Produktkatalog Värmepump

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Produktkatalog Värmepump"

Transkript

1 Produktkatalog Värmepump

2 Om oss Nevica Värmepumpar är en svensk leverantör av energibesparande produkter. Vi erbjuder smarta, prisvärda och innovativa lösningar som gör energibesparing möjlig för fler. Varje dag installerar fler och fler hushåll Nevicas produkter. Det innebär både besparingar och ökad komfort. Vår vision är att utmana en traditionell marknad och traditionella aktörer med nytänk inom produktsortiment, service och bemötande. Du kan idag hitta Nevica i flera länder utanför Sverige. Nevica är ett EU-registrerat varumärke. Vi har över 25 års erfarenhet av värmepumpar och energibesparande produkter. Allt vi erbjuder är utvecklat, testat, dimensionerat och anpassat för svenskt klimat. Våra produkter är testade hos ledande europeiska testinstitut så som TÜV och Intertek och garanterar drift ned till -20 grader. Tillsammans med våra återförsäljare finns vi nära dig - allt för att göra ditt val enkelt med en god besparing och minskade CO 2 utsläpp. Välkommen till oss! Medlem i:

3 Ett smartare val för att sänka dina kostnader Nevica är ett svenskt företag baserat i Stockholm som erbjuder värmepumpar speciellt utvecklade för norden. Vi ställer hårda krav på våra värmepumpar som vi designar och utvecklar för Sverige till svenska hushåll. Vi vet vad en svensk vinter innebär och erbjuder därför enbart marknadens bästa komponenter och prestanda. Att välja värmepump är inte lätt. Vi vet. Därför finns vi tillgängliga genom våra duktiga utbildade återförsäljare som hjälper dig med ditt val. Genom att välja en värmepump från Nevica kan du vara säker på att du valt en värmepump av hög kvalitet och prestanda där driftsäkerhet, komfort och energibesparing kommer i första hand. Utan kompromisser. Vårt mål är att alltid ligga i framkant gällande driftsäkerhet och prestanda och med en prissättning som gör det möjligt för husägare runt om i landet att välja en värmepump som står sig år efter år. Visste du till exempel att alla våra luft/luft värmepumpar har underhållsvärme på +8 C, bra för t ex sommarstugan vintertid eller garaget? Kontakta någon av våra återförsäljare så hjälper de dig att hitta rätt värmepump för dina behov och förutsättningar.

4 Vi vet vad som är viktigt för dig och ditt hus. Låt oss träffas Att byta uppvärmningssystem är för många husägare en stor fråga. Alternativen är många och alla hus och miljöer har sina speciella förutsättningar. Nevicas återförsäljare hjälper dig därför med både val av system och installation, allt beroende på dina förutsättningar. Hela vägen - från offert till driftsatt system. Det är viktigt att välja rätt storlek. Det gör vi genom en analys av både dina önskemål och ditt hus behov. Vi diskuterar tillsammans val så som placering av värmepumpen, anslutningar för solenergi, var du bor geografiskt, husets ålder och byggnadssätt och ser över skicket på ditt nuvarande system av radiatorer och rör. Utifrån vår analys så kan vi erbjuda dig ett genomtänkt och bekymmersfritt val. Allt för att du ska kunna erhålla maximal energibesparing, säkerhet och komfort. Exempelvis så finns det ingen risk för att rören mellan inne- och utedel fryser sönder på Nevicas produkter och våra luftvattenanläggningar har styrsystemet för solenergi inbyggt redan från början. Kontakta oss så hjälper vi dig att reda ut begreppen och välja system. Våra system är lätta att installera och använda. Du kommer att göra besparingar med våra produkter redan från första månaden!

5 Poolvärmepump Unda 8

6 Unda 8 Poolvärmepump Bada utan att bekymra dig för elräkningen. Nevicas poolvärmepump Unda-8 är en högeffektiv värmepump som ger dig den ideala vattentemperaturen samtidigt som du använder mindre energi än exempelvis en traditionell elvärmare. Du får tillbaka upp till 5,3 gånger* den energi som du tillför, kan det bli bättre? En värmepump är överlägset den mest komfortabla och ekonomiska lösningen, speciellt med nuvarande elpriser. Värmepumpen Unda-8 fungerar i alla väder, och kan enkelt installeras till din anläggning. Nevica poolvärmepumpars värmeväxlare är av titan som erbjuder en hög resistens mot kemikalier och klor. Poolvärmpumpens kåpa är utvecklad för att klara hårda vinterförhållanden och stark UV strålning. Detta förlänger livslängden på din värmepump. Produktfakta Värmepumpens elektroniska styrsystem håller vattentemperaturen i din pool inom intervallet 0,5 grader C. Displayen visar aktuell temperatur är lätt tillgäng för justering och kontroll. Värmekapacitet: 8 kw Energiklass: A COP: 5,27* Anslutningseffekt: 2 kw Kölmedia: R410 Spänning: 1 fas, V~, 50Hz Tänk på! Kompressor: Toshiba Rotary Titanium värmeväxlare: Ja Lämplig säkring: 16 A Vattenanslutningar: ФDN50 Ljudnivå utedel: 58 db(a)** Omgivande temperatur: Unda-8 passar för pooler upp till 45 m³***. Du måste installera en by-pass koppling för att få prestanda och vattenflöde ska bli optimala, se vår manual. Innan du skaffar värmepump, se till att poolen är ordentligt isolerad och du har bra utrustning för övertäckning nattetid. Följ manualens rekommendationer noga inför vinterförvaringen. Osäker på hur mycket effekt du behöver till din pool? Ring oss eller någon av våra återförsäljare före köpet för bedömning av kapacitetsbehovet. * 1) Värmeeffekt/COP uppmätt vid 24ºC / 19ºC utomhustemp. Inkommande vattentemp. 27ºC, utgående vatten temp 29 ºC. ** 2) Ljudnivån är uppmätt vid 1 meters avstånd från värmepumpen. *** 3) Uppvärmningsvolymen som anges gäller om poolen är isolerad och övertäckt nattetid. I andra fall bör en återförsäljare konsulteras före köp för bedömning av kapacitetsbehovet.

7 Värmepump Luft/Luft Vinc 4, Estus 4 6

8 Vinc 4 Värmepump Luft/Luft Din andra värmepump. Luft/Luft Värmepumpen Vinc 4 är en luft/luft värmepump som ger dig en god besparing och ökad komfort till en låg investering. En utmärkt basmodell för mindre byggnader så som garage, ekonomihus, gästhus och mindre fritidshus. Vinc 4 ger dig helt enkelt möjlighet att spara pengar i fler hus än boningshuset. Att installera denna ger dig COP 3,63, dvs för varje krona du stoppar in i värmepumpen får du tillbaka 3,63 kr. Vinc 4 är utrustad med +8 funktion. Det gör att du enkelt kan skona din fastighet med en bra underhållsvärme. Perfekt funktion för gästhus, fritidshus oc h garage när du inte är där. Inställt med 1 knapptryck. Kompressor som är tillverkad av Toshiba. Förutom värmefunktionen så kan du även varma dagar använda kylnings- eller avfuktningsprogrammet i värmepumpen. Utrustad med trågvärmare och en avancerad teknik som behovsstyr avfrostningarna för maximal besparing. Designen av Vinc 4 är stilfull. Du ser aktuell temperatur och valt program på innedelen. 4 års garanti. Produktfakta Utrustad med avfrostningsteknik som ger dig en bra besparing året runt. Framtagen för ett nordiskt klimat med specialchassi och elektrisk trågvärmare ger dig en värmepump med garanterad drift ned till -20. Värmekapacitet: 4,1 kw Energiklass: A COP: 3,63 Anslutningseffekt: 1130 Spänning: 1 fas, V~, 50Hz Kompressor: Toshiba Rotary Lämplig säkring: 10A Ljudnivå inne: 39/37/34 db(a) Ljudnivå utedel: 54 db(a) Omgivande temperatur: Tänk på! Oavsett vilken värmepump som du väljer så är placeringen viktig. Tillsammans med våra återförsäljare och installatörer så hittar vi en optimal placering för en så hög värmespridning som möjligt.

9 Estus 4 Värmepump Luft/Luft Sveriges mest prisvärda värmepump. Luft/luft Värmepumparna i Estus serien är här. En luft/luft värmepump full av den senaste tekniken ger en av marknadens absolut bästa prestanda. Estus 4 är valet för dig med ett lite mindre hus. Alla modellerna i Estus familjen är utrustade med +8 funktion. Det gör att du enkelt kan påfrestningarna på din fastighet med en bra underhållsvärme. Perfekt för gästhus, fritidshus och garage när du inte är där. Inställt med 1 knapptryck. Estus värmepumparna har allt som den senaste utvecklingen kan erbjuda. Kompressorn är t.ex. en avancerad 180 Twin Rotary kompressor från Toshiba. Detta tillsammans med värmepumpens varvtalsstyrda utomhusfläkt gör att du får mindre vibrationer tillsammans med tystare och mer energisnål drift. Den är också utrustad med den populära funktionen Follow Me. Det innebär att du enkelt med fjärrkontrollen kan växla från innedelens temperatursensor till den som sitter i fjärrkontrollen. Perfekt om du har en lite svårare planlösning. Designen av Estus pumparna är svår att inte tycka om, Rena, enkla och vita drag gör dem lättplacerade i ditt hem. Aktuell temperatur, arbetsfrekvens och valt program visas elegant genom en stilren LCD display. 4 års garanti. Produktfakta Estus 4 är utrustad med den senaste avfrostningstekniken med elektronisk expansionsventil, överdimensionerad förångare paketerat i ett specialchassi med extra isolerade komponenter och flera elektroniska värmare. Detta ger dig en garanterad drift ned till -20. Värmekapacitet: 0,7-4,2 kw Energiklass: A COP: 5,23 Anslutningseffekt: Spänning: 1 fas, V~, 50Hz Kompressor: Toshiba Twin-Rotary DC inverter Elektronisk expansionsventil: Ja Lämplig säkring: 10A Ljudnivå inne: 26 db(a) Ljudnivå utedel: 53 db(a) Omgivande temperatur: Tänk på! Oavsett vilken värmepump du väljer så är placeringen viktig. Tillsammans med våra återförsäljare och installatörer så hittar vi en optimal placering för en så hög värmespridning som möjligt.

10 Estus 5 Värmepump Luft/Luft Mest för pengarna. Luft/luft Värmepumparna i Estus serien är här. En luft/luft värmepump full av den senaste tekniken ger en av marknadens absolut bästa prestanda. Estus 5 är valet för dig med ett lite större hus. Estus 5 är utrustad med +8 funktion. Det gör att du enkelt kan minska påfrestningarna på din fastighet med en bra underhållsvärme. Perfekt funktion för gästhus, fritidshus och garage när du inte är där. Inställt med 1 knapptryck. Estus värmepumparna har allt som den senaste utvecklingen kan erbjuda. Kompressorn är t.ex. en avancerad 180 Twin Rotary kompressor från Toshiba. Detta tillsammans med värmepumpens varvtalsstyrda utomhusfläkt gör att du får mindre vibrationer tillsammans med tystare och mer energisnål drift. Den är också utrustad med den populära funktionen Follow Me. Det innebär att du enkelt med fjärrkontrollen kan växla innedelens temperatursensor till den som sitter i fjärrkontrollen. Perfekt om du har en lite svårare planlösning. Designen av Estus pumparna är svår att inte tycka om, Rena, enkla och vita drag gör dem lättplacerade i ditt hem. Aktuell temperatur, arbetsfrekvens och valt program visas elegant genom en stilren LCD display. 4 års garanti. Produktfakta Estus 5 är utrustad med den senaste avfrostningstekniken med elektronisk expansionsventil, överdimensionerad förångare paketerat i ett specialchassi med extra isolerade komponenter och flera elektroniska värmare. Detta ger dig en garanterad drift ned till -20. Värmekapacitet: 0,7-5,1 kw Energiklass: A COP: 4,4 Anslutningseffekt: Spänning: 1 fas, V~, 50Hz Kompressor: Toshiba Twin-Rotary DC inverter Elektronisk expansionsventil: Ja Lämplig säkring: 10A Ljudnivå inne: 27 db(a) Ljudnivå utedel: 53 db(a) Omgivande temperatur: Tänk på! Oavsett vilken värmepump du väljer så är placeringen viktig. Tillsammans med våra återförsäljare och installatörer så hittar vi en optimal placering för en så hög värmespridning som möjligt.

11 Estus 6 Värmepump Luft/Luft Valet för dig som kräver allt. Kraft, design och teknik. Luft/luft Värmepumparna i Estus serien är här. En luft/luft värmepump full av den senaste tekniken ger en av marknadens absolut bästa prestanda. Estus 6 är valet för dig med ett stort hus. Alla modellerna i Estus familjen är utrustade med +8 funktion. Det gör att du enkelt kan minska påfrestningarna på din fastighet med en bra underhållsvärme. Perfekt för gästhus, fritidshus och garage när du inte är där. Inställt med 1 knapptryck. Estus värmepumparna har allt som den senaste utvecklingen kan erbjuda. Kompressorn är t.ex. en avancerad 180 Twin Rotary kompressor från Toshiba. Detta tillsammans med värmepumpens varvtalsstyrda utomhusfläkt gör att du får mindre vibrationer tillsammans med tystare och mer energisnål drift. Den är också utrustad med den populära funktionen Follow Me. Det innebär att du enkelt med fjärrkontrollen kan växla innedelens temperatursensor till den som sitter i fjärrkontrollen. Perfekt om du har en lite svårare planlösning. Designen av Estus pumparna är svår att inte tycka om, Rena, enkla och vita drag gör dem lättplacerade i ditt hem. Aktuell temperatur, arbetsfrekvens och valt program visas elegant genom en stilren LCD display. 4 års garanti. Produktfakta Estus 6 är utrustad med den senaste avfrostningstekniken med elektronisk expansionsventil, överdimensionerad förångare paketerat i ett specialchassi med extra isolerade komponenter och flera elektroniska värmare. Detta ger dig en garanterad drift ned till -20. Värmekapacitet: 0,8-6,0 kw Energiklass: A COP: 3,8 Anslutningseffekt: Spänning: 1 fas, V~, 50Hz Kompressor: Toshiba Twin-Rotary DC inverter Elektronisk expansionsventil: Ja Lämplig säkring: 16A Ljudnivå inne: 27 db(a) Ljudnivå utedel: 55 db(a) Omgivande temperatur: Tänk på! Oavsett vilken värmepump du väljer så är placeringen viktig. Tillsammans med våra återförsäljare och installatörer så hittar vi en optimal placering för en så hög värmespridning som möjligt.

12 Värmepump Luft/Vatten Aquazen 8, 12, Indol 190

13 Aquazen 8 Värmepump Luft/Vatten Ett system Alla behov. Framtidsäkrat. Aquazen luft/vatten värmepumpar från Nevica är hjärtat av ditt hus uppvärmning. Den ger dig och din plånbok en besparing med upp till 70 %. Värmepumpen drivs genom köldmedie R410 som sammankopplar inne- och utedelen. Det gör att frysrisken för ditt system upphör. Du får genom systemet både tappvarmvatten och uppvärmning till ditt hus. Systemet består av 3 delar. En utedel som monteras utomhus på ett markstativ, en innedel för montage i exempelvis tvättstugan och en varmvattenberedare om 300 liter i rostfritt stål. Aquazen värmepumparna är förberedda för solenergi. Tanken som medföljer i standardpaketet kan kopplas ihop med solpaneler, en trygghet för framtiden. Till och med styrsystemet för solenergi är inbyggt från början. Så oavsett vad du väljer för ditt hus så är du redo! Flera smarta funktioner finns i värmepumpen. Ett inbyggt anti-legionella system gör att värmepumpen på exempelvis veckobasis höjer tankens temperatur till upp 70. Vid 70 dör legionella bakterien direkt. Vid extremt kalla vinterperioder finns en backup värmare om 8 kw inbyggd i värmepumpens innedel som stöd när den effektiva värmeväxlaren inte räcker till. Aquazen är både enkel att installera och underhålla. Den kan installeras både i befintliga och nya hus. Jämfört med bergvärme ger Aquazen dig en låg investeringskostnad då det inte behövs någon borrning eller omfattande schaktning. 4 års garanti. Produktfakta Utrustad med den senaste avfrostningstekniken. Elektronisk expansionsventil, överdimensionerad förångare paketerat i ett specialchassi med extra isolerade komponenter och flera elektroniska värmare ger driftsäkerhet. Garanterat ned till -20. Värmekapacitet: 8 kw Energiklass: A COP: 3,9 Anslutningseffekt: Spänning: 1 fas, V~, 50Hz / 3 fas, V~, 50Hz Kompressor: Mitsubishi Twin Rotary DC inverter Elektronisk expansionsventil: Ja Lämplig säkring: 16A Ljudnivå inne: 32 db(a) Ljudnivå utedel: 58 db(a) Tankvolym/Material: 300 liter Rostfritt stål Omgivande temperatur: Tänk på! Dimensionera rätt. Tillsammans med vår återförsäljare går vi igenom ditt behov och dina förutsättningar. Vi diskuterar val så som placering av värmepumpen, anslutningar för solenergi, var du bor geografiskt, husets ålder, byggnadssätt och den historiska energiförbrukningen exklusive hushållsel.

14 Aquazen 12 Värmepump Luft/Vatten Ett system Alla behov. Framtidsäkrat. Aquazen luft/vatten värmepumpar från Nevica är hjärtat av ditt hus uppvärmning. Aquazen ger dig och din plånbok en besparing med upp till 70 %. Aquazen 12 är modellen för dig med ett större hus. Värmepumpen drivs genom köldmedie R410 som sammankopplar inne- och utedelen. Det gör att frysrisken för ditt system upphör. Du får genom systemet både tappvarmvatten och uppvärmning till ditt hus. Systemet består av 3 delar. En utedel som monteras utomhus på ett markstativ, en innedel för montage i exempelvis tvättstugan och en varmvattenberedare om 300 liter i rostfritt stål. Aquazen värmepumparna är förberedda för solenergi. Tanken som medföljer i standardpaketet kan kopplas ihop med solpaneler, en trygghet för framtiden. Till och med styrsystemet för solenergi är inbyggt från början. Så oavsett vad du väljer för ditt hus så är du redo! Flera smarta funktioner finns i värmepumpen. Ett inbyggt anti-legionella system gör att värmepumpen på exempelvis veckobasis höjer tankens temperatur till upp 70. Vid 70 dör legionella bakterien direkt. Vid extremt kalla vinterperioder finns en backup värmare om 8 kw inbyggd i värmepumpens innedel som stöd när den effektiva värmeväxlaren inte räcker till. Aquazen är både enkel att installera och underhålla. Den kan installeras både i befintliga och nya hus. Jämfört med bergvärme ger Aquazen dig en låg investeringskostnad då det inte behövs någon borrning eller omfattande schaktning. 4 års garanti. Produktfakta Utrustad med den senaste avfrostningstekniken. Elektronisk expansionsventil, överdimensionerad förångare paketerat i ett specialchassi med extra isolerade komponenter och flera elektroniska värmare ger driftsäkerhet. Garanterat ned till -20. Värmekapacitet: 12 kw Energiklass: A COP: 4,3 Anslutningseffekt: 5,4 kw Kompressor: Mitsubishi Twin Rotary DC inverter Elektronisk expansionsventil: Ja Tänk på! Lämplig säkring: 20 A Ljudnivå inne: 32 db(a) Ljudnivå utedel: 54 db(a) Tankvolym/Material: 300 liter Rostfritt stål Omgivande temperatur: Dimensionera rätt. Tillsammans med vår återförsäljare går vi igenom ditt behov och dina förutsättningar. Vi diskuterar val så som placering av värmepumpen, anslutningar för solenergi, var du bor geografiskt, husets ålder, byggnadssätt och den historiska energiförbrukningen exklusive hushållsel.

15 Indol 190 Hybrid Varmvattenberedare En besparing blir knappast enklare. Nästa generations varmvattenberedare. Indol-190 är en unik produkt som ger dig nya möjligheter att spara pengar och utsläpp. Indol-190 är helt enkelt en varmvattenberedare med inbyggd luft/vatten värmepump, allt integrerat för en kompakt och enkel installation. Indol-190 gör att du kan spara upp till 70 % av dina kostnader för tappvarmvatten. Visste du att svenska bostäders varmvattenberedare är de högsta energianvändarna efter uppvärmningskostnaden? I en familj på fyra personer går kilowattimmar energi per år till varmvatten*. Det finns alltså stora besparingar att göra. Den senaste tidens stigande energipriser har drivit fram tekniken av varmvattenberedarna till nya effektiva, energibesparande produkter. Indol-190 är resultatet av den utvecklingen. Den ger en stor besparing utan att du behöver minska ditt varmvattenuttag. Indol-190 är en avancerad hybrid varmvattenberedare med inbyggd värmepump kombinerad med traditionella elektriska element. Dessa kan kopplas in i elvärmeläge eller som Booster om så önskas. Semesterläget som är enkelt inställt och erbjuder dig möjligheten att, om du vill, stänga av varmvattenberedare under en period för att, tex 6 timmar innan hemkomst slå igång. Hybrid varmvattenberedare är utrustad med övertrycksventil, en emaljerad tank för temperaturer upp till 70 och har smarta funktioner så som ett inbyggt anti-legionella system som gör att värmepumpen, på veckobasis, går in och höjer tankens temperatur till upp 70. Vid 70 dör legionella bakterien direkt. *enligt Energimyndigheten Produktfakta Indol-190s konstruktion gör att du flexibelt kan installera din varmvattenberedare. Luftintag och luftutblås kan förlängas upp till 5 meter med 160 mm kanaler/slangar. Du styr Indol-190 enkelt via en avancerad men lätthanterlig LCD display. Värmekapacitet: 3 kw Energiklass: A COP: 3,6 Anslutningseffekt: 515 W Spänning: 1 fas, V~, 50Hz Tänk på! Kompressor: Toshiba Mått: Ф mm Ljudnivå: 48 db(a) Tankvolym/Material: 190 liter, Emaljerad. Omgivande temperatur: Gör rätt val. Tillsammans med vår återförsäljare går vi igenom dina behov och förutsättningar. Innan du skaffar en hybrid varmvattenberedare så är en översyn av husets uppvärmningssystem en viktigare investering.

16 Fläktkonvektorer Tersi 25, 30

17 Tersi 2.5, 3.0 Fläktkonvektorer Skön värme - stora besparingar. Tersi vattenuppvärmda fläktkonvektorer är ett utmärkt val för dig som gått över till luft/vatten värmepump. Fläktkonverktorn arbetar med en låg framledningstempertur som gör att du kan maximera effekten på luft/vatten värmepumpen. Fungerar både för uppvärmning och/eller kyla. De tystgående fläktkonvektorerna är förpackade i en snyggt och sobert chassi med luftintag i botten, det effektiva luftfiltret kan enkelt göras rent och skapar en bra inomhusmiljö. Den robusta stommen i galvaniserat stål är perfekt för verkligheten och hanterar den vardagliga stötarna på ett bra sätt samt förhindrar korroision. Finns i 2 storlekar och har kondensuppsamlare som standard. Kan fås med tillbehör som elektronisk styrning. Vägg eller golvmontering standard. Leveras standard med fötter för golvmontage utan styrning. Produktfakta Reducera dina uppvärmningskostnader genom att installera en fläktkonvektor med 3st fläkthastigheter och läg till elektronisk styrning. Ett enkelt och smart sätt att spara pengar och få en renare inomhusmiljö. Passar golv/vägg/tak montage. Tersi 2.5 Tersi 3.0 Luftmängd m3/h Spänning: 44 watt Värmeeffekt (W) 2530 Kyleffekt (W) 1870 Ljud (db)* 35/32/30 Ljud (db)** 26/23/21 Mått BxHxD (mm) Luftmängd m3/h Spänning: 45 watt Värmeeffekt (W) 3490 Kyleffekt (W) 2530 Ljud (db)* 37/34/32 Ljud (db)** 28/25/23 Mått BxHxD (mm) *Enligt IEC ,EUROVENT6/C/ **Ljudtrycksnivån är uppmätt i rum med volymen 100 m3 och i efterklangsfältet (efterklangstid 0,5 sekunder). Värmeeffekt vid 50/40-20 C. Kyleffekt vid 7/12-27 C, 50% Rh och maxhastighet. Tänk på! Att montera en fläktkonvektor i det utrymmet där tidigare pannan varit monterad är perfekt för återföra värmen som tidigare skapades genom överskottsvärmen från gamla pannan.

18 Solenergi Solvo 2.0, Ago

19 Solvo 2.0 Solpanel Gratis energi halva året? Solen är gratis och det ska vi använda. Tekniken för solenergi har de senaste åren tagit enorma framsteg. Vår plana solfångare Solvo 2,0 är till för att värma ditt tappvarmvatten och ge värme till husets värmesystem. En bra dimensionerad anläggning från oss ger er gratis varmvatten från april till september. Resten av året så kan du komplettera med värmepump eller likande energislag, fast det ska tilläggas att en Solvo 2,0 ger även energi en kall vinterdag. Långsiktighet - Våra solpaneler är tillverkade med den senaste tekniken och har bland det tyskpatenterade absorptionsmaterialet TiNOX. Det ger en hög effektivitet även mulna dagar. En tjock aluminiumram tillsammans med det tjocka härdade glaset säkerställer en livstid om 25 år och, bäst av allt - knappt något underhåll! Solva 2,0 är solarkey godkänd ett bevis på hög kvalitet och effektivitet. Tillbaka på skatten - Staten ger bidrag för dig som investerar i solvärme genom ROT-avdrag på arbetskostnaden. Produktfakta En installerad solanläggning kommer att förlänga livstiden på ditt befintliga uppvärmningssystem genom lägre antal drifttimmar. Enkelt, energismart med minimalt underhåll. Längd: 2000 mm Bredd: 1000 mm Djup: 95 mm Absorptionsbeläggning: TiNOX Årsutbyte enligt Boverket: 700 kwh vid 50 C per modul Vikt: 39 kg Tänk på! Dimensioneringen kan uppskattas till 1 st panel per person i hushållet men kan variera. Kontakta oss och berätta om vilken typ av hus, tak samt uppvärmningssätt du har så ska vi hjälpa dig att dimensionera och installera den outtömliga energikällan som inte kostar en krona efter installation.

20 Ago Drivpaket med styrning. Begriplig styrning utan konstigheter. Drivpaket AGO består av 2 st delar. En styrenhet som praktiskt monteras där den är enkel att komma åt och 1 st pumpstation med 2 st inbyggda cirkulationspumpar. Styrenheten för solsystemet är lätt att begripa och ställa in genom tydliga symboler och knappar. AGO ser till att systemet startas när det finns värme att hämta i solfångarna. Med hjälp av pumpstationen förflyttas värmen till ackumulatortanken eller liknande för att kunna ta tillvara energin från solvärmeanläggningen. När solen inte är lönsam (kallare än tanken) så stänger styrenheten automatiskt av flödet. Enkelt med automatik. Du som användare kan enkelt se på displayen hur systemet arbetar och vad tankens respektive solsystemets temperatur är. Besparing i realtid. AGO systemet är framför allt till för våra kunder som vill koppla in solenergi på sitt befintliga system. Pumpstationens uppgift är även att höja systemets prestanda (avluftare) samt att genom säkerhetsventilen undvika onödiga påfrestningar på systemet. Produktfakta Utrustad med stabil beprövad mjukvara styr du enkelt och bekvämt din solvärmeanläggning med denna styrenhet och pumpstation. Systemet är byggt att ge maximal säkerhet och funktion. Styrenhet Dimension: mm Tänk på! Pumpstation Dimension: mm För att få ett komplett solvärmesystem behövs en pumpstation/drivpaket, en solfångare, en värmeväxlare, en värmebärare, rör och isolering samt en styrenhet till detta. Vi förklarar gärna mer begripligt för dig hur det fungerar.

21 Tillbehör Ett urval

22 Tillbehör Ett urval Hela vägen - Enklare installation. Vi erbjuder våra kunder ett noga utvalt sortiment av tillbehör för din installation. Tillbehören underlättar för dig som kund - allt kommer på samma leverans och din investering kan installeras i tid. Vi kallar det one-stop-shop och tycker att det är självklart.

23 Vårt nätverk och team Nevica är stolta över sitt team av duktiga medarbetare vars syfte är att utveckla och leverera nya produkter och lösningar som kan hjälpa våra kunder att skydda sin fastighet och spara pengar. Vi är en ambitiösa och entusiastiska över att sätta våra kunskaper och färdigheter på prov för dig. Vi delar mer än gärna med oss av kunskaper och erfarenheter till dig som kund. Vi har en historia av att leverera smarta och innovativa värmepumpar till våra kunder och återförsäljare. Samtliga produkter följer kvalitetsstandarder och miljöstandarder som t ex Six Sigma, ISO 90001, ISO samt ROHS direktivet. Vi testar och certifierar alla produkter hos ledande europeiska testningsinstitut som tyska TÜV samt brittiska Intertek. Behöver du hjälp så är den inte längre än ett telefonsamtal bort. Vi finns lokalt representerade över hela landet. Våra tekniker arbetar med våra produkter varje dag och deras kompetens är svåröverträffad. Ring eller maila oss så vi kan göra ett hembesök eller se våra produkter i någon av våra återförsäljares utställningar. Medlem i:

24 Teknisk data Unda Modell UNDA-8 Strömförsörjning Ph-V-hz Värmeläge Utgående vatten temp ºC Standard 28ºC, 10ºC~35ºC Kylläge Utgående vatten temp ºC Standard 28ºC, 20ºC~30ºC Värmeläge Kapacitet kw 8 Energiförbrukning kw 1.52 Omgivande temperatur ºC -7ºC~38 COP kw/kw 5.27 Kylläge Kapacitet kw 5.8 Energiförbrukning kw 1.5 Omgivande temperatur ºC 15ºC~43 COP kw/kw 3.9 Mått & Vikt Enhetsmått (W*H*D) mm 1015*705*385 Förpackningsmått (W*H*D) mm 1095*755*455 Netto/Brutto vikt kg 66/75 Ljudnivå db(a) 58 Köldmedietyp Kg R410A/1.25 Vatten sidan Inkommande vatten rör mm ФDN50 Utgående vatten rör mm ФDN50 Dräneringsrör diameter mm ФDN25 Max. tryck MPa 0.4 Compressor Typ Toshiba Rotary Anmärkning 1. Testdata: Värmeeffekt / COP uppmätt vid 24ºC / 19ºC utomhustemp. Inkommande vattentemp.: 27ºC. Utgående 29ºC

25 Teknisk data Vinc, Estus Modell Vinc 4 Estus 4 Estus 5 Estus 6 Strömförsörjning Ph-V-Hz 1, V~,50Hz 1, V~,50Hz 1, V~,50Hz 1, V~,50Hz Värme Kapacitet kw 4,1 2,9 (0,8~4,2) 3,8(0,8~5,1) 5,3 (0,8~6,0) Energiförbrukning W (190~1150) 870(220~1300) 1460(380~1750) COP W/W Kyla Kapacitet kw 3,5 2,6 (0,7-3,4) 3,5 (0,8-4,0) 5,0 (0,8-5,3) Energiförbrukning W (180~1100) 840(210~1250) 1460(380~1750) Kompressor Typ Rotary On/Off Twin-Rotary DC inverter Twin-Rotary DC inverter Twin-Rotary DC inverter Märke Toshiba Toshiba Toshiba Toshiba Fläktmotor, innedel Märke Welling Panasonic Panasonic Panasonic Effekt W Inomhus luftflöde (Hi/Mi/Lo) m3/h /700/ /720/ /750/620 Inomhus ljudnivå (Hi/Mi/Lo) db(a) 39/37/34 39/32/26 39/33/27 41/33/27 Innedelen Mått (W*H*D) mm 790X265X198 mm 850*305* *305* *305*225 Förpackningsmått (W*H*D) mm 875X335X265 mm 945*385* *385* *385*313 Netto/Brutto vikt Kg 9 / 11 kg 10.5/ / /13.5 Fläktmotor, utedel Märke Welling Panasonic Panasonic Panasonic Effekt W Utomhus luftflöde m3/h Utomhus ljudnivå db(a) Utomhusdelen Mått (W*H*D) mm 780X250X *590* *590* *590*285 Förpackningsmått (W*H*D) mm 910X335X *645* *645* *645*355 Netto/Brutto vikt Kg 33 / 35 37/40 37/40 37/40 Köldmedietyp R410A g Rörstorlek (tum) Vätske sida/ Gas sida mm Ф6.35/Ф9.53 Ф6.35/Ф9.53 Ф6.35/Ф9.53 Ф6.35/Ф12.7 Max. längd av rör m Max. höjdskillnad m Rek. säkring (A) 10A 10A 10A 16A

26 Teknisk data Aquazen Inomhusenheten AQUAZEN-80 AQUAZEN-12 Strömförsörjning Ph-V-Hz 1-220~ ~ ~ hz Funktioner Typ Värme & Kyla (Reversibel) Värme & Kyla (Reversibel) Uppvärmning ºC 20~55 20~55 Kylning ºC 5~22 5~22 Tappvarmvatten ºC 40~60 40~60 Ljudnivå db(a) Mått & Vikt Enhetsmått (W*H*D) mm Förpackningsmått mm (W*H*D) Netto/Brutto vikt kg 63/75 65/71 Värmeelement Storlek kw 9 9 Antal 1 1 Vatten anslutning Inkommande mm DN32 DN32 Utgående mm DN32 DN32 Utomhusenheten AQUAZEN-80 AQUAZEN-12 Strömförsörjning Ph-V-Hz 1-220~ ~ hz Värme Kapacitet kw 8 12 COP kw/kw Omgivande temp ºC -20~43-20~43 Kyla Kapacitet kw COP kw/kw Omgivande temp ºC 15~43 15~43 Mått & Vikt Enhetsmått (W*H*D) mm Förpackningsmått mm (W*H*D) Netto/Brutto vikt kg 66/85 95/100 Ljudnivå db(a) Köldmedie Typ kg R410a R410a/2.7 Tryck MPa 4,4 4,4 Kompressor Typ Rotary Rotary Märke Mitsubishi Mitsubishi Fläktmotor Märke Welling Welling Vatten tank AQUAZEN-80 AQUAZEN-12 Strömförsörjning Ph-V-Hz 1-220~ ~ Volym Ltr Dimension (D H) mm Ф Ф Förpackningsmått (W H D) mm Netto/Brutto vikt kg 75//84 75//84 Värmeelement kw Tank material Rostfritt SUS304 SUS304 Anslutningar Vatten in mm ФDN20 ФDN20 Vatten ut mm ФDN20 ФDN20 Säkerhetsventil MPa ФDN20 ФDN20 Solslinga Mått mm*mm 22*0.8 22*0.9 Längd m Material SUS316L SUS316L Mått ingående mm DN20 DN20 Mått utgående mm DN20 DN20 Drivenhet för Sol (Tillbehör) AQUAZEN-80 AQUAZEN-12 Strömförsörjning Ph-V-Hz 1-220~ ~ Enhetsmått (W H D) mm Förpackningsmått (W H D) mm Netto/Brutto vikt kg 8/10 8/10 Testdata: 1. Värmeläge: Omgivande temp. 7/6ºC(DB/WB), Returtemp. 30ºC, Utgående temp. 35ºC. 2. Kylläge: Omgivande temp. 35/24ºC(DB/WB), Retur temp. 12ºC, Utgående temp. 7ºC.

Värmepump för klimatets skull. Allt hänger ihop

Värmepump för klimatets skull. Allt hänger ihop Välj rätt värmepump Innehåll Värmepump för klimatets skull 3 Allt hänger ihop 3 Så fungerar värmepumpen 4 Kolla värmefaktorn för hela året 6 Gör en ärlig kalkyl 7 Välj utifrån ditt hus 8 Värmen sprider

Läs mer

LESOL solvärme Vår erfarenhet - Din trygghet. Vår erfarenhet - Din trygghet. Tel: 031-301 97 97 www.lesol.se. Katalog nr 3

LESOL solvärme Vår erfarenhet - Din trygghet. Vår erfarenhet - Din trygghet. Tel: 031-301 97 97 www.lesol.se. Katalog nr 3 LESOL solvärme Tel: 031-301 97 97 www.lesol.se Katalog nr 3 1 Solens möjligheter Klimatförändringar på grund av våra utsläpp av växthusgaser är idag verklighet. Med användning av rätt teknik som t ex solenergi

Läs mer

Öka din lönsamhet och förbättra miljön - bli en HYSS- återförsäljare! HYSS - ett nytt värmesystem med solen som drivkraft - året om!

Öka din lönsamhet och förbättra miljön - bli en HYSS- återförsäljare! HYSS - ett nytt värmesystem med solen som drivkraft - året om! Öka din lönsamhet och förbättra miljön - bli en HYSS- återförsäljare! HYSS - ett nytt värmesystem med solen som drivkraft - året om! Free Energy etablerades 2009 och har i dag verksamhet i Norge, Sverige

Läs mer

solvärme Vår erfarenhet - Din trygghet Tel 0520-44 42 00 www.lesol.se Katalog nr 5

solvärme Vår erfarenhet - Din trygghet Tel 0520-44 42 00 www.lesol.se Katalog nr 5 solvärme Tel 0520-44 42 00 www.lesol.se Katalog nr 5 Solens möjligheter Klimatförändringar på grund av våra utsläpp av växthusgaser är idag verklighet. Med användning av rätt teknik som t ex solenergi

Läs mer

ANNONS HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS OM ENERGI FRÅN MEDIAPLANET ANNONS. Energiguiden. En annonsbilaga från Mediaplanet

ANNONS HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS OM ENERGI FRÅN MEDIAPLANET ANNONS. Energiguiden. En annonsbilaga från Mediaplanet ANNONS HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS OM ENERGI FRÅN MEDIAPLANET ANNONS Energiguiden En annonsbilaga från Mediaplanet DECEMBER 2004 Hur påverkar jag mitt elpris? Sedan 1996 har vi en ny elmarknad i Sverige

Läs mer

Solenergi Hållbart & gratis!

Solenergi Hållbart & gratis! Solenergi Hållbart & gratis! Redaktion Projektledning: Energikontoret Skåne och Hållbar utveckling Väst. Författare: Lena Gunnarsson, Johan Nyqvist, Thomas Lundberg (LIA-student), Caroline Wendel, Anna

Läs mer

Solenergi Hållbart & gratis!

Solenergi Hållbart & gratis! Solenergi Hållbart & gratis! Redaktion Projektledning: Energikontoret Skåne Författare: Lena Gunnarsson, Johan Nyqvist, Thomas Lundberg (LIA-student) och Caroline Wendel, Energikontoret Skåne Referensgrupp:

Läs mer

I N N E H Å L L Välkomsthälsning Pellets som idé Ekonomi Bekvämlighet Miljöperspektiv Teknik Samtal med pelletseldare familjen Olsson

I N N E H Å L L Välkomsthälsning Pellets som idé Ekonomi Bekvämlighet Miljöperspektiv Teknik Samtal med pelletseldare familjen Olsson INNEHÅLL Välkomsthälsning 2 Pellets som idé 4 Ekonomi 8 Bekvämlighet 10 Miljöperspektiv 12 Teknik 14 Samtal med pelletseldare familjen Olsson 16 En pelletsinstallation steg för steg 18 En pelletspanna,

Läs mer

VÄRMEGUIDEN FÖR VILLAÄGARE

VÄRMEGUIDEN FÖR VILLAÄGARE VÄRMEGUIDEN FÖR VILLAÄGARE 10 svar du måste ha INNAN du väljer ny uppvärmning Av: Stefan Nilsson, www.varmahus.se Tack för att du skickat efter Värmeguiden! Eftersom jag jobbat länge med värmefrågor och

Läs mer

Sveriges största leverantör av kompositpooler

Sveriges största leverantör av kompositpooler Pool och pooltak från Spa o Bad Sveriges största leverantör av kompositpooler Pooler av mycket hög kvalitet Pooltak, värmepumpar och alla tillbehör du behöver Spa o Bad har sålt pooler sedan 1991 www.spaobad.com

Läs mer

Elspararguiden. Fler guider på nätet. bästa valen. Testa bilenmed hos bilhandlaren. försäkring. Nya guider varje vecka: www.aftonbladet.

Elspararguiden. Fler guider på nätet. bästa valen. Testa bilenmed hos bilhandlaren. försäkring. Nya guider varje vecka: www.aftonbladet. Fler guider på nätet Vik här Vik Vik här här publicerad publicerad februari mars 2009 2009!! r a t p s p i l a l s n i e r s p u t v i a s n u ä l j ExTk bästa valen Köpa 25 begagnad bil Elspararguiden

Läs mer

Flygt LTA - lätt trycksatta avloppssystem

Flygt LTA - lätt trycksatta avloppssystem Water & Wastewater Flygt LTA - lätt trycksatta avloppssystem Effektiva pumplösningar för småhus Innehåll Flygt LTA lätt trycksatta avloppssystem... 3 Flygt LTA för hushåll Baspaket... 6 Flygt LTA för professionella

Läs mer

Tryckluftsprodukter. Kvalitet, prestanda och säkerhet. tryckluft

Tryckluftsprodukter. Kvalitet, prestanda och säkerhet. tryckluft Tryckluftsprodukter Kvalitet, prestanda och säkerhet tryckluft Med nästan 60 år i branschen finns CEJN över hela världen och vi är stolta över att vi fortfarande är made in Sweden. DETTA ÄR CEJN SNABBKOPPLINGAR

Läs mer

Rent vatten utan bekymmer

Rent vatten utan bekymmer Rent vatten utan bekymmer KLARO minireningsverket med smart teknik Utvecklad för nordiska förhållanden Inga mekaniska delar i avloppet Ingen teknik som kräver ström i avloppet Ingen pump i avloppet Innehållsförteckning

Läs mer

Efter nästan 10 år är det på tiden att vi

Efter nästan 10 år är det på tiden att vi ANNONS Information om energi och miljö från Energi- och klimatrådgivarna i Hälsingland Energibilaga blir energisidor Efter nästan 10 år är det på tiden att vi förnyar oss. Visste du att den första Energibilagan

Läs mer

Solel är enkelt, kul, underhållsfritt

Solel är enkelt, kul, underhållsfritt Nätanslutna solcellsanläggningar Solel är enkelt, kul, underhållsfritt...och numera prisvärt 1 Mycket energi går åt i våra hem Idag används nära 40 % av Sveriges totala energi i våra bostäder, en energi

Läs mer

Bergvärme på djupet. Erik Björk José Acuña Eric Granryd Palne Mogensen Jan-Erik Nowacki Björn Palm Kenneth Weber

Bergvärme på djupet. Erik Björk José Acuña Eric Granryd Palne Mogensen Jan-Erik Nowacki Björn Palm Kenneth Weber Bergvärme på djupet Boken för dig som vill veta mer om bergvärmepumpar Erik Björk José Acuña Eric Granryd Palne Mogensen Jan-Erik Nowacki Björn Palm Kenneth Weber Bergvärme på djupet Boken för dig som

Läs mer

Varför är det viktigt att kunna kyla inomhus i det kalla klimat som vi har i Sverige?

Varför är det viktigt att kunna kyla inomhus i det kalla klimat som vi har i Sverige? Detta är en artikel i en serie som heter Energiverktygslådan och består av en förkortad populärversion av skriften Ta det kallt - strategier för komfortkyla. Ta det kallt Strategier för komfortkyla Brukarna

Läs mer

tryggt tryck I din butik januari 2011 Modern styrteknik för VA en vinnare på Öckerö [ TEMA Energi]

tryggt tryck I din butik januari 2011 Modern styrteknik för VA en vinnare på Öckerö [ TEMA Energi] B SVERIGE PORTO BETALT EFFEKT STOREL AB 463 83 LILLA EDET I din butik januari 2011 effekt nr 4 2010 ett magasin på elektrikernas sida ett magasin på elektrikernas sida nr 4 2010 10 sätt att få offentliga

Läs mer

Ver 1.01 2006-09-25. Bruksanvisning & Installationsmanual DS051:0609 KCC ARCTIC 10. med tillhörande elpanna

Ver 1.01 2006-09-25. Bruksanvisning & Installationsmanual DS051:0609 KCC ARCTIC 10. med tillhörande elpanna Bruksanvisning & Installationsmanual DS051:0609 KCC ARCTIC 10 med tillhörande elpanna Innehållsförteckning 1 INLEDNING...3 2 VÄRMEPUMP...3 2.1 TEKNISK BESKRIVNING...3 2.2 INSTALLATION...3 2.3 ELINSTALLATION...5

Läs mer

LÅGAN Rapport november 2014

LÅGAN Rapport november 2014 KONCEPTBUTIKEN SOM NÄRMAR SIG NOLL - FÖRSTUDIE LÅGAN Rapport november 2014 Sara Jensen, Svein Ruud, Lennart Rolfsman, Ulla Lindberg www.laganbygg.se www.laganbygg.se 2 Förord Föreliggande rapport har tagits

Läs mer

Att bygga energieffektivt fakta och råd om energi för dig som går i nybyggnadstankar

Att bygga energieffektivt fakta och råd om energi för dig som går i nybyggnadstankar Att bygga energieffektivt fakta och råd om energi för dig som går i nybyggnadstankar Innehållsförteckning Bygg framtidens hus redan idag... 5 Energianvändning i småhus... 6 Goda exempel... 8 Denna skrift

Läs mer

Att bygga energieffektivt fakta och råd om energi för dig som går i nybyggnadstankar

Att bygga energieffektivt fakta och råd om energi för dig som går i nybyggnadstankar Att bygga energieffektivt fakta och råd om energi för dig som går i nybyggnadstankar Denna skrift är framtagen inom ramen för projektet Informationsmaterial om energieffektiv nybyggnation av småhus som

Läs mer

Värme i villan vid el- och värmeavbrott

Värme i villan vid el- och värmeavbrott Råd till dig som äger enfamiljshus Värme i villan vid el- och värmeavbrott TRYGG ENERGIFÖRSÖRJNING FÖR DIG t ry g g e n e r g i f ö r s ö r j n i n g Olika sätt att hålla huset varmt vid ett längre el-

Läs mer

Äventyrsljus. »Energibranschen viktig för Sverige« Sveriges roligaste julbelysning finns i Dalarna. Upplevelse i Åre tog hem Ljuspriset 2013

Äventyrsljus. »Energibranschen viktig för Sverige« Sveriges roligaste julbelysning finns i Dalarna. Upplevelse i Åre tog hem Ljuspriset 2013 energismart Familjen Örtegren testar att leva i hållbart boende, där energikoll är i centrum. sidan 10 solenergi»energibranschen viktig för Sverige«Nordens största fasad av solceller ett av många projekt

Läs mer

Minska företagets energikostnader nu!

Minska företagets energikostnader nu! Minska företagets energikostnader nu! energieffektivisering för smart företagande och bättre miljöarbete EMIL 3 Energi & Ekonomi, Miljö, Industri & Långsiktighet Förord Vi vill med denna skrift inspirera

Läs mer

-enkelhet framför allt. Luleåenergi ELin

-enkelhet framför allt. Luleåenergi ELin ELin -enkelhet framför allt Lika självklart som du tycker att det är med en specificerad telefonräkning, lika självklart ska det vara att få en specificerad elräkning. Med den enkla ELin loggar du enkelt

Läs mer

Varför isolera? Bevara din energi

Varför isolera? Bevara din energi Varför isolera? Bevara din energi Se över klimatskärmen! Varför isolera? Ibland glöms det bort vilka stora effekter en bra isolerad bostad kan innebära i sparade energikostnader, bättre inomhusmiljö, ökat

Läs mer

Följande varumärken är basen i vårt sortiment av kvalitetsprodukter.

Följande varumärken är basen i vårt sortiment av kvalitetsprodukter. PRODUKTKATALOG 2014 JAN COMSTEDT AB är ett grossistföretag i marin- och industribranschen. Det startades 1983 av Jan Comstedt, med hans då trettioåriga erfarenhet av den svenska marinmarknaden. Nu 31 år

Läs mer

E C N A R T N N E A E K A M

E C N A R T N N E A E K A M MAKE AN ENTRANCE Inledning ITAB Shop Products är ett tillverknings- och exportföretag specialiserat på att leverera butiksutrustning som entrésystem och köledarprodukter till detaljhandelskunder och andra

Läs mer