Produktbeskrivning: Inskrivning Direkt

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Produktbeskrivning: Inskrivning Direkt"

Transkript

1 1(46) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: Produktbeskrivning: Inskrivning Direkt Innehållsförteckning 1. Översiktlig beskrivning Funktioner Informationsinnehåll Referensobjekt Basinformation Ägare Senaste fång Historik ägande Avtalsrättighet Inteckning Anteckning Tomträttsupplåtelse Värdelistor Förändringsförteckning... 45

2 LANTMÄTERIET (46) 1. Översiktlig beskrivning I detta dokument beskrivs hur Inskrivning Direkt är strukturerad och vilken information som ingår. Informationen lämpar sig inte för att visas direkt i en Webbläsare utan behöver hämtas och visas i ett system eller en applikation. Tjänsten har ett maskin till maskin-gränssnitt i SOAP och svaren levereras i XML/GML. Detaljerad information om detta finns i den tekniska beskrivningen för Inskrivning Direkt där det även finns länkar till en gränssnittsdefinition med gällande WSDL och XML-schema. Tjänsten består av ett antal fördefinierade delar som kan hämtas tillsammans eller var och en för sig. Det finns också totalfråga som ger ett svar med alla delar. Inskrivning Direkt hämtar sin information från Fastighetsregistrets Inskrivningsdel. Den innehåller bl.a. information om: lagfarter tomträtter köpeskilling inteckningar anteckningar avtalsservitut nyttjanderätter ägarhistorik 2. Funktioner För detaljerad förklaring till hur bilden på nästa sida ska tolkas, se Hämta inskrivning Frågan kan ställas genom att ange antingen en UUID () för inskrivningsfastighet, UUID för en fastighet eller en fastighetsnyckel (som är under avveckling). Varje fråga ger ett detaljerat svar om inskrivningsinformationen, se avsnitt 3 Informationsinnehåll.

3 3(46)

4 4(46) 3. Informationsinnehåll I detta avsnitt finns tabeller med beskrivningar av informationen som ingår i den här tjänsten. 3.1 Referensobjekt Referensobjektet är information som alltid följer med svaret. Registerenhetsreferens Registerenhetsreferens Referens till en fastighet. Globalt unik identitet (UUID) för fastigheten. fastighetsnyckel Globalt unik identitet (UUID) för den här fastigheten. Består av 9 tecken. beteckning typ Unik beteckning för fastigheten, registerbeteckning (även kallad fastighetsbeteckning). Beteckningen består av registerområde, trakt, block och enhet. Till exempel fastigheten Lyckeby Berga 1:8 för en fastighet i Lyckeby kommun. Typ av registerenhet. Inskrivning Direkt har endast fastigheter. 3.2 Basinformation IR Fastighet IR Fastighet äldre förhållande allvarligt fel i IR oklara inskrivningsförhållanden senaste ändring inskrivningsdelen aktualitetsdatum IR Fastighet är ett sammanhållande objekt som grupperar inskrivningsinformation för en fastighet i fastighetsregistret. Globalt unik identitet (UUID) för IR Fastighet. Hänvisning till historiska inskrivningsåtgärder. Varningstext om att inskrivningsinformationen för den här fastigheten kan innehålla allvarliga felaktigheter. Varningstext om att viss inskrivningsinformation för den här fastigheten är felaktig eller outredd. Tidpunkt för senaste ändring av inskrivningsinformationen. Fram till detta datum har alla ansökningar/ärenden som påverkar fastighetens inskrivningsinformation handlagts. Det är samma som aktualitetsdatum för Pågående ärende om det finns ett pågående ärende. Om det inte finns ett pågående ärende är aktualitetsdatum här samma som områdesaktualitet för Område.

5 LANTMÄTERIET (46) Pågående ärende Pågående ärende aktualitetsdatum pågående ärendetyp registerenhetsreferens Information om att det pågår ett inskrivningsärende för den här fastigheten. Globalt unik identitet (UUID) för Pågående ärende. Den inskrivningsdag som föregår den dag pågående ärendet registrerades. Finns det flera pågående ärenden på fastigheten redovisas datumet för det äldsta ärendet. Typ av inskrivningsärende som pågår på fastigheten. Anteckning Aviseringar Avtalsrättighet Inteckning Lagfart Tomträtt Övrigt Vilka andra fastigheter som påverkas av ärendet. Se tabell Registerenhetsreferens nedan. Registerenhetsreferens Registerenhetsreferens Referens till en fastighet. Globalt unik identitet (UUID) för fastigheten. fastighetsnyckel Globalt unik identitet (UUID) för den här fastigheten. Består av 9 tecken. beteckning typ Unik beteckning för fastigheten, registerbeteckning (även kallad fastighetsbeteckning). Beteckningen består av registerområde, trakt, block och enhet. Till exempel fastigheten Lyckeby Berga 1:8 för en fastighet i Lyckeby kommun. Typ av registerenhet. Inskrivning Direkt har endast fastigheter. Område Område inskrivningskontor Ajourförande fastighetsinskrivningskontor. Globalt unik identitet (UUID) för Område. Det inskrivningskontor som handlägger ärenden på fastigheten/registerenheten.

6 LANTMÄTERIET (46) områdesaktualitet Eksjö Härnösand Hässleholm Mora Norrtälje Skellefteå Uddevalla Senaste inskrivningsdag där all ärenderegistrering för inskrivningskontoret är godkänd. Om fastigheten ingår i ett pågående ärende presenteras aktualitetsdatum, i tabell Pågående ärende, i stället för områdesaktualitet. Gruppinformation Gruppinformation gruppinformationstyp gruppinformation Ger ytterligare upplysning om antingen avtalsrättighet eller lagfart. Globalt unik identitet (UUID) för Gruppinformation. Typ av gruppinformation. Avtalsrättighetsgruppinformation Lagfartsgruppinformation. Text som ger ytterligare upplysning om fastighetens lagfarts- eller avtalsrättighetsuppgifter.

7 LANTMÄTERIET (46) 3.3 Ägare En lagfart skyddar äganderätten till fastigheten. En tomträtt är en särskild form av nyttjanderätt till fastighet som liknar lagfart. Ägare, ger information om vilka som är de nuvarande lagfarna ägarna till fastigheten och de nuvarande innehavararna av tomträtten. Lagfart/Tomträttsinnehav Lagfart/Tomträttsinnehav inskrivningsdag dagboksnummer aktnummer beslut nytt beslut uppskovsdatum överklagande beviljad andel ägare lagfartsanmärkning/tomträttsinnehavsanmärkning I fastighetsregistret inskrivet förvärv av fastighet (fast egendom). Ägare av fastigheter registreras i fastighetsregistret efter Fastighetsinskrivnings beslut om inskrivning av ägarförändringen - "beviljande av lagfart". Ett objekt, lagfart, för varje delägare. Globalt unik identitet (UUID) för Lagfart/Tomträttsinnehav. Den inskrivningsdag inskrivningen tillhör. inskrivningen. Beslut som fattats. Avslag Avvisad Beviljad Okänd Uppskov Vilande Se tabell nedan. Inskrivningen har antingen aktnummer De inskrivningar som skapats före september 2014 har dagboksnummer Det nya beslutet får ett eget nytt aktnummer/ dagboksnummer. Kan vara vilande, uppskov, avslag eller beviljad. Datum som uppskovet gäller till. Finns om beslut är uppskov. En text som informerar om att beslut ovan är överklagat. Hur stor andel i bråkform som den fastighetsägaren/tomträttsinnehavaren har i fastigheten/tomträtten. Nuvarande ägare/tomträttsinnehavare kan ha 1/1 eller ½, ¼, e.tc.. Tidigare ägare har 0/1. Datatypen Bråk har täljare och nämnare. Se tabell Inskriven person, nedan. Namn, personnummer eller organisationsnummer och adress. Se tabell Lagfartsanmärkning/Tomträttsinnehavsanmärkning nedan. Inskrivning i Fastighetsregistrets inskrivningsdel som ger ytterligare upplysning om lagfart.

8 LANTMÄTERIET (46) beslutets inskrivningsdag beslutets dagboksnummer beslutets aktnummer Om ett nytt beslut tagits i ett inskrivningsärende, får det nya beslutet ett eget nytt aktnummer/dagboksnummer och en ny inskrivningsdag. Den inskrivningsdag det nya beslutet tillhör. det nya beslutet. Ett nytt beslut har antingen aktnummer Ett nytt beslut som skapats före september 2014 har dagboksnummer Lagfartsanmärkning/Tomträttsinnehavsanmärkning Lagfartsanmärkning/Tomträttsinnehavsanmärkning inskrivningsdag dagboksnummer aktnummer beslut nytt beslut uppskovsdatum överklagande Inskrivning i Fastighetsregistrets inskrivningsdel som ger ytterligare upplysning om lagfart. Globalt unik identitet (UUID) för Lagfartsanmärkning/Tomträttsinnehavsanmärkning. Den inskrivningsdag inskrivningen tillhör. inskrivningen. Beslut som fattats. Avslag Avvisad Beviljad Okänd Uppskov Vilande Se tabell nedan. Inskrivningen har antingen aktnummer De inskrivningar som skapats före september 2014 har dagboksnummer Det nya beslutet får ett eget nytt aktnummer/ dagboksnummer. Kan vara vilande, uppskov, avslag eller beviljad. Datum som uppskovet gäller till. Finns om beslut är uppskov. En text som informerar om att beslut ovan är överklagat.

9 LANTMÄTERIET (46) lagfartsanmärkning/tomträttsanmärkning övrig anmärkning gemensam bostad sambo tvist avgjord till förmån för Text enligt föreskrift. Värdelista, Inskrivet ägandeanmärkningstyp. Text som inte är preciserad i föreskrift. Text med namn på sambon till fastighetsägaren. Uppgiften har skrivits in i samband med förvärvet, om fastigheten har införskaffats i syfte att utgöra deras gemensamma bostad. Till vems förmån tvist avgjorts. Om det är någon annan än lagfaren ägare beslutets inskrivningsdag beslutets dagboksnummer beslutets aktnummer Om ett nytt beslut tagits i ett inskrivningsärende, får det nya beslutet ett eget nytt aktnummer/dagboksnummer och en ny inskrivningsdag. Den inskrivningsdag det nya beslutet tillhör. det nya beslutet. Ett nytt beslut har antingen aktnummer Ett nytt beslut som skapats före september 2014 har dagboksnummer Inskriven person Namn, personnummer/ organisationsnummer för en ägare till den här fastigheten eller tomträttsinnehavaren. Inskriven Person Fysisk eller juridisk person som registrerats med personuppgifter i samband med inskrivning. Globalt unik identitet (UUID) för Inskriven person. efternamn förnamn organisationsnamn Fysisk persons familjenamn. Förnamn för fysiskt person. Juridisk persons namn. Från fastighetsregistret. Ger namnet som skrevs in i fastighetsregistret dagen för lagfarten/tomträtten. Exempel: Om ägaren bytt namn sedan inskrivningsdagen för lagfarten står oftast det gamla namnet kvar här. IDnummer När det finns personnummer eller organisationsnummer ska uppgifterna i Person användas i stället för Inskriven person. Utgörs av personnummer, organisationsnummer, samordningsnummer eller skattenummer (GD-nummer) som identifierar person.

10 LANTMÄTERIET (46) person organisation utländsk ägare Från fastighetsregistret. Se tabell Person nedan. Se tabell Organisation nedan. Se tabell Utländsk ägare nedan. Person Personnummer, nuvarande namn och nuvarande adress. Informationen hämtas från folkbokföringen hos Skatteverket. Person Fysisk person. personnummer Personnummer Uppgifter från folkbokföringen. förnamn Personens alla förnamn. Exempel: Om ägaren har bytt namn sen inskrivningsdagen för mellannamn Anger personens mellannamn. lagfarten så står det nuvarande efternamn Anger personens efternamn. namnet här. tilltalsnamn Personens tilltalsnamn. adress särskild adress utlandsadress Se tabell Adress nedan. Se tabell Adress nedan. Se tabell Utlandsadress nedan. Organisation Organisationsnummer, namn och adress. Informationen hämtas från Skatteverket. Organisation organisationsnummer organisationsnamn juridiskform adress utlandsadress Organisationsnummer Organisationens namn. Organisationens juridiska form. Se tabell Adress nedan. Se tabell Utlandsadress nedan. Adress Hämtas från Skatteverket. Adress co adress Care of adress Adress som erhålls genom avisering från Skatteverkets folkbok- utdelningsadress1 Adressen fortsätter här om adressen är lång. föringsregister samt från Skatteverkets organisationsregister. utdelningsadress2 Adressen börjar här. postnummer postort Postnummer Postort

11 LANTMÄTERIET (46) Utlandsadress Hämtas från Skatteverket. Om ägaren har svenskt personnummer eller samordningsnummer finns oftast adressuppgift här. Utlandsadress utlandsadress1 Adressens första rad Adress som erhålls genom avisering utlandsadress2 Adressens andra rad. från Skatteverkets folkbok- föringsregister samt från Skatteverkets organisationsregister. utlandsadress3 Adressens tredje rad. utlandsadress4 Adressens fjärde rad Officiell utlandsadress: utdelningsadress. land Land Utländsk ägare Från fastighetsregistret. Innehåller inte alla utländska ägare. Denna uppgift finns endast för fastigheter som nyligen har sålts. Det är en uppgift för leverans till Skatteverkets taxering. Den raderas efter ett år. Utländsk ägare annatid utdelningsadress postkod postort land landskod Globalt unik identitet (UUID) för Utländsk ägare. ID på utländsk person, juridisk eller fysisk. Utdelningsadress Postkod Postort Land Beteckning på länder

12 LANTMÄTERIET (46) 3.4 Senaste fång Delen Senaste fång ger fastighetsägandeförändring som innehåller köpeskilling och fång (men inte överlåtelse). Alla nuvarande ägare till fastigheten och alla tomträttsinnehavare har ett senaste fång var. Med undantag om det finns flera fång med samma inskrivningsdag, då visas alla fång från den dagen. Om en ägare har förvärvat fastigheten med flera fång vid olika tidpunkter (med olika inskrivningsdag) visas endast det senaste fånget. Som nuvarande ägare räknas här även kommande ägare som har vilande lagfart. Detta för att oavsett vilket slags beslut inskrivningen har kommer det fånget ändå att visas här. Det är inte endast beviljade. Fastighetsägandeförändring Fastighetsägandeförändring som den redovisas i den här delen innehåller köpeskilling och fång (men inte överlåtelse). Fastighetsägandeförändring köpeskilling fång överlåtelse Förändring av ägandet/tomträtten som skett. Globalt unik identitet (UUID) för Fastighetsägandeförändring. Se tabell Köpeskilling nedan. Se tabell Fång nedan. Finns endast i delen Historik ägande. Se tabell Överlåtelse avsnitt 3.5. Köpeskilling Köpeskilling preliminär köpeskilling fast egendom omräknad preliminär köpeskilling köpeskilling fast egendom omräknad köpeskilling mellangift köpeskilling lös egendom köpeskillingstyp Hur mycket fastigheten eller tomträtten kostade när den köptes. Köpeskilling som erlagts i avvaktan på slutlig köpeskilling fast egendom. Används för fastställande av stämpelskatt. Preliminära köpeskillingen är omräknad till svensk valuta som gällde vid inskrivningsdagen. Används för beräkning av stämpelskatt. Erlagt belopp för fast egendom eller tomträtt. Köpeskillingen är omräknad till svensk valuta som gällde vid inskrivningsdagen. Används för beräkning av stämpelskatt. Vid byte. Den summa som gavs som kompensation för den fastigheten som var mest värd. Erlagt belopp för lös egendom. Om det ingick lös egendom i köpet av fastigheten. Klassificering av vad köpeskillingen avser. Ingen köpeskilling redovisas Avser hela fastigheten För köpeskilling anges valuta och summa (datatyp Belopp.)

13 LANTMÄTERIET (46) omfattar Avser även annan fastighet Om köpeskillingen var gemensam för flera fastigheter anges här viken den ytterligare fastigheten var. Se tabell Registerenhetsreferens nedan. Fång När och hur fastigheten/tomträtten förvärvades. Ett fång kan vara t.ex. köp men också arv eller gåva m.m.. Fång inskrivningsdag dagboksnummer aktnummer beslut nytt beslut uppskovsdatum överklagande andel fång Persons förvärv av hel eller del av fastighet eller tomträtt. Globalt unik identitet (UUID) för Fång. Den inskrivningsdag inskrivningen tillhör. inskrivningen. Beslut som fattats. Avslag Avvisad Beviljad Okänd Uppskov Vilande Se tabell nedan. Inskrivningen har antingen aktnummer De inskrivningar som skapats före september 2014 har dagboksnummer Det nya beslutet får ett eget nytt aktnummer/ dagboksnummer. Kan vara vilande, uppskov, avslag eller beviljad. Datum som uppskovet gäller till. Finns om beslut är uppskov. En text som informerar om att beslut ovan är överklagat. Hur stor andel i bråkform av fastigheten/ tomträtten som förvärvades. Exempel: Halva fastigheten har täljare 1 och nämnare 2 =1/2 fångesår År, när fånget skedde. Fångesdatum kan vara ofullständigt fångesmånad År och månad, när fånget skedde. d.v.s. saknas helt eller bara omfatta år eller år och månad. fångesdag Endast ett av dessa tre rader får Datum när fånget skedde. Angivet med år, månad och förkomma samtidigt. dag. Fångesart På viket sätt fånget skedde. Värdelista Fångesart.

14 LANTMÄTERIET (46) fångeskod förvärvstyp områdesbeskrivning Beskrivning av det område eller utrymme som ska frånskiljas fastighet. lagfartsanmärkning/tomträttsinnehavsanmärkning Inskrivet ägande Underlag för Skattemyndighetens och SCB:s klassificering av förvärv. Värdelistan innehåller definition i stället för numerisk kod. Värdelista Fångeskod Förvärv av område eller utrymme av en fastighet alternativt förvärv av en fastighet med undantag av område eller utrymme i avvaktan på fastighetsbildning (avstyckning). Område Undantag av område Undantag av utrymme Utrymme Se tabell Lagfartsanmärkning/Tomträttsinnehavsanmärkning nedan. Inskrivning i Fastighetsregistrets inskrivningsdel som ger ytterligare upplysning om lagfart. Objektidentitet (UUID) för den lagfart eller tomträttsinnehav som fånget gäller. beslutets inskrivningsdag beslutets dagboksnummer beslutets aktnummer Om ett nytt beslut tagits i ett inskrivningsärende, får det nya beslutet ett eget nytt aktnummer/dagboksnummer och en ny inskrivningsdag. Den inskrivningsdag det nya beslutet tillhör. det nya beslutet. Ett nytt beslut har antingen aktnummer Ett nytt beslut som skapats före september 2014 har dagboksnummer

15 LANTMÄTERIET (46) 3.5 Historik ägande Delen Historik ägande ger Tidigare ägande som är information om tidigare ägare och tomträttsinnehavare (tidigare ägare redovisas från 1 okt 1986). Delen innehåller också fastighetsägandeförändring för samtliga fång och samtliga överlåtelser (även det senaste fånget). Tidigare ägare/tomträttsinnehavare har andelen 0/1 i fastigheten. De nuvarande lagfarna ägarna/tomträttsinnehavarna finns endast i delen Ägare, avsnitt 3.3. Tidigare ägande Tidigare ägande lagfart/tomträttsinnehav fastighetsägandeförändring Se avsnitt 3.3 Ägare, samtliga tabeller (Lagfart/Tomträttsinnehav,, Lagfartsanmärkning/tomträttsinnehavsanmärkning, Inskriven person, Person, Organisation, Adress, Utlandsadress, Utländsk ägare). De nuvarande ägarna finns endast i delen Ägare. Se avsnitt 3.4 Senaste fång, samtliga tabeller (Fastighetsägandeförändring, Köpeskilling, Fång, ). Tidigare ägande har även tabellen Överlåtelse (som endast finns i den här delen). Både senaste fång och alla andra fång finns med. Överlåtelse Om hela eller vilken andel av fastigheten/tomträtten som överläts och från vem. Överlåtelse andel överlåtelse inskrivet ägande Persons överlåtelse av hel eller del av fastighet eller tomträtt. Globalt unik identitet (UUID) för Överlåtelse. Hur stor andel i bråkform av fastigheten/tomträtten som överläts. Exempel: Halva fastigheten har täljare 1 och nämnare 2 =1/2 Objektidentitet (UUID) för lagfart eller tomträttsinnehav. Den person som sålde/gav sin andel.

16 LANTMÄTERIET (46) 3.6 Avtalsrättighet En avtalsrättighet är upprättad genom ett skriftligt avtal mellan fastighetsägaren/tomträttsinnehavaren och den som rättigheten är till förmån för. Avtalet har skrivits in i fastighetsregistret. Det finns fyra typer av avtalsrättigheter, Avtalsservitut, Avtalsnyttjanderätt, Elkrafträtt och Avkomsträtt. Avtalsservitutet ger en annan fastighet rätt att använda/belasta den här fastigheten. Ett avtalsservitut kan vara inskrivet i fastighetsregistret men måste inte vara det. Avtalsnyttjanderätten ger en person (som inte är den här fastighets ägare/tomträttsinnehavare) rätt att nyttja hela eller del av den här fastigheten. Elkrafträtten ger en fastighet/tomträtt, där en elektrisk kraftstation finns, rätt att nyttja hela eller del av den här fastigheten. Avkomsträtten ger en annan person än fastighetsägaren/tomträttsinnehavaren rätt till avkastningen eller ränta av fast egendom. Avtalsrättighet Avtalsrättighet inskrivningsdag dagboksnummer aktnummer beslut nytt beslut uppskovsdatum överklagande avtalsrättighetsanmärkning Gäller för Avtalsservitut/Avtalsnyttjanderätt/Elkrafträtt/Avkomsträtt Avtalsrättighetens ändamål och anmärkning. Globalt unik identitet (UUID) för Avtalsrättighet. Den inskrivningsdag inskrivningen tillhör. inskrivningen. Beslut som fattats. Avslag Avvisad Beviljad Okänd Uppskov Vilande Se tabell nedan. Inskrivningen har antingen aktnummer De inskrivningar som skapats före september 2014 har dagboksnummer Det nya beslutet får ett eget nytt aktnummer/ dagboksnummer. Kan vara vilande, uppskov, avslag eller beviljad. Datum som uppskovet gäller till. Finns om beslut är uppskov. En text som informerar om att beslut ovan är överklagat. Se tabell Avtalsrättighetsanmärkning nedan.

17 LANTMÄTERIET (46) Inskrivning i Fastighetsregistrets inskrivningsdel som ger ytterligare beskrivning om en avtalsrättighet. avtalsservitutsändamål avtalsnyttjanderättsändamål övrigt ändamål Belastar Ändamål som avses med avtalsservitutet. Värdelista Servitutsändamål Ändamål som avses med avtalsnyttjanderätten. Värdelista Avtalsnyttjanderättsändamål Beskrivning i klartext av ändamål. Övrigt ändamål finns endast för avtalsservitut och avtalsnyttjandjerätt. Inte för elkrafträttoch avkomsträtt. Finns endast för avkomsträtt. Se Registerenhetsreferens nedan. De ytterligare fastigheter som avkomsträtten gäller i. beslutets inskrivningsdag beslutets dagboksnummer beslutets aktnummer Om ett nytt beslut tagits i ett inskrivningsärende, får det nya beslutet ett eget nytt aktnummer/dagboksnummer och en ny inskrivningsdag. Den inskrivningsdag det nya beslutet tillhör. det nya beslutet. Ett nytt beslut har antingen aktnummer Ett nytt beslut som skapats före september 2014 har dagboksnummer Avtalsrättighetsanmärkning Avtalsrättighetsanmärkning inskrivningsdag dagboksnummer aktnummer beslut Inskrivning i Fastighetsregistrets inskrivningsdel som ger ytterligare beskrivning om en avtalsrättighet. Globalt unik identitet (UUID) för Avtalsrättighetsanmärkning. Den inskrivningsdag inskrivningen tillhör. inskrivningen. Beslut som fattats. Avslag Avvisad Inskrivningen har antingen aktnummer De inskrivningar som skapats före september 2014 har dagboksnummer

18 LANTMÄTERIET (46) nytt beslut uppskovsdatum överklagande anmärkning Beviljad Okänd Uppskov Vilande Se tabell nedan. Det nya beslutet får ett eget nytt aktnummer/ dagboksnummer. Kan vara vilande, uppskov, avslag eller beviljad. Datum som uppskovet gäller till. Finns om beslut är uppskov. En text som informerar om att beslut ovan är överklagat. Ytterligare upplysning i fritext. beslutets inskrivningsdag beslutets dagboksnummer beslutets aktnummer Om ett nytt beslut tagits i ett inskrivningsärende, får det nya beslutet ett eget nytt aktnummer/dagboksnummer och en ny inskrivningsdag. Den inskrivningsdag det nya beslutet tillhör. det nya beslutet. Ett nytt beslut har antingen aktnummer Ett nytt beslut som skapats före september 2014 har dagboksnummer Registerenhetsreferens Registerenhetsreferens Referens till en fastighet. Globalt unik identitet (UUID) för fastigheten. fastighetsnyckel Globalt unik identitet (UUID) för den här fastigheten. Består av 9 tecken. beteckning typ Unik beteckning för fastigheten, registerbeteckning (även kallad fastighetsbeteckning). Beteckningen består av registerområde, trakt, block och enhet. Till exempel fastigheten Lyckeby Berga 1:8 för en fastighet i Lyckeby kommun. Typ av registerenhet. Inskrivning Direkt har endast fastigheter. Utsträckning sökt i Det är bara inteckningar och avkomsträtter som kan sträckas ut, inte de andra avtalsrättigheterna. Se avsnitt 3.7 Inteckning tabell Utsträckning sökt i.

19 LANTMÄTERIET (46) Belastar Belastar beskriver att det finns en belastning på den här fastighet. Det redovisas vilken plats i företrädesordningen inteckningen eller avtalsrättigheten har. Samma företrädesordning gäller för både inteckningar och avtalsrättigheter på fastigheten. Belastar företrädesordning Inskriven belastning Belastar beskriver att det finns en belastning på den här fastighet. Globalt unik identitet (UUID) för Belastar. Ordning i vilken inteckningar och/eller avtalsrättigheter gäller i förhållande till varandra Se tabell Inskriven belastning nedan. Inskriven belastning Inskriven belastning inskrivningsdag dagboksnummer aktnummer beslut nytt beslut uppskovsdatum överklagande lika rätt inskrivningshändelse Är kopplad till avtalsrättigheten. Globalt unik identitet (UUID) för Inskriven belastning. Den inskrivningsdag inskrivningen tillhör. inskrivningen. Beslut som fattats. Avslag Avvisad Beviljad Okänd Uppskov Vilande Se tabell nedan. Inskrivningen har antingen aktnummer De inskrivningar som skapats före september 2014 har dagboksnummer Det nya beslutet får ett eget nytt aktnummer/ dagboksnummer. Kan vara vilande, uppskov, avslag eller beviljad. Datum som uppskovet gäller till. Finns om beslut är uppskov. En text som informerar om att beslut ovan är överklagat. UUID på den rättighet som har lika rätt i företrädesordningen som den här rättigheten har. Se tabell Inskrivningshändelse nedan.

20 LANTMÄTERIET (46) Om avtalsrättigheten varit/är utsatt för en annan händelse som påverkar denna belastning. beslutets inskrivningsdag beslutets dagboksnummer beslutets aktnummer Om ett nytt beslut tagits i ett inskrivningsärende, får det nya beslutet ett eget nytt aktnummer/dagboksnummer och en ny inskrivningsdag. Den inskrivningsdag det nya beslutet tillhör. det nya beslutet. Ett nytt beslut har antingen aktnummer Ett nytt beslut som skapats före september 2014 har dagboksnummer Inskrivningshändelse Inskrivnings-händelse inskrivningsdag dagboksnummer aktnummer beslut nytt beslut uppskovsdatum Anger typ av händelse som avtalsrättighet varit/är utsatt för och en hänvisning till den händelsens akt. Något har hänt med den här avtalsrättigheten. Eller en ansökan om förändring har kommit in (pågående). Det finns många olika händelser. Globalt unik identitet (UUID) för Avtalsrättighetsanmärkning. Den inskrivningsdag inskrivningen tillhör. inskrivningen. Beslut som fattats. Avslag Avvisad Beviljad Okänd Uppskov Vilande Se tabell nedan. Inskrivningen har antingen aktnummer De inskrivningar som skapats före september 2014 har dagboksnummer Det nya beslutet får ett eget nytt aktnummer/ dagboksnummer. Kan vara vilande, uppskov, avslag eller beviljad. Datum som uppskovet gäller till.

21 LANTMÄTERIET (46) överklagande inskrivningshändelsetyp akthänvisning påverkar Finns om beslut är uppskov. En text som informerar om att beslut ovan är överklagat. Anger typ av inskrivningshändelse som rättigheten är utsatt för. Värdelista Inskrivningshändelsetyp. Hänvisar till akten för anteckningen Ansökan om sammanläggning. Se tabell Inskriven Belastningsreferens, nedan. UUID på den andra avtalsrättigheten som berörs av inskrivningshändelsen (t.ex. vid sammanläggning eller utsträckning). Inskriven belastningsreferens UUID på inteckning eller avtalsrättighet. Inskriven Belastningsreferens inteckning avtalsrättighet registerenhetsreferens Referens till den inteckning eller avtalsrättighet som berörs. Om denna hör till en annan fastighet så finns även en registerenhetsreferens till denna. Objektidentitet, UIID, på den här inteckningen. Om denna belastning är en inteckning. Objektidentitet, UUID, för avtalsrättighet. Om denna belastning är en rättighet. Se tabell Registerenhetsreferens nedan. Om den här inteckningen eller avtalsrättigheten även belastar en annan fastighet så finns en registerenhetsreferens till den fastigheten. Registerenhetsreferens Registerenhetsreferens Referens till en fastighet. Globalt unik identitet (UUID) för fastigheten. fastighetsnyckel Globalt unik identitet (UUID) för den här fastigheten. Består av 9 tecken. beteckning typ Unik beteckning för fastigheten, registerbeteckning (även kallad fastighetsbeteckning). Beteckningen består av registerområde, trakt, block och enhet. Till exempel fastigheten Lyckeby Berga 1:8 för en fastighet i Lyckeby kommun. Typ av registerenhet. Inskrivning Direkt har endast fastigheter.

22 LANTMÄTERIET (46) 3.7 Inteckning Här finns uppgifter om vilket belopp och vilken plats i företrädesordningen inteckningarna i den här fastigheten har. Inteckning Inteckning inskrivningsdag dagboksnummer aktnummer beslut nytt beslut uppskovsdatum överklagande belopp pantbrevstyp Inskrivning av visst penningbelopp som belastar fastighet eller tomträtt. Globalt unik identitet (UUID) för Inteckning. Den inskrivningsdag inskrivningen tillhör. inskrivningen. Beslut som fattats. Avslag Avvisad Beviljad Okänd Uppskov Vilande Se tabell nedan. Inskrivningen har antingen aktnummer De inskrivningar som skapats före september 2014 har dagboksnummer Det nya beslutet får ett eget nytt aktnummer/ dagboksnummer. Kan vara vilande, uppskov, avslag eller beviljad. Datum som uppskovet gäller till. Finns om beslut är uppskov. En text som informerar om att beslut ovan är överklagat. Datatypen Belopp som har valuta och summa. Vilken typ av panthandling som utfärdas efter Fastighetsinskrivningens beslut eller efter konvertering. datapantbrev skriftligt pantbrev

23 LANTMÄTERIET (46) oklar inteckning interregional inteckning inteckningsanmärkning innehavsanteckning belastar avsåg ursprungligen utsträckning sökt i Informationen om denna inteckning är felaktig eller oklar. Om inteckningen belastar flera fastigheter och då dessa hör till olika inskrivningskontor. Se tabell Inteckningsanmärkning, nedan. Ger ytterligare upplysning om inteckningen. Se tabell Innehavsanteckning, nedan. Namn och adress på innehavaren av pantbrevet. Se tabell Registerenhetsreferens nedan. Finns om den här inteckningen är gemensam för flera fastigheter. Anger den/de ytterligare fastighet/-er som den här inteckningen också gäller i. Se tabell Registerenhetsreferens nedan. Den/de fastigheter som inteckningen skapades i. Ändras inte, samma uppgift gäller inteckningens hela livstid. Se tabell Registerenhetsreferens nedan. En inteckning eller en avtalsrättighet kan komma att börja gälla i flera fastigheter om utsträckning är ansökt. Här anges vilka andra fastigheterna är. beslutets inskrivningsdag beslutets dagboksnummer beslutets aktnummer Om ett nytt beslut tagits i ett inskrivningsärende, får det nya beslutet ett eget nytt aktnummer/dagboksnummer och en ny inskrivningsdag. Den inskrivningsdag det nya beslutet tillhör. det nya beslutet. Ett nytt beslut har antingen aktnummer Ett nytt beslut som skapats före september 2014 har dagboksnummer Inteckningsanmärkning Inteckningsanmärkning inskrivningsdag dagboksnummer Inskrivning i Fastighetsregistrets inskrivningsdel och som ger ytterligare upplysning om en inteckning. Globalt unik identitet (UUID) för Inteckningsanmärkning. Den inskrivningsdag inskrivningen tillhör. inskrivningen. Inskrivningen har antingen aktnummer

24 LANTMÄTERIET (46) aktnummer beslut nytt beslut uppskovsdatum överklagande Inteckningsanmärkning övrig anmärkning Beslut som fattats. Avslag Avvisad Beviljad Okänd Uppskov Vilande Se tabell nedan. De inskrivningar som skapats före september 2014 har dagboksnummer Det nya beslutet får ett eget nytt aktnummer/ dagboksnummer. Kan vara vilande, uppskov, avslag eller beviljad. Datum som uppskovet gäller till. Finns om beslut är uppskov. En text som informerar om att beslut ovan är överklagat. Ytterligare upplysning om inteckning. Text enligt föreskrift Värdelista: Inteckningsanmärkningstyp Ytterligare upplysning om inteckning. beslutets inskrivningsdag beslutets dagboksnummer beslutets aktnummer Om ett nytt beslut tagits i ett inskrivningsärende, får det nya beslutet ett eget nytt aktnummer/dagboksnummer och en ny inskrivningsdag. Den inskrivningsdag det nya beslutet tillhör. det nya beslutet. Ett nytt beslut har antingen aktnummer Ett nytt beslut som skapats före september 2014 har dagboksnummer Innehavsanteckning Namn och adress på innehavaren av pantbrevet, eller vilandebeviset. Frivilligt att uppge. Innehavsanteckning inskrivningsdag Antecknad innehavare av pantbrev eller vilandebevis. Globalt unik identitet (UUID) för Innehavsanteckning. Den inskrivningsdag inskrivningen tillhör.

25 LANTMÄTERIET (46) dagboksnummer aktnummer beslut nytt beslut uppskovsdatum överklagande organisationsnamn efternamn förnamn utdelningsadress postnummer inskrivningen. Beslut som fattats. Avslag Avvisad Beviljad Okänd Uppskov Vilande Se tabell nedan. Inskrivningen har antingen aktnummer De inskrivningar som skapats före september 2014 har dagboksnummer Det nya beslutet får ett eget nytt aktnummer/ dagboksnummer. Kan vara vilande, uppskov, avslag eller beviljad. Datum som uppskovet gäller till. Finns om beslut är uppskov. En text som informerar om att beslut ovan är överklagat. Juridisk persons namn. Fysisk persons familjenamn. Fysisk persons förnamn. Adress. Postnummer. postkod postort land landskod Beteckning för sortering av post utanför Sverige. Ort. Land. Beteckning på länder. beslutets inskrivningsdag beslutets dagboksnummer beslutets aktnummer Om ett nytt beslut tagits i ett inskrivningsärende, får det nya beslutet ett eget nytt aktnummer/dagboksnummer och en ny inskrivningsdag. Den inskrivningsdag det nya beslutet tillhör. det nya beslutet. Ett nytt beslut har antingen aktnummer Ett nytt beslut som skapats före september 2014 har dagboksnummer

26 LANTMÄTERIET (46) Registerenhetsreferens Registerenhetsreferens Referens till en fastighet. Globalt unik identitet (UUID) för fastigheten. fastighetsnyckel Globalt unik identitet (UUID) för den här fastigheten. Består av 9 tecken. beteckning typ Unik beteckning för fastigheten, registerbeteckning (även kallad fastighetsbeteckning). Beteckningen består av registerområde, trakt, block och enhet. Till exempel fastigheten Lyckeby Berga 1:8 för en fastighet i Lyckeby kommun. Typ av registerenhet. Inskrivning Direkt har endast fastigheter. Utsträckning sökt i (Om fastigheten har inteckningen som skall sträcks ut.) Om en inteckning skall börja gälla i flera fastigheter, ansöker fastighetsägaren om utsträckning. Utsträckning kan också gälla en avkomsträtt. Vad som gäller för inteckning nedan gälle också för avkomsträtt. Utsträckningen är ännu inte beviljad om denna information finns kvar. Om utsträckningen blir beviljad redovisas det i andra tabeller i detta avsnitt, som en inskrivningshändelse och som en Inteckningsanmärkning samt i raden belastar i tabellen Inteckning. Utsträckning sökt i Den här inteckningen (på denna fastighet) kan komma att börja gälla även i en annan fastighet. (Jämför med tabellen nedan, Utsträckning sökt i (Finns för fastigheten som utsträckning är sök till.)) Globalt unik identitet (UUID) för Utsträckning sökt i. företrädesordning inteckningsreferens Tomt fält. Se tabell Inteckningsreferens, nedan Referens till ytterligare fastighet som inteckningen skall gälla i. Inteckningsreferens Inteckningsreferens Referens till ytterligare fastighet som inteckningen skall gälla i. inteckning registerenhetsreferens Har ej. Se tabell Registerenhetsreferens nedan. Ansökan gäller att den här inteckningen skall utsträckas till att gälla även i den fastighet som refereras till här.

27 LANTMÄTERIET (46) Registerenhetsreferens Registerenhetsreferens Registerbeteckning och UUID på den ytterligare fastigheten som inteckningen skall gälla i. Globalt unik identitet (UUID) för fastigheten. fastighetsnyckel Globalt unik identitet (UUID) för den här fastigheten. Består av 9 tecken. beteckning typ Unik beteckning för fastigheten, registerbeteckning (även kallad fastighetsbeteckning). Beteckningen består av registerområde, trakt, block och enhet. Till exempel fastigheten Lyckeby Berga 1:8 för en fastighet i Lyckeby kommun. Typ av registerenhet. Inskrivning Direkt har endast fastigheter. Utsträckning sökt i (Finns för fastigheten som utsträckning är sök till.) Om en inteckning skall börja gälla i flera fastigheter, ansöker fastighetsägaren om utsträckning. Utsträckning kan också gälla en avkomsträtt. Vad som gäller för inteckning nedan gälle också för avkomsträtt. Utsträckningen är ännu inte beviljad om denna information finns kvar. Om utsträckningen blir beviljad redovisas det i andra tabeller i detta avsnitt, som en inskrivningshändelse och som en Inteckningsanmärkning samt i raden belastar i tabellen Inteckning. Utsträckning sökt i Den här fastighet berörs av en ansökan om utsträckning av en inteckning på en annan fastighet. Då inteckningen inte finns på den här fastigheten ännu så kommer Utstäckning sök i som egen tabell som inte hör till någon annan tabell. (Jämför med tabellen ovan, Utsträckning sökt i (Om fastigheten har inteckningen som skall sträcks ut.).) Globalt unik identitet (UUID) för Utsträckning sökt i. företrädesordning inteckningsreferens Här redovisas de nummer i företrädesordningen som den kommande gemensamma inteckningen kommer att få i den här fastigheten. Företrädesordning är den ordning i vilken inteckningar gäller i förhållande till varandra. Se tabell Inteckningsreferens, nedan UUID på inteckningen och referens till fastigheten som inteckningen gäller i idag.

28 LANTMÄTERIET (46) Inteckningsreferens Inteckningsreferens inteckning registerenhetsreferens UUID på inteckningen och referens till fastigheten som inteckningen gäller i idag. Objektidentitet, UUID, på den inteckning som skall utsträckas. Se tabell Registerenhetsreferens nedan. Registerbeteckning och UUID på fastigheten som inteckningen gäller i idag. Registerenhetsreferens Registerenhetsreferens Registerbeteckning och UUID på fastigheten som inteckningen gäller i idag. Globalt unik identitet (UUID) för fastigheten. fastighetsnyckel Globalt unik identitet (UUID) för den här fastigheten. Består av 9 tecken. Beteckning typ Unik beteckning för fastigheten, registerbeteckning (även kallad fastighetsbeteckning). Beteckningen består av registerområde, trakt, block och enhet. Till exempel fastigheten Lyckeby Berga 1:8 för en fastighet i Lyckeby kommun. Typ av registerenhet. Inskrivning Direkt har endast fastigheter. Belastar Belastar företrädesordning inskriven belastning Beskriver att det finns en belastning på den här fastighet. Det redovisas vilken plats i företrädesordningen inteckningen har. Globalt unik identitet (UUID) för Belastar. Ordning i vilken inteckningar och/eller avtalsrättigheter gäller i förhållande till varandra. Företrädesordning gäller för både inteckningar och avtalsrättigheter på fastigheten. Se tabell Inskriven belastning nedan

29 LANTMÄTERIET (46) Inskriven belastning Inskriven belastning inskrivningsdag dagboksnummer aktnummer beslut nytt beslut uppskovsdatum överklagande lika rätt inskrivningshändelse Är kopplad till en Inteckning. Globalt unik identitet (UUID) för Inskriven Belastning. Den inskrivningsdag inskrivningen tillhör. inskrivningen. Beslut som fattats. Avslag Avvisad Beviljad Okänd Uppskov Vilande Se tabell nedan. Inskrivningen har antingen aktnummer De inskrivningar som skapats före september 2014 har dagboksnummer Det nya beslutet får ett eget nytt aktnummer/ dagboksnummer. Kan vara vilande, uppskov, avslag eller beviljad. Datum som uppskovet gäller till. Finns om beslut är uppskov. En text som informerar om att beslut ovan är överklagat. UUID Objektidentitet på den rättighet/inteckning som har lika rätt i företrädesordningen som den här rättigheten/inteckningen har. Se tabell Inskrivningshändelse nedan Anger typ av händelse som avtalsrättighet varit/är utsatt för och en hänvisning till den händelsens akt. beslutets inskrivningsdag beslutets dagboksnummer beslutets aktnummer Om ett nytt beslut tagits i ett inskrivningsärende, får det nya beslutet ett eget nytt aktnummer/dagboksnummer och en ny inskrivningsdag. Den inskrivningsdag det nya beslutet tillhör. det nya beslutet. Ett nytt beslut har antingen aktnummer Ett nytt beslut som skapats före september 2014 har dagboksnummer

30 LANTMÄTERIET (46) Inskrivningshändelse Anger typ av händelse som inteckningen varit/är utsatt för och en hänvisning till den händelsens akt. Något har hänt med den här inteckningen (beviljad). Eller en ansökan om förändring har kommit in (pågående). Det kan till exempel vara att händelsen relaxation, som berättar att den här inteckning tidigare gällde i ytterligare fastigheter. Det finns många olika händelser. Inskrivningshändelse inskrivningsdag dagboksnummer aktnummer beslut nytt beslut uppskovsdatum överklagande inskrivningshändelsetyp akthänvisning påverkar Anger typ av inteckningshändelse som inteckning är utsatt för och en hänvisning till den händelsens akt. Globalt unik identitet (UUID) för Inskrivningshändelse. Den inskrivningsdag inskrivningen tillhör. inskrivningen. Beslut som fattats. Avslag Avvisad Beviljad Okänd Uppskov Vilande Se tabell nedan. Inskrivningen har antingen aktnummer De inskrivningar som skapats före september 2014 har dagboksnummer Det nya beslutet får ett eget nytt aktnummer/ dagboksnummer. Kan vara vilande, uppskov, avslag eller beviljad. Datum som uppskovet gäller till. Finns om beslut är uppskov. En text som informerar om att beslut ovan är överklagat. Anger typ av inskrivningshändelse som inteckning är utsatt för. Värdelista Inskrivningshändelsetyp. Hänvisar till akten för anteckningen Ansökan om sammanläggning. Se tabell Inskriven Belastningsreferens, nedan. UUID på de andra inteckningarna som berörs av ansökan om inskrivningshändelsen (t.ex. vid sammanläggning eller utsträckning).

31 LANTMÄTERIET (46) beslutets inskrivningsdag beslutets dagboksnummer beslutets aktnummer Om ett nytt beslut tagits i ett inskrivningsärende, får det nya beslutet ett eget nytt aktnummer/dagboksnummer och en ny inskrivningsdag. Den inskrivningsdag det nya beslutet tillhör. det nya beslutet. Ett nytt beslut har antingen aktnummer Ett nytt beslut som skapats före september 2014 har dagboksnummer

32 LANTMÄTERIET (46) 3.8 Anteckning Anteckning av visst förhållande för fastigheten. Anteckningen kan röra en inteckning, en avtalsrättighet eller en lagfaren ägare eller en tomträttsinnehavare till den här fastigheten. En anteckning kan gälla i en eller flera fastigheter. Det kan gälla många olika saker t.ex. ansökan om samman läggning av fastigheter. Anteckning Anteckning inskrivningsdag dagboksnummer aktnummer beslut nytt beslut uppskovsdatum överklagande anteckningstyp anteckningstext anteckningsanmärkning belastar Anger vilken typ av anteckning som gäller i den här fastigheten och om den här anteckningen gäller för flera fastigheter. Globalt unik identitet (UUID) för Anteckning. Den inskrivningsdag inskrivningen tillhör. inskrivningen. Beslut som fattats. Avslag Avvisad Beviljad Okänd Uppskov Vilande Se tabell nedan. Inskrivningen har antingen aktnummer De inskrivningar som skapats före september 2014 har dagboksnummer Det nya beslutet får ett eget nytt aktnummer/ dagboksnummer. Kan vara vilande, uppskov, avslag eller beviljad. Datum som uppskovet gäller till. Finns om beslut är uppskov. En text som informerar om att beslut ovan är överklagat. Anger den huvudsakliga innebörden av anteckningen och används för att klassificera anteckningen. Värdelista Anteckningstyp Information som ej framgår av värdelistan anteckningstyp. Se tabell Anteckningsanmärkning, nedan. Ytterligare upplysning om anteckningen. Se tabell Registerenhetsreferens nedan. Finns om anteckningen är gemensam för flera fastigheter. Anger den ytterligare fastighet som den här anteckningen gäller i utöver den här fastigheten.

33 LANTMÄTERIET (46) avser Se tabell Avser referens, nedan UUID på den inteckning, avtalsrättighet eller ägare/tomträttsinnehavare som den här anteckningen avser. Om UUID:t finns på en annan fastighet anges en referens till den också. beslutets inskrivningsdag beslutets dagboksnummer beslutets aktnummer Om ett nytt beslut tagits i ett inskrivningsärende, får det nya beslutet ett eget nytt aktnummer/dagboksnummer och en ny inskrivningsdag. Den inskrivningsdag det nya beslutet tillhör. det nya beslutet. Ett nytt beslut har antingen aktnummer Ett nytt beslut som skapats före september 2014 har dagboksnummer Anteckningsanmärkning Anteckningsanmärkning inskrivningsdag dagboksnummer aktnummer beslut nytt beslut uppskovsdatum Ytterligare upplysning om en anteckning. Globalt unik identitet (UUID) för Anteckningsanmärkning. Den inskrivningsdag inskrivningen tillhör. inskrivningen. Beslut som fattats. Avslag Avvisad Beviljad Okänd Uppskov Vilande Se tabell nedan. Inskrivningen har antingen aktnummer De inskrivningar som skapats före september 2014 har dagboksnummer Det nya beslutet får ett eget nytt aktnummer/ dagboksnummer. Kan vara vilande, uppskov, avslag eller beviljad. Datum som uppskovet gäller till. Finns om beslut är uppskov.

34 LANTMÄTERIET (46) överklagande anmärkning En text som informerar om att beslut ovan är överklagat. Text som ger ytterligare upplysning om anteckningen. beslutets inskrivningsdag beslutets dagboksnummer beslutets aktnummer Om ett nytt beslut tagits i ett inskrivningsärende, får det nya beslutet ett eget nytt aktnummer/dagboksnummer och en ny inskrivningsdag. Den inskrivningsdag det nya beslutet tillhör. det nya beslutet. Ett nytt beslut har antingen aktnummer Ett nytt beslut som skapats före september 2014 har dagboksnummer Avser referens Hänvisning till UUID på den inteckning, avtalsrättighet eller ägare/tomträttsinnehavare som den här anteckningen avser. Om det UUID:t hör till en annan fastighet så finns även en registerenhetsreferens till denna. En avtalsrättighet (t.ex. en väg) som gäller i flera fastigheter har samma dagboksnummer/aktnummer i alla fastigheterna med ett unikt UUID i varje fastighet. Avser referens registerenhetsreferens inskrivet ägande inteckning avtalsrättighet Referens till den inteckning, avtalsrättighet eller ägande som berörs. Om denna hör till en annan fastighet så finns även en registerenhetsreferens till denna. Se tabell Registerenhetsreferens nedan. Om UUID:t finns på en annan fastighet anges en referens till den. Objektidentitet UUID för lagfart eller tomträtt som den här anteckningen gäller. Objektidentitet UUID på den inteckning som den här anteckningen gäller. Objektidentitet UUID för avtalsrättighet som den här anteckningen gäller. Om anteckningen avser flera UUID, tex två inteckningar och en ägare, redovisas alla tre i var sitt objekt. Registerenhetsreferens Registerenhetsreferens Referens till en fastighet. Globalt unik identitet (UUID) för fastigheten. fastighetsnyckel Globalt unik identitet (UUID) för den här fastigheten. Består av 9 tecken.

35 LANTMÄTERIET (46) beteckning typ Unik beteckning för fastigheten, registerbeteckning (även kallad fastighetsbeteckning). Beteckningen består av registerområde, trakt, block och enhet. Till exempel fastigheten Lyckeby Berga 1:8 för en fastighet i Lyckeby kommun. Typ av registerenhet. Inskrivning Direkt har endast fastigheter.

36 LANTMÄTERIET (46) 3.9 Tomträttsupplåtelse En tomträtt är en särskild form av nyttjanderätt till en fastighet som liknar äganderätt. En tomträtt kan upplåtas i en fastighet. Ett avtal om tomträtt har upprättats mellan fastighetsägaren och tomträttsinnehavaren, som har skrivits in i fastighetsregistret. Tomträttsupplåtelse Tomträttsupplåtelse inskrivningsdag dagboksnummer aktnummer beslut nytt beslut uppskovsdatum överklagande ändamål inskränkning ursprungligt startdatum avgäld framtida avgäld Information om bl.a. avgäld och uppsägning av tomträtten. Globalt unik identitet (UUID) för Tomträttsupplåtelse. Den inskrivningsdag inskrivningen tillhör. inskrivningen. Beslut som fattats. Avslag Avvisad Beviljad Okänd Uppskov Vilande Se tabell nedan. Inskrivningen har antingen aktnummer De inskrivningar som skapats före september 2014 har dagboksnummer Det nya beslutet får ett eget nytt aktnummer/ dagboksnummer. Kan vara vilande, uppskov, avslag eller beviljad. Datum som uppskovet gäller till. Finns om beslut är uppskov. En text som informerar om att beslut ovan är överklagat. Syfte varför tomträtt uppläts.. Villkor som inskränker möjligheten att upplåta rättigheter i den här tomträtten. Som standard anges Annan rättighet än panträtt eller nyttjanderätt får ej upplåtas. Men även andra inskränkningar redovisas. Datum då första avgäldsperiod startade. Datumet ändras aldrig. Gäller avgälden. Den gällande avgälden, vilket belopp som årligen skall betalas Se tabell Avgäld, nedan. Den framtida avgälden, vilket belopp som årligen skall betalas Se tabell Avgäld, nedan.

37 LANTMÄTERIET (46) äldre Tomträtt Tomträtt som upplåtits enligt lag före uppsägningsperiod år uppsägningsdatum upplåtelsedatum tomträttsupplåtelseanmärkning Antal år efter uppsägningsdatum som fastighetsägaren inte har rätt att säga upp tomträttsavtalet. Datum när fastighetsägaren tidigast kan säga upp tomträttsavtalet. Datum när tomträttsupplåtelsen börjar gälla i fastigheten.. Se tabell Tomträttsupplåtelseanmärkning, nedan. beslutets inskrivningsdag beslutets dagboksnummer beslutets aktnummer Om ett nytt beslut tagits i ett inskrivningsärende, får det nya beslutet ett eget nytt aktnummer/dagboksnummer och en ny inskrivningsdag. Den inskrivningsdag det nya beslutet tillhör. det nya beslutet. Ett nytt beslut har antingen aktnummer Ett nytt beslut som skapats före september 2014 har dagboksnummer Avgäld Avgäld startdatum avgift periodlängdår Avgäld beskriver den gällande avgälden (eller den framtida avgälden). Vilket belopp som årligen skall betalas. Datum från vilket avgälden gäller. Datatypen Belopp som har valuta och summa. Det antal år som avgälden gäller. Tomträttsupplåtelseanmärkning Tomträttsupplåtelseanmärkning inskrivningsdag dagboksnummer aktnummer Inskrivning i Fastighetsregistrets inskrivningsdel som ger ytterligare upplysning om en tomträttsupplåtelse. Globalt unik identitet (UUID) för Tomträttsupplåtelseanmärkning. Den inskrivningsdag inskrivningen tillhör. inskrivningen. Inskrivningen har antingen aktnummer De inskrivningar som skapats före september 2014 har dagboksnummer

Produktbeskrivning: Inskrivning Direkt

Produktbeskrivning: Inskrivning Direkt 1 (19) D atum: D ok umentversion: A vser tjänstens gränssnittsversion: 2014-12-01 2.3 2.1.1 Produktbeskrivning: Inskrivning Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 1 2 Funktioner... 2

Läs mer

Produktbeskrivning: Inskrivning Direkt

Produktbeskrivning: Inskrivning Direkt L A N T M Ä T E R I E T 1 (14) D atum: D ok umentversion: A vser tjänstens gränssnittsversion: 2013-06-26 1.1 1.1 Produktbeskrivning: Inskrivning Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning...

Läs mer

Inskrivningsinformation i ny struktur

Inskrivningsinformation i ny struktur L A N T M Ä T E R I E T 1 (16) PM Inskrivningsinformation i ny struktur 2013-10-18 Version 1.2 Inskrivningsinformation i ny struktur Revisionshistoria Datum Version Beskrivning 2012-02-20 0.1 Dokumentet

Läs mer

Inskrivning Direkt 1.1 - teknisk beskrivning

Inskrivning Direkt 1.1 - teknisk beskrivning Inskrivning Direkt 1.1 - teknisk beskrivning Dokumentversion 1.2 Gränssnittsdefinition Verifiering WSDL XML-schema http://namespace.lantmateriet.se/distribution/produkter/inskrivning/v1 /inskrivning-1.1-ver.wsdl

Läs mer

Inskrivningsinformation i ny struktur

Inskrivningsinformation i ny struktur L A N T M Ä T E R I E T 1 (12) PM Inskrivningsinformation i ny struktur 2012-04-10 Version 1.0 Inskrivningsinformation i ny struktur Innehåll Inskrivningsinformation i ny struktur...1 Inledning...2 Övergripande

Läs mer

Produktbeskrivning: Samfällighetsförening Direkt Innehållsförteckning

Produktbeskrivning: Samfällighetsförening Direkt Innehållsförteckning 1 (7) D atum: D ok umentversion: A vser tjänstens gränssnittsversion: 2014-01-07 1.1 1.1.0 Produktbeskrivning: Samfällighetsförening Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 2 2 Funktioner...

Läs mer

Tillhandahållande av Fastighetsinformation

Tillhandahållande av Fastighetsinformation Sida 1 av 66 Innehållsförteckning Syfte... 11 Produkter avseende fastighetsinformation... 11 Fastighetsuttag... 11 Fastighetsavisering Fullständig... 11 Fastighetsavisering Förenklad... 11 Så får du tillgång

Läs mer

Produktbeskrivning: Gemensamhetsanläggning Direkt

Produktbeskrivning: Gemensamhetsanläggning Direkt 1 (9) D atum: D ok umentversion: A vser tjänstens gränssnittsversion: 2014-12-01 1.3 1.5.0 Produktbeskrivning: Gemensamhetsanläggning Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 1 2 Funktioner...

Läs mer

Tillhandahållande av Fastighetsinformation

Tillhandahållande av Fastighetsinformation Sida 1 av 66 Revisionshistoria Datum Beskrivning Författare 2014-03-28 1.00 Dokumenten klart för publicering KS 2014-06-25 1.01 Lagt till information angående ID-nummer (tabell 35Q, 37A/B) Lagt till information

Läs mer

Produktbeskrivning: Samfällighetsförening Direkt

Produktbeskrivning: Samfällighetsförening Direkt 1(13) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2017-11-08 2.3 2.0.0 Produktbeskrivning: Samfällighetsförening Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 2 2 Funktioner...

Läs mer

Produktbeskrivning: Gemensamhetsanläggning Direkt

Produktbeskrivning: Gemensamhetsanläggning Direkt 1 (9) D atum: D ok umentversion: A vser tjänstens gränssnittsversion: 2016-01-11 1.4 1.6.0 Produktbeskrivning: Gemensamhetsanläggning Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 1 2 Funktioner...

Läs mer

Produktbeskrivning: Markreglering Direkt

Produktbeskrivning: Markreglering Direkt 1 (10) D atum: D ok umentversion: A vser tjänstens gränssnittsversion: 2016-01-11 1.4 1.4.1 Produktbeskrivning: Markreglering Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 1 2 Funktioner...

Läs mer

Metria FastighetSök - Södertälje Brynjan 13

Metria FastighetSök - Södertälje Brynjan 13 038 Allmän+Taxering XML 2016-11-29 Fastighet Beteckning Södertälje Brynjan 13 Nyckel: 010402022 Distrikt Östertälje Senaste ändringen i allmänna delen 2010-08-12 Distriktskod 212071 Fastigheten är upplåten

Läs mer

Registerbeteckning Direkt

Registerbeteckning Direkt 1(6) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2017-01-16 2.0 4.0 Produktbeskrivning: Registerbeteckning Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 2 2 Funktioner... 2 3

Läs mer

Framtida tillhandahållande av Fastighetsinformation

Framtida tillhandahållande av Fastighetsinformation Framtida tillhandahållande av Fastighetsinformation Kundreferensgruppsmöte 3 maj 2017 Mål och syfte med mötet är att informera och ta in synpunkter från er kunder Föredragande: Mats Gustafsson Projektledare

Läs mer

FASTIGHETSUTDRAG - ADJUNKTEN 2

FASTIGHETSUTDRAG - ADJUNKTEN 2 Datum 2016-08-08 Fastighet Församling Godkänd FR: Ej förändrad Godkänd IR: 2011-04-28 Aktualitetsdatum IR: 2016-08-05 Upplåten med tomträtt. Redovisning av rättigheter kan vara ofullständig. Skarpnäck

Läs mer

Registerbeteckning Direkt

Registerbeteckning Direkt 1(8) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2018-09-19 2.1 4.0.1 Produktbeskrivning: Registerbeteckning Direkt Innehållsförteckning 1 Allmän beskrivning... 2 2 Funktioner... 2 3 Informationsinnehåll...

Läs mer

Senaste ändringen i allmänna delen Aktualitetsdatum i inskrivningsdelen Församling Socken: Ljunghem

Senaste ändringen i allmänna delen Aktualitetsdatum i inskrivningsdelen Församling Socken: Ljunghem Fastighet Beteckning Skövde Ljunghem 19:1 Nyckel: 140463591 Senaste ändringen i allmänna delen 2018-03-21 Senaste ändringen i inskrivningsdelen 2005-12-16 13:00 Aktualitetsdatum i inskrivningsdelen 2018-05-02

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i jordabalken; SFS 2006:142 Utkom från trycket den 14 mars 2006 utfärdad den 2 mars 2006. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om jordabalken 2 dels att

Läs mer

Tillhandahållande av Fastighetsinformation

Tillhandahållande av Fastighetsinformation Sida 1 av 64 Innehållsförteckning Syfte... 11 Produkter avseende fastighetsinformation... 11 Fastighetsuttag... 11 Fastighetsavisering Fullständig... 11 Fastighetsavisering Förenklad... 11 Geografiskt

Läs mer

Senaste ändringen i allmänna delen Område Totalareal Därav landareal Därav vattenareal Totalt kvm kvm

Senaste ändringen i allmänna delen Område Totalareal Därav landareal Därav vattenareal Totalt kvm kvm Fastighet Beteckning Haparanda Patan 1 Nyckel: 250184533 Senaste ändringen i allmänna delen 2007-01-18 Senaste ändringen i inskrivningsdelen 2016-09-21 11:55 Aktualitetsdatum i inskrivningsdelen 2017-01-09

Läs mer

Produktbeskrivning: Belägenhetsadress Direkt

Produktbeskrivning: Belägenhetsadress Direkt 1 (8) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2016-09-08 2.1 4.0 Produktbeskrivning: Belägenhetsadress Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 1 2 Funktioner... 2 3

Läs mer

Produktbeskrivning: Byggnad Direkt

Produktbeskrivning: Byggnad Direkt 1 (7) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2016-04-19 1.2 1.3 Produktbeskrivning: Byggnad Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 1 2 Funktioner... 1 3 Informationsinnehåll...

Läs mer

Tillhandahållande av Fastighetsinformation

Tillhandahållande av Fastighetsinformation Sida 1 av 70 Innehållsförteckning Syfte... 12 Produkter avseende fastighetsinformation... 12 Fastighetsuttag... 12 Fastighetsavisering Fullständig... 12 Fastighetsavisering Förenklad... 12 Geografiskt

Läs mer

Kundträffen den 13/6 2019

Kundträffen den 13/6 2019 2019-06-27 FRÅGOR OCH SVAR Kundträffen den 13/6 2019 Lantmäteriet arbetar för att på sikt kunna avveckla skriftliga pantbrev, gäller det även vilandebevis som är en värdehandling som också skickas ut på

Läs mer

Fastighetsinfo FASTIGHET TYRESÖ BREVIK 1:362

Fastighetsinfo FASTIGHET TYRESÖ BREVIK 1:362 Fastighetsinfo FASTIGHET TYRESÖ BREVIK 1:362 Aktualitet FR: 2015-10-13 Objektid: Nyckel (fnr): 010422700 909a6a46-a2bf-90ec-e040-ed8f66444c3f Län: Kommun: Distrikt: 01, STOCKHOLM 38, TYRESÖ 212078, TYRESÖ

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i jordabalken; SFS 2008:153 Utkom från trycket den 22 april 2008 utfärdad den 10 april 2008. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om jordabalken 2 dels

Läs mer

Framtida tillhandahållande av Fastighetsinformation

Framtida tillhandahållande av Fastighetsinformation Framtida tillhandahållande av Fastighetsinformation Kundreferensgruppsmöte 14 juni 2017 Mål och syfte med mötet är att informera och ta in synpunkter från er kunder Föredragande: Mats Gustafsson Projektledare

Läs mer

Fastigheten Karlstad Gräsdalen 1:7 med pågående detaljplan, tomtarea kvm. Planprocess handing bifogas.

Fastigheten Karlstad Gräsdalen 1:7 med pågående detaljplan, tomtarea kvm. Planprocess handing bifogas. PROSPEKT Prospekt Tomträtten Karlstad Gräsdalen 1: 8 med laga kraft vunnen detaljplan för bostäder, tomtarean är 7 414 kvm och detlaljplanen medger BYA på 1 100 kvm med upp till 5 våningar höjd beroende

Läs mer

Fastighetsinformation

Fastighetsinformation Sida 1 av 6 Fastighetsinformation 13.11 All information Fastighet Fastighetsbeteckning: HÄSSLEHOLM TYRINGEMÖLLAGÅRDEN *5 Senast ajourfört FR: 1999-03-24 Senast ajourfört IR: 2008-03-03 Aktualitetsdatum

Läs mer

Intro finansiering av fastighetsköp Inteckningar och panträtt Pantsättning 2013-12-03 1

Intro finansiering av fastighetsköp Inteckningar och panträtt Pantsättning 2013-12-03 1 Intro finansiering av fastighetsköp Inteckningar och panträtt Pantsättning 2013-12-03 1 Lån Ränta Skatt Allmänna råd från Finansinspektionen: bottenlån max 85% (2010). 2013-12-03 2 De allra flesta fastighetsförvärv

Läs mer

Senaste ändringen. i allmänna delen Socken: Ragunda. Område Totalareal Därav landareal Därav vattenareal

Senaste ändringen. i allmänna delen Socken: Ragunda. Område Totalareal Därav landareal Därav vattenareal Allmän fastighetsinformation, Taxeringsinformation 22 augusti 2018 Fastighet Beteckning Senaste ändringen Senaste ändringen i Aktualitetsdatum i Ragunda Skogen 3:3 i allmänna delen inskrivningsdelen inskrivningsdelen

Läs mer

Senaste ändringen. Aktualitetsdatum i Malmö Husie 173:118 Nyckel: i allmänna delen

Senaste ändringen. Aktualitetsdatum i Malmö Husie 173:118 Nyckel: i allmänna delen Fastighet Beteckning Senaste ändringen Senaste ändringen i Aktualitetsdatum i Malmö Husie 173:118 Nyckel: 120022994 i allmänna delen 2018-06-28 inskrivningsdelen 2019-01-02 11:31 inskrivningsdelen 2019-06-24

Läs mer

Framtida tillhandahållande av Fastighetsinformation

Framtida tillhandahållande av Fastighetsinformation Framtida tillhandahållande av Fastighetsinformation Kundreferensgruppsmöte 6 december 2017 Mål och syfte med mötet är att informera och ta in synpunkter från er kunder Föredragande: Mats Gustafsson Projektledare

Läs mer

Rättighet Direkt v1.4.0 - teknisk beskrivning

Rättighet Direkt v1.4.0 - teknisk beskrivning Rättighet Direkt v1.4.0 - teknisk beskrivning Dokumentversion 1.0 Gränssnittsdefinition Verifiering WSDL XML-schema http://namespace.lantmateriet.se/distribution/produkter/rattighet/v1.4/rattighet-1.4.0-ver.wsdl

Läs mer

BILAGOR TILL KNUTBY-KUMLA 204 4 RUM OCH KÖK I KNUTBY

BILAGOR TILL KNUTBY-KUMLA 204 4 RUM OCH KÖK I KNUTBY BILAGOR TILL KNUTBY-KUMLA 204 4 RUM OCH KÖK I KNUTBY ANSVARIG MÄKLARE: ABEL TEKESTE TELEFON: 018-495 56 49, 0723-144 033 MEJL: ABEL.TEKESTE@WIDERLOV.SE SÄKRA BUD & DIN UNDERSÖKNINGSPLIKT Så här går en

Läs mer

Produktbeskrivning: Belägenhetsadress Direkt

Produktbeskrivning: Belägenhetsadress Direkt 1(10) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2017-03-14 2.2 4.0.0 Produktbeskrivning: Belägenhetsadress Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 2 2 Funktioner... 2

Läs mer

Gemensamhetsanläggning Direkt v1.6.0 - teknisk beskrivning

Gemensamhetsanläggning Direkt v1.6.0 - teknisk beskrivning Gemensamhetsanläggning Direkt v1.6.0 - teknisk beskrivning Dokumentversion 1.0 Gränssnittsdefinition Verifiering WSDL XML-schema http://namespace.lantmateriet.se/distribution/produkter/gemensamhetsanlaggning/v1.6/gemensamhetsanlaggning-1.6.0-ver.wsdl

Läs mer

Promemorians huvudsakliga innehåll

Promemorians huvudsakliga innehåll Promemorians huvudsakliga innehåll I promemorian föreslås ändringar i bestämmelserna i 19 24 kap. jordabalken som innebär att det blir möjligt att ge in ansökningar om inskrivning på elektronisk väg. Regeringen

Läs mer

Tomträtten Karlstad Gräsängen 2 Till Salu!

Tomträtten Karlstad Gräsängen 2 Till Salu! Prospekt Tomträtten Karlstad Gräsängen 2 Till Salu! Uppgifterna som finns i prospektet har inhämtats från flera olika källor. Uppgifternas riktighet i alla avseende kan inte garanteras av Mäklaren, utan

Läs mer

FASTIGHETSUTDRAG - TOSSENE-ANNERÖD 1:3

FASTIGHETSUTDRAG - TOSSENE-ANNERÖD 1:3 FASTIGHETSUTDRAG - TOSSENE-ANNERÖD 1:3 Datum 2015-10-25 Fastighet Församling Godkänd FR: 2007-01-17 Godkänd IR: 2015-07-28 Aktualitetsdatum IR: 2015-10-23 Redovisning av rättigheter kan vara ofullständig.

Läs mer

Produktbeskrivning: Belägenhetsadress Direkt

Produktbeskrivning: Belägenhetsadress Direkt 1(12) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2017-08-15 2.5 4.1.0 Produktbeskrivning: Belägenhetsadress Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 2 2 Funktioner... 2

Läs mer

Senaste ändringen i allmänna delen Aktualitetsdatum i inskrivningsdelen Församling Socken: Torslanda

Senaste ändringen i allmänna delen Aktualitetsdatum i inskrivningsdelen Församling Socken: Torslanda Fastighet Beteckning Göteborg Tumlehed 2:208 Nyckel: 140078838 Senaste ändringen i allmänna delen 1997-10-15 Senaste ändringen i inskrivningsdelen 2011-08-24 13:00 Aktualitetsdatum i inskrivningsdelen

Läs mer

Kommittédirektiv. Överföring av huvudmannaskapet för inskrivningsverksamheten. Dir. 2006:59. Beslut vid regeringssammanträde den 18 maj 2006

Kommittédirektiv. Överföring av huvudmannaskapet för inskrivningsverksamheten. Dir. 2006:59. Beslut vid regeringssammanträde den 18 maj 2006 Kommittédirektiv Överföring av huvudmannaskapet för inskrivningsverksamheten Dir. 2006:59 Beslut vid regeringssammanträde den 18 maj 2006 Sammanfattning av uppdraget Regeringen har bedömt att huvudmannaskapet

Läs mer

Produktbeskrivning F37_Foretagsinteckningar

Produktbeskrivning F37_Foretagsinteckningar 2008-11-11 1 (5) Produktbeskrivning F37_Foretagsinteckningar Frågan ställs med företagsidentitet, EIDK eller inteckningsnummer Produkten visar information om företagsinteckningar. Visar enbart gällande

Läs mer

Lantmäteriets geodatatjänster

Lantmäteriets geodatatjänster Lantmäteriets geodatatjänster Geodatahantering i kommuner Stockholm 2013-01-24 Niklas Ringstam och Gunnar Lysell Geodatahantering i kommuner, 2013-01-24 Nuläge - Fastighetsregistret on-line Standardiserade

Läs mer

Senaste ändringen i allmänna delen Aktualitetsdatum i inskrivningsdelen Församling Socken: Sandhem

Senaste ändringen i allmänna delen Aktualitetsdatum i inskrivningsdelen Församling Socken: Sandhem Fastighet Beteckning Mullsjö Tinghalla 1:4 Nyckel: 060304527 Senaste ändringen i allmänna delen 2012-06-13 Senaste ändringen i inskrivningsdelen 2012-05-08 13:00 Aktualitetsdatum i inskrivningsdelen 2016-05-03

Läs mer

Översikt - förändringar i leveransformatet för Fastighetsprisprodukter

Översikt - förändringar i leveransformatet för Fastighetsprisprodukter 2014-06-16 Översikt - förändringar i leveransformatet för Fastighetsprisprodukter Köpet Vid införandet av en ny informationsstruktur för inskrivningsuppgifter kommer köpen att redovisas på ett bättre och

Läs mer

Senaste ändringen i allmänna delen Område Totalareal Därav landareal Därav vattenareal

Senaste ändringen i allmänna delen Område Totalareal Därav landareal Därav vattenareal Fastighet Beteckning Nyckel: 140710500 Socken: ärtemark Belägen i glesbygd. Förvärvstillstånd kan behövas. Senaste ändringen i allmänna delen 2015-08-21 Senaste ändringen i inskrivningsdelen 2014-02-14

Läs mer

Köp av fastigheten Eldaren 6

Köp av fastigheten Eldaren 6 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Johanna Kindqvist 204-03-20 KS 204/0242 Rev 204-04-02 Kommunfullmäktige Köp av fastigheten Eldaren 6 Förslag till beslut Kommunstyrelsen får köpa fastigheten

Läs mer

Senaste ändringen i allmänna delen Område Totalareal Därav landareal Därav vattenareal

Senaste ändringen i allmänna delen Område Totalareal Därav landareal Därav vattenareal Fastighet Beteckning Nyckel: 140710499 Socken: ärtemark Belägen i glesbygd. Förvärvstillstånd kan behövas. Senaste ändringen i allmänna delen 2017-06-09 Senaste ändringen i inskrivningsdelen 2014-02-14

Läs mer

Bertwig MARKNADS VÄRDERING. D Mindre gott. advokat Bengt Loquist il \. Strelowgatan Il. \ 62145 Visby

Bertwig MARKNADS VÄRDERING. D Mindre gott. advokat Bengt Loquist il \. Strelowgatan Il. \ 62145 Visby FA STIG H ETS FORM ED LING MARKNADS VÄRDERING advokat Bengt Loquist il \. Strelowgatan Il 1/ \ 62145 Visby Stjarnby 1 Objekt Objekttyp Fastigheten Bro Tors 1:4 i Väskinde församling Bro Tors 130a, 621

Läs mer

FASTIGHET ÖREBRO ULLAVI 5:13. TIDIGARE BETECKNING T-KIL ULLAVI ELLER KULLBY 5 13 Registrerat: Akt: /55 T-KIL ULLAVI KULLBY 5 13

FASTIGHET ÖREBRO ULLAVI 5:13. TIDIGARE BETECKNING T-KIL ULLAVI ELLER KULLBY 5 13 Registrerat: Akt: /55 T-KIL ULLAVI KULLBY 5 13 FASTIGHET ÖREBRO ULLAVI 5:13 Fastighetsnyckel: 180043639 Aktualitet FR: 2012-04-02 Län: 18, ÖREBRO Kommun: 80, ÖREBRO Distrikt: 211044, KIL Församling (2015 12 31): 13, Axberg TIDIGARE BETECKNING T-KIL

Läs mer

Till Salu! Tomträtten Karlstad Bjälken 5 på Våxnäs

Till Salu! Tomträtten Karlstad Bjälken 5 på Våxnäs Prospekt Till Salu! Tomträtten Karlstad Bjälken 5 på Våxnäs Uppgifterna som finns i prospektet har inhämtats från flera olika källor. Uppgifternas riktighet i alla avseende kan inte garanteras av Mäklaren,

Läs mer

Produktbeskrivning: Ortnamn Direkt

Produktbeskrivning: Ortnamn Direkt 1(11) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2018-06-29 2.0.1 1.1 Produktbeskrivning: Ortnamn Direkt Innehållsförteckning 1 Allmän beskrivning... 2 1.1 Geografisk utsnitt... 2 1.2

Läs mer

Geografisk Indelning Direkt

Geografisk Indelning Direkt 1(8) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2019-01-31 2.0 2.0.0 Produktbeskrivning: Geografisk Indelning Direkt Innehållsförteckning 1 Allmän beskrivning... 3 1.1 Geografisk utsnitt...

Läs mer

https://www5.infotorg.se/ff/sokff?mode=taxi&fastny= &q=dalom%

https://www5.infotorg.se/ff/sokff?mode=taxi&fastny= &q=dalom% Sida 1 av 5 Fastighetsinformation - utökad taxeringsinformation Fastighet Fastighetsbeteckning: HÄRNÖSAND DALOM 2:16 Kommun (kommunkod): HÄRNÖSAND (80) Senast ajourfört, fastighetsregistret: 2016-01-12

Läs mer

Produktbeskrivning: Gränspunkt Direkt

Produktbeskrivning: Gränspunkt Direkt 1(8) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2018-02-01 2.0 1.0 Produktbeskrivning: Gränspunkt Direkt Innehållsförteckning 1 Allmän beskrivning... 2 1.1 Geografisk utsnitt... 2 1.2

Läs mer

Senaste ändringen. i allmänna delen Belägen i glesbygd. Förvärvstillstånd kan behövas. Socken: Lommeland

Senaste ändringen. i allmänna delen Belägen i glesbygd. Förvärvstillstånd kan behövas. Socken: Lommeland Fastighet Beteckning Senaste ändringen Senaste ändringen i Aktualitetsdatum i Strömstad Lommelands-Mörk 2:9 i allmänna delen inskrivningsdelen inskrivningsdelen Nyckel: 140241186 2010-11-11 2016-02-18

Läs mer

Aktualitetsdatum i Munkedal Julseröd 1:6. Senaste ändringen. inskrivningsdelen Nyckel: i allmänna delen

Aktualitetsdatum i Munkedal Julseröd 1:6. Senaste ändringen. inskrivningsdelen Nyckel: i allmänna delen Fastighet Beteckning Senaste ändringen Senaste ändringen i Aktualitetsdatum i Munkedal Julseröd 1:6 i allmänna delen inskrivningsdelen inskrivningsdelen Nyckel: 140222479 2001-04-27 2015-12-02 11:47 2016-05-30

Läs mer

Produktbeskrivning: Nedladdning uttag

Produktbeskrivning: Nedladdning uttag 1 (9) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2016-10-05 1.0 1.0 Produktbeskrivning: Nedladdning uttag Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 1 2 Funktioner... 2 3 Informationsinnehåll...

Läs mer

Område Totalareal Därav landareal Därav vattenareal Totalt 30 7760 kvm 30 7760 kvm

Område Totalareal Därav landareal Därav vattenareal Totalt 30 7760 kvm 30 7760 kvm Fast i g h et Beteckning Senaste ändringen Bengtsfors Fillingen 1:5 i allmänna delen Nyckel: 140707700 2013-08-20 Särskilt namn: Övre fillingen (Akt 1585-300) Kan ingå i glesbygdsområde enligt jordförvärvslagen

Läs mer

Senaste ändringen i allmänna delen Område Totalareal Därav landareal Därav vattenareal

Senaste ändringen i allmänna delen Område Totalareal Därav landareal Därav vattenareal Fastighet Beteckning Bengtsfors Kvarnviken 2:2 Nyckel: 140710498 Socken: ärtemark Belägen i glesbygd. Förvärvstillstånd kan behövas. Senaste ändringen i allmänna delen 2015-08-21 Senaste ändringen i inskrivningsdelen

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om fastighetsregister; SFS 2000:308 Utkom från trycket den 30 maj 2000 utfärdad den 11 maj 2000. Regeringen föreskriver följande. Inledande bestämmelser 1 Denna förordning

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i jordabalken; SFS 2000:226 Utkom från trycket den 9 maj 2000 utfärdad den 19 april 2000. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om jordabalken 2 dels att

Läs mer

Produktbeskrivning F11_FunktionarerFirmateckningVakanser

Produktbeskrivning F11_FunktionarerFirmateckningVakanser 2007-08-23 1 (7) Produktbeskrivning F11_FunktionarerFirmateckningVakanser Frågan ställs med organisationsnummer. Produkten visar uppgifter om vilka funktionärer som finns på företag/föreningar. Produkten

Läs mer

mirjö och Samhällsbyggnad Eslöv Hänskjutande till nämnd för prövning enligt 4:25a Fastighetsbildningslagen (FBL) ?(I1 i

mirjö och Samhällsbyggnad Eslöv Hänskjutande till nämnd för prövning enligt 4:25a Fastighetsbildningslagen (FBL) ?(I1 i mirjö och Samhällsbyggnad Eslöv LAN TMÄT ERIET?(I1 i4113-26 Aktbilaga Sida 1 Hänskjutande till nämnd för prövning enligt 4:25a sbildningslagen (FBL) 2014-03-21 Ärendenummer M131798 Förrättningslantmätare

Läs mer

Köp av fastigheten Skiftinge 1:3

Köp av fastigheten Skiftinge 1:3 Kommunstyrelsen 2017-12-20 Kommunledningskontoret Fastighet och exploatering KSKF/2017:691 Urban Svantesson 016-710 92 49 1 (1) Kommunstyrelsen Köp av fastigheten Skiftinge 1:3 Förslag till beslut Förslag

Läs mer

Produktbeskrivning P25_Personinformation

Produktbeskrivning P25_Personinformation 2008-10-08 1 (7) Produktbeskrivning P25_Personinformation Produkten visar aktuella uppdrag för en person/företag, samt eventuell information om personlig konkurs, näringsförbud eller biträdesförbud. Utsökningen

Läs mer

Kil Södra Grimstad - Utredning om vatten inom förslag till detaljplan för Södra Grimstad.

Kil Södra Grimstad - Utredning om vatten inom förslag till detaljplan för Södra Grimstad. PM 2017-01-25 Kil Södra Grimstad - Utredning om vatten inom förslag till detaljplan för Södra Grimstad. 1. Inledning och bakgrund Under pågående arbete med framtagande av detaljplan för Södra Grimstad

Läs mer

Senaste ändringen i allmänna delen 2013-06-14. Aktualitetsdatum i inskrivningsdelen 2015-04-15 Församling Eskilstuna

Senaste ändringen i allmänna delen 2013-06-14. Aktualitetsdatum i inskrivningsdelen 2015-04-15 Församling Eskilstuna Fast i g h et Beteckning Eskilstuna Nollplanet 7 Nyckel: 040048631 Senaste ändringen i allmänna delen 2013-06-14 Senaste ändringen i inskrivningsdelen 2015-01-16 09:24 Aktualitetsdatum i inskrivningsdelen

Läs mer

Eslövs kommun utbjuder följande fastighet till försäljning

Eslövs kommun utbjuder följande fastighet till försäljning Eslövs kommun utbjuder följande fastighet till försäljning GÅRDSTÅNGA VANDRARHEM Fastigheten Eslöv Gårdstånga 1:5 med adress Flyingevägen 40, Flyinge, utbjuds till försäljning mot anbud. På fastigheten

Läs mer

Användarmanual för E-ansökan F 2.9

Användarmanual för E-ansökan F 2.9 Användarmanual för E-ansökan F 2.9 Behörigheter till applikationen Tilldelning och hantering av behörighet som användare av tjänsten E-ansökan administreras av er egen organisations behörighetsadministration.

Läs mer

Område Totalareal Därav landareal Därav vattenareal Totalt 9 7836 kvm 9 7836 kvm

Område Totalareal Därav landareal Därav vattenareal Totalt 9 7836 kvm 9 7836 kvm Fast i g h et Beteckning Senaste ändringen Bengtsfors Laxarby-Heden 3:4 i allmänna delen Nyckel: 140711223 2007-02-01 Kan ingå i glesbygdsområde enligt jordförvärvslagen (SFS 1979:230). Församling Laxarby-Vårvik

Läs mer

Senaste ändringen i allmänna delen 2015-03-24. Aktualitetsdatum i inskrivningsdelen 2015-08-07 Församling Morlanda Socken: Mollösund

Senaste ändringen i allmänna delen 2015-03-24. Aktualitetsdatum i inskrivningsdelen 2015-08-07 Församling Morlanda Socken: Mollösund Fast i g h et Beteckning Orust Mollösund 5:308 Nyckel: 140172735 Senaste ändringen i allmänna delen 2015-03-24 Senaste ändringen i inskrivningsdelen 2013-02-07 13:00 Aktualitetsdatum i inskrivningsdelen

Läs mer

Ansökan om lantmäteriförrättning

Ansökan om lantmäteriförrättning Sidnummer: 1 Ansökan om lantmäteriförrättning Aktbilaga A Läs gärna instruktionerna på sidorna 3-5 innan du fyller i ansökan. Där finns även information om vart du ska skicka din ansökan. Jag/vi ansöker

Läs mer

Lantmäteriverkets författningssamling

Lantmäteriverkets författningssamling Lantmäteriverkets författningssamling Utgivare: Sten Bertram Lantmäteriverkets föreskrifter om hur fastighetsregistrets inskrivningsdel skall föras utfärdade den 10 augusti 2006. LMVFS 2006:1 Utkom från

Läs mer

Senaste ändringen i allmänna delen 2008-10-02. Aktualitetsdatum i inskrivningsdelen 2015-04-01 Församling Susedalen Socken: Asige

Senaste ändringen i allmänna delen 2008-10-02. Aktualitetsdatum i inskrivningsdelen 2015-04-01 Församling Susedalen Socken: Asige Fast i g h et Beteckning Falkenberg Knobesholm 1:3 Nyckel: 130073847 Senaste ändringen i allmänna delen 2008-10-02 Senaste ändringen i inskrivningsdelen 2013-03-26 13:00 Aktualitetsdatum i inskrivningsdelen

Läs mer

Produktbeskrivning: Byggnad Direkt

Produktbeskrivning: Byggnad Direkt 1 (7) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2016-10-12 2.1 2.0.1 Produktbeskrivning: Byggnad Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 1 2 Funktioner... 2 3 Informationsinnehåll...

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om inskrivning av rätt till luftfartyg; SFS 2005:142 Utkom från trycket den 31 mars 2005 utfärdad den 17 mars 2005. Regeringen föreskriver följande. Inledande bestämmelser

Läs mer

http://hamtplats.lantmateriet.se/finfo/protect/fsokavtal/servlet/fastighetsok

http://hamtplats.lantmateriet.se/finfo/protect/fsokavtal/servlet/fastighetsok Sida 1 av 6 Allmän fastighetsinformation, Taxeringsinformation 11 Januari 2010 Fastighet Beteckning Senaste ändringen i Senaste ändringen i Aktualitetsdatum i Nyköping Svärdsklova 2:1 allmänna delen inskrivningsdelen

Läs mer

Senaste ändringen. i allmänna delen Belägen i glesbygd. Förvärvstillstånd kan behövas. Socken: Ärtemark

Senaste ändringen. i allmänna delen Belägen i glesbygd. Förvärvstillstånd kan behövas. Socken: Ärtemark Fastighet Beteckning Senaste ändringen Senaste ändringen i Aktualitetsdatum i Bengtsfors Hökhult 1:23 i allmänna delen inskrivningsdelen inskrivningsdelen Nyckel: 140709794 2017-03-23 2013-10-17 13:00

Läs mer

Produktbeskrivning A7_Arendeinformation

Produktbeskrivning A7_Arendeinformation 2007-10-22 1 (6) Produktbeskrivning A7_Arendeinformation Frågan ställs med ärendenummer. Produkten visar detaljer på ärendenivå. Produkten gäller för alla företagsformer. Schemaversion 2.00 XML-information

Läs mer

Kongegårdsgatan 3 - Mölndal

Kongegårdsgatan 3 - Mölndal Kongegårdsgatan 3 - Mölndal MÖLNDAL - RISKULLA KONTOR / LAGER / INDUSTRI Fastighet Fastigheten Adress Tomt Kongegårdsgatan 3, 431 90 Mölndal. Belägen i Mölndal kommun och Fässberg församling. Tomtarea

Läs mer

Ordlista kommunala lantmäterimyndigheten

Ordlista kommunala lantmäterimyndigheten Datum: Juni 2019 Sida 1 (5) Ordlista kommunala lantmäterimyndigheten Aktbeteckning Handlingar i ett ärende får en beteckning i kombination av siffror. Äldre akter har en kombination av bokstäver och siffror.

Läs mer

Metria FastighetSök - Dals-Ed Rörviken 2:48

Metria FastighetSök - Dals-Ed Rörviken 2:48 038 Allmän+Taxering 2015-09-17 Fastighet Beteckning Dals-Ed Rörviken 2:48 Nyckel: 140720444 Senaste ändringen i allmänna delen 2010-08-19 Senaste ändringen i inskrivningsdelen 2015-04-23 Anmärkning: Kan

Läs mer

Justitiedepartementet. Åtgärder mot s.k. lagfartskapning

Justitiedepartementet. Åtgärder mot s.k. lagfartskapning 2009-12-18 Justitiedepartementet Enheten för fastighetsrätt och associationsrätt Åtgärder mot s.k. lagfartskapning Sammanfattning: Inskrivningsmyndigheten ska omedelbart underrätta överlåtaren när en ansökan

Läs mer

Metria FastighetSök - Stenungsund Brattås 1:1

Metria FastighetSök - Stenungsund Brattås 1:1 Fastighet Beteckning Stenungsund Brattås 1:1 Nyckel: 140180664 Distrikt Spekeröd Socken: Spekeröd Adress Adress Hålt 201 444 93 Spekeröd Läge, karta Senaste ändringen i allmänna delen 2017-01-20 Senaste

Läs mer

Stehags församlingshem, Solhemsvägen 1, Stehag

Stehags församlingshem, Solhemsvägen 1, Stehag Aktbilaga Sida 1 Kallelse 2018-03-02 Ärendenummer M171556 Förrättningslantmätare Beredande: Karolina Jönsson Beslutande: Jenny Höjman Till delägande fastigheter i Eslöv Hassle ga:3 Ärende Fastighetsreglering

Läs mer

Fastighetsrätt. Byggprocessen

Fastighetsrätt. Byggprocessen Fastighetsrätt Byggprocessen Fastighetsrätt Fast egendom och fastighetsbegreppet Köp och försäljning av fast egendom Fastighetsbildning Fast egendom Jordabalken 1 kap 1 Fast egendom är jord Denna är indelad

Läs mer

Metria FastighetSök - Mellerud Kroppefjäll 2:5

Metria FastighetSök - Mellerud Kroppefjäll 2:5 038 Allmän+Taxering XML 209-0-07 Fastighet Beteckning Mellerud Kroppefjäll 2:5 Nyckel: 4082223 Distrikt Gunnarsnäs Socken: Gunnarsnäs Adress Adress Kroppefjäll 3, 2-4 Kroppefjäll 5-7, 6 Kroppefjäll Backamo

Läs mer

FASTIGHETSÖVERLÅTELSEAVTAL

FASTIGHETSÖVERLÅTELSEAVTAL UTKAST 181130 FASTIGHETSÖVERLÅTELSEAVTAL daterat 2018-12-XX GÄVLE KOMMUN och ERSAND FÖRVALTNING AB avseende fastigheten Gävle Andersberg 14:37 1(10) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. DEFINITIONER...3 2. ÖVERLÅTELSE...4

Läs mer

Gemensamhetsanläggning Direkt

Gemensamhetsanläggning Direkt 1(16) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2018-02-23 1.5 1.6.0 Produktbeskrivning: Gemensamhetsanläggning Direkt Innehållsförteckning 1 Allmän beskrivning... 2 2 Funktioner... 3

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING Utgiven i Helsingfors den 31 december 2012 1057/2012 Jord- och skogsbruksministeriets förordning om Lantmäteriverkets avgifter samt avgifter och ersättningar för bestyrkande

Läs mer

TOMT I NATURSKÖNA HULI

TOMT I NATURSKÖNA HULI Skogssällskapet Bergsgatan 130 853 50 Sundsvall Tel 0771-22 00 44 Fax 0611-214 82 TOMT I NATURSKÖNA HULI Tomt i natursköna Huli Högt belägen tomt i populära Huli på 3 312 kvm. Nära till naturen men ändå

Läs mer

Tuna 9:56 Skala 1:500

Tuna 9:56 Skala 1:500 Tuna 9:56 Skala 1:500 Fastighet Beteckning: TUNA 9:56 Fastighetsnyckel: 10212517 Modifierad datum: 2011-05-15 15:53:41 Uppgift om tomträtt: N Adress Södra Åsvägen 3 18452 Österskär Österåker Taxerad ägare

Läs mer

Aktuellt om fastighetsinformation och nytt tillhandahållande

Aktuellt om fastighetsinformation och nytt tillhandahållande Aktuellt om fastighetsinformation och nytt tillhandahållande Partnerträff 6-7 mars 2018 Föredragande: Mats Gustafsson Projektledare Niclas Parneborg - Produktchef Agenda Övergripande projektstatus Framtida

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om dödande av förkommen handling; SFS 2011:900 Utkom från trycket den 5 juli 2011 utfärdad den 22 juni 2011. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs följande Inledande bestämmelse

Läs mer

Metria FastighetSök - Svalöv Ask 1:13

Metria FastighetSök - Svalöv Ask 1:13 Fastighet Beteckning Svalöv Ask 1:13 Nyckel: 120296709 Distrikt Ask Socken: Ask Adress Adress Ask 1775B 268 90 Svalöv Senaste ändringen i allmänna delen 2006-02-09 Senaste ändringen i inskrivningsdelen

Läs mer