Vallentuna gymnasiums verksamhetsberättelse 2002

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vallentuna gymnasiums verksamhetsberättelse 2002"

Transkript

1 UTBILDNINGS- OCH ARBETS- MARKNADSFÖRVALTNINGEN Vallentuna gymnasium GYMNASIEV VALLENTUNA TELEFON VX FAX exp@tellus.vallentuna.se Vallentuna gymnasiums verksamhetsberättelse 2002 Utgångspunkt för verksamhetsberättelsen är kommunens skolplan. Nedan beskrivs vad vi gjort under året för att förverkliga intentionerna i skolplanen och avslutningsvis beskrivs händelser som påverkat och påverkar utvecklingen av gymnasiets verksamhet. Kvalitetsarbete Nämndens besök Politikerbesök från UAN till såväl gymnasiet som Komvux ägde rum den 5 november Ledningsgruppens utvärderingar Nya schemat utvärderades av fyra utvecklingsledare under hösten. Såväl elever som lärare fick besvara frågor om hur det nya schemat påverkat studier och arbetsförhållanden. Enkätsvaren ligger till grund för vissa förändringar som kommer att genomföras inför nästa läsår. Ledningsgruppen har också arbetat fram en egen modell för kvalitetsuppföljning som vi kommer att följa under år Föräldraenkät Från januari 1999 har vi årligen vänt oss till föräldrar till våra elever i åk 1 med en enkät i vilken vi försökt fånga upp i vilken utsträckning man varit nöjd med information, kontakter, läromedel mm. Genom sammanställningen av svar och kommentarer har föräldrarna blivit delaktiga i skolans arbete. Se bilaga 1 Enkät till elever och medarbetare Den årliga enkäten till elever och medarbetare som vi också använt oss av sedan 1999 hann vi tyvärr inte genomföra under vårterminen Rektors brev I detta brev, som har skickats till föräldrar/målsmän 5 gånger under året, har jag beskrivit vad som hänt och kommer att hända på skolan, informerat om betygssystemet, vilka regler som gäller när ungdomen blir myndig osv för att göra föräldrarna informerade och engagerade. 1 (8)

2 Åtgärder för att skapa helhet i studierna Ämnesövergripande samarbete möjliggörs genom arbetslagens inflytande över schemaläggning Mindre ämnessplittring har vi kunna uppnå genom en vidareutveckling av vårt schema mot alltmer tematisk läsning. Strävan att se skoldagen som en hel arbetsdag utan s.k. håltimmar försöker vi uppnå genom ett elevaktivt arbetssätt, upphämtningstid på schemat, samarbete med bibliotekarie och datatekniker. Organisationen i arbetslag där laget ansvarar för tydligt avgränsade undervisningsgrupper Åtgärder vi vidtagit för att eleverna ska bli Godkända. Mentorskap och utvecklingssamtal Varje elev har en mentor vars främsta uppgift, förutom undervisning, är att ha utvecklingssamtal med sina elever och följa upp hur studierna går. Mentorn ska följa upp elevens studieplan och ta kontakt med målsman eller elevvårdsteam om hög frånvaro eller studiesvårigheter uppkommer. Mentorskonferenser En gång varje termin redovisar mentorn den samlade studiebilden för varje elev. Åtgärder vi ska vidta för att stötta vissa elever beslutas. Rapport om studiesituationen Den samlade studiebilden som kommit fram på konferensen skickas hem till målsman i form av en ifylld blankett i mitten av varje termin. Specialpedagog Både lärare och elever kan få råd och stöd av skolans specialpedagog Särskilt stöd Tid för stöd i matematik. IT-stöd Ti och To, kl varje vecka, ansvarar skolans elever i EDG, elevdatagruppen, för handledning av såväl våra egna elever som inbjudna pensionärer i en av skolans datasalar. Upphämtningstillfällen Arbetslagen har lagt ut tid på schemat när eleverna har möjlighet att få arbeta med sådant de missat eller inte klarat av. Kompletteringsmöjligheter och prövning Elever kan inom ett halvår efter avslutad kurs komplettera de kursavsnitt man inte fullgjort. Elev kan också välja att pröva på hel eller delar av en kurs under särskilda prövningsperioder.(gyf 5 kap 20 ) 2 (8)

3 Hur/vad elever med särskilda behov erbjuds Individuellt program Varje elev utformar, tillsammans med lärare och studie- och yrkesvägledare, en individuell studieplan där målen ofta är unika för just den eleven. Specialpedagog Elever som uppvisar studiesvårigheter testas av skolans specialpedagog. Några elever har uppmanats uppsöka optiker, andra ställt i kö till Danderyds sjukhus för dyslexiutredning. Allmänt stöd i matematik erbjuds. Av specialpedagogen erbjuds såväl stöd i klassrummet som enskilt eller i liten grupp. Särskilda datorprogram t ex rättstavningsprogram och språkprogram finns att tillgå. Skönlitteratur med stor text och förenklat språk och böcker inlästa på band finns på biblioteket. Behöriga elever som har dokumenterad diagnos: Åk 1 Åk2 Åk3 Dyslexi Dyskalkyli 1 2 Damp 1 1 ADHD 1 1 Svenska som andraspräk Annat, t ex koncentrationssvårigheter Skolsköterska och kurator Vid hög frånvaro kontaktar skolsköterskan eleven och inbjuder till samtal. Detsamma gäller skolans kurator om mentorn anser att kontakt bör tas. Alla skolans dagar finns skolsköterska eller kurator tillgängliga för elever på skolan. Studievägledare Många elever behöver idag hjälp med att lägga upp sina studieplaner tillsammans med mentor och studievägledare. Elevens intresse och förmåga styr vilka lösningar man hittar. Förlängd studietid 2-4 elever önskar och får varje år förlängd studietid med en termin för att klara av sina sista rester innan slutbetyget skrivs ut. Statistik samt orsaker till avhopp och byten Studieavbrott ht 2002 Nio elever avbröt sina studier varav åtta från åk 1. Orsakerna var i huvudsak felval av program eller att eleverna fick plats på sitt förstahandsval på annan skola. Elever som sökt inriktning som vi saknar Fyra elever valde flygutbildning i Arvidsjaur eller flygteknik i Västerås, och två elever gymnasium i Lund som kunde erbjuda handbollsträning på hög nivå. 3 (8)

4 Tre elever från Fordonsprogrammet sökte transportinriktning. Elva elever började åk 1 hos oss en bit in på höstterminen pga att man stått på kö och fått plats hos oss eller ångrat sitt val. Två elever har gjort studieuppehåll En elev har avbrutit sina studier för andra gången och fått heltidsarbete. Elevinflytande Eleverna deltar i planering och genomförande av den tematiska läsningen. Mer eller mindre beroende på arbetslag, ämnen och kurser. Eleverna har valt representanter till sitt elevråd som träffas sporadiskt. Av dessa deltar ca 8 stycken på Skolkonferens två gånger per termin. Varje klass har klassrådstid på schemat varje vecka för att där ta upp frågor man vill diskutera. Varje klass har också valt sina Kamratstödjare som har en viktig roll i att förebygga ev mobbning och utanförskap. Elever deltar i skolans Värdegrundsgrupp där temadagar gemensamt planeras. Individuella programmet Elevernas status i Vallentuna har under läsåret varit mycket varierande, allt ifrån en kunskapsnivå motsvarande särskolan till de som faktiskt redan klarat av flera gymnasiebetyg med goda resultat. De flesta har någon form av socialt / medicinskt eller psykiskt handikapp och är i behov av särskilt stöd. Några har drogproblem, dyslexidiagnos, asperger- eller Damp- diagnos. Eleverna har under året haft olika studieplaner, vilket innebär att varje elev har en individuell programstruktur. Under verksamhetsåret har 37 elever studerat för att bli behöriga till ett nationellt program. 33 grundskolebetyg har satts i behörighetsgivande ämnen. Tio elever av de som studerat för behörighet till nationellt program har inte lyckats nå betyget godkänd. Plats för tre PRIV-elever, programinriktat individuellt program, har funnits på Fordonsprogrammet, Byggprogrammet och Handelsprogrammet. De har fortsatt läsa vissa kurser på Individuella programmet men i huvudsak bedrivit sina studier på det nationella programmet. Mål för individuella programmet och dess elever A, Bli behörig för gymnasiestudier (nationellt program) B, Förbereda för vuxenvärlden, arbetsliv och samhälle C, Bättre rustad för att klara fortsatta studier Antalet elever i utbildning och eller med praktik, alltså elever med studiebidrag har under läsåret varit 69st, en ökning från lå 2000/01 till lå 2001/02 med drygt 30%. Se fig (8)

5 / / / /2002 Fig. 1.: Antal elever på Individuella programmet under åren Pedagogiskt bokslut Två gemensamma planerings och kompetensutvecklingsdagar på Lillsveds Folkhögskola. Handledning i två arbetslag under året. Viss enskild fördjupningsfortbildning har förekommit men i huvudsak har fortbildning skett gruppvis. Lärare i matematik och svenska har gått kurser ämnade att göra oss bättre i att undervisa elever som behöver särskilt stöd för att klara kursmålen. Aktionslärande i enlighet med en särskild modell har två arbetslag deltagit i. Läraren reflekterar över pedagogiska händelser i sin vardag genom att föra dagbok och tillsammans med arbetslaget samtala kring dessa. Aktionslärande är ett aktivt pedagogiskt lärande utifrån arbetet med eleverna och samtal med sina kolleger. Utvecklingsledarna har fått i en utbildning tillsammans med arbetslagledare från Åva och Täby som avslutades under året.de flesta studiedagarna har arbetslagen förfogat över. De har nyttjats för pedagogisk planering och gemensam fort-bildning. Rektor avslutade rektorsutbildningen som pågått i både Lärarhögskolans och Skolverkets regi under totalt 2,5 år. Lokalutnyttjande dag och kväll Skolan öppnar 6.30 vardagar och stänger normalt Helger öppnas skolan ca 8.30 och har garanterat öppet till men vanligtvis till , ibland längre. Kvällstid och helger nyttjas främst idrottshall, teater och matsal. Schemalagd undervisning pågår huvudsakligen måndagar , tisdagfredag Samtliga lokaler har hög nyttjandegrad under dessa tider. Komvux har dessutom undervisning förlagd till två kväller per vecka. Gymnasiets verksamhet pågår mellan Övrig tid används lokaler och personal främst av idrott, kultur och andra intressenter. 5 (8)

6 IT-investeringar och hur det påverkat lärandet Totalt antal datorer för lärare och elever, ca 50 lärare och 650 elever, är idag 195 st varav 128 med en prestanda motsvarande Pentium 2 eller bättre. 67 datorer skulle behöva bytas ut. När våra nya studiehallar och bygglokalen är klar skulle det vara önskvärt med 8 nya datorer i varje enhet; totalt 32 st. Vi har dessutom 6 skanners, 8 laserskrivare, och 8 färgskrivare. Av dessa bör 4 färgskrivare bytas ut under året och 2 skannrar. Under hösten 2002 var det så mycket trassel med många datorer och skärmar som slutade fungera så att vi kände oss tvingade att köpa nya datorer, skärmar samt licenser till en datasal till en kostnad av kr. Kostnaden belastar 2003 års investeringsbudget. Datorerna är ett pedagogiska redskap för att lära sig olika typer av programvaror, den moderna informationskällan, ett arbetsverktyg för färdigställande av allt skrivet material och ett kommunikationsmedel. Datorerna har en given plats i den moderna skolan och helt nödvändiga om vi ska ge våra elever de verktyg de behöver på Högskolan eller i arbetslivet. Nyckeltal 72% lägst G i kärnämnen 179 elever tog studenten på Vallentuna gymnasium vt Av dessa lämnade 129 elever gymnasiet med lägst betyget Godkänd på samtliga kärnämnen. De elever som har studiesvårigheter och inte blir Godkända i samtliga kärnämnen avbryter sällan sina studier hos oss. Vi har färre avhopp än många andra gymnasieskolor men de bidrar samtidigt till att statistiken ser sämre ut. Även om eleven inte blir Godkänd tror vi att han/hon lär sig mer genom att gå kvar på sitt program jämfört med att avbryta sina studier i förtid. Antalet naturvetare Ca 30% av våra studenter avslutade studier på Naturvetenskapligt program. Antalet högskolebehöriga 80,5% av de elever som slutade gymnasiet vt 2002 är behöriga för högskolestudier. (Slutbetyg från gymnasieskolan ger grundläggande behörighet till studier vid universitet och högskola. För att få slutbetyg måste man ha lägst betyget G i minst 90% av de gymnasiepoäng som krävs för ett fullständigt gymnasieprogram. Eleven får alltså ha högst 250 p IG. Av 179 elever fick 35 st ej slutbetyg vt % av de elever som avslutade sina studier på Handelsprogrammet återfinns bland dessa.) 6 (8)

7 Resultat av nationella prov i procent IG G VG MVG Totalt antal elever Svenska B EC,BP,FP,HP Samhällsprog Naturv.prog. 17 9,5 41, Matematik A EC,BP,FP,HP Samhällsprog Naturv.prog. 6 33, ,5 48 Övrigt Elevcafeterian Traversen drivs i gymnasiets egen regi sedan januari Personalomsättningen har varit fortsatt hög på gymnasiet. Vi har under året anställt bibliotekarie, skolvärdinna och 10 lärare. Såväl bibliotekarie, skolvärdinna och de flesta lärarna har flyttat till annan ort eller bytt till arbete närmare hemmet. Inför höstterminsstarten hade vi fler elever som ville börja sina studier hos oss än vi hade platser för på BP, EC, HP, FP och SP. Det fick bl a till följd att elever som sökt till HP men pga för låg poäng inte kom in där istället fyllde upp tomma platser på SP. Flera av dessa elever funderar nu på att söka annat program eftersom studierna på SP inte går så bra och intresset att gå kvar svalnat. De kommer förmodligen att ha gått fyra år i gymnasiet innan de avslutar sina studier. Vi har planerat för om- och tillbyggnad av gymnasiet under året för att inom tre år kunna ha ca 750 elever studerande hos oss. Teater och sporthall I budgeten ligger för drift och underhåll av teater och sporthall för Följande utrustning skulle behöva förnyas i teatern får att hålla en bra standard: Belysningsutrustning, strålkastare 10 st à ca kr Styrutrustning för teaterljuset ca kr Tvätt av textilierna/gardinerna i teatern 125kr/m ca kr (dessa är aldrig tvättade sedan skolan startade för 17 år sedan) Dessa kostnader kan inte tas från gymnasiets budget utan att det får märkbara konsekvenser för vår kärnverksamhet. Schema och arbetssätt Avslutningsvis vill jag återkomma till det mest spännande som händer på gymnasiet just nu utvecklingen av schema och arbetssätt. De senaste årens 7 (8)

8 utveckling av elevaktiva arbetssätt och mer självständiga arbetslag har fått till följd att allt fler engagerat sig i det komplicerade schemaarbetet. Idag har vi en schemagrupp, med representanter från varje arbetslag, som dra upp riktlinjer för nästkommande års schemaläggning redan ett halvår innan detta schema skall vara klart. Eleverna uppskattar att få arbeta färdigt och kunna fördjupa sina kunskaper inom vissa områden innan man påbörjar något nytt. Tematiska läsningen har inneburit mindre ämnessplittring för eleverna. Den negativa kritik som elever fört fram handlar om att vissa kurser inte passar att förläggas som heldagar, t ex matematik, och att korta kurser ska ligga mer koncentrerade för att man inte ska glömma bort vad man höll på med mellan perioderna. Både matematik och engelska är ämnen lärare och elever vill förlägga mer jämt fördelat över året. Ingen har föreslagit en tillbakagång mot ett mer traditionellt schema. Istället föreslås i många utvärderingar hur vi kan vidareutveckla vår pedagogiska modell. Elevutvärderingarna, lärarnas erfarenheter och de mål som finns för program och kurser kommer att styra hur nästa års schema kommer att se ut. rektor Elisabeth Johansson Direkt Mobil elisabeth.johansson@vallentuna.se Elisabeth Johansson 8 (8)

Policy kring studier på Öckerö gymnasieskola

Policy kring studier på Öckerö gymnasieskola Policy kring studier på Öckerö gymnasieskola Version 090224/EO Innehåll 1.0 Kurser på gymnasiet 1.1 Olika typer av kurser 1.2 Betyg 1.3 Slutbetyg 1.3.1 Jämförelsetal 1.3.2 Meritpoäng 1.4 Samlat betygsdokument

Läs mer

Välkommen till gymnasieskolan!

Välkommen till gymnasieskolan! 030509 Välkommen till gymnasieskolan! Inledning: Jämfört med den skolan du kommer från, grundskolan, så kommer du snart att märka en del skillnader. I grundskolan läste du ämnen. Det gör du också i gymnasieskolan

Läs mer

Vallentuna gymnasium. Skolan erbjuder

Vallentuna gymnasium. Skolan erbjuder Skolan erbjuder är en lärorik och utvecklande arbetsplats där alla aktivt tar ansvar för att skapa trivsel. Professionella, engagerade lärare hjälper dig i ditt lärande och personliga utveckling. Vi har

Läs mer

Vallentuna gymnasium. Skolan erbjuder

Vallentuna gymnasium. Skolan erbjuder Skolan erbjuder är en lärorik och utvecklande arbetsplats där alla aktivt tar ansvar för att skapa trivsel. Professionella, engagerade lärare hjälper dig i ditt lärande och personliga utveckling. Vi har

Läs mer

Betyg och studieresultat i gymnasieskolan 2006/07

Betyg och studieresultat i gymnasieskolan 2006/07 PM Enheten för utbildningsstatistik 2007-12-19 Dnr (71-2007:01035) 1 (7) Betyg och studieresultat i gymnasieskolan 2006/07 Kommunala skolor har, för jämförbara utbildningar, bättre studieresultat än fristående

Läs mer

JENSEN gymnasium Södra. Skolan erbjuder

JENSEN gymnasium Södra. Skolan erbjuder Skolan erbjuder är en fristående gymnasieskola i Stockholm. Verksamheten startade höstterminen 2005, huvudman för gymnasieskolan är JENSEN education, ett utbildningsföretag som har bedrivit vuxenutbildningar

Läs mer

Individuellt anpassat stöd/utbildning/praktik Individuellt strukturerande samtal/stöd med elever i eller utanför skolan

Individuellt anpassat stöd/utbildning/praktik Individuellt strukturerande samtal/stöd med elever i eller utanför skolan Vinnaverkstaden Metodkategori 1 och 4 Individuellt anpassat stöd/utbildning/praktik Individuellt strukturerande samtal/stöd med elever i eller utanför skolan Problemet: Skolan har allt svårare med den

Läs mer

Sågbäcksgymnasiet. Skolan erbjuder

Sågbäcksgymnasiet. Skolan erbjuder Skolan erbjuder Hos får du en verklighetsnära utbildning. Du får kunskaper som efterfrågas i arbetslivet och dina möjligheter att få jobb är stora. Alla program hos oss innehåller antingen praktik eller

Läs mer

GYMNASIEVAL. Intagning

GYMNASIEVAL. Intagning GYMNASIEVAL Ansökan Hur söker jag till gymnasiet? Du är behörig att söka ett nationellt eller specialutformat program som startar senast första kalenderhalvåret det år du fyller 20 år, om du: Har slutfört

Läs mer

Försöksverksamhet med lärlingsutbildning i gymnasieskolan

Försöksverksamhet med lärlingsutbildning i gymnasieskolan Avd/Enhet/Arbetsgrupp, etc Handläggare/Författare RAPPORT 14--1 1(12) Försöksverksamhet med lärlingsutbildning i gymnasieskolan Denna rapport redovisar utifrån registerdata studiedeltagande och studieresultat

Läs mer

Betyg och studieresultat i gymnasieskolan 2007/08

Betyg och studieresultat i gymnasieskolan 2007/08 PM Enheten för utbildningsstatistik 2008-12-18 Dnr 71-2008-00004 1 (6) Betyg och studieresultat i gymnasieskolan 2007/08 Allt fler får slutbetyg i gymnasieskolan. Stora elevkullar och något bättre studieresultat

Läs mer

Kvalitetsanalys för Eductus läsåret 2012/13

Kvalitetsanalys för Eductus läsåret 2012/13 måndag den 9 september 2013 1 (6) Kvalitetsanalys för Eductus läsåret 2012/13 Chef Beskrivning av anordnaren Christina Spjuth Academedia Eductus AB ingår i Academediakoncernen, Sveriges största utbildningsföretag

Läs mer

En skola i Täby anpassad efter din funktionsprofil

En skola i Täby anpassad efter din funktionsprofil En skola i Täby anpassad efter din funktionsprofil www.mimersgymnasium.se Mimers gymnasium Mimers gymnasium är en vanlig skola med högskoleförberedande program anpassad för dig som har en diagnos inom

Läs mer

En skola i Täby med Aspergerprofil

En skola i Täby med Aspergerprofil En skola i Täby med Aspergerprofil www.mimersgymnasium.se Mimers gymnasium Mimers gymnasium är en skola anpassad för elever med aspergers syndrom, högfungerande autism och liknande tillstånd. Skolan arbetar

Läs mer

S:t Martins gymnasium. Skolan erbjuder

S:t Martins gymnasium. Skolan erbjuder Skolan erbjuder Fordons- och transportprogrammet med inriktning personbil, Hantverksprogrammet med inriktning Frisör, Hantverksprogrammet med inriktning Finsnickeri, Hantverksprogrammet med inriktning

Läs mer

Arlandagymnasiet. Skolan erbjuder

Arlandagymnasiet. Skolan erbjuder Skolan erbjuder är en stor skola, med en liten skolas atmosfär. Tryggheten, trivseln och gemenskapen är det som uppskattas mest av våra elever. En bidragande faktor är den goda kontakten mellan lärare

Läs mer

Rodengymnasiet. Skolan erbjuder

Rodengymnasiet. Skolan erbjuder Rodengymnasiet Skolan erbjuder Barn- och fritidsprogrammet (BF) Bygg- och anläggningsprogrammet (BA) Ekonomiprogrammet (EK) El- och energiprogrammet (EE) Estetiska programmet (ES) Fordons- och transportprogrammet

Läs mer

RgRh Stockholm. Riksgymnasiet för rörelsehindrade

RgRh Stockholm. Riksgymnasiet för rörelsehindrade RgRh Stockholm RgRh Stockholm Riksgymnasiet för rörelsehindrade RgRh Stockholm VAD ÄR RIKSGYMNASIET? Riksgymnasiet är till för ungdomar med svåra rörelsehinder. Det fungerar som vilken gymnasieskola som

Läs mer

Rudbeck. Skolan erbjuder

Rudbeck. Skolan erbjuder Rudbeck Skolan erbjuder På Rudbeck, Valfrihetens gymnasium, skräddarsyr du din utbildning och gör din egen personliga studieplan. Du väljer. Vi ser till att du lyckas. Vi är en kursutformad skola som erbjuder

Läs mer

Organisationsbeskrivning

Organisationsbeskrivning Organisationsbeskrivning Organisation Organisationen kring Individuella programmet (IV) på Österlengymnasiet i Simrishamn består av en studie-och yrkesvägledare, en specialpedagog, fyra pedagoger och en

Läs mer

Kvalitetsredovisning för år 2010 Pedagogiskt bokslut för Gymnasiesärskolan i Eslövs kommun

Kvalitetsredovisning för år 2010 Pedagogiskt bokslut för Gymnasiesärskolan i Eslövs kommun Kvalitetsredovisning för år 2010 Pedagogiskt bokslut för Gymnasiesärskolan i Eslövs kommun Upprättad i april 2011 2 Gymnasiesärskolan - Kvalitetsredovisning för år 2010 Gymnasiesärskolan ska utifrån varje

Läs mer

tror. påverka mer än du Du kan Till dig som går i gymnasieskolan eller på komvux.

tror. påverka mer än du Du kan Till dig som går i gymnasieskolan eller på komvux. Du kan påverka mer än du tror. 106 20 Stockholm tel: 08 723 32 00, fax: 08 24 44 20 www.skolverket.se Till dig som går i gymnasieskolan eller på komvux. Vad vill du ha ut av skolan? Hur vill du arbeta?

Läs mer

Betyg och studieresultat i gymnasieskolan 2008/09

Betyg och studieresultat i gymnasieskolan 2008/09 PM Enheten för utbildningsstatistik 2009-12-18 Dnr 71-2009-73 1 (7) Betyg och studieresultat i gymnasieskolan 2008/09 Eleverna som gick ut från gymnasieskolan våren 2009 var fler än någonsin. Såväl betyg

Läs mer

HT Hotell- och turismprogrammet VAL AV INRIKTNING OCH INDIVIDUELLT VAL 2013/2014

HT Hotell- och turismprogrammet VAL AV INRIKTNING OCH INDIVIDUELLT VAL 2013/2014 HT Hotell- och turismprogrammet VAL AV INRIKTNING OCH INDIVIDUELLT VAL 2013/2014 1 Val av inriktning fö r dig söm ga r Hötell- öch turismprögrammet Efter examen från Hotell- och turismprogrammet ska du

Läs mer

Lunaskolan. Små undervisningsgrupper Stora möjligheter Stockholm. Box Lunaskolan Östra. Stockholms Barn och Ungdomsstöd AB / FRIMÄRKE

Lunaskolan. Små undervisningsgrupper Stora möjligheter Stockholm. Box Lunaskolan Östra. Stockholms Barn och Ungdomsstöd AB / FRIMÄRKE PLATS FÖR FRIMÄRKE Stockholms Barn och Ungdomsstöd AB / Lunaskolan Östra Box 34 190 100 26 Stockholm Lunaskolan Små undervisningsgrupper Stora möjligheter L Lärande för livet U Utvecklas individuellt N

Läs mer

Fria gymnasieskolan i Haninge

Fria gymnasieskolan i Haninge Haninge Skolan erbjuder Haninge erbjuder utbildning med hög kvalitet på det Samhällsvetenskapliga programmet med inriktningarna Ekonomi och Samhällsvetenskap. Inom det individuella valet finns det möjlighet

Läs mer

Välkomna till Nacka gymnasium

Välkomna till Nacka gymnasium Välkomna till Nacka gymnasium Nacka gymnasium Ekonomi och samhälle Samhälle och medier Natur och Teknik Ekonomi och samhälle Ekonomiprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Handels- och administrationsprogrammet

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete 2014/2015

Systematiskt kvalitetsarbete 2014/2015 Systematiskt kvalitetsarbete 2014/2015 Gislaveds särskola Vi har i år haft två klasser med särskoleelever på Gislaveds Gymnasiums nationella särskoleprogram.. Vi har två nationella program: Programmet

Läs mer

Åva gymnasium. Skolan erbjuder

Åva gymnasium. Skolan erbjuder Åva gymnasium Skolan erbjuder Åva gymnasium är skolan där eleven står i centrum. Här får du möjlighet att växa och vara dig själv. Ett stegvis ökat ansvar gör studierna både roliga och intressanta. Här

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i gymnasieförordningen (1992:394); SFS 2006:1090 Utkom från trycket den 12 september 2006 utfärdad den 31 augusti 2006. Regeringen föreskriver 1 i fråga

Läs mer

GYMNASIE- OCH ARBETSLIVSNÄMNDENS

GYMNASIE- OCH ARBETSLIVSNÄMNDENS GYMNASIE- OCH ARBETSLIVSNÄMNDENS KVALITETSREDOVISNING FÖR ÅR 2002 ARANÄS KOMVUX Jan Österdahl Ordförande Gymnasie- och arbetslivsnämnden Lars- Eric Persson Förvaltningschef Gymnasie- och arbetslivsförvaltningen

Läs mer

Välkomna till Nacka gymnasium!

Välkomna till Nacka gymnasium! Välkomna till Nacka gymnasium! Helen Bejmar Rektor Malin Söderberg Biträdande rektor Carina Lord Studie- och yrkesvägledare 2017-09-12 Nacka gymnasium 2 Program för kvällen Information om: Nacka gymnasium

Läs mer

HT Hotell- och turismprogrammet

HT Hotell- och turismprogrammet HT Hotell- och turismprogrammet INDIVIDUELLT VAL inför 2015/2016 1 Individuellt val a k 1 - infö r 2015/2016 Nu är det dags att välja dina individuella val inför årskurs 2 och 3! Hur mycket ska jag välja?

Läs mer

Mikael Elias Teoretiska gymn. Stockholm

Mikael Elias Teoretiska gymn. Stockholm gymn. Stockholm Skolan erbjuder EK - EKONOMIPROGRAMMET, inriktning ekonomi och juridik (*) NA - NATURVETENSKAPLIGA PROGRAMMET, inriktning naturvetenskap och naturvetenskap och samhälle SA - SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete 2012-2013 Tranängskolan 7-9 2013-09-11 Annika Källman Jonny Axelsson 2 Innehåll 1 Redovisning av särskilda insatser och åtgärder enligt föregående kvalitetsredovisning och

Läs mer

Danderyds gymnasium. Skolan erbjuder

Danderyds gymnasium. Skolan erbjuder Skolan erbjuder Välkommen till Öppet hus på Danderyds Gymnasium måndagen den 28/11 är skolan för dig som vill gå en teoretisk utbildning och kombinera det med studier inom ett särskilt intresseområde.

Läs mer

(6) Härnösands gymnasium och gymnasiesärskola. Policy och rutiner. Elever. Härnösands gymnasium

(6) Härnösands gymnasium och gymnasiesärskola. Policy och rutiner. Elever. Härnösands gymnasium 2016-08-11 1(6) Härnösands gymnasium och gymnasiesärskola Policy och rutiner Elever Härnösands gymnasium 2016/2017 2016-08-11 2(6) Policy och rutiner Härnösands gymnasium har enligt skollagen ett ansvar

Läs mer

VALINFORMATION NATURVETENSKAPS- PROGRAMMET 17 / 18

VALINFORMATION NATURVETENSKAPS- PROGRAMMET 17 / 18 VALINFORMATION NATURVETENSKAPS- PROGRAMMET 17 / 18 VAL TILL ÅR 2 OCH 3 Naturvetenskapsprogrammet Inför år 2 och år 3 har du möjlighet att forma din studieväg genom tre olika val. Du skall välja: Inriktning

Läs mer

Arbetsinriktning för Stallarholmsskolan Ht- 2012

Arbetsinriktning för Stallarholmsskolan Ht- 2012 2012 Arbetsinriktning för Stallarholmsskolan Ht- 2012 Strängnäs kommun 2012-08-06 Arbetsinriktning för Stallarholmsskolan Ht-2012 Skollag (2010:800)/ Nämndmål och Lokal arbetsplan Skollagen 1 kap 5 Utformning

Läs mer

Kvalitetsrapport 2014-2015

Kvalitetsrapport 2014-2015 Datum 2014-06-30 6 Antal sidor Kvalitetsrapport 2014-2015 Oleby Marcus och Anna 0564-477 00 direkt 070-642 16 65 mobil marcus.lech@torsby.se Innehållsförteckning 1. Fokusområde vad har vi uppnått 1.1 Analys

Läs mer

Heurika, Fredrika Bremergymnasiet

Heurika, Fredrika Bremergymnasiet Bremergymnasiet Skolan erbjuder NV/NA Naturvetenskapsprogrammet Inriktningar: Naturvetenskap Naturvetenskap & Samhälle TE Teknikprogrammet Inriktningar: Design & Produktutveckling Informations- & Medieteknik

Läs mer

Heurika, Fredrika Bremergymnasiet. Skolan erbjuder

Heurika, Fredrika Bremergymnasiet. Skolan erbjuder Bremergymnasiet Skolan erbjuder NV/NA Naturvetenskapsprogrammet Inriktningar: Naturvetenskap Naturvetenskap & Samhälle TE Teknikprogrammet Inriktningar: Design & Produktutveckling Informations- & Medieteknik

Läs mer

Betyg och studieresultat i gymnasieskolan 2010/11

Betyg och studieresultat i gymnasieskolan 2010/11 PM Enheten för utbildningsstatistik 2011-12-20 Dnr 71-2011-14 (7) Betyg och studieresultat i gymnasieskolan 2010/11 I denna PM redovisas betyg och studieresultat för elever som avslutade sin gymnasieutbildning

Läs mer

VALINFORMATION NATURVETENSKAPS- PROGRAMMET 19 / 20

VALINFORMATION NATURVETENSKAPS- PROGRAMMET 19 / 20 VALINFORMATION NATURVETENSKAPS- PROGRAMMET 19 / 20 VAL TILL ÅR 2 OCH 3 Naturvetenskapsprogrammet Inför år 2 och år 3 har du möjlighet att forma din studieväg genom tre olika val. Du skall välja: Inriktning

Läs mer

Fridegårdsgymnasiet. Skolan erbjuder

Fridegårdsgymnasiet. Skolan erbjuder Skolan erbjuder 6 Nationella program: Ekonomiprogrammet Fordonsprogrammet Handels- och administrationsprogrammet Naturvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Teknikprogrammet Skolans målsättning

Läs mer

Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014

Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014 Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014 2014-06-03 1. GRUNDFAKTA Stadsskogsskolan 1 191 elever, 113 pojkar och 78 flickor 42 med annat modersmål 22 lärare Andel lärare med högskoleexamen

Läs mer

Tumba Gymnasium. Skolan erbjuder

Tumba Gymnasium. Skolan erbjuder Tumba Gymnasium Skolan erbjuder Högskoleförbredande program: Ekonomiprogrammet - inriktningarna Ekonomi och Juridik Estetiska programmet - inriktningarna Estetik & media, Musik och Bild- & formgivning

Läs mer

Dragonskolans Teamarbete

Dragonskolans Teamarbete Dragonskolans Teamarbete På Dragonskolan arbetar såväl lärare som elevteam nära eleven. Syftet med detta är att eleven ska känna sig trygg i skolan och samt att skapa bra skapa bra förutsättningar och

Läs mer

Åva gymnasium. Skolan erbjuder

Åva gymnasium. Skolan erbjuder Skolan erbjuder är skolan där eleven står i centrum. Här får du möjlighet att växa och vara dig själv. Ett stegvis ökat ansvar gör studierna både roliga och intressanta. Här är skolan där möten mellan

Läs mer

Introduktionsprogrammen De la Gardiegymnasiet 2015/2016

Introduktionsprogrammen De la Gardiegymnasiet 2015/2016 Lärande genom Delaktighet Laganda Glädje 2015-06-29 Introduktionsprogrammen 2015/2016 Introduktionsprogrammen (IM) Introduktionsprogrammen vänder sig till de elever som inte uppnått behörighet till nationellt

Läs mer

Fryshusets gymnasium. Skolan erbjuder. På skolan går ca 690 elever och den har funnits i 11 år.

Fryshusets gymnasium. Skolan erbjuder. På skolan går ca 690 elever och den har funnits i 11 år. Skolan erbjuder På skolan går ca 690 elever och den har funnits i 11 år. ESTETISKA PROGRAMMET Bild och form, Dans, Musik (rap, rock, soul, musikproduktion), Skrivare eller Teater NATURVETENSKAPSPROGRAMMET

Läs mer

Täby Enskilda Gymnasium

Täby Enskilda Gymnasium Gymnasium Skolan erbjuder Vi erbjuder: SAMHÄLLSVETENSKAPSPROGRAMMET tre inriktningar: -Samhällsvetenskap -Medier, information och kommunikation -Beteendevetenskap EKONOMIPROGRAMMET två inriktningar: -Juridik

Läs mer

Verksamhetsrapport. Skolinspektionen

Verksamhetsrapport. Skolinspektionen Bilaga 1 efter kvalitetsgranskning av skolornas arbete för att förebygga studieavbrott i gymnasieskolan vid Katedralskolan i Uppsala kommun 1 (6) Innehåll Inledning sid. 1 Bakgrundsuppgifter om Katedralskolan

Läs mer

Lokal plan för Karolinerskolans elevhälsa. Läsåret 2018/2019

Lokal plan för Karolinerskolans elevhälsa. Läsåret 2018/2019 Lokal plan för Karolinerskolans elevhälsa Läsåret 2018/2019 Styrdokument som grund Vi hämtar motivet för vårt uppdrag av elevhälsoarbetet utifrån skollagen, Lgr 11, socialtjänstlagen och andra tillämpliga

Läs mer

Täby Enskilda Gymnasium. Skolan erbjuder

Täby Enskilda Gymnasium. Skolan erbjuder Skolan erbjuder är den äldsta fristående gymnasieskolan i Täby. Vi har funnits sedan 1999. Vi är en liten och intim skola där trivsel och trygghet sätts i främsta rummet. Vår skola präglas av en kreativ

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2013-2014. Kopparhyttan - grundläggande och gymnasial vuxenutbildning samt SFI

Kvalitetsredovisning läsåret 2013-2014. Kopparhyttan - grundläggande och gymnasial vuxenutbildning samt SFI Kvalitetsredovisning läsåret 2013-2014 Kopparhyttan - grundläggande och gymnasial vuxenutbildning samt SFI 1 Innehåll Inledning...3 Enhetens systematiska kvalitetsarbete...3 Styrdokument...3 Skollag och

Läs mer

NT-gymnasiet, Järfälla. Skolan erbjuder

NT-gymnasiet, Järfälla. Skolan erbjuder NT-gymnasiet, Järfälla Skolan erbjuder Järfälla NT-Gymnasium erbjuder undervisning i ljusa nyrenoverade lokaler med erfarna lärare i klassrummen. Hos oss går du i samma klass under tre år och det finns

Läs mer

Vad tycker du om skolan?

Vad tycker du om skolan? Vad tycker du om Fråga 1 Vilket år är Du född? År 19... Fråga 2 Går Du i grundskolan, gymnasieskolan eller går Du i Grundskolan Gymnasieskolan Går i skolan. Du behöver svara på fler frågor. Viktigt, skicka

Läs mer

Lokal arbetsplan för Grundsärskolan 7-9 läsåret 2015/2016

Lokal arbetsplan för Grundsärskolan 7-9 läsåret 2015/2016 i Anna-Karin Broström 20 augusti 2015 Lokal arbetsplan för Grundsärskolan 7-9 läsåret 2015/2016 Våren 2015 har kvalitetsarbetet på Grundsärskolan 7-9 ytterligare stärkts Mått/målet är nått när Processarbetet

Läs mer

Utbildningsinspektion i Sannarpsgymnasiet

Utbildningsinspektion i Sannarpsgymnasiet Utbildningsinspektion i Halmstads kommun Sannarpsgymnasiet Dnr 53-2005:3059 Utbildningsinspektion i Sannarpsgymnasiet Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2 Sammanfattande bedömning...3

Läs mer

Kvalitetsrapport. Ekbackens skola

Kvalitetsrapport. Ekbackens skola Kvalitetsrapport Ekbackens skola Läsåret 2018 2019 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 Kunskaper, bedömning och betyg... 5 3.

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013.

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt och

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Barn- och Utbildningsförvaltningen Kvalitetsredovisning Högsby kommuns skolor År 2008 2009-03-31 Fakta om kommun respektive skola Högsby kommun hade vid utgången av 2008, 5 921 invånare. Under den senaste

Läs mer

S:t Botvids Gymnasium

S:t Botvids Gymnasium Skolan erbjuder Ekonomiprogrammet - Ekonomi Estetiska programmet - Spetsutbildning, Nycirkus (riksrekryterande), Hantverksprogrammet - Frisör IMPRO - Frisör Hotell- o Turismprogrammet - Turism o Resor

Läs mer

Särvux, Bollnäs. Sektor: Särvux. Datum Namn Elisabet Järmens Wallin Titel Rektor

Särvux, Bollnäs. Sektor: Särvux. Datum Namn Elisabet Järmens Wallin Titel Rektor Särvux, Bollnäs Sektor: Särvux Datum 090924 Namn Elisabet Järmens Wallin Titel Rektor KVALITETSREDOVISNING LÄSÅRET 2008-2009 Inom barn- och utbildningsnämndens ansvarsområde upprättar varje förskola, fritidshem

Läs mer

Plan för introduktionsprogram i

Plan för introduktionsprogram i i Robertsfors kommun Hilda Vidmark Robertsfors kommun Läsåret 2018/2019 Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 1.2 Allmänt om utbildning på introduktionsprogram i Robertsfors kommun... 2 2. Plan för Språkintroduktion...

Läs mer

Viktor Rydberg Gymnasium, Djursholm. Skolan erbjuder

Viktor Rydberg Gymnasium, Djursholm. Skolan erbjuder Djursholm Skolan erbjuder Viktor Rydberg Gymnasium Djursholm erbjuder S-programmet med E-inriktning och N-programmet med N-inriktning. Skolans målsättning är att utifrån en helhetssyn och med individen

Läs mer

Kvalitetsredovisning för läsåret 2009/2010

Kvalitetsredovisning för läsåret 2009/2010 2011-01-18 1(5) för läsåret 2009/2010 Enhetens namn Östrabo Yrkes, rektorsområde A. Presentations- och resultatredovisningsdel Grundfakta om verksamheten (presentation) Rektorsområdet omfattar byggprogrammet,

Läs mer

Välkomna till Nacka gymnasium

Välkomna till Nacka gymnasium Välkomna till Nacka gymnasium Kvällens agenda Vad händer år 2? Information för föräldrar IV-valet Vad händer år 3? Samhälle Helen Bejmar, rektor Oskar Ungerstedt, bitr rektor Carina Lord, studievägledare

Läs mer

Beslut. På Skolverkets vägnar. Björn Persson Enhetschef Barbro Nässén Undervisningsråd

Beslut. På Skolverkets vägnar. Björn Persson Enhetschef Barbro Nässén Undervisningsråd Beslut Eslövs folkhögskolas garantiförening, ideell förening Sturegatan 12 241 31 ESLÖV 2005-02-25 1 (1) Dnr 54-2004:3221 Genomförd inspektion av utbildningen vid den fristående gymnasieskolan Grundtvig

Läs mer

Nackademins gymn Norra, NY ENHET SOS84. Skolan erbjuder. Fem studieförberedande, teoretiska program.

Nackademins gymn Norra, NY ENHET SOS84. Skolan erbjuder. Fem studieförberedande, teoretiska program. ENHET SOS84 Skolan erbjuder Fem studieförberedande, teoretiska program. Ekonomiska programmet, med inriktning ekonomi. Fördjupning entreprenörsskap och internationell ekonomi Programmet på skolan samarbetar

Läs mer

Utbildningsinspektion i Ungdomscentrum Gymnasieskola, individuella programmet

Utbildningsinspektion i Ungdomscentrum Gymnasieskola, individuella programmet Utbildningsinspektion i Hässleholms kommun Ungdomscentrum Dnr 53-2005:3060 Utbildningsinspektion i Ungdomscentrum Gymnasieskola, individuella programmet Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning

Läs mer

Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008. Kvalitetsredovisning

Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008. Kvalitetsredovisning Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008 Kvalitetsredovisning STJÄRNEBOSKOLAN Skolan ligger vid norra infarten till Kisa, mellan Kisasjön och ett närliggande skogsområde. I detta skogsområde finns skolans uteklassrum

Läs mer

Rapport om aktivitetsansvaret gällande ungdomar år i Sundbyberg

Rapport om aktivitetsansvaret gällande ungdomar år i Sundbyberg BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Petra Wallin 2015-06-05 1 (5) Rapport om aktivitetsansvaret gällande ungdomar 16 20 år i Sundbyberg Kommunen har fram till och med december 201 haft skyldighet att, enligt

Läs mer

Solna Gymnasium. Skolan erbjuder

Solna Gymnasium. Skolan erbjuder Solna Gymnasium Skolan erbjuder Vi tillhandahåller två yrkesförberedande program, el och energiprogrammet med inriktningarna dator och kommunikationsteknik och elteknik, samt barn och fritidsprogrammet

Läs mer

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret 2015-16 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I Lorensberga skola grundskola åk 4-6 Ansvarig rektor åk 4-6 Ann-Katrin Bohman Innehåll Styrkort 2015-2016... 1 KVALITETSARBETE...

Läs mer

Nacka gymnasium. Skolan erbjuder

Nacka gymnasium. Skolan erbjuder Nacka gymnasium Skolan erbjuder Nacka gymnasium har i många år varit den klart populäraste gymnasieskolan i hela Stockholms län. 900 elever hade någon av våra 26 utbildningar som sitt förstahandsval år

Läs mer

HTS-gymnasiet, Järfälla. Skolan erbjuder

HTS-gymnasiet, Järfälla. Skolan erbjuder Skolan erbjuder Handels- och administrationsprogrammet, Hantverksprogrammet inr frisör, Hotell- och turismprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet och Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Skolans målsättning

Läs mer

Tullinge Gymnasium. Skolan erbjuder. På Tullinge gymnasium kan du välja mellan följande program, inriktningar och profiler:

Tullinge Gymnasium. Skolan erbjuder. På Tullinge gymnasium kan du välja mellan följande program, inriktningar och profiler: Skolan erbjuder På Tullinge gymnasium kan du välja mellan följande program, inriktningar och profiler: Naturvetenskapsprogrammet, inriktning naturvetenskap med tre profiler: - naturvetenskap - datavetenskap

Läs mer

Bilaga 2. Begrepp och definitionslista.

Bilaga 2. Begrepp och definitionslista. Bilaga 2. Begrepp och definitionslista. Listan visar exempel på begrepp som används inom utbildning och inom det kommunala informationsansvaret. Listan kan tjäna som underlag för att ge exempel på vanliga

Läs mer

Häggviks Gymnasium Lå 13/14 Gymnasiesärskolan. Lokal arbetsplan samt viktig Information

Häggviks Gymnasium Lå 13/14 Gymnasiesärskolan. Lokal arbetsplan samt viktig Information Häggviks Gymnasium Lå 13/14 Gymnasiesärskolan Lokal arbetsplan samt viktig Information Den lokala arbetsplanen för läsåret 2013/14 visar fokusområden under läsåret utifrån Lpf 94 och 2012/13 års kvalitetsredovisning.

Läs mer

Riktlinjer för övergång från grund- till gymnasieskola

Riktlinjer för övergång från grund- till gymnasieskola Riktlinjer för övergång från grund- till gymnasieskola Inför läsåret 2014/15 UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Barn- och utbildningsenheten http://kompassen.jonkoping.se/sbf/ UTBILDNINGS FÖRVALTNINGEN PM Bun/2011:181

Läs mer

Handlingsplan för elever i behov av särskilt stöd. Ansvarig: Eliseo Soria Reátegui, Rektor

Handlingsplan för elever i behov av särskilt stöd. Ansvarig: Eliseo Soria Reátegui, Rektor Handlingsplan för elever i behov av särskilt stöd Ansvarig: Eliseo Soria Reátegui, Rektor Läsåret 2014/2015 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Syfte... 3 Styrdokument... 3 Handlingsplan för

Läs mer

KVALITETSRAPPORT, FORSMARKS SKOLA, LÄSÅRET 2012/13

KVALITETSRAPPORT, FORSMARKS SKOLA, LÄSÅRET 2012/13 KVALITETSRAPPORT, FORSMARKS SKOLA, LÄSÅRET 2012/13 1:3 Statistik, kompetensförsörjning 2:3 Brukar- och personalenkäter X 3:3 Resultat/Måluppfyllelse En brukarenkät har genomförts bland eleverna i gymnasieskolan.

Läs mer

Betyg och studieresultat i gymnasieskolan 2011/12

Betyg och studieresultat i gymnasieskolan 2011/12 PM Enheten för utbildningsstatistik 2012-12-20 Dnr 71-2012-33 (7) Betyg och studieresultat i gymnasieskolan 2011/12 I denna PM redovisas betyg och studieresultat för elever som avslutade sin gymnasieutbildning

Läs mer

Utbildningsinspektion i Naturbruksgymnasiet i Blekinge

Utbildningsinspektion i Naturbruksgymnasiet i Blekinge Utbildningsinspektion i Ronneby Dnr 53-2007:1808 Utbildningsinspektion i i Blekinge Gymnasieskola Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av...2 Bedömningar...2 Inledning Skolverket har granskat

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

ELEVHÄLSOPLAN för VÄLKOMMASKOLAN VT 2017 HT 2017

ELEVHÄLSOPLAN för VÄLKOMMASKOLAN VT 2017 HT 2017 ELEVHÄLSOPLAN för VÄLKOMMASKOLAN VT 2017 HT 2017 ELEVHÄLSOARBETET PÅ VÄLKOMMASKOLAN ÄR ALLAS ANSVAR Elevhälsan omfattar medicinska, psykologiska, psykosociala och specialpedagogiska insatser och ska stödja

Läs mer

Design och Construction College, Hermods

Design och Construction College, Hermods College, Hermods Skolan erbjuder Vad vill du bli? Oavsett om du vet svaret eller inte så har vi på Design & Construction College i Stockholm en möjlighet för dig. På DCC finns program för dig som är intresserad

Läs mer

Hej! Detta dokument syftar till att ge allmän information inför elevernas individuella val.

Hej! Detta dokument syftar till att ge allmän information inför elevernas individuella val. Hej! Detta dokument syftar till att ge allmän information inför elevernas individuella val. Studie- och yrkesvägledarna har informerat eleverna om förutsättningarna inför det individuella valet, men det

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL SCHILLERSKA GYMNASIET!

VÄLKOMMEN TILL SCHILLERSKA GYMNASIET! VÄLKOMMEN TILL SCHILLERSKA GYMNASIET! Skolledning Kristina Bergman Alme Estetiska programmet (ES) Sanna Ingelstam-Duregård Humanistiska (HU) och Samhällsvetenskapsprogrammen (SA) Olof Gårdstedt Introduktionsprogrammet(IM)

Läs mer

FRIVILLIGA SKOLFORMER

FRIVILLIGA SKOLFORMER FRIVILLIGA SKOLFORMER OCH VUXENUTBILDNINGEN LOKAL ARBETSPLAN LÄSÅRET 2006/2007 Frivilliga skolformer Arbetsplanens innehåll: Styrdokument A: Information om verksamheten - Organisation/rutiner - Lärande

Läs mer

Häggviks Gymnasium Lå 15/16 Gymnasieskolan

Häggviks Gymnasium Lå 15/16 Gymnasieskolan Häggviks Gymnasium Lå 15/16 Gymnasieskolan Lokal arbetsplan samt viktig information Den lokala arbetsplanen för läsåret 2015/16 visar mål och fokusområden för läsåret utifrån: Läroplan för gymnasieskolan

Läs mer

Svenska. Välkommen till Luleå gymnasieskola

Svenska. Välkommen till Luleå gymnasieskola Svenska Välkommen till Luleå gymnasieskola 1. Luleå gymnasieskola med kunskap och framtidstro i centrum Vår skola är en av Sveriges största med ungefär 2 400 elever. Skolan består av fem kvarter: Hackspetten,

Läs mer

Välkommen till Nacka gymnasium. Teknikprogrammet (TE)

Välkommen till Nacka gymnasium. Teknikprogrammet (TE) Välkommen till Nacka gymnasium Teknikprogrammet (TE) Natur & Teknik Jarl Axelsson, rektor Eva Rejnevall Nord, bitr rektor Krister Bergström, bitr rektor Kvällens Agenda Hänt sedan senast och vad är på

Läs mer

För barn och unga 7 20 år Grundsärskolan och gymnasiesärskolan. Den svenska skolan för nyanlända

För barn och unga 7 20 år Grundsärskolan och gymnasiesärskolan. Den svenska skolan för nyanlända För barn och unga 7 20 år Grundsärskolan och gymnasiesärskolan Den svenska skolan för nyanlända Det här är den svenska skolan Gymnasieskola ungdomar 16 20 år frivillig Grundskola ungdomar 7 15 år obligatorisk

Läs mer

Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogrammet Introduktionsprogrammet Från och med höstterminen 2011 får gymnasieskolan fem introduktionsprogram som ersätter det individuella programmet (IV) för dem som inte är behöriga till ett nationellt program.

Läs mer

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING VISION Midgårdsskolan är en skola som bryr sig, där vi ser varandra och tar ansvar för att alla ska må bra. Eleverna ska uppleva att de får vara som de

Läs mer

Köping en av Sveriges bästa skolkommuner. Skolplan 2011-2014

Köping en av Sveriges bästa skolkommuner. Skolplan 2011-2014 Köping en av Sveriges bästa skolkommuner Skolplan 2011-2014 Vår verksamhetsplan Barn- och utbildningsnämnden och kommundelsnämnden har antagit en skolplan för 2011-2014. I Köpings kommuns skolplan finns

Läs mer

Skolan erbjuder. Vår ambition är också att ligga i framkant när det gäller IT-användning i undervisningen.

Skolan erbjuder. Vår ambition är också att ligga i framkant när det gäller IT-användning i undervisningen. Hersby gymnasium Skolan erbjuder Vi satsar på en kvalificerad och framtidsinriktad utbildning inom två av de nationella programmen - Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet. Skolans

Läs mer