Verksamhetsberättelse för Swingkatten dans- och kulturförening 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse för Swingkatten dans- och kulturförening 2015"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse för dans- och kulturförening 2015 Föreningen har liksom tidigare haft en omfattande verksamhet under året. De många olika aktiviteterna har varit välbesökta och uppskattade. De tre senaste åren har slagit rekord i antal medlemmar. Från att ha legat stadigt strax under eller runt 700 medlemmar i några år har föreningen växt till 868 medlemmar vid slutet av De förändringar i verksamheten som skett under året har alla varit en följd av medlemmarnas eget intresse och engagemang. En levande och föränderlig förening är positivt. Föreningens ekonomi Föreningen har haft en fortsatt god ekonomi under Årsmötet beslutade om en budget i minus (-57 kkr) för 2015 medan resultatet blev en vinst på 78,9 kkr (föregående år var resultatet +170 kkr). Intäkter och kostnader De totala intäkterna uppgick till 1078 kkr, vilket är ca 173 kkr mer än budgeterat. Skillnaden förklaras huvudsakligen av större intäkter från kurser och läger samt entréavgifter. Medlemsavgifterna gav ungefär lika stora intäkter som budgeterat då antalet medlemmar var relativt oförändrat från året innan. Föreningens totala kostnader förutom avskrivningar uppgick till 987 kkr vilket är 30 kkr mer än budgeterat. Tillsammans med medlemsavgifterna står överskottet från kursverksamheten och läger för merparten av finansieringen av föreningens administration, Cat s Corner och andra avgiftsfria medlemsaktiviteter samt de delar av verksamheten som initialt inte kan bära sina egna kostnader. Årliga avskrivningar på inventarier görs enligt plan med 20 % av anskaffningsvärdet. Investeringar Inga större investeringar har gjorts under Likvida medel Föreningens kassa är välfylld. Vid utgången av räkenskapsåret uppgick de totala likvida medlen inklusive kortfristiga placeringar till kkr. Kortfristiga placeringar utgörs av 350 kkr som placerats i en räntefond. Avsättningar och fonderingar Utvecklingsfonden uppgick vid årets utgång till 275 kkr vilket är samma som ingående värde då varken uttag ur eller insättning i fonden skett sedan saknar en egen föreningslokal och har under många år försökt hitta en lämplig lokal. För att ha ett kapital den dagen en bra lokal hittas har merparten av tidigare års överskott avsatts till en lokalfond.

2 Organisation Medlemmar Vid utgången av år 2015 hade föreningen 868 medlemmar, vilket är ett rekordhögt medlemsantal (tidigare rekord var 855 medlemmar år 2014). En majoritet av medlemmarna är i åldersgruppen år. Köns- och åldersfördelningen framgår av nedanstående tabell ? Totalt Män Kvinnor Ej uppgett Totalt Föreningsmöten Ordinarie årsmöte hölls den 14 mars Extra årsmöte hölls den 6 oktober Förtroendevalda Styrelse Vid årsmötet 2015 valdes Helena Porsch till ordförande. Styrelsens övriga ordinarie ledamöter under året har varit Harald Carlstrand (vice ordförande), Stephan Ortlieb (kassör), Hedvig Åström (sekreterare), Hanna Bäckström, och Fanny Sigblad. Suppleanter har varit Elisabetta Perotti och Elin Almstedt. Mats Sahlberg valdes in som suppleant vid årsmötet 2015, men avgick i mars på grund av personliga skäl. Stephan Ortlieb avgick i augusti på grund av arbete på annan ort. Philip Dembinski valdes i oktober 2015 in som styrelseledamot (och sedan till kassör på konstituerande möte) och Susanna Johansson som suppleant. Utöver två konstituerande möten har styrelsen hållit 12 protokollförda möten under året (från årsmötet i mars 2015 till årsmötet i mars 2016). Revisorer Revisor har varit Gunnar Sverredal. Revisorssuppleant har varit Erik Terenius. Valberedning Valberedningen har bestått av Richard Hallvig (sammankallande), Emilie Anér och Ina Granlund. Administration Sedan 1 mars 2012 köper föreningen kanslisttjänster av Renoster redovisning AB. Samarbetet har fungerat mycket bra och är ett ovärderligt stöd för kassören i synnerhet och föreningen i allmänhet.

3 Föreningen har under året fortsatt att använda Swingweb för administration av kurser, läger och liknande verksamhet. Efter styrelsebeslut i april 2014 har bokföringen flyttats över till det nya systemet FortKnox. Detta system bedömdes vara smidigare och säkrare än Swingweb. Marknadsföring Ansvar och materiel Styrelsen har under 2015 saknat marknadsföringsansvarig. Till Parkdans, Swingkvällar, Öppet hus och Kulturnatten har grupperna själva tagit fram marknadsföringsmateriel. En banderoll har under året införskaffats för att kunna fästas på danspaviljongen under parkdansen och eventuella andra ställen där det skulle passa. Lathund för marknadsföring Styrelsen 2014/15 fick i uppdrag av årsmötet 2014 att ta fram en lathund för marknadsföring. En sådan har påbörjats på föreningens hemsida, men är inte helt färdigställd. Under verksamhetsåret 2015 har detta arbete vilat. Hemsida och Facebook 2014 skapades en officiell Facebooksida för som automatisk hämtar innehåll från kalendariet och hemsidans framsida. Syftet var att öka användningen av hemsidan som informationskanal. Under 2015 har en ny applikation för RSS-flödet använts eftersom det gamla systemet upphörde att fungera. Sidan har under 2015 ökat kraftigt i räckvidd och följs idag av över 460 personer. Prova-på I samband med Parkdansen har flera prova-på-tillfällen hållits för föreningens olika danser. Dessa drog mycket folk och har sannolikt varit några av föreningens mest lyckade initiativ ur marknadsföringssynpunkt under året. En prova-på hölls även på Sting-festivalen. Sting-festivalen Liksom tidigare år medverkade föreningen vid Sting-festivalen, som arrangeras av Uppsala Teknolog- och Naturvetarkår vid Ångströmlaboratoriet i samband med teknologmottagningen. Syftet med festivalen är att olika föreningar ska få visa upp sig för de nya studenterna. En prova-på i Lindy Hop hölls. Kulturnatten Den 12 september deltog föreningen traditionsenligt i Kulturnatten i Uppsala. Vi fick en plats tilldelad på Dragarbrunns torg och liksom tidigare samarbetade vi med Uppsala Bugg and Swing Society (UBSS) på så sätt att vi hyrde golv och tält gemensamt samt hjälptes åt att rigga detta. I år samarbetade vi även med Linedance-föreningen Happy Feet. Canal Street Syncopators spelade live och föreningens medlemmar dansade till både swing- och Boogie Woogie-musik. MessAround uppträdde. Som alltid kom mycket publik till föreningens arrangemang. Kulturnatten bedöms liksom tidigare vara föreningens främsta tillfälle att visa upp sig inför kursstarten. Ansvarig för arrangemanget var Harald Carlstrand.

4 Öppet hus Öppet hus arrangerades på Grand inför höstterminen och vårterminen. Där erbjöds gratis prova- på-kurser i de flesta av föreningens danser. I samband med Öppet hus ordnades dans med DJ och liveband i caféet på Grands övervåning. Öppet hus inför höstterminen arrangerades i september och Elisabetta Perotti var huvudansvarig. The Rhythm Baby Makers spelade. I januari 2016 var Elisabetta Perotti och Susanna Johansson huvudansvariga. Nu spelade två band, The Rhythm Baby Makers och The Swingin' Shrimps, och det kom så mycket folk att extra mat behövdes inhandlas under dagen. Många registrerade sig också på kurser på plats. Kursverksamhet Generellt för kursverksamheten under året kan sägas att tillströmningen till kurserna varit mycket god. Grundkursen i Boogie Woogie ställdes dock in på höstterminen delvis på grund av få anmälningar. Kursrådet Kursrådet består av lärarrepresentanter för de olika dansgrenarna. Rådets syfte är att samordna och planera kurs- och träningsverksamheten. Kursrådet har sammanträtt en gång per termin och däremellan har medlemmarna haft kontinuerliga kontakter via e- post. Efter sommaren integrerades administrationen av kurserna i Lindy Hop och Autentisk jazz, vilket innebär en representant mindre i kursrådet under nästa år. Sammankallande i kursrådet har under året varit Stephan Ortlieb under våren och Hanna Bäckström under hösten (styrelsens kontaktperson). Kursrådet har bestått av Isabelle Enedahl (under våren), Simon Ternsjö, Veronika Nyrén, Maria Nygårds, Olle Modén, Henrik Pedersen och Jennifer Leijon (under hösten). Lärarutveckling Rickard Ekstrand från the Harlem Hot Shots engagerades för att hålla fem utbildningstillfällen med föreningens lindylärare under våren. Detta var mycket uppskattat. Några av föreningens lindylärare deltog i en lärarworkshop med Åsa och Daniel Heedman i Luleå i juni. I juli deltog några av föreningens lindylärare i teachers track under Herräng Dance Camp. Lindy Hop Under både vår- och höstterminerna hölls tre nybörjarkurser, två nybörjarmedelkurser, en medelkurs, en medelavancerad kurs och en avancerad kurs (med audition till de två högsta nivåerna) i Uppsala. Utöver detta hölls även en nybörjarkurs samt en fortsättningskurs i Knivsta.

5 Interna lärare: Agnes Hjelm, Anna Axelsson, Anna Nygårds, Annette Simonsson, Björn Isaksson, Elin Almstedt, Gustav Lindström, Harald Carlstrand (nyrekrytering ht 2015), Henrik Pedersen, Isabelle Enedahl, Jennifer Leijon, Johan Selander, Lisa Christiansson, Lovisa Östblom (nyrekrytering ht 2015), Magnus Simonsson, Marcus Eklund, Marielle Hjalmarsson, Patrik Pettersson, Simon Ternsjö och Veronika Nyrén. Externa lärare anlitades till halva kursperioden för de två högsta nivåerna (Rebecka Decavita och Emelie Decavita samt Marie N diaye och Anders Sihlberg). Förutom de ordinarie terminskurserna anordnades också en kurs i jigg walk i samband med en swingkväll. Lärare var Elin Almstedt och Harald Carlstrand. Ett antal prova-påkurser annordnades i samband med bland annat Öppet Hus, Cat s Corner, Parkdansen, Stingfestivalen och Öppen hamn. Ansvariga för kursadministrationen var Anna Axelsson, Anna Nygårds, Annette Simonsson, Harald Carlstrand, Henrik Pedersen, Lisa Christiansson och Simon Ternsjö. Balboa Swing Under året hölls terminskurser i Balboa Swing på två nivåer, grundkurs och fortsättningskurs. Lektionerna har varit välbesökta, och terminerna har som tidigare avslutats med gemensam fika och dans för båda kurserna som varit populära. Samarbetet med Sensus studieförbund har fungerat fortsatt bra, liksom vårt lån av lokal hos dem. Prova på-lektioner har hållits i samband med Öppet Hus och i samband med bryggdans på sommaren. Instruktörer under året har varit Veronika Nyrén, Nils Byström, Lina Bergsten, Erik Bergsten, Riikka Pykälä och Mats Sahlberg. Veronika Nyrén och Nils Byström var föräldralediga under höstterminen. Ansvarig för kursadministrationen var Veronika Nyrén. Boogie Woogie Under vårterminen hölls grundkurs och fortsättningskurs i Boogie Woogie där fortsättningskursen delades in i två nivåer, fortsättning 1 och 2, under det första kurstillfället. Deltagarantalet på grundkursen var mycket stor samtidigt som deltagantalet på fortsättningskurserna var lägre jämfört med föregående termin. Under höstterminen hölls också fortsättningskurserna 1 och 2, med förändringen att en audition hölls före kursstart. Deltagarantalet på fortsättningskurserna var ganska bra. Det hölls tyvärr ingen grundkurs under höstterminen på grund av för få anmälningar. På terminskurserna undervisade de interna lärarna Maria Nygårds, Jerker Mathson, Johanna Kjellgren och Jörgen Nilsson. Rasmus Holmkvist och Feda Denadija anlitades som externa lärare. Utöver terminskurserna arrangerades nybörjarkursen Intensivkurs för vana dansare den 5-6 september. Workshopen kan ha bidragit till ett lägre intresse för höstterminens grundkurs. En annan mindre kurs som arrangerades var Boogie Woogie Parkoreografi-

6 workshop den 24 augusti då läraren Feda Denadija lärde ut en koreografi. Ansvarig för kursadministrationen var Maria Nygårds. Stepp Inför hösten planerades först ingen steppkurs, men på medlemmars initiativ startades ändå en kurs under hösten. Kursen hölls sex gånger. Lars-Erik Jemt har liksom tidigare anlitats som extern lärare. Ansvarig för kursadministrationen var Anna Gustavsson. Blues I januari ordnade vi en workshophelg med kurser i två nivåer, med externa lärare (Vivien Nivesse, Philippa Svensson och Annette Kühnle som alla varit här förut) och totalt ca 40 deltagare. Under våren höll vi sedan i terminskurser av fullängd på två nivåer med totalt ca 30 deltagare fördelat på två nivåer. Lärare var Emma Lindqvist, Olle Modén, Hannah Karlsson, Lucas Nilsson, Helena Glansholm och Elin Almstedt. På grund av skador körde vi en kortare intensivkurs på hösten med tre tillfällen och 24 deltagare, med efterföljande socialdans/träningstid. Autentisk Jazz Under både vår och höstermin hölls en grundkurs och en fortsättningskurs i autentisk jazz. Lärare: Elin Almstedt, Gustav Lindström, Isabelle Enedahl, Lisa Christiansson och Patrik Petterson. Under vårterminen undervisade Rickard Ekstrand från Harlem Hot Shots halva terminen på fortsättningskursen. Förutom de ordinarie terminskurserna anordnades också prova-på-kurser i samband med Öppet hus. Dessutom hölls två workshops innan Parkdansen: Klassiska Jazzmoves (Lärare: Agnes Hjelm) samt Dansa solo-lek med autentisk jazz (Lärare: Lisa Christiansson). Ansvariga för kursadministrationen var Lisa Christiansson och Simon Ternsjö. Träningar Två öppna träningstillfällen per vecka (varav ett med instruktör för grundkursrepetition) för främst Lindy Hop (samt Jazz och Stepp) erbjöds under både vår- och höstterminerna. Per Montelius, Henrik Pedersen och Åke Göranson var de huvudsakliga träningsvärdarna under våren Under hösten var Per Montelius, Agnes Hellgren, Per Lundén och Åke Göranson det huvudsakliga träningsvärdarna. Träningar med fokus på Balboa Swing har hållits under både vår- och hösttermin. Vissa av dessa har varit instruktörsledda och närvaron har varit god, såväl grundkursdansare, fortsättningskursdansare som dansare som inte gått kurs under terminen har tränat. Detta har bidragit till en god stämning inom gruppen och många har tränat varje vecka.

7 Läger Uppsala Blues Dance Camp 2015 Uppsala Blues Dance Camp 2015 ställdes in på grund av att det inte fanns någon ansvarig för att genomföra lägret. Uppsala Boogie Woogie Weekend 2015 Den mars arrangerades ett Boogie Woogie-läger med kurser lördag och söndag på två fortsättningsnivåer samt socialdans fredag och lördag kväll. Bandet Mr Pam with friends spelade på fredagskvällen. Lördagens dans samordnades med en swingkväll. Lärarparen Jessica Lennartsson och Andreas Berg, Jörgen Nilsson och Maria Nygårds samt Rasmus Holmqvist och Johanna Kjellgren undervisade. Lägret hade 51 deltagare. Huvudarrangörer för lägret var Oleana Hedman, Johanna Kjellgren samt Maria Nygårds. U-Town Swing Camp Lägret arrangerades april. Kurser i Lindy Hop hölls på tre nivåer med internationella lärare. Under socialdanskvällen på lördagen hölls en Jack n Jill-tävling och ett liveband spelade. 14 personer deltog på avancerad nivå, 41 på medelavancerad nivå, och 49 på nybörjamedelnivå. Socialdanskvällen var välbesökt. Huvudarrangör för lägret var Johan Selander. Sweden Balboa Weekend Sweden Balboa Weekend arrangerades i år i Stockholm av Sweden Swing Society. Socialdans Socialdansrådet Socialdansrådets roll är att samordna och utveckla föreningens alla socialdansaktiviteter. Rådet består av representanter från föreningens olika socialdansgrenar. Under 2015 hölls möten i mars och juni. Det huvudsakliga syftet har varit att se till att tilldelningen av lokaler till socialdansarrangemang för de olika dansgrenarna blir så rättvis som möjligt samt att arrangemangen sprids ut på bästa möjliga sätt över terminerna, för att erbjuda medlemmarna så mycket socialdans som möjligt. Elisabetta Perotti har varit styrelsens kontaktperson och sammankallande i socialdansrådet. Övriga medlemmar i socialdansrådet har varit Ina Granlund, Michel Brode, Richard Hallvig, Per Lundén, Oleana Hedman, Maria Nygårds, Johanna Kylin och Rasmus Luthander. DJ-utveckling Sedan slutet av 2013 kan föreningens DJs ansöka om medel ur utvecklingsfonden. Under året har Cats Corner-kvällarna varit uppdelat i två DJ-pass vilket har gjort att steget att börja DJ:a har minskat och ett antal medlemmar har börjat DJ:a under året. Vid en Parkdans under sommaren fick ett par medlemmar pröva att DJ:a en halvtimme var och platserna fylldes snabbt.

8 Under hösten fattade styrelsen beslut om att köpa in en kurs i musikhistoria från företaget Soggy Bread Productions, vars syfte är att utveckla både nya DJ:s och personer som länge DJ:at i föreningen. Kursen planeras att äga rum någon gång under våren 2016 och de medlemmar som har eller planerar att DJ:a på föreningens arrangemang ska medel från utvecklingsfonden gå att söka för den. Swingkvällar Under 2015 anordnades fem swingkvällar, tre på våren och två på hösten. Vårens swingkvällar ägde rum 7 februari (band: Shirt Tail Stompers), 21 mars (band: Teamwork Big Band) och 16 maj (två band: Stockholm Swing Allstars och The Sky is Crying). Höstens swingkvällar anordnades 19 september (band: Anders Lind) och 7 november (band: Huddinge Big Band). Stora salen på Grand har på alla swingkvällar under 2015 varit ett Lindy Hop-golv medan kaféet fått vara golv åt olika danser. Swingkvällsfixargruppen försöker numera alltid ha en prova-på eller workshop där dansgolvet i kaféet anpassas efter temaklassen. Styrelsen har noterat att vi inte förlorat så mycket i entréintäkter trots förra årets beslut att sänka entréavgiften till 100 kr oavsett band. Mycket troligt beror detta på swingkvällarnas höga kvalitet som resulterat i många besökare. Alla swingkvällar under året har varit välbesökta. Cat s Corner Under terminstid arrangerade föreningen regelbundna socialdanstillfällen med DJ på tisdagskvällar. Kvällarna var gratis för föreningens medlemmar. Under våren hölls Cat s Corner växelvis på Drabanten och i Vaksalaskolans matsal eller gymnastiksal. Under hösten har Cat s Corner återigen huvudsakligen hållits på Smålands Nation. Intresserade medlemmar har med hjälp av ett webbaserat schema kunnat anmäla sitt intresse för att hjälpa till att öppna och/eller stänga. Per Lundén och Per Montelius var samordnare under våren med Philip Dembinski som hjälp och Per Lundén och Emmi Lidén har varit samordnare under hösten. Från vårterminens början 2016 är Per Lundén ensam samordnare. Parkdans Under sommaren blev det bryggdans eller parkdans på danspaviljonen 14 tisdagar i rad. För andra året arrangerades dessutom en extra parkdans under arrangemanget Öppen hamn på nationaldagen. Sommarschemat var fullspäckat med tap-jams, prova-på och workshops i bland annat Lindy Hop, Balboa, Blues, Collegiate Shag, Vals (!) och klassiska jazzmoves. Parkdansen bjöd även på livemusik av diffraktionsbandet, USSJsommarorkester och helt nya Simms Swingin Schrimps. Sommaren dansades ut den 1 september till tonerna av The Rhythm Babymakers. Under sommaren var det parkdans i Boogie Woogie varannan söndag från den 31 maj

9 till den 23 augusti på danspaviljongen. Blueskvällar I januari hölls en tvådagars workshop med en öppen socialdanskväll med liveband. Under året har det varit fem bluesdanskvällar. På swingkvällen i maj spelade dessutom ett bluesband på Grands övervåning. Socialdans Boogie Woogie Shake, Rattle & Roll Förutom socialdanser under läger var det två danskvällar under våren och tre under hösten. Dessa danskvällar kallades för Shake, Rattle & Roll (SRR). En av danskvällarna på vårterminen samordnades med U-town Swing Camp-lägret. Antalet deltagare på socialdanserna har varit varierande men alltid större när de hållits i samband med ett läger. Huvudansvarig för SRR och övriga socialdanskvällar under terminerna var Oleana Hedman. Ansvarig för parkdansen var Marina Nygårds. Sunday Swivel Under vårterminen arrangerades tre Balboakvällar på Grands övervåning och på höstterminen två. Ina Granlund har varit huvudansvarig och i gruppen ingår också Elisabetta Perotti, Lina Bergsten, Erik Bergsten, Mattias Björkström, Stephan Ortlieb och Andreas Petterson. Utflykt med Lennakatten till Kopphagen s årliga utflykt med Lennakatten genomfördes den 30 augusti. Fanny Sigblad och Hedvig Åström var huvudansvariga för arrangemanget och Canal Street Syncopators anlitades för att spela för besökarna. Arrangemanget var mycket lyckat. Show Messaround Under 2015 har MessAround köpt in en ny lindyrutin och tränat på denna. Rutinen premiärvisades för föreningen på en Cat s corner i december. Tyvärr satte skador stopp för ett planerat framträdande med samma rutin på Snowball. Under året har MessAround även showat för allmänheten under Kulturnatten. I början av sommaren var MessAround med och spelade in slutscenen i en dansfilm som går under arbetsnamnet Dansa först. Totalt 11 par dansar i filmens sista dans, koreograferad av Lisa Christiansson och Simon Ternsjö. MessAround utökades under hösten med de nya medlemmarna Anna Forss och Jakob Bergelin samt den nygamla medlemmen Elin Almstedt. Förutom dessa har Anna Nygårds, Gustav Lindström, Isabelle Enedahl, Johan Selander, Lisa Christiansson, Marielle Hjalmarsson, Patrik Petterson och Simon Ternsjö tränat och showat med MessAround under året.

10 Övriga aktiviteter Webbredaktionen Under året har Solstickan Malmberg tillträtt som webredaktör. Föreningsfest I juni arrangerades föreningens årliga tackfest för föreningsaktiva. Festen hölls på Pub 19. Ett 70-tal personer deltog i middag och socialdans. Nytt för i år var att festen hölls på en torsdag, vilket kraftigt ökade deltagarantalet, samt att även föreningens ideella lärare bjöds in, vilket var mycket uppskattat av både lärare och övriga medlemmar. I enlighet med årsmötets rekommendation anlitades också en extern DJ (Victor Kurronen) så att även föreningens DJ:s skulle få vara lediga på tackfesten. Fanny Sigblad ansvarade för arrangemanget. Föreningsdag Styrelsen beslutade att inte anordna en föreningsdag under Detta dels på grund av tidsbrist och stor arbetsbörda för styrelsens medlemmar och dels för att 15-årsjubiléet närmar sig och ska firas stort. Styrelsen närvarade på Cat s Corner en tisdag i december och samlade in idéer om föreningens verksamhet och om 15-årsjubiléet från föreningens medlemmar. Styrelsens arbete Styrelsens medlemmar har tagit ett stort ansvar för många praktiska och löpande uppgifter inom föreningen (se ovan). Det är å ena sidan viktigt för att styrelsemedlemmarna ska ha koll på hur saker görs och vilka som är engagerade inom föreningen. Å andra sidan inverkar detta ansvarstagande negativt på styrelsens tid och energi att jobba med mer strategiska frågor för föreningens utveckling (se nedan). En anledning till att styrelsen tagit på sig att arrangera evenemang som Kulturnatten, Lennakattenutflykten och föreningsdagar är att det ofta upplevs som mer krävande att söka reda på personer som vill ansvara för olika arrangemang än att driva dem själva. Detta skulle eventuellt kunna åtgärdas genom upprättandet av en funktionärsgrupp, vilket är något som har diskuterats under föregående år. Under 2015 har en funktionärsgrupp bildats, men funktionärgruppens verksamhet har ännu inte blivit tillräckligt etablerad för att det har märkts någon skillnad för styrelsemedlemmarna. Arbetet med funktionärgruppen har snarare inneburit merarbete, men detta är något som förhoppningsvis ska ändras under kommande år, när funktionärsgruppen blir ordentligt etablerad. Nytt för i år har varit att styrelsen efter beslut fattat på årsmötet inledde året med en kickoff. Denna hölls på Ulfsunda slott från fredag kväll till lördag kväll där styrelsens ledamöter lärde känna varandra och lade upp arbetet för året. Bland annat hölls en genomgång av budget, swingweb och hemsidan. Några aktuella frågor diskuterades i fokusgrupper, bland annat hur vi når ut till och engagerar medlemmar och förslag på ändringar i våra policys. Styrelsen upplevde detta som väldigt värdefullt för samarbetet under året vilket sedan fungerade mycket bra (styrelsen har till exempel varit nästan fulltalig vid varje möte). Styrelsen rekommenderar att detta görs även nästa år men föreslår att man då om möjligt förlägger kickoffen lördag-söndag så att man har mer tid. En fokusdag för styrelsen anordnades också på Östgöta nation under hösten när nya

11 styrelsemedlemmar valts in vid det extrainsatta årsmötet. Under denna dag arbetade styrelsen framför allt med våra policys. Dagen avslutades med middag och bastu hemma hos ordförande. Föreningskänsla och volontärskap Tackfesten för engagerade medlemmar anordnades i juni för att stärka föreningskänslan. Styrelsen har fortsatt förra styrelsens arbete med en revidering av policyn för arvoderat och ideellt arbete. Styrelsens reviderade förslag har skickats ut på remiss och styrelsen har fått värdefulla kommentarer tillbaka. Arbetet bör fortsätta under Målet är i första hand att införa lämpliga förmåner kopplade till aktiviteter som tidigare förbisetts. En förhoppning är att detta ska göra det enklare att hitta föreningsmedlemmar utanför styrelsen som vill ansvara för till exempel Kulturnatten. Funktionärsgruppen Efter beslut av styrelsen har en funktionärsgrupp bildats under hösten 2015 vars roll är att förenkla ideellt engagemang i. Funktionärsgruppen ska arbeta för att det ska bli lättare för projektansvariga att hitta funktionärer för olika evenemang, men också för de som vill engagera sig lätt ska kunna veta vart de ska vända sig. Samordnare för gruppen har varit Hedvig Åström och gruppen har bestått av Fanny Sigblad, Anna Nygårds, Philip Dembinski, Solstickan Malmberg, Marian Niskala och Helena Porsch. Under hösten har gruppen diskuterat olika tillvägagångssätt, startat en funktionärspool på Facebook och en enkät som kan fyllas i av medlemmar som är intresserade av att engagera sig. Detta arbete har bara påbörjats och nästa steg att göra funktionärspoolen känd bland medlemmar planeras att ske under våren Visionsarbete Styrelsens visionsarbete har under året till största del handlat om hur vi tar till vara på de aktiva medlemmar som finns i föreningen och hur vi engagerar nya. Framför allt har arbetet handlat om att revidera vår Policy för ideellt och arvoderat arbete och att starta en funktionärsgrupp (se under rubrikerna Föreningskänsla och volontärskap samt Funktionärsgruppen ). Lokalfrågan Styrelsen har under året undersökt hur olika delar av föreningen ser på behovet av en egen föreningslokal. Stephan Ortlieb har gjort en ekonomisk analys av föreningens möjligheter att köpa eller hyra en lokal. Slutsatsen av den analysen är kortfattat att det finns potential att hyra en lokal, men det medför stora kostnader. Möjligheten att dela lokal med någon annan verksamhet som hyr under dagtid har även diskuterats. Något beslut i lokalfrågan har dock inte fattats. Arkiv Föreningens arkiv har tidigare varit utspritt mellan förrådet och olika styrelsemedlemmar. Ett styrelsebeslut fattades under 2014 om att placera äldre dokument hos Folkrörelsearkivet. Flytten har dock inte genomförts än. Åtskilliga dokument saknas till exempel styrelseprotokoll äldre än 2009 och arbetet med att

12 samla in gamla dokument har inletts. Hanna Bäckström har varit ansvarig för arbetet med arkivet, och planerar att fortsätta insamling av gamla dokument under nästa år. Förslag till resultatdisposition Styrelsen föreslår att årets resultat disponeras enligt följande: Balanserat resultat ,48 Årets vinst ,79 Totalt ,27 Uttag ur utbildningsfonden för täckande av årets utbildningskostnader Avsättning till utbildningsfonden för framtida utbildningskostnader I ny räkning balanseras ,27 Totalt ,27 Därmed ökas utvecklingsfonden till kr. Resultatet av föreningens verksamhet under året och den ekonomiska ställningen vid årets utgång framgår av bifogade resultat- och balansräkningar.

Protokoll fört vid årsmöte i Swingkattens dans- och kulturförening

Protokoll fört vid årsmöte i Swingkattens dans- och kulturförening Protokoll fört vid årsmöte i Swingkattens dans- och kulturförening Datum: 19:e mars 2016 kl 12.45. Plats: Drabanten, Bangårdsgatan 13 1. Mötets öppnande Mötet öppnas av Helena Porsch. 2. Fastställande

Läs mer

Verksamhetsplan för Swingkatten dans- och kulturförening 2016

Verksamhetsplan för Swingkatten dans- och kulturförening 2016 Verksamhetsplan för Swingkatten dans- och kulturförening 2016 Swingkatten dans- och kulturförening är en ideell förening i Uppsala för Swing, Lindy Hop, Balboa, Boogie Woogie, Stepp, Blues och Jazz. Föreningen

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Swingkatten dans- och kulturförening 2014

Verksamhetsberättelse för Swingkatten dans- och kulturförening 2014 Verksamhetsberättelse för dans- och kulturförening 2014 Föreningen har liksom tidigare haft en omfattande verksamhet under året. De många olika aktiviteterna har varit välbesökta och uppskattade. De två

Läs mer

Målsättningen för 2019 är att fortsätta med tre nivåer, och försöka få in externa lärare till de två högsta nivåerna.

Målsättningen för 2019 är att fortsätta med tre nivåer, och försöka få in externa lärare till de två högsta nivåerna. Verksamhetsplan för Swingkatten - 2019 Föreningen Lärarrekrytering & lärarutbildning För att säkerställa att föreningen kan fortsätta tillhandahålla danskurser i den omfattning som efterfrågas skall föreningen

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Swingkatten dans- och kulturförening 2017

Verksamhetsberättelse för Swingkatten dans- och kulturförening 2017 Verksamhetsberättelse för dans- och kulturförening 2017 Medlemmar Vid utgången av år 2017 hade föreningen 739 medlemmar, vilket är en nedgång mot tidigare år. En majoritet av medlemmarna är i åldersgruppen

Läs mer

Verksamhetsplan för Swingkatten dans- och kulturförening 2015

Verksamhetsplan för Swingkatten dans- och kulturförening 2015 Verksamhetsplan för dans- och kulturförening 2015 dans- och kulturförening är en ideell förening i Uppsala för swing, lindy hop, balboa, boogie woogie, stepp, blues och jazz. Föreningen grundades 2001.

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Swingkatten dans- och kulturförening 2018

Verksamhetsberättelse för Swingkatten dans- och kulturförening 2018 Verksamhetsberättelse för dans- och kulturförening 2018 Medlemmar Vid utgången av år 2018 hade föreningen 713 medlemmar, vilket är en nedgång jämfört med de två senaste åren. År 2017 var vi 739, år 2016

Läs mer

Föreningens medlemmar är själva kärnan i Swingkatten. Föreningen ska verka för att främja föreningskänslan.

Föreningens medlemmar är själva kärnan i Swingkatten. Föreningen ska verka för att främja föreningskänslan. Verksamhetsplan för Swingkatten - 2017 Föreningen Medlemmar Föreningens medlemmar är själva kärnan i Swingkatten. Föreningen ska verka för att främja föreningskänslan. Lärarrekrytering & lärarutbildning

Läs mer

Föreningen. Lindyhop. Förslag till verksamhetsplan för Swingkatten Lärarrekrytering & lärarutbildning. Administration.

Föreningen. Lindyhop. Förslag till verksamhetsplan för Swingkatten Lärarrekrytering & lärarutbildning. Administration. Förslag till verksamhetsplan för Swingkatten - 2018 Föreningen Lärarrekrytering & lärarutbildning För att säkerställa att föreningen kan fortsätta tillhandahålla danskurser i den omfattning som efterfrågas

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Swingkatten, Föreningen. Ålder. Könsfördelning. VT Antagna. Medlemsantal och statistik

Verksamhetsberättelse för Swingkatten, Föreningen. Ålder. Könsfördelning. VT Antagna. Medlemsantal och statistik Verksamhetsberättelse för Swingkatten, 2016 Föreningen Medlemsantal och statistik Ålder 0-12 13-20 21-40 41+ Totalt Män 1 8 205 115 329 Kvinnor 0 10 318 142 470 Ej uppgett 0 1 24 12 37 Totalt 1 19 547

Läs mer

Verksamhetsplan för år 2014

Verksamhetsplan för år 2014 1 Verksamhetsplan för år 2014 Swingkatten dans- och kulturförening är en ideell förening i Uppsala för swing, lindy hop, balboa, boogie woogie, stepp, blues och afrikansk dans. Föreningen grundades 2001.

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Swingkatten dans- och kulturförening 2013

Verksamhetsberättelse för Swingkatten dans- och kulturförening 2013 1 Verksamhetsberättelse för Swingkatten dans- och kulturförening 2013 Föreningen har liksom tidigare haft en omfattande verksamhet under året. De många olika aktiviteterna har varit välbesökta och uppskattade.

Läs mer

Verksamhetsplan för år 2012

Verksamhetsplan för år 2012 1 Verksamhetsplan för år 2012 Swingkatten dans- och kulturförening är en ideell förening i Uppsala för swing, lindy hop, balboa, boogie woogie, stepp och annan dans. Föreningen grundades 2001. Swingkattens

Läs mer

Verksamhetsplan för år 2013

Verksamhetsplan för år 2013 1 Verksamhetsplan för år 2013 Swingkatten dans- och kulturförening är en ideell förening i Uppsala för swing, lindy hop, balboa, boogie woogie, stepp, blues och afrikansk dans. Föreningen grundades 2001.

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Swingkatten dans- och kulturförening 2011

Verksamhetsberättelse för Swingkatten dans- och kulturförening 2011 1 Verksamhetsberättelse för Swingkatten dans- och kulturförening 211 Föreningen har haft en omfattande verksamhet under året. De många olika aktiviteterna har varit välbesökta och uppskattade. Sett ur

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Swingkatten 2007

Verksamhetsberättelse för Swingkatten 2007 Verksamhetsberättelse för 2007 Medlemmar Föreningen hade under året 662 medlemmar, med majoriteten av medlemmarna inom åldersgruppen 21-40 år. Köns- och åldersfördelningen framgår ur nedanstående tabell.

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte 26 mars 2015 kl 18.00

Protokoll från styrelsemöte 26 mars 2015 kl 18.00 Protokoll från styrelsemöte 26 mars 2015 kl 18.00 Plats: hos Helena Porsch Närvarande: Helena Porsch (ordf.), Stephan Ortlieb (kass.), Fanny Sigblad (led.), Hanna Bäckström (led.), Harald Carlstrand (led.),

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Swingkatten 2008

Verksamhetsberättelse för Swingkatten 2008 Verksamhetsberättelse för Swingkatten 2008 Medlemmar Föreningen hade under året 2008 751 medlemmar, med en stor majoritet av medlemmarna i åldersgruppen 21-40 år. Köns- och åldersfördelningen framgår ur

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Swingkatten dans- och kulturförening 2012

Verksamhetsberättelse för Swingkatten dans- och kulturförening 2012 1 Verksamhetsberättelse för Swingkatten dans- och kulturförening 2012 Föreningen har liksom tidigare haft en omfattande verksamhet under året. De många olika aktiviteterna har varit välbesökta och uppskattade.

Läs mer

Årsmöte West Coast Jitterbugs. Mötets öppnande Föreningens ordförande Elisabeth Axelsson öppnade årsmötet kl. 19.10

Årsmöte West Coast Jitterbugs. Mötets öppnande Föreningens ordförande Elisabeth Axelsson öppnade årsmötet kl. 19.10 Årsmöte West Coast Jitterbugs 19 oktober 212 Mötets öppnande Föreningens ordförande Elisabeth Axelsson öppnade årsmötet kl. 19.1 1 Fastställande av röstlängd Medlemmar som betalat medlemsavgiften prickas

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017 för Tangoföreningen Cambalache i Uppsala

Verksamhetsberättelse 2017 för Tangoföreningen Cambalache i Uppsala Verksamhetsberättelse 2017 för Tangoföreningen Cambalache i Uppsala Under verksamhetsåret 2017 hade föreningen 153 medlemmar. Följande aktiviteter har under året genomförts; Evenemang och träffar löpande

Läs mer

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015 Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Årsmöte torsdagen den 8 oktober 2014 i samband med dansen. Plats: Södermalmshemmet Dagordning:

Läs mer

Styrelsens förslag till nya redovisningsprinciper för utvecklingsfond

Styrelsens förslag till nya redovisningsprinciper för utvecklingsfond Styrelsens förslag till nya redovisningsprinciper för utvecklingsfond De redovisningsprinciper som föreningen använder sig av gällande utbildningsfonden gör det svårt för medlemmarna att få en rättvisande

Läs mer

Höstsäsongen inleddes på numera sedvanligt sätt med en träff för funktionärer och respektive med enkel buffé och samvaro samt information om hösten.

Höstsäsongen inleddes på numera sedvanligt sätt med en träff för funktionärer och respektive med enkel buffé och samvaro samt information om hösten. 1 Täby Seniorbridge Verksamhetsberättelse för året 2013 Styrelsens redogörelse för året lämnas nedan. Styrelse, revisorer och valberedning. På årsmötet 11 mars 2013 omvaldes Ulla Eriksson som ordförande.

Läs mer

Lokalutredning 2012. Sammanfattning. Syftet med lokalanalysen. Metod

Lokalutredning 2012. Sammanfattning. Syftet med lokalanalysen. Metod Lokalutredning 2012 Sammanfattning Swingkatten har under tidigare år av överskott avsatt pengar till en lokalfond som i dagsläget uppgår till 560 000 kr. Det finns inget tvingande skäl att spendera pengarna

Läs mer

Årsmöte 2014. 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården. Årsmöteshandlingar

Årsmöte 2014. 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården. Årsmöteshandlingar Årsmöte 2014 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2014 Dagordning årsmöte 2014-11-19 Alnarp

Läs mer

Här med avlämnar ELSA IF:s styrelse sin redovisning för verksamhetsåret 2008-04-13 2009-03-14.

Här med avlämnar ELSA IF:s styrelse sin redovisning för verksamhetsåret 2008-04-13 2009-03-14. ÅRSBERÄTTELSE 08-09 Här med avlämnar ELSA IF:s styrelse sin redovisning för verksamhetsåret 2008-04-13 2009-03-14. Medlemmar Under HT08 hade ELSA 124 medlemmar 6 styrelsemedlemmar 6 ledare 110 medlemmar

Läs mer

Västerås kennelklubbs årsmöte 11 februari 2015, 19.00.

Västerås kennelklubbs årsmöte 11 februari 2015, 19.00. Dagordning Västerås kennelklubbs årsmöte 11 februari 2015, 19.00. 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande att leda mötet 3. Styrelsens anmälan om sekreterare för mötet 4. Justering av röstlängd 5. Val

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2018

Verksamhetsberättelse för år 2018 Verksamhetsberättelse för år 2018 Styrelsen för SeniorNet Södermalm får avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2018. 1. FUNKTIONÄRER Styrelsen Lars Bogren, ordförande Elizabeth Ehrby, vice ordförande

Läs mer

Uppsala Danspaviljong. Verksamhetsberättelse 2014

Uppsala Danspaviljong. Verksamhetsberättelse 2014 Uppsala Danspaviljong Verksamhetsberättelse 2014 Inledning 2014 är det första året som föreningen Uppsala danspaviljong existerar men verksamheten i Stadsträdgården har pågått några år och vi vill berätta

Läs mer

Årsmöteshandlingar. årsmöte Feministiskt initiativ Linköping

Årsmöteshandlingar. årsmöte Feministiskt initiativ Linköping Årsmöteshandlingar årsmöte 2018-01-25 Feministiskt initiativ Linköping Innehåll Dagordning... 2 Årsberättelse Feministiskt initiativ Linköping 2017... 3 Resultaträkning för 2017 Feministiskt initiativ

Läs mer

ÖVERGRIPANDE VERKSAMHETSPLAN GRRC

ÖVERGRIPANDE VERKSAMHETSPLAN GRRC ÖVERGRIPANDE VERKSAMHETSPLAN GRRC - 2019 Medlemmar Medlemskapet är ett krav för att delta i kursverksamheten. Kurser Verksamheten indelas i två terminer, vår och höst. Kurser som erbjuds är Bugg, Fox,

Läs mer

cuvp WHI U&KDOPHUVGDQVVlOOVNDSGHQVHSWHPEHU

cuvp WHI U&KDOPHUVGDQVVlOOVNDSGHQVHSWHPEHU cuvp WHI U&KDOPHUVGDQVVlOOVNDSGHQVHSWHPEHU.DOOHOVH: Årsmötet äger rum 28 september 2008, kl. 16.00 utanför Scaniasalen, Chalmers kårhus. Alla gamla och nya (även blivande) medlemmar hälsas härmed välkomna.

Läs mer

Årsmötet i Kinnerstugan var välbesökt, ca 40 närvarande personer.

Årsmötet i Kinnerstugan var välbesökt, ca 40 närvarande personer. Årsmötet i Kinnerstugan var välbesökt, ca 40 närvarande personer. 1 (5) 1 Mötets öppnande Ordförande Ronny Liljegren förklarade mötet öppnat med en kort skildring av allt positivt som hänt i klubben under

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH REDOVISNING 2013

VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH REDOVISNING 2013 VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH REDOVISNING 2013 VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2014 VERKSAMHETSBERÄTTELSE AVSEENDE ÅR 2013 FÖRENINGEN OLANDS BUGG & SWING Styrelsen avger följande berättelse för föreningens fjortonde

Läs mer

NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016

NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Styrelsen för Norra Gotlands Brukshundklubb avger härmed verksamhetsberättelsen för verksamhetsåret 2016. Styrelsen har under året haft 10 stycken

Läs mer

Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 1 av 7 828000-7660. Årsredovisning. för. Näringsliv i Lanna-Bredaryd 828000-7660. Räkenskapsåret 2012

Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 1 av 7 828000-7660. Årsredovisning. för. Näringsliv i Lanna-Bredaryd 828000-7660. Räkenskapsåret 2012 Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 1 av 7 Årsredovisning för Näringsliv i Lanna-Bredaryd Räkenskapsåret 2012 Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 2 av 7 Styrelsen för föreningen Näringsliv i Lanna-Bredaryd

Läs mer

Protokoll årsmöte

Protokoll årsmöte Protokoll fört vid Ireortens Biodlarförenings årsmöte 2013 Plats: Ire Naturskola Närvarande: Stig Boklund Bengt Eriksson Mogens Vedel Åke Månsson Lars Nilsson Nils-Erik Svensson Göran Åstrand Anna Erlandsson

Läs mer

ÅnSBoKSLUT. rön. FRIENDS IN LINE UPPSALA org.nr 80244L-2804. nättnskapsånrr 20L4

ÅnSBoKSLUT. rön. FRIENDS IN LINE UPPSALA org.nr 80244L-2804. nättnskapsånrr 20L4 ÅnSBoKSLUT rön FRIENDS IN LINE UPPSALA org.nr 8244L-284 nättnskapsånrr 2L4, Friends in line linedanceföreningen i Uppsala Styrelse Ordförande Sekreterare Kassör Ledamot Suppleanter Verksamhetsberättelse

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR LINKÖPINGS FRITEATER 2013 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av presidium a/ Årsmötets ordförande b/ Årsmötets sekreterare c/ Justerare

Läs mer

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Styrelsen för Porsche Racing Club förelägger årsmötet följande förslag till verksamhetsplan för verksamhetsåret 2003. Tävlingar och andra aktiviteter Feb 26 Michelin

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse för 852000-4519 Verksamhetsåret 2014 Sida 1 Verksamhetsberättelse 2014 Styrelsen Styrelsen har under året bestått av Ida Larsson, ordförande Peter Ramstedt, vice ordförande Mats Månsson,

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 The Sweden Chapter of the Internet Society - ISOC-SE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 The Sweden Chapter of the Internet Society - ISOC-SE Verksamhetsberättelse för 2013 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 The Sweden Chapter of the Internet Society - ISOC-SE Innehåll VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 The Swedish Chapter of the Internet Society - ISOC-SE...

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016

Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016 Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016 Styrelsen för Båtsällskapet Karlslund får avge följande berättelse för verksamhetsåret 1 september 2015 till 31 augusti 2016. Vid årsmötet den

Läs mer

NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013

NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Styrelsen för Norra Gotlands Brukshundklubb avger härmed verksamhetsberättelsen för verksamhetsåret 2013. Styrelsen har under året bestått av:

Läs mer

Tävlingsledarutbildning för spelledare m.fl anordnades under våren med lärare från bridgeförbundet.

Tävlingsledarutbildning för spelledare m.fl anordnades under våren med lärare från bridgeförbundet. 1 Täby Seniorbridge Verksamhetsberättelse för året 2011 Styrelsens redogörelse för året lämnas nedan. Styrelse, revisorer och valberedning. På årsmötet 7 mars omvaldes Ulla Eriksson som ordförande. Till

Läs mer

Dagordning årsmöte. Årsmöte för föreningen Tyresö Fotoklubb. Datum: Tid: 19:00. Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, 1 Mötets öppnande

Dagordning årsmöte. Årsmöte för föreningen Tyresö Fotoklubb. Datum: Tid: 19:00. Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, 1 Mötets öppnande Dagordning årsmöte Årsmöte för föreningen Tyresö Fotoklubb Datum: 2019-03- 19 Tid: 19:00 Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, 1 Mötets öppnande 2 Val av mötesordförande 3 Val av mötessekreterare 4 Val av

Läs mer

INBJUDAN / KALLELSE. Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken)

INBJUDAN / KALLELSE. Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken) INBJUDAN / KALLELSE Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Tid: 2018-03-14 Kl 18.00 Plats: Anmälan: Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken) Senast 2018-03-07 till mail annika.floren@tele2.se

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Linköping Judo 2017 Januari 2018 Linköping Judo en klubb för alla! Linköping Judo har under året haft cirka 300 unika medlemmar som tränat under drygt 20 pass per vecka under terminstiderna

Läs mer

Årsmöte Göteborgs goklubb 2014-03-26

Årsmöte Göteborgs goklubb 2014-03-26 Årsmöte Göteborgs goklubb 2014-03-26 Org. nummer: 802446-9499 Närvarande: Markus Artman Tobias Eriksson Erik Hellsten Viktor Hessle Lukas Lindroos Robin Nilsson Magnus Sandén Micael Svensson Eskil Varenius

Läs mer

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare PROTOKOLL Årsmötet Sammanträdesdatum 2011-05- 14 Tid: Plats: 10.00-11.45 Cefalushuset i Riksdagen Närvarande: 15 medlemmar enligt förteckning 1 Öppnande IFFKs ordförande, Ulla Y Gustafsson, hälsade välkommen

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2005

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2005 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2005 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens elfte verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2005. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing

Läs mer

Dansklubben Quick & Quick

Dansklubben Quick & Quick Dansklubben Quick & Quick Medlem av Svenska Danssportförbundet Verksamhetsberättelse 2016 Dansklubben Quick & Quicks styrelse avger härmed följande redogörelse över klubbens verksamhet under 2016. Årsmöte

Läs mer

Årsmöte Chalmers Orienteringslöpare

Årsmöte Chalmers Orienteringslöpare Årsmöte Chalmers Orienteringslöpare Tid och plats 22:a februari 2017, Vera Sandberg-salen, Chalmers kårhus. Närvarande Bifogad lista 1 Mötets öppnande 2016 års styrelseledamot Simon Öberg hälsade alla

Läs mer

Kallelse till årsmöte 2014 för föreningen: Teater Thea Söndagen 16 mars klockan 18.00 i sal 6 (ingång N. Skolgatan 10 B) $! %!# &'''( #)*+,!

Kallelse till årsmöte 2014 för föreningen: Teater Thea Söndagen 16 mars klockan 18.00 i sal 6 (ingång N. Skolgatan 10 B) $! %!# &'''( #)*+,! Kallelse till årsmöte 2014 för föreningen: Teater Thea Söndagen 16 mars klockan 18.00 i sal 6 (ingång N. Skolgatan 10 B)!" ## $! %!# &'''( #)*+,!#)*+,# )*+,! #)*+$ #! Dagordning för årsmötet + & ##)*+$(

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2006

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2006 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2006 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens tolfte verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2006. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Linköping Judo 2014 Januari 2015 Linköping Judo en klubb för alla! Linköping Judo har under året haft 311 unika medlemmar som tränat under drygt 20 pass per vecka under terminstiderna

Läs mer

Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 1 av 7 828000-7660. Årsredovisning. för. Näringsliv i Lanna-Bredaryd 828000-7660. Räkenskapsåret 2013

Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 1 av 7 828000-7660. Årsredovisning. för. Näringsliv i Lanna-Bredaryd 828000-7660. Räkenskapsåret 2013 Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 1 av 7 Årsredovisning för Näringsliv i Lanna-Bredaryd Räkenskapsåret 2013 Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 2 av 7 Styrelsen för föreningen Näringsliv i Lanna-Bredaryd

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011.

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011. Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011. Styrelsen för Scenkonst Kalmar lämnar härmed följande rapport för året 2011. 1 Styrelsens sammansättning Ordinarie ledamöter:

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2016

Verksamhetsberättelse för år 2016 Verksamhetsberättelse för år 2016 Styrelsen för SeniorNet Södermalm får avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2016. 1. FUNKTIONÄRER Styrelsen Lars Bogren, ordförande Bengt Könberg, vice ordförande

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf

Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf 1 Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl. 19.00 Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf Innehållsförteckning SID 2: FÖREDRAGNINGSLISTA / STYRELSE / REVISION / VALBEREDNING

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse för år 2017 Verksamhetsberättelse 2017-01-01-2017-12-31 Styrelsen har under verksamhetsåret haft ett årsmöte, 10 protokollförda styrelsesammanträden, tränarmöten, samt löpande kontakt

Läs mer

Victory club Sweden. Kallelse till årsmöte. Lördagen den 25 juli Kl Västervik. Varmt välkomna!! Hemsida:

Victory club Sweden. Kallelse till årsmöte. Lördagen den 25 juli Kl Västervik. Varmt välkomna!! Hemsida: Victory club Sweden Kallelse till årsmöte Lördagen den 25 juli Kl 15.00 Västervik Varmt välkomna!! Hemsida: www.victoryclub.se Victory Club Sweden Dagordning för årsmöte 2015 1. Mötets öppnande 2. Val

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR LINKÖPINGS FRITEATER 2012 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av presidium a/ Årsmötets ordförande b/ Årsmötets sekreterare c/ Justerare

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 20140114 Sidan 1 av 5 'Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2013 Sammanfattning av verksamhetsåret Året började med att den nya styrelsen, på uppdrag av årsmötet, organiserade ett extramöte

Läs mer

2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden till 18 st. röstberättigade medlemmar närvarande (Bilaga 1).

2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden till 18 st. röstberättigade medlemmar närvarande (Bilaga 1). 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Linnéa Lundberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

9. Verksamhetsplan för kommande verksamhetsår. 12. Val av föreningsordförande för kommande verksamhetsår

9. Verksamhetsplan för kommande verksamhetsår. 12. Val av föreningsordförande för kommande verksamhetsår www.savspel.se info@savspel.se 2019-03-12 1 Dagordning 1. Mötets öppnande 2. Justering av röstlängd 3. Val av mötespresidium Mötets ordförande Mötets sekreterare 4. Val av justerare och rösträknare 5.

Läs mer

Årsmöte 2018 Fredagen 23 februari kl 12:30

Årsmöte 2018 Fredagen 23 februari kl 12:30 Årsmöte 2018 Fredagen 23 februari kl 12:30 Medlemmar i Huddinge Square Swingers kallas till Årsmöte 2018-02-23 klockan 12 30 i Blå Salen, på ABF. Ta med dessa handlingar till årsmötet Efter mötet c:a 13:30

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2007

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2007 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2007 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens trettonde verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2007. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Ekerö Tennisklubb verksamhetsåret 2017

Verksamhetsberättelse för Ekerö Tennisklubb verksamhetsåret 2017 Verksamhetsberättelse Ekerö Tennisklubb 2017 Verksamhetsberättelse för Ekerö Tennisklubb verksamhetsåret 2017 Sofia Tillström, Ordförande Niklas Zethraeus, vice ordförande Börje Fritz, kassör Michael Thörnlund,

Läs mer

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Skara-Götene FUB Verksamhetsberättelse 2014 Sid 1 (5) Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Skara-Götene får härmed

Läs mer

Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2015-11-24

Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2015-11-24 Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2015-11-24 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordningen 3. Val av justeringsmän 4. Val av mötesordförande 5. Val av mötessekreterare 6. Genomgång av verksamhetsberättelse

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018 Lomma Hundungdom. Förord

Verksamhetsberättelse 2018 Lomma Hundungdom. Förord Förord Vi lämnar ännu ett händelserikt och hundigt år bakom oss! Tillsammans med ledare, styrelsen och våra medlemmar har 2018 varit ett mycket bra och händelserikt år. Den utåtriktade verksamheter har

Läs mer

Årsbokslut för Västra Ingarö Vägförening Räkenskapsåret

Årsbokslut för Västra Ingarö Vägförening Räkenskapsåret Sida 1 av 6 Årsbokslut för Västra Ingarö Vägförening 717904-9742 Räkenskapsåret 2016-05-01 -- 2017-04-30 Innehåll Sida - verksamhetsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning 5 - noter 6 - underskrifter

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18 Stockholm 2015-03-18 Styrelsemöte 10 mars 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 16.14 1.2. Mötets behöriga utlysande Extrainsatt Styrelsen beslutar

Läs mer

SeniorNet Lidingö. Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket

SeniorNet Lidingö. Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket 1 SeniorNet Lidingö Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Dagordning 1 Mötet öppnas. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av två

Läs mer

Dagordning vid VMBK:s årsmöte

Dagordning vid VMBK:s årsmöte Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2018-11-22 1. Mötets öppnande 2. Mötets stadgeenliga utlysande 3. Godkännande av dagordningen 4. Val av justeringsmän 5. Val av mötesordförande 6. Val av mötessekreterare

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014 PROFESSIONSFÖRENINGEN NUTRITIONISTFÖRENINGEN Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014 Bilagor till verksamhetsberättelsen: 1) Verksamhetsplan 2014 2) Projektsammanställning för fokusprojektet Kvalitetssäkring

Läs mer

Playstars årsmöte

Playstars årsmöte Playstars årsmöte 2015-03-29 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 VILLAÄGARNA SKARABORG ORG. NR 802441-4883 1 Villaägarna Skaraborg VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 Styrelsen för Villaägarna Skaraborg får härmed

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH REDOVISNING 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH REDOVISNING 2014 VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH REDOVISNING 2014 VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE AVSEENDE ÅR 2014 FÖRENINGEN OLANDS BUGG & SWING Styrelsen avger följande berättelse för föreningens femtonde

Läs mer

Musikföreningen i Kävlinge. Verksamhetsberättelse 2015

Musikföreningen i Kävlinge. Verksamhetsberättelse 2015 Musikföreningen i Kävlinge Verksamhetsberättelse 2015 Musikföreningen i Kävlinge bildades 21 juni 2011. Verksamhetsåret 2015 lyckades föreningen genomföra väldigt många bra arrangemang och vi är stolta

Läs mer

Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse

Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse Årsmöte nr 2, 2011-06-18 vid Boulebanan 1 Ordföranden Lars Danielsson hälsade de 15 närvarande medlemmarna välkomna till Bouleföreningens

Läs mer

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret Byske Skidklubb Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2003-10-01-2004-09-30 Byske Skidklubb 1(6) Styrelsen för Byske Skidklubb får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2003-10-01-2004-09-30.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 Verksamhetsberättelse 2013 Norrköpings Balettförening Org.nr. 802469-5671 Verksamhetsåret 2013-01-01-2013-12-31 Styrelsen har bestått av Ordförande BAIBA PUMPURE STYRELSEN Kassör SOLVITA ISAHANOVA Sekreterare

Läs mer

justerat Protokoll från Afrikagruppernas årsmöte 2014 10-11 maj, Valla Folkhögskola, Linköping

justerat Protokoll från Afrikagruppernas årsmöte 2014 10-11 maj, Valla Folkhögskola, Linköping Protokoll från Afrikagruppernas årsmöte 2014 10-11 maj, Valla Folkhögskola, Linköping 1 Ordförande öppnar mötet Calle Sundstedt förklarade mötet öppnat. 2 Information om årsmötesförhandlingarna Hanna Carr

Läs mer

Årsmöte 2012-03-11 på Karlsnäsgården Förslag till dagordning

Årsmöte 2012-03-11 på Karlsnäsgården Förslag till dagordning Årsmöte 2012-03-11 på Karlsnäsgården Förslag till dagordning 1. Mötets öppnande. 2. Godkännande av dagordning. 3. Val av ordförande och sekreterare för årsmötet. 4. Val av två protokolljusterare, tillika

Läs mer

DAGORDNING ÅRSMÖTE I ARSENAL FC OFFICIAL SUPPORTERS CLUB SWEDEN

DAGORDNING ÅRSMÖTE I ARSENAL FC OFFICIAL SUPPORTERS CLUB SWEDEN DAGORDNING ÅRSMÖTE I ARSENAL FC OFFICIAL SUPPORTERS CLUB SWEDEN 2018-06-30 1. Mötets öppnande. 2. Val av ordförande för mötet, anmälan av styrelsens val av sekreterare samt fastställande av röstlängd 3.

Läs mer

Årsmöte för Geddebergsvägens samfälligheter verksamhetsåret 2014/2015

Årsmöte för Geddebergsvägens samfälligheter verksamhetsåret 2014/2015 Årsmöte för Geddebergsvägens samfälligheter verksamhetsåret 2014/2015 Dagordning Val av ordförande för stämman Val av sekreterare för stämman Val av två justeringsmän Fråga om kallelse till stämman utsänts

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2009

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2009 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2009 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens 15:e verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2009. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing i

Läs mer

15 FEB 2014. EASTFIELD S LINEDANCERS Ljusterö Bygdegård

15 FEB 2014. EASTFIELD S LINEDANCERS Ljusterö Bygdegård 15 FEB 2014 EASTFIELD S LINEDANCERS Ljusterö Bygdegård Verksamhetsberättelse 2013 Eastfield s Linedancers Club Styrelsen för Eastfield s Linedancers Club får härmed lämna följande berättelse för verksamhetsåret

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

Hålltider. Söndag. Lördag Start Fika + workshop Cafét Summering av dagen Lunch Matsalen

Hålltider. Söndag. Lördag Start Fika + workshop Cafét Summering av dagen Lunch Matsalen Hålltider Lördag 10:00 Förbundsmötet öppnar 12:15 Lunch Matsalen 15:30 Fika Cafét 17:00 Slut för dagen Söndag 9.00 Start 10.30 Fika + workshop Cafét 12.50 Summering av dagen 13.00 Lunch Matsalen 18:30

Läs mer

Kallelse till. Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00. Lekeberga Gård, Lekeberga

Kallelse till. Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00. Lekeberga Gård, Lekeberga Kallelse till i Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00 Plats: Lekeberga Gård, Lekeberga Klubben bjuder på kaffe, smörgåstårta och underhållning. (glöm inte ange om du är allergisk mot något livsmedel)

Läs mer

Playstars årsmöte 2013-03-30

Playstars årsmöte 2013-03-30 Playstars årsmöte 2013-03-30 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Playstars årsmöte 2014-03-30

Playstars årsmöte 2014-03-30 Playstars årsmöte 2014-03-30 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte

Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte Östersund den 11 februari 2018 Till medlemmar i SeniorNet Östersund Kallelse till årsmöte Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte Dag och tid: onsdagen den 14 mars 2018, kl 13.00

Läs mer

UPPSALA PARKOUR ÅRSMÖTE 2016

UPPSALA PARKOUR ÅRSMÖTE 2016 UPPSALA PARKOUR ÅRSMÖTE 2016 DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av årsmötets utlysning. 3. Val av mötets ordförande 4. Val av sekreterare för förhandlingarna. 5. Val av justerare. 6. Anmälan

Läs mer

Kallelse till årsmöte i föreningen Göteborgs go-klubb den 24:e februari 2010 Plats: Skolgatan 21 (Spellokalen) Tid: kl 18.00

Kallelse till årsmöte i föreningen Göteborgs go-klubb den 24:e februari 2010 Plats: Skolgatan 21 (Spellokalen) Tid: kl 18.00 Kallelse till årsmöte i föreningen Göteborgs go-klubb den 24:e februari 21 Plats: Skolgatan 21 (Spellokalen) Tid: kl 18. Förslag till dagordning för årsmötet: 1) mötets öppnande 2) mötets behörighet 3)

Läs mer

Kallelse årsmöte Luleå Makerspace 2016

Kallelse årsmöte Luleå Makerspace 2016 Kallelse årsmöte Luleå Makerspace 2016 Tid: 20150320 kl. 14.00 16.00 Plats: Föreningslokalen, Kyrkogatan 2, Luleå. 0. Mötets öppnande. 1. Mötets behörighet. 2. Val av mötets ordförande. 3. Val av mötets

Läs mer