Mötesplats oscar. Vi har plats för alla intressen Ämnen som engagerar Här finns både spetsen och bredden Var dig själv det räcker!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mötesplats oscar. Vi har plats för alla intressen Ämnen som engagerar Här finns både spetsen och bredden Var dig själv det räcker!"

Transkript

1 Mötesplats oscar En PRESENTATION AV Oscarsgymnasiet Vi har plats för alla intressen Ämnen som engagerar Här finns både spetsen och bredden Var dig själv det räcker!

2 Ett bättre val. Välkommen till Oscarsgymnasiet! Oscarsgymnasiet är en stor skola. Här finns ett stort utbud av olika program och över tusen elever. Det innebär att det händer något hela tiden och att skolan är en av de största mötesplatserna i hela sydöstra Sverige. Mitt i detta myller av ungdomar, diskussioner, tankar och möten finns det en alldeles egen plats för dig. Här kan du utveckla dig och dina intressen under tre härliga år. Och här kommer du att få minnen som räcker hela livet! Vi satsar mycket på vår skola. Dels på hårdvara som teknik, utrustning och fräscha lokaler. Men även på att våra lärare ska ha kunskap i sina ämnen och att de kan lära ut på ett bra sätt. Vi strävar efter att skolan ska vara bred i sitt utbud, men också på att erbjuda spetskompetens inom viktiga områden. Tillsammans ska vi göra Oscarsgymnasiet till det bästa valet i Kalmar län. Välkommen hit!

3 Här finns möjligheterna. En stor skola skapar stora möjligheter. Det gäller inte minst för dig som elev. Här finns ett brett urval av program att välja på. Och oavsett om du är praktiskt eller teoretiskt intresserad kan du hitta en bra utbildning för dig. Vårt stora utbud av olika program gör att det finns något för alla intressen. Tänker du läsa vidare har vi flera studieförberedande program som gör dig väl förberedd för högskolan. Våra uppföljningar visar att Oscarsgymnasiets elever klarar sig mycket bra i sina fortsatta studier. Många gamla elever hör också av sig och berättar att den kunskapsgrund de har med sig står sig bra i jämförelse med andra. att lyssna på de önskemål som finns ute hos företag och organisationer. På så vis kan vi anpassa innehållet i våra utbildningar till de aktuella behov som finns på arbetsmarknaden. Det viktigaste är att du kan vara säker på att Oscarsgymnasiet är en skola som erbjuder möjligheter för de flesta intressen och inriktningar. Här kan du skaffa dig kunskaper och färdigheter inom det område som du brinner för. Vi ger dig förutsättningarna både för fortsatta studier och ett spännande yrkesliv. Kock, forskare, rockmusiker, sjuksköterska, plåtslagare, programmerare, svetsare eller egen företagare. Samhället består av tusentals olika jobb som behövs för att det ska fungera. På Oscarsgymnasiet kan du skaffa dig en bra grund för de allra flesta yrkesval. Och du hittar både bredd och spets i våra utbildningar. Även våra yrkesförberedande program får bra omdömen, mycket tack vare samarbetet med det lokala näringslivet. Vi strävar efter

4 Valet är ditt. Men vi hjälper dig gärna. Den stora valfriheten är en av Oscarsgymnasiets bästa tillgångar. Men att välja ställer också krav både på dig som elev och på skolan. För att göra rätt val behöver man stöd. Det vet vi. Och därför gör vi vårt bästa för att du ska få den hjälp du behöver när du ska välja program, inriktning eller tillvalskurser. Våra erfarna och kompetenta studie- och yrkesvägledare kan informera dig om vad dina val innebär för framtiden. I det dagliga arbetet finns också dina lärare tillgängliga för frågor av olika slag. Vi försöker alltid att möta våra elever som vuxna och strävar efter att vara både mentorer och bra förebilder. Ibland blir det inte riktigt som man har tänkt sig och du kan ha gjort ett val som inte känns helt rätt för dig. Då är det också en fördel med en stor skola med många alternativ. Vi hjälper dig att hitta det program eller den inriktning som passar dig, utan att det blir några dramatiska förändringar. Du har kvar kompisarna på skolan och behöver inte flytta till en ny miljö. Att välja är svårt. Men det går lättare om man får rätt hjälp. Studie- och yrkesvägledarna på Oscarsgymnasiet ställer alltid upp när det behövs. Det kan vara allt från information om högskolan och fortsatt utbildning till tips och stöd vid olika val.

5 Man lär sig bättre med rätt utrustning. Oavsett om det är maskiner eller datorer. Jag tycker att vi har en hög standard på allt material som används i undervisningen. Här finns både resurser och engagemang. Bra utbildning kräver resurser. Det har vi insett och därför satsar vi på att hålla en hög standard på den utrustning som finns på skolan. Sedan kan man självklart inte få allt. Men vi strävar alltid efter att ha modern utrustning med samma standard som den som används utanför skolan. Ett äkta engagemang är också viktigt för ett bra studieresultat. På Oscarsgymnasiet är det självklart att vi ställer upp för varandra. Det gäller både elever och personal. Med rätt stöd är det lättare att prestera bra särskilt om man stöter på svårigheter. utbyte ett viktigt inslag. Det ger dig möjlighet att träffa och lära känna elever från andra länder och andra kulturer. Våra yrkesinriktade program har ett nära samarbete med lokala företag. Det gör att vi kan erbjuda utbildningar som utgår ifrån näringslivets behov. Och det du lär dig i skolan är användbart när du börjar jobba. För att en utbildning ska bli riktigt bra är det också viktigt att det finns kontakter med omvärlden. Här är vårt internationella

6 Utveckla dinaed tie vel dolore dolestion ex eumsan utat amet vendiam consed modit ing eugueriureet accum velesequat lore min volor aliquam dolortie feugait alissequipit nonsendreetgiam duis accummo dolortie dolor incilit Var dig själv. Det räcker! På vår skola har vi insett att alla människor är olika. En del har lätt att lära sig teoretiska saker. Andra är duktiga på att arbeta praktiskt. Vi ser olika ut och vi har olika åsikter om många saker. Men vi har bestämt oss för att acceptera varandra för de personer vi är. Vi lyssnar och visar respekt för varandra. Den känslan finns i väggarna på vår skola, och den är vi rädd om! Vår skola är som vilken annan bra arbetsplats som helst. De flesta som pluggar här kan intyga att det är en positiv miljö. Det gör att det är roligt att gå hit och att vi mår bra.

7 Det är väldigt stor skillnad mellan Oscarsgymnasiet och grundskolan. Här är det lättare att göra saker tillsammans med kompisar som har samma intressen. Det gillar jag. Att gå på gymnasiet är så mycket mer än att plugga vanliga ämnen. På Oscarsgymnasiet får du också möjlighet att låta dina andra intressen utvecklas. Oavsett om du vill hålla på med musik, kultur, idrott eller något annat som du gillar! Utveckla dina intressen. Vi tycker att det är självklart att du som elev ska få vara med och bestämma. Därför har vi både ett aktivt elevråd och en skolkonferens. Genom att engagera dig här kan du vara med och påverka! Här finns ett stort antal föreningar som erbjuder olika aktiviteter. De som låter mest är SAS, vårt suveräna coverband. Deras konserter är en höjdpunkt för alla på skolan. Andra exempel är Oscars IF, den kristna föreningen Logos eller skolans kulturförening. Oavsett vem du är och vilka intressen du har så kommer du att hitta nya kompisar på Oscarsgymnasiet. Fördelen med en stor skola är att det alltid finns någon som är ungefär som du själv. Och när man känner sig trygg bland kompisar så utvecklas man bäst!

8 Hitta din väg till framtiden. På Oscarsgymnasiet finns 13 program och dessutom Individuella Programmet och Gymnasiesärskolan. De olika programmen kan sedan ha olika profiler. Genom att välja de kurser som intresserar dig mest kan du anpassa innehållet i din utbildning. Det betyder att valmöjligheterna i princip är oändliga och att du får en alldeles unik utbildning! BF BP EN ES FP GS HP HR Barn och fritid Byggprogrammet Energiprogrammet Estetiska programmet Fordonsprogrammet Gymnasiesärskolan Handel och administration Hotell och restaurang BF är det mänskliga programmet där BP står för yrkestradition och hantverks- EN Vatten- och miljöteknik är unik i ES musik passar dig som har ett stort FP leder till flera olika yrken inom trans- GS är ett program där du jobbar i din På HP får du en bred yrkesutbildning HR passar dig som tycker om att laga du lär dig att arbeta med människor. kompetens. Programmet passar dig som Sverige och passar dig som vill arbeta musikintresse. Våra lärare ger dig hög- portbranschen och ger dig den körkorts- egen takt och efter dina förutsättningar. inom handel, administration, turism och och servera mat. Självklart är du intres- Mycket av skolarbetet genomförs som vill arbeta både praktiskt och teoretiskt inom miljöområdet. Programmet har ett klassig undervisning på instrument och behörighet som du behöver för utbild- Vi arbetar både enskilt och i mindre service. En stor del av utbildningen är serad av människor, serviceinriktad och övergripande projekt och vi varvar teori inom byggbranschen. Hos oss får du en internationellt utbyte och kan leda till sång, oavsett vilken musikstil du gillar. ningen. grupper. Du kan välja att profilera dig arbetsplatsförlagd på olika företag, vil- gillar utmaningar. Du kan profilera dig med undervisning ute i arbetslivet under bra grundutbildning som ger dig möjlig- arbetsuppgifter inom miljöområdet som ES är ett studieförberedande program FP är en yrkesförberedande utbild- mot service, teknik/hantverk, djur/natur ket ger dig fördjupade kunskaper och mot servering eller måltidsservice. hela utbildningen. het att jobba i yrken som är både själv- mekaniskt underhåll, drifttekniker eller som öppnar dörrar. ning. En stor del av undervisningen är eller att gå ett individuellt program. värdefulla kontakter. På HR har vi bra lokaler och modern Det finns tre profiler: pedagogisk social, ständiga och omväxlande. som laboratoriepersonal. Utbildningen ES Musik är en utåtriktad inriktning. arbetsplatsförlagd och här samarbetar vi På GS har du en egen utvecklingsplan HP passar dig som är serviceinriktad utrustning. Vi jobbar i små grupper och fritid eller häst/ridning. Efter fortsatt ut- Du kan profilera dig mot husbyggnad, finns även med en kraft/värme-profil. Du får träna på att framträda inför med lokala företag i branschen. Du väljer och studieplan. Här varvar vi vanliga och tycker om att ta egna initiativ. Du får mycket av undervisningen är temainrik- bildning kan du exempelvis bli lärare, måleri eller plåtslageri. En stor del av EN VVS och kylteknik är ett bra val för publik och lär dig även ljudteknik och mellan fordon/transport, hamn/terminal ämnen med daglig fysisk aktivitet. Vi lära dig att sälja varor och tjänster, dri- tad. Studiebesök är viktiga inslag och vi socionom, fritidsledare, behandlings- undervisningen är förlagd till arbetsplat- dig som vill arbeta inom VVS-branschen. studioarbete. och anläggning/maskinförare. Det finns arbetar också med mat- och boendefrå- va företag, ta fram reklammaterial och har även ett internationellt utbyte. Efter assistent eller polis. ser i regionen. Efter skolan och en lär- Utbildningen leder fram till en yrkes- även en arbetsplatsförlagd utbildning gor. mycket annat. Efter utbildningen kan du HR kanske du startar ett företag inom lingstid på ett byggföretag kan du skaffa examen som efter en tvåårig lärlingstid (åk 2-3) till lastvagnsmekaniker. exempelvis jobba med försäljning eller restaurangbranschen. dig en yrkesexamen. gör dig till certifierad VVS-montör. som egen företagare. evänd

9 Vi kan erbjuda många alternativ. Alla program på gymnasieskolan ger allmän behörighet till högskolan. För många högskoleutbildningar krävs det dessutom att du har fördjupade kunskaper i olika ämnen. Kontakta studie- och yrkesvägledaren eller gå in på vår hemsida så får du veta mer! IDR IP IV NV OP SP TE Idrottsprogrammet Industriprogrammet Individuella programmet Naturvetenskapsprogrammet Omvårdnadsprogrammet Samhällsvetenskap Teknikprogrammet IDR är till för dig som vill kombinera På IP får du lära dig att använda modern Individuella programmet är i första hand NV innehåller både naturvetenskap, OP är inriktningen för dig som tycker om SP är en bred utbildning där du fördju- På TE får du en bred utbildning i en skolan med din idrottssatsning. Vi har teknik. Vi blandar teori med arbetsplats- till för dig som behöver komplettera din språk och humanistiska ämnen och ger att arbeta med människor. Det är både par dig i samhällsorienterade ämnen. kreativ miljö. Du lär dig mycket om fem olika profiler och du kan välja mel- förlagd utbildning. Du lär dig arbeta behörighet eller som inte kommer in på dig flest möjligheter inför studie- och en yrkesutbildning och en bra grund för Utbildningen ger dig många möjligheter modern teknik och får en bra grund för lan basket, fotboll, ishockey, innebandy självständigt främst med inriktning på det program du önskar. Här kan du få yrkeslivet. Fin gemenskap och välan- vidare studier. för dina framtida studie- och yrkesval, vidare studier. Du kan profilera dig mot och ledarskap. arbeten inom verkstadsindustrin. motivation till fortsatta studier, behörig- passade ämneslokaler ger ett bra och Vi varvar teoretisk och praktisk under- såväl i Sverige som internationellt. design/teknik, datorteknik eller teknik/ På IDR får du via idrottsföreningarna På IP har vi fräscha produktionsloka- het till ett nationellt program och kun- stimulerande studieklimat. visning och en stor del av utbildnings- Du kan profilera dig mot ekonomi, företagande. tillgång till välutbildade tränare som ler med modern utrustning vilket gör dig skap om arbetslivet. På NV arbetar du med ett undersö- tiden är du ute på olika arbetsplatser. media eller samhälle. Efter utbildningen TE passar dig som bland annat är hjälper dig att utvecklas. Du har möj- väl förberedd för arbetslivet. Vi arbetar På IV utformar du tillsammans med kande och laborativt arbetssätt vilket Efter gymnasiet kan du börja jobba eller kan du erhålla examen som diplomerad intresserad av CAD, fysik, matematik, lighet att träna under skoltid tre gånger i ämnesövergripande projekt och du får skolan en individuell plan för din utbild- ger kunskap på djupet. Du får breda vidareutbilda dig antingen inom vård- gymnasieekonom. Väljer du att studera multimedia, konstruktion, svetsning, i veckan. bl.a. designa egna produkter. ning. Denna varvar ofta teori och praktik kunskaper och rätt verktyg för att lösa sektorn eller exempelvis till polis, psy- vidare kan du bl.a. läsa till ekonom, ju- webbdesign och programmering. Vi och utgår från dina behov och förutsätt- framtidens problem. NV är rätt bas för kolog eller socionom. rist, socionom, lärare, polis, journalist blandar teori med praktiska inslag i en ningar. naturvetenskapliga yrken men även för eller psykolog. stimulerande studiemiljö. civilingenjör, ekonom med flera.

10 Snart är du här Den ljusnande framtid är vår. Tiden går fort när man har roligt. Och snart är det du som står med mössan och sjunger studentsången. Vi är säkra på att du kommer att ha med dig massor av kunskap och spännande upplevelser när du lämnar skolan. Tillsammans ska vi göra din gymnasietid till något som du alltid kommer att minnas. Välkommen att möta framtiden tillsammans med oss!

11 Välkommen till Oscarsgymnasiet! Oscarsgymnasiet är ett tryggt val med en hög kvalitet på utbildningen och här kommer du att få en spännande gymnasietid, med många upplevelser och nya kompisar. Är det något som du eller dina föräldrar undrar över redan nu, är ni givetvis välkomna att höra av er till oss på Oscarsgymnasiet. Vi ska försöka besvara era frågor och göra din start på gymnasiet så bra som möjligt. Kreation.se 07_ Foto: Johnny Franzén Kontakta våra studie- och yrkesvägledare för frågor om program och inriktningar: Birgitta Hollertz, , Anders Håkansson, , Kontakta vår kurator för sociala frågor som exempelvis boende: Angeliki Dimou, , Du kan också kontakta vår växel så kopplar de dig till rätt person. "Bästa plugget"

Välkommen till gymnasieskolan!

Välkommen till gymnasieskolan! 030509 Välkommen till gymnasieskolan! Inledning: Jämfört med den skolan du kommer från, grundskolan, så kommer du snart att märka en del skillnader. I grundskolan läste du ämnen. Det gör du också i gymnasieskolan

Läs mer

Hur intressant är NV-programmet? Svenska niondeklassare inför sitt gymnasieval

Hur intressant är NV-programmet? Svenska niondeklassare inför sitt gymnasieval Hur intressant är NV-programmet? Svenska niondeklassare inför sitt gymnasieval Inledning Inför gymnasievalet våren 2010 genomför Teknikdelegationen en kampanj riktad till niondeklassare, med huvudbudskapet

Läs mer

4 årsprogrammen. Barn- och fritidsprogrammet. Bygg- och anläggningsprogrammet. Typ av program: Yrkesprogram

4 årsprogrammen. Barn- och fritidsprogrammet. Bygg- och anläggningsprogrammet. Typ av program: Yrkesprogram 4 årsprogrammen har en utvecklingsstörning och behöver en anpassad utbildning som ger en god grund för ett arbete, en sysselsättning eller fortsatta studier inom folkhögskola. Vi lägger ner mycket kraft

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BIRGITTASKOLAN!

VÄLKOMMEN TILL BIRGITTASKOLAN! VÄLKOMMEN TILL BIRGITTASKOLAN! På Birgittaskolan händer allt och lite till! Birgittaskolan är en skola där du blir sedd och får möjlighet att utvecklas. Under din tid på skolan kommer du att lära känna

Läs mer

Gymnasieskolan 2011. De viktigaste förändringarna:

Gymnasieskolan 2011. De viktigaste förändringarna: 1 (5) BILDNINGSFÖRVALTNINGEN Förvaltningskontoret Gymnasieskolan 2011 Hösten 2011 startar en ny gymnasieskola. Syftet är bl.a. att fler elever ska nå målen och att du som elev ska vara bättre rustad för

Läs mer

Programguide Öppet hus

Programguide Öppet hus Programguide Öppet hus Bergagymnasiet Lördagen den 14/11 2009 Kl. 10-14 Ringssjövägen Byggprogrammet (BP) Sallius Berga Gymnasiesärskolan 4-åriga programmen Verkstadsvägen Livsmedelsprogrammet (LP) Konditori

Läs mer

FALKENBERGS GYMNASIESKOLA

FALKENBERGS GYMNASIESKOLA FALKENBERGS GYMNASIESKOLA SITUATIONSPLAN ÖPPET HUS Alla program håller programpresentation Kl 10.00, 11.00, 12.00 Cafeterian håller öppet 09.30-13.00 Förbindelsegången hus 1-3 o Programbord o Elevhälsan

Läs mer

VÄLLKOMNA TILL INFORMATIONSKVÄLL INFÖR GYMNASIEVALET 2014

VÄLLKOMNA TILL INFORMATIONSKVÄLL INFÖR GYMNASIEVALET 2014 VÄLLKOMNA TILL INFORMATIONSKVÄLL INFÖR GYMNASIEVALET 2014 Yaara Robinson Studie- och yrkesvägledare yaara.robinson@uppsala.se 073-4321607 Gymnasieskolan Läser i kurser som räknas i poäng 1 poäng = 1 lektion

Läs mer

INFORMATION INFÖR GYMNASIEVALET ÅK 9

INFORMATION INFÖR GYMNASIEVALET ÅK 9 ATT VÄLJA INFORMATION INFÖR GYMNASIEVALET ÅK 9 Nu står du som går i nian inför ett stort och viktigt val som du behöver tänka igenom ordentligt. Du ska välja gymnasieprogram! Varje dag gör du olika val

Läs mer

Roligare att lära. - lättare att lyckas!

Roligare att lära. - lättare att lyckas! Roligare att lära - lättare att lyckas! På Johannes Hedberggymnasiet kommer vi att förbereda dig inför framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande

Läs mer

Ungdomar, gymnasieskolan och jobb - Varberg 1 feb. Medlemsföretaget Lindbäcks Bygg i Piteå

Ungdomar, gymnasieskolan och jobb - Varberg 1 feb. Medlemsföretaget Lindbäcks Bygg i Piteå Ungdomar, gymnasieskolan och jobb - Varberg 1 feb Medlemsföretaget Lindbäcks Bygg i Piteå Högskoleförberedande program (HP) Antal elever på HF (andel av elever på nat. prog.): Könsfördelning på HF: 187.056

Läs mer

Nyheter. Österlengymnasiet i Simrishamn. Nu kan du även studera kinesiska, danska och teckenspråk! Barn- och utbildningsförvaltningen informerar

Nyheter. Österlengymnasiet i Simrishamn. Nu kan du även studera kinesiska, danska och teckenspråk! Barn- och utbildningsförvaltningen informerar Nyheter Nu kan du även studera kinesiska, danska och teckenspråk! Österlengymnasiet i Simrishamn Barn- och utbildningsförvaltningen informerar Välkommen till Österlengymnasiet här börjar din framtid Många

Läs mer

Roligare att lära. - lättare att lyckas!

Roligare att lära. - lättare att lyckas! Roligare att lära - lättare att lyckas! På Johannes Hedberggymnasiet kommer vi att förbereda dig inför framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande

Läs mer

Våra program GULDSTADSGYMNASIET. barn & fritid el & energi estetiska hantverk teknik

Våra program GULDSTADSGYMNASIET. barn & fritid el & energi estetiska hantverk teknik Våra program GULDSTADSGYMNASIET barn & fritid el & energi estetiska hantverk teknik Den lilla skolan med de stora möjligheterna Ja, vi är en liten skola och det är ett viktigt skäl till att många elever

Läs mer

MÖJLIGHET Läs grundläggande behörighet för högskolestudier! [VO] VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FRISÖR

MÖJLIGHET Läs grundläggande behörighet för högskolestudier! [VO] VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FRISÖR Milnergymnasiet [VO] VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FRISÖR [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FLORIST Gör verklighet av dina framtidsdrömmar! Gymnasietiden är en spännande och viktig del i

Läs mer

för dig som vet vad du vill

för dig som vet vad du vill för dig som vet vad du vill Välkommen till Malmö Lärlingscenter! Här lägger du grunden till en yrkeskarriär som väntar runt hörnet. Åtta av tio lärlingar får jobb efter avslutad gymnasieutbildning. Och

Läs mer

Dags att välja! Jobba direkt efter gymnasiet? Eller plugga vidare? Kanske vara. lärling?

Dags att välja! Jobba direkt efter gymnasiet? Eller plugga vidare? Kanske vara. lärling? Dags att välja! Jobba direkt efter gymnasiet? Eller plugga vidare? Kanske vara lärling? Gymnasievalet För vissa är valet lätt, för andra är det svårare Men en sak är säker det finns något för alla. Valet

Läs mer

Kort om gymnasiesärskolan

Kort om gymnasiesärskolan Kort om gymnasiesärskolan Den här broschyren kan beställas från: Fritzes kundservice 106 47 Stockholm tel: 08-690 95 76 fax: 08-690 95 50 e-post: skolverket@fritzes.se ISBN 978-91-87115-81-3 Beställningsnummer:

Läs mer

Checklista Hur fungerar det att ta emot en lärling?

Checklista Hur fungerar det att ta emot en lärling? Checklista Hur fungerar det att ta emot en lärling? Detta är en checklista och guide för dig som funderar på att ta emot en lärling i ditt företag. Checklistan är applicerbar på den nuvarande gymnasiala

Läs mer

Ekonomiprogrammet. Efter programmet

Ekonomiprogrammet. Efter programmet Ekonomiprogrammet EK Ekonomiprogrammet är ett program som vänder sig till dig som är intresserad av att få kunskaper i ekonomi, samhällsekonomi, entreprenörskap och juridik. Här får du en bred och attraktiv

Läs mer

Attityder, antal och etablering

Attityder, antal och etablering www.svensktnaringsliv.se FEBRUARI 2016 Storgatan 19, 114 82 Stockholm Telefon 08-553 430 00 Gymnasierapporten 2016 Arkitektkopia AB, Bromma, 2016 Attityder, antal och etablering Förord Gymnasieskolan ska

Läs mer

VILL DU BLI. Civilingenjör, Spelutvecklare, Chalmerist, Programmerare, Raketforskare, Webbdesigner, IT-konsult, Apputvecklare, Interaktionsdesigner...

VILL DU BLI. Civilingenjör, Spelutvecklare, Chalmerist, Programmerare, Raketforskare, Webbdesigner, IT-konsult, Apputvecklare, Interaktionsdesigner... VILL DU BLI Civilingenjör, Spelutvecklare, Chalmerist, Programmerare, Raketforskare, Webbdesigner, IT-konsult, Apputvecklare, Interaktionsdesigner... VÄLJ TEKNIKPROGRAMMET Teknisk högskola & Spelutveckling

Läs mer

Rodengymnasiet. Skolan erbjuder

Rodengymnasiet. Skolan erbjuder Rodengymnasiet Skolan erbjuder Barn- och fritidsprogrammet (BF) Bygg- och anläggningsprogrammet (BA) Ekonomiprogrammet (EK) El- och energiprogrammet (EE) Estetiska programmet (ES) Fordons- och transportprogrammet

Läs mer

Mina uppgifter. Martina Håkansson. Studie- och yrkesvägledare. Martina.hakansson@staffanstorp.se Tfn: 046-251637

Mina uppgifter. Martina Håkansson. Studie- och yrkesvägledare. Martina.hakansson@staffanstorp.se Tfn: 046-251637 Gymnasievalet Mina uppgifter Martina Håkansson Studie- och yrkesvägledare Martina.hakansson@staffanstorp.se Tfn: 046-251637 Måndag 08.00-14 Tisdag 08.00-15 Onsdag 08.00-16.30 Tider gymnasievalet Hösten:

Läs mer

värdegrunder konsten att skapa ett utvecklande arbetsklimat för alla

värdegrunder konsten att skapa ett utvecklande arbetsklimat för alla värdegrunder konsten att skapa ett utvecklande arbetsklimat för alla John Norlander 4-5 Vår vision 6-7 Stora utmaningar 8-9 Mål 10-11 Vår framtid 12-13 Värdegrunder 14-15 Stort personligt ansvar 16-17

Läs mer

Välkommen till Norrängsskolan i Hässleholm

Välkommen till Norrängsskolan i Hässleholm Välkommen till Norrängsskolan i Hässleholm Gymnasieskola Gymnasiesärskola s www.norrangsskolan.se Trygga elever med möjlighet till ett framgångsrikt vuxenliv www.hassleholm.se Gymnasiesärskolans program

Läs mer

PÅBYGGNADSUTBILDNING TILL LÄRARE 90HP HÖSTEN 2010 YRKESÄMNE I GYMNASIESKOLAN

PÅBYGGNADSUTBILDNING TILL LÄRARE 90HP HÖSTEN 2010 YRKESÄMNE I GYMNASIESKOLAN Dnr LiU 2009 00438 PÅBYGGNADSUTBILDNING TILL LÄRARE 90HP HÖSTEN 2010 YRKESÄMNE I GYMNASIESKOLAN Urval av sökande Exempel på inriktningar och karaktärsämnen som återfinns inom gymnasieskolans yrkesförberedande

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet sa Har du ett samhällsvetenskapligt intresse och vill gå en gymnasieutbildning som ger dig många möjligheter till vidare studier eller arbete? Då är detta programmet för dig!

Läs mer

En skola nära dig. Kunskap Inflytande Trygghet Trivsel

En skola nära dig. Kunskap Inflytande Trygghet Trivsel En skola nära dig En skola nära dig Kunskap Inflytande Trygghet Trivsel Det finns många fördelar med att välja en mindre skola nära dig. Du får en bra och relevant utbildning utan att behöva pendla långa

Läs mer

Ditt kristna alternativ

Ditt kristna alternativ Ditt kristna alternativ Ett kristet gymnasium där du utvecklar ditt ansvarstagande och får ett internationellt perspektiv. REKTOR HAR ORDET HEJ, JAG HETER Helena Virsén och är rektor för Ansgargymnasiet.

Läs mer

1. Vad händer i år? 2. Skolsystemet. 3. Vilka gymnasieprogram finns det? 4. Hur är programmen uppbyggda? 5. Två typer av gymnasieexamen

1. Vad händer i år? 2. Skolsystemet. 3. Vilka gymnasieprogram finns det? 4. Hur är programmen uppbyggda? 5. Två typer av gymnasieexamen 1. Vad händer i år? 2. Skolsystemet 3. Vilka gymnasieprogram finns det? 4. Hur är programmen uppbyggda? 5. Två typer av gymnasieexamen 6. Vad krävs för att komma in på gymnasiet? 7. Var finns informationen?

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet Naturvetenskapsprogrammet NA Vill du få en gedigen naturvetenskaplig utbildning? Vill du till detta lägga studier i språk som ökar möjligheterna till studier eller jobb utomlands? Alla dessa möjligheter

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Inriktningar Beteendevetenskap Medier, information och kommunikation Samhällsvetenskap PER BRAHEGYMNASIET Enda skolan jag besökte, jag har kompisar som gått här. Jag gillar

Läs mer

Selma Lagerlöfgymnasiet

Selma Lagerlöfgymnasiet Selma Lagerlöfgymnasiet Barn- och fritidsprogrammet Handel- och administrationsprogrammet Hotell- och turismprogrammet Restaurang- och livsmedelsprogrammet Introduktionsprogrammet Barn- och fritidsprogrammet,

Läs mer

Hotell- och restaurangprogrammet STUREGYMNASIET

Hotell- och restaurangprogrammet STUREGYMNASIET Hotell- och restaurangprogrammet STUREGYMNASIET hotell & restaurangprogrammet feeds people Hotell- och restaurangprogrammet är för dig som vill arbeta på hotell, i restaurangkök, i matsal som kock/kokerska

Läs mer

Hantverksprogrammet Frisör

Hantverksprogrammet Frisör Hantverksprogrammet Frisör Drömmer du om att bli frisör? Är du intresserad av mode och trender? Gillar du att arbeta med färg och form? Tycker du om att möta människor? Utbildningen ger dig grundläggande

Läs mer

Gymnasieskolan. En presentation av gymnasieskolan och dess program. En presentation skapad år 2012 av Jeanette Pettersson, studie - och yrkesvägledare

Gymnasieskolan. En presentation av gymnasieskolan och dess program. En presentation skapad år 2012 av Jeanette Pettersson, studie - och yrkesvägledare Gymnasieskolan En presentation av gymnasieskolan och dess program En presentation skapad år 2012 av Jeanette Pettersson, studie - och yrkesvägledare Dagens Gymnasieskola består av 18 olika program indelade

Läs mer

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1 Förverkliga dina drömmar på Einar Hansen gymnasiet! Natur och Estet1 Grattis! Du har tre fantastiska år framför dig Gymnasietiden är speciell. För första gången har du möjlighet att välja skola och program

Läs mer

Välkommen till. Uddevalla Gymnasiesärskola Elevens bästa Agneberg - Östrabo Y

Välkommen till. Uddevalla Gymnasiesärskola Elevens bästa Agneberg - Östrabo Y Välkommen till Uddevalla Gymnasiesärskola Elevens bästa Agneberg - Östrabo Y Uddevalla Gymnasiesärskola Elevens bästa Vad är gymnasiesärskolan? Gymnasiesärskolan är en egen skolform med egna kursplaner

Läs mer

Vi erbjuder följande program. Välkommen till oss!

Vi erbjuder följande program. Välkommen till oss! Vi erbjuder följande program Administration, handel och varuhantering Fordonsvård och godshantering Hantverk och produktion snickeri Hotell, restaurang och bageri Individuella program Välkommen till oss!

Läs mer

DETTA ÄR GYMNASIESKOLAN

DETTA ÄR GYMNASIESKOLAN DETTA ÄR GYMNASIESKOLAN 18 nationella program 60 inriktningar 12 yrkesprogram + 6 högskoleförberedande program Programmen omfattar 2.500 poäng 1 DETTA ÄR ETT YRKES Gymnasiegemensamma ämnen, 600 p Engelska,

Läs mer

VI VALDE VADSBOGYMNASIET!

VI VALDE VADSBOGYMNASIET! VI VALDE VADSBOGYMNASIET! Mariestad 2 Hej! Just nu går du kanske och funderar på ditt gymnasieval. Ett val som är självklart för en del och inte lika självklart för andra. Vi vill att du med den här foldern

Läs mer

Sammanfattning Gy 2011

Sammanfattning Gy 2011 Sammanfattning Gy 2011 Likriktning (lokala kurser/inriktningar och specialutformning försvinner) Förändrad programstruktur (Yrkes- och Högskoleförberedande program) Mer tid för yrkesämnen på yrkesprogram

Läs mer

Gymnasiesärskolan 2019/2020

Gymnasiesärskolan 2019/2020 Gymnasiesärskolan 2019/2020 Välj ett program du kan trivas med Du och dina kunskaper är viktiga oavsett om du har tänkt börja jobba efter gymnasiet eller plugga vidare. Men än är du inte riktigt där. Ta

Läs mer

Nationellt och. Fyrisskolans gymnasiesärskola. Individuellt program Fyris E

Nationellt och. Fyrisskolans gymnasiesärskola. Individuellt program Fyris E Nationellt och Fyrisskolans gymnasiesärskola Individuellt program Fyris E Om gymnasiesärskolan I gymnasiesärskolan får eleverna en god grund för att studera vidare och för att kunna delta aktivt i samhällslivet.

Läs mer

Ledarskap Nya BF är en bred utbildning som både kan leda till jobb direkt efter gymnasiet och göra dig rustad för högskola och universitet.

Ledarskap Nya BF är en bred utbildning som både kan leda till jobb direkt efter gymnasiet och göra dig rustad för högskola och universitet. LEDARSKAP NYA BF Ledarskap Nya BF är programmet för dig som vill arbeta med människor i alla åldrar. Programmet ger dig möjlighet att ta yrkesexamen, vilket innebär att du har de kunskaper som behövs för

Läs mer

Att börja sjuan på Valstaskolan

Att börja sjuan på Valstaskolan Att börja sjuan på Till dig som går i 6:an I höst ska du börja sjuan. Vi vill hälsa dig välkommen till och vi är många som vill göra vårt allra bästa för att du ska trivas hos oss. Du kommer att mötas

Läs mer

Intagningsstatistik för gymnasieprogram, Västerås (1980) period 20091

Intagningsstatistik för gymnasieprogram, Västerås (1980) period 20091 BF Barn- och fritidsprogrammet Rudbeckianska gymnasiet 59 59 170 79 201 BF-IV Barn- och fritidsprogrammet, PRIV Rudbeckianska gymnasiet 0 2 170 2 170 BP Byggprogrammet Wenströmska gymnasiet 72 72 165 98

Läs mer

Gymnasieinformation läsåret 14/15 Vad tycker du om att göra? Intressen Fritidssysselsättning Favoritämnen

Gymnasieinformation läsåret 14/15 Vad tycker du om att göra? Intressen Fritidssysselsättning Favoritämnen Gymnasieinformation läsåret 14/15 Vad tycker du om att göra? Intressen Fritidssysselsättning Favoritämnen Hur mycket vill du satsa? Studera efter gymnasiet Studera på annan ort Program med mycket teori

Läs mer

Gymnasieinformation till föräldrar inför gymnasievalet. Vellinge.se

Gymnasieinformation till föräldrar inför gymnasievalet. Vellinge.se Gymnasieinformation till föräldrar inför gymnasievalet Vägledningssamtal med alla elever i åk 9 Vill du som förälder boka tid för ett samtal inför gymnasievalet? Kontakta studie- och yrkesvägledaren på

Läs mer

Öppnar för gränslösa

Öppnar för gränslösa SÖDERPORTGYMNASIET Öppnar för gränslösa möjligheter Vi erbjuder: Samhällsvetenskapsprogrammet Ekonomiprogrammet Handels- och administrationsprogrammet LÄS MER PÅ KRISTIANSTAD.SE/SODERPORTGYMNASIET polis,

Läs mer

Arlandagymnasiet. Skolan erbjuder

Arlandagymnasiet. Skolan erbjuder Skolan erbjuder är en stor skola, med en liten skolas atmosfär. Tryggheten, trivseln och gemenskapen är det som uppskattas mest av våra elever. En bidragande faktor är den goda kontakten mellan lärare

Läs mer

ANPASSAD UTBILDNING FÖR DIN SKULL

ANPASSAD UTBILDNING FÖR DIN SKULL ANPASSAD UTBILDNING FÖR DIN SKULL UTBILDNINGSPROGRAM 2016 KUNSKAP TRYGGHET RESPEKT GEMENSKAP TOLERANS Här på Snitz Gymnasium har vi utvecklat ett arbetssätt för att kunna möta elever i behov av särskilt

Läs mer

Välkomna till gymnasieinformation

Välkomna till gymnasieinformation Välkomna till gymnasieinformation Ansökan 2009/10 Informatör: r: Carina Olsson studie- och yrkesvägledare författare: Carina Olsson 081031 1 Gymnasiet Vart finns programmen? Elevens styrkor! Utbildningsvägar

Läs mer

Gymnasieinformation 2013

Gymnasieinformation 2013 Gymnasieinformation 2013 SYV-Kalendarium HT-2012 Kommunala gymnasieskolor - presentation i aulan (september) SYV - gymnasieinformation klassvis (september) PRAO vecka 40 Enskilda vägledningssamtal inbokade

Läs mer

Halmstad 14 september. Medlemsföretaget Duroc Rail i Luleå

Halmstad 14 september. Medlemsföretaget Duroc Rail i Luleå Halmstad 14 september Medlemsföretaget Duroc Rail i Luleå Hur är tillgången på arbetskraft med relevant kompetens? 2 Eftersökta utbildningsnivåer Vilken utbildningsnivå ville ni att de medarbetare ni sökte

Läs mer

VÄLJ TEKNIKPROGRAMMET och bli WEBB- & SPELUTVECKLARE CIVILINGENJÖR MATEMATIKER IT-KONSULT CHALMERIST med mera..

VÄLJ TEKNIKPROGRAMMET och bli WEBB- & SPELUTVECKLARE CIVILINGENJÖR MATEMATIKER IT-KONSULT CHALMERIST med mera.. Kvalitetsutbildningar sedan 1968 VÄLJ TEKNIKPROGRAMMET och bli WEBB- & SPELUTVECKLARE CIVILINGENJÖR MATEMATIKER IT-KONSULT CHALMERIST med mera.. ALLTID MÖJLIGHET TILL SÄRSKILD HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET! TE

Läs mer

Gymnasieskolan. 3 år frivillig skolform 18 nationella program 60 inriktningar Antagningskrav

Gymnasieskolan. 3 år frivillig skolform 18 nationella program 60 inriktningar Antagningskrav Gymnasieskolan 3 år frivillig skolform 18 nationella program 60 inriktningar Antagningskrav De 6 högskoleförberedande nationella programmen EK - Ekonomi - Juridik - Ekonomi SA - Samhällsvetenskap - Beteendevetenskap

Läs mer

Försöksverksamhet med Gymnasial lärlingsutbildning 2008/2009

Försöksverksamhet med Gymnasial lärlingsutbildning 2008/2009 Försöksverksamhet med Gymnasial lärlingsutbildning 2008/2009 Utbildningens syfte Gymnasial lärlingsutbildning syftar till att ge eleverna en grundläggande yrkesutbildning, ökad arbetslivserfarenhet och

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

Välkomna till gymnasieinformation

Välkomna till gymnasieinformation Välkomna till gymnasieinformation Ansökan 2009/10 Informatör: r: Carina Olsson studie- och yrkesvägledare författare: Carina Olsson 081031 1 Gymnasiet Vart finns programmen? Elevens styrkor! Utbildningsvägar

Läs mer

Träning och studier - en oslagbar kombination Samhällsvetenskap (SA) Träning och hälsa (BF) www.hbgsportgymnasium.com Utmana dig själv! Härlig gemenskap Vill du kombinera dina studier med tuff och rolig

Läs mer

Gymnasieskolan. De 6 högskoleförberedande programmen är: De 12 yrkesprogrammen är:

Gymnasieskolan. De 6 högskoleförberedande programmen är: De 12 yrkesprogrammen är: Gymnasieskolan Gymnasieskolan består av 18 program. De 18 nationella programmen har totalt 60 olika inriktningar. Det finns två olika sorter program - högskoleförberedande program och yrkesprogram. De

Läs mer

Tumba Gymnasium. Skolan erbjuder

Tumba Gymnasium. Skolan erbjuder Tumba Gymnasium Skolan erbjuder Högskoleförbredande program: Ekonomiprogrammet - inriktningarna Ekonomi och Juridik Estetiska programmet - inriktningarna Estetik & media, Musik och Bild- & formgivning

Läs mer

Så fungerar den svenska gymnasieskolan

Så fungerar den svenska gymnasieskolan Så fungerar den svenska gymnasieskolan Alla ungdomar i Sverige som har studerat klart på grundskolan har rätt att studera en treårig utbildning i gymnasieskolan. En utbildning i gymnasieskolan ger bra

Läs mer

Vill du ha världens roligaste jobb?

Vill du ha världens roligaste jobb? Gymnasial utbildning i pedagogik Jobb direkt efter examen! Vill du ha världens roligaste jobb? Barn- och fritidsprogrammet inriktning pedagogiskt arbete Midsommarkransens gymnasium Världens viktigaste

Läs mer

Välkomna till information om gymnasievalet

Välkomna till information om gymnasievalet SIDAN 1 Välkomna till information om gymnasievalet Måna Barsch Studie- och yrkesvägledare 508 15 613 eller 076-12 15 613 mana.barsch@stockholm.se Program för informationen Ny gymnasieskola HT 2011 Yrkesprogram

Läs mer

Tumba Gymnasium. Skolan erbjuder

Tumba Gymnasium. Skolan erbjuder Skolan erbjuder Högskoleförbredande program: Ekonomiprogrammet - inriktningarna Ekonomi, Juridik samt spetsutbildning inom finansekonomi, FINEK Estetiska programmet - inriktning Musik samt spetsutbildningar

Läs mer

Rektorer: Marianne Fogelberg (TE, IN) och Johan Romberg (NA, VO)

Rektorer: Marianne Fogelberg (TE, IN) och Johan Romberg (NA, VO) Rektorer: Marianne Fogelberg (TE, IN) och Johan Romberg (NA, VO) VISA RESPEKT FÖR VARANDRA På Östrabo 1 gör vi det genom att ha en positiv attityd till alla, hälsa på varandra och hjälpa varandra när det

Läs mer

Hos oss finns sex yrkesprogram som leder direkt till arbetslivet. Vårt estetiska program ger dig ett försprång när du ska läsa vidare.

Hos oss finns sex yrkesprogram som leder direkt till arbetslivet. Vårt estetiska program ger dig ett försprång när du ska läsa vidare. . T E V I L S T E B R A R HÄR BÖRJA Hos oss finns sex yrkesprogram som leder direkt till arbetslivet. Vårt estetiska program ger dig ett försprång när du ska läsa vidare. VÅRA PROGRAM. BYGG OCH ANLÄGGNING

Läs mer

Därför läser jag Barn- & fritidsprogrammet!

Därför läser jag Barn- & fritidsprogrammet! Därför läser jag Barn- & fritidsprogrammet! Namn: Tyra Borell Klass: BF1 Varför valde du att läsa Barn- & Fritidsprogrammet? För att jag tycker det är roligt att jobba/vara med människor. Framförallt barn.

Läs mer

Härjedalens Gymnasium presenterar

Härjedalens Gymnasium presenterar Härjedalens Gymnasium presenterar Högskoleförberedande program 2015-04-29 Härjedalens gymnasium... ligger i Sveg och vi ger från hösten 2016 sju nationella program. Vi har närmare 200 elever och vi erbjuder

Läs mer

VÄLKOMMEN. till Gymnasieinformationen 24 november. Frejaskolan Julia Kjäll

VÄLKOMMEN. till Gymnasieinformationen 24 november. Frejaskolan Julia Kjäll VÄLKOMMEN till Gymnasieinformationen 24 november Frejaskolan Julia Kjäll Viktigt att veta 18 nationella program (totalt 60 inriktningar) + Introduktionsprogram (5 program) + Särskilda varianter Ämnen och

Läs mer

Försöksverksamhet med Gymnasial lärlingsutbildning 2009

Försöksverksamhet med Gymnasial lärlingsutbildning 2009 Försöksverksamhet med Gymnasial lärlingsutbildning 2009 Utbildningens syfte Gymnasial lärlingsutbildning syftar till att ge eleverna en grundläggande yrkesutbildning, ökad arbetslivserfarenhet och en möjlighet

Läs mer

En lysande framtid. Både för dig och din omvärld.

En lysande framtid. Både för dig och din omvärld. Nyköpings gymnasium En lysande framtid. Både för dig och din omvärld. En gymnasieskola ska ge de bästa möjligheterna för att skapa en bättre framtid för dig som enskild elev, men också för samhället i

Läs mer

DETTA ÄR GYMNASIESKOLAN

DETTA ÄR GYMNASIESKOLAN DETTA ÄR GYMNASIESKOLAN Det finns 18 nationella program med 60 inriktningar 12 yrkesprogram Kan erbjudas som lärlingsutbildning 6 högskoleförberedande program + Flygteknikprogrammet IB International Baccalaureate

Läs mer

Välkommen till Fredrikshovs gymnasium

Välkommen till Fredrikshovs gymnasium Välkommen till Fredrikshovs gymnasium I grönskan på Kungliga Djurgården finner eleverna studiero och inspiration, med stadens puls och internationella influenser på promenadavstånd. Vår metod bygger på

Läs mer

VILL DU borja jobba direkt OCH ANDA TA STUDENTEN? Lärlingsutbildningen på Vipan halva tiden på en arbetsplats

VILL DU borja jobba direkt OCH ANDA TA STUDENTEN? Lärlingsutbildningen på Vipan halva tiden på en arbetsplats VILL DU borja jobba direkt OCH ANDA TA STUDENTEN? Lärlingsutbildningen på Vipan halva tiden på en arbetsplats PA larlings utbildningen far du: ta ett vuxenansvar värdefull arbetslivserfarenhet praktisk

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet sprogrammet Inriktningar och musik och samhälle Nyhet! PER BRAHEGYMNASIET Det är en cool miljö på PB med en trevlig stämning. Jag var på öppet hus och hade också hört mycket bra om skolan. Det var också

Läs mer

Scengymnasiet S:t Erik. Musik Musikal Musikproduktion Teater

Scengymnasiet S:t Erik. Musik Musikal Musikproduktion Teater Scengymnasiet S:t Erik Musik Musikal Musikproduktion Teater Estetiska programmet Med inriktning: Teater Musik Musikal Musikproduktion Högskolebehörighet och möjlighet att ta meritpoäng Vad innebär samarbetet

Läs mer

Kort om gymnasieskolan

Kort om gymnasieskolan Kort om gymnasieskolan Den här broschyren kan beställas från: Fritzes kundservice 106 47 Stockholm tel: 08-690 95 76 fax: 08-690 95 50 e-post: skolverket@fritzes.se ISBN 978-91-87115-86-8 Beställningsnummer:

Läs mer

VI VET VAD SOM KRÄVS MALMÖ

VI VET VAD SOM KRÄVS MALMÖ DU VET VAD DU GILLAR VI VET VAD SOM KRÄVS MALMÖ Du är mitt i tonåren. Framtiden kommer att vara fylld av utmaningar, stora förändringar och tuffa beslut. Så varför inte ägna de närmaste åren åt det du

Läs mer

Att välja till gymnasiet Vad som var sant igår kanske inte är det imorgon

Att välja till gymnasiet Vad som var sant igår kanske inte är det imorgon Att välja till gymnasiet Vad som var sant igår kanske inte är det imorgon Robert Studie- och yrkesvägledare Presentation Planering HT 2015- VT 2016 Gymnasiet Meritpoäng Att hjälpa till i elevens-val Syv-

Läs mer

Restaurang- och livsmedelsprogrammet VIRGINSKA

Restaurang- och livsmedelsprogrammet VIRGINSKA Restaurang- och livsmedelsprogrammet VIRGINSKA Restaurang- och livsmedelsbranschen växer hela tiden och efterfrågan på utbildad arbetskraft ökar. Är du intresserad av nya trender inom mat & dryck? Har

Läs mer

Profiler åk 7-9. Valstaskolan

Profiler åk 7-9. Valstaskolan Profiler åk 7-9 Valstaskolan läsåret 2013-2014 Profiler åk 7-9 Inom ramen för Elevens val väljer varje elev en intresseprofil. Profilen ger möjlighet att fördjupa sig i något, som man är särskilt intresserad

Läs mer

VÄLJ HANDELSPROGRAMMET och bli EVENTARRANGÖR E-HANDLARE MARKNADSFÖRARE PROJEKTLEDARE

VÄLJ HANDELSPROGRAMMET och bli EVENTARRANGÖR E-HANDLARE MARKNADSFÖRARE PROJEKTLEDARE Kvalitetsutbildningar sedan 1968 VÄLJ HANDELSPROGRAMMET och bli EVENTARRANGÖR E-HANDLARE MARKNADSFÖRARE PROJEKTLEDARE EGEN FÖRETAGARE med mera.. ALLTID GARANTERAD MÖJLIGHET TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET! HA

Läs mer

Så bra är ditt gymnasieval

Så bra är ditt gymnasieval Så bra är ditt gymnasieval fakta om kvaliteten på alla program och skolor w sidan 4: programmen som ger jobb 6: de gör mest för att alla elever ska nå målen 8: utbildningarna med högst betyg 10: skolorna

Läs mer

Ri_logga.pdf 09-08-17 20.21.41 CMY

Ri_logga.pdf 09-08-17 20.21.41 CMY Ri_logga.pdf 09-08-17 20.21.41 C M Y CM MY CY CMY K Risbergska skolan en modern klassiker ligger cirka tio minuter från Örebro city i en grön miljö med Svartån och Karlslund alldeles runt knuten. I denna

Läs mer

Åk 9. 5 Introduktions program. 18 Nationella program. Preparandutbildning. 6 Högskoleförberedande program. 12 Yrkesprogram

Åk 9. 5 Introduktions program. 18 Nationella program. Preparandutbildning. 6 Högskoleförberedande program. 12 Yrkesprogram Gymnasieval Åk 9 18 Nationella program 5 Introduktions program 6 Högskoleförberedande program Högskoleexamen 12 Yrkesprogram Yrkesexamen Preparandutbildning Programinriktat individuellt val Yrkesintroduktion

Läs mer

Programstruktur Samhällsprogrammet Media, information & kommunikation

Programstruktur Samhällsprogrammet Media, information & kommunikation Media, information & kommunikation är en bred utbildning som ger dig många valmöjligheter i framtiden. Du som söker till SAMHÄLL väljer en studieförberedande utbildning, som ger goda kunskaper inom många

Läs mer

Hej och välkommen. till Fjälkestads fritidshem, ht-14!

Hej och välkommen. till Fjälkestads fritidshem, ht-14! Hej och välkommen till Fjälkestads fritidshem, ht-14! Fritidshemsverksamheten tar vid när skolan slutar för dagen och i dagsläget håller vi öppet till 17.30. (De dagar det är behov och efter överenskommelse

Läs mer

En evig kamp!? Skolans uppdrag. Generella kompetenser Specialförberedelser

En evig kamp!? Skolans uppdrag. Generella kompetenser Specialförberedelser En evig kamp!? Skolans uppdrag Generella kompetenser Specialförberedelser Gymnasieskolans uppdrag (prop.2008/2009:199) Grundskolan ansvarar för att ge det var och en behöver Gymnasieskolan ska i högre

Läs mer

3 Gymnasieskolans program - avnämarprofiler

3 Gymnasieskolans program - avnämarprofiler 3 Gymnasieskolans program - avnämarprofiler 45 Barn- och fritidsprogrammet (BF) - avgångna våren 1995 À 46 Barn- och fritidsprogrammet (BF) - avgångna våren 1995 (forts.) 47 Byggprogrammet (BP) - avgångna

Läs mer

Intagningsstatistik för gymnasieprogram, Stockholms stad Preliminär intagning 2010

Intagningsstatistik för gymnasieprogram, Stockholms stad Preliminär intagning 2010 platser intagna platser Barn- och fritidsprogrammet inr fritid, Farsta gymnasium Alla intagna Alla intagna 195 25 3 0 22 Barn- och fritidsprogrammet lärlingsutb (fritid samt pedagogisk o social verksamhet,

Läs mer

Bygg- programmet KATTEGATTGYMNASIET

Bygg- programmet KATTEGATTGYMNASIET Bygg- programmet KATTEGATTGYMNASIET byggprogrammet building the world Bygg din framtid och din personliga utveckling på byggprogrammet. Här får du en bred grundutbildning om byggprocessen med inblick

Läs mer

Sammanfattning Lättläst version

Sammanfattning Lättläst version Sammanfattning Lättläst version Den framtida gymnasiesärskolan en likvärdig utbildning för ungdomar med utvecklingsstörning Gymnasiesärskoleutredningen har utrett gymnasieutbildningen för ungdomar med

Läs mer

HUR GÖR DU FÖR ATT VÄLJA?

HUR GÖR DU FÖR ATT VÄLJA? HUR GÖR DU FÖR ATT VÄLJA? Lär dig tekniken att göra ett skickligt val Start 09.30 DU MÅSTE LÄRA DIG VÄLJA UTÅT FRAMÅT INÅT UTÅT UTÅT MÄSSAN UTÅT MÄSSAN KOLLA UTÅT MÄSSAN KOLLA STRUKTUR Fritid och

Läs mer

Gymnasieansökan 2013

Gymnasieansökan 2013 Gymnasieansökan 2013 Yrkesprogram Yrkesprogrammen ska hålla hög kvalitet och leda till skicklighet i yrket ( anställningsbarhet ) * Högskoleförberedande program Ska vara en bra förberedelse för studier

Läs mer

Du är varmt välkommen till gymnasiesärskolans olika program. I den här broschyren får du veta vad Kilströmska har att erbjuda.

Du är varmt välkommen till gymnasiesärskolans olika program. I den här broschyren får du veta vad Kilströmska har att erbjuda. Hej, Du är varmt välkommen till gymnasiesärskolans olika program. I den här broschyren får du veta vad Kilströmska har att erbjuda. Vi arbetar i en unik miljö. Kilströmska är en av tre gymnasieskolor på

Läs mer

GYMNASIET Vad innebär det?

GYMNASIET Vad innebär det? GYMNASIET Vad innebär det? LINKÖPINGS KOMMUN 13/14 5 st Kommunala gymnasieskolor 11 st Fristående gymnasieskolor 2 st Landstingets gymnasieskolor Läsåret 12/13 årskurs 9 = 72 st Kommunal skola: 53 st Friskola:

Läs mer