ETT WHITEPAPER OM DE BÄSTA MODERNA SAAS-TJÄNSTERNA.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ETT WHITEPAPER OM DE BÄSTA MODERNA SAAS-TJÄNSTERNA."

Transkript

1 D I G I TA L A V E R K T YG FÖR MODERNA KO M M U N I K AT Ö R E R P R O D U C E R AT AV N O T I F I E D

2 ETT WHITEPAPER OM DE BÄSTA MODERNA SAAS-TJÄNSTERNA. S K R I V E N F Ö R D I G S O M V I L L N Å B ÄT T R E R E S U LTAT I E R KO M M U N I K AT I O N O C H E F F E K T I V I S E R A E R T ARBETSSÄTT.

3 D I G I TA L A V E R K T YG F Ö R M O D E R N KO M M U N I K AT I O N 3 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 FÖRORD 4 2 INNEHÅLLSMARKNADSFÖRING 5 3 K U N D K O M M U N I K AT I O N 8 4 VISUALISERING 10 5 WEBBOPTIMERING 12 6 PRODUKTIVITET 14 7 M E D I E B E V A K N I N G O C H M ÄT N I N G 16 8 SUMMERING 18

4 DIGITALA VERKTYG FÖR MODERNA KOMMUNIKATÖRER 4 FÖRORD Det talas ofta om att den nya marknadsföraren har ena benet i marknadsföring och det andra i ny teknik. Och detta är en bild vi på Notified delar. Vi ser tydligt starka tendenser på att allt större andelar av marknadsföringsbudgeten allokeras till digitala kanaler, och många företag och organisationer i framkant är i full fart med att bygga relationer med sina kunder på ett helt nytt sätt. En central del i den nya marknadsföringseran är digitala kommunikationsverktyg i form av molnbaserade SaaS-tjänster. För det finns knappt något annat verksamhetsområde där det dyker upp nya stödverktyg i en sådan rasande takt. Och det finns verkligen otroligt användbara verktyg som helt omdefinierar hur man jobbar med kommunikation. Vi skulle vilja gå så långt som att hävda att rätt uppsättning av digitala tjänster mer eller mindre kan vara en kritisk framgångsfaktor i den allt tätare konkurrensen om era kunders uppmärksamhet. Men att navigera i djungeln av verktyg och hitta rätt är inte helt lätt. För att hjälpa er på traven vill vi i detta white paper dela med oss utav våra bästa tips på riktigt bra verktyg. Listan är på inga sätt en komplett redogörelse för alla verktyg som finns tillgängliga inom varje kategori, utan helt enkelt verktyg som vi själva dagligen använder och har haft stor nytta av. Förhoppningsvis hjälper detta dig att snabbare utvärdera vilka verktyg som kan hjälpa er att ta nästa steg i ert kommunikationsarbete. Nu kör vi!

5 2 Vid D I G I TA L A V E R K T Y G F Ö R M O D E R N K O M M U N I K AT I O N 5 INNHÅLLSMARKNADSFÖRING detta laget vet vi nog alla att utgångspunkten för att nå bra resultat är bra innehåll. Men att producera relevant och engagerande innehåll är både tidskrävande och ofta svårt. Därför tipsar vi nedan om verktyg som förenklar och snabbar upp innehållskapandet. Och när ni väl har skapat intressant och engagerande innehåll är det lika viktigt att innehållet får så hög spridning som möjligt. Här följer tips på några verktyg som hjälper er med just dessa två bitar!

6 DIGITALA VERKTYG FÖR MODERNA KOMMUNIKATÖRER 6 2 INNEHÅLLSMARKNADSFÖRING SCOOP.IT MEET EDGAR SPARKLE SCHEDUGRAM Förutom att skapa eget innehåll är en viktig aspekt av ert kommunikationsarbete att länka till andra som skapar intressant innehåll för er målgrupp. Mediebevakningstjänster så som Notiifed är utmärkta verktyg för att hitta intressant innehåll att sprida, men några som tagit detta ett steg vidare är Scoop.it. På ett väldigt intuitivt och enkelt sätt hjälper denna tjänst er att hitta det mest engagerande innehållet inom just er nisch. Med deras innehållsrapporter får du daglig inspiration till intressant innehåll att återpublicera. När ni släpper nytt innehåll i era sociala kanaler följer ofta en snabb peak av besökare som läser er post. Problemet är att antagligen har bara en bråkdel av era följare sett länken till ert nya innehåll. Edgar ämnar lösa detta genom ett smart system för att återpublicera ert bästa innehåll. Genom att på ett smart sätt automatiskt posta innehåll vid väl valda tillfällen får ni en kontinuerlig trafik till era poster och inte bara en snabbt utklingande peak. Ett annat smart verktyg för att förlänga livslängden på redan skapat innehåll är Sparkle. Till skillnad från Edgar tar dock Sparkle utgångspunkt i innehåll skapat av era användare och hur ni kan använda det i er egen marknadsföring. Snabbt och enkelt kan ni sätta upp attraktiva flöden som ni kan integrera på webbsidor, kampanjsidor, i e-handel eller visa på skärmar på kontoret, events osv. Ytterligare ett utmärkt sätt att öka livslängden på innehåll och inspirera till ökat engagemang. Många är vi som grämt oss över att det inte gått att schemalägga poster på Instagram. Då detta inte är möjligt via Instagrams API har det inte varit en enkel nöt för tredjepartsutvecklare att lösa, men Schedugram har på ett väldigt fiffigt sätt gjort en lösning. Hur? De har helt enkelt en stor mängd devices som loggar in på ert konto vid den tidpunkt ni satt och postar bilden till er. Smart och väldigt efterlängtat av många.

7 D I G I TA L A V E R K T YG F Ö R M O D E R N KO M M U N I K AT I O N 2 7 INNEHÅLLSMARKNADSFÖRING HUBSPOT BUFFER Hubspot var pionjärer inom begreppet Inbound marketing och deras verktyg hjälper er med just det. I Hubspot får i mångt och mycket en komplett verktygslåda som integrerar innehållsskapande med distribution och konvertering till leads. Kräver en lite större budget än övriga verktyg vi tipsar om, men för er som verkligen vill göra ert marknadsföringsarbete affärsdrivande är det ett hett tips! Redan en favorit hos många men tål att upprepas då det helt enkelt är väldigt bra. För er som inte känner till Buffer är det en enkel app för att krosspublicera innehåll till flera kanaler samtidigt. Vad som är ännu bättre är att Buffer lär sig vilka tidpunkter som är bäst för att publicera i varje kanal och anpassar postningen för att så att ni kan få störst genomslag. Superenkelt och väldigt användbart. H T T P S : // W W W. H U B S P O T. C O M / H T T P S : // B U F F E R. C O M

8 DIGITALA VERKTYG FÖR MODERNA KOMMUNIKATÖRER 8 KUNDKOMMUNIKATION 3 Hur pratar ni med era kunder? som en av de största trenderna. er. Många har idag insett vilken otrolig kraft som finns i tjänster som förenklar eller till och med automatiserar kundkommunikationen. Inför 2017 är det många som pratar om just chat bottar, det vill säga helt automatiserad kundkommunikation, Även om vi inte är övertygade om att vi ännu är redo för en helt automatiserad kommunikation är vi rungande överens om vikten i att förenkla steget för era kunder att ta kontakt med

9 D I G I TA L A V E R K T Y G F Ö R M O D E R N K O M M U N I K AT I O N 9 3 KUNDKOMMUNIKATION OLARK INTERCOM RELATIONDESK USERVOICE Att ha en chat på sin hemsida eller i sin digitala tjänst är ett fantastiskt sätt att stärka relationen med era kunder och öka antalet konverteringar. Undersökningar har visat att webbplatser med en integrerad chat kan öka konverteringsgraden med %. Genom åren har vi testat många chatverktyg, men Olark är den som blivit favoriten. Att den är enkel att använda, snabb att integrera och att designen går att anpassa är tre av anledningarna till varför vi gillar det. Sedan starten 2012 har Intercom revolutionerat kundkontakten, särskilt för företag som tillhandahåller en digital tjänst. Det Intercom gör så bra är att det integrerar många applikationer såsom analys av beteende, kundchat, kundsupport osv i en och samma plattform som ger en holistisk bild av hela kundrelationen. Det är svårt att till fullo förstå storheten i Intercom utan att testa så vi rekommenderar er att testa och uppleva kraften själva! Många av våra kunder som har många olika sociala mediekanaler att hantera frågar oss ofta hur man på ett strukturerat sätt kan hantera alla dialoger. Tur då att utmärkta (och svenska) RelationDesk finns! I RelationDesk kopplar ni helt enkelt upp alla era sociala kanaler och får en strukturerad inbox som gör att ni kan försäkra er om att ni inte missar några dialoger. Får ni kontinuerligt feedback på er produkt eller tjänster? Ofta kommer feedbacken till olika personer inom organisationen och det kan vara svårt att få en överblick över vad kunderna egentligen efterfrågar. Med Uservoice får ni en portal där ni kan samla upp all feedback. Era kunder kan sedan själva bläddra bland förslag som andra kunder har lämnat och rösta på det som de själva önskar.

10 VISUALISERING 4 kommunikationen. DIGITALA VERKTYG FÖR MODERNA KOMMUNIKATÖRER 10 Inte minst genom Instagrams explosiva tillväxt har vi fått klara bevis på hur viktigt det visuella uttrycket är i Enligt en undersökning gjord av Hubspot kommer enbart 10 % ihåg ett textbudskap tre dagar efter att det har sett det. Men om budskapet har parats med en stark, relevant bild är samma siffra hela 65 %! Men om du inte är själv är ett proffs på illustrator eller Photoshop kan det vara väldigt tidsödande att behöva ta hjälp av en designer inför varje postning. Som tur har det dykt upp många tjänster för att hjälpa till med just detta - här är våra favoriter!

11 D I G I TA L A V E R K T YG F Ö R M O D E R N KO M M U N I K AT I O N 4 11 VISUALISERING C A N VA A D O B E S PA R K B U FFE R PA B LO Canva var en av de första webbtjänsterna för grafiskt material som dök upp och den står sig fortfarande väldigt väl i konkurrensen. En av de bästa aspekterna med Canva är de stora möjligheterna att skräddarsy bilder så att du får ett enhetligt och proffsigt intryck. Att Canva dessutom är väldigt enkelt att använda gör inte saken sämre! Företaget Adobe, som ligger bakom Photoshop och Illustrator, kom ganska nyligen med sitt alternativ till Canva - Spark. Än så länge är Spark något mer begränsat än Canva när det kommer till bildredigering. Däremot har Spark två intressanta funktioner: web stories och animerade videos. Web stories ger dig möjligheten att skapa hela webbsidor, vilket är perfekt för t ex presentationer eller pitchar. Ytterligare en tjänst i samma kategori kommer från Buffer (som vi redan skrev om i kapitel 2). Det bästa med Pable är ju också att det är integrerat med Buffer, vilket möjliggör ett väldigt smidigt arbetsflöde. Testa och se vilket av dessa alternativ som passar era behov bäst! H T T P S : // W W W. C A N V A. C O M / H T T P : // S P A R K. A D O B E. C O M H T T P S : // P A B L O. B U F F E R. C O M /

12 DIGITALA VERKTYG FÖR MODERNA KOMMUNIKATÖRER 12 WEBBOPTIMERING 5 finns för att optimera er webb! Trots alla nya kanaler som dykt upp är fortfarande er hemsida och outlets där ni har full kontroll över innehållet fortfarande navet i er digitala kommunikation. Det är här ni har chansen att konvertera besökare ni attraherat i andra kanaler för att kommunikationen verkligen ska få effekt. Nästan alla företag använder idag ett webbanalysverktyg likt Google Analytics, men här tipsar vi om några av våra andra favoritverktyg som kastar ett nytt ljus på vilka möjligheter som

13 D I G I TA L A V E R K T Y G F Ö R M O D E R N K O M M U N I K AT I O N 13 5 WEBBOPTIMERING HOTJAR Med Hotjar får du en otroligt bra överblick över vad som egentligen sker på er hemsida. Genom så kallade heat maps ser du enkelt hur användare navigerar på er hemsida, och ni kan till och med se inspelningar på hur enskilda personer har interagerat med er sida. Ni kan även sätta upp trattar som visar vart i processen besökare droppar av. OPTIMIZELY A/B-testning är vid detta laget ett välkänt begrepp för digitala marknadsförare. Optimizely hjälper dig med just detta på ett väldigt enkelt sätt. Även om du inte är utvecklare kan du snabbt testa olika versioner av en hemsida och sedan följa upp vad som ger bäst resultat. Optimizely är lite dyrare än de flesta andra verktyg i den här guiden, men en ökad konverteringsgrad brukar snabbt kunna räknas hem! INSTAPAGE För annonskampanjer eller mer skräddarsydd kommunikation passar sig ju riktade landningssidor ofta bättre än att man styr besökarna till sin vanliga hemsida. Men det är dyrt och ineffektivt att hela tiden behöva ta hjälp av en utvecklare för att sätta upp nya sidor, och med Instapage slipper du det. Även om du inte är så teknisk kompetent kan du snabbt skapa snygga landningssidor med alla komponenter du behöver för att driva konvertering.

14 DIGITALA VERKTYG FÖR MODERNA KOMMUNIKATÖRER 14 PRODUKTIVITET 6 era kunder. I denna kategori går vi in på kommunikation som sker på en lägre nivå inom företaget. Kommunikation mellan kollegor eller direktkontakt mellan representanter från ert företag och Och denna typ av kommunikation är ju minst lika viktig för att stärka helhetsintrycket av er som organisation. En annan effekt med denna typ av verktyg som vi har upplevt på Notified är att det är i de nya interna kommunikationskanalerna som idéer till extern kommunikation kläcks. Idéer som nog aldrig hade sett dagens ljus utan denna typ av tjänster.

15 D I G I TA L A V E R K T Y G F Ö R M O D E R N K O M M U N I K AT I O N 15 6 PRODUKTIVITET SLACK Antagligen har ni inte missat hypen kring Slack men det är faktiskt väldigt bra. Vi på Notified använde tidigare privata Facebook-grupper för internkommunaktion, men gick över till Slack på grund av möjligheten att skapa olika kanaler och att vi kunde skippa Skype som chatverktyg. En annan stor fördel är möjligheten till att integrera andra tjänster så att ni får en utpost för all viktig information! JOIN.ME Om ni precis som vi jobbar mycket med telefonmöten och webbinars är Join.me en oumbärlig tjänst. Sätt snabbt upp virtuella mötesrum där du kan dela din skärm eller presentationer. Väldigt enkelt att använda och kostar ingenting om dina behov är enkla. GET ACCEPT En viktig kommunikationskanal som man kanske ofta glömmer bort lite grann är offerter och avtal! Och använder ni fortfarande fysiska kontrakt är det dags att gå över till e-signaturer. GetAccept är en synnerligen smart och bra tjänst för just detta. Till skillnad från andra signeringstjänster kan ni enkelt skapa automatiska händelser som exempelvis påminnelser för att öka konverteringsgraden och tiden för ett avslut. Att det dessutom är svenskt är ett extra plus!

16 7 MEDIEBEVAKNING DIGITALA VERKTYG FÖR MODERNA KOMMUNIKATÖRER 16 OCH MÄTNING Som mediebevakningsföretag är vi så klart medvetna om hur viktig en mediebevakningstjänst är för den digitala marknadsföringen. Det fina med en mediebevakningstjänst är att den kan hjälpa till på så många olika sätt - att hålla koll på dialogen kring de egna produkterna, att förstå vad dina konkurrenter gör och vilket resultat det genererar, att mäta och utvärdera de insatser ni själva gör, att hitta intressant innehåll att distribuera vidare i era kanaler. Och mycket, mycket mer! Nedan tipsar vi om tre verktyg för mediebevakning: vår favorit och två lösningar för er som kanske känner att ni inte är riktigt mogna att ta er an en professionell lösning!

17 D I G I TA L A V E R K T YG F Ö R M O D E R N KO M M U N I K AT I O N M E D I E B E VA K N I N G O C H M ÄT N I N G 7 NOTIFIED GOOGLE ALERTS T W I N G LY Vår egenutvecklade mediebevakningstjänst använder vi även själva dagligen i vårt arbete. Flödet som samlar alla relevanta omvärldsnyheter från samtliga kanaler ligger nästan alltid uppe som en flik i webbläsaren. Och genom våra uppsatta dashboards får vi snabbt realtidskoll på hur vi presterar och vad vi kan optimera. När vi får positiva omnämnanden återpublicerar vi det till vår hemsida så att fler kan ta del av engagemanget. För mediebevakning som inte kostar någonting är fortfarande Google Alerts en av de bättre tjänsterna. Sedan Google slutade att vidareutveckla produkten har dock träffsäkerheten blivit lite sämre. Bland fördelarna finns dock att det är väldigt enkelt att sätta upp och komma igång och att det är möjligt att bevaka nyheter från hela världen. Svenska Twingly är ett viktigt nav i bloggsfären. Som en av sina tjänster erbjuder man gratis bloggsökning i hela deras omfattande arkiv. Smidigt att använda för research, och för löpande bevakning kan ni sätta upp e-post larm eller exportera resultet som RSS-flöden H T T P S : // W W W. G O O G L E. S E /A L E R T S H T T P S : // W W W. T W I N G LY. C O M / SEARCH

18 DIGITALA VERKTYG FÖR MODERNA KOMMUNIKATÖRER 18 BRA VERKTYG = BÄTTRE RESULTAT Visst är det fantastiskt hur ny teknik kan öppna dörrar för att kommunicera på ett helt nytt sätt? På bara några år har vi sett en otrolig skillnad på hur våra kunder jobbar med digitala verktyg. Från att ha tagit sina första trevande steg ut på sociala medier till att idag jobba på ett väldigt sofistikerat sätt med tydliga mål och processer för varje kommunikationskanal. Om ni befinner er i startgroparna kanske denna guide kan te sig lite överväldigande med väldigt många olika system. Vår rekommendation är att då börja med några få verktyg som är fokuserade på de utmaningar som ni idag upplever som allra störst. Vill ni nå större spridning för ert resultat? Testa i så fall kanske en kombination av MeetEdgar och Sparkle. Upplever ni att ni får bra med trafik men har svårt att få konverteringar? I så fall kanske ni ska börja med att kika på Hotjar och Optimizely! Vi hoppas att vår whitepaper har gett er lite inspiration kring nya verktyg att testa för att lyfta ert kommunikationsarbete. De flesta leverantörer erbjuder en gratis testversion, så ta en liten stund varje vecka och testa ett nytt verktyg. Vi lovar att ni inte kommer ångra det!

19 TESTA NOTIFIED KOSTNADSFRITT PÅ

Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram

Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram Sätt i gång med Facebook Om Facebook Mer än hälften av Sveriges befolkning använder Facebook. Sverige är dessutom det land i Norden med flest antal

Läs mer

Digital producent 4 dgr

Digital producent 4 dgr Digital producent 4 dgr Lär dig hur du framgångsrikt kan jobba med digitala medier. Få fler besökare, kunder och affärer. Under 4 dagar för du möjlighet att lära dig mer om hur du kan skapa en digital

Läs mer

Intressetrappan i sociala medier. En mall från That Social Media Guy

Intressetrappan i sociala medier. En mall från That Social Media Guy Intressetrappan i sociala medier En mall från That Social Media Guy Vad är intressetrappan? En intressetrappa är en förteckning över de mentala steg som dina kunder tar, från att de upptäcker ditt företag

Läs mer

Grunderna i inboundmarknadsföring

Grunderna i inboundmarknadsföring Grunderna i inboundmarknadsföring Attrahera Konvertera Avsluta Tillfredsställ Webb- användare Besökare Leads Kunder Förespråkare Blogg Sökord Webbsidor Calls-to-Action Landningssidor Formulär Kontaktdata

Läs mer

Om VIVA. Bolaget har kontor i Uppsala (huvudkontor), Stockholm, Göteborg, Malmö, Kalmar och Oslo.

Om VIVA. Bolaget har kontor i Uppsala (huvudkontor), Stockholm, Göteborg, Malmö, Kalmar och Oslo. Välkommen! önskar & Om VIVA Viva Media är en digital affärspartner som erbjuder strategier och tjänster med fokus på att konvertera digitala medieinvesteringar till konkreta affärer. Bolaget har kontor

Läs mer

CASE: Yobber ett modernt verktyg för rekrytering Utmaningen boka en demo av verktyget

CASE: Yobber ett modernt verktyg för rekrytering Utmaningen boka en demo av verktyget CASE YOBBER Yobber ett modernt verktyg för rekrytering Yobber tillhandahåller en webbaserad rekryteringstjänst med så kallad strukturerad videointervju. Ett modernt och effektiv verktyg för rekrytering

Läs mer

http://youtu.be/zqzsqkmfghe

http://youtu.be/zqzsqkmfghe http://youtu.be/zqzsqkmfghe Sociala medier vill du ta steget, men vet inte hur? 4 oktober 2012 Lisbeth Larsson, Marknadschef Jenny Stråhle, Marknadskommunikatör Vad använder företag sociala medier till?

Läs mer

Marrketinghouse Döbelnsgatan 29 SE- 113 58 Stockholm Tel: 0709-16 93 00 Epost: info@marketinghousese Följ oss I sociala medier VATnr: SE6516407-2125

Marrketinghouse Döbelnsgatan 29 SE- 113 58 Stockholm Tel: 0709-16 93 00 Epost: info@marketinghousese Följ oss I sociala medier VATnr: SE6516407-2125 Marrketinghouse Döbelnsgatan 29 SE- 113 58 Stockholm Tel: 0709-16 93 00 Epost: info@marketinghousese Följ oss I sociala medier VATnr: SE6516407-2125 Webbplats: www.marketinghouse Företaget är godkänt för

Läs mer

Guide. Kundvärde Optimering

Guide. Kundvärde Optimering Guide Kundvärde Optimering Syftet med denna guide är att på ett enkelt sätt förklara samma system som de mest framgångsrika företagen använder i sin marknadsföring. Den bygger på gamla principer inom marknadsföring

Läs mer

14 egenskaper som kännetecknar de bästa marknadscheferna

14 egenskaper som kännetecknar de bästa marknadscheferna 14 egenskaper som kännetecknar de bästa marknadscheferna Alinder Design www.alinderdesign.se 1 Vad gör att en marknadschef lyckas skapa bra resultat? Efter mer än 15 års arbete med många bra marknadschefer

Läs mer

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Marknadsföring har under de senaste 20 åren förändrats radikalt i grunden, så även inom HRTbranschen.

Läs mer

Framtidssäkra ditt säljteam i sju steg! En guide för dig som säljchef att säkra säljmetoder och arbetssätt

Framtidssäkra ditt säljteam i sju steg! En guide för dig som säljchef att säkra säljmetoder och arbetssätt Framtidssäkra ditt säljteam i sju steg! En guide för dig som säljchef att säkra säljmetoder och arbetssätt Som säljchef möter du idag flera ganska stora utmaningar. Tidigare säkra säljmetoder och arbetssätt

Läs mer

FUNGERAR DIN PR-STRATEGI?

FUNGERAR DIN PR-STRATEGI? FUNGERAR DIN PR-STRATEGI? Så kan du använda data för att mäta effekten av din PR Mynewsdesk PR Academy Studieguide 4 av 5 Del 1 Ett ramverk för mätning AMEC-modellen är ett ramverk som är framtaget av

Läs mer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Actionkoder 3. Kanalerna 4. Statistik 5. 7 tips 6. Sammanfattning

Läs mer

GREEN STATE ANALYS BESLUT LÖNSAMHET. Vi sköter din marknadsföring, kostnadsfritt.

GREEN STATE ANALYS BESLUT LÖNSAMHET. Vi sköter din marknadsföring, kostnadsfritt. Vi sköter din marknadsföring, kostnadsfritt. DIGITAL PRESENCE Innehållsförteckning Detta dokument är till för att ge dig en förståelse i vilka vi är, vad vi erbjuder & hur vi arbetar för att gör din digitala

Läs mer

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag 2014-08-10 Svenska Web Voice Annika Elgeskog www.webvoice.se +46 725 861010 presenterar Företagarens guide till framgång på Instagram.

Läs mer

Inboundmarknadsföring för stora företag

Inboundmarknadsföring för stora företag Inboundmarknadsföring för stora företag Attrahera Konvertera Avsluta Tillfredsställ Webb- användare Besökare Leads Kunder Förespråkare Blogg Sociala medier Sökord Webbsidor Calls-to-Action Landningssidor

Läs mer

Infomakers epaper: Lyfter fram din publikation på ios, Android och desktop.

Infomakers epaper: Lyfter fram din publikation på ios, Android och desktop. : Lyfter fram din publikation på ios, Android och desktop. Med kan du skapa digitala, interaktiva, versioner av din printutgåva. epapers lösningen hjälper dig att nå fler läsare, stärka dina kundrelationer

Läs mer

2 DAGARS KURS I CONTENT MARKETING FÖR FÖRETAG SOM VILL SATSA RÄTT FRÅN BÖRJAN. Starta denna fantastiska resa tillsammans med oss på Befound

2 DAGARS KURS I CONTENT MARKETING FÖR FÖRETAG SOM VILL SATSA RÄTT FRÅN BÖRJAN. Starta denna fantastiska resa tillsammans med oss på Befound 2 DAGARS KURS I CONTENT MARKETING FÖR FÖRETAG SOM VILL SATSA RÄTT FRÅN BÖRJAN Starta denna fantastiska resa tillsammans med oss på Befound DIGITALA STRAT EGIER FÖRORD CONTENT MARKETING Folk vill göra affärer

Läs mer

Digital kommunikation. den externa kommunikationen

Digital kommunikation. den externa kommunikationen Digital kommunikation den externa kommunikationen Vad ska vi prata om idag? Digitala kanaler så ser det ut Digitala kanaler vilka använder ni? Strategi och planering Så kommunicerar VIF/SISU Den här hjälpen

Läs mer

PUHH HOS OSS AB. Att synas. vi har verktygen för att komma i rampljuset. Marknadsföringsbyrå, Kvidinge

PUHH HOS OSS AB. Att synas. vi har verktygen för att komma i rampljuset. Marknadsföringsbyrå, Kvidinge PUHH HOS OSS AB Att synas vi har verktygen för att komma i rampljuset Marknadsföringsbyrå, Kvidinge ATTRAKTIV Er stadskärna är attraktiv, låt alla se det. Om alla tillsammans hjälps åt att göra stadskärnan

Läs mer

Attrahera och välj ut de bästa talangerna med framtidens rekryteringslösning

Attrahera och välj ut de bästa talangerna med framtidens rekryteringslösning Recruiting Attrahera och välj ut de bästa talangerna med framtidens rekryteringslösning Kampen om talangerna fortsätter och det är jobbsökarna som styr, inte arbetsgivarna. Att snabbt hitta rätt kandidat

Läs mer

VARFÖR LINKEDIN OCH HUR SKA MAN BETE SIG?

VARFÖR LINKEDIN OCH HUR SKA MAN BETE SIG? BLI PROFFS PÅ VARFÖR LINKEDIN OCH HUR SKA MAN BETE SIG? 75% använder sociala medier eller google för att undersöka leverantöter och företag innan de betsämmer sig för vem de ska använda sig av. 57% av

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag Utbildningen ingår i projektet Helikoopter vilket är ett kompetensutvecklingsprojekt som finansieras av Europeiska socialfonden och genomförs i Coompanion Norr och Västerbottens

Läs mer

MY LABEL ONLINE. Hur du representerar dig och Ditt AB i sociala medier

MY LABEL ONLINE. Hur du representerar dig och Ditt AB i sociala medier MY LABEL ONLINE Hur du representerar dig och Ditt AB i sociala medier Hur presenterar du dig och ditt varumärke? Vad vill du framhäva som din expertis och nisch? Vet du vad du vill att ditt Label ska stå

Läs mer

Lathund sociala medier

Lathund sociala medier Lathund sociala medier Att komma igång och ha en aktiv närvaro i sociala medier behöver varken vara svårt eller tidskrävande. Men det gör sig inte själv och det behöver underhållas och man behöver ha en

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag Utbildningen ingår i projektet Helikoopter vilket är ett kompetensutvecklingsprojekt som finansieras av Europeiska socialfonden och genomförs i Coompanion Norr och Västerbottens

Läs mer

DISTRIBUTION. Så kan nya metoder hjälpa dig att nå din målgrupp. Mynewsdesk PR Academy. Studieuide 3 av 5

DISTRIBUTION. Så kan nya metoder hjälpa dig att nå din målgrupp. Mynewsdesk PR Academy. Studieuide 3 av 5 DISTRIBUTION Så kan nya metoder hjälpa dig att nå din målgrupp Mynewsdesk PR Academy Studieuide 3 av 5 Del 1 Grunderna i innehållsdistribution För att nå maximal räckvidd för ditt innehåll bör du bli bekant

Läs mer

Hej, vi tror att Nordens bästa intranät digitala arbetsplats finns på Vasakronan!

Hej, vi tror att Nordens bästa intranät digitala arbetsplats finns på Vasakronan! Hej, vi tror att Nordens bästa intranät digitala arbetsplats finns på Vasakronan! Sedan 2001 är IT och kommunikation på Vasakronan en integrerad enhet. Det gör att vi på ett enkelt sätt kan kombinera den

Läs mer

CONTENT MARKETING. 4 steg som hjälper dig att skapa en träffsäker strategi.

CONTENT MARKETING. 4 steg som hjälper dig att skapa en träffsäker strategi. CONTENT MARKETING 4 steg som hjälper dig att skapa en träffsäker strategi. Vad är nyttan med content marketing? Content marketing handlar om att använda egenproducerat innehåll i din marknadsföring för

Läs mer

INBOUND MARKETING. En guide med steg för steg mot framgång!

INBOUND MARKETING. En guide med steg för steg mot framgång! INBOUND MARKETING En guide med steg för steg mot framgång! Vad är Inbound marketing och hur funkar det? För att fullt förstå vad inbound marketing är och hur det funkar måste vi först förstå vad Outbound

Läs mer

Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag Så om du delar detta vidare, ange gärna någon av dessa.

Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag Så om du delar detta vidare, ange gärna någon av dessa. 7 steg för att skapa en Hashtag- strategi för B2B- företag Marketinghouse (källor: Google, Hubspot, Twitter, Instagram och olika bloggar) Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag

Läs mer

JOBTIP SOCIAL RECRUITING

JOBTIP SOCIAL RECRUITING JOBTIP SOCIAL RECRUITING Idag finner du inte de bästa kandidaterna på jobbsajter de befinner sig redan på arbetsplatser. För att fånga potentiella kandidater behöver man ta jobbet till dem. Med Jobtips

Läs mer

Slutprojekt 2010 Medieinstitutet. Förstudie Hur Icakuriren ska utveckla sin närvaro i sociala medier för att marknadsföra sig på webben

Slutprojekt 2010 Medieinstitutet. Förstudie Hur Icakuriren ska utveckla sin närvaro i sociala medier för att marknadsföra sig på webben Slutprojekt 2010 Medieinstitutet Förstudie Hur Icakuriren ska utveckla sin närvaro i sociala medier för att marknadsföra sig på webben http://www.youtube.com/watch?v=sifypqjyhv8 Problem, syfte och mål

Läs mer

Vår förening finns i Boappa

Vår förening finns i Boappa Vår förening finns i Boappa Boappa Vad är Boappa? Boappa är en boendeapp som förenklar kommunikationen från styrelsen och låter dig samarbeta med dina grannar. Meddelanden från styrelsen All information

Läs mer

Vi skapar din digitala närvaro - och vi älskar det

Vi skapar din digitala närvaro - och vi älskar det Vi skapar din digitala närvaro - och vi älskar det Mscompanion.se We guide you in to the digital world for your business Ta steget in i den digitala världen med en mobilapp och/eller en hemsida Om oss

Läs mer

Kommunicera via digital signage och smartphones med PLAYipp

Kommunicera via digital signage och smartphones med PLAYipp Digital Signage: Effektivare kommunikation Kommunicera via digital signage och smartphones med PLAYipp Mobile View: Den smarta kommunikationsappen PLAYipp Manager Med molnbaserade och användarvänliga PLAYipp

Läs mer

Checklista med Tips & råd för din webbplats

Checklista med Tips & råd för din webbplats Checklista med Tips & råd för din webbplats Din hemsida är navet i din marknadsföring. Den ska visa vem du är, vad du erbjuder och hur just du kan lösa dina kunders problem och den ska hjälpa dig sälja

Läs mer

Digital kommunikation. Anpassad utbildning för Sparbankerna

Digital kommunikation. Anpassad utbildning för Sparbankerna Digital kommunikation Anpassad utbildning för Sparbankerna Om Företagsuniversitetet Företagsuniversitetet är ett av Sveriges ledande utbildningsföretag. Vi ägs av Stiftelsen Kursverksamheten vid Stockholms

Läs mer

PROSPEKT MEDIAS HANDBOK

PROSPEKT MEDIAS HANDBOK PROSPEKT MEDIAS HANDBOK 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING 3 FACEBOOK 4-5 INSTAGRAM 6-7 TWITTER 8-9 LINKEDIN 10 YOUTUBE 11 2 INLEDNING Idag är sociala medier ett måste i ett företags mediemix. Det har blivit

Läs mer

Vad är nytt i ExOpen Web Reports 2.1?

Vad är nytt i ExOpen Web Reports 2.1? Vad är nytt i ExOpen Web Reports 2.1? Innehåll Notifieringar...1 Schemalagd rapportuppdatering...2 Intranätsintegration och integrerad inloggning (Single Sign-On)...2 Förfinad visualisering...3 Teknik...5

Läs mer

HUR VI ANVÄNDER SOCIALA MEDIER

HUR VI ANVÄNDER SOCIALA MEDIER HUR VI ANVÄNDER SOCIALA MEDIER 1 Vad är sociala medier? Sociala medier är kanaler där användare själva kan skapa innehållet, kommentera och diskutera med varandra. Det omfattar inte bara texter utan även

Läs mer

Lättanvänt Kraftfullt Flexibelt. Apsis Newsletter Pro

Lättanvänt Kraftfullt Flexibelt. Apsis Newsletter Pro Newsletter Pro Lättanvänt Kraftfullt Sökes: E-postmarknadsförare som vill spara tid, kvalitetssäkra sina utskick och arbeta med mottagaranpassad, relevant e-postmarknadsföring. Finnes: Så hjälper Newsletter

Läs mer

Connect medarbetarappen

Connect medarbetarappen Connect medarbetarappen Connect är den personliga och platsoberoende informationskanalen. Medarbetarappen gör det enkelt att hålla sig uppdaterad, att interagera och att vara en del av företagskulturen.

Läs mer

En kort vägledning för vuxna. 2015 ConnectSafely.org

En kort vägledning för vuxna. 2015 ConnectSafely.org En kort vägledning för vuxna Ta del av mer råd och tips kring ungas användning av nätet på www.surfalugnt.se 2015 ConnectSafely.org Fem vanliga frågor från vuxna om Instagram 1. Varför gillar tonåringar

Läs mer

Visions guide i sociala medier

Visions guide i sociala medier Datum: 2018-08-28 Visions guide i sociala medier Undrar du hur du kan jobba med sociala medier? Här hittar du tips och råd för att använda sociala medier på ett effektivt sätt. Guiden vänder sig till Visions

Läs mer

Medlemskap och Marknadsföringspaket Information om Visit Blekinges marknadsföring, medlemskap och marknadsföringspaket, 2019.

Medlemskap och Marknadsföringspaket Information om Visit Blekinges marknadsföring, medlemskap och marknadsföringspaket, 2019. VISIT BLEKINGE Medlemskap och Marknadsföringspaket 2019 Information om Visit Blekinges marknadsföring, medlemskap och marknadsföringspaket, 2019. Håkan Andersson, Visit Blekinge BLI MEDLEM Vill du vara

Läs mer

Bloggar - Som marknadsföring och varumärkesbyggande. Calle Johansson Essä i Digitala Distributionsformer Högskolan Väst - 23 maj 2011

Bloggar - Som marknadsföring och varumärkesbyggande. Calle Johansson Essä i Digitala Distributionsformer Högskolan Väst - 23 maj 2011 Bloggar - Som marknadsföring och varumärkesbyggande Calle Johansson Essä i Digitala Distributionsformer Högskolan Väst - 23 maj 2011 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sammanfattning 2 Inledning 3 Beskrivning 3 Diskussion

Läs mer

"Content is king" - Vacker Webbdesign & Effektiv Sökmotorsoptimering för företag

Content is king - Vacker Webbdesign & Effektiv Sökmotorsoptimering för företag "Content is king" Skapad den jul 20, Publicerad av Anders Sällstedt Kategori Webbutveckling Jag funderade ett tag på vad jag skulle kalla detta blogginlägg. Problemet som sådant är att många undrar varför

Läs mer

Camilla Harrskog Intern information i en mobil applikation

Camilla Harrskog Intern information i en mobil applikation Camilla Harrskog Intern information i en mobil applikation Camilla om ICA-handlarnas Förbunds app Appen är nog den mest kostnadseffektiva produktion vi gjort. Den har hjälpt oss att slå rekord i ICA-handlare

Läs mer

Dialog bygger relationer

Dialog bygger relationer Tema Social Media Newsroom: Som många säkert har sett, lanserade MyNewsdesk för några veckor sedan en ny design på social media newsroom. Men vad innebär det för dig och ditt företag, vilka fördelar ger

Läs mer

Mångdubbla din försäljning med målsökande marknadsföring

Mångdubbla din försäljning med målsökande marknadsföring Mångdubbla din försäljning med målsökande marknadsföring Av alla besökare i en webbutik är det statistiskt sett bara en liten andel som handlar något. Tänk om du kunde återengagera den stora andelen potentiella

Läs mer

Lata marknadsföraren

Lata marknadsföraren Lata marknadsföraren *************************************************** * * * * Inre Cirkelns Månadsbrev 8, januari 2015 * * * * *************************************************** Checklista för ett

Läs mer

Digital Writer: Skapa, berika och förstärk ditt innehåll

Digital Writer: Skapa, berika och förstärk ditt innehåll Digital Writer: Skapa, berika och förstärk ditt innehåll När ni bestämmer er för att satsa på Digitalt först är skrivverktyget ett av de viktigaste verktygen du behöver. Digitala Writern är ett grymt skrivverktyg,

Läs mer

Välkommen till Studiekanalen.se

Välkommen till Studiekanalen.se Välkommen till Studiekanalen.se Det här produktbladet beskriver besökarens (elevens) väg till utbildningen, hur de matchas mot rätt skola och utbildning. Det beskriver även hur utbildningsanordnaren kan

Läs mer

SVERIGES ANNONSÖRERS MEDLEMMAR OM CONTENT MARKETING

SVERIGES ANNONSÖRERS MEDLEMMAR OM CONTENT MARKETING SVERIGES ANNONSÖRERS MEDLEMMAR OM CONTENT MARKETING Kontakt: Erik Huss erik@annons.se 0725-66 15 70 Kontakt: Elisabeth Thörnsten elisabeth@swedishcontent.se 070-834 66 30 NOVUS Kontakt: Gun Pe@ersson gun.pe@ersson@novus.se

Läs mer

SM S1. IAB Sverige Certifiering av Onlinesäljare Social Media

SM S1. IAB Sverige Certifiering av Onlinesäljare Social Media SM.170321.S1 IAB Sverige Certifiering av Onlinesäljare Social Media INNEHÅLL Vad är sociala medier? s. 3 Statistik & Sociala medier s. 4-6 Annonsering i sociala medier s. 7-8 Vad är en hashtag #? s.9 Uppföljning

Läs mer

www.kennedyandersson.com

www.kennedyandersson.com www.kennedyandersson.com 7x step to inbound marke2ng paradise. Inboundmarke9ng check-list A?raherar du e? ökande antal besökare 9ll din hemsida? 1. Hur nöjd är du med antal besökare 9ll din hemsida? a)

Läs mer

Uppdateramera. Tio tips för en bättre webbplats. PRODUKTIONSBYRÅ AB. 1 Krokedil Produktionsbyrå AB www.krokedil.se

Uppdateramera. Tio tips för en bättre webbplats. PRODUKTIONSBYRÅ AB. 1 Krokedil Produktionsbyrå AB www.krokedil.se Uppdateramera Tio tips för en bättre webbplats. PRODUKTIONSBYRÅ AB 1 Krokedil Produktionsbyrå AB www.krokedil.se Välkommen Här har vi samlat tio grundläggande tips som hjälper dig att skapa en effektivare,

Läs mer

Interfloras handbok för sociala medier

Interfloras handbok för sociala medier Interfloras handbok för sociala medier Interfloras handbok för sociala medier Innehållsförteckning 1. Bakgrund och syfte...3 2. Sociala medier...4 2.1 Vad är sociala medier?...4 2.1.1 Facebook...4 2.1.2

Läs mer

Instagram. Vad kan Instagram göra för ditt företag?

Instagram. Vad kan Instagram göra för ditt företag? Instagram Vad kan Instagram göra för ditt företag? Lite statistik 46 % män 54 % kvinnor 75 miljoner dagliga användare 1,2 biljoner gilla dagligen Många företag och offentliga personer väljer att använda

Läs mer

Digital Marknadsföring

Digital Marknadsföring Digital Marknadsföring Wasabi Web - Digital Marknadsföring SEO SEO-Sitemap SEO-Analys Content Marketing Redaktionell plan SEO-anpassad till red. plan Mediestrategi Styrdokument sociala kanaler Delning

Läs mer

Svenska företag på webben

Svenska företag på webben Svenska företag på webben En rapport om webbnärvaron bland Sveriges företag och hur den uppfyller befolkningens förväntningar Svenska företag på webben 2017 - en rapport från Loopia Innehåll Hemsida eller

Läs mer

OMVÄRLDSBEVAKNING Vet du vad som sägs om ert varumärke?

OMVÄRLDSBEVAKNING Vet du vad som sägs om ert varumärke? OMVÄRLDSBEVAKNING Vet du vad som sägs om ert varumärke? 80% av Sveriges journalister omvärldsbevakar i sociala medier. Vikten av omvärldsbevakning Omvärldsbevakning, eller att omvärldsbevaka handlar om

Läs mer

Om Pixelant. Offert Rapport, webbanalys, SEO, AdWords & Facebook

Om Pixelant. Offert Rapport, webbanalys, SEO, AdWords & Facebook Offert Rapport, webbanalys, SEO, AdWords & Facebook Om Pixelant Pixelant är en webbyrå i Malmö som är specialiserad på licensfri CMS och digital informationshantering. Sedan 2006 har vi utvecklat våra

Läs mer

De största just nu är Facebook och Twitter. Även Google har lanserat ett, Google Plus.

De största just nu är Facebook och Twitter. Även Google har lanserat ett, Google Plus. Sociala medier De största just nu är Facebook och Twitter. Även Google har lanserat ett, Google Plus. Dessutom finns Linkedin, där man kan återknyta kontakten med gamla vänner och kollegor och StayFriends,

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag Utbildningen ingår i projektet Helikoopter vilket är ett kompetensutvecklingsprojekt som finansieras av Europeiska socialfonden och genomförs i Coompanion Norr och Västerbottens

Läs mer

a White Paper by Idea2Innovation Framtidens arbetssätt.

a White Paper by Idea2Innovation Framtidens arbetssätt. a White Paper by Idea2Innovation Framtidens arbetssätt. Det är tveklöst så att arbetslivet så som vi känner till det genomgår en snabb förändring. Även om det sker olika snabbt i olika branscher, så genomsyrar

Läs mer

Introduktion Sociala medier

Introduktion Sociala medier Introduktion Sociala medier Webinar CAPS 23 jan 2019 Kompetensområde: Digital Marknadsföring BAS MEDIUM AVANCERAD MASTERCLASS (fristående tillfällen) Digital marknadsföring Målgrupp: Marknadsförare och

Läs mer

11 STEGS CHECKLISTAN TILL DEN PERFEKTA LINKEDIN PROFILEN HUR DU MED 11 ENKLA STEG KAN OPTIMERA DIN LINKEDIN PROFIL

11 STEGS CHECKLISTAN TILL DEN PERFEKTA LINKEDIN PROFILEN HUR DU MED 11 ENKLA STEG KAN OPTIMERA DIN LINKEDIN PROFIL 11 STEGS CHECKLISTAN TILL DEN PERFEKTA LINKEDIN PROFILEN HUR DU MED 11 ENKLA STEG KAN OPTIMERA DIN LINKEDIN PROFIL 1 2 Mitt namn är Christoffer och jag är grundare och VD på LinkedKurs och jag har lång

Läs mer

MARKETING HOUSE. Att använda Linkedin som sälj- och marknadsföringsverktyg för B2B-företag Går det och hur gör man?

MARKETING HOUSE. Att använda Linkedin som sälj- och marknadsföringsverktyg för B2B-företag Går det och hur gör man? MARKETING HOUSE Att använda Linkedin som sälj- och marknadsföringsverktyg för B2B-företag Går det och hur gör man? JA, OM MAN SER DET SOM EN DEL I EN ÖVERGRIPANDE INBOUND MARKETING STRATEGI Ja, med en

Läs mer

Produktchef. Kontaktuppgifter:

Produktchef. Kontaktuppgifter: Produktchef Kontaktuppgifter: Sven Haglund Anders Renström RT Generationsskifte VD TreCe AB +46 708 572 572 +46 11 211460 e-mail: sven@g15e.se e-mail: anders.renstrom@trece.se Om TreCe TreCe är en av nordens

Läs mer

S A V E T H E C O M M U N I C A T I O N

S A V E T H E C O M M U N I C A T I O N S A V E T H E C O M M U N I C A T I O N Innehållsstrategi för Rädda Barnen Instagram Instagram är ett medium där vi förväntar oss att konsumtionen av innehållet ska gå snabbt. Vi föreslår att ni försöker

Läs mer

Projekt Solenergi Stockholm

Projekt Solenergi Stockholm Projekt Solenergi Stockholm Skriven av i samarbete med Solar Scandinavia 1 Innehållsförteckning Ursprunglig pitch... 3 Inledning... 4 Målgrupp... 4 Marknadsföring... 4 Målgrupp... 4 Marknadsföring... 4

Läs mer

Snabbare modernisering av verksamheten med digital marknadskommunikation

Snabbare modernisering av verksamheten med digital marknadskommunikation Snabbare modernisering av verksamheten med digital marknadskommunikation Dani Thifa Specialist, Digitalisering och digital marknadsföring. Business analyst och UX/Frontend utvecklare. 1 Insikt och citat

Läs mer

Marknadsför ditt företag gratis via bildapparna 2012-08-29 Senast uppdaterad 2012-08-29

Marknadsför ditt företag gratis via bildapparna 2012-08-29 Senast uppdaterad 2012-08-29 Marknadsför ditt företag gratis via bildapparna 2012-08-29 Senast uppdaterad 2012-08-29 Bilder ur ett företagsperspektiv har sedan marknadsföringens begynnelse varit viktiga för att inspirera, väcka ett

Läs mer

Kommunikationsplan för ICA Student 2015-06-01. Caroline Ullman & Johanna Lundberg

Kommunikationsplan för ICA Student 2015-06-01. Caroline Ullman & Johanna Lundberg Kommunikationsplan för ICA Student 2015-06-01 Caroline Ullman & Johanna Lundberg i i i Hej! Vi har pratat med studenter som har gett oss tips på hur de vill bli informerade och kommunicera med er på ICA

Läs mer

JOBTIP SOCIAL RECRUITING

JOBTIP SOCIAL RECRUITING JOBTIP SOCIAL RECRUITING Idag finner du inte de bästa kandidaterna på jobbsajter de befinner sig redan på arbetsplatser. För att fånga potentiella kandidater behöver man ta jobbet till dem. Med Jobtips

Läs mer

ONLINEGUIDE KUBEL KIDS POP-UP. Sandberg wallpaper

ONLINEGUIDE KUBEL KIDS POP-UP. Sandberg wallpaper ONLINEGUIDE KUBEL KIDS POP-UP Sandberg wallpaper Välkommen till en enkel guide som hjälper dig att marknadsföra online Pop-up kollektionen Kubel Kids från Sandberg Wallpaper. Där fokus ligger på m odern

Läs mer

Berghs Update. Video i sociala medier

Berghs Update. Video i sociala medier Berghs Update Video i sociala medier Video i din digital marknadsföring Film är det media som skapar störst engagemang. Det går snabbt att producera och distribuera film idag. Du kan rikta dina insatser

Läs mer

Handbok i e-marknadsföring

Handbok i e-marknadsföring Handbok i e-marknadsföring Så här kommer du igång med marknadsföring på internet Kunskap - vägen till lyckad e-marknadsföring förord Marknadsföring på internet lyckas, när budskap är så pass intressanta

Läs mer

Syns du inte finns du inte

Syns du inte finns du inte Sociala medier för företagare Syns du inte finns du inte Oscar Höglund 2013 3 Innehåll: Förord 5 Sociala medier 7 Hur använder företag sociala medier?..9 Nätverkande medarbetare?.10 Varför LinkedIn 11

Läs mer

Instagram Stories en guide

Instagram Stories en guide Instagram Stories en guide Här är din gudie som gör det enkelt att komma igång med Instagram Stories och dessutom får du 10 stycken anledningar till varför du skall använda Instagram Stories i din marknadsföringsstrategi..

Läs mer

Produktchef. Kontaktuppgifter:

Produktchef. Kontaktuppgifter: Produktchef Kontaktuppgifter: Sven Haglund Anders Renström RT Generationsskifte VD TreCe AB +46 708 572 572 +46 11 211460 e-mail: sven@g15e.se e-mail: anders.renstrom@trece.se Om TreCe TreCe är en av nordens

Läs mer

2015, Visit Technology Group. All rights reserved.

2015, Visit Technology Group. All rights reserved. Carl- Johan Sjöqvist Affärsutvecklare, affärsområdeschef webbteam och kundansvarig VISIT GROUP carljohan@visit.com Webbtrender & beteenden online 2016 Laddningstid är viktigt! Optimering och speed Mobilanpassad

Läs mer

En extern kommunikationsstrategi utvecklad åt kommuner för främja användandet av elbilar och laddningsstationer.

En extern kommunikationsstrategi utvecklad åt kommuner för främja användandet av elbilar och laddningsstationer. LADDA FÖR FRAMTIDEN En extern kommunikationsstrategi utvecklad åt kommuner för främja användandet av elbilar och laddningsstationer. KOMMUNIKATIONSSTRATEGINS KÄRNVÄRDEN. Kommunikationsstrategins kärnvärden

Läs mer

Projektskafferiet. Här finner du en mängd aktiviteter som regionkontoret kan hjälpa din förening med att arrangera.

Projektskafferiet. Här finner du en mängd aktiviteter som regionkontoret kan hjälpa din förening med att arrangera. Projektskafferiet Här finner du en mängd aktiviteter som regionkontoret kan hjälpa din förening med att arrangera. Vi vill förenkla för din förening. Vårt koncept Projektskafferiet är ett erbjudande till

Läs mer

Infoproffs 2011. -trender inom PR och information

Infoproffs 2011. -trender inom PR och information Infoproffs 2011 -trender inom PR och information Har sökmotoroptimering på allvar tagit klivet från IT- till informationsavdelningen? Vilka kanaler när det gäller PR och information ökar mest i år? Var

Läs mer

Lägg in basinformationen. Starta här om du inte redan har fyllt i basinformationen på ditt företags sida. Klicka Redigera uppe till höger i verktyget.

Lägg in basinformationen. Starta här om du inte redan har fyllt i basinformationen på ditt företags sida. Klicka Redigera uppe till höger i verktyget. 7 steg för att skapa en företagssida på LinkedIn LinkedIn lanserar ständigt nya förbättringar i applikationen för företagssidor på LinkedIn. Nu senast bl. a s.k showcase- sidor. Detta e- blad fungerar

Läs mer

Någonting står i vägen

Någonting står i vägen Det här vänder sig till dig som driver ett företag, eller precis är på gång att starta upp Någonting står i vägen Om allting hade gått precis så som du tänkt dig och så som det utlovades på säljsidorna

Läs mer

Nortic Cookie- och Dataskyddspolicy

Nortic Cookie- och Dataskyddspolicy Nortic Cookie- och Dataskyddspolicy Du står i centrum för allt vi gör. Vårt mål är att tillgodose dina verkliga behov och för att kunna göra det är det av största vikt för oss att bibehålla din tillit

Läs mer

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Facebook Ett av de snabbaste sätten att sprida sin webbutik och få sin första beställning är att använda sig av Facebook. Det finns två olika sätt att

Läs mer

Digital strategi för Miljöpartiet

Digital strategi för Miljöpartiet 2012-03-12 Digital strategi för Miljöpartiet Bakgrund Vår webbplats ska förnyas och i processen med att upphandla en ny dök frågan upp om vilket syfte den skulle ha i relation till övrig webbnärvaro. I

Läs mer

4 dagar med strategi, metodik och analys. IHM DIGITAL MARKETING

4 dagar med strategi, metodik och analys. IHM DIGITAL MARKETING 4 dagar med strategi, metodik och analys. IHM DIGITAL MARKETING IHM DIGITAL MARKETING IHM Digital Marketing är ett program skapat av ledande branschaktörer. Utbildningen syftar till att hjälpa företagen

Läs mer

PRAKTISK GUIDE TILL INNEHÅLL

PRAKTISK GUIDE TILL INNEHÅLL PRAKTISK GUIDE TILL INNEHÅLL SOM MATCHAR INKÖPSPROCESSEN Det får inte bara vara innehåll. Det måste vara relevant, anmärkningsvärt Vill du verkligen marknadsföra dig på Internet måste du idag producera

Läs mer

Så får du Microsofts Office-paket gratis

Så får du Microsofts Office-paket gratis Så får du Microsofts Office-paket gratis 7 Kör Word, Excel, Powerpoint och Onenote i webbläsaren 7 Dela dina dokument 7 För dator, mobil och platta. Kom igång med Microsoft Skydrive och Office Web Apps

Läs mer

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad!

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad! ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Då bör du ställa ut på våra mässor! Bröllopsfeber i din stad! Stockholm Malmö Göteborg Våra bröllopsmässor i Stockholm, Malmö och Göteborg har på några års tid

Läs mer

Hitta kunder som frilansare

Hitta kunder som frilansare Hitta kunder som frilansare Hitta kunder som frilansare 4 Att livnära sig som frilansare, genom att ta långa- eller kortsiktiga uppdrag, är en allt vanligare arbetsform. På Billogram träffar vi många frilansare,

Läs mer