Kyrkan en del i ditt liv

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kyrkan en del i ditt liv"

Transkript

1 Var ska vi l ägga kraft en? Gör din rö st hörd. Kyrkoval 15 septembe r t e l a v o Kyrk

2 Ny väg Ny väg för Västerlövsta pastorat Barn- och ungdomsarbetet i kyrkan är viktigt och något som jag brinner för! 08 Angelica Åberg, Ny väg Kyrkan en del i ditt liv Ny väg tror att kyrkan kan ha en större roll i vårt samhälle och ditt liv. Vi försöker möta människor på människors villkor. De minsta med öppen förskola, sedan är det barn- och ungdomsverksamheten, med allt från konfirmation till körer. Vi har gudstjänster av olika slag och mässor, kyrkans soppluncher och mycket musik t.ex. med våra körer. Vi vill fortsätta att utveckla en kyrka där du hittar hem. Genom vårt initiativ har en handlingsplan för ekonomi i balans tagits fram, vilket medfört att pastoratets ekonomi efter denna mandatperiod nu är god. Vår auktoriserade revisor framhåller oss i Västerlövsta pastorat som goda föredömen, väl värda att ta efter. Det ekonomiska läget visar också på att pastoratets ekonomi nu är i balans. Vi är på god väg att åtgärda det eftersatta fastighetsunderhållet. Detta sammantaget lägger god grund för våra tre församlingars fortsatta verksamhet. Med Ditt stöd vill vi fortsätta att driva kyrkans utveckling framåt. Vi vill behålla våra tre församlingar och vi värnar om det lokala engagemanget i kyrkan. Församlingarna ska styra vilka som ska sitta i församlingsråden. Vi har inga krav på att ledamöter ska tillhöra någon nomineringsgrupp. Vi anser att det viktigaste är att församlingsråden består av kyrkligt intresserade ledamöter. Vi tycker inte att partipolitik ska styra församlingsrådens sammansättning. Vi hoppas att det goda samarbetsklimatet ska fortsätta även under kommande mandatperiod. Vi måste ta hand om kyrkans kulturarv på ett bra sätt inför framtiden. - Det vill jag medverka till. Nu kör vi vidare på den inslagna vägen! Nomineringsgruppen Ny Väg bildades inför kyrkovalet 2009 som en partipolitiskt obunden gruppering. Vi bildade Ny Väg därför att vi anser att partipolitik inte ska styra kyrkan och för att slå vakt om våra tre kyrkor och våra församlingars fortlevnad. Valet blev en mycket stor framgång och vi är mycket tacksamma för det stöd och det förtroende som visats oss. En hel del av det vi gick till val på 2009 har vi genomfört. Annat är idag på god väg att genomföras. Men det finns fortfarande mycket kvar som vi vill förverkliga. Egentligen tycker vi att vi behövt lägga onödigt mycket kraft på organisatoriska frågor under de senaste åren, men tillsammans med vår nya kompetenta kyrkoherde är de flesta bekymren på väg att lösas. Nu ser vi därför fram emot att få lägga tid och kraft på kyrkans kärnverksamhet. Vi har tryggat den kyrkliga miljön för framtiden vid Västerlövsta kyrka genom att vi låtit renovera prästgården och förlägga pastorsexpeditionen dit. Samtidigt har vi skapat en god arbetsmiljö för all personal där. 05 Kenth Hansson, Ny väg

3 Rösta på Ny väg! Detta vill vi... Kyrkan är och ska vara en naturlig mötesplats i såväl glädje som sorg. Kyrkan ska även vara en plats för stillhet, bön, eftertanke och själavård. Kyrkan är inte bara till för unga och gamla. Vi vill också göra mer för alla dem som är mitt i livet. Vi vill kunna möta och se människors behov. Vi vill finnas till hands där kommunens sociala trygghetsnät inte räcker till. Sången och musiken är en viktig del i gudstjänstlivet. Musikverksamheten ska utvecklas, t ex genom att ge nya möjligheter för unga att musicera. Vi vill fortsätta med en ansvarsfull planering av verksamheten och bibehålla den goda ekonomin i pastoratet. Verksamheten för barn och ungdomar i kyrkan ska stärkas och utvecklas. Kyrkan ska vara rädd om de frivilliga krafterna, som gör stora insatser för vårt pastorat. Det är viktigt att vi tar till vara, utvecklar och stimulerar dessa. Kyrkan ska ha en effektiv organisation med tydlig ansvarsfördelning. Kyrkan i Västerlövsta pastorat ska fortsätta att vara en föredömligt god arbetsplats, där personalen pastoratets viktigaste resurs är kompetent och välutbildad. Kyrkan är en naturlig del av samhället och ska finnas med och föra dialog på nya mötesplatser. Vi vill vårda vårt kulturhistoriska arv väl. Ny väg för Västerlövsta pastorat hela listan 01. Leif Nilsson V-L 02. Monika Morling Hu 03. Monica Psilander En 04. Ewa Westling Olzon V-L 05. Kenth Hansson V-L 06. Gösta Persson En 07. Dorota Kalinowska Hu 08. Angelica Åberg V-L 09. Hans-Ove Karlsson V-L 10. Charlotte Wall V-L 11. Bodil Persson En 12. Margaretha Isberg Nilsson V-L 13. Rickert Olzon V-L 14. Martina Tillberg V-L 15. Magnus Johansson V-L 16. Carianne Röjerås V-L 17. Sixten Larsson En 18. Marie Fornaeus Johnson Hu 19. Stig Johansson V-L 20. Johan Ahnström V-L 21. Anders Wall V-L 22. Margareta Gadde-Jennische En Från vänster: Rickert Olzon, Monica Psilander, Stig Johansson, Bodil Persson, Gösta Persson, Monika Morling, Charlotte Wall, Martina Tillberg, Anders Wall, Margaretha Isberg Nilsson, Leif Nilsson, Ewa Westling Olzon.

4 Centerpartiet i Västerlövsta pastorat Centerpartiet hela listan Det görs för lite för våra äldre i samhället - här har kyrkan en viktig uppgift att fylla 01 Johnny Johansson Vi måste hitta nya sätt! Att tiderna förändras är vi medvetna om, förr i tiden rullade kyrkoskatten säkert in och vi behövde inte oroa oss så mycket för det, ungefär så som det var för bönderna på den tiden. Men nu är det inte lika lätt. Centern tror att kyrkan måste se sig om efter nya sätt att bedriva verksamhet på. Den trygga tiden är förbi. Centern vill bl a utveckla kyrkans verksamhet för äldre, värna om kyrkans rika kulturskatt och hålla de tre församlingarna vid sprudlande liv! 01. Johnny Johansson V-L 02. Kalle Andersson En 03. Ann-Britt Norberg Hu 04. Gunilla v Knorr. Johanss. V-L 05. Lars-Erik Larsson V-L 06. Eivor Hoffman En 07. Emma Ekman Hu 08. Ragnvi Johansson V-L 09. Agneta Lindblom En 10. Ronny Orvendal V-L 11. Lola Larsson V-L 12. Bodil Jansson V-L 13. Börje Wallner Hu 14. Bertil Johansson En 15. Lilian Perers V-L 16. Greger Norberg Hu 17. Staffan Johansson En 18. Ingrid Mohlin V-L 19. Barbro Larsson Vl 20. Karin Larsson En 21. Mary Eriksson V-L 22. Siw Olsson En 23. Kerstin Johansson V-L 24. Inger Johansson V-L Jag känner speciellt mycket för våra kyrkogårdar, att de ska vårdas väl. Men också vikten av att bevara minnena av dem som bott och verkat här i bygden före oss 02 Kyrk-Kalle Andersson Vi tror att om vi samtidigt som vi arbetar med kyrkans genuina och grundläggande verksamhet ser oss om efter alternativ som även kan inbringa någon krona, då kan vi kanske hitta ett nytt sätt att hålla kyrkan levande och mer intressant. Kanske måste vi bli mer samhällsnyttiga och se var behovet runt omkring oss finns? Vi vet ju att Gud kan finnas med på många sätt i människors liv. Centern som varit den ledande nomineringsgruppen från 80-talet fram till förra kyrkovalet 2009 vill föra fram att det är vi som lagt grunden för den goda och ändå stabila ekonomi som pastoratet haft de senaste decenniet. Vi har arbetat mycket med att hålla kostnaderna nere och att förvalta kapitalet på ett bra sätt. Faktum är att när vi kom till makten under 80-talet så fanns över huvudtaget inget sparkapital på banken. Men vi lyckades bygga upp både vår verksamhet och ekonomi och när vi för fyra år sedan lämnade över klubban till Ny väg fanns en trygg buffert att falla tillbaka på.

5 Rösta på oss! Här kommer vi att lägga kraften: Vi vill bevara och ge näring till våra tre församlingar! Såväl verksamhet som människor och fastigheter. Vi vill hålla dem levande och fortsätta ha ett så stort och engagerat lag av frivilliga och förtroendevalda som vi har idag! Värna om kyrkans rika kulturarv På ett ansvarsfullt och effektivt sätt vill vi förvalta våra kulturhistoriskt värdefulla kyrkomiljöer! Vi anser att det nu räcker med den utförsäljning av kyrkans egendom som pågått under den senaste mandatperioden, vi säger inte att försäljningarna varit dåliga beslut men att det räcker nu. En kyrka som alla vill komma till! Vi vill erbjuda en så värdefull och mångfacetterad verksamhet för våra församlingsbor att de känner att det är något de vill vara med och stödja och känna tillhörighet till. Det är viktigt att vi fortsätter att utveckla den fina verksamhet vi har för barn, ungdomar och konfirmander. Vi vet att det är viktigt att vi fångar upp de minsta, att de får vara med från början! Barn- och ungdomar skall ha roligt tillsammans i olika aktiviteter, samtidigt som de skall bli bekanta med bibelns berättelser och budskap på en nivå som är anpassad till deras ålder. För att nå våra mål måste vi ta till vara på och förstå värdet av våra anställda, förtroendevalda och frivilliga. Det är dom som är stommen för vårt arbete i pastoratet. Låt sång och musik klinga under kyrkvalven! Vi vill verka för mer musik och sång i gudstjänstlivet i våra kyrkor - till kyrkobesökarnas glädje! Mer resurser till äldre & diakoni! Vi måste utveckla arbetet med äldreomsorg och diakoni! Vi anser att de äldre har prioriterats bort av samhället i stort, så här ser vi att kyrkan en stor uppgift att uppfylla. De äldre är en av våra största målgrupper, så varför inte ge dem så mycket vi kan tillbaka? Kanske drömmer vi i hemlighet om ett kyrkligt äldreboende, fyllt med kärlek och omsorg, hemlagad mat, gudstjänster med musik och värdig omvårdnad... Från vänster: Eivor Hoffman, Siv Olsson, Karl-Gustaf Andersson, Ingrid Mohlin, Ann-Britt Norberg, Ragnvi Johansson, Mary Eriksson, Lilian Perers, Lars-Erik Larsson, Agneta Lindblom, Johnny Johansson, Lola Larsson, Börje Wallner, Gunilla von Knorring Johansson.

6 Socialdemokraterna i Västerlövsta pastorat Från vänster Lena Gustavsson, Eva Wikström, Jan Ingemarsson, Nils-Göran Gustavsson och Anna-Karin Ingemarsson Vår uppgift är inte att fylla kyrkan med folk - det viktigaste är att fylla folket med kyrkan! Socialdemokraterna i Västerlövsta pastorat tycker att kyrkan ska vara där människorna befinner sig och att vi ska finnas till hands mitt i deras liv. Med allt vad det innebär av glädje och skratt, sorg och tårar. Endast så kan vi få ett levande gudstjänstliv där alla får känna sig delaktiga. Socialdemokraterna hela listan 01. Lena Gustavsson V-L 02. Nils-Göran Gustavsson V-L 03. Larry Tallroth Hu 04. Eva Wikström Hu 05. Stig Hedlund En 06. David Larsson V-L 07. Gunnel Ågren Hu 08. Jan Ingemarsson Hu 09. Gunilla Skinnar Hu 10. Jan Eriksson V-L 11. Anna-Karin Ingemarsson Hu 12. Daniel Ericsson En 13. Dan Ericsson En 14. Ulla Odhner V-L 15. Sören Odhner V-L 16. Bernt Erik Rutström En 17. Madelene Kjellberg V-L

7 Rösta på oss! En sådan här kyrka vill vi arbeta för: En kyrka som är stadigt förankrad i den kristna värdegrunden Detta innebär för oss en kyrka där varje människas unika värde ska tas tillvara på och respekteras. Det är också en kyrka där alla ska känna sig välkomna och en kyrka där människan står i ventrum. Vår kyrka är en kyrka som står på de utsattas sida och en kyrka som lyssnar till deras röst. En kyrka i gemenskap Vår kyrka ska vara en kyrka där gemenskapen med varandra står i centrum. Ingen ska vara utesluten utan alla ska känna sig inneslutna, tilltalande och välkomna. En levande kyrka mitt i verkligheten Vår kyrka är en kyrka som är en självklar partner i det moderna och mångkulturella samhället. En kyrka som utan att ge avkall på sin egen unikhet, traditioner och kristna värderingar är en mötesplats, rastplats och växtplats, öppen för alla. Vi vill att vår kyrka ska vara en familjekyrka och ett hem även för dem som lever i en annan kultur och tradition. En kyrka där medarbetarnas värde står i fokus Vi vill också bygga en kyrka där anställdas som frivilligas arbete och unikhet lyfts upp och värderas. En kyrka där alla oavsett position kan känna arbetsglädje och gemenskap med varanadra. Vi vill ha en kyrka där vi arbetar mot samma mål, en kyrka där världen är vårt arbetsfält och där Kristus står i centrum. En hållbar och solidarisk kyrka Barn och ungdomar ska stå i centrum! Vi vill ha ett konfirmandarbete, ett barn- och ungdomsarbete där varje individs tankar och åsikter ska respekteras och komma till tals. Ett barnoch ungdomsarbete där varje individ får uppleva att de har ett eget värde, att de är sedda, älskade och respekterade. Det innebär att vi tillsammans kämpar för alla människors lika rätt till frihet, jämlikhet, broderoch systerskap

8 15 septembe öst Tillsammans gör vi kyrkovalet Söndag den 15 september 2013 är det kyrkoval. I Svenska kyrkan är det val vart fjärde år och alltid den tredje söndagen i september. Svenska kyrkan är demokratiskt uppbyggd och beroende av människors engagemang. Alla är välkomna att vara med, ta initiativ och dela ansvar. I kyrkovalet väljer du de personer som ska få förtroendet att styra kyrkan de kommande fyra åren. Direkta val sker till kyrkofullmäktige i pastoratet, till stiftsfullmäktige i stiftet och till kyrkomötet på den nationella nivån. De grupper som deltar i kyrkovalet kallas för nomineringsgrupper. Det är sammanslutningar och intressegrupper formade för att delta i kyrkovalet. De röstberättigade får sitt röstkort omkring den 28 augusti På röstkortet finns uppgifter om vilken vallokal du ska rösta i och vilka val du har rätt att rösta till. Den 15 september 2013 har alla vallokaler öppet. Information om öppettider och lokaler finns här till höger och även på röstkortet. Förtidsrösta går det att göra i hela landet på vissa församlingsexpeditioner, så kallade expeditioner för förtidsröstning. Det är också möjligt att förtidsrösta genom brevröstning och där det finns särskilda röstmottagningsställen. På församlingsexpeditionen hittar du information om röstningslokaler, öppettider och material för brevröstning. För den som blir förhindrad att besöka vallokalen är budröstning möjlig. Det är möjligt att personrösta, du kan markera de tre personer som du helst vill se valda. När vallokalerna stänger görs direkt en preliminär röstsammanräkning. Vartefter de preliminära resultaten blir klara presenteras de på kyrkovalets webbplats. Ansvaret för den slutliga rösträkningen har stiften. På kyrkovalets webbplats hittar du som röstberättigad all information du behöver om kyrkovalet. Så här röstar du förtidsröstning plats Församlingsexpeditionen, i Västerlövsta prästgård, Skolgatan 6, Heby. tid 2-6 sept sept sept sept sept röstning på valdagen 15/9 I Enåkers, Huddunge och Västerlövsta församlingshem: budröstning Är möjlig för dig som är förhindrad att ta dig till vallokalen, både vid förtidsröstning eller på valdagen. Material finns på församlingsexpeditionen. vem får rösta? Den som född den 20 september 1997 eller tidigare och dessutom är medlem i Svenska kyrkan och folkbokförd i Sverige den 1/8 2013, får rösta i kyrkovalet. Ansvarig utgivare: Svenska kyrkan i Västerlövsta pastorat, Tryckning: Hallvigs tryckeri, Morgongåva Layout: Elin Johansson

Bra att veta inför KYRKOVALET

Bra att veta inför KYRKOVALET Bra att veta inför KYRKOVALET Svenska kyrkan är en demokratiskt uppbyggd folkkyrka där alla är välkomna att vara med, ta initiativ och dela ansvar. I kyrkovalet har Svenska kyrkans medlemmar möjlighet

Läs mer

KYRKOVALSPAKETET. Socialdemokraterna i Jönköping

KYRKOVALSPAKETET. Socialdemokraterna i Jönköping KYRKOVALSPAKETET Socialdemokraterna i Jönköping LITE FAKTA OM KYRKOVALET När är kyrkovalet? Söndag den 17 september 2017 är det kyrkoval. I Svenska kyrkan är det val vart fjärde år och alltid den tredje

Läs mer

Din röst spelar roll! Använd ditt röstkort. Vem kan du rösta på? Personrösta på tre kandidater

Din röst spelar roll! Använd ditt röstkort. Vem kan du rösta på? Personrösta på tre kandidater Din röst spelar roll! Söndagen den 20 september 2009 är det kyrkoval och du är röstberättigad. Vilka ska få ditt förtroende att fatta viktiga beslut i kyrkan de kommande fyra åren? Det handlar både om

Läs mer

Din röst spelar roll! Söndagen den 15 september 2013 är det kyrkoval och du är röstberättigad. Här kommer ditt röstkort. Vilka ska få ditt förtroende

Din röst spelar roll! Söndagen den 15 september 2013 är det kyrkoval och du är röstberättigad. Här kommer ditt röstkort. Vilka ska få ditt förtroende Din röst spelar roll! Söndagen den 15 september 2013 är det kyrkoval och du är röstberättigad. Här kommer ditt röstkort. Vilka ska få ditt förtroende att fatta viktiga beslut de kommande fyra åren? Det

Läs mer

Krönika. Centern Bra att veta inför. Öppettider valdagen sid 8. Miljöpartiet Socialdemokraterna. Förhandsröstning. sid 5. sid 2. sid 5. sid 3.

Krönika. Centern Bra att veta inför. Öppettider valdagen sid 8. Miljöpartiet Socialdemokraterna. Förhandsröstning. sid 5. sid 2. sid 5. sid 3. ? a r ö g a k s n a k r y k a k Svens Vad vill du aitktyrk ber! ovalet den 17 septem Rösta Krönika Centern Bra att veta inför Miljöpartiet Socialdemokraterna Förhandsröstning sid 2 sid 3 sid 4 sid 5 sid

Läs mer

Kyrklig samverkan i Visby stift

Kyrklig samverkan i Visby stift SAMHÄLLSINFORMATION TILL HUSHÅLLEN Kyrklig samverkan i Visby stift Vi värnar om en öppen folkkyrka som tar ansvar i samhället. Kyrkan ska synas, höras och vara tillgänglig för alla. Dess främsta uppgift

Läs mer

Folkkyrka En Kyrka för Alla

Folkkyrka En Kyrka för Alla Folkkyrka En Kyrka för Alla Kyrkoval 2017 centerpartiets STIFTSGRUPP I Göteborgs STIFT vi ARBETAR FÖR en: välkomnande KYRKA I SAMHÄLLHET ung KYRKA HÅLLBAR KYRKA KYRKA MED MOTIVERADE FÖRTROENDEVaLDA MODIG

Läs mer

SOCIALDEMOKRATERNAS KYRKOPOLITISKA VALPROGRAM I LANDSKRONA FÖRSAMLING

SOCIALDEMOKRATERNAS KYRKOPOLITISKA VALPROGRAM I LANDSKRONA FÖRSAMLING SOCIALDEMOKRATERNAS KYRKOPOLITISKA VALPROGRAM I LANDSKRONA FÖRSAMLING Inför kyrkovalet den 15 september 2013 vill vi informera om våra värderingar i några aktuella och viktiga frågor för det politiska

Läs mer

FÖR EN KYRKA SOM TAR STÄLLNING

FÖR EN KYRKA SOM TAR STÄLLNING FÖR EN KYRKA SOM TAR STÄLLNING FRAMTIDSPARTIET I OSKARSHAMNS KOMMUN EN ÖPPEN OCH VÄLKOMNADE En öppen folkkyrka ska ha plats för alla, oavsett var man befinner sig på trons väg. Det ska vara enkelt att

Läs mer

Köpings Socialdemokratiska Tidning Årgång 15 Nr

Köpings Socialdemokratiska Tidning Årgång 15 Nr Köpings Socialdemokratiska Tidning Årgång 15 Nr 3-4 2009 Kyrkovalet 2009 MÖT UPP VID VALURNORNA Rösta på SOCIALDEMOKRATERNA Kyrkoval söndagen den 20 september Vi Socialdemokrater vill verka för den ÖPPNA

Läs mer

Bra att veta, sid vem får rösta? - hur och var röstar jag? Vilka du röstar på, sid kandidater och program.

Bra att veta, sid vem får rösta? - hur och var röstar jag? Vilka du röstar på, sid kandidater och program. Bra att veta, sid. 2-3. - vem får rösta? - hur och var röstar jag? Vilka du röstar på, sid. 4-7. - kandidater och program. Kyrkoherden om Grundsunda församlings verksamhet, sid. 8. Foto: Kurt Enberg Bra

Läs mer

Valresultat i kyrkofullmäktigevalet 2017 för POSK i Onsala. Förtroendevalda Röst- och mandatfördelning

Valresultat i kyrkofullmäktigevalet 2017 för POSK i Onsala. Förtroendevalda Röst- och mandatfördelning Förtroendevalda 2018 2021 Bilden visar några av våra kandidater i Kyrkovalet 2017. Foto: Ann Breitfeld. Linda Ejbyfeld, Thomas Levin, Jan Norlenius, Johan Reftel Christer Änghede, Karin Westin, David Sjöstrand

Läs mer

Kyrkans grundvärderingar om alla människors lika värde känns naturliga för oss socialdemokrater.

Kyrkans grundvärderingar om alla människors lika värde känns naturliga för oss socialdemokrater. Socialdemokraterna Umeå AK Valmanifest Kyrkoval 2017-09-17 Svenska kyrkans uppgift är att i ord och handling gestalta Jesus budskap om kärlek, frihet, försoning och rättfärdighet. Kyrkans grundvärderingar

Läs mer

valextra Om kyrkovalet i Ulricehamns, Åsundens, Timmele och Hössna församlingar

valextra Om kyrkovalet i Ulricehamns, Åsundens, Timmele och Hössna församlingar Kyrkbacken 2013 Om kyrkovalet i Ulricehamns, Åsundens, Timmele och Hössna församlingar information om kyrkovalet 1+3 församlingar = Ulricehamns pastorat: Vid nyår blir vi ETT Kyrkbacken delas ut till alla

Läs mer

Valmanifest. Socialdemokraterna Umeå

Valmanifest. Socialdemokraterna Umeå Valmanifest Socialdemokraterna Umeå Svenska kyrkans uppgift är att i ord och handling gestalta Jesus budskap om kärlek, frihet, försoning och rättfärdighet. Rösta på socialdemokraterna Vi ställer upp i

Läs mer

Kyrkans uppgift är att i ord och handling gestalta Jesus budskap om kärlek, försoning, frihet och rättfärdighet.

Kyrkans uppgift är att i ord och handling gestalta Jesus budskap om kärlek, försoning, frihet och rättfärdighet. Socialdemokraterna Umeå AK Valprogram Kyrkovalet 2017 Kyrkans uppgift är att i ord och handling gestalta Jesus budskap om kärlek, försoning, frihet och rättfärdighet. Kyrkans grundvärderingar om alla människors

Läs mer

KYRKNYTT. Augusti 2017 Nr 3 Årgång 22

KYRKNYTT. Augusti 2017 Nr 3 Årgång 22 KYRKNYTT Augusti 2017 Nr 3 Årgång 22 Tyd allt till det bästa... I år är det 500 år sedan reformationen. Munken Martin Luther lyckades reformera hela kyrkan med sin skarpa tunga och stora intellekt. Han

Läs mer

Nomineringslista för val till kyrkofullmäktige i Lerums församling. 1. Anita Borke, Lerums centrum. 2. David Sandén, Hallsås

Nomineringslista för val till kyrkofullmäktige i Lerums församling. 1. Anita Borke, Lerums centrum. 2. David Sandén, Hallsås Nomineringslista för val till kyrkofullmäktige i Lerums församling. 1. Anita Borke, Lerums centrum 2. David Sandén, Hallsås 3. Anna Karin Jönbrink, Lilla Bråta 4. Sven Larsson, Hallsås 5. Lena Backlund,

Läs mer

Kyrkopolitiskt program

Kyrkopolitiskt program Kyrkopolitiskt program 2018 2021 den 21 maj 2017 Skriven av: Kyrkopolitiska gruppen Kyrkopolitiskt program 2018 2021 Stora delar av den svenska välfärden har sina rötter i den kyrkliga verksamheten. Skolan,

Läs mer

FÖR EN KYRKA SOM TAR STÄLLNING

FÖR EN KYRKA SOM TAR STÄLLNING FÖR EN KYRKA SOM TAR STÄLLNING EN KYRKA SOM TAR STÄLLNING Alla människors lika värde de orden blir ett allt viktigare ställningstagande i Sverige. I kampen för människovärdet fyller kyrkan en viktig roll,

Läs mer

Bön för vår kyrka och vår värld

Bön för vår kyrka och vår värld Bön för vår kyrka och vår värld Bönen Vår viktigaste uppgift som kristna är att söka Gud, att låta hans kärleks eld tändas och brinna i våra hjärtan. Bön är att befinna sig i den älskande Gudens ansiktes

Läs mer

V a l e t ä r d i t t!

V a l e t ä r d i t t! Kyrkovalet 15 september I slutet av augusti fick du som är röstberättigad i Svenska kyrkan ett röstkort inför kyrkovalet den 15 september. På röstkortet står vilka val du har rätt att rösta i, din vallokals

Läs mer

DEL AV GEMENSKAPEN. Kyrkan är Guds famn och familj

DEL AV GEMENSKAPEN. Kyrkan är Guds famn och familj Medlemskap DEL AV GEMENSKAPEN Kyrkan är Guds famn och familj Varje år finns en majoritet av kyrkans nära sju miljoner medlemmar med i något av kyrkans sammanhang. Det kan vara i den lilla kören på landet,

Läs mer

livet kyrkovalet 2013 valprogram i En öppen fred, rättvisa, kyrkan mitt i Folkkyrka försoning och hållbar utveckling solpaneler på Kyrktaken

livet kyrkovalet 2013 valprogram i En öppen fred, rättvisa, kyrkan mitt i Folkkyrka försoning och hållbar utveckling solpaneler på Kyrktaken En öppen Folkkyrka fred, rättvisa, försoning och hållbar utveckling kyrkan mitt i livet solpaneler på Kyrktaken valprogram i kyrkovalet 2013 fastställt av partistyrelsen 20/2 Inledning Tusentals centerpartister

Läs mer

Församlingsbladet. Hyssnas vårfest för alla över 80 år! Sätila Hyssna. Juli - Sept 2013. Fotograf Bengt Andersson

Församlingsbladet. Hyssnas vårfest för alla över 80 år! Sätila Hyssna. Juli - Sept 2013. Fotograf Bengt Andersson Församlingsbladet Sätila Hyssna Juli - Sept 2013 Hyssnas vårfest för alla över 80 år! Fotograf Bengt Andersson Ni som förut var långt borta har nu kommit nära Gemenskap är något av det mest grundläggande

Läs mer

Rösta på ditt borgerliga alternativ i Svenska kyrkan 17 september

Rösta på ditt borgerliga alternativ i Svenska kyrkan 17 september Rösta på ditt borgerliga alternativ i Svenska kyrkan 17 september Välkommen att lägga din röst på Borgerligt alternativ Den 17 september är det kyrkoval det andra för Borgerligt alternativ som nomineringsgrupp.

Läs mer

Svenska kyrkan på väg mot 2020-talet. Borgerligt alternativs program 2014 2017

Svenska kyrkan på väg mot 2020-talet. Borgerligt alternativs program 2014 2017 Svenska kyrkan på väg mot 2020-talet Borgerligt alternativs program 2014 2017 1 Innehåll Förord 3 Värdegrund 4 Vad är Svenska kyrkan? 5 Verksamhet i församlingarna 6 Gudstjänstliv i förnyelse Kyrkomusiken

Läs mer

Carola Norén (s) ordförande Isa Aybar (Ba) vice ordförande Ewonne Ekmyr Göransson (kr) Ann-Mari Lindmark (s)

Carola Norén (s) ordförande Isa Aybar (Ba) vice ordförande Ewonne Ekmyr Göransson (kr) Ann-Mari Lindmark (s) Sida 1 av 8 Plats och tid Församlingsexpeditionen, Grödingevägen 4 Torsdagen 2 februari kl. 17.00 Beslutande Carola Norén (s) ordförande Isa Aybar (Ba) vice ordförande Ewonne Ekmyr Göransson (kr) Ann-Mari

Läs mer

Verksamhetsplan för Starrkärr-Kilanda församling 2015. Antagen av kyrkorådet den 2014-10-14 Fastställd av kyrkofullmäktige 2014-11-05

Verksamhetsplan för Starrkärr-Kilanda församling 2015. Antagen av kyrkorådet den 2014-10-14 Fastställd av kyrkofullmäktige 2014-11-05 Verksamhetsplan för Starrkärr-Kilanda församling 2015 Antagen av kyrkorådet den 2014-10-14 Fastställd av kyrkofullmäktige 2014-11-05 Innehåll Starrkärr-Kilanda församling... 3 Historik... 3 Nutid... 3

Läs mer

Svenska kyrkan i Salem på väg mot 2020-talet

Svenska kyrkan i Salem på väg mot 2020-talet Svenska kyrkan i Salem på väg mot 2020-talet Borgerligt alternativs lokala program för Salems församling 2014-2017 Innehåll Förord 3 Ledande ord för det lokala programmet 3 Svenska kyrkan i Salem 4 Församlingens

Läs mer

Utbildning valförrättare & röstmottagare

Utbildning valförrättare & röstmottagare Utbildning valförrättare & röstmottagare 1. Allmänt kyrkovalet, ansvarsfördelning, nya bestämmelser NÄR ÄR DET KYRKOVAL? Kyrkovalet genomförs vart fjärde år, den tredje söndagen i september. Nästa val:

Läs mer

KOLLEKTMATERIAL TEMA: BARN HAR RÄTT! FN:S BARNKONVENTION FYLLER 20 ÅR 1989-2009!

KOLLEKTMATERIAL TEMA: BARN HAR RÄTT! FN:S BARNKONVENTION FYLLER 20 ÅR 1989-2009! KOLLEKTMATERIAL TEMA: BARN HAR RÄTT! FN:S BARNKONVENTION FYLLER 20 ÅR 1989-2009! RIKSKOLLEKT SVENSKA KYRKANS UNGA JUNGFRU MARIE BEBÅDELSEDAG 22 MARS 2009 KOLLEKTMATERIAL 2009 JUNGFRU MARIE BEBÅDELSEDAG

Läs mer

Vi socialdemokrater vill att folkkyrkan uppsöker ungdomar och erbjuder dem diskussioner i ungdoms- och konfirmandgrupper om livsfrågor.

Vi socialdemokrater vill att folkkyrkan uppsöker ungdomar och erbjuder dem diskussioner i ungdoms- och konfirmandgrupper om livsfrågor. Socialdemokraternas manifest för kyrkovalet 20 september 2009 i Svenska kyrkan i Eskilstuna Vi socialdemokrater tror att människor är sökare av olika slag. Sökandet måste få en möjlighet att komma till

Läs mer

Särskilt yrkande av Mats Hagelin med anledning av betänkande Eu 2011:1. Ändringar i kyrkoordningen. 2 kap. Församlingens uppdrag

Särskilt yrkande av Mats Hagelin med anledning av betänkande Eu 2011:1. Ändringar i kyrkoordningen. 2 kap. Församlingens uppdrag Särskilt yrkande av Mats Hagelin med anledning av betänkande Eu 2011:1 Ändringar i kyrkoordningen Kyrkomötet beslutar i fråga om kyrkoordningen (SvKB 1999:1) dels att 2 kap. 16 och 17, 7 kap. 7, 8 kap.

Läs mer

FÖR EN SAMHÄLLSBÄRANDE KYRKA HUSKVARNA PASTORAT

FÖR EN SAMHÄLLSBÄRANDE KYRKA HUSKVARNA PASTORAT FÖR EN SAMÄLLSBÄRANDE KYRKA USKVARNA PASTORAT EN KYRKA SOM TAR STÄLLNING Vårt politiska arbete gör skillnad i kyrkan! Den öppna folkkyrkan är en viktig del av den svenska modellen, där solidaritet och

Läs mer

En trovärdig folkkyrka, öppen för alla

En trovärdig folkkyrka, öppen för alla En trovärdig folkkyrka, öppen för alla Centerpartiets valprogram 2017 Fastställt av Partistyrelsen 2017-02-05 2 Närodlad politik Centerpartiet står för Närodlad politik. Vi tror att beslut blir bättre

Läs mer

Svenska kyrkans bestämmelser

Svenska kyrkans bestämmelser Svenska kyrkans bestämmelser Kyrkostyrelsens beslut med närmare bestämmelser om direkta val meddelat den 21 november 2012. SvKB 2012:18 Kyrkostyrelsen beslutar med stöd av 38 kap. 89 i kyrkoordningen följande.

Läs mer

Kyrkoval 15 söndag september. den 15 september i Adolf Fredriks församling. Välkommen att rösta!

Kyrkoval 15 söndag september. den 15 september i Adolf Fredriks församling. Välkommen att rösta! Söndagen den 15 september är det kyrkoval i Svenska kyrkan. Då har du möjlighet att rösta på de grupper och personer som ska vara med och besluta om kyrkans liv och verksamhet de kommande fyra åren. Vem

Läs mer

Version Församlingsråd. Guide för arbete med församlingsråd i Göteborgs stift

Version Församlingsråd. Guide för arbete med församlingsråd i Göteborgs stift 1 Version 20171103 Församlingsråd Guide för arbete med församlingsråd i Göteborgs stift 2 Innehåll Vad är ett församlingsråd? sid. 3 Hur växte församlingsråden fram? sid. 3 Hur utses ett församlingsråd?

Läs mer

PROTOKOLL. NYA KYRKOFULLMÄKTIGE Mandatperioden Datum Plats Tabita, Kyrkans Hus, Drottninggatan 42

PROTOKOLL. NYA KYRKOFULLMÄKTIGE Mandatperioden Datum Plats Tabita, Kyrkans Hus, Drottninggatan 42 Plats Tabita, Kyrkans Hus, Drottninggatan 42 Tidpunkt 2017-11-14 klockan 18.00 19.00 Närvarande ledamöter BA Arne Samuelsson Bertil Jönsson Yngva Nolkrantz Kerstin Nydqvist Britt Hallgren Dan Fogelberg

Läs mer

Kyrkofullmäktige för mandatperioden

Kyrkofullmäktige för mandatperioden 1 (11) Kyrkofullmäktige för mandatperioden 2010-2013 Plats och tid Perstorp församlingshem, tisdagen den 3 december 2013, kl. 19.15-19.30 samt 20.00-20.45. Beslutande Bengt Jarring, ålderspresident 16-17

Läs mer

VALPROGRAM för SOLLENTUNACENTERN Kyrkovalet 2017: En öppen och grön folkkyrka präglad av medkänsla och socialt ansvar.

VALPROGRAM för SOLLENTUNACENTERN Kyrkovalet 2017: En öppen och grön folkkyrka präglad av medkänsla och socialt ansvar. VALPROGRAM för SOLLENTUNACENTERN Kyrkovalet 2017: En öppen och grön folkkyrka präglad av medkänsla och socialt ansvar. Kyrkan ska vara en trygg plats i samhället där alla tas emot med värme. Centerpartiet

Läs mer

Carina Schön Sören Johansson. Ej tjänstgörande ersättare. Kommunkontoret måndag den 25 mars 2013 kl 15:30. Anslag/Bevis

Carina Schön Sören Johansson. Ej tjänstgörande ersättare. Kommunkontoret måndag den 25 mars 2013 kl 15:30. Anslag/Bevis SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Heby Folkets Hus, Heby kl 17:00 21:00 Beslutande Annika Krispinsson (C), ordf. Håkan Collin (S) Carl-Åke Elmersjö (MP) Tomas Bergström (FP) Anders Birgersson

Läs mer

Slutlig rösträkning och mandatfördelning

Slutlig rösträkning och mandatfördelning 1/1 PROTOKOLL 2014-09-15 09-23 Slutlig rösträkning och mandatfördelning Val till kommunfullmäktige 2014-09-14 Kommun: HEBY Plats: Hamnesplanaden 3, Uppsala Dnr: 201-5364-14 Rösträkningen och fördelningen

Läs mer

Sommar Församlingsbladet. Steneby Pastorat. Äntligen sommar! Kyrkovalet

Sommar Församlingsbladet. Steneby Pastorat. Äntligen sommar! Kyrkovalet Sommar 2017 Församlingsbladet Steneby Pastorat Äntligen sommar! Kyrkovalet 1 Sköna maj välkommen! Det är också konfirmations tider och pastoratet har tio nykonfirmerade ungdomar. Arbetet med dem har varit

Läs mer

ATT STÄLLA UPP I KYRKOVALET

ATT STÄLLA UPP I KYRKOVALET ATT STÄLLA UPP I KYRKOVALET Svenska kyrkans organisation Förtroendevalda väljs i direkta val till tre olika nivåer. Lokal nivå: Församlingar och pastorat Svenska kyrkan är genom sina församlingar rikstäckande.

Läs mer

Vision. Pingstkyrkan Alingsås Landskyrkoallén 4

Vision. Pingstkyrkan Alingsås Landskyrkoallén 4 Pingstkyrkans Vision Vi vill forma Alingsås framtid genom att vara en stor kyrka som har avgörande betydelse i stan. I vardagen vill vi lyssna, höras och vara en given tillgång. Söndagens gudstjänst och

Läs mer

Slutlig rösträkning och mandatfördelning

Slutlig rösträkning och mandatfördelning PROTOKOLL 2014-09-15 09-24 Slutlig rösträkning och mandatfördelning Val till kommunfullmäktige 2014-09-14 Kommun: BOXHOLM Plats: Valhall Dnr: 201-9858-14 Rösträkningen och fördelningen av mandaten har

Läs mer

barnens altarskåp vill du veta mer? ta med mig hem!

barnens altarskåp vill du veta mer? ta med mig hem! barnens altarskåp vill du veta mer? ta med mig hem! gudstjänst Kyrkklockorna ringer när det är dags för gudstjänst i kyrkan. Här sjunger vi sånger som kallas psalmer och vi ber till Gud, att Gud ska

Läs mer

Beställ VALHANDBOKEN Kyrkoval 2013!

Beställ VALHANDBOKEN Kyrkoval 2013! Beställ VALHANDBOKEN Kyrkoval 2013! Den 15 september 2013 är det åter dags för val i Svenska kyrkan. Handboken för direkta val inom Svenska kyrkan är ett hjälpmedel för valnämnderna som har det lokala

Läs mer

Rösta i kyrkovalet 15 september!

Rösta i kyrkovalet 15 september! Här träffar du oss xxxx xxxxxx xxxx Du kan också gå in på vår hemsida xxxxxx.se Se resultatet! www.svenskakyrkan.se/kyrkovalet Du kan också följa valet på: www.kyrkanstidning.se DU BESTÄMMER HUR KYRKAN

Läs mer

Svenska kyrkans bestämmelser

Svenska kyrkans bestämmelser Svenska kyrkans bestämmelser Kyrkostyrelsens beslut med närmare bestämmelser om direkta val meddelat den 16 december 2015. SvKB 2015:15 Kyrkostyrelsen beslutar med stöd av 38 kap. 89 i kyrkoordningen följande.

Läs mer

SEPTEMBER Lörd 2/ Lekmannakåren gästar Vikens lekmannakår. Allsång med L Ahlberg. Sönd 3/ Gudstjänst, B Eriksson, M Uddling.

SEPTEMBER Lörd 2/ Lekmannakåren gästar Vikens lekmannakår. Allsång med L Ahlberg. Sönd 3/ Gudstjänst, B Eriksson, M Uddling. SEPTEMBER Lörd 2/9 16-18 Lekmannakåren gästar Vikens lekmannakår. Allsång med L Ahlberg. Sönd 3/9 17.00 Gudstjänst, B Eriksson, M Uddling. Kyrkkaffe Sönd 10/9 17.00 Mässa, M Ivarsson. M Nordberg Kyrkkaffe

Läs mer

Kyrkofullmäktige 11-22 1(7) Sofiagården, Kapellgatan 8 2014-05-27 kl. 19.00-19.45

Kyrkofullmäktige 11-22 1(7) Sofiagården, Kapellgatan 8 2014-05-27 kl. 19.00-19.45 PROTOKOLL PARAGRAF NR SIDA Kyrkofullmäktige 11-22 1(7) PLATS DATUM OCH TID FÖR MÖTET Sofiagården, Kapellgatan 8 2014-05-27 kl. 19.00-19.45 BESLUTANDE Rolf Eknefelt (Sfk), ordförande Börje Duvell (Kr),

Läs mer

Valsedlar samt grupp- och kandidatförteckningar

Valsedlar samt grupp- och kandidatförteckningar KAPITEL 6 Valsedlar samt grupp- och kandidatförteckningar Bestämmelser av betydelse för hanteringen av valsedlar innan valet äger rum finns i 38 kap. 32 35, 51 och 56 kyrkoordningen samt i 7 10 och 22

Läs mer

KYRKOVAL PRESENTATION AV DE NOMINERADE

KYRKOVAL PRESENTATION AV DE NOMINERADE Ingrid Sandström, Tidaholms församling I Bibeln står det Gå ut.. därav mitt engagemang att ställa upp på nomineringslistan. Eftersom jag också är mycket intresserad av livsfrågor och Svenska kyrkan vill

Läs mer

Församlingsbladet. F a s t a o c h P å s k. nr 1, A l t a r t a v l a n i V ä s t e r f ä r n e b o k y r k a

Församlingsbladet. F a s t a o c h P å s k. nr 1, A l t a r t a v l a n i V ä s t e r f ä r n e b o k y r k a Församlingsbladet nr 1, 2017 F a s t a o c h P å s k A l t a r t a v l a n i V ä s t e r f ä r n e b o k y r k a Se, vi går upp till Jerusalem Något om Fastetidens möjligheter Varför ska man fira Fastan?

Läs mer

Anföranden Måndagen den 17 november 2014

Anföranden Måndagen den 17 november 2014 58 Valfrågor BOEL JOHANSSON: Ordförande, ledamöter, biskopar och alla andra! Vi vill att så många som möjligt ska rösta i kyrkovalen, eller hur? Därför har vi förtidsröstning och vi har möjlighet att rösta

Läs mer

Brobyggarnas valmanifest

Brobyggarnas valmanifest Brobyggarnas valmanifest 2018-2021 Introduktion: Brobyggarna i Gustavsberg-Ingarö är en helt opolitisk organisation och har inga partipolitiska bindningar. Kyrkan behöver för sin trovärdighet stå utanför

Läs mer

Handbok för direkta val inom Svenska kyrkan

Handbok för direkta val inom Svenska kyrkan Handbok för direkta val inom Svenska kyrkan Handbok för direkta val inom Svenska kyrkan Kontaktinformation Handbok för direkta val inom Svenska kyrkan Kyrkostyrelsen, Svenska kyrkan, 751 70 Uppsala Svenska

Läs mer

Röstmottagare. ett informationshäfte om röstmottagarnas arbetsuppgifter vid expeditioner för förtidsröstning och särskilda röstmottagningsställen

Röstmottagare. ett informationshäfte om röstmottagarnas arbetsuppgifter vid expeditioner för förtidsröstning och särskilda röstmottagningsställen Röstmottagare ett informationshäfte om röstmottagarnas arbetsuppgifter vid expeditioner för förtidsröstning och särskilda röstmottagningsställen Innehåll Inledning 3 Kyrkovalet 2013 4 Expeditioner för

Läs mer

Församlingsinstruktion

Församlingsinstruktion Bilaga 1 till Kf 1, 2012-02-02 Församlingsinstruktion för Malungs församling i Västerås stift Godkänd av Malungs församlings kyrkofullmäktige 2012-02-02. Utfärdad av Västerås stifts domkapitel 2012- -.

Läs mer

Bra att veta inför valet

Bra att veta inför valet EN TIDNING FRÅN SVENSKA KYRKAN I TOARP EXTRA BILAGA INFÖR KYRKOVALET 17/9-2017 Kyrkbladet Bra att veta inför valet S. 2-3 Vad vill nomineringsgrupperna? Extratidning 2017 S. 4 Tre bra saker att veta inför

Läs mer

Församlingsvalets Valkompass 2018

Församlingsvalets Valkompass 2018 Församlingsvalets Valkompass 2018 Gemensamma frågor FÖRSAMLING Välj församling i listan Bakgrundsfrågor: Namn, ålder Vilken av följande andliga sammanhang ligger närmast dig? Evangeliska rörelsen (SLEF)

Läs mer

Med öppet hjärta. Församlingsinstruktion för Varbergs församling

Med öppet hjärta. Församlingsinstruktion för Varbergs församling Med öppet hjärta Församlingsinstruktion för Varbergs församling Innehåll Vision...3 Sammanhang och prioriteringar...3 Omvärldsfaktorer att ta fasta på...4 Övergripande prioriteringar...5 Strategiska prioriteringar...5

Läs mer

FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN FÖR IMMANUELSKYRKANS FÖRSAMLING (Version 3)

FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN FÖR IMMANUELSKYRKANS FÖRSAMLING (Version 3) FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN FÖR IMMANUELSKYRKANS FÖRSAMLING (Version 3) På väg mot 2020 Det här är Immanuel Immanuelskyrkans församling präglas av alla sina olika människor och alla sina olika verksamheter.

Läs mer

Bestämmelser om direkta val i Svenska kyrkan. Utdrag ur kyrkoordningen och kyrkostyrelsens bestämmelser

Bestämmelser om direkta val i Svenska kyrkan. Utdrag ur kyrkoordningen och kyrkostyrelsens bestämmelser Bestämmelser om direkta val i Svenska kyrkan Utdrag ur kyrkoordningen och kyrkostyrelsens bestämmelser Bestämmelser om direkta val i Svenska kyrkan Utdrag ur kyrkoordningen och kyrkostyrelsens bestämmelser

Läs mer

Internationell grupp

Internationell grupp Hela världen i Uppsala stift Foto: Kristina Strand Larsson Internationell grupp Vem har ansvar för församlingens internationella arbete? En enda kropp liksom kroppen är en och har många delar och alla

Läs mer

Att leda ideella medarbetare

Att leda ideella medarbetare Att leda ideella medarbetare Delaktighet I Bibeln framställs kyrkan bland annat som ett träd, vilket symboliserar visionen om människors gemenskap med varandra och Gud. När många människor inser att de

Läs mer

RÖSTA I KYRKOVALET 2017 GÖR SOM FRIDA. Kyrkoval 17 INFORMATION FRÅN ALSEDA, BÄCKSEDA-KORSBERGA, LANNASKEDE OCH VETLANDA SEPTEMBER VETLANDA PASTORAT

RÖSTA I KYRKOVALET 2017 GÖR SOM FRIDA. Kyrkoval 17 INFORMATION FRÅN ALSEDA, BÄCKSEDA-KORSBERGA, LANNASKEDE OCH VETLANDA SEPTEMBER VETLANDA PASTORAT RÖSTA GÖR SOM FRIDA I KYRKOVALET 2017 VETLANDA PASTORAT INFORMATION FRÅN ALSEDA, BÄCKSEDA-KORSBERGA, LANNASKEDE OCH VETLANDA KYRKOVAL 2017 Den 17 september 2017 är det kyrkoval. Då väljer medlemmar i Svenska

Läs mer

Kyrkan det är vi tillsammans!

Kyrkan det är vi tillsammans! september Peter Persman Kyrkoherde Kyrkan det är vi tillsammans! Igår kväll gick vi längs Själevadsfjärden i den varma försommarkvällen. Hunden sprang omkring och nosade och tog ett dopp. Titta vad vacker

Läs mer

Församlingsordning för Abrahamsbergskyrkans församling (förslag 3 okt)

Församlingsordning för Abrahamsbergskyrkans församling (förslag 3 okt) Församlingsordning för Abrahamsbergskyrkans församling (förslag 3 okt) Församlingsordning för Abrahamsbergskyrkans församling antagen vid årsmöte 2013-03- XX Abrahamsbergskyrkans församling har antagit

Läs mer

K A. Rösta på Människor. yrkliga llians. -våren 2010. En Tidning från Kyrklig Allians - Moderaterna nr 3 - September 2009.

K A. Rösta på Människor. yrkliga llians. -våren 2010. En Tidning från Kyrklig Allians - Moderaterna nr 3 - September 2009. En Tidning från Kyrklig Allians - Moderaterna nr 3 - September 2009. 22:a årgången Rösta på Människor -våren 2010 yrkliga llians K A Ditt alternativ i Kyrkovalet i Skanör - Falsterbo Församling 20 september

Läs mer

Ett stort under Plan för konfirmandarbetet Att leva inför Guds ansikte

Ett stort under Plan för konfirmandarbetet Att leva inför Guds ansikte Ett stort under Plan för konfirmandarbetet 2017 Att leva inför Guds ansikte Hösten 2017 2 Maria Björkgren-Vikström och Stefan Myrskog KCSA Konfirmandarbetet i vår kyrka 85,9 % av 15-åringarna deltog 2016

Läs mer

Underlag vision. Kongressombuden November 2008

Underlag vision. Kongressombuden November 2008 Till Kongressombuden November 2008 Underlag vision Underlag till Extra kongressen 2009 På kongressen 2008 behandlas visionen i gruppsittningen och yrkanden har bearbetats av redaktionsutskotten. Ett nytt

Läs mer

Församlingsblad. Torestorp, Öxabäck & Älekulla Hösten 2013

Församlingsblad. Torestorp, Öxabäck & Älekulla Hösten 2013 Församlingsblad Torestorp, Öxabäck & Älekulla Hösten 2013 Förtroendeval 2 Alphakurs 2 Gemenskapshelg 3 Församlingskväll 3 Kyrkoval 4-5 På gång 6 Döpta & Kontakt 7 Gudstjänster 8 Förtroendeval Församlingen

Läs mer

Barnvälsignelse Anvisningar Ordning

Barnvälsignelse Anvisningar Ordning Barnvälsignelse Anvisningar Den teologiska grunden för barnvälsignelsen grundar sig i att Jesus tog barnen i famnen och välsignade dem. Jesus visade att Guds rike hör barnen till. Det är en del av Guds

Läs mer

Datum: kl 13:00-14:20 Paragrafer: 15-29

Datum: kl 13:00-14:20 Paragrafer: 15-29 Datum: kl 13:00-14:20 Paragrafer: 15-29 Plats: Nämndrummet Hova Underskrifter Kerstin Isaksson Ordförande Britt-Marie Nilsson Sekreterare Justeringens plats och tid: Justeras Monica Joby ande Övriga Kerstin

Läs mer

September Vecka 36. Herre, förbarma dig!

September Vecka 36. Herre, förbarma dig! September 2018 Vecka 36 Herre, förbarma dig! Herre förbarma dig över Huskvarna, över oss som bor här, över våra skolor och över den situation som råder när en människa mördats i en av våra parker. Herre

Läs mer

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång.

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Våra värderingar Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Vi vill att de ska fortsätta se oss som sin framtida arbetsgivare. Vi vill också att vårt varumärke ska locka

Läs mer

Leif Palevik, Bo Hallström, Anli Magnusson, Ingrid Högsberg, Ulla Skoglöf. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 7-12 Sara Granberg

Leif Palevik, Bo Hallström, Anli Magnusson, Ingrid Högsberg, Ulla Skoglöf. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 7-12 Sara Granberg Kyrkofullmäktige 2017-06-13 _ Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rudbeckiussalen, Kyrkbacksgården, kl.19.00 20.15 Maria Thorgren, Britt Sandström, Karin Tilly, Jörgen

Läs mer

Valresultat. Manual till valnämnd. Registrering av preliminärt valresultat på valdagen.

Valresultat. Manual till valnämnd. Registrering av preliminärt valresultat på valdagen. Valresultat Manual till valnämnd Registrering av preliminärt valresultat på valdagen. 1 Innehåll INTRODUKTION... 3 Systemets delar... 3 Om behörighet... 3 BEHÖRIGHET FÖR VALNÄMND... 4 UTBILDNINGSSYSTEM...

Läs mer

Jan Strid. Kyrkovalet i Göteborg

Jan Strid. Kyrkovalet i Göteborg Kyrkovalet 2009 Kyrkovalet 2009 Jan Strid Sverige har det hållits val till kyrkofullmäktige alltsedan 1931. Valdeltagandet i I det kyrkliga valet var då 21,9 procent och den högsta andelen av befolkningen

Läs mer

Tid Tisdagen den 23 maj 2006, kl

Tid Tisdagen den 23 maj 2006, kl Tid Tisdagen den 23 maj 2006, kl. 18.00-19.30 Plats Tingshuset Ärenden 10-17 Ordförande Marita Andersson (c) Beslutande Marita Andersson (c) Olof Andersson (s) Sigge Bodén (s) Krister Schwartz (kd) Werner

Läs mer

Guds mål är att RÄDDA MÄNNISKORNA 2005-11-22

Guds mål är att RÄDDA MÄNNISKORNA 2005-11-22 Guds mål är att RÄDDA MÄNNISKORNA 2005-11-22 Guds mål är att rädda människorna Människans väg till räddning Det är 4 steg du som människa tar för att bli räddad. 1. Du möter på olika sätt budskapet om

Läs mer

Aro(s)bladet. Älska din nästa

Aro(s)bladet. Älska din nästa Aro(s)bladet Medlemstidning för socialdemokraterna i Västerås Nr 2 augusti 2005 Älska din nästa Älska din nästa heter de riktlinjer för partiets arbete i Svenska Kyrkan som socialdemokraterna i Västerås

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida 2010-06-07 1(10) Plats och tid Kommunkontoret Åsele, kl 09 00 10 15 Beslutande Peter Danielsson (s) ordf Roger Jakobsson (s) Lars-Erik Enerstedt (c) vice ordf Birgitta Jonsson (s)

Läs mer

Strategi Kärlek och respekt - ska det vara så jävla svårt?

Strategi Kärlek och respekt - ska det vara så jävla svårt? Strategi 2018-2020 Kärlek och respekt - ska det vara så jävla svårt? Det här är Röda Korsets Ungdomsförbund Röda Korsets Ungdomsförbund engagerar unga människor och skapar respekt för människovärdet, ökar

Läs mer

Kyrkostyrelsens beslut med närmare bestämmelser om direkta val

Kyrkostyrelsens beslut med närmare bestämmelser om direkta val BILAGA 2 a Kyrkostyrelsens beslut med närmare bestämmelser om direkta val SVKB 2004:1 KYRKOSTYRELSENS BESLUT MED NÄRMARE BESTÄMMELSER OM DIREKTA VAL MEDDELAT DEN 20 APRIL 2004 Kyrkostyrelsen föreskriver

Läs mer

Var ska Svenska kyrkan lägga kraften? Kyrkoval 18 september. Det är du som väljer.

Var ska Svenska kyrkan lägga kraften? Kyrkoval 18 september. Det är du som väljer. Var ska Svenska kyrkan lägga kraften? Stötta före detta missbrukare? Bibelstudier? Finnas på fängelser? Stöd vid kriser? Stödja anhöriga till dementa? Ungdomsgrupper och läger? Musik- och temagudstjänster?

Läs mer

Församlingsinstruktion

Församlingsinstruktion Församlingsinstruktion För Starrkärr-Kilanda församling. Kyrkofullmäktiges godkännande, datum och paragraf: 2018-11-08 24/18. Kyrkoherdens godkännande, datum: 2018-11-05. Församlingsinstruktionen utfärdad

Läs mer

Nr När? Var? Hur? Vilka? Varför? Avtryck har svaren! En tidning från Svenska kyrkan - Nyköpings församling

Nr När? Var? Hur? Vilka? Varför? Avtryck har svaren! En tidning från Svenska kyrkan - Nyköpings församling Nr 3 2017 När? Var? Hur? Vilka? Varför? Avtryck har svaren! En tidning från Svenska kyrkan - Nyköpings församling I Nyköping......finns fr o m 2014 bara en stadsförsamling, Nyköpings församling, som bildades

Läs mer

Lindome församlings Församlingsinstruktion KR 2006. Lindome församlings FörsamlingsInstruktioN F I N

Lindome församlings Församlingsinstruktion KR 2006. Lindome församlings FörsamlingsInstruktioN F I N Lindome församlings FörsamlingsInstruktioN F I N Lindome församling är ett enförsamlingspastorat som ej ingår i samfällighet. I församlingen finns fyra prästbefattningar: en kyrkoherde och tre komministrar.

Läs mer

Kollegiala hälsningar Marita Brodin Kyrkovalets informatör

Kollegiala hälsningar Marita Brodin Kyrkovalets informatör göra utskick riktade till den här viktiga gruppen. Låt oss göra det, låt oss bygga den här kontaktvägen! Exakt hur man gör den här registreringen kommer anvisningar om i ett utskick riktat till ansvarig

Läs mer

Slutlig rösträkning och mandatfördelning

Slutlig rösträkning och mandatfördelning PROTOKOLL 2014-09-17 09-23 Slutlig rösträkning och mandatfördelning Val till kommunfullmäktige 2014-09-14 Kommun: NORSJÖ Plats: Sessionssalen Dnr: 201-6921-2014 Rösträkningen och fördelningen av mandaten

Läs mer

Ordförande öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

Ordförande öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 1 Protokoll fört vid årsmöte med PRO Kungshamn Datum 2015-03-17 Tid 15.30 Plats Närvarande Folkets Hus, Kungshamn 125 st. medlemmar Dagens värdpar Margareta och Sven Aronsson Nya medlemmar 1 Mötets öppnande

Läs mer

Värnamo Pastorat Församlingsrådet i Värnamo församling 2014-2015 140224 1.

Värnamo Pastorat Församlingsrådet i Värnamo församling 2014-2015 140224 1. Församlingsrådet i Värnamo församling 2014-2015 140224 1. Plats och tid: Prostgården i Värnamo kl 18.30 19.40 Thomas Borglin Tommy Jönsson Victoria Liljekvist Sara Green Helena Persson Helén Håkansson

Läs mer

Nr 3: 2013 Y R K N Y T T. Foto: Yngve Ivarsson

Nr 3: 2013 Y R K N Y T T. Foto: Yngve Ivarsson K Nr 3: 2013 Y R K N Y T T Foto: Yngve Ivarsson Kan Gud älska en medioker medelmåtta? Vissa människor och möten sätter spår i oss och avtryck i våra hjärtan. Det hade varit en intensiv period med massor

Läs mer

Kyrknytt. Kontaktpersoner. Kyrkovalet stiftsfullmäktige och kyrkomötet. Larvs församlingslista i Vara pastorat, Alf Bonander,

Kyrknytt. Kontaktpersoner. Kyrkovalet stiftsfullmäktige och kyrkomötet. Larvs församlingslista i Vara pastorat, Alf Bonander, Kyrknytt Kyrknytt Redaktion - ansvarig utgivare: Leif Nordlander, redigering & grafi sk form: Solveig Sundström, solveig.sundstrom@svenskakyrkan.se tryck: Svärd & Söner, Falköping. Kontaktpersoner Larvs

Läs mer

Valförrättare. ett informationshäfte om valförrättarnas arbetsuppgifter

Valförrättare. ett informationshäfte om valförrättarnas arbetsuppgifter Valförrättare ett informationshäfte om valförrättarnas arbetsuppgifter Innehåll Inledning 3 Kyrkovalet 2013 4 Vallokalens öppettider och utrustning 6 Övergripande om valets genomförande 9 Röstmottagning

Läs mer