Fiery Print Controller MX-PEX3. Välkommen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Fiery Print Controller MX-PEX3. Välkommen"

Transkript

1 Fiery Print Controller MX-PEX3 Välkommen

2 2008 Electronics for Imaging, Inc. Informationen i denna publikation omfattas av Juridiska meddelanden för denna produkt januari 2008

3 VÄLKOMMEN 3 VÄLKOMMEN I det här välkomstdokumentet finns information om systemkrav och en översikt över hur du bör ställa in Fiery Print Controller MX-PEX3 så att du kan börja skriva ut. Här beskrivs de inledande uppgifter som du behöver utföra, och det ges hänvisningar till avsnitt i användardokumentationen där metoderna beskrivs i detalj. Dokumentet innehåller också en beskrivning av användardokumentationen på cd-skivan med användardokumentation och instruktioner för hur man skriver ut dokument. Dokumentet förutsätter att du redan har installerat MFP-komponenterna. Detaljerad information om MFP, nätverket, fjärranslutna datorer, programvara och Microsoft Windows omfattas inte av detta dokument. Terminologi och konventioner I detta dokument används följande terminologi och konventioner. Term eller konvention Aero Fiery X7 Mac OS MFP (kringutrustning med flera funktioner) Rubriker i kursiv stil Syftar på Fiery X7 (i illustrationer och exempel) Fiery Print Controller MX-PEX3 Apple Mac OS X MX-M1100, MX-M950, MX-M850 Andra dokument i denna dokumentuppsättning Windows Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003 Ämnen där ytterligare information finns tillgänglig genom att starta hjälpavsnittet i programmet Tips och information Viktig information Viktig information om problem som kan medföra fysisk skada på dig eller andra

4 VÄLKOMMEN 4 Om dokumentationen Det här dokumentet är en del av en dokumentuppsättning som medföljer till användare och systemadministratörer av Fiery X7. Dokumenten finns på cd-skivan med användardokumentation och är i PDF-format (Portable Document Format). Du kan visa filerna i datorn eller skriva ut dem med hjälp av Adobe Reader. När filerna visas i datorn innehåller de länkar och korsreferenser som gör att du snabbt och enkelt kan hitta den information du söker. Använd den senaste versionen av Reader för att dra nytta av avancerade sökmöjligheter. Mer information finns i Installera och använda Adobe Reader på sidan 6. Följande ingår i dokumentuppsättningen till din Fiery X7: Välkommen innehåller en introduktion till Fiery X7 samt användardokumentationen. Konfigurering och inställning beskriver inställning, konfigurering och administration av Fiery X7 för de plattformar och nätverksmiljöer som stöds. Här ingår även riktlinjer för hur användare ska kunna använda utskriftstjänsterna. Skriva ut från Windows och Skriva ut från Mac OS beskriver hur man installerar skrivardrivrutiner i Windows- och Mac OS-datorer, skapar utskriftsanslutningar för olika nätverk och börjar skriva ut från användares datorer. I varje dokument beskrivs också hur utskriftsrelaterade hjälpprogram, som t.ex. Job Monitor, installeras och används. Utskriftsalternativ innehåller information om utskriftsalternativen för Fiery X7. I det här dokumentet beskrivs de utskriftsalternativ och funktioner som du når från skrivardrivrutinen och Command WorkStation-åsidosättande av jobb. Hjälpprogram beskriver hur man skannar och installerar samt konfigurerar och använder den programhjälp som finns på dvd-skivan med användarprogram. Exempel på arbetsflöden förklarar komplicerade utskriftsscenarier och innehåller korsreferenser till relevant information i dokumentuppsättningen. Variabel datautskrift är ett komplement till informationen i Exempel på arbetsflöden med referensinformation om VDP (variabel datautskrift). Detta dokument innehåller en översikt över FreeForm och var man anger FreeForm-alternativ. Ordlista innehåller definitioner av vanliga utskriftsprogram och utskriftstermer som används i dokumentuppsättningen. Versionsinformation innehåller den senaste produktinformationen och lösningar på några av de problem som du kan stöta på.

5 VÄLKOMMEN 5 Installera användardokumentation OBS: Det går att installera användardokumentation direkt från cd-skivan med användardokumentation. Du kan visa användardokumentationen från cd-skivan eller kopiera den språkmapp som önskas till skrivbordet. Om du kopierar filerna till datorn, bör du behålla alla filer i språkmappen och inte döpa om dem, annars kommer inte korsreferenserna att fungera som de ska. SÅ HÄR INSTALLERAR DU ANVÄNDARDOKUMENTATION I EN KLIENTDATOR FRÅN CD-SKIVAN MED ANVÄNDARDOKUMENTATION 1 Sätt i cd-skivan med användardokumentation i cd-enheten. Cd-skivans innehåll visas. I Mac OS X visas en skivsymbol, och du måste klicka på den för att visa skivans innehåll. 2 Bläddra till den språkmapp som du vill använda. Därefter kan du välja att kopiera de dokument som önskas till hårddisken eller att klicka på Acrobat-länken för att hämta dokumentationen från Internet om det finns en sådan länk i mappen. OBS: Om Acrobat Reader inte har installerats i datorn, måste du öppna Acrobat Readermappen och installera den version som krävs för datorns operativsystem (Windows eller Mac OS). Se Installera och använda Adobe Reader på sidan 6.

6 VÄLKOMMEN 6 Om Hjälp De flesta användarprogrammen, hjälpprogrammen och skrivardrivrutinerna innehåller en hjälpfunktion som du kan öppna via Hjälp-knappar eller verktygsfält. Hjälp innehåller detaljerad beskrivning av hur man använder programmet och i en del fall finns även ytterligare information. Denna dokumentation hänvisar dig till Hjälp för mer information när det är lämpligt. Installera och använda Adobe Reader För att underlätta för dig finns Adobe Reader för Windows och Mac OS X på cd-skivan med användardokumentation. SÅ HÄR GÖR DU FÖR ATT INSTALLERA ADOBE READER 1 Sätt in cd-skivan med användardokumentation i datorns cd-enhet. 2 Dubbelklicka på cd-ikonen. 3 Öppna mappen Adobe Reader. 4 Öppna mappen för din plattform och dubbelklicka på installationsfilen (.exe för Windows och.dmg för Mac OS X). 5 Följ installationsanvisningarna på skärmen. Använda Adobe Reader Öppna eller skriv ut de PDF-filer som finns på cd-skivan med användardokumentation med hjälp av Adobe Reader eller Acrobat. Så snart du har installerat Reader kan du dubbelklicka på PDF-ikonen för att öppna filen. Lägg särskilt märke till de avancerade sökfunktionerna i den version av Reader som finns på cd-skivan med användardokumentation. Du kan söka efter ett ord eller en fras i Fiery X7-dokumentationen genom att gå igenom alla dokument i en specifik språkmapp på cd-skivan med användardokumentation. Mer information om den här och andra funktioner i Reader finns i programmets Hjälp-funktion. OBS: Du kan visa användardokumentationen från cd-skivan eller kopiera den språkmapp som önskas till skrivbordet. Om du kopierar filerna till datorn, bör du behålla alla filer i språkmappen och inte döpa om dem, annars kommer inte korsreferenserna att fungera som de ska.

7 VÄLKOMMEN 7 GRUNDLÄGGANDE STEG FÖR ATT SKRIVA UT I det här avsnittet beskrivs de grundläggande stegen för att ställa in Fiery X7 så att du kan skriva ut dokument. Här ges information om att skriva ut en konfigureringssida, göra skrivarinställningar, installera skrivardrivrutiner och skriva ut. Det finns även mer ingående anvisningar för dessa metoder i andra dokument i dokumentuppsättningen. En sammanfattning av Fiery X7-dokument som stöds finns på sidan 4. I de här anvisningarna antas att en servicetekniker har packat upp och anslutit Fiery X7 samt att Fiery X7 och MFP har startats. I vissa fall kan det krävas inledande inställningar för utskriftsenheten; se Konfigurering och inställning. I stegen nedan antas att du lägger till Fiery X7 i ett TCP/IP-nätverk med Windows XP-datorer. Exemplet är specifikt för en Windows XP TCP/IP-miljö, men användare med andra datormiljöer kan också ha nytta av anvisningarna.

8 VÄLKOMMEN 8 Steg 1 Skriva ut en konfigureringssida från MFP-pekskärmen 1 Tryck på knappen Systeminställningar på MFP. 2 Tryck på Administratörslösenord på MFP-pekskärmen. 3 Använd tangentbordet på MFP-pekskärmen för att ange MFP-administratörslösenordet. OBS: Detta lösenord är inte detsamma som administratörslösenordet till Fiery X7. 4 Tryck på OK. 5 Bläddra på skärmen Systeminställningar med nedåtknappen och välj Skrivarinställningar. 6 Tryck på Fiery-inställningar. 7 Se till att det står Vilar i informationsfönstret på MFP-pekskärmen. Om meddelandet Skriver ut eller RIP visas betyder det att Fiery X7 bearbetar ett jobb. Vänta tills systemet är klart och visar statusen Vilar. 8 Tryck på knappen Meny. 9 Bläddra till alternativet Skriv ut sidor med nedåtknappen. 10 Använd radvalsknappen till att markera raden Skriv ut sidor. 11 Klicka på Konfigurering. Fiery X7 skickar den valda sidan till MFP. 12 Kontrollera standardinställningarna för Fiery X7 på den utskrivna konfigureringssidan och se efter om de är kompatibla med nätverksmiljön. Skriv ut konfigureringssidan igen för att bekräfta ändringarna om du ändrar inställningarna.

9 VÄLKOMMEN 9 Steg 2 Ställa in Fiery X7 från MFP-pekskärmen 1 Tryck på knappen Systeminställningar på MFP. 2 Tryck på Administratörslösenord på MFP-pekskärmen. 3 Använd tangentbordet på MFP-pekskärmen för att ange MFP-administratörslösenordet. OBS: Detta lösenord är inte detsamma som administratörslösenordet till Fiery X7. 4 Tryck på OK. 5 Bläddra på skärmen Systeminställningar med nedåtknappen och välj Skrivarinställningar. 6 Tryck på Fiery-inställningar. 7 Se till att det står Vilar i informationsfönstret på MFP-pekskärmen. Om meddelandet Skriver ut eller RIP visas betyder det att Fiery X7 bearbetar ett jobb. Vänta tills systemet är klart och visar statusen Vilar. Fiery-inställningar Föregående Fortsätt inställn.? Yes OK Kör inställning 8 Tryck på knappen Meny. 9 Tryck på nedåtpilknappen för att bläddra och välj Run Setup (kör inställning). 10 I huvudinställningsfönstret trycker du på knappen för den inställning som du vill gå till. Använd nedåtpilknappen för att se de återstående skärmarna i huvudinställningsmenyn. 11 Ändra inställningarna för Serverinställning, Nätverksinställning och Tjänster, och klicka på Spara ändringar i varje inställningsfönster.

10 VÄLKOMMEN 10 Steg 3 Installera Postscript-skrivardrivrutiner i användardatorer för TCP/IP-utskrift Från en Windows XP-dator: 1 Klicka på Start och välj Skrivare och fax. 2 Klicka på Lägg till en skrivare. 3 Klicka på Nästa. 4 Välj Lokal skrivare som är ansluten till den här datorn och klicka på Nästa. 5 Välj Skapa en ny port samt Standard TCP/IP Port och klicka sedan på Nästa. Dialogrutan Guiden Lägg till Standard TCP/IP-skrivarport visas. 6 Klicka på Nästa.

11 VÄLKOMMEN 11 7 Skriv in IP-adressen eller DNS-namnet för Fiery X7 och klicka på Nästa. 8 Om guiden för Standard TCP/IP Port visas ska du välja enhetstyp och klicka på Nästa. 9 Klicka på Slutför. 10 Klicka på Diskett finns... i dialogrutan med tillverkare och skrivare. 11 Sätt in dvd-skivan med användarprogram i datorn. Det automatiska installationsprogrammet startas. 12 Avsluta det automatiska installationsprogrammet. 13 Bläddra till mappen Svenska \Skrivare\Ps_drvr\Win_2K_XP på dvd-skivan med användarprogram. Se till att Oemsetup.inf eller Oemsetup har markerats, och klicka på Öppna och sedan på OK. Du kan även hämta skrivardrivrutiner från Download WebTool. 14 Välj Fiery X7-skrivardrivrutinen som skrivare och klicka på Nästa. 15 Skriv ett namn på Fiery X7 i fältet Skrivarnamn och ange om du vill att den ska användas som standardskrivare. Klicka sedan på Nästa. 16 Välj Dela inte ut den här skrivaren och klicka på Nästa. 17 Välj Nej som svar på frågan om du vill skriva ut en testsida, och klicka sedan på Nästa och Slutför. De filer som krävs installeras då på hårddisken. När installationen är klar visas skrivarfönstret med en ikon för den nyinstallerade skrivaren. Mer information om att installera Windows-skrivardrivrutiner finns i Skriva ut från Windows. Mer information om att installera Mac OS-skrivardrivrutiner finns i Skriva ut från Mac OS.

12 VÄLKOMMEN 12 Steg 4 Uppdatera skrivardrivrutinen med Fiery X7-alternativen Från en Windows XP-dator: 1 Klicka på Start och välj Skrivare och fax. 2 Välj ikonen för Fiery X7-skrivardrivrutinen i skrivarfönstret. 3 Välj Egenskaper i menyn Arkiv. 4 Klicka på fliken Konfiguration. 5 Välj Dubbelriktad kommunikation. 6 Skriv in IP-adressen eller DNS-namnet för Fiery X7. 7 Välj Uppdatera Fiery-drivrutin vid öppning för att visa skrivarens nuvarande standardinställningar när skrivardrivrutinen öppnas. 8 Klicka på Uppdatera. Alternativ som exempelvis en efterbehandlingsenhet som har installerats i Fiery X7 visas i skrivardrivrutinen och kan användas vid nästa utskrift. 9 Klicka på OK. Mer information om att uppdatera Windows-skrivardrivrutiner finns i Skriva ut från Windows. Mer information om att uppdatera Mac OS-skrivardrivrutiner finns i Skriva ut från Mac OS.

13 VÄLKOMMEN 13 Steg 5 Göra en utskrift Från en Windows XP-dator: 1 Välj Skriv ut i programmets Arkiv-meny. 2 Välj Fiery X7-skrivardrivrutinen och klicka på Egenskaper. 3 Gör de inställningar som önskas för Fiery X7-jobbet (ange t.ex. antalet exemplar och välj efterbehandlingsalternativ), och klicka sedan på OK. 4 Klicka på OK en gång till. Information om hur du skriver ut från en Windows-dator finns i Skriva ut från Windows. Information om hur du skriver ut från en Mac OS-dator finns i Skriva ut från Mac OS. När du har gått igenom de grundläggande stegen för att skriva ut, kan det vara bra att t.ex. läsa mer om följande ämnen beroende på vad du har för utskriftsmiljö: Skapa säkra användargrupper och tilldela lösenord till användare (se hjälpavsnittet för WebTools Configure) Hantera och redigera jobb som har skickats till Fiery X7 med hjälpprogram som t.ex. Command WorkStation (se Hjälpprogram)

14 VÄLKOMMEN 14 Systemkrav för användardatorer För att du ska kunna installera användarprogrammet till Fiery X7 i en dator med Windows eller Mac OS, måste datorn vara utrustad med en inbyggd eller extern dvd-enhet. I följande tabell anges minimikraven för systemet. Minimikrav för Windows 2000/XP/Server 2003 Mac OS Operativsystem Följande versioner av Windows (med senaste service packs) stöds: Windows 2000 Professional Windows 2000 Server Windows 2000 Advanced Server Windows XP Home, 32 bitar Windows XP Professional, 32 bitar Windows Server 2003, Standard Edition, 32 bitar Windows Server 2003, Enterprise Edition, 32 bitar Windows Server 2003, Datacenter Edition, 32 bitar Mac OS X eller senare Mac OS X (för PowerPC-baserade Mac OS-datorer) Mac OS X 10.4.x (för PowerPC- och Intel-baserade Mac OS-datorer) Minne för utskrift och hjälpprogram Nätverksprotokoll 256 MB RAM för utskrift och för att använda hjälpprogram (EFI rekommenderar 512 MB) TCP/IP Nätverksprotokoll för Fiery-hjälpprogram TCP/IP TCP/IP (EtherTalk och AppleTalk stöds) WebTools Webbläsare med stöd för Java: Internet Explorer 6.0 för Windows Firefox 1.0 för Windows Safari 1.2 eller senare för Mac OS OBS: För delar av WebTools krävs Java JVM 1.5-stöd för webbläsare. OBS: Microsoft ger ofta ut uppdateringar av Internet Explorer. Eftersom det inte kan garanteras att alla versioner stöds, ber vi dig att använda de versioner som specificerats här för bästa resultat. En bildskärm och ett videominne som hanterar 16-bitars färg med minsta upplösning på 800 x 600 Ett TCP/IP-nätverk och IP-adress eller DNS-namn för Fiery X7 Aktiverade webbtjänster i Fiery X7

15 VÄLKOMMEN 15 Minimikrav för Windows 2000/XP/Server 2003 Mac OS Command WorkStation Windows-baserad dator med en Pentium-processor på 1,0 GHz eller mer Macintosh G3 på 800 MHz eller mer 200 MB ledigt hårddiskutrymme för installationen 80 MB ledigt hårddiskutrymme för installationen 256 MB RAM 1 GB rekommenderas för att kunna skriva förhandsgranskningar på helskärm av rastrerade filer och hantera stora PS- eller PDF-filer En bildskärm som hanterar 16-bitars färg med minsta upplösning på 1024 x 768 Ett videokort med minst 2 MB minne TCP/IP-nätverksprotokoll installerat Impose i Command WorkStation Förutom kraven för Command WorkStation: Windows-baserad dator med en 333 MHz Pentiumprocessor Dongle (maskinvarulås) som installeras på en USB-port för varje klientarbetsstation Acrobat/PitStop-cd OBS: Impose stöds inte för Intel-baserade Mac OS-datorer. Krav för andra nätverk Arbetsstation med UNIX (TCP/IP) Standard TCP/IP-anslutning TCP/IP-skrivarprogram enligt RFC1179 (Berkeley lpd-protokoll) Sun OS eller senare Red Hat Linux 9 eller senare Turbolinux 7 Solaris 9 eller senare

16 VÄLKOMMEN 16 Stänga av och starta om Fiery X7 Du kan behöva stänga av Fiery X7 vid service. När du gör detta avbryts nätverksåtkomsten till MFP. Innan du tar bort eller ansluter några kablar till Fiery X7 för att utföra service, måste du stänga av Fiery X7. SÅ HÄR STÄNGER DU AV FIERY X7 1 Se till att Fiery X7 inte tar emot, bearbetar eller skriver ut några filer. 2 På MFP-pekskärmen trycker du på Menyknappen för att visa menyn Funktioner. 3 Bläddra till alternativet Stäng av med nedpilen. 4 Välj Stäng av systemet. 5 Stäng av MFP. SÅ HÄR STARTAR DU OM FIERY X7 1 Se till att Fiery X7 inte tar emot, bearbetar eller skriver ut några filer. 2 På MFP-pekskärmen trycker du på Menyknappen för att visa menyn Funktioner. 3 Bläddra till alternativet Stäng av med nedpilen. 4 Välj Starta om servern.

Fiery Print Controller MX-PEX1. Välkommen

Fiery Print Controller MX-PEX1. Välkommen Fiery Print Controller MX-PEX1 Välkommen 2006 Electronics for Imaging, Inc. Informationen i denna publikation omfattas av Juridiska meddelanden för denna produkt. 45055620 14 juli 2006 VÄLKOMMEN 3 VÄLKOMMEN

Läs mer

Fiery E 100 70-60C-KM Color Server. Välkommen

Fiery E 100 70-60C-KM Color Server. Välkommen Fiery E 100 70-60C-KM Color Server Välkommen 2012 Electronics For Imaging. Informationen i denna publikation omfattas av Juridiska meddelanden för denna produkt. 45111558 27 augusti 2012 VÄLKOMMEN 3 VÄLKOMMEN

Läs mer

Fiery Print Controller MX-PEX1/MX-PEX2. Välkommen

Fiery Print Controller MX-PEX1/MX-PEX2. Välkommen Fiery Print Controller MX-PEX1/MX-PEX2 Välkommen 2006 Electronics for Imaging, Inc. Informationen i denna publikation omfattas av Juridiska meddelanden för denna produkt. 45058821 15 november 2006 VÄLKOMMEN

Läs mer

Fiery Print Controller MX-PEX1. Variabel datautskrift

Fiery Print Controller MX-PEX1. Variabel datautskrift Fiery Print Controller MX-PEX1 Variabel datautskrift 2006 Electronics for Imaging, Inc. Informationen i denna publikation omfattas av Juridiska meddelanden för denna produkt. 45055675 14 juli 2006 INNEHÅLL

Läs mer

Installera Windows Custom PostScript- eller PCL-skrivardrivrutin

Installera Windows Custom PostScript- eller PCL-skrivardrivrutin Installera Windows Custom PostScript- eller PCL-skrivardrivrutin I den här Viktigt-filen får du anvisningar om hur du installerar den Custom PostScript- eller PCLskrivardrivrutinen i Windows-system. Med

Läs mer

Fiery Print Controller MX-PEX1/MX-PEX2. Skriva ut från Mac OS

Fiery Print Controller MX-PEX1/MX-PEX2. Skriva ut från Mac OS Fiery Print Controller MX-PEX1/MX-PEX2 Skriva ut från Mac OS 2006 Electronics for Imaging, Inc. Informationen i denna publikation omfattas av Juridiska meddelanden för denna produkt. 45059354 15 november

Läs mer

Anvisningar för installation och borttagning av skrivardrivrutinerna Windows PostScript och PCL utgåva 8

Anvisningar för installation och borttagning av skrivardrivrutinerna Windows PostScript och PCL utgåva 8 Anvisningar för installation och borttagning av skrivardrivrutinerna Windows PostScript och PCL utgåva 8 I den här Viktigt-filen får du anvisningar om hur du installerar drivrutinerna för egen PostScript

Läs mer

Fiery E 100 70-60C-KM Color Server. Utskrift

Fiery E 100 70-60C-KM Color Server. Utskrift Fiery E 100 70-60C-KM Color Server Utskrift 2012 Electronics For Imaging. Informationen i denna publikation omfattas av Juridiska meddelanden för denna produkt. 45111578 27 augusti 2012 INNEHÅLL 3 INNEHÅLL

Läs mer

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. Informationen i denna publikation omfattas av Juridiska meddelanden för denna produkt. 16 november 2015 Innehållsförteckning 3 Innehållsförteckning Fiery Driver Configurator...5

Läs mer

Aktivera och använda EtherTalk för Mac OS 9.x. Om du använder EtherTalk behövs ingen IP-adress för Macintosh-datorer.

Aktivera och använda EtherTalk för Mac OS 9.x. Om du använder EtherTalk behövs ingen IP-adress för Macintosh-datorer. Macintosh Det här avsnittet omfattar: "Krav" på sidan 3-31 "Snabbinstallation från cd-skiva" på sidan 3-31 "Aktivera och använda EtherTalk för Mac OS 9.x" på sidan 3-31 "Aktivera och använda TCP/IP för

Läs mer

Versionsinformation Fiery Print Controller MX-PEX1, version 1.0

Versionsinformation Fiery Print Controller MX-PEX1, version 1.0 Versionsinformation Fiery Print Controller MX-PEX1, version 1.0 Det här dokumentet innehåller information om programvaran Fiery Print Controller MX-PEX1, version 1.0. Innan du använder Fiery Print Controller

Läs mer

Sharpdesk V3.3. Installationsguide Version 3.3.03

Sharpdesk V3.3. Installationsguide Version 3.3.03 Sharpdesk V3.3 Installationsguide Version 3.3.03 Upphovsrätt 2000-2009 av SHARP CORPORATION. Eftertryck förbjudet. Reproduktion, adaptation eller översättning utan föregående skriftligt tillstånd är förbjudet,

Läs mer

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP-SERIEN. Installationsguide för programvara

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP-SERIEN. Installationsguide för programvara LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP-SERIEN Installationsguide för programvara HP LaserJet Enterprise M4555 MFP Series Installationsguide för programvara Upphovsrätt och licens 2011 Hewlett-Packard Development

Läs mer

Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2

Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2 Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2 Denna guide gäller för installation av FAR Komplett Offline 2.1.2 på Windows XP, Windows Vista respektive Windows 7. Dialogrutorna kan skilja sig åt beroende

Läs mer

Fiery Print Controller MX-PEX3. Skriva ut från Windows

Fiery Print Controller MX-PEX3. Skriva ut från Windows Fiery Print Controller MX-PEX3 Skriva ut från Windows 2008 Electronics for Imaging, Inc. Informationen i denna publikation omfattas av Juridiska meddelanden för denna produkt. 45066534 08 januari 2008

Läs mer

Fiery Print Controller MX-PEX1. Skriva ut från Windows

Fiery Print Controller MX-PEX1. Skriva ut från Windows Fiery Print Controller MX-PEX1 Skriva ut från Windows 2006 Electronics for Imaging, Inc. Informationen i denna publikation omfattas av Juridiska meddelanden för denna produkt. 45055632 14 juli 2006 INNEHÅLL

Läs mer

Macintosh EtherTalk-nätverk (MacOS 8.x/9.x/X, version 10.1)

Macintosh EtherTalk-nätverk (MacOS 8.x/9.x/X, version 10.1) Macintosh EtherTalk-nätverk (MacOS 8.x/9.x/X, version 10.1) Phaser 4400 laserskrivare Den här avdelningen innehåller stegvisa instruktioner för installation och felsökning för Macintosh (MacOS 8 till X,

Läs mer

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 Installationsanvisningar för programvaran Svenska LB9154001 INLEDNING Funktioner P-touch Editor Skrivardrivrutin P-touch Address Book (endast i Windows ) Gör det enkelt

Läs mer

Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003

Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003 Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003 Det här avsnittet omfattar: "Förberedelser" på sidan 3-15 "Snabbinstallation från cd-skiva" på sidan 3-15 "Andra installationssätt" på sidan 3-16 "Felsökning

Läs mer

Din manual SHARP MX-C310 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3873823

Din manual SHARP MX-C310 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3873823 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för SHARP MX- C310. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

Fiery Driver för Mac OS

Fiery Driver för Mac OS 2015 Electronics For Imaging. Informationen i denna publikation omfattas av Juridiska meddelanden för denna produkt. 12 januari 2015 Innehållsförteckning 3 Innehållsförteckning...5 Använda Fiery Driver

Läs mer

Aktivera och använda EtherTalk för Mac OS 9.x

Aktivera och använda EtherTalk för Mac OS 9.x Macintosh "Krav" på sida 3-30 "Snabbinstallation från CD-skiva" på sida 3-30 "Aktivera och använda EtherTalk för Mac OS 9.x" på sida 3-30 "Aktivera och använda TCP/IP för Mac OS 9.x" på sida 3-31 "Aktivera

Läs mer

Handbok för nätverk. För säker och korrekt användning, läs igenom säkerhetsinformationen i "Handbok för kopiator" innan du använder maskinen.

Handbok för nätverk. För säker och korrekt användning, läs igenom säkerhetsinformationen i Handbok för kopiator innan du använder maskinen. Handbok för nätverk För säker och korrekt användning, läs igenom säkerhetsinformationen i "Handbok för kopiator" innan du använder maskinen. Inledning Den här handboken innehåller instruktioner om maskinens

Läs mer

Fiery Print Controller MX-PEX1. Exempel på arbetsflöden

Fiery Print Controller MX-PEX1. Exempel på arbetsflöden Fiery Print Controller MX-PEX1 Exempel på arbetsflöden 2006 Electronics for Imaging, Inc. Informationen i denna publikation omfattas av Juridiska meddelanden för denna produkt. 45055669 14 juli 2006 INNEHÅLL

Läs mer

Hur man införskaffar e-böcker till Reader

Hur man införskaffar e-böcker till Reader Hur man införskaffar e-böcker till Reader 2010 Sony Corporation 4-259-024-11(1) Hämta e-böcker Hämta e-böcker e-bokhandel Reader Library-programvara Läsare Med programvaran Sony Reader Library (Reader

Läs mer

Obs! Mer information hittar du på där du kan läsa dokument nr 2562:

Obs! Mer information hittar du på  där du kan läsa dokument nr 2562: Macintosh Det här avsnittet omfattar: Krav på sidan 3-32 Aktivera och använda EtherTalk på sidan 3-32 Aktivera och använda TCP/IP på sidan 3-33 Snabbinstallation för Mac OS 9.x på sidan 3-33 Snabbinstallation

Läs mer

Om installationsskärmen inte visas efter en minut startar du CD-skivan manuellt:

Om installationsskärmen inte visas efter en minut startar du CD-skivan manuellt: Sida 1 av 5 Anslutningsguide Installera en ansluten skrivare lokalt (Windows) Os! Om CD-skivan Software and Documentation inte stödjer operativsystemet måste du använda guiden Lägg till skrivare. Uppdateringar

Läs mer

Windows 98 och Windows Me

Windows 98 och Windows Me Windows 98 och Windows Me "Förberedelser" på sida 3-25 "Snabbinstallation från CD-skiva" på sida 3-26 "Övriga installationssätt" på sida 3-26 "Felsökning i Windows 98 och Windows Me" på sida 3-28 "dokument

Läs mer

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installationshandbok

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installationshandbok Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installationshandbok Läs det här dokumentet innan du installerar Mac OS X. Det innehåller viktig information om att installera Mac OS X. Systemkrav Om du ska uppgradera till

Läs mer

Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003

Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003 Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003 "Förberedelser" på sida 3-14 "Snabbinstallation från CD-skiva" på sida 3-14 "Övriga installationssätt" på sida 3-15 "Felsökning i Windows 2000, Windows

Läs mer

SharpdeskTM R3.2. Installationsguide Version 3.2.03

SharpdeskTM R3.2. Installationsguide Version 3.2.03 SharpdeskTM R3.2 Installationsguide Version 3.2.03 Upphovsrätt 2000-2005 av Sharp Corporation. Eftertryck förbjudet. Reproduktion, adaptation eller översättning utan föregående skriftligt tillstånd är

Läs mer

SharpdeskTM R3.2. Installationsguide Version 3.2.04

SharpdeskTM R3.2. Installationsguide Version 3.2.04 SharpdeskTM R3.2 Installationsguide Version 3.2.04 Upphovsrätt 2000-2007 av Sharp Corporation. Eftertryck förbjudet. Reproduktion, adaptation eller översättning utan föregående skriftligt tillstånd är

Läs mer

Anvia Online Backup 1(8) Installationsguide

Anvia Online Backup 1(8) Installationsguide Anvia Online Backup 1(8) Anvia Online Backup Sådant som du bör beakta före installationen! Eftersom tjänsten omfattar sharing-egenskaper, ansvarar du som kund själv för hurdana filer som säkerhetskopieras

Läs mer

PostScript Användarhandbok 604P17454_SV

PostScript Användarhandbok 604P17454_SV CopyCentre C118 WorkCentre M118/M118i PostScript Användarhandbok 604P17454_SV Förberedd och översatt av: The Document Company Xerox GKLS European Operations Bessemer Road Welwyn Garden City Hertfordshire

Läs mer

Installera CET Designer och Extensions

Installera CET Designer och Extensions Installera CET Designer och Extensions Published by: Configura Sverige AB Box 306 581 02 LINKÖPING www.configura.com 2006 Configura Sverige AB. All rights reserved. Printed in Sweden. Configura Sverige

Läs mer

INNAN DU INSTALLERAR PROGRAMVARAN KONFIGURERING I WINDOWS-MILJÖ KONFIGURERING I MACINTOSH-MILJÖ FELSÖKNING

INNAN DU INSTALLERAR PROGRAMVARAN KONFIGURERING I WINDOWS-MILJÖ KONFIGURERING I MACINTOSH-MILJÖ FELSÖKNING Installationshandbok INNAN DU INSTALLERAR PROGRAMVARAN KONFIGURERING I WINDOWS-MILJÖ KONFIGURERING I MACINTOSH-MILJÖ FELSÖKNING Tack för att du har valt den här produkten. Den här manualen förklarar hur

Läs mer

Instruktioner för Fiery-installation av WorkCentre 7300-serien

Instruktioner för Fiery-installation av WorkCentre 7300-serien Instruktioner för Fiery-installation av WorkCentre 7300-serien I det här dokumentet beskrivs hur du installerar och konfigurerar Fiery Network Controller för WorkCentre 7300- serien. VIKTIGT! Den fullständiga

Läs mer

Windows 2000/XP-nätverk

Windows 2000/XP-nätverk Phaser 4400 laserskrivare I det här avsnittet får du stegvisa instruktioner om installation och felsökning för Windows 2000/XP: Förberedelser se sida 23. Snabbinstallation från cd-romskiva se sida 23.

Läs mer

Sharpdesk V3.3. Installationsguide Version 3.3.08

Sharpdesk V3.3. Installationsguide Version 3.3.08 Sharpdesk V3.3 Installationsguide Version 3.3.08 Upphovsrätt 2000-2010 av SHARP CORPORATION. Eftertryck förbjudet. Reproduktion, adaptation eller översättning utan föregående skriftligt tillstånd är förbjudet,

Läs mer

INSTALLATIONS ANVISNING

INSTALLATIONS ANVISNING INSTALLATIONS ANVISNING AMA BESKRIVNINGSVERKTYG V E R S I O N 1. 0 V E R K T YG F Ö R V E R K L I G H E T E N INNEHÅLL Tack för att du valt att använda AMA beskrivningsverktyg. Vi hoppas att AMA beskrivningsverktyg

Läs mer

mobile PhoneTools Användarhandbok

mobile PhoneTools Användarhandbok mobile PhoneTools Användarhandbok Innehåll Systemkrav...2 Innan du installerar...3 Installera mobile PhoneTools...4 Installation och konfigurering av mobiltelefonen...5 Onlineregistrering...7 Avinstallera

Läs mer

Windows NT 4.x. Förberedelser. Snabbinstallation från cd-skiva. Phaser 4500 laserskrivare

Windows NT 4.x. Förberedelser. Snabbinstallation från cd-skiva. Phaser 4500 laserskrivare Windows NT 4.x Det här avsnittet omfattar: "Förberedelser" på sidan 3-21 "Snabbinstallation från cd-skiva" på sidan 3-21 "Andra installationsmetoder" på sidan 3-22 "Felsökning i Windows NT 4.x (TCP/IP)"

Läs mer

Messenger. Novell 1.0 HITTA DOKUMENTATIONEN ÖVER NOVELL MESSENGER. www.novell.com SNABBSTART

Messenger. Novell 1.0 HITTA DOKUMENTATIONEN ÖVER NOVELL MESSENGER. www.novell.com SNABBSTART Novell 1.0 SNABBSTART www.novell.com Novell är en företagsanpassad, plattformsoberoende produkt för snabbmeddelanden baserad på Novell edirectory TM. Ditt -system kan installeras på NetWare, Linux* Windows*.

Läs mer

Windows 98 och Windows Me

Windows 98 och Windows Me Det här avsnittet omfattar: "Förberedelser" på sidan 3-30 "Snabbinstallation från cd skiva" på sidan 3-31 "Andra installationsmetoder" på sidan 3-31 "Felsökning i " på sidan 3-33 Förberedelser 1. Kontrollera

Läs mer

Så här startar du P-touch Editor

Så här startar du P-touch Editor Så här startar du P-touch Editor Version 0 SWE Introduktion Viktig kommentar Innehållet i det här dokumentet och produktspecifikationerna kan ändras utan föregående meddelande. Brother förbehåller sig

Läs mer

LIMITED DESKTOP. Version Januari 2008

LIMITED DESKTOP. Version Januari 2008 LIMITED DESKTOP Version 1.01 Januari 2008 Innehållsförteckning Rekommenderad utrustning... 5 Installation... 5.NET Framework 1.1... 5 Limited Desktop... 5 Programinformation... 5 Programmet Limited Desktop...

Läs mer

Installationsguide. Startbok Installera DeskTopBinder V2 Lite Bilaga

Installationsguide. Startbok Installera DeskTopBinder V2 Lite Bilaga Installationsguide 1 2 3 Startbok Installera DeskTopBinder V2 Lite Bilaga Inledning DeskTopBinder V2 Lite kan integrera och hantera olika data, t.ex. filer som skapats av program, bilddata från skannrar

Läs mer

1. Hur öppnar jag Polisens blanketter / formulär, trycksaker och annat som är i PDF-format?

1. Hur öppnar jag Polisens blanketter / formulär, trycksaker och annat som är i PDF-format? PDF-tips Vill du veta mer eller har problem med att ladda ner eller att öppna PDF-filer på polisen.se? Här får du några tips. 1. Hur öppnar jag Polisens blanketter / formulär, trycksaker och annat som

Läs mer

INSTALLATIONSHANDBOK

INSTALLATIONSHANDBOK , Talsyntes INSTALLATIONSHANDBOK Innehåll Systemkrav 2 Installation med programskivan 3 Installation efter nedladdning från internet 4 Installation tillval/tillägg 7 Installation av MSI-filer (skolor och

Läs mer

INSTALLATIONS- ANVISNING FÖR MJUKVARA

INSTALLATIONS- ANVISNING FÖR MJUKVARA INSTALLATIONS- ANVISNING FÖR MJUKVARA DIGITALT MULTIFUNKTIONELLT SYSTEM Sidan INLEDNING... Omslagets insida OM MJUKVARAN... FÖRE INSTALLERING... INSTALLERA PROGRAMVARAN... ANSLUTNING TILL EN DATOR... KONFIGURERING

Läs mer

via webbgränssnittet. Du har även tystnadsplikt gällande dina identifikationsuppgifter.

via webbgränssnittet. Du har även tystnadsplikt gällande dina identifikationsuppgifter. Anvia Säkerhetskopiering 1(6) Anvia Säkerhetskopiering 2.3 Saker som bör beaktas före installationen! Eftersom tjänsten även omfattar en sharing-egenskap, ansvarar du som kund själv för hurdana filer som

Läs mer

TIS-Web startguide 3.6. TIS-Web Startguide

TIS-Web startguide 3.6. TIS-Web Startguide TIS-Web Startguide Den här guiden hjälper dig komma igång med de vanligaste funktionerna i TIS-Web, ladda upp data och utvärdering av färdskrivardata. För mer detaljerad information se manualerna som finns

Läs mer

Guide för installation av programvara NPD4758-00 SV

Guide för installation av programvara NPD4758-00 SV Guide för installation av programvara NPD4758-00 SV Installation av programvara Anmärkning för USB-anslutning: Anslut inte USB-kabeln förrän du instrueras att göra det. Om denna skärm visas, klicka på

Läs mer

SMC Barricade Routers

SMC Barricade Routers SMC Barricade Routers Användarhandbok SMC7004BR V1.0 Gratulerar till din nya SMC Barricade TM. SMC Barricade är en bredbandsrouter som är till för delad Internettillgång, ökad säkerhet och för att nätverksansluta

Läs mer

ÅTVID.NET Startinstruktioner

ÅTVID.NET Startinstruktioner ÅTVID.NET Startinstruktioner Dokumentet hjälper dig med nätverksinställningarna i PC:n Sida: 1(9) Innehållsförteckning Detta måste göras först sida 3 Konfiguration Windows 98 sida 3-5 Konfiguration Windows

Läs mer

Digitalkamera Bruksanvisning för programmet

Digitalkamera Bruksanvisning för programmet EPSON Digitalkamera / Digitalkamera Bruksanvisning för programmet Svenska Alla rättigheter förbehålles. Ingen del av denna skrift får återges, lagras i något system, eller överföras i någon form eller

Läs mer

INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM

INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM Studentversion september 2013 Innehållsförteckning 1. Installera VITEC Mäklarsystem... 2 2. Läs noga igenom manualen... 2 3. Systemkrav... 2 4. Kundservice/Teknisk support...

Läs mer

DIGITAL FULLFÄRGSSKRIVARE

DIGITAL FULLFÄRGSSKRIVARE MODELL: MX-C380P DIGITAL FULLFÄRGSSKRIVARE Installationshandbok INNAN DU INSTALLERAR PROGRAMVARAN INSTÄLLNING I EN WINDOWSMILJÖ KONFIGURERING I MACINTOSH-MILJÖ FELSÖKNING Ha alltid manualen nära till hands.

Läs mer

Windows Vista /Windows 7 Installationsguide

Windows Vista /Windows 7 Installationsguide Windows Vista / 7 Installationsguide Innan du kan använda maskinen måste du installera maskinvaran och drivrutinen. Läs "snabbguiden" och den här "Windows Vista / 7 installationsguide" för inställnings-

Läs mer

Versionsinformation Fiery Print Controller AR-PE3, version 1.0 för AR-C330

Versionsinformation Fiery Print Controller AR-PE3, version 1.0 för AR-C330 Versionsinformation Fiery Print Controller AR-PE3, version 1.0 för AR-C330 Det här dokumentet innehåller information om Fiery Print Controller AR-PE3 version 1.0. Innan du använder Fiery Print Controller

Läs mer

Installation av RoS etikettskrivare (MarkPoint) för Landstinget i Uppsala läns externa programportal.

Installation av RoS etikettskrivare (MarkPoint) för Landstinget i Uppsala läns externa programportal. 1 (15) etikettskrivare (MarkPoint) för Landstinget i Uppsala läns externa programportal. 2 (15) Innehåll 1 Versioner... 3 2 Bilagor... 3 3 Syfte... 4 4 Förutsättningar... 4 5 Installation och konfiguratin

Läs mer

AR-NB2 EXPANSIONSSATS FÖR NÄTVERK. PROGRAMVARANS INSTALLATIONSGUIDE (för nätverksskrivare) MODEL

AR-NB2 EXPANSIONSSATS FÖR NÄTVERK. PROGRAMVARANS INSTALLATIONSGUIDE (för nätverksskrivare) MODEL MODEL AR-NB EXPANSIONSSATS FÖR NÄTVERK PROGRAMVARANS INSTALLATIONSGUIDE (för nätverksskrivare) INTRODUKTION INNAN INSTALLATION INSTÄLLNING I EN WINDOWSMILJÖ INSTÄLLNING I EN MACINTOSHMILJÖ Sida 9 INTRODUKTION

Läs mer

Windows NT 4.x. Förberedelser. Snabbinstallation från cd-skiva. Phaser 6250 färglaserskrivare

Windows NT 4.x. Förberedelser. Snabbinstallation från cd-skiva. Phaser 6250 färglaserskrivare Windows NT 4.x Det här avsnittet omfattar: Förberedelser på sidan 3-21 Snabbinstallation från cd-skiva på sidan 3-21 Andra installationsmetoder på sidan 3-22 Felsökning i Windows NT 4.x (TCP/IP) på sidan

Läs mer

Installationsguide ELCAD 7.10

Installationsguide ELCAD 7.10 Installationsguide ELCAD 7.10 Innehållsförteckning Inledning... 2 Installation av ELCAD 7.10... 2 Viktiga nyheter om installationen... 2 Före installationen... 2 Ladda hem internationell version... 2 Ladda

Läs mer

Guide för Wi-Fi-inställningar

Guide för Wi-Fi-inställningar Guide för Wi-Fi-inställningar Wi-Fi-anslutningar till skrivaren Ansluta med en dator via en Wi-Fi-router Ansluta med en dator direkt Ansluta med en smartenhet via en Wi-Firouter Ansluta med en smartenhet

Läs mer

Program för skrivarhantering

Program för skrivarhantering Program för skrivarhantering Det här avsnittet omfattar: "Använda programvaran CentreWare" på sidan 3-10 "Använda funktioner för skrivarhantering" på sidan 3-12 Använda programvaran CentreWare CentreWare

Läs mer

Inbyggd programvara för DiMAGE X1, v 1.10

Inbyggd programvara för DiMAGE X1, v 1.10 www.konicaminolta.com www.konicaminoltasupport.com Inbyggd programvara för DiMAGE X1, v 1.10 I det här avsnittet beskrivs hur du installerar den inbyggda programvaran v 1.10 för DiMAGE X1; programvara

Läs mer

Molnplattform. Version 1.0. Användarhandbok

Molnplattform. Version 1.0. Användarhandbok Molnplattform Version 1.0 Användarhandbok September 2017 www.lexmark.com Innehåll 2 Innehåll Ändringshistorik...3 Översikt... 4 Komma igång...5 Systemkrav... 5 Öppna molnplattformen...5 Öppna Print Management-webbportalen...

Läs mer

1. Inkoppling till bredbandsnätet

1. Inkoppling till bredbandsnätet Sid 1 (19) Innehåll 1. Inkoppling till bredbandsnätet a) Aktiv utrustning CTS 2. Nätverksinställningar för datorer med Windows XP eller 2000 3. Nätverksinställningar för datorer med Windows 95, 98, ME

Läs mer

25. Hämta Adobe Reader

25. Hämta Adobe Reader 25. Hämta Adobe Reader version 2006-03-01 25.1 25. Hämta Adobe Reader Den här dokumentationen beskriver hur man hämtar programmet Adobe Reader från Internet. Internet. Observera att bilderna är exempel

Läs mer

AR-M230/M270 Seriens Onlinemanual Lösning för nätverksutskrift

AR-M230/M270 Seriens Onlinemanual Lösning för nätverksutskrift AR-M230/M270 Seriens Onlinemanual Lösning för nätverksutskrift Start Administratörsguiden Klicka på "Start"-knappen. Copyright 2003 Sharp Corporation. Alla rättigheter förbehållna. Reproduktion, anpassning

Läs mer

1 Installationsinstruktioner

1 Installationsinstruktioner 1 Installationsinstruktioner 1.1 Förbereda installationen På Aucotecs hemsiad www.aucotec.com kan du kontrollera de aktuella systemkraven för Engineering Base. Försäkra dig om att din dators hårdvara uppfyller

Läs mer

Blackwire C310/C320. Sladdanslutet USB-headset. Användarhandbok

Blackwire C310/C320. Sladdanslutet USB-headset. Användarhandbok Blackwire C310/C320 Sladdanslutet USB-headset Användarhandbok Innehåll Välkommen 3 Systemkrav 3 Vill du ha mer hjälp? 3 Det här finns i förpackningen 4 Grundläggande fakta om headsetet 5 Sätta på dig headsetet

Läs mer

TRUST USB VIDEO EDITOR

TRUST USB VIDEO EDITOR TRUST USB VIDEO EDITOR S Anvisningar för snabb installation Version 1.0 1 1. Inledning Denna handbok är avsedd för användare av Trust USB Video Editor. Du måste ha viss erfarenhet av datorer för att kunna

Läs mer

Guide för kunder med Nordea e-legitimation

Guide för kunder med Nordea e-legitimation Dok namn: Guide för kunder Typ: typ Sida: 1(24) Beslutsfattare: beslutsfattare Status: status Datum: 2013-04-10 Ägare: Servicedesk Version: 1.0 Guide för kunder med Nordea e-legitimation Innehåll Guide

Läs mer

Inledning...5. Systemkrav...7. För Windows...9

Inledning...5. Systemkrav...7. För Windows...9 Innehållsförteckning Inledning.....................................5 Systemkrav...................................7 För Windows...................................9 Installera Photo Print För skrivare med

Läs mer

Installation av etikettskrivare (Zebra GX420d) för Landstinget i Uppsala läns externa programportal.

Installation av etikettskrivare (Zebra GX420d) för Landstinget i Uppsala läns externa programportal. 1 (12) (Zebra GX420d) för Landstinget i. 2 (12) Innehåll 1 Versioner... 3 2 Bilagor... 3 3 Syfte... 4 4 Förutsättningar... 4 5 Installation och konfiguratin av skrivardrivrutin... 5 5.1 Nedladdning av

Läs mer

Guide för anslutning. Windows-anvisningar för en lokalt ansluten skrivare. Innan du installerar skrivarprogramvara för Windows

Guide för anslutning. Windows-anvisningar för en lokalt ansluten skrivare. Innan du installerar skrivarprogramvara för Windows Sida 1 av 5 Guide för anslutning Windows-anvisningar för en lokalt ansluten skrivare Innan du installerar skrivarprogramvara för Windows En lokalt ansluten skrivare är en skrivare som är ansluten till

Läs mer

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap 1 (10) Datum 2012-03-16 0.7. Installationsguide ROPA

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap 1 (10) Datum 2012-03-16 0.7. Installationsguide ROPA samhällsskydd och beredskap 1 (10) Installationsguide ROPA samhällsskydd och beredskap 2 (10) Installationsguide ROPA ROPA version Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Avdelningen för utbildning,

Läs mer

FileMaker. Köra FileMaker Pro 10 på Terminal Services

FileMaker. Köra FileMaker Pro 10 på Terminal Services FileMaker Köra FileMaker Pro 10 på Terminal Services 2004 2009, FileMaker, Inc. Med ensamrätt. FileMaker, Inc. 5201 Patrick Henry Drive Santa Clara, Kalifornien 95054, USA FileMaker, filmappslogotypen,

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE MAC

INSTALLATIONSGUIDE MAC INSTALLATIONSGUIDE MAC TELE2 MOBILT INTERNET Den här guiden beskriver hur du kommer igång med Tele2 Mobilt Internet hur du installerar drivrutinerna samt kopplar upp på Internet. 2 SYSTEMKRAV För att kunna

Läs mer

Installation av WinPig Slakt

Installation av WinPig Slakt Installation av WinPig Slakt Grundinstallation av WinPig Slakt ska göras med en cd skiva, den går inte att hämta från Internet. I samband med installationen installeras också vissa nödvändiga komponenter

Läs mer

Anslutningsguide. Operativsystem som kan användas. Installera skrivaren med CD-skivan Software and Documentation. Anslutningsguide

Anslutningsguide. Operativsystem som kan användas. Installera skrivaren med CD-skivan Software and Documentation. Anslutningsguide Sida 1 av 6 Anslutningsguide Operativsystem som kan användas Med d-skivan med programvara kan du installera skrivarprogrammet på följande operativsystem: Windows 8.1 Windows Server 2012 R2 Windows 7 SP1

Läs mer

LATHUND INSTALLATIONSANVISNINGAR PROJEKTSTRUKTUR 1 SAMMANFATTNING... 2 1.1 FUNKTIONER I INSTALLATIONSPAKET... 2 2 TEKNISK PLATTFORM...

LATHUND INSTALLATIONSANVISNINGAR PROJEKTSTRUKTUR 1 SAMMANFATTNING... 2 1.1 FUNKTIONER I INSTALLATIONSPAKET... 2 2 TEKNISK PLATTFORM... 2013-12-05 Version 1.3 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 SAMMANFATTNING... 2 1.1 FUNKTIONER I INSTALLATIONSPAKET... 2 2 TEKNISK PLATTFORM... 3 3 INSTÄLLNINGAR OCH... 4 3.1 INSTÄLLNINGAR I INTERNET EXPLORER... 4 3.1.1

Läs mer

OBS! FÖRSÖK INTE INSTALLERA PROGRAMVARAN INNAN DU HAR LÄST DET HÄR DOKUMENTET.

OBS! FÖRSÖK INTE INSTALLERA PROGRAMVARAN INNAN DU HAR LÄST DET HÄR DOKUMENTET. INSITE INSTALLATIONSBULLETIN Sid 2: Installera INSITE Sid 7: Ta bort INSITE OBS! FÖRSÖK INTE INSTALLERA PROGRAMVARAN INNAN DU HAR LÄST DET HÄR DOKUMENTET. OM PROGRAMVARAN INSTALLERAS ELLER ANVÄNDS PÅ FELAKTIGT

Läs mer

Scan Station Pro 550 Administration och serviceverktyg för Scan Station

Scan Station Pro 550 Administration och serviceverktyg för Scan Station Scan Station Pro 550 Administration och serviceverktyg för Scan Station Konfigurationshandbok A-61732_sv 7J4367 Kodak Scan Station Pro 550 Administration Innehåll Skillnader... 1 Installation... 2 Skapa

Läs mer

Capture Pro Software. Komma igång. A-61640_sv

Capture Pro Software. Komma igång. A-61640_sv Capture Pro Software Komma igång A-61640_sv Komma igång med Kodak Capture Pro Software och Capture Pro Limited Edition Installera programvaran: Kodak Capture Pro Software och Network Edition... 1 Installera

Läs mer

Börja här. Justera bläckpatronerna utan en dator. Svenska

Börja här. Justera bläckpatronerna utan en dator. Svenska Börja här Justera bläckpatronerna utan en dator Se till att du har följt instruktionerna på sidan Inställningar så att maskinvaran är installerad. Fortsätt med följande steg för att optimera utskriftskvaliteten.

Läs mer

Lite LITE. Anvisningar för snabb installation. Version 1.0

Lite LITE. Anvisningar för snabb installation. Version 1.0 SPACEC@M LITE Anvisningar för snabb installation Version 1.0 1 1. Inledning Denna handbok är avsedd för användare av Trust SpaceC@m Lite. Inga särskilda kunskaper krävs för installation och användning

Läs mer

För användare av Windows XP

För användare av Windows XP För användare av Windows XP Sammankoppling av maskin och dator Innan du börjar Anskaffa vid behov lämplig gränssnittskabel för användning till den här maskinen (parallell eller USB). Vissa illustrationer

Läs mer

Installation av RIB Huvudprogram 1.3

Installation av RIB Huvudprogram 1.3 RIB Huvudprogram, version 1.3.0 Sidan 1 av 8 Installation av RIB Huvudprogram 1.3 Bakgrund RIB Huvudprogram är en informationskälla för alla som arbetar inom området samhällsskydd och beredskap, till exempel

Läs mer

Boot Camp Installationshandbok

Boot Camp Installationshandbok Boot Camp Installationshandbok Innehåll 3 Introduktion 4 Installationsöversikt 4 Steg 1: Leta efter uppdateringar 4 Steg 2: Förbered din Mac för Windows 4 Steg 3: Installera Windows på din Mac 4 Steg 4:

Läs mer

Snabbguide. 1. Systemkrav. 2. Installation och aktivering. Installation. Aktivering

Snabbguide. 1. Systemkrav. 2. Installation och aktivering. Installation. Aktivering Snabbguide Denna snabbguide hjälper dig att installera och komma igång med Readiris TM 15. För detaljerad information om Readiris TM alla funktioner, läs hjälpfilen som medföljer programvaran, eller de

Läs mer

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2016 Electronics For Imaging, Inc. Informationen i denna publikation omfattas av Juridiska meddelanden för denna produkt. 30 maj 2016 Innehållsförteckning Fiery Driver Configurator Innehållsförteckning

Läs mer

Installationsanvisningar

Installationsanvisningar Installationsanvisningar Hogia Webbrapporter INNEHÅLLSFÖRTECKNING Systemkrav version 2011.XX 3 Installation av IIS för Windows Server 2003 5 Installation av IIS för Windows Server 2008 8 Nyinstallation

Läs mer

Din manual XEROX WORKCENTRE PRO 255 http://sv.yourpdfguides.com/dref/4264618

Din manual XEROX WORKCENTRE PRO 255 http://sv.yourpdfguides.com/dref/4264618 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för XEROX WORKCENTRE PRO 255. Du hittar svar på alla dina frågor i XEROX WORKCENTRE PRO

Läs mer

Installationsguide, Marvin Midi Server

Installationsguide, Marvin Midi Server Installationsguide, Marvin Midi Server 1 Ändringsinformation... 2 2 Marvin Midi Server... 2 2.1 Inledning... 2 2.2 Förutsättningar för en framgångsrik installation... 2 2.3 Kort om installationen... 3

Läs mer

Fiery Print Controller MX-PEX1. Hjälpprogram

Fiery Print Controller MX-PEX1. Hjälpprogram Fiery Print Controller MX-PEX1 Hjälpprogram 2006 Electronics for Imaging, Inc. Informationen i denna publikation omfattas av Juridiska meddelanden för denna produkt. 45055650 14 juli 2006 INNEHÅLL 3 INNEHÅLL

Läs mer

Instruktioner för Internetanslutning

Instruktioner för Internetanslutning Nov 2003 Instruktioner för Internetanslutning På dessa sidor finner du instruktioner för att få din bredbandsanslutning att fungera. Du behöver inte använda några inloggningsuppgifter utan är hela tiden

Läs mer

Installationsanvisning För dig som har dynamisk IP-Adress

Installationsanvisning För dig som har dynamisk IP-Adress Installationsanvisning För dig som har dynamisk IP-Adress Inomhusnod Comega FTTH-TVMC... 2 Inomhusnod Allied Telesyn img616... 4 Inomhusnod CTS HET-3109... 5 Nätverkskort... 6 Kontakter och kablar... 6

Läs mer