E-hälsa för bättre vård och omsorg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "E-hälsa för bättre vård och omsorg"

Transkript

1 E-hälsa för bättre vård och omsorg

2 Ladda ner appen för /KLINIK Informationen om appen gäller både och mobil KLINIK. Terminologin skiljer sig mellan programmen och verksamhetsområdena men funktionerna är desamma. Säkerställ inställningen om att program från okända källor tillåts innan nedladdningen påbörjas: Inställningar Säkerhet Okända källor Öppna webbläsaren i telefonen och gå till adressen: () (mobil KLINIK) Appen hämtas till telefonen. Installera appen genom att klicka på den nedladdade filen (mk.apk/mk.apk) följa instruktionerna.

3 Logga in i appen Klicka på ikonen för att starta appen. Vid första inloggningen måste företagskod anges. Företagskoden tillhandahålls av Jolivs kundservice, kundservice@joliv.se. Logga in i appen genom att fylla i användarnamn och lösenord, samma som i (dator). Klicka på Logga in.

4 Hantering av appen Alla dataöverföring mellan appen och (dator) sker säkert och krypterat. Om mobiltäckningen tappas finns informationen lagrad lokalt i telefonen/appen. Så snart mobiltäckning åter finns skickas data. Ingen data finns lagrad i telefonen Data finns lagrad som förs över så snart mobiltäckning finns Logga ut Uppdatera appen Nytt meddelande att läsa Tillbaka till startvyn/mina besök

5 Inställningar vid start Förenklad/Säker inloggning Logga in i appen med förenklad och säker 2-faktorsinloggning genom medarbetarens SITHS-kort + PIN-kod (något du har + något du kan). Gå till Inställningar, klicka på Förenklad inloggning. Scanna medarbetarens SITHS-kort och ange en pinkod (4 siffror). Medarbetaren loggar in i appen med tvåfaktorsinloggning genom att hålla telefonen mot SITHS-kortet och ange sin PIN-kod.

6 Inställningar vid start Ange telefonens nummer När telefonens nummer (SIM-kortsnummer) anges i appen visar appen aktuellt nummer till den medarbetare som för dagen loggat in i respektive telefon. Kollegor kan enkelt ringa och sms:a utan att veta vilken specifik telefon kollegan har för dagen. Medarbetarens aktuella nummer visas också i /KLINIK (dator). Gå till Inställningar, klicka på Ange telefonens nummer och OK. Om telefonens nummer är tillagt visas en symbol i personallistan för att ringa upp eller skicka sms till en kollega.

7 Mina besök När medarbetaren loggar in i appen visas de besök som planerats på medarbetaren för dagen. Klicka på ett besök för att läsa mer. Symboler som visas: Besöket är utfört och klarmarkerat Besöket pågår, medarbetaren har loggat in och startat besöket Nyckel krävs Besöket har ändrats. Sök mer information Varning, mer information finns att läsa Enstaka besök

8 Besöksinformation Klicka på ett besök för att får er information. Kundmenyn öppnas och Aktuell besök visas Besöksinformation som är inlagd i (dator) är tillgänglig i appen. Blå text är klicka bara länkar. Vid klick på länken kommer man vidare till funktioner för ändring av besökstyp och insatser.

9 Besökslista Klicka på Besökslistan i kundmenyn för att se kundens kommande, planerade besök. Klicka på ett besök för mer information. Klicka på plus-tecknet i övre högra hörnet för att skapa ett nytt snabbesök, eller planera in ett nytt besök hos kunden.

10 Kundinfo Klicka på Kundinfo i kundmenyn för att se mer information om kunden. Kundinformation som är inlagd i (dator) är tillgänglig i appen. Blå text är klicka bara länkar. Vid klick på länken kommer man vidare till funktioner för uppringning och vägvisning.

11 Registrera start/stopp av ett besök med NFC-tagg Om telefonen har NFC-läsare och kunden/patienten har NFC-tagg vid sin bostad kan besökets tid registreras genom avläsning av NFC-tagg vid ankomst och avfärd. Avläsning vid start/stopp görs genom att telefonen hålls upp mot NFCtaggen. Besökets planerade tid justeras till aktuell tid för registrering. NFC-taggen är normalt sett placerad på dörrkarmen eller på listen runt dörren. Varje NFC-tagg har en unik kod som är kopplad till den specifika kunden. Besök som inte är planerade i förväg skapas i samband med avläsningen av NFC-taggen som görs vid ankomst.

12 Registrera start/stopp av ett besök manuellt Om kunden/patienten inte har NFC-tagg i sin bostad, eller om besöket startas utanför bostaden kan besöket startas manuellt. Klicka på det aktuella besöket i besökslistan för att öppna besöket. Klicka på Manuellt för att starta tiden. Justera tiden för start av besöket, alt klicka på den blå tidsangivelsen för att ange den planerade tiden. Klicka på Spara. Avsluta/stoppa besöket genom att klicka på aktuellt besök. Klicka på Manuellt och ange tid. Klicka på Spara. Om verksamheten kräver att orsak till manuellt start av besöket ska anges visas alternativ till orsak.

13 Signera insats Det är möjligt att ange om en insats ska signeras eller ej. Detta anges i (dator). Vid avslut av ett besök med en insats som ska signeras visas ett meddelande om att signering krävs. Klicka på den blå länken för att komma till insatslistan och klicka på aktuell insats. Signera och spara för att kunna avsluta besöket. Vid avvikelse skriver medarbetaren en kommentar. I (dator) finns möjlighet att följa signerade insatser i en signeringslista per kund.

14 Tidsatt insats Det är möjligt att ange om en insats, i ett besök med flera insatser, ska utgör viss tid av den totala besökstiden, ex 15 min av besökets totala 60 minuter. Vid avslut av ett besök med en insats som ska signeras visas ett meddelande om att signering krävs. Klicka på den blå länken för att komma till insatslistan och klicka på aktuell insats. Ange tid och spara för att kunna avsluta besöket. Vid avvikelse skriver medarbetaren en kommentar.

15 Skapa snabbesök/larmbesök med NFC-tagg Starta ett nytt oplanerat besök genom att hålla upp telefonen mot kundens NFC-tagg. Svara Ja och justera ev besöksinformationen. Besöket är startat och visas med blå pil: För att avsluta besöket hålls telefonen åter upp mot NFC-taggen.

16 Skapa snabbesök/larmbesök manuellt Starta ett nytt oplanerat besök manuellt genom söka upp kunden i Kundlistan. Klicka på vald kund och gå till Besökslista. Klicka på plustecknet i övre högra hörnet och välj Skapa nytt besök. Justera ev besöksinformationen. Besöket är startat och visas med blå pil: Avsluta besöket manuellt.

17 Planera ett kommande besök Ett kommande besök är möjligt att planera i appen. Sök upp kunden i Kundlistan. Klicka på vald kund och gå till Besökslista. Klicka på plustecknet i övre högra hörnet och välj Planera nytt besök. Justera besöksinformationen genom klicka på de blå länkarna och ange aktuell besökstyp, tid för besöket och insatser.

18 Pågående besök (i appen) Ett pågående besök markeras med blått (pil/färg), både i appen och (dator). I appen framgår vilken kund/patient som respektive medarbetare har nästkommande besök planerat hos.

19 Pågående besök i (dator) Ett pågående besök markeras med blå pil eller blå markering i (dator). Grafisk planering: Dagens besök: Mina besök: Kundens/patientens flik Besök:

20 Avboka ett besök Klicka på det aktuella besöket för att öppna det klicka på Avboka. Ange orsak till avbokningen. Klicka på Spara.

21 Anteckningar Klicka på Anteckningar i kundmenyn för att se samtliga anteckningar som är skapade för kunden. Klicka på en anteckning för att öppna den och läsa mer. Klicka på plus-tecknet i övre högra hörnet för att skapa en ny anteckning. Välj anteckningstyp och skriv anteckningen. Om anteckningen är särskilt viktig kan bocken Viktig fyllas i. Anteckningar av typen viktig markeras med utropstecken. Klicka på Spara. Om en ny anteckning finns för kunden markeras detta i menyn.

22 Koppla NFC-tagg till kund Första gången ett besök hos en kund ska taggas med NFC-tagg måste taggen knytas till kunden. Klicka på besök i besökslistan och håll telefonen mot taggen. NFC-taggen knyts till den aktuella kunden och besöket startas. Om inget besök finns planerat hos kunden väljs kunden i kundlistan. Klicka på knappen Koppla NFC-tagg och OK. Håll en NFC-tagg mot telefonen tills en ljudsignal hörs.

23 Personal Menyval Personal visar en lista över alla medarbetare. Medarbetare med grön markering är i tjänst och deras nästkommande planerade besök anges. Medarbetare med grå markering är ej i tjänst. Klicka på symbolen för att ringa eller sms:a till kollegan.

24 Kunder Menyval Kunder visar en lista över alla kunder. Klicka på en kund för att komma till kundinfo och se mer information. Klicka på symbolen för att ringa eller sms:a kunden.

25 Schema Menyval Schema visar den inloggade medarbetarens planerade schematurer. Aktuell arbetstid för den markerade dagen visas.

26 Inställningar i appen Vissa inställningar för appen måste verksamheten vända sig till Joliv för att få hjölp med. Dessa inställningar omfattar då samtliga medarbetare: I respektive telefon går det att göra anpassningar under menyval Inställningar: Automatiskt besökslarm larm när 10 minuter återstår av besöket Alarmljud välj vilket ljud som ska ljuda vid besökslarm Alarmvibration aktivera vibration när besökstiden närmar sig slut Kundtid visar aktuell medarbetares utförda tid i jämförelse med planerad tid.

27 Övriga inställningar för appen Vissa inställningar för appen måste verksamheten vända sig till Joliv för att få hjölp med. Dessa inställningar omfattar då samtliga medarbetare: tid innan appen stängs och ny inloggning krävs antal dagar framåt som besök ska visas i medarbetarens besökslista antal dagar som anteckningar ska visas som nya antal dagar framåt som besök ska visas i kundens besökslista visa medarbetarnas schema möjliggör snabbesök ange om orsak till manuell taggning av besök måste anges bocka av besök med en taggning visa kollegornas besök dölj den planerade tiden för ett besök tvinga tvåfaktorsautentisering

28 HJÄLP, instruktionsfilmer och manualer Gå till Inställningar och klicka på Hjälp. Här visas instruktionsfilmer och manualer för (app). För ytterligare hjälp vänligen kontakta Jolivs kundservice, alt

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 Innehåll Innan appen tas i bruk 2 Registrera besök manuellt 6 Dokumentera besöket 7 Registrera besök med NFC-tagg 7 Planera nytt besök 9 Avboka besök 10 Patienter 10 Anteckningar

Läs mer

MANUAL mobil OMSORG App (MOA) version 1.2.5

MANUAL mobil OMSORG App (MOA) version 1.2.5 MANUAL mobil OMSORG App (MOA) version 1.2.5 Besökslista Vid inloggning i appen kommer den inloggade användarens besökslista visas Knappen längst upp till vänster är utloggningsknapp och knappen uppe till

Läs mer

MOA MANUAL VERSION 1

MOA MANUAL VERSION 1 MANUAL VERSION 1 MOBIL OMSORG En manual för dig som använder mobil omsorg app i telefonen Besök. Tidsregistering / kvittens. Kundinformation. Anteckningar. Personal. Karta, telefon, SMS. 2 (22) GRUNDER:

Läs mer

Det finns tre olika sätt för Dagboksinnehavaren att logga in i Dagboken

Det finns tre olika sätt för Dagboksinnehavaren att logga in i Dagboken Det finns tre olika sätt för Dagboksinnehavaren att logga in i Dagboken För att öka flexibiliteten och ge varje Dagboksinnehavare möjlighet att vara delaktig på sina egna villkor finns det tre olika sätt

Läs mer

Användarhandbok Kommunala utförare

Användarhandbok Kommunala utförare Användarhandbok Kommunala utförare 2018-06-20 stockholm.se 1 1 Knappar i toppmenyn... 5 2 Logga in i ParaGå Kommunal... 6 2.1 Starta ParaGå Kommunal med genväg... 6 2.2 Starta ParaGå Kommunal utan genväg...

Läs mer

TES Mobil. Användarmanual. Användarmanual TES Mobil Dok.nr. 32-019-03-02 v8

TES Mobil. Användarmanual. Användarmanual TES Mobil Dok.nr. 32-019-03-02 v8 1 TES Mobil Användarmanual 2 Innehållsförteckning 1 Introduktion... 3 1.1 Vad kan man göra med TES Mobil?... 3 1.2 Vad är en RFID-tag?... 3 1.3 Olika hantering på olika mobiltelefoner... 3 1.4 Rekommendationer

Läs mer

Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16

Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16 Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16 Innehållsförteckning 1 Terminologi... 3 2 Knappar i toppmenyn... 4 3 Logga in i ParaGå... 5 3.1 Starta ParaGå med genväg... 5 3.2 Starta ParaGå utan genväg... 5

Läs mer

ParaGå-guide -kommunala utförare

ParaGå-guide -kommunala utförare ParaGå-guide -kommunala utförare Viktig information Sid. 2 Aktivera låskod på enheten Sid. 4 Skapa Google-konto Sid. 8 Installera Mobileiron och ParaGå appen Sid. 10 Genväg ParaGå Sid. 18 Support Sid.

Läs mer

Snabbguide för användare SourceTech Telllus

Snabbguide för användare SourceTech Telllus Snabbguide för användare SourceTech Telllus Copyright SourceTech AB 2000-2012 Innehållet i denna manual är skyddat enligt upphovsrättslagen och får varken helt eller delvis kopieras utan uttrycklig tillåtelse

Läs mer

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction.

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction. ShowYourPics Kom igång guide Alpha 0.8.3 Under menyn längst upp till höger som är samma som ditt namn finner du: Mina konton: En lista med alla konton du har behörighet till. Egna inställningar: Ä ndra

Läs mer

Rutin och Manual för Intraphone HSL (legitimerad personal) Falkenbergs Kommun

Rutin och Manual för Intraphone HSL (legitimerad personal) Falkenbergs Kommun Socialförvaltningen hälso- och sjukvård Datum för upprättande: 2018-10-30 Manual och rutindokument Intraphone HSL (legitimerad personal) Falkenbergs kommun Författare: sjukgymnast Johanna Tryggvesson Rutin

Läs mer

Datatal Flexi Presentity

Datatal Flexi Presentity Datatal Flexi Presentity En snabbguide för Presentity Innehållsförteckning 1. Login 2 2. Hänvisa 3 2.1 Att sätta hänvisningar 3 2.2 Snabbknappar 4 2.3 Windows gadget 5 3. Samtal 5 4. Status 6 4.1 Exempel

Läs mer

3Växel Max. Kom igång guide.

3Växel Max. Kom igång guide. 3Växel Max. Kom igång guide. Innehåll. Så fungerar 3Växel Max...4 Kom igång...5 3Växel-programmet...6 Logga in...9 Hantera svarsgrupper...10 Koppla vidare samtal...12 Använda status (hänvisning)...13 Vidarekoppling

Läs mer

Innehållsförteckning. Logga in med etjänstekort i Infektionsregistret 3. Installation av kortläsare till e-tjänstekort 3

Innehållsförteckning. Logga in med etjänstekort i Infektionsregistret 3. Installation av kortläsare till e-tjänstekort 3 Instruktioner för inloggning, behörighetsansökan, användning av e-tjänstekort till Infektionsregistret samt installation av kortläsare till e-tjänstekort 1 Innehållsförteckning Logga in med etjänstekort

Läs mer

Brf. Otterhällan Information - Tvättider

Brf. Otterhällan Information - Tvättider Tvättider 08:00-11:00 11:00-14:00 14:00-17:00 17:00-20:00 Torkrum disponeras till en timma efter bokat tvättpass Dina inloggningsuppgifter Användarnamn: Lgh nr (tre siffror tex.001) Lösenord: Lgh nr och

Läs mer

1: Inloggning. 1:1: Användarnamn och lösenord. 1:2: Bank-ID. 1.3 Siths

1: Inloggning. 1:1: Användarnamn och lösenord. 1:2: Bank-ID. 1.3 Siths Steg för steg-guide Visiba Care Office Detta är verktyget för vårdgivaren en läkare, psykolog, sjuksköterska, sjukgymnast, terapeut eller liknande. Från verktyget finns möjlighet att bjuda in till ebesök

Läs mer

Insieme Consulting AB Manual Hälskontrollsystemet

Insieme Consulting AB Manual Hälskontrollsystemet Insieme Consulting AB 2017-10-20 Manual Hälskontrollsystemet Innehållsförteckning Innehållsförteckning...- 1 - Beskrivning...- 2 - Inloggning...- 2 - Behörighetsroller...- 3 - Prognos...- 3 - Sök Prognos

Läs mer

Skriv [kommunnamn].skola24.se i webbläsaren (inget www först) för att komma till inloggningssidan för Skola24.

Skriv [kommunnamn].skola24.se i webbläsaren (inget www först) för att komma till inloggningssidan för Skola24. Skola24 - Föräldrar Föräldramodulen i Skola24 kan ge föräldrar en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även om de går på

Läs mer

Lathund. Beställa tandvårdsintyg i Tandvårdsfönster

Lathund. Beställa tandvårdsintyg i Tandvårdsfönster 1 (9) Lathund Sida 1/9 2 (9) Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 2 Logga in i... 4 3 Beställ tandvårdsintyg... 6 4. Makulera tandvårdsintyg... 8 5. Visa tandvårdsintyg... 9 Sida 2/9 3 (9) 1 Allmänt Dokumentet

Läs mer

Senast reviderad: TES App. Användarmanual

Senast reviderad: TES App. Användarmanual Senast reviderad: 170223 TES App Användarmanual Innehållsförteckning 1 Introduktion TES App användarmanual... 3 2 Navigering och symboler i TES App... 4 3 Starta TES App och logga in... 5 4 TES App Lås

Läs mer

Appen Legimus Användarmanual för Android

Appen Legimus Användarmanual för Android Appen Legimus Användarmanual för Android Innehåll Om Legimus... 2 Logga in... 3 Hitta i appen... 3 Söka och lägga till böcker... 3 Ladda ner en bok... 4 Ladda ner... 4 Läsa böcker... 4 Navigering... 4

Läs mer

Användarhandbok Kommunala utförare

Användarhandbok Kommunala utförare Användarhandbok Kommunala utförare 2018-06-20 stockholm.se 1 Knappar i toppmenyn... 4 2 Logga in i ParaGå privat... 5 2.1 Starta ParaGå privat med genväg... 5 2.2 Starta ParaGå privat utan genväg... 5

Läs mer

Instruktioner för inloggning med e-tjänstekort till 3C/Comporto samt installation av kortläsare till e- tjänstekort

Instruktioner för inloggning med e-tjänstekort till 3C/Comporto samt installation av kortläsare till e- tjänstekort Instruktioner för inloggning med e-tjänstekort till 3C/Comporto samt installation av kortläsare till e- tjänstekort 1 Innehållsförteckning Logga in med etjänstekort i 3C 3 Installation av kortläsare till

Läs mer

Onsdagen den 17 september 2014 sker uppgradering av Phoniro Care till version

Onsdagen den 17 september 2014 sker uppgradering av Phoniro Care till version Handläggare KONTORET FÖR HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG Datum Maria Jennische 2014-09-12 Onsdagen den 17 september 2014 sker uppgradering av Phoniro Care till version 3.18.2. Denna version innehåller några nya

Läs mer

Kom igång med Telia Touchpoint App. Din guide till installation och användning av de viktigaste funktionerna. TSP-3719_2-1505

Kom igång med Telia Touchpoint App. Din guide till installation och användning av de viktigaste funktionerna. TSP-3719_2-1505 Kom igång med Telia Touchpoint App Din guide till installation och användning av de viktigaste funktionerna. TSP-3719_2-1505 Installera Här får du en enkel guide till hur du installerar Touchpoint App

Läs mer

Innehåll Net ID installation... 2 Instruktion för nedladdning av HCC... 7 Låsa upp kort med hjälp av PUK-koden Byt säkerhetskod...

Innehåll Net ID installation... 2 Instruktion för nedladdning av HCC... 7 Låsa upp kort med hjälp av PUK-koden Byt säkerhetskod... Installationsmanual för externa användare Innehåll Net ID installation... 2 Instruktion för nedladdning av HCC... 7 Låsa upp kort med hjälp av PUK-koden... 13 Byt säkerhetskod... 16 Net ID installation

Läs mer

ProReNata Journal. Snabbstart

ProReNata Journal. Snabbstart Snabbstart sida 1 av 8 ProReNata Journal Snabbstart Välkommen till ProReNata Journal! Vi har lagt ner stor möda på att det här systemet ska bli ett tillförlitligt och enkelt verktyg som hjälper dig i din

Läs mer

Ladda ner och konfigurera appen

Ladda ner och konfigurera appen Ladda ner och konfigurera appen Ladda ner appen via App Store/Play Butik 1 2 1 Starta appen App Store/Play Butik och klicka på Sök. 2 Skriv 3frontoffice i sökrutan och tryck på Sök. 3 Klicka på Hämta följt

Läs mer

Användarhandledning Nordea Swish Företag App

Användarhandledning Nordea Swish Företag App Användarhandledning Nordea Swish Företag App Swish Företag Ta betalt enklare App, manual version 2.0 Innehåll 1 Nordea Swish Företag App... 3 1.1 Kort introduktion... 3 1.2 Användare av Nordea Swish Företag

Läs mer

Handbok för Phoniro Care - Mobiltelefon

Handbok för Phoniro Care - Mobiltelefon för Phoniro Care - Mobiltelefon Syfte Detta dokument är en handbok över de funktioner som Uppsala kommun använder i en för Phoniro Care. Den omfattar beskrivning på hur användare registrerar tid för utförd

Läs mer

INNEHÅLL. Time Care Pool för vikarier

INNEHÅLL. Time Care Pool för vikarier INNEHÅLL Logga in hemifrån... 2 Logga in på en arbetsplatsdator... 4 Startsidan... 5 Programdelar... 5 Personlig kalender... 6 Inställningar... 6 Anmäl tillgänglighet... 7 Ta bort tillgänglighet... 7 Anmäl

Läs mer

Tre sätt att logga in som eller åt Dagboksinnehavaren

Tre sätt att logga in som eller åt Dagboksinnehavaren Tre sätt att logga in som eller åt Dagboksinnehavaren A. Egen inloggning för Dagboksinnehavaren B. Fjärrinloggning med Dagboksinnehavarens användarnamn C. Certifikat att logga in åt Dagboksinnehavaren

Läs mer

Datatal Flexi Presentity

Datatal Flexi Presentity Datatal Flexi Presentity En snabbguide för Presentity Innehållsförteckning 1. Login 2 2. Hänvisa 3 2.1 Att sätta hänvisningar 3 2.2 Snabbknappar 4 2.3 Windows gadget 4 3. Meddelande 5 4. Status 6 4.1 Exempel

Läs mer

Användarmanual Phoniro App 3.4 för Android

Användarmanual Phoniro App 3.4 för Android Användarmanual Phoniro App 3.4 för Android Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1 Phoniro Care - en IT-plattform inom vård och omsorg... 5 2 Terminologi och ikoner... 6 2.1 Terminologi... 6 2.2

Läs mer

Användarmanual Phoniro App 3.2 för Android.

Användarmanual Phoniro App 3.2 för Android. Användarmanual Phoniro App 3.2 för Android. Innehållsförteckning Innehåll Innehållsförteckning... 2 1 Phoniro Care - en IT-plattform inom vård och omsorg... 5 2 Terminologi och ikoner... 6 2.1 Terminologi...

Läs mer

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet.

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet. Lathund LOK-stöd/aktivitetsstöd 1. Skapa aktiviteter i kalendern 2. Registrera närvaro 3. Klart! Vad är LOK-stöd LOK-stöd, eller aktivitetsstöd, är ett ekonomiskt stöd som föreningar får för redovisade

Läs mer

Lathund Hälskontrollsystemet Schemaläggare Schemaläggning, Ankomstregistrera, E-remiss, personfliken, statistik och Ringa

Lathund Hälskontrollsystemet Schemaläggare Schemaläggning, Ankomstregistrera, E-remiss, personfliken, statistik och Ringa Insieme Consulting AB 2017-10-20 Lathund Hälskontrollsystemet Schemaläggare Schemaläggning, Ankomstregistrera, E-remiss, personfliken, statistik och Ringa Innehållsförteckning Innehållsförteckning... -

Läs mer

ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE

ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE MANUAL FÖR UE PÅ DELAD PERSONALLIGGARE VID YTTERLIGARE FRÅGOR RING 010-101 15 80 ELLER MAILA PÅ INFO@1TIME.SE Du har blivit inbjuden som UE på ett byggprojekt som kräver elektronisk

Läs mer

Telia Touchpoint Plus. Användare

Telia Touchpoint Plus. Användare Telia Touchpoint Plus Unified För valfrihet av terminal och samlad kommunikation. Användare Mål: Efter genomgången utbildning ska du förstå hur du kan använda din Touchpoint app och din Touchpoint softphone

Läs mer

Lathund för emeetings nämndshandlingar på ipad

Lathund för emeetings nämndshandlingar på ipad 1 av 13 v. 1.7 Lathund för emeetings nämndshandlingar på ipad Innehåll Att använda appen... 2 Ifall appen laddar långsamt eller hänger sig... 9 Vid problem med uppkopplingen till kommunens nät... 10 Byte

Läs mer

Regelverk Tid- och insatsregistrering

Regelverk Tid- och insatsregistrering Regelverk Tid- och insatsregistrering Innehåll... 1 1 Syfte... 2 2 Installation av TES App... 3 3 Inställningar i TES App... 3 4 Inställningar i telefonen... 3 5 Inloggning i TES App... 4 6 Inställningar

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (19) 502

Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (19) 502 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Användarinstruktion för appen Styrelsemöte.se

Användarinstruktion för appen Styrelsemöte.se Användarinstruktion för appen Version 0.8 THE 2018-01-15 Denna instruktion beskriver hur appen fungerar. Det är primärt inte en instruktion hur en ipad fungerar. Instruktioner för hur en ipad fungerar

Läs mer

Inledning. 1. Logga in. 2. Välj brukare. 3. Lås upp hos en brukare. Användarmanual för hemtjänstpersonal Digital nyckelhantering Xone

Inledning. 1. Logga in. 2. Välj brukare. 3. Lås upp hos en brukare. Användarmanual för hemtjänstpersonal Digital nyckelhantering Xone Användarmanual för hemtjänstpersonal Digital nyckelhantering Xone Inledning Denna manual riktar sig till hemtjänstpersonal och beskriver i detalj hur appen används ute i verksamheten. Med Phoniros app

Läs mer

Appva MCSS - Manual. Baspersonal Varbergs kommun. Version

Appva MCSS - Manual. Baspersonal Varbergs kommun. Version Appva MCSS - Manual Baspersonal Varbergs kommun 1 Breddinförande Appva MCSS Digital signering med Appva MCSS införs i Varbergs kommun under 2019. Alla verksamheter förutom entreprenaderna (Vardaga och

Läs mer

Användarmanual FormPipe Meetings. FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11

Användarmanual FormPipe Meetings. FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11 Användarmanual FormPipe Meetings FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11 Revision number: 6 ID number: 10023309 Date: 2012-09-132012-09-11 Innehåll Innehåll... 3 Inledning... 4 Förkrav... 5 Installation... 5

Läs mer

Användarmanual Legimus för Android. Version 1.0

Användarmanual Legimus för Android. Version 1.0 Användarmanual Legimus för Android Innehåll Användarmanual Legimus för Android... 1 Vad är Legimus?... 3 Utveckling av appen... 3 Kom igång... 3 Inloggning... 3 Ladda ner böcker... 3 Ladda ner tidningar...

Läs mer

Informationen i detta dokument bygger på att mobiltelefonen har Android version 8 eller senare.

Informationen i detta dokument bygger på att mobiltelefonen har Android version 8 eller senare. Installationsmanual Android 8 Xone Android 1. Om dokumentet Denna manual beskriver installation och uppstart av appen (Phoniro Care), som är byggd på Phoniros nya plattform för mobilappar, kallad Xone.

Läs mer

Kom igång med Windows Phone

Kom igång med Windows Phone 1 of 12 Windows Phone Innehåll 1 Inledning... 2 2 Konfigurera flerfaktorsinloggning... 2 4 Konfigurera applikationer... 12 4.1 Mail i mobilenhet... 12 4.2 Skype i mobil enhet... 12 4.3 OneNote i mobilenhet...

Läs mer

Ställa in aktivitet ( hänvisning)

Ställa in aktivitet ( hänvisning) Ställa in aktivitet (hänvisning) Genom att ställa in en Aktivitet för ditt nummer kan du vidarekoppla dina samtal under till exempel ett möte så att du slipper bli störd. Den som ringer till dig får som

Läs mer

Självservice för Timanställda

Självservice för Timanställda SOLTAK AB Självservice för Timanställda Självservice HR/Lön 1 Innehåll Information... 3 Inloggning och lösenord... 3 Inloggning inifrån (när du är inloggad i kommunens nät)... 3 Inloggning utifrån (när

Läs mer

Välkommen till Capture.

Välkommen till Capture. Välkommen till Capture http://capture-app.com Välkommen till Capture! Med Capture kan du spara, se och dela dina bilder och videor på alla dina enheter mobil, surfplatta och PC/ Mac. När du har laddat

Läs mer

Användarmanual Legimus för. Android

Användarmanual Legimus för. Android Användarmanual Legimus för Android Innehåll Användarmanual Legimus för Android... 1 Vad är Legimus?... 3 Legimus webb... 3 Kom igång... 4 Inloggning... 4 Bokhyllan... 4 Sök en talbok... 4 Ladda ner taltidningar...

Läs mer

Distansåtkomst via webaccess

Distansåtkomst via webaccess Distansåtkomst via webaccess Innehåll Syftet med tjänsten distansåtkomst via webbaccess... 1 Förutsättningar för att använda tjänsten distansåtkomst... 1 Så här gör du för att ansluta till tjänsten distansåtkomst...

Läs mer

Handledning Tidsvar Android Applikation Version 1.1. Kom igång. 1.1 Nedladdning av applikationen från Android Market/Google Play

Handledning Tidsvar Android Applikation Version 1.1. Kom igång. 1.1 Nedladdning av applikationen från Android Market/Google Play Handledning Tidsvar Android Applikation Version 1.1 Kom igång 1.1 Nedladdning av applikationen från Android Market/Google Play Gå in på Android market och sök på Tidsvar i ett ord. Appen identifieras genom

Läs mer

ITS Selfservice portal. Logga in utanför kontoret. Kontaktinformation:

ITS Selfservice portal. Logga in utanför kontoret. Kontaktinformation: ITS Selfservice portal Logga in utanför kontoret Kontaktinformation: Helpdesk@itsnordic.se 0200-38 39 00 www.itsnordic.se Innehåll 1. Installera Google Authenticator (token)... 3 2. Aktivera Google Authenticator

Läs mer

Inloggning i Skola24 Logga in Schema

Inloggning i Skola24 Logga in Schema Inloggning i Skola24 Skriv vimmerby.skola24.se i webbläsaren (inget www först) för att komma till inloggningssidan för Skola24. - Ange användarnamn och lösenord och klicka på Logga in. Efter inloggning

Läs mer

Mobilapp Administration & Aktivitet

Mobilapp Administration & Aktivitet Mobilapp Administration & Aktivitet Innehåll Logga in och välj organisation... 2 Grupper... 4 Deltagare... 5 Lägg till person i grupp... 6 Ta bort person från grupp... 8 Aktiviteter... 9 Sök aktiviteter...

Läs mer

Manual - Storegate Team med synk

Manual - Storegate Team med synk Manual - Storegate Team med synk Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och synkronisera filer med högsta säkerhet inom

Läs mer

3Växel Softphone i datorn.

3Växel Softphone i datorn. 3Växel Softphone. För att använda Softphone i dator och mobil samt i fasta IP-telefoner behöver du skaffa tilläggstjänsten Softphone. När du har det kan du använda alla IP-telefonitjänster på ett och samma

Läs mer

KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON

KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON Kom i gång med din handbok Standard Innehåll 1 Börja redigera 2 Arbetsbordet 3 Redaktörsfliken 3.1 Uppstart: Att-göra-listor 4 Redigera innehåll

Läs mer

För att få konto måste vårdnadshavaren fylla i en ansökan skrifligt och e-posta skolan. Skola24 skickar då en aktiveringskod till vårdnadshavaren.

För att få konto måste vårdnadshavaren fylla i en ansökan skrifligt och e-posta skolan. Skola24 skickar då en aktiveringskod till vårdnadshavaren. Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Copyright Joliv AB 2011. Schema Version 4.5. Joliv AB Linslagargränd 1 721 30 Västerås Tel: 021-470 89 01 info@joliv.se www.joliv.

Copyright Joliv AB 2011. Schema Version 4.5. Joliv AB Linslagargränd 1 721 30 Västerås Tel: 021-470 89 01 info@joliv.se www.joliv. Copyright Joliv AB 2011 Schema Version 4.5 Schematurer Schemat i mobil KLINIK baseras på turer, och kan vara antingen rullande eller planeras dagsvis. Schematurer skapas i Admin/Turer. Skriv in namnet

Läs mer

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Detta dokument utgör användarhandledningen till funktionen hemkomstkontroll i mobilappen Skogsappen som tillhör tjänsten epiforest. E p i s c o p e M o n i t o r i

Läs mer

Innehåll. Länkar Ladda ner ny version av dokument Radera dokument Noteringar och markeringar Protokoll Sök Dela handling Logga ut Kontaktvägar

Innehåll. Länkar Ladda ner ny version av dokument Radera dokument Noteringar och markeringar Protokoll Sök Dela handling Logga ut Kontaktvägar Meetings Innehåll Funktioner Inloggning Ändra lösenord ipadens läge Nämnder Möten Mötets ärenden Dokument hämta dokument Dokument läsa dokument Navigera mellan ärenden och dokument Länkar Ladda ner ny

Läs mer

Klicka på en sökrad för att få fram hänvisningar, fullständig information och möjlighet att skicka meddelande via e-post eller sms.

Klicka på en sökrad för att få fram hänvisningar, fullständig information och möjlighet att skicka meddelande via e-post eller sms. Via Informera kan du själv lägga in egna hänvisningar, skicka meddelanden och ringa till kollegor, hantera samtal och söka på anknytningar inom företaget utan att behöva vända dig till telefonist. Informera

Läs mer

Om tjänsten. Att komma igång. Installation för mobil. Installation för dator

Om tjänsten. Att komma igång. Installation för mobil. Installation för dator BASIC mac OS Snabbguide Om tjänsten icentrex är ett samarbetsverktyg för hela ert företag. Tjänsten finns tillgänglig för alla användare i din organisation. Applikationen är kompatibel med iphone ios,

Läs mer

Appen Legimus. Användarmanual för IPhone och IPad

Appen Legimus. Användarmanual för IPhone och IPad Appen Legimus Användarmanual för IPhone och IPad Innehåll Om Legimus... 2 Logga in... 3 Logga in offline... 3 Hitta i appen... 3 Söka efter böcker... 4 Söka i legimus.se... 4 Ladda ner och läs offline...

Läs mer

Den här användarmanualen beskriver hur du använder TES App i ditt dagliga arbete.

Den här användarmanualen beskriver hur du använder TES App i ditt dagliga arbete. Omsorg och äldreförvaltningen Enheten för IT och e-hälsa Senast reviderad 2017-11-17 TES App användarmanual Den här användarmanualen beskriver hur du använder TES App i ditt dagliga arbete. Användar- manualen

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha True Fiction Production AB Sveavägen 98, Stockholm

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha True Fiction Production AB Sveavägen 98, Stockholm ShowYourPics Kom igång guide Alpha 0.8.8 Under menyn längst upp till höger som är samma som ditt namn finner du: Mina konton: En lista med alla konton du har behörighet till. Egna inställningar: Ändra

Läs mer

Manual för Medarbetare appen

Manual för Medarbetare appen Manual för Medarbetare appen Appen ger tillgång till Medarbetaren via en mobil eller platta. Du behöver ett konto sedan tidigare till Medarbetaren. 1 Vitec Agrando AB Innehåll 1. Installera appen... 3

Läs mer

0. Inloggning till Symfoni

0. Inloggning till Symfoni Sidan 1 av 5 0. Inloggning till Symfoni Förutsättningar Symfoni för vårdgivare (hantering av förhandsbedömningar samt uppsökande verksamhet) Följande förutsättningar gäller för att Du skall kunna logga

Läs mer

Tele2 Växel. mobil. Så här enkelt är det! Vill du också ha en lösning som passar ditt företag? Gå in på tele2.se/foretag eller ring 0200-23 23 23.

Tele2 Växel. mobil. Så här enkelt är det! Vill du också ha en lösning som passar ditt företag? Gå in på tele2.se/foretag eller ring 0200-23 23 23. Tele2 Växel Vill du också ha en lösning som passar ditt företag? Gå in på tele2.se/foretag eller ring 0200-23 23 23. mobil. Så här enkelt är det! XXXXXX Tele2 Växel Mobil: Allt i en app! Kom igång. Ladda

Läs mer

Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad. Version 1.0

Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad. Version 1.0 Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad Version 1.0 Innehåll Vad är Legimus?... 3 Utveckling av appen... 3 Kom igång... 3 Inloggning... 3 Ladda ner böcker... 3 Bokhyllan... 4 Ta bort en bok... 4 Appens

Läs mer

Välja aktivitet. 3FrontOffice. Meddela att du är på exempelvis möte. Välja aktivitet. Välja aktivitet

Välja aktivitet. 3FrontOffice. Meddela att du är på exempelvis möte. Välja aktivitet. Välja aktivitet Meddela att du är på exempelvis möte När du öppnar appen 3FrontOffice visas sidan Kontakter. 1 Klicka på fliksymbolen längst ner till höger för att visa sidan Aktivitet. 1 2 3 2 Högst upp på sidan visas

Läs mer

Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS

Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS Beskrivning av hur du anmäler, utreder och följer upp miljöavvikelser i Östersunds kommuns system för miljöavvikelser, DF RESPONS. Innehåll 1. Process

Läs mer

Elever i Skola24 Genom elevrollen i Skola24 kan elever ta del av en mängd användbar information.

Elever i Skola24 Genom elevrollen i Skola24 kan elever ta del av en mängd användbar information. Elever i Skola24 Genom elevrollen i Skola24 kan elever ta del av en mängd användbar information. I systemet har eleven möjlighet att: Ta del av schema för sina lektioner. Ta del av frånvaro och göra frånvaroanmälningar.

Läs mer

Introduktion till frånvaro

Introduktion till frånvaro Introduktion till frånvaro För att nå Skola24 kan du antingen använda en länk på skolans hemsida, skriva www.skola24.se direkt i webbläsaren och välja domän ur en lista eller skriva [domännamn].skola24.se

Läs mer

C 365 UC MOBIL APP Se dina kollegor Samtalshantering kö Röstbrevlåda Byt profil...

C 365 UC MOBIL APP Se dina kollegor Samtalshantering kö Röstbrevlåda Byt profil... C 365 UC MOBIL APP Varje användare kan ladda ner en mobil app C 365 UC Communicator som kan installeras på iphone eller Android. Klienten används för att hantera samtal, profiler, röstbrevlådan, kunna

Läs mer

VERSION 2.0 ANVÄNDARE. Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr

VERSION 2.0 ANVÄNDARE. Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr 090622 MANUAL FÖR MEMO COMAI WEBBKALENDER VERSION 2.0 ANVÄNDARE Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr Comai AB Follingbo Rosendal 305,

Läs mer

FlexiTID 5.8 Handläggarwebb guide

FlexiTID 5.8 Handläggarwebb guide 1 FlexiTID 5.8 Handläggarwebb guide I version 5.8 av FlexiTID har utseendet förändrats men funktionerna är desamma, vissa är dock förfinade. Vissa värden har förtydligats till exempel hur många handläggare

Läs mer

Skola24 Aktivera konto

Skola24 Aktivera konto Skola24 Aktivera konto Skola24 är ett helt webbaserat system för skoladministration. Skolpersonal, föräldrar och elever kan enkelt dela på information utan att någon programvara behöver installeras. Allt

Läs mer

Användarmanual. Meetings 1.5

Användarmanual. Meetings 1.5 Användarmanual Meetings 1.5 Revisionsnummer: 1 Dokumentnamn: FormPipe Meetings 1.5 - Användarmanual ipad Datum: 2013-12-05 Formpipe Software AB. All rights reserved. 2 (23) Innehållsförteckning 1 INLEDNING...

Läs mer

MANUAL FÖR ADMINISTRATÖR

MANUAL FÖR ADMINISTRATÖR MANUAL FÖR ADMINISTRATÖR Inloggning i appen Alla som vill använda webbappen måste börja med att logga in. Öppna webbläsaren i mobilen/datorn och skriv in m.xxx.timeplan.se. xxx byts ut mot företagets inloggningsnamn.

Läs mer

Heroma app MinTid Användarmanual

Heroma app MinTid Användarmanual 1 (37) Heroma 2018.2 cgi.com Innehållsförteckning... 1 Innehållsförteckning... 2 1.1 Hämta MinTid... 3 1.2 Logga in... 4 1.2.1 Nytt tillfälligt lösenord via e-post... 5 1.3 Navigering... 6 1.4 Startsida...

Läs mer

Manual Telecall Remote

Manual Telecall Remote Manual Telecall Remote Per-Martin Hedström Version: 1.1 Datum: 2017-01-11 2 (26) Innehåll 1 Allmänt... 3 1.1 Revisionshistorik... 3 1.2 Sammanfattning... 3 2 Konfiguration... 4 2.1 TeleCall inställningar...

Läs mer

Användarmanual Legimus för

Användarmanual Legimus för Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad Version 3 Innehåll Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad... 1 Vad är Legimus?... 3 Legimus webb... 3 Kom igång... 4 Inloggning... 4 Bokhyllan... 4 Sök en

Läs mer

RiksSår Beslutstöd (Dermicus) installation & användning

RiksSår Beslutstöd (Dermicus) installation & användning RiksSår Beslutstöd (Dermicus) installation & användning 3 steg för att komma igång med mobil applikation & Webbapplikation: 1. Installera Dermicus mobil applikation 2. Använda Dermicus mobil applikation

Läs mer

TIS-Web startguide 3.6. TIS-Web Startguide

TIS-Web startguide 3.6. TIS-Web Startguide TIS-Web Startguide Den här guiden hjälper dig komma igång med de vanligaste funktionerna i TIS-Web, ladda upp data och utvärdering av färdskrivardata. För mer detaljerad information se manualerna som finns

Läs mer

Så fort du registerat något i Mobile sparas detta i databasen på servern. Du behöver inte tänka på att spara, överföra eller synkronisera.

Så fort du registerat något i Mobile sparas detta i databasen på servern. Du behöver inte tänka på att spara, överföra eller synkronisera. Näsgård MOBILE Generellt Denna manual beskriver registrering av fältuppgifter. Näsgård Mobile Mark kan användas separat eller tillsammans med Näsgård Mobile TID. Har du tillgång till både Mark och TID

Läs mer

Google Apps For Education

Google Apps For Education GAFE Google Apps For Education byter namn till G Suite for Education Manual för elev; Classroom, Drive, Mail mm INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Google apps for Education...1 Logga in med ditt gapp-konto första

Läs mer

Manual Feriearbetande ungdomar. Självservice HR/Lön för ferieanställda ungdomar

Manual Feriearbetande ungdomar. Självservice HR/Lön för ferieanställda ungdomar Manual Feriearbetande ungdomar Självservice HR/Lön för ferieanställda ungdomar Logga in via mobil Gå via mobilens webbläsare och skriv i adressen Pmobile.soltakab.se Logga in med ditt AA-nummer och lösenord.

Läs mer

PMO- Lathund Inloggning

PMO- Lathund Inloggning PMO- Lathund Inloggning Logga in Öppna journal Anteckningar i annat sekretessområde (Blå huset) Byta användare i öppen journal Stänga journal Stänga PMO Manual: PMO- Lathund Inloggning. Version 1.1 Fastställd

Läs mer

Dokumentet bygger på de manualer som finns publicerade på

Dokumentet bygger på de manualer som finns publicerade på Stöddokument vid utbildning av TES App Dokument skapat: 180213 Reviderat: Stöddokument vid utbildning av TES App Syfte med dokumentet Detta dokument är att ses som ett komplement och stöd vid utbildning

Läs mer

Instruktioner, QR-scanning

Instruktioner, QR-scanning ! 1 av! 6 Innehållsförteckning Exempel på appar... 3 iphone... 3 Android... 3 Inloggning... 3 Scanning... 4 Spara scanning... 4 lista över scannade koder... 4 Kategorier och kommentarer... 5 Övriga funktioner...

Läs mer

Kom igång med Skype (PC)

Kom igång med Skype (PC) Kom igång med Skype (PC) 1. För att kunna använda Skype måste du först ladda ner programmet till din dator och ditt operativsystem. Klicka på länken nedan så kommer du till sidan där du kan ladda ner Skype

Läs mer