HUSBIL. Den sköna tysta värmen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HUSBIL. Den sköna tysta värmen"

Transkript

1 HUSBIL Den sköna tysta värmen

2 Miljövänlig teknik för ditt välbefinnande. Aldes system med vattenburen värme ger dig en oöverträffad bekvämlighet. Utöver en jämn och tyst värme, får du dessutom möjligheter till flera smarta och komforthöjande lösningar i din husbil. Som exempel kan vi nämna vår vattenburna golvvärme som gör golvet varmt och behagligt även under kalla vinterdagar. En handduksvärmare på toaletten ger dig härligt varma handdukar efter duschen. Våra unika lösningar för förarmiljön i husbilen ökar din komfort under färd och förhindrar kallras vid vintercamping. Med många års erfarenhet av värmesystem för husbilar, arbetar vi ständigt på att utveckla våra produkter för ditt välbefinnande. Det gäller även säkerhet och miljö. Med en frostvakt till varmvattenberedaren och värme till vatten- och avloppstankar förhindrar du obehagliga överraskningar när temperaturen kryper under nollstrecket. Med vår värmeväxlare kopplas bilens och värmepannans värmesystem ihop det ger dig möjlighet att utnyttja värmen i bägge riktningarna, vilket gör att du sparar både miljö, pengar och energi. Vi använder gasol som huvudsaklig energikälla i vårt värmesystem. Gasol är inte bara högeffektivt, utan är också ett miljövänligt energival, fritt från stoft, tungmetaller, svavel eller andra föroreningar. Med Alde kan du njuta av komforten med lite bättre samvete. Vårt värmesystem är utvecklat hos oss i Skandinavien med ett kallt och hårt klimat. Det ställer krav på produkter som är pålitliga och som fungerar felfritt under alla väderförhållanden. Inget kan konkurrera med vattenburen värme. Vi anser att vattenburen värme är den bästa tekniken. Inga irriterande luftflöden som drar med sig damm och torkar ut luften. Inga obehagliga temperatursvängningar med plötsligt kallt och plötsligt varmt. Bara jämn och tyst värme som cirkulerar genom självkonvektionsteknik, som bygger på den enkla fysiologiska lagen att varm luft stiger och rör sig av sig själv. Smart och naturligt. Konvektorerna som är placerade utmed ytterväggarna värmer upp luften. Den stiger sedan uppåt och värmer upp väggar och möbler. Utöver oöverträffad värmekomfort får du i samma system varmvatten till dusch och pentry på ett effektivt och utrymmesbesparande sätt. Värmepannan är också utrustad med 230 volts elpatroner som kan användas separat eller ihop med gasolen. Automatiskt eller manuellt väljer du det mest optimala energislaget för tillfället praktiskt, effektivt och miljövänligt. Eftersom varm luft stiger, bildas det en luftspärr framför fönstren, som håller kylan borta. När luften nått taket, cirkulerar den ned mot golvet och värms åter upp av konvektorerna.

3 Digital manöverpanel Om värmepannan är hjärtat i systemet, så är den digitala manöverpanelen hjärnan. Manöverpanelen har pekskärm och användarvänlig meny med funktioner för utomhustemperatur, nattsänkning, timerstart, extern start etc. Här gör du inställningar av temperaturer och energikälla och kopplar in och justerar extra funktioner kopplade till värmepannan. Läs mer på sidan här intill. I vår DVD och på hemsidan finns en simulator där du kan testa manöverpanelen. Alde Värme Säker, ekonomisk Värmepanna Alde Compact 3010 Alde Compact 3010 är värmesystemets hjärta. Den producerar värme för både uppvärmning och tappvarmvatten. Tack vare den geniala och kompakta konstruktionen tar värmepannan väldigt liten plats. Den drivs antingen med gasol eller med el (230 volt). Den kan också drivas med gasol och el samtidigt när man har behov av maximal effekt, t.ex vid uppvärmning av kall husbil vintertid. Konvektorer och panelradiatorer Konvektorerna placeras längs ytterväggarna där de avger värme och omsluter miljön med en skyddande värmeridå som förhindrar drag. De finns i olika mått och utförande. Inbyggnadskonvektorer används ofta i stuvutrymmen och i trappsteg. Platta panelradiatorer finns för utrymmen där det är svårt att montera vanliga konvektorer, t.ex på toalett och i garderob. Tankvärme Alde s tankvärme skyddar dina vatten- och avloppstankar mot frostskador. Det finns ett flertal alternativ på installationer, t.ex. konvektorer som monteras mellan tankarna eller en rörslinga under tankarna som kopplas ihop med ordinarie värmesystem. Värmebooster med fläkt Värmeboostern används för snabb och riktad uppvärmning i t.ex. garderober för att torka fuktiga kläder och skor. Den finns i flera varianter. Den kraftigaste modellen är ett kompakt värmepaket bestående av ett effektivt värmebatteri med fläkt. Den lite mindre modellen består av en specialtillverkad konvektor med flera mindre fläktar som seriekopplas. För att ytterligare förbättra komforten i husbilen kan fläktkonvektorn monteras i golvet bakom sätena. Den uppströmmande varma luften skapar då en värmesköld mellan boningsdelen och förardelen. Det sparar energi och ger ökad komfort.

4 teknologi. och miljövänlig. Handduksvärmare Handduksvärmaren är traditionellt utformad för praktisk upphängning av handdukar. Värmeeffekten är så pass hög att den även fungerar bra för uppvärmning av toalettutrymmet. Det finns även modeller med termostat för individuell reglering av temperaturen. Frostkontroll Frostkontroll är en tömnings-/säkerhetsventil som automatiskt öppnar och tömmer varmvattenberedaren vid risk för frost (ca +3 C). Fungerar även som säkerhetsventil mot för högt vattentryck och som manuell avtappningsventil. Tappvarmvatten Värmepannan Alde Compact 3010 är utrustad med en varmvattenberedare av förrådstyp som gör att det alltid finns varmvatten till dusch och pentry. Varmvattenberedaren har en volym på över 8 liter vilket ger ca 15 liter färdigblandat duschvatten. Givetvis kan värmepannan sommartid producera enbart varmvatten. Golvvärme För att få ett helt komplett värmesystem med maximal komfort rekommenderar vi varmt vår golvvärme. Den består av rörslingor i golvet som kopplas ihop med det ordinarie värmesystemet. Värmespridningsplåtar gör att värmen sprids jämnt över hela golvet. Förarkomfort För en behaglig komfort i och omkring förar- och passagerarsätena finns specialanpassade konvektorer som kopplas till Alde s värmesystem. Andra alternativ är värmebooster eller fläktkonvektorer. Värmeväxlare Med en värmeväxlare i kombination med vårt vattenburna centralvärmesystem, kan bilmotorns kylsystem utnyttjas för upppvärmning och produktion av varmvatten. Värmen kan även köras i omvänd riktning tillsammans med en cirkulationspump på motorsidan och fungerar då som motorvärmare.

5 Styr värmen själv. Eller låt automatiken göra jobbet. Funktionell manöverpanel Värmesystemet har modern elektronik som ger dig möjlighet att styra allt själv eller att låta automatiken göra det mesta. Compact 3010 känner till exempel av om du är uppkopplad mot 230 volt och prioriterar då el som energikälla. Manöverpanelen är indelad i tre menykategorier: Informationsmeny. Här visas tid, temperatur samt vad som är inkopplat till Compact Inställningsmeny. Här görs basinställningen för värmen som önskad temperatur, extra varmvatten och energival. Verktygsmeny. Här kan man justera och koppla in extra funktioner till Compact Informationsmeny Cirkulationspump Visar när cirkulationspumpen är i drift. Innetemperatur Visar innetemperaturen. Utetemperatur Visar utetemperaturen (om givare är monterad). Klocka Visar dag och tid. On-/Off-knapp Huvudbrytare för värmepanna. 230 volt Visar när 230 V är anslutet till värmepannan. Flaskomkopplare Visar när automatisk omkopplare för gasolflaskor är inkopplad och aktiverad. MENU-knapp Knapp för inställningsmeny. Inställningsmeny Inställning av önskad innetemperatur Temperaturen kan ställas in från +5 C till +30 C i intervaller på 0,5 C. Uppvärmning med 230 V elpatron Tre effektval: 1, 2 eller 3 kw. Ju högre effekt du väljer desto snabbare blir uppvärmningen. Uppvärmning med gasol Värmepannan arbetar på gasolbrännaren. Effekten styrs automatiskt efter värmebehov. Extra varmvatten Behöver du mer varmvatten kan värmepannan tillfälligt höja vattentemperaturen från 50 C till 65 C. När 30 minuter har gått, återgår värmepannan till normaldrift. Cirkulationspumpen står stilla under tiden. Verktygsmeny Från inställningsmenyn är det möjligt att gå vidare till verktygsmenyn med manöverpanelens övriga funktioner enligt nedan. Verktygsmenyer Klocka Automatisk temperaturändring (nattsänkning) Automatisk start Belastningsvakt Konstant pumpdrift Pump auto / 12 V Pumphastighet Flaskomkopplare Offset (temperaturjustering) Automatisk temperaturhöjning (legionella) Språkval Extern start (GSM) Knappljud Verktyg / Nyckel Ljusstyrka Funktioner för service Återställning

6 Alde Compact En genialisk värmepanna. Tack vare en smått genialisk konstruktion, har vi lyckats få in både system för uppvärmning och tappvarmvatten i denna utrymmessnåla värmepanna. Elektronik Compact 3010 består av tre excentriskt monterade rör. Innerst finns själva gasolbrännaren. Sedan kommer behållaren för värmevätskan till värmesystemet, där också elpatronerna är placerade, och ytterst behållaren för varmvattnet. De två yttre rören är av rostfritt stål och brännkammaren är av aluminium. Brännkammaren är avdelad i två cirkelhalvor. Brännaren är placerad i den övre halvan, som också utgör förbränningsrummet. I den nedre halvan leds rökgaserna ut. På gaveln sitter brännarhuset som består av förbränningsfläkt, brännare, magnetventil samt insugnings- och avgasanslutning. Vi reserverar oss för ev tryckfel ex Elpatron 2 kw Varmvatten UT Kallvatten IN Gasolbrännare Värmevätska i retur Värmevätska ut till konvektorerna Förbränningsfläkt Luftinsug Avgasutsläpp Teknisk data Höjd: 310 mm Bredd: 340 mm Längd: 490 mm Vikt: 14 kg (utan vätska) Gas: Propan Butan Effekt Steg 1: 3,3 kw 3.8 kw Gasförbrukning: 245 g/h 275 g/h Effekt Steg 2: 5,5 kw 6,4 kw Gasförbrukning: 405 g/h 460 g/h Gastryck: 30 mbar Vätskevolym glykolvätska: 3,5 liter Vätskevolym färskvatten: 8,4 liter Systemtemperatur: max 85 C Effekt elpatron 230 V: 1, 2 eller 3 kw Strömförbrukning 12 V DC: 1 amp (max) Alde värmeväxlare. Effektiv, ekonomisk och miljövänlig. Alde värmeväxlare i kombination med ett vattenburet centralvärmesystem ger dig fördelar både ekonomiskt och ur miljösynpunkt. Värmen från motorns kylsystem utnyttjas via värmeväxlaren för både uppvärmning av husbilen och för varmvatten till pentry och dusch. Värmen kan även köras i omvänd riktning tillsammans med en cirkulationspump på motorsidan, och fungerar då som motorvärmare tack vare att centralvärmesystemet värmer upp motorns kylsystem. Ett bra val vintertid vid kallstart av motorn. Alde International Systems AB Postadress: Box 11066, Färlöv Besök/leveransadress: Wrangels Allé 90, Färlöv Telefon: Nat Int Fax: Nat Int Hemsida: E-post:

14. 07 4000 ex ckfel. 20. try Vi reserverar oss för ev

14. 07 4000 ex ckfel. 20. try Vi reserverar oss för ev Alde Värmesystem Säkert, ekonomiskt och miljövänligt Manöverpanel med pekskärm På manöverpanelen görs samtliga inställningar för värmesystemet via användarvänliga menyer på pekskärmen. Med manöverpanelen

Läs mer

LESOL solvärme Vår erfarenhet - Din trygghet. Vår erfarenhet - Din trygghet. Tel: 031-301 97 97 www.lesol.se. Katalog nr 3

LESOL solvärme Vår erfarenhet - Din trygghet. Vår erfarenhet - Din trygghet. Tel: 031-301 97 97 www.lesol.se. Katalog nr 3 LESOL solvärme Tel: 031-301 97 97 www.lesol.se Katalog nr 3 1 Solens möjligheter Klimatförändringar på grund av våra utsläpp av växthusgaser är idag verklighet. Med användning av rätt teknik som t ex solenergi

Läs mer

solvärme Vår erfarenhet - Din trygghet Tel 0520-44 42 00 www.lesol.se Katalog nr 5

solvärme Vår erfarenhet - Din trygghet Tel 0520-44 42 00 www.lesol.se Katalog nr 5 solvärme Tel 0520-44 42 00 www.lesol.se Katalog nr 5 Solens möjligheter Klimatförändringar på grund av våra utsläpp av växthusgaser är idag verklighet. Med användning av rätt teknik som t ex solenergi

Läs mer

Vi är stolta, det ska du också vara! KABE är en unik husbil.

Vi är stolta, det ska du också vara! KABE är en unik husbil. Vi är stolta, det ska du också vara! KABE är en unik husbil. Vill man bygga världens bästa husbilar är reslust och hemlängtan den perfekta drivkraften Över 55 år av husvagnstillverkning i småländska Tenhult

Läs mer

Bonus 30. Kombinationspanna för ved, pellets och olja (utan VV & elpatronuttag) Datum 2011-11-01, rev 4. DANAK Reg.nr. 5001

Bonus 30. Kombinationspanna för ved, pellets och olja (utan VV & elpatronuttag) Datum 2011-11-01, rev 4. DANAK Reg.nr. 5001 Bonus 30 Kombinationspanna för ved, pellets och olja (utan VV & elpatronuttag) Datum 2011-11-01, rev 4 DANAK Reg.nr. 5001 Kvalitetsstyringssystem certificeret i henhold til DS/EN ISO 9001:2000 af Det Norske

Läs mer

Ver 1.01 2006-09-25. Bruksanvisning & Installationsmanual DS051:0609 KCC ARCTIC 10. med tillhörande elpanna

Ver 1.01 2006-09-25. Bruksanvisning & Installationsmanual DS051:0609 KCC ARCTIC 10. med tillhörande elpanna Bruksanvisning & Installationsmanual DS051:0609 KCC ARCTIC 10 med tillhörande elpanna Innehållsförteckning 1 INLEDNING...3 2 VÄRMEPUMP...3 2.1 TEKNISK BESKRIVNING...3 2.2 INSTALLATION...3 2.3 ELINSTALLATION...5

Läs mer

Värme i villan vid el- och värmeavbrott

Värme i villan vid el- och värmeavbrott Råd till dig som äger enfamiljshus Värme i villan vid el- och värmeavbrott TRYGG ENERGIFÖRSÖRJNING FÖR DIG t ry g g e n e r g i f ö r s ö r j n i n g Olika sätt att hålla huset varmt vid ett längre el-

Läs mer

Produktpresentation. Jäs/Kyl/Frys

Produktpresentation. Jäs/Kyl/Frys Produktpresentation Jäs/Kyl/Frys Marknadsledande Kyl-jäs, frys-jäs från Sveba-Dahlen I Sveba-Dahlen:s breda produktutbud så hittar ni jäsutrustning för alla behov. Våra pålitliga och användarvänliga produkter

Läs mer

161 501 03/6 2010-11 04 Gäller fr. o m tillv.nr: 7050-0344-15-63. Installations- och skötselanvisning CTC 1200 Family 25/40. Art.nr.

161 501 03/6 2010-11 04 Gäller fr. o m tillv.nr: 7050-0344-15-63. Installations- och skötselanvisning CTC 1200 Family 25/40. Art.nr. 161 501 03/6 2010-11 04 Gäller fr. o m tillv.nr: 7050-0344-15-63 Installations- och skötselanvisning CTC 1200 Family 25/40 Art.nr.579655001/6 För försäkring och garanti fyll i och skicka in! Grattis till

Läs mer

Värmepump för klimatets skull. Allt hänger ihop

Värmepump för klimatets skull. Allt hänger ihop Välj rätt värmepump Innehåll Värmepump för klimatets skull 3 Allt hänger ihop 3 Så fungerar värmepumpen 4 Kolla värmefaktorn för hela året 6 Gör en ärlig kalkyl 7 Välj utifrån ditt hus 8 Värmen sprider

Läs mer

SweTherm. Villaprefab, fjärrvärme och varmvattenberedning. SweTherm AB 2002-05-27. Värt att veta

SweTherm. Villaprefab, fjärrvärme och varmvattenberedning. SweTherm AB 2002-05-27. Värt att veta Värt att veta Om man tidigare har haft en oljepanna, varmvattenberedare, elpanna, eller den gamla typen av fjärrvärmecentral så får man nu en ny och modern varmvattenreglering. Och för att detta ska fungera

Läs mer

Teknisk manual för service

Teknisk manual för service Teknisk manual för service För CO2 tankenhet och värmepump SANYO ELECTRIC CO., LTD Tankenhet SHP-TH22DDN-SW SHP-TH22DHN-SW Värmepump SHP-C45DEN DS021:0505 Utgåva 2006-09 Innehåll Specifikationer. Instruktioner

Läs mer

I N N E H Å L L Välkomsthälsning Pellets som idé Ekonomi Bekvämlighet Miljöperspektiv Teknik Samtal med pelletseldare familjen Olsson

I N N E H Å L L Välkomsthälsning Pellets som idé Ekonomi Bekvämlighet Miljöperspektiv Teknik Samtal med pelletseldare familjen Olsson INNEHÅLL Välkomsthälsning 2 Pellets som idé 4 Ekonomi 8 Bekvämlighet 10 Miljöperspektiv 12 Teknik 14 Samtal med pelletseldare familjen Olsson 16 En pelletsinstallation steg för steg 18 En pelletspanna,

Läs mer

Värme i lägenheten vid el- och värmeavbrott

Värme i lägenheten vid el- och värmeavbrott Råd till dig som bor i lägenhet Värme i lägenheten vid el- och värmeavbrott TRYGG ENERGIFÖRSÖRJNING FÖR DIG t ry g g e n e r g i f ö r s ö r j n i n g Kan du bo kvar i lägenheten när strömmen är borta?

Läs mer

TYLÖ BYGG BASTU. OBS: Alla priser i katalogen är inklusive svensk moms.

TYLÖ BYGG BASTU. OBS: Alla priser i katalogen är inklusive svensk moms. TYLÖ BYGG BASTU OBS: Alla priser i katalogen är inklusive svensk moms. TYLÖ BYGG BASTU Bygg din egen bastu Om du drömmer om en egen bastu hemma, varför inte bygga den själv? Istället för dyra fakturor

Läs mer

Aqualux 750 Teknik Aqualux 500 Teknik GÖR VÄRMESYSTEMET FRAMTIDSSÄKERT! ETT EXEMPEL PÅ VAD SOM ÄR MÖJLIGT:

Aqualux 750 Teknik Aqualux 500 Teknik GÖR VÄRMESYSTEMET FRAMTIDSSÄKERT! ETT EXEMPEL PÅ VAD SOM ÄR MÖJLIGT: Aqualux 750 Teknik Aqualux 500 Teknik SVENSKTILLVERKAT GÖR VÄRMESYSTEMET FRAMTIDSSÄKERT! Energipriset har alltid förändrat sig beroende på tillgång och efter politikers beslut. Det var inte så länge sedan

Läs mer

Installation, drift och skötsel. Vedolux 30

Installation, drift och skötsel. Vedolux 30 Installation, drift och skötsel Vedolux 30 Arkelstorpsvägen 88, 291 94 KRISTIANSTAD Tel 044-22 63 20, Telefax 044-22 63 58 info@varmebaronen.se ww.varmebaronen.se 07-09 utg. 2 Fr.o.m tillv.nr VB THL artnr

Läs mer

Installationsanvisning / Manual. Plansolfångare. Intelli-heat PS2.4 2010-12-10. Upphovsrättsskyddat enligt lag 1 Sol & Energiteknik SE AB

Installationsanvisning / Manual. Plansolfångare. Intelli-heat PS2.4 2010-12-10. Upphovsrättsskyddat enligt lag 1 Sol & Energiteknik SE AB Installationsanvisning / Manual Plansolfångare Intelli-heat PS2.4 2010-12-10 Upphovsrättsskyddat enligt lag 1 Sol & Energiteknik SE AB Innehållsförteckning Innehållsförteckning Innehållsförteckning...

Läs mer

Energi till nytta och nöje

Energi till nytta och nöje Energi till nytta och nöje Innehåll Belysning 4 Hemelektronik 6 Köket 8 Badrummet 10 Tvätt och tork 12 Värme 14 Isolering och ventilation 18 El utomhus 20 Elsäkert hem 22 När strömmen går 24 Koll på elförbrukningen

Läs mer

VÄRMEGUIDEN FÖR VILLAÄGARE

VÄRMEGUIDEN FÖR VILLAÄGARE VÄRMEGUIDEN FÖR VILLAÄGARE 10 svar du måste ha INNAN du väljer ny uppvärmning Av: Stefan Nilsson, www.varmahus.se Tack för att du skickat efter Värmeguiden! Eftersom jag jobbat länge med värmefrågor och

Läs mer

Förskjutning, värmekurva (minska/öka värme) Inställning beror på geografiskt. Förskjutning, värmekurva: min. Finjustering av temperatur till Luleå

Förskjutning, värmekurva (minska/öka värme) Inställning beror på geografiskt. Förskjutning, värmekurva: min. Finjustering av temperatur till Luleå R MOS 970-7 R MONTERINGS- OCH SKÖTSELANVISNINGAR Temperatur Huvudströmbrytare Karta med riktvärden för val av 9 () Inställning beror på geografiskt Val, värmekurva: värmekurva om Kiruna läge och typ av

Läs mer

Inledning Exteriör design Komfort och teknologi Prestanda Säkerhet Bagageutrymme Kombiversion Avantourversion Utrustning och Alternativ

Inledning Exteriör design Komfort och teknologi Prestanda Säkerhet Bagageutrymme Kombiversion Avantourversion Utrustning och Alternativ NISSAN PRIMASTAR SHIFT_ the way you move Everything we touch, we SHIFT_. Och vi förändrar allt till det bättre. Vi konstruerar våra transportbilar för att klara krävande uppgifter genom att hjälpa dig

Läs mer

Innehåll. Inledning 4 Olika typer av blandare 6 Saker att tänka på 12 Spara 18 Vatten 22 Skillnaden sitter på insidan 28 Tips, frågor och svar 40

Innehåll. Inledning 4 Olika typer av blandare 6 Saker att tänka på 12 Spara 18 Vatten 22 Skillnaden sitter på insidan 28 Tips, frågor och svar 40 Om vattenkranar Innehåll Inledning 4 Olika typer av blandare 6 Saker att tänka på 12 Spara 18 Vatten 22 Skillnaden sitter på insidan 28 Tips, frågor och svar 40 Det är skillnad på kranar och blandare Vad

Läs mer

Sveriges största leverantör av kompositpooler

Sveriges största leverantör av kompositpooler Pool och pooltak från Spa o Bad Sveriges största leverantör av kompositpooler Pooler av mycket hög kvalitet Pooltak, värmepumpar och alla tillbehör du behöver Spa o Bad har sålt pooler sedan 1991 www.spaobad.com

Läs mer

Multifunktionstank Servicehandbok

Multifunktionstank Servicehandbok Multifunktionstank Servicehandbok V1.2 Med reservation för tryckfel och konstruktionsändringar som vi ej kan råda över. Vid eventuella problem, kontakta vår serviceavdelning på telefon: 08-522 168 50.

Läs mer

Installations- och driftsinstruktioner

Installations- och driftsinstruktioner Installations- och driftsinstruktioner Kondenserande gaspanna HR11 HR22 HR30 HR43 HR60 Var vänlig och läs igenom noga innan installation och service Version 1.00 20070427-JMA Vi förbehåller oss rätten

Läs mer

PROBLEM: Det kan vara svårt att veta. av varmvatten. solutions for flow technology

PROBLEM: Det kan vara svårt att veta. av varmvatten. solutions for flow technology PROBLEM: Det kan vara svårt att veta anläggningens behov av varmvatten LÖSNING: VI HAR ACKumulatortankar för alla behov solutions for flow technology ACKUMULATORTANKAR TILLÄMPNINGAR System AT 8475 Varmvattenberedning

Läs mer

upptäck trivselfaktorn med Golvvärme GOLVVÄRME

upptäck trivselfaktorn med Golvvärme GOLVVÄRME upptäck trivselfaktorn med Golvvärme GOLVVÄRME Upptäck dolda nivåer av trivsel med PURMO golvvärme Inomhusvärme med toppkomfort Purmo golvvärmesystem sveper in rummen i en trivsam värme. Golvvärme ger

Läs mer

E C N A R T N N E A E K A M

E C N A R T N N E A E K A M MAKE AN ENTRANCE Inledning ITAB Shop Products är ett tillverknings- och exportföretag specialiserat på att leverera butiksutrustning som entrésystem och köledarprodukter till detaljhandelskunder och andra

Läs mer

GRUNDFOS COMMERCIAL BUILDING SERVICES

GRUNDFOS COMMERCIAL BUILDING SERVICES GRUNDFOS COMMERCIAL BUILDING SERVICES Grundfos pumpar och kunskap om värmesystem Vänta inte för länge med att kontakta Grundfos! Vi hjälper dig att planera för framtiden När du planerar ett värmesystem

Läs mer