ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR"

Transkript

1 ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR för Ålands Mobiltelefon Ab:s (ÅMT) GSM anslutningar. 1 Allmänt Dessa villkor tillämpas på leverans och användning av ÅMTs tjänster till kunder (den med vilken ÅMT har ingått avtal och med företagskund en näringsidkare, ett företag eller sammanslutning som avtalspart), om inte annat har avtalats särskilt. Dessutom tillämpas eventuella specialvillkor för respektive tjänst. Med ÅMTs tjänster (tjänst) avses tjänster i ÅMTs sortiment, såsom t.ex. mobiltelefon- och dataanslutningar, överföring av tal och data, mervärdestjänster och svarar- och samtalsförmedlingstjänster. Dessa villkor tillämpas i tillämpliga delar också på utrustning. Dessa villkor tillämpas inte, om en privatperson använder en tjänst för i huvudsak annat ändamål än för nyttjande i sitt privata hushåll eller i näringsverksamhet. Om användningen av anslutningen överenskoms medelst ett anslutningsavtal. 2 Ingående av avtal Avtal mellan ÅMT och kunden uppstår när avtalet undertecknas eller när ÅMT bekräftar ordern medelst exempelvis e-post eller när kunden betalar räkningen för den tjänst han har beställt. Anslutningsavtal och andra avtal om mottagning av kommunikationstjänster ingås skriftligt. ÅMT är inte skyldigt att ingå avtal om en anslutning i det mobila telefonnätet, om kunden har åtalats eller under det senaste året dömts för störande av telekommunikation med användande av teleföretagets anslutning, eller kunden har obetalda, förfallna och ostridiga skulder för användning av en anslutning hos ÅMT eller hos ett annat teleföretag. ÅMT är bl.a. i följande fall inte skyldigt att ingå avtal om någon annan kommunikationstjänst: kunden står i skuld till ÅMT eller till ett annat teleföretag, eller kunden har uppsåtligen tillfogat kommunikationsnätet eller andra användare av nätet allvarliga störningar.

2 Om avtal om anslutning har ingåtts i mer än en kunds namn, ansvarar de solidariskt för fullföljande av de i avtalet grundade skyldigheterna. GSM abonnemangskortet (SIM) är ÅMTs egendom oberoende av formen för abonnemang. 3 Leverans 3.1 Leverans och dess tidpunkt ÅMT levererar tjänsten på det sätt det finner bäst enligt vad parterna överenskommit i avtalet om ifrågavarande tjänst eller annars har kommit överens om. ÅMT kan anlita underleverantörer. Tjänsten levereras senast på den överenskomna leveransdagen eller före utgången av den överenskomna leveranstiden. Har ingen leveranstid avtalats, levererar ÅMT tjänsten inom en rimlig tid efter ingående av avtal. 3.2 Förutsättningar för leverans En förutsättning för leverans är att någon av tredje part beroende orsak inte förhindrar leverans och att kunden svarar för att förskottsbetalning eller säkerhet som ÅMT eventuellt förutsätter har betalats till ÅMT, kunden har försäkrat sig om att den utrustning eller programvara som används i samband med tjänsten inte orsakar störningar i ÅMTs eller ett annat teleföretags nät eller för andra användare av nätet. Ifrågavarande utrustning skall vara typgodkänd av GSM Association och/eller Kommunikationsverket, innan de kan anslutas till nätet, kunden lämnar de uppgifter som behövs för genomförande av tjänsten och ser till att uppgifterna alltid är korrekta och tillräckliga, och att När avtalet ingås lämnar ÅMT vid behov ytterligare uppgifter om de omständigheter som utgör en förutsättning för leverans och som kunden svarar för. ÅMT har rätt att fastställa en kreditgräns för leveransen. ÅMT kan kräva säkerhet endast av synnerligen vägande skäl, vilka bör klargöras för kunden. ÅMT kvittar mot säkerheten sina förfallna tillgodohavanden jämte fördröjningsränta och indrivningskostnader. ÅMT betalar inte ränta på erlagd förskottsbetalning.

3 3.3 Mottagning av leverans ÅMT lämnar behövliga bruksanvisningar i samband med leveransen. Uteblivna bruksanvisningar eller smärre justerings- e.dyl. behov anses inte utgöra försenad eller felaktig leverans, om bristen inte hindrar användning av tjänsten eller utrustningen. Anslutningen öppnas senast fem (5) arbetsdagar efter det att ÅMT har emottagit och godkänt ett av kunden undertecknat anslutningsavtal, såvida öppnandet inte är omöjligt på grund av oöverstigligt hinder eller på grund av orsak som är oberoende av ÅMT. Kunden skall utan dröjsmål kontrollera att tjänsten fungerar och vid behov reklamera inom en skälig tid. 3.4 Begränsning av leveransens innehåll Kortvariga avbrott och störningar i tjänsten är möjliga. Undantag från ovanstående kan göras genom skriftligt avtal. 4 Användning av tjänsten Kunden använder tjänsten på eget ansvar. Kunden svarar för användningen av tjänsten och för att avtalsvillkoren iakttas också i det fall att han har överlåtit tjänsten till en annans förfogande eller tjänsten har använts av någon annan än han själv. Kunden svarar för de programmeringar av terminalutrustning, utrustning o.dyl. som han har gjort och som påverkar användningen av tjänsten samt för programmeringarnas fortbestånd och bortkoppling. Kunden svarar själv för anskaffningen av ytterligare system för att säkra och skydda sin programvara, utrustning och motsvarande. Kunden skall använda tjänsten på så sätt att användningssättet eller den utrustning och programvara som används inte orsakar störningar för ÅMT, i ÅMTs nät eller i ett annat allmänt kommunikationsnät eller för andra användare av kommunikationsnätet. Utrustning och programvara som orsakar störningar i nätet eller tjänsten skall omedelbart kopplas bort från nätet. Kunden svarar för att utrustningen är godkänd och i skick och att den fyller föreskrifterna.

4 Om kunden använder abonnemangskortet (SIM) för ÅMTs mobiltelefonnät i ett annat land, bör han följa de regler och bestämmelser som gäller i detta land. 5 Avbrott i användningen av tjänsten Kunden har rätt att begära att tjänsten avbryts antingen helt eller delvis enligt serviceurval och prislistor. ÅMT har rätt att tillfälligt stänga en anslutning i mobiltelefonnätet eller begränsa dess användning, om detta är nödvändigt på grund av bygg- eller underhållsarbeten på nätet. ÅMT informerar i mån av möjlighet om avbrottet på förhand. ÅMT har rätt att stänga en anslutning i mobiltelefonnätet eller begränsa dess användning också i det fall att kunden har försatts i konkurs eller myndighet annars har konstaterat kunden vara insolvent och kunden inte ställer en skälig säkerhet, kunden trots anmärkning inte iakttar avtalsvillkoren, kunden har åtalats för störande av telekommunikation med användande av anslutningen, eller att kunden inte har betalat förfallen betalning. ÅMT har rätt att stänga anslutningen helt, om betalning inte har erlagts inom två (2) veckor efter det betalningsanmodan har sänts eller inom en (1) månad efter det betalningsanmodan har sänts, om kunden visar att betalningsförsummelsen beror på sjukdom, arbetslöshet eller annan motsvarande orsak som inte beror på kunden. Stängning av anslutning för gott förutsätter vidare att de förfallna betalningarna hänför sig till mottagning av kommunikationstjänster och sammanlagt uppgår till minst 50 euro. Om kunden har gjort en välgrundad anmärkning mot räkningen före förfallodagen och betalat den obestridda delen av betalningen inom utsatt tid, stänger ÅMT inte anslutningen. Om anmärkningen är uppenbart ogrundad, har ÅMT dock rätt att stänga anslutningen. ÅMT har på ovan nämnda grunder också rätt att på ett annat teleföretags begäran förhindra användning av detta teleföretags kommunikationstjänst, om teleföretaget använder en anslutning i ÅMTs telefonnät för tillhandahållande av sina kommunikationstjänster eller fakturerar tjänsterna via ÅMT.

5 Om det förfallna beloppet underskrider 50 euro, har ÅMT rätt att fastställa en skälig kreditgräns för användningen av anslutningen. ÅMT har rätt att förhindra användning av andra än kommunikationstjänster via anslutningen, om kunden inte betalar en förfallen räkning som hänför sig till en annan tjänst inom två (2) veckor efter det betalningsanmodan har sänts. ÅMT har på följande grunder rätt att omedelbart avbryta användningen av en annan tjänst helt eller delvis: För bygg- och underhållsarbeten på och för upprätthållande av funktionen hos ÅMTs nät eller tjänst. Användningen av en tjänst, programvara eller utrustning som kunden svarar för orsakar olägenhet eller störningar i nätet eller tjänsten, för användningen av dessa, för andra användare eller för ÅMT, eller kunden trots anmärkning använder utrustning eller programvara som inte är godkänd eller som inte är i skick. Kunden har upprepade gånger anmält sitt abonnemangskort (SIM) som försvunnet under vilka omständigheter vilka han själv har kunnat påverka (oförsiktigt) förutsatt att ÅMT som följd av den upprepade oförsiktigheten har lidit en skada överstigande 50 euro. Kunden har försatts i konkurs eller myndighet annars har konstaterat kunden vara insolvent. Kunden har trots betalningsanmodan inte betalat ÅMTs eller ett annat teleföretags förfallna fordran. Kunden har överskridit den avtalade kreditgränsen. Kunden ställer inte den av ÅMT begärda säkerheten inom en vecka efter ÅMTs krav. Det finns befogade skäl att anta att tjänsten används på ett sätt som kränker tredje parts rätt eller i strid mot lag och god sed. Kunden iakttar inte trots uppmaning avtalsvillkoren. Den telekommunikation som allmän ordning och säkerhet kräver påkallar det. Om kunden skaffar teletjänster via en återförsäljare och denne underlåter att till ÅMT betala de teleavgifter för mottagning av kommunikationstjänster som han uppburit av kunden, har ÅMT rätt att stänga de av kundens tjänster som återförsäljarens försummelse gäller. ÅMT ger kunden en föregående skriftlig varning om stängningen. Kunden skall betala de avtalsenliga avgifterna, t.ex. grundavgifterna, även

6 om anslutningen har varit stängd eller användningen av tjänsten annars har varit avbruten. Omen kund, polisen, försäkringsbolag eller annat teleföretag anmält till ÅMT att en mobiltelefon eller ett anslutningskort har stulits eller förkommit, kan ÅMT stänga anslutningen eller förhindra användningen an mobiltelefonen. Om kunden har ställt tjänsten till en annans förfogande, har ÅMT rätt att informera tjänstens användare direkt om det planerade avbrottet. 6 Underhåll och service ÅMT ombesörjer på det sätt det finner bäst att dess nät fungerar så att den avtalade tjänsten står till kundens förfogande. Tjänsten står annars till kundens förfogande på det sätt ÅMT finner bäst och på avtalad kvalitetsnivå. 7 Avgifter Kunden är skyldig att till ÅMT betala avtalade eller i gällande prislista angivna avgifter för tjänsten enligt de faktureringsperioder som ÅMT har fastställt. Prislistor finns att få hos ÅMT. Om en eventuell kreditgräns ingås ett särskilt avtal med kunden. Avgifter kan debiteras både i förskott och i efterhand. Till de debiterade avgifterna hör bl.a. grundavgifter, andra av användningens omfattning oberoende månadsavgifter, anslutningsavgifter av engångsnatur, avgifter beroende av användningens omfattning, såsom samtalsavgifter o.dyl., avgifter som debiteras för faktureringsarbete, övriga i avtalshandlingarna eller prislistorna angivna avgifter och avgifter som ÅMT debiterar för andra teleföretags och serviceproducenters tjänster. För en av kunden beställd ändring av tjänst eller kod kan en avgift debiteras. ÅMT har rätt att debitera en avgift för stängning och öppning på nytt av en tjänst och för avlägsnande av en eventuell bruksbegränsning eller servicespärr. ÅMT har rätt att debitera avgifterna för en tjänst också för den tid tjänsten på grund av en orsak som beror på kunden inte har

7 levererats. Regelbundet återkommande avgifter har en på förhand fastställd förfallodag som anges på den föregående räkningen. På ett försenat belopp skall betalas dröjsmålsränta enligt räntelagen. Kunden skall betala påminnelseavgifter, en avgift för den skriftliga bekräftelsen av betalningsplanen samt övriga inkassoavgifter. Om kunden inte har betalat en till betalning förfallen räkning trots betalningsanmodan och stängning av tjänsten, förfaller också de övriga ännu icke förfallna fordringar som faktureras för tjänsten till omedelbar betalning. ÅMT har rätt att medelst mellanräkningar debitera avgifter också för kortare perioder än den sedvanliga faktureringsperioden, om den avtalade kreditgränsen överskrids eller om summan av avgifter klart överskrider den sedvanliga eller om andra motsvarande orsaker föreligger. ÅMT tillställer kunden på dennes begäran uppgifter om hur räkningen är sammansatt i den mån detta tekniskt och lagstiftningsmässigt låter sig göra. ÅMT har rätt att för samtalsspecifikationer debitera en avgift enligt prislistan. Om faktureringen visar sig vara felaktig, återbetalas avgiften för specifikationen till kunden. Anmärkningar mot räkning skall göras före förfallodagen. Den ostridiga delen av räkningen skall betalas trots anmärkningen. Beställning av samtalsspecifikation e.dyl. betraktas inte som en anmärkning mot räkningen. Samtalsspecifikation skall beställas inom två månader från räkningens datum. Kunden kan begränsa användningen av sin anslutning för andra än kommunikationstjänster och från anslutningen utgående trafik till en viss trafiktyp genom att beställa samtalsspärrar enligt ÅMTs serviceurval och/eller prislista. För bortkoppling av spärr på kundens begäran utgår avgift enligt ÅMTs prislista. Kunden svarar för avgifterna och för att avtalsvillkoren iakttas även i det fall att han har överlåtit tjänsten till en annans förfogande eller någon annan än han själv har använt tjänsten. T.ex. anmälan om överlåtelse av abonnentens rättigheter påverkar inte kundens betalningsskyldighet gentemot ÅMT.

8 Om kundens mobiltelefonanslutning har använts obehörigt, svarar kunden inte för de avgifter som sådan användning medför. Kunden befrias dock från betalning endast i det fall att han kan påvisa att användningen har varit obehörig. Ett minimikrav är brottsanmälan och att det av anmälan framgår att anslutningen tillgripits olagligt. Om det av en polisutredning inte entydigt framgår att brott har ägt rum, är kunden skyldig att betala omtvistade avgifter till ÅMT. För dessa avgifter har ÅMT rätt att uppbära dröjsmålsränta. Ränta löper på de räkningar som sänts efter den uppgivna tidpunkten för brottet. ÅMT är inte skyldig att ersätta telefonavgifter efter det att möjligheten att använda anslutningen olagligt övergått till tredje part, om anslutningens (SIM) säkerhetskod (PIN) inte varit aktiverad när brottet ägde rum. ÅMT har rätt att förhindra användningen av all sådan terminalutrustning i sitt nät som anmälts stulen i Finland eller annat land. Om brottet äger rum utanför Finlands gränser, skall kunden omedelbart göra brottsanmälan till ifrågavarande lands polismyndighet. ÅMT har rätt att av kunden kräva en skälig förskottsbetalning eller säkerhet både vid avtalets ingång och senare, om särskilt vägande skäl till detta föreligger på grund av förutsägbar insolvens eller en annan liknande omständighet. Så är fallet om till exempel kreditupplysningar om kunden inte finns att tillgå, kunden har betalningsstörningar, han står i skuld till ÅMT eller till ett annat teleföretag eller om andra motsvarande, särskilt vägande skäl föreligger. På förskottsbetalning eller säkerhet betalas ingen ränta. ÅMT har rätt att realisera erhållen säkerhet jämte kumulerad avkastning och det som trätt i stället för sådan egendom på det sätt bolaget finner bäst som betalning för sina förfallna fordringar. Kunden svarar för pantförvaltnings- och realiseringskostnaderna. ÅMT har utöver förskottsbetalning eller säkerhet också rätt att fastställa en rimlig kreditgräns som förutsättning för ingående av avtal. ÅMT har rätt att ändra avgifter och deras beräkningsgrunder på det sätt som nämns i punkt 15 om ändring av avtalsvillkor. 8 Immateriella rättigheter, nyttjande av uppgifter 8.1 Immateriella rättigheter och kränkning av dessa De immateriella rättigheter som hänför sig till ÅMTs tjänster och produkter tillhör ÅMT.

9 ÅMT svarar för att de tjänster som bolaget har levererat inte vid ingående av avtal kränker tredje parts i Finland gällande immateriella rättigheter. Med immateriella rättigheter avses bl.a. patent-, varumärkes- och upphovsrättigheter. ÅMT är inte ansvarigt gentemot kunden för rättskränkning som beror på att tjänsten har ändrats, tjänsten har använts för ändamål som den inte har konstruerats eller avsetts för, tjänsten används tillsammans med en produkt eller tjänst som tredje part har levererat eller kunden själv framställt, eller tjänsten används i strid mot givna anvisningar. 8.2 Nyttjanderätt till tjänsten ÅMT ger kunden nyttjanderätten till den avtalade tjänsten. Tjänsten och utrustning, programvara, dokument och annat material som med nyttjanderätt överlåtits tillsammans med tjänsten skall användas med iakttagande av ÅMTs eller tredje parts, t.ex. programvaruägarens, anvisningar och endast för avtalat ändamål. Kunden har inte rätt att utan skriftligt tillstånd kopiera, översätta, ändra eller överlåta materialet eller tjänsten till annan, om inte annat följer av tvingande lagstiftning. När nyttjanderätten upphör skall kunden på egen bekostnad återlämna eller på ÅMTs begäran förstöra det ursprungliga överlåtna materialet och de kopior som eventuellt framställts av materialet. 8.3 Material som erhållits via tjänsten ÅMT svarar inte för material som kunden har skaffat via tjänsten, för dess funktion eller tillgänglighet eller för huruvida kunden har rätt att nyttja sagda material. ÅMT är inte ansvarigt, om tredje part till sitt förfogande har skaffat det material som kunden nyttjat inom tjänsten. Kunden svarar för att han inte till andra levererar eller förmedlar material som kränker tredje parts rätt eller som strider mot lag eller god sed. ÅMT har rätt att utan att höra kunden omedelbart avlägsna dylikt material från tjänsten eller förhindra dess användning eller tillgång. ÅMT ansvarar inte till någon del för innehållet i den kommunikation som förmedlats med hjälp av eller via tjänsten.

10 8.4 Identifieringsuppgifter och koder ÅMT har rätt att besluta om de användarkoder, adresser, nummer och andra motsvarande identifieringsuppgifter och koder som kunden får till sitt förfogande. Kunden skall omsorgsfullt förvara uppgifterna, t.ex. användarkoder och lösenord. ÅMT har rätt att ändra redan givna identifieringsuppgifter och koder, om myndighetsbestämmelser eller omständigheter som beror på nätet, kunden, leveransen av tjänsten, dataskydd eller andra motsvarande orsaker påkallar detta. ÅMT informerar om ändring av uppgifterna senast två (2) månader på förhand, utom i det fall att ändringen beror på en omständighet som ÅMT inte har kunnat beakta i ett så tidigt skede. Om ändring av kundens telefonnummer informerar ÅMT dock senast sex (6) månader innan ändringen träder i kraft. ÅMT har rätt att ställa anslutningarnas och tjänsternas anropsnummer, såsom telefonnummer och motsvarande, till tredje parts förfogande, om de inte har varit i kundens bruk under de sex (6) senaste månaderna. Kunden har inte rätt till identifieringsuppgifterna och koderna när avtalet har upphört. 8.5 Kataloger ÅMT har rätt att publicera kundens namn och adress och anslutningens nummer i kataloger och nummertjänster som framställs i tryckt eller elektronisk form eller på annat sätt. Kunden har rätt att få annonser införda i katalogerna enligt gällande villkor och priser för kataloger. Kunden kan förbjuda publicering av sina uppgifter enligt ÅMTs serviceurval. 8.6 Användning av kundens uppgifter ÅMT har rätt att hantera kundens person- och andra uppgifter i enlighet med gällande lagstiftning. ÅMT har rätt att flytta och överlåta kunduppgifter. 9 Service och underhåll samt gottgörelse i anslutning till leverans av tjänsten

11 Servicearbeten utförs under ordinarie arbetstid på det sätt som ÅMT finner bäst. Felanmälningar tas emot på gällande telefonnummer för felanmälningar även utanför ordinarie arbetstid. Om anslutningen har varit helt obruklig under en oavbruten tid på 48 timmar under en kalendermånad på grund av nätbyggnad eller -underhåll eller fel i nätet, gottgör ÅMT kunden för den månatliga grundavgiften för anslutningen eller ett motsvarande skäligt belopp, om kunden begär detta inom en månad från det avbrottet upphört. Gottgörelseskyldighet föreligger inte, om användningen förhindrats av ett naturfenomen eller ett annat oöverstigligt hinder, och ÅMT inte rimligen kan ha reparerat eller avlägsnat hindret inom 48 timmar kundens eller en annan användares förvållande eller av terminalapparatens bristfälliga skick. 10 Ansvarsbegränsning 10.1 Avhjälpande av fel ÅMT avhjälper de fel i tjänst, leverans eller utfört arbete som beror på ett förvållat avtalsbrott som ÅMT är ansvarigt för, om de omedelbart har reklamerats. Fel i kataloger som beror på ÅMTs förvållande korrigerar ÅMT i följande katalog eller genom att på annat sätt informera om saken med användande av medel i dess serviceurval. Utrustning som ÅMT har sålt repareras enligt tillverkarens garantivillkor och konsumentskyddslagen Ersättningar ÅMT ersätter de av kunden påvisade direkta skador som han har lidit till följd av ÅMTs vårdslöshet i samband med fullgörande av avtal. En eventuell gottgörelse (punkt 9) och fast ersättning (punkt 10.3) avdras från ersättningsbeloppet. I stället för att betala ersättning har ÅMT rätt att rätta till felet i fullgörande av avtal. Ansvar för utrustning fastställs enligt konsumentskyddslagen. ÅMT ersätter inte indirekta skador, såsom utebliven inkomst eller skador som beror på att meddelanden försvunnit, försenats, förändrats eller förhindrats. Ersättning betalas inte för omständighet som inte hindrar användning av tjänsten.

12 Om felet eller skadan beror på någon annan orsak än ett förvållat avtalsbrott som ÅMT är ansvarigt för, såsom t.ex. bristfällig service, kundens driftmiljö, elnätet eller utrustningen, användningssättet eller annan omständighet som kunden är ansvarig för, på kabelbrott orsakat av utomstående eller på tredje part, såsom andra teleföretag eller serviceproducenter, är ÅMT inte reparations- eller ersättningsskyldigt. Kunden skall till ÅMT betala de kostnader som utredningen och begränsningen av felet har medfört samt andra direkta skador, om felet beror på en omständighet som kunden är ansvarig för Dröjsmål och telefonanslutningar Om ÅMTs leverans av en mobiltelefonanslutning försenas med mer än fem arbetsdagar från den avtalade leveranstiden eller om ÅMT inte avhjälper ett fel som förhindrar användning av anslutningen senast på den femte arbetsdagen från felanmälan, betalar ÅMT till kunden en fast, i prislistan angiven ersättning för varje dygn som överskrider fem arbetsdagar, dock för högst två veckor. Om kunden är berättigad till en gottgörelse enligt punkt 9, betalas den fasta ersättningen endast för den överskridande delen. Betalning av den fasta ersättningen begränsar inte kundens rätt att få ersättning för de direkta skador som överskrider den fasta ersättningen och som beror på ÅMTs förvållande i samband med leverans eller reparation av telefonanslutningen. Den fasta ersättningen betalas inte, om leveransen eller felreparationen försenas på grund av oöverstigligt hinder eller på grund av en omständighet som kunden är ansvarig för. Indirekta skador ersätts inte Kundens ersättningsskyldighet Kunden skall ersätta direkt skada som ÅMT har lidit till följd av kundens förvållade avtalsbrott. Om en i samband med tjänsten använd utrustning eller programvara har orsakat störningar i nätet eller för andra användare av nätet, skall även den skada dessa lidit ersättas. 11 Oöverstigligt hinder Om ett oöverstigligt hinder förhindrar eller fördröjer iakttagandet av ett avtalsvillkor, befrias parten från både skyldigheten att iaktta avtalsvillkoret och ersättningsskyldigheten. Oöverstigliga hinder är krig, tvångsrekvisition eller beslagtagande för offentligt behov, import- och exportförbud, vägran

13 av exportlicens, arbetskonflikt, lagstiftning och myndighetsbestämmelser, naturfenomen såsom åska och storm, eld, kabel- och annan liknande skada som förorsakats av utomstående, översvämning och vattenskada, överspänning från elnätet, avbrott i leverans av energi eller annan väsentlig råvara, omständighet som beror på tredje part och som är oberoende av parterna eller någon annan omständighet som parten inte har kunnat beakta när avtalet slöts och som han inte har kunnat förhindra eller vars verkningar han inte kan övervinna. Ovanstående iakttas också när ett oöverstigligt hinder drabbar ÅMTs underleverantör. Den andra parten skall omedelbart informeras om oöverstigligt hinder och om dess upphörande. 12 Överföring av avtal och registrering Överföring av avtal Kunden har inte rätt att överföra avtalet på tredje part utan ÅMTs skriftliga tillstånd. ÅMT har rätt att överföra avtalet på ett annat teleföretag samt avtal som gäller tjänst eller grupp av tjänster till förvärvaren av affärsverksamheten för ifrågavarande tjänster. ÅMTs avtalsenliga fordringar kan överföras på tredje part. Efter meddelande om överföring av fordringar kan betalningarna giltigt erläggas endast till den till vilken överföringen har skett Överföring av anslutningsavtal och registrering Kunden får dock överföra anslutningsavtalet på nedan angivna villkor, om annat inte har avtalats. Avtalsförhållande och betalningsansvar mellan ÅMT och den nya kunden uppstår först när ÅMT har registrerat den nya kunden. Till dess svarar den föregående kunden för avgifter och skyldigheter. Registrering förutsätter att samtliga fordringar som ÅMT har hos den föregående kunden har betalats eller en av ÅMT godkänd säkerhet ställts för betalning av dem, den nya kunden inte sedan tidigare står i skuld till ÅMT eller till ett annat teleföretag, den nya kunden inte är insolvent, den nya kunden på begäran erlägger förskottsbetalning eller ställer säkerhet, den nya kunden inte uppsåtligen har förorsakat allvarliga störningar

14 eller skada i kommunikationsnätet eller för andra användare av nätet. 13 Upphörande av avtal 13.1 Uppsägning Avtalet gäller tills vidare om inte annat avtalas. Kunden kan säga upp ett tills vidare gällande avtal muntligt eller skriftligt med två (2) veckors uppsägningstid. Om uppsägningen sker muntligt, skickar ÅMT en skriftlig bekräftelse till kunden. ÅMT kan säga upp ett tills vidare gällande annat avtal med en (1) månads uppsägningstid. Avtal som ingåtts för viss tid kan inte sägas upp att upphöra under avtalsperioden om annat inte har avtalats. ÅMT har rätt att säga upp avtalet skriftligt med iakttagande av två (2) månaders uppsägningstid om annat inte följer av tvingande lagstiftning Hävning ÅMT har rätt att vägra verkställa en redan avtalad leverans till kunden av en mobiltelefonanslutning, om kunden har åtalats eller under det senaste året dömts för störande av telekommunikation med användande av ett teleföretags anslutning, eller kunden har obetalda, förfallna och ostridiga skulder för användning av en anslutning i ett teleföretags fasta telefonnät. ÅMT har rätt att vägra verkställa en redan avtalad leverans till kunden av en annan tjänst, om : kunden står i skuld till ÅMT eller till ett annat teleföretag, eller kunden har uppsåtligen tillfogat kommunikationsnätet, tjänsten eller andra användare av nätet allvarliga störningar. ÅMT har annars rätt att med omedelbar verkan häva avtal om en anslutning i telefonnätet, om anslutningen har varit stängd av annan orsak än på kundens begäran (se punkt 5) minst en månad och förutsättningarna för stängning av anslutningen fortfarande föreligger, eller kunden har dömts för att ha stört telekommunikation med användande av anslutningen. ÅMT har rätt att häva avtal om en annan tjänst, om användningen av tjänsten har varit avbruten av annan orsak än på kundens begäran eller på grund av reparation av nätet minst en månad

15 och kunden inte har rättat sitt beteende inom en månad trots honom tillställd skriftlig anmärkning, och de i punkt 5 nämnda förutsättningarna för att avbryta tjänsten fortfarande föreligger, kunden har försatts i konkurs eller har annars konstaterats vara oförmögen att iaktta avtalsvillkoren, eller om han inte betalar den av ÅMT krävda förskottsbetalningen eller ställer godtagbar säkerhet, myndighet har konstaterat att kunden uppsåtligen har förhindrat eller stört telekommunikation, kunden har väsentligt brutit mot ett avtalsvillkor och har trots anmärkning inte rättat sitt beteende. Parterna har vidare rätt att häva avtalet, om fullgörande av avtal har förhindrats av ett oöverstigligt hinder över sex (6) månader, eller tjänsten inte kan levereras inom rimlig tid av orsaker nämnda i punkt 3.2. ÅMT häver anslutningsavtalet skriftligt. ÅMT varnar kunden på förhand om hävning av anslutningsavtal. Varningen kan ges muntligt eller skriftligt. 14 Återlämnande när avtalet upphör Av ÅMT ägd utrustning och annan egendom som överlåtits till kunden med bruksrätt för den tid avtalet gäller skall återlämnas när dem gällande avtal upphör till ÅMT i det skick de befann sig när de överläts till kunden, med beaktande av normalt slitage. Oberoende av orsaken till uppsägningen, är kunden skyldig att i samband med uppsägningen eller senast en vecka efter denna returnera det av ÅMT ägda abonnemangskortet (SIM). Om kunden inom utsatt tid inte returnerar abonnemangskortet, har ÅMT rätt att debitera för kortet i enlighet med gällande tariff. Om en anslutning i det mobila nätet på grund av orsak som beror på tredje part eller oöverstigligt hinder inte har kunnat levereras, återbetalas anslutningsavgiften till kunden utan ränta med redan uppkomna kostnader avdragna. I annat fall återbetalas anslutningsavgiften inte, om inte annat har avtalats skriftligt. När avtalet upphör har ÅMT rätt att kvitta sina fordringar mot de avgifter

16 som eventuellt återbärs. 15 Avtalsvillkorens giltighetstid och ändring av avtalsvillkor Dessa villkor träder i kraft och gäller tills vidare. Dessa villkor tillämpas också på avtal som har slutits tidigare mellan ÅMT och kunden ÅMT har rätt att ändra avgifter och deras beräkningsgrunder samt avtalsvillkoren och tjänsternas egenskaper. Vad gäller sådana anslutningar i det mobila telefonnätet som avses i kommunikationsmarknadslagen har ÅMT rätt att ändra villkoren eller avgifterna i det fall att ändringen beror på lagstiftning, myndighetsbestämmelse eller annan motsvarande orsak, ändringen beror på en annan särskild orsak efter att omständigheterna väsentligt förändrats, t.ex. på underleverantörer, den tekniska utvecklingen, en väsentlig förändring i tjänstens efterfrågan eller tryggande av en fortsatt affärsverksamhet, ändringen beror på att prissättnings- eller kostnadsstrukturen har förnyats, förändrade produktionskostnader, underleverantörer, den tekniska utvecklingen eller på något annat, t.ex. förändrade omständigheter, och avtalets innehåll som helhet inte väsentligt förändras, eller ändringen inte påverkar avtalets centrala innehåll Om ändringar av avgifter av engångsnatur informeras i prislistan. Om höjningar av återkommande avgifter och ändring av avtalsvillkor informerar ÅMT kunden till exempel i samband med räkningen eller per e-post senast en (1) månad innan ändringen träder i kraft. Kunden har under en (1) månad efter det han fått vetskap om ändringen, dock under högst tre (3) månader efter att ändringen har trätt i kraft, rätt att säga upp avtalet att upphöra omedelbart för den tjänst som ändringen gäller. ÅMT har rätt att med beaktande av utvecklingen inom branschen eller när avtalets innehåll som helhet betraktat väsentligt förändras ändra tjänster av kontinuerlig natur och de sätt och medel medelst vilka tjänsterna genomförs och av vägande skäl helt lägga ned produktionen av tjänsten.

17 ÅMT vinnlägger sig om att kunden till följd av detta lider minsta möjliga olägenhet. ÅMT svarar inte för de kostnader som ändringen eller nedläggningen eventuellt åsamkar kunden. ÅMT meddelar om tjänstens upphörande två (2) månader på förhand. Om upphörande av gratis mervärdestjänster som kunden själv kan programmera är ÅMT inte skyldigt att meddela annat än genom att upprätthålla en kontinuerligt uppdaterad serviceförteckning. 16 Meddelanden Kunden skall se till att ÅMT har aktuell kontaktinformation om kunden och tredje part till vilkens förfogande kunden har ställt sin anslutning. ÅMT har rätt att informera kunden om betalningsförsummelser och andra eventuella avtalsbrott som den som använder tjänsten gör sig skyldig till. ÅMT skickar meddelandena till kunden under den faktureringsadress som denne senast har uppgivit till ÅMT eller till e-postadressen, om inte annat har avtalats skriftligt om adressen för meddelanden. 17 Övriga villkor Avtalets innehåll bestäms av avtalet och dess bilagor. Om avtalshandlingarnas innehåll är motstridigt, gäller följande prioritetsordning: huvudavtalet och dess bilagor (t.ex. servicebeskrivningar), de skriftliga specialvillkoren för tjänsten, dessa allmänna avtalsvillkor. Om något avtalsvillkor är ogiltigt, följer inte av detta att andra avtalsvillkor är ogiltiga. På avtalet tillämpas Finlands lagstiftning. 18 Meningsskiljaktigheter Av avtalet härrörande meningsskiljaktigheter behandlas i Ålands tingsrätt. Kunden har rätt att väcka talan till konsumentklagonämnden för avgörande.

I detta avtal överenskoms inte om Bolagets tjänster som levereras via flertjänstnätet, såsom till exempel bredbandstjänster och kabel-tvtjänster.

I detta avtal överenskoms inte om Bolagets tjänster som levereras via flertjänstnätet, såsom till exempel bredbandstjänster och kabel-tvtjänster. SPECIALVILLKOR FÖR ANSLUTNING TILL FLERTJÄNSTNÄT 1. Allmänt I dessa avtalsvillkor fastställs villkoren för anslutning av en i avtalet avsedd fastighet, byggnad, lägenhet eller ett motsvarande objekt (i

Läs mer

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR TELEFÖRETAGETS TJÄNSTER FÖR FÖRETAG OCH SAMFUND 1.1.2006 1 Allmänt

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR TELEFÖRETAGETS TJÄNSTER FÖR FÖRETAG OCH SAMFUND 1.1.2006 1 Allmänt ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR TELEFÖRETAGETS TJÄNSTER FÖR FÖRETAG OCH SAMFUND 1.1.2006 1 Allmänt Dessa villkor tillämpas på leveranser av Teleföretagets tjänster till företags- och samfundskunder (Kund),

Läs mer

Specialvillkor för internettjänster

Specialvillkor för internettjänster Specialvillkor för internettjänster Utöver dessa villkor tillämpas Pargas Telefon Ab:s allmänna avtalsvillkor för konsumenter. Giltig fr.o.m. 16.6.2008. 1. Allmänt 1.1 Tillämpningsområde Dessa specialvillkor

Läs mer

Leveransvillkor för bredbandstjänster med fast prissättning / hemkunder

Leveransvillkor för bredbandstjänster med fast prissättning / hemkunder KARIS TELEFON AB 1.1.2004 Leveransvillkor för bredbandstjänster med fast prissättning / hemkunder 1 Tillämpningsområde Dessa villkor tillämpas på leveranser av xdsl-bredbandstjänster och Fastighetstjänster

Läs mer

Elisas ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR TELETJÄNSTER OCH -PRODUKTER 1 (9) Konsumenter. Elisa Abp 16.4.2004

Elisas ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR TELETJÄNSTER OCH -PRODUKTER 1 (9) Konsumenter. Elisa Abp 16.4.2004 Elisas ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR TELETJÄNSTER OCH -PRODUKTER 1 (9) Konsumenter 1 ALLMÄNT eller kommunikationstjänster, såsom Internetförbindelser eller samtal. 1.1 Dessa villkor tillämpas när en konsumentkund

Läs mer

Telefoni» Mobil» Aina» Aina Avtalsvillkor 23.6.2016

Telefoni» Mobil» Aina» Aina Avtalsvillkor 23.6.2016 Aina Avtalsvillkor Allmänna avtalsvillkor för Partels mobiltjänster för konsumenter Utöver dessa villkor tillämpas Pargas Telefon Ab:s allmänna avtalsvillkor för konsumenter. giltig fr.o.m. 1.9.2008 1.

Läs mer

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR LPONET OY AB:S TJÄNSTER FÖR FÖRETAG OCH SAMMANSLUTNINGAR

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR LPONET OY AB:S TJÄNSTER FÖR FÖRETAG OCH SAMMANSLUTNINGAR Sivu 1 / 10 01.01.2012 ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR LPONET OY AB:S TJÄNSTER FÖR FÖRETAG OCH SAMMANSLUTNINGAR 1. Allmänt Dessa villkor gäller för leveranser av LPOnet Oy Ab:s (teleföretagets) tjänster till

Läs mer

SÄRSKILDA VILLKOR FÖR SAUNALAHTIS MOBILA TELETJÄNSTER

SÄRSKILDA VILLKOR FÖR SAUNALAHTIS MOBILA TELETJÄNSTER SÄRSKILDA VILLKOR FÖR SAUNALAHTIS MOBILA TELETJÄNSTER 1.6.2012 Allmänt och tillämpningsområde Dessa särskilda villkor för tjänsten tillämpas på de mobila teletjänster som Saunalahti tillhandahåller sina

Läs mer

Allmänna avtalsvillkor för fiberanslutning

Allmänna avtalsvillkor för fiberanslutning Dnr 625.15.0002 Allmänna avtalsvillkor för fiberanslutning Andelslaget BKF Brändö Kumlinge fiber sid 2 (8) 1. Allmänt Dessa villkor tillämpas på leveranser av den fiberanslutning som kunden valt av Andelslaget

Läs mer

Adress Postnr Postort

Adress Postnr Postort Sidan 1 av 6 BESTÄLLNING / AVTAL Företagskund Företagsnamn Kontaktperson Adress Postnr Postort Organisationsnummer Tel Mobiltel E-post Tjänstebeskrivning (GEAB) tillhandahåller ett fiberpar för kunds bruk

Läs mer

VILLKOR FÖR NUMMERPORTABILITET

VILLKOR FÖR NUMMERPORTABILITET Sidnr 1(6) VILLKOR FÖR NUMMERPORTABILITET 1. Allmänt Dessa villkor (Villkor-NP) gäller för tillhandahållande av administration för överlämnande/övertagande av telefonnummer som TeliaSonera AB förfogar

Läs mer

Allmänna avtalsvillkor för Stadsnätsanslutning

Allmänna avtalsvillkor för Stadsnätsanslutning Allmänna avtalsvillkor för Stadsnätsanslutning Utformat efter SSNF:s Allmänna avtalsvillkor för bredbandsanslutning till stadsnät i Sverige Halmstads stadsnät AB 556532-6187 Ver.1.3 2012-04-11 1. Allmänt

Läs mer

Allmänna avtalsvillkor för Anvia Abp:s tjänster för konsumenter

Allmänna avtalsvillkor för Anvia Abp:s tjänster för konsumenter Allmänna avtalsvillkor för Anvia Abp:s tjänster för konsumenter 1 Allmänt 1.1 Avtalsvillkorens tillämpningsområde Dessa villkor tillämpas på leveranser av Teleföretagets tjänster till konsumenter (kund),

Läs mer

AVTAL OM TELIASONERA KOPPLAD TRANSIT

AVTAL OM TELIASONERA KOPPLAD TRANSIT AVTAL OM TELIASONERA KOPPLAD TRANSIT mellan TeliaSonera Network Sales AB och OPERATÖREN AB 1 TeliaSonera Network Sales AB, org.nr 556458-0040, 123 86 Farsta, nedan Network Sales, och OPERATÖREN AB, org.nr,,

Läs mer

Virre-kundavtal. Helsingfors.. Grunduppgifter om kunden. Faktureringsadress. Ytterligare information

Virre-kundavtal. Helsingfors.. Grunduppgifter om kunden. Faktureringsadress. Ytterligare information Virre-kundavtal Grunduppgifter om kunden Namn FO-nummer / födelsetid Postadress Adress Postnummer Postkontor Uppgifter om kundens kontaktperson Namn E-postadress Telefonnummer Faktureringsadress Faktureringsadress

Läs mer

AVTAL OM KOPPLAD TRANSIT

AVTAL OM KOPPLAD TRANSIT Avtalsnummer: AVTAL OM KOPPLAD TRANSIT mellan TeliaSonera Network Sales AB och OPERATÖREN AB 1 TeliaSonera Network Sales AB, org.nr 556458-0040, 123 86 Farsta, nedan Network Sales, och OPERATÖREN AB, org.nr,,

Läs mer

Bruksvillkor för elektroniska konsumenttjänster 14.1.2012

Bruksvillkor för elektroniska konsumenttjänster 14.1.2012 Bruksvillkor för elektroniska konsumenttjänster 14.1.2012 1. Avtalsobjekt och parter 1.1. Genom detta avtal (nedan Bruksvillkor ) avtalar Kunden och Itella Posten Ab om användningen av den del av de webbtjänster

Läs mer

LEVERANSVILLKOR FÖR SAUNALAHTIS SERVICEPAKET

LEVERANSVILLKOR FÖR SAUNALAHTIS SERVICEPAKET LEVERANSVILLKOR FÖR SAUNALAHTIS SERVICEPAKET 1.1.2012 1. Avtalsobjekt Avtalet Saunalahti Servicepaket är ett tidsbundet avtal till paketpris som omfattar ett abonnemang för mobil kommunikation samt utrustning

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL

ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL Version, 2015-05-07 Dessa användarvillkor gäller för Licenstagares användning av digitala produkter och tjänster vilka tillhandahålls

Läs mer

Allmänna villkor Hosting

Allmänna villkor Hosting Allmänna villkor Hosting 1 Allmänt 2 Tjänsterna 3 Avtalstid och uppsägning 4 Domännamn 5 Avgifter 6 Överlåtelse av Tjänsterna 7 Leafstudios ansvar 8 Kunds ansvar 9 Force majeure 10 Övrigt 1 Allmänt 1.

Läs mer

JUHTA - Delegationen för informationsförvaltningen inom den offentliga förvaltningen

JUHTA - Delegationen för informationsförvaltningen inom den offentliga förvaltningen JHS 166 Allmänna avtalsvillkor för IT-upphandlingar inom den offentliga förvaltningen Bilaga 7. Specialvillkor för maskinvaruupphandlingar (JIT 2015 Maskinvara) Version: 2.0 Publicerad: 22.9.2015 Giltighetstid:

Läs mer

Allmänna avtalsvillkor för anslutning till kabelnät

Allmänna avtalsvillkor för anslutning till kabelnät Allmänna avtalsvillkor för anslutning till kabelnät giltig fr.o.m. 4.2.2005 1. Allmänt Dessa avtalsvillkor utgör en del av det anslutningsavtal med vilket avtalsparterna dvs. ägaren eller innehavaren (i

Läs mer

Folksams Kundportal för privatkunder

Folksams Kundportal för privatkunder 1 Folksams Kundportal för privatkunder Avtalsvillkor 25.5.2018 1 Allmänt Folksam Skadeförsäkring Ab:s (senare Folksam eller Tjänsteleverantör) webbtjänst för privatkunder (Kundportal) är en elektronisk

Läs mer

Allmänna villkor Bredband

Allmänna villkor Bredband Allmänna villkor Bredband Dokument namn Allmänna villkor Bredband Dokumentnamn digitalt QS-EX-Allmänna villkor Bredband [SW] Säkerhetsklassning Public Skapad av City Network Hosting AB Skapad datum 2016-08-25

Läs mer

Standardbolag Internet

Standardbolag Internet Standardbolag Internet allmänna villkor för internettjänster och registrering av domän Sida 2 Allmänna villkor för Svenska Standardbolag Internettjänster Sida 3-5 Allmänna villkor för Standardbolag Internets

Läs mer

Allmänna villkor för Sebbex Ab Oy:s tjänster

Allmänna villkor för Sebbex Ab Oy:s tjänster Allmänna villkor för :s tjänster 1. Allmänt Dessa allmänna villkor reglerar de tjänster som finns beskrivna i avtalet och som tillhandahålls av (FO-nummer: 2348973-4). För det fall att det i avtalet eller

Läs mer

AVTAL Övertorneå stadsnät Internet

AVTAL Övertorneå stadsnät Internet Sida 1 AVTAL Övertorneå stadsnät Internet Kund: Namn / Företag Adress: Pers.nr / Org-nummer Telefonnummer Epost Er referens: Faktura till: (Om annan än ovan) Namn Epost : Telefonnummer Hastighet Upp till

Läs mer

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR KARIS TELEFON AB:s TJÄNSTER FÖR FÖRETAG OCH SAMMANSLUTNINGAR

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR KARIS TELEFON AB:s TJÄNSTER FÖR FÖRETAG OCH SAMMANSLUTNINGAR ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR KARIS TELEFON AB:s TJÄNSTER FÖR FÖRETAG OCH SAMMANSLUTNINGAR Innehåll 1. Allmänt 2 2. Definitioner 2 3. Ingående av avtal 2 4. Leverans 2 4.1 Leverans och leveranstid och -plats

Läs mer

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR 1. Inledning Dessa villkor är tillämpliga i förhållandet mellan Ikaros och dess kunder genom direkt referens till avtalsvillkoren i parternas individuella avtal eller avtalshandlingar.

Läs mer

Allmänna villkor för Ljungby Bredbands tjänster, FÖRETAG (Gäller fr o m 2009-10-01) 1. ALLMÄNT

Allmänna villkor för Ljungby Bredbands tjänster, FÖRETAG (Gäller fr o m 2009-10-01) 1. ALLMÄNT Allmänna villkor för Bredbands tjänster, FÖRETAG (Gäller fr o m 2009-10-01) 1. ALLMÄNT Gäller fr.o.m 2009-10-01 1.1 Inledning Dessa Allmänna villkor gäller mellan Bredband och juridisk person nedan kallad

Läs mer

1. Gäller fr.o.m 2011-11-15 Allmänna villkor för Ljungby Bredbands ADSL/Fiber tjänster, PRIVAT (Gäller fr o m 2011-11-15)

1. Gäller fr.o.m 2011-11-15 Allmänna villkor för Ljungby Bredbands ADSL/Fiber tjänster, PRIVAT (Gäller fr o m 2011-11-15) Allmänna villkor för Bredbands ADSL/Fiber tjänster, PRIVAT (Gäller fr o m 2011-11-15) 1. ALLMÄNT 1.1 Inledning Dessa Allmänna villkor gäller mellan Bredband och fysisk person nedan kallad Kunden till vilken

Läs mer

Allmänna avtalsvillkor

Allmänna avtalsvillkor 1 1 TILLÄMPNING OCH DEFINITIONER Oikoties allmänna leveransvillkor gäller Tjänster som Oikotie säljer till Kunden och som utgör en del av avtalet mellan Oikotie och Kunden. Med Kund avses en avtalspart

Läs mer

Ljungby Bredband. Besöksadress Garvaren Plan 2. www.ljungbybredband.se kundtjanst@ljungbybredband.se. Postadress Garvaren 341 60 Ljungby

Ljungby Bredband. Besöksadress Garvaren Plan 2. www.ljungbybredband.se kundtjanst@ljungbybredband.se. Postadress Garvaren 341 60 Ljungby Allmänna villkor för privata bredbandstjänster gällande fiber & ADSL. 1. ALLMÄNT 1.1 Inledning Dessa Allmänna villkor gäller mellan Bredband och fysisk person nedan kallad Kunden till vilken Bredband tillhandahåller

Läs mer

Aktivering av bredbandsanslutning i Karlskogas stadsnät Kontrakt Karlskogahem

Aktivering av bredbandsanslutning i Karlskogas stadsnät Kontrakt Karlskogahem Aktivering av bredbandsanslutning i Karlskogas stadsnät Kontrakt Karlskogahem Tjänsten: Leverantör: Avtalet: Företrädesordning: Avtalstid: Tjänsten består i att aktivera bredbandsanslutningen till stadsnätet

Läs mer

VALIDOO ITEM; VILLKOR FÖR VARULEVERANTÖRERNAS ANVÄNDNING AV TJÄNSTEN FÖR VALIDERING AV ARTIKELINFORMATION

VALIDOO ITEM; VILLKOR FÖR VARULEVERANTÖRERNAS ANVÄNDNING AV TJÄNSTEN FÖR VALIDERING AV ARTIKELINFORMATION VALIDOO ITEM; VILLKOR FÖR VARULEVERANTÖRERNAS ANVÄNDNING AV TJÄNSTEN FÖR VALIDERING AV ARTIKELINFORMATION 1. Inledning Detta dokument innehåller villkoren för Validoo AB:s ( VALIDOO ) tillhandahållande

Läs mer

Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens

Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst 1 Allmänt 1.1 Definitioner Begreppen nedan har följande betydelse i dessa Allmänna villkor. Allmänna villkor: Användare: Avtalet:

Läs mer

Avtal om konsulttjänster

Avtal om konsulttjänster Avtal om konsulttjänster Parter Uppdragsgivare: I U C i Skåne AB, 556101-2153, Anckargripsgatan 3, 211 19 Malmö i det följande IUC SKÅNE AB Uppdragstagare: i det följande Konsulten Detta avtal anger de

Läs mer

Allmänna Villkor Gällande fr.o.m. 2010-01-01 1. Allmänt 1.1 Dessa Allmänna villkor gäller mellan Capiting Group AB, org. nr 556801-8625 1.

Allmänna Villkor Gällande fr.o.m. 2010-01-01 1. Allmänt 1.1 Dessa Allmänna villkor gäller mellan Capiting Group AB, org. nr 556801-8625 1. Allmänna Villkor Gällande fr.o.m. 2010-01-01 1. Allmänt 1.1 Dessa Allmänna villkor gäller mellan Capiting Group AB, org. nr 556801-8625 1.2 ( Capiting Group ) och fysisk person som hyr en eller flera av

Läs mer

1/7. Mitt resekort. Användarvillkor för tjänsten

1/7. Mitt resekort. Användarvillkor för tjänsten 1/7 Mitt resekort Användarvillkor för tjänsten 2/7 Innehåll 1 Allmänt... 3 2 Beskrivning av tjänsten... 3 3 Användning av tjänsten och registrering i tjänsten... 3 4 Registeruppgifter och ändamål av behandling...

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR HYRESAVTAL

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR HYRESAVTAL Hyresavtalets bilaga 1 ALLMÄNNA VILLKOR FÖR HYRESAVTAL Fastighets Ab Majstranden, Bostads Ab Majstrandsgården i Helsingfors Fastighets Ab Majparken, Bostads Ab Majlunden i Helsingfors 1. Premisser Studentbostäderna

Läs mer

Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst

Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst Allmänt 1.1 Definitioner Begreppen nedan har följande betydelse i dessa Allmänna villkor. Allmänna villkor: Användare: Avgift: Avtalet:

Läs mer

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR GÄLLANDE FIBERNÄTET TRAMAN PRIVAT

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR GÄLLANDE FIBERNÄTET TRAMAN PRIVAT ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR GÄLLANDE FIBERNÄTET TRAMAN PRIVAT 1 Allmänt Dessa avtalsvillkor bygger på Svenska Stadsnätsföreningens avtalsvillkor för Sveriges Stadsnät i Samverkan 1.1 Dessa Allmänna avtalsvillkor

Läs mer

AVTAL - SAMTRAFIK. Telia Network Sales AB och Operatören benämns i det följande även Part eller Parter.

AVTAL - SAMTRAFIK. Telia Network Sales AB och Operatören benämns i det följande även Part eller Parter. AVTAL - SAMTRAFIK Telia Network Sales AB och Operatören benämns i det följande även Part eller Parter. 1 Allmänt Samtrafik tillhandahålls i enlighet med bestämmelser härom i lagen om elektronisk kommunikation

Läs mer

Kommersiella villkor m.m.

Kommersiella villkor m.m. Kommersiella villkor m.m. Priser (vid avrop) Tjänsterna är prissatta per timme med ett angivet takpris som inte får överskridas. Debitering ska baseras på faktiska förhållanden. Endast utförda arbetsuppgifter

Läs mer

Allmänna villkor Ver. 1.1 Gäller från 2011-03-25.

Allmänna villkor Ver. 1.1 Gäller från 2011-03-25. Allmänna villkor Ver. 1.1 Gäller från 2011-03-25. 1 Allmänt 1.1 Dessa villkor reglerar förhållandet mellan kunden ( Kund ) och Excellent Hosting Sweden AB ("EHSAB") 1.2 Kunden kan vara en myndig fysisk

Läs mer

Konsumentens rättigheter enligt 11 kap. ellagen. 11 kap. Särskilda bestämmelser om överföring och leverans av el till konsumenter

Konsumentens rättigheter enligt 11 kap. ellagen. 11 kap. Särskilda bestämmelser om överföring och leverans av el till konsumenter Konsumentens rättigheter enligt 11 kap. ellagen 11 kap. Särskilda bestämmelser om överföring och leverans av el till konsumenter Inledande bestämmelser 1 Detta kapitel gäller överföring och leverans av

Läs mer

Avtalsvillkor för IT-upphandlingar inom den offentliga förvaltningen

Avtalsvillkor för IT-upphandlingar inom den offentliga förvaltningen Avtalsvillkor för IT-upphandlingar inom den offentliga förvaltningen SPECIALVILLKOR FÖR BESTÄLLARENS UPPHANDLING AV TILLÄMPNINGSPROGRAM Avtalets datum och nr: Bilaga nr: 1 TILLÄMPNING (1) Dessa specialvillkor

Läs mer

Villkor KÖP- OCH LEVERANSVILLKOR 2013-04-01. Gäller: Giltig från:

Villkor KÖP- OCH LEVERANSVILLKOR 2013-04-01. Gäller: Giltig från: Villkor Gäller: KÖP- OCH LEVERANSVILLKOR Giltig från: 2013-04-01 Sida 1 av 5 1. Allmänt 1.1 Kroppslyftet i Stockholm är en registrerad bifirma till Carnebro Invest AB, 556853-7368, nedan kallad Kroppslyftet.

Läs mer

Allmänna avtalsvillkor för Fastighetsdatatjänsten

Allmänna avtalsvillkor för Fastighetsdatatjänsten Allmänna avtalsvillkor för Fastighetsdatatjänsten 1. Tjänsten som erbjuds Lantmäteriverket upprätthåller Fastighetsdatatjänsten (nedan tjänsten). En beskrivning av tjänsten och de material och produkter

Läs mer

Om inget annat överenskommits används nedanstående leveransvillkor, som gäller för produkter levererade av HAGENS FJEDRE.

Om inget annat överenskommits används nedanstående leveransvillkor, som gäller för produkter levererade av HAGENS FJEDRE. Om inget annat överenskommits används nedanstående leveransvillkor, som gäller för produkter levererade av HAGENS FJEDRE. Allmänna leveransvillkor 1.Nedanstående allmänna leveransvillkor ska förutsatt

Läs mer

Ändring av priset för Tjänsten meddelas Kunden till den e-mailadress Kunden anmält till Trust-IT.

Ändring av priset för Tjänsten meddelas Kunden till den e-mailadress Kunden anmält till Trust-IT. 1. Avtalet och parterna 1.1 Om Tjänsten, 556538-4699 (Trust-IT), tillhandahåller en webbaserad tjänst som heter TimeOrganizer (Tjänsten). Det är en tidsrapporteringstjänst med GPSpositionering för både

Läs mer

Allmänna avtalsvillkor för bredbandsanslutning till stadsnät i Sverige Företag

Allmänna avtalsvillkor för bredbandsanslutning till stadsnät i Sverige Företag Allmänna avtalsvillkor för bredbandsanslutning till stadsnät i Sverige Företag 1. Allmänt 1.1 Dessa Allmänna avtalsvillkor gäller för Bredbandsanslutning för företag. Till företag räknas även privatpersoner

Läs mer

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR GÄLLANDE FIBERNÄTET TRAMAN FÖRETAG

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR GÄLLANDE FIBERNÄTET TRAMAN FÖRETAG ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR GÄLLANDE FIBERNÄTET TRAMAN FÖRETAG 1 Allmänt Dessa avtalsvillkor bygger på Svenska Stadsnätsföreningens avtalsvillkor för Sveriges Stadsnät i Samverkan 1.1 Dessa Allmänna avtalsvillkor

Läs mer

1.2 Fastighetsägaren får genom Fibergruppens nät möjlighet att ingå avtal med Tjänsteleverantör om att erhålla Bredbandstjänster.

1.2 Fastighetsägaren får genom Fibergruppens nät möjlighet att ingå avtal med Tjänsteleverantör om att erhålla Bredbandstjänster. Allmänna villkor för Fibergruppen nät Rev 2012-12-20 1 Inledning 1.1 Dessa allmänna villkor gäller då Fibergruppen Sverige AB ( Fibergruppen ) till en småhusägare ( Fastighetsägaren ) tillhandahåller installation

Läs mer

Ålands Telekommunikation Ab:s allmänna avtalsvillkor för företag och sammanslutningar

Ålands Telekommunikation Ab:s allmänna avtalsvillkor för företag och sammanslutningar Ålands Telekommunikation Ab:s allmänna avtalsvillkor för företag och sammanslutningar 1. TILLÄMPNING... 2 2. DEFINITIONER... 2 3. INGÅENDE AV AVTALET... 2 4. LEVERANS OCH ANVÄNDNING AV TJÄNSTEN... 2 5.

Läs mer

Elanslutningsvillkor AV 05

Elanslutningsvillkor AV 05 Elanslutningsvillkor AV 05 1. Tillämpning av anslutningsvillkoren 1.1. Dessa villkor skall bifogas till ett anslutningsavtal som gäller anslutning av en elförbrukningsplats till ett eldistributionsnät

Läs mer

Allmänna försäljningsvillkor (N2015:1)

Allmänna försäljningsvillkor (N2015:1) Allmänna försäljningsvillkor (N2015:1) 1. TILLÄMPNING 1.1 Dessa allmänna försäljningsvillkor ( Villkoren ) gäller för samtliga leveranser av produkter ( Produkter ), konsulttjänster ( Konsulttjänster )

Läs mer

AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER

AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER 1 Mellan Post- och telestyrelsen org nr 202100-4359 (nedan PTS) och org nr. (nedan Leverantören) har träffats AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER Leverantören förbinder sig att utföra betalnings- och inkassotjänster

Läs mer

JUHTA Delegationen för informationsförvaltningen inom den offentliga förvaltningen

JUHTA Delegationen för informationsförvaltningen inom den offentliga förvaltningen JHS 166 Allmänna avtalsvillkor för IT-upphandlingar inom den offentliga förvaltningen Bilaga 6. Specialvillkor för konsulttjänster (JIT 2015 Konsulttjänster) Version: 2.2 Publicerad: 30.7.2018 Giltighetstid:

Läs mer

Tyfon Internet Allmänna villkor för stadsnätsabonnemang. 1. Allmänt

Tyfon Internet Allmänna villkor för stadsnätsabonnemang. 1. Allmänt Tyfon Internet Allmänna villkor för stadsnätsabonnemang 1. Allmänt Tyfon tillhandahåller tillgång till Internet via stadsnät för konsumenter. Abonnemangsbeställningen utgör en för kunden bindande ansökan

Läs mer

Allmänna avtalsvillkor för anslutning till HoforsNet

Allmänna avtalsvillkor för anslutning till HoforsNet Allmänna avtalsvillkor för anslutning till HoforsNet Parter HoforsNet Hofors Elverk AB, Box 153, 813 23 HOFORS 556425 7441 Namn : Adress: Postadress: Org.nr /Personnummer: 1 Tillämpningsområde Dessa villkor

Läs mer

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR GÄLLANDE FIBERNÄTET TRAMAN FÖRETAG

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR GÄLLANDE FIBERNÄTET TRAMAN FÖRETAG ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR GÄLLANDE FIBERNÄTET TRAMAN FÖRETAG 1 Allmänt Dessa avtalsvillkor bygger på Svenska Stadsnätsföreningens avtalsvillkor för Sveriges Stadsnät i Samverkan 1.1 Dessa Allmänna avtalsvillkor

Läs mer

ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR

ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR Definitioner I de allmänna leveransvillkoren skall nedan angivna termer ha följande betydelse: Med Bolaget avses Dental Technology AB med organisationsnummer 556657-0338. Med Kunden

Läs mer

Elisas allmänna avtalsvillkor för privatkunder 1.3.2007

Elisas allmänna avtalsvillkor för privatkunder 1.3.2007 Elisas allmänna avtalsvillkor för privatkunder 1.3.2007 1. Allmänt 1.1 Dessa avtalsvillkor tillämpas på leveranser av Elisas tjänster åt konsumentkunden. Tjänsterna kan omfatta anslutningar och andra kommunikationstjänster

Läs mer

Elleveransvillkoren berörs av motsvarande förändringar som elförsäljnings- och nättjänstvillkoren, men de är inte skilt uppräknade.

Elleveransvillkoren berörs av motsvarande förändringar som elförsäljnings- och nättjänstvillkoren, men de är inte skilt uppräknade. Sammandrag över förändrade avtalsvillkor 1 (6) Elleveransvillkor ELV 2014: Elleveransvillkoren berörs av motsvarande förändringar som elförsäljnings- och nättjänstvillkoren, men de är inte skilt uppräknade.

Läs mer

Användningsvillkor för tjänsterna i Nätverk

Användningsvillkor för tjänsterna i Nätverk Användningsvillkor för tjänsterna i Nätverk 30.9.2014 1. Avtalsobjekt och parter 1.1. Genom detta avtal (nedan Användningsvillkor ) avtalar Kunden och Posti Ab (Posti) om användningen av tjänsten Nätverk

Läs mer

VILLKOR FÖR ANSLUTNINGAR AV ELFÖRBRUKNINGSPLATSER ( AV 05 )

VILLKOR FÖR ANSLUTNINGAR AV ELFÖRBRUKNINGSPLATSER ( AV 05 ) NYKARLEBY KRAFTVERK UUDENKAARLEPYYN VOIMALAITOS VILLKOR FÖR ANSLUTNINGAR AV ELFÖRBRUKNINGSPLATSER ( AV 05 ) Rekommenderade av Finsk Energiindustri rf VILLKOR FÖR ANSLUTNING AV ELFÖRBRUKNINGSPLATSER (Elanslutningsvillkor,

Läs mer

FIRMA DAVID WIBERGH - Allmänna villkor

FIRMA DAVID WIBERGH - Allmänna villkor Detta är Firma David Wibergh:s allmänna försäljningsvillkor för konsulttjänster. Vid all kontakt med Firma David Wibergh så förutsätts kunden ha läst och godkänt dessa villkor. Dessa villkor gäller ovillkorligen

Läs mer

ALLMÄNNA VILKOR. Vid eventuell avvikelse mellan nedanstående handlingar, skall dessa äga företräde enligt följande:

ALLMÄNNA VILKOR. Vid eventuell avvikelse mellan nedanstående handlingar, skall dessa äga företräde enligt följande: ALLMÄNNA VILKOR Dessa Allmänna Villkor gäller då InfoQB ( InfoQB ) tillhandahåller en tjänst ( Tjänsten ) till en kund ( Kunden ). Tjänsten specificeras i ett Kundavtal mellan InfoQB och Kunden, inkluderade

Läs mer

SAMTRAFIKAVTAL. TeliaSonera Mobile Networks AB:s Referenserbjudande. TeliaSonera Mobile Networks AB. Operatören AB. Sida 1/8

SAMTRAFIKAVTAL. TeliaSonera Mobile Networks AB:s Referenserbjudande. TeliaSonera Mobile Networks AB. Operatören AB. Sida 1/8 Sida 1/8 TeliaSonera Mobile Networks AB:s Referenserbjudande SAMTRAFIKAVTAL mellan TeliaSonera Mobile Networks AB och Operatören AB Sida 2/8 TeliaSonera Mobile Networks AB, org.nr 556025-7932, 123 86 Farsta,

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR för anslutning till Älvsbyns IT-nät

ALLMÄNNA VILLKOR för anslutning till Älvsbyns IT-nät ALLMÄNNA VILLKOR för anslutning till Älvsbyns IT-nät 1. Allmänt 1.1 Dessa allmänna villkor reglerar de tjänster som finns beskrivna i Avtalet och som tillhandahålls av Älvsbyns kommun, 942 85 ÄLVSBYN (

Läs mer

Elisas allmänna avtalsvillkor för privatkunder 1.2.2008

Elisas allmänna avtalsvillkor för privatkunder 1.2.2008 Elisas allmänna avtalsvillkor för privatkunder 1.2.2008 1. Allmänt 1.1 Dessa avtalsvillkor tillämpas på leveranser av Elisas tjänster åt konsumentkunden. Tjänsterna kan omfatta anslutningar och andra kommunikationstjänster

Läs mer

GENERELLA VILLKOR FÖR LEVERANSER AV EXPRESSEN/GT/KVP

GENERELLA VILLKOR FÖR LEVERANSER AV EXPRESSEN/GT/KVP GENERELLA VILLKOR FÖR LEVERANSER AV EXPRESSEN/GT/KVP Gäller från den 4 april 2010 2 LEVERANSVILLKOR FÖR ÅTERFÖRSÄLJARE 1. ALLMÄNT Nedan stadgas de villkor som gäller för AB Kvällstidningen Expressens (nedan

Läs mer

Användarvillkor för Studerandes värld

Användarvillkor för Studerandes värld Användarvillkor för Studerandes värld 1. Allmänt Studerandes värld är en tjänst som produceras av Förlagsaktiebolaget Otava och som finns på webbadressen opiskelija.otava.fi. I fortsättningen används även

Läs mer

Folksams Kundportal för företagskunder

Folksams Kundportal för företagskunder 1 Folksams Kundportal för företagskunder Avtalsvillkor 25.5.2018 1 Allmänt Folksam Skadeförsäkring Ab:s (senare Folksam eller Tjänsteleverantör) webbtjänst för företag (Folksams Kundportal för företagskunder)

Läs mer

Dessa Användarvillkor avser det avtal som Kund tecknar med BASTA Online AB för användning av BASTA Projekthanteraren.

Dessa Användarvillkor avser det avtal som Kund tecknar med BASTA Online AB för användning av BASTA Projekthanteraren. Användarvillkor för BASTA Projekthanteraren A. Allmänt 1. Definitioner I dessa Användarvillkor skall nedan nämnda termer ha följande betydelser. Användarvillkor: Dessa Användarvillkor. Användare: Den som

Läs mer

NETS ALLMÄNNA VILLKOR FÖR BETALTERMINALER OCH BETALTERMINALTJÄNSTER

NETS ALLMÄNNA VILLKOR FÖR BETALTERMINALER OCH BETALTERMINALTJÄNSTER NETS ALLMÄNNA VILLKOR FÖR BETALTERMINALER OCH BETALTERMINALTJÄNSTER 1 TILLÄMPNING AV AVTALSVILLKO- REN Dessa allmänna avtalsvillkor för betalterminaler och Betalterminaltjänster ( Allmänna Avtalsvillkor

Läs mer

VILLKOR FÖR ANNONSERING I GP:S DIGITALA KANALER

VILLKOR FÖR ANNONSERING I GP:S DIGITALA KANALER VILLKOR FÖR ANNONSERING I GP:S DIGITALA KANALER Genom beställning och/eller köp av annons genom Göteborgs-Postens Nya AB, org. nr 556000-6966, 405 02 Göteborg ( GP ) accepterar du ( Annonsören ) GP:s vid

Läs mer

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans)

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans) 1 ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans) Tillämplighet 1 Dessa villkor skall tillämpas om något annat inte avtalats mellan parterna. Definitioner 2 I villkoren förstås med Avtalet Arbetstid

Läs mer

Allmänna Försäljnings- och Leveransvillkor

Allmänna Försäljnings- och Leveransvillkor DACAPO STAINLESS AB Allmänna Försäljnings- och Leveransvillkor 1. INLEDNING Dessa Allmänna Försäljnings- och Leveransvillkor gäller för samtliga leveranser av produkter och/eller tjänster från Dacapo Stainless

Läs mer

Användningsvillkor för Vasa stads kollektivtrafiks Waltti-nätbeställningstjänst och Waltti webbshop

Användningsvillkor för Vasa stads kollektivtrafiks Waltti-nätbeställningstjänst och Waltti webbshop 9.1.2019 Användningsvillkor för Vasa stads kollektivtrafiks Waltti-nätbeställningstjänst och Waltti webbshop 1. Allmänt Dessa användningsvillkor för nättjänster tillämpas på den Waltti-nätbeställningstjänst,

Läs mer

Produktvillkor för Frankeringsmaskin

Produktvillkor för Frankeringsmaskin PRODUKTVILLKOR 1 (6) Produktvillkor för Frankeringsmaskin 1.1.2015 PRODUKTVILLKOR 2 (6) Innehållsförteckning 1. Allmänt... 3 2. Införa tjänsten... 3 2.1. Ansvar vid användning av frankeringsmaskin... 3

Läs mer

VESSÖNET ANL OSK ANSLUTNINGSVILLKOR FÖR ABONNENT 15.8.2012

VESSÖNET ANL OSK ANSLUTNINGSVILLKOR FÖR ABONNENT 15.8.2012 VESSÖNET ANL OSK ANSLUTNINGSVILLKOR FÖR ABONNENT 15.8.2012 1. Allmänt 1.1. Vessönet Anl Osk erbjuder bredbandsanslutningar till personer och organisationer inom räckvidden för andelslagets optiska fiberkabelnät.

Läs mer

Rekommenderade av Finsk Energiindustri rf ANSLUTNINGSVILLKOR (AV 2014)

Rekommenderade av Finsk Energiindustri rf ANSLUTNINGSVILLKOR (AV 2014) Rekommenderade av Finsk Energiindustri rf ANSLUTNINGSVILLKOR (AV 2014) 1. Tillämpning av anslutningsvillkoren 1.1. Dessa anslutningsvillkor (AV 14) skall bifogas till ett anslutningsavtal som gäller anslutning

Läs mer

Avtal. Bilaga 1. Förlaga till. avseende. Nyckelsystem till Kungl. biblioteket (KB) mellan. Kungl. biblioteket. och. Leverantören

Avtal. Bilaga 1. Förlaga till. avseende. Nyckelsystem till Kungl. biblioteket (KB) mellan. Kungl. biblioteket. och. Leverantören 1(6) Bilaga 1. Förlaga till Avtal avseende Nyckelsystem till Kungl. biblioteket (KB) mellan Kungl. biblioteket och Leverantören Kommentar: Avtalet utgör tillsammans med förfrågningsunderlaget och leverantörens

Läs mer

Användarvillkor Mitt KemRisk

Användarvillkor Mitt KemRisk Användarvillkor Mitt KemRisk 1. Allmänt om Tjänsten 1.1 KemRisk Sweden AB, org. nr 556624-2854, Platensgatan 8, 582 20 Linköping ( KemRisk ) erbjuder befintliga och tillkommande kunder ( Kunden ) tillgång

Läs mer

Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst Social Hållbarhet

Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst Social Hållbarhet Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst Dessa Allmänna villkor gäller i sin helhet vid bedömning. För leverantörer som enbart avser att beskriva sitt arbete med i Självskattningsenkäten

Läs mer

Allmänna avtalsvillkor för bredbandsanslutning Företag

Allmänna avtalsvillkor för bredbandsanslutning Företag AVTALSVILLKOR 1(8) Allmänna avtalsvillkor för bredbandsanslutning Företag Gäller från och med 2013-11-01. 1 Allmänt 1.1, 556016-2561, nedan Skellefteå Kraft, förfogar över ett kommunikationsnät med bredbandskapacitet.

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR HANDLARE

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR HANDLARE Senast uppdaterad 5 September, 2018 1 Inledning ALLMÄNNA VILLKOR FÖR HANDLARE Välkommen till My Mall och försäljning via vår marknadsplats på mymall.se. Vårt samarbete är viktigt och innebär såväl juridiska

Läs mer

Allmänna avtalsvillkor för privatpersoner. Senaste uppdatering DEFINITIONER

Allmänna avtalsvillkor för privatpersoner. Senaste uppdatering DEFINITIONER Allmänna avtalsvillkor för privatpersoner Senaste uppdatering 2018-05-25 1. DEFINITIONER Leverantör av el är Telinet Energi AB, nedan kallad Telinet. Köpare av el är nedan kallad Kunden. Villkoren i avtalet

Läs mer

VILLKOR FÖR INFOCELL AB:S ONLINETJÄNST EXCEL PREMIUM

VILLKOR FÖR INFOCELL AB:S ONLINETJÄNST EXCEL PREMIUM VILLKOR FÖR INFOCELL AB:S ONLINETJÄNST EXCEL PREMIUM 1 Avtalet och parterna 1.1 Tjänsten och villkoren 1.2 Avtalet Infocell AB ( Infocell ) tillhandahåller som onlinetjänst en möjlighet för användare (

Läs mer

SONERAS ALLMÄNNA VILLKOR FÖR LEVERANS AV TJÄNSTER TILL KONSUMENTKUNDER

SONERAS ALLMÄNNA VILLKOR FÖR LEVERANS AV TJÄNSTER TILL KONSUMENTKUNDER SONERAS ALLMÄNNA VILLKOR FÖR LEVERANS AV TJÄNSTER TILL KONSUMENTKUNDER Sammandrag för tjänstens användare 2 Innan du ingår avtal ska du noggrant läsa igenom teleföretagets allmänna avtalsvillkor, tjänstespecifika

Läs mer

Allmänna villkor IS/IT uppdrag.

Allmänna villkor IS/IT uppdrag. Detta är Prima Pictura:s allmänna försäljningsvillkor för konsulttjänster. Vid all kontakt med Prima Pictura så förutsätts kunden ha läst och godkänt dessa villkor. Dessa villkor gäller ovillkorligen om

Läs mer

Se bilaga 1. Prislista. Priserna som anges är takpris och Leverantören ska kunna offerera nya system under förutsättning att Cisco producerar dessa.

Se bilaga 1. Prislista. Priserna som anges är takpris och Leverantören ska kunna offerera nya system under förutsättning att Cisco producerar dessa. 1 Ramavtal Detta ramavtal med dnr har träffats mellan Domstolsverket med organisationsnummer 202100-2742 och Företagsnamn med organisationsnummer Organisationsnummer. 2 Omfattning Ramavtalet omfattar Cisco

Läs mer

AVTAL OM [ ] KONSULTATION

AVTAL OM [ ] KONSULTATION Avtalsvillkor för IT-upphandlingar inom den offentliga förvaltningen (JIT 2007) 1 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Molntjänster från gazoo HB

Molntjänster från gazoo HB Molntjänster från gazoo HB Extern Lagring Avtalsvillkor för molntjänsten Extern Lagring. 1. Allmänt 1.1 1.1 Dessa villkor reglerar förhållandet mellan Abonnent och gazoo HB, org. nr 969718-5438 (nedan

Läs mer

Användningsvillkor för Vasa stads kollektivtrafiks Waltti-webbtjänst

Användningsvillkor för Vasa stads kollektivtrafiks Waltti-webbtjänst Användningsvillkor för Vasa stads kollektivtrafiks Waltti-webbtjänst 1. Allmänt Dessa användningsvillkor tillämpas på Waltti-tjänsten (nedan Tjänsten), som produceras av Vasa stads kollektivtrafik (nedan

Läs mer

Avtalets ikraftträdande och giltighetstid Avtalet träder i kraft och gäller tillsvidare då orderbekräftelsen är godkänd av kunden och teleföretaget.

Avtalets ikraftträdande och giltighetstid Avtalet träder i kraft och gäller tillsvidare då orderbekräftelsen är godkänd av kunden och teleföretaget. SAMMANDRAG AV LILJENETS AVTALSVILLKOR De allmänna avtalsvillkoren ( nedan allmänna avtalsvillkor ) tillämpas på tjänster som Liljenet Fiberkabelandelslag (nedan teleföretag ) tillhandahåller sina kunder.

Läs mer

Allmänna villkor Version: Allmänna Villkor

Allmänna villkor Version: Allmänna Villkor Allmänna villkor Version: Allmänna Villkor 2018-05-25 Allmänna villkor Detta allmänna villkor reglerar tjänster inom abonnemanget levererat till Kund av, org. nr 556715-1641, nedan kallad Midpoint. Följande

Läs mer