Förbundsrapport. nr

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förbundsrapport. nr"

Transkript

1 Förbundsrapport nr

2 28 april 2014 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Just hemkommen från Simförbundsmötet som gick av stapeln i Sundsvall kan jag konstatera att det blev ett historisk möte då Ulla Gustavsson blev vald till vår första kvinnliga styrelseordförande. Det var roligt att se över 80 deltagare närvarande, samtidigt som vi gärna skulle se representation från fler föreningar och distrikt på våra Årsmöte. Det är inte mer än nio veckor kvar till SM-veckan i Borås den 1-6 juli som kommer att bli en idrottsfest med 35 idrotter på plats. Totalt sett hade SMveckan förra året över deltagare och drygt besökare. Vi kommer att ha tre simidrotter representerade genom simning, Öppet vatten och Beach-vattenpolo Den växande trenden med vuxenidrott har under den senaste månaden uppmärksammas både i DN och Svenska Dagbladet där det varit reportage kring både masterssimning och masterssimhopp. Glädjande är också att vår nya konstsimsduo bestående av Lovis Börthas och elin Grahn uppmärksammades med ett inslag i SVT nyligen. Jag ser nu fram emot sommaren och att det ska bli så pass varmt i vattnet att det går att dra på våtdräkten och börja simma Öppet Vatten. Årets Head Open Water Trophy består av nio deltävlingar där de tre slutgiltiga vinnarna får dela på prissumman kr. Läs mer om tävlingen på openwatertrophy.se Bengt Jönsson Förbundsdirektör Svenska Simförbundet tel bengt.jonsson@simforbundet.se

3 Organisation Ekonomi- & administrativ chef Som tidigare informerats så förändrar vi och förstärker organisation i samband med Elisabeths pensionering i sommar. Vi har anställt Anita Dahlén som ny Ekonomi- & administrativ chef. Anita kommer närmast från Botkyrkabyggen där hon varit Redovisnings- och HRansvarig. Övrigt Christina Sandin tar över ansvaret som Simkunnighetsansvarig när Maria Gustafsson går på planerad barnledighet till sommaren och som vikarie till Förlaget under perioden maj till december 2014 har vi anställt Nathalie Dahlqvist. Maria Olofsson ansvara fortsatt för utbildningsfrågor i Karin Hellströms frånvaro. Simkunnighet Bästa Tvåan, Trean Fyran Såväl kval- som finaltävlingar pågår runtom i Sverige. I år har flertalet föreningar valt att satsa även på de yngre årskurserna. Antalet deltagare kommer att landa på ungefär samma som under föregående år. Vi avser att fortsätta köra tävlingen även kommande år och håller på att arbeta för att få in en ny samarbetspartner i projektet. Skolsimmet Skolsimmet är i full gång och håller på fram till mitten av maj. Nu under våren är det ett antal pris som ska delas ut, bland annat är det en skolklass i Lund som ska få bada äventyrsbad och få en simträning av en erfaren simmare. Tillsammans för simkunnighet Projektet rullar på. Undervisningen är mitt uppe i en termin, och den feedback vi fortlöpande får är att allt fungerar bra i de olika simskolorna. Swim of Hope Alla våra föreningar har fått information om projektet via mail. Nästa steg är att ta personlig kontakt via telefon. Vi har ett mycket bra stöd i både förarbete och genomförande från Barncancerfonden. Swim of Hope kommer att genomföras under helgen vecka Mer information finns på swimofhope.se.

4 Övrigt Ett antal Vattenprovsaktiviteter kommer att genomföras under året tillsammans med E.ON. Mer information om detta under Förlaget. Vårt förtydligande av simdelen i Lgr11 har mottagits med positiv feedback. Vi har försökt att nå ut med vårt dokument på en så bred bas som vi kunnat och försökt att sprida den på olika sätt. Vår tanke är att på nytt ge ut förtydligandet ännu en gång innan höstterminen drar igång i skolan. Bamses Simbok är nu färdig och kommer att finnas i butik inom kort. Resultatet är mycket fint! Vi hoppas på att kunna fortsätta vårt samarbete med förlaget Egmont i framtiden och håller för tillfället på att planera in ett möte med dem för att undersöka hur ett sådant samarbete skulle kunna se ut. Kommunikation Coca-Cola Arbetet pågår med att färdigställa Coca-Colas sajt som vill få fler folk i rörelse. Projektet heter simmasverige.se och innebär att man vill få folk att logga sin simträning för att sedan tillsammans simma Sveriges kuststräcka under året. Det är också glädjande att Coca-Cola valt Simon Sjödin och Michelle Coleman som ambassadörer i tillägg till vårt övergripande samarbete. Simon och Michelle filmade teknikövningar och styrkeövningar den 23 april. Övningarna ska användas som inspiration och instruktion på sidan. Kommunikationsplan Vattenprovsaktivitet Kommunikationsplan för årets samlade aktiviteter för Vattenprovet i samarbete med E.ON har tagits fram. Aqua nr 2 Aqua nr 2 för året är ett Öppet Vatten-nummer som förutom att skickas ut till samtliga licensierade simidrottare också kommer att finnas på alla våra Head Open Water-tävlingar. Planeringen för innehållet i numret är i full gång och numret planeras komma ut den 10 juni. Head Open water Trophy Arbete pågår med att uppdatera och fördjupa innehållet på Open Water Trophy-sidan. Tränarkonferens 2014 Framtagningen är igång av material och inbjudan till tränarkonferensen i augusti 2014.också att vara med vid ett flertal öppet vatten-tävlingar under sommaren.

5 Press och Media Pressreleaser och bearbetning av pressen inför EM-kvaltävlingar under våren pågår. Avstämningsmöte med SVT:s Maria Wallberg är inplanerat till i början av maj. Möjlighet ges för pressen att träffa landslagssimmarna under landslagssamlingen den 5-7 maj. Marknad Coca-Cola Arbetet med genomförande av vårens aktiviteter pågår, samt planering av sommarens alla aktiviteter. Coca-Cola lägger i sommar stort fokus på SM-veckan samt Vansbrosimningen. Varumärket Svensk Simidrott Ett avstämningsmöte genomfördes den 17 mars och gruppen som var med i den första Workshopen i januari kommer att kallas till nytt möte innan sommaren. Nyförsäljning Arbetet med att sälja in sponsorer till Bästa Fyran och Sum-Sim pågår. Ett nytt förbättrat presentationsmaterial för Bästa Fyran är framtaget. Fokus i dagsläget ligger på Bästa Fyran. Förlaget Vattenprovet 10 år Vattenprovet fyller 10 år i år och detta kommer, som vi tidigare nämnt, att uppmärksammas genom en rad olika Vattenprovsaktiviteter under året. Dessa genomförs i samarbete med vår huvudsponsor E.ON. I dagarna har ett utskick gått ut till alla våra simföreningar och simhallar angående Vattenprovsveckan, som kommer att arrangeras under vecka 23. Tanken är att Vattenprovsveckan ska vara en vecka där föreningar och anläggningar hjälps åt att sätta simkunnigheten i fokus inför sommaren. Märkestagning av märket Vattenprovet är obligatoriskt, men för övrigt får arrangörerna avgöra vilka aktiviteter de vill erbjuda. I sommar kommer vi även att arrangera märkestagning av Vattenprovet på våra nio Head Open Water Trophy-tävlingar. Under SM-veckan i Borås kommer det finnas möjlighet att testa att ta Vattenprovet både i bassäng och i öppet vatten.

6 Målet är även att vi kommer att genomföra en badplatsaktivitet under sommaren på ett antal svenska badplatser, där allmänheten får chans att testa sin simkunnighet i öppet vatten. Vi väntar i nuläget svar från ett antal föreningar, som har tillfrågats om de vill arrangera denna aktivitet. Distrikts- och Föreningsutveckling Distriktsutveckling Uppbokning av möten med de sju nya distrikten pågår och ambitionen är att Andrea Davidsson ska hinna träffa alla innan sommaren för att sedan sammanställa en nulägesanalys utifrån träffarna och de enkäter som skickats ut till distrikten. Andrea Davidsson och Paula Sinkkonen har genomfört första mötet med Stockholms Simförbund. Huvudpunkterna som kan tas med från mötet var att de efterfrågar: Tydligare riktlinjer för rollfördelning mellan SDF och SSF centralt. Bättre information till distrikten och mer kommunikation när det kommer till frågor som rör distrikten och dess föreningar. Föreningsutveckling Under inledningen av året har vi fördelat ovanligt mycket, vilket vi ser som positivt. Vi har under första kvartalet fördelat ca 3 miljoner av de 6, 8 miljoner vi har att fördela på helår. Vi tror att det är ett tecken på att vi når ut till våra föreningar med Idrottslyftet och att blandningen mellan egna projekt, fasta projektet och utbildningsstöd gör att många föreningar för del av medlen. De nya materialstöd som vi introducerat är uppskattat och speciellt mindre föreningar som innan inte haft råd med sådant material har sett detta som positivt. Det är sista året som vi genomför Västerbottenprojektet och vi har fått signaler från bland annat SISU på att aktivitet i involverade föreningar ökat markant och flera nya verksamheter såsom simskola och vattenpolo har startats upp. Nu ligger fokus på att göra ett bra sista år men framför allt på att göra en bra utvärdering som kan vara värdefull om distriktstjänster med tydligare utvecklingsfokus blir aktuella i alla distrikt.

7 Ledare och Utbildning Simförbundsmötet Simförbundsmötet 2014 genomfördes den april i Sundsvall. Det var över 80 deltagare, där distrikten hade 7 av de 52 rösterna och föreningarna hade 45 röster. Till ny styrelseordförande den första kvinnliga genom tiderna - valdes Ulla Gustavsson. Mattias Tuneskog och Stefan Persson valdes in som nya styrelseledamöter. Mer om årsmötet finns att läsa på vår hemsida. I tillägg till gängse årsmötesförhandlingar var Jens Lindquist från SISU Idrottsutbildarna på plats och presenterade trender och Framtidens Idrottsförening. På söndag förmiddag diskuterades också framtida årsmötesformat. Funktionärsuppdateringar Under hösten och våren har det genomförts uppdateringsutbildningar för simfunktionärer. Funktionärsuppdateringar görs vart fjärde år, som en följd av FINA:s regeluppdateringar. Den 31 mars hade samtliga tävlings- och distriktsfunktionärer genomgått uppdateringsutbildningen. Simtränarkonferens Planeringen är i full gång för simtränarkonferensen som kommer att hållas den augusti i Jönköping. Konferensen hålls i samarbete med Simtränarföreningen och kommer att erbjuda något för simtränare för simmare från 4 år och uppåt. Licenskurser Under mars hölls den första av Svenska Simförbundets licenskurser, Simningens kravanalys och den maj är det dags för nästa licenskurs. Då genomförs land- och styrketräning för simmare på Bosön. Kursen har två inriktningar, en för tränare som tränar barn och ungdomar (utvecklingsstadium 2-4) och en inriktning för tränare som tränare junior- och seniorsimmare (utvecklingsstadium 5-7). Tränarlicens I och med att de första licenskurserna genomförts, samtidigt som simtränare som gått tränarutbildningen vid Malmö Högskola är klara med sina utbildningar, har de första simtränarlicenserna utdelats. Licensen är giltig i fyra år och för att erhålla förnyad licens ska tränaren under fyraårsperioden deltagit i fyra meritgrundande aktiviteter.

8 Simning Seniorlandslaget När kvalperiod 1 till EM i Berlin avslutades den 27 april hade 14 simmare simmat under stipulerad kvaltid 5 herrar och 9 damer. Truppen kommer att kompletteras ytterligare med simmare som klarat kvaltiden i de grenar som ännu inte har fyra kvalade simmare. 5.Den slutliga EMtruppen presenteras den 6 juli under SM-veckan i Borås. Under vecka 19, den 5-9 maj, kommer ett landslagsläger arrangeras i Stockholm. NEC NEC-gruppen har tävlat internationellt under mars-april. Mycket goda resultat i Amiens i mars följdes upp med fina simningar i Eindhoven den april. Totalt slogs det 8 svenska seniorrekord och 4 juniorrekord av Sarah Sjöström, Michelle Coleman, Erik Persson och Mattias Carlsson. Talangutvecklingsprogrammet Kvalperioderna för EJM i Dordrecht den 9-13 juli och Youth Olympic Games i Nanjing den augusti pågår mellan den 28 februari och den 27 april. Kvalperioden till Nordiska Ungdomsmästerskapen i Köpenhamn den juli börjar den 25 april och pågår till den 25 maj. Swedish Grand Prix Alla deltävlingarna har ökat antalet starter jämfört med förra året,och på GP 2 och 3 var det i år fullt. Två av deltävlingarna har avgjorts och intresset för GP-cuperna med tävlingsresa till Sette Colli som pris verkar stort. Simhopp Elithelger Vid elithelgen i Växjö den mars gjordes att antal tester och Karin Moesch från RF föreläste om bl.a. kroppsspråk. Rapport finns att läsa på hemsidan. Den tredje Elithelgen har bytts mot en internationell tävling, Amsterdam Diving den april. Eriksdalsbadet Eriksdalsbadet renoverar för närvarande taket på simhoppsdelen vilket gör att 10:ans torn inte kan användas.

9 Övrigt Ulrika Kanpe-Lindberg träffade sina nordiska kollegor i Helsingfors den 5-6 april. Bl. a diskuterades samarbetsformer, regler och den nordiska tränarclinicen som vi planerar att genomföra i september. En fortsättning på projektet Vidsynt ledarskap är på gång med anledning av planerna på att införa tränarlicenser. Ulrika besökte tillsammans med Julia Freter ett vattenfritids i Visby den april där alla som ville fick prova på simhopp, vattenpolo och simning. Konstsim KU har hållit ett arbetsmöte i Stockholm den 29 mars där bl a följande behandlades: KU arbetsordning Genomgång och översyn gjordes av KU:s arbetsordning. Uppdatering ska ske. Konstsims utvecklingstrappa En analys ska göras av arbetsläget, då dokumentation saknas till stora delar. Behov finns sannolikt att uppdatera projektplanen. Viktigt att klarlägga vem som ska leda det fortsatta projektarbetet. Projektgrupp är tillsatt i nov Statusen på denna är oklar. Verksamhet hösten 2014 En översyn gjordes av verksamheten vid mötet och vissa datum fastställdes. Konstsim och duon Lovisa Börthas och Elin Grahn uppmärksammades också i ett trevligt inslag i Sportspegeln på söndagkväll den 20 april. Vattenpolo SM-finaler 2014 Helgen den 5-6 april spelades semifinalerna på seniorsidan och det är nu klart att det blir Järfälla och Neptun som möts i SM-finalen på damsidan medan Polisen och Hellas gör upp om guldet på herrsidan. Planeringen av arrangemanget under SM-finalerna går in i en slutfas och arrangemangsgruppen tror på ett lyckat evenemang med mycket publik. SM i beach-vattenpolo Inbjudan till sommarens SM i Beach-vattenpolo har gått ut till föreningarna och spelplats kommer att vara Sandwalls plats i Borås. Läget på arenan gör att det vid bra väder kan bli en ännu större publikgenomströmning än i Halmstad 2013 och alla förutsättningar finns för att turneringen blir spektakulär för både spelare och åskådare.

10 Utvecklingstrappa för vattenpolo Arbetet med att skapa en utvecklingstrappa för svensk vattenpolo är igång och en projektgrupp har bildats för att genomföra arbetet. Den som kommer att skriva materialet är Christopher Vang, mångårigt proffs i vattenpolo, och till sin hjälp har han en projektgrupp bestående av Peter Hodor, Andrea Davidsson och Alexandros Vlastos. Projektgruppen har även tagit viss hjälp av simningens sportchef Henrik Forsberg för att kunna strukturera arbetet och få en viss likhet med Simlinjen. Öppet vatten Tävlingar Antalet simtävlingar i öppet vatten blir allt fler, idag är 35 tävlingar sanktionerade och några till är under process. Bland 2014 års tävlingar finns Karlshamn, Sundsvall och Helsingborg. Etablerade tävlingars anmälningsläge ligger också bra och många förväntar rekorddeltagande. Till exempel, Göteborgssimmet prognoserar simmare mot strax under 1300 förra sommaren. Göteborgssimmet kommer också att vara plats för de Nordiska Mästerskapen över 10 km. Senast Sverige höll tävlingen var det i Vansbro Den 16 maj kommer det att arrangeras en Time Trial på 5000m på Eriksdalsbadet så svenska elitsimmare får chansen att visa att de kan hålla internationellt gångbar klass på långdistans. Uppstartsmöte Ett heldagsmöte med samtliga arrangörer och partners inför sommarens tävlingar och arrangemang planeras till den 23 maj. Masters Masters-SM 2014 Sundsvall Många rekord slogs på ett väl genomfört Masters-SM i Sundsvall. Deltagandet i Sundsvall får betyget Väl Godkänt. Inte mindre än starter när tävlingarna summerades. Om vi jämför med mästerskapet 2013 i Södertälje då vi satte nytt deltagarrekord var det starter. Sundsvall blev ett något mindre mästerskap jämfört med fjolåret men jämfört med tidigare mästerskap väl jämförbart.

11 Ort År Damer Herrar Individuella starter Lag Växjö Södertälje Kristianstad Södertälje Sundsvall Beträffande fördelning av mästerskapen kan vi konstatera att de senaste 15 åren har Masters- SM i kortbana arrangerats 4 gånger i Sydsverige (Skåne, Småland), 2 gånger i Norrland, vid 4 tillfällen i mellansverige och vid 5 tillfällen i mälarregionen. Västsverige har under samma period bland annat arrangerat Masters-VM och Masters-SM i långbana. Tävlingsarrangemang Masters-SM 2014 (50m) Falkenberg kommer att stå som värd för årets Masters-SM (50) under november månad. Masters-SM 2014 (OW) Borås kommer att stå som värd för årets Masters-SM i Öppet vatten den 1 juli, detta i samband med SM-veckan. Masters-SM 2015 (25m) Vi har för ambition att genomföra ett kombinerat Masters-SM 2015 på Eriksdalsbadet (simning, simhopp och vattenpolo). Sofia Isoz driver simhoppsdelen och SK Neptun driver sim- och vattenpolodelen för ett samarbete kring detta. Masters-SM 2014 (Simhopp) Simklubben Poseidon kommer arrangera Masters-SM i simhopp under första veckan i juni. Övrigt Vi har börjat planera för ett mastersläger i Falkenberg under oktober. Lägret ska ske på långbana och ses som ett förberedande läger inför Masters-SM (50) som går just i Falkenberg den sista helgen i november. Glen Christiansen är tillfrågad att vara huvudtränare under denna helg. Daniel Lönnberg och Anders Berlin har startat planering av hur vi kan utveckla vuxensimningen inom våra föreningar. Nästa steg blir att presentera ett förslag för undertecknad under senare delen av våren. Kvalperiod för Masters-tävlingar har diskuterats. Senaste Masters-SM pekade på problemen med för gamla anmälningstider. Simpassen blir väldigt långa och många anmälningstider

12 är inte relevanta. Margit Ohlsson kommer att ta fram ett förslag hur vi kan komma tillrätta med detta. Barbro Thörnelöf uppmärksammades i en stor artikel i SvD den 22 april och Masters simhoppning profilerades i DN:s weekendbilaga den 19 april. Övrigt SM-veckan 2014 Planeringen inför sommarens SM-vecka i Borås tillsammans med RF och SVT är igång och Simning, Öppet Vatten och Vattenpolo kommer att delta i veckan. En problematik är att Fotbolls-VM startar under samma vecka och kommer stjäla tid från simningen. Det är nu klart med TV-sändningar fredag till söndag delvis parallellt med fotbollsändningar. Anläggningar Under 2014 kommer Simförbundet att delta i ett antal konferenser och seminarium beträffande anläggningsfrågor. Simförbundet var samarrangör tillsammans med Teknologisk Institut, på konferensen Badanläggningar 2014 den 7-8 april med undertecknad som moderator. Ett hundratal deltagare från kommuner och branschen deltog på konferensen. Utvärderingen av konferensen har avslutats med mycket positiv återkoppling från deltagarna. Konferensen uppmärksammades också i branschtidningen Sport & fritidsmiljö. I samband med konferensen hölls ett möte i anläggningsgruppen. Arbetet med att komplettera anläggningsregistret fortsätter och vår hemsida med råd och dåd till föreningar och kommuner, kommer att uppdateras under året. Vänliga hälsningar, Bengt

Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 Inre och yttre strategiarbete Framtidsutredning 2005-2007 Strategisk Plan 2009-2012 Organisationsutredning 2010 Strategisk Plan 2013-2016 Strategisk Plan 2017-2020 Träning och tävling

Läs mer

Utveckling och planering för Norrland

Utveckling och planering för Norrland Utveckling och planering för Norrland Dagordning Lördag 19/3 Kl. 12.00 Lunch Kl. 13.00 Hälsa välkommen och presentation lite förutsättningar Kl. 13.30 Tävlingsplanering för 2017 i grupparbeten, Kl. 14.30

Läs mer

Svensk Simidrott 2013

Svensk Simidrott 2013 Svensk Simidrott 2013 Svensk Simidrott - kort fakta - Simidrotten inkluderar Simning (bassäng och öppet vatten), Simhopp, Vattenpolo och Konstsim. 330 föreningar, 120 000 medlemmar. Simning på 9:e plats

Läs mer

Svensk Simidrott 2013

Svensk Simidrott 2013 Svensk Simidrott 2013 Svenska Simförbundet - Vår Vision - - att vara ledande i arbetet med att höja den allmänna simkunnigheten i landet, i en verksamhet som är öppen för alla och som bedrivs i ändamålsenliga

Läs mer

Svensk Simidrott 2013

Svensk Simidrott 2013 Svensk Simidrott 2013 Svenska Simförbundet - Vår Vision - - att vara ledande i arbetet med att höja den allmänna simkunnigheten i landet, i en verksamhet som är öppen för alla och som bedrivs i ändamålsenliga

Läs mer

Förbundsrapport 4 2015 SVENSK SIMIDROTT

Förbundsrapport 4 2015 SVENSK SIMIDROTT Förbundsrapport 4 2015 SVENSK SIMIDROTT 14 december 2015 Året avslutades på ett mycket positivt sätt med ett framgångsrikt kortbane EM för simmarna och naturligtvis SvDs Bragdguld till Sarah! I årets sista

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 3 2014 7 juli 2014 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Världsrekord på SM-tävlingarna i Borås!!! Det var en fantastisk uppvisning som Sarah Sjöström bjöd oss på när hon simmade in på den nya världsrekordnoteringen

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 1 2014 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I 2013 var ett framgångsrikt år för våra simidrotter och jag är övertygad om att även 2014 blir ett bra år för våra simidrotter. Vi kommer under det här året

Läs mer

Förbundsrapport. nr 2 2013

Förbundsrapport. nr 2 2013 Förbundsrapport nr 2 2013 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Lyckat Simidrottsforum Jag glädjer mig över att konstatera att nästan 200 simidrottsintresserade personer kunde ses och få ett par mycket givande dagar tillsammans

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 4 2013 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I En varm och lyckad sommar Hösten är på intågande, men känslan av sommar dröjer sig kvar och det är med glädje jag kan blicka tillbaka och se hur lyckad denna

Läs mer

Förbundsrapport. nr 5 2013

Förbundsrapport. nr 5 2013 Förbundsrapport nr 5 2013 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Summering av ett lyckat år Året lider mot sitt slut och detta är den sista förbundsrapporten för året. Jag glädjer mig över att konstatera att året som gått

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 5 2012 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Ett gott slut... Här kommer året sista Förbundsrapport där vi redovisar den senaste periodens viktigaste aktiviteter och händelser. Vi har precis ett lyckat

Läs mer

Mellansvenska Simförbundets Simkommitté

Mellansvenska Simförbundets Simkommitté Mellansvenska Simförbundets Simkommitté STRATEGI 2025 SVENSK SIMIDROTT KÄRNVÄRDEN ALLT HÄNGER IHOP GRUNDLÄGGANDE VERKSAMHETSOMRÅDEN / SIMKOMMITTÉNS MÅL UNDERVISNING TRÄNING OCH TÄVLING Utveckla Simidrott

Läs mer

Förbundsrapport. nr 2

Förbundsrapport. nr 2 Förbundsrapport nr 2 l 2012 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Händelserika månader inom Svensk Simidrott De senaste månaderna har varit händelserika för Svensk Simidrott. Utöver simhopparna Anna Lindberg och Christofer

Läs mer

Valbara pass lördag och söndag per målgrupp

Valbara pass lördag och söndag per målgrupp Valbara pass lördag och söndag per målgrupp Pass 1 lördag kl. 11.00 12.30 Pass 2 lördag kl. 14.00 15.30 Pass 3 söndag kl. 09.00 10.30 Huvudsaklig målgrupp Pass Rubrik/föreläsare Innehåll 1 Idrott, hälsa

Läs mer

Malmö Kappsimningsklubb Malmös. Största Idrottsförening

Malmö Kappsimningsklubb Malmös. Största Idrottsförening 1982-2018 Malmös Största Idrottsförening Malmö kappsimningsklubb är Malmös största idrottsförening med drygt 4000 medlemmar årligen. Vi är en klubb som erbjuder allt från babysim till simning och simhopp

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 3 2013 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Lyckade SM arrangemang SM-veckan i Halmstad är just avslutad och jag kan konstatera att det blev ett mycket lyckat arrangemang där vi för första gångern

Läs mer

Protokoll möte Poloutskottet januari

Protokoll möte Poloutskottet januari Svenska Simförbundet Heliosgatan 3 120 30 Stockholm Protokoll möte Poloutskottet 17-19 januari Tid: 17-19 januari 2014 Plats: Närvarande: Anmält förhinder: Stockholm/Upplands Väsby Peter Hodor Andrea Davidsson

Läs mer

Skånsk Simning med ös i. Skånsk Simning med ös i. Skånsk Simning med ös i. Skånsk Simning med ös i

Skånsk Simning med ös i. Skånsk Simning med ös i. Skånsk Simning med ös i. Skånsk Simning med ös i Malmö Sjöbo Kristianstad Helsingborg - Lund har under hösten 010 startat arbetet med grunden att ta fram ett dokument, gällande mål och verksamhetsinriktning för Skåne Sim och skånsk simidrott. Ledare

Läs mer

Föreningen Svensk Elit Simning

Föreningen Svensk Elit Simning Föreningen Svensk Elit Simning Verksamhetsberättelse och årsredovisning för verksamhetsåret 2014 2 Medlemmar Föreningen har idag 28 medlemsföreningar. I sammanställningen framgår medlemmarna under de senaste

Läs mer

Blekinge Simförbund. Verksamhetsplan 2011

Blekinge Simförbund. Verksamhetsplan 2011 Blekinge Simförbund Verksamhetsplan 2011 1. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS UPPDRAG... 2 2. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS VERKSAMHETSIDÉ... 2 3. SIMIDROTTENS KÄRNA... 2 4. SIMIDROTTENS UTÖVARE... 3 5. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS

Läs mer

Rev A

Rev A Rev A 2013-03-05 1 Vi vill bedriva och utveckla simidrott för alla, oavsett mål och ambitionsnivå Vi utvecklar våra medlemmar fysiskt, mentalt och socialt Vi ökar simkunnigheten i Eskilstuna kommun Simundervisning

Läs mer

Information om återkommande tävlingar

Information om återkommande tävlingar Information om återkommande tävlingar DM/JDM i 50m-bassäng avgörs perioden vecka 22-24 (lördag-söndag) med vecka 23 som första alternativ. Tävlingen genomförs över två dagar. För att ha möjlighet att kunna

Läs mer

Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla

Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla Verksamhetsplan 2017 Här vill vi vara 2020, det påståendet svarade vi i styrelsen på under en strategidag 2015. Nedan kommer vi att lista

Läs mer

Landslagsaktiviteter Parasimning 2018

Landslagsaktiviteter Parasimning 2018 2018-04-09 Landslagsaktiviteter Parasimning 2018 Landslaget och satsning mot EM i Irland 2018 Tävlingsmässigt 2018 ligger fokus riktat mot EM i Dublin, Irland Klassning 2018 att genomföra all klassning

Läs mer

Malmö Kappsimningsklubb

Malmö Kappsimningsklubb Malmö Kappsimningsklubb arrangerar SM/JSM i simning & SM i parasimning 28 juni 2juli, Lindängsbadet SM-veckan i Malmö 2019 SM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet (RF) i samarbete Specialidrottsförbunden,

Läs mer

Protokoll möte Poloutskottet

Protokoll möte Poloutskottet Protokoll möte Poloutskottet Tid: 3 mars 2016 Plats: Heliosgatan, Stockholm Närvarande: Peter Hodor Alexandros Vlastos Lars Tannerfalk Josefin Sjövall (telefon) Anmält förhinder: Christopher Vang 1. Inledning

Läs mer

Simförbundsmötet april 2016 Scandic Star Sollentuna. Motioner

Simförbundsmötet april 2016 Scandic Star Sollentuna. Motioner Simförbundsmötet 16-17 april 2016 Scandic Star Sollentuna Motioner Motion till Svenska Simförbundets årsmöte 2016 SK Ägir vill lämna in följande motion till Svenska Simförbundets årsmöte 2016: Att beräkningen

Läs mer

Verksamhetsplan 2018/2019

Verksamhetsplan 2018/2019 Verksamhetsplan 2018/2019 Vision ÄLVSJÖ AIK Simförening ska vara den naturliga mötesplatsen för att hitta simmaren i dig! Verksamhetsidé Vi erbjuder och genomför simträning för alla som har intresse och

Läs mer

Svensk simning i utveckling. SkåneSims Simallting 2011-08-27 Helsingborg

Svensk simning i utveckling. SkåneSims Simallting 2011-08-27 Helsingborg Svensk simning i utveckling SkåneSims Simallting 2011-08-27 Helsingborg Sundsvalls SS SK Ena Skuru IF Norrköpings SS Mölndals ASS SK Elfsborg Jönköpings SS Ängelholms SS Helsingborgs S Sjöbo SS Klubbar

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 4 2012 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Tid för förnyelse Bifogar årets fjärde Förbundsrapport där vi redovisar den senaste periodens viktigaste aktiviteter och händelser. Förutom de stora mästerskapen

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 3 2012 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Nu håller vi tummarna för våra simidrottare! Om bara någon vecka är det dags för OS i London. Simmarna har förberett sig de senaste veckorna i italienska

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 6 2014 10 december 2014 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Vilken härlig avslutning på året för Svensk Simidrott när vårt simlandslag var på kortbane- VM i Doha. Ett 10-tal svenska rekord och tre

Läs mer

TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2017

TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2017 TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2017 inkl. BUDGET 2017 Täby Sim Vill och Gör 2017 1 Introduktion Detta dokument syftar till att ge en samlad bild av vad Täby Sim vill och gör. Beskrivningen tar sin utgångpunkt i

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Org 802421-8110

Verksamhetsberättelse. Org 802421-8110 Verksamhetsberättelse 2014 Org 802421-8110 Styrelsens sammansättning Jan Sigurdh Ordförande Jörgen Tisell Vice Ordförande Madeleine Segerbrand Kassör Claes Gordon Ledamot till november 2014 Monica Höglind

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 5 2014 1 oktober 2014 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Här kommer årets femte förbundsrapport, där ni får en översiktlig beskrivning av Simförbundets arbete under perioden. Det är roligt att notera

Läs mer

Förbundsrapport SVENSK SIMIDROTT

Förbundsrapport SVENSK SIMIDROTT Förbundsrapport 1 2016 SVENSK SIMIDROTT 20 april 2016 Det glädjer mig att vår nyinstiftade internationella tävling Swim Open Stockholm blev så lyckad, tack till alla inblandade, alla klubbar och funktionärer

Läs mer

Föreningen Svensk Elit Simning

Föreningen Svensk Elit Simning Föreningen Svensk Elit Simning Verksamhetsberättelse och årsredovisning för verksamhetsåret 2012 2 Medlemmar Föreningen har idag 39 medlemsföreningar. I sammanställningen framgår medlemmarna under de senaste

Läs mer

Hej Konstsimsvänner! Informationsbrev från Konstsimutskottet Örebro,

Hej Konstsimsvänner! Informationsbrev från Konstsimutskottet Örebro, Informationsbrev från Konstsimutskottet Örebro, 2016-05-04 Hej Konstsimsvänner! Det har nu gått ca ett halvt år sedan vi hade planeringskonferens i Stockholm där vi presenterade och diskuterade planeringen

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN/BUDGET FÖR ÖREBRO SIMALLIANS

VERKSAMHETSPLAN/BUDGET FÖR ÖREBRO SIMALLIANS PROPOSITION NR 1 VERKSAMHETSPLAN/BUDGET FÖR ÖREBRO SIMALLIANS 2017 Förslag på utvecklingsprojekt 2017. Arbeta för ett eget simidrottens hus Arbeta för att bli en av Sveriges 10 bästa föreningar till 2020

Läs mer

IFK LIDINGÖ SIMKLUBB Överblick & arbete för en ny simhall på Lidingö

IFK LIDINGÖ SIMKLUBB Överblick & arbete för en ny simhall på Lidingö Foto: Nina Thomson IFK LIDINGÖ SIMKLUBB Överblick & arbete för en ny simhall på Lidingö 13 MARS 2013, BOSÖN PRESENTATION TILL LIDINGÖ KOMMUN, KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN MARK H. SHAY, STYRELSEORDFÖRANDE,

Läs mer

Månadsbrev - Järfälla konstsim

Månadsbrev - Järfälla konstsim Månadsbrev - Järfälla konstsim JUNI Sommaruppvisning Junior SM & SM Junior EM Månadsbrev Vårterminen har lidit mot sitt slut och det är nu äntligen dags för sommar! Vi hoppas att alla har haft en härlig

Läs mer

Simhopp - landslaget 2018

Simhopp - landslaget 2018 Vad krävs av en landslagshoppare? Simhopp - landslaget 2018 En landslagsaktiv i simhopp är en elitidrottsman/elitidrottskvinna och behöver därför leva som en sådan. Vi strävar efter att simhopparna ska

Läs mer

Protokoll möte Poloutskottet 13 september 2016

Protokoll möte Poloutskottet 13 september 2016 Protokoll möte Poloutskottet 13 september 2016 Tid: 13 september 2016 Plats: Heliosgatan, Stockholm Närvarande: Peter Hodor Josefin Sjövall Lars Tannerfalk Peter Ahlinder 1. Inledning Peter H berörde kort

Läs mer

Förbundsrapport SVENSK SIMIDROTT

Förbundsrapport SVENSK SIMIDROTT Förbundsrapport 1 2015 SVENSK SIMIDROTT 23 mars 2015 Skriver årets första rapport det efter ett mycket lyckat Simidrottsforum med ett rikt utbud av föreläsningar och seminarium som jag hoppas gav energi

Läs mer

Ny simhall för Täbys invånare och 2050

Ny simhall för Täbys invånare och 2050 Ny simhall för Täbys invånare 2020 och 2050 Simning Livsviktigt Endast 25 % av kommunens 5-9 åringar går i simskola nu Simkunnighet är ett krav i läroplan Inga friskolor får idag plats i Täby Sims skolsim

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 1 2012 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Året har börjat bra för svensk Simidrott! Under world Cup tävlingarna i Simhopp som genomfördes i London i slutet av februari presterade två svenska simhoppare

Läs mer

Svensk simhoppning vill med Ungdomslyftet lyfta svenska simhoppare till framtida världsklass.

Svensk simhoppning vill med Ungdomslyftet lyfta svenska simhoppare till framtida världsklass. Projekt Ungdomslyftet Bakgrund: Svensk simhoppning vill med Ungdomslyftet lyfta svenska simhoppare till framtida världsklass. Inledning: Svensk simhoppning har anställt Mykhailo Misha Uhriumov på uppdragsbasis.

Läs mer

En tävling som alla vinner på

En tävling som alla vinner på 2012/2013 En tävling som alla vinner på Att kunna simma är både roligt och livsviktigt. Därför har Svenska Simförbundet och E.ON startat Skolsimmet som är en tävling för alla skolor med elever i årskurs

Läs mer

Strategisk verksamhetsplan

Strategisk verksamhetsplan Strategisk verksamhetsplan 2017-2020 Jönköpings Län Kalmar Län Kronobergs Län Östergötlands Län Östsvenska Simförbundet Innehåll ÖSTSVENSKA SIMFÖRBUNDETS ÅLIGGANDEN 3 ÖSTSVENSKA SIMFÖRBUNDETS VERKSAMHETSIDÉ

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Org 802421-8110

Verksamhetsberättelse. Org 802421-8110 Verksamhetsberättelse 2010 Org 802421-8110 Styrelsens sammansättning Petter Holmberg Ordförande Jörgen Tisell Vice Ordförande Jan Sigurdh Staffan Tell Ulrika Bergström Niklas Thurfjell Malin Thor Madeleine

Läs mer

Årsberättelse 2013. Foto: Jacob Edholm (Göteborg Simmet) samt Jonas Kewenter

Årsberättelse 2013. Foto: Jacob Edholm (Göteborg Simmet) samt Jonas Kewenter Foto: Jacob Edholm (Göteborg Simmet) samt Jonas Kewenter Målsättning för Göteborg Sim är att klubben skall; vara en elitsatsande klubb med simning som verksamhet (med elit menas att klubben är representerad

Läs mer

Ledande inom simidrotten, en förening öppen för alla. VERKSAMHETSPLAN

Ledande inom simidrotten, en förening öppen för alla. VERKSAMHETSPLAN Ledande inom simidrotten, en förening öppen för alla. VERKSAMHETSPLAN 2018 Introduktion 2018 kommer att vara ett år då vi fortsätter med att förbereda oss för en framtid med ny simhall och utökad verksamhet.

Läs mer

Rättviks Simförening

Rättviks Simförening Rättviks Simförening Agenda 1. Rättviks Simförenings bildande 2. Verksamhet idé 3. Verksamhetens mål 4. Traditioner 5. Förenings struktur 6. Styrelse 2012 7. Träning 8. Tränings grupper 9. Tränings tider

Läs mer

Skall publiceras på arrangörens & Skånes simförbunds hemsida samt mailas ut till distriktets klubbar senast fyra veckor före första tävlingsdag.

Skall publiceras på arrangörens & Skånes simförbunds hemsida samt mailas ut till distriktets klubbar senast fyra veckor före första tävlingsdag. Generella och övergripande regler som gäller för samtliga tävlingar där Skånes simförbund är arrangör. För ytterligare & mer specifika regler avseende respektive tävling, se tävlingen var för sig längre

Läs mer

Östergötlands Län. Kronobergs Län. Östsvenska Simförbund Verksamhetsplan år 2015-2017

Östergötlands Län. Kronobergs Län. Östsvenska Simförbund Verksamhetsplan år 2015-2017 Östergötlands Län Kronobergs Län Jönköpings Län Kalmar Län Östsvenska Simförbund Verksamhetsplan år 2015-2017 Styrelsen och Kommitteérnas förslag inför höstmötet 2015 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sida A. Östsvenska

Läs mer

Skall publiceras på arrangörens & Skånes simförbunds hemsida samt mailas ut till distriktets klubbar senast fyra veckor före första tävlingsdag.

Skall publiceras på arrangörens & Skånes simförbunds hemsida samt mailas ut till distriktets klubbar senast fyra veckor före första tävlingsdag. Generella och övergripande regler som gäller för samtliga tävlingar där Skånes simförbund är arrangör. För ytterligare & mer specifika regler avseende respektive tävling, se tävlingen var för sig längre

Läs mer

Distriktsutveckling genom regionala tjänster

Distriktsutveckling genom regionala tjänster Svenska Simförbundet Heliosgatan 3 120 30 Stockholm svensksimidrott.se Distriktsutveckling genom regionala tjänster Styrelsen beslutade på styrelsemötet 23 januari, i enlighet med förslaget från projektgruppen

Läs mer

TÄBY SIM VILL OCH GÖR inkl. BUDGET 2019

TÄBY SIM VILL OCH GÖR inkl. BUDGET 2019 TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2019 inkl. BUDGET 2019 1 Introduktion Detta dokument syftar till att ge en samlad bild av vad Täby Sim vill och gör. Beskrivningen tar sin utgångpunkt i ett utdrag ur stadgarna som

Läs mer

VattenPosten. Seger i Arne Borgs Minne. Vi söker fler ledare RIO 2016! Nr 3. inför EJM. Kom ihåg datumet! S E P T E M B E R 2 0 1 5

VattenPosten. Seger i Arne Borgs Minne. Vi söker fler ledare RIO 2016! Nr 3. inför EJM. Kom ihåg datumet! S E P T E M B E R 2 0 1 5 Nr 3 S E P T E M B E R 2 0 1 5 VattenPosten SÖDERTÄLJE SIMSÄLLSKAP RIO 2016! Peter Axtelius har blivit uttagen till att döma OS i Simhopp. GRATTIS Facebook Bruttotruppsläger & Twitter inför EJM För att

Läs mer

FLERÅRSPLAN för Svensk Simhoppning

FLERÅRSPLAN för Svensk Simhoppning FLERÅRSPLAN för Svensk Simhoppning 2013-2016 Inledning Den strategiska planen 2013-2016 som utarbetats av Svenska Simförbundet vänder sig till personal, styrelse, utskott och landslagsledningar. Den vänder

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplan Styrelsen: 2014 Lars-Ola Särkimukka, Kiruna Ingela Andersson, Skyllberg Jan Kårström, Stockholm Kenneth Holmberg, Hallstahammar avgick 21 januari 2014 Örjan Eliasson,

Läs mer

Mot Rio och därefter.. Skånesims årsmöte

Mot Rio och därefter.. Skånesims årsmöte Mot Rio och därefter.. Skånesims årsmöte 2016-03-19 Swim Open Stockholm EM, London Sum-Sim, Linköping SM/JSM, Norrköping EJM och NUM OS, Rio Svensk elitsimning 2016 Kick-off och Svenska Simspelen

Läs mer

Tävlingsplanering

Tävlingsplanering Beslutat vid styrelsens möte i Stockholm 2008-03-15 Version 2-uppdaterad 2008-09-18 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning 1.1 Bakgrund 1.2 Utgångspunkter 1.3 Metod 2. Planeringsprinciper 2.1 Grundläggande

Läs mer

Strategisk verksamhetsplan Reviderad september 2017

Strategisk verksamhetsplan Reviderad september 2017 Strategisk verksamhetsplan 2017-2020 Reviderad september 2017 Jönköpings Län Kalmar Län Kronobergs Län Östergötlands Län Östsvenska Simförbundet Innehåll INNEHÅLL 2 ÖSTSVENSKA SIMFÖRBUNDETS ÅLIGGANDEN

Läs mer

2014 Svenska Simförbundet verksamhetsberättelse med årsredovisning

2014 Svenska Simförbundet verksamhetsberättelse med årsredovisning 2014 Svenska Simförbundet verksamhetsberättelse med årsredovisning Vid mottagandet av Årets förbund Årets idrottsförbund 2014 Svenska Simförbundet har utsetts till Årets idrottsförbund av Sveriges Centralförening

Läs mer

1. Inledning Peter berättade om syftet med mötet och att han kommer att skriva anteckningar för ett protokoll.

1. Inledning Peter berättade om syftet med mötet och att han kommer att skriva anteckningar för ett protokoll. Mötesprotokoll Bredd- och utvecklingsgruppen för Svensk vattenpolo Tid: 17 december 2012 Plats: Närvarande: Svenska Simförbundet, Stockholm Peter Hodor Roger Sjösten Andrea Davidsson Alexandros Vlastos

Läs mer

SIMHOPPSVERKSAMHETEN I MALMÖ SIMSÄLLSKAP OCH MALMÖ KAPPSIMNINGSKLUBB 2014

SIMHOPPSVERKSAMHETEN I MALMÖ SIMSÄLLSKAP OCH MALMÖ KAPPSIMNINGSKLUBB 2014 HOPPSKOLA vit och rosa (termin 1 och termin 2) Nybörjarhoppskolan består av hoppskola termin 1 (HS vit 1-4) och hoppskola termin 2 (HS rosa 1-3). I nybörjarhoppskolan tränar man en gång i veckan. Alla

Läs mer

N O V E M B E R Nr 4. VattenPosten SÖDERTÄLJE SIMSÄLLSKAP

N O V E M B E R Nr 4. VattenPosten SÖDERTÄLJE SIMSÄLLSKAP N O V E M B E R 2 0 1 5 Nr 4 VattenPosten SÖDERTÄLJE SIMSÄLLSKAP Riksfinal på gång! Efter flera fina simningar på Regionfinalen har vi med 9 st SSS:are till riksfinalen i Göteborg den 4-6 december som

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. SS04 vision, mål, strategier och organisation. 2015-03-30 Jonas Hägerhäll

Verksamhetsplan 2015. SS04 vision, mål, strategier och organisation. 2015-03-30 Jonas Hägerhäll Verksamhetsplan 2015 SS04 vision, mål, strategier och organisation 2015-03-30 Jonas Hägerhäll Sammanfattning I detta dokument presenteras SS04 organisation, vision, mål och strategier för att uppnå målen.

Läs mer

Varje delansvarig gick igenom de uppgifter de hade inför detta möte.

Varje delansvarig gick igenom de uppgifter de hade inför detta möte. Mötesprotokoll Bredd- och utvecklingsgruppen för Svensk vattenpolo Tid: 18-19 januari 2013 Plats: Närvarande: Quality Hotel, Nacka Peter Hodor Roger Sjösten Andrea Davidsson Bengt Lidh (19/1) Lars Tannerfalk

Läs mer

Jörgen Tisell, vice ordförande SS04 December 2014

Jörgen Tisell, vice ordförande SS04 December 2014 Jörgen Tisell, vice ordförande SS04 December 2014 Sammanfattning En simhall är stadens mest omtyckta friskvårdsanläggning, här samsas barn, ungdomar och vuxna i en rad olika aktiviteter som simskola, skolsim,

Läs mer

INFORMATION FRÅN STOCKHOLMS SIMFÖRBUND. Det är snart dags för sommarledighet igen och det ger oss möjlighet att summera första halvåret 2016.

INFORMATION FRÅN STOCKHOLMS SIMFÖRBUND. Det är snart dags för sommarledighet igen och det ger oss möjlighet att summera första halvåret 2016. Nyhetsbrev 1, 2016 INFORMATION FRÅN STOCKHOLMS SIMFÖRBUND Simidrottsvänner! Det är snart dags för sommarledighet igen och det ger oss möjlighet att summera första halvåret 2016. Mycket av våra diskussioner

Läs mer

ÖSTSVENSKA SIMFÖRBUNDET VERKSAMHETSINRIKTNING

ÖSTSVENSKA SIMFÖRBUNDET VERKSAMHETSINRIKTNING ÖSTSVENSKA SIMFÖRBUNDET VERKSAMHETSINRIKTNING 2019-2020 Svensk Simidrott i världsklass i ett Sverige där alla kan simma Innehåll Svensk Simidrotts inriktning och mål, sid. 3 Östsvenska Simförbundets idé,

Läs mer

Nyhetsbrev Falu Simsällskap

Nyhetsbrev Falu Simsällskap Nyhetsbrev Falu Simsällskap September 2017 Tänk vad vi kan åstadkomma! Många bäckar små. Uttrycken för hur ett stort antal små bidrag i slutändan leder till något som är omfattande passar väl in på Falu

Läs mer

HUR STYR VI MOT MÅLEN?

HUR STYR VI MOT MÅLEN? HUR STYR VI MOT MÅLEN? Verksamhetsinriktningen är en tvåårig deletapp som arbetar mot strategi 2025. Den ger styrelser i både förbund, distrikt och föreningar en riktning för att leda och prioritera verksamheten

Läs mer

Styrelsens yttrande angående motion från Mellannorrlands simförbund gällande regel 410

Styrelsens yttrande angående motion från Mellannorrlands simförbund gällande regel 410 Motion 2018/1 Motion 2018/1 Styrelsens yttrande angående motion från Mellannorrlands simförbund gällande regel 410 Styrelsen för Mellannorrlands Simförbund har motionerat om en förändring av regel 410.

Läs mer

En tävling som alla vinner på

En tävling som alla vinner på 2013/2014 En tävling som alla vinner på Att kunna simma är både roligt och livsviktigt. Därför har Svenska Simförbundet och E.ON startat Skolsimmet som är en tävling för alla skolor med elever i årskurs

Läs mer

Simidrottsforum 2015. Program

Simidrottsforum 2015. Program Simidrottsforum 2015 Program 13-15 mars 2015 Simidrottsforum 2015 Simidrottsforum 2013 Simidrottsforum 2011 Fredag 13 mars Besök utställningar från våra samarbetspartners 13.00 15.00 Registrering och kaffe

Läs mer

Mellannorrlands Simförbund

Mellannorrlands Simförbund Strategiplan 2018-2025 Verksamhetsinriktning 2018-2019 Mellannorrlands Simförbund 2 (9) Strategiplan för MNSF 2018-2025 De övergripande långsiktiga målen för MNSF baseras på SSF fyra strategiska områden

Läs mer

Ändringar i kap. 3 Mästerskaps- och rekordbestämmelser och kap. 8 Simning i öppet vatten

Ändringar i kap. 3 Mästerskaps- och rekordbestämmelser och kap. 8 Simning i öppet vatten Svenska Simförbundet Heliosgatan 3 120 30 Stockholm svensksimidrott.se Kungörelse 2017/2 2017-04-27 Ändringar i kap. 3 Mästerskaps- och rekordbestämmelser och kap. 8 Simning i öppet vatten Svenska Simförbundets

Läs mer

Rubrik. Avgörandets ögonblick

Rubrik. Avgörandets ögonblick Rubrik Brödtextc SPONSORERBJUDANDEN SM/JSM simning 30/6-4/7 Alidebergsbadet SM Simhopp 5-7/7 Alidebergsbadet SM Beachvattenpolo 30/6-2/7 City-Viskan SM Öppetvatten 5/7 City-Viskan Arrangörer RF (Riksidrottsförbundet)

Läs mer

Linköpings Allmänna Simsällskap. Verksamhetsplan 2015

Linköpings Allmänna Simsällskap. Verksamhetsplan 2015 Linköpings Allmänna Simsällskap Verksamhetsplan 2015 Utgåva 1.0 2015-01-20 Innehåll Innehåll... 2 Vision... 3 Långsiktiga mål... 3 LASS har som mål att:... 3 Prioriterade områden... 4 LASS-kunskap... 4...

Läs mer

Hej Konstsimsvänner! Brev från Konstsimutskottet (KU) Örebro,

Hej Konstsimsvänner! Brev från Konstsimutskottet (KU) Örebro, Brev från Konstsimutskottet (KU) Örebro, 2017-02-01 Hej Konstsimsvänner! Vi har nu lämnat konstsimsåret 2016 bakom oss och det finns anledning att både blicka tillbaka på det år som gått och informera

Läs mer

Simförbundsmötet april 2016 Scandic Star Sollentuna. Propositioner

Simförbundsmötet april 2016 Scandic Star Sollentuna. Propositioner Simförbundsmötet 16-17 april 2016 Scandic Star Sollentuna Propositioner Proposition 2016/1 Förslag till stadgeändring beträffande Internationella simförbundets (FINA) och Europeiska simförbundets (LEN)

Läs mer

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll 1 (5) Styrelsemötesprotokoll Plats: Åled, 2014-09-08, kl. 18.00 Deltagare: Peter Höglund Morgan Engdahl Monica Ledel Ordförande Kassör Sekreterare Jonas Mattsson-Frost Ledamot Pernilla Engdahl Ledamot

Läs mer

Hej Konstsimsvänner! Informationsbrev från Konstsimutskottet (KU) Örebro,

Hej Konstsimsvänner! Informationsbrev från Konstsimutskottet (KU) Örebro, Informationsbrev från Konstsimutskottet (KU) Örebro, 2018-01-25 Hej Konstsimsvänner! Vi har nu lämnat konstsimsåret 2017 bakom oss och det finns anledning att både blicka tillbaka på det år som gått och

Läs mer

Ungdomslyftet. Svensk simhoppning lyfter ungdomar till en högre nivå. Bakgrund

Ungdomslyftet. Svensk simhoppning lyfter ungdomar till en högre nivå. Bakgrund Ungdomslyftet Svensk simhoppning lyfter ungdomar till en högre nivå Bakgrund 2016 var första gången sedan 1908 som ingen svensk simhoppare fanns representerad vid de Olympiska Spelen. Nu är det dags att

Läs mer

En tävling som alla vinner på

En tävling som alla vinner på 2011/2012 En tävling som alla vinner på Att kunna simma är både roligt och livsviktigt. Därför har Svenska Simförbundet och E.ON startat Skolsimmet som är en tävling för alla skolor med elever i årskurs

Läs mer

INFORMATION FRÅN STOCKHOLMS SIMFÖRBUND

INFORMATION FRÅN STOCKHOLMS SIMFÖRBUND Simidrottsvänner! Nyhetsbrev 2, 2015 INFORMATION FRÅN STOCKHOLMS SIMFÖRBUND Ett år går fort och snart skriver vi 2016. Från ett simidrottsperspektiv har det varit ett otroligt spännande år som borgar för

Läs mer

AQUARAPID INTERNATIONAL 29-31 oktober 2010 INBJUDAN

AQUARAPID INTERNATIONAL 29-31 oktober 2010 INBJUDAN AQUARAPID INTERNATIONAL 29-31 oktober 2010 Välkommen till Polisens IF Simidrott INJUDAN Förra året satte vi nytt deltagarrekord med 3260 starter i simning och simhopp. Simmare från 36 simklubbar och hoppare

Läs mer

FLERÅRSPLAN för Svensk Vattenpolo

FLERÅRSPLAN för Svensk Vattenpolo FLERÅRSPLAN för Svensk Vattenpolo 2013-2016 Inledning Svenska Simförbundets prioriterade områden Den strategiska planen 2013-2016 som utarbetats av Svenska Simförbundet vänder sig till personal, styrelse,

Läs mer

Ändringar av stadgar. Kungörelse 2016/

Ändringar av stadgar. Kungörelse 2016/ Kungörelse 2016/2 2016-06-09 Ändringar av stadgar SSF-mötet har beslutat om ändringar i stadgarna reglerna 102, 113, 120, 153, 164 och 180 samt i Normalstadgar för Simdistriktsförbund (SDF), enligt bilaga.

Läs mer

Förbundsrapport. nr 3

Förbundsrapport. nr 3 Förbundsrapport nr 3 l 2011 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Hösten närmar sig med stormsteg och här på Simförbundet glädjer vi oss att vi fick tillfälle att träffa och utbyta tankar och ideér med så många ledare

Läs mer

Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla

Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla Verksamhetsplan 2016 Här vill vi vara 2020, det påståendet svarade vi i styrelsen på under en strategidag 2015. Nedan kommer vi att lista

Läs mer

för en bredare verksamhet

för en bredare verksamhet för en bredare verksamhet Poolkampen vad är det? Varför vattenpolo i föreningen? Att ha vattenpolo i verksamheten medför många positiva saker för föreningen: Vattenpolo, simidrottens lagbollsport, är kul!

Läs mer

Hej Konstsimsvänner! Informationsbrev från Konstsimutskottet (KU) Örebro,

Hej Konstsimsvänner! Informationsbrev från Konstsimutskottet (KU) Örebro, Informationsbrev från Konstsimutskottet (KU) Örebro, 2019-02-15 Hej Konstsimsvänner! Vi har nu lämnat konstsimsåret 2018 bakom oss och det finns anledning att både blicka tillbaka på det år som gått och

Läs mer

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 Innehåll Inledning... 3 Vision och Mission... 4 Värdegrunden UGG... 5 -Glädje... 7 -Gemenskap... 8 -Utveckling... 6 Strategiska områden... 9 -Simundervisning... 10 -Träning,

Läs mer

Strategisk plan 2014-2016 för Mellansvenska Simförbundet

Strategisk plan 2014-2016 för Mellansvenska Simförbundet Strategisk plan 2014-2016 för Mellansvenska Simförbundet MSSF är en del av Svenska Simförbundet SSF och vår inriktning framgår av Svenska Simförbundets stadgar. Vi ansluter oss till verksamhetsidén Simidrotten

Läs mer

Avslutningsvis i dokumentet finns verksamhetsplanen för 2016 inklusive budget. Där efter preliminära mål för 2017 och en preliminär budget.

Avslutningsvis i dokumentet finns verksamhetsplanen för 2016 inklusive budget. Där efter preliminära mål för 2017 och en preliminär budget. Introduktion Detta dokument syftar till att ge en samlad bild av vad Täby Sim vill och gör. Beskrivningen tar sin utgångpunkt i ett utdrag ur stadgarna som beskriver föreningens ändamål, där efter specificeras

Läs mer