Jill Melinder (S) och Stig Bjernerup (FP)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Jill Melinder (S) och Stig Bjernerup (FP)"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[32] Plats och tid Hallunda Folkets hus, Bragesalen, kl 17:30 Beslutande Se bilaga Ersättare Övriga deltagande Se bilaga Mattias Jansson, kommundirektör och Johan Holgersson, t f kanslichef Utses att justera Jill Melinder (S) och Stig Bjernerup (FP) Plats och tid för justering Kommunalhuset i Tumba, tisdagen den 30 september 2014, kl. 17:00 Sekreterare Paragrafer Håkan Hultgren Ordförande Birgitta Mörk (S) Justerare Jill Melinder (S) Stig Bjernerup (FP) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Nämnd Sammanträdesdatum Anslaget den Nedtas den Förvaringsplats för protokollet Kommunledningsförvaltningen Underskrift Håkan Hultgren

2 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2[32] 134 Svar på interpellation - Bengt Lindströms skulptur, Tumba (M) (KS/2014:415) Beslut Interpellationen bordläggs. Sammanfattning Kia Hjelte (M) ställde vid kommunfullmäktiges sammanträde en interpellation till kommunstyrelsens ordförande Bengt Lindströms skulptur, Tumba. s ordförande föreslår att interpellationen bordläggs då interpellanten inte är närvarande vid dagens sammanträde.

3 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3[32] 135 Omvandling av Tumba vård- och omsorgsboende (KS/2014:318) Beslut ger tekniska nämnden i uppdrag att i samverkan med kommunens upphandlingsenhet i första hand förbereda för en försäljning av Tumba vård- och omsorgsboende kombinerat med upphandling av ett hyreskontrakt för ett vård- och omsorgsboende i nuvarande Tumba vård- och omsorgsboende omfattande platser. Beroende på dialogen kring utvecklingen av Fittja centrum kan försäljningen av Tumba vård- och omsorgsboende kompletteras med krav på ytterligare ett boende med platser i Fittja. Förberedelserna bör påbörjas omgående så att försäljningsoch upphandlingsprocessen kan startas i början av ger vård- och omsorgsnämnden i uppdrag att, i samverkan med kommunens upphandlingsenhet, genomföra en upphandling av nya platser i ett för ändamålet nybyggt vård- och omsorgsboende. De av kommunen förhyrda platserna i den nya anläggningen (boendet) ska dock drivas i kommunal regi. Reservation Samtliga ledamöter för (M), (FP) och (KD) reserverar sig mot beslutet i den del som avser det egna yrkandet. Kommunstyrelsens beslut i ärendet: att överföra kronor från kommunstyrelsens anslag för oförutsedda behov till tekniska nämnden för att täcka beräknade kostnader för projektledare m.m. att ta upp 1,2 miljoner kronor per år i ettårsplanerna för 2015 och 2016 för att täcka kostnader för projektledare m.m. Sammanfattning Kommunstyrelsen har lämnat ett förslag till beslut. Kommunledningsförvaltningen har tidigare redovisat ett förslag till handlingsplan för en omvandling av nuvarande Tumba vård- och omsorgsboende. Förslaget innehöll en försäljning av Tumba vård- och omsorgsboende samtidigt som den nya ägaren skulle bygga och hyra ut två nya vård- och omsorgsboenden. Då vi har behov av att snabbt komma igång med byggandet av ett nytt boende och en ny förskola i Vårsta föreslår kommunledningsförvaltningen att denna utbyggnad ska drivas som ett eget projekt. Dessutom föreslås att det nya vård- och omsorgsboendet i Vårsta ska utgöra det boende som behövs

4 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4[32] p.g.a. ökad efterfrågan och därmed inte kopplas ihop med omvandlingen av Tumba äldreboende. Därutöver föreslår kommunledningsförvaltningen att man fullföljer förvaltningens tidigare förslag om att försälja Tumba vård- och omsorgsboende och från den nye ägaren förhyra i första hand platser för vård- och omsorgsboende. Platserna förutsätts vara i ett ombyggt Tumba vård- och omsorgsboende. Beroende på dialogen kring utvecklingen av Fittja centrum kan försäljningen av Tumba vård- och omsorgsboende komma att kompletteras med krav på ytterligare platser för förhyrning i Tumba vård- och omsorgsboende eller på anvisad mark i Fittja. Därutöver föreslås att kommunen även upphandlar platser från en extern aktör, som åtar sig att uppföra ett vård- och omsorgsboende i Botkyrka, för drift i kommunal regi. Kommunledningsförvaltningen redogör för ärendet i en tjänsteskrivelse Yrkanden Katarina Berggren (S) lämnar ett ändringsyrkande, bilaga, med reviderat förslag till första beslutssats. Lars Schou (S) yrkar bifall till ändringsyrkandet. Jimmy Baker (M) och Stig Bjernerup (FP) lämnar ett ändringsyrkande, bilaga, avseende första beslutssatsen. Yngve R K Jönsson (M) och Aram El Khoury (KD) yrkar bifall till ändringsyrkandet. Propositionsordning s ordförande ställer förslagen under proposition kommunstyrelsens förslag, ändringsyrkande (S) och ändringsyrkande (M), (FP) - och finner att kommunfullmäktige beslutar i enlighet med ändringsyrkandet från Katarina Berggren (S) och i övrigt enligt kommunstyrelsens förslag till beslut. Yttrande Mats Einarsson (V) lämnar ett särskilt yttrande, bilaga.

5 Tilläggsyrkande: Ärende: 173 Omvandling av Tumba vård- och omsorgsboende Tilläggsyrkande: Jag yrkar på följande menings stryks Beroende på dialogen kring utvecklingen av Fittja centrum kan försäljningen av Tumba-vård-och omsorgsboende kompletteras med krav på ytterligare platser för förhyrning på anvisad mark i Fittja. Och ersätts med följande stycke: ger tekniska nämnden i uppdrag att i samverkan med kommunens upphandlingsenhet i första hand förbereda för en försäljning av Tumba vård- och omsorgsboende kombinerat med upphandling av ett hyreskontrakt för ett vård- och omsorgsboende i nuvarande Tumba vård- och omsorgsboende omfattande platser. Beroende på dialogen kring utvecklingen av Fittja centrum kan försäljningen av Tumba vård- och omsorgsboende kompletteras med krav på ytterligare ett boende med platser i Fittja. Förberedelserna bör påbörjas omgående så att försäljnings- och upphandlingsprocessen kan startas i början av Katarina Berggren Kommunstyrelsens ordförande (s)

6 YRKANDE Ärende 135 Omvandling av Tumba vård- och omsorgsboende (KS/2014:318) Vi vill inte att nuvarande Tumba äldreboende byggs om till ett äldreboende. Vi föreslår kommunfullmäktige besluta att att Tumba äldreboende ersätts med nya äldreboenden samt fastigheten sedan används till någonting annat, som exempelvis ungdomsbostäder. Jimmy Baker (M) Stig Bjernerup (FP)

7 1 [1] SÄRSKILT YTTRANDE 173 Omvandling av Tumba vård- och omsorgsboende I ärendet föreslås att nya äldreboenden ska byggas av en privat intressent och sedan förhyras av kommunen. Det kan i det enskilda fallet finnas särskilda skäl för en sådan lösning, men enligt vår uppfattning ska kommunen normalt själv låta uppföra och äga de lokaler som behövs för den kommunala verksamheten. Det är ekonomiskt mer fördelaktigt och ger kommunen full rådighet över fastigheterna vad gäller t.ex. underhåll och ombyggnader. Mats Einarsson (V) Anna Herdy (V)

8 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5[32] 136 Synpunktspolicy (KS/2013:484) Beslut godkänner föreslagen policy för hantering av synpunkter. Policyn ska gälla 4 år fr.o.m. beslutsdatum. Sammanfattning Kommunstyrelsen har lämnat ett förslag till beslut. Nuvarande policy för bemötande och riktlinjer och rutiner för synpunktshantering antogs av kommunstyrelsen Verksamhetschefen för medborgarservice har sedan 2013 det övergripande ansvaret för kommunens synpunktshantering. Kommunstyrelsen gav kommundirektören i uppdrag att ta fram ett förslag på policy avseende riktlinjer och rutiner för synpunktshantering, Dnr KS/2013:484. Se Policy för hantering av synpunkter, bilaga 1. Riktlinjer för hantering av synpunkter finns framtagna på tjänstemannanivå. Kommunledningsförvaltningen redogör för ärendet i tjänsteskrivelse

9 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6[32] 137 Antagande av detaljplan för Tumba centrum (KS/2014:268) Beslut antar detaljplan plannummer: 10-44x för Tumba C. Sammanfattning Kommunstyrelsen har lämnat ett förslag till beslut. Detaljplanen skapar möjlighet att bygga ut Tumba centrum. Idag rymmer centrumet lokaler med en sammanlagd yta av kvm. Detaljplanen innebär att kvm nya lokaler för olika verksamheter kan komma till. Dessutom kommer cirka 300 nya bostadslägenheter att kunna byggas på och intill Tumba centrum, bland annat över bussterminalen som då blir överdäckad. För att klara utbyggnaden blir det förändringar av trafiklösningarna, där busstrafiken ska fungera bättre och nya gång- och cykelbanor innebär att tillgängligheten till Tumba blir bättre för fotgängare och cyklister. För att klara fler verksamheter och bostäder kommer bilparkeringarna bli fler. Pingstkyrkan får också möjligheter att bygga ut. De avtal som är nödvändiga för att genomföra centrumutbyggnaden fattade kommunfullmäktige beslut om i juni tidigare i år. Klimat- och planeringsberedningen har behandlat ärendet Kommunledningsförvaltningen redogör för ärendet i tjänsteskrivelse Yrkanden Gabriel Melki (S), Dan Gahnström (MP), Mats Einarsson (V), Stefan Dayne (KD) och Yngve RK Jönsson (M) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag till beslut.

10 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7[32] 138 Exploateringsavtal och antagande av detaljplan för Sandstugan i Tumba (KS/2014:424) Beslut antar samhällsbyggnadsnämndens förslag till detaljplan för Sandstugan Uttran nr godkänner bilagt förslag till exploateringsavtal med Uttran Förvaltnings AB, exploateringsavtal med Riddarstigen AB, Uttran Sandstugan 1 AB och Uttran Sandstugan 2 AB samt exploateringsavtal med Byggnadsfirman Viktor Hanson AB. godkänner kommunledningsförvaltningens förslag till genomförandebudgeten för projektet Sandstugan. Sammanfattning Kommunstyrelsen har lämnat ett förslag till beslut. Detaljplanen för Uttran Sandstugan omfattar ett område väster om Tumba vid kommungränsen till Salem och innehåller 300 nya bostäder, förskola och gruppboende. Samhällsbyggnadsnämnden har godkänt detaljplanen den 10 juni. Kommunen behöver träffa exploateringsavtal med de två privata fastighetsägarna inom planområdet, för att bland annat fördela kostnaden för allmänna anläggningar. Ett exploateringsavtal som reglerar markförsäljning av cirka 50 småhustomter för delar av kommunens fastighet har träffats med Byggnadsfirman Viktor Hanson AB. Kommunen har dessutom ytterligare 18 småhustomter i området. Kostnader för allmänna anläggningar och detaljplanen är fördelad mellan markägarna i planområdet. Kommunens del av kostnaderna finansieras genom markförsäljning. Netto i projektet beräknas till ca +31 miljoner kronor. Samhällsbyggnadsnämnden har behandlat ärendet Kommunledningsförvaltningen redogör för ärendet i en tjänsteskrivelse Klimat- och planeringsberedningen har behandlat ärendet Yrkanden Gabriel Melki (S), Stefan Dayne (KD) och Lennart Lundell (M) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag.

11 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8[32] 139 Exploateringsavtal och antagande av detaljplan för hotell i Hallunda (KS/2014:389) Beslut antar samhällsbyggnadsnämndens förslag till detaljplan för hotell m m, del av Hallunda 4:34 m m. godkänner bilagt förslag till köpeavtal med Living Design Development Sweden AB. godkänner bilagt förslag till exploateringsavtal med NSP Fastighet och Bygg AB. godkänner kommunledningsförvaltningens förslag till budget för genomförande av detaljplan. Sammanfattning Kommunstyrelsen har lämnat ett förslag till beslut. Detaljplanen gör det möjligt att bygga ett hotell på del av fastigheten Hallunda 4:34 vid Lucernvägen nära E4/E20. Planens nya bestämmelser gör det också möjligt att på grannfastigheten, Brunna Äng 1, bygga en snabbmatsrestaurang och ny bilserviceanläggning där en bensinstation låg tidigare. Exploateringsavtalet innebär att kommunen säljer en del av fastigheten Hallunda 4:34 till Living Design Development Sweden AB för 13 miljoner kronor. Köpet är villkorat av att kommunen kan ge bygglov och att exploatören kan visa en säkerställd investering för hotellbygget inom två år. Handpenningen täcker till viss del de planerings- och utredningskostnader kommunen haft för den norra tomten. Samhällsbyggnadsnämnden har behandlat ärendet Kommunledningsförvaltningen redogör för ärendet i en tjänsteskrivelse Klimat- och planeringsberedningen har behandlat ärendet Yrkanden Gabriel Melki (S), Yngve R K Jönsson (M), Stefan Dayne (KD) och Robert Stenkvist (SD) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag till beslut.

12 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9[32] 140 Ändring av detaljplan - Dagvatten Norra Botkyrka, Fittja III (56-53) (KS/2014:426) Beslut godkänner detaljplanen för dagvatten Norra Botkyrka, del av Fittja III, Botkyrka kommun. Sammanfattning Kommunstyrelsen har lämnat ett förslag till beslut. Detaljplanen syftar till att möjliggöra för nya tekniska lösningar av dagvattenhanteringen som ska skydda Östra Mälarens vattenskyddsområde. Syftet är också att göra det möjligt att bygga attraktiva utemiljöer längs med kommande dagvattenstråk. För att möjliggöra de nya tekniska lösningarna kommer ett område i gällande detaljplan med beteckningen idrott ändras till beteckningen park (anlagd park samt anläggningar för idrottsändamål och dagvattenanläggning). De idrottsliga verksamheterna kommer inte att påverkas av detta utan detta möjliggör endast att pågående verksamheter kan integreras med dagvattenlösningarna. Förslaget är förenligt med översiktsplanen för Botkyrka kommun. Planändringarna sker med normalt planförfarande. En behovsbedömning av planens miljöpåverkan har gjorts och bedömningen är att detaljplanen inte ger en betydande miljöpåverkan. Inga yttranden som framkommit under samrådet och granskningsskedet har föranlett några korrigeringar av betydelse. Samhällsbyggnadsnämnden har behandlat ärendet Samhällsbyggnadsförvaltningen redogör för ärendet i en tjänsteskrivelse Yrkande Gabriel Melki (S) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag till beslut.

13 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 10[32] 141 Ändring av detaljplan - Dagvatten Norra Botkyrka, del av Fittja V (KS/2014:425) Beslut godkänner detaljplanen för dagvatten Norra Botkyrka, del av Fittja V, Botkyrka kommun. Sammanfattning Kommunstyrelsen har lämnat ett förslag till beslut. Detaljplanen syftar till att möjliggöra för nya tekniska lösningar av dagvattenhanteringen som ska skydda Östra Mälarens vattenskyddsområde. Syftet är också att göra det möjligt att bygga attraktiva utemiljöer längs med kommande dagvattenstråk. För att möjliggöra de nya tekniska lösningarna kommer ett område i gällande detaljplan med beteckningen rekreation ändras till beteckningen park (park med till exempel dagvattendamm). Detaljplaneuppdraget överensstämmer med detaljplaneprogrammet "Framtid Fittja" som godkändes av kommunstyrelsen i juni Förslaget är förenligt med översiktsplanen för Botkyrka kommun. Planändringarna sker med normalt planförfarande. En behovsbedömning av planens miljöpåverkan har gjorts och bedömningen är att detaljplanen inte ger en betydande miljöpåverkan. Inga yttranden som framkommit under samrådet och granskningsskedet har föranlett några korrigeringar av betydelse. Samhällsbyggnadsnämnden har behandlat ärendet Samhällsbyggnadsförvaltningen redogör för ärendet i en tjänsteskrivelse Yrkande Gabriel Melki (S) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag till beslut.

14 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11[32] 142 Omfördelning av politisk resurs (FP) (KS/2012:492) Beslut Det förstärkta arvodet motsvarande 5 % av en kommunalrådslön för Bo H Samuelson (FP) kopplat till hans arbete som ledamot i utbildningsnämnden upphör De medel som frigörs fördelas i sin helhet till Stig Bjernerup (FP). Arvodet motsvarande 5 % av en kommunalrådslön kopplas till hans arbete som ledamot i vård- och omsorgsnämnden och börjar gälla Jäv Stig Bjernerup (FP) anmäler jäv och deltar inte i ärendets överläggning eller beslut. Ärendet Kommunstyrelsen har lämnat ett förslag till beslut. Under mandatperioden disponerar den politiska oppositionen i Botkyrka kommun 2,75 heltidsresurser för politisk ledning. beslutade att Bo H Samuelson (FP) får ett arvode motsvarande 5 % av en kommunalrådslön kopplat till hans arbete som ledamot i utbildningsnämnden. Förslaget innebär att Bo H Samuelson fr.o.m inte längre ska uppbära dessa resurser. De frigjorda medlen ska i sin helhet fördelas till Stig Bjernerup (FP) och vara kopplat till hans arbete som ledamot i vård- och omsorgsnämnden.

15 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 12[32] 143 Begäran om medel - Förskolepaviljonger i Alby (KS/2014:427) Beslut medger tilläggsanslag med 3,5 miljoner kronor för etablering av förskolepaviljonger i Alby i enlighet med utbildningsnämndens förslag. Medlen tillförs tekniska nämndens investeringsbudget. Finansiering sker genom upplåning. beslutar att behandla driftkonsekvenserna till följd av lokalförändringarna i samband med beslutet om ettårsplan Sammanfattning Kommunstyrelsen har lämnat ett förslag till beslut. Utbildningsnämnden beslutade att äska investeringsmedel med 3,5 miljoner kronor för etablering av fyra förskolepaviljonger i Alby. Medlen föreslås tillföras tekniska nämnden. Behovet av förskoleplatser i Alby har ökat snabbare än vad som tidigare förutsetts, i första hand beroende på att servicegraden, andelen barn i förskolan, har ökat. Ökningen sker utifrån ett lågt utgångsläge. För att klara platsgarantin i förskolan föreslår utbildningsnämnden därför att fyra nya avdelningar inrättas i paviljonger. Lokalerna förhyrs men etableringskostnaderna beräknas till 3,5 miljoner kronor. Etableringskostnaderna består bland annat av markarbeten, anslutning av el och VA, samt IT. Enligt utbildningsförvaltningen kommer paviljongerna att placeras på f d Albyskolans tomt och komma att behövas under åren Behovet har hittills täckts genom paviljongförskolan Örnen. Denna ersätts av den nya förskolan i Albydalen som beräknas tas i bruk under Därefter planeras en upprustning av förskolan Måsen. Örnens lokaler behövs då för evakuering under upprustningstiden vilket medför att de nu aktuella fyra avdelningarna behövs även I ärendet aktualiseras även driftkonsekvenserna av den föreslagna etableringen vilka beräknats till 2,6 miljoner per år. Kommunledningsförvaltningen föreslår att frågan om driftkostnaderna behandlas i samband med ettårsplanen I detta sammanhang vägs de sammantagna hyreskonsekvenserna in. Kommunledningsförvaltningen redogör för ärendet i en tjänsteskrivelse Yrkande Ebba Östlin (S) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag till beslut.

16 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 13[32] 144 Ändringar av allmänna lokala ordningsföreskrifter (KS/2014:418) Beslut beslutar att införa två nya paragrafer i de allmänna lokala ordningsföreskrifterna för Botkyrka kommun med följande lydelse Skjutning med luftvapen m.m. 18 Luftvapen, fjädervapen och paintballvapen får inte användas på offentlig plats eller på plats som enligt 3 i dessa föreskrifter jämställs med offentlig plats. Fiske 20 Fiske får inte ske inom följande område: Färjeläget Slagsta inom det område som framgår av kartbilaga 8. beslutar vidare med anledning av de nya paragraferna 18 och 20 att nuvarande paragraf 18 får nummer 19, nuvarande paragraf 19 får nummer 21, nuvarande paragraf 20 får nummer 22 samt att paragraf 22 ändras till följande lydelse Överträdelse av lokal ordningsföreskrift 22 Den som uppsåtligen eller av oaktsamhet bryter mot någon av 5-9, 1O första stycket, kan dömas till penningböter enligt 3 kap. 22 andra stycket ordningslagen. l ordningslagen finns också bestämmelser om förelägganden och förverkande. Ändringarna börjar gälla fr o m Sammanfattning Kommunstyrelsen har lämnat ett förslag till beslut. I ordningslagen finns ordningsföreskrifter som är allmänt hållna. Bestämmelserna i ordningslagen är dock inte tillräckliga för att reglera kommunernas behov av allmän ordning och kommuner har därför givits en rätt att utfärda lokala ordningsföreskrifter. Skjutning med luftvapen m.m. Ärende om att införa förbud att använda luftvapen m.m. har initierats av samhällsbyggnadsförvaltningen efter att Södertörnspolisen har påpekat att

17 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 14[32] sådant förbud saknas i kommunens allmänna lokala ordningsföreskrifter och att detta försvårar polisens arbete. Motsvarande bestämmelse om förbud att använda luftvapen m.m. finns bl.a. i de allmänna lokala ordningsföreskrifterna för Huddinge, Haninge, Sollentuna och Solna kommun. Fiskeförbud Ärende om att införa fiskeförbud i de lokala ordningsföreskrifterna har initierats på samhällsbyggnadsförvaltningen då Trafikverket har skickat en förfrågan till kommunen om möjligheten att införa ett sådant förbud. Det föreligger olycksrisk när färjorna kommer in och det samtidigt fiskas vid färjeläget i Slagsta. Ekerö kommun har infört motsvarande bestämmelse för färjeläget Jungfrusund i sina allmänna lokala ordningsföreskrifter. Samhällsbyggnadsnämnden har behandlat ärendet Samhällsbyggnadsförvaltningen redogör för ärendet i en tjänsteskrivelse

18 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 15[32] 145 Svar på motion - Fler profilinriktningar i våra skolor (M) (KS/2013:675) Beslut avslår motionen. Reservationer Samtliga ledamöter för (M) och (KD) reserverar sig mot beslutet till förmån för egna yrkanden. Ärendet Kommunstyrelsen har lämnat ett förslag till beslut. Jimmy Baker och Stina Lundgren (M) har vid kommunfullmäktiges sammanträde lämnat en motion Fler profilinriktningar i våra skolor. Motionärerna anser bl.a. att kommunens egna skolor ska göra sig mer konkurrenskraftiga genom att exempelvis erbjuda mer och fler profilinriktningar. Sådana skulle till exempel kunna vara idrott och hälsa samt natur och miljö. Motionärerna föreslår kommunfullmäktige att uppdra åt utbildningsförvaltningen att se över hur fler skolor i Botkyrka kommun skulle kunna erbjuda fler och attraktiva profilinriktningar i syfte att locka elever, höja kvaliteten och bidra till resultathöjning. Utbildningsnämnden har yttrat sig över motionen Kommunledningsförvaltningen redogör för ärendet i en tjänsteskrivelse Sammanfattning Utbildningsnämnden avstyrker motionen. Nämnden anför att för att säkerställa en kvalitetsmässigt god profilinriktning krävs intresse och kompetens hos skolan och dess personal. Initiativ, intresse och kompetens måste komma direkt från skolan och inte från förvaltningen. Därför föreslår förvaltningen att motionen avslås. Just nu pågår det ett ambitiöst upprustningsarbete av kommunens förskolor och skolor och i samband med dessa renoveringar kan det vara tillfälle för skolorna att välja ny profil för skolan. Vi vill också verka för bättre samverkan mellan föreningslivet i Botkyrka och skolan. För att i samarbete få till mer gemensamma verksamheter, aktiviteter och attraktiva skolor. Yrkanden Stina Lundgren (M), Stefan Dayne (KD), Jimmy Baker (M) och Yngve R K Jönsson yrkar bifall till motionen.

19 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 16[32] Ebba Östlin (S), Ronnie Andersson (V), Robert Stenkvist (SD) och Youbert Aziz (S) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag till beslut. Propositionsordning s ordförande ställer förslagen mot varandra och finner att kommunfullmäktige beslutar i enlighet med kommunstyrelsens förslag till beslut.

20 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 17[32] 146 Svar på motion - Värdera Upplev Botkyrka AB:s goodwillvärde (M) (KS/2012:444) Beslut anser motionen vara besvarad. Reservationer Samtliga ledamöter för (M) och (KD) reserverar sig mot beslutet till förmån för egna yrkanden. Ärendet Kommunstyrelsen har lämnat ett förslag till beslut. Jimmy Baker (M) m.fl. har vid kommunfullmäktiges sammanträde lämnat in en motion Värdera Upplev Botkyrka AB:s goodwillvärde. Motionärerna anser bl. a. att det inte räcker med att prata om upplevelseindustrins stora värde för kommunen, utan att vi måste veta vad detta värde innebär i pengar. Vidare föreslår motionärerna att anlita en expert som värderar Upplev Botkyrka AB:s goodwillvärde. Kommunledningsförvaltningen, verksamhetsområdet kommunikation, har yttrat sig över motionen i en tjänsteskrivelse Kommunledningsförvaltningen redogör för ärendet i en tjänsteskrivelse Motivering Kommunledningsförvaltningen anser att motionen ska vara besvarad. Förvaltningen anför att frågan om att mäta och utvärdera hur Botkyrka kommuns verksamheter och bolag uppfattas och bidrar till att stärka Botkyrkas varumärke och profil är viktig utifrån flera perspektiv. År 2007 gjordes en imagemätning som klassas som en nollmätning över bilden av Botkyrka telefonintervjuer genomfördes med slumpmässigt utvalda målgrupper som invånare i Botkyrka och övriga Stockholms län samt företagare i Stockholms län, samt några närliggande kommuner. Resultaten blev att Botkyrkas varumärke är svagt externt, såväl bland allmänhet som hos företagare. Invånarnas bild var överlag mycket positiv. Sedan dess har Botkyrka kommun och de kommunala bolagen arbetat med att öka kännedom om sin organisation och dess erbjudande, samt stärka bilden av Botkyrka. Det är lägligt att senast under 2015 följa upp nollmätningen det vill säga göra en kvantitativ mätning kring hur bilden av Botkyrka ser ut i nuläget. Mätningen bör även kartlägga bilden av Botkyrkas besöksmål såsom Lida, Hågelbyparken, Subtopia, Hangaren och Mångkulturellt centrum.

21 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 18[32] Yrkanden Jimmy Baker (M) och Stefan Dayne (KD) yrkar bifall till motionen. Östen Granberg (SD) yrkar bifall till motionen, bilaga. Katarina Berggren (S) och Mats Einarsson (V) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag till beslut att motionen ska anses vara besvarad. Propositionsordning s ordförande ställer förslagen mot varandra och finner att kommunfullmäktige beslutar i enlighet med kommunstyrelsens förslag.

22 Yrkande Ärende 184, KS/2012:444 Svar på motion Värdera Upplev Botkyrka AB:s goodwillvärde (M). Sverigedemokraterna yrkar bifall till moderaternas motion angående Värdera Upplev Botkyrka AB:s goodwillvärde För Sverigedemokraterna Botkyrka Östen Granberg

23 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 19[32] 147 Svar på motion - Hbt-certifiera Botkyrkas fritidsgårdar (S) (KS/2014:245) Beslut bifaller motionen. Reservationer Samtliga ledamöter för (KD) reserverar sig mot beslutet till förmån för egna yrkanden i den del som avser motionens andra beslutssats. Ärendet Kommunstyrelsen har lämnat ett förslag till beslut att motionen ska anses vara besvarad. Serkan Köse (S) har vid kommunfullmäktiges sammanträde lämnat en motion Hbt-certifiera Botkyrkas fritidsgårdar. Motionären understryker att fritidsgården ska vara en mötesplats för alla ungdomar och att de ska känna sig välkomna oavsett sexuell läggning. Därför föreslår motionären att kommunfullmäktige ger kultur- och fritidsförvaltningen i uppdrag att utbilda all fritidsgårdspersonal inom kommunen i hbtq-frågor, samt att ge kultur- och fritidsförvaltningen i uppdrag att utreda förutsättningar för att på lång sikt verka för att alla kommunens fritidsgårdar hbt-certifieras. Kultur- och fritidsnämnden har yttrat sig över motionen Kommunledningsförvaltningen redogör för ärendet i en tjänsteskrivelse Motivering Kultur- och fritidsnämnden tillstyrker motionen. Nämnden anför att kulturoch fritidsförvaltningen sedan tidigare är medvetna om att hälsan hos unga hbtq-personer är sämre än hos ungdomsgruppen som helhet, och särskilt dålig är hälsan hos unga transpersoner. Därför finns det ett behov av att arbeta med hbtq, normer och inkludering i våra fritidsverksamheter. Under hösten 2014 kommer kultur- och fritidsförvaltningen leda utredningen av möjligheten att starta en mötesplats för unga hbtq-personer i Botkyrka. I samband med detta gör förvaltningen också en analys av hur förvaltningen bör arbeta mer övergripande med hbtq-frågor inom våra öppna fritidsverksamheter. Förvaltningen föreslår att den utredningen får ligga till grund för om vi väljer hbt-certifiering som metod eller inte. Personalen på alla fritidsgårdar kommer också att bjudas in till en kunskapskonferens i november Konferensens fokus kommer vara hbtqfrågor, normer och inkludering i öppen fritidsverksamhet.

24 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 20[32] Kommunstyrelsen bedömer utifrån nämndens yttrande att kultur- och fritidsförvaltningen påbörjat ett arbete i motionens anda och anser därför motionen vara besvarad. Yrkanden Serkan Köse (S), Mattias Gökinan (S), Jimmy Baker (M), Mats Einarsson (V), Dan Gahnström (MP), Karin Pilsäter (FP) och Therese Lind (TUP) yrkar bifall till motionen. Stefan Dayne (KD) yrkar bifall till motionens första beslutssats och avslag till motionens andra beslutssats. Propositionsordning s ordförande ställer först kommunstyrelsens förslag till beslut under proposition och finner att kommunfullmäktige avslår kommunstyrelsens förslag. Därefter ställer ordföranden yrkandena om att bifalla motionens första beslutssats under proposition och finner att kommunfullmäktige beslutar i enlighet med motionens första beslutssats. Slutligen ställer ordföranden motionens andra beslutssats mot yrkandet att densamma ska avslås mot varandra och finner att kommunfullmäktige beslutar bifalla motionens andra beslutssats.

25 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 21[32] 148 Svar på motion - Se över hur vi kan erbjuda mer s.k. föräldracoachning (M) och (KD) (KS/2013:674) Beslut anser att motionen är besvarad. Ärendet Kommunstyrelsen har lämnat ett förslag till beslut. Jimmy Baker och Yngve RK Jönsson (M) samt Stefan Dayne (KD) har vid kommunfullmäktiges sammanträde lämnat en motion Se över hur vi kan erbjuda mer s.k. "föräldracoachning". Motionärerna föreslår kommunfullmäktige att ge socialförvaltningen i uppdrag att, i samarbete med aktörer inom civilsamhället, hitta former för hur vi kan nå fler Botkyrkaföräldrar och erbjuda dessa olika former av föräldracoachning. Socialnämnden har yttrat sig över motionen Folkhälsokommittén har yttrat sig över motionen Socialförvaltningen har yttrat sig över motionen i en tjänsteskrivelse Kommunledningsförvaltningen redogör för ärendet i en tjänsteskrivelse Sammanfattning Socialförvaltningen föreslår att motionen ska anses vara besvarad. Nämnden anför bland annat att Botkyrka kommun i samverkan med andra aktörer har arbetat med främjande och förebyggande föräldrastöd under en period om mer än tio år. Sedan år 2011 finns en projektanställd föräldrastödssamordnare. Samordningen har varit en framgångsfaktor och arbetet har utvecklats mycket positivt. Kommunen når fler föräldrar och barn med flera olika former av föräldrastöd och antalet gruppledare som är utbildade i metoden ABC, Allas Barn i Centrum, ökar. Kommunen har ett samarbete med civilsamhället runt dessa frågor, bland annat med studieförbunden men samarbetet med föreningsliv och andra aktörer inom civilsamhället kan utvecklas under förutsättning att det finns resurser att samordna detta arbete. Folkhälsokommittén föreslår att motionen ska anses vara besvarad. Kommittén ställer sig bakom kommunledningsförvaltningens tjänsteskrivelse där förvaltningen framhåller att Botkyrka kommun sedan mer än ett decennium tillbaka har erbjudit föräldrastöd till alla föräldrar i syfte att främja barns psykiska hälsa och positiva utveckling. Verksamheten har på senare år utvecklats mycket positivt och kommunen når allt fler barn och föräldrar med olika former av föräldrastöd. En framgångsfaktor har varit projektanställningen sedan 2011 av en föräldrastödssamordnare. Flera ut-

26 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 22[32] vecklingsbehov är dock identifierade i ambitionen att nå ut till alla föräldrar, oavsett bakgrund, socioekonomisk situation, kulturell eller etnisk tillhörighet. Behovet av samverkan med fler föräldrastödsaktörer, exempelvis inom civilsamhället, är ett av dessa identifierade områden. Motionen kan därmed anses vara besvarad. Yrkanden Mats Einarsson (V) och Inger Ros (S) yrkar bifall till motionen.

27 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 23[32] 149 Anmälningsärenden Följande ärenden anmäls till kommunfullmäktige: Svar på medborgarförslag - Upprustning av stigen mellan travbanan och motionsspåren i Lida, dnr KS/2013:169 Beslut: Bifall - Trafikåtgärder på Vattravägen och KP Arnoldsons väg, dnr KS/2013:282 Beslut: Besvarat - Anslagstavla vid Brosjön, dnr KS/2013:356 Beslut: Besvarat - Lekplats för de lite äldre barnen, Tullinge, dnr KS/2013:475 Beslut: Besvarat - Rensa upp och lägg grus på gångväg i Tullinge, dnr KS/2013:476 Beslut: Besvarat - Elljusspår i skogen mellan Björkhaga skola och Rödstu hage idrottsplats, dnr KS/2013:480 Beslut: Avslag - Tydligare skyltning om hastighetsbegränsningen 30 km på Tullingebergsvägen, dnr KS/2013:504 Beslut: Bifall - Yta som kan spolas till isbana vintertid i Rikstens friluftsstad, dnr KS/2013:505 Beslut: Avslag - Fartdämpande åtgärder vid förskolan Nova, dnr KS/2013:563 Beslut: Besvarat - Förstärk belysningen vid övergångsstället vid korsningen nedanför Fogdebacken i Alby, dnr KS/2013:613 Beslut: Bifall - Belysning på befintliga elstolpar vid busshållsplatsen Haga, Bröta i Grödinge - buss 729, dnr KS/2013:637 Beslut: Besvarat - Personal som dagligen sköter städning och underhåll, Fittja BP och Sporthall, dnr KS/2014:50 Beslut: Besvarat

28 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 24[32] - Installera belysning på parkeringen vid Botkyrka rackethall i Hallunda, dnr KS/2014:55 Beslut: Bifall - Bygg ett utegym i anslutning till Harbrostugan, dnr KS/2014:56 Beslut: Besvarat - Sanera de rödlistade områdena i kommunen, dnr KS/2014:224 Beslut: Avslag - Nolltolerans mot våld i skolan, dnr KS/2014:232 Beslut: Besvarat - Erbjud smör som alternativ till margarin till eleverna, dnr KS/2014:233 Beslut: Avslag - Ta ett dricksvattenprov med sökning efter uran och brandskumsmedel i dricksvattnet Tuna, Tumba, dnr KS/2014:238 Beslut: Besvarat - Trappa från bryggan vid Tullinge strand, dnr KS/2013:199 Beslut: Avslag - Uppmuntran och stöd till stadsodling, dnr KS/2013:304 Beslut: besvarat - Röja av och städa sjön Aspens stränder, dnr KS/2013:460 Beslut: Besvarat - Bygg lekplats lekpark som passar barn i alla åldrar i Riksten vid Hanvedens allé, dnr KS/2013:507 Beslut: Bifall - Sätt nät på målen samt staket runt fotbollsplanen vid Hirdvägen/Väpnarvägen i Norsborg, dnr KS/2013:612 Beslut: Besvarat - Ordna en brygga med sittplats vid Aspen, nedanför Norsborgsvägen, dnr KS/2013:622 Beslut: Avslag

29 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 25[32] - Anlägg ramp - skenor vid trapporna mellan Hallundavägen och idrottsplatsen i Norsborg, dnr KS/2013:623 Beslut: Avslag - Bygg en stor lekpark i Hallunda, dnr KS/2013:652 Beslut: Besvarat - Fler hastighetsskyltar inom Rikstens friluftsstad som påminnelse - använd befintliga stolpar, dnr KS/2013:699 Beslut: Bifall - Fartkameror på Vattravägen vid sträckan Lavretsvägen - Runers väg, dnr KS/2014:77 Beslut: Besvarat - Tidsstyrda bommar vid järnvägsövergången på Vattravägen, dnr KS/2014:78 Beslut: Avslag - Byt ut lampor till LED- typ i belysningen nära busshållplatser och vid övergångsställena därintill, dnr KS/2014:123 Beslut: Besvarat - Hjälp att sänka hastigheten på Vattravägen, dnr KS/2014:131 Beslut: Besvarat

30 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 26[32] 150 Valärenden (KS/2014:5) Följande avsägelse har inkommit: Maxwell Mandela (FP), ersättare i kultur- och fritidsnämnden. Jens Wallén (S), ersättare i kultur- och fritidsnämnden Sandy Lind (TUP), ledamot i samhällsbyggnadsnämnden Camilla Georgsson (S), ersättare i utbildningsnämnden Bo H Samuelson (FP), ledamot i utbildningsnämnden Bo H Samuelson (FP), suppleant i Upplev Botkyrka AB och Hågelbyparken AB Susanne Bali (S), ledamot och ordförande i dialogforum Tumba - Storvreten Beslut beviljar avsägelserna och förrättar följande fyllnadsval: KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN t o m Ersättare efter Maxwell Mandela (FP) Ewa Fährlin (FP) Krumvägen TULLINGE SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN t o m Ledamot efter Sandy Lind (TUP) Christian Dahlberg (TUP) Östanvägen TULLINGE UTBILDNINGSNÄMNDEN t o m Ledamot efter Bo H Samuelson (FP) Sofia Johansson (FP) Lövholmenvägen 23 H TUMBA

31 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 27[32] UTBILDNINGSNÄMNDEN t o m Ersättare efter Sofia Johansson (FP) Lielya Sagnia (FP) Krögarvägen NORSBORG bordlägger följande val: ARBETSMARKNADS- OCH VUENUTBILDNINGSNÄMNDEN t o m Ledamot efter Patrik Forslund (M) KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN t o m Ersättare efter Jens Wallén (S) UTBILDNINGSNÄMNDEN t o m Ersättare efter Camilla Georgsson (S) UPPLEV BOTKYRKA AB OCH HÅGELBYPARKEN AB t o m Suppleant efter Bo H Samuelson (FP) DIALOGFORUM TUMBA STORVRETEN t o m Ledamot och ordförande efter Susanne Bali (S)

32 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 28[32] 151 Nya motioner Beslut Motionerna överlämnas till kommunstyrelsen för beredning. Sammanfattning Följande motioner väcks: - Tillgång till gratis wifi på gator, torg och parker i kommunen (FP), dnr KS/2014:471 - Integrera idéhusets funktioner i Falkbergsskolan (TUP), dnr KS/2014:560 - Angående FN:s barnkonvention (S), dnr KS/2014:564

33 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 29[32] 152 Ny interpellation Beslut Interpellationen överlämnas till kommunstyrelsens ordförande för besvarande vid kommande kommunfullmäktigesammanträde. Sammanfattning Följande interpellation ställs: Till kommunstyrelsens ordförande: - SRV Återvinnings avtal och framtid (M), dnr KS/2014:483

34 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 30[32] 153 Nya medborgarförslag Enligt kommunallagen får fullmäktige överlåta till styrelsen eller en annan nämnd att besluta i ett ärende som har väckts genom medborgarförslag. Beslut Följande medborgarförslag tas emot för besvarande: - Avlasta trafiktrycket runt Tumba centrum, dnr KS/2014:432 Besvaras av samhällsbyggnadsnämnden - Farthinder på Hallundavägen, dnr KS/2014:433 Besvaras av samhällsbyggnadsnämnden - Miljökontroll vid demontering av bilar, dnr KS/2014:434 Besvaras av miljö- och hälsoskyddsnämnden - Obebyggda tomter i Riksten, dnr KS/2014:435 Besvaras av kommunfullmäktige efter yttrande av kommunledningsförvaltningen - Mötesplats för ungdomar mellan år i Tumba, dnr KS/2014:439 Besvaras av kultur- och fritidsnämnden - Medborgarförslag - GMO fri mat och dryck, dnr KS/2014:443 Besvaras av kommunfullmäktige efter yttrande av kostchefen - Åtgärda trappor och gångstigar till Solhöjden, dnr KS/2014:459 Besvaras av samhällsbyggnadsnämnden - Fartdämpande och säkerhetshöjande åtgärder på Anna Maria Roos väg, dnr KS/2014:466 Besvaras av samhällsbyggnadsnämnden - Miljöanpassa hanteringen av medborgarförslag, dnr KS/2014:467 Besvaras av kommunfullmäktige efter yttrande av kommunledningsförvaltningen. - Utomhuspooler för barn och vuxna i Botkyrka, dnr KS/2014:468 Besvaras av kultur- och fritidsnämnden - Badplats Tullinge Strand, dnr KS/2014:489 Besvaras av kommunfullmäktige efter yttrande av samhällsbyggnadsnämnden och kultur- och fritidsnämnden - Provisorisk åkpark för sparkcykel, dnr KS/2014:490 Besvaras av kommunfullmäktige efter yttrande av samhällsbyggnadsnämnden och kultur- och fritidsnämnden

35 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 31[32] - Bygg en 4H-gård i Riksten, dnr KS/2014:491 Besvaras av kommunfullmäktige efter yttrande av samhällsbyggnadsnämnden och kultur- och fritidsnämnden - Bygg farthinder i farlig korsning, Apelvägen och Päronvägen, dnr KS/2014:496 Besvaras av samhällsbyggnadsnämnden - Bygg en kiosk vid trädgårdsstad i Tullinge, dnr KS/2014:504 avvisar förslaget då det inte är en kommunal angelägenhet. - Sätt upp varningsskyltar för cykelväg vid Almvägen, dnr KS/2014:505 Besvaras av samhällsbyggnadsnämnden - Cykelväg mellan Botkyrka Golfbana och Tegelvreten, dnr KS/2014:515 avvisar förslaget med hänvisning till samhällsbyggnadsnämndens svar på liknande förslag Undersök parkeringsförbud på Doktorsvägen, dnr KS/2014:517 Besvaras av samhällsbyggnadsnämnden - Bygg en gång- och cykeltunnel i korsningen Flottiljvägen-Huddingevägen, dnr KS/2014:520 Besvaras av samhällsbyggnadsnämnden - Sänk bilarnas hastigheter i Riksten, dnr KS/2014:523 Besvaras av samhällsbyggnadsnämnden - Inför volontärarbete för alla anställda i Botkyrka kommun, dnr KS/2014:525 Besvaras av kommunfullmäktige efter yttrande av kommunledningsförvaltningen. - Man måste få säga att man är stolt över att vara svensk, dnr KS/2014:526 avvisar förslaget då det inte rör en kommunal verksamhet. - Bygg en gångväg utefter Katrinebergsvägen, dnr KS/2014:530 Besvaras av samhällsbyggnadsnämnden - Fartsänkande åtgärder på Munkhättevägen, dnr KS/2014:545 Besvaras av samhällsbyggnadsnämnden - Minska trafikmängden på Huddingevägen under tiden som arbetet pågår, dnr KS/2014:546 Besvaras av samhällsbyggnadsnämnden - Önskar ett större utbud av introduktionsprogram i gymnasieskolan i Botkyrka kommun, dnr KS/2014:547 Besvaras av utbildningsnämnden

36 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 32[32] - Gör en park av parkeringsplatsen vid Vattravägen 56, dnr KS/2014:548 Besvaras av samhällsbyggnadsnämnden - Tillgodose att alla i botkyrka kan fira nationaldagen och midsommar oavsett ekonomisk ställning, dnr KS/2014:549 Besvaras av kommunfullmäktige efter yttrande av Upplev Botkyrka AB - Upplåt 55 av kommunens parkeringsplatser åt pendlare, dnr KS/2014:550 Besvaras av tekniska nämnden - Klipp och underhåll Solhöjdens grönområde m m, dnr KS/2014:551 Besvaras av samhällsbyggnadsnämnden - Kommunen ska be om tillåtelse innan man skickar ut sms till medborgare, dnr KS/2014:552 Besvaras av kommunfullmäktige efter yttrande av kommunledningsförvaltningen. - Inga politiska partier i skolan inför valet, dnr KS/2014:553 Besvaras av utbildningsnämnden - Bygg multiarena i Kassmyra grusgrop, dnr KS/2014:554 Besvaras av kommunfullmäktige efter yttrande av samhällsbyggnadsnämnden och kultur- och fritidsnämnden - Medborgarförslag - Sätt upp skyltar till ICA MAI och BAUHAUS, dnr KS/2014:555 Besvaras av samhällsbyggnadsnämnden - Rasthage i Segersjö, dnr KS/2014:559 Besvaras av samhällsbyggnadsnämnden

37 Botkyrka kommun ver 2 Sammanträdestid: 17:34:12 - :45 Namn P Närv. Klockslag Ersättare Vakanta ärenden Birgitta Mörk S Inger Ros S Anna-Marie Carlsson Gabriel Melki S Katarina Berggren - S Serkan Köse S Jens Sjöström S Jill Melinder S Ebba Östlin S Lars Schou S Arzu Alan S Inga-Lill Strömqvist S Adnan Issa S Christina Zedell Mattias Gökinan Maria Gawell Skog S S S Youbert Aziz S Diana Hildingsson S 18:17-17:35-17:35-19:29 Jean-Pierre S Sikander Butt S 134, 135, 136 Sikander Butt S 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153

38 Zune Taina Virta S Bo Johansson S Maria Mendoza Robert Rasmussen Anna Gestblom Bottner Anders Arneson Edip Noyan - Anders Peterson S S S S M Jimmy Baker M Petja Svensson Catarina Ekeståhl - M Dragan Tomic M Lennart Lundell Christina Tibblin M M 18:20 - Yngve R K M Kenneth Hedström S 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 Berit Larsson S 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 Ali Khan S 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 Stefan Löfstad M 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 Stina Lundgren M 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 Michael Erikson M 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 Lars Robin M 134, 135, 136

39 Jönsson Kia Hjelte Mattias Franzén Natalia Wrighed Karin Nakamura Lindholm Carl-Erik Spelmans Therese Lind Anders Thorén Pierre Blankenburg Jörgen Gustafsson M - M TUP TUP TUP TUP TUP TUP Deniz Bulduk MP Bayram Uludag MP 18:18 - Lars Robin M 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 Anders Markie TUP 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 Nils-Bertil Carlson-Estrada TUP 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 Isak Betsimon MP 134, 135, 135, 136, 137, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146 Elisabeth Nobuoka Nordin MP 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, , 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, , 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, , , 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153

40 Bosse Olsson MP Dan Gahnström MP Bekir Uzunel V Ronnie Andersson V 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 Haider Raja V Bo Jansson V 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 Mats Einarsson V Anna Herdy V 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 Karin Pilsäter FP Stig Bjernerup FP 18:38 18:39 - Helene Wåhleman FP 142 Lars Johansson FP Benny Ferdinandsson FP 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 Robert Stenkvist SD Östen Granberg SD Thomas Löfgren - 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 Aram El Khoury KD 17:35 - Stefan Dayne KD

41 Ulla Ludvigsson BP Lena Karlsson BP Nils Junker BP 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 Sandra Foltas BP 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152,

42 Botkyrka kommun ver 2 Sammanträdestid: 17:34:12 - :45 Namn P Närv. Klockslag Tjänstgör för Hamza Bal S Sikander Butt S Selin Kayhan S Björn Pettersson S Berit Larsson S Shafqat Khatana S Daniel Mwaura Njuguna Siv Persson Trogen S S Nils Andersson S Ali Khan S Kenneth Hedström Adem Okur S S Lennart Lauberg M Stefan Löfstad M Leif Wirmark M Stina Lundgren M Michael Erikson M 19:06-17:35 - Jens Sjöström S 134, 135, 136 Maria Gawell Skog S 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 Anna Gestblom Bottner S 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 Anders Arneson S 134, 135, 136, 137, 137, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 Robert Rasmussen S 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 Edip Noyan - 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 Anders Peterson M 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 Petja Svensson - 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143,

43 Lars Robin M Mikael Hansson M Elisabet Thorén TUP Anders Markie TUP Nils-Bertil Carlson-Estrada TUP Isak Betsimon MP 17:35 - Elisabeth Nobuoka Nordin MP Ronnie Andersson V Bo Jansson V Benny Ferdinandsson Helene Wåhleman Sarab Yalda Therese Kanervainen Miriam Bengtsson Yusuf Aydin FP FP SD SD KD KD Nils Junker BP 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 Catarina Ekeståhl M 134, 135, 136 Kia Hjelte M 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, , 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 Karin Nakamura Lindholm TUP 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 Carl-Erik Spelmans TUP 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 Bayram Uludag MP 134, 135, 136, 137, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145 Bayram Uludag MP 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 Bekir Uzunel V 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 Haider Raja V 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 Lars Johansson FP 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 Stig Bjernerup FP 142 Ulla Ludvigsson BP 134, 135, 136, 137, 137, 138, 139, 140, 141, 142,

44 Sandra Foltas BP Mattias Jansson Kommundirektör Tuva Lund S Emanuel Ksiazkiewicz S 17:35-17:37-20:09 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 Lena Karlsson BP 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153

Bosse Olsson (MP) och Petja Svensson (M)

Bosse Olsson (MP) och Petja Svensson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid Hallunda Folkets Hus, Bragesalen, kl 17:30 18:35 Beslutande Se bilaga Ersättare Övriga deltagande Se bilaga Åsa Ratcovich kommundirektör, Anna Asp kanslichef Utses

Läs mer

BESLUTAS AV KOMMUNFULLMÄKTIGE

BESLUTAS AV KOMMUNFULLMÄKTIGE INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 [1] Kommunstyrelsen 2013-06-18 BESLUTAS AV KOMMUNFULLMÄKTIGE 148 Botkyrkabyggens försäljning i Alby SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[3] Kommunstyrelsen 2013-06-18 Plats och tid Folkets Hus

Läs mer

172 Informationspunkt - Krister Kalte, VD för Hågelbyparken AB och Upplev Botkyrka BESLUTAS AV KOMMUNFULLMÄKTIGE

172 Informationspunkt - Krister Kalte, VD för Hågelbyparken AB och Upplev Botkyrka BESLUTAS AV KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 [3] 2014-08-29 Tid 2014-09-08, Kl 16:00 Plats Kommunalhuset i Tumba, 2:3 Ärenden Justering 172 Informationspunkt - Krister Kalte, VD för Hågelbyparken AB och Upplev Botkyrka

Läs mer

Bosse Olsson (MP) och Jimmy Baker (M)

Bosse Olsson (MP) och Jimmy Baker (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[17] Plats och tid Hallunda Folkets hus, Bragesalen kl. 17:30 20:40 Beslutande Se bilaga Ersättare Övriga deltagande Se bilaga Charlotte Persson t f kommundirektör, Anna Asp kanslichef

Läs mer

Omfördelning av politisk resurs (FP) (KS/2012:492)

Omfördelning av politisk resurs (FP) (KS/2012:492) ORDFÖRANDEFÖRSLAG 1[1] Kommunstyrelsen 2014-09-08 Dnr KS/2012:492 Omfördelning av politisk resurs (FP) (KS/2012:492) Beslut Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: Det förstärkta arvodet motsvarande

Läs mer

106 Botkyrkabyggens försäljning i Alby

106 Botkyrkabyggens försäljning i Alby INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 [1] Kommunfullmäktige 2013-06-26 106 Botkyrkabyggens försäljning i Alby SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[4] Kommunfullmäktige 2013-06-26 Plats och tid Hallunda Folkets hus, Bragesalen kl.

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 [1] Kommunstyrelsen 2015-10-13. 204 Tillfälliga boendeplatser för asylsökande. Paragrafen justeras direkt

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 [1] Kommunstyrelsen 2015-10-13. 204 Tillfälliga boendeplatser för asylsökande. Paragrafen justeras direkt INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 [1] Kommunstyrelsen 2015-10-13 204 Tillfälliga boendeplatser för asylsökande Paragrafen justeras direkt SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[3] Kommunstyrelsen 2015-10-13 Plats och tid Konferensrummet,

Läs mer

Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog ej i 33 pga jäv

Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog ej i 33 pga jäv SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[6] Plats och tid Kommunhuset, plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog

Läs mer

92 Prästviken - Ramavtal, planbesked och planuppdrag. 96 Avtal för samverkan med Kungliga Konsthögskolan, Campus Fittja

92 Prästviken - Ramavtal, planbesked och planuppdrag. 96 Avtal för samverkan med Kungliga Konsthögskolan, Campus Fittja INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 [1] 89 Flerårsplan 2014-2017 90 Delårsrapport I - Prognos för helåret samt omdisponeringar och tilläggsanslag 91 Avsiktsförklaring Eriksberg 92 Prästviken - Ramavtal, planbesked

Läs mer

BESLUTAS AV KOMMUNFULLMÄKTIGE. 175 Antagande av detaljplan för område vid Brotorpsvägen

BESLUTAS AV KOMMUNFULLMÄKTIGE. 175 Antagande av detaljplan för område vid Brotorpsvägen INNEHÅLLSFÖRTECKNIG 1 [1] BESLUTAS AV KOMMUNFULLMÄKTIGE 175 Antagande av detaljplan för område vid Brotorpsvägen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[4] Plats och tid Hallunda folkets hus, Vilja-Vee, kl 16:00-16:06

Läs mer

Marit Strand Pettersen (V) Peter Arnhjort, Åsa Forslund, Gunilla Melkersson, Jörgen Skagerdahl, John Staberg, Elisabeth Persson

Marit Strand Pettersen (V) Peter Arnhjort, Åsa Forslund, Gunilla Melkersson, Jörgen Skagerdahl, John Staberg, Elisabeth Persson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, kl 19:00-21:05 ande Dan Gahnström, (MP), ordförande Arzu BeGigo Alan (S) Stefan Dayne (KD) Lars-Göran Liljedahl (S) Birgitta Majby (S) Robert

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, kl 19:00-20:35 ande Dan Gahnström (MP), ordförande Arzu BeGigo Alan (S) Stefan Dayne (KD) Lars-Göran Liljedahl (S) Birgitta Majby (S) Robert

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[13] Plats och tid Hågelby Gård, Tumba, kl 19:00-20:10 ande Dan Gahnström (MP), ordförande Susanne Stangenberg (S) Lennart Lundell (M) Lars-Göran Liljedahl (S) Birgitta Majby (S)

Läs mer

Åsa Ratcovich, kommundirektör och Anna Asp, kanslichef. Jens Sjöström (S) och Christina Tibblin (M)

Åsa Ratcovich, kommundirektör och Anna Asp, kanslichef. Jens Sjöström (S) och Christina Tibblin (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[25] Plats och tid Hallunda Folkets hus, Bragesalen, kl. 17:30 21:00 Beslutande Se bilaga Ersättare Övriga deltagande Se bilaga Åsa Ratcovich, kommundirektör och Anna Asp, kanslichef

Läs mer

Marit Strand Pettersen (V)

Marit Strand Pettersen (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 2, rum 2, kl 19:00-20:40 ande Dan Gahnström (MP), ordförande Susanne Stangenberg (S) Lennart Lundell (M) Lars-Göran Liljedahl (S) Ulf

Läs mer

Anna Asp, kanslichef. Robert Rasmussen (S) och Christina Tibblin (M)

Anna Asp, kanslichef. Robert Rasmussen (S) och Christina Tibblin (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[24] Plats och tid Hallunda Folkets hus, Bragesalen, kl. 17:30-20:15 Beslutande Se bilaga Ersättare Övriga deltagande Se bilaga Anna Asp, kanslichef Utses att justera Robert Rasmussen

Läs mer

Yttrande till Kammarkollegiet över Tullingepartiets ansökan om kommundelning (KS/2015:595)

Yttrande till Kammarkollegiet över Tullingepartiets ansökan om kommundelning (KS/2015:595) ORDFÖRANDEFÖRSLAG 1[1] Kommunstyrelsen 2016-06-07 Dnr KS/2015:595 Yttrande till Kammarkollegiet över Tullingepartiets ansökan om kommundelning (KS/2015:595) Beslut Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige:

Läs mer

Marit Strand Pettersen (V) Nils Andersson (S) Peter Siebert (FP)

Marit Strand Pettersen (V) Nils Andersson (S) Peter Siebert (FP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, kl 19:00-20:00 ande Dan Gahnström (MP), ordförande Susanne Stangenberg (S) Lennart Lundell (M) Lars-Göran Liljedahl (S) Birgitta Majby (S)

Läs mer

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S)

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset lokal 2:3, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali

Läs mer

BESLUTAS AV KOMMUNSTYRELSEN

BESLUTAS AV KOMMUNSTYRELSEN INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 [1] BESLUTAS AV KOMMUNSTYRELSEN 223 Begäran om yttrande från JO avseende ett tjänstetillsättningsbeslut Paragrafen justerades omedelbart SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[3] Plats och tid

Läs mer

Marit Strand Pettersen (V) Ayisha Farooq (S) Marit Strand Pettersen

Marit Strand Pettersen (V) Ayisha Farooq (S) Marit Strand Pettersen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, kl 19:00-20:40 ande Dan Gahnström, ordförande (MP) Susanne Stangenberg (S) Lennart Lundell (M) Lars-Göran Liljedahl (S) Birgitta Majby (S)

Läs mer

Anna Asp, kanslichef. Anna Herdy (V) och Mattias Franzén (M)

Anna Asp, kanslichef. Anna Herdy (V) och Mattias Franzén (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[23] Plats och tid Hallunda Folkets hus, Bragesalen, kl 17:30 20:15 Beslutande Se bilaga Ersättare Övriga deltagande Se bilaga Anna Asp, kanslichef Utses att justera Anna Herdy (V)

Läs mer

vice ordförande Anders Byrsenius (M) Pia Carlson (V) Yosra Yasmin Sherif (MP) Lars Johansson (L) tjg. ers Andrei Ignat (M) tjg.

vice ordförande Anders Byrsenius (M) Pia Carlson (V) Yosra Yasmin Sherif (MP) Lars Johansson (L) tjg. ers Andrei Ignat (M) tjg. AMMANTRÄDEPROTOKOLL 1[2] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 4, Uttran, kl. 18:30-18:40 ande Inger Ros (), ordförande Mattias Gökinan (), vice ordförande Anders Byrsenius (M) Pia Carlson (V) Yosra

Läs mer

Pia Carlström (V) Petja Svensson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Kultur och fritidsnämnden 2014-03-17

Pia Carlström (V) Petja Svensson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Kultur och fritidsnämnden 2014-03-17 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Tumbascenen, Utbildningsvägen 2 i Tumba, kl 19:00 ande Bim Eriksson (S), ordförande Deniz Bulduk (MP) Petja Svensson (M), 2:a vice ordförande Pia Carlström (V)

Läs mer

Gabriel Melki (S) och Stefan Dayne (KD) Inger Ros (S) , ANSLAG/BEVIS Kommunledningsförvaltningen

Gabriel Melki (S) och Stefan Dayne (KD) Inger Ros (S) , ANSLAG/BEVIS Kommunledningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[27] Plats och tid Hallunda Folkets Hus, Bragesalen, kl 17:30-19:10 Beslutande Se bilaga Ersättare Övriga deltagande Se bilaga Anna Asp, kanslichef; Leif Magnusson, Mångkulturellt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Stig Bjernerup (FP) Sekreterare Paragrafer Annita Olsson ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Stig Bjernerup (FP) Sekreterare Paragrafer Annita Olsson ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Alby Äng, Albyvägen 22, kl 19:00-21:00 ande Gabriel Melki (S), ordförande Anna-Marie Engqvist (S) Kia Hjelte (M) Mattias Lindgren (S) tom p 2 Berit Larsson (S)

Läs mer

Susanne Stangenberg. Sekreterare Paragrafer 9-17 Elisabeth Persson ANSLAG/BEVIS

Susanne Stangenberg. Sekreterare Paragrafer 9-17 Elisabeth Persson ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 2, rum 2, kl 19:00-21:00 ande Dan Gahnström (MP), ordförande Susanne Stangenberg (S) Lennart Lundell (M) Lars-Göran Liljedahl (S) Ulf

Läs mer

2013-09-03 2013-09-25

2013-09-03 2013-09-25 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[13] Plats och tid Rikstens skola, Flygarvägen 5, Tullinge, kl 19:00-20:30 ande Dan Gahnström (MP), ordförande Susanne Stangenberg (S) Lennart Lundell (M) Lars-Göran Liljedahl (S)

Läs mer

2012-06-19 2012-07-11

2012-06-19 2012-07-11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 2, rum 2, kl 19:00-20:15 ande Dan Gahnström (MP), ordförande Susanne Stangenberg (S) Lennart Lundell (M) Lars-Göran Liljedahl (S) Ulf

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice Märta Engelberth-Fridell (M) Katarina Kristensson (S) Pia Carlson (V) David Persson (S)

Yusuf Aydin (KD), andre vice Märta Engelberth-Fridell (M) Katarina Kristensson (S) Pia Carlson (V) David Persson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[16] Plats och tid Xenter, Utbildningsvägen 3 i Tumba, kl. 19:00 ande Bim Eriksson (S), ordförande Ornina Heido (S) Deniz Bulduk (MP), förste vice Ufuk Sen (M) ordförande Yusuf Aydin

Läs mer

Björn Pettersson (S) Jimmy Baker (M) ej 302 p g a jäv Liv Almstedt (MP) Emanuel Ksiazkiewicz

Björn Pettersson (S) Jimmy Baker (M) ej 302 p g a jäv Liv Almstedt (MP) Emanuel Ksiazkiewicz Plats och tid Subtopia, Rotemannavägen 10, Alby, kl 19:00 21:15 ande Peter Nyberg (S) Isak Betsimon (MP) Anna Herdy (V) Björn Pettersson (S) Jimmy Baker (M) ej 302 p g a jäv Liv Almstedt (MP) Lotta Arnesson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice ord- Märta Engelberth-Fridell (M)

Yusuf Aydin (KD), andre vice ord- Märta Engelberth-Fridell (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[17] Plats och tid Alby sporthall, Albyvägen 22 i Norsborg, kl. 19:00 ande Bim Eriksson (S), ordförande Ornina Heido (S) Deniz Bulduk (MP), förste vice Ufuk Sen (M) ordförande Yusuf

Läs mer

Sekreterare Paragrafer Karina Wallenius. Elisabeth Nobuoka Nordin (MP) ANSLAG/BEVIS

Sekreterare Paragrafer Karina Wallenius. Elisabeth Nobuoka Nordin (MP) ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid 2:2, kl 18:30 ande Ersättare Övriga deltagande Elisabeth Nobuoka Nordin (MP), ordförande Joy Benigh (S), Robert Steffens (C) Sven-Arne Lindblom (S), Mai Eriksson

Läs mer

Stefan Dayne (KD) Michael Erikson (M)

Stefan Dayne (KD) Michael Erikson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, kl 19:00-21:05 ande Dan Gahnström (MP), ordförande Susanne Stangenberg (S) Lennart Lundell (M) Lars-Göran Liljedahl (S) Birgitta Majby (S)

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Sammanträdesdatum

Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Kallelse: Kallelse har skett i behörig ordning Plats och tid: Kommunförvaltningen, sammanträdesrum 4073, den 25 april 2012, kl. 16:00-17:50 Beslutande:

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande Anny Mejdahl (S) Jean Pierre Zune (PRO Norra Botkyrka)

Tuva Lund (S), ordförande Anny Mejdahl (S) Jean Pierre Zune (PRO Norra Botkyrka) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Kärsdala vård- och omsorgsboende, kl 16:00-18.15 ande Tuva Lund (S), ordförande Anny Mejdahl (S) Siv Persson Trogen (S) tj ers. Helle Larsson (M) Thomas Karlsson

Läs mer

Taina Virta (S) och Stefan Dayne (KD)

Taina Virta (S) och Stefan Dayne (KD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[26] Plats och tid Hallunda Folkets hus, Bragesalen, kl. 17:30 20:45 Beslutande Se bilaga Ersättare Övriga deltagande Se bilaga Kanslichef Anna Asp och valnämndens ordförande Lars

Läs mer

Mattias Olsson (V) rj er. Anne Saaristo, Kicki J Eriksson, Annita Olsson

Mattias Olsson (V) rj er. Anne Saaristo, Kicki J Eriksson, Annita Olsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunalhuset plan 2 rum 2, kl 19:00-20:00 ande Gabriel Melki (S), ordförande Anna Maria Engqvist (S) Kia Hjelte (M) Berit Larsson (S) Catarina Ekeståhl (M) Lars

Läs mer

Ufuk Sen (M) Märta Engelberth-Fridell (M) Therese Lind (TUP), tjänstgörande ersättare för Kjell Sjöberg (TUP)

Ufuk Sen (M) Märta Engelberth-Fridell (M) Therese Lind (TUP), tjänstgörande ersättare för Kjell Sjöberg (TUP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Botkyrka Konsthall, Tumba Torg 105 i Tumba, kl. 19:15 ande Robert Aslan (S), ordförande, 22-25 och 27-29 (kl. 19:15-19:50) Deniz Bulduk (MP), förste vice ordförande,

Läs mer

98 Försäljning av fastighet Ringblomman 1 i Tullinge (KS/2014:119)

98 Försäljning av fastighet Ringblomman 1 i Tullinge (KS/2014:119) PROTOKOLLSUTDRAG 1[1] Kommunstyrelsen 2014-04-07 Dnr KS/2014:119 98 Försäljning av fastighet Ringblomman 1 i Tullinge (KS/2014:119) Beslut Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: Kommunfullmäktige

Läs mer

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V)

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Brunna konferenslokaler Humlevägen 4, kl 19:00-21:10 ande Serkan Köse (S) ordförande Karin Pilsäter (FP) Bo Olsson (MP) Staffan Sundin (M) tjg ersättare Selin

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande Anny Mejdahl (S) Grödinge) Jean Pierre Zune (PRO Norra Botkyrka)

Tuva Lund (S), ordförande Anny Mejdahl (S) Grödinge) Jean Pierre Zune (PRO Norra Botkyrka) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Alytus, kl 16:00-18.15 ande Ersättare Övriga deltagande Tuva Lund (S), ordförande Anny Mejdahl (S) Karin Recksén (PRO Tullinge) Helle Larsson (M) Heleena Jyrkää

Läs mer

Vassili Arian (S) Inga-Lill Strömqvist (S) Kjell Sjöberg (M)

Vassili Arian (S) Inga-Lill Strömqvist (S) Kjell Sjöberg (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Xenter, Utbildningsvägen 3, Tumba, kl 19:00-20:45 ande Stefan Dayne (KD), ordförande, Lena Ingren (S) Per Börjel (TUP) Vassili Arian (S) Inga-Lill Strömqvist (S)

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2007-03-22 1 Plats och tid Torsdag 22 mars 2007 kl 19.00-19.50 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

18 Förslag till taxor för kultur-, biblioteks-, idrotts- och fritidsverksamhet i Lunds kommun för 2012 Dnr KS 2011/0943

18 Förslag till taxor för kultur-, biblioteks-, idrotts- och fritidsverksamhet i Lunds kommun för 2012 Dnr KS 2011/0943 Lunds kommun Sammanträdesprotokoll 1 18 Förslag till taxor för kultur-, biblioteks-, idrotts- och fritidsverksamhet i Lunds kommun för 2012 Dnr KS 2011/0943 Sammanfattning Kultur- och fritidsförvaltningen

Läs mer

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S)

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[6] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 4, Mälaren, kl. 18:00 18:59 ande Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Josefin Norrgård (TUP) Bo Claesson (KD) Ulf

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande. Ewonne Ekmyr-Göransson (KD) tj ers. Grödinge Jean Pierre Zune ( PRO Norra Botkyrka) Kerstin Frimodig, Carina Savborg

Tuva Lund (S), ordförande. Ewonne Ekmyr-Göransson (KD) tj ers. Grödinge Jean Pierre Zune ( PRO Norra Botkyrka) Kerstin Frimodig, Carina Savborg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Alytus, kl 16:00-17:00 ande Ersättare Övriga deltagande Tuva Lund (S), ordförande Siv Persson Trogen (S) tj. ers. Helle Larsson (M) Ewonne Ekmyr-Göransson (KD)

Läs mer

Ajournering under 13, kl 19:55-20:00. Marit Strand Pettersen (V)

Ajournering under 13, kl 19:55-20:00. Marit Strand Pettersen (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, kl 19:00-20:50 Ajournering under 13, kl 19:55-20:00 ande Dan Gahnström (MP), ordförande Arzu BeGigo Alan (S) Stefan Dayne (KD) Lars-Göran

Läs mer

Åsa Ratcovich, kommundirektör. Deniz Bulduk (MP) och Yngve R K Jönsson (M)

Åsa Ratcovich, kommundirektör. Deniz Bulduk (MP) och Yngve R K Jönsson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[36] Plats och tid Hallunda Folkets hus, Bragesalen, kl. 17:30 20:30 ande Se bilaga Ersättare Övriga deltagande Se bilaga Åsa Ratcovich, kommundirektör Utses att justera Deniz Bulduk

Läs mer

Plats och tid Parken, Trelleborgssalen kl

Plats och tid Parken, Trelleborgssalen kl Protokoll 1 (7) Plats och tid Parken, Trelleborgssalen kl. 16.00 16.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Mikael Rubin (M), Ordförande Göran Gärtner (M) Erik Lundström (KD), Vice ordförande

Läs mer

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V)

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Vuxenutbildningen, Gröndalsvägen 20, Tumba, kl 19:00-21:00 ande Jill Melinder (S), ordförande Karin Pilsäter (FP) Bosse Olsson (MP) Lars Robin (M) Arzu Alan (S)

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande Anny Mejdahl (S) Jean Pierre Zune PRO Norra Botkyrka

Tuva Lund (S), ordförande Anny Mejdahl (S) Jean Pierre Zune PRO Norra Botkyrka SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Kommunala pensionärsrådet 2017-12-04 Plats och tid Stange, kl 16:00-18.00 ande Tuva Lund (S), ordförande Anny Mejdahl (S) Helle Larsson (M) Thomas Karlsson (TUP) Jean Pierre

Läs mer

Kom ihåg att spara handlingarna till kommunfullmäktige. BESLUTAS AV KOMMUNFULLMÄKTIGE

Kom ihåg att spara handlingarna till kommunfullmäktige. BESLUTAS AV KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 [3] Tid 2012-11-05, Kl 16:00 Plats Kommunalhuset i Tumba, 2:3 Kom ihåg att spara handlingarna till kommunfullmäktige. Ärenden Justering 195 Informationspunkt - Familjeparken

Läs mer

ersättare för Ali Khalil (MP) (TUP) Stig Åke Karlsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Björn Lagerstedt (M) Miroslav Femic (M)

ersättare för Ali Khalil (MP) (TUP) Stig Åke Karlsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Björn Lagerstedt (M) Miroslav Femic (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Botkyrka Vuxenutbildning, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Magdalena Jonsson (M) Inger Grönberg (MP), tjänstgörande Karin Nakamura Lindholm ersättare

Läs mer

Emanuel Ksiazkiewicz ((S) Stefan Dayne (KD) Margareta Holmqvist Ericson (S)

Emanuel Ksiazkiewicz ((S) Stefan Dayne (KD) Margareta Holmqvist Ericson (S) Plats och tid Tumba Bruksmuseum, Sven Palmes väg 2, Tumba, kl 18:30 22:10 Beslutande Peter Nyberg (S), ordförande Therese Hellichius (M) Anna Herdy (V) Per Börjel (TUP) Jimmy Baker (M) Sandy Lind (TUP)

Läs mer

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej KOMMUNFULLMÄKTIGE Nya hyrestaxor för kommunens idrottsanläggningar 2 Åtgärder för att få budget i balans 200 3 Kommunbidrag 2002, kommunfullmäktige och revisionen 4 Exploateringsavtal, Västra Degrabo 5

Läs mer

Mattias Gökinan (S) och Stefan Dayne (KD)

Mattias Gökinan (S) och Stefan Dayne (KD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[22] Plats och tid Hallunda Folkets hus, Bragesalen, kl. 9:00 18:15 Beslutande Se bilaga Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Se bilaga Mattias Jansson, kommundirektör;

Läs mer

Lars Johansson (FP), andre vice ordförande. ersättare för Elias Tony (S) Inger Grönberg (MP), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S)

Lars Johansson (FP), andre vice ordförande. ersättare för Elias Tony (S) Inger Grönberg (MP), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Kommunhuset, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Magdalena Jonsson

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

Robert Aslan (S), ordförande, deltog inte i handläggningen av 86. Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog inte i handläggningen

Robert Aslan (S), ordförande, deltog inte i handläggningen av 86. Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog inte i handläggningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Tullinge bibliotek, Nyängsvägen 3B, Tullinge, kl 19:00 ande Ersättare Övriga deltagande Robert Aslan (S), ordförande, deltog inte i handläggningen av 86 Yusuf

Läs mer

Mattias Franzén (M) Sekreterare Paragrafer 6-12 Karina Wallenius ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Mattias Franzén (M) Sekreterare Paragrafer 6-12 Karina Wallenius ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid 2:2, kl 18:30 ande Maria Gawell Skog (S), ordförande Elisabeth Nobuoka Nordin (MP) Mattias Franzén (M), Sven-Arne Lindblom (S), Anders Gustafzon (S), Rolf Garneij

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD)

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD) 1(16) Plats och tid Riddarsalen i Ödeshög, kl 19:00 20:50 Beslutande Ledamöter Se särskild närvarolista. Ersättare Se särskild närvarolista. Övriga närvarande Se särskild närvarolista. Justerare Justeringens

Läs mer

Siv Persson-Trogen (S), tjänstgörande ersättare för Johanna Bruto-Westman (S) Ufuk Sen (M)

Siv Persson-Trogen (S), tjänstgörande ersättare för Johanna Bruto-Westman (S) Ufuk Sen (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[17] Plats och tid Storvretens sporthall, konferensrummet, kl 19:00-20:45 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Mattias Franzén (M) Leif Backström (S), tjänstgörande ersättare för

Läs mer

Kommunchef Håkan Bergsten Kommunfullmäktiges ordförande Stefan Zunko (S) Emma Dahlin Aktivitetshuset skjortan den 27 september 2018

Kommunchef Håkan Bergsten Kommunfullmäktiges ordförande Stefan Zunko (S) Emma Dahlin Aktivitetshuset skjortan den 27 september 2018 Plats och tid Aktivitetshuset skjortan Kl 16:30-17:50 Beslutande Anders Berglöv (S), ordförande Emma Dahlin (M), 1:e vice ordförande Karina Bundgaard Krogh (C), 2:e vice ordförande Terese Larsson (S) Torbjörn

Läs mer

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S)

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 4, Uttran, kl. 18:00 19:01 ande Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Josefin Norrgård (TUP) Bo Claesson (KD) Ulf Hjalmarsson

Läs mer

Håkan Hultgren, sekreterare. Ulf Hjalmarsson (M)

Håkan Hultgren, sekreterare. Ulf Hjalmarsson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 10, rum 1067 kl. 18:00 19:40 ande Lars Nyberg (S), ordförande Ulf Hjalmarsson (M) Leif Glad (S) Lars-Göran Liljedahl (S), tjg ers.

Läs mer

BESLUTAS AV KOMMUNFULLMÄKTIGE

BESLUTAS AV KOMMUNFULLMÄKTIGE INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 [1] BESLUTAS AV KOMMUNFULLMÄKTIGE 150 Antagande av detaljplan - Alfred Nobels allé 151 Antagande av detaljplan - Fittja centrum 152 Exploateringsavtal Fittja centrum - Forbonden

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) tjg.ers. Peter Sergius Himmelving (SD)

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) tjg.ers. Peter Sergius Himmelving (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[13] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 4, Uttran, kl. 18:00 19:30 ande Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) tjg.ers. Ulf Hjalmarsson (M) Peter Sergius Himmelving

Läs mer

Folkets hus, Amazon, Flen

Folkets hus, Amazon, Flen 198 Plats och tid Folkets hus, Amazon, Flen Kl 17.00-17.05 Beslutande Övriga deltagare Anders Berglöv (S), ordförande Lars Falk (A2), 1:e vice ordförande Björn Zetterqvist (M), 2:e vice ordförande Stefan

Läs mer

Nina Hultqvist (TUP) Sekreterare Paragrafer Karina Wallenius ANSLAG/BEVIS

Nina Hultqvist (TUP) Sekreterare Paragrafer Karina Wallenius ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid 2:2, kl 18:30 ande Ersättare Övriga deltagande Maria Gawell Skog (S), ordförande Elisabeth Nobuoka Nordin (MP), Antra Johansons-Rantins (M), Sven-Arne Lindblom

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Petja Svensson (M), 2:e vice ordförande. Johanna Bruto-Westman (S) Yusuf Aydin (KD) Ufuk Sen (M) Jonas Isaksson (M)

Petja Svensson (M), 2:e vice ordförande. Johanna Bruto-Westman (S) Yusuf Aydin (KD) Ufuk Sen (M) Jonas Isaksson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Botkyrka kulturskola, foajén, kl 19:00-20:20 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Märta Engelberth-Fridell (M) Bim Eriksson (S), 1:e vice ordförande Ann-Margret

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Mattias Olsson (V) tj er

Mattias Olsson (V) tj er SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Kommunalhuset plan 2, kl 19.00 21.00 ande Gabriel Melki (S), ordförande Anna Maria Engqvist (S) Kia Hjelte (M) Mattias Lindgren (S) Berit Larsson (S) Catarina

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Kommunledningsförvaltningen. Håkan Hultgren

ANSLAG/BEVIS Kommunledningsförvaltningen. Håkan Hultgren SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[6] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 10, kl 18:00 18:50 Beslutande Lars Nyberg (S) Ulf Hjalmarson (M) Leif Glad (S) Tobias Ginman (S), tjg. ersättare Saga Åshage (M) Mats

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum 2013-01-15

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum 2013-01-15 Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: s sammanträdessal, Fäladstorget 1, Lund, kl 08:30-09:10 Ordförande: Johansson Lars (M) Ledamöter: Arnesen Lena (M) Dowler Mathias (C) Adolfsson Maj (KD) Almén Mai

Läs mer

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Stig Åke Karlsson (S)

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Stig Åke Karlsson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Xenter, Utbildningsvägen 3 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Magdalena Jonsson (M)

Läs mer

Inga-Lill Strömqvist (S), ordförande, Gudrun Carlsson (PRO Tumba) tj er. Ulla Neubüser (SPF Botkyrka) Ulla Neubüser (SPF Botkyrka) ANSLAG/BEVIS

Inga-Lill Strömqvist (S), ordförande, Gudrun Carlsson (PRO Tumba) tj er. Ulla Neubüser (SPF Botkyrka) Ulla Neubüser (SPF Botkyrka) ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Plats och tid Kommunalhuset Tumba, rum 2:3, kl 16:00-18:00 ande Inga-Lill Strömqvist (S), ordförande, tj er Anny Mejdahl (S) Siv Persson Trogen (S), tj er Berit Skylerberg (M)

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : 1 av 5 Plats och tid Brösarps skola, den, kl. 18.15-18.20 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Samhällsbyggnadschef Jörgen Prahl Kanslichef Christian Björkqvist Utses att justera Mats Andersson (M)

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida.

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger kommunhuset, 2017-04-13, kl. 11.00 11.59 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Cornelia Englén,

Läs mer

vice ordförande Leyla Öztürk (S) förste vice ordförande

vice ordförande Leyla Öztürk (S) förste vice ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[4] Plats och tid Kommunhuset plan 2 i Tumba, kl. 19:00 Beslutande Lars Johansson (L), ordförande Carl Widercrantz (TUP) andre vice ordförande Leyla Öztürk (S) förste vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen

ANSLAG/BEVIS Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Konferensrummet, Xenter, Utbildningsvägen 2, Tumba, kl 19:00-20:15 ande Jill Melinder, (S), ordförande Lars Robin, (M) Bosse Olsson, (MP) Patrik Forslund, (M) Arzu

Läs mer

Gabriel Melki (S), ordförande Youbert Aziz (S) Jimmy Baker (M) Margareta Holmqvist (S)

Gabriel Melki (S), ordförande Youbert Aziz (S) Jimmy Baker (M) Margareta Holmqvist (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL /Samhällsbyggnadsnämnden 2016-12-06 Plats och tid Lida, hus Götaland, kl 17:00 19.00 Beslutande Gabriel Melki (S), ordförande Youbert Aziz (S) Jimmy Baker (M) Margareta Holmqvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

ersättare för Stefan Leiding (S) Ewa Ellis (S), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S) Lars Johansson (FP)

ersättare för Stefan Leiding (S) Ewa Ellis (S), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S) Lars Johansson (FP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Kommunhuset, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Magdalena Jonsson

Läs mer

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Göran Pelarhagen (L) tjg.ers. Jakob Etaat, kanslichef, Agnetha Olofsson, valsamordnare

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Göran Pelarhagen (L) tjg.ers. Jakob Etaat, kanslichef, Agnetha Olofsson, valsamordnare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 4, Uttran, kl. 18:00 19:34 Beslutande Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Mats Einarsson (V) Göran Pelarhagen (L)

Läs mer

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 1(7) Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 18.00-18.30 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve

Läs mer

Sekreterare Paragrafer Corinne Johnson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sekreterare Paragrafer Corinne Johnson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Kommunalhuset, plan 2, Alytus, kl 10:00-11:20 ande Se bilaga Ersättare Övriga deltagande Se bilaga Helena Karlsson (bitr.kommundirektör), Ingrid Wibom (HRdirektör),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2005-12-19 1 (10) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2005-12-19 kl. 19.00-19.10. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 23 juni 2014 klockan 19.00 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson (KD), Ludwig Axelsson (KD), Hugo

Läs mer

Se bilaga. Se bilaga. Kia Hjelte (M) ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Utskottet Botkyrka som organisation

Se bilaga. Se bilaga. Kia Hjelte (M) ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Utskottet Botkyrka som organisation SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Kommunalhuset, plan 4, Mälaren, kl 15:00 16:50 ande Se bilaga Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Se bilaga Helena Karlsson, biträdande kommundirektör,

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Elisabeth Stenberg Michalski (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Elisabeth Stenberg Michalski (S) 1(16) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Elisabeth

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 18 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Yngve Olsson, ersättare Kjell Malmgren, ersättare Bertil Göransson,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum

MÖTESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum Plats och tid kl. 15:50-16:00 Ledamöter Jonas Sundström (S) Rasmus Möller (M) Kajsa Ezelius (S) Robert Andersson (SD) Frida Nilsson (C) Pär Johnson (L) Christian Poucette (M) Carina Ohlsson

Läs mer

Serkan Köse (S), ordförande. Bosse Olsson (MP)

Serkan Köse (S), ordförande. Bosse Olsson (MP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, sal Stange 2:3, kl. 19.00 20.20 ande Serkan Köse (S), ordförande Bosse Olsson (MP) Karin Pilsäter (FP) Leif Glad (S) tjg. ersättare Stefan

Läs mer