FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG UPPHANDLING AV UTVÄRDERING AV REGIONALFONDSPROJEKTET START-UP STOCKHOLM

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG UPPHANDLING AV UTVÄRDERING AV REGIONALFONDSPROJEKTET START-UP STOCKHOLM"

Transkript

1 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG UPPHANDLING AV UTVÄRDERING AV REGIONALFONDSPROJEKTET START-UP STOCKHOLM

2 1. INFORMATION OM UPPHANDLINGEN 1.1. Upphandlande organisation Upphandlande organisation är Stockholms NyföretagarCentrum (SNC) Uppdragets syfte och omfattning Start-Up Stockholm är ett samverkansprojekt mellan SNC och ALMI Företagspartner Stockholm Sörmland AB. SNC är projektägare och stöd har erhållits från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Stockholm Business Region (SBR) samt Länsstyrelsen i Stockholms län. Start-Up Stockholm är en samlad satsning av både offentliga och privata aktörer som har ambitionen att stödja och vidareutveckla nyföretagarrådgivning. SNC, ALMI och SBR avser att samla nyföretagarrådgivning och innovationsrådgivning inom ramen för Start-Up Stockholm vilket kommer leda till: Att det blir enklare för klienten att få rätt rådgivning Att rådgivningens kvalitet förbättras ytterligare Att fler personer kan erbjudas rådgivning Verksamheten består av tre olika delar: kostnadsfri nyföretagarrådgivning, Knowledge Center samt Stockholms Business Club. Start-Up Stockholm har primärt erhållit stöd för rådgivningen, Knowledge Center och Stockholm Business Club kommer att finansieras med andra medel, bland annat från näringslivet. Start-Up Stockholm består av 6 arbetspaket: 1. Kostnadsfri rådgivning 2. Kvinnors företagande 3. Regional samverkan 4. Utveckling av Knowledge Center och Stockholm Business Club 5. Utveckling av partnersamarbete 6. Följeforskning 1.3. Uppdragsbeskrivning Dokumentation, uppföljning och utvärdering av Start-Up Stockholm under Uppdraget ska inledas med en workshop tillsammans med ansvarig projektledare samt delprojektledare då följeforskningens upplägg fastställs. Fastställa definitioner och ta fram mätverktyg för indikatorer och mål enligt projektbeslut (se bilaga 2). Kontinuerligt genomföra uppföljningar och mätningar enligt plan. Kontinuerligt dokumentera projektet och ta fram och presentera delrapporter till bland annat styrelse, styrgrupp och Tillväxtverket. Dokumentationen ska innehålla modeller som på ett pedagogiskt sätt beskriver projektets resultat och sätter det i relation till omvärlden. Delta vid viktiga aktiviteter och möten i projektet.

3 Processtöd Löpande bistå projektledaren med stöd och synpunkter Leveranstid Leverantören skall påbörja uppdraget senast Uppdraget i sin helhet skall vara avslutat senast Antagen uppdragstagare skall inom ramen för detta följdforskningsuppdrag vara beredd att förlänga avtalstiden i det fall projekttiden kommer att förlängas. 2. ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER 2.1. Upphandlingsförfarande Upphandlingen genomförs som ett förenklat förfarande enligt lagen (2007:1091) om offentlig upphandling ( LOU ). Anbud kan komma att antas utan föregående förhandling Förfrågningsunderlaget Handlingarna i denna upphandling utgörs, utöver detta förfrågningsunderlag, även av följande dokument: Bilaga 1: Projektbeslut Bilaga 2: Sanningsförsäkran undertecknad skall bifogas anbudet Uppgift om konsultansvarsförsäkring med angiven självrisk skall framgå av anbudet Lämnande av anbud Anbud skall ha inkommit i kuvert märkt Följeforskning till SNC på adressen Stockholm NyföretagarCentrum, Att: Anna Nedeby Bar-Am, Drottninggatan 97, Stockholm senast , och vara bindande till och med För sent inkommet anbud prövas ej. Samtliga svar på krav som ställs i detta förfrågningsunderlag skall, för att kunna beaktas vid kvalificering och utvärdering, betyda att kraven är uppfyllda vid anbudstidens utgång. Detta innebär att SNC inte kommer att beakta lämnade svar som betyder att förutsättningarna för uppfyllande av kraven föreligger först efter anbudstidens utgång. Anbudsgivare skall i anbudet lämna samtliga i förfrågningsunderlaget efterfrågade uppgifter på sådant sätt att det framgår att samtliga krav och förutsättningar i förfrågningsunderlaget är uppfyllda. Anbudsgivare uppmanas att ställa upp anbudet så att svaren lämnas i samma ordningsföljd som förfrågningsunderlaget samt att anbudet begränsas till att omfatta de efterfrågade uppgifterna. Anbud skall lämnas på hela uppdraget. Anbud kan således inte lämnas på delar av det efterfrågade uppdraget.

4 Anbud skall vara avfattat på svenska. Intyg, behörighetshandlingar etc. vilka avser bolag registrerade i annat land än Sverige behöver emellertid inte översättas. Någon ersättning för nedlagt arbete i samband med anbudsgivning utgår inte. Om anbudshandlingarna inte överensstämmer med vad som anges i detta förfrågningsunderlag kan anbudet komma att förkastas. Om flera anbudsgivare lämnar gemensamt anbud innebär det att samtliga berörda anbudsgivare svarar solidariskt för uppdragets genomförande och övriga förpliktelser gentemot SNC Pris Pris skall lämnas som pris per timme, exklusive moms. Anbudsgivare skall lämna ett pris som skall gälla för såväl uppdragsansvarig som övriga konsulter (se beträffande uppdragsansvarig och övriga konsulter avsnitt nedan). Offererat pris ska gälla under Prisjustering följande avtalsår med AKI preliminärt index, SNI 2007 tjänstemän privat sektor bransch M+N+O. Basmånad september Upplysningar under upphandlingen Frågor rörande upphandlingen skall ställas till veronica.eriksson@nyforetagarcentrum.org senast 10 dagar före anbudstidens utgång. Avidentifierade frågor och svar, som är av förtydligande karaktär rörande annonsen och denna anbudsinbjudan, samt information om och förtydliganden av denna upphandling, kommer löpande och senast 5 dagar före anbudstidens utgång att publiceras på under rubriken i huvudmenyn som heter Om oss och dess undermeny Upphandlingar. Det åligger anbudsgivare att själva löpande bevaka frågor och svar samt information, förtydliganden etc. rörande denna upphandling Meddelande om val av leverantör tilldelningsmeddelande När SNC fattat beslut om vilken anbudsgivare som ska tilldelas kontrakt (tilldelningsbeslut) kommer samtliga anbudsgivare att erhålla ett e-postmeddelande med upplysningar om tilldelningsmeddelande och skälen för detta. Av upplysningarna kommer att framgå den period under vilken avtal enligt 16 kap. 6 LOU inte får ingås (avtalsspärren). Varken det ovan nämnda e-postmeddelandet eller upplysningarna om tilldelningsmeddelande utgör en avtalsrättslig accept av den valda anbudsgivarens anbud. Bindande avtal uppkommer först då SNC undertecknat kontrakt avseende tillhandahållande av tjänster för utvärdering av regionalfondsprojektet Start-Up Stockholm Avbrytande av upphandlingen Upphandlingen kan komma att avbrytas om förutsättningarna för Start-Up Stockholm väsentligen förändras eller om andra sakligt godtagbara skäl föreligger.

5 3. KRAV PÅ ANBUDSGIVARNA 3.1. Uteslutning av anbudsgivare Anbudsgivare kommer att uteslutas om grund för detta föreligger enligt 10 kap. 1 LOU, och detta kommer till SNC:s kännedom. Anbudsgivare skall till sitt anbud bifoga en sanningsförsäkran att sådana förhållanden som avses i 10 kap. 2 LOU inte föreligger. Utländska anbudsgivare skall till sitt anbud bifoga intyg från behöriga myndigheter i det egna landet som visar att anbudsgivarna fullgjort sina åligganden avseende socialförsäkringsavgifter och skatt i det egna landet Underleverantör Även eventuella underleverantörer skall uppfylla samtliga krav i detta förfrågningsunderlag och anbudsgivare ansvarar, gentemot SNC, för underleverantör som för egen del Registrering Anbudsgivare skall på begäran av SNC ge in intyg som visar att anbudsgivaren är registrerad i aktiebolags- eller handelsregister eller motsvarande register, som förs i det land där leverantörens verksamhet är etablerad Ekonomisk ställning Anbudsgivare skall ha en stabil ekonomisk bas och tillgång till resurser som motsvarar uppdragets omfattning och innehåll och på begäran av SNC ge in intyg som visar att anbudsgivaren har lägst riskklass 3 hos UC AB eller motsvarande omdöme från annat på marknaden förekommande kreditupplysningsinstitut Kvalitets-, erfarenhets- och kompetenskrav Efterfrågad kompetens och erfarenhet samt starttid för upphandlat uppdrag Anbudsgivare skall ha erfarenhet av minst tre projekt som rör följeforskning i projekt finansierade med medel från Regionala utvecklingsfonden. Anbudsgivare skall fortlöpande tillse att offererad personal vidareutbildas med relevanta kurser och liknande. Anbudsgivare skall visa att kraven är uppfyllda genom att lämna en sammanfattande text som avser företagets kompetens och erfarenhet. Anbudsgivare skall ge in referenser från tre tidigare uppdragsgivare för vilkas räkning anbudsgivaren utfört tjänster av det slag som upphandlingen avser. Referenserna skall avse avslutade uppdrag och får inte vara äldre än tre år från anbudstidens utgång. Referenserna skall för att vara godkända avse uppdrag som anbudsgivaren har utfört med gott resultat, dvs. uppdrag som referenterna anser har utförts avtalsenligt och till belåtenhet.

6 Referenserna skall innehålla uppgifter om kunden, inklusive kontaktuppgifter, samt en beskrivning av uppdragen av vilken det framgår att de avsett tjänster av det slag som upphandlingen avser. Personalen hos anbudsgivaren skall ha dokumenterad kompetens och erfarenhet av samtliga delmoment som efterfrågas i upphandlingen. Anbudsgivare skall redovisa hur de avser att säkerställa att uppdraget kan påbörjas Anbudsgivare skall minst offerera ett konsultteam bestående av en uppdragsansvarig som skall delta i projektets samtliga moment samt två övriga konsulter. Uppdragsansvarig skall ha erfarenhet som uppdragsansvarig för minst tre projekt som rör följeforskning i projekt finansierade med medel från Regionala utvecklingsfonden. Övriga konsulter skall ha erfarenhet av minst ett projekt som rör följeforskning i projekt finansierade med medel från Regionala utvecklingsfonden. Anbudsgivare skall visa att kraven för uppdragsansvarig och övriga konsulter är uppfyllda genom att till anbudet bifoga CV för samtliga offererade konsulter, i vilka respektive medarbetares kompetens och erfarenhet skall anges så att det framgår att kraven uppfylls Arbetssätt, effektivitet och kvalitetssäkring Anbudsgivare skall använda sig av effektiva och väl beprövade metoder för fullgörande av uppdraget. Anbudet skall innehålla en redogörelse för hur uppdraget kommer att utföras och vilka åtgärder som kommer att vidtas för att säkerställa kostnadseffektivitet i utförandet. Anbudsgivare skall ange vilka metoder som kommer att användas, vad metoderna innebär samt syftet med metoderna. Anbudsgivare skall ange i vilka faser projektet kommer att genomföras samt vad som ska göras under de olika faserna. Faserna skall minst omfatta en inledande förberedelsefas med en nulägesbeskrivning, delutvärderingar/analyser samt en slututvärdering. 4. ANBUDSUTVÄRDERING De anbud som inkommit i rätt tid och som uppfyllt samtliga i upphandlingen ställda skall-krav kommer att utvärderas. SNC kommer att anta det ekonomiskt mest fördelaktiga anbudet med hänsyn till nedanstående kriterier. Prioritet Utvärderingskriterier Vikt A Kvalitet i projektets utförande 30 % B Arbetssätt, effektivitet och kvalitetssäkring 30 % C Pris 40 %

7 Total viktad poäng i utvärderingen uppgår till 100 (Erfarenhet & kompetens 30 poäng + Arbetssätt, Effektivitet och kvalitetssäkring 30 poäng + Pris 40 poäng). Det anbud som erhåller den högsta viktade totalsumman kommer att antas. Vid lika viktad poängsumma har lägsta pris företräde. A. Kvalitet i projektets utförande 30 % Kriteriet Kvalitet i projektets utförande kommer att poängsättas på nedan beskrivet sätt. Maximal oviktad poäng för kriteriet uppgår till 100. Poängen multipliceras med den vikt som angivits dvs. 30 %. Maximal viktad poäng är således 30 poäng. I bedömningen av Kvalitet i projektets utförande kommer den av anbudsgivaren ingivna beskrivningen enligt avsnitt 3.5 att bedömas utifrån följande. Bedömningen kommer att utgå från anbudsgivarens beskrivning av hur ett gott utförande av projektet ska säkerställas varvid en klar och tydlig beskrivning med konkreta exempel och en klar koppling till projektets olika beståndsdelar kommer att premieras. Särskild vikt kommer att fästas vid hur väl anbudsgivaren har beskrivit hur tidigare erfarenhet av liknande uppdrag kommer att utnyttjas för att skapa mervärden för SNC och Start-Up Stockholm. En tydlig, detaljerad och realistisk beskrivning av hur respektive medlem i konsultteamet kommer tillföra mervärden för projektet kommer också att premieras. B. Arbetssätt, effektivitet och kvalitetssäkring 30 % Kriteriet Arbetssätt, effektivitet och kvalitetssäkring kommer att poängsättas på nedan beskrivet sätt. Maximal oviktad poäng för kriteriet uppgår till 100. Poängen multipliceras med den vikt som angivits dvs. 30 %. Maximal viktad poäng är således 30 poäng. I bedömningen kommer den av anbudsgivaren ingivna beskrivningen enligt avsnitt att bedömas utifrån följande underkriterier, vilka alla har samma inbördes vikt. Arbetssätt Effektivitet Kvalitetssäkring Arbetssätt Bedömningen av Arbetssätt kommer att baseras på hur väl beprövade de metoder som avses användas är. Särskild vikt kommer att fästas vid hur väl anbudsgivaren beskriver syftet med metoderna samt hur metoderna kommer leda till uppfyllelse av målen med projektet såsom dessa är beskrivna i avsnitt 1.2 och 1.3. Vikt kommer även att fästas vid hur väl föreslagna åtgärder kan förväntas leda till kostnadseffektivitet i projektet. En tydlig, detaljerad och realistisk beskrivning kommer att premieras.

8 Effektivitet Bedömningen av Effektivitet kommer att baseras på anbudsgivarens beskrivning av hur effektivitet i projektet kommer att säkerställas. Särskild vikt kommer att läggas vid anbudsgivarens förmåga till effektivt samarbete med SNC, varvid faktorer som flexibilitet och anpassningsförmåga, beskrivna med konkreta exempel på adekvata åtgärder, kommer att premieras. Kvalitetssäkring Bedömningen av Kvalitetssäkring kommer att baseras på anbudsgivarens beskrivning av de metoder för kvalitetssäkring som kommer att användas och en bedömning av i vilken utsträckning anbudsgivarens metoder för kvalitetssäkring kommer medföra mervärden för projektet. Särskild vikt kommer att läggas vid hur väl beprövade metoderna för kvalitetssäkring är, varvid metoder som anbudsgivaren kan visa är väl beprövade genom användning i tidigare projekt kommer att premieras. C. Pris 40 % Bedömningen av kriteriet Pris baseras på det pris som offererats i enlighet med avsnitt 2.4. Lägsta offererade pris erhåller 100 oviktade poäng. Övriga priser kommer att tilldelas poäng enligt följande. (Lägsta pris/anbudsgivarens pris) x 100 = oviktad poäng. Poängen, maximalt 100 poäng, kommer sedan att viktas, varvid maximal viktad poäng i prisutvärderingen kommer att uppgå till 40. För Stockholms NyföretagarCentrum Anna Nedeby Bar-Am, VD Telefon: Mobil: E-post: anna.nedeby.bar-am@nyforetagarcentrum.org

Ramupphandling av Bemanningstjänster för projektet Start-Up Stockholm

Ramupphandling av Bemanningstjänster för projektet Start-Up Stockholm Ramupphandling av Bemanningstjänster för projektet Start-Up Stockholm 1. INFORMATION OM UPPHANDLINGEN 1.1 Upphandlande organisation Upphandlande organisation är Stockholms NyföretagarCentrum (SNC). Stiftelsen

Läs mer

Upphandling av Reklamtjänster för projektet Start-Up Stockholm

Upphandling av Reklamtjänster för projektet Start-Up Stockholm Upphandling av Reklamtjänster för projektet Start-Up Stockholm 1. INFORMATION OM UPPHANDLINGEN 1.1 Upphandlande organisation Upphandlande organisation är Stockholms NyföretagarCentrum (SNC). Stiftelsen

Läs mer

Upphandlingsföreskrifter, UF

Upphandlingsföreskrifter, UF Dokument 00, UF GSM-R Terminalfilter TRV 2014/71742 Sida 1 (7) Innehåll UFA ALLMÄN ORIENTERING 3 UFA.1 Personuppgifter... 3 UFA.2 Orientering om sortiment... 3 UFB UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER 3 UFB.1 Former

Läs mer

Härmed inbjuds ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar.

Härmed inbjuds ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar. KKV1000, v1.1, 2010-05-05 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG 2011-11-28 Dnr 755/2011 1 (6) Förfrågningsunderlag, upphandling av elleverans till Konkurrensverkets lokaler på Torsgatan 11 i Stockholm 1. Inledning Härmed

Läs mer

2. Krav på anbudssökande

2. Krav på anbudssökande Inbjudan 2015-12-17 Upphandlande organisation Härryda kommun Alexandra Dalle Vacche Upphandling Externt psykologstöd 2015KS519 Sista ansökansdag: 2016-01-18 Symbolförklaring: Texten/frågan innehåller krav

Läs mer

Skellefteå kommun inbjuder till anbudsgivning gällande - Nyckelfri hemtjänst -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar.

Skellefteå kommun inbjuder till anbudsgivning gällande - Nyckelfri hemtjänst -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar. 1 Föreskrifter 1.1 Upphandlande myndighet Trädgårdsgatan 6 931 85 Skellefteå 212000-2643 Hemsida: http://www.skelleftea.se 1.2 Upphandlingen inbjuder till anbudsgivning gällande - -, enligt nedanstående

Läs mer

5. Utvärdering av anbud

5. Utvärdering av anbud Förfrågningsunderlag 2013-07-12 Upphandlande organisation Upphandling Socialstyrelsen Konsulter för utvärdering och uppföljning inom vård och omsorg Kristina Lundin 13/28 Sista anbudsdag: 2013-08-22 Symbolförklaring:

Läs mer

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER Information om myndigheten Den upphandlande myndigheten: 212000-0555 Upphandlare: Andreas Holmer Telefon nr: 0370-377140 Upphandlingen inbjuder till anbudssökande gällande -

Läs mer

Familjerådgivningstjänster

Familjerådgivningstjänster HERRLJUNGA KOMMUN ANBUDSINBJUDAN Handläggare, tfn Datum Referensnummer Jan Aronsson, 0513-17 137 2011-06-30 286-11 E-post: jan.aronsson@admin.herrljunga.se, Alingsås kommun och Vårgårda kommun inbjuder

Läs mer

2. Uppgift om upphandlande enhet och beställare

2. Uppgift om upphandlande enhet och beställare ANBUDSFÖRFRÅGAN ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER 1. Recipientkontrollprogram för Lagans Vattenråd 1.1 Allmänt Lagans Vattenråd inbjuder er härmed att inkomma med anbud på avseende recipientkontrollundersökningar

Läs mer

Inbjudan till anbudsgivning Neuropsykiatriska utredningar

Inbjudan till anbudsgivning Neuropsykiatriska utredningar 1(6) Inbjudan till anbudsgivning Neuropsykiatriska utredningar Härmed inbjuds Ni att inkomma med anbud om Neuropsykiatriska utredningar. Bifogat förfrågningsunderlag innehåller samtliga förutsättningar

Läs mer

Upphandling av leverans av matlådor till brukare inom den öppna hemtjänsten inom Norrmalms stadsdelsnämndsområde:

Upphandling av leverans av matlådor till brukare inom den öppna hemtjänsten inom Norrmalms stadsdelsnämndsområde: Norrmalms stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Dnr 2.2.2.-633/2015 Sida 1 (3) 2016-01-11 Upphandling av leverans av matlådor till brukare inom den öppna hemtjänsten inom Norrmalms stadsdelsnämndsområde:

Läs mer

Upphandling av arkitekttjänster. Diarienr 09-189

Upphandling av arkitekttjänster. Diarienr 09-189 Upphandling av arkitekttjänster Diarienr 09-189 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Bakgrund och syfte... 3 3 Ekonomisk kapacitet och intyg... 3 3.1 Registreringsbevis... 3 3.2 Skattekontroll... 3 3.3 Sanningsförsäkran...

Läs mer

Utvärderingsrapport för upphandling. DU-UPP Transport av avfall

Utvärderingsrapport för upphandling. DU-UPP Transport av avfall Utvärderingsrapport för upphandling DU-UPP13-163 Transport av avfall 1 ALLMÄN ORIENTERING 3 1.1 Upphandlingsobjekt 3 1.2 Upphandlande enhet 3 1.3 Ansvarig för upphandlingen 3 1.4 Projektgrupp 4 1.5 Typ

Läs mer

2 Krav på leverantör Stöd- och tilläggstjänster, Företagshälsan NLL. Dnr: Ansvarig: Josefine Barsk

2 Krav på leverantör Stöd- och tilläggstjänster, Företagshälsan NLL. Dnr: Ansvarig: Josefine Barsk 2 Krav på leverantör 2014 Stöd- och tilläggstjänster, Ansvarig: Josefine Barsk 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 KRAV PÅ LEVERANTÖR 4 1.1 INTYG OCH BEVIS ANGÅENDE LEVERANTÖR 4 1.2 LEVERANTÖRENS EKONOMISKA STÄLLNING

Läs mer

Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster

Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster Uppsala universitet Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster Diarie UH 2013-48 Upphandlare Jens Holmström Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär.

Läs mer

Upphandling av teknisk konsult. Diarienr 09-190

Upphandling av teknisk konsult. Diarienr 09-190 Upphandling av teknisk konsult Diarienr 09-190 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Bakgrund och syfte... 3 3 Ekonomisk kapacitet och intyg... 3 3.1 Registreringsbevis... 3 3.2 Skattekontroll... 3 3.3 Sanningsförsäkran...

Läs mer

Handläggare Tel.nr. Datum Ärendenummer Niclas Olofsson 0144-350 36 2011-12-10 12/2011

Handläggare Tel.nr. Datum Ärendenummer Niclas Olofsson 0144-350 36 2011-12-10 12/2011 1(8) Anbudsinbjudan Handläggare Tel.nr. Datum Ärendenummer Niclas Olofsson 0144-350 36 2011-12-10 12/2011 Leveransadress Anbudsgivare Anbudsadress Anbud ska vara kommunen tillhanda Anbud - Maskintjänster

Läs mer

Anbudsförfrågan avseende: Kursanordnare ESF projekt - Kompetensförsörjning för företag inom besöksnäringen i Dalarna

Anbudsförfrågan avseende: Kursanordnare ESF projekt - Kompetensförsörjning för företag inom besöksnäringen i Dalarna 2013-11-10 Dnr: 2011-3060046 Anbudsförfrågan avseende: Kursanordnare ESF projekt - Kompetensförsörjning för företag inom besöksnäringen i Dalarna Härmed inbjuds ni att lämna anbud på de kurser som ESF-projektet

Läs mer

A) Upphandlingsföreskrifter Vindkraftverk 12KS/0282. A) Upphandlingsföreskrifter

A) Upphandlingsföreskrifter Vindkraftverk 12KS/0282. A) Upphandlingsföreskrifter 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 3 1.1 Benämningar 3 1.2 Omfattning 3 1.3 Avtalsform och antal leverantörer som tilldelas kontrakt 3 1.4 Upphandlingsförfarande 3 1.5 Förfrågningsunderlag 3 1.6 Tillhandahållande

Läs mer

2. Kvalificering och obligatoriska krav

2. Kvalificering och obligatoriska krav Förfrågningsunderlag 2012-06-11 Upphandlingsansvarig Gotlands kommun Upphandling Företagshälsovårdstjänster Carina Westergren Larsson SF 2012/23 Sista anbudsdag: 2012-07-09 Symbolförklaring: Texten/frågan

Läs mer

Antagande av anbud i upphandling av utförande av personlig assistans

Antagande av anbud i upphandling av utförande av personlig assistans SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING EKONOMIAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-01-14 Handläggare: Stefan Tengbom, 08-508 13 069 Kjell Carlsson, 08-508 12 413 Till Södermalms stadsdelsnämnd Antagande av anbud i upphandling

Läs mer

Öppet förfarande, upphandlingen genomförs i enlighet med bestämmelserna i lagen (2007:1091) om offentlig upphandling.

Öppet förfarande, upphandlingen genomförs i enlighet med bestämmelserna i lagen (2007:1091) om offentlig upphandling. 1 Föreskrifter 1.1 Upphandlande myndighet Trädgårdsgatan 6 931 85 Skellefteå 212000-2643 Hemsida: http://www.skelleftea.se 1.2 Upphandlingen inbjuder till anbudsgivning gällande - Bemanning att utföra

Läs mer

4. UTVÄRDERING. Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion. 4.1. Utvärdering i upphandlingen 2012-02-15

4. UTVÄRDERING. Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion. 4.1. Utvärdering i upphandlingen 2012-02-15 Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2012-02-15 Upphandlingsansvarig Upphandling Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet Tryckeritjänster Birgitta Engström 96-71-2011 Symbolförklaring: Texten ingår

Läs mer

HVO-tankstation i Eslövs kommun

HVO-tankstation i Eslövs kommun Europeiska regionala utvecklingsfonden Klimatsamverkan Skåne Fossilbränslefria kommuner i södra Skåne HVO-tankstation i Eslövs kommun Exempel på direktupphandling av HVOpumpstation för kommunala fordon

Läs mer

Förfrågan Arkitekt Kv Enen 8 & 9

Förfrågan Arkitekt Kv Enen 8 & 9 1/6 Förfrågan Arkitekt Kv Enen 8 & 9 2013-03-08 1. INLEDNING Denna förfrågan avser projektering av Arkitekthandlingar. Som option kan även uppdraget utökas och komma att omfatta upphandling och samordning

Läs mer

Matlådor. Kommunen kommer att utesluta anbudsgivare enligt LOU 10 kap. 2 om de:

Matlådor. Kommunen kommer att utesluta anbudsgivare enligt LOU 10 kap. 2 om de: Haninge kommun Skakrav Diarie SUN 119/2015 Namn Matlådor Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär. Skakravsformuläret ska besvaras elektroniskt genom att du klickar

Läs mer

Upphandling av inkassotjänster. Diarienr 07-12 172

Upphandling av inkassotjänster. Diarienr 07-12 172 Upphandling av inkassotjänster Diarienr 07-12 172 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Upphandlingens syfte... 3 3 Krav på anbudsgivaren... 3 3.1 Inkassotillstånd... 3 3.2 Teknisk förmåga och kapacitet... 4 3.2.1

Läs mer

ANBUDSINBJUDAN. Ledningsfordon till Brandförsvaret i Uppsala

ANBUDSINBJUDAN. Ledningsfordon till Brandförsvaret i Uppsala BRANDFÖRSVARET Handläggare Datum Dnr Lars Lidström 2015-05-07 RÄN-2015-349 0707-782404 ANBUDSINBJUDAN Ledningsfordon till Brandförsvaret i Uppsala Uppsala brandförsvar inbjuder er att lämna anbud i denna

Läs mer

Förfrågningsunderlag Regelverk för Private human suborbital flights

Förfrågningsunderlag Regelverk för Private human suborbital flights 1. Information 1.1 Upphandlande organisation och upphandlare / kontaktpersoner Progressum i Kiruna AB, Hjalmar Lundbohmsvägen 48, 981 31 Kiruna Karin Nilsdotter, 070 226 88 01, karin@spaceportsweden.com

Läs mer

1. Anvisningar för upphandlingen

1. Anvisningar för upphandlingen Förfrågningsunderlag 2013-10-10 Upphandlande organisation REGION GOTLAND Upphandling Familjerådgivning Gun Sävhammar 2013-22 Sista anbudsdag: 2013-11-19 Symbolförklaring: Texten/frågan innehåller krav

Läs mer

Upphandling av grundläggande betaltjänster. Diarienummer 07-10977

Upphandling av grundläggande betaltjänster. Diarienummer 07-10977 Upphandling av grundläggande betaltjänster Diarienummer 07-10977 Innehåll 1. Om PTS... 3 2. Upphandlingens syfte... 3 3. Krav på anbudsgivaren... 4 3.1 Teknisk förmåga och kapacitet... 4 3.1.1 Underleverantörer...

Läs mer

Upphandling av tekniska konsulttjänster inom området telefoni. Diarienr 09-1376

Upphandling av tekniska konsulttjänster inom området telefoni. Diarienr 09-1376 Upphandling av tekniska konsulttjänster inom området telefoni Diarienr 09-1376 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Bakgrund och syfte... 3 3 Ekonomisk kapacitet och intyg... 3 3.1 Registreringsbevis... 3 3.2 Skattekontroll...

Läs mer

STADSBYGGNADSKONTORET. Upphandlingsprotokoll och beslut avseende upphandling av rekryteringstjänster. stockholm.se

STADSBYGGNADSKONTORET. Upphandlingsprotokoll och beslut avseende upphandling av rekryteringstjänster. stockholm.se STADSBYGGNADSKONTORET Upphandlingsprotokoll och beslut avseende upphandling av rekryteringstjänster stockholm.se 2 (13) Stadsbyggnadskontoret Tilldelningsbeslut December 2013 Dnr: 2013-09654-22 Utgivare:

Läs mer

('Ja-rutan' måste kryssas i annars kommer man inte längre oavsett om svaret är ja eller nej.)

('Ja-rutan' måste kryssas i annars kommer man inte längre oavsett om svaret är ja eller nej.) Linköpings kommun samhällsbyggnad Diarie Skallkrav 1.0 Sekretess Krav 1.1 Ange om anbudsgivaren anser att sekretess råder för hela eller delar av anbudet, om ja ska man beskriva enligt AFB.55. Svaret på

Läs mer

Ytterligare upplysningar om Perstorps kommun kan erhållas på kommunens hemsida www.perstorp.se

Ytterligare upplysningar om Perstorps kommun kan erhållas på kommunens hemsida www.perstorp.se Förfrågningsunderlag Perstorps kommun Konsulttjänster inom revisionsområdet 1 ALLMÄN INFORMATION För Perstorps kommun, dess nämnder och förvaltningar, nedan kallad kommunen, infordras anbud på Konsulttjänster

Läs mer

ANBUDSINBJUDAN. Upphandling av leverantörsinspektioner

ANBUDSINBJUDAN. Upphandling av leverantörsinspektioner BILAGA 4A TILL CIRKULÄR 09:86 1 (8) ANBUDSINBJUDAN Upphandling av leverantörsinspektioner 2 (8) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 ALLMÄN INFORMATION... 3 1.1 Avtalsform...3 1.2 Avtalsperiod...3 1.3 Avropsordning...3

Läs mer

1. Anvisningar för upphandlingen

1. Anvisningar för upphandlingen Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2011-02-15 Upphandlingsansvarig Upphandling Region Gotland Destinationsmarknadsföring Gotland - Turism och näringsliv Carina Westergren Larsson 2010/537 Symbolförklaring:

Läs mer

Sista anbudsdag Upphandlingens namn Besiktningar - Tryckkärl, kokgrytor och säkerhetsventiler UH Inlämnat

Sista anbudsdag Upphandlingens namn Besiktningar - Tryckkärl, kokgrytor och säkerhetsventiler UH Inlämnat Inköpssamverkan Motala 1.0 Allmänna förutsättningar Krav 1.1 Förutsättningarna enligt dokumentet Förfrågningsunderlag accepteras/uppfylls. 2.0 Krav på leverantören Krav 2.1 Anbudsgivaren ska vara registrerad

Läs mer

Upphandling av utbildning i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr: 08-1226

Upphandling av utbildning i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr: 08-1226 Upphandling av utbildning i samband med avveckling av Svensk Kassaservice Dnr: 08-1226 2(7) 1. Om PTS... 3 2. Upphandlingens syfte... 3 3. Krav på anbudsgivaren... 3 3.1. Teknisk förmåga och kapacitet...

Läs mer

Anbudsförfrågan Upphandling av ett (1) komplett släck- och räddningsfordon.

Anbudsförfrågan Upphandling av ett (1) komplett släck- och räddningsfordon. Datum: 2012-11-30 Handläggare: Andreas Lövquist Diarienummer: 76/001. 170-12 Anbudsförfrågan Upphandling av ett (1) komplett släck- och räddningsfordon. Landskrona stad inbjuder till anbudsgivning gällande

Läs mer

ANBUDSINBJUDAN, TJÄNSTEKONCESSION AVSEENDE DRIFT, SKÖTSEL OCH VERKSAMHETSUTVECKLING AV THAILÄNDSKA PAVILJONGEN, UTANEDE

ANBUDSINBJUDAN, TJÄNSTEKONCESSION AVSEENDE DRIFT, SKÖTSEL OCH VERKSAMHETSUTVECKLING AV THAILÄNDSKA PAVILJONGEN, UTANEDE ANBUDSINBJUDAN, TJÄNSTEKONCESSION AVSEENDE DRIFT, SKÖTSEL OCH VERKSAMHETSUTVECKLING AV THAILÄNDSKA PAVILJONGEN, UTANEDE 1. BAKGRUND Upprinnelsen till bygget av den thailändska paviljongen i Utanede uppstod

Läs mer

Vår referens Anbud ska vara inkommet senast Anbud ska vara bindande t o m. Robert Eriksson, 08-797 64 76 Se U3.2 Se U3.3

Vår referens Anbud ska vara inkommet senast Anbud ska vara bindande t o m. Robert Eriksson, 08-797 64 76 Se U3.2 Se U3.3 UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER 1 (6) Vår referens Anbud ska vara inkommet senast Anbud ska vara bindande t o m Robert Eriksson, 08-797 64 76 Se U3.2 Se U3.3 STOCKHOLM - ARLANDA AIRPORT Konsultuppdrag Bussdepå

Läs mer

Upphandling KFN 2014/91 Utegym 2014

Upphandling KFN 2014/91 Utegym 2014 Krav&Kriterier 1 Allmän Orientering 1.1 Upphandlingen, org.nr: 212000 0977, inbjuder till anbudsgivning gällande utegym. Mer information om finns på www.engelholm.se. 1.2 Omfattning Upphandlingen omfattar

Läs mer

Post- och telestyrelsen (PTS), Box 5398, 102 49 Stockholm.

Post- och telestyrelsen (PTS), Box 5398, 102 49 Stockholm. Upphandlingsrapport Datum Vår referens Sida 2009-02-18 Dnr: 09-190 1(10) Upphandlingsenheten Anna-Karin Hellsten anna-karin.hellsten@pts.se 1. Upphandling av tekniska konsulttjänster 1.1. Bakgrund PTS

Läs mer

Förfrågan vid direktupphandling av Uppdrag: Extern utvärdering av Interreg projektet Två länder én elv

Förfrågan vid direktupphandling av Uppdrag: Extern utvärdering av Interreg projektet Två länder én elv Förfrågan vid direktupphandling av Uppdrag: Extern utvärdering av Interreg projektet Två länder én elv 2017 2020 Länsstyrelsen Värmland och Fylkesmannen i Hedmark erbjuder intresserade entreprenörer att

Läs mer

Förfrågningsunderlag: Marknadsföring och försäljning av snickeriprodukter på den nordiska objektmarknaden

Förfrågningsunderlag: Marknadsföring och försäljning av snickeriprodukter på den nordiska objektmarknaden Förfrågningsunderlag: Marknadsföring och försäljning av snickeriprodukter på den nordiska objektmarknaden Datum: 2010-03-09 AVSNITT I: IUC TRÄ I VÄSTERBOTTEN AB OCH WEWOOD PROJEKTET IUC Trä i Västerbotten

Läs mer

UMEVA, Robertsfors kommun, Vännäs kommun, Bjurholms kommun, Vindelns kommun, Sorsele kommun.

UMEVA, Robertsfors kommun, Vännäs kommun, Bjurholms kommun, Vindelns kommun, Sorsele kommun. 1 Allmänt inbjuder till anbudsgivning gällande --. Upphandlingen genomförs enligt Lagen om Offentlig Upphandling (LOU). 2 Information om upphandlande myndighet är den upphandlande myndigheten och agerar

Läs mer

ANBUDSINBJUDAN HJÄRT OCH LUNGRÄDDNINGSKURS FÖR ESF PROJEKTET KUL 3.0

ANBUDSINBJUDAN HJÄRT OCH LUNGRÄDDNINGSKURS FÖR ESF PROJEKTET KUL 3.0 ANBUDSINBJUDAN HJÄRT OCH LUNGRÄDDNINGSKURS FÖR ESF PROJEKTET KUL 3.0 1. UPPDRAGSBESKRIVNING 1.1 Upphandlande organisation PÅ Limhamns Ekonomiska förening. Bakgrund På Limhamn är ett samarbete mellan Malmö

Läs mer

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Insamling av slam och fettavfall

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Insamling av slam och fettavfall Nacka kommun Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Insamling av slam och fettavfall Diarie TN 2014/175 Upphandlare Kenneth Lindrooth Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär.

Läs mer

Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr /72

Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr /72 Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling av Svensk Kassaservice Dnr 08-160/72 Innehåll Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling

Läs mer

Tilldelningsbeslut-Driften av Norrmalms grupp- och servicebostäder enligt LSS

Tilldelningsbeslut-Driften av Norrmalms grupp- och servicebostäder enligt LSS Norrmalms stadsdelsförvaltning Dnr 2017/166-2.2.2 Sida 1 (6) 2017-10-24 Handläggare: Christina Fagerström, Serviceförvaltningen: 08-508 11 846 Tilldelningsbeslut-Driften av Norrmalms grupp- och servicebostäder

Läs mer

Mobil: Anbud lämnas på del A (Floragården) Ja Nej. Anbud lämnas på del B (Hjortsberg) Ja Nej. Anbud lämnas på del C (Björkhaga) Ja Nej

Mobil: Anbud lämnas på del A (Floragården) Ja Nej. Anbud lämnas på del B (Hjortsberg) Ja Nej. Anbud lämnas på del C (Björkhaga) Ja Nej Entreprenad särskild boende mm sida 1 (8) Anbud särskilda boende mm Anbudsformulär Uppgifter om anbudsgivaren Anbudsgivare: Företagsform: Kontaktperson: E-post: Organisationsnummer: Behörig företrädare:

Läs mer

Deltagare i inköpsråd: Seija Gottleben, Arbetsgivarteamet, Ledningskontoret, Carina Westergren Larsson, Upphandlarna, Konsult och servicekontoret.

Deltagare i inköpsråd: Seija Gottleben, Arbetsgivarteamet, Ledningskontoret, Carina Westergren Larsson, Upphandlarna, Konsult och servicekontoret. Protokoll från utvärderingsmöten 2006-12-14, 2006-12-21, 2007-01-17 och 2007-02-28 178-04 Utbildning i samtalsmetodik Deltagare i inköpsråd: Seija Gottleben, Arbetsgivarteamet, Ledningskontoret, Carina

Läs mer

1. Administrativa föreskrifter Program för primärvården i Västmaland

1. Administrativa föreskrifter Program för primärvården i Västmaland 1 (7) 1. Administrativa föreskrifter Program för primärvården i Västmaland 2015 2 (7) 1 Inledning Landstinget Västmanland införde från den 1 januari 2008 valfrihetssystem inom primärvården i enlighet med

Läs mer

Stockholm Business Region AB

Stockholm Business Region AB SID 1 av 13 Stockholm Business Region AB UPPHANDLINGSPROTOKOLL UPPHANDLING AV PERSONALUTHYRNINGSTJÄNSTER SID 2 av 13 Innehåll 1. Bakgrund... 4 1.1 Upphandlande myndighet... 4 1.2 Upphandlingens omfattning...

Läs mer

AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE VENTILATIONSKONSULTTJÄNSTER STOCKHOLM

AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE VENTILATIONSKONSULTTJÄNSTER STOCKHOLM AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE STOCKHOLM 2011-07-08 INLEDNING Detta dokument kompletterar bilaga 1- Administrativa föreskrifter avseende Ventilationskonsulttjänster, och anger

Läs mer

Anbudsförfrågan Teckenspråksöversättning av de 16 miljökvalitetsmålen anpassad för webbaserad film.

Anbudsförfrågan Teckenspråksöversättning av de 16 miljökvalitetsmålen anpassad för webbaserad film. Anbudsförfrågan Datum Beteckning Sida 1/5 Jens Mattsson Naturavdelningen 036-395030 Postadress 551 86 Jönköping Besöksadress Hamngatan 4 Tfn 036-39 50 00 Fax 036-12 15 58 E-post lansstyrelsen@f.lst.se

Läs mer

Förfrågningsunderlag upphandling av kuvert för att komplettera Valmyndighetens beredskapslager för val

Förfrågningsunderlag upphandling av kuvert för att komplettera Valmyndighetens beredskapslager för val 1(9) Sista anbudsdag: 2010-09-13 Anbudets giltighet: 2010-12-31 Upphandlingsform: Förenklad upphandling Datum 2010-08-13 Diarienr 10-179/2 Upphandlande enhet: Valmyndigheten Box 4210 171 04 Solna Förfrågningsunderlag

Läs mer

UPPHANDLINGSPROTOKOLL. Upphandlande organisation UPPHANDLINGSPROTOKOLL. Kvalificering av anbudsgivare

UPPHANDLINGSPROTOKOLL. Upphandlande organisation UPPHANDLINGSPROTOKOLL. Kvalificering av anbudsgivare UPPHANDLINGSPROTOKOLL 2013-09-16 Upphandlande organisation ARBETSFÖRMEDLINGEN Anna Säwström Upphandling Mätningstekniker Af-2013/263850 UPPHANDLINGSPROTOKOLL Arbetsförmedlingen, Upphandlingsavdelningen,

Läs mer

1. Anvisningar för upphandlingen

1. Anvisningar för upphandlingen Förfrågningsunderlag 2014-03-21 Upphandlande organisation Upphandling REGION GOTLAND Bostad med särskild service på Gotland för vuxna med psykiska funktionsnedsättningar. Dag Hultemar 2014-18 Sista anbudsdag:

Läs mer

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV 1(7) ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV Sysselsättning till personer med psykiska funktionshinder 2(7) Innehållsförteckning Sid nr 1 ALLMÄN ORIENTERING 3 1.1 Bakgrund 3 1.2 Upphandlingsförfarande

Läs mer

2004-12-01. Härmed inbjuds Ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar.

2004-12-01. Härmed inbjuds Ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar. 2004-12-01 Dnr 0411-0798-STAB-23 Anbudsinbjudan avseende Arbetsgivarverkets upphandling av konsultstöd för grafisk formgivning Arbetsgivarverket har för avsikt att i enlighet med 6 kap. lagen (1992:1528)

Läs mer

Storumans kommun. Upphandling Familjerådgivning. Dnr: ON/2010:

Storumans kommun. Upphandling Familjerådgivning. Dnr: ON/2010: Storumans kommun Upphandling ANBUDSBEGÄRAN - FAMILJERÅDGIVNING Upphandlande enhet STORUMANS KOMMUN Omsorgsnämnden 923 81 Storuman Telefon: 0951-140 00 vx Telefax: 0951-140 09 Upphandlande enhets ombud

Läs mer

Priser på vinterarbeten och renhållning kan lämnas separat och kan komma att handlas upp separat per område.

Priser på vinterarbeten och renhållning kan lämnas separat och kan komma att handlas upp separat per område. Förfrågningsunderlag 09-02-26 PM 1 Skötsel av Utemiljö Ändringar mot förfrågningsunderlag daterat 2009-02-09 Komplettering av UF3.31 Priser på vinterarbeten och renhållning kan lämnas separat och kan komma

Läs mer

ANBUDSINBJUDAN SEMINARIUM ATT LEDA OCH UTVECKLA EN IDEELL FÖRENING FÖR ESF PROJEKTET KUL 3.0

ANBUDSINBJUDAN SEMINARIUM ATT LEDA OCH UTVECKLA EN IDEELL FÖRENING FÖR ESF PROJEKTET KUL 3.0 ANBUDSINBJUDAN SEMINARIUM ATT LEDA OCH UTVECKLA EN IDEELL FÖRENING FÖR ESF PROJEKTET KUL 3.0 1. UPPDRAGSBESKRIVNING 1.1 Upphandlande organisation PÅ Limhamns Ekonomiska förening. Bakgrund På Limhamn är

Läs mer

Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER

Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER Kommunförbundet Västernorrland inbjuder leverantörer att lämna anbud för upphandling av reklambyråtjänster i enlighet med angivna förutsättningar i detta

Läs mer

Förfrågningsunderlag

Förfrågningsunderlag Förfrågningsunderlag Tjänstekoncession avseende insamling av slam, fett och humanurin från slutna behållare, tankar och fettavskiljare 1(9) Tjänstekoncession avseende insamling av slam, fett och humanurin

Läs mer

Ledarskapsutvecklingsprogram för centrumföreståndare Utformning av elektroniskt anbudsformulär

Ledarskapsutvecklingsprogram för centrumföreståndare Utformning av elektroniskt anbudsformulär Ledarskapsutvecklingsprogram för centrumföreståndare Utformning av elektroniskt anbudsformulär Steg 1 Om leverantören är ett standardformulär där uppgifter om anbudsgivaren enligt förfrågningsunderlagets

Läs mer

Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning

Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning 1 (7) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling INSTRUKTION VID FÖRNYAD Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning Denna checklista och instruktion har tagits fram för att

Läs mer

Vad du behöver veta när du ska lämna anbud. Pia Nedby, SISAB Upphandling24 Konferens Stora säljdagen 2013-04-10

Vad du behöver veta när du ska lämna anbud. Pia Nedby, SISAB Upphandling24 Konferens Stora säljdagen 2013-04-10 Vad du behöver veta när du ska lämna anbud Pia Nedby, SISAB Upphandling24 Konferens Stora säljdagen 2013-04-10 SISAB boulevard 190 skolor + 400 förskolor = 1,7 miljoner kvadratmeter Det skulle krävas

Läs mer

Ansökan om godkännande för att delta i valfrihetssystem avseende daglig verksamhet enligt LSS personkrets 1 och 2

Ansökan om godkännande för att delta i valfrihetssystem avseende daglig verksamhet enligt LSS personkrets 1 och 2 1 (5) Omsorgskontoret 2009-09-15 Bilaga 1 Ansökan om godkännande för att delta i valfrihetssystem avseende daglig verksamhet enligt LSS personkrets 1 och 2 Frågorna i detta ansökningsformulär måste vara

Läs mer

En upphandlande myndighet kan med stöd av 10 kap. 2 LOU komma att utesluta anbudsgivare från upphandlingen om denne:

En upphandlande myndighet kan med stöd av 10 kap. 2 LOU komma att utesluta anbudsgivare från upphandlingen om denne: Upphandlingscenter Skallkrav Diarie UH-2014-402 Namn Revisionstjänster Linköpings Stadshus AB Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär. Skallkravsformuläret ska besvaras

Läs mer

Inbjudan att inkomma med anbudsansökan avseende busstrafik Avtalsområde S6 Linje 10

Inbjudan att inkomma med anbudsansökan avseende busstrafik Avtalsområde S6 Linje 10 Sidan 1 av 6 Inbjudan att inkomma med anbudsansökan avseende busstrafik Avtalsområde S6 Linje 10 Kommunalförbundet Kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrlands län inbjuder härmed till ansökan om att delta

Läs mer

Anbudsförfrågan Extern utvärdering av strukturfondsprojekt

Anbudsförfrågan Extern utvärdering av strukturfondsprojekt Anbudsförfrågan Extern utvärdering av strukturfondsprojekt Stiftelsen Inova i Wermland är en företagsinkubator som stödjer utvecklingen av unika affärsidéer till växande aktiebolag. Inova är en del av

Läs mer

Utvärdering - upphandling av ramavtal avseende IT-juristtjänster. Dnr Af 2012/ Ver 1.0

Utvärdering - upphandling av ramavtal avseende IT-juristtjänster. Dnr Af 2012/ Ver 1.0 Sida: 1 av 14 Utvärdering - upphandling av ramavtal avseende IT-juristtjänster Dnr Af 2012/060444 Ver 1.0 Sida: 2 av 14 1. Utvärdering upphandling av avtal avseende IT- juristtjänster...3 1.1 Allmän information...3

Läs mer

Upphandling av utförande av personlig assistans inom Norrmalms stadsdelsnämnd

Upphandling av utförande av personlig assistans inom Norrmalms stadsdelsnämnd NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (8) 2011-05-18 DNR 2.2.2.- 138/2011 UPPHANDLINGSRAPPORT/ TILLDELNINGSBESLUT Upphandling av utförande av personlig assistans inom Norrmalms stadsdelsnämnd 1 Bakgrund

Läs mer

ÅKLAGARMYNDIGHETEN Sida 1 (7) Ekonomienheten Datum Dnr Upptiandlingsfunktionen 2015-03-17 ÅM-A 2015/0048. Ert datum

ÅKLAGARMYNDIGHETEN Sida 1 (7) Ekonomienheten Datum Dnr Upptiandlingsfunktionen 2015-03-17 ÅM-A 2015/0048. Ert datum Jt. ÅKLAGARMYNDIGHETEN Sida 1 (7) Ekonomienheten Datum Dnr Upptiandlingsfunktionen 2015-03-17 ÅM-A 2015/0048 Ert datum Er beteckning Tilldelningsbeslut Tilldelningsbeslut och upphandlingsprotokoll avseende

Läs mer

Anbudsförfrågan på upphandling av Hantverkartjänster Målare

Anbudsförfrågan på upphandling av Hantverkartjänster Målare Sidan 1 av 5 Anbudsförfrågan på upphandling av Hantverkartjänster Målare Lysekils kommun inbjuder er att lämna anbud på rubricerade upphandling i enlighet med detta dokument och bilagor. Förfrågningsunderlaget

Läs mer

UPPHANDLING AV UTFÖRANDE AV PERSONLIG ASSISTANS: ANBUDSFORMULÄR

UPPHANDLING AV UTFÖRANDE AV PERSONLIG ASSISTANS: ANBUDSFORMULÄR SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (9) 2009-10-23 Bilaga 1 till förfrågningsunderlag UPPHANDLING AV UTFÖRANDE AV PERSONLIG ASSISTANS: ANBUDSFORMULÄR SID 2 (9) Instruktioner/råd till anbudsgivare Följande

Läs mer

3. Ansökan om LOV avtal Program för primärvården i Västmanland

3. Ansökan om LOV avtal Program för primärvården i Västmanland Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2015-10-21 Upphandlande organisation Västmanlands läns landsting Anette Öhrn DLL Upphandling Program för primärvården i Västmanland - LOV DU-UPP15-0189 Symbolförklaring:

Läs mer

AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE VVS- KONSULTTJÄNSTER STOCKHOLM

AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE VVS- KONSULTTJÄNSTER STOCKHOLM AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE VVS- STOCKHOLM 2011-07-08 INLEDNING Detta dokument kompletterar bilaga 1- Administrativa föreskrifter avseende VVS-konsulttjänster, och anger

Läs mer

1 KVALIFICERINGSKRAV...2 1.7 ANBUDETS FORM OCH INLÄMNING...2 1.8 ANBUDETS GILTIGHETSTID...2 1.9 AVTALSPERIOD...3 1.10 ANBUDSPRISER...

1 KVALIFICERINGSKRAV...2 1.7 ANBUDETS FORM OCH INLÄMNING...2 1.8 ANBUDETS GILTIGHETSTID...2 1.9 AVTALSPERIOD...3 1.10 ANBUDSPRISER... Anbudsformulär 1 KVALIFICERINGSKRAV...2 1.7 ANBUDETS FORM OCH INLÄMNING...2 1.8 ANBUDETS GILTIGHETSTID...2 1.9 AVTALSPERIOD...3 1.10 ANBUDSPRISER...3 2 KRAV PÅ ANBUDSGIVAREN...3 2.2 REGISTRERINGS-, SKATTE-

Läs mer

Upphandling av ramavtal för verksamhetsutveckling. Dnr 08-1006

Upphandling av ramavtal för verksamhetsutveckling. Dnr 08-1006 Upphandling av ramavtal för verksamhetsutveckling Dnr 08-1006 2(10) 1 Om PTS... 3 2 PTS behov... 3 3 Ekonomisk kapacitet och intyg... 4 3.1 Skattekontroll... 4 3.2 Sanningsförsäkran... 4 3.3 Registreringsbevis...

Läs mer

1 Information om upphandlingen

1 Information om upphandlingen 1 Information om upphandlingen 1.1 Presentation av tjänsten/varan Södertörns upphandlingsnämnd inbjuder härmed anbudsgivare till att lämna anbud gällande, enligt nedanstående instruktioner och bifogade

Läs mer

Anbudsinbjudan avseende Leverans av kortämnen

Anbudsinbjudan avseende Leverans av kortämnen Sida 1 (6) avseende Leverans av kortämnen Kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrland inbjuder härmed till anbudsgivning avseende leverans av kortämnen enligt handlingarna i detta förfrågningsunderlag.

Läs mer

Upphandling av gardiner och textilier

Upphandling av gardiner och textilier Diarienummer 09-10474 Datum 2009-10-19 Upphandling av gardiner och textilier Förfrågningsunderlag Diarienummer 09-10474 Författare Lina Schött Post- och telestyrelsen Box 5398 102 49 Stockholm 08-678 55

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN Gällande upphandling av Filtar och kuddar för polisarrester (4 bilagor)

ANBUDSFÖRFRÅGAN Gällande upphandling av Filtar och kuddar för polisarrester (4 bilagor) 1 (8) Datum 04.00 Diarienummer (åberopas) A503.931/2014 Polismyndigheten Ekonomiavdelningen Inköpsenheten Saknummer 930 Handläggare Sara-Maj Nielsen Sista anbudsdag E-post 2015-04-28 sara-maj.nielsen@polisen.se

Läs mer

Utelämnande av svar kan komma att innebära att anbudet förkastas.

Utelämnande av svar kan komma att innebära att anbudet förkastas. Inledning Anbudsgivaren svarar på ställda krav genom att fylla i efterfrågade uppgifter, redovisning direkt i formuläret eller som särskild bilaga där så efterfrågas. För hänvisningar se motsvarande avsnitt

Läs mer

Mer information om den upphandlande myndigheten finns på www.ostragoinge.se.

Mer information om den upphandlande myndigheten finns på www.ostragoinge.se. Upphandlingen omfattar en lärportal för kommunens förskola, fritidshem, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola, gymnasiesärskola och vuxenutbildning. Kontraktstid är fr.o.m. undertecknande

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN Tekniska kontoret Datum Diarienummer Daniel Feyli FN 2016/0162

DANDERYDS KOMMUN Tekniska kontoret Datum Diarienummer Daniel Feyli FN 2016/0162 Tjänsteutlåtande 1 (5) Fastighetsnämnden Ombyggnad storkök - Vasaskolan Ärende Utvärdering för upphandling av entreprenad och delegation för tilldelning. Bakgrund Kommunstyrelsen har vid sammanträde 2016-09-05

Läs mer

Övertorneå kommun Offertförfrågan 2013-08-30

Övertorneå kommun Offertförfrågan 2013-08-30 Övertorneå kommun Offertförfrågan 2013-08-30 DIREKTUPPHANDLING till lågt värde Ny sargutrustning till Hockeyplanen i Svanstein Övertorneå kommun önskar offert på ny sargutrustning till hockeyplanen i Svanstein.

Läs mer

2. Administrativa förutsättningar och krav

2. Administrativa förutsättningar och krav Förfrågningsunderlag 2016-04-18 Upphandlande organisation Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet Upphandling Språk- och översättningstjänster Goran Alilovic 96-57-2015 Symbolförklaring: Sista anbudsdag:

Läs mer

Bilaga 3 Anbudsformulär

Bilaga 3 Anbudsformulär 1 / 5 Inledning Detta dokument används för anbudsgivning avseende ramavtal för BI-system och anger vilka uppgifter och redovisningar Anbudsgivaren ska lämna i anbudet. Samtliga, fullständiga, krav framgår

Läs mer

Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster område 28-29

Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster område 28-29 Nacka kommun Utvärdering Lägsta pris Delat anbud Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster område 28-29 Diarie KFKS 2013/505-052 Upphandlare Cecilia Tennfors Detta dokument är en kopia

Läs mer

Anbud avseende: Bygg & Mark För Käppalaförbundet. c._bilaga_1 Bygg_o_Mark.doc. Refnr: Fylls i av anbudsgivare

Anbud avseende: Bygg & Mark För Käppalaförbundet. c._bilaga_1 Bygg_o_Mark.doc. Refnr: Fylls i av anbudsgivare Anbud avseende: c._bilaga_1_ _Bygg_o_Mark.doc Bygg & Mark För Käppalaförbundet Refnr: Fylls i av anbudsgivare Anbudsgivare: Behörig avtalstecknare : Datum: Underskrift Namnförtydligande Anbudets giltighetstid

Läs mer

UPPHANDLIGSRAPPORT I SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNINGS UPPHANDLING AV SJUKSKÖTERSKEJOUR

UPPHANDLIGSRAPPORT I SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNINGS UPPHANDLING AV SJUKSKÖTERSKEJOUR Södermalms stadsdelsförvaltning Dnr 479-2017-2.2.2. Sida 1 (5) 2018-01-31 UPPHANDLIGSRAPPORT I SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNINGS UPPHANDLING AV SJUKSKÖTERSKEJOUR Den här rapporten beskriver hur Södermalms

Läs mer

Ramavtalsbilaga 7, Avropsförfarande E-handelstjänst via molntjänst

Ramavtalsbilaga 7, Avropsförfarande E-handelstjänst via molntjänst Ramavtalsbilaga 7, Avropsförfarande E-handelstjänst via molntjänst Innehållsförteckning 1 Tillvägagångssätt vid avrop från ramavtal... 2 1.1 Förnyad konkurrensutsättning... 2 1.2 Krav som får kompletteras

Läs mer