Sekretesspolicy. Inledning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sekretesspolicy. Inledning"

Transkript

1 Sekretesspolicy Inledning Detta dokument är sekretesspolicyn för Travian Games GmbH, Wilhelm- Wagenfeld Straße 22, München, Tyskland. Den gäller alla företag inom Travian Games GmbH och företag, webbplatser och spel som är associerade med och drivs av TRAVIAN GAMES (hädanefter gemensamt kallat TRAVIAN GAMES ). Om en länk på en webbplats som drivs av TRAVIAN GAMES omdirigerar dig till en annan webbplats som inte drivs av TRAVIAN GAMES, eller om du använder tjänster från tredje part (till exempel vid betalning) meddelas du av TRAVIAN GAMES om att denna sekretesspolicy inte gäller sådana webbplatser från tredje part. TRAVIAN GAMES samlar in, bearbetar och lagrar uppgifter som du frivilligt lämnar till TRAVIAN GAMES (till exempel i standardformulär eller på annat sätt på de webbplatser och i de spel som drivs av TRAVIAN GAMES) genom elektronisk kommunikation eller på annat sätt, eller som har överförts under samspelet mellan dig och de webbplatser och spel som tillhör TRAVIAN GAMES, i enlighet med följande avsnitt och i enlighet med gällande föreskrifter. Detta omfattar information som du lämnar till andra användare när du kommunicerar med dem på webbplatser och via spel som drivs av TRAVIAN GAMES. Detaljerad information följer nedan: Innehåll 1. Besöka webbplatser som drivs av TRAVIAN GAMES Spela spel från TRAVIAN GAMES... 2 a) Registrera sig... 2 b) Använda spelen... 3 c) MYGAME... 3 d) Kommunikationskanaler... 4 e) Undersöka manipulation av spelets drift... 4 f) Intern forskning... 5 g) Betalningsprocesser Överlåta data till tredje part Tekniska funktioner... 7

2 a) Cookiefiler... 7 b) Webb-beacons... 7 c) Sociala tilläggsprogram... 7 d) Piwik Återkallande av samtycke Ändra eller ta bort personlig information Information om personuppgifter Slutliga bestämmelser Besöka webbplatser som drivs av TRAVIAN GAMES När du besöker en webbplats som drivs av TRAVIAN GAMES vidarebefordras IP-adress, webbläsarversion, skärmupplösning och operativsystem på den enhet som du använder för att använda webbplatsen automatiskt av webbläsaren. Webbläsaren anger också datum, tid och hur länge du besökt webbplatsen och vilka olika webbplatser du öppnat under ett besök. TRAVIAN GAMES använder denna information för att optimera sina webbplatser och spel. 2. Spela spel från TRAVIAN GAMES a) Registrera sig När du registrerar dig för ett spel som drivs av TRAVIAN GAMES måste du ange din e-postadress och välja ett användarnamn och lösenord. Denna information lagras av TRAVIAN GAMES när du bekräftar den via aktiveringslänken som skickas till den e-postadress du angav när du registrerade dig. Använd inte ditt riktiga namn, någon annans namn eller ett upphovsskyddat registrerat varumärke som användarnamn. Dessutom tilldelar TRAVIAN GAMES ett land baserat på IP-adressen för den enhet som använts för att skapa kontot. Denna information lagras för att vi ska kunna erbjuda dig lämpliga betalningsalternativ. Om du klickar på en annonslänk på någon av TRAVIAN GAMES webbplatser och omdirigeras till en webbplats som drivs av TRAVIAN GAMES sparas en cookiefil på datorn med information om vilken annonslänk du klickade på samt vilken annonsör, vilket spel, vilken tidpunkt och vilket land det gällde. TRAVIAN GAMES utvärderar denna opersonliga information för att optimera sina annonskampanjer och i av

3 redovisningsskäl gentemot dess annonsörer. Cookiefilen tas bort när aktiveringslänken har bekräftats. TRAVIAN GAMES tillhandahåller en tjänst för ett ökande antal spel som gör att du enkelt kan växla mellan de olika spel som drivs av TRAVIAN GAMES. Grunden i denna tjänst är att de data du anger när du registrerar dig för ett spel lagras centralt och att en cookiefil samtidigt sparas på enheten med ett slumpmässigt genererat och automatiskt krypterat IDnummer. Om du vill spela ett annat spel identifieras du på så vis genom cookiefilen och kan öppna det andra spelet genast. Notera att denna cookiefil tas bort när du loggar ut eller stänger webbläsaren. Om du väljer stay logged in (fortsätt vara inloggad) sparas en cookiefil permanent på enheten så att du inte behöver logga in igen när du öppnar spelet nästa gång. Tänk noga igenom om du vill använda denna funktion om enheten används av flera användare. Oavsett vilket tas cookiefilen bort när du loggar ut från ett spel. b) Använda spelen TRAVIAN GAMES lagrar och bearbetar personlig information för att verkställa det användaravtal som du har accepterat och de användningsalternativ som är associerade med detta avtal (till exempel användningen av spel, tillgång till support, MYGAME). c) MYGAME Med MYGAME kan du slå samman olika spelkonton till ett och länka dem till din personliga profil. Om du till exempel redan har spelet flera omgångar av Travian och sedan spelar goalunited kan du skapa en personlig profil med MYGAME och använda den för att länka samman dina olika spelkonton. På så vis kan du visa andra spelare vilka spel du spelar och hur du har lyckats. Du kan även gå in på eller söka efter andra spelkonton eller spelarprofiler, skicka meddelanden till dem, bli vän med dem med mera. Ingen vet hur många och vilka spelkonton som är tilldelade en person förrän du länkar ett spelkonto till en personlig profil. Det är först när du länkar kontot till din personliga profil som en identifierbar referens skapas. Det är upp till dig att bestämma vilken information som är synlig för vem, om du loggar in på MYGAME eller uppger ytterligare personlig information, nu eller vid en senare tidpunkt. Detta gäller även tilldelningen av individuella eller samtliga spelkonton. Du kan välja någon av följande nivåer: Public (offentlig, synlig för alla användare och sökbart av sökmotorer)

4 MYGAME (endast synlig för medlemmar som är inloggade på MYGAME) Vänner (endast synlig för dina vänner i MYGAME) Private (privat, endast synlig för dig) Standardinställningarna för MYGAME bygger på tanken om nätverkande, och därför är inställningen public förinställd som standard (bortsett från vänlistan, där inställningen vänner är förinställd). Du väljer synlighetsnivå fritt. Undantagen är name (namn) och country (land) som du angav när du registrerade dig, som alltid är offentliga, och ett foto som du överför kan antingen ses av alla användare och alla MYGAMEmedlemmar som är inloggade eller alla användare. Beskrivande text är alltid offentlig. Om du vill dela din profil, något av dina spelarkonton eller profiler och/eller spelkonton för andra användare på Facebook är endast information med inställningen public synlig. d) Kommunikationskanaler Spel och webbplatser som drivs av TRAVIAN GAMES ger olika möjligheter att kommunicera med TRAVIAN GAMES eller andra spelare. TRAVIAN GAMES använder automatiskt filtersystem som förhindrar all kommunikation som strider mot 9 i Travian Game GmbHs allmänna användarvillkor. Framförallt använder TRAVIAN GAMES filtersystem automatiskt för att blockera massutskick och meddelanden som är av stötande, obscen eller rasistisk karaktär, som förhärligar våld eller andra kränkande påståenden, eller meddelanden som gör reklam för produkter eller tjänster. Dessutom registrerar TRAVIAN GAMES hur kommunikationskanalerna används under en kort period för att analysera och åtgärda eventuella tekniska problem, garantera systemets säkerhet och integritet och generera opersonlig användarstatistik. Rapporterna som genereras innehåller information om datum och tid för meddelandet, avsändare och mottagare samt mängden data som skickats. Inga anställda hos eller representanter för TRAVIAN GAMES läser dina meddelanden utan ditt samtycke. Om TRAVIAN GAMES misstänker felaktig och/eller otillåten användning av de tillgängliga kommunikationskanalerna (till exempel när en mottagare rapporterar ett meddelande) förbehåller TRAVIAN GAMES sig rätten att undersöka det aktuella spelkontot och de meddelanden som skickats från kontot och vidta ytterligare åtgärder som så krävs. e) Undersöka manipulation av spelets drift

5 TRAVIAN GAMES samlar in och lagrar information som visar hur webbplatser och spel som drivs av TRAVIAN GAMES används, till exempel användarnas aktiviteter i spel och kommunikation i spel mellan användare eller kommunikation inom spelrelaterade tjänster. Detta omfattar övervakning av spelmönster och kontroller av eventuell manipulation av spelets drift som sedan kan användas för att identifiera felaktiga eller olämpliga användaraktiviteter. TRAVIAN GAMES använder specialprogram för att upptäcka intrång på spelregler, till exempel program som kan upptäcka användningen av otillåtna skript. I detta syfte kan IP-adresser, inloggningsuppgifter från de senaste 14 dagarna och annan information som webbläsaren överför som rubrikinformation lagras. Dessutom anlitar TRAVIAN GAMES enskilda personer som är särskilt utbildade i detta, vilket kan vara anställda eller frilansare som arbetar för TRAVIAN GAMES. TRAVIAN GAMES väljer också ut lämpliga personer bland spelarna som har visat intresse för att hjälpa till med sådana uppgifter på frivillig basis. De anställda, frilansarna och de frivilliga ( särskilt utbildade anställda ) har tillgång till samma data som de specialprogram som används av TRAVIAN GAMES för att kunna utföra sina uppgifter. Särskilt utbildade anställda har också i uppgift att identifiera, avslöja och vidta åtgärder mot brott mot de aktuella allmänna användarvillkoren och spelreglerna, till exempel olaglig användning av flera spelarkonton eller kränkningar av andra spelare. Särskilt utbildade anställda agerar uteslutande i enlighet med de föreskrifter och instruktioner som tillhandahålls av TRAVIAN GAMES och har som främsta uppgift att säkerställa att gällande föreskrifter om dataskydd efterlevs. Vad gäller hanteringen av personuppgifter är TRAVIAN GAMES den ansvariga parten. Om TRAVIAN GAMES fastställer att du agerar i strid med avtalsvillkoren, till exempel genom att använda otillåtna skript, förbehåller TRAVIAN GAMES sig uttryckligen rätten att koppla samman din IP-adress med andra data som TRAVIAN GAMES har lagrade rörande dig för att informera dig om sådana avtalsbrott. TRAVIAN GAMES kan sedan vidta ytterligare åtgärder gentemot respektive användare för att återställa normal funktionalitet för spelet. f) Intern forskning TRAVIAN GAMES använder också information som lagras av dig eller om dig för intern forskning kring demografi, användarintresse och användarbeteende. Användningen av informationen är anonymiserad. TRAVIAN GAMES kan även statistiskt utvärdera information om dig i anonymiserad och aggregerad form i reklam- och marknadsundersökningssyfte. g) Betalningsprocesser

6 Du måste ange ytterligare information vid betalning. Vilken typ av information som är aktuell beror på vilken betalningsmetod du valt. TRAVIAN GAMES erbjuder en rad anonyma betalningsmetoder. TRAVIAN GAMES vidarebefordrar information som krävs för hanteringen av betalningen till de tjänstleverantörer som ansvarar för betalningen. TRAVIAN GAMES uppdrar åt TG Payment GmbH i München (Tyskland) att tillhandahålla sådana betalningstjänster. Samarbete med tredje part omfattar också betalningshantering via externa tjänsteleverantörer (PayPal, kreditkortsföretag, mobilnätsoperatörer osv.). Sådan tredje part är juridiskt skyldig att hantera din personliga information på ett konfidentiellt och säkert sätt i enlighet med gällande lagstiftning, och får endast använda din personliga information för att uppfylla sina skyldigheter i avtalet. När du påbörjar en betalning i spelet installeras en cookiefil som innehåller ett slumpmässigt genererat ID-nummer. Cookiefilen krävs för att du ska kunna gå tillbaka till spelet när betalningsprocessen har slutförts. TRAVIAN GAMES anlitar personer som ansvarar för att säkerställa att betalningshanteringen är korrekt implementerad och de har därför tillgång till all information som hjälper dem att göra detta. Sådana anställda agerar uteslutande i enlighet med de föreskrifter och instruktioner som tillhandahålls av TRAVIAN GAMES och har som främsta uppgift att säkerställa att gällande föreskrifter om dataskydd efterlevs. Sådana anställda använder anonymiserad betalningsinformation för att identifiera och förhindra att betalningsprocesserna används på ett otillåtet sätt. Om sådan användning identifieras avbryts betalningsprocessen. Dessutom har TRAVIAN GAMES rätt att använda tillgängliga data och, vid behov, inkludera personlig information för att vidta ytterligare åtgärder. TRAVIAN GAMES har rätt att förmedla information till tredje part till vilken fordringar av TRAVIAN GAMES på användaren har överlåtits, eller till tredje part som ansvarar för inkassering av betalningar, under förutsättning att detta krävs för att sådana fordringar ska kunna inkasseras. 3. Överlåta data till tredje part I vissa fall överlåter TRAVIAN GAMES personlig information till följande tredje parter: Betalningsföretag (se ovan) IT-leverantörer (till exempel e-postleverantörer, värdtjänstföretag) Databastjänster (till exempel analys av marknadsföringskampanjer) Associerade företag (till exempel betalningsinformation till TG Payment GmbH)

7 Myndigheter (till exempel kontrollmyndigheter) Sådan tredje part är juridiskt skyldig att hantera personuppgifter på ett konfidentiellt och säkert sätt enligt gällande lagstiftning. Tredje part har endast tillgång till din personliga information om det krävs för att uppfylla sin del av avtalet, förutsatt att det finns juridisk grund för sådan tillgång. Dessutom tillåter TRAVIAN GAMES endast att tredje part kontaktar dig i marknadsföringssyfte med ditt uttryckliga, i förhand lämnade samtycke, i vilka fall TRAVIAN GAMES vidarebefordrar din e-postadress till denna tredje part. 4. Tekniska funktioner a) Cookiefiler Cookiefiler är små filer som gör att TRAVIAN GAMES kan registrera viss information om din enhet, till exempel identifiera dig när du går in på en webbplats igen eller generera statistik. De flesta cookiefiler tas bort automatiskt när du stänger webbläsaren eller avslutar webbplatser eller spel som drivs av TRAVIAN GAMES. Vissa cookiefiler kan dock lagras under längre tid. I avsnitten ovan beskrivs mer ingående hur TRAVIAN GAMES använder cookiefiler. b) Webb-beacons TRAVIAN GAMES använder webb-beacons (även kallat rena GIF:ar eller webbuggar osv.). En webb-beacon är en länk som finns på en webbplats och som pekar till en liten grafisk bild. När webbplatsen anropas via den inbäddade länken visas den lilla grafiska bilden automatiskt. TRAVIAN GAMES använder webbbeacons för att optimera webbplatser och reklamkampanjer genom att räkna eller registrera antalet besök på en viss webbplats, om och när ett e-postmeddelande har öppnats osv. I avsnitten ovan beskrivs mer ingående hur TRAVIAN GAMES använder webb-beacons. c) Sociala tilläggsprogram TRAVIAN GAMES använder sociala tilläggsprogram på sina webbplatser och i sina spel, till exempel Facebooks Gilla -knapp eller Facebook Connect och Googles Google +1 -knapp. En gemensam funktion i sociala tilläggsprogram är att när du öppnar en av TRAVIAN GAMES webbplatser som använder ett socialt tilläggsprogram vidarebefordras samma data till leverantören av det sociala tilläggsprogrammet. Denna information vidarebefordras även när du går in direkt på leverantörens webbplats. Om

8 du till exempel öppnar en leverantörswebbplats där Facebooks Like - knapp är inbäddad får Facebook reda på din e-postadress, vilken webbläsarversion och skärmupplösning du använder och vilket operativsystem du använt på enheten för att öppna webbplatsen samt URL-adressen till webbplatsen med Like -knappen. Detta gäller även om du inte har använt någon av de tjänster som tillhandahålls av sådana leverantörer. Om tilläggsprogrammet har tillhandahållits av Facebook eller Google överförs de data som nämns ovan till USA. Ytterligare information vidarebefordras om du är inloggad på någon av de här tjänsterna och/eller om du använder det sociala tilläggsprogrammet medan du använder webbplatsen. Kontakta aktuell leverantör gällande vilken information som vidarebefordras under sådana här omständigheter. d) Piwik TRAVIAN GAMES använder open source-systemet Piwik för analys av sina spelwebbsidor. Följande data samlas in när du går in på en webbplats: besökarens lokala tid (definieras av webbläsaren), besökarens cookie-id, den första URL:en som öppnats på Travian-domänen, den senaste URL:en före besöket på Travian-domänen, besökarens IP-adress vid besöket på webbsidan, de språk som stöds av besökarens webbläsare, besökarens ursprungsland (definieras av IP-adressen och jämförs med geo-ipdatabasen), besökarens ursprungskontinent (definieras av IP-adressen och jämförs med geo-ip-databasen), besökarens telekomleverantör (definieras av IP-adressen och jämförs med RIPE-databasen). All denna information tas bort efter en dag och den enda information som sparas är hur många som besökte webbsidan och ett visst spel på en viss dag, och vilket operativsystem och vilken webbläsare som användes. I avsnitten ovan beskrivs mer ingående hur TRAVIAN GAMES använder Piwik. 5. Återkallande av samtycke Du kan återkalla ditt samtycke när som helst under förutsättning att TRAVIAN GAMES bearbetar din personliga information med ditt samtycke och i avtalsmässiga och juridiska syften. Om återkallandet gäller mottagandet av spelinformation eller andra e-postmeddelanden innehåller all spelinformation eller andra e-postmeddelanden som skickas till dig ett alternativ för att sluta prenumerera på kommande spelinformation eller e- postmeddelanden. Inga andra kostnader tillkommer för ett återkallande, utöver kostnaderna för att meddela återkallandet. 6. Ändra eller ta bort personlig information Du kan ändra din personliga information när som helst (till exempel uppdatera eller korrigera information) eller ta bort personlig information

9 helt och hållet. Notera att TRAVIAN GAMES inte kan genomföra din begäran om borttagning om en sådan begäran strider mot eventuella skyldigheter att upprätthålla ett register eller på grund av juridiska skäl för TRAVIAN GAMES eller tredje part. Om du vill att TRAVIAN GAMES ska ändra din personliga information eller sluta använda informationen kontaktar du TRAVIAN GAMES på TRAVIAN GAMES kommer sedan att genomföra de begärda ändringarna eller ta bort informationen så snart som möjligt. TRAVIAN GAMES måste dock påminna dig om att av tekniska eller organisatoriska skäl kan vissa åtgärder fortfarande vidtas efter att du har skickat in begäran om borttagning om sådana åtgärder redan har påbörjats men inte avslutats vid denna tidpunkt. 7. Information om personuppgifter På begäran informerar TRAVIAN GAMES dig om samtliga personliga uppgifter som finns lagrade om dig utan kostnad. Denna information skickas till dig i elektronisk form, vanligtvis via e-post. 8. Slutliga bestämmelser TRAVIAN GAMES förbehåller sig rätten att ändra denna sekretesspolicy när som helst, dock ska TRAVIAN GAMES alltid följa gällande lagstiftning om datasäkerhet. Om du har allmänna frågor om denna sekretesspolicy och om datasäkerhet hos TRAVIAN GAMES är du välkommen att kontakta oss på adresserna nedan. Kontakta oss från den e-postadress du uppgav när du registrerade dig för spelet, om möjligt. E-post: Telefon: / (inte för spelsupport)

10 Postadress: Travian Games GmbH Wilhelm-Wagenfeld Straße München Tyskland Datum: 15 februari, 2012

Sekretesspolicy. Inledning

Sekretesspolicy. Inledning Sekretesspolicy Inledning Detta dokument är sekretesspolicyn för Travian Games GmbH, Wilhelm- Wagenfeld Straße 22, 80807 München, Tyskland (hädanefter TRAVIAN GAMES ). Den gäller alla webbplatser, mobilappar

Läs mer

Denna Sekretesspolicy gäller endast för webbsidor som direkt länkar till denna policy när du klickar på "Sekretesspolicy" längst ner på webbsidorna.

Denna Sekretesspolicy gäller endast för webbsidor som direkt länkar till denna policy när du klickar på Sekretesspolicy längst ner på webbsidorna. Sekretesspolicy Elanco, en division inom Eli Lilly and Company (Lilly), (härefter "Elanco" eller "Lilly" i denna Sekretesspolicy) respekterar integriteten hos dem som besöker våra webbsidor och det är

Läs mer

Läs denna sekretesspolicy innan du använder AbbVies webbplatser, eller skickar personlig information till oss.

Läs denna sekretesspolicy innan du använder AbbVies webbplatser, eller skickar personlig information till oss. SEKRETESSPOLICY Ikraftträdandedag: 16.10.2014 Denna sekretesspolicy förklarar hur vi hanterar den personliga information du förser oss med på webbplatser som kontrolleras av AbbVie (inklusive dess dotterbolag

Läs mer

Sekretesspolicy. Information som samlas in

Sekretesspolicy. Information som samlas in Sekretesspolicy Skriv ut Spara PDF Uppdaterad: 11 januari 2012 Disney Club Penguin ( Club Penguin ) drivs och visas för användare runt om i världen av Disney Online Studios Canada Inc. (tidigare känt under

Läs mer

KONFIDENTIALITETSPOLICY

KONFIDENTIALITETSPOLICY KONFIDENTIALITETSPOLICY Konfidentialitetspolicy för gäster inom Rezidor Hotel Group Policyns omfattning. Konfidentialitetspolicyn för gäster (nedan kallad "policyn") beskriver hur vi inom Rezidor Hotel

Läs mer

Familjehemsbanken Uppdaterat 2014-01-07

Familjehemsbanken Uppdaterat 2014-01-07 Uppdaterat 2014-01-07 Allmänna villkor Familjehemsbanken är en mötesplats för privatpersoner som är eller vill bli familjehem, jourhem samt kontaktfamilj och personer som arbetar inom familjevården i kommun

Läs mer

Användarvillkor för Folkets Väder

Användarvillkor för Folkets Väder Användarvillkor för Folkets Väder Avtalsparter m.m. 1. Dessa användarvillkor gäller mellan Folkets Väder AB, (nedan kallad FV ) och den person (nedan kallad Användaren ) som använder FV:s internetbaserade

Läs mer

Familjehemsbanken Uppdaterat 2014-01-07

Familjehemsbanken Uppdaterat 2014-01-07 Uppdaterat 2014-01-07 Allmänna villkor Familjehemsbanken är en mötesplats för privatpersoner som är eller vill bli familjehem, jourhem samt kontaktfamilj och personer som arbetar inom familjevården i kommun

Läs mer

Integritetspolicy och samtycke

Integritetspolicy och samtycke Integritetspolicy och samtycke enligt personuppgiftslagen (PuL) avseende E-medborgarkonto V.1.0 1(5) VI BRYR OSS OM DIN PERSONLIGA INTEGRITET OCH SÄKERHET Svensk e-identitet anstränger sig hårt för att

Läs mer

Dnr 2007/83 PS 004. Riktlinjer för elevernas IT användning i proaros skolverksamhet

Dnr 2007/83 PS 004. Riktlinjer för elevernas IT användning i proaros skolverksamhet Dnr 2007/83 PS 004 Riktlinjer för elevernas IT användning i proaros skolverksamhet Riktlinjer för elevernas IT användning... 2 Allmänna utgångspunkter... 2 Behörighet och ansvar... 2 Internetanvändning,

Läs mer

TaxiPro24.se, är en tjänst för dig som vill optimera ditt åkeri med schemaläggning & passbokning via webben!

TaxiPro24.se, är en tjänst för dig som vill optimera ditt åkeri med schemaläggning & passbokning via webben! Användarvillkor 1. GODKÄNNANDE AV VILLKOR Välkommen! TaxiPro24.se, är en tjänst för dig som vill optimera ditt åkeri med schemaläggning & passbokning via webben! TaxiPro24.se erbjuder dig som åkare en

Läs mer

Sekretesspolicy. för MyLyconet Website

Sekretesspolicy. för MyLyconet Website Sekretesspolicy för MyLyconet Website Lyoness och ägaren ( ägare ) till denna MyLyconet website ( Website ) [namn på ägaren] tror starkt på skyddet av dina personuppgifter. Följande information förklarar

Läs mer

Registreringsnumret hos VILLKOR

Registreringsnumret hos VILLKOR Registreringsnumret hos VILLKOR I vår nätbutik säljs varor på basis av nätbutikens villkor som du som Kund bör läsa innan du gör beställning. Om du gör beställning på en produkt, innebär det att du accepterar

Läs mer

Avtal och användarvillkor för Horse1 webbaserade tjänst

Avtal och användarvillkor för Horse1 webbaserade tjänst Avtal och användarvillkor för Horse1 webbaserade tjänst 1 Allmänt 1.1 Nore 862 AB, org. nr 556902-0091 ("Horse1"), tillhandahåller på www.horse1.se, eller på annan av Horse1 anvisad webbplats ("Webbplatsen")

Läs mer

Riktlinjer och avtal för elektroniska utskick via nyhetsbrevtjänst SCUF- regioner

Riktlinjer och avtal för elektroniska utskick via nyhetsbrevtjänst SCUF- regioner 2015-01- 12 Riktlinjer och avtal för elektroniska utskick via nyhetsbrevtjänst SCUF- regioner Vad tjänsten innebär Alla SCUF:s regionstyrelser, vidare nämnt som regionerna, har tillgång till en tjänst

Läs mer

ANVÄNDNINGSVILLKOR. Läs igenom dessa villkor noggrant innan du använder denna webbplats.

ANVÄNDNINGSVILLKOR. Läs igenom dessa villkor noggrant innan du använder denna webbplats. ANVÄNDNINGSVILLKOR Läs igenom dessa villkor noggrant innan du använder denna webbplats. Genworth Financial-gruppen av företag som erbjuder försäkrings- och finanstjänster ("Genworth Financial") tillhandahåller

Läs mer

1. Giltighetsområde, registrering och användning av www.helpling.se

1. Giltighetsområde, registrering och användning av www.helpling.se Allmänna Villkor för användning av Helpling Helpling Sverige AB, org.nr: 556971-7225, Klarabergsgatan 29, 111 21 Stockholm ( Helpling ) driver förmedlingsplattformen www.helpling.se ( plattform eller webbsida

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR ILLUSIONEN

ANVÄNDARVILLKOR ILLUSIONEN ANVÄNDARVILLKOR ILLUSIONEN Välkommen till Illusionen! Tack för att du använder Illusionen som tillhandahålls av Fotboll 2000. Detta är villkoren för användning av denna webbplats och programvara, bilder,

Läs mer

Plus500UK Limited. Sekretesspolicy

Plus500UK Limited. Sekretesspolicy Plus500UK Limited Sekretesspolicy Sekretesspolicy Sekretesspolicy hos Plus500 Vår högsta prioritet är att skydda våra kunders och våra webbplatsbesökares personliga och ekonomiska information. I följande

Läs mer

ico-worker.com Användarvillkor och andra saker som du bör känna till för att kunna vara säker online.

ico-worker.com Användarvillkor och andra saker som du bör känna till för att kunna vara säker online. ico-worker.com Användarvillkor och andra saker som du bör känna till för att kunna vara säker online. Vi har alla ansvar för säkerheten En del av IKEA andan är att Jag gör lite grann, du gör lite grann,

Läs mer

Skydd av personuppgifter för användare som registrerats av EU-kommissionens identitetshanteringstjänst (Identity Management Service)

Skydd av personuppgifter för användare som registrerats av EU-kommissionens identitetshanteringstjänst (Identity Management Service) Skydd av personuppgifter Skydd av personuppgifter för användare som registrerats av EU-kommissionens identitetshanteringstjänst (Identity Management Service) 1. Vad är identitetshanteringstjänsten? EU-kommissionens

Läs mer

König sekretesspolicy

König sekretesspolicy På Nedis vi tror att, som vår besökare online har du rätt att få veta vår praxis gällande den information vi samlar in när du besöker våra webbplatser, och vilken typ av information som samlas in. Denna

Läs mer

Användaravtal och samtycke till behandling av personuppgifter

Användaravtal och samtycke till behandling av personuppgifter Användaravtal och samtycke till behandling av personuppgifter Nedanstående villkor reglerar deltagande i internet panelen ( Panelen ) för vilken TV4 AB, 556289-4237, 115 79 Stockholm, Stockholms län, är

Läs mer

Allmänna villkor Allmänna användarvillkor för Yobeeda AB, http://www.yobeeda.com Senast ändrade 2014-07-01

Allmänna villkor Allmänna användarvillkor för Yobeeda AB, http://www.yobeeda.com Senast ändrade 2014-07-01 Allmänna villkor Allmänna användarvillkor för Yobeeda AB, http://www.yobeeda.com Senast ändrade 2014-07-01 De allmänna användarvillkoren ("Användarvillkor") finns tillgängliga på webbplatsen http://www.yobeeda.com

Läs mer

Skapa e-postkonto för Gmail

Skapa e-postkonto för Gmail Skapa e-postkonto för Gmail I din webbläsare går du in på www.gmail.com för att skapa ett gmail e-postkonto. Vill du ha sidan på svenska kan du längst ned i högra delen på din webbläsare välja Svenska

Läs mer

2.4 Spelen och tjänsterna är enbart avsedda för användare som är 18 år eller äldre. Minderåriga maste ha godkännande av sin vårdnadshavare.

2.4 Spelen och tjänsterna är enbart avsedda för användare som är 18 år eller äldre. Minderåriga maste ha godkännande av sin vårdnadshavare. 1. Tillämpningsområde wwg Worldwidegames GmbH driver en online spelportal med hjälp av olika toppdomäner (planik.com, playnick.com, playnik.de m fl) liksom flera underdomäner och alias för dessa domäner.

Läs mer

Johnson Controls sekretessinformation

Johnson Controls sekretessinformation Johnson Controls sekretessinformation Johnson Controls, Inc. och dess dotterbolag (gemensamt benämnda Johnson Controls) värnar om din sekretess och förpliktar sig att skydda dina personuppgifter via sunda

Läs mer

GROUPON SVERIGE SEKRETESSPOLICY

GROUPON SVERIGE SEKRETESSPOLICY GROUPON SVERIGE SEKRETESSPOLICY Datum för ikraftträdande: 2014-06-13 Denna sekretesspolicy ( Sekretesspolicy ) förklarar hur Groupon AB, Hälsingegatan 49, 113 31 Stockholm ( Groupon Sverige, oss, vår och

Läs mer

WHOIS policy för.eu-domännamn

WHOIS policy för.eu-domännamn WHOIS policy för.eu-domännamn 1/7 DEFINITIONER Termer som definieras i allmänna villkor och/eller i tvistlösningsreglerna för domänen.eu skrivs i kursiv stil i detta dokument. AVSNITT 1. INTEGRITETSPOLICY

Läs mer

Familjehemsbanken Uppdaterat 2013-11-28

Familjehemsbanken Uppdaterat 2013-11-28 Uppdaterat 2013-11-28 Allmänna villkor Familjehemsbanken Familjehemsbanken är en mötesplats för personer/familjer som är eller vill bli familjehem, jourhem och/ eller kontaktfamilj/person och personer

Läs mer

Sekretesspolicy för privatkunder

Sekretesspolicy för privatkunder Sekretesspolicy för privatkunder 1. Personuppgiftsansvarig Tikkurila Sverige AB (häri kallat Tikkurila) Textilgatan 31 120 86 Stockholm Sverige Org.nr: 556001-8300 Tel: +46(0)8 775 6000 2. Kontaktuppgifter

Läs mer

SEKRETESSPOLICY. Hur vi använder och skyddar personlig information

SEKRETESSPOLICY. Hur vi använder och skyddar personlig information SEKRETESSPOLICY Denna sekretesspolicy innehåller information om hur vi samlar in, använder och delar den personliga information som vi samlar in när du besöker Genworth.se på Internet. Denna sekretesspolicy

Läs mer

Regler för användning av Riksbankens ITresurser

Regler för användning av Riksbankens ITresurser Regler för användning av Riksbankens ITresurser MAJ 2009 1 Inledning I det följande ges regler för användning av Riksbankens IT-resurser, vilka gäller för alla medarbetare i Riksbanken samt konsulter och

Läs mer

1/7. Mitt resekort. Användarvillkor för tjänsten

1/7. Mitt resekort. Användarvillkor för tjänsten 1/7 Mitt resekort Användarvillkor för tjänsten 2/7 Innehåll 1 Allmänt... 3 2 Beskrivning av tjänsten... 3 3 Användning av tjänsten och registrering i tjänsten... 3 4 Registeruppgifter och ändamål av behandling...

Läs mer

Användarvillkor för HEMSIDAN.COM. 1 Tjänsten. 2 Användarkonto. 3 Under utveckling. 4 Så här uppför man sig på Hemsidan.

Användarvillkor för HEMSIDAN.COM. 1 Tjänsten. 2 Användarkonto. 3 Under utveckling. 4 Så här uppför man sig på Hemsidan. Användarvillkor för HEMSIDAN.COM Dessa villkor reglerar användadet av tjänsten HEMSIDAN.COM som tillhandahålls av Hemsidan Com AB med organisationsnummer 556685-2785, nedan kallad Hemsidan, och den part

Läs mer

sociala medier), e-post och telefoni i Jönköpings kommun

sociala medier), e-post och telefoni i Jönköpings kommun Program för Internetnvändning (inklusive sociala medier), e-post och telefoni i 2010:510 kommunfullmäktige kommunstyrelsen övriga nämnder förvaltning Program för Internetnvändning (inklusive sociala medier),

Läs mer

1. Giltighetsområde, registrering och användning av www.helpling.se

1. Giltighetsområde, registrering och användning av www.helpling.se Allmänna Villkor för användning av Helpling Helpling Sverige AB, org.nr: 556971-7225, Klarabergsgatan 29, 111 21 Stockholm ( Helpling ) driver förmedlingsplattformen www.helpling.se ( plattform eller webbsida

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR. 1. Allmänt. 2. Tjänsten och villkor för tillträde till denna

ANVÄNDARVILLKOR. 1. Allmänt. 2. Tjänsten och villkor för tillträde till denna ANVÄNDARVILLKOR 1. Allmänt 1.1 Dessa användarvillkor ( Användarvillkoren ) gäller när du som användare ( Användare ) ingår avtal ( Avtalet ) med M.C. WITTE of Sweden AB, org. nr 556871-4298, med adress

Läs mer

Blogg.se användarvillkor

Blogg.se användarvillkor Blogg.se användarvillkor 1. Godkännande av Användarvillkoren 1. Företaget Blogg Esse AB (nedan "Blogg Esse") tillhandahåller tjänster avseende skapande och upprätthållande av s.k. bloggar (nedan "Blogg-tjänsterna").

Läs mer

Nedan anges steg för steg de rättigheter och skyldigheter som Qassa medlemmar har. När du registrerar dig godkänner du följande punkter:

Nedan anges steg för steg de rättigheter och skyldigheter som Qassa medlemmar har. När du registrerar dig godkänner du följande punkter: Qassa.se tillhör Qassa Sweden B.V.Postbus 120 NL-3890 AC Zeewolde Nederländerna Tfn: +31 (0)36 539 78 65 Fax: +31 (0)36 522 70 15 Nedan anges steg för steg de rättigheter och skyldigheter som Qassa medlemmar

Läs mer

Compose Connect. Hosted Exchange

Compose Connect. Hosted Exchange Sida 1 av 15 Compose Connect Hosted Exchange Presentation av lösningen: Compose Hosted Exchange Följande möjligheter finns för hantering av e-post 1. Lokalinstallerad Outlook-klient För att kunna använda

Läs mer

Riktlinjer för användande av kommunens datorer och Internet för anställda och förtroendevalda i Laholms kommun

Riktlinjer för användande av kommunens datorer och Internet för anställda och förtroendevalda i Laholms kommun Fastställd av kommunstyrelsen 2012-11-13 Dnr 2012-259 Riktlinjer för användande av kommunens datorer och Internet för anställda och förtroendevalda i Laholms kommun Användningen av IT-stöd i vårt dagliga

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL

ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL Version, 2015-05-07 Dessa användarvillkor gäller för Licenstagares användning av digitala produkter och tjänster vilka tillhandahålls

Läs mer

Regel. Användning av Riksbankens IT-resurser. Inledning. Användning av IT-resurser

Regel. Användning av Riksbankens IT-resurser. Inledning. Användning av IT-resurser Regel BESLUTSDATUM: 2014-03-24 BESLUT AV: Anders Vredin BEFATTNING: Avdelningschef ANSVARIG AVDELNING: Stabsavdelningen FÖRVALTNINGSANSVARIG: Lars Andersson HANTERINGSKLASS: Ö P P E N SVERIGES RIKSBANK

Läs mer

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) PuL

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) PuL Datum Diarienr 2010-02-23 1333-2009 City Dental i Stockholm AB Box 16156 111 51 Stockholm Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) PuL Datainspektionens beslut Datainspektionen konstaterar

Läs mer

Kunden är gentemot Telia ansvarig för all användning av marknadsplatsen och Program som sker från de användarkonto(n) som tillhör Kundens användare.

Kunden är gentemot Telia ansvarig för all användning av marknadsplatsen och Program som sker från de användarkonto(n) som tillhör Kundens användare. Telias villkor för marknadsplatsen för molntjänster 2014-10-03 Dessa villkor ( Användarvillkoren ) gäller då TeliaSonera Sverige AB ( Telia ) tillhandahåller molnbaserade program ( Program ) till företag

Läs mer

ADOBE FLASH PLAYER 10.3 Lokal inställningshanterare

ADOBE FLASH PLAYER 10.3 Lokal inställningshanterare ADOBE FLASH PLAYER 10.3 Lokal inställningshanterare PRERELEASE 03/07/2011 Juridisk information Juridisk information Juridisk information finns på http://help.adobe.com/sv_se/legalnotices/index.html. iii

Läs mer

Allmänna villkor för besök och användandet av Redeyes webbsidor.

Allmänna villkor för besök och användandet av Redeyes webbsidor. Allmänna villkor för besök och användandet av Redeyes webbsidor. Information om Redeye AB Redeye AB, org nr 556581-2954, är en specialiserad finansiell rådgivare inriktad mot små och medelstora tillväxtbolag

Läs mer

Talknappstjänsten 1.5

Talknappstjänsten 1.5 Talknappstjänsten 1.5 2007 Nokia. Alla rättigheter förbehållna. Nokia, Nokia Connecting People och Nseries är registrerade varumärken som tillhör Nokia Corporation. Andra produkt- och företagsnamn som

Läs mer

Regler och villkor för arrangörens användning utav registrerings- och betaltjänsten Participant.se (utökat versionsnummer 1.0)

Regler och villkor för arrangörens användning utav registrerings- och betaltjänsten Participant.se (utökat versionsnummer 1.0) Regler och villkor för användning Participant.se Här hittar du villkoren för att använda tjänsten Participant.se. Godkännande av de villkor och förutsättningar som finns vid aktuell tidpunkt utgör ett

Läs mer

Sammanfattning av riktlinjer

Sammanfattning av riktlinjer Sammanfattning av riktlinjer INFORMATIONSSÄKERHET FÖR ANVÄNDARE inom Luleå kommunkoncern 2015-03-04 Informationssäkerhet för användare beskriver hur Luleå kommun hanterar den information som används i

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR. För att del av angivna Tjänster krävs att du är över arton (18) år.

ANVÄNDARVILLKOR. För att del av angivna Tjänster krävs att du är över arton (18) år. ANVÄNDARVILLKOR 1. GODKÄNNANDE AV ANVÄNDARVILLKOR Genom att besöka eller använda någon av våra webbsidor, lojalitetsprogram eller mobilapplikationer (s.k. appar) (gemensamt Tjänsterna ), som kan nås genom

Läs mer

Informations- säkerhet

Informations- säkerhet ISec Code of Conduct Internal information Informations- säkerhet Ditt ansvar! ISec Code of Conduct Informationssäkerhet Scanias verksamhet är beroende av att information är tillgänglig och hanteras på

Läs mer

Johnson Controls bindande bolagsregler kring sekretess

Johnson Controls bindande bolagsregler kring sekretess Johnson Controls bindande bolagsregler kring sekretess Innehåll 1. Introduktion 2. Omfattning och ansökan 3. Transparens och information 4. Rättvisa och syftesbegränsning 5. Datakvalitet och proportionalitet

Läs mer

PromikBook bas (gratis) med bokföring, dokumenthantering, fakturering, kundreskontra och leverantörsreskontra.

PromikBook bas (gratis) med bokföring, dokumenthantering, fakturering, kundreskontra och leverantörsreskontra. Användarvillkor Parter med organisationsnummer 556217-5157, adress, hädanefter under benämning PromikBook och Du/ditt företag hädanefter under benämning Användare. Tjänster PromikBooks tjänster består

Läs mer

Användarmanual. UPS Billing Center

Användarmanual. UPS Billing Center Användarmanual UPS Billing Center 2015 United Parcel Service of America, Inc. UPS, UPS-märket och den bruna färgen är varumärken som tillhör United Parcel Service of America, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Läs mer

Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens

Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst 1 Allmänt 1.1 Definitioner Begreppen nedan har följande betydelse i dessa Allmänna villkor. Allmänna villkor: Användare: Avtalet:

Läs mer

Hja lp till Mina sidor

Hja lp till Mina sidor Hja lp till Mina sidor Vanliga Frågor Varför godkänner inte Mina sidor mitt personnummer trots att jag har prövat flera gånger och är säker på att jag skrivit rätt? Du behöver använda ett 12 siffrigt personnummer

Läs mer

Allmänna Villkor för Tjänsten

Allmänna Villkor för Tjänsten Allmänna Villkor för Tjänsten 2014-12-23 1. OMFATTNING OCH DEFINITIONER 1.1. Dessa Allmänna Villkor för Kund gäller när Joblife AB (nedan kallad Joblife ) ger privatpersoner ( Användare ) tillgång till

Läs mer

Allmänna villkor för tjänsten GP+

Allmänna villkor för tjänsten GP+ Allmänna villkor för tjänsten GP+ Allmänt Dessa allmänna villkor gäller för ditt köp och nyttjande av tjänsten GP+. Genom att du betalar för GP+ accepterar du Stampen Local Media Aktiebolags (kallas nedan

Läs mer

Villkor för Spelkortet och Spelkonto

Villkor för Spelkortet och Spelkonto Villkor för Spelkortet och Spelkonto Senast ändrade 2013-05-20 1. Allmänt 1.1 Tillämpliga regler Dessa villkor reglerar vad som gäller för nyttjande av Spelkortet och Spelkonto hos AB Svenska Spel (Svenska

Läs mer

Särskilda avtalsvillkor för tjänsten Elisa Kirja

Särskilda avtalsvillkor för tjänsten Elisa Kirja 22.7.2013 Särskilda avtalsvillkor för tjänsten Elisa Kirja Särskilda avtalsvillkor för tjänsten Elisa Kirja 1. Allmänt Tjänsten Elisa Kirja (nedan Innehållstjänsten) är avsedd för konsumentkunder. Dessa

Läs mer

Publicering på Internet

Publicering på Internet Publicering på Internet I personuppgiftslagen (PuL) finns inga särskilda regler för publicering på Internet. Personuppgiftslagens generella regler för behandling av personuppgifter gäller även när man

Läs mer

Sociala medier och säkerhet

Sociala medier och säkerhet Sociala medier och säkerhet Vem bryr sig? FREDRIK ANDERSSON 2013-10-24 @awaze Gränslös Snowden-effekten Digitaljournal.com De uppenbara Skadliga applikationer Phishing nätfiske av uppgifter Clickjacking

Läs mer

Lunds Tekniska Högskola. Verktyg för verkligheten Webbtjänster från Svensk Byggtjänst

Lunds Tekniska Högskola. Verktyg för verkligheten Webbtjänster från Svensk Byggtjänst Lunds Tekniska Högskola Verktyg för verkligheten Webbtjänster från Svensk Byggtjänst Inloggning webbtjänster Ny användare steg 1 Registrera dig på www.byggtjanst.se. (se nästa sida) När du registrerar

Läs mer

Användarvillkor för moovel och moovels användarnamn

Användarvillkor för moovel och moovels användarnamn moovel Användarvillkor 1/9 Användarvillkor för moovel och moovels användarnamn moovel GmbH, Fasanenweg 15 17, 70771 Leinfelden-Echterdingen, Tyskland ("moovel GmbH") driver transporttjänstplattformen moovel

Läs mer

Dataskyddsbestämmelser

Dataskyddsbestämmelser Dataskyddsbestämmelser Allmänna dataskyddsbestämmelser för att använda PARSHIP.se - version 2014-09- 30 1 Säkerhet och anonymitet PARSHIP handskas ytterst ansvarsfullt med säkerhetstemat. PARSHIP gör sittyttersta

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR ANVÄNDNING AV TV4 AB:S WEBB-TV TJÄNSTER

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR ANVÄNDNING AV TV4 AB:S WEBB-TV TJÄNSTER ALLMÄNNA VILLKOR FÖR ANVÄNDNING AV TV4 AB:S WEBB-TV TJÄNSTER 1. Allmänt Dessa allmänna villkor utgör ett avtal (nedan benämnt Avtalet) mellan dig, som användare (nedan benämnd som Användaren) och TV4 AB

Läs mer

Villkor för. Spelkort och Spelkonto

Villkor för. Spelkort och Spelkonto Villkor för Spelkort och Spelkonto 1. Allmänt 1.1 Tillämpliga regler Dessa villkor reglerar vad som gäller för nyttjande av Spelkort och Spelkonto hos AB Svenska Spel ( Svenska Spel ). Att vara Spelkortskund

Läs mer

Din manual F-SECURE PSB http://sv.yourpdfguides.com/dref/2817573

Din manual F-SECURE PSB http://sv.yourpdfguides.com/dref/2817573 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för F-SECURE PSB. Du hittar svar på alla dina frågor i F-SECURE PSB instruktionsbok (information,

Läs mer

Internetsäkerhet. banktjänster. September 2007

Internetsäkerhet. banktjänster. September 2007 Internetsäkerhet och banktjänster September 2007 Skydda din dator Att använda Internet för att utföra bankärenden är enkelt och bekvämt. Men tänk på att din datormiljö måste vara skyddad och att du aldrig

Läs mer

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef Uppdaterad 2010-05-11 Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef 1 Innehållsförteckning Handläggarens roll och ansvarsuppgifter... 3 Närmaste chefs roll och ansvarsuppgifter... 3 Praktisk handläggning

Läs mer

Användarvillkor. 1. Information om oss. 2. Ansökan och bundenhet. 3. Priser

Användarvillkor. 1. Information om oss. 2. Ansökan och bundenhet. 3. Priser Användarvillkor Dessa villkor gäller för webbplatserna www.glossybox.se och www.themanbox.se ( Webbplatsen ), de prenumerationstjänster som erbjuds på Webbplatsen ( Prenumerationerna ) och de boxar eller

Läs mer

2011-04-21. Riktlinjer för sociala medier i Örebro kommun Version 1.0

2011-04-21. Riktlinjer för sociala medier i Örebro kommun Version 1.0 2011-04-21 Riktlinjer för sociala medier i Örebro kommun Version 1.0 Innehållsförteckning Bakgrund...3 Medborgarnas behov...3 Hur och när kan sociala medier användas?...3 Representant för Örebro kommun...3

Läs mer

Nokia C110/C111 nätverkskort för trådlöst LAN. Installationshandbok

Nokia C110/C111 nätverkskort för trådlöst LAN. Installationshandbok Nokia C110/C111 nätverkskort för trådlöst LAN Installationshandbok KONFORMITETSDEKLARATION Vi, NOKIA MOBILE PHONES Ltd, tillkännager under vårt ensamma ansvar att produkterna DTN-10 och DTN-11 uppfyller

Läs mer

Användarnamn, lösenord och e-postadress får du tilldelade av skolans IT-ansvarige, efter att din ansökan är mottagen och godkänd av administratören.

Användarnamn, lösenord och e-postadress får du tilldelade av skolans IT-ansvarige, efter att din ansökan är mottagen och godkänd av administratören. E K Manual för e-postprogram i Eda Skolor E-postprogrammet är ett sk webbaserat system, med möjlighet att skicka och läsa e-post från valfri dator som är ansluten till Internet. Vårt e-postsystem är tänkt

Läs mer

Så jobbar du Bilaga för regler och riktlinjer för sociala medier i Örnsköldsviks kommun Version 1.1

Så jobbar du Bilaga för regler och riktlinjer för sociala medier i Örnsköldsviks kommun Version 1.1 1 (5) Så jobbar du Bilaga för regler och riktlinjer för sociala medier i Örnsköldsviks kommun Version 1.1 Så jobbar du Innan du startar 2 Några facebook-tips 2 Så kommer du igång 3 Så uppträder du på sociala

Läs mer

PAYPAL / JETSHOP. Aktiveringsinstruktioner för PayPal-kunder -Så här aktiverar du PayPal i din webbshop

PAYPAL / JETSHOP. Aktiveringsinstruktioner för PayPal-kunder -Så här aktiverar du PayPal i din webbshop PAYPAL / JETSHOP Aktiveringsinstruktioner för PayPal-kunder -Så här aktiverar du PayPal i din webbshop För att börja ta emot PayPal-betalningar behöver du öppna ett företagskonto hos PayPal (Steg 1). Alla

Läs mer

Senast uppdaterad 18 juni, 2014. Ersätter villkoren från den 2 maj 2013 i dess helhet.

Senast uppdaterad 18 juni, 2014. Ersätter villkoren från den 2 maj 2013 i dess helhet. Ytterligare användningsvillkor för Acrobat.com Senast uppdaterad 18 juni, 2014. Ersätter villkoren från den 2 maj 2013 i dess helhet. ADOBES ONLINETJÄNSTER SOM ÄR TILLGÄNGLIGA VIA ACROBAT.SE YTTERLIGARE

Läs mer

KONTORET FÖR HARMONISERING INOM DEN INRE MARKNADEN (VARUMÄRKEN OCH MÖNSTER)

KONTORET FÖR HARMONISERING INOM DEN INRE MARKNADEN (VARUMÄRKEN OCH MÖNSTER) VILLKOR FÖR ELEKTRONISKA MEDDELANDEN FRÅN OCH TILL HARMONISERINGSKONTORET INOM ANVÄNDAROMRÅDET ENLIGT BESLUT NR EX-13-2 ( Grundbeslut om elektroniska meddelanden ) Användarna ombeds att läsa följande information

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor Välkommen! Att skicka kundfakturor via banken innebär ett effektivt sätt att jobba och

Läs mer

BILAGA 1 Användarvillkor för ledningsägare

BILAGA 1 Användarvillkor för ledningsägare Dokumenttyp Datum. Sida Vår referens D-nr: 07-6365 2015-04-14 1 (5) Version C BILAGA 1 Användarvillkor för ledningsägare Användarvillkor för Ledningskollen.se Ledningskollen.se är en webbtjänst som syftar

Läs mer

Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2

Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2 Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2 Denna guide gäller för installation av FAR Komplett Offline 2.1.2 på Windows XP, Windows Vista respektive Windows 7. Dialogrutorna kan skilja sig åt beroende

Läs mer

BlackBerry Internet Service. Version: 4.5.1. Användarhandbok

BlackBerry Internet Service. Version: 4.5.1. Användarhandbok BlackBerry Internet Service Version: 4.5.1 Användarhandbok Publicerad: 2014-01-09 SWD-20140109133738600 Innehåll 1 Komma igång... 7 Om serviceplanerna för meddelanden för BlackBerry Internet Service...7

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Välkommen! Genom att skicka kundfakturor via banken kan du och ditt företag

Läs mer

Lagen om dataskydd vid elektronisk kommunikation

Lagen om dataskydd vid elektronisk kommunikation Lagen om dataskydd vid elektronisk kommunikation Nya regler för dataskydd och informationssäkerhet Nya metoder för bättre dataskydd och informationssäkerhet Den tekniska utvecklingen gör det möjligt att

Läs mer

Välkommen till e-giro privat

Välkommen till e-giro privat Välkommen till e-giro privat Välkommen till e-giro privat! Inledning De svenska internetbankerna växer snabbt. Fler och fler betalar räkningar och fakturor via sin dator och slipper köer, krångel och

Läs mer

Qlik Sense Cloud. Qlik Sense 2.0.4 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alla rättigheter förbehållna.

Qlik Sense Cloud. Qlik Sense 2.0.4 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alla rättigheter förbehållna. Qlik Sense Cloud Qlik Sense 2.0.4 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alla rättigheter förbehållna. Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alla rättigheter förbehållna. Qlik, QlikTech,

Läs mer

SÄKERHET KUNSKAPER OM SÄKERHET OCH FÖRMÅGA ATT IDENTIFIERA OCH MOTARBETA ATTACKER

SÄKERHET KUNSKAPER OM SÄKERHET OCH FÖRMÅGA ATT IDENTIFIERA OCH MOTARBETA ATTACKER SÄKERHET KUNSKAPER OM SÄKERHET OCH FÖRMÅGA ATT IDENTIFIERA OCH MOTARBETA ATTACKER ANSLUTA=RISK Fast bredband attraktiv plattform att angripa från Mobilt bredband/trådlösa nätverk/bluetooth lätt att ta

Läs mer

Allmänna villkor Fastighetsägarna Dokument

Allmänna villkor Fastighetsägarna Dokument Allmänna villkor Fastighetsägarna Dokument 1. Allmänt om Fastighetsägarna Dokument Fastighetsägarna Dokument är en tjänst avsedd för både företag och organisationer och fysiska personer som är näringsidkare.

Läs mer

Riktlinjer för PRO:s webbsidor i föreningar, samorganisationer och distrikt. Antagen av Riksorganisationens styrelse den 13/12 2011

Riktlinjer för PRO:s webbsidor i föreningar, samorganisationer och distrikt. Antagen av Riksorganisationens styrelse den 13/12 2011 Riktlinjer för PRO:s webbsidor i föreningar, samorganisationer och distrikt Antagen av Riksorganisationens styrelse den 13/12 2011 Inledning Detta är en policy för hur föreningar och distrikt ska använda

Läs mer

Sekretesspolicy för marknadsföringsregister

Sekretesspolicy för marknadsföringsregister Sekretesspolicy för marknadsföringsregister 1. Personuppgiftsansvarig Tikkurila Sverige AB (häri kallat Tikkurila) Textilgatan 31 120 86 Stockholm Sverige Org.nr: 556001-8300 Tel: +46(0)8 775 6000 2. Kontaktuppgifter

Läs mer

Blackboard CE8 Användarmanual Student

Blackboard CE8 Användarmanual Student Blackboard CE8 Användarmanual Student 2009-09-02 (CE 8.0.3) Inledning 1 Logga in på Blackboard 1 Verktyg 2 Diskussionsforum 2 Läsa ett diskussionsinlägg (trådade forum) 3 Läsa ett diskussionsinlägg (bloggforum)

Läs mer

payex Så skapar du ett PayEx-konto IT-avdelningen

payex Så skapar du ett PayEx-konto IT-avdelningen payex Så skapar du ett PayEx-konto IT-avdelningen Skapa ett PayEx konto Den här guiden beskriver hur du steg för steg skapar ett PayEx-konto för debitering av dina utskrifter och kopior, och kopplar det

Läs mer

Policy för sociala medier

Policy för sociala medier Policy för sociala medier Degerfors kommun Antagen av kommunfullmäktige 127/2014-11-24 Innehållsförteckning Strategi...3 Nyttan med sociala medier... 3 Syftet med kommunens närvaro i sociala medier...

Läs mer

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Snabbstartsguide Kontrollera e-post Konfigurera din iphone eller ipad så att du kan skicka och ta emot e-post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av personuppgifter i e-post

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av personuppgifter i e-post Datum Diarienr 2011-12-12 757-2011 Socialnämnden Lunds Kommun 221 00 Lund Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Behandling av personuppgifter i e-post Datainspektionens beslut Datainspektionen

Läs mer

Krypterad e-postförbindelse mellan försäkringsmäklare och Finansinspektionen

Krypterad e-postförbindelse mellan försäkringsmäklare och Finansinspektionen 1 (5) Krypterad e-postförbindelse mellan och Finansinspektionen 1 Allmänt Försäkringsmäklaren kan, om den så önskar, skicka in berättelsen om rörelse och bokslutsinformationen till Finansinspektionen via

Läs mer