Malmö stad. Foto: Rickard Grönkvist. Orrit Stahlénius, Kultursekreterare för Konst & Design. Berätta om ateljéstipendierna!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Malmö stad. Foto: Rickard Grönkvist. Orrit Stahlénius, Kultursekreterare för Konst & Design. Berätta om ateljéstipendierna!"

Transkript

1 Kulturstödsenheten - september 2014 Orrit Stahlénius, Kultursekreterare för Konst & Design. Berätta om ateljéstipendierna! 1 oktober är sista ansökningsdatum för projektstöd inför 2015, vilket är första gången efter ändringen till två ansökningstillfällen per år, istället för som tidigare fyra. Antalet ansökningar förväntas bli större än tidigare vid denna tidpunkt. Under oktober kommer referensgruppen för ateljéstipendier att träffas för ett första möte att gå igenom årets ansökningar under ledning av kulturstödsenhetens handläggare för bild och form, Orrit Stahlénius. Sammanlagt har 66 ansökningar kommit in i årets omgång. I referensgruppen ingår Yrr Jonasdottir, chef för Ystads konstmuseum, Gunnar Krantz, konstnär och serietecknare samt Anders Kappel, konstnär. Kulturstödsenheten ingår i ett nätverk med bidragsgivande förvaltningar inom och deltar i planeringen av ett bredare informationsoch diskussionsforum på Fritidsförvaltningen 16 oktober. Kulturstödsenheten kommer att medverka i Kulturmässan på Slagthuset 20 oktober för att nå ut till nya aktörer och verksamheter, bland annat i form av speed-dating med handläggarna inom de olika konstområdena. Varje år delas högst 60 stipendier ut till professionella och aktiva konstnärer inom bild och form. Konstnären ska vara bosatt och ha sin ateljé i Malmö. Sista ansökningsdag var i år den 1 september och vi har fått in 66 ansökningar. Nu börjar ett spännande arbete där vi tillsammans med en referensgrupp ifrån konstområdet ska börja titta på ansökningarna. Det är otroligt stimulerande och givande! Ateljéstipendiet gör möjligt att stödja enskilda konstnärer och samtidigt få en inblick i Malmö-konstnärernas ateljéliv. En ateljé är för många konstnärer en mycket viktigt plats för skapandet, en förutsättning för sin verksamhet. Stipendiet är två-årigt med ett fast belopp och beslut fattas vanligtvis i kulturnämnden i december.

2 Månad Stadsbiblioteket - september 2014 Instagrambild: Många besökte Dawit Isaks cell och ville höra mer om hans fall och vilka insatser som egentligen görs för att få honom, och framförallt visa sin bestörtning över att han än idag sitter inspärrad utan rättegång. Antalet aktiva biblioteksanvändare har ökat, hittills i år har personer, kvinnor och män, använt sina bibliotekskort för att låna och låna om, beställa material, anmäla sig till program, ladda ner e-böcker, använda trådlöst nätverk eller söka i databaser. Entrén har gjorts om och fått en ny funktionell receptionsdisk samt en plats för reserverat material, vilket gör att besökarna fått en mer lättnavigerad miljö och personalen en bättre arbetsmiljö. Den 7 sept stod Internationell författarscen värd för en poetisk eftermiddag i Ljusets kalender. Den svenska poeten Athena Farrokhzad (omdiskuterad för sitt Sommarprogram) och hennes rumänska kollega Svetlana Cârstean lockade 250 personer, främst yngre. Som en del av demokratiprojektet Ungt Valdeltagande i Malmö och Skåne ordnade Europa Direkt Open office med 14 heltidspolitiker den 2-4 sept. De flyttade sina kontor till biblioteket och fick svara på frågor som: Vad gör egentligen en politiker, hur ser en arbetsdag ut? Dagarna avslutades med att Vlora Makolli, engagerad i projektet Rosens Röda matta i Rosengård, och artisten Behrang Miri berättade om sitt engagemang. Under Malmöfestivalen visade sammanlagt 188 personer sitt stöd för Dawit Isaak genom att tillbringa 15 minuter i cellen som stod uppställd på Gustaf Adolfs torg. Bilder på alla finns på: Katarina Forsström, chef för enheten Bemötande och service, som har hand om receptionen i entrén. Varför ändrar Stadsbiblioteket i sin entré igen? För att öka tydligheten för besökarna. Vad man kan få hjälp med i receptionen, var man hämtar sina beställda böcker och hur man hittar i huset. Även tydligare skyltar om öppettider utanför huset är på väg liksom en upplyst skyltpelare för våra egna program samt tre skyltmoduler. Målet har varit att få en så tydlig, enkel och lugn miljö som möjligt. Samtidigt vill vi kunna visa fram vår verksamhet och annat som händer i, så det kommer mera inspiration och information utöver det som redan är på plats! Hur underlättar det för besökare? Det blir lättare för dem att hitta i huset, och i anslutning till omflytten har vi även sett över vår teknik, som blivit mer driftssäker. En tydligt skyltad och snygg reception ger goda förutsättningar för ett bra möte med våra besökare.

3 Augusti Kultur för barn och unga - september 2014 Inspirationsdagen den 28e augusti för grundskolans kulturombud. Kultur för barn och unga har vid två tillfällen denna terminsstart bjudit in samtliga Kulturombud till en inspirationsdag. Dagen innehöll inspirationsföreläsning med Bob Hansson, workshoppar kring estetiskt lärande och en del scenkonst med smakprov ur höstens utbud. Den 30 september är sista dagen för intresseanmälan om att vara en del av Kultur för barn och ungas utbud våren Den 11e september bjuder Kultur för barn och unga in samtliga anställda i som arbetar med barn och unga. Detta är första tillfället av ett koncept som fortsättningsvis kommer ske två gånger om året. Under mötet sker informationsutbyte och samtal kring hur vi når alla barn och unga med kultur. Nästan 80 personer från förvaltningens olika verksamheter kommer samlas. Hanna Sjöberg, enhetschef för Kultur för barn och unga, har i och med enhetens nya förvaltningsövergripande uppdrag bjudit in alla pedagoger och personal inom som arbetar med barn och unga som målgrupp. Hej Hanna, berätta om pedagogträffen! I och med Malmökommissionen och vår enhets nya samordnande uppdrag går vi mot en framtid med större helhetsfokus. Genom gemensamma strukturer och strategier samt förvaltningsövergripande samarbeten skapar vi bättre förutsättning för att nå alla barn och unga i Malmö med kultur. Vad kommer ske på pedagogträffen? Bland annat kommer alla institutioner att få presentera sig, jag vet att Konsthallen kommer visa en kort filmsnutt och Malmö museer har med sig ett hemligt föremål som ska symbolisera deras verksamhet. Tanken är att vi ska skapa förutsättningar för brobyggande mellan verksamheterna och första steget är att lära känna varandra. Och sen avslutar vi träffen med gruppsamtal kring frågeställningen hur når vi gemensamt alla barn på ett meningsfullt sätt?

4 Malmö stad Månad Malmö konsthall - september 2014 Diana Baldon, konsthallschef sedan juni Hur uppfattar du Malmö som stad? Bild från workshop Att bygga drake och göra mönster/figurer i sand. Foto: Malmö Konsthall. Utställningen, A Sign in Space av Gunilla Klingberg, pågår t.o.m 19 oktober. Flera konstpedagogiska aktiviteter har varit kopplade till utställningen: -Malmöfestivalen. Workshop 15 och 16 augusti: Att bygga drake och göra mönster/figurer i sand barn och vuxna deltog! - Det gör skillnad. Uteverkstad i Lindängen den 29 augusti: Att göra vindspel och mönster i sand. - Uteverkstad lördagarna 30 augusti och 6 september: Att göra vindspel och mönster i sand. - Konstlyftet vid flera tillfällen: Att göra tryck som ska ingå i en bok. Sju grupper Daglig verksamhet LSS. Se filmsnutt från dessa aktiviteter! Föredrag och workshop den 7 september på Falsterbo Kursgård där NYP hade årsmöte (NYP Nätverk för människor i yrkesverksam ålder med Parkinson). Föredrag om vår pedagogiska verksamhet för personer med demensdiagnos samt workshop. PERSONALNYTT Mats Fastrup har tillträtt tjänsten som t.f. enhetschef. Malmö är en kosmopolitisk stad, med stor kulturell dynamik. Här finns också flera utbildningar av hög kvalitet som bidrar till stadens goda rykte, och som lockat till sig flera intressanta konstnärer. En stor tillgång för Malmö. Berätta om dina visioner för Malmö Konsthall och om kommande utställningar! Generellt kan man säga att mina utställningar karakteriseras av att de ofta är tvärkulturella och speglar den tid vi lever i. Andra konstformer liksom andra vetenskaper kan mycket väl ingå. Det kan t.ex. vara teater, litteratur och sociologi. I mitten av november öppnar The Alien Within a living laboratory of Western society. Den innehåller en thinktank (tankesmedja) med föredragshållare, en del mycket välkända. Thinktank bärs upp av den stora multimediainstallationen Animatograph av Christopher Schlingensief. Jag vill att mina utställningar ska bli ihågkomna som öppna, sociala och generösa.

5 Kulturskolan - september 2014 Augusti Margareta Nilsson, musikpedagog på Malmö Kulturskola. Vad gör du på kulturskolan just nu? Jag undervisar i Tvåornas Kör och digital pianostudio. Vad driver dig i ditt arbete? Tvåornas kör Min obotliga optimism och viljan att rädda världen. Att ha möjligheten att sammanföra barn och ungdomar från hela Malmö och få dem att känna samhörighet och gemenskap. Musik är ett fantastiskt verktyg! Vad vill du förmedla till barnen du jobbar med? Att: Tvåornas Kör Det står nu klart att årets omgång av Tvåornas Kör kommer att utgöras av hela 2462 sjungande Malmö-tvåor! Verksamheten är väldigt positivt mottagen bland de lärare och barn som medverkat hittills, och önskan om att vara med sprider sig och ökar för varje år. De gemensamma konserterna för höstterminens omgång kommer att hållas i januari. Youtube-klipp till sången Alla barn. Alla barn är lika mycket värda, kille eller tjej, det spelar ingen roll. Konsert för Världens Barn Den 1 oktober kl blir det stor konsert på Moriskan i samarbete med Världens Barn. Medverkar gör Miriam Aida, den fristående damkören Röster utan gränser, och två körer och Låtlaget från kulturskolan. Alla biljettintäkter går till Världens Barn. Samarbete med Malmö Musikhögskola Under hösten inleder El Sistema ett samarbete med Malmö Musikhögskola. Musikhögskolestudenter kommer att åka ut och besöka vår verksamhet på Holmaskolan och Kroksbäcksskolan, och El Sistema-eleverna kommer att besöka musikhögskolan. Allt kommer att mynna ut i en workshop och konsert i Rosenbergssalen på Malmö Musikhögskola den 17 november. Texten är hämtad ur sången Alla barn som vi sjunger i Tvåornas Kör. Att få sjunga och spela eller uttrycka sig i bild, teater eller dans är från början ganska kul men blir rätt snart ett behov som gör att du mår så bra och känner dig glad! Ditt liv blir ännu bättre! Det kvittar var du kommer från, det kvittar var du bor. Alla ska va me, självklart!

6 Malmö stad Månad Sommarscen Malmö - september 2014 Helena Cedrins vik. producent som den 30 september avslutar sin tjänst på Sommarscen för att gå vidare mot nya spännande uppdrag som arrangemangsproducent på Dunkers kulturhus i Helsingborg. Vilka erfarenheter tar du med dig från ditt arbete med Sommarscen? Publikbild från föreställningen Wanted Robin Hood i Kryddgården i samarbete med Drömmarnas hus. Fotograf: Helena Cedrins. Att arbeta i en bra planerad organisation med tydlighet, bra visioner och bra utformade värdegrunder. Hur detta påverkar att man kan utföra ett bra jobb. Att förstå skillnaden på en kulturell kommunal verksamhet och det fria kulturlivet -Vilka nackdelar respektive fördelar det har. Den 15 september presenteras de publikundersökningar som genomförts på Sommarscen under programsäsongen Resultatet av undersökningarna och årets programsäsong presenteras i sin helhet den 25 september för kulturnämnden. Jag har haft en fantastisk resa med Sommarscen dock för kort. Kommer sakna arbetskollegorna som verkligen ger energi och nytänkande. Parallellt med att Sommarscen knyter ihop säcken för årets programsäsong pågår även verksamhetsplanering utifrån att vidareutveckla uppdraget för enheten i förhållande till en ny central organisation inom. Vad blir ditt nya uppdrag som arrangemangsproducent på Dunkers kulturhus i Helsingborg? Besöksstatistik Totalt har 2014 års program nått en publik på Jag kommer att arbeta med programläggning, med allt från samtal, debatter, scenkonst och musik. Dels kopplade till utställningar och dels till andra arrangemang i huset. Att fortsätta nyansera världen med kultur som verktyg! PERSONALNYTT Dick Fredholm, tf enhetschef för Sommarscen, tillika kommunikationschef för kulturförvaltningen, har fått förlängt förordnande t.o.m. den 31 december 2014.

7 Augusti Malmö konstmuseum - september 2014 Finissagen för En egen röst bjöd på diskussioner om feminismer av igår, idag och imorgon. Utställningen En egen röst gick ner den 7 september och hade välbesökt finissage dagen innan med föredrag om aktionsfeminism, lesbisk radikalism och jämställdhetskonsulteri. Utställningen har lockat en för konstmuseet ny publik, företrädesvis unga år. Arbetet med kommande utställningen Baltiska speglingar pågår. Runt 200 verk har valts ut och modell har byggts upp av hur utställningslokalen kommer att se ut. Boken Baltiska speglingar, som ackompanjerar utställningen, är klar och ges ut den 9 oktober via Bokförlaget Arena. Boken handlar om konstmuseets samling av verk från förra sekelskiftet med utgångspunkt i konstutställningen Översvämningarna i Malmö drabbade inte konstmuseet nämnvärt. Besöksstatistik för augusti: (på Slottsholmen) Anders Rosdahl är 1:e intendent med ansvar för samlingen och utställningar. Du är en av tre curatorer för kommande utställningen Baltiska speglingar. Berätta! Jag har arbetat med ett stort antal uppgifter som ingår i produktionen av utställningen, uppgifter som bidrar till att bilda en helhet. Det handlar bland annat om arbetet med det konserveringsprojekt av ryska samlingen som pågått under året. Vidare har jag arbetet med koordination av transporter och samarbeten med utställningstekniker. Boken Baltiska speglingar som ackompanjerar utställningen, har du jobbat med den? Jag har tagit fram bilder tillsammans med fotoavdelningen och skrivit bildtexter till boken, och även vissa texter till utställningen. Annars har min del varit att söka pengar från olika stiftelser och fonder till produktionen av boken. PERSONALNYTT Enhetschefen för teknik är tjänstledig 1 september 30 november 2014.

8 Månad Stadsarkivet - september 2014 Bild från Kokums arkiv på båten Sea Saint. Nu har flytten passerat halvvägs, mer än hälften av allt arkivmaterial är överfört. Stadsarkivet bevakar sviterna av översvämningen och hjälper drabbade förvaltningar. Från den 1:a september har Stadsarkivet gemensam intendentur, vaktmästeri och reception med Mazetti. Samarbete har inletts med Kvinnor 100 och Parvin Ardalan. Demo upplagd av det publika digitala arkivet. Tomas Holmström ansvarig för överföring av Beijers företagsarkiv. Hej Tomas, vad är det du flyttar? G&L Beijers arkiv. Kan du säga något om det? Det är ett intressant arkiv med handlingar ända tillbaks till 1866, det år då företaget bildades. Varför är bevarandet av företagsarkiv viktigt? Tillsammans med övriga företagsarkiv från den här tiden blir materialet en viktig källa för forskningen kring 1800-talets kraftiga tillväxt och industrialisering i Malmö.

9 Malmö Museer- september 2014 Erik Roupe, pedagog på Malmö Museer. Du ansvarar för utbildningen av Science Center-guider. Hur har det gått så här långt? Gilbert Garcins Nocturne. Dessutom ett antal foton att välja mellan. På Malmöhus samt några foton från Idéplaneten på Teknikens och Sjöfartens hus. Fotograf Johanna Rylander / Malmö Museer Den 27 augusti uppmärksammade Malmö Museer och Globalen Raoul Wallenberg-dagen med föredrag av Rolf Ring, t.f. direktör för Raoul Wallenberg Institutet i Lund, och visningar av bland annat den vita bussen. Inom EU-projektet Science Center Malmö genomförs en utbildning av guider i åldern år. Genom projektet får de: arbetslivserfarenhet, öva på sin presentationsteknik, ökad kunskap om hållbar utveckling samt ett större kontaktnät. Målsättningen är att de efter genomförd utbildning ska kunna verka som guider inom s verksamheter. Den augusti inleddes utbildningen med en intensivvecka. Förberedelserna inför museets nya utställning Sommarsol och mörka moln Malmö 1914 har varit i full gång över sommaren. Den är en del av det Baltiska jubileumsåret och öppnar den 11 oktober. Antalet besök i augusti 2014 var , vilket är stycken fler än motsvarande period förra året. De åtta deltagarna fick under sin intensivvecka genomföra ett antal undervisningspass och övningar på temat hållbar utveckling och fick hemuppgifter mellan gångerna. Under hösten kommer de sedan att arbeta som värdar i museets utställningar. De jobbar också vidare inom ett valt fördjupningsområde och får coachning av en expert från Miljöförvaltningen. Intensivveckan kickade igång satsningen på ett väldigt positivt sätt! En av deltagarna säger till exempel: Jag tyckte det var väldigt givande och alla moment knöts bra ihop till hållbar utveckling. Augusti

VERKSAMHETSMÅTT DR2 2014 STADSBIBLIOTEKET. Malmö Stad Bilaga 3 KULTURNÄMND

VERKSAMHETSMÅTT DR2 2014 STADSBIBLIOTEKET. Malmö Stad Bilaga 3 KULTURNÄMND Malmö Stad Bilaga 3 KULTURNÄMND STADSBIBLIOTEKET Budget Budget Budget Utfall Utfall Utfall Prognos 2014 2014 2014 jan-aug jan-aug jan-aug 2014 Antal öppettimmar per vecka: Kvinnor Män Kvinnor Män Stadsbiblioteket

Läs mer

Förslag till fördelning av kulturnämndens kommunbidrag och investeringsram 2014

Förslag till fördelning av kulturnämndens kommunbidrag och investeringsram 2014 Kulturnämnden Förslag till fördelning av kulturnämndens kommunbidrag och investeringsram 2014 Förslag till hur kulturnämndens kommunbidrag och investeringsram för 2014 ska fördelas per institution. Fördelningen

Läs mer

VERKSAMHETSMÅTT DR1 2014 STADSBIBLIOTEKET. Malmö Stad Bilaga 3 KULTURNÄMND

VERKSAMHETSMÅTT DR1 2014 STADSBIBLIOTEKET. Malmö Stad Bilaga 3 KULTURNÄMND KULTURNÄMND STADSBIBLIOTEKET Budget Budget Budget Utfall Utfall Utfall Prognos 2014 2014 2014 Jan-april Jan-april Jan-april 2014 Antal öppettimmar per vecka: Kvinnor Män Kvinnor Män Stadsbiblioteket 66,5

Läs mer

Verksamhetsplan Konstfrämjandet Skåne 2015

Verksamhetsplan Konstfrämjandet Skåne 2015 1(7) Verksamhet Konstfrämjandet Skåne är en ideell förening med en omfattande verksamhet. Vi har länge arbetat med att sätta fokus på samtidskonsten i Skåne och Malmö och att ge befolkningen tillgång till

Läs mer

Kultur- och utbildningsförvaltningen INFORMERAR. Kulturplan. Kultur lyfter Hallsberg

Kultur- och utbildningsförvaltningen INFORMERAR. Kulturplan. Kultur lyfter Hallsberg Kultur- och utbildningsförvaltningen INFORMERAR Kulturplan Kultur lyfter Hallsberg 2 Kultur och utbildningsnämndens viljeinriktning för kultur och föreningsliv Hallsbergs kommuns inriktningsmål för utbildning,

Läs mer

Kulturplan för grundskolan

Kulturplan för grundskolan Kulturplan för grundskolan Kulturplan för grundskolan- Norrtälje kommun Planen upprättad av samordnaren för Skapande skola/förskola på Kultur- och fritidskontoret 2019.Planen för kultur i skolan revideras

Läs mer

Kulturplan Kronoberg 2011

Kulturplan Kronoberg 2011 2011-03-14 Kulturplan Kronoberg 2011 Nulägesbeskrivning och utvecklingsområden Kommun Kulturnämnd: Nej, annat: Kommunstyrelsen Kvinnor: 3 antal Män: 8 antal 11 sammanlagt Kulturplan/ kulturstrategi: Antagen

Läs mer

Strategi för kulturverksamheten i Blå Huset

Strategi för kulturverksamheten i Blå Huset Sida 1 (5) 2016-05-09 Handläggare Susanne Lundström 08-508 033 60 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Strategi för kulturverksamheten i Blå Huset Förvaltningens förslag till beslut Stadsdelsnämnden beslutar

Läs mer

Program. Bellevuegårdsbiblioteket

Program. Bellevuegårdsbiblioteket Program Bellevuegårds Hösten 2014 Vi gör mer än lånar ut böcker! Biblioteken är viktiga för det demokratiska samhällets utveckling genom att bidra till kunskapsförmedling och fri åsiktsbildning. Det slår

Läs mer

FOTOGRAFiSKA. intervju med Fotografiskas grundare Per Broman och utställningsansvariga Min-Jung Jonsson

FOTOGRAFiSKA. intervju med Fotografiskas grundare Per Broman och utställningsansvariga Min-Jung Jonsson FOTOGRAFiSKA intervju med Fotografiskas grundare Per Broman och utställningsansvariga Min-Jung Jonsson Text: Erica Hjertqvist och Julia Hörnell Foto: Julia Hörnell Layout: Erica Hjertqvist och julia hörnell

Läs mer

Kulturgaranti. för barn och unga

Kulturgaranti. för barn och unga Kulturgaranti för barn och unga Kulturplan för barn och unga I Varbergs kommun samarbetar skolor, förskolor och kulturverksamheter för att göra kultur till en del av barnens vardag. Vi ser kultur som en

Läs mer

Information om det statliga bidraget Skapande skola för läsåret 18/19

Information om det statliga bidraget Skapande skola för läsåret 18/19 PM Sida 1 (5) 2018-08-23 Skapande skola för läsåret 18/19 Den här informationen riktar sig endast till pedagoger inom Stockholms stads kommunala grundskolor samt kulturaktörer som samverkar med dessa.

Läs mer

Kultur av barn och unga är uttryck som ingen vuxen styr över. T.ex. spontana lekar, ramsor, gåtor, rollspel, communities och graffiti.

Kultur av barn och unga är uttryck som ingen vuxen styr över. T.ex. spontana lekar, ramsor, gåtor, rollspel, communities och graffiti. Att växa med kultur Kultur har ett egenvärde och ger livet innehåll och mening. Den stimulerar fantasi, kreativitet, uttrycksförmåga, tolerans och gemenskap. Kultur skapar förutsättningar för både eftertanke

Läs mer

Information om det statliga bidraget Skapande skola för läsåret 17/18

Information om det statliga bidraget Skapande skola för läsåret 17/18 PM Sida 1 (5) 2017-11-16 Skapande skola för läsåret 17/18 Den här informationen riktar sig endast till pedagoger inom Stockholms stads kommunala grundskolor samt kulturaktörer som samverkar med dessa.

Läs mer

United Networks Agency ett verk av Sofie Sweger

United Networks Agency ett verk av Sofie Sweger United Networks Agency ett verk av Sofie Sweger United Networks Agency är en fiktiv agentur för samtidskonst som förmedlar immateriella och idébaserade värden i konsten. Utställningen presenterar 10 möten

Läs mer

KULTURSKOLAN I STORSTAN

KULTURSKOLAN I STORSTAN KULTURSKOLAN I STORSTAN -MINSKAT UTANFÖRSKAP PROJEKTPLAN MALMÖ 2018 2020 2 KULTURSKOLAN I STORSTAN PROJEKTPLAN MALMÖ PROJEKTETS BAKGRUND Kulturskolan i storstan - minskat utanförskap genom samverkan är

Läs mer

Av Daniel Terres och Anna-Klara Behlin

Av Daniel Terres och Anna-Klara Behlin Av Daniel Terres och Anna-Klara Behlin Att genom dialog få en fördjupad kunskap och ett socialt perspektiv av graffitifrågan. Att kartlägga området kring Röda sten. Att utreda om det finns behov av sociala

Läs mer

Nämnd- och bolagsplan 2015. Kulturnämnd

Nämnd- och bolagsplan 2015. Kulturnämnd Kulturnämnd Innehållsförteckning Ledning... 3 Förutsättningar för verksamhetsåret... 4 Mål och mått... 6 Budget... 9 Bilagor... Fel! Bokmärket är inte definierat. 2 (9) Ledning Förvaltning: Ordförande:

Läs mer

Konstnärsnämnden. Varberg den 3 maj 2012

Konstnärsnämnden. Varberg den 3 maj 2012 Konstnärsnämnden Varberg den 3 maj 2012 Konstnärsnämnden Uppdrag och organisation Resurser Stipendier & bidrag Att ansöka Kriterier Konstnärsnämndens uppdrag Främja konstnärers möjlighet att ägna sig åt

Läs mer

Alströmerhemmet Nationalmuseums partner i pilotprojektet Morgondagens museum

Alströmerhemmet Nationalmuseums partner i pilotprojektet Morgondagens museum Alströmerhemmet Nationalmuseums partner i pilotprojektet Morgondagens museum Under 2015 inleder Alströmerhemmet och Nationalmuseum ett skede i sitt samarbete för att tillsammans hitta arbetsformer som

Läs mer

Hej studerandemedlem i FUF

Hej studerandemedlem i FUF 1 Hej studerandemedlem i FUF Nu är det dags att söka till höstens arbetsgrupper i världens bästa förening! FUF-bladet Seminariegruppen Biståndsdebatten.se Projektgruppen FUF-nätverket Vem kan söka till

Läs mer

Guide för sökande av bidraget KREATIVA PLATSER. en del av satsningen Äga rum

Guide för sökande av bidraget KREATIVA PLATSER. en del av satsningen Äga rum Guide för sökande av bidraget KREATIVA PLATSER en del av satsningen Äga rum 1 SAMMANFATTNING Vad är Kreativa platser? Vad är syftet med stödet? Vem kan söka? För vad kan man söka? Vilka områden kan söka?

Läs mer

Digitalisering och tillgänglighet

Digitalisering och tillgänglighet Digitalisering och tillgänglighet Kulturrådet har fått i uppdrag av regeringen att se hur digitala lösningar kan öka tillgängligheten till kultur för personer med funktionsnedsättning. Kulturrådet har

Läs mer

Klimatafton. 28 april kl 18-20.15

Klimatafton. 28 april kl 18-20.15 Hej! Vill du bli Hildas klimatcoach? Smarta val gynnar miljön och din ekonomi! Klimatcoacherna bjuds på spännande studieresor och får en ipad som arbetsverktyg Vi söker dig som bryr dig om miljö och klimat

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Utfallsprognos 1, fastställa kulturnämndens utfallsprognos 1, 2014, enligt förslag i ärendet Vår referens

Tjänsteskrivelse. Utfallsprognos 1, fastställa kulturnämndens utfallsprognos 1, 2014, enligt förslag i ärendet Vår referens Malmö stad Kulturförvaltningen 1 (1) Datum 2014-03-26 Vår referens Anne Mattsson Ekonomichef Anne Mattsson Tjänsteskrivelse Utfallsprognos 1, 2014 KN-KFÖ-2014-01059 Sammanfattning Kulturnämndens prognos

Läs mer

Biblioteket verkar i olika sammanhang och ska vara en klok, spännande och intressant samarbetspartner både i närområdet och utanför.

Biblioteket verkar i olika sammanhang och ska vara en klok, spännande och intressant samarbetspartner både i närområdet och utanför. 1 Inledning 1.1 VISION, VÄRDEGRUND OCH VERKSAMHETSIDÉ Lindängenbiblioteket ska vara en attraktiv mötesplats som tidigt bygger relationer med närområdets medborgare och stödjer dessa till lärande, utveckling

Läs mer

Göteborg ska få ett nytt kulturhus. Och det ska ligga i Bergsjön.

Göteborg ska få ett nytt kulturhus. Och det ska ligga i Bergsjön. Göteborg ska få ett nytt kulturhus. Och det ska ligga i Bergsjön. Nu blir drömmen om ett kulturhus i Bergsjön verklighet. Göteborgs kommunfullmäktige har bestämt att Göteborg ska få ett nytt kulturhus.

Läs mer

TILL LÄRARE OCH ELEVER PÅ HÖGSTADIET OCH GYMNASIET

TILL LÄRARE OCH ELEVER PÅ HÖGSTADIET OCH GYMNASIET TILL LÄRARE OCH ELEVER PÅ HÖGSTADIET OCH GYMNASIET Inspirationsmaterial inför besök till utställningen Christian Boltanski Les archives Utställningsperiod: 5 sep-14 dec 08. Öppet tors 11-19, fre-sön 11-17.

Läs mer

Plan för kulturen och biblioteken i Markaryds kommun

Plan för kulturen och biblioteken i Markaryds kommun 1 Plan för kulturen och biblioteken i Markaryds kommun Markaryds kommun har skrivit en plan om kulturen och biblioteken i kommunen. Planen beskriver hur kommunen vill att det ska bli och vad kommunen ska

Läs mer

Antaget av kommunfullmäktige 2004-11-25, 183 PROGRAM FÖR BARN- OCH UNGDOMSKULTUREN I VÄRNAMO KOMMUN

Antaget av kommunfullmäktige 2004-11-25, 183 PROGRAM FÖR BARN- OCH UNGDOMSKULTUREN I VÄRNAMO KOMMUN PROGRAM FÖR BARN- OCH UNGDOMSKULTUREN I VÄRNAMO KOMMUN Värnamo kommun ska genom sin egen verksamhet och genom stöd till föreningslivet verka för en allsidig och rik kulturverksamhet för barn och ungdom

Läs mer

Reviderad budget Kulturnämnden

Reviderad budget Kulturnämnden Reviderad budget 2016 Kulturnämnden Innehållsförteckning 1 Mål... 3 1.1 Målområde 1 - En ung, global och modern stad... 3 1.2 Målområde 2 - En stad för arbete och näringsliv... 4 1.3 Målområde 3 - En stad

Läs mer

plan modell policy program regel riktlinje rutin strategi taxa Barnkulturplan för Svenljunga kommun ... Beslutat av: Kommunfullmäktige

plan modell policy program regel riktlinje rutin strategi taxa Barnkulturplan för Svenljunga kommun ... Beslutat av: Kommunfullmäktige plan modell policy program regel riktlinje rutin strategi taxa............................ Beslutat av: Kommunfullmäktige Beslutandedatum: 2016-09-12 119 Ansvarig: Kulturchef Revideras: Vid behov Följas

Läs mer

UKIYO-E BILDER FRÅN DEN FÖRBIFLYTANDE VÄRLDEN

UKIYO-E BILDER FRÅN DEN FÖRBIFLYTANDE VÄRLDEN UKIYO-E BILDER FRÅN DEN FÖRBIFLYTANDE VÄRLDEN Värmlands Museum visar Japanska Träsnitt Under utställningen Bilder från den förbiflytande världen, där ett 50 tal träsnitt visas, vill vi berätta om konstnärerna,

Läs mer

VÄRLDSKULTURMUSEERNAS VÄG VIDARE

VÄRLDSKULTURMUSEERNAS VÄG VIDARE VÅR VISION Foton i visionen: Världskulturmuseerna, Filmriding & istock VÄRLDSKULTURMUSEERNAS VÄG VIDARE I det här dokumentet sammanfattas Världskulturmuseernas gemensamma vision. Den är vår kompass. Vår

Läs mer

Smart affärsutveckling. Just do it!

Smart affärsutveckling. Just do it! Smart affärsutveckling Just do it! Hur kan du utveckla ditt företag och dina idéer till ett smart, lönsamt, hållbart företag? Välkommen till IUC Skånes affärsutvecklingsprojekt för kvinnor i de kulturella

Läs mer

KREATIVA PLATSER år 1

KREATIVA PLATSER år 1 Guide för sökande 2017 av bidraget KREATIVA PLATSER år 1 en del av satsningen Äga rum 1 SAMMANFATTNING Vad är syftet med stödet? Vem kan söka? Vilka områden kan söka? Hur mycket pengar finns att söka?

Läs mer

Kulturförvaltningen El Sistema Stockholm

Kulturförvaltningen El Sistema Stockholm Kulturförvaltningen El Sistema Stockholm Nybörjare erövrar nya världar Musik är El Sistemas verktyg, vårt gyllene nav. Det är musiken som bidrar till att ge barn, ungdomar och familjer energi, styrka,

Läs mer

Malmö stad. Kulturförvaltningen. Foto: Rickard Grönkvist

Malmö stad. Kulturförvaltningen. Foto: Rickard Grönkvist Kulturstödet - september 2013 Handläggning av projektstöd och verksamhetsstöd pågår. En av våra handläggare deltar i Heart and pain of the big city i Aalborg, Danmark den 22-24 september. Konferensens

Läs mer

Motion av Jonas Segersam (KD) om Konstmuseum i Uppsala KSN

Motion av Jonas Segersam (KD) om Konstmuseum i Uppsala KSN 1 (1) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2019-06-04 205 Motion av Jonas Segersam (KD) om Konstmuseum i Uppsala KSN-2018-1173 Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår

Läs mer

Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST

Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST 1 MUSIK UNG TEATER KONST - Är glädje, gemenskap och kreativitet! Alla Täbys barn och ungdomar från år 1 i grundskolan till och med gymnasiet får hos oss möjlighet

Läs mer

Fördelning av kultur- och utvecklingsstöd till det fria kulturlivet från 2013

Fördelning av kultur- och utvecklingsstöd till det fria kulturlivet från 2013 KULTURFÖRVALTNINGEN KULTURSTRATEGISKA ST ABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2012-10-29 Handläggare: Monica Christensen Luotsinen Nadja Åhlström Kerstin Gustafsson Robert Brodén Christoffer Reichenberg Andersson

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS UPPDRAG FÖR ÅR 2013 TILL KULTURSKOLAN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS UPPDRAG FÖR ÅR 2013 TILL KULTURSKOLAN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS UPPDRAG FÖR ÅR 2013 TILL KULTURSKOLAN INNEHÅLL I UPPDRAGSHANDLING 1. UPPGIFT 2. PROFIL 3. MÅL OCH SATSNINGAR 4. RAPPORTERING 5. BUDGET 6. UPPGIFTSMÅTT BILAGOR FÖR UPPFÖLJNING

Läs mer

Backstage. folkhögskola och kultur i samarbete. Vill du veta mer om arbetet bakom?

Backstage. folkhögskola och kultur i samarbete. Vill du veta mer om arbetet bakom? Backstage folkhögskola och kultur i samarbete Vill du veta mer om arbetet bakom? Bakom en teaterföreställning, bakom en konsert eller bakom en dansföreställning? På riktigt. På djupet. Eller vill du pröva

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Förslag till Kulturpolitiskt program för Malmö Live KN-KFÖ-2013-03869

Tjänsteskrivelse. Förslag till Kulturpolitiskt program för Malmö Live KN-KFÖ-2013-03869 SIGNERAD Malmö stad Kulturförvaltningen 1 (3) Datum 2013-12-09 Vår referens Anna Lyrevik kulturstrateg anna.lyrevik@malmo.se Tjänsteskrivelse Förslag till Kulturpolitiskt program för Malmö Live KN-KFÖ-2013-03869

Läs mer

KULTURSKOLAN I STORSTAN minskat utanförskap genom samverkan

KULTURSKOLAN I STORSTAN minskat utanförskap genom samverkan KULTURSKOLAN I STORSTAN minskat utanförskap genom samverkan PROJEKTPLAN MALMÖ 2018 2020 PROJEKTÅR 2, 2019 1 INNEHÅLL Projektets bakgrund 3 Lärande exempel 3 Mål, metod/process 4-5 Verksamhet i Malmö 5

Läs mer

Det är med stor glädje vi får presentera Åstorp konsthalls eminenta sommarsalongs-jury 2019: Gertrud Alfredsson. Catarina Hultman.

Det är med stor glädje vi får presentera Åstorp konsthalls eminenta sommarsalongs-jury 2019: Gertrud Alfredsson. Catarina Hultman. Under våren 2019 bjuder Åstorps kommuns konsthall in till en jurybedömd sommarsalong som är öppen för alla kreatörer med envar konstnärliga uttryck att ansöka till. Den 24 maj är sista ansökningsdag och

Läs mer

Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE

Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE 2016 2019 Detta är ett utdrag ur Regional kulturplan för Skåne 2016-2019, som är formad i samtal med Skånes kommuner, dess kulturliv och den

Läs mer

Satsa på Eslöv. Kultur - fritid - framtid. Mål för Kultur- och fritidsnämnden t.o.m. 2010

Satsa på Eslöv. Kultur - fritid - framtid. Mål för Kultur- och fritidsnämnden t.o.m. 2010 Satsa på Eslöv Kultur - fritid - framtid Mål för Kultur- och fritidsnämnden t.o.m. 2010 Godkänt av Kultur- och fritidsnämnden 2008-02-07 samt antaget av kommunfullmäktige 2008-04-28 Att välja Eslöv Eslöv

Läs mer

KULTURSKOLAN VT 2016. Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande. www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN

KULTURSKOLAN VT 2016. Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande. www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Glädje & gemenskap Kunskap & kreativitet Upplevelse & livslångt lärande KULTURSKOLAN VT 2016 www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Välkommen till en mötesplats för musik och skapande i gemenskap

Läs mer

Hej studerandemedlem i FUF

Hej studerandemedlem i FUF 1 Hej studerandemedlem i FUF Nu är det dags att söka till vårens arbetsgrupper - i världens bästa förening! Våren 2011 Filmgruppen FUF-bladet Biståndsdebatten Seminariegruppen Projektgruppen Vem kan söka

Läs mer

Verksamhetsidé Betoning på att göra något för kollektivet, för bild och formscenen i stort i regionen.

Verksamhetsidé Betoning på att göra något för kollektivet, för bild och formscenen i stort i regionen. Resurscentrum workshop Jämtland Östersund 2011-03-03 Anteckningar Karin Larsson Konsthandläggare Tar anteckningar för Karin Kvam Verksamhetsidé Betoning på att göra något för kollektivet, för bild och

Läs mer

Varför kultur i Falkenbergs förskolor och skolor?

Varför kultur i Falkenbergs förskolor och skolor? Tjänsteskrivelse Datum 2015-04-07 Barn- och utbildningsförvaltningen BUN-kansliet Handlingsplan för mer och bättre kultur för barn och elever i barn- och utbildningsnämndens verksamheter Handlingsplanen

Läs mer

Verksamhetsplan Konstfrämjandet Skåne 2017

Verksamhetsplan Konstfrämjandet Skåne 2017 1(6) Verksamhet Konstfrämjandet Skåne är en ideell förening med en omfattande verksamhet. Vi har länge arbetat med att sätta fokus på samtidskonsten i Skåne och Malmö och att ge befolkningen tillgång till

Läs mer

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek Program hösten 2013 Sjöbo bibliotek Biblioteket - allt från böcker till barnteater Biblioteket erbjuder böcker inom många olika ämnesområden. Här finns ljudböcker, e-böcker, film, tv-spel, tidningar och

Läs mer

Kulturskolan i storstan minskat utanförskap genom samverkan 3 (12)

Kulturskolan i storstan minskat utanförskap genom samverkan 3 (12) 3 (12) Detta dokument är en projektplan avseende Stockholms delprojekt inom - minskat utanförskap genom samverkan. Projektägare är Kulturskolerådet, riksföreningen för Sveriges musik- och kulturskolor,

Läs mer

Kultur för seniorer Kultur och hälsa i Västerbotten

Kultur för seniorer Kultur och hälsa i Västerbotten Kultur för seniorer Kultur och hälsa i Västerbotten Uppföljning Inspirationsträff den 24 september 14, kl 9. 15. Medborgarhuset, Lycksele Målgrupp: civila samhället med representanter för pensionärsföreningar,

Läs mer

ESTETISKA LÄROPROCESSER & SKAPANDE SKOLA 2015 KULTURSKOLAN

ESTETISKA LÄROPROCESSER & SKAPANDE SKOLA 2015 KULTURSKOLAN ESTETISKA LÄROPROCESSER & SKAPANDE SKOLA 2015 KULTURSKOLAN DANDERYDS KULTURSKOLA Noragårdsvägen 27, 182 34 DANDERYD 08-568 910 96 kulturskolan@danderyd.se www.danderyd.se/kulturskolan 1 Äntligen! Musik

Läs mer

Kultur- och fritidspolitisk plan för Höganäs

Kultur- och fritidspolitisk plan för Höganäs Kultur- och fritidspolitisk plan för Höganäs Vision, mål, inriktning, prioriteringar och handlingsplan för att Spela samman! Visionen Spela samman! Vår vision för vår verksamhet är att den ska bidra till

Läs mer

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Kulturprogram för barn och ungdom Kulturprogram för barn och ungdom 1 Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 16 oktober 2003 Reviderad den:

Läs mer

UNGAS RÖSTER I DALSLAND 16 september 2013 Strömkullegymnasiet, Bengtsfors KULTURSTRATEGI FÖR DALSLAND 2014 2020. Bilaga 4

UNGAS RÖSTER I DALSLAND 16 september 2013 Strömkullegymnasiet, Bengtsfors KULTURSTRATEGI FÖR DALSLAND 2014 2020. Bilaga 4 Bilaga 4 UNGAS RÖSTER I DALSLAND 16 september 2013 Strömkullegymnasiet, Bengtsfors KULTURSTRATEGI FÖR DALSLAND 2014 2020 Foto: Sara Beck Hansson Summering av workshop 16 september i Bengtsfors. Rapporten

Läs mer

Biblioteksplan

Biblioteksplan Biblioteksplan 2016 2018 1 SVEDALA KOMMUNS BIBLIOTEKSPLAN Enligt bibliotekslagen 2013:801 ska varje kommun anta en biblioteksplan som visar riktning och utvecklingsområden inom biblioteksverksamheten.

Läs mer

Kulturprojekt i Utsikter

Kulturprojekt i Utsikter Kulturprojekt i Utsikter Inledning Sedan 2009 har Utsikter bedrivit kulturprojekt på sju skolor i Helsingborg och Landskrona. Genom ett nära samarbete med städernas kulturinstitutioner har skolorna implementerat

Läs mer

Konstnärsnämnden 2013

Konstnärsnämnden 2013 Konstnärsnämnden 2013 Konstnärsnämndens uppdrag Främja konstnärers möjlighet att ägna sig åt sitt konstnärliga arbete och vidareutveckla sitt konstnärskap : Stöd till enskilda konstnärer genom stipendier

Läs mer

2013-03-04. Dockteater Amusé, enskild firma 130 000 kr KUN 2013/46 ARTLAB, enskild firma 50 000 kr KUN 2013/108

2013-03-04. Dockteater Amusé, enskild firma 130 000 kr KUN 2013/46 ARTLAB, enskild firma 50 000 kr KUN 2013/108 Enheten för kultur- och föreningsstöd KUN 2013-03-14, p 10 KUN 2013/100 Handläggare: Margareta Wennerberg Projektstöd Kultur i Vården 2013 1 Förslag till beslut Förvaltningen föreslår kulturnämnden besluta

Läs mer

Kom med! Vi har en uppgift som passar dig.

Kom med! Vi har en uppgift som passar dig. Kom med! Vi har en uppgift som passar dig. Som vuxen och ung vuxen verkar tiden inte riktigt räcka till. Men med en tydlig och anpassad fråga kan ett engagemang i Scoutkåren prioriteras högt. Med studier

Läs mer

Kulturpolitiskt program för 2008 2020. Kommunfullmäktige 14 april 2009

Kulturpolitiskt program för 2008 2020. Kommunfullmäktige 14 april 2009 Kulturpolitiskt program för 2008 2020 Kommunfullmäktige 14 april 2009 1 2 Förord Tänk er ett torg en fredagseftermiddag i maj som myllrar av liv. Människor möts och skiljs, hittar nya vägar eller stannar

Läs mer

MUSIKHÖGSKOL AN I MALMÖ MUSIKERUTBILDNINGEN. BBrass

MUSIKHÖGSKOL AN I MALMÖ MUSIKERUTBILDNINGEN. BBrass MUSIKHÖGSKOL AN I MALMÖ MUSIKERUTBILDNINGEN BBrass MUSIKERUTBILDNINGEN MUSIKHÖGSKOLAN I MALMÖ Musikerutbildningen brass Musikerutbildningen erbjuder specialiserade utbildningsprogram som förbereder dig

Läs mer

Kulturhus Najaden. Avsiktsförklaring Halmstads nya kulturhus. Bilaga 1 KN 2018/00133; Avsiktsförklaring Kulturhuset Najaden

Kulturhus Najaden. Avsiktsförklaring Halmstads nya kulturhus. Bilaga 1 KN 2018/00133; Avsiktsförklaring Kulturhuset Najaden Kulturhus Najaden Avsiktsförklaring Halmstads nya kulturhus Bilaga 1 KN 2018/00133; Avsiktsförklaring Kulturhuset Najaden 1. INLEDNING Kulturens behov av funktionella lokaler för produktion och upplevelser

Läs mer

Stöd till residenscentra

Stöd till residenscentra 1. Grundläggande information 1.1. Konstnärsresidenscentrets namn 0/100 1.2. Residensprogrammets eventuella namn 0/100 1.3. En kort engelskspråkig beskrivning av verksamheten som stöd söks för: 0/500 Ifall

Läs mer

Scengymnasiet S:t Erik. Musik Musikal Musikproduktion Teater

Scengymnasiet S:t Erik. Musik Musikal Musikproduktion Teater Scengymnasiet S:t Erik Musik Musikal Musikproduktion Teater Estetiska programmet Med inriktning: Teater Musik Musikal Musikproduktion Högskolebehörighet och möjlighet att ta meritpoäng Vad innebär samarbetet

Läs mer

Riktlinjer för statsbidrag till Skapande skola, kulturell verksamhet i skolan

Riktlinjer för statsbidrag till Skapande skola, kulturell verksamhet i skolan Box 27215, 102 53 Stockholm Besök: Borgvägen 1 5 Tel: 08 519 264 00 kulturradet@kulturradet.se www.kulturradet.se Sid 1 (6) Riktlinjer för statsbidrag till Skapande skola, kulturell verksamhet i skolan

Läs mer

Information om KULTURTRAPPAN

Information om KULTURTRAPPAN Information om KULTURTRAPPAN Gävles kulturgaranti Bakgrund Vilka är vi? Gävle kommun 2015-09-08 2 Gävle kommun 2015-09-08 3 Information om Kulturtrappan Ninni berättar om bakgrunden till Kulturtrappan,

Läs mer

Skarpnäcks Kulturhus 30 år 4-6 december!

Skarpnäcks Kulturhus 30 år 4-6 december! Skarpnäcks Kulturhus 30 år 4-6 december! CLEO EN AV SVERIGES FRÄMSTA RAPPARE UPPTRÄDER NÄKTERGALNINGARNA MARKNAD KULTURKVÄLL CHORUS STOCKHOLMIA SCREENTRYCK MUSIKWORKSHOPS UTSTÄLLNING FRAMTIDENS SKARPNÄCKS

Läs mer

8 9 oktober. Två inspirerande dagar för din hälsa! Fri entré, Lidingö stadshus www.lidingo.se/livsgladje65

8 9 oktober. Två inspirerande dagar för din hälsa! Fri entré, Lidingö stadshus www.lidingo.se/livsgladje65 8 9 oktober Två inspirerande dagar för din hälsa! Fri entré, Lidingö stadshus www.lidingo.se/livsgladje65 Livsglädje att leva livet hela livet Det finns så mycket att njuta av och bli glad av i livet,

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2010

Verksamhetsberättelse för 2010 Verksamhetsberättelse för 2010 Helsingborg Verksamhetsberättelse för 2010 Styrelsen Ordförande Vice ordförande Kassör Ledamöter Dan Karlsson Ann-Christine Malmgren Tomas Nordström Lillebil Pettersson Åke

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Uppföljning av jag bor i Malmö

Tjänsteskrivelse. Uppföljning av jag bor i Malmö Malmö stad Kulturförvaltning 1 (7) Datum 2014-10-21 Vår referens Genti Cifliku Projektledare genti.cifliku@malmo.se Tjänsteskrivelse Uppföljning av jag bor i Malmö KN-2014-2396 Sammanfattning Kulturförvaltningens

Läs mer

Malmö Museer resan mot ett mer angeläget museum

Malmö Museer resan mot ett mer angeläget museum Malmö Museer resan mot ett mer angeläget museum Jenny Lindhe/ Malmö Museer Mimmi Tegnér 2014-12-01 Idag Varför dialog och delaktighet? Vad krävs för att bli en lärande organisation? Praktiska erfarenheter

Läs mer

Uppsala kommuns framtida konstverksamhet och lokalisering av Uppsala konstmuseum

Uppsala kommuns framtida konstverksamhet och lokalisering av Uppsala konstmuseum KULTURFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Sörås Staflin Pia 2016-10-27 KTN-2016-0347 Werkmäster Daniel Rev 2016-11-15 Kulturnämnden Uppsala kommuns framtida konstverksamhet och lokalisering av

Läs mer

KULTURGARANTI ÄLDREOMSORGEN. UTBUD program 2018 Alla program kommer på besök enligt tidigare bokad överenskommelse angående tid, plats och datum.

KULTURGARANTI ÄLDREOMSORGEN. UTBUD program 2018 Alla program kommer på besök enligt tidigare bokad överenskommelse angående tid, plats och datum. UTBUD program 2018 Alla program kommer på besök enligt tidigare bokad överenskommelse angående tid, plats och datum. Håkan Brink på turné med Elvis Presley och Sven Ingvars 9-13 april Artisten och Elviskännaren

Läs mer

Eksjö bibliotek med filialer. Vårprogram. med 100-årsfirande Eksjö stadsbibliotek och filialer

Eksjö bibliotek med filialer. Vårprogram. med 100-årsfirande Eksjö stadsbibliotek och filialer Vårprogram Eksjö bibliotek med filialer Vå r p r o g r a m med 100-årsfirande Eksjö stadsbibliotek och filialer Vårprogram 2015 www.eksjo.se/biblioteket stadsbiblioteket@eksjo.se 0381-361 00 Biblioteket

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ESKILSTUNA KONSTMUSEUM

VÄLKOMMEN TILL ESKILSTUNA KONSTMUSEUM VÄLKOMMEN TILL ESKILSTUNA KONSTMUSEUM Denna handledning är framtagen med förhoppning att ge pedagogiska ingångar till våra tillfälliga utställningar. Handledningen finns tillgänglig på eskilstuna.se/konstmuseet

Läs mer

Konstpedagogiska Program 2012. Hogstadiet & Gymnasiet

Konstpedagogiska Program 2012. Hogstadiet & Gymnasiet Konstpedagogiska Program 2012 Hogstadiet & Gymnasiet Upplev, skapa och kommunicera Bror Hjorths Hus erbjuder visningar på olika teman utifrån konstnären Bror Hjorths konst eller med utgångspunkt i de tillfälliga

Läs mer

8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik

8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik 1 (8) 8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik Sammanfattning av förslaget om att bygga ett nytt kulturhus 2 (8) Den här rapporten är ett förslag på hur ett nytt kulturhus i Örnsköldsvik kan se ut. Det ska vara Sveriges

Läs mer

INFLYTANDE PROJEKTET. unga i kulturplanerna

INFLYTANDE PROJEKTET. unga i kulturplanerna INFLYTANDE PROJEKTET unga i kulturplanerna Dalarna 2011-2012 Det här samarbetet handlar om att unga, som det pratas om och planeras för i kulturplanerna, själva ska få komma till tals. Att deras idéer

Läs mer

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Av: Studie- och yrkesvägledarna i Enköpings kommun 2008 Idékälla: I praktiken elev, Svenskt Näringsliv Varför PRAO? För att skaffa

Läs mer

ung scen/öst ung scen/öst i Linköping, foto ung scen/öst

ung scen/öst ung scen/öst i Linköping, foto ung scen/öst ung scen/öst ung scen/öst i Linköping, foto ung scen/öst Vad är ung scen/öst? Ung scen/öst är en satellitverksamhet till Östgötateatern med eget teaterhus i Linköping och har sedan starten 2001 varit en

Läs mer

BIBLIOTEKSPLAN FÖR SANDVIKENS FOLKBIBLIOTEK

BIBLIOTEKSPLAN FÖR SANDVIKENS FOLKBIBLIOTEK BIBLIOTEKSPLAN FÖR SANDVIKENS FOLKBIBLIOTEK Välkommen till Sandvikens Folkbibliotek Vi gör det möjligt för alla i Sandvikens kommun att växa och utvecklas. Som människor och samhällsmedborgare. VISION

Läs mer

Sammanställning av svaren

Sammanställning av svaren Sammanställning av svaren Utvärderingsfrågor Barnboksveckorna 2009 1. Hur tycker ni att det länsövergripande samarbetet kring Barnboksveckorna har fungerat? Vad var bra? Vad var dåligt? Tanken på ett länsövergripande

Läs mer

Kulturen lyfter - äldreomsorgen Kristianstads kommun, Ann Christine Albinsson & Ulrika Cedell

Kulturen lyfter - äldreomsorgen Kristianstads kommun, Ann Christine Albinsson & Ulrika Cedell Kulturen lyfter - äldreomsorgen Kristianstads kommun, Ann Christine Albinsson & Ulrika Cedell Hässleholm 2015-10-22 Äldres rätt till kultur vad händer när kultur blir en del av vårdvardagen? U Ann Christine

Läs mer

SKOLPROGRAM KALMAR KONSTMUSEUM. november 2017 juni 2018

SKOLPROGRAM KALMAR KONSTMUSEUM. november 2017 juni 2018 SKOLPROGRAM KALMAR KONSTMUSEUM DESIGNARKIVET A Ö 28/6 7/1 november 2017 juni 2018 Ett urval av Sveriges mest namnkunniga formgivare och designers från Designarkivets samlingar Frågor att arbeta kring kan

Läs mer

Hungerprojektets informationsprojekt om FN:s millenniemål

Hungerprojektets informationsprojekt om FN:s millenniemål Hungerprojektets informationsprojekt om FN:s millenniemål Föreläsningar som ger resultat: Med denna skrift vill vi på Hungerprojektet visa vad vi gjorde med de medel fick från Forum Syd, genom Sida, för

Läs mer

Välkommen till. Unga Kulturgruppen

Välkommen till. Unga Kulturgruppen Välkommen till Unga Kulturgruppen Unga Kulturgruppen är Höganäs kommuns arbetsgrupp för kultur i skolan. Gruppen består av pedagoger från de sex olika f-9 skolorna och träffas c.a 4 ggr/år. I gruppen diskuteras

Läs mer

Hitta information (kurs C)

Hitta information (kurs C) Hitta information (kurs C) I dagstidningar finns det ofta annonser för olika typer av nöjen och aktiviteter. Svara på frågorna med hjälp av annonserna på nästa sida. A. Var kan man lyssna på musik gratis?

Läs mer

Enkät bibliotek 2013 2013-10-30

Enkät bibliotek 2013 2013-10-30 Enkät bibliotek 2013 2013-10-30 1. Är du kvinna eller man? Är du kvinna eller man? A. Kvinna 103 83,7 B. Man 20 16,3 Total 123 100 100% (123/123) 2. Hur gammal är du? Hur gammal är du? A. 0-18 1 0,8 B.

Läs mer

Program Helsingborgs Mångfaldsvecka september - 1 oktober

Program Helsingborgs Mångfaldsvecka september - 1 oktober Program Helsingborgs Mångfaldsvecka 2107 25 september - 1 oktober Måndagen den 25 september den 1 oktober. Datum: Varje dag under Mångfaldsveckan Tid: 11:00-17:00. Tisdagen den 26 september 09:00 11:30

Läs mer

Varma hälsningar, Susanna Vildehav och Mia Kjellkvist, skådespelare och konstnärliga ledare.

Varma hälsningar, Susanna Vildehav och Mia Kjellkvist, skådespelare och konstnärliga ledare. Lärarhandledning Hej! Denna lärarhandledning är till för dig, pedagog eller lärare, som har sett eller ska se Teater Eksems föreställning Mangoträdet. I handledningen ger vi förslag på hur du genom samtal

Läs mer

Antal svarande Fråga 1.1 I vilken grad har kursen som helhet gett dig: Ökad kunskap om ditt barns funktionshinder och hur det påverkar familjen n=203

Antal svarande Fråga 1.1 I vilken grad har kursen som helhet gett dig: Ökad kunskap om ditt barns funktionshinder och hur det påverkar familjen n=203 Antal svarande Fråga. I vilken grad har kursen som helhet gett dig: Ökad kunskap om ditt barns funktionshinder och hur det påverkar familjen n=23 9 9 8 79 Antal svarande 7 6 5 4 I mycket hög grad I hög

Läs mer

Framtid 2015. Kultur- och fritidsförvaltningen

Framtid 2015. Kultur- och fritidsförvaltningen Ett aktivt liv, där både kropp och själ får sitt, är bra för hälsan och välbefinnandet. Vi inom kultur och fritid arbetar för att skapa förutsättningarna. Kultur- och fritidsförvaltningen Till dig som

Läs mer

LA goes KKN! ett förslag till handlingsplan

LA goes KKN! ett förslag till handlingsplan LA goes KKN! ett förslag till handlingsplan Inledning I samband med att Region Skåne drog igång sin förstudie kring kulturella och kreativa näringar i våras (se nedan under Bakgrund) blev jag tillfrågad

Läs mer