Elving Andersson (C) Ordförande Said Olsson (M) 1:e vice ordförande AnnKristin Allvin (MP)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Elving Andersson (C) Ordförande Said Olsson (M) 1:e vice ordförande AnnKristin Allvin (MP)"

Transkript

1 SAMMANTRÄDE Socialnämndens arbetsutskott PLATS OCH TID Stadshuset, lokal Kasen kl. 13:30-15:50 LEDAMÖTER SNAU SNAU-I Elving Andersson (C) Ordförande Said Olsson (M) 1:e vice ordförande AnnKristin Allvin (MP) TJÄNSTGÖRANDE ERSÄTTARE SNAU SNAU-I Lars-Olof Laxrot (V) för Stefan Skoglund (S) Sigvard Andersson (FP) för Marie-Louise Ekberg (S) ERSÄTTARE SNAU SNAU-I Christina Nilsson (KD) ÖVRIGA SNAU SNAU-I Bo Lundgren, socialchef Lars Alfredsson, administrativ chef Åsa Håkansson, utredare Stefan Loodh, sektionschef 83 Karin Sjöbergh, sektionschef I Christina Göransson, socialsekreterare I UTSES ATT JUSTERA Said Olsson JUSTERINGENS PLATS OCH TID Stadshuset Paragrafer I UNDERSKRIFT SEKRETERARE Lena Josefsson UNDERSKRIFT ORDFÖRANDE UNDERSKRIFT JUSTERANDE Elving Andersson Said Olsson BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande SAMMANTRÄDE Socialnämndens arbetsutskott FÖRVARAS HOS Socialtjänsten, Stadshuset ANSLAGET SÄTTS UPP ANSLAGET TAS NER UNDERSKRIFT Florence Johansson

2 FORTSÄTTNING ÖVRIGA Inger Franker, 1:e socialsekreterare I Lena Josefsson, vik. nämndssekreterare

3 76 Investeringsbudget (SN/2011:120) En del av socialtjänstens verksamhetsplan utgörs av investeringsbudgeten för samma period. sunderlag Flerårsplan Investeringar. Socialtjänstens tjänsteskrivelse Arbetsutskottet föreslår socialnämnden besluta att fastställa investeringsbudgeten - år 2012 till totalt 64,0 mkr - år 2013 till totalt 62,0 mkr - år 2014 till totalt brutto 66,5 mkr, netto 28,5 mkr.

4 77 Äldreomsorgsplan (SN/2010:441) Socialnämnden har i kommunens flerårsplan för fått ett uppdrag om att ta fram en långsiktig plan för framtida äldreboenden. Syftet med äldreomsorgsplanen är dels att kartlägga framtida behov av äldreomsorg, dels att planera och organisera den framtida äldreomsorgen utifrån de behov som förväntas kommer att finnas. Planen ska revideras minst en gång under varje mandatperiod. Äldreomsorgsplanen beskriver äldrefrågornas utveckling, aktuell lagstiftning och organisering i kommunen. Kostnader och volymer i äldreomsorgen redovisas samt den demografiska utvecklingen. Därefter skildras olika tänkbara framtidsscenarier kring samhälle och äldreomsorg. Framtidsscenarierna tillsammans med statistiska uppgifter, ekonomiska fakta och prognoser ligger till grund för mål och satsningar i en framtida äldreomsorg. De nio olika utvecklingsområdena är: synsätt och arbetssätt, biståndsbedömning, hemvård, sociala och förebyggande insatser, ny teknik, bostadsanpassning och hjälpmedel, anhörigstöd, olika boendeformer för äldre, kompetens, rekrytering och kvalitet samt samverkan med berörda aktörer. sunderlag Socialtjänstens förslag till äldreomsorgsplan Socialtjänstens tjänsteskrivelse Synpunkter från Förbundet Sveriges arbetsterapeuter, SKTF Seniorer i Uddevalla samt pensionärsorganisationerna i kommunala pensionärsrådet. Arbetsutskottet föreslår socialnämnden besluta att föreslå kommunfullmäktige att godkänna äldreomsorgsplanen.

5 78 Bestämmelser för parboende inom äldreomsorgens vård- och omsorgsboenden (SN/2011:275) I majoritetens politiska plattform finns ett uppdrag som innebär att socialtjänsten ska verka för att äldre par ska kunna få bo tillsammans även när en av dem har ett större vårdbehov. Bestämmelser för parboende inom äldreomsorgens vård- och omsorgsboende är framtagna. De fastställer vad som gäller i de fall då båda har behov av vård- och omsorgsboende samt i de fall då enbart ena partnern har behov av vård- och omsorgsboende. Möjligheten till parboende medför vissa konsekvenser för ekonomin och utbudet av vård- och omsorgsplatser. sunderlag Socialtjänstens tjänsteskrivelse Socialtjänstens bestämmelser för parboende Arbetsutskottets protokollsutdrag , 53, Kommunala pensionärsrådets protokollsutdrag , 60. Arbetsutskottet föreslår socialnämnden besluta att godkänna bestämmelser för parboende inom äldreomsorgens vård- och omsorgsboende.

6 79 Remiss från kommunstyrelsen av energieffektiviseringsstrategi för Uddevalla kommun (SN/2011:322) Kommunstyrelsen har remitterat energieffektiviseringsstrategi för Uddevalla kommun till bl.a. socialnämnden. Energieffektiviseringsstrategin ska ingå i den reviderade energiplanen för Uddevalla kommun men för att arbetet med enskilda åtgärder i energieffektiviseringsstrategin ska kunna påbörjas för att hålla tidsplanen, behöver strategin fastställas före antagandet av energiplanen. Kraven från Energimyndigheten är att en strategi och handlingsplan för energieffektivisering med mål för 2014 och 2020 tas fram samt att kommunen aktivt arbetar med att genomföra handlingsplanen. Under hösten 2010 genomfördes en nulägesanalys och utifrån denna har en strategi formats med mål och åtgärder för att uppnå en energieffektivisering som motsvarar det nationella målet för energieffektivisering. Strategin omfattar den kommunala verksamheten samt hel- eller majoritetsägda kommunala bolag. sunderlag Kommunstyrelsens remiss. Socialtjänstens tjänsteskrivelse Arbetsutskottet föreslår socialnämnden besluta att till kommunstyrelsen avge socialtjänstens tjänsteskrivelse som remissvar.

7 80 Nöjd-Kund-Undersökning (NKU) inom sociala avdelningen (SN/2011:343) Socialnämnden vill med sin vision bland annat skapa goda och trygga förutsättningar för de boende i Uddevalla. Ett verktyg för att kunna säkerställa denna vision är att regelbundet genomföra undersökningar av hur brukarna upplever att de får den hjälp de önskar. Sedan år 2005 genomförs nöjdkundundersökning (NKU) inom sociala avdelningen. Undersökningen utförs med hjälp av enkäter. Senaste undersökningen genomfördes år sunderlag Socialtjänstens tjänsteskrivelse Rapport nöjdkundundersökning, NKU 2010, daterad Arbetsutskottet föreslår socialnämnden besluta att lägga informationen till handlingarna.

8 81 Remiss från kommunstyrelsen av socialdepartementets betänkande Kommunaliserad hemsjukvård (SOU 2011:55) (SN/2011:342) Kommunstyrelsen har till socialnämnden remitterat socialdepartementets betänkande av utredningen En nationell samordnare för hemsjukvård, Kommunaliserad hemsjukvård SOU 2011:55. sunderlag Kommunstyrelsens remiss. Arbetsutskottet beslutar att hänskjuta ärendet till socialnämnden utan eget förslag.

9 82 Kommunstyrelsens medfinansiering av försörjningsstödet (SN/2011:120) Ordföranden föreslår att förvaltningen får i uppdrag att ta fram ett förslag till kommunfullmäktige att samma princip avseende kommunstyrelsens medfinansiering av försörjningsstödet som gällt även ska gälla för Arbetsutskottet beslutar att uppdra åt förvaltningen att till socialnämndens sammanträde ta fram ett förslag till kommunfullmäktige att den princip avseende kommunstyrelsens medfinansiering av försörjningsstödet som gällt även ska gälla för 2012.

10 83 Bildande av kommunalförbund för språktolkförmedling (SN/2011:348) Regionstyrelsen i Västra Götalandsregionen beslutade i februari 2011, efter ett remissförfarande till kommunerna Göteborg, Trollhättan, Borås, Uddevalla och Mariestad, att ge regiondirektören i uppdrag att utarbeta förslag till inrättande av ett kommunalförbund för gemensam språktolkförmedling tillsammans med nämnda kommuner. Västra Götalandsregionen och Borås köper idag tjänster för att tillgodose sitt behov av språktolk medan Göteborg, Trollhättan, Uddevalla och Mariestad driver språktolkförmedling i egen regi. Förslaget är att ett kommunalförbund med direktion bildas för att erbjuda språktolkförmedling. Medlemskommuner inledningsvis är Västra Götalandsregionen och kommunerna Göteborg, Borås, Trollhättan, Uddevalla och Mariestad. Andra kommuner föreslås kunna ansöka om medlemskap när kommunalförbundet kommit igång. Kommunalförbundet föreslås få sitt säte i Göteborg. Tolkförmedlingskontor föreslås finnas på flera orter i regionen. Kommunalförbundet föreslås formellt bildas den 1 januari 2012 men ta över den operativa driften av tolkförmedling tidigast från 1 maj I avvaktan på att kommunalförbundets ledningsfunktion är tillsatt har Västra Götalandsregionen, tillsammans med övriga huvudmän, ett samordnande ansvar för genomförandet. sunderlag Socialtjänstens utredning Socialtjänstens tjänsteskrivelse Arbetsutskottet föreslår socialnämnden besluta föreslå kommunfullmäktige besluta att Uddevalla kommun, tillsammans med Göteborgs, Borås, Trollhättans och Mariestads kommuner samt Västra Götalandsregionen, ingår i ett kommunalförbund för att tillgodose behovet av språktolkar för medlemmarna, att förslag till förbundsordning godkänns,

11 att Kommunalförbundet Tolkförmedling i Väst tillförs kr utgörande Uddevalla kommuns andel av medlemsinsatsen, att NN utses som ledamot och NN utses som ersättare i förbundsdirektionen för tiden fram till 31 december 2014, att Uddevalla kommun ska beställa samtliga språktolktjänster från det nya kommunalförbundet, samt att kommunstyrelsen, efter kommunfullmäktiges beslut, uppdrar åt kommundirektören att vidta nödvändiga åtgärder för kommunalförbundets etablering.

12 84 Övriga frågor Socialchef Bo Lundgren informerar om att antalet sommargäster med hemtjänst som vistats i Uddevalla kommun är 18 stycken och 3 uddevallabor har vistats i grannkommuner. Socialchef Bo Lundgren informerar om att ett besök gjorts den 4 oktober på företaget Uddevallas Hem och Service (UHoS). Besöket var anmält med ett dygns varsel. Vid besöket framkom mycket som inte var acceptabelt. UHoS har meddelat att de vill sälja företaget. Företaget Team Assistans ska besökas om ca 14 dagar. I dagsläget har Team Assistans 13 vårdtagare, Aktsam Vård och Omsorg har 1 och UHoS har 22 vårdtagare. Tesia som blev valbart den 22 sep. har 4 vårdtagare.

~;~~a ~.~f?=... f. ~.. ff~~... l..<v,. ~.f!ltl..~-<c,..- Stef~ Sk1.'J. o ~gl%d Lars-Olof LaxlOt (I 129)

~;~~a ~.~f?=... f. ~.. ff~~... l..<v,. ~.f!ltl..~-<c,..- Stef~ Sk1.'J. o ~gl%d Lars-Olof LaxlOt (I 129) Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-15.30 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V) tjänstgörande ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving

Läs mer

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58 SAMMANTRÄDE Socialnämndens arbetsutskott PLATS OCH TID Stadshuset, lokal Kasen kl. 13:30-15:30 LEDAMÖTER SNAU SNAU-I Elving Andersson (C), ordförande Said Olsson (M), 1:e vice ordförande Stefan Skoglund

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDE Socialnämndens arbetsutskott PLATS OCH TID Stadshuset, lokal Kasen kl. 13:30-16:10 LEDAMÖTER SNAU SNAU-I Elving Andersson (C), ordförande Said Olsson (M), 1:e vice ordförande Stefan Skoglund

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:55. SNAU Stefan Skoglund (S), ordförande 56-64

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:55. SNAU Stefan Skoglund (S), ordförande 56-64 Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:55 Ledamöter SNAU Stefan Skoglund (S), ordförande 56-64 Lars-Olof Laxrot (V), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande 56-64 Elving

Läs mer

Socialtjänsten, Stadshuset

Socialtjänsten, Stadshuset SAMMANTRÄDE Socialnämndens arbetsutskott PLATS OCH TID Stadshuset, lokal Kasen kl. 13:30-16:10 LEDAMÖTER SNAU SNAU-I Elving Andersson (C), ordförande Said Olsson (M), 1:e vice ordförande Stefan Skoglund

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:30

Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:30 Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:30 Ledamöter Ersättare Övriga Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-14:40

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-14:40 Plats och tid Ledamöter Ersättare Övriga stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-14:40 Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande (M)

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-14:50

Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-14:50 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-14:50 Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande Said Olsson (M) Jan-Olof

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl =~~LJ~h~~~= !fi{..d.~...

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl =~~LJ~h~~~= !fi{..d.~... Sammanträde Plats och tid stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-14.45 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande, kl. 13.30-14.25

Läs mer

F~;;;~~:a7' "~...~... ~tm<l... :5 :og;u~~

F~;;;~~:a7' ~...~... ~tm<l... :5 :og;u~~ Sammanträde Plats och tid Ledamöter Stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-14.15 Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande Said Olsson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott Stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-14:45

Socialnämndens arbetsutskott Stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-14:45 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-14:45 Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande Said Olsson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott Stadshuset, lokal Kasen, kl.l ;:~~~a~ <?.~ 8~~~+'/... BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande

Socialnämndens arbetsutskott Stadshuset, lokal Kasen, kl.l ;:~~~a~ <?.~ 8~~~+'/... BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl.l3.30-15.25 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordforande Said Olsson

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl 13:30-14:30

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl 13:30-14:30 Sammanträde Plats och tid stadshuset, lokal Kasen, kl 13:30-14:30 Ledamöter Ersättare Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-16.05. Lars-Olof Laxrot (V), tjänstgörande ordförande

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-16.05. Lars-Olof Laxrot (V), tjänstgörande ordförande Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-16.05 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), tjänstgörande ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott stadshuset, lokal Kasen, kl.13:30-15:35. SNAU SNAU I Lars-Olof Laxrot (V), tjänstgörande ordförande

Socialnämndens arbetsutskott stadshuset, lokal Kasen, kl.13:30-15:35. SNAU SNAU I Lars-Olof Laxrot (V), tjänstgörande ordförande Sammanträde Plats och tid Ledamöter stadshuset, lokal Kasen, kl.13:30-15:35 SNAU SNAU I Lars-Olof Laxrot (V), tjänstgörande ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande 1-7 I 4-29 Said Olsson (M)

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kll3:30-14:30

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kll3:30-14:30 Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kll3:30-14:30 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande Said Olsson

Läs mer

Protokoll. S odalnämndens arbetsutskott Stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-15:20

Protokoll. S odalnämndens arbetsutskott Stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-15:20 Sammanträde Plats och tid S odalnämndens arbetsutskott Stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-15:20 Ledamöter Stehm Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), tjänstgörande ordförande Lars-Olof Laxrot

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-15: 15

Socialnämndens arbetsutskott stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-15: 15 Sammanträde Plats och tid stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-15: 15 Ledamöter Ersättare Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott stadshuset, lokal Kasen, kl

Socialnämndens arbetsutskott stadshuset, lokal Kasen, kl Sammanträde Plats och tid stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-15.30 Ledamöter Ersättare Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande Said Olsson (M) Carina Arrtonsson

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl.l Lars-Olof Laxrot stadshuset

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl.l Lars-Olof Laxrot stadshuset Sammanträde Plats och tid stadshuset, lokal Kasen, kl.l3.30-15.40 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande Said Olsson

Läs mer

f~:j~4~7('. n :=c...

f~:j~4~7('. n :=c... Sammanträde Plats och tid stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-16.30 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande, kl. 13.30-16.25

Läs mer

Protokoll. stadshuset, lokal Bäve, kl O

Protokoll. stadshuset, lokal Bäve, kl O Sammanträde Plats och tid stadshuset, lokal Bäve, kl. 8.30-10.1 O Ledamöter SN SN I Lars-Olof Laxrot (V), tjänstgörande ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande Said Olsson (M) Gerd Andersson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott Stadshuset, lokal Kasen, kl.13:30-15:10

Socialnämndens arbetsutskott Stadshuset, lokal Kasen, kl.13:30-15:10 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Stadshuset, lokal Kasen, kl.13:30-15:10 Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Said Olsson (M) Jan-Olof Andersson (S) Karin Molander (MP)

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Bäve, kl.l3:30-15:20

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Bäve, kl.l3:30-15:20 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga stadshuset, lokal Bäve, kl.l3:30-15:20 Ann-Charlott Gustafsson (UP), ordfårande Henrik Sundström (M), l :e vice ordfårande Stefan

Läs mer

Protokoll. Stadshuset, lokal Bäve, kl.08:30-9:30

Protokoll. Stadshuset, lokal Bäve, kl.08:30-9:30 Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Bäve, kl.08:30-9:30 ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga Stefan Skoglund (S ), ordtorande Lars-Olof Laxrot (V), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl Stefan Skoglund (S), ordförande

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl Stefan Skoglund (S), ordförande Sammanträde Plats och tid Ledamöter stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-16.05 Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), tjänstgörande ordforande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving

Läs mer

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2014-02-17. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09.

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2014-02-17. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09. Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09.35 Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) ej 10 Patrik Boström (S) Yvonne Gmeiner (Fp) Erkki

Läs mer

Protokoll. stadshuset, lokal Bäve, kl ,

Protokoll. stadshuset, lokal Bäve, kl , Sammanträde Plats och tid stadshuset, lokal Bäve, kl. 8.30-12.00, 13.00-14.40 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-O l of Laxrot (V), tjänstgörande ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice

Läs mer

Protokoll. stadshuset, lokal Bäve kl. 8:00-11:55

Protokoll. stadshuset, lokal Bäve kl. 8:00-11:55 Sammanträde Plats och tid Ledamöter stadshuset, lokal Bäve kl. 8:00-11:55 Elving Andersson (C), ordförande Said Olsson (M), l :e vice ordförande Stefan Skoglund (S), 2:e vice ordförande Ann-Charlott Gustafsson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hovden Stadshuset, kl 08:30-11:00 Beslutande Jan Hallström (L), ordförande Sebastian Clausson (S), vice ordförande Björn Fagerlund (M), ledamot Leif Johansson (S),

Läs mer

Protokoll. Stadshuset, lokal Bäve, kl. 8.30-12.00

Protokoll. Stadshuset, lokal Bäve, kl. 8.30-12.00 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Stadshuset, lokal Bäve, kl. 8.30-12.00 Stefan Skoglund (S), ordforande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande Said Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Äldreomsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Äldreomsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Tid Klockan 13.15 14.00 Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande C Ulla-Maj Persson M Jörgen Hagman Lindén MBP Ylva Höglund C Erika Arnell tjänstgör för Rolf Hallberg (FP)

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl Sammanträde Plats och tid stadshuset, lokal Kasen, kl.13.30-16.20 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Lars-OlofLaxrot (V), tjänstgörande ordförande Elving

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl Sammanträde Plats och tid stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-15.40 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande Said Olsson

Läs mer

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: 2008-02-27 Nämnd/styrelse: Socialnämnden

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: 2008-02-27 Nämnd/styrelse: Socialnämnden Sida 1 Sammanträdesdatum 2008-02-27 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Beslutande Eva Aronsson (c), ordförande Erik Mali (s) Lena Brolin (m) Stefan Algebäck (m), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Protokoll. Lars-Olof Laxrot (V), tjänstgörande ordförande. Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande

Protokoll. Lars-Olof Laxrot (V), tjänstgörande ordförande. Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Bäve, kl.08.30-11.50, 13.00-14.1 O Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordforande Lars-Olof Laxrot (V), tjänstgörande ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande

Läs mer

Protokoll. Martin Telenius (KD) för Christina Nilsson (KD) Jan-Olof Andersson (S) för Stefan Skoglund. Stefan Skoglund (S) stadshuset C.

Protokoll. Martin Telenius (KD) för Christina Nilsson (KD) Jan-Olof Andersson (S) för Stefan Skoglund. Stefan Skoglund (S) stadshuset C. Sammanträde Plats och tid Ledamöter stadshuset, lokal Bäve, kl. 8:30-11:25 med ajournering 9:55-10:25 SN I Ann-Charlott Gustafsson (UP), ordförande Henrik Sundström (M), l :e vice ordförande 115-122 I

Läs mer

~t:~~j;h~~r? /? ;~... J:;#-

~t:~~j;h~~r? /? ;~... J:;#- Sammanträde Plats och tid Ledamöter Stadshuset, lokal Bäve, kl. 08:30-13:45 SN Stefan Skoglund (S), ordförande 89-101 SN I I 183-196, 198-206 I 197 Lars-Olof Laxrot (V) tjänstgörande ordförande Lars-OlofLaxrot

Läs mer

Suzanne Michaelsen Gunnarsson (S) 2:e vice ordförande Johan Jacobsson (S)

Suzanne Michaelsen Gunnarsson (S) 2:e vice ordförande Johan Jacobsson (S) Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset Mariestad, lokal Torsö, 2 april 2019, kl. 15.00 15.55 Beslutande Sven-Inge Eriksson (KD) Ordförande Erland Gustavsson (M), 1:e vice ordförande Suzanne Michaelsen

Läs mer

Protokoll. Översiktsplaneringsutskottet. Kompassen, kl. 8:30-10:50, med ajournering kl. 9:40-9:50

Protokoll. Översiktsplaneringsutskottet. Kompassen, kl. 8:30-10:50, med ajournering kl. 9:40-9:50 Sammanträde Plats och lid Ledamöter Övriga Kompassen, kl. 8:30-10:50, med ajournering kl. 9:40-9:50 Henrik Sundström (M) Ordforande Tage Nolstedt (C) Ralph Steen (FP) Magnus Jacobsson (KO) Cecilia Sandberg

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 75-84 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.50 ande Närvarande, ej Tjänstgörande Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c) Margareta

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

Datum 2015-01-08. Maria Hilding-Guidoum (S) Dhuha Al Azzawi (S) Petra Lindroos Jonasson (V) Agnes Utter (MP) Ewa Wiklander (FP) Dan Aria Sucuri (FP)

Datum 2015-01-08. Maria Hilding-Guidoum (S) Dhuha Al Azzawi (S) Petra Lindroos Jonasson (V) Agnes Utter (MP) Ewa Wiklander (FP) Dan Aria Sucuri (FP) 1(14) Plats och tid Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21, 09.00-10.30 ande Ledamöter Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD), vice ordförande Kajsa Adolfsson (S) Bo Andersson (S) Carina Johansson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 90 Godkännande av ärendelista... 125 91 Resultat från undersökning om vad äldre tycker om äldreomsorgen 2017. 126 92 Motion Garanterad plats på äldreboende... 127 93 Motion Avskaffa avgiften för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Rum 226 kl. 09:00-10:10 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Marie Östh Karlsson (S) (ordförande) Hans Bergfelt (M) (vice ordförande) Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 60 Godkännande av ärendelista... 82 61 Enheten för integration och nyanlända - information... 83 62 Revidering av rutiner och arbetssätt för Hemteam vårdplanering i hemmet... 84 63 Frågor från

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30

Socialnämndens arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30 arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Plats och tid Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30 16.30 Beslutande Margaret Engdahl (mp) ordförande Censurerat Marika Bjerstedt Hansen (s) vice ordförande Oddbjörn

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl Social- och omvårdnadsnämnden 2011-09-27 1 (13) Plats och tid Paragraf 94-103 Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.15 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (S) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 66 Godkännande av ärendelista... 82 67 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-2021 - remiss... 83 68 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer för

Läs mer

... -r... Florence Joha'N.s on

... -r... Florence Joha'N.s on SCJrnmanträde PI ots och tid Ledamöter stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-15.35 Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande Said

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 51 Godkännande av ärendelista... 70 52 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-... 2021 - remiss... 71 53 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer

Läs mer

Protokoll. stadshuset, lokal Bäve, kl ,

Protokoll. stadshuset, lokal Bäve, kl , Sammanträde Plats och tid Ledamöter stadshuset, lokal Bäve, kl. 8.30-12.00, 13.00-14.30 SN Stefan Skoglund (S), ordforande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordforande Elving Andersson (C), 2:e vice ordforande

Läs mer

Kallelse Föredragningslista 2015-08-21

Kallelse Föredragningslista 2015-08-21 Kallelse Föredragningslista 1(2) 2015-08-21 Sammanträde Nämndråd för äldre- och funktionshinderfrågor inom vård och omsorg (SN) Plats och tid Stadshuset, lokal Bäve, kl 09.00-12.00 torsdagen den 03 september

Läs mer

-~c...<l~ L,.ro..- ~

-~c...<l~ L,.ro..- ~ Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Bäve, kl. 8.30-12.20, 13.05-16.15 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02 2011-01-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, tisdagen den 11 januari 2011 kl. 9.00 11.15 Beslutande Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enl särskild förteckning, sid 2 Utses att justera

Läs mer

Janne Jansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Janne Jansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 ande organ Plats och tid Hovden, tisdag den 16 maj 2017 kl 08:30-10:50 ande Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande Leif Johansson (S), ledamot Eivor Hallén (S), ledamot

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 4 oktober 2018 kl Ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 4 oktober 2018 kl Ajournering kl Socialnämnden 1 (16) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 4 oktober 2018 kl. 9.00 11.40 Ajournering kl. 11.15 11.20 Ingela Svensson (C), ordf. Susanne Hultman

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

Socialnämnden (16)

Socialnämnden (16) Socialnämnden 2014-12-09 1(16) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, kommunhuset, kl.10.00-16.30 Mötet startar med invigning av nya HVB-hemmet för ensamkommande barn på Sätter Margareta Ivarsson (C) ordförande

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 30 januari 2017 kl 16:00-16.45 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Roger Magnusson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Pergolan, tisdagen den 28 augusti 2018 kl 13:00-14.00. Beslutande Övriga närvarande Ledamöter Maud Lundbäck (S), Ordförande Katarina Burman (V), 1:e vice ordförande

Läs mer

IP Malung-Sälens kommun

IP Malung-Sälens kommun IP Malung-Sälens kommun ID 1 Plats och tid Beslutande Orrskogen, Malung, kl. 16:00-16:30 Kurt Podgorski (S), ordförande Christin Löfstrand (V) Lars-Erik Bech (V) Pär Kindlund (C) Bitte Lindberg-Ås (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-10

Sammanträdesdatum Sida 1-10 Sammanträdesdatum Sida 1-10 Socialnämnden 2012-04-18 Plats och tid Kommunstyrelserummet, Kommunhuset, Mora, kl 08.15-09:15 ande Övriga deltagare Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane

Läs mer

Pia Möller ekonom 13. May-Brith Jansson. Helena Andersson

Pia Möller ekonom 13. May-Brith Jansson. Helena Andersson Sammanträdesdatum Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hemön, Stadshuset kl. 08:30-13:10 Beslutande Jan Hallström (FP) ordförande Janne Jansson (S) vice ordförande Leif Johansson (S) ledamot May-Brith

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 69-74 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.15 ande Närvarande, ej tjänstgörande Ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård, ordförande (S) Jonas Ås, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e vice ordförande

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Janne Jansson. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1. Beslutande organ

Janne Jansson. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1. Beslutande organ Sida 1 ande organ Plats och tid Hovden, Stadshuset tisdag den 13 september 2016 kl 08:30-10:05 ande Övriga deltagare Justerare Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande Leif Johansson

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kll3:30-14:55. BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kll3:30-14:55. BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande Sammanträde Plats och tid Ledamöter Ersättare Övriga Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrift sekreterare Underskrift ordförande Underskrift justerande Sammanträde Förvaras hos Anslaget

Läs mer

Socialnämnden. Sida 1 (15) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. Sida 1 (15) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Sida 1 (15) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 18 juni 2018 kl 15:00-16:45 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm

Läs mer

Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia Ingvarsson (S)

Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia Ingvarsson (S) 2012-03-14 1 (6) Plats och tid Marint centrum, kl. 08.00 08.20 Beslutande Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 15 juni 2011, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 15 juni 2011, kl 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 15 juni 2011, kl 13.00 15.00 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson

Läs mer

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 19 november, kl

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 19 november, kl 2014-11-19 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 19 november, kl. 9.00-11.30 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Jan-Åke Lindgren (S), ordförande Carina Nordqvist (S), vice

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-12-18, klockan 13.30 15.00 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.00 14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

Sammanträdesdatum 2012-09-12 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16:10

Sammanträdesdatum 2012-09-12 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16:10 Sida 1 Sammanträdesdatum 2012-09-12 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16:10 Beslutande Elsy Lundberg Östrand (FP), ordförande Bengt-Göran Henningsson (S) Pia Fahlgren (C) Gunilla Ekblad

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.30 Beslutande Lars Ottosson, (pf) ordförande Lina Löfberg, (m) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (s) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Marianne

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN Sida 1 av 24 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Bo Brantmark (M) Mufida Dizdar (FP) Charlotta Bermhagen (M) Peter Schölander (M), lämnade mötet innan något beslut fats Lars-Anders Ottosson (M) Gunilla Tengvall

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2013-04-18 1 (15)

Social- och omvårdnadsnämnden 2013-04-18 1 (15) Social- och omvårdnadsnämnden 2013-04-18 1 (15) Plats och tid Midgårds samlingssal kl. 08.00-10.10 Paragrafer 21-32 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Berit Sörman (S) Bernt Gustafsson

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Janne Jansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Janne Jansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 ande organ Plats och tid Hovden, Stadshuset tisdag den 21 mars 2017 kl 08:30-11:35 ande Övriga deltagare Justerare Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande Leif Johansson

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-11-20, klockan 13.30 15.05 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Socialnämnden 2012.12.12 1

Socialnämnden 2012.12.12 1 Socialnämnden 2012.12.12 1 Plats och tid Sammanträdesrum Verandan, kommunhuset kl 13.30-14.30 Beslutande Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S) Håkan Karlsson (C) Charlotte

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Mölndals stadshus, rum 226 kl. 13:00-13:35 ande ledamöter Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP) Marcus Claesson (FP) Hans Bergfelt (M), ordförande Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Socialkontoret, kl.15.00-16.30

Socialkontoret, kl.15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) 2015-01-02 Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Lena Nilsson (S) ordförande Sven-Erik Andersson (C) 1:e

Läs mer

(6) Ragnar Sandberg (M)

(6) Ragnar Sandberg (M) 2010-06-07 1 (6) Plats Vargön Holmen Paper AB, Huvudkontoret Tid Måndag den 7 juni kl. 13.30 15.30 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-11-09, kl 1000-1445 Beslutande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Anita Sköld, M Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott 2011-04-07 Ärendelista Sid nr Justering...2 33 Rapportering av samarbetet i Sundsvallsregionen angående traineeprogrammet...3 34 Livsmiljöbokslut 2010

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 84-92 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.40 ande Ej tjänstgörande Ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c) Margareta der

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2009-12-14 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT. Kommunkontoret, sammanträdesrum Rodret

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2009-12-14 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT. Kommunkontoret, sammanträdesrum Rodret STENUNGSUNDS KOMMUN Tid: 8:30: - 12.30 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT Plats: Kommunkontoret, sammanträdesrum Rodret Ledamöter Ove Andersson (m) ordförande Lena Hedlund (kd) vice ordförande Lisbeth Svensson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Falu kommun

Sammanträdesprotokoll Falu kommun 1 (9) Sammanträdesprotokoll tobak och receptfria läkemedel 2018-04-18 Plats och tid Socialförvaltningen Falun, lokal: Sundborn kl. 10:00-10:45 ande S Christina Knutsson, ordförande Falun S Kenneth Persson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Anmälan av delegationsbeslut... 4 3 Anmälan av utskottsprotokoll... 5 4 Delgivningar... 6 5 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden... 8 6 Sammanträdesdagar

Läs mer

Bodil Olsson (M) Alvar Hansetun (SD) Yvonne Edman, sekreterare Peter Jansson, t f socialchef, 1-12 Malin Lavén, enhetschef FN, 6 Elin Zell, SAS, 2-5

Bodil Olsson (M) Alvar Hansetun (SD) Yvonne Edman, sekreterare Peter Jansson, t f socialchef, 1-12 Malin Lavén, enhetschef FN, 6 Elin Zell, SAS, 2-5 Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 22 januari 2018 kl 16.00-17.15 ande Bengt Andersson (C), ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Roger Magnusson

Läs mer