Verksamheten i KärnSam utvecklas och genomförs i nära samarbete / tillsammans med Vuxenskolans Leader finansierade projekt Kärnhuset.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamheten i KärnSam utvecklas och genomförs i nära samarbete / tillsammans med Vuxenskolans Leader finansierade projekt Kärnhuset."

Transkript

1 Delrapport 1 för projekt KärnSam, Ragunda Juni 2013 Bakgrund Innehåll i projektet Projektet ska skapa bättre förutsättningar för de aktuella målgrupperna, arbetslösa, sjukskrivna samt nyanlända. Att minska ett upplevt utanförskap och bidra till människors växande genom kursutbud, stödjande aktiviteter i form av samtalsgrupper och anpassad samhällsinformation. Dessa aktiviteter kommer att erbjudas: utbildningsinsatser, rehabiliteringsmöjligheter, vägvisning för hjälp inom vården, deltagande i kommunens kulturutbud etc. erbjuds individer på frivillig basis ett växande och för rehabilitering till övriga planerade individuella insatser. Verksamheten i KärnSam utvecklas och genomförs i nära samarbete / tillsammans med Vuxenskolans Leader finansierade projekt Kärnhuset. Samverkansfaktorer Projektparterna kommer att kunna ge djupare kunskaper av respektive kunskaps- samt kompetensområde. Samverkan och kunskapsutbytet mellan medlemsorganisationerna blir även den större, främst genom samarbete i styrgruppen. Detta ger även ökad kvalitet för informationsutbyte till de grupper projektet riktar sig till. Utveckla och organisera samverkan med Vuxenskolan och projektet KärnSam. Ökad kontakt med företag i bygden. Övergripande mål för projekt KärnSam Projektet ska föra nyanlända, sjukskrivna och arbetslösa närmre ett arbete och effektivisera samhällets service och resurser för en enskilde individen. Delmål för projekt KärnSam *Att genom KärnSam skapa förutsättningar för för rehabilitering mot arbete. *Att i KärnSam arbeta hälsofrämjande. *Att erbjuda stöd individuellt och i grupp. *Att erbjuda en utökad samhällsinformation utöver ordinarie verksamhet med speciellt fokus på nyanlända *Ragunda kommuns organisation ska ha 1,5% mindre långtidssjukskrivna vid projektets slut *Vinna synergieffekter genom samverkan för att gynna individen *Under projekttiden beräknas 120 individer under längre eller kortare tid vara inskrivna i Kärnsams verksamhet, av dessa beräknas 30 vara nyanlända. Utöver dessa förväntas personer såväl inom som utanför målgruppen ta del av Kärnsams verksamhet som just en mötesplats.

2 Parterna ingående i projekt KärnSam FK Representeras av Annica Eklund AF Representeras av Mats Nordenström JLL Var länge vakant men representeras nu av Marie-Louise Oscarsson Kommunen Elisabeth Johnson, Integration, Ingrid Larsson IFO, Gunnel Nordengren SV Annicka Kanto Styrgruppsmöten under perioden har genomförts: 18/2, 18/3, 20/5 samt 18/6. Deltagare i projekt KärnSam inskrivna- SUS Vid skrivningen av denna rapport finns 10 deltagare registrerade i SUS. Av dessa deltagare är 6 kvinnor och 4 män. Det är 5 deltagare är svenskfödda och 5 deltagare utlandsfödda. Noterbart är att en deltagare efter en tid av deltagande i projektet erbjudits 25% jobb av SV som cirkelledare först och främst i sommar. Förutom dessa 10 deltagare har verksamheten i KärnSam-Kärnhuset glädjande besökts av av daglediga och andra som på olika sätt fått information om de aktiviteter som genomförts. Reaktionerna har varit mycket positiva och människor återkommer. Projekt KärnSam- verksamhet sedan starten December 2012-Juni Inledande information om förväntningar på projektet samt på mig som projektledare från Gunilla Kaev och Åke Rönnberg på Samordningsförbundet. Under december sattes fokus på att synliggöra projektet genom att boka in träffar med i första hand representanter för parterna men också andra i Ragunda kommun som på olika sätt har anknytning till projektet. Vid dessa möten tydliggör jag vikten av att samverka för att få en bra och långvarig verksamhet där det uppnås en kontinuitet som kan vara ett fundament för framtiden. Dessa möten är också ett sätt att få en bild av det sociala arbetet i kommunen samt vilka förväntningar som inledningsvis finns på projektet. Inflytt i kontor i Företagens Hus centralt beläget mitt i Hammarstrand samt iordningställande av detta. Samuel börjar sin anställning på 50%. Även han flyttar in i ett kontor i Företagens hus.

3 Täta träffar med Studieförbundet vuxenskolan som bedriver Leader-3SAM projektet Kärnhuset som KärnSam kommer att ha ett nära samarbetet med under hela projekttiden. Planering inför verksamhetens aktiviteter som till största delen kommer att genomföras i Kullsta gamla skola en bit ifrån centrum av Hammarstrand. Vi kommer snabbt fram till att det inte finns någon ände på idéer och önskemål om aktiviteter. Det visar sig att det redan inledningsvis finns ett helt smörgåsbord fullt. Alla inblandade är överens om att det blir en utmaning att nå ut med information till boende i Ragunda kommun. Dels målgrupperna men även andra daglediga som är varmt välkomna att delta i de aktiviteter som anordnas. Diskussioner kring marknadsföring resulterade i att flygblad med info ska skickas ut till parterna med önskemål om att de sprider dessa på bästa sätt. Annonser i Ragundabladet, information på Kommunens allmänna hemsida, även under aktuella projekt. Inför Kärnsams uppstartsträff tar jag kontakt med ÖP och LT som visar intresse men i dagsläget inte kunde lova att komma just då. Jag fortsätter i alla möjliga sammanhang att synliggöra och informera om projektet och dess verksamhet tillsammans med SV:s Kärnhuset. Inbjudan till Uppstartsträff i februari skickas ut till alla parter samt alla andra tänkbara intressenter. Efter möte med AF får jag en lista över personer som anvisas till projektet, Mats Nordenström skickar ut en kallelse för en första allmän information om deltagande i KärnSam till den 24/1 klockan 13. Fem av sex kallade personer kom till den allmänna informationsträffen, visade intresse och ställde frågor. Bokade sen in varje person till en individuell träff för att mer i detalj diskutera deltagande i projektet. Tar fram informationsfolder om KärnSam som tillsammans med programblad vecka för vecka över aktiviteter i Kärnhuset som delas ut i olika sammanhang. Allmänna diskussioner om framtida konkreta aktiviteter som inte dör då projektet tar slut, tex finns tankar om Återbruk som sysselsättning en verksamhet som sakta kan utökas för fler arbetstillfällen i kommunen. Beslut om uppdelning gällande ansvarsbiten för målgrupperna enligt följande: Samuel Svensson tar ett större ansvar för gruppen nyanlända. Jag lägger mer fokus på de sjukskrivna och arbetslösa. Nära samverkan i arbetet med de olika målgrupperna. Det sammantagna arbetet med målgrupperna sker naturligtvis i nära samarbete oss emellan där vi kontinuerligt uppdaterar varandra om vad som pågår. Enskilda träffar med deltagare för inskrivning i SUS och detaljerad information kring och om KärnSam och Kärnhuset. En första avstämning med Gunilla Kaev, Samordningsförbundet gällande vad som gjorts och vad som planeras. Samtal kring SUS.

4 Fortsatta träffar i arbetsgruppen för Kärnhuset som består av deltagare från Sv, vi i KärnSam, Kommunens boendestödjare samt personal i Kullsta ekonomiska förening. 7 februari Uppstartsträff för KärnSam. Många hade bjudits in och många kom men långt ifrån alla. Jag, Samuel samt Samordningsförbundet informerade om bakgrund, syfte och mål med projektet. Det fanns möjligheter att ställa frågor. Ett första styrgrupps möte bokades in till den 18 februari i Företagens hus i Hammarstrand. Roger fotograferade hela evenemanget som avslutades med att Integrationsservice bjöd alla på kaffe och smörgåstårta. Tyvärr dök aldrig ÖP eller LT upp men de lovade att återkomma vid ett annat tillfälle. Aktiviteter och verksamhet drar igång på allvar på Kullsta skola. Deltagare är inskrivna i SUS kommer nu kontinuerligt till verksamheten. Vid två tillfällen under veckoslut i februari deltog jag tillsammans med representant från SV i en cirkelledar- utbildning kring materialet Din Makt samt Min egen berättelse som ABF anordnade och som handlar om att ta liv och arbete i händer. Att säga nej när man menar nej, en hjälp att bygga upp självkänsla och självförtroende. Tanken med deltagandet är att under våren starta cirklar tillsammans med SV bland deltagare i KärnSam/Kärnhuset. 18 februari kom lokalreporter från LT på besök, intervjuade mig samt några av de 6 deltagare som var på plats på Kullsta denna förmiddag. Denna träff resulterade i ett bra helsidesreportage i LT. Fortsatt planering framåt tillsammans med SV samt Integrationservice resulterar i *Simskola planeras för nyanlända ungdomar (Helt plötsligt funnit utbildad simlärare bland deltagare i KärnSam) *Lokal för naturlig mötesplats även i Bispgården som invigdes 30/5 *Vardagssvenska kring olika ämnen *Återbruk med studiebesök i Krokom *Cirkel i Hälsa och Din makt samt cirklar kring andra teman. 28 februari Studiebesök tillsammans med SV samt en representant från Ragunda kommuns återvinning hos projekt Solaris i Krokom som just nu bedriver ett socialt företag på försök under vingarna av projekt Solaris kring återbruk med allt vad detta innebär av uppsamlande, renovering mm för att sen sälja i egen butik i Krokom. Vi fick ett fantastiskt fint bemötande av positiva och engagerade deltagare. De som berättade om bakgrunden till återbruket och hur man byggt upp verksamheten till det den är idag. Krokoms kommun har en bra inställning till verksamheten och detta underlättar säger projektledaren. Bra relationer till IFO som anvisar nya deltagare i samråd med projektledaren. Mycket intressant och med många nya idéer återvände vi sen hem till Ragunda igen.

5 Under vårvintern fortsatte Samuel, jag och SV att tillsammans föra ut information om projektet. Det är svårt att få folk att komma, och vi har insett under den här tiden att vi inte kan fortsätta att vänta på att idéer ska komma från målgrupperna själva. Vi får köra på känsla när vi planerar aktiviteterna framåt. Vi var på SFI både i Hammarstrand och i Bispgården och informerade de nyanlända och de som varit här lite längre om projektets aktiviteter. I början av Mars var Companion här från Östersund och informerade om Egen anställning och Socialt företagande. KärnSam, Integration samt SV deltog i denna information. Dialog med ABF som ju jobbar med projekt Solaris angående utbildning via Companion för socialt företagande och Egen anställning. Inventering av eventuella deltagare till en sådan utbildning bland inskrivna deltagare i KärnSam eller andra intresserade som vi kommit i kontakt med visade sig inte ge något men vi tar nya tag i höst angående en eventuellt utbildningsinsats med eller utan ABF. Vi får hela tiden kontinuerligt signaler från deltagare om problem i kontakterna med IFO. Möte kring planerna på att anordna en Målkulturell fest i Hammarstrand En grupp bestående av Kärnsam, Integration, SV bildas för att jobba vidare med planeringen. Bokar i samverkan med SV in föreläsningar med Hjärnkoll som arbetar med att informera om psykisk hälsa utifrån egna erfarenheter, samt Attention som berättar om erfarenheter av ADHD samt Autism. Föreläsningarna kommer att genomföras under april och maj. Nya deltagare till projektet kommer via AF. Nytt möte kring planering av den Mångkulturella festen En del av vår värld är arbetsnamnet nu. I mitten av Mars anordnade Samordningsförbundet en projektdag för de projekt som drivs i deras regi. Både Samuel och jag deltog i den intressanta dagen med många nyttiga tips och ideer för processen i Kärnsam. Mycket bra att få träffa representanter för flera projekt som bedrivs runt om i länet. Under hela våren deltagande vid kartläggnings- samt avstämningsträffar med FK hos AF. Möten med FK, AF och presumtiv deltagare för inskrivning i projektet, vad det innehåller och vad det innebär att vara deltagare. Kontinuerliga träffar för att stämma av arbetet med de olika målgrupperna, diskutera strategier och aktiviteter. Ibland bara Samuel och jag men även i nära samverkan med personalen som jobbar med Integration samt representanter från SV. Allt fler personer önskar personliga stödsamtal. Deltagit i heldag om Migration och hälsa i Östersund 18/4, både jag och Samuel.

6 Genomförande av föreläsningen av Hjärnkoll 23/4. Tyvärr var det inte så många som dök upp för att lyssna för det var en mycket intressant föreläsning som gavs på dagtid och kvällstid denna dag. Planering med SV för sommarens verksamhet och bemanning utifrån alla semestrar. Vi enas om att verksamheten på Kullsta gamla skola ska rulla på som vanligt, med undantag för perioden 15/7-29/7 då det är helstängt. Föreläsning med Attention den 7 maj. Tyvärr kom det inte många åhörare till denna föreläsning som var väldigt intressant och som gavs både på dagen och kvällen detta datum. Fortsatt planering för den Mångkulturella festen som nu ska gå av stapeln 26/10. Verksamheten rullar på och aktiviteterna på Kullsta fortsätter som tidigare med bra närvaro av deltagare. Deltog i Resursteam möte på Hälsocentralen i Hammarstrand där fokus sattes på en fortsatt samverkan mellan Primärvården, Ragunda Kommun IFO samt Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen avseende rehabgarantin. Jag som projektledare för Kärnsam var inbjuden för att berätta om projektet och de svårigheter människor upplever av att de hamnat mellan stolarna i kontakterna med Kommunen, FK, AF eller JLL. Fler och fler besökare på Kullsta gamla skola, både blivande deltagare i projekt KärnSam men även andra daglediga Ragunda bor som blivit nyfikna på verksamheten. Sammanfattning av uppnådda delmål och mål framtill mitten av Juni 2013? Uppfyllelse av det övergripande målet? Projektet arbetar genom olika aktiviteter hela tiden med att nå målgrupperna på olika sätt. Detta för att bryta isolering, entusiasmera till sociala kontakter samt engagemang och initiativ mot sysselsättning i form av arbete, studier eller annan sysselsättning. Hinder på vägen: Att det är väldigt svårt att nå ut till varje enskild som behöver tillgång till informationen samt deltagande i aktiviteterna. Att en kraftfullare samverkan mellan parterna skulle behövts redan initialt för att tillsammans marknadsföra projektet och den verksamhet som bedrivs. Vilka resurser som finns hos de olika parterna som en hjälp för den enskilde. Uppfyllelse av delmålen? KärnSam tillsammans med SV och Kärnhuset arbetar hela tiden seriöst med att grunden för verksamheten handlar om en förrehabilitering och att allt som genomförs ska kunna betecknas som hälsofrämjande.

7 Projektet erbjuder sedan starten stöd individuellt och i grupp, genom träffar på mitt och Samuels kontor i Företagens hus samt i verksamheten som bedrivs på Kullsta gamla skola.. Ständig information till samtliga deltagare och intensifierat till gruppen nyanlända i samarbete med kommunens Integrationsservice. Delmålet Vinna synergieffekter genom samverkan för att gynna individen är ett delmål vi ständigt kämpar med i vår önskan om en bättre samverkan för att människor inte ska ramla mellan stolarna. Vi vill att Kärnsam ska lämna ett avtryck som ger en grund för det fortsatta arbetet med sjukskrivna, nyanlända och arbetslösa för att skapa egen försörjning framåt. Antalet deltagare beräknas att under två år vara totalt 120 personer, detta mål kan sättas men erfarenheter säger att när man arbetar med människor så kan man aldrig veta på förhand, det är en process som innehåller så mycket mer än fysiskt deltagande. Aktiviteter som genomförts Kärnhuset måndag torsdag varje vecka under vintern och våren. Datorkunskap, Praktisk svenska, Hantverk av olika slag, Trädgård, Cirkelverksamhet i form av Din makt, samt en hälsocirkel och psykisk och fysisk hälsa. Föreläsningar med föreningen Hjärnkoll utifrån egna erfarenheter av psykisk ohälsa, samt föreningen Attention egna erfarenheter av ADHD samt Autism. Simskola för utlandsfödda kvinnor Aktiviteter som planeras Fortsatta aktiviteter på Kärnhuset måndag-torsdag under sommaren och hösten enligt ovan, programmet kommer även att utökas. Fortsatt cirkelverksamhet enligt ovan men med ytterligare teman såsom Kontakter med media samt Din egen berättelse. Matlagningskurs för utlandsfödda som vill lära sig laga husmanskost. Mångkulturell fest En del av vår värld den 26oktober i Anders Olofskolan i Hammarstrand Riskanalys som gjorts under våren En riskanalys gjordes under våren utifrån verksamheten i projektet: Risk Sannolikhet Konsekvens Riskvärdering Riskåtgärd Att inte nå ut Söka nya vägar till info Parternas engagemang stor betydelse.

8 Få deltagare i projektet Fler parter som anvisar deltagare. Få besökare vid aktiviteter Lyhördhet för ideer Vad vill man ha? Ekonomi medel annat än SV Vad möjligt göra utan pengar? Hitta annan finansiering? Marknadsföring LT gjorde under våren ett bra och innehållsrikt reportage om verksamheten i Kärnsam och Kärnhuset. Annonsering på kommunens hemsida, samt under nyheter på kommunens hemsida. Annonsering i Ragundabladet Informationsblad har skickats ut till parterna för att dessa ska göra reklam i väntrum och på anslagstavlor för projektet och dess aktiviteter. Lokalisering Hammarstrand Redan tidigt flaggade vi i Kärnsam för att Kärnhuset ligger för långt ifrån centrum och att detta skulle vara ett hinder för att få deltagare. Man råkar liksom inte slinka in för att se vad som är på gång som man skulle kunna om lokalen låg i centrala Hammarstrand. Undertecknad projektledare lyckades övertala kommunen att få ett kontor centralt och sitter nu tillsammans med Samuel Svensson i varsitt kontor i Företagens hus vid Centralgatan i Hammarstrand Bispgården Lokal för daglig verksamhet kommer att invigas den 30 maj centralt i Bispgården. I denna lokal inryms Integrationsservice som inledande har öppet en eftermiddag i veckan, samt Familjecentral dit föräldrar med barn är välkomna. Tanken är att även annan verksamhet för Kärnsams målgrupper ska inrymmas här. Modellen En modell och ett flödesschema har tagits fram för projektets process. Hammarstrand Vid tangenterna Annika Wahlfors-Bodén Projektledare för KärnSam

9

Nätverksintegration i Härjedalen. NiH. Ett projekt i Härjedalens Kommun i samarbete med Arbetsförmedlingen och Samordningsförbundet

Nätverksintegration i Härjedalen. NiH. Ett projekt i Härjedalens Kommun i samarbete med Arbetsförmedlingen och Samordningsförbundet Delrapport december 2014 Nätverksintegration i Härjedalen NiH Ett projekt i Härjedalens Kommun i samarbete med Arbetsförmedlingen och Samordningsförbundet Jämtlands Län Ingemar Züchner 2015-01-07 1 Bakgrund

Läs mer

Leva Livet. Lägesrapport Projekt Leva Livet jan-juni 2013. Projektets förutsättningar för deltagaren Beskrivning av målgrupp:

Leva Livet. Lägesrapport Projekt Leva Livet jan-juni 2013. Projektets förutsättningar för deltagaren Beskrivning av målgrupp: Leva Livet Lägesrapport Projekt Leva Livet jan-juni 2013 Projektets förutsättningar för deltagaren Beskrivning av målgrupp: Målgruppen kännetecknas av att ungdomarna är aktuella på minst en samverkansmyndighet.

Läs mer

NYHETSBREV FÖR VÄGEN VIDARE

NYHETSBREV FÖR VÄGEN VIDARE Nr.1 / 2018 Två Spår i Vägen Vidare Spår 1, deltagare som är långt ifrån arbetsmarknaden, utrikes födda och behov av svenskundervisning Spår 2, deltagare som är långt ifrån arbetsmarknaden, födda i Sverige

Läs mer

Att stärka arbetet inom och lärandet mellan arbetsmarknadsenheter. - Att utveckla och vårda arbetslivskontakter 100415 Kristianstad

Att stärka arbetet inom och lärandet mellan arbetsmarknadsenheter. - Att utveckla och vårda arbetslivskontakter 100415 Kristianstad Att stärka arbetet inom och lärandet mellan arbetsmarknadsenheter - Att utveckla och vårda arbetslivskontakter 100415 Kristianstad Syfte: att dela erfarenheter kring och skapa bättre förutsättningar för

Läs mer

Slutrapport Servicetjänster i vården. Alf Eliasson Projektledare

Slutrapport Servicetjänster i vården. Alf Eliasson Projektledare Slutrapport 2018-02-20 Servicetjänster i vården Projekt vid Krokoms kommuns arbetsmarknadsenhet för utvecklande av samverkansmetod tillsammans med Arbetsförmedlingen, Integration, Socialtjänsten och tre

Läs mer

Kommunikationsplan för Projekt Level Up för ungdomar, med ungdomar!

Kommunikationsplan för Projekt Level Up för ungdomar, med ungdomar! Kommunikationsplan för Projekt Level Up för ungdomar, med ungdomar! Samordningsförbundet, Västra Skaraborg 1. Sammanfattning Level Up är ett treårigt projekt som drivs av Samordningsförbundet Västra Skaraborg

Läs mer

1. Väsentliga förändringar sedan föregående rapport

1. Väsentliga förändringar sedan föregående rapport Sid 1 (6) Statusrapport till styrgrupp Projektets namn: MedUrs Rapportperiod: augusti - november Rapporten har skrivits av: Therese Lundgren 1. Väsentliga förändringar sedan föregående rapport Beskriv

Läs mer

Kvinnocoacher för arbetsåtergång i KAK -projekt i samverkan

Kvinnocoacher för arbetsåtergång i KAK -projekt i samverkan Kvinnocoacher för arbetsåtergång i KAK -projekt i samverkan Uppföljning 2012 Bakgrund Kvinnocoacher för arbetsåtergång i KAK, ett samverkansprojekt mellan Landstinget Västmanland, Försäkringskassan och

Läs mer

Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm tillsammans med Afasiföreningen i Stockholms län

Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm tillsammans med Afasiföreningen i Stockholms län Cirkeln öppnar vägar För personer med afasi Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm tillsammans med Afasiföreningen i Stockholms län Innehåll Vad är afasi? sid 3 Orsak sid 3 Rehabilitering sid 3 Att mötas

Läs mer

Mottganingsteamets uppdrag

Mottganingsteamets uppdrag Överenskommelse mellan kommunerna i Sydnärke, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Örebro läns landsting om inrättandet av mottagningsteam en modell för flerpartssamverkan Inledning Denna överenskommelse

Läs mer

Hamsam 2.0 Hammarstrand

Hamsam 2.0 Hammarstrand Delrapport Hamsam 2.0 Hammarstrand Författad av Margareta Nordling 2019-02-07 Innhåll 1 Projektets organisation... 3 2 Bakgrund... 3 3 Huvudmål för projektet... 4 4 Övergripande mål för projektet... 4

Läs mer

FÖRSTEGET. Delrapport

FÖRSTEGET. Delrapport FÖRSTEGET Delrapport 2016-01-01 2016-06-30 Rapportförfattare: Sara Svensson 2016-06-20 Lägesrapport Projektet Försteget har nu verkat aktivt i 10 månader mot målgruppen unga vuxna som har ett omfattande

Läs mer

Upplev Kilsbergskanten

Upplev Kilsbergskanten Upplev Kilsbergskanten Varför arrangerar vi Upplev Kilsbergskanten? Stärka känslan och stoltheten för Kilsbergskanten Öka gemenskapen och samarbeten mellan oss i Kilsbergskanten Manifestera det pågående

Läs mer

Samverka för förbättrade möjligheter för nyanlända med ohälsa och/eller funktionsnedsättning att komma ut i arbete eller studier

Samverka för förbättrade möjligheter för nyanlända med ohälsa och/eller funktionsnedsättning att komma ut i arbete eller studier Samverka för förbättrade möjligheter för nyanlända med ohälsa och/eller funktionsnedsättning att komma ut i arbete eller studier Ett samarbete mellan Sveriges Kommuner och Landsting Försäkringskassan Arbetsförmedlingen

Läs mer

Samarbete och utveckling

Samarbete och utveckling Samarbete och utveckling Sex kommuner; Norrköping, Uppsala, Eskilstuna, Västerås, Örebro och Karlstad samt Arbetsförmedlingen. Finansieras av de sex samverkande kommunerna och Arbetsförmedlingen samt europeiska

Läs mer

Våga se framåt, där har du framtiden!

Våga se framåt, där har du framtiden! Våga se framåt, där har du framtiden! Det finansiella Samordningsförbundet Västerås Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Landstinget Västmanland samt Västerås stad har den 1 maj 2010 gemensamt bildat

Läs mer

Ansökan om medel från Samordningsförbundet Skåne Nordost

Ansökan om medel från Samordningsförbundet Skåne Nordost Ansökan om medel från Samordningsförbundet Skåne Nordost Bakgrund Ovanstående Samordningsförbund bildades den 1 januari 2011, bildandet gjordes genom en ombildning av Samordningsförbundet i Kristianstads

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

Redovisning NET-rehab 1/12-2007 30/11-2010

Redovisning NET-rehab 1/12-2007 30/11-2010 Redovisning NET-rehab 1/12-2007 30/11-2010 Samverkan och ledning Nätverksträffar Under hela projekttiden har nätverksträffar skett med andra projekt i länet. Samverkanskonferens för hela länet har en gång/år

Läs mer

Verksamhetsberättelse Social Rehab 2011

Verksamhetsberättelse Social Rehab 2011 Verksamhetsberättelse Social Rehab 2011 Fastställd av socialnämnden 2012-03-21, 58 SOCIAL REHAB VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011 Personal Personalen på Social Rehab består av 2,0 tjänst arbetsterapeut. Arbetsuppgifter

Läs mer

Projekt SIA. Stegen in i arbetsmarknaden

Projekt SIA. Stegen in i arbetsmarknaden Projekt SIA Stegen in i arbetsmarknaden 1 FöreningenFuruboda HSOSkåne 1Bakgrund Detfinnsidagca22000människormedfunktionsnedsättningsomärunder30årochsom haraktivitetsersättning(detsomtidigarehetteförtidspension)isverige.knappttretusenur

Läs mer

Skellefteå. Samordning av insatser utifrån ett individperspektiv

Skellefteå. Samordning av insatser utifrån ett individperspektiv Skellefteå Samordning av insatser utifrån ett individperspektiv Samlokalisering av fyra myndigheter Skellefteå kommun Arbetsförmedlingen Försäkringskassan Västerbottenslänslandsting Professioner/kompetenser

Läs mer

Delrapport NIB- Nätverkande integration i Berg

Delrapport NIB- Nätverkande integration i Berg Delrapport NIB- Nätverkande integration i Berg Helene Kristoffersson 2012-11-29 Bakgrund och mål: Bakgrunden till detta projekt är att det fanns ett behov av att öka anställningsbarheten och kunskapen

Läs mer

FINSAM och Utvägen. Information den 30 maj Karina Andersson Monica Malmqvist. Social sektor Individ- och familjeomsorgen

FINSAM och Utvägen. Information den 30 maj Karina Andersson Monica Malmqvist. Social sektor Individ- och familjeomsorgen FINSAM och Utvägen Information den 30 maj 2012 Karina Andersson Monica Malmqvist vill arbetar för att skapa ett samhälle där alla har möjlighet till en meningsfull vardag med arbete och gemenskap, trots

Läs mer

Ansökan om medel från sociala investeringsreserven (SIR) Projektförslag mot arbete för försörjningsstödstagare i Falköping 2014 2016 Fal-Jobb

Ansökan om medel från sociala investeringsreserven (SIR) Projektförslag mot arbete för försörjningsstödstagare i Falköping 2014 2016 Fal-Jobb 2013-11-26 1 (5) Kompetens- och arbetslivsnämnden Ansökan om medel från sociala investeringsreserven (SIR) Projektförslag mot arbete för försörjningsstödstagare i Falköping 2014 2016 Fal-Jobb 1. Bakgrund

Läs mer

FIA, Fler i Arbete ett EU-projekt i Skåne Nordost Skåne Nordost

FIA, Fler i Arbete ett EU-projekt i Skåne Nordost Skåne Nordost FIA, Fler i Arbete ett EU-projekt i Skåne Nordost Skåne Nordost Tillsammans är vi starka Med fokus på samarbete Vi verkar i ett sammanhang som är större än den enskilda kommunen. I Skåne Nordost identifierar

Läs mer

Deltagare i samverkan

Deltagare i samverkan SAMORDNINGSFÖRBUNDET VÄNERSBORG/MELLERUD Deltagare i samverkan uppföljning med stöd av Excel 27 Förord I detta dokument sammanställs statistik kring deltagare i samverkan. Dokumentet är en bilaga till

Läs mer

Slututvärdering EXSISTRE. juni 2014

Slututvärdering EXSISTRE. juni 2014 Slututvärdering EXSISTRE juni 2014 Vilka är målgruppen? Deltagares perspektiv Samordningsförbundens arbete med mänskliga rättigheter-hur då? Vilka är målgruppen? Unga vuxna Hälften har avslutat utbildning/

Läs mer

Revidering av Lokal överenskommelse mellan Hofors kommun och Arbetsförmedlingen om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten

Revidering av Lokal överenskommelse mellan Hofors kommun och Arbetsförmedlingen om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten 2016-12-21 Revidering av Lokal överenskommelse mellan Hofors kommun och Arbetsförmedlingen om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten Vi vill med denna revidering beskriva hur arbetet med DUA har

Läs mer

Ökat socialt innehåll i vardagen

Ökat socialt innehåll i vardagen -3-111 -3-3 Tjänsteskrivelse Socialförvaltningen, vård och omsorg Ökat socialt innehåll i vardagen - Utvärdering av hur personal som deltagit i utvecklingsarbete om ökat socialt innehåll i vardagen uppfattar

Läs mer

Ansökan om medel från Samordningsförbundet Lycksele

Ansökan om medel från Samordningsförbundet Lycksele Ansökan om medel från Samordningsförbundet Lycksele Ankomstdatum (fylls i av förbundet) Uppgifter om sökande organisation Försäkringskassan Firmatecknare/Chef Roger Johansson Utdelningsadress Box 510 Kontaktperson

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015. Internationella Kvinnoföreningen Lokalt ResursCentrum för kvinnor i Öresundsregionen

VERKSAMHETSPLAN 2015. Internationella Kvinnoföreningen Lokalt ResursCentrum för kvinnor i Öresundsregionen VERKSAMHETSPLAN 2015 Internationella Kvinnoföreningen Lokalt ResursCentrum för kvinnor i Öresundsregionen Inledning Internationella Kvinnoföreningen i Malmö, IKF i Malmö, är en väl etablerad ideell förening

Läs mer

Resaprojektet. Ett led i regeringens psykiatrisatsning. Rehabilitering, sysselsättning och arbete för personer med psykisk funktionsnedsättning

Resaprojektet. Ett led i regeringens psykiatrisatsning. Rehabilitering, sysselsättning och arbete för personer med psykisk funktionsnedsättning Resaprojektet Ett led i regeringens psykiatrisatsning Rehabilitering, sysselsättning och arbete för personer med psykisk funktionsnedsättning Uppdraget Arbetsförmedlingen i samverkan med Försäkringskassan

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Medlemsblad Sommar 2017

Medlemsblad Sommar 2017 Medlemsblad Sommar 2017 Kära medlem, Snart är det dags för vårterminens avslut med vår återkommande Sommarfest lördag den 10e juni. Vi vill tacka alla er för ert stöd och engagemang, det är mycket givande

Läs mer

Projekt SAMS SAMverkan i Södra Vätterbygden

Projekt SAMS SAMverkan i Södra Vätterbygden Projekt SAMS SAMverkan i Södra Vätterbygden Huvuduppdrag Att förstärka samverkan mellan förbundets sju parter (FK, AF, RJL och kommunerna Habo, Jönköping, Mullsjö och Vaggeryd) kring individer i yrkesverksam

Läs mer

Vi var alla väldigt positiva till detta initiativ och ett mycket kreativt möte följde.

Vi var alla väldigt positiva till detta initiativ och ett mycket kreativt möte följde. SENIORVECKAN V 36 Vi har nu genomfört seniorveckan här i Håbo Kommun vilket även gjorts i många andra både kommuner och länder. Orsaken är att det är Europeiska pensionärsåret 2012. Det var kommunen som

Läs mer

Praktikkartläggning. Så här gör vi det bättre för individer och arbetsgivare i samband med praktik eller subventionerad anställning

Praktikkartläggning. Så här gör vi det bättre för individer och arbetsgivare i samband med praktik eller subventionerad anställning Praktikkartläggning Så här gör vi det bättre för individer och arbetsgivare i samband med praktik eller subventionerad anställning Projektperiod: 1 februari 2017 30 september 2018 Projektägare: Uppsala

Läs mer

Diversa kompetensutveckling för lika möjligheter

Diversa kompetensutveckling för lika möjligheter Utvärdering - sammanställning Språk, flerspråkighet och språkinlärning, Kjell Kampe 26 mars 2012 1. Vilka förväntningar hade du på den här dagen? - Jag förväntade mig nya kunskaper kring språk och språkinlärning

Läs mer

2015-03-24 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2014

2015-03-24 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2014 2015-03-24 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2014 Antal medlemmar vid årets slut: Vid årets slut hade Attention Sollentuna 353 medlemmar varav 11 st. Var stödmedlemmar. Antal tillkomna medlemmar under året:

Läs mer

Utvärdering Inspirationsdag 2012-02-23

Utvärdering Inspirationsdag 2012-02-23 Utvärdering Inspirationsdag 2012-02-23 Utvärdering inspirationsdag 2012-02-23 "Jag tycker dagen som helhet har varit" antal svar 70 60 50 40 30 20 10 0 1 mycket dålig 2 3 4 5 mycket bra Utvärdering Inspirationsdag

Läs mer

Projektplan Porten. Bakgrund. Målgrupp. Syfte

Projektplan Porten. Bakgrund. Målgrupp. Syfte Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2013-04-16 1(5) Projektplan Porten Bakgrund Bland de unga finns idag en stor grupp som är arbetslösa. Bland dem finns en eftersatt grupp ungdomar som har en

Läs mer

Samordning för arbetsåtergång Kartläggning och Screeningprogram samt individuell anpassning av åtgärder för arbetsåtergång

Samordning för arbetsåtergång Kartläggning och Screeningprogram samt individuell anpassning av åtgärder för arbetsåtergång PROJEKTANSÖKAN Datum: Rev. 2011-08-11 dnr: 2011/11-SFV Projektbenämning Projektledare Projektägare Samordning för arbetsåtergång Kartläggning och Screeningprogram samt individuell anpassning av åtgärder

Läs mer

Mötesplatser för anhöriga Program hösten 2015

Mötesplatser för anhöriga Program hösten 2015 NÄTVERK FÖR ANHÖRIGA Mötesplatser för anhöriga Program hösten 2015 taby.se/anhorigstod NÄTVERK HÖSTEN FÖR ANHÖRIGA 2015 Mötesplatser för anhöriga Täby kommun ordnar mötesplatser där du som anhörig får

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: FEM STEG FÖR EN TILLGÄNGLIG VERKSAMHET STEG1 VEM NÅS? STEG 2 VEM TESTAR? STEG 3 VEM GÖR? STEG 4 VEM PÅVERKAR?

Läs mer

Slutrapport projekt Våga klicka Våga surfa

Slutrapport projekt Våga klicka Våga surfa Slutrapport projekt Våga klicka Våga surfa Sökande: ABF Borlänge Nedansiljan - kommun Rättvik, Studieförbundet Vuxenskolan Rättvik, Kulturenheten Rättviks kommun. Uppdragstagare: ABF Borlänge Nedansiljan,

Läs mer

Finsam Karlskoga/Degerfors Verksamhetsplan & budget 2007-2009

Finsam Karlskoga/Degerfors Verksamhetsplan & budget 2007-2009 Finsam Karlskoga/Degerfors Verksamhetsplan & budget 2007-2009 1 Verksamhetsplan & budget Finsam Karlskoga/ Degerfors för Perioden 2007 2009 Övergripande mål Förbundets ändamål är att inom Degerfors och

Läs mer

Kort sammanfattning Verktyg hela vägen

Kort sammanfattning Verktyg hela vägen Kort sammanfattning Verktyg hela vägen 2017-2018 Under vårterminen 2017 pågick verksamhet på JGY, Wargentin och Fyrvalla, Östersund, samt på Fjällgymnasiet i Bergs kommun. Samtidigt påbörjades en fortsättning

Läs mer

SAM Samordning för arbetsåtergång. Slutrapport mars 2013 Kompetenscentrum för hälsa, KCH

SAM Samordning för arbetsåtergång. Slutrapport mars 2013 Kompetenscentrum för hälsa, KCH SAM Samordning för arbetsåtergång Slutrapport mars 2013 Kompetenscentrum för hälsa, KCH Projektets syfte Det övergripande syftet: genom samordning av insatser möjliggöra en effektiv arbetslivsinriktad

Läs mer

MedUrs Utvärdering & Följeforskning

MedUrs Utvärdering & Följeforskning MedUrs Utvärdering & Följeforskning Preliminära uppgifter Fort Chungong & Ove Svensson Högskolan i Halmstad Wigforssgruppen för välfärdsforskning Förväntningar verkar stämma överens med upplevt resultat

Läs mer

Lyckad utbildning ger fler sociala företag i Värmland

Lyckad utbildning ger fler sociala företag i Värmland Lyckad utbildning ger fler sociala företag i Värmland - Vår utbildning är riktad till socialt utsatta personer med målet att de ska starta egna sociala företag och få en ny chans på arbetsmarkanden. Resultaten

Läs mer

Utvärdering Biologdesignern grupp 19

Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Biologdesignern har: svara med svar 1-5 1=dåligt, 5=jättebra Poäng Antal 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 51 15 2.

Läs mer

Projektmaterial. ITS4 U ( IT-SATSNING FOR YOU, IT-SATSNING FÖR DIG) ABF Gästrikebygden

Projektmaterial. ITS4 U ( IT-SATSNING FOR YOU, IT-SATSNING FÖR DIG) ABF Gästrikebygden Projektmaterial ITS4 U ( IT-SATSNING FOR YOU, IT-SATSNING FÖR DIG) ABF Gästrikebygden Folkbildningsnätets Pedagogiska resurser Folkbildningsrådet Box 730 101 34 Stockholm 08-412 48 00 www.resurs.folkbildning.net

Läs mer

Dörröppnare. - till arbetslivet - till studier - till sig själv - till en dörr in

Dörröppnare. - till arbetslivet - till studier - till sig själv - till en dörr in Dörröppnare - till arbetslivet - till studier - till sig själv - till en dörr in Syfte med W18-24 Att stärka och förbereda arbetslösa ungdomar för ett kommande inträde på arbetsmarknaden eller fortsatta

Läs mer

Utvärdering av Kursledarträffen Norrköping 24-25 september 2009

Utvärdering av Kursledarträffen Norrköping 24-25 september 2009 Utvärdering av Kursledarträffen Norrköping 24-25 september 2009 Hur tycker Du att föreläsningarna har varit under dagarna? Mycket värdefulla 21 Värdefulla 11 Mindre värdefulla 0 Värdelösa 0 Saknas ifyllt

Läs mer

FogelstadsAkademins Medborgarutbildning

FogelstadsAkademins Medborgarutbildning FogelstadsAkademins Medborgarutbildning Att investera i framtiden Eva Gustafsson, Sirpa Abben, Annika Juhlin, Tobias Mård och Ulla Achtman 2013 05 27 Jag var en stark kvinna i mitt hemland och när jag

Läs mer

Styrelsemöte den 28 april, Kvarnen, Kristianstad

Styrelsemöte den 28 april, Kvarnen, Kristianstad Processutvärdering av projekt UFFE Unga Funktionsnedsatta För Etablering Styrelsemöte den 28 april, Kvarnen, Kristianstad Ett gott resultat Bekräftelse på det goda resultatet: Personal och tjänstemän (LSS

Läs mer

Uppdragsavtal angående Inflytandeprojekt inom Föreningarnas Hus i Skellefteå

Uppdragsavtal angående Inflytandeprojekt inom Föreningarnas Hus i Skellefteå Samordningsförbundet Skellefteå 2008-06-11 Stellan Berglund Uppdragsavtal angående Inflytandeprojekt inom Föreningarnas Hus i Skellefteå 1 Parter Mellan Samordningsförbundet Skellefteå (nedan kallad uppdragsgivaren)

Läs mer

Delrapport 2 Hälsosam Ragunda februari 2014

Delrapport 2 Hälsosam Ragunda februari 2014 Delrapport 2 Hälsosam Ragunda februari 2014 Projektägare: Jämtlands Läns Landsting Parter : Ragunda kommun, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Jämtlands läns landsting Anställda: Lotten Albertsson,

Läs mer

Plats och tid 1 (4) Sommarhagen Arbetsförmedlingen Östersund kl Försäkringskassan Kommunerna Landstinget Arbetsförmedlingen

Plats och tid 1 (4) Sommarhagen Arbetsförmedlingen Östersund kl Försäkringskassan Kommunerna Landstinget Arbetsförmedlingen PROTOKOLL från styrelsemöte 2011-09-19 Plats och tid 1 (4) Sommarhagen Arbetsförmedlingen Östersund kl 09-12 Försäkringskassan Kommunerna Landstinget Arbetsförmedlingen Per Sundin Torsten Medalen, ord

Läs mer

Arbetslivsinriktad rehabilitering i samverkan

Arbetslivsinriktad rehabilitering i samverkan Arbetslivsinriktad rehabilitering i samverkan Att plötsligt förlora jobbet, gå igenom en skilsmässa eller drabbas av någon annan kris kan få vem som helst att helt tappa fotfästet. Hamnar man utanför arbetsmarknaden

Läs mer

Bakgrund. Fatme Ibrahim vid Yalla Trappans uteservering. Foto: Urszula Striner

Bakgrund. Fatme Ibrahim vid Yalla Trappans uteservering. Foto: Urszula Striner Bakgrund Det arbetsintegrerande sociala företaget och kvinnokooperativet Yalla Trappan på Rosengård i Malmö har sedan starten 2010 framgångsrikt verkat för att skapa arbetstillfällen för utrikes födda

Läs mer

Förstudien i Heby kommun sträcker sig från 1 oktober tom 31 dec 2014, finansiering 70% av Annci Åkerbloms lön.

Förstudien i Heby kommun sträcker sig från 1 oktober tom 31 dec 2014, finansiering 70% av Annci Åkerbloms lön. Redovisning förstudie Komhall Heby kommun Bakgrund till förstudien: I förstudiens kartläggning i att identifiera åtgärder/ insatser för att minska utanförskap från arbetsmarknad har komhall flera gånger

Läs mer

Vikmanshyttan. Villkorad finansiering gjorde det möjligt att driva lanthandeln vidare. 780 011 kr

Vikmanshyttan. Villkorad finansiering gjorde det möjligt att driva lanthandeln vidare. 780 011 kr Vikmanshyttan Villkorad finansiering gjorde det möjligt att driva lanthandeln vidare. Foto: Berit Zöllner Projektägare: Hedemora Näringsliv AB Projektledare: Inger Wilstrand Kommun: Hedemora Dnr: 84 Jnr:

Läs mer

Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet. In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV

Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet. In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV Genom föreningar erbjuds nyanlända flyktingar och invandrare möjlighet till delaktighet i samhällslivet. Vi vinner

Läs mer

2013-06-17. Plats och tid: måndagen den 17 juni 2013 kl 09:00-14:00 Livin, Järnvägsgatan 22, 703 62 Örebro

2013-06-17. Plats och tid: måndagen den 17 juni 2013 kl 09:00-14:00 Livin, Järnvägsgatan 22, 703 62 Örebro SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid: måndagen den 17 juni 2013 kl 09:00-14:00 Livin, Järnvägsgatan 22, 703 62 Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström Liisa Ejdenwik Charlotta

Läs mer

Myndighetsgemensam plattform i Skellefteå

Myndighetsgemensam plattform i Skellefteå Myndighetsgemensam plattform i Skellefteå Samlokalisering av handläggare från fyra myndigheter Skellefteå kommun Arbetsförmedlingen Försäkringskassan Västerbottens läns landsting Ledning/styrning består

Läs mer

Slutrapport för integrationsprojektet Vidare i Gnosjö

Slutrapport för integrationsprojektet Vidare i Gnosjö Slutrapport för integrationsprojektet Vidare i Gnosjö 2016-2018 Syftet med projektet var att nyanlända svenskar, genom aktiviteter och praktik, skulle få språkträning, arbetslivserfarenhet och möjlighet

Läs mer

Halvårsrapportering till Finsam Sydnärke av #jagmed Perioden 1/1-30/6 2016

Halvårsrapportering till Finsam Sydnärke av #jagmed Perioden 1/1-30/6 2016 Halvårsrapportering till Finsam Sydnärke av #jagmed Perioden 1/1-30/6 2016 Vennerstrand, Jenny Jenny.vennerstrand@skola.kumla.se Innehåll Bakgrund... 2 Uppdatering beträffande arbetet med projektet...

Läs mer

Föräldrastödsprojektet 16-25

Föräldrastödsprojektet 16-25 Föräldrastödsprojektet 16-25 Ett treårigt stadsdelsöverskridande projekt i Göteborgs stad i samverkan med DART Startade 1/4-2013 Finansierat av Göteborgs stads särskilt avsatta medel för insatser riktade

Läs mer

2006-11-16. Samordningsförbundet Göteborg Centrum Verksamhetsplan med budget 2007-2009

2006-11-16. Samordningsförbundet Göteborg Centrum Verksamhetsplan med budget 2007-2009 1 Samordningsförbundet Göteborg Centrum Verksamhetsplan med budget 2007-2009 1 2 Verksamhetsplan - budget Samordningsförbundet Göteborg Centrum 2007 2009 Övergripande mål Förbundets ändamål är att inom

Läs mer

Samordningsförbundet PROTOKOLL Nr 5/09 1 Sydnärke

Samordningsförbundet PROTOKOLL Nr 5/09 1 Sydnärke Samordningsförbundet PROTOKOLL Nr 5/09 1 Datum: 2009-05-27 Tid: 9.00-12.00 Plats: Kommunhuset i Kumla Närvarande: Ledamöter Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun V ordförande Inga-Britt Ritzman, Örebro

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN Att arbeta med tillgänglighet och inkludering är inte svårt. Genom att använda femstegsmodellen kan vi hitta

Läs mer

Projekt: Integration i Andersberg 2019

Projekt: Integration i Andersberg 2019 Projekt: Integration i Andersberg 2019 För projekt Integration i Andersberg har vi sökt och fått pengar från Kommunstyrelsen sedan 2010. Under åren som gått har stadsdelen förändrats med fler och fler

Läs mer

Välkommen till höstterminen med Attentions cafékvällar!

Välkommen till höstterminen med Attentions cafékvällar! Uppsala Augusti 2012 Innehåll Kalendarium... sid 1 Höstens cafékvällar... sid 1 Inbjudan till kurs om brukarrevision... sid 2 Inbjudan till föräldrautbildning via VITS... sid 4 Kurser i NPHS:regi... sid

Läs mer

Delrapport 2 STR Samordnad Tidig Rehabilitering

Delrapport 2 STR Samordnad Tidig Rehabilitering 1 Delrapport 2 STR Samordnad Tidig Rehabilitering Pilotprojekt vid Krokoms Hälsocentral för utvecklande av samverkansmetod tillsammans med Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Socialtjänsten vid Krokoms

Läs mer

PROTOKOLL Nr 8/2007 1 (7) Samordningsförbundet Skövde 2007-12-13. Tid 2007-12-13. AME, Gesällgatan

PROTOKOLL Nr 8/2007 1 (7) Samordningsförbundet Skövde 2007-12-13. Tid 2007-12-13. AME, Gesällgatan PROTOKOLL Nr 8/2007 1 (7) Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid Plats Närvarande AME, Gesällgatan Anna-Britta Andersson Skövde kommun ordförande Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen Thomas Gustafsson

Läs mer

Projekt: Unga i JOBB Bjuvs kommun. En sammanfattning av den externa utvärderingen Fokus: Individens perspektiv på sitt deltagande.

Projekt: Unga i JOBB Bjuvs kommun. En sammanfattning av den externa utvärderingen Fokus: Individens perspektiv på sitt deltagande. 23 maj 2014 ESF: Europeiska Socialfonden Programområde 2 Projekt: Unga i JOBB Bjuvs kommun En sammanfattning av den externa utvärderingen Fokus: Individens perspektiv på sitt deltagande Lärande utvärdering

Läs mer

Ärende 5 - Sammanfattning av genomförda dialoger. Rapport från dialogerna Hälso och sjukvårdsstrategin

Ärende 5 - Sammanfattning av genomförda dialoger. Rapport från dialogerna Hälso och sjukvårdsstrategin Ärende 5 - Sammanfattning av genomförda dialoger Rapport från dialogerna Hälso och sjukvårdsstrategin Uppdrag från regionstyrelsen till lokala nämnder De lokala nämnderna ska under mars och/eller april

Läs mer

Individuellt anpassat stöd/utbildning/praktik Individuellt strukturerande samtal/stöd med elever i eller utanför skolan

Individuellt anpassat stöd/utbildning/praktik Individuellt strukturerande samtal/stöd med elever i eller utanför skolan Vinnaverkstaden Metodkategori 1 och 4 Individuellt anpassat stöd/utbildning/praktik Individuellt strukturerande samtal/stöd med elever i eller utanför skolan Problemet: Skolan har allt svårare med den

Läs mer

Överenskommelse om Idéburet offentligt partnerskap (IOP)

Överenskommelse om Idéburet offentligt partnerskap (IOP) 2017-08-17 Överenskommelse om Idéburet offentligt partnerskap (IOP) Idéburet offentligt partnerskap/iop mellan Region Skåne och Studieförbundet Vuxenskolans regionförbund i Skåne gällande satsningen Passion

Läs mer

Delrapport 1. Projekttid 140515 141215. Lena Persson, projektledare PIX

Delrapport 1. Projekttid 140515 141215. Lena Persson, projektledare PIX Delrapport 1 Projekttid 140515 141215 Lena Persson, projektledare PIX Sammanfattning PIX (Projekt Integration X-tra) är ett integrationsprojekt som riktar sig till nyanlända som behöver extra stöd i sin

Läs mer

PROJEKTANSÖKAN TILL SAMORDNINGSFÖRBUNDET SOFINT

PROJEKTANSÖKAN TILL SAMORDNINGSFÖRBUNDET SOFINT Ansökan Datum 2015-07-16 Sida 1(1) Individ- och familjeomsorgen Daniel Åhnberg danielo.ahnberg@hellefors.se Mari Grönlund SOFINT c/o Lindesbergs kommun 711 80 Lindesberg PROJEKTANSÖKAN TILL SAMORDNINGSFÖRBUNDET

Läs mer

Slutrapport Föreningen Hjärnkoll Jönköpings län

Slutrapport Föreningen Hjärnkoll Jönköpings län Slutrapport Slutrapport Föreningen Hjärnkoll Jönköpings län Datum: 2015-06-10 Diarienr: 2015/0164 Bakgrund Projektet Hjärnkoll har i utvärderingarna visat att det går att förändra attityder i vårt samhälle.

Läs mer

Kommungemensam plattform för att främja nyanländas inträde på arbetsmarknaden

Kommungemensam plattform för att främja nyanländas inträde på arbetsmarknaden Kommungemensam plattform för att främja nyanländas inträde på arbetsmarknaden Inledning Göteborgsregionens kommuner har de senaste åren tagit emot omkring 1200-1500 flyktingar och anhöriga till flyktingar

Läs mer

Delrapport 2. Projekttid 141216 150915. Lena Persson, projektledare PIX

Delrapport 2. Projekttid 141216 150915. Lena Persson, projektledare PIX Delrapport 2 Projekttid 141216 150915 Lena Persson, projektledare PIX Sammanfattning PIX (Projekt Integration X-tra) är ett integrationsprojekt som riktar sig till nyanlända som behöver extra stöd i sin

Läs mer

Regionalt styrgruppsmöte VO-College Örebro län

Regionalt styrgruppsmöte VO-College Örebro län Tjänsteställe, handläggare Datum Beteckning Regional utveckling, Utbildning och arbetsmarknad, Lena Uvhagen 2018-02-08 Protokoll Regionalt styrgruppsmöte VO-College Örebro län Tid: Fredag den 2/2 kl. 13.00-16.00

Läs mer

Nyanländ kompetens. Ett samverkansprojekt mellan Mora, Orsa och Älvdalens kommuner, Högskolan Dalarna och Arbetsförmedlingen.

Nyanländ kompetens. Ett samverkansprojekt mellan Mora, Orsa och Älvdalens kommuner, Högskolan Dalarna och Arbetsförmedlingen. Nyanländ kompetens Ett samverkansprojekt mellan Mora, Orsa och Älvdalens kommuner, Högskolan Dalarna och Arbetsförmedlingen Introduktion Innehåll 1 Inledning... 1 2 Bakgrund... 1 3 Syfte & mål... 2 4 Nyanländ

Läs mer

Delårsrapportering för tiden april till juni 2016 gällande rehabiliteringprogrammet På väg

Delårsrapportering för tiden april till juni 2016 gällande rehabiliteringprogrammet På väg 2016-06-30 Delårsrapportering för tiden april till juni 2016 gällande rehabiliteringprogrammet På väg Uppdatering beträffande arbetet med programmet Under perioden april till juni 2016 har vi fortsatt

Läs mer

MENTORSKAPS- PROGRAMMET 1/14

MENTORSKAPS- PROGRAMMET 1/14 FÖRETAGSINFORMATION OCH ANSÖKAN MENTORSKAPS- PROGRAMMET CANCER ÄR MER ÄN BARA EN SJUKDOM. CANCER KAN VARA OSÄKERHET PÅ SIG SJÄLV OCH SIN FRAMTID, PÅ SINA VÄRDERINGAR OCH SINA DRÖMMAR. CANCER VÄNDER UPP

Läs mer

Väninnor Till Väninnor Alvesta Kommun

Väninnor Till Väninnor Alvesta Kommun Väninnor Till Väninnor Alvesta Kommun Svenska Kyrkan Rädda Barnen Älmhults Kommun Alvesta Orienterings Klubb Alvesta Simsällskapet Bakgrund Etableringsverkstaden var det tidigare projekt som ägs av AMA

Läs mer

Samverkan gällande unga som varken arbetar eller studerar, eller som är undersysselsatta

Samverkan gällande unga som varken arbetar eller studerar, eller som är undersysselsatta Bilaga 1 Samverkan gällande unga 16-24 som varken arbetar eller studerar, eller som är undersysselsatta Inledning Det finns sedan tidigare, och inom ramen för DUA, en överenskommelse mellan Arbetsförmedlingen

Läs mer

Dokumentation från Arbetsmarknadsnämndens möte 15 augusti 2005. Gruppens förväntningar på dagen 15/8

Dokumentation från Arbetsmarknadsnämndens möte 15 augusti 2005. Gruppens förväntningar på dagen 15/8 Dokumentation från Arbetsmarknadsnämndens möte 15 augusti 2005 Gruppens förväntningar på dagen 15/8 - sätta ner foten - kunna få med dem det handlar om - se en framtid för handeln i Eslöv, attraktivt och

Läs mer

Enkätundersökning hos AHA:s Medlemmar

Enkätundersökning hos AHA:s Medlemmar Enkätundersökning hos AHA:s Medlemmar 2014 Är du man eller kvinna? 13% 11% Man Kvinna 76% Ålder? 11% 6% 11% 26% 20-30 31-45 40-60 Över 61 46% Hur hittade ni AHA (Anhöriga Hjälper Anhöriga)? 11% 3% 8% 22%

Läs mer

DEL FÖR DEL, bit FÖr bit!

DEL FÖR DEL, bit FÖr bit! DEL FÖR DEL, bit FÖr bit! slutrapport 2012 VÄGEN TILL ARBETE & STUDIER Föreläget till vår modellutveckling är Arbetsförmedlingens och Försäkringskassans ordinarie uppdrag för målgruppen unga arbetssökande

Läs mer

Återkoppling från Kartläggnings- och analysuppdraget. Linda Andersson Lena Strindlund Karin Tjärnlund

Återkoppling från Kartläggnings- och analysuppdraget. Linda Andersson Lena Strindlund Karin Tjärnlund Återkoppling från Kartläggnings- och analysuppdraget Linda Andersson Lena Strindlund Karin Tjärnlund Upplägg - Kort återkoppling - Presentation av resultat och reflektioner kring målgrupp - Frågor & diskussion

Läs mer

Lag 2003:1210 om finansiell samordning

Lag 2003:1210 om finansiell samordning Lag 2003:1210 om finansiell samordning 7 Ett samordningsförbund har till uppgift att: 1. besluta om mål och riktlinjer för den finansiella samordningen 2. stödja samverkan mellan samverkansparterna 3.

Läs mer

PROJEKTANSÖKAN PROJEKTPLAN FÖR

PROJEKTANSÖKAN PROJEKTPLAN FÖR PROJEKTANSÖKAN Datum: 2011-10-26 PROJEKTPLAN FÖR Socialt företag en väg till egen försörjning Projektägare: Verksamhetsområde AMA Arbetsmarknad, Västerås Stad kommer att rekryteras Projekttid: 3 år varav

Läs mer

Övergångslösning för sociala företag och individstöd för personer i sociala företag

Övergångslösning för sociala företag och individstöd för personer i sociala företag ANSÖKAN Datum: 2014-11-25 Övergångslösning för sociala företag och individstöd för personer i sociala företag Projektägare: Verksamhetsområde AMA Arbetsmarknad, Västerås Stad Projektledare: Smajo Murguz

Läs mer

Tillsammans mot ensamhet Med PRO, SKPF och SPF Seniorerna PRO, SKPF Pensionärerna och SPF Seniorerna. Tillsammans mot ensamhet

Tillsammans mot ensamhet Med PRO, SKPF och SPF Seniorerna PRO, SKPF Pensionärerna och SPF Seniorerna. Tillsammans mot ensamhet Tillsammans mot ensamhet Med PRO, SKPF och SPF Seniorerna PRO, SKPF Pensionärerna och SPF Seniorerna Tillsammans mot ensamhet Tillsammans mot ensamhet Vårt gemensamma arbete för att minska äldres ofrivilliga

Läs mer