Fiskeriverkets författningssamling

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Fiskeriverkets författningssamling"

Transkript

1 Fiskeriverkets författningssamling FIFS Fiskeriverkets föreskrifter (FIFS 00:) om statligt stöd till fiskerinäringen; FIFS 00: Senast uppdaterad Observera att endast den tryckta n gäller vid rättstillämpning Beslutade: Bemyndigande: kap., 4 kap. 7, 0, 5 kap. 6, 7, 6 kap., 8 förordningen (994:76) om fisket, vattenbruket och fiskerinäringen; förordningen (999:44) om förvaltning av EG:s strukturfonder Ikraftträdande: ; Överg. best. Celex: 99R60, 99R6, 99R79, 00R004, 00R685, 98D0 Ändringar: FIFS 00:, 00:44, 00:6, 00:4, 004:4, 004:46, 005:, 006:, 006:4, 006:8, 007:6, 007:0, 007:, 007:47, 007:54 Ansvarig utgivare: Chefsjurist Bengt Högberg TILLÄMPNINGSOMRÅDE Dessa föreskrifter avser statligt stöd till vattenbruket och fiskerinäringen enligt och 4 kap. förordningen om fisket, vattenbruket och fiskerinäringen samt förordningen om förvaltning av EG:s strukturfonder. Föreskrifterna gäller som komplettering till och för verkställighet av EG:s lagstiftning i de delar av den gemensamma fiskeripolitiken som avser dels särskilt stöd till producentorganisationer vilket lämnas inom ramen för den gemensamma organisationen av marknaden, dels stöd ur Fonden för fiskets utveckling. Dessutom finns i föreskrifterna bestämmelser om lånegarantier och stöd för isbrytning. Jfr 6 kap. b förordningen 994:76 vad avser tillämpligheten av förordningen (988:764) om statligt stöd till näringslivet. Jfr den i angivna rådsförordningen. Jfr rådets förordning (EG) nr 60/999 av den juni 999 om allmänna bestämmelser för strukturfonderna (EGT nr L 6, , s., Celex 999R60), rådets förordning (EG) nr 6/999 av den juni 999 om Fonden förfiskets utveckling (EGT nr L 6, , s. 54, Celex 999R6) och rådets förordning (EG) nr 79/999 av den 7 december 999 om föreskrifter och villkor förgemenskapens strukturstöd inom fiskerisektorn (EGT nr L 7, , s. 0, Celex 999R79).

2 FIFS 00: Uppdaterad STÖDFORMER Stöd enligt 4 kap. 8 och 4 förordningen om fisket, vattenbruket och fiskerinäringen lämnas som avskrivningslån i de fall stödbeloppet överstiger kronor. Stöd enligt 0 lämnas som lånegaranti. Övriga stöd får lämnas som bidrag. Beträffande avskrivningslån gäller att lån skall skrivas av enligt en linjär avskrivningsplan samt att det vid prövning av om skäl föreligger för annan avskrivningstid än tio år skall beaktas åtgärdens ekonomiska livslängd. (FIFS 004:4). SÄRSKILT STÖD TILL PRODUCENTORGANISATIONER Ansökan om sådant särskilt stöd till godkända producentorganisationer som avses i kap. och förordningen om fisket, vattenbruket och fiskerinäringen samt rådets förordning (EG) nr 04/000 av den 7 december 999 om den gemensamma organisationen av marknaden för fiskeri- och vattenbruksprodukter skall göras skriftligen hos Fiskeriverket. STRUKTURSTÖD TILL FISKERINÄRINGEN FRÅN FONDEN FÖR FISKETS UTVECKLING Anpassning av fiskeansträngningen 4 Stöd för anpassning av fiskeansträngningen enligt 4 kap. 9 förordningen om fisket, vattenbruket och fiskerinäringen lämnas med högst kronor per bruttoton vid skrotning av fiskefartyg och vid definitiv övergång till verksamhet knuten till bevarandet av kulturarv. Vid skrotning av fiskefartyg med en dräktighet understigande 7 bruttoton lämnas härutöver ett engångsbelopp om kronor. Vid permanent användning för annat ändamål än fiske än som avses i första stycket lämnas stöd med högst kronor per bruttoton. Stöd lämnas inte för anpassning av fiskeansträngningen för fartyg med en största längd understigande meter fiskande med passiva redskap, om inte särskilda skäl föreligger. Beviljat stöd utbetalas först sedan bevis föreligger om att fiskefartyget är avregistrerat från det fartygsregister som avses i kap. sjölagen (994:009). Beroende på under vilken förutsättning stödet har beviljats skall det även finnas bevis om att fartyget är skrotat eller permanent används för annat ändamål än fiske. Stödmottagaren skall inhämta och förete. avregistreringsbevis,. skrotningsbevis vid skrotning,. avriggningsintyg, utvisande att fartyget avrustats på ett sådant sätt att det inte kan användas för yrkesmässigt fiske, vid försäljning till annat ändamål än fiske. Bestämmelserna i fjärde och femte styckena om avregistrering och avregistreringsbevis gäller inte om fartyget permanent används för annat ändamål än fiske. I sådant fall skall stödmottagaren i stället inhämta och förete bevis om att EGT nr L 7,..000, s. (Celex 000R004). Senaste lydelse FIFS 00:6. Av kap. fartygsregisterförordningen (975:97) framgår att Sjöfartsverket är registermyndighet.

3 det i det fartygsregister som avses i fjärde stycket har skrivits in att fartyget inte längre skall vara registrerat som fiskefartyg. Skrotningsbevis och avriggningsintyg får utfärdas av Sjöfartsinspektionen, Tullverket, Kustbevakningen eller av annan som i förväg har godkänts av Fiskeriverket. (FIFS 004:46). FIFS 00: Uppdaterad a Utan hinder av bestämmelserna i 4 kan förhöjt stöd lämnas till skrotning av fartyg som haft tillstånd till drivgarnsfiske efter lax eller sill under något av åren 005 och 006 med högst det belopp, som maximalt får medges enligt rådets förordning (EG) nr 79/999 av den 7 december 999 om föreskrifter och villkor för gemenskapens strukturstöd inom fiskerisektorn. Engångsbelopp om kronor enligt 4 första stycket lämnas då inte. Förhöjt stöd kan lämnas även vid definitiv övergång till verksamhet knuten till bevarande av kulturarvet. Stöd kan lämnas även om tillstånd till drivgarnsfiske saknas, om fångst av lax överstigande 000 kg från drivgarnsfiske redovisats till Fiskeriverket under år 004. Ansökan om förhöjt stöd skall ha kommit in till länsstyrelsen senast den 0 november 006. I ansökan skall anges det stödbelopp som sökanden begär. Vid bedömningen av en ansökan kan hänsyn tas till storleken av bedrivet drivgarnsfiske, fartygets storlek och det begärda stödbeloppet. Stöd lämnas inte för fartyg som under åren bytt ägare och fiskeinriktning. (FIFS 006:8). Modernisering av fiskefartyg 5 Stöd till modernisering av fiskefartyg enligt 4 kap. 8 förordningen om fisket, vattenbruket och fiskerinäringen får inte lämnas till personer som uppnått 65 års ålder om inte stödet avser säkerhetsutrustning eller annat särskilt skäl föreligger. Det sammanlagda stödbeloppet, under hela stödperioden , till modernisering av fartyg får inte överstiga,5 miljoner kronor per fartyg. (FIFS 004:46). 5a Stöd till modernisering av fartyg som används vid insjöfiske lämnas inte inom fem år efter det att stöd till nybyggnation av fartyget utbetalades. (FIFS 004:4). Vattenbruk 6 Stöd till vattenbruk enligt 4 kap. 8 förordningen om fisket, vattenbruket och fiskerinäringen får inte lämnas till. inköp av sättfisk,. investering som avser kompensationsodling,. verksamhet vars årliga omsättning understiger ett och ett halvt basbelopp enligt kap. 6 lagen (96:8) om allmän försäkring. Utan hinder av första stycket får stöd lämnas till investeringar vid nyetablering. Senaste lydelse FIFS 006:4. EGT nr L 7, , s. 0 (Celex 999R79). Senast ändrad genom förordning (EG) nr 485/005 (EGT nr L 8, , s., Celex 005R0485). Rubrikens lydelse enligt FIFS 004:46.

4 FIFS 00: Uppdaterad Utrustning i fiskehamnar 7 Stöd till utrustning i fiskehamnar enligt 4 kap. 8 förordningen om fisket, vattenbruket och fiskerinäringen får lämnas endast till hamn eller landningsplats som nyttjas vid yrkesmässigt fiske. Stöd får inte lämnas till. fisklådor,. muddringsarbeten utanför mål,. nybyggnation av kajer, 4. lagring och hantering av fiskprodukter som inte är avsedda för mänsklig konsumtion såvida dessa inte erhålls uteslutande från fiskavfall. Förädling och saluförande 8 Stöd till förädling och saluförande enligt 4 kap. 8 förordningen om fisket, vattenbruket och fiskerinäringen får lämnas endast till företag som huvudsakligen bedriver verksamhet inom fiskerinäringen. Stöd får inte lämnas till verksamhet vars årliga omsättning understiger ett och ett halvt basbelopp enligt kap. 6 lagen om allmän försäkring. Utan hinder av andra stycket får stöd lämnas till investeringar vid nyetablering. Tillfälligt upphörande av verksamhet samt annan ekonomisk ersättning 9 /Upphör att gälla U: / Stöd vid tillfälligt upphörande av verksamhet enligt 4 kap. 6 förordningen om fisket, vattenbruket och fiskerinäringen får lämnas. för det fiske i Östersjön som förbjuds i Fiskeriverkets föreskrifter (FIFS 006:8) om fördelning av fiskemöjligheter av torsk i Östersjön under år 007 vad avser perioderna a) den -7 januari, - juli och 4 november i ICES-delområdena -4 samt b) den -7 januari och mars-6 april i ICES-delområdena 5-6,. för fartyg för vilket finns fartygstillstånd enligt kap. Fiskeriverkets föreskrifter (FIFS 004:5) om resurstillträde och kontroll på fiskets område och särskilt tillstånd för torskfiske i Östersjön, om sådant erfordras enligt 4 kap. 8 d samma föreskrifter, och där Fiskeriverket efter ansökan av tillståndshavaren tillfälligt har återkallat fartygstillståndet under avbrottsperioden,. när det av fångstuppgifter (fiskeloggbok eller fångstjournal) som lämnats till Fiskeriverket framgår att sökandens torskfiske med fartyget har a) uppgått till minst ton under referensperioden januari december 006 inklusive fångst förlorad på grund av rapporterad sälskada, b) bedrivits under motsvarande tidsperiod under minst ett av de två år som föregått ansökan, och c) har bedrivits i havsområde enligt punkt i anslutning till det beslutade avbrottet eller om sökanden kan visa att ett årligen återkommande fiske i ett sådant område skulle ha påbörjats under avbrottsperioden. Villkoren i första stycket b) och c) tillämpas inte om hinder för fiske förelegat på grund av begränsningar i fisket som beslutats av Europeiska gemenskapen. 4 Senaste lydelse FIFS 007:. Jfr bilaga II i rådets förordning (EG) nr 94/006 om fastställande för år 007 av fiskemöjligheter och därmed förbundna villkor för vissa fiskbestånd och grupper av fiskbestånd i Östersjön (EUT nr L 67,..006, s., Celex 006R94). Senaste lydelse EUT nr L 7, , s. 6, Celex 007R0754.

5 Stöd kan beviljas för fartyg som används i fiske som nyetablerats även om villkoren under första stycket inte är uppfyllda, om sökanden kan göra sannolikt att fiske efter torsk skulle ha bedrivits i motsvarande omfattning och under avbrottsperioderna. Stöd kan även beviljas för fartyg som ersatt fartyg vilket använts i fiske enligt villkoren. Fiskeriverket kan meddela ytterligare villkor för stöd. (FIFS 007:47). 9 /Träder i kraft I: / Stöd vid tillfälligt upphörande av verksamhet enligt 4 kap. 6 förordningen om fisket, vattenbruket och fiskerinäringen får lämnas. för det fiske i Östersjön som förbjuds i Fiskeriverkets föreskrifter (FIFS 006:8) om fördelning av fiskemöjligheter av torsk i Östersjön under år 007 vad avser perioderna a) den -7 januari, - juli, 4 november och 9-5 december i ICES-delområdena -4 samt b) den -7 januari, mars-6 april och -0 december i ICES-delområdena 5-6,. för fartyg för vilket finns fartygstillstånd enligt kap. Fiskeriverkets föreskrifter (FIFS 004:5) om resurstillträde och kontroll på fiskets område och särskilt tillstånd för torskfiske i Östersjön, om sådant erfordras enligt 4 kap. 8 d samma föreskrifter, och där Fiskeriverket efter ansökan av tillståndshavaren tillfälligt har återkallat fartygstillståndet under avbrottsperioden,. när det av fångstuppgifter (fiskeloggbok eller fångstjournal) som lämnats till Fiskeriverket framgår att sökandens torskfiske med fartyget har a) uppgått till minst ton under referensperioden januari december 006 inklusive fångst förlorad på grund av rapporterad sälskada, b) bedrivits under motsvarande tidsperiod under minst ett av de två år som föregått ansökan, och c) har bedrivits i havsområde enligt punkt i anslutning till det beslutade avbrottet eller om sökanden kan visa att ett årligen återkommande fiske i ett sådant område skulle ha påbörjats under avbrottsperioden. Villkoren i första stycket b) och c) tillämpas inte om hinder för fiske förelegat på grund av begränsningar i fisket som beslutats av Europeiska gemenskapen. Stöd kan beviljas för fartyg som används i fiske som nyetablerats även om villkoren under första stycket inte är uppfyllda, om sökanden kan göra sannolikt att fiske efter torsk skulle ha bedrivits i motsvarande omfattning och under avbrottsperioderna. Stöd kan även beviljas för fartyg som ersatt fartyg vilket använts i fiske enligt villkoren. Fiskeriverket kan meddela ytterligare villkor för stöd. (FIFS 007:54). FIFS 00: Uppdaterad Otillåtna stödåtgärder 0 Stöd får inte lämas till. investeringar som avser ersättnings- eller underhållsåtgärder,. inventarier för kontors- och personalutrymmen,. förbrukningsinventarier och förbrukningsmaterial, 4. driftskostnader, Senaste lydelse FIFS 007:47. Jfr bilaga II i rådets förordning (EG) nr 94/006 om fastställande för år 007 av fiskemöjligheter och därmed förbundna villkor för vissa fiskbestånd och grupper av fiskbestånd i Östersjön (EUT nr L 67,..006, s., Celex 006R94). Senaste lydelse EUT nr L 7, , s. 6, Celex 007R

6 FIFS 00: Uppdaterad förvärv av byggnad som har använts inom fiskerinäringen senare än tio år före ansökan om stöd, 6. inköp av fordon, 7. begagnad utrustning, 8. arbete för vilket lön eller annan kontant ersättning inte avses utgå. Utan hinder av första stycket och 4 får stöd lämnas till i dessa punkter angivna kostnader om de utgör särkostnader i ett projekt avseende åtgärder enligt 4 kap. - och 5 förordningen om fisket, vattenbruket och fiskerinäringen. Utan hinder av första stycket 6 får stöd avse truckar och liknande fordon som är avsedda endast för transporter inom hamnområden, fabriksanläggningar och vattenbruksanläggningar samt sådan utrustning för bevarande av produktkvalitet vid transport som avses bli fast installerad på ett fordon. Stödet får även avse sådana terrängmotorfordon och svävare som yrkesmässigt används av stödsökanden. Utan hinder av första stycket 7 får stöd inom mål beviljas till inköp av begagnad utrustning enligt de villkor som anges i kommissionens förordning (EG) nr 685/000 om närmare bestämmelser för genomförandet av rådets förordning (EG) nr 60/999 avseende stödberättigande utgifter i samband med insatser som medfinansieras av strukturfonderna. Bestämmelser om förfarandet 6 Ansökan Ansökan om stöd skall göras skriftligen på blankett som fastställs av Fiskeriverket. Ansökan skall undertecknas av sökanden eller behörig firmatecknare hos denne. Ansökan med bilagor skall ges in till länsstyrelsen i det län där stödåtgärden är avsedd att genomföras eller, vid ansökan från licensierad fiskare rörande anpassning av fiskeansträngningen, nybyggnation eller modernisering av fiskefartyg, i det län där sökanden är bosatt. Om ansökan avser en länsövergripande åtgärd skall den dock ges in till Fiskeriverket för vidare befordran till berörda länsstyrelser. Ansökan som avser programperioden skall ha kommit in senast den september 007. Ansökan om stöd vid tillfälligt upphörande av verksamhet skall ges in till Sveriges fiskares arbetslöshetskassa. Den som avser att söka sådant stöd skall även, minst fyra vardagar före berörd avbrottsperiod, på särskild blankett, ansöka hos Fiskeriverket om tillfälligt återkallande av fartygstillståndet under avbrottsperioden. Den som vill avbryta ett tillfälligt upphörande skall anmäla detta hos Fiskeriverket minst fyra vardagar före fiskets återupptagande. I de fall en ansökan skall prövas av Fiskeriverket skall länsstyrelsen med yttrande till verket överlämna samtliga handlingar i ansökningsärendet. När ansökan skall prövas av länsstyrelsen skall länsstyrelsen snarast och före beslut lämna en kopia av ansökningshandlingen till Fiskeriverket. Sökanden skall på Fiskeriverkets eller länsstyrelsens anmodan lämna sådana kompletterande uppgifter som behövs för vidare beredning av ärendet. Vid begäran om komplettering skall sökanden upplysas om att ansökan kan komma att avvisas om kompletteringen inte inkommer. (FIFS 007:0). EGT nr L 9, , s. 9 (Celex 000R685). Senaste lydelse FIFS 007:6. Jfr kap. 7 5 Fiskeriverkets föreskrifter (FIFS 004:5) om resurstillträde och kontroll på fiskets område.

7 Ansökningsperiod Ansökningar om stöd utanför mål avseende stödområdena vattenbruk, förädling och saluförande, insjöfiske samt nyskapande åtgärder och pilotprojekt behandlas under två fasta beslutsperioder per år. Ansökan om sådant stöd skall ha kommit in till länsstyrelsen senast den mars respektive den september för att kunna behandlas inom närmast påföljande beslutsperiod. Ansökan om stöd får avvisas om inte investeringen planeras att påbörjas inom närmast påföljande beslutsperiod. Beträffande övriga stödområden och stöd inom mål skall ansökningar behandlas löpande. Ansökan som på grund av medelsbrist inte kan bifallas i den första beslutsperioden får behandlas under nästkommande beslutsperiod. Kan ansökan inte heller bifallas under denna omgång får den avslås. (FIFS 00:6). FIFS 00: Uppdaterad Tillgång till medel Länsstyrelsen och Sveriges fiskares arbetslöshetskassa skall vid prövning av ärenden enligt bemyndigandet i 4 kap. förordningen om fisket, vattenbruket och fiskerinäringen beakta att stöd inte får beviljas före det att Fiskeriverket skriftligen har meddelat att medel finns tillgängliga. Beredning av stödärenden a I det fall ett projekt eller en investering till någon del finansieras av annan offentlig medfinansiär än beslutsmyndigheten eller en offentlig stödsökande skall medfinansiären ha bekräftat sin delfinansiering av stödåtgärden innan beslut om stöd fattas. (FIFS 00:6). 4 Stödärenden skall, förutom vad gäller stöd enligt 9, beredas i enlighet med en kontrollista som fastställs av Fiskeriverket. Kontrollistan skall fogas till akten i ansökningsärendet. Beslutande tjänsteman skall i samband med ärendets avgörande genom sin signatur på listan bekräfta att denna har beaktats. Beslut om stöd 5 Av beslut om stöd skall framgå. beviljat stödbelopp som beslutsmyndigheten beslutar om och stödberättigad kostnad,. om stödet avser avskrivningslån, bidrag eller lånegaranti,. dag, i förekommande fall, från vilken förhandsmedgivande att påbörja stödåtgärden gäller, 4. dag när rekvisition av beslutat stöd senast skall ha kommit in till länsstyrelsen, 5. att beslut om stöd får upphävas och stöd som lämnats ut får återkrävas enligt vad som följer av 6 kap. och a förordningen (994:76) om fisket, vattenbruket och fiskerinäringen samt 9 b dessa föreskrifter, 6. att förfallna statliga fordringar för vilka Fiskeriverket bevakar statens rätt kommer att dras av från beviljat stödbelopp, 7. att för stöd som lämnas i form av avskrivningslån skall, utom då stödmottagaren är ett offentligt organ, säkerhet som av beslutande myndighet bedöms som fullgod lämnas samt typ av säkerhet anges, 8. erinran om villkor för utbetalning av stödet, innefattande a) förutsättningar för utbetalning av stöd enligt 8, Senaste lydelse FIFS 00:6. 7

8 FIFS 00: Uppdaterad b) att erforderliga tillstånd för verksamheten skall finnas före utbetalning av stödet, c) att erforderliga handlingar som anges i 4 femte och sjätte styckena skall finnas innan utbetalning av stödet kan ske, d) skyldighet för stödmottagaren att i samband med slutrekvisition lämna redovisning över åtgärdens genomförande (uppföljningsrapport), e) rätt för behöriga myndigheter och andra organ att granska åtgärden hos stödmottagaren och därvid få tillträde till lokaler och tillgång till handlingar, f) att redovisning av åtgärd som får stöd från EG:s strukturfonder skall kunna urskiljas från annan verksamhet i stödmottagarens bokföring, g) att stöd inte betalas ut för en åtgärd som påbörjats före dagen för beslutet eller förhandsmedgivandet. h) att fartyg skall vara registrerat som fiskefartyg i det fartygsregister som avses i kap. sjölagen (994:009). När länsstyrelsen har beslutat om statligt stöd skall länsstyrelsen utan dröjsmål översända en kopia av beslutet till Fiskeriverket. (FIFS 004:4). Utbetalning av stöd 6 Stödmottagaren skall rekvirera beviljat stöd på en särskild av Fiskeriverket fastställd blankett som tillsammans med verifikationer, betalningsbevis, utdrag ur bokföring och övriga i blanketten föreskrivna bilagor skall ges in till länsstyrelsen. Handlingarna skall vara systematiskt ordnade. Rekvisitionen skall vara undertecknad av stödmottagaren. Utdrag ur bokföringen behöver inte ges in om stödbeloppet är högst kronor, såvida inte Fiskeriverket eller länsstyrelse särskilt kräver detta. Intyg om att åtgärden verkligen är genomförd kan krävas in. Till rekvisitionsblanketten skall vid slututbetalning även bifogas en redovisning över stödåtgärdens genomförande. Redovisningen skall ske enligt formulär som fastställs av Fiskeriverket. Stöd betalas inte ut om rekvisitionen, och bevis om att samtliga villkor för utbetalning är uppfyllda, har kommit in efter den mars 008 om inte senare datum har angetts i beslut om stöd. Delutbetalning kan, om en stödåtgärd har lång genomförandetid eller andra särskilda skäl föreligger, beviljas efter skriftlig ansökan hos Fiskeriverket. Stöd avseende nybyggnation och modernisering av fiskefartyg betalas ut endast om fartyget är registrerat som fiskefartyg i det fartygsregister som avses i kap. sjölagen (994:009). Stöd betalas inte ut till offentlig sökande för en åtgärd som påbörjats före dagen för beslutet eller förhandsmedgivandet om inte särskilda skäl för utbetalning föreligger. Vid utbetalning skall i förekommande fall förfallna statliga fordringar för vilka Fiskeriverket bevakar statens rätt dras av från beviljat stödbelopp. (FIFS 007:). 7 Länsstyrelsen ansvarar för att skuldförbindelse upprättas i samband med avskrivningslån. Skuldförbindelsen skall upprättas på blankett som fastställs av Fiskeriverket. 8 Av kap. fartygsregisterförordningen (975:97) framgår att Sjöfartsverket är registermyndighet. Senaste lydelse FIFS 007:0. Av kap. fartygsregisterförordningen (975:97) framgår att Sjöfartsverket är registermyndighet.

9 8 Utbetalning av beviljade stödmedel sker först sedan. säkerhet för avskrivningslån ställts i enlighet med villkoren i beslutet,. skuldförbindelse enligt 7 har upprättats där typ av säkerhet och förmånsrättsläge finns angivet, och. kontroll har skett att a) stödmottagaren har intygat att stöd ur annan EG-fond eller statsbidrag utöver den svenska offentliga andelen enligt beslut inte har lämnats till samma åtgärd, b) verifikationer och utdrag ur bokföringen har bifogats för kostnader som redovisas i stödmottagarens rekvisition, c) kostnaderna omfattas av beslutet, d) verifikationerna avser stödberättigade kostnader och inte har utgjort underlag för tidigare rekvisitioner, e) verifikationerna visar att betalning har skett för de upptagna kostnaderna, f) fördelningen av beviljat stöd på respektive finansiär är utförd i enlighet med gällande bestämmelser, g) rätt kontonummer har angetts för utbetalningen, h) de i beslutet angivna villkoren enligt 5 är uppfyllda. Före beslut om utbetalning av stödbelopp överstigande kronor avseende fysisk investering skall länsstyrelsen utföra fysisk kontroll på platsen. För övriga åtgärder skall länsstyrelsen i erforderlig omfattning utföra stickprovskontroll. Kontrollen skall dokumenteras i ett inspektionsprotokoll. (FIFS 004:46). FIFS 00: Uppdaterad Länsstyrelsen skall kontrollera att de i 8 angivna förutsättningarna för utbetalning är uppfyllda och dokumentera detta i en handling med beteckningen Intyg om uppfyllande av villkor för utbetalning". Intyget skall undertecknas av två attestberättigade tjänstemän som i förväg har anmälts till Fiskeriverket. Efter det att kontrollåtgärderna har genomförts skall länsstyrelsen till Fiskeriverket överlämna intyget, en kopia på inspektionsprotokollet och en kopia på stödmottagarens rekvisition. Vid slututbetalning skall även en kopia på redovisning över åtgärdens genomförande bifogas. Förlängd lyftningstid 9 a Ansökan om förlängd lyftningstid och ändring av lyftningsplan skall göras skriftligen hos beslutsmyndigheten. Lyftningstiden får inte förlängas längre än till den mars 008. (FIFS 007:47). Återkrav av stöd 9 b Utöver vad som anges om återkrav av stöd i 6 kap. förordningen (994:76) om fisket, vattenbruket och fiskerinäringen gäller att Fiskeriverket kan besluta om återkrav av utbetalat stöd som lämnats i form av. bidrag, om stödobjektet avyttrats eller berört fartygstillstånd återkallats eller annars upphört att gälla inom fem år från utbetalningsdagen,. avskrivningslån, om berört fartygstillstånd återkallats eller annars upphört att gälla innan avskrivningstiden löpt ut. Senaste lydelse FIFS 00:6. Senaste lydelse FIFS 00:6. 9

10 FIFS 00: Uppdaterad Stöd till nybyggnation av fiskefartyg kan dock återkrävas inom tio år från det att stödbeloppet betalades ut. Det bidragsbelopp som kan återkrävas motsvarar återstående belopp efter en proportionell fördelning över fem år räknat från dagen för sista utbetalning av stödet, eller om bidraget avsett stöd till nybyggnation av fartyg, efter en proportionell fördelning över tio år. Det lånebelopp som kan återkrävas motsvarar återstående belopp efter en proportionell fördelning över löptiden räknat från dagen för sista utbetalning av stödet. Bestämmelserna i denna paragraf skall inte tillämpas när återkrav grundas på 6 kap. förordningen (994:76) om fisket, vattenbruket och fiskerinäringen. (FIFS 004:4). LÅNEGARANTI 0 Stöd i form av lånegaranti lämnas endast till inköp av begagnat fiskefartyg i vissa fall under de förutsättningar som anges i avsnitt... i kommissionens riktlinjer (00/C 9/05) för granskning av statligt stöd inom sektorn för fiske och vattenbruk. (FIFS 00:). ISBRYTARHJÄLP Stöd för isbrytning enligt 4 kap. 7 förordningen om fisket, vattenbruket och fiskerinäringen lämnas. endast för förhyrning av isbrytande fartyg i avsikt att möjliggöra för fiskare att komma ut från hamn till fiskeplats eller att nå ort där fångsten kan landas,. endast för kostnader som avser själva isbrytningen och som inte överstiger vad som med hänsyn till ändamålet kan anses skäligt,. såvida särskilda skäl inte föreligger endast om minst tre fiskelag samtidigt kan erhålla assistans. Isbrytning som grundar sig på avtal mellan enskilda fiskare och befälhavare på isbrytande fartyg berättigar inte till stöd. Ansökan om stöd för isbrytarhjälp skall göras hos Svenska Sällskapet för Räddning af Skeppsbrutne (Sjöräddningssällskapet) i egenskap av ombud för Fiskeriverket. Ikraftträdande- och övergångsbestämmelser Dessa föreskrifter träder i kraft den februari 00 då Fiskeriverkets föreskrifter (FIFS 997:7) om statligt stöd till fiskerinäringen skall upphöra att gälla. Beträffande stöd som beviljats före den januari 000 skall dock äldre föreskrifter tillämpas. (FIFS 00:). 0 Jfr artikel 0.4. i rådets förordning (EG) nr 79/999 av den 7 december 999 om föreskrifter och villkor för gemenskapens strukturstöd inom fiskerisektorn (EGT nr L 7, , s. 0, Celex 999R79), ändrad genom rådets förordning (EG) nr 69/00 av den 0 december 00 om ändring av nämndaförordning (EGT nr L 58,..00, s. 49, Celex 00R69). EGT nr C 9, 0..00, s. 7.

11 Dessa föreskrifter träder i kraft omedelbart. (FIFS 00:). Dessa föreskrifter träder i kraft den december 00. (FIFS 00:44). FIFS 00: Uppdaterad Dessa föreskrifter träder i kraft den november 00. (FIFS 00:6). Dessa föreskrifter träder i kraft den mars 00. (FIFS 00:4). Dessa föreskrifter träder i kraft den september 004. Äldre föreskrifter gäller fortfarande i fråga om stöd som beviljats före detta datum. (FIFS 004:4). Dessa föreskrifter träder i kraft den januari 005 då Fiskeriverkets föreskrifter (FIFS 00:) om tillfälligt förhöjt stöd till anpassning av fiskeansträngningen skall upphöra att gälla. (FIFS 004:46). Dessa föreskrifter träder i kraft den 7 juni 005. (FIFS 005:). Dessa föreskrifter träder i kraft den maj 006. (FIFS 006:). Dessa föreskrifter träder i kraft den 4 oktober 006. (FIFS 006:4). Dessa föreskrifter träder i kraft den 6 oktober 006. (FIFS 006:8). Dessa föreskrifter träder i kraft den mars 007. (FIFS 007:6). Dessa föreskrifter träder i kraft den april 007. (FIFS 007:0). Dessa föreskrifter träder i kraft den 7 oktober 007. (FIFS 007:). Dessa föreskrifter träder i kraft den 6 december 007. (FIFS 007:47). Dessa föreskrifter träder i kraft den 5 december 007. (FIFS 007:54). Slut på dokumentet

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks föreskrifter om ändring i Fiskeriverkets

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks föreskrifter om ekonomiskt stöd till vattenbruket

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (1994:1716) om fisket, vattenbruket och fiskerinäringen; SFS 2000:1467 Utkom från trycket den 4 januari 2001 utfärdad den 21 december 2000.

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (1994:1716) om fisket, vattenbruket och fiskerinäringen; SFS 2008:128 Utkom från trycket den 8 april 2008 utfärdad den 19 mars 2008. Regeringen

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax:

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax: Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Föreskrifter om ändring i Statens jordbruksverks föreskrifter (SJVFS

Läs mer

Skogsstyrelsens författningssamling

Skogsstyrelsens författningssamling Skogsstyrelsens författningssamling ISSN 0347-5212 Föreskrifter om ändring i Skogsstyrelsens föreskrifter (SKSFS 2008:6) om stöd för att öka arealen ädellövskog; beslutade den 16 juni 2009. SKSFS 2009:1

Läs mer

Fiskeriverkets föreskrifter (FIFS 2004:25) om resurstillträde och kontroll på fiskets område

Fiskeriverkets föreskrifter (FIFS 2004:25) om resurstillträde och kontroll på fiskets område Import och exportföreskrifter/fiskebestämmelser 1 Fiskeriverkets föreskrifter (FIFS 2004:25) om resurstillträde och kontroll på fiskets område 1 kap. Inledande bestämmelser Tillämpningsområde [501] Dessa

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (1994:1716) om fisket, vattenbruket och fiskerinäringen; SFS 2009:193 Utkom från trycket den 24 mars 2009 utfärdad den 12 mars 2009. Regeringen

Läs mer

Plan för anpassning av fiskeflottan: torskfiske i Östersjön

Plan för anpassning av fiskeflottan: torskfiske i Östersjön 1 Avdelningen för resursförvaltning 2008-03-18 Dnr 40-1337-08 Plan för anpassning av fiskeflottan: torskfiske i Östersjön Allmänt Denna plan behandlar kapaciteten i den svenska fiskeflotta som fiskar efter

Läs mer

Förordning (1994:1716) om fisket, vattenbruket och fiskerinäringen

Förordning (1994:1716) om fisket, vattenbruket och fiskerinäringen Import- och exportföreskrifter/fiskebestämmelser 1 Förordning (1994:1716) om fisket, vattenbruket och fiskerinäringen Allm. anm. Författningar, som rör Tullverkets befattning med fisketillsynen, se Särskilda

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks föreskrifter om stöd för kompetensutveckling

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (1994:1716) om fisket, vattenbruket och fiskerinäringen; Utkom från trycket den 15 mars 2011 utfärdad den 3 mars 2011. Regeringen föreskriver

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax: , telex: SJV-S

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax: , telex: SJV-S Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46, telex: 70991 SJV-S ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks föreskrifter om vissa

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (2007:61) om regionalt investeringsstöd; SFS 2009:204 Utkom från trycket den 31 mars 2009 utfärdad den 12 mars 2009. Regeringen föreskriver

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax:

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax: Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Föreskrifter om ändring i Statens jordbruksverks föreskrifter (SJVFS

Läs mer

Värmlands läns författningssamling Länsstyrelsen

Värmlands läns författningssamling Länsstyrelsen Värmlands läns författningssamling Länsstyrelsen ISSN 0347-1667 17 FS 1999:18 Utkom från trycket Länsstyrelsens i Värmlands län föreskrifter om den 28 juni 1999 vissa stöd från EG:s strukturfonder; beslutade

Läs mer

Föreskriften ska innehålla kompletterande bestämmelser om stöd till fiskerinäringen utifrån svensk och EU:s lagstiftning. Föreskriften reglerar;

Föreskriften ska innehålla kompletterande bestämmelser om stöd till fiskerinäringen utifrån svensk och EU:s lagstiftning. Föreskriften reglerar; Statens Jordbruksverk Diarienummer 18-4060/12 Konsekvensutredning på grund av införande av Statens jordbruksverks föreskrifter (SJVFS xxxx:xxx) om ekonomiskt stöd till vattenbruket och fiskerinäringen

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (1994:1716) om fisket, vattenbruket och fiskerinäringen; SFS 2011:925 Utkom från trycket den 12 juli 2011 utfärdad den 30 juni 2011. Regeringen

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om lokalt ledd utveckling; SFS 2015:407 Utkom från trycket den 26 juni 2015 utfärdad den 11 juni 2015. Regeringen föreskriver följande. Normgivningsbemyndigande 1

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i läkemedelsförordningen (2006:272); SFS 2012:347 Utkom från trycket den 11 juni 2012 utfärdad den 31 maj 2012. Regeringen föreskriver 1 i fråga om läkemedelsförordningen

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (1994:1716) om fisket, vattenbruket och fiskerinäringen; SFS 2017:867 Utkom från trycket den 19 september 2017 utfärdad den 7 september 2017.

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax:

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax: Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Föreskrifter om ändring i Statens jordbruksverks föreskrifter (SJVFS

Läs mer

Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget. Den budget som har godkänts av bidragsgivaren skall följas.

Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget. Den budget som har godkänts av bidragsgivaren skall följas. Bilaga 2 Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. Förvaltningsavdelningen Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. 1 Tillämpning Dessa villkor reglerar bidrag

Läs mer

Allmänna villkor för projektstöd

Allmänna villkor för projektstöd Allmänna villkor för projektstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla projektstöd. Bilaga 1 Följ projektplanen och beslutet Du ska genomföra ditt projekt på det sätt du har angivit i ansökningshandlingarna

Läs mer

Post 1 av 1 träffar. Departement: Socialdepartementet. Utfärdad: Ändring införd: t.o.m. SFS 2018:900. Ikraft: överg.best.

Post 1 av 1 träffar. Departement: Socialdepartementet. Utfärdad: Ändring införd: t.o.m. SFS 2018:900. Ikraft: överg.best. Regeringskansliets rättsdatabaser Post 1 av 1 träffar SFS-nummer 2014:67 /Rubriken upphör att gälla U:2018-07-01/ Förordning (2014:67) om bidrag till arbetsgivare för köp av arbetsplatsnära stöd för återgång

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om statligt stöd för hållbara städer; SFS 2008:1407 Utkom från trycket den 30 december 2008 utfärdad den 18 december 2008. Regeringen föreskriver följande. 1 Enligt

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks föreskrifter om ekonomiskt stöd till vattenbruket

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46, telex: 70991 SJV-S

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46, telex: 70991 SJV-S Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46, telex: 70991 SJV-S ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks föreskrifter om startstöd;

Läs mer

Förordning om EG:s förordningar om jordbruksprodukter

Förordning om EG:s förordningar om jordbruksprodukter Förordning om EG:s förordningar om jordbruksprodukter Förordning (2011:926) om EU:s förordningar om pris- och marknadsreglering av jordbruksprodukter Förordning om EU:s förordningar om jordbruksprodukter

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om statligt stöd för att anordna och tillhandahålla bostäder för äldre personer; SFS 2016:848 Utkom från trycket den 9 augusti 2016 utfärdad den 28 juli 2016. Regeringen

Läs mer

Utdrag ur protokoll vid sammanträde Överlåtbara fiskerättigheter

Utdrag ur protokoll vid sammanträde Överlåtbara fiskerättigheter 1 LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2009-02-25 Närvarande: F.d. regeringsrådet Rune Lavin, justitierådet Marianne Lundius och regeringsrådet Karin Almgren. Överlåtbara fiskerättigheter Enligt

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping Tfn

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping Tfn Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se ISSN 1102-0970 SJVFS 2018:18 Föreskrifter om ändring i Statens jordbruksverks föreskrifter

Läs mer

Verket för näringslivsutvecklings författningssamling

Verket för näringslivsutvecklings författningssamling Verket för näringslivsutvecklings författningssamling Utgivare: Kristina Lindskog, verksjurist ISSN 1401-2065 Rådets för Europeiska socialfonden i Sverige föreskrifter om stöd från Europeiska socialfonden

Läs mer

Detta dokument är endast avsett som dokumentationshjälpmedel och institutionerna ansvarar inte för innehållet

Detta dokument är endast avsett som dokumentationshjälpmedel och institutionerna ansvarar inte för innehållet 2010R0724 SV 13.08.2011 001.001 1 Detta dokument är endast avsett som dokumentationshjälpmedel och institutionerna ansvarar inte för innehållet B KOMMISSIONENS FÖRORDNING (EU) nr 724/2010 av den 12 augusti

Läs mer

Riktlinjer. Riktlinjer för bygdemedel KS Föreskrifter Plan Policy Program Reglemente. Strategi Taxa

Riktlinjer. Riktlinjer för bygdemedel KS Föreskrifter Plan Policy Program Reglemente. Strategi Taxa KS17-484 003 Riktlinjer för bygdemedel Föreskrifter Plan Policy Program Reglemente Riktlinjer Strategi Taxa Upprättad 2017-09-13 Antagen av kommunstyrelsen 2017-09-26 50 Innehållsförteckning Bakgrund...

Läs mer

Svensk författningssamling (SFS)

Svensk författningssamling (SFS) 1 of 7 17/05/2010 11:38 Svensk författningssamling (SFS) Observera: att det kan förekomma fel i författningstexterna. I de flesta fall finns bilagorna med. Bilagor som består av bilder, kartor, uppställningar

Läs mer

Skogsstyrelsens författningssamling

Skogsstyrelsens författningssamling Skogsstyrelsens författningssamling ISSN 0347-5212 Föreskrifter om ändring i Skogsstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (SKSFS 2011:2) om stöd till vissa åtgärder inom skogsbruket; beslutade den 14

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se ISSN 1102-0970 Föreskrifter om ändring i Statens jordbruksverks föreskrifter (SJVFS

Läs mer

Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. Bidragsgivare är regeringen eller Regeringskansliet.

Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. Bidragsgivare är regeringen eller Regeringskansliet. Bilaga till beslut om bidrag Version 2011:2 Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. 1. Tillämpning Dessa villkor reglerar bidrag enligt beslut av regeringen eller Regeringskansliet

Läs mer

Mål 1 Södra skoglänsregionen

Mål 1 Södra skoglänsregionen Länsstyrelsen i Jämtlands län är förvaltnings- och utbetalande myndighet för Mål 1 Södra Skogslänsregionen. Strukturfondsdelegationens kansli finns vid länsstyrelsen i Jämtlands län. Beredningssekretariat

Läs mer

Havs- och vattenmyndighetens författningssamling

Havs- och vattenmyndighetens författningssamling Havs- och vattenmyndighetens författningssamling HVMFS Fiskeriverkets föreskrifter () om fisketillsynsmän 1 Senast uppdaterad 2016-03-16 Observera att endast den tryckta n gäller vid rättstillämpning Beslutade:

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping Tfn

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping Tfn Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se ISSN 1102-0970 Föreskrifter om ändring i Statens jordbruksverks föreskrifter (SJVFS

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping Tfn

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping Tfn Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se ISSN 1102-0970 Föreskrifter om ändring i Statens jordbruksverks föreskrifter (SJVFS

Läs mer

Havs- och vattenmyndighetens författningssamling

Havs- och vattenmyndighetens författningssamling Havs- och vattenmyndighetens författningssamling HVMFS Fiskeriverkets föreskrifter () om fisketillsynsmän Senast uppdaterad 20-07-0 Observera att endast den tryckta n gäller vid rättstillämpning Beslutade:

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Elförordning; utfärdad den 25 april 2013. SFS 2013:208 Utkom från trycket den 8 maj 2013 Regeringen föreskriver följande. Inledande bestämmelse 1 I denna förordning finns kompletterande

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse; SFS 2009:711 Utkom från trycket den 30 juni 2009 utfärdad den 17 juni 2009. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax:

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax: Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Föreskrifter om ändring i Statens jordbruksverks föreskrifter (SJVFS

Läs mer

Försäkringskassans föreskrifter (FKFS 2016:4) om assistansersättning

Försäkringskassans föreskrifter (FKFS 2016:4) om assistansersättning Aktuell lydelse Försäkringskassans föreskrifter (FKFS 2016:4) om assistansersättning Bestämmelser oavsett om betalning sker i efterskott eller förskott Starttidpunkt för beviljandeperiod 1 När Försäkringskassan

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (1998:940) om avgifter för prövning och tillsyn enligt miljöbalken; SFS 2010:3 Utkom från trycket den 26 januari 2010 utfärdad den 14 januari

Läs mer

Förordning (2011:926) om EU:s förordningar om pris- och marknadsreglering av jordbruksprodukter

Förordning (2011:926) om EU:s förordningar om pris- och marknadsreglering av jordbruksprodukter Import och exportföreskrifter/jordbruksverkets licensområde m.m. 1 Förordning (2011:926) om EU:s förordningar om pris- och marknadsreglering av jordbruksprodukter Tillämpningsområde 1 [1821] I denna förordning

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax:

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax: Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Föreskrifter om ändring i Statens jordbruksverks föreskrifter (SJVFS

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46, telex: 70991 SJV-S

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46, telex: 70991 SJV-S Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46, telex: 70991 SJV-S ISSN 1102-0970 Föreskrifter om ändring i Statens jordbruksverks

Läs mer

Stockholms läns författningssamling

Stockholms läns författningssamling Stockholms läns författningssamling Länsstyrelsen Länsstyrelsen i Stockholms läns föreskrifter om statsbidrag för nationella minoriteter; 01FS 2011:26 Utkom från trycket den 27 maj 2011 beslutade den 25

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om transport av farligt gods; SFS 2006:311 Utkom från trycket den 23 maj 2006 utfärdad den 4 maj 2006. Regeringen föreskriver 1 följande. Inledande bestämmelser 1

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax:

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax: Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Föreskrifter om ändring i Statens jordbruksverks föreskrifter (SJVFS

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i konkurrenslagen (1993:20); Utkom från trycket den 8 juni 2004 utfärdad den 27 maj 2004. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om konkurrenslagen (1993:20)

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks föreskrifter om ansökan om projektstöd inom

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om tobaksskatt; SFS 2010:177 Utkom från trycket den 23 mars 2010 utfärdad den 11 mars 2010. Regeringen föreskriver 1 följande. Termer och uttryck 1 Denna förordning

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om erkännande och verkställighet av beslut om förverkande inom Europeiska unionen; SFS 2011:423 Utkom från trycket den 28 april 2011 utfärdad den 14 april 2011. Enligt riksdagens

Läs mer

Förordning (2005:1089) om statsbidrag för kvinnors organisering

Förordning (2005:1089) om statsbidrag för kvinnors organisering Förordning (2005:1089) om statsbidrag för kvinnors organisering Svensk författningssamling 2005:1089 t.o.m. SFS 2017:938 SFS nr: 2005:1089 Departement/myndighet: Socialdepartementet Utfärdad: 2005-12-08

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om statsbidrag för kvinnors organisering; SFS 2005:1089 Utkom från trycket den 16 december 2005 utfärdad den 8 december 2005. Regeringen föreskriver 1 följande. Statsbidragets

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (1994:1716) om fisket, vattenbruket och fiskerinäringen; SFS 2014:1061 Utkom från trycket den 9 september 2014 utfärdad den 28 augusti 2014.

Läs mer

***I FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE

***I FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE EUROPAPARLAMENTET 2009-2014 Fiskeriutskottet 18.9.2012 2012/0077(COD) ***I FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE om förslaget till Europaparlamentets och rådets förordning om ändring av rådets förordning (EG) nr 1098/2007

Läs mer

Folke Bernadotteakademins allmänna villkor för stöd till verksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325

Folke Bernadotteakademins allmänna villkor för stöd till verksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325 Folke Bernadotteakademins allmänna villkor för stöd till verksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325 Tillämpning 1 Dessa villkor reglerar stöd till verksamhet som främjar

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks föreskrifter om producentorganisationer inom

Läs mer

Ansökan Stöd till fiskerinäringen 2007 2013 Projekt inom Vindelälvens fiskeområde Från kust till fjäll

Ansökan Stöd till fiskerinäringen 2007 2013 Projekt inom Vindelälvens fiskeområde Från kust till fjäll 1 (6) Inkom till fiskeområdesgruppen, datum: Ansökan Stöd till fiskerinäringen 2007 2013 Projekt inom Vindelälvens fiskeområde Från kust till fjäll 1. Insats Projektrubrik Startdatum för insatsen Slutdatum

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om skattereduktion för utgifter för byggnadsarbete på bostadshus; SFS 2004:752 Utkom från trycket den 2 november 2004 utfärdad den 21 oktober 2004. Enligt riksdagens beslut

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping Tfn

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping Tfn Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se ISSN 1102-0970 SJVFS 2018:10 Föreskrifter om ändring i Statens jordbruksverks föreskrifter

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping Tfn

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping Tfn Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se ISSN 1102-0970 SJVFS 2017:32 Föreskrifter om ändring i Statens jordbruksverks föreskrifter

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om statligt stöd för att regionalt främja små och medelstora företag; SFS 2015:210 Utkom från trycket den 14 april 2015 utfärdad den 26 mars 2015. Regeringen föreskriver

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i läkemedelsförordningen (2006:272); SFS 2011:235 Utkom från trycket den 22 mars 2011 utfärdad den 10 mars 2011. Regeringen föreskriver 1 i fråga om läkemedelsförordningen

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om statligt stöd för konst- och kulturutbildningar och vissa andra utbildningar; SFS 2013:871 Utkom från trycket den 26 november 2013 utfärdad den 14 november 2013.

Läs mer

Sjöfartsverkets författningssamling

Sjöfartsverkets författningssamling Sjöfartsverkets författningssamling Sjöfartsverkets föreskrifter om sjöfartsskydd; beslutade den 22 juni 2004. Sjöfartsverket föreskriver följande med stöd av 3, 4 och 9 förordningen (2004:283) om sjöfartsskydd.

Läs mer

Projekt: Villkorshandlingen skall vara huvudsekretariatet tillhanda inom 1 månad efter beslutsdatum.

Projekt: Villkorshandlingen skall vara huvudsekretariatet tillhanda inom 1 månad efter beslutsdatum. Innovativa Åtgärder VILLKORSHANDLING Denna handling skall efter undertecknande sändas till huvudsekretariatet för Innovativa Åtgärder, Industriell Dynamik, : Åke Lindén Box 1091 405 23 GÖTEBORG Villkorshandlingen

Läs mer

Generella villkor för projektstöd ur Allmänna arvsfonden. Ändamål och villkor. Information om projektet. Rekvisition av medel

Generella villkor för projektstöd ur Allmänna arvsfonden. Ändamål och villkor. Information om projektet. Rekvisition av medel Generella villkor för projektstöd ur Allmänna arvsfonden Dessa generella villkor gäller tillsammans med de villkor som anges i Arvsfondsdelegationens beslut om projektstöd. Genom att rekvirera medel godtar

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (1994:1716) om fisket, vattenbruket och fiskerinäringen; SFS 2011:646 Utkom från trycket den 10 juni 2011 utfärdad den 26 maj 2011. Regeringen

Läs mer

Bilaga till konsekvensutredning av förslag till Statens jordbruksverks föreskrifter om företagsstöd och projektstöd inom landsbygdsprogrammet

Bilaga till konsekvensutredning av förslag till Statens jordbruksverks föreskrifter om företagsstöd och projektstöd inom landsbygdsprogrammet Dnr 3.2.16-1559/14 2014-05-22 Landsbygdsutvecklingsenheten Bilaga till konsekvensutredning av förslag till Statens jordbruksverks föreskrifter om företagsstöd och projektstöd inom landsbygdsprogrammet

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om läkemedelsförmåner m.m.; SFS 2002:687 Utkom från trycket den 16 juli 2002 utfärdad den 4 juli 2002. Regeringen föreskriver följande. Inledande bestämmelse 1 I denna

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks föreskrifter (SJVFS XX:Y) om officiella veterinärer;

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ackreditering och teknisk kontroll; SFS 2011:791 Utkom från trycket den 27 juni 2011 utfärdad den 16 juni 2011. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs följande. Tillämpningsområde

Läs mer

Polismyndighetens författningssamling

Polismyndighetens författningssamling Polismyndighetens författningssamling ISSN 2002-0139 Utgivare: Gunilla Svahn Lindström Polismyndighetens föreskrifter om förvaltning av fonden för inre säkerhet; beslutade den 23 maj 2016. PMFS 2016:2

Läs mer

Registrering av livsmedelsanläggningar Stödjande instruktion för livsmedelskontrollen

Registrering av livsmedelsanläggningar Stödjande instruktion för livsmedelskontrollen Registrering av livsmedelsanläggningar Stödjande instruktion för livsmedelskontrollen Här hittar du central och detaljerad fakta om registrering av livsmedelsanläggningar med till exempel frågor inför

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i naturgaslagen (2005:403); SFS 2011:713 Utkom från trycket den 17 juni 2011 utfärdad den 9 juni 2011. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2 i fråga om naturgaslagen

Läs mer

Allmänna villkor för projektstöd

Allmänna villkor för projektstöd Allmänna villkor för projektstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla projektstöd. Bilaga 1 Följ projektplanen och beslutet Du ska genomföra ditt projekt på det sätt du har angivit i din projektplan

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i mervärdesskattelagen (1994:200); SFS 2011:1253 Utkom från trycket den 13 december 2011 utfärdad den 1 december 2011. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i

Läs mer

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION. Förslag till GEMENSAMMA REGLER. om överföring av en del av lönen för tjänstemännen i Europeiska gemenskaperna

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION. Förslag till GEMENSAMMA REGLER. om överföring av en del av lönen för tjänstemännen i Europeiska gemenskaperna EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION Bryssel den 15.4.2004 SEK(2004) 411 slutlig Förslag till GEMENSAMMA REGLER om överföring av en del av lönen för tjänstemännen i Europeiska gemenskaperna (framlagt av

Läs mer

Bidragsgivare är regeringen eller Regeringskansliet. Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget.

Bidragsgivare är regeringen eller Regeringskansliet. Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget. Bilaga till beslut om bidrag Version 2014:1 Villkor för bidrag 1. Tillämpning Dessa villkor gäller för bidrag enligt beslut av regeringen eller Regeringskansliet om bidrag till t.ex. föreningar, stiftelser,

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om statligt tandvårdsstöd; SFS 2008:145 Utkom från trycket den 22 april 2008 utfärdad den 10 april 2008. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs följande. 1 kap. Inledande

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Föreskrifter om ändring i Statens jordbruksverks föreskrifter (SJVFS

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2004:1199) om handel med utsläppsrätter; SFS 2009:1324 Utkom från trycket den 11 december 2009 utfärdad den 3 december 2009. Enligt riksdagens beslut

Läs mer

Europeiska unionens officiella tidning L 48/71 (2008/154/EG)

Europeiska unionens officiella tidning L 48/71 (2008/154/EG) 22.2.2008 Europeiska unionens officiella tidning L 48/71 KOMMISSIONENS BESLUT av den 13 november 2007 Statligt stöd nr C 38/2006 (f.d. NN 93/2005) Ordning för förbättring av fiskefabriker som tillämpats

Läs mer

Förordning (1998:786) om internationella vägtransporter inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES)

Förordning (1998:786) om internationella vägtransporter inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) Särskilda trafikförfattningar m.m./internationell vägtransport m.m. 1 Förordning (1998:786) om internationella vägtransporter inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) Anm. Rubriken har fått sin

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om förvaltning av EG:s strukturfonder; SFS 2007:14 Utkom från trycket den 6 februari 2007 utfärdad den 18 januari 2007. Regeringen föreskriver följande. Allmänna bestämmelser

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2007:528) om värdepappersmarknaden; Utkom från trycket den 9 april 2015 utfärdad den 26 mars 2015. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2 i fråga om

Läs mer

Vetenskapsrådets generella villkor för beviljade medel till forskning och forskningsstödjande verksamhet

Vetenskapsrådets generella villkor för beviljade medel till forskning och forskningsstödjande verksamhet Vetenskapsrådets generella villkor för beviljade medel till forskning och forskningsstödjande verksamhet Villkoren har fastställts av Vetenskapsrådet den 17 december 2018. Villkoren gäller för beviljade

Läs mer

EUROPEISKA UNIONEN EUROPAPARLAMENTET

EUROPEISKA UNIONEN EUROPAPARLAMENTET EUROPEISKA UNIONEN EUROPAPARLAMENTET RÅDET Bryssel den 8 april 2011 (OR. en) 2010/0255 (COD) PE-CONS 9/11 PECHE 63 CODEC 338 RÄTTSAKTER OCH ANDRA INSTRUMENT Ärende: EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS FÖRORDNING

Läs mer

Vinnovas allmänna villkor för bidrag 2019 EN PROJEKTPART Dnr:

Vinnovas allmänna villkor för bidrag 2019 EN PROJEKTPART Dnr: 1 (5) Villkoren ska tillämpas såvida inte annat följer av beslut, särskilda villkor eller utlysningstext och gäller för bidrag till projekt med en ensam part. I Vinnovas beslut och system m.m. använder

Läs mer

Ansökan om utbetalning av arealstöd Bevara och utveckla skogens mångfald

Ansökan om utbetalning av arealstöd Bevara och utveckla skogens mångfald Ansökan om utbetalning av arealstöd Bevara och utveckla skogens mångfald 1(7) Ansökan skickas till Skogsstyrelsen Box 241 372 21 Ronneby På den här blanketten ansöker du om utbetalning av beviljat arealstöd

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (1996:1030) om underhållsstöd; SFS 2004:829 Utkom från trycket den 9 november 2004 utfärdad den 28 oktober 2004. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs

Läs mer

Arbetsintyg för lottfiskare som slutat fiska Läs informationstexten innan du fyller i blanketten.

Arbetsintyg för lottfiskare som slutat fiska Läs informationstexten innan du fyller i blanketten. Arbetsintyg för lottfiskare som slutat fiska Läs informationstexten innan du fyller i blanketten. 1. Personuppgifter Namn Personnummer, 10 siffror Adress Telefonnummer Postnummer Ort C/o adress E-postadress

Läs mer