HUSBIL. Den sköna tysta värmen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HUSBIL. Den sköna tysta värmen"

Transkript

1 HUSBIL Den sköna tysta värmen

2 Miljövänlig teknik för ditt välbefinnande. Aldes system med vattenburen värme ger dig en oöverträffad bekvämlighet. Utöver en jämn och tyst värme, får du dessutom möjligheter till flera smarta och komforthöjande lösningar i din husbil. Som exempel kan vi nämna vår vattenburna golvvärme som gör golvet varmt och behagligt även under kalla vinterdagar. En handduksvärmare på toaletten ger dig härligt varma handdukar efter duschen. Våra unika lösningar för förarmiljön i husbilen ökar din komfort under färd och förhindrar kallras vid vintercamping. Med många års erfarenhet av värmesystem för husbilar, arbetar vi ständigt på att utveckla våra produkter för ditt välbefinnande. Det gäller även säkerhet och miljö. Med en frostvakt till varmvattenberedaren och värme till vatten- och avloppstankar förhindrar du obehagliga överraskningar när temperaturen kryper under nollstrecket. Med vår värmeväxlare kopplas bilens och värmepannans värmesystem ihop det ger dig möjlighet att utnyttja värmen i bägge riktningarna, vilket gör att du sparar både miljö, pengar och energi. Vi använder gasol som huvudsaklig energikälla i vårt värmesystem. Gasol är inte bara högeffektivt, utan är också ett miljövänligt energival, fritt från stoft, tungmetaller, svavel eller andra föroreningar. Med Alde kan du njuta av komforten med lite bättre samvete. Vårt värmesystem är utvecklat hos oss i Skandinavien med ett kallt och hårt klimat. Det ställer krav på produkter som är pålitliga och som fungerar felfritt under alla väderförhållanden. Inget kan konkurrera med vattenburen värme. Vi anser att vattenburen värme är den bästa tekniken. Inga irriterande luftflöden som drar med sig damm och torkar ut luften. Inga obehagliga temperatursvängningar med plötsligt kallt och plötsligt varmt. Bara jämn och tyst värme som cirkulerar genom självkonvektionsteknik, som bygger på den enkla fysiologiska lagen att varm luft stiger och rör sig av sig själv. Smart och naturligt. Konvektorerna som är placerade utmed ytterväggarna värmer upp luften. Den stiger sedan uppåt och värmer upp väggar och möbler. Utöver oöverträffad värmekomfort får du i samma system varmvatten till dusch och pentry på ett effektivt och utrymmesbesparande sätt. Värmepannan är också utrustad med 230 volts elpatroner som kan användas separat eller ihop med gasolen. Automatiskt eller manuellt väljer du det mest optimala energislaget för tillfället praktiskt, effektivt och miljövänligt. Eftersom varm luft stiger, bildas det en luftspärr framför fönstren, som håller kylan borta. När luften nått taket, cirkulerar den ned mot golvet och värms åter upp av konvektorerna.

3 Digital manöverpanel Om värmepannan är hjärtat i systemet, så är den digitala manöverpanelen hjärnan. Manöverpanelen har pekskärm och användarvänlig meny med funktioner för utomhustemperatur, nattsänkning, timerstart, extern start etc. Här gör du inställningar av temperaturer och energikälla och kopplar in och justerar extra funktioner kopplade till värmepannan. Läs mer på sidan här intill. I vår DVD och på hemsidan finns en simulator där du kan testa manöverpanelen. Alde Värme Säker, ekonomisk Värmepanna Alde Compact 3010 Alde Compact 3010 är värmesystemets hjärta. Den producerar värme för både uppvärmning och tappvarmvatten. Tack vare den geniala och kompakta konstruktionen tar värmepannan väldigt liten plats. Den drivs antingen med gasol eller med el (230 volt). Den kan också drivas med gasol och el samtidigt när man har behov av maximal effekt, t.ex vid uppvärmning av kall husbil vintertid. Konvektorer och panelradiatorer Konvektorerna placeras längs ytterväggarna där de avger värme och omsluter miljön med en skyddande värmeridå som förhindrar drag. De finns i olika mått och utförande. Inbyggnadskonvektorer används ofta i stuvutrymmen och i trappsteg. Platta panelradiatorer finns för utrymmen där det är svårt att montera vanliga konvektorer, t.ex på toalett och i garderob. Tankvärme Alde s tankvärme skyddar dina vatten- och avloppstankar mot frostskador. Det finns ett flertal alternativ på installationer, t.ex. konvektorer som monteras mellan tankarna eller en rörslinga under tankarna som kopplas ihop med ordinarie värmesystem. Värmebooster med fläkt Värmeboostern används för snabb och riktad uppvärmning i t.ex. garderober för att torka fuktiga kläder och skor. Den finns i flera varianter. Den kraftigaste modellen är ett kompakt värmepaket bestående av ett effektivt värmebatteri med fläkt. Den lite mindre modellen består av en specialtillverkad konvektor med flera mindre fläktar som seriekopplas. För att ytterligare förbättra komforten i husbilen kan fläktkonvektorn monteras i golvet bakom sätena. Den uppströmmande varma luften skapar då en värmesköld mellan boningsdelen och förardelen. Det sparar energi och ger ökad komfort.

4 teknologi. och miljövänlig. Handduksvärmare Handduksvärmaren är traditionellt utformad för praktisk upphängning av handdukar. Värmeeffekten är så pass hög att den även fungerar bra för uppvärmning av toalettutrymmet. Det finns även modeller med termostat för individuell reglering av temperaturen. Frostkontroll Frostkontroll är en tömnings-/säkerhetsventil som automatiskt öppnar och tömmer varmvattenberedaren vid risk för frost (ca +3 C). Fungerar även som säkerhetsventil mot för högt vattentryck och som manuell avtappningsventil. Tappvarmvatten Värmepannan Alde Compact 3010 är utrustad med en varmvattenberedare av förrådstyp som gör att det alltid finns varmvatten till dusch och pentry. Varmvattenberedaren har en volym på över 8 liter vilket ger ca 15 liter färdigblandat duschvatten. Givetvis kan värmepannan sommartid producera enbart varmvatten. Golvvärme För att få ett helt komplett värmesystem med maximal komfort rekommenderar vi varmt vår golvvärme. Den består av rörslingor i golvet som kopplas ihop med det ordinarie värmesystemet. Värmespridningsplåtar gör att värmen sprids jämnt över hela golvet. Förarkomfort För en behaglig komfort i och omkring förar- och passagerarsätena finns specialanpassade konvektorer som kopplas till Alde s värmesystem. Andra alternativ är värmebooster eller fläktkonvektorer. Värmeväxlare Med en värmeväxlare i kombination med vårt vattenburna centralvärmesystem, kan bilmotorns kylsystem utnyttjas för upppvärmning och produktion av varmvatten. Värmen kan även köras i omvänd riktning tillsammans med en cirkulationspump på motorsidan och fungerar då som motorvärmare.

5 Styr värmen själv. Eller låt automatiken göra jobbet. Funktionell manöverpanel Värmesystemet har modern elektronik som ger dig möjlighet att styra allt själv eller att låta automatiken göra det mesta. Compact 3010 känner till exempel av om du är uppkopplad mot 230 volt och prioriterar då el som energikälla. Manöverpanelen är indelad i tre menykategorier: Informationsmeny. Här visas tid, temperatur samt vad som är inkopplat till Compact Inställningsmeny. Här görs basinställningen för värmen som önskad temperatur, extra varmvatten och energival. Verktygsmeny. Här kan man justera och koppla in extra funktioner till Compact Informationsmeny Cirkulationspump Visar när cirkulationspumpen är i drift. Innetemperatur Visar innetemperaturen. Utetemperatur Visar utetemperaturen (om givare är monterad). Klocka Visar dag och tid. On-/Off-knapp Huvudbrytare för värmepanna. 230 volt Visar när 230 V är anslutet till värmepannan. Flaskomkopplare Visar när automatisk omkopplare för gasolflaskor är inkopplad och aktiverad. MENU-knapp Knapp för inställningsmeny. Inställningsmeny Inställning av önskad innetemperatur Temperaturen kan ställas in från +5 C till +30 C i intervaller på 0,5 C. Uppvärmning med 230 V elpatron Tre effektval: 1, 2 eller 3 kw. Ju högre effekt du väljer desto snabbare blir uppvärmningen. Uppvärmning med gasol Värmepannan arbetar på gasolbrännaren. Effekten styrs automatiskt efter värmebehov. Extra varmvatten Behöver du mer varmvatten kan värmepannan tillfälligt höja vattentemperaturen från 50 C till 65 C. När 30 minuter har gått, återgår värmepannan till normaldrift. Cirkulationspumpen står stilla under tiden. Verktygsmeny Från inställningsmenyn är det möjligt att gå vidare till verktygsmenyn med manöverpanelens övriga funktioner enligt nedan. Verktygsmenyer Klocka Automatisk temperaturändring (nattsänkning) Automatisk start Belastningsvakt Konstant pumpdrift Pump auto / 12 V Pumphastighet Flaskomkopplare Offset (temperaturjustering) Automatisk temperaturhöjning (legionella) Språkval Extern start (GSM) Knappljud Verktyg / Nyckel Ljusstyrka Funktioner för service Återställning

6 Alde Compact En genialisk värmepanna. Tack vare en smått genialisk konstruktion, har vi lyckats få in både system för uppvärmning och tappvarmvatten i denna utrymmessnåla värmepanna. Elektronik Compact 3010 består av tre excentriskt monterade rör. Innerst finns själva gasolbrännaren. Sedan kommer behållaren för värmevätskan till värmesystemet, där också elpatronerna är placerade, och ytterst behållaren för varmvattnet. De två yttre rören är av rostfritt stål och brännkammaren är av aluminium. Brännkammaren är avdelad i två cirkelhalvor. Brännaren är placerad i den övre halvan, som också utgör förbränningsrummet. I den nedre halvan leds rökgaserna ut. På gaveln sitter brännarhuset som består av förbränningsfläkt, brännare, magnetventil samt insugnings- och avgasanslutning. Vi reserverar oss för ev tryckfel ex Elpatron 2 kw Varmvatten UT Kallvatten IN Gasolbrännare Värmevätska i retur Värmevätska ut till konvektorerna Förbränningsfläkt Luftinsug Avgasutsläpp Teknisk data Höjd: 310 mm Bredd: 340 mm Längd: 490 mm Vikt: 14 kg (utan vätska) Gas: Propan Butan Effekt Steg 1: 3,3 kw 3.8 kw Gasförbrukning: 245 g/h 275 g/h Effekt Steg 2: 5,5 kw 6,4 kw Gasförbrukning: 405 g/h 460 g/h Gastryck: 30 mbar Vätskevolym glykolvätska: 3,5 liter Vätskevolym färskvatten: 8,4 liter Systemtemperatur: max 85 C Effekt elpatron 230 V: 1, 2 eller 3 kw Strömförbrukning 12 V DC: 1 amp (max) Alde värmeväxlare. Effektiv, ekonomisk och miljövänlig. Alde värmeväxlare i kombination med ett vattenburet centralvärmesystem ger dig fördelar både ekonomiskt och ur miljösynpunkt. Värmen från motorns kylsystem utnyttjas via värmeväxlaren för både uppvärmning av husbilen och för varmvatten till pentry och dusch. Värmen kan även köras i omvänd riktning tillsammans med en cirkulationspump på motorsidan, och fungerar då som motorvärmare tack vare att centralvärmesystemet värmer upp motorns kylsystem. Ett bra val vintertid vid kallstart av motorn. Alde International Systems AB Postadress: Box 11066, Färlöv Besök/leveransadress: Wrangels Allé 90, Färlöv Telefon: Nat Int Fax: Nat Int Hemsida: E-post: info@alde.se

HUSVAGN. Den sköna tysta värmen

HUSVAGN. Den sköna tysta värmen HUSVAGN Den sköna tysta värmen Miljövänlig teknik för ditt välbefinnande. Aldes system med vattenburen värme ger dig en oöverträffad bekvämlighet. Utöver en jämn och tyst värme, får du dessutom möjligheter

Läs mer

14. 07 4000 ex ckfel. 20. try Vi reserverar oss för ev

14. 07 4000 ex ckfel. 20. try Vi reserverar oss för ev Alde Värmesystem Säkert, ekonomiskt och miljövänligt Manöverpanel med pekskärm På manöverpanelen görs samtliga inställningar för värmesystemet via användarvänliga menyer på pekskärmen. Med manöverpanelen

Läs mer

SE The King of Comfort

SE The King of Comfort The King of Comfort SE Alde Värmesystem Säkert, ekonomiskt och miljövänligt Manöverpanel med pekskärm Du styr ditt värmesystem via den lättöverskådliga, användarvänliga pekskärmen. Alla centrala funktioner

Läs mer

Därför valde vi. Alde Värmesystem

Därför valde vi. Alde Värmesystem Därför valde vi Alde Värmesystem SE För den oöverträffade tekniken, pålitligheten och komforten Tekniken i Alde Värmesystem, som bygger på behaglig vattenburen uppvärmning, är faktiskt mer sofistikerad

Läs mer

Mobile comfort FOUR SEASONS

Mobile comfort FOUR SEASONS Mobile comfort FOUR SEASONS Den intelligenta uppfinnaren Alde Rask som grundade företaget 1949 var en klurig uppfinnare. I hans anda fortsätter vi med ständig innovation och utveckling. Hela tiden med

Läs mer

Varmt och ombonat i alla väder

Varmt och ombonat i alla väder 2009 Värme ombord Varmt och ombonat i alla väder I vårt nordiska klimat är bra värme en av de förnuftigaste investeringar en båtägare kan göra. Med ett pålitligt och driftssäkert värmesystem är det trivsamt

Läs mer

Fläktkonvektorer. 2 års. vattenburna. Art.nr: 416-087, 416-111, 416-112 PRODUKTBLAD. garanti. Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing!

Fläktkonvektorer. 2 års. vattenburna. Art.nr: 416-087, 416-111, 416-112 PRODUKTBLAD. garanti. Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing! PRODUKTBLAD Fläktkonvektorer vattenburna Art.nr: 416-087, 416-111, 416-112 Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing! 2 års garanti Jula AB Kundservice: 0511-34 20 00 www.jula.se 416-087, 416-111,

Läs mer

Alde Original Tillbehör. Få ut mer av ditt värmesystem

Alde Original Tillbehör. Få ut mer av ditt värmesystem Få ut mer av ditt värmesystem SE En barnlek att installera Vårt utbud av originaltillbehör som kan monteras i efterhand växer ständigt. Du kan i de flesta fall enkelt göra jobbet själv, även om du inte

Läs mer

Elomax 250 & 450. Det här är din nya chef i pannrummet.

Elomax 250 & 450. Det här är din nya chef i pannrummet. Elomax 250 & 450 Smartaste villavärmen! Det här är din nya chef i pannrummet. Elomax 250 & 450 Elomax. Hjärnan i ditt uppvärmningssystem. ELOMAX är designad för att möta framtiden. Den ersätter helt en

Läs mer

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem + = energismart När du står inför att bygga nytt hus har du alla möjligheter att redan från början välja rätt och få

Läs mer

Så fungerar din fjärrvärmecentral

Så fungerar din fjärrvärmecentral Avluftning värme Värmeväxlare värme Reglercentral Ställmotor värme Expansionskärl Tryckmätare Värmeväxlare varmvatten Reglerventil varmvatten Cirkulationspump Säkerhetsventiler Mätare Påfyllningsventil

Läs mer

PRODUKTBLAD VÄRMEPUMP LUFT/VATTEN

PRODUKTBLAD VÄRMEPUMP LUFT/VATTEN Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing! Anslut energisparprodukter för vattenburen värme maximalt för pengarna! Om din bostad har vattenburen värme kan du reducera dina uppvärmningskostnader

Läs mer

ECODAN LUFT/VATTEN INVERTER. Ny revolutionerande teknik och ett komplett system för värme/varmvatten

ECODAN LUFT/VATTEN INVERTER. Ny revolutionerande teknik och ett komplett system för värme/varmvatten ECODAN LUFT/VATTEN INVERTER Ny revolutionerande teknik och ett komplett system för värme/varmvatten Ny effektiv och miljövänlig teknik sänker dina kostnader Ecodan ett komplett system I uteluften finns

Läs mer

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem + = energismart När du står inför att bygga nytt hus har du alla möjligheter att redan från början välja rätt och få

Läs mer

Frågor och svar, Sanyo CO2.

Frågor och svar, Sanyo CO2. Pannans uppbyggnad: Frågor och svar, Sanyo CO2. 1. Tappvarmvatten uppvärms via värmeslinga, förvärms i botten av tanken och spetsvärms i toppen av tanken (där el-patronen är monterad). Fördelningen av

Läs mer

Det italienska köket. Diskho. Diskho

Det italienska köket. Diskho. Diskho 2010 Pentry ombord Det italienska köket Det är lätt att känna igen italiensk pentryutrustning. Inte minst på designen. Italienarnas alldeles speciella känsla för vackra material och na former är närvarande

Läs mer

Ackumulatortankar. Får värmen att räcka längre

Ackumulatortankar. Får värmen att räcka längre Ackumulatortankar Får värmen att räcka längre Publikationer utgivna av Energimyndigheten kan beställas eller laddas ned via www.energimyndigheten.se eller beställas genom att skicka e-post till energimyndigheten@cm.se

Läs mer

SOLVÄRME Spara energi och miljö med solvärme

SOLVÄRME Spara energi och miljö med solvärme SOLVÄRME Spara energi och miljö med solvärme Solen är en oändlig källa till förnybar energi. En resurs som ger smartare energianvändning för alla fastigheter som behöver värme och varmvatten under sommarhalvåret.

Läs mer

Nr19. Produktkatalog Mobil

Nr19. Produktkatalog Mobil Nr19 Produktkatalog Mobil Den intelligenta uppfinnaren Alde Rask, som grundade företaget 1949, var en klurig uppfinnare. I hans anda fortsätter vi med ständig innovation och teknisk utveckling och med

Läs mer

UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR ELPANNA. Uponor Elpanna

UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR ELPANNA. Uponor Elpanna UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR ELPANNA levereras komplett med pump, styrutrustning, expansionskärl m m. Pannan, som monteras på vägg, är speciellt anpassad för golvvärmesystem. Frontplåtarna är av vitlackerad

Läs mer

ThermoCon Konvektorer THERMOPANEL. ThermoCon KOMPAKTA VÄRMEPAKET

ThermoCon Konvektorer THERMOPANEL. ThermoCon KOMPAKTA VÄRMEPAKET THERMOPANEL ThermoCon Konvektorer ThermoCon KOMPAKTA VÄRMEPAKET Stora glaspartier och öppna planlösningar. Det är 2000-talets boende, både i exklusiva villor och vanliga lägenheter. Här är det låga och

Läs mer

IVT 633. Frånluftsvärmepump med inbyggd fjärrvärmeväxlare

IVT 633. Frånluftsvärmepump med inbyggd fjärrvärmeväxlare IVT 633 Frånluftsvärmepump med inbyggd fjärrvärmeväxlare Komplett värmepump för värme, varmvatten, ventilation och IVT 633 är den nya generationens värmepump. Den är utvecklad för att motsvara moderna

Läs mer

Allmän information om värmepump IVT 490. Installerade hos Brf Tallstigen 2, Nacka

Allmän information om värmepump IVT 490. Installerade hos Brf Tallstigen 2, Nacka Brf Tallstigen 2 Detta utbildningsmaterial är endast avsett för borättsägare inom Brf Tallstigen 2 och får därför inte kopieras för annat ändamål. Vid oklarhet kontakta ansvarig för den Tekniska förvaltningen

Läs mer

Värmeväxlarpaket TMix E

Värmeväxlarpaket TMix E Fördelar Färdigbyggd vid leverans. Kan kopplas direkt mot golvvärmeeller industrifördelare. Möjliggör frostskydd av markvärmeanläggningar och golvvärmeutrymmen utomhus, t.ex. uterum Värmeväxlarpaketet

Läs mer

Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump

Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump Bosch EHP AW är en ny generation luft/vattenvärmepumpar. Här förenar vi mer än 35 års erfarenhet av värmepumpteknik med den senaste utvecklingen. Resultatet blir en värmepump

Läs mer

Värmepumpar luft/vatten

Värmepumpar luft/vatten Värmepumpar luft/vatten 4-14 kw iseriens luftkylda utomhusdelar i kombination med Hydrokit HK, producerar varmvatten för radiator- eller golvvärme. Kombinationen med emix producerar tappvarmvatten. Lagring

Läs mer

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Gaspanna ecocompact Stående enhet med kondenserande gaspanna ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Nya tider... varma idéer till framtidssäkrad Idéer för intelligent bostadskomfort Vaillant har

Läs mer

Fläktkonvektorer. Snabb och effektiv uppvärmning av hela lokalen. Värme med. Fläktkonvektorer. PF Smart SL/SLS/SLW PCW

Fläktkonvektorer. Snabb och effektiv uppvärmning av hela lokalen. Värme med. Fläktkonvektorer. PF Smart SL/SLS/SLW PCW Snabb och effektiv uppvärmning av hela lokalen Fläktkonvektorer Värme med Fläktkonvektorer PF Smart SL/SLS/SLW PCW Case: Hobbyrum, privatbostad, Sverige 30-40% snabbare värme Små, lätta och enkla att placera!

Läs mer

Energismarta vattenmantlade braskaminer som värmer upp hela huset Fristående- och inbyggnadskaminer

Energismarta vattenmantlade braskaminer som värmer upp hela huset Fristående- och inbyggnadskaminer Ansluts mot värmesystemet Energismarta vattenmantlade braskaminer som värmer upp hela huset Fristående- och inbyggnadskaminer Var energismart och välj en vattenmantlad braskamin En vattenmantlad braskamin

Läs mer

IVT 495 TWIN. Värmepumpen som ger dubbel effekt med frånluft och jordvärme

IVT 495 TWIN. Värmepumpen som ger dubbel effekt med frånluft och jordvärme IVT 495 TWIN Värmepumpen som ger dubbel effekt med frånluft och jordvärme Högre besparing Trygghet för framtiden IVT har utvecklat ett helt nytt och unikt värmepumpssystem. Vi har kombinerat de bästa lösningarna

Läs mer

Varför Vaillant? För att vi erbjuder vägghängd komfort med maximal effektivitet för de stora behoven. Vägghängd gaspanna

Varför Vaillant? För att vi erbjuder vägghängd komfort med maximal effektivitet för de stora behoven. Vägghängd gaspanna Vägghängd gaspanna Varför Vaillant? För att vi erbjuder vägghängd komfort med maximal effektivitet för de stora behoven ecotec plus VC 806/5-5 / VC 1006/5-5 / VC 1206/5-5 ecotec plus för de fullvuxna skräddarsydda

Läs mer

Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto

Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto Isfria rutor och behagligt uppvärmd kupé för alla! Sätt dig i bilen, njut av hur bra det känns och kör iväg så härlig kan vintern vara för alla bilförare om

Läs mer

Octopus för en hållbar framtid

Octopus för en hållbar framtid EN MILJÖVÄNLIG VÄRMEPUMP FÖR IDAG OCH IMORGON Octopus har utvecklat och tillverkat värmepumpar sedan 1981 och har genom flera års utveckling tagit fram det bästa för miljön och kunden. Den senaste produkten

Läs mer

Lämpöässä Vm allt du behöver. Vm 6.0 Vm 9.0 Vm 11.0 Vm 14.0 Vm 17.0

Lämpöässä Vm allt du behöver. Vm 6.0 Vm 9.0 Vm 11.0 Vm 14.0 Vm 17.0 Lämpöässä Vm allt du behöver Vm 6.0 Vm 9.0 Vm 11.0 Vm 14.0 Vm 17.0 Finlands starkaste 1983-2013 Lämpöässäs Vm-jordvärmepump värmer, kyler och producerar varmvatten för ditt hem enkelt, förmånligt och miljövänligt

Läs mer

VILLAVÄRME Ecodan Next Generation Luft-vatten värmepump. www.mitsubishivillavarme.se

VILLAVÄRME Ecodan Next Generation Luft-vatten värmepump. www.mitsubishivillavarme.se VILLAVÄRME Ecodan Next Generation Luft-vatten värmepump www.mitsubishivillavarme.se Spara pengar med nya Ecodan Next Generation det tysta, effektiva och miljövänliga värmesystemet som ger dig ett behagligare

Läs mer

Värm ditt hus med fjärrvärme Här kan du läsa om hur anslutningen går till

Värm ditt hus med fjärrvärme Här kan du läsa om hur anslutningen går till Värm ditt hus med fjärrvärme Här kan du läsa om hur anslutningen går till Positiv energi fjärrvärme från Tekniska verken Med fjärrvärme får du behaglig värme när det behövs och varmvatten året runt, till

Läs mer

ECODAN. Luft-vattenvärmepump. www.mitsubishivillavarme.se

ECODAN. Luft-vattenvärmepump. www.mitsubishivillavarme.se ECODAN Luft-vattenvärmepump www.mitsubishivillavarme.se Spara pengar med nya Ecodan Next Generation det tysta, effektiva och miljövänliga värmesystemet som ger dig ett behagligare inomhusklimat i hemmet.

Läs mer

Vad är en pelletskamin?

Vad är en pelletskamin? Vad är en pelletskamin? Enkelt uttryckt kan man säga att en pelletskamin är en maskin där man stoppar in pellets och ut kommer det värme till halva elpriset. Man ställer bara in önskad temperatur, sedan

Läs mer

Bruksanvisning Alde Compact 3020 HE

Bruksanvisning Alde Compact 3020 HE Bruksanvisning Alde Compact 3020 HE Bruksanvisning 3 Kontroll av värmesystemet innan drift 3 Första gången du startar värmesystemet 3 Start av värmepannan 4 Viloläge 4 Inställningsmeny 4 Aktiverade funktioner

Läs mer

Det italienska köket. Art.nr: 8502 008

Det italienska köket. Art.nr: 8502 008 2009 Pentry ombord Det italienska köket Det är lätt att känna igen italiensk pentryutrustning. Inte minst på designen. Italienarnas alldeles speciella känsla för vackra material och fina former är närvarande

Läs mer

Med en Thermiapump kan du få skön svalka från din egen villatomt på sommaren

Med en Thermiapump kan du få skön svalka från din egen villatomt på sommaren Med en Thermiapump kan du få skön svalka från din egen villatomt på sommaren Thermiapumpen är mycket mer än enbart värmepump Ett helt klimatsystem som ger värme på vintern och svalka på sommaren Passiv

Läs mer

Behovsreglerad Högre verkningsgrad Ingen frysrisk vid elavbrott Tar värme från uteluften ner till -25 C Ger stor mängd 65 C varmt tappvatten

Behovsreglerad Högre verkningsgrad Ingen frysrisk vid elavbrott Tar värme från uteluften ner till -25 C Ger stor mängd 65 C varmt tappvatten Behovsreglerad Högre verkningsgrad Ingen frysrisk vid elavbrott Tar värme från uteluften ner till -25 C Ger stor mängd 65 C varmt tappvatten Möjlighet att styras och övervakas över Internet Ett teknologiskt

Läs mer

VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR

VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR DAIKINS NYA SERIE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR I X SERIEN ÄR VERKLIGEN NÅGOT EXTRA. Den höga japanska kvalitén har utvecklats i Sverige för vårt

Läs mer

THERMOTECH Golvvärme. Vi gör det enkelt för dig

THERMOTECH Golvvärme. Vi gör det enkelt för dig THERMOTECH Golvvärme Vi gör det enkelt för dig VÄLKOMMEN TILL THERMOTECHS VÄRLD Thermotech startade när intresset för golvvärme började upptäckas av de stora VVS-tillverkarna. Idén var att utveckla färdiga

Läs mer

Luft/vatten. värmepump. 5 års. 2 års. Art.nr: 416-108 / All-in-One PRODUKTBLAD. Med 200 l tank. garanti. garanti Övriga delar

Luft/vatten. värmepump. 5 års. 2 års. Art.nr: 416-108 / All-in-One PRODUKTBLAD. Med 200 l tank. garanti. garanti Övriga delar PRODUKTBLAD Luft/vatten värmepump Art.nr: / All-in-One Med 200 l tank - för värme och tappvatten 5 års garanti Kompressordel 2 års garanti Övriga delar Jula AB Kundservice: 0511-34 20 00 www.jula.se /

Läs mer

Alfa Laval Mini Plus Fjärrvärmecentral Mini Plus

Alfa Laval Mini Plus Fjärrvärmecentral Mini Plus Användningsområde Standardiserad komplett fjärrvärmecentral för uppvärmning och tappvarmvattenberedning i villor och flerbostadshus (1-12 lgh). Enheten kopplas direkt till fjärrvärmenätet och installationenen

Läs mer

Luft/vatten. värmepump. 2 års. Art.nr: 416-107, 416-086 5 års. garanti PRODUKTBLAD. garanti. Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing!

Luft/vatten. värmepump. 2 års. Art.nr: 416-107, 416-086 5 års. garanti PRODUKTBLAD. garanti. Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing! PRODUKTBLAD Luft/vatten värmepump Art.nr: 416-107, 5 års garanti Kompressordel 2 års garanti Övriga delar Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing! Jula AB Kundservice: 0511-34 20 00 www.jula.se

Läs mer

7 43 N, 119 05. Bränslecellsystem VeGA OBEROENDE ELFÖRSÖRJNING NÄRSOMHELST? PRECIS VAR NI VILL. NU TILL FÖRSÄLJNING! Bättre komfort på resan

7 43 N, 119 05. Bränslecellsystem VeGA OBEROENDE ELFÖRSÖRJNING NÄRSOMHELST? PRECIS VAR NI VILL. NU TILL FÖRSÄLJNING! Bättre komfort på resan 7 43 N, 119 05 OBEROENDE ELFÖRSÖRJNING NÄRSOMHELST? PRECIS VAR NI VILL. NU TILL FÖRSÄLJNING! Bränslecellsystem VeGA Bättre komfort på resan Bekännelse till större frihet Gör Er oberoende av elnätet Orörda

Läs mer

Solvärmesystem. Upptäck vårt eget solsystem

Solvärmesystem. Upptäck vårt eget solsystem THERMOTECH Solvärmesystem Upptäck vårt eget solsystem Välkommen Till Thermotechs värld Användarvänlighet, design och miljö. Det har varit ledstjärnor när vi skapat vårt solvärmesystem. Resultatet är kompletta

Läs mer

Luft/vatten. Hydrobox. www.ecodan.se

Luft/vatten. Hydrobox. www.ecodan.se Luft/vatten Hydrobox www.ecodan.se Hydrobox - det tysta, effektiva och miljövänliga värmesystemet för villor Ecodan Hydrobox är Mitsubishi Electrics tysta, effektiva och miljövänliga värmesystem som ger

Läs mer

easy&cosy NYHET! högkvalitativa värmelösningar för hemmet kostnads-och energieffektiva, miljövänliga enkla att installera och underhålla

easy&cosy NYHET! högkvalitativa värmelösningar för hemmet kostnads-och energieffektiva, miljövänliga enkla att installera och underhålla VBKZB107 189F9911 NYHET! högkvalitativa värmelösningar för hemmet kostnads-och energieffektiva, miljövänliga enkla att installera och underhålla Home Heating Ulvehavevej 61 7100 Vejle Danmark E-post: contact@hh-homeheating.se

Läs mer

GASOL NJUT AV SÄKER OCH MILJÖVÄNLIG ENERGI. MyAGA.se

GASOL NJUT AV SÄKER OCH MILJÖVÄNLIG ENERGI. MyAGA.se GASOL NJUT AV SÄKER OCH MILJÖVÄNLIG ENERGI MyAGA.se Varmt eller kallt - oändliga möjligheter med gasol. I den här broschyren får du veta mer om gasol och hur du med några enkla grundregler kan ta del av

Läs mer

MÄRKSPÄNNING JORDFELSBRYTARE AVLUFTARE MAX ARBETSTRYCK 400 V 3-fas 40/0,03 A Automatisk 2,5 bar

MÄRKSPÄNNING JORDFELSBRYTARE AVLUFTARE MAX ARBETSTRYCK 400 V 3-fas 40/0,03 A Automatisk 2,5 bar Elpanna 6 och 9 kw FÖRDELAR Komplett monterad vid leverans Utomhuskompenserad framledningstemperatur Två effektsteg Liten och kompakt LED-display för enkel avläsning och inställning FAKTA ARTIKELNR ELEMENTEFFEKT

Läs mer

Daikin. Bergvärme. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus

Daikin. Bergvärme. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus Daikin Bergvärme Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus Rätt värmepump för alla förhållanden Daikin Bergvärme gör det riktigt enkelt att alltid skapa bästa besparing för alla hus. Glöm krånglig

Läs mer

Bruksanvisning. Daikin Altherma värmepump för bergvärme EGSQH10S18AA9W. Bruksanvisning Daikin Altherma värmepump för bergvärme.

Bruksanvisning. Daikin Altherma värmepump för bergvärme EGSQH10S18AA9W. Bruksanvisning Daikin Altherma värmepump för bergvärme. Svenska Innehåll Innehåll 1 Om detta dokument 1 Om detta dokument 2 2 Om systemet 3 2.1 Komponenter i en typisk systemlayout... 3 3 Drift 3 3.1 Översikt: Drift... 3 3.2 Snabbgenomgång av användargränssnittet...

Läs mer

Värmeväxlarpaket TMix E

Värmeväxlarpaket TMix E THERMOSYSTEM TM GOLVVÄRME Värmeväxlarpaket TMix E TMIX E-20 TMIX E-30 FÖRDELAR Färdigbyggd vid leverans. Kan kopplas direkt mot golvvärme eller industrifördelare. Möjliggör frostskydd av markvärmeanläggningaroch

Läs mer

Fläktkonvektor SL / SLS. Ny serie fläktkonvektorer. SL/SLS-serien

Fläktkonvektor SL / SLS. Ny serie fläktkonvektorer. SL/SLS-serien Fläktkonvektor SL / SLS Ny serie fläktkonvektorer SL/SLS-serien Fricos fläktkonvektorer SL & SLS tål att synas! SL & SLS löser dina värme- och kylbehov! Installationsförslag 1. Solfångare (värme) 2. Mark/sjö-

Läs mer

sustainable energy solutions

sustainable energy solutions SV sustainable energy solutions 2 Innehållsförteckning Sid 3 Innehållsförteckning Sid 4 Varför ackumulatortank? Sid 5 Varför Laddotank? Sid 6-7 Volymtank, PUFFER (500-2 000) Sid 8-9 Volymtank, PUFFER COMPACT

Läs mer

Luft/vattenvärmepumpar. Trygg och energisnål uppvärmning för villor.

Luft/vattenvärmepumpar. Trygg och energisnål uppvärmning för villor. Luft/vattenvärmepumpar Trygg och energisnål uppvärmning för villor. En smidig installation som sparar pengar från första dagen. I den här broschyren har vi samlat all information du behöver om våra luft/vattenvärmepumpar.

Läs mer

Produktpresentation. S-serien Ministickugnar

Produktpresentation. S-serien Ministickugnar Produktpresentation S-serien Ministickugnar S-serien stora små ugnar för ett perfekt bakresultat För att baka gott bröd med hög kvalitet krävs inte bara råvaror eller bake-off produkter av hög kvalitet.

Läs mer

Solfångarstyrning SWP140

Solfångarstyrning SWP140 Solfångarstyrning SWP140 Innehåll. Solfångarstyrningen består av ett antal komponenter. 1 st Styrning kapslad i ljusblå/vit låda 1 st Givarkabel för solpanel, längd ca 12 meter. Gul anslutningskontakt.

Läs mer

OPTIHEAT. Vattenburen golvvärme. Så här monterar du OPTIHEAT. Inte som alla andra -enklare, snålare, genialisk!

OPTIHEAT. Vattenburen golvvärme. Så här monterar du OPTIHEAT. Inte som alla andra -enklare, snålare, genialisk! OPTIHEAT Vattenburen golvvärme Inte som alla andra -enklare, snålare, genialisk! Så här monterar du OPTIHEAT Olika metoder att montera OPTIHEAT OPTIHEAT är det enklaste sättet att lägga in vattenburen

Läs mer

Varmvattenberedare Carat Opal 2000SL

Varmvattenberedare Carat Opal 2000SL INSTALLATIONSGUIDE för montering av Varmvattenberedare Carat Opal 2000SL Carat Opal 2000SL Emaljerad varmvattenberedare Carat Opal 2000SL passar för Fritidshuset Villan Det mindre boendet Carat Opal 2000SL

Läs mer

Fläktkonvektor PCW Fläktkonvektor för effektiv uppvärmning/kylning

Fläktkonvektor PCW Fläktkonvektor för effektiv uppvärmning/kylning 2 Vattenburen värme 10 modeller Fläktkonvektor PCW Fläktkonvektor för effektiv uppvärmning/kylning Användningsområden PCW är en flexibel lösning där konvektorn kan användas för uppvärmning alternativt

Läs mer

Tellus vedpanna DP-serien. Lättskött och prisvärd

Tellus vedpanna DP-serien. Lättskött och prisvärd Tellus vedpanna DP-serien Lättskött och prisvärd Vedpanna för expert och novis Enkel att sköta och mycket prisvärd. En panna ur Tellus DP-serie som passar den inbitne vedeldaren lika bra som nybörjaren.

Läs mer

Fjärrvärmecentral Alfa Laval Midi Wall

Fjärrvärmecentral Alfa Laval Midi Wall Användningsområde Standardiserad komplett fjärrvärmecentral för uppvärmning och tappvarmvattenberedning för flerfamiljshus(10-30 lgh). Enheten kopplas direkt till fjärrvärmenätet och den kombinerade reglercentralen/rumsgivaren

Läs mer

Pelletskaminer. Elisir UPPVÄRMNINGSSYSTEM

Pelletskaminer. Elisir UPPVÄRMNINGSSYSTEM Pelletskaminer Pelletskaminer Kaminer i stilrent utförande, en klädsam möbel, samtidigt som du får en effektiv och jämn värme. Utbudet på pellets kaminer är stort, vi har valt att presentera ett axplock

Läs mer

En värmekälla för hela huset

En värmekälla för hela huset VÄRME NÄRA DIG En värmekälla för hela huset Värme i din närhet Det finns många fördelar med att installera en pelletskamin i huset, jämfört med vedkaminer som endast har för syfte att var mysig, men sällan

Läs mer

Skötselanvisningar för din fjärrvärme.

Skötselanvisningar för din fjärrvärme. Skötselanvisningar för din fjärrvärme. Hur fungerar fjärrvärmecentralen i min villa? Vi tillverkar varmt fjärrvärmevatten vid vår stora panna. Vattnet går via nedgrävda ledningar till din bostad och in

Läs mer

Luft/vattenvärmepumpar. Trygg och energisnål uppvärmning för villor.

Luft/vattenvärmepumpar. Trygg och energisnål uppvärmning för villor. Luft/vattenvärmepumpar Trygg och energisnål uppvärmning för villor. En smidig installation som sparar pengar från första dagen. I den här broschyren har vi samlat all information du behöver om våra luft/vattenvärmepumpar.

Läs mer

VILLAVÄRME Ecodan Next Generation Luft/Vatten värmepump

VILLAVÄRME Ecodan Next Generation Luft/Vatten värmepump 50 70% LÄGRE KOSTNADER OCH MYCKET MINDRE KOLDIOXID! (Beroende på utnyttjandegrad och installation) VILLAVÄRME Ecodan Next Generation Luft/Vatten värmepump ECODAN LUFTVÄRMEPUMP Därför är Ecodan Next Generation

Läs mer

IVT 290 A/W. Elpanna. Användarhandledning. Art. nr: 290565 Utgåva 2.1

IVT 290 A/W. Elpanna. Användarhandledning. Art. nr: 290565 Utgåva 2.1 IVT 290 A/W Elpanna Användarhandledning Art. nr: 290565 Utgåva 2.1 Tack för att du har valt en värmeanläggning från IVT Industrier AB Vi hoppas att vår värmeanläggning kommer att uppfylla dina förväntningar

Läs mer

Energideklaration. Brf Tidplanen. EVU Energi & VVS Utveckling AB. Brf Tidplanen. Haninge Ålsta 3:119. Anders Granlund

Energideklaration. Brf Tidplanen. EVU Energi & VVS Utveckling AB. Brf Tidplanen. Haninge Ålsta 3:119. Anders Granlund Typ av Energideklaration 2009-04-06 Anders Granlund 1(8) Projekt nr: 101694,000 Haninge Ålsta 3:119 Anders Granlund Annedalsvägen 9, 227 64 LUND Tel 046-19 28 00. Fax 046-32 00 39 Organisationsnr 556471-0423,

Läs mer

Värmeväxlarpaket. Montage, drift och skötsel THE FLOW OF ENERGY

Värmeväxlarpaket. Montage, drift och skötsel THE FLOW OF ENERGY Montage, drift och skötsel THE FLOW OF ENERGY Användningsområde Med Neotherm värmeväxlarpaket är det möjligt att installera vattenburen golvvärme kopplad till husets värmesystem i t. ex. små markvärmeanläggningar

Läs mer

Rätt inomhusklimat så fungerar värmen

Rätt inomhusklimat så fungerar värmen Rätt inomhusklimat så fungerar värmen 1 20 21 grader i Stockholmshems lägenheter en temperatur de flesta är nöjda med. 2 Värme inomhus Ett bra inomhusklimat är viktigare än vad man kan tro, både för att

Läs mer

Fjärrvärmens känsla för närhet.

Fjärrvärmens känsla för närhet. Fjärrvärmens känsla för närhet. Hur ditt hem får ut mesta möjliga av den goda fjärrvärmen. En bra idé har blivit ännu bättre. Fjärrvärmens idé är enkelhet, trygghet och effektivitet. Istället för att varje

Läs mer

Luft/vatten. 5 års. värmepump. 2 års. Art.nr: 416-107, 416-116. garanti PRODUKTBLAD. garanti. Jula AB Kundservice: 0511-34 20 00 www.jula.

Luft/vatten. 5 års. värmepump. 2 års. Art.nr: 416-107, 416-116. garanti PRODUKTBLAD. garanti. Jula AB Kundservice: 0511-34 20 00 www.jula. PRODUKTBLAD Luft/vatten värmepump Art.nr:, 5 års garanti Kompressordel 2 års garanti Övriga delar Jula AB Kundservice: 0511-34 20 00 www.jula.se , Värmepump luft/vatten Anslut energisparprodukter för vattenburen

Läs mer

Fjärrvärmecentral Alfa Laval Mini Ciyt Indirect

Fjärrvärmecentral Alfa Laval Mini Ciyt Indirect Användningsområde Standardiserad komplett fjärrvärmecentral för uppvärmning och tappvarmvattenberedning i enfamiljshus. Enheten kopplas direkt till fjärrvärmenätet och rören ansluts neråt. Den kombinerade

Läs mer

Produkter & Reservdelar Nr. 23

Produkter & Reservdelar Nr. 23 SE Produkter & Reservdelar Nr. 23 SE DK DE GB FR IT SL HU US CA 1967 Lanseringsbroschyr Alde Värmesystem. 2 3 Tillbehör för butik och serviceställe TILLBEHÖR 1968 Produktkatalog. Här presenteras för första

Läs mer

Servicemanual Compact 3000, 92X 93X 94X

Servicemanual Compact 3000, 92X 93X 94X Servicemanual Compact 3000, 92X 93X 94X Förord Denna servicehandbok är avsedd att vara till hjälp vid service och felsökning i husbilar och husvagnar utrustade med lde Compact 3000 92x-94x. Handboken skall

Läs mer

Framtidens. ergvärmepump DAIKIN ALTHERMA VÄRMEPUMP FÖR BERGVÄRME

Framtidens. ergvärmepump DAIKIN ALTHERMA VÄRMEPUMP FÖR BERGVÄRME Framtidens ergvärmepump DAIKIN ALTHERMA VÄRMEPUMP FÖR BERGVÄRME Daikin Altherma värmepump för bergvärme fördelar Geotermisk energi är en fri energikälla som kan användas för uppvärmning och varmvatten.

Läs mer

Systemlösnings presentation del 1. JP Walther AB 2013

Systemlösnings presentation del 1. JP Walther AB 2013 Systemlösnings presentation del 1. JP Walther AB 2013 Vattenburen energi för egnahem/vannburen varme för bolig och hyttan Värmesystem med vattenmantling Ger möjlighet till *Förbrukarvatten/tappvarmvatten

Läs mer

LG KOMBINETTE BRUKSANVISNING / HANDHAVANDEINFORMATION

LG KOMBINETTE BRUKSANVISNING / HANDHAVANDEINFORMATION Bruksanvisning art. nr. 71-103 EAN 735001204 3094 Sida 1:10 BRUKSANVISNING / HANDHAVANDEINFORMATION Vid brukande av skall denna bruksanvisning efterföljas. Annat handhavande kan medföra fara! I de fall

Läs mer

DAIKIN BERGVÄRME. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem

DAIKIN BERGVÄRME. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem DAIKIN BERGVÄRME Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus Topptestade värmepumpar för alla svenska hem Daikin Bergvärmepump RÄTT VÄRMEPUMP FÖR ALLA FÖRHÅLLANDEN Daikin Bergvärme gör det riktigt

Läs mer

HANDDUKSTORKAR PR OGR A M 2014

HANDDUKSTORKAR PR OGR A M 2014 HANDDUKSTORKAR PROGRAM 2014 UNNA DIG DEN SKÖNA KÄNSLAN av att alltid kunna svepa in dig i torra, varma handdukar. Somatherms handdukstork ger dig denna vardagslyx året om. Handdukstorken i sig blir också

Läs mer

Kontaktuppgifter kundtjänst

Kontaktuppgifter kundtjänst Kontaktuppgifter kundtjänst Öppettider Måndag torsdag 8.15-16.00 Fredag 8.15-15.00 Telefon: 08-508 39 000 E-post: epost@stockholmshem.se 8 Hornsgatan 128 Box 9003 102 71 Stockholm tel 08-508 39 000 epost@stockholmshem.se

Läs mer

Daikin bergvärme. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem

Daikin bergvärme. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem Daikin bergvärme Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus Topptestade värmepumpar för alla svenska hem Daikin Bergvärmepump Rätt värmepump för alla förhållanden Daikin Bergvärme gör det riktigt

Läs mer

Skötselråd. Frånluftsvärmepump Nibe Fighter 310P

Skötselråd. Frånluftsvärmepump Nibe Fighter 310P BRF Taklöken Skötselråd Frånluftsvärmepump Nibe Fighter 310P Du som bostadsrättsägare i Brf Taklöken förutsätts sköta din frånluftsvärmepump själv. Om du inte utför regelbunden service på värmepumpen kan

Läs mer

Fläktkonvektor PCW Fläktkonvektor för effektiv uppvärmning/kylning

Fläktkonvektor PCW Fläktkonvektor för effektiv uppvärmning/kylning 2 Vattenburen värme 10 modeller Fläktkonvektor för effektiv uppvärmning/kylning Användningsområden PCW är en flexibel lösning där konvektorn kan användas för uppvärmning alternativt kylning. Konvektorn

Läs mer

FLÄKTKONVEKTOR ATTRAKTIV VÄRME ELLER KYLA. Inred med vacker värme. Februar 2015

FLÄKTKONVEKTOR ATTRAKTIV VÄRME ELLER KYLA. Inred med vacker värme. Februar 2015 FLÄKTKONVEKTOR ATTRAKTIV VÄRME ELLER KYLA Februar 2015 Inred med vacker värme Attraktiv värme eller kyla Aeros står för design och kvalitet och bygger endast ut 13 cm från vägg. Den är utrustad med en

Läs mer

Manual för TH SOL 801 hybrid.

Manual för TH SOL 801 hybrid. 10-10-08 11-03-05 D 11-03-05 Percy Eriksson 1 av 20 Manual för TH SOL 801 hybrid. TH Solar Sverige. Tossene Berg 16. 455 98 Dingle Support: 0523-91139 vardag 08.00-17.00 Internet: www.thsolar.se E-post

Läs mer

Den totala friheten. Polar Camper.

Den totala friheten. Polar Camper. Den totala friheten. Polar Camper. Polar Camper är världens smartaste idé för ditt mobila liv. Bekväm husbil när du vill, vanlig pick-up när du vill. Polar Camper är tillverkad med samma kvalitet som gjort

Läs mer

Shunt FS 160. Installationsanvisning

Shunt FS 160. Installationsanvisning Shunt FS 160 Installationsanvisning 1 Introduktion Vattenburna värmegolv är så kallade lågtemperatursystem, vilket innebär att framledningstemperaturen är betydligt lägre än vad konventionella radiatorsystem

Läs mer

Elpanna 6 och 9 kw. Thermotech golvvärmesystem FAKTA

Elpanna 6 och 9 kw. Thermotech golvvärmesystem FAKTA Elpanna 6 och 9 kw Fördelar Komplett monterad vid leverans Utomhuskompenserad framledningstemperatur Två effektsteg Liten och kompakt LED-display för enkel avläsning och inställning FAKTA Artikelnr elementeffekt

Läs mer

Milton TopLine - kondenserande pannor. Milton TopLine. GASPANNOR 15/25/35/45, Combi och Combi Plus

Milton TopLine - kondenserande pannor. Milton TopLine. GASPANNOR 15/25/35/45, Combi och Combi Plus Milton TopLine - kondenserande pannor Milton TopLine GSPNNOR 15/25/35/45, Combi och Combi Plus Den absoluta säkerheten frå Längsta erfarenheten och högsta kvaliteten Den holländska producenten Nefit introducerade

Läs mer

Det är vattnet i våra kaminer som gör dem smartare Vattenmantlade braskaminer, fristående och för inbyggnad

Det är vattnet i våra kaminer som gör dem smartare Vattenmantlade braskaminer, fristående och för inbyggnad Ansluts mot värmesystemet Det är vattnet i våra kaminer som gör dem smartare Vattenmantlade braskaminer, fristående och för inbyggnad Var energismart och välj en vattenmantlad braskamin Vill du satsa på

Läs mer

0226-560 50. Gasolförbr. 1000 g/h ( Hatt) 75 cm Gastryck 30 mbar Höjd 225 cm Färg Svart Vikt. 20 kg Överdrag 14-50151

0226-560 50. Gasolförbr. 1000 g/h ( Hatt) 75 cm Gastryck 30 mbar Höjd 225 cm Färg Svart Vikt. 20 kg Överdrag 14-50151 1 TERASSVÄRMARE 13 Kw 14-5015 Svartlackerad terassvärmare med tändsäkring. Säkerhetsavstånd till tak 50 cm. Värmaren har en effekt på 13 Kw och värmer c:a 20 m2. Gasolförbr. 1000 g/h ( Hatt) 75 cm Gastryck

Läs mer

Kombiberedare FR/FC. Handledning /09

Kombiberedare FR/FC. Handledning /09 Kombiberedare 00-00 FR/FC Handledning 0 00/09 Ingående delar Underhåll och skötsel Demontering av front Vid service och underhållsarbete ska frontplåten tas bort enligt bild. Drag ut frontens nederkant.

Läs mer

NeoTherm Golvvärme. NeoTherm monteringsanvisning

NeoTherm Golvvärme. NeoTherm monteringsanvisning NeoTherm Golvvärme S NeoTherm monteringsanvisning Innehållsförteckning Om NeoTherm Golvvärme... 2 Teknisk beskrivning... 3 Tekniska data... 3 Fördelarunit... 3 Basisenhet (se särskild manual i kartongen)...

Läs mer

Fläktkonvektor PCW Fläktkonvektor för effektiv uppvärmning/kylning

Fläktkonvektor PCW Fläktkonvektor för effektiv uppvärmning/kylning Vattenburen värme 10 modeller Fläktkonvektor för effektiv uppvärmning/kylning Användning PCW är en flexibel lösning där konvektorn kan användas för uppvärmning alternativt kylning. Kan monteras antingen

Läs mer