Att välja rätt progressivdesign har aldrig varit enklare! PROGRESSIVA GLAS

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Att välja rätt progressivdesign har aldrig varit enklare! PROGRESSIVA GLAS"

Transkript

1 Att välja rätt progressivdesign har aldrig varit enklare! PROGRESSIVA GLAS

2 Anateo Mio perfektion - helt enkelt Avancerad individuell slipning BBGR har länge gjort det möjligt att optimera zonerna i glaset efter ögats anatomi och efter hur glaset bärs i varje unikt fall. Nu tar vi nästa steg mot ett helt individuellt glas med fyra individuella parametrar förutom toppunkstavstånd, bågens inklination och frontkurvatur mäts också det naturliga läsavståndet. Läsavståndet tas med i kalkylering av den progressiva designen och ger en helt ny möjlighet att optimera positionering av korridor och närzoner för att passa varje individs behov. Eftersom ögonens konvergens är relaterad till fixations-avståndet är detta en avgörande parameter för att uppnå det mest naturliga seendet på nära håll. En människas naturliga läsavstånd är även relaterat till kroppslängden genom Harmons Distance och BBGR är ensam om den patenterade beräkningen för att integrera detta i slipningen av Anateo Mio. BBGR DS-teknik ger möjlighet till perfekt optisk och prestanda. De avancerade beräkningar som görs för att optimera varje glas kan tack vare punkt-för-punkt slipning överföras till glaset utan att förlora någon information i processen. Varje glas blir helt unikt. Dubbelsidig design Ett glas har två ytor och i de dubbelsidiga designerna utnyttjar man dem båda maximalt för att implementera en bred och störningsfri progression. Tack vare samspelet mellan två komplexa ytor motverkas aberrationer och resultatet blir alltid bättre än de enklare ensidiga slipningarna. Anateo Mio Tryggt rekommendera Anateo Mio! Anateo Mio är ett intelligent glas som tack vare sofistikerade beräkningar slipas för optimal individuell skärpa och bredd över hela glaset Ett estetiskt och vackert glas som går att anpassa perfekt till alla typer av bågar och synbehov Ultrasnabb anpassning, oavsett ordination, tack vare den mest avancerade optiska designen någonsin Steglös och individuellt anpassad korridor Sport & fritidsaktiviteter Konstant anv. utan ansträngning Extra brett seende Behagligt & besvärsfritt Snabb tillvänjning För alla typer av bågar Närarbete & läsning Hur lång tid tar det för mig att vänja mig vid de nya glasen? Anpassningen går mycket snabbt bara några timmar vilket har visats i reella bärarstudier. Du glömmer snart att du ens bär dem! De ser ju ut som alla andra glas, vad är egentligen skillnaden? För att tillverka det här glaset används den senaste toppmoderna teknologin inom optik, och världens samlade spetskompetens borgar för ett mer avancerat glas än någonsin tidigare, perfekt anpassat efter just dina förutsättningar. Och jag som är så noga med vilka bågar jag väljer, finns det några begränsningar? Du kan vara lugn, dessa glas finns i så många typer av material och kan göras tunna och vackra oavsett vilken båge du väljer med eller utan hel båge, av plast eller metall. Du väljer precis det du önskar!

3 Anateo & Anateo mini det bästa för min syn Tar hänsyn till anatomiska förutsättningar Anateo är det första progressiva glas som sammanför ögats anatomi med den föreskrivna ordinationen och ger den mest optimala lösningen utan extra mätningar. Beräkningen av progressionen och positioneringen av glasets zoner görs med utgångspunkt i 3 anatomiska parametrar som varierar med ametropins art. Beroende på både synfelets typ och grad påverkar dessa anatomiska parametrar hur omvärlden upplevs och hur väl olika progressioner accepteras av bäraren. Anateo säkerställer tack vare BBGRs unika patent alltid bästa kombination för varje bärare. BBGR DS-teknik ger möjlighet till perfekt optisk och prestanda. De avancerade beräkningar som görs för att optimera varje glas kan tack vare punkt-för-punkt slipning överföras till glaset utan att förlora någon information i processen. Varje glas blir unikt. Dubbelsidig design Ett glas har två ytor och i de dubbelsidiga designerna utnyttjar man dem båda maximalt för att implementera en bred och störningsfri progression. Tack vare samspelet mellan två komplexa ytor motverkas aberrationer och resultatet blir alltid bättre än de enklare ensidiga slipningarna. 2 korridorlängder mini eller standard Tryggt rekommendera Anateo! Anateo i sin grundversion tar hänsyn till varje ordinations specifika parametrar när det gäller ögats anatomiska förutsättningar Varje bärare kan vara säker på att få en fullt optimerad slipning i glaset med hänsyn tagen till den aktuella ordinationen 3 olika patent och vetenskaplig forskning inom optik borgar för en av de bästa progressivdesignerna på marknaden Konstant anv. Extra brett Behagligt & utan seende besvärsfritt ansträngning Snabb tillvänjning Jag vill självklart ha det bästa för min syn men jag har ont om tid och vill helst spendera så lite tid som möjligt hos optikern, vad är då bästa valet? Närarbete & läsning Anateo & Anateo mini Anateo i sin grundversion är det bästa glas du kan få utan att behöva göra några extra mätningar utöver optikerns synundersökning för att få fram korrekt styrka. Glaset kommer automatiskt att beräknas och slipas individuellt just för dig med hänsyn tagen till ditt ögas anatomi. Är glaset verkligen så mycket bättre än de billigare alternativen? Det är väl ingen större skillnad... eller? Det är stora skillnader! Precis som att en lågprisbil går bra att köra med så får du en helt annan upplevelse och komfort om du investerar lite mer i den och köper en med högre prestanda och kvalitet. Eller jämför ljudet i en billig högtalare med det ur en påkostad hifianläggning visst är det skillnad!

4 Evolis DS & Evolis DS mini för väl beprövad synkvalitet Optimering per ordination Designen för Evolis DS beräknas i varje enskilt fall utifrån ametropins grad och art med grund i de horisontella och vertikala prismatiska effekter som uppstår vid olika korrektioner. Resultatet ger en optimering av zonernas bredd och positionering såväl som korridorens fördelning längs glaset för den aktuella ordinerade styrkan. BBGR DS-teknik ger möjlighet till perfekt optisk och prestanda. De avancerade beräkningar som görs för att optimera varje glas kan tack vare punkt-för-punkt slipning överföras till glaset utan att förlora någon information i processen. Varje glas blir helt unikt. Evolis DS & Evolis DS mini Dubbelsidig design Ett glas har två ytor och i de dubbelsidiga designerna utnyttjar man dem båda maximalt för att implementera en bred och störningsfri progression. Tack vare samspelet mellan dessa två komplexa ytor motverkas aberrationer och resultatet blir alltid bättre än de enklare ensidiga slipningarna. Tryggt rekommendera Evolis DS! Glaset har i många år befäst sin position som ledande när det gäller hög synkomfort även för krävande progressivbärare Passar utmärkt för användande hela dagarna utan trötthet eller astenopiska besvär Evolis DS mini ger en hög prestanda och ett bekvämt seende även i små modebågar. Accepteras väl och ger ett brett och dynamiskt seende även på mellanavstånd Konstant anv. utan ansträngning Extra brett seende Behagligt & besvärsfritt Jag läser mycket, men håller ofta även ett öga på TV n, fungerar det att växla snabbt mellan långt och nära håll? Komfort är ledordet för dessa glas och du kommer inte ha några som helst problem att fortsätta med det. Snabb tillvänjning 2 korridorlängder mini eller standard Kommer jag uppleva att mitt synfält blir begränsat eller känns ihoptryckt med de här kompakta glasen? Inte alls, förr kunde det vara ett problem men nu finns Singular DS som ger ett luftigt och obegränsat seende utan att behöva välja en stor eller klumpig båge. Efter en lång invänjning fungerade ändå mina tidigare glasögon ganska bra, kommer jag få svårt att vänja mig nu igen? Inte alls, de här glasen är mycket väl beprövade och är idag faktiskt det näst mest använda i världen! Vi vet att de är enkla och snabba att vänja sig vid.

5 Quadro & Quadro mini ett bekvämt vardagsglas All-round Idén bakom Quadro är en flexibel design som är uppbyggd kring ett speciellt lättillgängligt koncept. Frontytan av glaset optimeras för avståndseende och kopplas tack vare DS slipningen ihop med den avancerade ytan på insidan av glaset. Resultatet är ett progressivglas med låggradiga störningar och optisk stabilitet oavsett blickriktning. BBGR DS-teknik ger möjlighet till perfekt optisk och prestanda. De avancerade beräkningar som görs för att optimera varje glas kan tack vare punkt-för-punkt slipning överföras till glaset utan att förlora någon information i processen. Varje glas blir helt unikt. Back side, enkelsidig design Med en insidesorienterad slipning används den yta i glaset som är närmast ögat för att kombinera ordinerad korrektion och progressiv funktionalitet. På glasets bakre yta positioneras korridor och närzoner närmast ögat för att ge en upplevelse av bredare synfält och tillföra glaset dess flexibla egenskaper. 2 korridorlängder mini eller standard Tryggt rekommendera Quadro! Quadro är ett kvalitetsglas till bra pris som får sina fördelar av de senaste optiska slipteknikerna Glaset ger en enkel tillvänjning och kan utan hinder användas i alla vardagens situationer såväl som vid fritidsaktiviteter Sport & fritidsaktiviteter Jag har redan två par riktigt fina progressiva glas som fungerar utmärkt men vill undvika att använda dem då jag idrottar eller arbetar i trädgården för att vara rädd om dem. Finns det något alternativ som ändå ger mig en bra synupplevelse? Behagligt & besvärsfritt Quadro & Quadro mini Quadro är ett glas med god prestanda men till ett modest pris, ändå tillverkat med den senaste teknologin inom optik. Det är många som väljer detta just till det du nämner för att vara rädd om sina andra glasögon. Är ett glas med så attraktivt pris verkligen att lita på? Det här glaset är framtaget av världens ledande spetskompetens inom optiska glas så även om det är ett enklare alternativ så kan du vara säker på att det är av högsta kvalitet!

6 StartUp inget att tveka över Specialkonstruerad design för snabbast tillvänjning StartUp är framtaget specifikt för målgruppen förstagångs progressivanvändare med fokus på enkelhet och snabb tillvänjning. Designen är gjord så att eventuella störningar i glaset distribueras över en större yta och därmed ger en lägre och mjukare störningsnivå än ett vanligt progressivglas. Tack vare nytänkande inom optisk design ger glaset en upplevelse av ett enstyrkeglas med förstärkning för närseendet, vilket kräver färre bärarinstruktioner än vanliga progressiva glas och kan användas av den nyblivna presbyopen utan krav på konstant bärande under adaptationsperioden. Det enklaste sättet att börja med progressiva glas! BBGR DS-teknik ger möjlighet till perfekt optisk och prestanda. De avancerade beräkningar som görs för att optimera varje glas kan tack vare punkt-för-punkt slipning överföras till glaset utan att förlora någon information i processen. Varje glas blir helt unikt. Tryggt rekommendera StartUp! StartUp Bäraren får ett glas som går att använda lika enkelt som den tidigare korrektionen men med det önskade stödet för närseende Effektiva övergångar som är helt naturliga ger ett obehindrat seende för alla avstånd StartUp är det självklara svaret på invändningar såsom krånglig tillvänjning och motstånd att börja med progressiva glas Konstant anv. utan ansträngning Extra brett seende Snabb tillvänjning Närarbete & läsning Jag har hört att det är väldigt krångligt att börja med progressiva glas och jag är tveksam till det Det här glaset kommer du knappt märka att du bär. Det är framtaget just för att du som tvekar att börja med progressiva glas skall kunna känna dig säker på att få ett naturligt seende precis som tidigare men självklart nu med fördelen av det extra tillägg som behövs vid arbete eller läsning på nära håll. Hur fungerar det egentligen med progressiva glas? Jag får ju hålla texten lite längre bort när jag läser men mina armar börjar snart bli för korta. I det här glaset slipas den styrka du behöver för att se bra på långt håll och även ett litet tillägg av extra styrka som nu behövs på nära håll för att få tillbaka skärpan. Även för riktigt små detaljer eller när det är sämre belysning. Den extra styrkan är steglöst slipad nertill i glaset just för att blicken naturligt hamnar där vid läsning.

7 New Extenso & NetWork skarpast på kontoret New Extenso baseras på närkorrektionen för det aktuella användningsområdet och därefter bestäms den reducering av styrkan som ger önskat skärpedjup. I stort sett helt integrerade zonfördelningar utan störningsområden borgar för ett mycket behagligt allroundglas såväl hemma som på kontoret. Dator - användning New Extenso Tryggt rekommendera New Extenso! Förstavalet för närorienterade arbetsuppgifter Fungerar utmärkt som arbetsglas för skärm och kontorsarbete Bästa alternativet för allt inomhusbruk Det perfekta glaset för hobbyaktiviteter, matlagning, läsning, sällskapsspel mm. Närarbete & läsning Extra brett seende NetWork NetWork har full progression vilket gör att glaset klarar alla synavstånd med full skärpa. Ordineras efter avståndsstyrka samt addition för det aktuella näravståndet. Kan med fördel sänkas vid montering för att få mer orientering mot avståndsskärpa, exempelvis vid golfspel eller arbetssituationer där full bredd och skärpa på nära håll inte är ett krav. Tryggt rekommendera NetWork! Ett fullprogressivt arbetsglas för uppgifter som kräver ett oändligt skärpedjup Utmärkt vid arbetssituationer såsom receptionsarbete, callcenter eller som ett fritidsglas Kan med fördel även tillpassas för hemmabruk eller som golfglas Dator - användning Närarbete & läsning New Extenso & NetWork Att välja rätt progressivdesign har aldrig varit enklare. BBGR:s breda sortiment av progressiva glas har utformats för att passa olika behov och önskemål om pris och prestanda. Vi har ett komplett sortiment av progressiva glas - allt för att du ska kunna erbjuda varje kund bästa tänkbara lösning utifrån deras förutsättningar och behov. Att välja rätt pro- Att välja rätt progressivdesign har aldrig varit enklare. BBGR:s breda sortiment av progressiva glas har utformats för att passa olika behov och önskemål om pris och prestanda. Vi har ett komplett sortiment av progressiva glas - allt för att du ska kunna erbjuda varje kund bästa tänkbara lösning utifrån deras förutsättningar och behov. Att välja rätt pro-

8 Ett komplett sortiment progressiva glas - anpassat till alla dina kunder BBGR:s breda sortiment av progressiva glas har utformats för att passa olika behov och önskemål om pris och prestanda. Vi har ett komplett sortiment av progressiva glas tillverade med Digital Surfacing - allt för att du ska kunna erbjuda varje kund bästa tänkbara lösning utifrån deras förutsättningar och behov. Anateo Mio BBGRs progressiva sortiment Anateo Mio Anateo Evolis DS Evolis DS mini Anateo & Anateo mini Evolis DS & Evolis DS mini Quadro & Quadro mini StartUp New Extenso NetWork Hur avancerad slipning? Individuell DS Double Side Double Side Double Side Korridorlängd 9,2-12,0 10,2-12,0 10,4-12,2 10,2-11,7 Prestanda Lägsta rek. monteringshöjd 14/15/16 mm 16/17/18 mm Anateo mini Double Side 10,0-10,5 14/15/16 mm 16/17/18 mm 15 mm Quadro Full Back Side 13,2 18 mm Addition D Quadro mini Full Back Side 11,0 16 mm D StartUp Full Back Side 13,0 17 mm D NewExtenso Arbetsglas - 12mm 10mm red 1.0/1.5/2.0 D NetWork Arbetsglas - 12mm 10mm D

Anateo PdM. Anateo. 74 % av optikerna anser att Digital Surfacing ger progressiva glas av högsta kvalitet

Anateo PdM. Anateo. 74 % av optikerna anser att Digital Surfacing ger progressiva glas av högsta kvalitet Att välja rätt PROGRESSIVDESIGN har aldrig varit enklare BBGR:s breda sortiment av progressiva glas har utformats för att passa olika behov och önskemål om pris och prestanda. För första gången har vi

Läs mer

MLBINO MLBINO BIFO. Binokulär läsning på kort avstånd. Bifocal ML Bino. Vår instegsmodell

MLBINO MLBINO BIFO. Binokulär läsning på kort avstånd. Bifocal ML Bino. Vår instegsmodell MLBINO Binokulär läsning på kort avstånd ADDItionsomfång: +4 till +20 dioptrier Synfält: 70º total Vikt: 26 34 gram läsavstånd: 25 8 cm Genom att titta på något på kortare avstånd kommer bilden på näthinnan

Läs mer

Anders Giörloff Leg. Optiker

Anders Giörloff Leg. Optiker Anders Giörloff Leg. Optiker www.visuellergonomi.se www.foretagsoptikern.se Ögat Ögat Emmetropi - rättsynthet Hyperopi översynthet Myopi - närsynthet 1 Ögat Astigmatism Två fokuspunkter Enkelslipade Bifokala

Läs mer

Märkesglasögon till rätt pris! Stortorget Nässjö Tel 0380-741 77

Märkesglasögon till rätt pris! Stortorget Nässjö Tel 0380-741 77 * ELLER RABAT T Märkesglasögon till rätt pris! Stortorget Nässjö Tel 0380-741 77 * ATT ELLER RAB VAlkomna till Arets foretagare i NAssjO 2010 2010! Gör som kunder från hela höglandet, kom in, slås av den

Läs mer

optileks Individualiserade Enstyrke & Progressiva glas För Sport Bågar rx.adidaseyewear.se

optileks Individualiserade Enstyrke & Progressiva glas För Sport Bågar rx.adidaseyewear.se Individualiserade Enstyrke & Progressiva glas För Sport Bågar rx.adidaseyewear.se MATERIAL Trivex, en nästa generations polymer utvecklad från kemiteknik framtagen för militärt bruk. Det lätta materialet

Läs mer

Arbets - Rums - Närprogressiva

Arbets - Rums - Närprogressiva 3AO1AO Progressiv Mineral Made in Rättvik Rekommenderad ca prislista 4a Material Mineral 1.5 Mineral 1.6 Mineral 1.7 Mineral 1.8 Mineral 1.9 Standard behandling Obeh Obeh Max diameter (1) 7 7 7 65 65 Guideomfång

Läs mer

Optik Synen och ögats behov. Hillevi Hemphälä Leg Optiker, licentiat, doktorand hillevi.hemphala@design.lth.se

Optik Synen och ögats behov. Hillevi Hemphälä Leg Optiker, licentiat, doktorand hillevi.hemphala@design.lth.se Optik Synen och ögats behov Hillevi Hemphälä Leg Optiker, licentiat, doktorand hillevi.hemphala@design.lth.se Ögats synfält -50 o 2 o 30 o Syngropen Gula fläcken, centrala seendet Synnerven -70 o Sidled-

Läs mer

Just nu! ELLER RABA 10 : Märkesglasögon till rätt pris!

Just nu! ELLER RABA 10 : Märkesglasögon till rätt pris! * Just nu! 10: TT ELLER RABA synundersökning Vid köp av glasögon ej Outlet Gäller t.o.m 2014-04-05 (ord. pris 340: ) Märkesglasögon till rätt pris! Stortorget Nässjö Tel 0380-741 77 Södra storg. 4 Eksjö

Läs mer

Binokulär läsning på kort håll

Binokulär läsning på kort håll Binokulär läsning på kort håll ML BINOVA _svensk version 1 2016-10-21 ML BINOVA EASY: +1,5 till +8 D ML BINOVA PRO: +3,0 till +16 D ML BINOVA RX: Upp till och med +20 D cyl -10 D VIKT: 13 45 gram LÄSAVSTÅND:

Läs mer

MLBINOVA INGA VANLIGA LÄSGLASÖGON. Tar läsupplevelsen till en ny nivå

MLBINOVA INGA VANLIGA LÄSGLASÖGON. Tar läsupplevelsen till en ny nivå MLBINOVA INGA VANLIGA LÄSGLASÖGON Tar läsupplevelsen till en ny nivå 2 3 MLBINOVA INGA VANLIGA LÄSGLASÖGON Förutsättningarna och sättet vi läser på är inte detsamma idag som för bara några år sedan, eftersom

Läs mer

10: Märkesglasögon till rätt pris! Just nu! synundersökning ELLER RABA. Stortorget Nässjö Tel 0380-741 77 Södra storg. 4 Eksjö Tel 0381-16144

10: Märkesglasögon till rätt pris! Just nu! synundersökning ELLER RABA. Stortorget Nässjö Tel 0380-741 77 Södra storg. 4 Eksjö Tel 0381-16144 Just nu! 10: synundersökning * TT ELLER RABA Vid köp av glasögon ej Outlet Gäller t.o.m 2013-11-02 (ord. pris 290: ) Märkesglasögon till rätt pris! Stortorget Nässjö Tel 0380-741 77 Södra storg. 4 Eksjö

Läs mer

Tänk efter, vad gjorde du precis? Du kanske rätade på rygg och nacke en aning. Läs om Optergo Solution, ett unikt koncept som öppnar nya vyer!

Tänk efter, vad gjorde du precis? Du kanske rätade på rygg och nacke en aning. Läs om Optergo Solution, ett unikt koncept som öppnar nya vyer! Tänk efter, vad gjorde du precis? Du kanske rätade på rygg och nacke en aning. Läs om Optergo Solution, ett unikt koncept som öppnar nya vyer! Lyft blicken! Sitt rätt & se tydligt! Ett unikt koncept för

Läs mer

BERGAL FLEX 77 FLEXIBILITET, STABILITET OCH HÖGSTA KVALITET.

BERGAL FLEX 77 FLEXIBILITET, STABILITET OCH HÖGSTA KVALITET. NY T HE FEELING & FUNC TION BERGAL FLEX 77 FLEXIBILITET, STABILITET OCH HÖGSTA KVALITET. FAKTA FOTEN ÄR KONSTANT UNDER BELASTNING. OAVSETT OM DU STÅR ELLER GÅR. Utan Bergal Flex 77 Promenader, löpning

Läs mer

Progressiva Plast. Made in Rättvik

Progressiva Plast. Made in Rättvik Progressiva Plast Made in Rättvik Rekommenderad ca prislista 3a Material Plast 1.5 Plast 1.5 Trivex Plast 1.6 Tribrid Plast 1.67 Plast 1.74 Standard behandling Obeh Hård Hård Hård Hård Super G Super G

Läs mer

Adaptiva glas för vardagsbruk

Adaptiva glas för vardagsbruk HITTA TRANSITIONS GLASET SOM PASSAR DITT LIV Transitions Adaptiva glas för vardagsbruk Inne och ute, hela dagen, alla dagar se livet i det bästa ljuset. Transitions Optimal balans mellan mörkhet utomhus

Läs mer

Binokulär läsning på kort håll

Binokulär läsning på kort håll Binokulär läsning på kort håll ML BINOVA EASY: +1,5 TILL +8 D ML BINOVA PRO: +3,0 TILL +16 D ML BINOVA RX: UPP TILL OCH MED +20 D CYL -10 D VIKT: 13 14 GRAM LÄSAVSTÅND: 70 10 CM Förutsättningarna och sättet

Läs mer

Observera också att det inte går att både se kanten på fönstret och det där ute tydligt samtidigt.

Observera också att det inte går att både se kanten på fönstret och det där ute tydligt samtidigt. Om förstoringsglaset Du kan göra mycket med bara ett förstoringsglas! I många sammanhang i det dagliga livet förekommer linser. Den vanligast förekommande typen är den konvexa linsen, den kallas också

Läs mer

INDUSTRI LABORATORIUM BYGGNAD MEKANIK VÄRME/KYLA

INDUSTRI LABORATORIUM BYGGNAD MEKANIK VÄRME/KYLA INDUSTRI LABORATORIUM BYGGNAD MEKANIK VÄRME/KYLA Skyddsglasögon med individuell korrektion Safety Eyewear by Komfort och trygghet på jobbet. Skyddsglasögon med styrka från Carl Zeiss Vision ger högsta

Läs mer

Arbetsglasögon frågor & svar. företagshälsovården

Arbetsglasögon frågor & svar. företagshälsovården Arbetsglasögon frågor & svar företagshälsovården Arbetsglasögon - frågor & svar Vad är Det är en typ av arbetsglasögon som används i arbetet för att kunna utföra sitt arbete på ett bra sätt utan risk för

Läs mer

Fortsätt framåt med självsäkerhet MoliMed - skydd vid urinläckage för alla behov

Fortsätt framåt med självsäkerhet MoliMed - skydd vid urinläckage för alla behov Fortsätt framåt med självsäkerhet MoliMed - skydd vid urinläckage för alla behov Lika varierande som livet, lika individuellt som dina behov. MoliMed - komplett sortiment med lösningar vid urinläckage.

Läs mer

Profila RS: Den perfekta multihusbilen

Profila RS: Den perfekta multihusbilen 14 Eura Mobil 2013/2014 NYHET Profila RS: Den perfekta multihusbilen Du letar efter en husbil som har många goda egenskaper: den ska vara så låg som en halvintegrerad och samtidigt ha ett förvaringsutrymme

Läs mer

10: Nu går tåget! synundersökning. Stortorget Nässjö Tel Södra storg. 4 Eksjö Tel

10: Nu går tåget! synundersökning. Stortorget Nässjö Tel Södra storg. 4 Eksjö Tel Nu går tåget! 10: synundersökning Gäller t.o.m 2017-12-30 (ord. pris 360: ) Stortorget Nässjö Tel 0380-741 77 Södra storg. 4 Eksjö Tel 0381-16144 Svårt att hitta snygga glasögon? Nu är båda butikerna fyllda

Läs mer

Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto

Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto Isfria rutor och behagligt uppvärmd kupé för alla! Sätt dig i bilen, njut av hur bra det känns och kör iväg så härlig kan vintern vara för alla bilförare om

Läs mer

Information om glasögon. Varför barn kan behöva glasögon.

Information om glasögon. Varför barn kan behöva glasögon. Information om glasögon. Varför barn kan behöva glasögon. Ögats lins skall liksom linsen i en kamera skapa en skarp bild av omvärlden. I kameran ligger bilden på filmen och i ögat ligger bilden på näthinnan

Läs mer

FlexiDome-kameror Perfekta bilder på alla platser. Bosch FlexiDome-lösningar med Dinion-kameraprestanda

FlexiDome-kameror Perfekta bilder på alla platser. Bosch FlexiDome-lösningar med Dinion-kameraprestanda FlexiDome-kameror Perfekta bilder på alla platser Bosch FlexiDome-lösningar med Dinion-kameraprestanda Ingen situation är för svår Tror du att din situation är för krävande för en domkamera? Dags att tänka

Läs mer

Köpguide för mobila växlar. Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan.

Köpguide för mobila växlar. Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan. Köpguide för mobila växlar Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan. Tänk om din nya telefonilösning kunde förenkla din vardag och hjälpa dina medarbetare att arbeta

Läs mer

Spara in på underhåll och energi

Spara in på underhåll och energi K7 2 K7 ETAP ETAP K7 är en komplett serie med kompakt nödbelysning baserad på LED teknologi. K7 är utformad för att till fullo dra nytta av alla fördelarna med lysdioder. Spara in på underhåll och energi

Läs mer

Det är de vackra detaljerna som gör livet behagligare. Visign från Viega.

Det är de vackra detaljerna som gör livet behagligare. Visign från Viega. Det är de vackra detaljerna som gör livet behagligare. Visign från Viega. 1 2 Hur ofta kommer man i beröring med det perfekta? Med Visign varje dag. Kan man egentligen uppfinna en rent funktionell produkt

Läs mer

BLUNDA. TÄNK PÅ NÅGOT SKÖNT ATT DU LIGGER I DET GRÖNA GRÄSET, KÄNNER DOFTEN ATT DU RÖR DIG LÄTT OCH LJUDLÖST GENOM SKOGEN, SER ETT DJUR ATT DU TITTAR

BLUNDA. TÄNK PÅ NÅGOT SKÖNT ATT DU LIGGER I DET GRÖNA GRÄSET, KÄNNER DOFTEN ATT DU RÖR DIG LÄTT OCH LJUDLÖST GENOM SKOGEN, SER ETT DJUR ATT DU TITTAR BLUNDA. TÄNK PÅ NÅGOT SKÖNT ATT DU LIGGER I DET GRÖNA GRÄSET, KÄNNER DOFTEN ATT DU RÖR DIG LÄTT OCH LJUDLÖST GENOM SKOGEN, SER ETT DJUR ATT DU TITTAR UPP I TRÄDKRONORNA, KÄNNER VÄRMEN FRÅN SOLENS STRÅLAR

Läs mer

Skyddsutrustning. Skyddsutrustning för professionell användning

Skyddsutrustning. Skyddsutrustning för professionell användning Skyddsutrustning Skyddsutrustning för professionell användning Extra säkert. Extra elegant. Kärchers nya arbetsutrustning sätter nya riktlinjer för säkerhet och utseende. Våra produkter skyddar mot smuts,

Läs mer

VISUELLA FÖRHÅLLANDEN

VISUELLA FÖRHÅLLANDEN VISUELLA FÖRHÅLLANDEN Hur man uppfattar ljuset i ett rum kan beskrivas med sju begrepp som kännetecknar de delar av synintrycken som man kan iaktta och beskriva ljusnivå, ljusfördelning, skuggor, bländning,

Läs mer

Rutin för anskaffning av arbetsglasögon

Rutin för anskaffning av arbetsglasögon GÖTEBORGS UNIVERSITET Fastighetsavdelningen Skyddsingenjör Christina Svensson RUTIN uppdaterad 2009-12-11 Dnr F8 1/09 (ersätter anvisningar F8 60/07, 2007-02-26) Rutin för anskaffning av arbetsglasögon

Läs mer

The Nya Snaew ab Saab Sedan

The Nya Snaew ab Saab Sedan Nya The Saab new Saab Sedan En storslagen upplevelse. Den svenska naturen är unik. Och på Saab har vi alltid låtit oss inspireras av vår omgivning. Med blicken fäst på en avlägsen horisont och med ett

Läs mer

SVERIGES MEST PRISVÄRDA BRASKAMINER SE HELA AKTUELLA UTBUDET PÅ WWW.NORDICBRASKAMINER.SE

SVERIGES MEST PRISVÄRDA BRASKAMINER SE HELA AKTUELLA UTBUDET PÅ WWW.NORDICBRASKAMINER.SE 1 SVERIGES MEST PRISVÄRDA BRASKAMINER 2 NJUT AV ELDENS VÄRME OCH LÅGORNAS SKEN I årtusenden har människan hänförts av elden och vad den kan erbjuda oss. I vår moderna tid är det kanske främst möjligheten

Läs mer

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Gaspanna ecocompact Stående enhet med kondenserande gaspanna ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Nya tider... varma idéer till framtidssäkrad Idéer för intelligent bostadskomfort Vaillant har

Läs mer

Exempelsamling i Ögats optik

Exempelsamling i Ögats optik Exempelsamling i Ögats optik 1. Ett reducerat öga har n =1.336, F=62 och längden 26,2 mm. Vilken av följande linser fungerar bäst för a) avståndsseende och b) närarbete (0,5 m)? (i) +2 D (ii) -9 D (iii)

Läs mer

S Series Receiver-In-Canal

S Series Receiver-In-Canal S Series Receiver-In-Canal Bevisad Prestanda. Maximalt av allt. Välkommen till S Series med Drive Architecture Starkeys nya hörapparatsfamilj med hörtelefon i örat (RIC) där marknadsledande teknologi och

Läs mer

Maximal slipeffekt Minimal dammutveckling

Maximal slipeffekt Minimal dammutveckling Maximal slipeffekt Minimal dammutveckling Det kompletta sortimentet! DET RENASTE SLIPSYSTEMET HAR BLIVIT ÄNNU BÄTTRE: BÄTTRE ARBETSMILJÖ, HÖGRE PRESTANDA OCH MER KOSTNADSEFFEKTIVT För att ge användarna

Läs mer

GLASÖGON SOM HJÄLPMEDEL

GLASÖGON SOM HJÄLPMEDEL GLASÖGON SOM HJÄLPMEDEL Glasögon kan ordineras på följande indikationer: 1. BARN T O M 7 ÅRS ÅLDER Ett par glas erhålles per år. Vid refraktionsändring kan ytterligare glas erhållas. Glasögon som skadas

Läs mer

Enkel Digital Skyltning

Enkel Digital Skyltning Enkel Digital Skyltning på några minuter... färdiga, enkla och stabila system från Enkel Digital Skyltning 105mm i litet format... Det finns enkel digital skyltning, med enkla genomtänkta system... Paketen

Läs mer

För smartare belysning

För smartare belysning För smartare belysning CityTouch LightPoint Lighting Asset Management. CityTouch LightPoint / Asset Management 3 Välkommen till framtidens smarta belysning Professionell hantering av offentlig belysning

Läs mer

NYHET ONSITE NEWS NUMMER 2 MAJ-AUGUSTI 2012 BATTERIDRIVNA VERKTYG METALLBEARBETNING TRÄBEARBETNING BETONG- OCH NY VINKELSLIP, 18 V XR SE SIDAN 4

NYHET ONSITE NEWS NUMMER 2 MAJ-AUGUSTI 2012 BATTERIDRIVNA VERKTYG METALLBEARBETNING TRÄBEARBETNING BETONG- OCH NY VINKELSLIP, 18 V XR SE SIDAN 4 BATTERIDRIVNA VERKTYG NY VINKELSLIP, 18 V XR SE SIDAN 4 NY BORDS-/GERINGSSÅG SE SIDAN 5 BETONG- OCH METALLBEARBETNING TRÄBEARBETNING NY STICKSÅG, 18 V XR SE SIDAN 4 ONSITE NEWS NUMMER 2 MAJ-AUGUSTI 2012

Läs mer

60/30 Klassisk Stålhylla DESIGN BCI

60/30 Klassisk Stålhylla DESIGN BCI 60/30 Klassisk Stålhylla DESIGN BCI 60/30 KLASSISK STÅLHYLLA Funktionell, flexibel och estetisk 60/30 klassisk stålhylla är ett fristående hyllsystem som är resultatet av många års erfarenhet och framgång.

Läs mer

SKYDDSGLASÖGON. PROCURATOR Direkt 0200-811 000

SKYDDSGLASÖGON. PROCURATOR Direkt 0200-811 000 Vikt 34 g 1. Skyddsglasögon Worksafe Simba Lejonet Simba har fått ge namn till dessa glasögon. Heltäckande lins i polykarbonat som skyddar ögat såväl ovanifrån, underifrån som från sidan. Skalm i blått

Läs mer

NÄRVAROSTYRDA BELYSNINGSLÖSNINGAR EN Ny DIMENSION

NÄRVAROSTYRDA BELYSNINGSLÖSNINGAR EN Ny DIMENSION corridorfuctio ÄRVROSTYRD EYSIGSÖSIGR E y DIMESIO Genialiska driftdon med många fördelar Tridonictco är sedan länge känt för intelligenta lösningar med en funktionalitet i toppklass. Det visar inte minst

Läs mer

Ögonlaboration 1(1) ÖGONLABORATION

Ögonlaboration 1(1) ÖGONLABORATION Ögonlaboration 1(1) Uppsala Universitet Institutionen för Neurovetenskap, Fysiologi VT 08 GS, LJ För Neural reglering och rörelse ÖGONLABORATION Avsikten med laborationen är att illustrera teoretisk bakgrund

Läs mer

Underbensproteser - för rörlighet i vardagen

Underbensproteser - för rörlighet i vardagen Underbensproteser - för rörlighet i vardagen Information till underbensamputerade Partner of Clinical Services Network Välkommen till Aktiv Ortopedteknik Att leva utan en förlorad kroppsdel kan ha stor

Läs mer

att utveckla din sömnadsförmåga och låta inspirationen ta dig dit du vill. PERFEKT PÅLITLIGHET

att utveckla din sömnadsförmåga och låta inspirationen ta dig dit du vill. PERFEKT PÅLITLIGHET Släpp loss PFAFF passport symaskiner levereras med en hårdhuv som skyddar symaskinen. Den ergonomiska utformningen gör maskinerna praktiska att transportera och enkla att förvara. Nu börjar resan! Tänk

Läs mer

Livet utan glasögon och linser. det är frihet för mig!

Livet utan glasögon och linser. det är frihet för mig! Livet utan glasögon och linser det är frihet för mig! din frihet är nära När du har bestämt dig för att leva livet med större frihet utan begränsningen av glasögon och linser erbjuder vi dig personligt

Läs mer

SEDEO SITSAR OCH POSITIONERING. Sätter NYA STANDARDER

SEDEO SITSAR OCH POSITIONERING. Sätter NYA STANDARDER 1 SEDEO SITSAR OCH POSITIONERING Sätter NYA STANDARDER 2 3 Nya Sedeo... Vi tror att ergonomiska sittsystem är grunden till en optimal mobilitetslösning. En bra sittställning är naturligtvis väldigt personlig.

Läs mer

- Dubbelsidigt asfäriskt progressivt glas. - Digitalt slipat. - Dubbelsidigt asfäriskt progressivt glas. - Digitalt slipat. parametrar.

- Dubbelsidigt asfäriskt progressivt glas. - Digitalt slipat. - Dubbelsidigt asfäriskt progressivt glas. - Digitalt slipat. parametrar. Allround bruk Nova 3di Allround bruk - för styrkor utanför det vanliga. Inteli E För kupiga mode och sportbågar. Progressiv Sport * Dubbelsidigt Indoor: När och mellanavstånds prioriterad funktion Natural*:

Läs mer

Bra att veta om grå starr och gråstarrsoperation

Bra att veta om grå starr och gråstarrsoperation Version 5 Bra att veta om grå starr och gråstarrsoperation Patientinformation VAD ÄR GRÅ STARR? Grå starr, eller katarakt, är en grumling i ögats lins. Linsen ligger alldeles innanför pupillen. Utveckling

Läs mer

PMS 322 C. Hygienstolar

PMS 322 C. Hygienstolar PMS 322 C Hygienstolar Amfibi Hygienstol Fördelen med GATEs hygienstolar är att de mycket snabbt kan anpassas efter varje individs behov och varje situations krav. Justera sitthöjden med manuell- eller

Läs mer

MIC Series 550 Tålig pan-tilt-zoom-kamera för utomhusbruk

MIC Series 550 Tålig pan-tilt-zoom-kamera för utomhusbruk MIC Series 550 Tålig pan-tilt-zoom-kamera för utomhusbruk 2 MIC Series 550 Sätter standarden inom övervakning Tilltalande, kompakt design för diskret integrering i övervakningsmiljöer Tålig, vandalsäker

Läs mer

Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet.

Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet. Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet. Think Less. Vi förenklar byggandet Hur kan det löna sig att tänka i mindre banor? För att mindre är mer. Speciellt när du använder Lindabs

Läs mer

Kombinera smakfullt. Lev ett färggladare liv.

Kombinera smakfullt. Lev ett färggladare liv. www.skanco.se Kombinera smakfullt. Lev ett färggladare liv. CombiColours färgade diskbänkar från BLANCO. 1 Bekänn färg. Aldrig har utformningen av optiskt tilltalande köksmiljöer varit så enkel. BLANCO

Läs mer

Helt enkelt rent. Geberit designbrunnar.

Helt enkelt rent. Geberit designbrunnar. Helt enkelt rent. Geberit designbrunnar. Strålande tider för designbrunnar. Fler och fler föredrar en ren design i duschen. Våra designbrunnar möjliggör individuella lösningar som uppfyller detta önskemål.

Läs mer

INTELLIGENS TAGEN TILL SIN GRÄNS

INTELLIGENS TAGEN TILL SIN GRÄNS INTELLIGENS TAGEN TILL SIN GRÄNS eliminerar störningar, även inom TV-bandets gränser Lucas Vázquez Fotbollsspelare i Real Madrid C.F. och Spaniens landslag Ett nytt koncept för TV-antenn som eliminerar

Läs mer

NYHET! Gyptone Quattro 70

NYHET! Gyptone Quattro 70 NYHET! Akustikundertak och -väggar med fina perforeringar NYHET! Rena, lätta ytor med behagligt ljud Skapa estetiska omgivningar med en behaglig ljudmiljö. Med den nya serien kan du designa rum med lätta,

Läs mer

Inbrottsdetektorerna i Professional Series Vet när de ska larma. Vet när de inte ska larma.

Inbrottsdetektorerna i Professional Series Vet när de ska larma. Vet när de inte ska larma. Inbrottsdetektorerna i Professional Series Vet när de ska larma. Vet när de inte ska larma. Har nu Multipointantimaskeringsteknik med integrerad spraydetektering Oöverträffade Bosch-teknologier förbättrar

Läs mer

Filtersolglasögon från Multilens

Filtersolglasögon från Multilens Filtersolglasögon från Multilens Varför Filtersolglasögon och inte vanliga solglasögon? De flesta solglasögon har tagits fram med prioritet på en sak: Att de ska vara trendiga. Att de dessutom har skydd

Läs mer

Optimized Surface Preparation System.

Optimized Surface Preparation System. Optimized Surface Preparation System www.mirka.se Innovation kontra tradition Ta kontrollen! MIRKAs innovativa Optimized Surface Preparation System maximerar prestandan i varje led Det är ett unikt koncept

Läs mer

Creating stability. Stabilt sittande börjar underifrån. Bokstavligt talat.

Creating stability. Stabilt sittande börjar underifrån. Bokstavligt talat. Creating stability Stabilt sittande börjar underifrån. Bokstavligt talat. Forma efter varje behov. Med StarLocktekniken formas dynan ned på enskild luftcellsnivå, för varje användares speciella behov.

Läs mer

Placera ditt budskap där din målgrupp finns.

Placera ditt budskap där din målgrupp finns. Placera ditt budskap där din målgrupp finns. Placera ditt budskap där din målgrupp finns. Se till att du finns där din målgrupp finns. Vi kallar det Pinpoint Media. Med Expands bärbara marknadsföringsdisplayer

Läs mer

Det handlar om dig. Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB

Det handlar om dig. Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB Att jobba på Sto Det handlar om dig Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB Som medarbetare på Sto är det i grunden dig och dina kollegor det handlar om. Utan att förringa vår fina produktportfölj, är det

Läs mer

40 års erfarenhet. Klassiskt eller digitalt - vi har båda!

40 års erfarenhet. Klassiskt eller digitalt - vi har båda! 40 års erfarenhet Zone Systems har 40 års erfarenhet av kundkommunikation. Genom vårt stora kunnande och flexibla lösningar hjälper vi företag och varumärken att nå ut med sina budskap genom enhetlig,

Läs mer

Aktiv sittställning för alla. Justera efter dina behov

Aktiv sittställning för alla. Justera efter dina behov RH Mereo RH Mereo Nu lanserar RH en stol som också är ett arbetsredskap och ett affärsverktyg på samma gång. RH Mereo är konstruerad för att höja kapaciteten, både din egen och på hela arbetsplatsen. Den

Läs mer

Kompakta VRV IV värmepumpar för bostäder och kommersiell tillämpning. Fortsätt leta - du kommer aldrig att hitta mig

Kompakta VRV IV värmepumpar för bostäder och kommersiell tillämpning. Fortsätt leta - du kommer aldrig att hitta mig Kompakta VRV IV värmepumpar för bostäder och kommersiell tillämpning Fortsätt leta - du kommer aldrig att hitta mig Varför välja Daikin VRV IV S-serierna? Du kan installera extremt effektiva och tillförlitliga

Läs mer

Placera ditt budskap där din målgrupp finns.

Placera ditt budskap där din målgrupp finns. Placera ditt budskap där din målgrupp finns. Placera ditt budskap där din målgrupp finns. Se till att du finns där din målgrupp finns.vi kallar det Pinpoint Media. Med Expands bärbara marknadsföringsdisplayer

Läs mer

En och samma arbetsstol kan inte passa alla, då varje

En och samma arbetsstol kan inte passa alla, då varje arbetsstolar En och samma arbetsstol kan inte passa alla, då varje människa är unik. Vi är fysiskt olika och har olika behov. Dessutom arbetar vi med olika saker och sitter olika länge på våra arbeten.

Läs mer

Filtersolglasögon_2013 02 04 FILTERSOLGLASÖGON

Filtersolglasögon_2013 02 04 FILTERSOLGLASÖGON Filtersolglasögon_2013 02 04 FILTERSOLGLASÖGON 2 Varför Filtersolglasögon och inte vanliga solglasögon? Vilken skillnad innebär Filtersolglasögon för dig? VarflrVarför De flesta solglasögon har tagits

Läs mer

Flare. Effektivitet och komfort med LED

Flare. Effektivitet och komfort med LED Flare Effektivitet och komfort med LED Flare Downlights och spotlights med LED-teknik Flare, ett unikt designkoncept Produktdesign Mun* Flare är en komplett familj runda downlights och spotlights. De ger

Läs mer

ENTRADA II. Entrada II 3

ENTRADA II. Entrada II 3 ENTRADA II 2 Entrada II Entrada II 3 ENTRADA II Nu öppnar vi dörren till något nytt. Tar något bra och gör det ännu bättre. Entrada II är en vidareutveckling av en populär arbetsstol. Ett nytt kapitel

Läs mer

NOVA PRO SCALA Räta vinklar. Enkel, minimalistisk och tidlös.

NOVA PRO SCALA Räta vinklar. Enkel, minimalistisk och tidlös. GRASS UTDRAGSSYSEM NOVA PRO SCALA Räta vinklar. Enkel, minimalistisk och tidlös. www.grass.eu Nova Pro Scala Synonymt för flexibilitet, design, inspiration och kreativitet. Nova Pro Scala präglas av avskalad

Läs mer

Hissgardiner. Enkelhet, rena linjer och vackra detaljer. Designed by Luxaflex. Inspired by you.

Hissgardiner. Enkelhet, rena linjer och vackra detaljer. Designed by Luxaflex. Inspired by you. Hissgardiner Enkelhet, rena linjer och vackra detaljer Designed by Luxaflex. Inspired by you. 2 Hissgardiner Välj den kombination som är vackrast i dina ögon Skapa din helt unika Luxaflex hissgardin genom

Läs mer

Första intrycket är det som räknas: Frama Matrix F2 frankeringssystem

Första intrycket är det som räknas: Frama Matrix F2 frankeringssystem MATRIX F2 Första intrycket är det som räknas: Frama Matrix F2 frankeringssystem Se framåt med smart frankering från Frama: Du kan förvänta dig mycket från den nya generationen Matrix. Mottagaren av dina

Läs mer

Xtensiv. Ett visuellt vackert akustiskt tak för 2000-talet

Xtensiv. Ett visuellt vackert akustiskt tak för 2000-talet Xtensiv Ett visuellt vackert akustiskt tak för 2000-talet 2 Gyptone Xtensiv Quattro 75 3 ETT VISUELLT VACKERT AKU- STISKT TAK FÖR 2000-TALET Detaljer är viktiga i byggnader runt om i världen levereras

Läs mer

Möblerna är färdigmonterade och enkla att installera. Det enda du behöver montera själv är frontpaneler och handtag.

Möblerna är färdigmonterade och enkla att installera. Det enda du behöver montera själv är frontpaneler och handtag. SKÄRGÅRD -ett badrum som passar! Camargue Skärgård möbelkoncept kompletterar vårt breda utbud av badrumslösningar. Vi vill göra det enklare för dig att sätta ihop ett unikt och individuellt badrum som

Läs mer

PLATS FÖR MER. VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK

PLATS FÖR MER. VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK PLATS FÖR MER VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK VÄGGLUCKOR GÖR RUMMET STÖRRE RÄCKET RAMAR IN TRAPPAN LÅT DIG

Läs mer

Plisségardiner. Unika uttryck för en personlig stil

Plisségardiner. Unika uttryck för en personlig stil Plisségardiner Unika uttryck för en personlig stil Förnya och förändra med vackra veck En plisségardin kombinerar på ett skönt sätt strama, raka linjer med mjuka och vackra tyger. Därför passar gardinen

Läs mer

och säkra vinkelslipar

och säkra vinkelslipar Effektiva och säkra vinkelslipar Compact Generation Easy Universal Expert Make it your home. Gör ditt hus till ett hem med de nya vinkelsliparna från Bosch. De är effektiva och robusta och ger bra hantering

Läs mer

Braskaminer med miljövänlig förbränning och användarvänlig design

Braskaminer med miljövänlig förbränning och användarvänlig design Braskaminer med miljövänlig förbränning och användarvänlig design Elden ska vara en upplevelse Aduro förenar elegant design med användarvänlighet, kvalitet och funktion i en bred produktpalett. Med Aduros

Läs mer

medarbetare Var noggrann när du väljer din närmaste medarbetare TRENDER OCH TEKNIK FÖR KONTORET

medarbetare Var noggrann när du väljer din närmaste medarbetare TRENDER OCH TEKNIK FÖR KONTORET Rekrytera rätt medarbetare Var noggrann när du väljer din närmaste medarbetare Bland tusentals bärbara datorer är det inte lätt att hitta rätt modell i förhållande till verksamhetens krav. Måste den vara

Läs mer

ÄNTLIGEN. ORDNING i garderoben. KOMPLEMENT Ny garderobsinredning Säljstart februari-april 2014. Kontakt: press.sto@ikea.com

ÄNTLIGEN. ORDNING i garderoben. KOMPLEMENT Ny garderobsinredning Säljstart februari-april 2014. Kontakt: press.sto@ikea.com Inter IKEA Systems B.V 2014 ÄNTLIGEN ORDNING i garderoben KOMPLEMENT Ny garderobsinredning Säljstart februari-april 2014 Kontakt: press.sto@ikea.com ÄNTLIGEN ORDNING I GARDEROBEN KOMPLEMENT: ny garderobsinredning

Läs mer

Geometrisk optik. Syfte och mål. Innehåll. Utrustning. Institutionen för Fysik 2006-04-25

Geometrisk optik. Syfte och mål. Innehåll. Utrustning. Institutionen för Fysik 2006-04-25 Geometrisk optik Syfte och mål Laborationens syfte är att du ska lära dig att: Förstå allmänna principen för geometrisk optik, (tunna linsformeln) Rita strålgångar Ställa upp enkla optiska komponenter

Läs mer

GYRO. Den perfekta lösningen för avgradning och slipning. För stål, rostfritt och metaller. Oscillerande slipteknik

GYRO. Den perfekta lösningen för avgradning och slipning. För stål, rostfritt och metaller. Oscillerande slipteknik R GYRO Den perfekta lösningen för avgradning och slipning Oscillerande slipteknik För stål, rostfritt och metaller - ett starkt och effektivt maskinkoncept..! Ett karakteristiskt kännetecken för varje

Läs mer

Livet utan glasögon och linser......det är frihet för mig

Livet utan glasögon och linser......det är frihet för mig Livet utan glasögon och linser......det är frihet för mig din frihet är nära När du har bestämt dig för att leva livet med större frihet utan begränsningen av glasögon och linser erbjuder vi dig personligt

Läs mer

Med sikte på framtiden. Multifunktionsinstrumentet testo 435-1. För inomhusmätning. klimat. För effektiv

Med sikte på framtiden. Multifunktionsinstrumentet testo 435-1. För inomhusmätning. klimat. För effektiv Med sikte på framtiden Multifunktionsinstrumentet testo 45-1 klimat. För effektiv För inomhusmätning. testo 45 mäter kvaliteten på inomhusluften Med testo 45 kan inomhusklimatet analyseras. En sådan analys

Läs mer

Överlägsen komfort och minimal arbetsbelastning!

Överlägsen komfort och minimal arbetsbelastning! Amfibi Hygienstol Överlägsen komfort och minimal arbetsbelastning! Amfibi Hygienstol Fördelen med GATEs hygienstolar är att de mycket snabbt kan anpassas efter varje individs behov och varje situations

Läs mer

Säkerhet med valfrihet.

Säkerhet med valfrihet. NYHET Säkerhet med valfrihet. Skyddsglasögon precis som du vill ha dem. #protectiveeyewear six hundred 3M SecureFit 3M SecureFit är redan branschens förstahandsval när det gäller skyddsglasögon, och med

Läs mer

Transparent design. Structural glazing

Transparent design. Structural glazing Transparent design Structural glazing 2 Helglaslösningar i högsta prestanda Glasfasader är en integrerad del i modern arkitektur. Genom fasaden låter formmöjligheter imponerande byggnadsarkitektur skapas.

Läs mer

OÄNDLIGA LJUSKOMBINATIONER

OÄNDLIGA LJUSKOMBINATIONER Kardó OÄNDLIGA LJUSKOMBINATIONER Kardó är ett belysningssystem i moduler där du kan följa och förbättra arkitekturen i en byggnad. Systemet är helt flexibelt: du kan skapa långa eller korta moduler, raka

Läs mer

Smart värme för ditt hem Enkelt, effektivt och trådlöst

Smart värme för ditt hem Enkelt, effektivt och trådlöst Danfoss Link värmesystem Smart värme för ditt hem Enkelt, effektivt och trådlöst Tidigare hemma? Ändra temperaturen i vardagsrummet till 21 C i Danfoss Link App. Med värmesystemet Danfoss Link har du alltid

Läs mer

Spinomed. Spinomed active men Spinomed active. Information för användare

Spinomed. Spinomed active men Spinomed active. Information för användare Spinomed Spinomed active men Spinomed active Information för användare Spinomed Information medi. för I feel användare better. 1 Kära patient! Förutom läkemedel (kalcium + vitamin D, bifosfonater etc.)

Läs mer

Soundlight Comfort Ceiling Inspirerande lugn

Soundlight Comfort Ceiling Inspirerande lugn Soundlight Comfort Ceiling Inspirerande lugn Där ljudet möter ljuset skapas komforten Utmaningarna för kontor Öppen kommunikation har förändrat hur vi arbetar. Kontoret är inte längre en plats man går

Läs mer

Praesideo digitalt högtalar- och utrymningslarmssystem Få fram ert budskap vad som än händer

Praesideo digitalt högtalar- och utrymningslarmssystem Få fram ert budskap vad som än händer Praesideo digitalt högtalar- och utrymningslarmssystem Få fram ert budskap vad som än händer 2 Praesideo högtalar- och utrymningslarmssystem från Bosch Hålla allmänheten informerad och skyddad Med fler

Läs mer

Specsavers Recruitment Services (SRS)

Specsavers Recruitment Services (SRS) Specsavers Recruitment Services (SRS) SRS är Specsavers interna rekryteringsteam, som arbetar uteslutande med att attrahera och rekrytera kompetent optikpersonal till våra nordiska butiker. Vårt mål är

Läs mer

Dags att byta port? Allt du behöver veta när du funderar på att byta! Vi gör det lätt.

Dags att byta port? Allt du behöver veta när du funderar på att byta! Vi gör det lätt. Dags att byta port? Allt du behöver veta när du funderar på att byta! Vi gör det lätt. Välj en leverantör som passar dig Det kan vara viktigare än du tror! Hur mår din port? Kanske är det uppenbart dags

Läs mer

Installera på några sekunder, njut i åratal.

Installera på några sekunder, njut i åratal. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Installera på några sekunder, njut i åratal. NYA living by Danfoss termostater. Uppgradera nu gör vardagen lite bekvämare. Installera och glöm oroa dig inte över programmeringen

Läs mer