m 115 Patrik Steen.

Läs mer

Öppen tillgång till forskningsdata Forskarsamhället i förändring

Öppen tillgång till forskningsdata Forskarsamhället i förändring Öppen tillgång till forskningsdata Forskarsamhället i förändring Elisabeth Strandhagen, bitr föreståndare, Svensk nationell datatjänst Göteborgs universitet - Karolinska institutet - Lunds universitet

Läs mer

Palle Bergsö, Danmark. Per Eigil Gylland, Thomas Lundin, Sverige. Pernilla Tallberg, sekreterare Finland

Palle Bergsö, Danmark. Per Eigil Gylland, Thomas Lundin, Sverige. Pernilla Tallberg, sekreterare Finland Protokoll 1 (5) NKU s Lydnadskommitté 9-10.12.2016 Datum 9-10.12.2016 Plats Närvarande Hotell Rantasipi Airport, Vanda, Finland Carina Savander-Ranne, ordförande Finland, Palle Bergsö, Danmark Per Eigil

Läs mer

Ordföranden meddelade att styrelsen anmodat advokat Magnus Pauli, Advokatfirman Vinge, att tjänstgöra som sekreterare vid stämman.

Ordföranden meddelade att styrelsen anmodat advokat Magnus Pauli, Advokatfirman Vinge, att tjänstgöra som sekreterare vid stämman. PROTOKOLL fört vid årsstämma med aktieägarna i CATENA AB (publ), 556294-1715, i Göteborg den 21 april 2008, kl 16:30 17:30 1 Stämmans öppnande Stämman öppnades av styrelsens ordförande, Henry Klotz. 2

Läs mer

SKK/UK nr

SKK/UK nr Sida 1/6 SKK/UK nr 3-2018 48-73 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) torsdagen den 14 juni 2018. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt (ordf), Hans

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. SUNETs Tekniska Referensgrupp. Sammanträdesdatum: 1998-09-08. Närvarande ledamöter: Mats S Andersson (ordförande)

MINNESANTECKNINGAR. SUNETs Tekniska Referensgrupp. Sammanträdesdatum: 1998-09-08. Närvarande ledamöter: Mats S Andersson (ordförande) SUNETs Tekniska Referensgrupp MINNESANTECKNINGAR Sammanträdesdatum: 1998-09-08 Närvarande ledamöter: Mats S Andersson (ordförande) Sven Arvidsson Jan Engvald Christer Holgersson (ersättare för Roland Hedberg)

Läs mer