Håll upp värmen och kämpa på, snart är våren här

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Håll upp värmen och kämpa på, snart är våren här"

Transkript

1 NylandiaNytt 1/13 Organ för Logen Nr 2 Nylandia av Finland I.O.O.F. Januari 2013 Håll upp värmen och kämpa på, snart är våren här Så har ett nytt år inletts igen och vi står inför en intressant och utmanande vår och sommar, som samtidigt är slutrakan för den sittande ämbetsmannakåren. I skrivande stund har vi just haft vinterns kallaste dygn i södra Finland med en natttemperatur kring -25 o C. Men detta har ju även medfört fina och soliga dagar för utevistelse. Under första halvåret 2013 har vi ett fullspäckat program med inte mindre än fyra gradgivningar, varav en bakom oss (se nedanför), samt en invigning. Samarbetet med andra loger kommer också att vara något som ger bröderna och logemötena något extra. Vi inledde året med ett gemensamt möte med logen Nr 8 och vi kommer att ha ett till med logen Nr 7 i april. Båda dessa dessutom med gradgivning. Utöver detta har vi ju 5-logemötet i Stockholm (info på sidan 2) att se fram emot så nog skall det gå vägen trots utmaningarna. Att nästan 30 bröder och damer anmält sig preliminärt visar att intresset för 5-logemötet är stort. Vår nya redaktionen har farten uppe och det finns många intressanta texter och fina bilder i tidningen. Få se vad det ännu medför i kommande nummer. NylandiaNytt är ju en tidning för oss alla så den kan, och bör, hela tiden utvecklas så att så många som möjligt får ut så mycket som möjligt av den. Därför hoppas vi även att ännu flera skriver något till tidningen. Då blir den ännu mångsidigare. Med allt ovannämnt i bagaget är det bara att jobba vidare mot våra mål. Fastän det ibland har sett litet mörkt ut klarar vi Nylandia-bröder nog av det mesta tillsammans som vi ställs inför. Patrick Gradgivning i I graden Måndagen den 7 januari blev broder Klas Monni under sedvanliga former upptagen i Vänskapens grad. Bröderna som deltog i ceremonin gjorde en mycket fin insats, bland dessa broder Jukka Karhunen som gjorde en fin debut. Broder Klas fick en fin upplevelse, något som också kom fram i hans tacktal under brödramåltiden. Broder Henry Källman höll också ett fint tal i egenskap av fadder.

2 2 NylandiaNytt Januari logemötet i Stockholm 7-9 juni 2013 Vi vill påminna bröderna om det kommande 5-logemötet i Stockholm från 7 till 9 juni, som arrangeras av Logen nr 13 Gustaf Wasa. Övriga loger är Loge nr 1 Valdemar af Danmark, Köpenhamn, Loge nr 3 Hallveig, Reykjavik och Loge nr 10 St. Halvard, Oslo, samt vår egen loge. Preliminärt har 16 bröder och 13 damer från Nylandia anmält sig. Vi bor på Scandic Hotell Hasselbacken på Djurgården, där också 5-logemötesbanketten hålles. Priser är enligt nedan: Program och måltider under de tre dagarna, SEK Hotell SEK per person för två nätter i dubbelrum, och för enkelrum SEK för två nätter, som betalas direkt till hotellet vid utcheckning. Slutligt program och kostnad kommer vi att få under februari 2013, och bindande anmälan önskas senast den 27 mars Preliminärt dagsprogram Fredagen den 7 juni 2013 Gästerna anländer och avhämtas med buss på Arlanda och färjehamnen för transport till Scandic Hotell Hasselbacken på Djurgården Gustaf Wasa-bröderna tar mot gästerna, lämnar information och delar ut informationsmaterial. Från Tillfälle till individuell Lunchbuffé vid ankomsten Incheckning Avgång från hotellet till båtbryggan, Gröna Lund, för båtutflykt i Stockholms innerskärgård. (Vårdad, eventuell varm, fritidsklädsel.) Skärgårdsbuffé, i festlokalen Valvet, Skeppsholmen Återfärd med buss till hotellet. Lördagen den 8 juni 2013 Förmiddagen fri för egna strövtåg, (dock ej Vasamuseet) Sammanträde med logernas ÖM och UM i Logehuset Buss för bröderna avgår från hotellet Samling och gradgivning i Ordenshuset. (Klädsel frack med vit väst.) Logen nr 13 Gustaf Wasas damer ansluter vid Ordenshuset Buss från Ordenshuset till hotellet logemötesbankett med program och dans.

3 Januari 2013 NylandiaNytt 3 Söndagen den 9 juni Utcheckning och betalning av hotellrum, promenad till Vasamuseet Visning och guidning av Vasamuseet Lunch på Vasamuseet Avskedstagande och överlämnande av budkavlen Promenad till hotellet Busstransporter till Arlanda och färjehamnen. Litet ett och annat här och där Om skönheten, lugnet och glädjen Skönheten, lugnet, det rofyllda, finner vi i det enkla. Man går en vinterdag på vägarna i ett nyvitt landskap, och allting är klart och allting är utan vare sig storhet eller litenhet, vare sig mörker eller ljus, vare sig köld eller värme, man går i en alldeles ovanlig klarhet trots att solen inte skiner. Inga skuggor, inga bjärta dagrar. Så stannar man och drar in luften, och den har ingen doft, ingenting som kan vara ägnat att uppröra. Man lyss. Och de obetydliga ljud som man hör av en mes som flaxar över en stam, av en kvist som plötsligt sträcker på sig och fäller en slöja av rimfrost där borta, av den lilla köldknäppen någonstans i vikens halvdöda vass-ruggar kan aldrig väcka några lidelser och knappast ens en sinneslust. Man bara är. Man bara vistas. Som mänska. Som en levande varelse. Ja kanske med ett eget liv, eller kanske influten i andra. Ett halfruset nypon i et stelt kvistmönster. Frusen mark och rimfrost och nyfallen snö runtomkring. Nyponfrukten är röd. I allt det frusna är den röd, och på ett alldeles säreget sätt röd. Ingen sydländsk frukt kan vara så ljuvt och starkt, så livsbejakande röd, som de glesa nyponen i ett avlövat snår under vintertung himmel. Denna text har jag lånat ur boken Motiv skriven av Tito Colliander år Jukka Karhunen Logen Nr 2 Nylandias hemsida Vi vill påminna om att det alltid finns en uppdaterad version av matrikeln på vår egen hemsida under knappen Medlemssidor. Du behöver lösenordet för att läsa matrikeln eller NylandiaNytt. Om du inte har lösenordet eller vill ha instruktion om hur du går till väga, vänligen kontakta webbansvarig Bjørn Klavenes bklavenes@yahoo.no för att få detta.

4 4 NylandiaNytt Januari 2013 Ny Länk Måndagen den 19 november var en speciell dag i logen, inte minst för vår nya broder Staffan Dellringer, som blev upptagen i Logen och Orden. Foto Jarl-Johan Nyman Staffan är 62 år och svensk medborgare, är född och uppvuxen i Skövde. Civilekonom vid Uppsala Universitet på 1970-talet. Andre kurator och klubbmästare vid Västmanlands-Dala nation, där han träffade sin blivande finlandssvenska hustru Ann, som han senare gifte sig med i Helsingfors, där han numera är bosatt. Bakgrund som exportdirektör, ekonomikonsult och IT-lärare. Arbetar idag som informationsplanerare på Svenska Handelshögskolan i Helsingfors. Staffans fritidsintressen är matlagning och goda viner. Vi gratulerar Fridrik Andersen som upptogs i Patriarkgraden (Lägret 1 Finlandia) den 8 november Klas Monni som upptogs i Vänskapens grad den 7 januari Änkelunchen Sammandrag av den text som fanns i Tre Länkar Den traditionella änkelunchen hölls den 10 november 2012 på restaurang Merimakasiini. Sex änkor deltog och som värdar fungerade bröderna Patrick Nygren och Karl-Henrik Kalle Contines. Broder Kalle visste att restaurangen gör en utmärkt och välkryddad bouillabaisse, vilken de flesta valde och avnjöt med tillfredsställelse och kunde konstatera att den innehöll rikligt med fisk och skaldjur. Änkelunchen är en tradition värd att upprätthålla då den ger logen en möjlighet att bibehålla kontakten till avlidna bröders änkor. Änkorna är också välkomna att delta i logens vår- och julfester.

5 Januari 2013 NylandiaNytt 5 Odd Boys Tisdagen den 30 oktober 2012 arrangerade Odd Boys en kort introduktionskurs i yoga som hölls av en professionell yogalärare. Fyra ivriga Nylandia-bröder deltog. Yoga betyder förening, d.v.s. förening med det gudomliga inom oss och vidare med alla våra medmänskor och hela universum. Yoga är inte en religion, utan ett sätt att utveckla sig andligt. Meditation av olika slag är synnerligen viktigt inom yogan. Ett enkelt sätt att meditera är att koncentrerat följa med sin egen andning. Andningen blir då djupare och lugnare och hjärnan töms på onödig stress. En djup koncentrerad andning ger en känsla av livskraft. Ett annat sätt att meditera är att ställa sig följande frågor: Vem är jag? Varför är jag här? Vart är jag på väg? Svaren kommer av sig själva från det undermedvetna. Onsdagen den 28 november 2012 besökte vi Finlands Flygmuseum nära Helsingfors Vanda Flygplats. Fem Nylandia- bröder, två bröder från Nr 8 Fänrik Stål och en broder från Nr 4 Sveaborg deltog. Besöket började med en beställd 1- timmes guidning, som dock drog ut till 1,5 timmar på grund av våra livliga frågor och kommentarer. Museet har 82 flygmaskiner, av vilka 22 är segelflygplan. Dessutom finns utställda åtskilliga motorer, propellrar, mätare, modellflygplan, telekommunikationsapparatur och några flygsimulatorer, speciellt kan nämnas framdelen av en Messerschmitt Bf 109 G-2, som lyfts ur havet och en flygsimulator för Messerschmitt. Odd Boys besöker Helsingfors Observatorium Odd Boys besöker Helsingfors Observatorium tisdagen den 29 januari 2013 kl. 12. Adressen är Kopernikusvägen 1, Observatoriebacken (Ulricas berg), i början av Unionsgatan. Kl. 12 får vi en 1-timmes guidning på svenska, som kostar 60 euro/grupp (max. 20 personer). Dessutom betalas inträdesavgift 6 euro/person, 4 euro/pensionär. Vänligen meddela Ert deltagande till mig, helst per e-post. Det finns också en anmälninglista på anslagstavlan. För anmälningar till Odd Boys program och tilläggsinformation vänligen kontakta: jukka.o.karhunen@gmail.com Jukka Karhunen

6 6 NylandiaNytt Januari 2013 Julfesten På Nylandias julfest den 17 december deltog 25 bröder och 19 damer. Gästerna hälsades välkomna av ÖM med en juldikt av Jeanna Oterdahl. Festen inleddes med Förunderligt och märkligt i logesalen där bröderna och damerna samlades. Därefter sjöng vi alla Härlig är jorden. Broder Folke Tegengren läste Tomten av Viktor Rydberg, programmet avslutades med Guds änglar i höjd. Broder Tommy Salorantas dotter Sonja var Lucia och hennes två bröder bidrog med sång och musik. Kockarna broder Martin Englund, Fatema Tuz Zohora och Hencca Vilen presenterade sitt fina julbord av vilket alla lät sig väl smaka. Efter maten avtackades kockarna samt klubbmästaren broder Bjørn Klavenes och hans medhjälpare bröderna Peter Hagerlund, Hans Grönroos och Amund Beitnes av ceremonimästaren broder Wolter Ramsay. Vid kaffet hölls sedvanligt lotteri med fina vinster, varefter den festliga julgubben kom med sina julklappar. Klubbvisan och de traditionella snapsvisorna klingade högt i tak under festen. Alla närvarande kommer säkert att minnas också denna julfest med glädje. Bjørn Klavenes

7 Januari 2013 NylandiaNytt 7 januari Kommande program ti :00 Odd Boys besöker Helsingfors Observatorium Information finns under rubriken Odd Boys på sidan 5 februari ti :00 Reception III graden (frack) Måltiden: Blinier med rom m.m. må :00 mars må :00 må :00 april Expeditionsmöte Måltiden: Sallad, ärtsoppa och pannkaka Reception II graden Måltiden: Laxfjärilar med currysås Expeditionsmöte. Yngre bröders afton. Måltiden: Vänskapsgryta (nötköttsgryta) fre :00 Reception I graden Nominering 1 Gemensamt möte med 7 Carl Ludwig Engel. må :00 Invigning Nominering 2 Måltiden: Laxrilette med cidersås maj må :00 må :00 Expeditionsmöte. Val, vårmöte Måltiden: Currykokt broiler Expeditionsmöte. Vårfest med damer Måltiden: Fylld gris innerfilé Korrigeringar till lilla matrikeln Nedan korrigeringar som alla bröder ombedes notera i sin egen matrikel. Jukka Karhunen Bjørn Klavenes e-post: jukka.o.karhunen@gmail.com e-post: bklavenes@yahoo.no Erkki Myllärniemi adress: Bergmansgatan 1 A Helsingfors

8 8 NylandiaNytt Januari 2013 Brusten länk Broder Carl-Olof Boxberg slutade sin jordevandring den 12 oktober Han invigdes i Orden och logen den 5 mars Jordfästningen ägde rum den 27 oktober Veronicarutan Veronica är föreningen för alla logens damer Mötesdag andra onsdagen i månaden Onsdag 13.2 kl. 18 håller föreningen Veronica sitt årsmöte på Bulevarden. Nylandiaveronicorna är värdinnor och står för trakteringen på mötet. Onsdag 13.3 kl. 18 har vi månadsmöte på Bulevarden. I april får vi en guidad omvisning på Gyllenbergs konstmuseum. Mer info senare. Vårens verksamhet avslutas i maj hemma hos ordförande Mona. Veronicakort Använd gärna Veronicakorten till gratulationer, hälsningar, kondoleanser m.m. Du kan köpa fler kort på våra träffar. Korten säljs i buntar om 5 stycken, 5 för enkla kort och 10 för dubbla kort med kuvert. Frågor? Kontakta gärna Mona Ehrström-Tegengren, mobil e-post: mona.e-t@kolumbus.fi NylandiaNytt Redaktion Lars Huldén mobil: e-post: larshulden@hotmail.com Bjørn Klavenes mobil: e-post: bklavenes@yahoo.no Jukka Karhunen mobil: e-post: jukka.o.karhunen@gmail.com Ansvarig utgivare Patrick Nygren mobil: e-post: 2.OM@oddfellow.fi Logelokalens adress Bulevarden 11 A 4, FI Helsingfors eller Nästa nummer av NylandiaNytt är planerat att ges ut i slutet av april. Texter och bilder skickas därför till redaktionen senast den 17 april.

NylandiaNytt 1/11. God fortsättning

NylandiaNytt 1/11. God fortsättning 1/11 Organ för Logen Nr 2 Nylandia av Finland I.O.O.F. februari 2011 God fortsättning på det nya Odd Fellow-året, som speciellt under första halvan kommer att vara mycket intressant men också utmanande

Läs mer

NylandiaNytt 1/12. Ett nytt år med både utmaningar och fest

NylandiaNytt 1/12. Ett nytt år med både utmaningar och fest 1/12 Organ för Logen Nr 2 Nylandia av Finland I.O.O.F. februari 2012 Ett nytt år med både utmaningar och fest Aktiva bröder är en av de bästa saker en loge kan önska sig. Förra året fick vi tre sådana

Läs mer

NylandiaNytt. Organ för Logen Nr 2 Nylandia av Finland I.O.O.F. oktober 2012

NylandiaNytt. Organ för Logen Nr 2 Nylandia av Finland I.O.O.F. oktober 2012 4/12 Organ för Logen Nr 2 Nylandia av Finland I.O.O.F. oktober 2012 Hösten Så har nu hösten kommit igen. Regn och rusk har vi ju för det mesta tillsvidare fått uppleva, men nog har vi ju också fått glädja

Läs mer

Bästa Nylandia bröder & Veronicor

Bästa Nylandia bröder & Veronicor NylandiaNytt 4/13 Organ för Logen Nr 2 Nylandia av Finland I.O.O.F. Bästa Nylandia bröder & Veronicor Oktober 2013 Nyligen var det sommar, sedan september med Ämbetsmannainstallation, och inom kort har

Läs mer

NylandiaNytt 4/10. Tiden verkar gå snabbare hela tiden

NylandiaNytt 4/10. Tiden verkar gå snabbare hela tiden 4/10 Organ för Logen Nr 2 Nylandia av Finland I.O.O.F. november 2010 Tiden verkar gå snabbare hela tiden Det är inte länge sedan vi njöt av den varma sommaren och såg fram emot höstens utmaningar. Nu är

Läs mer

NylandiaNytt 1/09. ÖM har ordet

NylandiaNytt 1/09. ÖM har ordet 1/09 Organ för Logen Nr 2 Nylandia av Finland I.O.O.F. januari 2009 Bästa bröder! ÖM har ordet År 2008 är avslutat, och vi har kommit en bit in på 2009 redan. Då du läser detta har vi redan hunnit ha vårt

Läs mer

NylandiaNytt. Organ för Logen Nr 2 Nylandia av Finland I.O.O.F. april 2012. Snart är sommaren här igen

NylandiaNytt. Organ för Logen Nr 2 Nylandia av Finland I.O.O.F. april 2012. Snart är sommaren här igen 2/12 Organ för Logen Nr 2 Nylandia av Finland I.O.O.F. april 2012 Snart är sommaren här igen Den långa och snörika vintern är snart över och vi ser fram emot soligare dagar. Vi har även en annan ljuspunkt

Läs mer

NylandiaNytt 3/17 EN NY ARBETSPERIOD BÖRJAR. Bjørn Klavenes UM / Vald ÖM

NylandiaNytt 3/17 EN NY ARBETSPERIOD BÖRJAR. Bjørn Klavenes UM / Vald ÖM NylandiaNytt Organ för Logen Nr 2 Nylandia av Finland I.O.O.F. 3/17 Augusti 2017 EN NY ARBETSPERIOD BÖRJAR Arbetsperioden 2015-2017 närmar sig slutet och en ny börjar vid installationen av valda och utnämnda

Läs mer

BÄSTA BRÖDER & VERONICOR

BÄSTA BRÖDER & VERONICOR NylandiaNytt 2/15 Organ för Logen Nr 2 Nylandia av Finland I.O.O.F. April 2015 BÄSTA BRÖDER & VERONICOR Efter en period med av och på verkar våren nu äntligen fått tag i naturen. I trädgården ser man massor

Läs mer

NylandiaNytt. Julen närmar sig: Nu står Jul vid snöig port. Knackar på och myser. Kära barn släpp in mig fort. Här står jag och fryser.

NylandiaNytt. Julen närmar sig: Nu står Jul vid snöig port. Knackar på och myser. Kära barn släpp in mig fort. Här står jag och fryser. NylandiaNytt Organ för Logen Nr 2 Nylandia av Finland I.O.O.F. NU STÅR JUL VID SNÖIG PORT 4/17 November 2017 Utomhustermometern har visat några minusgrader och den första snön har undanröjts och smält

Läs mer

3/09 Två år går snabbt Valmötet Sommarmötet med Nylandia som värd

3/09 Två år går snabbt Valmötet Sommarmötet med Nylandia som värd 3/09 Organ för Logen Nr 2 Nylandia av Finland I.O.O.F. augusti 2009 Två år går snabbt Detta är mitt sista nummer som redaktör för. Tack till alla som bidragit med texter och inlägg. Vi hoppas på ett ännu

Läs mer

1/10 God fortsättning Gradgivning i III graden Odd boys

1/10 God fortsättning Gradgivning i III graden Odd boys 1/10 Organ för Logen Nr 2 Nylandia av Finland I.O.O.F. februari 2010 God fortsättning Eftersom detta är det första numret i år vill jag önska alla bröder och övriga läsare en god fortsättning på det nya

Läs mer

RIKTIG INFORMATION I RÄTT TID ÅT RÄTTA PERSONER

RIKTIG INFORMATION I RÄTT TID ÅT RÄTTA PERSONER NylandiaNytt 2/13 Organ för Logen Nr 2 Nylandia av Finland I.O.O.F. April 2013 RIKTIG INFORMATION I RÄTT TID ÅT RÄTTA PERSONER Vem behöver då vilken information och när? Nuförtiden när det finns information

Läs mer

NylandiaNytt. Vår tids moraliska problem

NylandiaNytt. Vår tids moraliska problem NylandiaNytt Organ för Logen Nr 2 Nylandia av Finland I.O.O.F. 1/17 Januari 2017 Vår tids moraliska problem Människan kan inte leva utan värden och normer. Men stela och föråldrade moraliska mönster skadar

Läs mer

NylandiaNytt 4/15 GEMENSKAP

NylandiaNytt 4/15 GEMENSKAP NylandiaNytt 4/15 Organ för Logen Nr 2 Nylandia av Finland I.O.O.F. Oktober 2015 GEMENSKAP Vad menas med gemenskap? Den enklaste definitionen är att flera personer är tillsammans, att man delar någon sorts

Läs mer

NylandiaNytt 4/14 VI GRATULERAR TRADITIONER

NylandiaNytt 4/14 VI GRATULERAR TRADITIONER NylandiaNytt 4/14 Organ för Logen Nr 2 Nylandia av Finland I.O.O.F. Oktober 2014 TRADITIONER Höstterminen började lyckat med invigning av två nya bröder vid vårt andra logemöte. Jag hoppas vi kan hålla

Läs mer

Jag ser framemot att få leda höstens första möte och hoppas att få träffa så många av er som möjligt. LILLA MATRIKELN

Jag ser framemot att få leda höstens första möte och hoppas att få träffa så många av er som möjligt. LILLA MATRIKELN NylandiaNytt 3/14 Organ för Logen Nr 2 Nylandia av Finland I.O.O.F. Augusti 2014 HÖSTTERMINEN BÖRJAR Snart börjar Nylandias verksamhet igen med förnyade krafter efter den underbart fina finska sommaren

Läs mer

NylandiaNytt 2/10. Tre nya länkar

NylandiaNytt 2/10. Tre nya länkar 2/10 Organ för Logen Nr 2 Nylandia av Finland I.O.O.F. april 2010 Tre nya länkar Måndagen den 15 februari var en speciell dag i logen, inte minst för våra tre nya bröder Peter Hagerlund, Amund Beitnes

Läs mer

NylandiaNytt. Organ för Logen Nr 2 Nylandia av Finland I.O.O.F. augusti Sommaren är kort, det mesta...

NylandiaNytt. Organ för Logen Nr 2 Nylandia av Finland I.O.O.F. augusti Sommaren är kort, det mesta... 3/12 Organ för Logen Nr 2 Nylandia av Finland I.O.O.F. augusti 2012 Sommaren är kort, det mesta... Så är det då snart dags att sparka igång igen efter en sommar som inte var riktigt så varm som vi hunnit

Läs mer

LOGENS NYA U.M. HAR ORDET

LOGENS NYA U.M. HAR ORDET NylandiaNytt 1/14 Organ för Logen Nr 2 Nylandia av Finland I.O.O.F. Januari 2014 LOGENS NYA U.M. HAR ORDET Då har ett nytt år börjat och dagarna blir längre igen. Den mörkaste tiden är bakom oss och den

Läs mer

4/09 En händelserik höst

4/09 En händelserik höst 4/09 Organ för Logen Nr 2 Nylandia av Finland I.O.O.F. november 2009 En händelserik höst Två arbetsdryga men intressanta månader har gått av den nya ämbetsperioden. Den föregående perioden har avslutats

Läs mer

VI SAMLAR NYA KRAFTER

VI SAMLAR NYA KRAFTER NylandiaNytt 3/15 Organ för Logen Nr 2 Nylandia av Finland I.O.O.F. Augusti 2015 VI SAMLAR NYA KRAFTER Det känns som om sommaren äntligen har kommit och som bäst njuter vi av de varmaste och vackraste

Läs mer

INBJUDAN IPA VÅRMÖTE OCH SEKTIONENS 60-ÅRSJUBILEUM

INBJUDAN IPA VÅRMÖTE OCH SEKTIONENS 60-ÅRSJUBILEUM 1 INBJUDAN IPA VÅRMÖTE OCH SEKTIONENS 60-ÅRSJUBILEUM International Police Association Sektion Sverige och IPA Region Syd har glädjen att bjuda in till Sektionsstyrelsemöte/ Vårmöte och 60 års-jubileum

Läs mer

3/07 Ämbetsmannainstallationen

3/07 Ämbetsmannainstallationen 3/07 Organ för Logen Nr 2 Nylandia av Finland I.O.O.F. oktober 2007 Ämbetsmannainstallationen 3.9.2007 Under högtidliga former installerade SS Tapio Katajamäki ämbetsmännen för perioden 2007-2009. De valda

Läs mer

NylandiaNytt 2/11. Våren har kommit

NylandiaNytt 2/11. Våren har kommit 2/11 Organ för Logen Nr 2 Nylandia av Finland I.O.O.F. april 2011 Våren har kommit Efter en tung vinter med stark köld och snö i massor börjar vi nu så småningom kunna skönja vissa vårtecken. Ännu för

Läs mer

NylandiaNytt 1/16 TILL DIG MIN BRODER

NylandiaNytt 1/16 TILL DIG MIN BRODER NylandiaNytt 1/16 Organ för Logen Nr 2 Nylandia av Finland I.O.O.F. Januari 2016 TILL DIG MIN BRODER Med dessa fyra ord "Till Dig min Broder" kunde man inleda ett brev till vilken manlig mottagare som

Läs mer

NylandiaNytt 2/09. Nya länkar. Vi får besök från Odense

NylandiaNytt 2/09. Nya länkar. Vi får besök från Odense 2/09 Organ för Logen Nr 2 Nylandia av Finland I.O.O.F. april 2009 Nya länkar Måndagen den 2 mars invigdes Robert Wiklund och Harri Såltin under dramatiska former i Orden och logen. De nya bröderna presenteras

Läs mer

IRLAND. Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018!

IRLAND. Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018! IRLAND Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018! Vi reser med buss till Köpenhamn och flyg vidare till Dublin. Under rundresan på Irland,

Läs mer

NylandiaNytt 2/16 ATT VÅGA TRO PÅ DET GODA. Jukka Karhunen FS

NylandiaNytt 2/16 ATT VÅGA TRO PÅ DET GODA. Jukka Karhunen FS NylandiaNytt Organ för Logen Nr 2 Nylandia av Finland I.O.O.F. 2/16 April 2016 ATT VÅGA TRO PÅ DET GODA Våren har kommit, solen skiner och fåglarna sjunger. Vi går ut i naturen och njuter av vårens dofter

Läs mer

N Y L A N D I A N Y T T 1/

N Y L A N D I A N Y T T 1/ N Y L A N D I A N Y T T 1/2006 6.3.06 Nordiska Odd Fellow kontakter mötena. Den 21 april reser vi till Stockholm för att träffa bröderna i vår vänloge Gustav Wasa. Jag ser fram mot ett givande möte i deras

Läs mer

NylandiaNytt 2/08. Tre nya länkar

NylandiaNytt 2/08. Tre nya länkar 2/08 Organ för Logen Nr 2 Nylandia av Finland I.O.O.F. april 2008 Tre nya länkar Måndagen den 7 april var en speciell dag. Under dramatiska former invigdes inte mindre än tre recipiender i Logen Nr 2 Nylandia

Läs mer

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien.

Läs mer

SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till "Temaresa Vin 2017". Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/

SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till Temaresa Vin 2017. Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/ SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till "Temaresa Vin 2017". Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/9 2017. Ungerns huvudstad Budapest består av två stadshalvor. Dessa var

Läs mer

Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni

Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien. Den 9-16 juni 2014 med

Läs mer

Bibelläsningsplan 3 december januari Ljuset är nära Guds rike är nära Nåden är nära Gud är nära Guds löften är nära

Bibelläsningsplan 3 december januari Ljuset är nära Guds rike är nära Nåden är nära Gud är nära Guds löften är nära Bibelläsningsplan 3 december 2017 7 januari 2018 Ljuset är nära Guds rike är nära Nåden är nära Gud är nära Guds löften är nära VÄLKOMMEN TILL BIBELLÄSNING OCH BÖN Den här bibelläsningsplanen sträcker

Läs mer

Snaps SAMTLIGE BRÖDER

Snaps SAMTLIGE BRÖDER Snaps 21.08.2015 SAMTLIGE BRÖDER Jag vill hälsa Er alla varmt och broderligt välkomna till den nya arbetsterminen i logen S:t Henrik. Den snart gångna sommaren har väl inte vädermässigt varit så bra, som

Läs mer

Vad gör ni den 26:e till 30:e september?

Vad gör ni den 26:e till 30:e september? Vad gör ni den 26:e till 30:e september? För en tid sedan träffade jag Claes Claesson, f.d. mycket erkänd krögare i Karlstad, som numera tillsammans med hustrun Titti bl.a. arrangerar Njutningsresor se

Läs mer

N Y L A N D I A N Y T T 2/

N Y L A N D I A N Y T T 2/ N Y L A N D I A N Y T T 2/2006 4.9.06 VARFÖR LOGEINSPEKTION? Efter logemötet den 4 maj blev jag kontaktad av en broder som frågade: Varför görs inspektion? Då frågan kan ha ett allmänt intresse bland bröderna

Läs mer

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen.

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen. VACKRA PRAG Följ med och upplev vackra Prag! Staden som bjuder på allt vi förväntar oss av en storstad i form av historia, kultur, restauranger och goda shoppingmöjligheter. Under våra dagar i Prag lär

Läs mer

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Andalusien. Den 9-16 april

Läs mer

& Sång i Nerja 9-16 April 2015

& Sång i Nerja 9-16 April 2015 Låt sommaren börja med en vårvecka Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2015 Nu är det möjligt! För Alla som vill! Har vi glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL NORDISKT MÖTE FÖR IDROTTSLEDARVETERANER

VÄLKOMMEN TILL NORDISKT MÖTE FÖR IDROTTSLEDARVETERANER VÄLKOMMEN TILL NORDISKT MÖTE FÖR IDROTTSLEDARVETERANER Göteborg 16-17-18 augusti 2013 Foto: Dick Gillberg/goteborg.com Foto: Dick Gillberg/goteborg.com Välkommen, alla Riksidrottens Vänner och Idrottsledarveteraner

Läs mer

MATRIKEL OCH ARBETSPROGRAM 2011-2012 LOGEN NR 2 NYLANDIA

MATRIKEL OCH ARBETSPROGRAM 2011-2012 LOGEN NR 2 NYLANDIA MATRIKEL OCH ARBETSPROGRAM 2011-2012 LOGEN NR 2 NYLANDIA Bulevarden 11 A 4 00120 HELSINGFORS Tel.: (09) 611 567 www.logen2nylandia.fi www.loosi.info/2 Innehåll Ämbetsmän 1 Medlemmar 2 In memoriam 29 Arbetsprogram

Läs mer

ÅRETS ARTÈGOEVENT! GALA SHOW INSPIRATION WORKSHOP MIDDAG PARTY

ÅRETS ARTÈGOEVENT! GALA SHOW INSPIRATION WORKSHOP MIDDAG PARTY ÅRETS ARTÈGOEVENT! Inspireras av en unik Artègoshow med internationella topstylister. Ta chansen att vidareutbilda dig i olika workshops Upplev fantastiska Rom med Artègokollegor från hela världen. Vi

Läs mer

NylandiaNytt 3/11. Så har då en sommar igen gått

NylandiaNytt 3/11. Så har då en sommar igen gått 3/11 Organ för Logen Nr 2 Nylandia av Finland I.O.O.F. augusti 2011 Så har då en sommar igen gått Märkligt nog när man når mitten av augusti börjar det finnas klara signaler om att hösten är på kommande.

Läs mer

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Nu är det möjligt! För Alla som vill! Har vi glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till

Läs mer

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 Alla ryttares och hästälskares dröm besannas på denna resa Galoppera i vattenbrynet omgiven av vita stränder och turkosa dyningar som rullar in. Detta

Läs mer

Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015

Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015 Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015 Välkomna med på en resa till Österrike och Slovakien. Vi börjar i Salzburg de första två dagarna. Staden där så många berömdheter

Läs mer

Preliminärt Program för Jubileumsresa med Club Amarone till Valpolicella 2015

Preliminärt Program för Jubileumsresa med Club Amarone till Valpolicella 2015 Preliminärt Program för Jubileumsresa med Club Amarone till Valpolicella 2015 Datum: 8-11 oktober Pris 10.500 kr / person (inluderar allt utom flyg) Välkommen att följa med till Valpolicella. Det är nu

Läs mer

Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015

Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015 Låt sommaren börja redan i april med en Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015 Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga,

Läs mer

Dag 1: Arlanda-Porto-Duorodalen

Dag 1: Arlanda-Porto-Duorodalen Äntligen! Den 5-10 april 2019 är det dags att bli Det här är en resa jag verkligen längtat efter, att få ta med er till underbara Portugal. Vi börjar i Porto, och via den vackra Duorodalen tar vi oss ner

Läs mer

ÅRETS ARTÈGOEVENT! GALA SHOW INSPIRATION WORKSHOP MIDDAG PARTY

ÅRETS ARTÈGOEVENT! GALA SHOW INSPIRATION WORKSHOP MIDDAG PARTY ÅRETS ARTÈGOEVENT! Inspireras av en unik Artègoshow med internationella topstylister. Ta chansen att vidareutbilda dig i olika workshops Upplev fantastiska Rom med Artègokollegor från hela världen. Vi

Läs mer

INBJUDAN TILL RIKSSTÄMMA 2011

INBJUDAN TILL RIKSSTÄMMA 2011 2011-02-21 Till FMCK Riksstyrelse, hedersledamöter i FMCK RF, samtliga kårer, valberedning samt revisorer INBJUDAN TILL RIKSSTÄMMA 2011 FMCK Värmland har tillsammans med FMCK Riksförbund äran att inbjuda

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Dag Dat Tid BL8 RL Dk GEU SK Loge/lägersammanträden samt övriga sammankomster. Samtliga sammanträden är öppna för alla grader.

Dag Dat Tid BL8 RL Dk GEU SK Loge/lägersammanträden samt övriga sammankomster. Samtliga sammanträden är öppna för alla grader. Dag Dat Tid BL8 RL8 15 27 87 94 115 DK GEU SK Loge/lägersammanträden samt övriga sammankomster. JANUARI Lör 1 Sön 2 Mån 3 Tis 4 17.30? Ons 5 Tors 6 Fre 7 19.00 X Samtr. B S Tema Lör 8 Sön 9 Mån 10 19.00

Läs mer

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Under denna period har vi hunnit besöka Gran Canaria, Teneriffa;

Läs mer

NylandiaNytt 2/14 BÄSTA VERONICOR & BRÖDER INVIGNING

NylandiaNytt 2/14 BÄSTA VERONICOR & BRÖDER INVIGNING NylandiaNytt 2/14 Organ för Logen Nr 2 Nylandia av Finland I.O.O.F. April 2014 BÄSTA VERONICOR & BRÖDER Äntligen har vintern släppt sitt grepp, då temperaturen nu också under nätterna håller sig en aning

Läs mer

Herzlich wilkommen nach Engelberg! 08-654 12 60, www.skiunlimited.se Skidtest Engelberg, Vitt & Brett 2

Herzlich wilkommen nach Engelberg! 08-654 12 60, www.skiunlimited.se Skidtest Engelberg, Vitt & Brett 2 Skidtest I Engelberg kommer snön normalt tidigt på hösten. Med snön kommer abstinensstinna friåkarproffs, skidfilmare och säsongare från hela världen. Med sitt läge får Engelberg ofta besök av lågtryck

Läs mer

Polen runt - 8 dagar 12 augusti

Polen runt - 8 dagar 12 augusti 2018 Polen runt - 8 dagar 12 augusti Warszawa Välkommen med på vår sommarresa 2018. Vi väljer att resa till Polen och till huvudstaden Warszawa. Vi hinner även med ett besök i staden Krakow. Polen har

Läs mer

Logen Nr 150 CALLUNA Borås

Logen Nr 150 CALLUNA Borås Logen Nr 150 CALLUNA Borås Nr 1-2006 ODD FELLOW Bäste Callunabroder Tack för det gångna året! Ett år där Callunaandan fortsatt att spira med ökad tillströmning vid våra sammankomster och där målet om minst

Läs mer

Reseledare Nina Holmlund och Folke West

Reseledare Nina Holmlund och Folke West Folke West Travelclub och Resans Vänner presenterar: Den visumfria kryssningsresan i Peter den Stores fotspår: Helsingfors - St. Petersburg - Helsingfors 26.6. -30.6.2019 Reseledare Nina Holmlund och Folke

Läs mer

Vinresa Bulgarien November

Vinresa Bulgarien November Vinresa Bulgarien 22-26 November Program Dag 1. Onsdagen den 22 november Flyg: Ryan Air från Skavsta/Stockholm-Sofia 19.50-23.40 Austrian Air från Köpenhamn Sofia 17.40-22.55 (en mellanladdning) Sen ankomst

Läs mer

Vardagsgolfarna till Albarella Golf Club, Italien 22-29 april 2009,

Vardagsgolfarna till Albarella Golf Club, Italien 22-29 april 2009, Vardagsgolfarna till Albarella Golf Club, Italien 22-29 april 2009, Flyg: Med Ryan Air från Skavsta flygplats (Nyköping) 22/4 Skavsta Treviso 17.25-19.50 29/4 Treviso Skavsta 20.15-22.45 Pris och plats

Läs mer

Republiken Serbien - kort vårresa till okänd europé april 2019 Reseledare Ingvar Björk & Jan Hedberg

Republiken Serbien - kort vårresa till okänd europé april 2019 Reseledare Ingvar Björk & Jan Hedberg Republiken Serbien - kort vårresa till okänd europé 23-28 april 2019 Reseledare Ingvar Björk & Preliminärt program 190112 Ingvar Björk / Hur ser skog, skogsbruk, träanvändning ut i en av våra yngre europeiska

Läs mer

MATRIX WORLD TOUR 2012 27/10 1/11 2012 TURKIET

MATRIX WORLD TOUR 2012 27/10 1/11 2012 TURKIET MATRIX WORLD TOUR 2012 27/10 1/11 2012 TURKIET MATRIX WORLD TOUR 2012 TURKIET 27 OKTOBER 1 NOVEMBER 2012 Följ med Matrix på ett fantastiskt frisörarrangemang på gränsen mellan den österländska och västerländska

Läs mer

Hänt sen sist. Den 5:e mars var vi 12 Sweor som åt en god menu del dia på Casa Paco i Portals Nous. Det var gott och trevligt.

Hänt sen sist. Den 5:e mars var vi 12 Sweor som åt en god menu del dia på Casa Paco i Portals Nous. Det var gott och trevligt. Hänt sen sist 17 kvinnor träffades den 28 februari i Svenska Kyrkan för att prova på MediYoga med Annika Undeborn. Annika började med att lära oss att andas rätt för att må bra. Sittande på stolar och

Läs mer

The Spirit of real Crete!!

The Spirit of real Crete!! The Spirit of real Crete!! Dag 1 Dag 2 Avgång från Malmö/sturup Airport den 26 maj-2016 kl. 16,40 med ankomst Chania flygplats kl. 20,55 Transfer till Sunny Bay Hotel, Kissamos på Västra Kreta för incheckning.

Läs mer

MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI

MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863 7800

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 5/2015 NOVEMBER-DECEMBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 5/2015 NOVEMBER-DECEMBER MEDLEMSBLAD 5/2015 NOVEMBER-DECEMBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

Konstresa Berlin 9-12 april 2019

Konstresa Berlin 9-12 april 2019 Namn: Berlin Professionell Antal: Ca 10-24 personer Resmål: Berlin Datum: Guide: Martin Schibli Berlin Följ med till Berlin, träffa kollegor, diskutera på plats, skapa nätverk. Berlin är sedan flera år

Läs mer

Vi återkommer med dagordning i god tid före den 31 augusti. Har ni frågor som ni redan nu vill ta upp kan ni notera dessa på anmälningsblanketten.

Vi återkommer med dagordning i god tid före den 31 augusti. Har ni frågor som ni redan nu vill ta upp kan ni notera dessa på anmälningsblanketten. Malmö 2007-05-22 Till berörda hästägareföreningar Inbjudan till Sydträffen och Sydkampen fredagen den 31 augusti 2007. Sydträffen anordnas i år på 100 års - jubilerande Jägersro. Vi bifogar program och

Läs mer

Konstresa Venedig aug 2019

Konstresa Venedig aug 2019 Namn: Venedig Professionell Antal: Ca 10-24 personer Resmål: Venedig Datum: Guide: Martin Schibli Venedig En resa till alla som arbetat med konst och kultur i stora eller små organisationer. Den 58:e Venedigbiennalen

Läs mer

LOGEMÖTE Bröderna anländer till logemötet

LOGEMÖTE Bröderna anländer till logemötet D Bröderna anländer till logemötet et rådde ett bistert klimat med friska nordliga vindar när bröderna, inte olikt immigranternas ankomst till Ellis Island, i långa rader anlände till logemötet denna aprilafton

Läs mer

Kom i form med oss på Mallorca

Kom i form med oss på Mallorca Kom i form med oss på Mallorca Pernilla Lisa Vicky Välkomna att åka med oss till denna underbara plats Can Martorell 11 18 oktober 2014 Här ger vi dig ett utbud av härlig träning för både kropp och själ.

Läs mer

Program och utställningar januari juli 2016

Program och utställningar januari juli 2016 Program och utställningar januari juli 2016 Ystads Fornminnesförening med trädgårdsgruppen Sub Rosa och Klostret i Ystad samt Charlotte Berlins museum Programverksamhet samt utflykter Torsdagen den 14

Läs mer

Välkommen att fira Jul och Nyår nära Polcirkeln

Välkommen att fira Jul och Nyår nära Polcirkeln Välkommen att fira Jul och Nyår nära Polcirkeln Fira julen i vitt! Ta dig fram med spark, skidor, snowboard och snöskoter eller bara njut av vintern, det speciella ljuset och genuina vardagsupplevelser

Läs mer

Nr 2 2015-03 25. Bästa Vågbrytarbröder! I Vänskap Kärlek Sanning. Göran Andersson Övermästare. Vi startar reda klockan 18:00 den kvällen!

Nr 2 2015-03 25. Bästa Vågbrytarbröder! I Vänskap Kärlek Sanning. Göran Andersson Övermästare. Vi startar reda klockan 18:00 den kvällen! Nr 2 2015-03 25 Bästa Vågbrytarbröder! A rbetet i O Fellow fortskrider och vi ämbetsmän börjar komma in i våra nya roller så sakta även om mycket återstår. Vi har varit på utbildning en dag, vi har haft

Läs mer

Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012

Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012 Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012 Öppettider och priser: 15 juni 25 aug, kl 11.00 17.00, alla dagar Hela Gammplatsen inklusive Skogsmuseet, Textilmuseet, Jaktmuseet,

Läs mer

Förord. Det ni nu har i er hand är inbjudan till SveGuide årsmöte den mars 2018.

Förord. Det ni nu har i er hand är inbjudan till SveGuide årsmöte den mars 2018. Halland november 2017 Förord Det ni nu har i er hand är inbjudan till SveGuide årsmöte den 23-25 mars 2018. Jag som har lagt upp programmet för dessa dagar heter Marie Gustafsson. 1995 så började jag en

Läs mer

Årgång 7 Nr 9 December 2004 ÅRETS SISTA NAMNKLUR JULFESTER KANAL ERBJUDANDE M.M. Sida 1

Årgång 7 Nr 9 December 2004 ÅRETS SISTA NAMNKLUR JULFESTER KANAL ERBJUDANDE M.M. Sida 1 Årgång 7 Nr 9 December 2004 ÅRETS SISTA NAMNKLUR JULFESTER KANAL ERBJUDANDE M.M. Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL TILL REDAKTIONEN SKICKAS TILL: Carina Segerlund Tfn: 0911-70253 E-post:

Läs mer

Resa med Moheda SPF till Gdansk med Vargskansen 8/5 11/5 2015.

Resa med Moheda SPF till Gdansk med Vargskansen 8/5 11/5 2015. Resa med Moheda SPF till Gdansk med Vargskansen 8/5 11/5 2015. Fredag 8/5 18.00 Samling på Stena terminalen i Karlskrona. 19.00 Stena Vision lägger ut med kurs mot Gdynia. 20.00 Kvällens stora buffémiddag

Läs mer

Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013. Dag 1- ankomst

Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013. Dag 1- ankomst Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013 Dag 1- ankomst 15.45 Avresa från Arlanda 19.40 Ankomst till Alicante Transfer tlll hotellet - incheckning 21.00 Lätt middag på hotellet Information

Läs mer

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner - Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa till Bryssel där ni under en

Läs mer

Reseledare Nina Holmlund och Folke West

Reseledare Nina Holmlund och Folke West Folke West Travelclub och Resans Vänner presenterar: Den visumfria kryssningsresan i Peter den Stores fotspår: Helsingfors - St. Petersburg - Helsingfors 26.6. -30.6.2019 Reseledare Nina Holmlund och Folke

Läs mer

Höstresa med Café Opera Golf 5-13/11, 2011 till Punta Cana, Dominikanska republiken

Höstresa med Café Opera Golf 5-13/11, 2011 till Punta Cana, Dominikanska republiken Höstresa med Café Opera Golf 5-13/11, 2011 till Punta Cana, Dominikanska republiken En specialresa för Café Opera Golfs medlemmar som också är öppen för Hang Arounds. Vi bor på bra hotell och spelar golf

Läs mer

medlemstidning för fiat classic club Numero FIATELISTEN

medlemstidning för fiat classic club Numero FIATELISTEN medlemstidning för fiat classic club Numero 4 2017 FIATELISTEN 3 Ordförande har ordet 4 Sommarträffen 2018 6 Mille Miglia Stjärnholm 8 Bilsport Motorshow 10 Fiat 2300/2300s Coupé 12 Fiat 600 Cabriolet

Läs mer

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj.

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj. Trikumo Hej! vänder sig till dig som är anställd på minst 40% inom kommunen, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Vi har planerat mycket inför 2010! Här kan ni läsa om alla våra aktiviteter, resor

Läs mer

Jubileumsresan till RIGA 2019

Jubileumsresan till RIGA 2019 Jubileumsresan till RIGA 2019 För att fira att Radio Vikings Supporterklubb hade funnits i 25 år så arrangerades en specialgjord resa till RIGA för våra medlemmar. Vi åkte med M/S Romantika den 29 augusti.

Läs mer

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner - Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa till Bryssel där ni under en

Läs mer

PROGRAM VÅREN Vila Växa Vandra

PROGRAM VÅREN Vila Växa Vandra PROGRAM VÅREN 2017 Vila Växa Vandra Meditation på kristen grund i Tegnérpaviljongen på Tullinge gård Tisdagar med start den 24 januari kl 19.00 Kom och pröva på meditation som vilar på kristen grund. De

Läs mer

FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti

FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti Följ med Equi Tours på mästerskapsresa till Aachen, Tyskland för ett spektakulärt Europamästerskap! Här väntas fantastiska

Läs mer

NHL Live! Hockeyresa, Los Angeles 14 > 20 mars 2016

NHL Live! Hockeyresa, Los Angeles 14 > 20 mars 2016 NHL Live! Hockeyresa, Los Angeles 14 > 20 mars 2016 Häng med till Kalifornien, flyg nonstop med SAS från Arlanda, se 3 NHL matcher med bl.a Henke Lundqvist och hans Rangers och träffa Sollentunakillen

Läs mer

!!!!!!Följ med på vår nästa Kunskapsresa till Berlin 24 26 april 2013

!!!!!!Följ med på vår nästa Kunskapsresa till Berlin 24 26 april 2013 !!!!!!Följ med på vår nästa Kunskapsresa till Berlin 24 26 april 2013 Att förstå vad som händer i vår värld blir allt mer angeläget i takt med att konkurrensen ökar och nya ekonomier växer fram. Att läsa

Läs mer

Nordiskt Forum 20 22 november 2009

Nordiskt Forum 20 22 november 2009 INBJUDAN TILL NORDISKT FORUM 2009 Nordiskt Forum är en mötesplats mellan forskare, odlare och intresserade som söker kunskap om och vill vidareutveckla den biodynamiska odlingen i Norden. Arrangör är och

Läs mer

Inbjudan USM i Simhopp Jönköping 31 maj - 2 juni 2019

Inbjudan USM i Simhopp Jönköping 31 maj - 2 juni 2019 Inbjudan USM i Simhopp Jönköping 31 maj - 2 juni 2019 och Jönköpings Simsällskap har nöjet att inbjuda till Svenska Ungdomsmästerskapen i simhopp den 31 maj - 2 juni 2019 på Rosenlundsbadet i Jönköping.

Läs mer

Följa Giro d`italia 2016

Följa Giro d`italia 2016 Följa Giro d`italia 2016 Under några dagar i maj får du en fantastisk möjlighet att följa Giro d`italia på plats, mitt i de vackra Dolomiterna i Sydtyrolen. Du kommer inte bara att få prova banorna och

Läs mer

Sverigemiddagen 2016

Sverigemiddagen 2016 Sverigemiddagen 2016 Varmt välkomna till årets Sverigemiddag den 4 6 augusti i Göteborg Välkommen till Göteborg och årets Sverigemiddag med tillhörande aktiviteter. I år är det 30 år sedan SWEA Göteborg

Läs mer

Informationsblad Stor-Clöhs till Jönköping 2010

Informationsblad Stor-Clöhs till Jönköping 2010 Informationsblad Stor-Clöhs till Jönköping 2010 Innehåll (rubrikerna är klickbara) 1 Information och kontakter... 2 2 Restider och Program... 2 3 Att tänka på inför resan... 3 4 Ordning och säkerhet...

Läs mer

Jöns Svanberg Nu även på kortbana!

Jöns Svanberg Nu även på kortbana! Jöns Svanberg Nu även på kortbana! Upsala Simsällskap har nöjet att inbjuda Er till Jöns Svanberg (25m) 6 7/10 2018 Det perfekta tillfället att pressa sina tider inför höstens mästerskap Nu med både 800

Läs mer

Personlig service. Värdparet David och Margareta hälsar såväl nya som gamla kunder välkomna till Odalgården.

Personlig service. Värdparet David och Margareta hälsar såväl nya som gamla kunder välkomna till Odalgården. En närbelägen idyll Värdparet David och Margareta hälsar såväl nya som gamla kunder välkomna till Odalgården. Personlig service Som konferensgäst på Odalgården blir du snabbt varse om den familjära stämningen

Läs mer