Verksamhetsberättelse Gymnastikförbundet Syd

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse 2010. Gymnastikförbundet Syd"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse 2010 Gymnastikförbundet Syd

2 Styrelse Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Valberedningen Ordförande Ledamot Ledamot Sissi Sturesson Carina Lundh Paul Ståhlhane Ylva Grönvall Pia Elander Robert Nävermyr Maria Hjern Annika Hernmo Mai-Britt Cordua Lena Karolido Lili Pham Revisorer Ordinarie revisor Revisorsersättare Roger Johansson Anders Agelius

3 Styrelsens kommentarer Verksamhetsåret 2010 startade med att vi firade 100 år med bl. a. en härlig uppvisning den 9 januari i Helsingborg. Vi arbetar fortfarande med visionen om en ny hall och ansökningar angående bidrag till denna satsning har åter skickats till olika bidragsgivare. Svenska Gymnastikförbundet bedriver nu sin verksamhet i åtta större regioner, där Skåne län är en. Detta har betytt att vi nu har en ny hemsida, ny logga och nytt namn - Gymnastikförbundet Syd. På årsmötet 2011 föreligger även ett förslag från styrelsen angående nya stadgar. Verksamheten inom Gymnastikförbundet Syd har följt måldokumentet "Gymnastiken Vill ". Styrelsen samt kommittéledamöter har deltagit i olika konferenser och seminarier arrangerade av Svenska Gymnastikförbundet, Skåneidrotten och SISU Skåne. Gymnastikförbundet Skåne har haft 5 styrelsemöten samt därutöver möten i de två olika arbetsutskotten, AU Gymnastik och AU Lingvallen. AU Gymnastik Christel Attermalm, Maria Hjern, Pia Holm, Ylva Grönvall, Pia Elander och Annika Hernmo AU Gymnastiks huvudsakliga uppgift är att för styrelsen i GF Syd bevaka frågor kring verksamheten samt att utifrån Gymnastiken Syd Vill utveckla regionens föreningar. Gruppen har haft 4 protokollförda möten under året och har då arbetat enlig den handlingsplan som är gjord. Därutöver har det varit ett flertal möten och kontakter i aktuella frågor. Året började med Gymnastikförbundet Skånes100 års jubileum som var den sista av de 100 aktiviteterna som presenterades under Med Gymnastik Åt Alla som tema på uppvisningen och en härlig fest i Lingvallens stora hall, avslutade Gymnastikförbundet Skåne sina 100 år för att omgående inträda i en ny era med ny regionsindelning och nytt namn! Gymnastikförbundet Syd var härmed vårt nya namn!

4 AU Gymnastik har arbetat fram ett nytt Gymnastiken Syd Vill. Uppdraget är att implementera denna i regionens och de skånska föreningarnas verksamhet. Föreningsutveckling och föreningsstöd, satsning på breddgymnastiken, ledarsatsningar på många olika plan samt införandet av Gymmix är några av alla de riktlinjer som Gymnastiken Syd Vill satsa på! AU Lingvallen Paul Stålhane, Robert Nävermyr, Carina Lundh och Kajsa Wedberg Arbetsutskott Lingvallen har under året bestått av Paul Ståhlhane, Robert Nävermyr, Carina Lundh och Kajsa Wedberg som ansvarig tjänsteman för ekonomi samt Sissi Sturesson i egenskap av ordförande för Gymnastikförbundet Syd. AU Lingvallens huvudsakliga uppgift är att för styrelsen i GF Syd bevaka och bereda frågor som berör förbundets ekonomi och budgetfrågor samt att förvalta och underhålla fastigheterna. Det har pågått en kontinuerlig renovering och målning av byggnaderna utvändigt och invändigt samt markarbete i form av plattsättning, dagvatten m.m. Arbetet med att undersöka möjligheten att bygga en ny hall har fortsatt. Ritningarna för en eventuell tillbyggnad av Stora Hallen har reviderats. Kopplat till AU Lingvallen har det funnits en hallkommitté med externa deltagare som har diskuterat hur inredningen skulle kunna se ut och vad det finns för behov. Detta är inte klart och ska tas upp för diskussion igen. Även under 2010 har ny ansökning för utbyggnad av hallen skickats till Crafoordska Stiftelsen. Tyvärr blev det avslag även denna gång. AU Lingvallen har ansökt om ett anläggningsbidrag från Riksidrottsförbundet. Under året har arbetsutskottet även diskuterat en eventuell uppdelning av verksamheter inom Gymnastikförbundet Syd i fler organisationer. Under 2011 kommer en utvärdering av olika scenarior av vad som kan hända vid en eventuell uppdelning att tas fram. Om det finns fördelar av en uppdelning kommer ett förslag på en handlingsplan för detta arbete presenteras för medlemmarna.

5 Lingvallen Under 2010 har Kursgården kompletterats med en överbyggnad och handikappramp vid entrén. Både allrummen och verandan mot havet har målats om. Köket och matsalen har blivit ommålade och även foajen och omklädningsrum i hallen har målats! Framför 1:ans byggnad har det byggts en inglasad hörna. Framför ingången till matsalen har ölandsstenen tagits bort och ersatts med plattor. Lilla Matsalen har fått nya möbler Sjukstugan har fräschats upp och ett av rummen har byggts om till kök. III:F har fått en välbehövlig renovering. Gymnastikförbundet Syd, Lingvallen Kansli Lingvägen Ängelholm syd@gymnastik.se Anläggningsansvarig Utbildningsansvarig Informationsansvarig Redaktör för Gymnastik Bladet Ansvarig utgivare Kajsa Wedberg Pia Holm Christel Attermalm Christel Attermalm Ebbe Nilsson

6 Gymnastikförbundet Syds kommittéverksamhet Hopprep Kajsa Murmark, Charlotte Wetterberg, Liv Murmark Hopprep bedrivs av många föreningar som ett av flera moment i barnungdomsgymnastiken. Några av de föreningar som deltager i tävlingar och läger i Skåne är Ekeby GF, Helsingborgs Turn, Höganäs Gymnastikförening, Kämpinge Gymnastikförening och Svedala Gymnastikförening Året började med Gymnastikförbundet Skånes 100 årsjubileum. Helsingborgs Turn och Kämpinge GF gjorde ett mycket uppskattat framträdande med 50 duktiga hoppare i samverkan med tema Pippi Långstrump har det arrangerats Skåne Mästerskap; under våren i parhopp och under hösten individuellt. I slutet av juni månad arrangerades hopprepsläger, steg 1 och fortsättningskurs i Kämpinge. Ledare från Kämpinge GF, Helsinborgs Turn, Ekeby och Höganäs deltog i utbildningarna. Förutom våra svenska duktiga ledare fanns belgiska topptränare på plats. I direkt anslutning till lägret deltog Kämpinge med 4 lag i den internationella 24-timmars hoppningen. Via internet uppkoppling slog hopprepslag från olika delar av världen ett gemensamt världsrekord i snabbhetshoppning. Vid VM i hopprep I England blev det svenska bronsmedaljer i freestyle o snabbhet för ett lag i Ungdomstävlingen, bronsmedalj för Selma Kjellin i freestyle i yngsta klassen och två 4:e placeringar med svenska rekord i tripplar för seniorerna. Både Jessica Rosvall och Oliver Möller Åström hoppade 177 tripplar. Uppvisningsgrupper har medverkat vid flera stora arrangemang under året; vid invigningen av EM i truppgymnastik i Malmö och vid Idrottsforum i Swedbank Arena. Hopprepsgrupper och ledare från Helsingborg och Kämpinge har besökt många skolor i Skåne för att lära ut tekniken i hopprep och för att inspirera lärare och elever. Under sommar och höst har en arbetsgrupp filmat hopprepstrick och sammanställt ett undervisningsmaterial för att öka kunskapen att sätta ihop tävlingsserier. Målet är att få fler ungdomar att hoppa rep och få fler föreningar att ha hopprep i sin verksamhet.

7 Barn- och Ungdomskommittén Pernilla Jansson, Charlotte Wennberg, Emma Karlsson, Martin Olsson och Maria Qvarfort Möte: Under 2010 har Barn- och Ungdomskommittén haft möte under årets gång. Under våra möten diskuteras aktiviteter och arrangemang. Under möten har vi bl.a. diskuterat kommande årets Gympa Kidz. Händelser: 2010 började för oss med jubileumsuppvisningen i Helsingborg. Alla deltagare i barn och ungdomskommittén var aktiva på olika sätt under dagen. På programmet stod en Bamseuppvisning där vi även fick besök av riktiga Bamse, riktigt härligt att se! Helgen den 6-7/2 åkte delar av kommittén till Lillsved för att vara med på Gymnastikförbundets Barn- och ungdomsconvent och där bidrog vi med inspiration till landets ledare. Den 27/3 var det årsmöte på Lingvallen. Barn och Ungdomskommittén representerades av Charlotte. Den 21/8 höll Gymnastikförbundet Barnexpresssen på Lingvallen. Barn och Ungdomskommittén var på plats och stöttade upp. Under årets gång har det genomförts kurser i Bamse, Mera Bamse och Poängjakten!

8 Trampolin Kontaktperson i Trampolin; Johan Ekenberg Under 2010 så har det funnits ett stort deltagande av skånska trampolingymnaster på våra nationella tävlingar. Vår nationella tävlingsserie, Svenska Cupen, hade under 2010 fyra deltävlingar. Två av deltävlingarna gick i Stockholmsregionen, Upplands Väsby och Österåker, och två i region Väst, Alingsås och Mölnlycke. Efter Sjövalla FK:s tävling i Mölnlycke så kunde vi sammanfatta årets resultat och det blev några pallplaceringar i den totala resultatlistan. Lovisa Widbom (FK Tor) tog en tredjeplats i Trampolin Klass 2 Flickor och Rasmus Åkerlund (FK Tor) tog även han en tredjeplats i Trampolin Klass 2, fast för Pojkar, dessutom tog Lovisa och Hanna Widbom (FK Tor) en andraplats i Trampolin Synkron Klass 2 Flickor. SM gick som ni alla vet i Halmstad och även där hade vi med skånskt deltagande i trampolin och där tog Mia Olsson (FK Tor) och Michelle Kvist(FK Tor) en tredjeplats i Trampolin Synkron Dam.

9 Trupptävlingskommittén: Tina Österberg, Marie Lindström, Pontus Kastberg, Linda Strandqvist, Magnus Andersson. Cecilia Hjelm, Peter Larsson, Malin Courel, Sofie Tarring, Christian Mossberg vill sammanfatta det gångna året 2010 så här: Tina Österberg hoppade av kommittén i samband med tävlingsforum i september. Christian Mossberg valdes in i samband med årsmötet. Under våren arrangerades det trupptävlingar på 5 olika ställen i Skåne. I 23 olika klasser deltog sammanlagt 179 lag (minskning från i fjol) från 20 olika föreningar. TTK var med och hjälpte till på 100-årjubiléet den 9/1 som hölls på Idrottens Hus i Helsingborg. TTK ansvarade för inträdet. 4 domare åkte på förbundsdomarkurs i Stockholm jan-10. Ytterliggare 5 åkte i sep-10. Den 27-29/8 genomfördes en domarkurs med 16 deltagare /9 åkte Sofie Tarring på kommittén på tävlingsforum i Stockholm. Även Marie Lindström var där men för Riks TTK:s räkning. En arbetsgrupp inom TTK har arbetat med våra Skånska tävlingsregler under året som sen sjösattes kring jul. En annan arbetsgrupp inom TTK har arbetat med ett USM-projekt som vi kallar Reach for the stars. Projektet drog igång under hösten och kommer fortsätta även under våren-11. Den 4/9 genomfördes trupptävlingsforum med ca 46 deltagare. Under hösten arrangerades det trupptävlingar på 5 olika ställen i Skåne. I 18 olika klasser deltog sammanlagt 223 lag från 28 föreningar. Truppkommittén har under 2010 haft 4 protokollförda möten, samt ett möte där vi belönades med god mat. Truppkommitténs ekonomi har under 2010 varit god.

10 Skånska framgångar i Nationella tävlingar är: UT i Umeå: Åstorps GF flickor Y 3:a Ö Torp damer Ä 1:a Åstorps GF damer Ä 2:a RM Nivå 1 i Helsingborg: GK Motus Salto damer 1:a GF Ling damer 2:a RM Nivå 2 i Järfälla: GK Splitt damer 2:a RM Nivå 3 i Katrineholm: GK Motus Salto damer 1:a RC Nivå 2 i Växjö: GK Splitt flickor 2:a GK Motus Salto flickor 3:a RC Nivå 3 i Vänersborg: GK Motus Salto herrar 3:a GK Engelholmsgymnasterna damer 2:a USM i Lund: GF Fram pojkar 3:a UC i Halmstad: Höganäs GF flickor 1:a JSM i Helsingborg: Höganäs GF damer 1:a JC i Ängelholm: Höganäs GF damer 1:a GF fram herrar 2:a SM i Halmstad: GF Ling damer 1:a Kämpinge GF herrar 2:a GK Splitt mixed 3:a Svenska Cupen i Västerås: GK Motus Salto damer 2:a GK Splitt herrar 2:a Skånska och svenska framgångar i internationella tävlingar är: EM i Malmö: Sverige herrar senior 2:a Sverige damer senior 2:a Sverige mixed senior 2:a Sverige herrar junior 2:a Sverige damer junior 1:a Sverige mixed junior 3:a Alla resultat från de skånska tävlingarna ligger på hemsidan.

11 Gymmix kommittén Åsa Roos, Gunnel Thornberg, Jenny Kastberg Vårt första möte för året hade vi i samband med vårt 100 års jubileum i Helsingborg, där vi samtidigt hade med en trupp Där motionärer/grupptränade hade haft möjlighet att anmäla sig att vara med och visa upp sig på Skånes jubileumsföreställning Under våren träffades Åsa och Gunnel några gånger för att få ihop ett program till Blumefestivalen, som är ett led i seniorprojektet. Vi vill kunna erbjuda de äldre bra alternativ till en gemenskap inom gymnastiken, som de oftast haft ett helt liv men som på ålderns höst kan bli lite si och så med av olika anledningar. I augusti kom det 178 deltagare totalt lördag och söndags Gymmixledardagar. Under söndagen presenterades även programmet som skall tränas in till Bluhmefestivalen. I oktober och november samlades vi vid två tillfällen på Lingvallen alternativt Helsingborg för samträning till Blumefestivalen. God uppslutning vid båda tillfällena. Gunnel och Åsa har också träffats för att spela in programmet på DVD samt jobba vidare med program och rekvisita. I oktober anordnades också en Zumba dag i Helsingborg Under året har kommittén haft 4 möte.

12 RG kommittén Eva Rodriguez, Jenny Engdahl Vi har ---- sett till att en regionstävlingar har arrangerats i Vinslöv, Landskrona och i Kristianstad samt Götalands Mästerskap i Landskrona i samverkan med UC-syd RG arrangerat 2st träningsläger, 2 träningsdagar samt tränarutbildning (2 nya obligatoriska program) ---- deltagit i den årliga landskampen Skåne-Danmark Denna gång var Köpenhamn värd och ännu en gång seger till Skåne haft del i arrangemanget av en internationell tävlingar i Landskrona och Staffanstorp. Deltagare från Holland, Lettland, Norge. Polen och Sverige sett till att följande distriktstävlingar arrangerats DM, JDM, UDM. inior, PVU, DUO samt trupp Deltagare från 4 föreningar. Distriktsmästare: DM: Kajsa Brondin, Nevis RG JDM: Marija Nedic, Nevis RG UDM: Josefin Olsson, Landskrona Kv. GF Minior DM: Agnes Elg Appelros, Nevis RG PVU DM: Meja Engdahl-Petersson, Landskrona Kv. GF Trupp: Landskrona kv GF Duo: Martynka Szumniak/Nastja Martynova Nevis RG

13 Kvinnlig AG Kommitté David Cederblad och Annzinita Malmborg. Det finns två föreningar i Skåne som bedriver Kvinnlig AG, GK MotusSalto och Höganäs GF. På hösten var det tester i Stockholm för uttagning till Utvecklingsgruppen. MotusSalto hade 4 gymnaster som deltog och Höganäs deltog med 7 st. Två gymnaster kom med från MotusSalto, Tilde Öhrbom och Filippa Ferm, och en kom med ifrån Höganäs, Filippa Lavré Under året har vi haft ett flertal skånska tävlingar i Malmö och Höganäs. Vi har även bjudit in föreningar från andra distrikt och bla fått besök från Tölö, Hammarby och Tidaholm mfl!

14 Manlig AG Kontaktperson manlig AG; Johannes Gustavsson Nationella mästerskapshelgen Halmstad RM1 2:a Joakim Lenberg, GK Motus Salto 3:a Simon Hedlund, GK Motus Salto RM2 2:a Christian Cindric, GK Motus Salto RM3 1:a Tony Do, GK Motus Salto 2:a Hamza Güngur, GK Motus Salto USM 1:a Arsalan Chenarakipoor, GK Motus Salto SM 2:a i fristående Carl Green, GK Motus Salto Rikscupen Sollentuna RM2 3:a Joakim Lenberg, GK Motus Salto RM3 Christian Cindric, GK Motus Salto USM 1:a Arsalan Chenarakipoor, GK Motus Salto Förutom dessa resultat på riksnivå har Motus-Salto Manlig AG haft 4 gymnaster i ungdomslandslaget och 7 gymnaster i Gymnastikförbundets utvecklingsgrupp. Flera av föreningens gymnaster har representerat Sverige på landskamper och nordiska mästerskap.

15 Aerobic Gymnastics kommittén Maria Qvarfort, Pia Nilsson, Emilia Dahlberg Aktiviteter Rikstävling, Aerobic Gymnastics Plats: Trelleborg 22 starter totalt men 29 deltagare. Tre föreningar från Skåne var representerade och två från övriga Sverige Svårighetstävling Plats: Staffanstorp 24 starter från två föreningar representerade Läger i Aerobic Gymnastics Plats: Lingvallen 35 deltagare, tre föreningar från Skåne och två från övriga Sverige deltog Uppvisning Palmfestivalen Plats: Trelleborg Två föreningar representerade Dagläger under höstlovet Plats: Trelleborg, Malmö och Staffanstorp Tre föreningar deltog och det var ca10 gymnaster per tillfälle Första Skånecupen i Aerobic Gymnastics Plats: Staffanstorp 16 starter totalt men totalt ca 40 deltagare. Tre föreningar var representerade. Skånska framgångar Svenska Mästerskapen USM 2010 Frida Törnklev, Trelleborgs Aerobic Gymnastics - Silvermedaljör Emelie Fana, Trelleborgs Aerobic Gymnastics Bronsmedaljör USM Par E. Fana/ W. Ahl, Trelleborgs Aerobic Gymnastics, Guldmedaljörer JSM 2010 Michelle Fana, Trelleborgs Aerobic Gymnastics Guldmedaljör SM 2010 Mimmi Homuth, Trelleborgs Aerobic Gymnastics Fjärdeplats Halloween Cup 2010 International Club Meeting, Neustadt Tyskland Junior Michelle Fana, Trelleborgs Aerobic Gymnastics Silvermedaljör Senior Mimmi Homuth, Trelleborgs Aerobic Gymnastics - Bronsmedaljör

16 Utbildning och Läger Många utbildningar och träningsläger har genomförts på Lingvallen. Flera utbildningar har även hållits ute hos medlemsföreningarna och på skolor runt om i distriktet. Tack vare Idrottslyftet har många föreningar haft möjlighet att prioritera utbildning för sina ledare därför har alla tidigare rekord i antal utbildningar slagits. Föreningsläger, Gymnastikläger och Kick Off! Tack vara idrottslyftet har flera föreningar arbetat aktivt med ledarvård och föreningsutveckling. Flera föreningar har haft Kick off på Lingvallen under 2010 Under vår och höstmånaderna har många föreningar haft läger på Lingvallen. Lägersäsongen utökas för varje år och numera är det ingen större skillnad mellan vår, sommar och höst på Lingvallen. Vintern är fortfarande en lågsäsong vilket inte betyder att det är tomt utan bara att beläggningen inte är lika hög som resten av året. Fler föreningar än någonsin önskar föreningsläger på Lingvallen

17

18 Gymnastikförbundet Skåne statistik och verksamhet Jämförande utveckling i antal aktiva gymnaster. År 04/05 05/06 06/07 07/08 08/09 09/10 Skåne Sverige Statistik för Skånes GF:s gymnastikföreningar År 05/06 06/07 07/08 08/09 09/ Top 10 av GF Skånes föreningar 1 Helsingborgs Turnförening Kämpinge GF Svedala G O If GF Örnarna GF Ling GF Fram GK Motus-Salto Träningscentrat Trelleborg Höganäs GF Bjerreds GF 463 Regionsindelningen Region Gymnastikförbundet Antal medlemmar Antal föreningar Mellansvenska Mitt Norr Syd Sydost Väst Öst Övre Mellansverige

19 Verksamheten Lite om allt det som hände! Utbildningar, ledardagar, och läger i mängder arrangerades av Gymnastikförbundet Syd och dess medlemsföreningar. Tävlingar i alla tävlingskategorier arrangerades av tävlingskommittéerna och föreningar. Satsningar på våra duktiga kommittéer fortsatte för att efter hand få en större bredd inom gymnastiken. Läger i Cheerleading och Parkour var några av de nyheter som presenterades! Svenska Gymnastikförbundets årsmöte i Falun besöktes av delegater från Gymnastikförbundet Syd och dess föreningar. Pojktåget gick som vanligt av stapeln i januari men pga snöstorm och blixthalka fick tyvärr många gymnaster stanna hemma. 45 killar hade dock en härlig dag tillsammans på Lingvallen. Idrottslyftet år 3 delades frikostigt ut till de skånska föreningar som ansökte. Konfirmationsgympaläger hölls även detta år i samverkan med Barkåkra församling. EM i Truppgymnastik gick av stapeln i Malmö och arrangören GK Motus Salto fick mycket beröm för ett fantastiskt arrangemang. Kämpinge/Hbg Turns mixlag tog en hedervärd bronsmedalj! JNM kval i Truppgymnastik hölls i Höganäs och JEM kvalet i Lund. Reach for the stars som är ett trupprojekt påbörjades under hösten. Blume festival - Golden Ladies deltog då Gran Canaria arrangerade sin 50:onde Blume Festivalen i november/december. Bamseutbildningarna fick fart på många nya ledare och många föreningar fick nya barn till gymnastiken.

20 Verksamheten Detta är lite av allt som skall hända! Årsmötet håller vi som vanligt i mars månad! Idrottens Föreningslära är en av många insatser för att utveckla föreningarna. Idrottslyftet år 4 kommer att fortsätta satsa på unga ledare, ökad skolsamverkan, anläggningssatsningar, åringar som en prioriterad grupp samt andra av Gymnastikförbundet prioriterade satsningar! Gympakonfirmationslägerna som blivit en succé kommer att även i fortsättningen att arrangeras i samverkan med Barkåkra församling. Massor av riksarrangemang arrangeras av Skånska Föreningar. Verksamhet inom Gympa Kidz satsningen kommer att planeras och presenteras. Blume Festival kommer att erbjudas Gymmixledare och Gymmixgymnaster. Blume Festival kommer också att erbjudas truppföreningar som vill tävla och alla föreningar som vill åka på uppvisningar. Teorikurser på tävlingssidan kommer att arrangeras. Satsningar på att få fler Gymmix föreningar i regionen kommer att göras Tävlingskommittéerna kommer att arrangera mängder av tävlingar inom de olika tävlingskategorierna. Reach for the stars, som är ett trupprojekt, fortsätter under året! Kurser, Läger, Inspiraionsledardagar finns färdigplanerade. Gymnastikbladet, hemsidan och Gymnastikförbundet Syds Facebook fortsätter att hålla alla medlemmar uppdaterade om verksamheten!

21

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2012 Innehållsförteckning Styrelsens sammanfattning 3 AU Gymnastik 4 AU Lingvallen/Lingvallen 5 Barn och Ungdom 6 AllaKanGympa 7 Gymmix/Gruppträning 8 Kvinnlig Artistisk Gymnastik

Läs mer

GK Engelholmsgymnasterna

GK Engelholmsgymnasterna GK Engelholmsgymnasterna Årsbokslut för räkenskapsåret 2014-07-01-2015-06-30 Styrelsen för GK Engelholmsgymnasterna avger härmed följande årsbokslut Innehåll Verksamhetsberättelse 2 Resultaträkning 9 Balansräkning

Läs mer

Gymnastikförbundet Syds VERKSAMHETSBERÄTTELSE

Gymnastikförbundet Syds VERKSAMHETSBERÄTTELSE Projekt1:Layout 1 08-10-24 21.16 Sida 8 Gymnastikförbundet Syds a 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Projekt1:Layout 1 08-10-27 11.32 Sida 9 2014 Innehållsförteckning Styrelsens sammanfattning 3 Lingvallen 4 Barn

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse FÖRENINGEN DACKEGYMNASTERNA Verksamhetsberättelse Föreningen Dackegymnasternas ordförande Ett år går fort när man har roligt och nu har ännu ett gymnastikår genomförts av våra fantastiska

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 1 INNEHÅLL 1. ANTAL MEDLEMMAR... 3 2. STYRELSEN... 3 3. GRUPPER... 3 Aerobics gymnastics... 3 Hopprep... Fel! Bokmärket är inte definierat. Kids.... 4 Bamsegympa... Fel! Bokmärket

Läs mer

Gymnastikförbundet Skåne

Gymnastikförbundet Skåne Verksamhetsberättelse 2008 Gymnastikförbundet Skåne 1 Styrelse Ordförande Vice ordförande Vice ordförande fr.o.m. 4 juni Kassör fr.o.m 4 juni Sekreterare Ledamöter Adjungerad som anläggningsansvarig Adjungerad

Läs mer

Gymnastiken SYD vill!

Gymnastiken SYD vill! Gymnastiken SYD vill! 2011-2012 Kraftsamling mot gemensamma mål Gymnastikförbundet Syd har utifrån Gymnastiken Vill sammanfattat den målsättning och verksamhetsinriktning som vi konkret vill arbeta efter

Läs mer

Strängnäs GF Verksamhetsberättelse

Strängnäs GF Verksamhetsberättelse 2014 Strängnäs GF Verksamhetsberättelse Året som gått Strängnäs GFs gångna år har sett annorlunda ut än tidigare år. Nya samarbeten har skapats, förändring i träning- och tävlingsplanering samt att föreningen

Läs mer

Mötet öppnas inledning

Mötet öppnas inledning Mötet öppnas inledning Protokoll nr 354, fört vid sammanträde med Svenska Gymnastikförbundets STYRELSE fredagen den 30 november 2012 på Hotell Sergel Plaza, Stockholm. Närvarande: Malin Eggertz Forsmark

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. Höganäs Gymnastikförening

VERKSAMHETSPLAN. Höganäs Gymnastikförening VERKSAMHETSPLAN Höganäs Gymnastikförening 2011 VERKSAMHETSPLAN FÖR 2011 Inledning Under 2011 är den övergripande och långsiktiga målsättningen och visionen för föreningen att gymnaster och ledare stannar

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Söderhamns Gymnastikförening redovisar här sin verksamhetsberättelse för perioden 2012-01-01 -- 2012-12-31 1. Fakta om verksamhetsåret Styrelse På föreningens årsmöte den 3/3

Läs mer

TÄVLINGSBESTÄMMELSER Truppgymnastik SYD

TÄVLINGSBESTÄMMELSER Truppgymnastik SYD TÄVLINGSBESTÄMMELSER Truppgymnastik SYD 2013-2014:2 Syds tävlingsbestämmelser kräver följande komplement: Gymnastikförbundets Bestämmelser och Reglementen Trupp (Tävlingsbestämmelser, Bedömningsreglemente

Läs mer

Bohuslän-dals konståkningsförbund

Bohuslän-dals konståkningsförbund Bohuslän-dals konståkningsförbund Styrelsen Verksamhetsberättelse 2016-2017 Styrelsen har under verksamhetsåret haft följande sammansättning Ordförande Helen Karlsson Vice ordförande Therese Arvidsson

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 20120701-20130630 Verksamhetsberättelse 20120701-20130630 Föreningen Dackegymnasternas ordförande Tack alla entusiastiska ledare, gymnaster och föräldrar för ett toppen år! Inför

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Svenska Cheerleadingförbundet

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Svenska Cheerleadingförbundet VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013- Innehåll 1 Formalia... 2 1.1 Organisation... 2 1.1.1 Medlemmar... 2 1.1.2 Förbundsstyrelsen... 2 1.1.3 Möten... 2 1.1.4 Revisorer... 3 1.1.5 Valberedning... 3 1.1.6 Arbetsgrupper...

Läs mer

Datum Lördag och söndag den 5-6 maj Fyrishov, Uppsala. Förträning fredag kväll Kvaltävlingar lördag Finaler söndag. Uppsala Gymnastikförening

Datum Lördag och söndag den 5-6 maj Fyrishov, Uppsala. Förträning fredag kväll Kvaltävlingar lördag Finaler söndag. Uppsala Gymnastikförening 1 Svenska Mästerskapen Trampolin & DMT Uppsala Fyrishov 5-6 maj 2012 Härmed har vi det stora nöjet att inbjuda Er alla till SM i Trampolin & DMT 2012. Arrangemanget kommer att genomföras i samarbete med

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014

VERKSAMHETSPLAN 2014 VERKSAMHETSPLAN 2014 VERKSAMHETSPLAN FÖR GYMNASTIKFÖRBUNDET NORR 2014 Vision 2020 fortsätter vara riktmärket för vår verksamhet. Vi ökar medlemmar om än i svag takt. För att öka tempot ska vi hjälpa och

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013. Vendelsö Gymnastikförening

Verksamhetsberättelse 2013. Vendelsö Gymnastikförening Verksamhetsberättelse 2013 Vendelsö Gymnastikförening TRÄNINGSVERKSAMHETEN VGF har under året haft verksamhet med totalt 442 gymnaster och ledare. Basen i verksamheten är barngymnastiken med ca 165 barn

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2006 Några höjdpunkter under året: Invigning av hoppgropsanläggning, föreningens största investering någonsin Föreningen växer och räknar numera med över 500 medlemmar Linn Nilsson

Läs mer

RC1 Y 2017, Trupp. Resultat: RC 1 Y Kval

RC1 Y 2017, Trupp. Resultat: RC 1 Y Kval Resultat: RC 1 Y Kval Pl. # Lag Fristående Tumbling Trampett Total 1 44(4) Nacka GF 14,850 12,550 11,350 38,750 2 30(3) GK Motus-Salto lag 2 14,800 12,200 11,700 38,700 3 29(3) GK Splitt lag 2 13,800 12,000

Läs mer

Föregående protokoll nr 344 Protokoll nr 344 från styrelsens sammanträde den 9 december är justerat av ordförande samt av Anders Caspár.

Föregående protokoll nr 344 Protokoll nr 344 från styrelsens sammanträde den 9 december är justerat av ordförande samt av Anders Caspár. Mötet öppnas inledning Protokoll nr 345, fört vid sammanträde med Svenska Gymnastikförbundets STYRELSE fredagen den 3 februari 2012 på Hotell Sergel Plaza, Stockholm. Närvarande: Malin Eggertz Forsmark

Läs mer

Styrelsen för Göteborgs Turnförening får här avge följande berättelse för verksamhetsåret 2013.

Styrelsen för Göteborgs Turnförening får här avge följande berättelse för verksamhetsåret 2013. Årsberättelse Göteborgs Turnförening 2013 Styrelsen för Göteborgs Turnförening får här avge följande berättelse för verksamhetsåret 2013. STYRELSE Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleanter Robert

Läs mer

Ordförande Malin Eggertz Forsmark hälsar alla välkomna till dagens sammanträde.

Ordförande Malin Eggertz Forsmark hälsar alla välkomna till dagens sammanträde. Mötet öppnas inledning Protokoll nr 358, fört vid sammanträde med Svenska Gymnastikförbundets STYRELSE måndagen den 11 mars 2013 på Idrottens Hus, konferensrum Rosen, Stockholm. Närvarande: Malin Eggertz

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 20170701 20180630 FÖRENINGEN DACKEGYMNASTERNA 20170701 20180630 Verksamhetsberättelse 20170701 20180630 Föreningen Dackegymnasternas ordförande Dackegymnasterna jubilerar detta året

Läs mer

11-12 NOVEMBER 2017 I MALMÖ

11-12 NOVEMBER 2017 I MALMÖ PM RIKSCUPEN UNGDOMSCUPEN JUNIORCUPEN SVENSKA CUPEN 11-12 NOVEMBER 2017 I MALMÖ MUSIK Mailas senast 2017-11-04 till david.cederblad@motussalto.com Döp filen med namn klass och förening. I mp3-format. GRENFINALER

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsberättelse 2016 Söderhamns Gymnastikförening redovisar här sin verksamhetsberättelse för perioden 2016-01-01 2016-12-31 1. Fakta om verksamhetsåret Styrelse På föreningens

Läs mer

Vi ser fram emot våra gymnasters utveckling

Vi ser fram emot våra gymnasters utveckling Bakgrund Västerbottens Gymnastikförbund arrangerade 1990 gymnastikspelen i Umeå och sedan dess har Umeå GF i omgångar uppvaktat Umeå fritid för att diskutera lokalproblematiken för tävlingsgymnastiken

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 20150701-20160630 FÖRENINGEN DACKEGYMNASTERNA 20150701-20160630 Verksamhetsberättelse 20150701-20160630 Föreningen Dackegymnasternas ordförande Tänk att ännu ett gymnastik-år har

Läs mer

TeamGym inom UEG. Per Sjöstrand ledamot Technical Committee TeamGym UEG. UEG = Union Européenne de Gymnastique

TeamGym inom UEG. Per Sjöstrand ledamot Technical Committee TeamGym UEG. UEG = Union Européenne de Gymnastique TeamGym inom UEG Per Sjöstrand ledamot Technical Committee TeamGym UEG UEG = Union Européenne de Gymnastique Agenda Utvecklingen i Europa Truppkommittén i UEG (TC-TG) Fokusområden Vad är på gång? Frågor

Läs mer

SM-VECKAN Programblad

SM-VECKAN Programblad SM-VECKAN 2019 Programblad Aerobic Gymnastics KVINNLIG ARTISTISK GYMNASTIK MANLIG ARTISTISK GYMNASTIK Parkour RYTMISK GYMNASTIK TRAMPOLIN & DMT Tricking TRUPPGYMNASTIK Gymnastik i alla dess former när

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Cheerleaderförbundets Årsmöte 2005-01-22

Protokoll fört vid Svenska Cheerleaderförbundets Årsmöte 2005-01-22 Protokoll fört vid Svenska Cheerleaderförbundets Årsmöte 2005-01-22 Plats: Hotell Örgryte, Göteborg. kl: 14.00. Kallade: Samtliga röstberättigade föreningar inom SCF, avgående styrelse, kandidater till

Läs mer

En del av Gymnastikförbundet mot målen i Vision 2020

En del av Gymnastikförbundet mot målen i Vision 2020 En del av Gymnastikförbundet mot målen i Vision 2020 Eva Sundmalm, v ordf Inger Högström Westerling, ledamot Alexandra Nyström, anställd kanslist och tränare SM medalj 2013 Örebro Gymnastikförening/KIF

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING FRÅN GYMNASTIKFORUM 17 OKT 2015

SAMMANSTÄLLNING FRÅN GYMNASTIKFORUM 17 OKT 2015 SAMMANSTÄLLNING FRÅN GYMNASTIKFORUM 17 OKT 2015 Under Gymnastikforum träffades flertalet RG-föreningar i Sverige för att diskutera olika utvecklingsområden vad gäller Svensk RG. Föreningar som var representerade

Läs mer

Till Gymnastikförbundet Syds samtliga föreningar

Till Gymnastikförbundet Syds samtliga föreningar Till Gymnastikförbundet Syds samtliga föreningar Till det extra årsmötet den 8/12 vill valberedningen presentera för medlemsföreningarna följande förslag till val i Gymnastikförbundet Syds Styrelse: 8.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012-01-01 till 2012-12-31. Styrelsens sammansättning sedan föregående årsmöte 2012-03-09:

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012-01-01 till 2012-12-31. Styrelsens sammansättning sedan föregående årsmöte 2012-03-09: Strängnäs VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012-01-01 till 2012-12-31. Styrelsens sammansättning sedan föregående årsmöte 2012-03-09: Mandattid Ordförande: 1 år till årsmötet 2013 Viceordförande: Saga Svalelid

Läs mer

Årsberättelse 1/1-31/12 2010

Årsberättelse 1/1-31/12 2010 Årsberättelse 1/1-31/12 2010 - 2 - Förbundsstyrelse / övriga uppdrag Styrelseuppdrag Ordförande Sekreterare, vice kassör Mats Simonsson Lödde Birgitta Nilsson Lödde Eleonor Ståhl Ängelholm Tommy Persson

Läs mer

USM JSM Rytmisk Gymnastik

USM JSM Rytmisk Gymnastik USM JSM Rytmisk Gymnastik 18 19 april 2009 Glumslövs Idrottshall Arr: Landskrona Kvinnliga GF i samarbete med Svenska Gymnastikförbundet och Landskrona Fritid o Kultur Tider: Lördag 08.00 09.50 Förträning

Läs mer

Österåkerscupen 2011

Österåkerscupen 2011 Österåkers Trampolin Förening PM1 Österåkerscupen 2011 Deltävling 2 i Svenska Cupen Datum Den 7-8/5 2011 Plats Arrangör Tävlingsledare Information Åkersberga Sporthall, Hackstavägen 43, 184 35 Åkersberga

Läs mer

Svenska Cheerleaderförbundets Verksamhetsberättelse 2010-2011

Svenska Cheerleaderförbundets Verksamhetsberättelse 2010-2011 verksamhetsberättelse Sida 1(10) Handläggare FS Svenska Cheerleaderförbundets Verksamhetsberättelse 2010-2011 Sida 2(10) Innehållsförteckning 1 Formalia... 3 1.1 Organisation... 3 1.1.1 Medlemmar... 3

Läs mer

Årsberättelse Västmanlands Skidförbund 2013/2014

Årsberättelse Västmanlands Skidförbund 2013/2014 Årsberättelse Västmanlands Skidförbund 2013/2014 Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Martin Landås Katarina Finn Stig Nilsson Karin Spets Seppo Reijonen Lars Säfström Anders Smevold Conny Venngren

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Hallands Badmintonförbund. verksamhetsåret

Verksamhetsberättelse för Hallands Badmintonförbund. verksamhetsåret Verksamhetsberättelse för Hallands Badmintonförbund verksamhetsåret 2009 2010 Styrelsen för Hallands Badmintonförbund får härmed avge verksamhetsberättelse för säsongen 2009/2010. Styrelsens sammansättning

Läs mer

LÄGER 2010. Läger utan egna ledare

LÄGER 2010. Läger utan egna ledare LÄGER 2010 Läger utan egna ledare 13-16 juni Läger 1 utan egna ledare 4 dagar 17-20 juni Läger 2 utan egna ledare 4 dagar 21-24 juni Läger 3 utan egna ledare 4 dagar 2-6 augusti Läger 4 utan egna ledare

Läs mer

Styrelsen för Göteborgs Turnförening får här avge följande berättelse för verksamhetsåret 2014.

Styrelsen för Göteborgs Turnförening får här avge följande berättelse för verksamhetsåret 2014. Årsberättelse Göteborgs Turnförening 2014 Styrelsen för Göteborgs Turnförening får här avge följande berättelse för verksamhetsåret 2014. STYRELSE Ordförande Robert Smith (till 2015) Kassör Tomas Ström

Läs mer

7 Robin Larsson Gefle Gymnastikförening 44, :a serie 6,60 7,00 6,80 7,20 20,700 2:a serie 5,40 5,30 5,30 5,20 7,80 23,700 Final serie

7 Robin Larsson Gefle Gymnastikförening 44, :a serie 6,60 7,00 6,80 7,20 20,700 2:a serie 5,40 5,30 5,30 5,20 7,80 23,700 Final serie Klass 1 Herrar J1 J2 J3 J4 J5 Diff Sum Total 1 Ivan Paust Gymnastikklubben Frivolten 77,300 1993 1:a serie 7,10 7,20 7,00 7,40 21,475 2:a serie 6,20 5,90 6,10 5,80 8,90 26,900 6,50 6,80 6,60 6,60 9,10

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2004

Verksamhetsberättelse år 2004 Verksamhetsberättelse år 2004 År 2004 var ett händelserikt år för Svenska Taekwondoförbundets ITF sektion regionalt, nationellt och internationellt. Styrelse ITF sektionens styrelse för år 2004 hade följande

Läs mer

Svenska Cheerleadingförbundets Verksamhetsberättelse 2011-2012

Svenska Cheerleadingförbundets Verksamhetsberättelse 2011-2012 Verksamhetsberättelse Sida 1(9) Datum 2012-08-17 Handläggare FS Svenska Cheerleadingförbundets Verksamhetsberättelse 2011-2012 Sida 2(9) Innehållsförteckning 1 Formalia... 3 1.1 Organisation... 3 1.1.1

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Region SYD SSF

Verksamhetsberättelse för Region SYD SSF Verksamhetsberättelse för Region SYD SSF Styrelsen för Region SYD SkidSkytteFörbundet (Region SYD SSF) får härmed avge följande verksamhetsberättelse för tiden 2015-05-01 - - 2016-04-30). Styrelsens sammansättning.

Läs mer

Protokolljusterare Bodil Berntsson utses till protokolljusterare.

Protokolljusterare Bodil Berntsson utses till protokolljusterare. Protokoll fört vid styrelsemöte för Gymnastikförbundet Väst, onsdag den 20 februari 2013 klockan 17.30 på Östra Hamngatan 52. Närvarande: Anders Larsson, ordf, Malin Bergendahl, Bodil Berntsson, Margaretha

Läs mer

Protokoll nr 1 2011. Protokoll fört vid möte med styrelsen i Gymnastikförbundet Sydost. Tid: 2011-01-09 12.00-16.00

Protokoll nr 1 2011. Protokoll fört vid möte med styrelsen i Gymnastikförbundet Sydost. Tid: 2011-01-09 12.00-16.00 Protokoll nr 1 2011 Protokoll fört vid möte med styrelsen i Gymnastikförbundet Sydost Tid: 2011-01-09 12.00-16.00 Plats: Gymnastikförbundets Sydosts kansli, Växjö Närvarande: Gun Ståhl, ordförande Christer

Läs mer

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll 1 (5) Styrelsemötesprotokoll Plats: Åled, 2014-09-08, kl. 18.00 Deltagare: Peter Höglund Morgan Engdahl Monica Ledel Ordförande Kassör Sekreterare Jonas Mattsson-Frost Ledamot Pernilla Engdahl Ledamot

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Verksamhetsberättelse 2017 Söderhamns Gymnastikförening redovisar här sin verksamhetsberättelse för perioden 2017-01-01 2017-12-31 1. Fakta om verksamhetsåret Styrelse På föreningens årsmöte den 4 april

Läs mer

Tävlingsbestämmelser 2014 Kvinnlig Artistisk Gymnastik. Uppdaterat 6 juni 2014

Tävlingsbestämmelser 2014 Kvinnlig Artistisk Gymnastik. Uppdaterat 6 juni 2014 Kvinnlig Artistisk Gymnastik Uppdaterat 6 juni 2014 Förord Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik (Kv AG) är framtagna av Gymnastikförbundets Kvinnliga Artistiska Tekniska Kommitté (KTK) och

Läs mer

Therese har pratat med Pia; som också tycker det är viktigt, vi har blivit lovade en bättring från centralt håll.

Therese har pratat med Pia; som också tycker det är viktigt, vi har blivit lovade en bättring från centralt håll. Möte med trampolintekniska kommittén Stockholm, 12 oktober 2013 Närvarande: Louise Nordenberg (ordförande, vid tangenterna), Thérèse Nordfors (konsulent), Cicci Johansson, Mats Göransson och Johan Ekenberg.

Läs mer

Minnesanteckningar från RG Tävlingsforum 26-27 januari 2008

Minnesanteckningar från RG Tävlingsforum 26-27 januari 2008 Minnesanteckningar från RG Tävlingsforum 26-27 januari 2008 Diskussion: Föreningar som ej har RG hur får vi de intresserade av att bli RGföreningar? Lägga ut på RG:s hemsida att vi har våra RG-längor som

Läs mer

1 Carina Svensson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Utbildning Vinnande styrelse med Olle Möller hela lördagen

1 Carina Svensson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Utbildning Vinnande styrelse med Olle Möller hela lördagen Protokoll för styrelsemöte i Svenska Drillförbundet 2010-02-20 kl.09.30 18.30 2010-02-21 kl. 09.00 14.00 Närvarande: Carina Svensson Ulla Levin Hanna Candell Håkan Olin Jasmine Bendrén Heléne Larsson Cecilia

Läs mer

!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Förslag på dagordning GymnastikföreningenLingsårsmöte 2016603614påHotellHorizont. 1. Mötetsöppnande 2. Fråganommötetsbehörigautlysande 3. Godkännandeavdagordningen 4. Valavmötesordförandeochmötes6 sekreterare

Läs mer

Verksamhetsberättelse Gothenburg Cheer One

Verksamhetsberättelse Gothenburg Cheer One Verksamhetsberättelse 2016-2017 Gothenburg Cheer One Verksamhetsberättelse 2016-2017 Gothenburg Cheer One Verksamhetsåret 2016-07-01-2017-06-30 1. Organisation Medlemmar Under året hade föreningen 448

Läs mer

PM 2. GK Splitt och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté Hälsar er välkomna till USM den 5-7 juni 2009 i Österporthallen, Ystad

PM 2. GK Splitt och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté Hälsar er välkomna till USM den 5-7 juni 2009 i Österporthallen, Ystad PM 2 GK Splitt och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté Hälsar er välkomna till USM den 5-7 juni 2009 i Österporthallen, Ystad Information Information och upplysningar lämnas i första hand av GK

Läs mer

MALMÖ BOXING CENTERS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31

MALMÖ BOXING CENTERS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31 MALMÖ BOXING CENTERS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31 STYRELSEN har under verksamhetsåret haft följande sammansättning: Ronnie Rosberg. Ordförande Klara Svensson. Sekreterare Thomas Lundin.

Läs mer

ISRACING-MÖTE I Östersund 2004-04-17

ISRACING-MÖTE I Östersund 2004-04-17 ISRACING-MÖTE I Östersund 2004-04-17 Närvarande: Se sid 4 1. Mötets öppnande Lukas hälsade alla välkomna och öppnande mötet. Sverker Olsson Ordförande i hälsade även han välkommen och berättar lite om

Läs mer

Mötet öppnas inledning

Mötet öppnas inledning Mötet öppnas inledning Protokoll nr 338, fört vid sammanträde med Svenska Gymnastikförbundets STYRELSE torsdagen den 3 februari 2011 på Hotell Sergel Plaza, Stockholm. Närvarande: Malin Eggertz Forsmark

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2009 Sida 2 (5) Verksamhetsberättelse för Brunflo Gymnastikförening 2009 Brunflo gymnastikförenings årsmöte 2009 hölls i kvarterslokalen i Brunflo båthamn den 3 mars. Vid mötet deltog

Läs mer

Skoghalls Innebandyklubb

Skoghalls Innebandyklubb Verksamhetsberättelse Skoghalls Innebandyklubb 2013-2014 Säsongen Föreningens 28:e säsong var den andra i Hammarö Arena. Säsong två brukar ju anses som tuff i idrottens värld. Man går in i någon sorts

Läs mer

Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen

Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen Verksamhetsberättelse år 2003 Januari Annonsprojekt På initiativ av ITF sektionens styrelse inleddes ett annonsprojekt för sektionens klubbar i tidningen Fighter

Läs mer

!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Förslag på dagordning GymnastikföreningenLingsårsmöte 2017602608påScandicBergaHelsingborg. 1. Mötetsöppnande 2. Fråganommötetsbehörigautlysande 3. Godkännandeavdagordningen 4. Valavmötesordförandeochmötes6

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet KALLELSE TILL ÅRSMÖTE SMÅLANDS JUDOFÖRBUND När: Söndagen den 3 mars 2013 Kl 11:30, Västbo Judoklubbs dojo, Ringvägen 7, 33236 Gislaved Föredragslista för Smålands judoförbunds årsmöte 2013-03-03 1 Mötet

Läs mer

PM 2. GK Engelholmsgymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL

PM 2. GK Engelholmsgymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL Välkomna till PM 2 GK Engelholmsgymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL Riksmästerskapen 1 den 8-10 maj 2009 på Lingvallen, Ängelholm Information Information

Läs mer

O:\Ny struktur\ledning\styrelsen\styrelseprotokoll\ \Styrelseprotokoll nr doc

O:\Ny struktur\ledning\styrelsen\styrelseprotokoll\ \Styrelseprotokoll nr doc O:\Ny struktur\ledning\styrelsen\styrelseprotokoll\2009 322-\Styrelseprotokoll nr 328 2009.12.01.doc Protokoll nr 328, fört vid sammanträde med Svenska Gymnastikförbundets STYRELSE tisdagen den 1 december

Läs mer

Ordförande Malin Eggertz Forsmark hälsar samtliga välkomna till sammanträdet, som genomförs i samband med (direkt efter) Lillsveds årsmöte.

Ordförande Malin Eggertz Forsmark hälsar samtliga välkomna till sammanträdet, som genomförs i samband med (direkt efter) Lillsveds årsmöte. Mötet öppnas inledning 1 (5) Protokoll nr 340, fört vid sammanträde med Svenska Gymnastikförbundets STYRELSE torsdag den 5 maj fredag den 6 maj 2011 på Idrottens Hus, Stockholm. Närvarande: Malin Eggertz

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE GYMNASTIKFÖRBUNDET VÄST 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE GYMNASTIKFÖRBUNDET VÄST 2014 VERKSAMHETSBERÄTTELSE GYMNASTIKFÖRBUNDET VÄST 2014 1 LILIAN OCH JOHAN ALMHULTS FOND Lilian och Johan Almhult har i sitt testamente inskrivit att Göteborgs Gymnastikförbund skall erhålla ett legat á 50.000

Läs mer

INBJUDAN TRUPPGYMNASTIK BORÅS 1-2 JULI. Boråshallen

INBJUDAN TRUPPGYMNASTIK BORÅS 1-2 JULI. Boråshallen INBJUDAN TRUPPGYMNASTIK BORÅS 1-2 JULI Boråshallen Borås Gymnastiksällskap och Gymnastikförbundets Trupptävlingskommitté hälsar er välkomna till TRUPP SM 2017 BORÅS 1-2 JULI BORÅSHALLEN INFORMATION Information

Läs mer

Protokolljusterare Bodil Berntsson utses till protokolljusterare.

Protokolljusterare Bodil Berntsson utses till protokolljusterare. Protokoll fört vid styrelsemöte för Gymnastikförbundet Väst, torsdag den 2 februari 2012 klockan 17.30 på Östra Hamngatan 52. Närvarande: Christer Holmgren, ordf, Bodil Berntsson, Sofia Blom 3-8, Margaretha

Läs mer

Förord. Följande dokument ska läsas ihop med tävlingsbestämmelser - Gymnastikförbundets Stadgar. - Tekniskt Reglemente

Förord. Följande dokument ska läsas ihop med tävlingsbestämmelser - Gymnastikförbundets Stadgar. - Tekniskt Reglemente Förord Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik (Kv AG) är framtagna av Gymnastikförbundets Kvinnliga Artistiska Tekniska Kommitté (KTK) och godkända av Gymnastikförbundets Generalsekreterare.

Läs mer

V ästrä Göätäländs Styrkelyftsföä rbund

V ästrä Göätäländs Styrkelyftsföä rbund V ästrä Göätäländs Styrkelyftsföä rbund Verksämhetsber ä ttelse föä r 2013 Styrelsen har under verksamhetsåret haft 9 stycken möten. Styrelsens sammansättning har varit följande: Ordförande Kenneth Mattsson

Läs mer

Årsmöte. Verksamhetsberättelse 2008. Ystads Brukshundklubbs. Sektorerna för: 31 januari 2009

Årsmöte. Verksamhetsberättelse 2008. Ystads Brukshundklubbs. Sektorerna för: 31 januari 2009 Ystads Brukshundklubbs Årsmöte 31 januari 2009 Sektorerna för: Läger Agility Tävling Utbildning Fastighet Loppis Kök IT/hemsidan Tjänstehund Verksamhetsberättelse 2008 Kassörens kommentar Styrelsen för

Läs mer

Svenska Mästare - Trampolin

Svenska Mästare - Trampolin Svenska Mästare - Trampolin År Herrar Förening Datum Ort 84 Lennart Malmström Upplands Väsby GK 7 april Laxå 85 Per Johansson 1 GFK Ramund 1 juni Upplands Väsby 86 Ulf Andersson Upplands Väsby GK 4 juli

Läs mer

Gymnastikförbundet Syds VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

Gymnastikförbundet Syds VERKSAMHETS- BERÄTTELSE Gymnastikförbundet Syds VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2015 Innehållsförteckning Styrelsens sammanfattning 3 Lingvallen 4-5 Barn och Ungdom 6 Parkour/Freerunning otricking 7 AllaKanGympa 8 Gymmix/Gruppträning

Läs mer

1. Allmänna tävlingsbestämmelser Rytmisk Gymnastik

1. Allmänna tävlingsbestämmelser Rytmisk Gymnastik INNEHÅLL Förord... 2 1. Allmänna tävlingsbestämmelser Rytmisk Gymnastik... 3 1.1 Rikstävlingar Rytmisk Gymnastik... 3 1.2... 3 1.3 Anmälningsrutiner... 3 1.4 Startordning... 4 1.5 PM... 4 1.6 Regler och

Läs mer

Ordförande Malin Eggertz Forsmark hälsar samtliga välkomna till dagens sammanträde, som genomförs i anslutning till Lillsveds årsmöte.

Ordförande Malin Eggertz Forsmark hälsar samtliga välkomna till dagens sammanträde, som genomförs i anslutning till Lillsveds årsmöte. Mötet öppnas inledning Protokoll nr 348, fört vid sammanträde med Svenska Gymnastikförbundets STYRELSE tisdagen den 17 april 2012 i Lingsalen, på Lillsved. Närvarande: Malin Eggertz Forsmark (ordf.), Gärmund

Läs mer

Förhindrad: Veronica Gunnarsson och Per Malmborg

Förhindrad: Veronica Gunnarsson och Per Malmborg O:\Verksamhetsstruktur\01 Ledning\Styrelsen\Styrelseprotokoll\2010 329-\Styrelseprotokoll nr 334 2010.06.21.doc Protokoll nr 334, fört vid sammanträde med Svenska Gymnastikförbundets STYRELSE måndagen

Läs mer

Välkomna till SM i rytmisk gymnastik i Kristianstad!

Välkomna till SM i rytmisk gymnastik i Kristianstad! Välkomna till SM i rytmisk gymnastik i Kristianstad! PLATS Kristianstads Arena, Västra Storgatan 69, Kristianstad GOLV & TAKHÖJD Ljusblå heltäckningsmatta 13 x 13 Fri takhöjd. MUSIK CD-skiva. Lämnas väl

Läs mer

Föreningen Svensk Elit Simning

Föreningen Svensk Elit Simning Föreningen Svensk Elit Simning Verksamhetsberättelse och årsredovisning för verksamhetsåret 2014 2 Medlemmar Föreningen har idag 28 medlemsföreningar. I sammanställningen framgår medlemmarna under de senaste

Läs mer

Ändringar Tekniskt Reglemente inför 2017 sammanfattning

Ändringar Tekniskt Reglemente inför 2017 sammanfattning Ändringar Tekniskt Reglemente inför 2017 sammanfattning Övergripande del Förkortn. Teknisk kommitté ersatt med Tävlingskommitté Våra kommittéers uppdrag är mycket bredare än att bara hantera tekniska frågor.

Läs mer

2013-2014 Förslag till Förbundsmötet 2012

2013-2014 Förslag till Förbundsmötet 2012 GYMNASTIKEN VILL! 2013-2014 Förslag till Förbundsmötet 2012 1 2 Svensk Gymnastik siktar på framgång. Gymnastiken Vill ska leda oss dit. Gymnastiken Vill är Gymnastikförbundets gemensamma idédokument. Här

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014 Norrköpings Gymnastikförening

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014 Norrköpings Gymnastikförening Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014 Norrköpings Gymnastikförening Styrelsen avger följande berättelse för föreningens 135:e verksamhetsår: FÖRENINGENS VALDA FUNKTIONÄRER Styrelse ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen 2015 Den av VDSF årsmöte valda styrelse har haft följande sammansättning: Ordförande: Daniel Everborn Vice Ordförande: Magnus Carlman Kassör: Jonny Svensson Sekreterare:

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2012-2013 Gymnastikföreningen Astra 2012-2013 Styrelse Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare Ledamot Suppleant Suppleant Peter Rudin Thomas Åkerdahl Linda Knutar Maria Sandgren

Läs mer

Österåkerscupen 2010

Österåkerscupen 2010 Österåkers Trampolin Förening PM1 Österåkerscupen 2010 Deltävling 3 i Svenska Cupen Datum Den 18/9 2010 Plats Arrangör Tävlingsledare Information Åkersberga Sporthall, Hackstavägen 43, 184 35 Åkersberga

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2014 Ordförande har ordet Ett år har gått fullt av nya intryck och stolthet. Dels är det mitt första år som ordförande i ÖGF och dels så är det ett år fullt av utveckling. Föreningen

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 4-2016 Måndag 20 juni 2016, kl.18.00 Alingsås Närvarande Ledamöter Suppleanter Verksamhetsledare Konsulent Kanslist Agneta Berlin Morgan Bodin Johan Larsson Fredrik

Läs mer

Lördag 4 juni - pool 1 Kval Damer Äldre

Lördag 4 juni - pool 1 Kval Damer Äldre Lördag 4 juni - pool 1 Kval Damer Äldre Defilering & tävlingsstart 9.30 1 Kumla GF 2 GK Engelholmsgymnasterna 3 Hudiksvalls Gymnastikförening 4 Halmstad Frigymnaster 5 Gymnastiktruppen Vikingarna ST 6

Läs mer

Distrikt Skåne Verksamhetsberättelse 2013-2014

Distrikt Skåne Verksamhetsberättelse 2013-2014 Distrikt Skåne Verksamhetsberättelse 2013-2014 Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer - i Sverige och i världen. Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011 1 INNEHÅLL 1. ANTAL MEDLEMMAR... 3 2. STYRELSEN... 3 3. GRUPPER... 3 Aerobics gymnastics... 3 Hopprep... 3 Kids aerobic.... 4 Absolut Showkidz... 4 Bamsegympa... 4 4. UPPVISNINGAR...

Läs mer

Protokolljusterare Margaretha Elfving utses till protokolljusterare.

Protokolljusterare Margaretha Elfving utses till protokolljusterare. Protokoll fört vid styrelsemöte för Gymnastikförbundet Väst, torsdag den 8 mars 2012 klockan 17.30 på Östra Hamngatan 52. Närvarande: Christer Holmgren, ordf, Robert Andersson, Bodil Berntsson, Margaretha

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Verksamhetsberättelse 2017 Styrelsen för Västmanlands Cykelförbund (VCF) lämnar här sin redogörelse för verksamhetsåret 2017 Uppdragen inom förbundet har fördelats enligt följande Ordförande Bengt Johansson

Läs mer

ÅRSBERÄTTELSE GYMNASTIKFÖRBUNDET VÄST 2013

ÅRSBERÄTTELSE GYMNASTIKFÖRBUNDET VÄST 2013 ÅRSBERÄTTELSE GYMNASTIKFÖRBUNDET VÄST 2013 HP 1 LILIAN OCH JOHAN ALMHULTS FOND Lilian och Johan Almhult har i sitt testamente inskrivit att Göteborgs Gymnastikförbund skall erhålla ett legat á 50.000 kronor

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Simklubben Täby Synchro har nu funnit sedan maj 2010. Vid årsmötet 2012 valdes Susann Hedlund till ordförande för det kommande verksamhetsåret och hon ersatte Anna-Lena Billing

Läs mer

BLEKINGE BOWLINGFÖRBUND

BLEKINGE BOWLINGFÖRBUND BLEKINGE BOWLINGFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE MED EKONOMISK REDOVISNING VERKSAMHETSÅRET 2008-2009 Styrelsens sammansättning. Ordförande Patric Kalnins Karlskrona BK Utbildningsansvar (avgick 2009-01-01)

Läs mer

Verksamhets- berättelse

Verksamhets- berättelse Verksamhets- berättelse 2010 Brunflo Gymnastikförening Sida 2 (6) Innehållsförteckning Styrelsens verksamhetsberättelse 3 Gruppernas Verksamhetsberättelser 5 Barn och Ungdomssektionen 5 Barngymnastik 4-6

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet -2015 Innehåll Svenska Cheerleadingförbundet -2015... 2 Mission... 2 Vision... 2 Organisation... 2 Kommittéer och utskott... 2 Mästerskap och tävlingar...

Läs mer