FIAT DUCATO HUSBIL. Turin, den 1/

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FIAT DUCATO HUSBIL. Turin, den 1/"

Transkript

1 FIAT DUCATO HUSBIL Turin, den 1/ FRÅGOR OCH SVAR

2 Fiat Professional och husbilsverksamheten Innehållsförteckning 1. Presentation av företaget och våra kunder 2. Fiat Camper Assistance-nätverk 3. Garanti 4. Reservdelar 5. Specialfall 6. Reserverat för filialer och importörer

3 Fiat Professional och husbilsverksamheten Husbilar utgör en strategisk affärsverksamhet för Fiat Professional

4 Teamet på Fiat Professional som ansvarar för husbilar Produkt Husbilscirkeln i 360 Fiat Professionalnätverk Teknik Kundvård Marknadsföring Leveranskedja Tekniska aspekter och service

5 Europa 2009 Husbilsregistreringar enligt chassimärke Annat Fiat Ducato, europeiskt ledarskap.

6 Husbilsverksamheten Fiat säljer Fiat Ducato-chassier till husbilsföretag. Husbilsföretag omvandlar chassierna till husbilar på sina egna anläggningar, i enlighet med Fiats tekniska instruktioner. Husbilsföretagen säljer sina husbilar till slutanvändare genom de egna nätverken. De garanterar efterservicen för "husbilsdelen" inom det egna nätverket, medan Fiat garanterar försäljning och kundvård när det gäller "Fiat-delen". FIAT hanterar två kunder för ett och samma fordon: Husbilsföretag som affärsverksamheter och företag för produktkonstruktion och innovation (PDI). Husbilsslutkunder (i vissa fall inklusive husbilsnätverk eller hyrbilsföretag för efterservice och kundvård när det gäller chassidelen).

7 DEN EUROPEISKE HUSBILSKUNDEN är ingen "vanlig" bilkund: Han köper ett sätt att tillbringa semestern på, mer ett "hus" än en "bil". Han använder sin husbil, inklusive chassit - på semestern och under veckoslutet. Denna typ av kund upplever en stark stress om problem uppstår. Eftermarknadens struktur är inte särskild funktionsduglig. Han är medelålders (utom i Italien) och har gott om tid även för att gräla och reklamera. Han gör en viktig investering och betalar ett pris som för en lyxbil, men är inte "rik". Han har en "gruppmentalitet" och tycker om gruppresor, webbforum, diskussioner om camping och specialiserade tidskrifter. Han vill gärna dela med sig både av sina positiva och negativa erfarenheter. Han tycker om att resa utomlands, men då han är i medelåldern, känner han sig inte säker någonstans och är inte alltid bra på språk.

8

9 VANLIGA FRÅGOR A. NÄTVERK A1. Vad är en Fiat Camper Assistance -verkstad? Alla Fiat Ducato-verkstäder kan stå till tjänst med service på husbilar, men vissa av dem är särskilt lämpliga för att utföra åtgärder på husbilar. Dessa verkstäder brukar ha följande utrustning: - En domkraft med en lyftkapacitet på 4,5 ton. - En invändig höjd på minst 5 meter. - Grindar som är 3 meter långa x 3,5 meter höga. - En parkeringsplats. Men i alla Ducato-verkstäder (med eller utan camperservice), kan man alltid förvänta sig ett varmt välkomnande och en full förståelse för denna speciella kunds behov.

10 VANLIGA FRÅGOR A. NÄTVERK A2. Var hittar jag den uppdaterade listan över Fiat Camper Assistance-återförsäljare? -På webbplatsen (menyn Services) -I broschyren Fiat Camper Assistance som medföljer leveransen av alla Ducato Camper. Broschyren. Webbplatsen

11 VANLIGA FRÅGOR A. NÄTVERK A3. Vem ska jag kontakta om min verkstads uppgifter är felaktiga på webbplatsen eller i broschyren, om någon ändring behövs eller om jag har undertecknat ett avtal, trots att verkstaden inte finns med i Fiat Camper Assistance-nätverket? Vänd dig till din återförsäljare om du har en auktoriserad verkstad. Kontakta din FGA PSZM eller CSM referens om du är en återförsäljare. A4. Jag skulle vilja gå med i Fiat Camper Assistance-nätverket. Hur gör jag då? Vänd dig till din återförsäljare om du har en auktoriserad verkstad. Kontakta din FGA PSZM eller CSM referens om du är en återförsäljare.

12 B. GARANTI B1. Hur hanterar man en husbilskund som anger att hans fordon har en gällande kontraktsenlig garanti, trots att SIGI indikerar att garantiperioden är slut? -Först och främst, får alla CCF-datum som indikeras i ESIGI INTE meddelas kunden, eftersom uppdateringsprocessen är endast gäller FGA och husbilstillverkaren. -Begär att kunden visar upp fordonets registreringsbevis vid varje åtgärd. -Om CCF-datumet som visas i esigi++ skiljer sig från det datum som anges på kundens registreringsbevis, ska du skicka det inbäddade ansökningsformuläret till FAXNUMRET PÅ ANSÖKNINGSFORMULÄRET ( ). -Datan i ESIGI kommer att uppdateras (idag 24 timmar efter mottagning av den fullständiga dokumentationen). Under tiden ska du utvärdera kundens situation och sätta igång med eventuellt brådskande reparationsarbeten. -Reklamationen kan vara inmatad i esigi++ och blockeras då av systemet (felkoder: D30 - Otillåten garantikod, Kontrollera garantins startdatum) som fastställs så snart som garantins startdatum uppdateras. Kom ihåg att spara en kopia på fordonsdokumentationen (garantibevis, fordonets registreringsbevis osv.)

13 B. GARANTI B2. Bör jag prioritera servicen till kunderna beroende på landet som husbilen har registrerats i? NEJ, garantin gäller i hela Europa, så man får inte använda sig av prioriteringskriterier. B3. Varierar garantivillkoren beroende på fakturerings- eller registreringsmarknad? NEJ, garantins kontraktsenliga giltighetstid på 2 år är densamma för alla europeiska länder. Skillnader kan endast förekomma när det gäller den förlängda garantin. B4. Husbilskunden vill förlänga sin kontraktsenliga garanti. Vad gör jag? Kontakta din återförsäljare om du har en auktoriserad verkstad. För ytterligare information, ring Fiat Camper Assistances gratisnummer (uppbackningsnummer ).

14 B. GARANTI B5. Husbilskunden vill förlänga sin vägassistans. Vad gör jag? FIAT erbjuder en särskild vägassistans till Ducato-husbilsägare, med specialvillkor, samt ett enda gratisnummer som gäller över hela Europa (uppbackningsnummer ). Den här servicen är inkluderad i den kontraktsenliga 24-månadersgarantin. Men FIAT har sett till att man kan köpa den även efter att garantin har upphört att gälla! Be kunden att besöka webbplatsen för att få reda på priser, villkor och bestämmelser!

15 C. RESERVDELAR C1. Finns det någon process som ska användas för VOR till husbilar? För att ge maximal prioritet till husbilar under semestern, är det mycket viktigt att alltid välja flaggan "Husbil" som typ av immobiliserat fordon. Denna åtgärd förkortar ledtiden för leveransen av reservdelarna betydligt.

16 D. SPECIALFALL D1. Vem ska husbilsägaren kontakta för att få information eller göra reklamationer? FIAT ställer en särskild kundvårdsservice till Ducato-husbilsägares förfogande samt ett enda gratisnummer som gäller över hela Europa (uppbackningsnummer ). Be kunden att ringa det här numret för att få information eller göra reklamationer.

17 D. SPECIALFALL D2. Finns det någon orsak till varför Ducato-husbilschassit inte uppdateras i servicekampanjer? Logistikflödet för en husbil som exporteras från faktureringsmarknaden gör det svårare att kontakta kunderna för återkallningskampanjer Men en ny procedur har framtagits för att förbättra vår förmåga att nå även dessa kunder. Samtidigt har vi sett till att det numera är möjligt att kontrollera om chassierna är uppdaterade på vår webbplats (utan att ange detaljerad information). När det gäller fordon som lämnas in på verkstaden (både importerade och inte), ska du alltid kontrollera i SIGI om de behöver uppdateras. Om så är fallet, utför helt enkelt uppdateringen! I N M A T N I N G

18 D. SPECIALFALL D3. Husbilens vikt verkar överstiga eller överstiger fordonets totalvikt som anges på registreringsbeviset eller överstiger Fiats högsta tillåtna vikt. Husbilstillverkaren/kunden ansvarar för att de typgodkända vikterna (som anges på registreringsbeviset) inte överskrids. Typgodkännandet kan ha gjorts med delar som inte har tillverkats av FIAT (t ex. AL-K0-chassin, pneumatisk hjulupphängning osv.). Om fordonet behöver vägas: A) Gör inga kommentarer om möjliga orsaker till viktöverskridningen. B) Var så noggrann som möjlig då du dokumenterar problemet och spara alla uppgifter i dina arkiv. c) Kontakta Te.Se.O.

Bilaga: ET Felkodslist esigi+

Bilaga: ET Felkodslist esigi+ Bilaga: ET-012-010 Felkodslist esigi+ Felkod Beskrivning Orsak Åtgärda A16 Kilometerantalet stämmer inte inte överens med historiken. (Upplysningar om bilen) Det finns någon annan RR i historiken med ett

Läs mer

TRYGGHET PÅ VÄGEN FÖRLÄNGD GARANTI OCH SERVICEPLANER FÖR DIN BIL

TRYGGHET PÅ VÄGEN FÖRLÄNGD GARANTI OCH SERVICEPLANER FÖR DIN BIL TRYGGHET PÅ VÄGEN FÖRLÄNGD GARANTI OCH SERVICEPLANER FÖR DIN BIL BEVARA DIN BIL I TOPPSKICK, HELA VÄGEN MOPAR VEHICLE PROTECTION vet att din bil behöver olika tillsyn vid olika tidpunkter i bilens liv,

Läs mer

Garantibevis. Audi förlängd garanti. Audi Service

Garantibevis. Audi förlängd garanti. Audi Service Garantibevis Audi förlängd garanti Audi Service Garantibevis Audi förlängd garanti Chassinummer och reg. nr Modell Leverans till första kund Typ av Audi förlängd garanti (garantiperiod/kilometerantal)

Läs mer

Esigi++ Manual (uppdaterat ) Anvisningar för användande av det nya garantisystemet Esigi++

Esigi++ Manual (uppdaterat ) Anvisningar för användande av det nya garantisystemet Esigi++ Esigi++ Manual (uppdaterat 30-09-2010) Anvisningar för användande av det nya garantisystemet Esigi++ Inloggning! Öppna internet Explorer och gå till följande adress: https://esigiplusplus.fiat.com/ Alternativt:

Läs mer

Bearbetning av garantireklamationer Exempel på garantireklamationsprocess

Bearbetning av garantireklamationer Exempel på garantireklamationsprocess Exempel på garantireklamationsprocess TruckStore Garanti En kund får fel på sin bil Kostnadskalkyl med angivelse av material- och arbetstidskostnader är absolut nödvändig innan reparation kan beviljas

Läs mer

Tveka inte att höra av Er om något är oklart. Med vänlig hälsning, Robin Falkenhem. Info Rutiner, fordon från Knaus Tabbert

Tveka inte att höra av Er om något är oklart. Med vänlig hälsning, Robin Falkenhem. Info Rutiner, fordon från Knaus Tabbert Info Rutiner, fordon från Knaus Tabbert KRISTINEHAMN, 2010-03-29 SID 1 Hej! Då var det dags att sätta rutinerna även för Knaus Tabbert GmbH på pränt. Det mesta är väl redan känt och inarbetat, men det

Läs mer

NOKIAS BEGRÄNSADE TILLVERKARGARANTI FÖR NOKIA MED WINDOWS-TELEFON

NOKIAS BEGRÄNSADE TILLVERKARGARANTI FÖR NOKIA MED WINDOWS-TELEFON NOKIAS BEGRÄNSADE TILLVERKARGARANTI FÖR NOKIA MED WINDOWS-TELEFON OBS! Den begränsade tillverkargarantin (nedan kallad garantin) gäller endast för äkta Nokia-produkter med Windows-telefoner som säljs via

Läs mer

Direktanmälan InfoBil

Direktanmälan InfoBil Direktanmälan InfoBil Innehåll sid Startsida InfoBil 2 Direktanmälan Meny 3 Transaktionssökning 4 Försäljning 6 Inbyte 9 Avställning 11 Avställning mottagningsbevis 13 Påställning 15 Avregistrering 17

Läs mer

Anmärkningar till formuläret för överklagande

Anmärkningar till formuläret för överklagande KONTORET FÖR HARMONISERING I DEN INRE MARKNADEN (KHIM) Varumärken och mönster Anmärkningar till formuläret för överklagande 1. Allmänna kommentarer 1.1 Användning av formuläret Formuläret kan erhållas

Läs mer

MercedesServiceCard för nyttofordon

MercedesServiceCard för nyttofordon Du är alltid välkommen att kontakta oss med dina frågor om MercedesServiceCard: MercedesService Card GmbH & Co. KG Mainparkstrasse 2-4 D-63801 Kleinostheim Telefon: +49 (0)6027/ 50 95 67 Fax: +49 (0)6027/

Läs mer

Sony Swedish Web Portal Instructions

Sony Swedish Web Portal Instructions Sony Swedish Web Portal Instructions Sonys webbportal - Instruktioner Instruktionerna på följande sidor sammanfattas nedan: Inloggning Anskaffande av nytt eller byte av lösenord. Användning av funktionen

Läs mer

m 3* 1,770 mm* 4,157 mm

m 3* 1,770 mm* 4,157 mm 2.3-2.6m 3* 1,770 mm* 4,157 mm 2.9-3.6 m 3* 1,828 mm* 1,830 mm* L1 4,425 mm L2 4,825 mm 6.0-8.3 m 3* H2 2,286-2,366 mm H1 1,925-2,000 mm L1 4418 mml1 4,973 mm L2 5,340 mm 9.5-15.1 m 3* H3 2,665-2,790

Läs mer

KATALOG FÖR SA M TLI GA M ODELLER 2013. Upptäck mer.

KATALOG FÖR SA M TLI GA M ODELLER 2013. Upptäck mer. KATALOG FÖR SA M TLI GA M ODELLER 2013 Upptäck mer. Att bo i husbil är ett smidigt sätt att uppleva naturen på nära håll. Dessutom blir själva resan riktigt bekväm eftersom du har en öppen passage mellan

Läs mer

Anmärkningar till formuläret för överklagande

Anmärkningar till formuläret för överklagande Anmärkningar till formuläret för överklagande 1. Allmänna kommentarer 1.1 Användning av formuläret Formuläret kan erhållas kostnadsfritt från EUIPO och det kan laddas ned från EUIPO:s webbplats (http://www.euipo.europa.eu).

Läs mer

När du som konsument köper en bil från en bilhandlare

När du som konsument köper en bil från en bilhandlare När du som konsument köper en bil från en bilhandlare Denna information innehåller de viktigaste regler som gäller för dig som konsument när du köper en bil från en bilhandlare. Den lag som reglerar köpet

Läs mer

Europeiskt Småmålsförfarande

Europeiskt Småmålsförfarande Europeiskt Småmålsförfarande Denna broschyr är en guide som ger dig information om hur du tillämpar ett så kallat europeiskt småmålsförfarande. Ett europeiskt småmålsförfarande kan endast användas vid

Läs mer

Kom igång med TIS-Office

Kom igång med TIS-Office Kom igång med TIS-Office Denna guide hjälper dig att komma igång med TIS-Office, mer information om hur man använder programmet finns i manualer på TIS-Office CD-skivan och i den inbyggda hjälpfunktionen

Läs mer

DIN KÄLLA FÖR OEM REPARATIONS- INFORMATION

DIN KÄLLA FÖR OEM REPARATIONS- INFORMATION DIN KÄLLA FÖR OEM REPARATIONS- INFORMATION DIN KÄLLA FÖR OEM REPARATIONSINFORMATION DIAGNOSTIK- OCH REPARATIONSINFORMATION DIREKT FRÅN TILLVERKAREN Du vill gärna göra ett gott jobb, så börja därför med

Läs mer

REKLAMATIONSERSÄTTNING 2010-05-01

REKLAMATIONSERSÄTTNING 2010-05-01 REKLAMATIONSERSÄTTNING 2010-05-01 Timersättning 550:- Hanteringskostnad 50:- Bilersättning 50 km = 1 tim restid). Endast fall där maskin ej går att transportera till verkstaden godkännes. Vid restid överskridande

Läs mer

Installation av FEBDOK version 5.4 Koncern (nätverk)

Installation av FEBDOK version 5.4 Koncern (nätverk) FEBDOK 2014-01-08 Sida 1/10 Installation av FEBDOK version 5.4 Koncern (nätverk) Denna handledning behandlar FEBDOK 5.4 koncerninstallation (server). För andra operativsystem kan skärmbilderna vara annorlunda

Läs mer

Allmänna körkortsregler

Allmänna körkortsregler Allmänna körkortsregler För att framföra bil med släpvagn krävs minst ett bilkörkort med behörighet B och i vissa fall behörighet BE. Obs: Fr.o.m 19 Januari 2013 inför Riksdagen en möjlighet att ta utökad

Läs mer

Anmärkningar till ansökningsformuläret för ogiltigförklaring av en registrerad gemenskapsformgivning

Anmärkningar till ansökningsformuläret för ogiltigförklaring av en registrerad gemenskapsformgivning KONTORET FÖR HARMONISERING I DEN INRE MARKNADEN (KHIM) (Varumärken och mönster) Anmärkningar till ansökningsformuläret för ogiltigförklaring av en registrerad gemenskapsformgivning 1. Allmänna kommentarer

Läs mer

Nybilsgaranti I enlighet med Nybilsgaranti 05

Nybilsgaranti I enlighet med Nybilsgaranti 05 Nybilsgaranti Nybilsgaranti I enlighet med Nybilsgaranti 05 1. Tillämplighet och giltighetstid I samband med köpet lämnas Nybilsgarantin av det företag som sålt bilen (säljaren) till köparen. Garantin

Läs mer

Användning och ansvar. Användning. Målgrupp. Förutsättningar. Regler. Påbyggnation

Användning och ansvar. Användning. Målgrupp. Förutsättningar. Regler. Påbyggnation Målgrupp Scanias påbyggnadsinformation är i första hand avsedd för påbyggare och gäller vid alla påbyggnationer och ombyggnationer av Scanias lastbilschassier och kompletta lastbilar. Förutsättningar Grundläggande

Läs mer

Köra personbil eller lätt lastbil med släpvagn. Du har väl koll på de nya körkortsreglerna?

Köra personbil eller lätt lastbil med släpvagn. Du har väl koll på de nya körkortsreglerna? Köra personbil eller lätt lastbil med släpvagn Du har väl koll på de nya körkortsreglerna? Gäller från 19 januari 2013 Nya regler för släpvagnskörning Den 19 januari 2013 träder nya körkortsregler i kraft

Läs mer

Pålitlighet över tid.

Pålitlighet över tid. Pålitlighet över tid. WWW.OKTRUCKS.SE OK TRUCKS, ett komplett utbud av begagnade bilar från de bästa varumärkena, garanterade av IVECO och med ett komplett utbud av tjänster och affärslösningar. Om oss

Läs mer

Marknadskontroll av fordonslyftar importerade till Sverige från annat land än EES-land (2 bilagor)

Marknadskontroll av fordonslyftar importerade till Sverige från annat land än EES-land (2 bilagor) 2013-02-22 RET 2012/100884 1 (5) Enheten för teknik Anders Åsen, 010-730 9897 Marknadskontroll av fordonslyftar importerade till Sverige från annat land än EES-land (2 bilagor) Sammanfattning Arbetsmiljöverket

Läs mer

Köra personbil eller lätt lastbil med släpvagn. Du har väl koll på de nya körkortsreglerna?

Köra personbil eller lätt lastbil med släpvagn. Du har väl koll på de nya körkortsreglerna? Köra personbil eller lätt lastbil med släpvagn Du har väl koll på de nya körkortsreglerna? Gäller från 19 januari 2013 Nya regler för släpvagnskörning Den 19 januari 2013 träder nya körkortsregler i kraft

Läs mer

GODKÄND BILVERKSTAD Utgåva 1 2016-02-05

GODKÄND BILVERKSTAD Utgåva 1 2016-02-05 GODKÄND BILVERKSTAD Utgåva 1 2016-02-05 Denna branschöverenskommelse är en kravspecifikation på riktlinjer för bilverkstäder som servar och reparerar person- och transportbilar upp till 3,5 ton, samt personbilar

Läs mer

2. När börjar garantin gälla, och när upphör den, om bilen köps via förmedlare (inköpsagent)?

2. När börjar garantin gälla, och när upphör den, om bilen köps via förmedlare (inköpsagent)? Vanliga frågor Under den övergångsperiod 1 som anges i artikel 10 i förordning nr 1400/2002 kom det in ett antal frågor till kommissionen om hur förordningen skulle tillämpas. En del av frågorna återkom

Läs mer

ALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR IALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR

ALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR IALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR ALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR IALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR ALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR IALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR SÄKERHETSANVISNINGAR Tillverkaren rekommenderar en korrekt användning av belysningsapparaterna! Därför

Läs mer

Inredningsförslag från Modul-System för Fiat. Doblò Cargo, Talento & Ducato.

Inredningsförslag från Modul-System för Fiat. Doblò Cargo, Talento & Ducato. Inredningsförslag från Modul-System för Fiat Doblò Cargo, Talento & Ducato www.modul-system.se Modul-System Som kund hos Modul-System kan du känna att du har gjort ett tryggt val. Vi har över 40 års erfarenhet

Läs mer

Godkänd av Porsche. För säkerhets skull. Stolthet och ansvar. Checklistan.

Godkänd av Porsche. För säkerhets skull. Stolthet och ansvar. Checklistan. Porsche Approved Godkänd av Porsche. För säkerhets skull. Att äga en Porsche ska vara en upplevelse. Något som skänker glädje, förgyller vardagen men som också känns tryggt. Det är därför vi skapat Porsche

Läs mer

Användarguide för Garantiregistrering via

Användarguide för Garantiregistrering via Användarguide för Garantiregistrering via http://garanti.hinz.se Skapa en användare Skicka ett mail till garanti@hinz.se med följande uppgifter; Verkstadens uppgifter, dessa uppgifter behöver bara skickas

Läs mer

Garantiomfattning... sid 3. Riktlinjer för bedömning av Garanti... sid 5. Garantiprocedur Reservdel... sid 7. Returnering av Garantigods...

Garantiomfattning... sid 3. Riktlinjer för bedömning av Garanti... sid 5. Garantiprocedur Reservdel... sid 7. Returnering av Garantigods... Innehåll Garantiomfattning... sid 3 Riktlinjer för bedömning av Garanti... sid 5 Garantiprocedur Reservdel... sid 7 Returnering av Garantigods... sid 10 Utbetalning av Garantiersättning... sid 12 Kampanjer

Läs mer

Bruksanvisning REMIfrontIII-D Fiat Ducato Peugeot Boxer Citroën Jumper From 2006

Bruksanvisning REMIfrontIII-D Fiat Ducato Peugeot Boxer Citroën Jumper From 2006 Bruksanvisning REMIfrontIII-D Fiat Ducato Peugeot Boxer Citroën Jumper From 2006 Mörkläggningsgardiner för förarhytten Fiat Ducato Viktigt! Läs igenom denna instruktion noggrant: REMI front är inte avsedd

Läs mer

Köra personbil eller lätt lastbil med släpvagn. Du har väl koll på de nya körkortsreglerna?

Köra personbil eller lätt lastbil med släpvagn. Du har väl koll på de nya körkortsreglerna? Köra personbil eller lätt lastbil med släpvagn Du har väl koll på de nya körkortsreglerna? Gäller från 19 januari 2013 Nya regler för släpvagnskörning 19 januari 2013 började nya körkortsregler att gälla

Läs mer

Info Rutiner, fordon från hymergruppen

Info Rutiner, fordon från hymergruppen Info Rutiner, fordon från hymergruppen KRISTINEHAMN, 2009-11-30 SID 1 Hej! Nu har leveranserna av fordon från Hymer-gruppen kommit igång på allvar. Jag tar därför tillfället i akt att reda ut vilka rutiner

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL. esigi++

ANVÄNDARMANUAL. esigi++ ANVÄNDARMANUAL esigi++ Inmatning av reklamation För att stega sig framåt via de olika fälten vartefter man matar in data så använder man bäst och enklast TAB-tangenten Huvudinformation 1 2 3 Information

Läs mer

SEAT SERVICE MOBILITY VAR SOM HELST. NÄR SOM HELST.

SEAT SERVICE MOBILITY VAR SOM HELST. NÄR SOM HELST. SEAT SERVICE MOBILITY VAR SOM HELST. NÄR SOM HELST. SEAT SERVICE TECHNOLOGY TO ENJOY VAR SOM HELST, NÄR SOM HELST. SEAT SERVICE MOBILITY SEAT Service Mobility garanterar dig en fullständig och pålitlig

Läs mer

Checklista Reach för Nedströmsanvändare

Checklista Reach för Nedströmsanvändare Checklista Reach för Nedströmsanvändare Checklistan tar upp frågor som berör användning av kemiska produkter i den egna verksamheten 2011-05-16 reviderad 2012-03-15 Denna checklista tar endast upp regler

Läs mer

AB Hüllert Maskin. Vi är stolta!

AB Hüllert Maskin. Vi är stolta! AB Hüllert Maskin Vi är stolta! Kunderna är AB Hüllert Maskins viktigaste personer Kunderna står i fokus hos oss på AB Hüllert Maskin varje dag! Vårt mål är att de som investerar i nya eller begagnade

Läs mer

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION MEDDELANDE FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET. enligt artikel andra stycket i EG-fördraget

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION MEDDELANDE FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET. enligt artikel andra stycket i EG-fördraget EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION Bryssel den 17.10.2003 SEK(2003)1127 slutlig 2001/0255(COD) MEDDELANDE FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET enligt artikel 251.2 andra stycket i EG-fördraget om

Läs mer

Innehållsförteckning. Instruktioner för matberedaren. English

Innehållsförteckning. Instruktioner för matberedaren. English Instruktioner för matberedaren Innehållsförteckning Säker användning av matberedaren Viktiga säkerhetsföreskrifter 6 Krav på elektrisk utrustning 8 Avfallshantering av elektrisk utrustning 8 DELAR OCH

Läs mer

Mobylife Serviceportal

Mobylife Serviceportal Mobylife Serviceportal 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Innehållsförteckning... 1 2 Kom i gång... 2 2.1 Systemkrav... 2 3 Skapa ordrar... 2 3.1 Välj Modell... 3 3.2 Detaljer... 4 3.3 Orderinfo... 4 3.3.1 Garanti?...

Läs mer

Bilprovningen E-diagnos folder E-diagnos

Bilprovningen E-diagnos folder E-diagnos E-diagnos folder E-diagnos E-diagnos E-diagnos. Nu erbjuder vi på Bilprovningen en helt ny tjänst: E-diagnos. Det är en tilläggstjänst för dig med fordon från årsmodell 2002 och framåt, där vi gör en grundlig

Läs mer

Riktlinjer för att fylla i certifikat om godkännande av fordon enligt i ADR-S1

Riktlinjer för att fylla i certifikat om godkännande av fordon enligt i ADR-S1 samhällsskydd och beredskap 1 (5) Riktlinjer för att fylla i certifikat om godkännande av fordon enligt 9.1.3 i ADR-S1 De numrerade rutorna i certifikatet om godkännande av fordon som transporterar farligt

Läs mer

Vi har kollat allt du kan tänka dig. Och lite till.

Vi har kollat allt du kan tänka dig. Och lite till. Vi har kollat allt du kan tänka dig. Och lite till. Garanterat kollad i minsta detalj. Med Mercedes-Benz Certified får du möjlighet att köpa en begagnad transportbil med samma trygghet och garantier som

Läs mer

OBS OBS OBS OBS OBS. Tänk på att överbelastning av din inverter kan förstöra komponenter i den vilket får till följd att garantin utgår.

OBS OBS OBS OBS OBS. Tänk på att överbelastning av din inverter kan förstöra komponenter i den vilket får till följd att garantin utgår. OBS OBS OBS OBS OBS Tänk på att överbelastning av din inverter kan förstöra komponenter i den vilket får till följd att garantin utgår. När man startar en elektrisk apparat som t.ex. en TV, pump, elverktyg

Läs mer

LUFTHYDRAULISKA DOMKRAFTER

LUFTHYDRAULISKA DOMKRAFTER JK KRTR UTYRUISK KRTR od. JK 215/ JK 217/ JK 221/ ättanvändbara lufthydrauliska domkrafter för effektiv service av tunga fordon. Kolvarna återvänder till utgångsläget automatiskt; två (2) nedsänkningsventiler

Läs mer

Service- och garantibok. Luftbehandlingsaggregat

Service- och garantibok. Luftbehandlingsaggregat Service- och garantibok Luftbehandlingsaggregat Köpare (ifylles av IV Produkt) Entreprenör/Installatör (ifylles om annan än köpare) Anläggningens projekt/objekt-id Anläggningens installationsadress Postnr/Ort

Läs mer

Registrering av Garantikort och Reklamationer

Registrering av Garantikort och Reklamationer Registrering av Garantikort och Reklamationer Logga in på CSP, välj språket Svenska i fliken Language Här finner ni två stycken flikar: Fliken Equipments till vänster är till för garantikortsregistrering,

Läs mer

Information angående förfalskade produkter

Information angående förfalskade produkter SE Information angående förfalskade produkter Petzl hanterar regelbundet förfalskade versioner av sina produkter. De förfalskade säkerhetsprodukterna motsvarar inte Petzls stränga kvalitetsstandard och

Läs mer

GSD-Terrängkartan, raster

GSD-Terrängkartan, raster 1(6) D atum: D ok umentversion: 2015-10-01 1.2 Produktbeskrivning: GSD-Terrängkartan, raster LANTMÄTERIET 2015-10-01 2 (6) Innehållsförteckning 1 Allmän beskrivning... 3 1.1 Innehåll... 3 1.2 Geografisk

Läs mer

Nybilsgaranti Volkswagen Personbilar

Nybilsgaranti Volkswagen Personbilar Nybilsgaranti Volkswagen Personbilar Nybilsgaranti I enlighet med -Nybilsgaranti 05 1. Tillämplighet och giltighetstid I samband med köpet lämnas Nybilsgarantin av det företag som sålt bilen (säljaren)

Läs mer

Interreg en väg ut i världen Vad vill Företagen?

Interreg en väg ut i världen Vad vill Företagen? Interreg en väg ut i världen Vad vill Företagen? Daniel Wiberg Chefsekonom Företagarna Företagarna Företagarna är Sveriges största organisation för företagare. Opinionsbildar för att förbättra företagarklimatet

Läs mer

OM båtar, Träd- specialist Ramon Apelt specialitet Audi verkstad Atteviks Personvagnar

OM båtar, Träd- specialist Ramon Apelt specialitet Audi verkstad Atteviks Personvagnar nej! VI KAN INGET OM båtar, Träd- GÅRDsredskap ELLER cyklar. specialist Ramon Apelt specialitet Audi VI KAN BARA EN SAK. SERVA AUDI, VW, SKODA OCH SEAT. INGET ANNAT. VARFÖR EN SERVICE- SPECIALIST? specialist

Läs mer

GICK SEMESTERN UPP I RÖK?

GICK SEMESTERN UPP I RÖK? GICK SEMESTERN UPP I RÖK? Låt kontrollera avgassystemet nu så kan du spara tid och pengar under resan. Bryssel 1 juni 2003 Under de närmaste månaderna kommer miljontals bilar att vara på vägarna när vi

Läs mer

Integritetspolicy VEM ÄR ANSVARIG FÖR DINA PERSONUPPGIFTER? PERSONUPPGIFTER VI BEHANDLAR OM DIG

Integritetspolicy VEM ÄR ANSVARIG FÖR DINA PERSONUPPGIFTER? PERSONUPPGIFTER VI BEHANDLAR OM DIG Integritetspolicy Hos oss skall du alltid känna dig säker, oavsett om det gäller din bil eller dina personliga uppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och genom vår integritetspolicy kan du få

Läs mer

2. Vad ska jag göra för att garanterat få återbäring, när jag handlar via Lyoness?

2. Vad ska jag göra för att garanterat få återbäring, när jag handlar via Lyoness? 1 FAQs 1. Hur får jag pengar tillbaka när jag handlar via Lyoness? Logga in på www.lyoness.se och sök i listan på våra partnerbutiker efter den nätbutik du vill handla i. Klicka på butikens logotyp eller

Läs mer

Rätt redan från början.

Rätt redan från början. Rätt redan från början. Nordic Quality står för trygghet inom VVS-branschen. En garanti för att produkten på ett enkelt sätt kan installeras och sedan användas år efter år. Det är en produkt gjord för

Läs mer

TC Online - Bruksanvisning

TC Online - Bruksanvisning TC Online - Bruksanvisning Innehållsförteckning 1. Login 2. Ny order 3. Sök order 3a. Snabbsökning 4. Händelselogg 4a. Ikoner 5. Listor 6. Mottagning av reparationsenheter från verkstaden 7. Leverans av

Läs mer

Fiat Dobló 3-5 m2. Monterade priser. Skyddsinklädnad. Inklädnad dörrar, väggar och tak (ej isolering)

Fiat Dobló 3-5 m2. Monterade priser. Skyddsinklädnad. Inklädnad dörrar, väggar och tak (ej isolering) Fiat Dobló 3-5 m2 LED (2st), med trappbrytare. Bågar + Extraljus Kama Fronbåge / 3st Hella 3000 Blå- kromsarg Fiat Ducato 3000 LED (2st), med trappbrytare. Fiat Ducato 3450 LED(2st), med trappbrytare.

Läs mer

Att sälja receptfria läkemedel i butik

Att sälja receptfria läkemedel i butik Att sälja receptfria läkemedel i butik Egenkontrollprogram Mallen för detta egenkontrollprogram följer kapitelindelningen i Läkemedelsverkets vägledning Att sälja receptfria läkemedel i butik som går att

Läs mer

INFO DIAG DIAGNOSINSTRUMENT

INFO DIAG DIAGNOSINSTRUMENT CITROËN INFO DIAG DIAGNOSINSTRUMENT LEXIA PROXIA CD 29 SERVICE- AVDELNINGEN FILIALER/IMPORTÖRER CITROËN NYBILSDISTRIBUTÖR - Leveransservice - Kampanjkoordinator AUKTORISERADE VERKSTÄDER - Servicechef -

Läs mer

MRFs REPARATIONSVILLKOR

MRFs REPARATIONSVILLKOR MRFs REPARATIONSVILLKOR 1. Definitioner A. Med konsument menas i dessa bestämmelser en fysisk person som beställer en tjänst för ändamål som huvudsakligen faller utanför näringsverksamhet. För konsumenter

Läs mer

Kunden i dessa villkor innebär dig som användare och medlem i Mekonomen dela bil.

Kunden i dessa villkor innebär dig som användare och medlem i Mekonomen dela bil. , Allmänna Villkor Gäller from 2016-03-18 och tills vidare Nedan följer de allmänna villkor under vilka Avtal träffats mellan Mekonomen Nya Affärer AB, organisationsnummer 556821-5981, nedan kallad och

Läs mer

Installation av FEBDOK version 6.0 Server (nätverk)

Installation av FEBDOK version 6.0 Server (nätverk) FEBDOK 2016-11-28 Sida 1/9 Installation av FEBDOK version 6.0 Server (nätverk) Denna handledning behandlar FEBDOK 6.0 server. Denna anvisning har skärmbilder från Windows 7. För andra operativsystem kan

Läs mer

B-teori. Arbetsuppgift. Avsnitt 3 Fordonet i trafiken. bengt hedlund lärare i transport- och datorteknik

B-teori. Arbetsuppgift. Avsnitt 3 Fordonet i trafiken. bengt hedlund lärare i transport- och datorteknik -teori rbetsuppgift vsnitt 3 Fordonet i trafiken bengt hedlund lärare i transport- och datorteknik Klass Namn Olika typer av fordon 1. Hur många passagerare (föraren oräknad) får en bil högst vara registreringsbesiktigad

Läs mer

Information om behandling av personuppgifter Version

Information om behandling av personuppgifter Version Information om behandling av personuppgifter Version 1.0 2018-04-26 Genom denna informationsskrift får du information om hur dina personuppgifter behandlas av Larssons Bil i Kalmar AB 556200-6550 Strömsbergsvägen

Läs mer

Nya EU-direktiv. barnsäkra solskydd ökar tryggheten i våra hem

Nya EU-direktiv. barnsäkra solskydd ökar tryggheten i våra hem Nya EU-direktiv barnsäkra solskydd ökar tryggheten i våra hem Intro och är dessutom ett viktigt försäljningsargument Små barn är nyfikna av naturen. Allt som hänger löst, rör sig eller går att smaka på

Läs mer

Introduktion Intrastatregistrering och -rapportering

Introduktion Intrastatregistrering och -rapportering [Type text] Mamut Business Software Introduktion Intrastatregistrering och -rapportering 1 Intrastatregistrering och -rapportering Innehåll Om Intrastat... 3 Inställningar för Intrastat... 4 Intrastatregistrering...

Läs mer

Säkerhet Användarhandbok

Säkerhet Användarhandbok Säkerhet Användarhandbok Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows är ett USA-registrerat varumärke som tillhör Microsoft Corporation. Informationen häri kan ändras utan föregående

Läs mer

Revidering av regler för boendeparkering

Revidering av regler för boendeparkering I SOLNA STAD Tekniska förvaltningen 2017-02-03 SID 1 (3) TND/2017:130 Tjänsteskrivelse Revidering av regler för boendeparkering Sammanfattning Under 2017 ska systemstöd för ansökan av boendeparkering och

Läs mer

Ytterligare service ett axplock

Ytterligare service ett axplock Porsche Assistance Ytterligare service ett axplock - Ersättning för reskostnader för att följa med vid hämtning utomlands av minderåriga. - Ersättning för kostnader av - seende resa och inkvartering vid

Läs mer

Teknisk support. Knowledgebase. Webchat

Teknisk support. Knowledgebase. Webchat Teknisk support Vår målsättning är att ge dig de bästa produkterna och den bästa servicen genom att tillhandahålla ett omfattande paket med eservice-alternativ, som kompletteras med telefonsupport. Med

Läs mer

VILLKOR VID REPARATION AV BÅTAR, MOTORER OCH DELAR TILL DEM

VILLKOR VID REPARATION AV BÅTAR, MOTORER OCH DELAR TILL DEM VILLKOR VID REPARATION AV BÅTAR, MOTORER OCH DELAR TILL DEM 1.1.2012 VILLKOR VID REPARATION AV BÅTAR Båt- och motorverkstäder samt måleriverkstäder, som tillhör Båtbranschens Centralförbund Finnboats rf:s

Läs mer

Inredningsförslag från Modul-System för Fiat. Doblò Cargo, Scudo & Ducato.

Inredningsförslag från Modul-System för Fiat. Doblò Cargo, Scudo & Ducato. Inredningsförslag från Modul-System för Fiat Doblò Cargo, Scudo & Ducato www.modul-system.se Modul-System Som kund hos Modul-System kan du känna att du har gjort ett tryggt val. Vi har över 40 års erfarenhet

Läs mer

mjölby Trygga bilaffärer i 30 år

mjölby Trygga bilaffärer i 30 år mjölby Trygga bilaffärer i 30 år 2 Bilplåt Billackering Plastreparationer Bilrutor Tel Linköping 013-10 23 85 www.belami.nu 3 Välkommen till Bilhallen i Mjölby! Bilhallen i Mjölby är ett familjeföretag

Läs mer

Enkel hantering - Tydlig varning - Full tillgänglighet

Enkel hantering - Tydlig varning - Full tillgänglighet Enkel hantering - Tydlig varning - Full tillgänglighet Grattis till köpet av Isidor snö- och israsvarningssystem. Det kommer att underlätta din vardag när snön och isen slår till under vintern, och du

Läs mer

Installationsinstruktioner

Installationsinstruktioner Installationsinstruktioner T20RX-02AKL, T20RX-02AKM, T20/T60RX-03ADL, T20RX-03ADM, T60RX-04ASL, T60RX-04ASM, T60RX-04BSL, T60RX-04BSM,T60RX-04CSL, T60RX-04CSM, T60RX-04DSL, T60RX-04DSM, T60RX-08ASL, T60RX-08ASM,

Läs mer

Porsche Assistance När som helst, var som helst!

Porsche Assistance När som helst, var som helst! Porsche Assistance Porsche Assistance När som helst, var som helst! Porsche Assistance innebär att du får snabb hjälp 24 timmar om dygnet, om du har någon av Porsches garantier. Vare sig det är en garanti

Läs mer

JUHTA - Delegationen för informationsförvaltningen inom den offentliga förvaltningen

JUHTA - Delegationen för informationsförvaltningen inom den offentliga förvaltningen JHS 166 Allmänna avtalsvillkor för IT-upphandlingar inom den offentliga förvaltningen Bilaga 7. Specialvillkor för maskinvaruupphandlingar (JIT 2015 Maskinvara) Version: 2.0 Publicerad: 22.9.2015 Giltighetstid:

Läs mer

Sony Sverige Service riktlinjer

Sony Sverige Service riktlinjer Sony Sverige Service riktlinjer Sony Konsumentsupport Konsumentsupport: Telefon 08 585 45 230 Mån Fre 10.00 16.30 E-mail support@sony.se Service coordinator: E-mail service@sony.se Coordinator tar hand

Läs mer

allstor Bruksanvisning Bruksanvisning För användaren Varmvattenberedare Utgivare/tillverkare Vaillant GmbH

allstor Bruksanvisning Bruksanvisning För användaren Varmvattenberedare Utgivare/tillverkare Vaillant GmbH Bruksanvisning För användaren Bruksanvisning allstor Varmvattenberedare Utgivare/tillverkare Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid Telefon 021 91 18 0 Telefax 021 91 18 28 10 info@vaillant.de

Läs mer

Grundtvig workshops. Vad kan man göra? Genom programmet får personer från olika länder möjlighet att utbyta erfarenheter och stärka sin kompetens.

Grundtvig workshops. Vad kan man göra? Genom programmet får personer från olika länder möjlighet att utbyta erfarenheter och stärka sin kompetens. Grundtvig Workshops Grundtvig Workshops Grundtvig workshops För vem? Grundtvig workshops vänder sig till lärare och personal som arbetar med vuxnas lärande inom läskunnighet och räknefärdighet, samt till

Läs mer

Eftermarknaden juridiska hinder eller möjligheter? Mikael Åström och Agnes Andersson, Setterwalls Advokatbyrå 6 februari 2013

Eftermarknaden juridiska hinder eller möjligheter? Mikael Åström och Agnes Andersson, Setterwalls Advokatbyrå 6 februari 2013 1 Eftermarknaden juridiska hinder eller möjligheter? Mikael Åström och Agnes Andersson, Setterwalls Advokatbyrå 6 februari 2013 Agenda Avtalet och äganderätt till verktyg Konkurrensrätt. Vertikala avtal

Läs mer

Mercedes SPRINTER. www.polster.pl

Mercedes SPRINTER. www.polster.pl Mercedes SPRINTER Karta gwarancyjna / Książka serwisowa Warranty card / Service book Garantiekarte / Service-Hefte Takuutodistus / Huoltokirja www.polster.pl 1 Garantibevis 1. Polster S.C med säte; ul.

Läs mer

Dyna Produktinformation

Dyna Produktinformation Dyna Produktinformation www.toyota.se DYNA SVARET PÅ DINA LOGISTISKA UTMANINGAR Toyota Dyna är den flexibla och kostnadseffektiva lösningen på dina transportbehov. Den förenar låga driftkostnader och hög

Läs mer

Inredningsförslag från Modul-System för Iveco. Daily. www.modul-system.se

Inredningsförslag från Modul-System för Iveco. Daily. www.modul-system.se Inredningsförslag från Modul-System för Iveco Daily www.modul-system.se Modul-System Som kund hos Modul-System kan du känna att du har gjort ett tryggt val. Vi har över 40 års erfarenhet från branschen

Läs mer

Leica mojo3d start första gången

Leica mojo3d start första gången Leica mojo3d start första gången Generellt Denna instruktion visar hur du kommer igång med Leica mojo3d första gången. För mer detaljerade instruktioner se Leica mojo3d användarmanual. Beroende på version

Läs mer

göra på flera platser i Sverige och även utomlands. Skåneföretaget

göra på flera platser i Sverige och även utomlands. Skåneföretaget Prova på husbilslive För den som vill prova på att ha husbil eller bara vill använda husbilen under en kort period, kan hyra vara ett alternativ. Många vill testa på husbilslivet, säger Camilla Linderos

Läs mer

BRA ATT VETA För dig som reser i Europa

BRA ATT VETA För dig som reser i Europa BRA ATT VETA För dig som reser i Europa Transport Flygbolaget har en skyldighet att informera om dina rättigheter. Om ditt flyg blir kraftigt försenat, inställt eller om du nekas ombordstigning mot din

Läs mer

Mobisma Support Policy nextg Mobile UC Client & MCB Server licenser

Mobisma Support Policy nextg Mobile UC Client & MCB Server licenser Mobisma Support Policy nextg Mobile UC Client & MCB Server licenser Datum: februari - 2014 Vid information kontakta: salesnordic@mobisma.com Inledning Denna presentation omfattar Mobismas supportpolicy

Läs mer

Instruktion till rapporter för uppföljning av standardiserade vårdförlopp

Instruktion till rapporter för uppföljning av standardiserade vårdförlopp Instruktion till rapporter för uppföljning av standardiserade vårdförlopp Sjukhus Period Ha med vårdförlopp eller bara välja sjukhus? Startat standardiserat vårdförlopp Datum för Sjukhus KVÅ-kod start

Läs mer

Kommentarer till frågorna i Checklista Reach för nedströmsanvändare

Kommentarer till frågorna i Checklista Reach för nedströmsanvändare 2011-05-16 Bilaga 2 Kommentarer till frågorna i Checklista Reach för nedströmsanvändare Fråga 1 Fråga 2 Fråga 3 Reach trädde i kraft 1 juni 2007 och är än så länge under infasning. Delar av Reach gäller

Läs mer

Europeiska unionens officiella tidning. (Icke-lagstiftningsakter) FÖRORDNINGAR

Europeiska unionens officiella tidning. (Icke-lagstiftningsakter) FÖRORDNINGAR L 146/1 II (Icke-lagstiftningsakter) FÖRORDNINGAR KOMMISSIONENS GENOMFÖRANDEFÖRORDNING (EU) 2016/879 av den 2 juni 2016 om fastställande, i enlighet med Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr

Läs mer

Checklista vid uppföljning av LOV

Checklista vid uppföljning av LOV Datum 2013-01-14 Sida 1/6 Checklista vid uppföljning av LOV (checklistan fylls i av granskaren) Bilaga 2 Nr. X Krav Metod Särskilda frågor Kommentar Ram 1. Erbjuds serviceinsatser vardagar 07.00-19.00?

Läs mer

Vill du vara fri och ha samma tillgång till el som hemma?

Vill du vara fri och ha samma tillgång till el som hemma? Vill du vara fri och ha samma tillgång till el som hemma? EFOY COMFORT 365 dagar utan stickkontakt EFOY COMFORT. Den helautomatiska, tysta elförsörjningen på alla platser, i alla väder och under alla årstider.

Läs mer