Brf Inspektören Sida 1(11)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Brf Inspektören Sida 1(11)"

Transkript

1 Brf Inspektören Sida 1(11) Att bo i Bostadsrättsföreningen Inspektören Här nedan följer information som kan vara bra att känna till. Om det är något du undrar över, så tveka inte att kontakta någon ur styrelsen eller vår vicevärd Liliana Driankova. Henne når du via liliana.driankova@gmail.com eller telefon Styrelsen sammanträder i regel en gång i månaden, med uppehåll under sommaren. Föreningens stadgar är de normala för HSB-föreningar i landet och i dessa finns uppgifter om bl. a styrelsens ansvar, arbetssätt samt hur och när årsstämman skall hållas. Ordningsregler för de boende i föreningen är av standardtyp och skall finnas i den HSB-pärm som följer lägenheten. OBS! HSB-pärmen tillhör lägenheten, inte ägaren eller säljaren. Våra ordningsregler överensstämmer även med den kommunala ordningsstadgan för Linköping. Akuta fel Vid hiss-stopp, vattenläckage, eller trasiga maskiner i tvättstugan se information på anslagstavlan i entréplanet. Andrahandsuthyrning Uthyrning av lägenheter i andra hand får endast ske efter styrelsens godkännande. En skriftlig ansökan om detta ska lämnas till styrelsen i god tid innan uthyrningen är aktuell. Blankett för ansökan kan du få av vicevärden eller hämta på föreningens hemsida. Anslagstavlor I varje trapphus, finns en inglasad anslagstavla med information om åtgärder vid olika händelser, akuta situationer, felanmälningar, vicevärdens mottagningstider och styrelsens sammansättning med namn, adress och telefonnummer. Badrum och toaletter Eftersom våra hus är närmare 30 år gamla finns det risk för att de plastmattor (särskilt vid golvbrunnarna) som lades in från början i badrum och toaletter inte håller tätt. Det finns risk för fuktskador. Numera vill försäkringsbolagen ofta inte betala för fuktskador. Du bör därför se till att dina våtutrymmen är i bra skick. OBS! Medlemmen är alltid ansvarig för att t.ex. golv- eller väggmaterial håller tätt.

2 Brf Inspektören Sida 2(11) Balkonger Inglasning kan bara göras av vissa balkonger och i så fall med en typ av inglasning som föreningen har godkänt. Kontakta styrelsen om du vill glasa in balkongen. OBS! Tänk på att inga ingrepp får göras i husens fasader, utan tillstånd från styrelsen. Det gäller t.ex. att borra hål i fönsterkarm eller yttervägg. Barnvagnsrum Barnvagnsrummen är avsedda för just barnvagnar/rullatorer, alltså inte cyklar, leksaker, eller annat. Detta hindrar inte att de boende i respektive trappuppgång i mån av plats kan komma överens om att förvara andra saker där. Dock får inte rotfrukter eller annan mat förvaras där. Tänk på att dörren skall vara låst. Blomlådor Blomlådor på balkonger skall hängas på insidan av balkongräcket. Orsaken är att om de faller ner så ska de inte skada personer som befinner sig under balkongen. Boendeinformation Styrelsen ger årligen ut ett antal s.k. Boendeinfo, dvs. informationsblad om aktuella och förestående händelser, anvisningar, kallelser, styrelsens beslut, råd och uppmaningar. Information finns också på anslagstavlor i respektive trapphus och lämnas ibland direkt till den som är närmast berörd. Brandfarliga vätskor Brandfarliga vätskor och gasol får inte förvaras på vinden. I lägenheten får högst 10 liter brandfarlig vätska förvaras respektive högst 5 liter gasol (blå campingbehållare). Inglasad balkong är att jämställa med i lägenheten. På icke inglasad balkong får högst 25 liter brandfarlig vätska förvaras respektive högst 30 liter gasol (motsvarar en 11 kilos behållare). OBS! I cykelrummen får av brandsäkerhetsskäl inte bensindrivna mopeder eller motorcyklar förvaras. Brandsäkerhet Tänk på brandsäkerheten ingenting får hindra dig och oss andra att snabbt komma ut ur huset om det skulle börja brinna! Därför är det inte tillåtet att placera skor, mattor, barnvagnar, cyklar eller liknande t.ex. utanför dörren till din lägenhet.

3 Brf Inspektören Sida 3(11) Föreningens styrelse rekommenderar dig att skaffa minst en brandvarnare till lägenheten och att byta batteri så att den alltid fungerar som den ska. Om du behöver hjälp kan vicevärden förmedla kontakt med HSB. Bredbandsanslutning Avtal om bredband för Internet har slutits med ComHem och Bredbandsbolaget. Den medlem som vill teckna abonnemang ska själv kontakta respektive företag. Boule-bana På gården vid Plommongatan 11 och 13 finns en bana för boule-spel. En särskild kratta finns i trapphuset Plommongatan11. Tänk på att alltid lämna banan nykrattad efter spel. Buller Buller kan lätt skapa irritation och tråkig stämning. Tänk därför alltid på att hålla nere ljudvolymen, såväl vid arbeten som vid vistelse i trapphus och på balkonger. Cykelförråd I varje huskropp finns låsbara cykelförråd. Dörrarna skall alltid vara låsta. Lägenhetsnyckeln passar till dessa förråd. Det har inträffat stölder av cyklar på gårdarna, däremot inte från cykelförråden om cykeln varit låst. Det är trångt i flera av förråden. Därför är det bra om cyklar som inte används regelbundet t.ex. på vintern hängs upp på krokarna i taket. Det kan finnas möjligheter att förvara cyklar på vindarna. Kontakta vid behov vicevärden. OBS! I cykelrummen får inte bensindrivna mopeder eller motorcyklar förvaras. El-abonnemang Till varje lägenhet hör ett eget el-abonnemang med en egen elmätare (anläggnings nummer). Avläsning av förbrukningen sker från ett låsbart skåp på entréplanet. Kontakta Tekniska Verken omgående när lägenhetsköpet är klart. Meddela vem som tidigare ägde lägenheten. Då blir debiteringen korrekt. Fastighetsskötarnyckel Vicevärden och alla styrelseledamöter har en s.k. fastighetsskötarnyckel. Denna går till alla gemensamma utrymmen. Det gäller bl.a. barnvagnsförråd, cykelförråd, motionsrum, soprum, tvättstugor och vindsdörrar. Däremot inte till lägenheter och garage.

4 Brf Inspektören Sida 4(11) Fastighetsförsäkring Föreningens fastigheter är försäkrade hos Trygg-Hansa, men varje lägenhet måste teckna sin egen försäkring med tillägg Bostadsrätt. Det behöver inte nödvändigtvis vara hos Trygg- Hansa. Felanmälan På anslagstavlan i varje trapphus finns anvisningar om hur felanmälan skall göras (se också under rubriken Akuta fel). Om felet inträffar på en helg men inte är akut att åtgärda, så ska vi vänta med felanmälan till efter helgen. HSB Boservice som har jour debiterar nämligen föreningen kr bara för utryckningen,om åtgärden beställs under en helg. OBS! Det är inte självklart att föreningen betalar för uppkomna fel i lägenheterna. I HSBpärmen och på hemsidan finns anvisningar om vem som har underhålls- och betalningsansvaret för olika saker i lägenheten. Kontakta vicevärden om ni har svårt att bedöma vem som ska betala reparationen Fläktsystemet Bravida ska kontrollera att systemet fungerar optimalt. Vid fel ska i första hand vicevärden kontaktas. Fel rapporteras till Bravida, inte till HSB Boservice. Vår kontakt person är: Peter Andersson: , peter.andersson@bravida.se Förråd I några av trapphusen finns mindre, extra, förråd. Några av dessa kan medlemmarna hyra för eget bruk. Kontakta vicevärden om du är intresserad! Försäkring Föreningen är försäkrad hos Trygg Hansa. Föreningens försäkring gäller gemensamma utrymmen men inte lägenheterna t.ex. vitvaror. Därför är det mycket viktigt att varje lägenhetsägare har bostadsrättstillägg till sin hemförsäkring. Gemensamma brand- eller inbrottslarm finns inte i föreningen. Larm svarar var och en själv för. Jordfelsbrytare finns inte men för den som så önskar är det möjligt att montera in en sådan eftersom vi har s.k. automatsäkringar i våra lägenheter.

5 Brf Inspektören Sida 5(11) Försäljning Vid försäljning av din bostadsrätt måste köparen godkännas av styrelsen och får inte vara en juridisk person. Avgifter för överlåtelse av bostadsrätt debiteras köparen och avgift för pantsättning av den som ansöker om pantsättning. OBS! Lägenheten måste enligt beslut i styrelsen ägas till minst 50 procent av den som ska bo i lägenheten. Garage- och P-platser Föreningen har ett begränsat antal egna garage och parkeringsplatser. Om dessa inte räcker till finns det möjligheter att, i en annan HSB-förening på Westmangatan, hyra uppvärmda P-platser i källaren. Det finns ett kösystem för att få garage eller P-plats. Anmäl ditt intresse hos vicevärden. Vicevärden har inte några nycklar till garagen, det har bara du som hyresgäst och HSB:s servicepersonal som har det. I garage och vid P-platser finns eluttag med timer, för motoroch/eller kupévärmare. Nycklar till lådan med eluttag på P-platsen finns hos vicevärden. Om du vill ha fler nycklar får du själv stå för kopieringen hos Lås & Nycklar. OBS! Det är parkeringsförbud på hela Plommongatan. Grillning och grillplats På gården vid Plommongatan finns en grill som det är fritt fram för alla medlemmar att använda. OBS! Den som använder vår gemensamma grill är ansvarig för att glödande kol inte lämnas kvar efter användningen. Använd gärna kol istället för briketter kolen blir inte kvar så länge. På balkonger får enbart el-grill användas. Förutom brandrisken riskerar kol- och gasolgrillar att skapa ett os som kan störa de närmast boende. Även elgrillar kan medföra matos vilket skall beaktas. Kol- och gasolgrill får användas på marken utanför husen. Tänk dock på att placera grillen så att rök eller matos inte stör andra boende. Gästrum I bottenvåningen på Plommongatan 11 finns ett kombinerat motions- och gästrum. Det finns också två utfällbara sängar. Du kan använda rummet som gästrum. Bokning skall göras på listor utanför rummet.

6 Brf Inspektören Sida 6(11) OBS! Alla som använder motionsrummet eller bastun skall städa efter sig. Ingen annan städning av rummet sker, än den som vi själva utför. Hemsida Föreningen har en egen hemsida. Syftet med hemsidan är dels att informera medlemmarna, dels att fungera som föreningens ansikte utåt, t.ex. för presumtiva köpare av lägenheter. Det är styrelsen som bestämmer vad som ska läggas ut på hemsidan, men du får gärna komma med synpunkter och förslag på vad den ska innehålla. Du når hemsidan här: Internet och Tv Föreningen har bredband installerat för ComHem och Bredbandsbolaget. Varje lägenhetsinnehavare väljer själv leverantör. Föreningen har gemensamt abonnemang på TV från Comhem. Huvudnycklar Vicevärden har inga huvudnycklar. De finns hos Lås&Nycklar Linköping, enligt krav i försäkringsavtalet. OBS! Om du låser dig ute så kan inte vicevärden hjälpa till. Du ringer Lås & Nycklar i Linköping. Vid ytterdörren finns anvisningar hur du ska göra. Kostnaden får du själv stå för. Kompostering Inom föreningen finns en anläggning för kompostering av trädgårdsavfall, växter och blomjord från krukväxter, balkonglådor, etc. (se också under rubriken Trädgårdskompost). Alla komposter är placerade bakom garagelängan där grovsoprummet är inhyst. OBS! Gröna påsar till matavfall, som ska kastas i sopnedkasten, finns i varje barnvagnsrum. Köksfläkt Om du vill förändra fläktsystemet i lägenheten måste styrelsen alltid kontaktas i förväg. Detta för att undvika felaktiga installationer som kan komma påverka fläktsystemets effektivitet.

7 Brf Inspektören Sida 7(11) Lekplatser Föreningen har en egen lekplats på gården vid Plommongatan Markiser Vid montering av markiser över balkonger, fönster och uteplatser, skall hänsyn till fasadens färgsättning och utförande. Förslag på lämplig färgsättning får du hos vicevärden och/eller styrelsen. Kontakta dem innan köp. Motionsrum med bastu och dusch I bottenvåningen på Plommongatan 11 finns ett kombinerat motions- och gästrum. Där finns lite träningsutrustning samt toalett och bastu med dusch. Bokning skall göras på listor utanför rummet. OBS! Alla som använder motionsrummet eller bastun skall städa efter sig. Ingen annan städning av rummet sker, än den som vi själva utför. Nycklar till lägenheten Till ytterdörren i varje lägenhet hör fyra nycklar (till de lägenheter som har uteplats och de som har s.k. additionslägenhet hör ytterligare nycklar). Om du behöver fler nycklar ska du vända dig till vicevärden. Hon meddelar då Lås & Nycklar, som sköter vårt låssystem, att du har behörighet att beställa nycklar. Sedan är det du själv som hämtar nycklarna hos Lås & Nycklar. Tänk på att du då behöver visa upp legitimation. Organisationsnummer Brf Inspektören har organisationsnummer Parabolantenner Inom föreningen är det förbjudet att sätta upp parabolantenner. Detta är ett generellt förbud och det beror på att föreningen har en centralantenn för radio- och TV- mottagning. Vi vill inte heller förfula balkonger och fasader. Dessutom kan varje lägenhetsinnehavare själv, mot extra kostnad, beställa de Tv-kanaler som man vill ha av de bredbandsleverantörer som föreningen har avtal med. Portkoder Det finns tidsstyrda kodlås till ytterdörrarna. Kodlåsen fungerar från 06 till 21 (ca), alla dagar. Givetvis fungerar lägenhetsnycklarna till ytterdörren dygnet runt.

8 Brf Inspektören Sida 8(11) Om du har visning av din lägenhet inför försäljning så observera följande: För att inte sprida portkoden, brukar mäklare slå av strömmen till porten vid visning. Ibland glömmer de att slå på strömmen igen efter visning. Då behöver man inte ringa till Boservice för att få strömmen påslagen (det kostar föreningen 760 kr) utan du kan själv hitta strömbrytaren. Den finns ovanför dörren, vanligtvis till vänster. Renovering av lägenhet Om du har för avsikt att göra större förändringar i din lägenhet, så ska du begära tillstånd av föreningen. Det finns en särskild blankett som du fyller i och lämnar till styrelsen. Blanketten kan du få av vicevärden eller hämta själv på föreningens hemsida. OBS! Om du anlitar entreprenörer som behöver parkera sin bil på gården, så ska den ställas så att den inte hindrar annan passage. Be hantverkaren att ange sitt namn och mobilnummer i bilens framruta så att kontakt kan tas om fordonet behöver flyttas. Restaurang Solrosen I servicehuset på Plommongatan 7 finns restaurangen Solrosen, där du kan äta lunch varje dag, även helger. Beställ din måltid en dag i förväg. Du kan boka matsalen och angränsande smårum om du vill ha en fest. Föreningens större möten har vi här. Snickarrum Intill tvättstugan på Plommongatan 13 finns ett litet rum med arbetsbänk och några enkla verktyg. Du får gärna använda rummet för t.ex. enkla reparationer. Tänk på att rummet ska städas av den som använder det. Sophantering och grovsopor (källsortering) Avgifter för hushållssopor efter vikt. Det innebär att skrymmande och tyngre föremål liksom sådant som kan återvinnas skall läggas i återvinningsrummet i garagelängan. Samma nyckel används till återvinningsrummet, som till tvättstugor och vindsdörrar. Hämtning av grovsopor och sådant som du källsorterar i återvinningsrummet görs av IL Recycling en gång i veckan. Återvinningen gäller tidningar, kartong, glas, metall, plast, batterier, lampor, och lysrör. OBS! Är behållarna redan fulla när du kommer med det du vill slänga, så ber vi dig ta med det tillbaka för att sen försöka vid en senare tidpunkt då behållaren är tömd. Kartonger är skrymmande och tar mycket plats om du lägger i dem ovikta. Se till att platta till dem, annars riskerar återvinningskärlen att snabbt bli fyllda.

9 Brf Inspektören Sida 9(11) Stora föremål och saker som vi inte källsorterar i återvinningsrummet ska du själv köra till någon av kommunens avfallsanläggningar. Det gäller t.ex. vitvaror. Styrelsen Styrelsen består av sex ordinarie ledamöter samt två suppleanter. Styrelsen utses av medlemmarna på ordinarie stämma en gång per år. Styrelsen är föreningens verkställande organ och har till uppgift att förvalta gemensamma tillgångar på bästa möjliga sätt. Föreningens ekonomi och styrelsens arbete under det gångna året granskas av revisorer. Är du intresserad av att delta i styrelsearbete så är du välkommen att kontakta valberedningen. Det kan du göra via vicevärden. Stämma Stämman är föreningens beslutande organ och skall hållas årligen innan juni månads utgång. Alla medlemmar i föreningen kallas till stämman och kan där delta i beslut. Vill man som medlem framföra en särskild fråga skriver man en motion. Hur stämman går till och tider för kallelse och motioner m.m. framgår av stadgarna. De ska finnas i lägenhetspärmen. Städdagar vår och höst Föreningen har i avtalet om fastighetsskötsel avsagt sig en del ogräsrensning, städning, fönsterputsning, etc., för att därigenom sänka kostnaderna. För att göra sådana insatser har föreningen två s.k. städdagar per år. Det kan gälla gårdar och lekplatser, komposter, häckar och rabatter, cykelförråd, tvättstugor, motionsrum, mm. Städdagarna brukar äga rum i april och i oktober under ett par timmar en lördag och anslås i god tid innan. Styrelsen ser städdagarna som bra möjligheter för de boende att träffa grannar och styrelseledamöter. Dessutom gör vi en bra insats för vår egen boendemiljö. Städdagarna leds av styrelsens och avslutas med gemensamt kaffe/te/saft - med tilltugg, oftast i Solrosen. Trappstädning Trapphusen städas f.n. tisdagar varje vecka. Då sopar och våt-torkar fastighetsskötaren. Dessutom sopas entréerna varje fredag, också av fastighetsskötaren. Det skall aldrig finnas barnvagnar, barncyklar, leksaker, mattor, skoställ, etc., i trapporna. Sådant försvårar arbetet för fastighetsskötaren. Dessutom ökar brandrisken och utrymning försvåras. Trivselregler

10 Brf Inspektören Sida 10(11) Föreningen har trivselregler. De finns i lägenhetens HSB-pärm, flik 8. Vi tror att de är lätta att följa och att de skapar god trivsel. De regler som finns inom föreningen, gäller givetvis alla boende och är till för allas trivsel, miljö och säkerhet. Eventuella frågor eller funderingar kring dessa bör framföras till styrelsen. OBS! Notera särskilt vad som gäller hundar/katter och att fåglar inte från matas balkongen. Trädgårdskomposten Mellan våra garagelängor finns en kompost för trädgårdsavfall, ogräs, blomjord från krukor och balkonglådor. Däremot får inte krukor och plast- eller trälådor lämnas där. De ska kastas i återvinningsrummet. Vid komposten finns jord att hämta för att använda till rabatter, balkong- och blomlådor, det är bara att förse sig. OBS! På grund av risk för råttor ska vi inte slänga mat (t.ex. potatis och äpplen) i trädgårdskomposten. TV och radio I föreningen finns en centralantenn för Radio och TV och i lägenheterna finns ett eller flera antennuttag. Tvättstugor Föreningen har tre tvättstugor. De kan bokas på lista i respektive entré/yttre rum. Bokning görs med namn och lägenhetsnummer Man får bara boka en tid åt gången, men det hindrar inte att man i slutet av tvättiden om nästa tvättid på listan är ledig då bokar efterföljande tid. Bokad tvättid, som av någon anledning inte används, bör strykas så att någon annan kan använda den. Det finns en separat nyckel till respektive innerdörren i tvättstuga. Den ska hängas tillbaka efter tvätt, om man har avlägsnat den under sin tvättid. Man kan alltså vid behov eller önskemål se till att endast den som tvättar kommer in i tvättrummet. Men, kom alltså ihåg att åter hänga upp nyckeln efter avslutad tvätt. Reservnycklar finns hos vicevärden. OBS! Alla som använder tvättstugorna ska städa efter sig, eftersom ingen städning av dessa utförs av fastighetsskötaren. Vicevärden I vår förening fungerar vicevärden i första hand som kontaktperson mellan medlemmarna, föreningens styrelse och HSB.

11 Brf Inspektören Sida 11(11) Liliana Driankova, Plommongatan 11, är vicevärd i vår förening. Telefoner: hem , mobil Liliana kan också träffas en gång per månad i samband med styrelsemöten. Se särskilt anslag i porten före varje tillfälle. Hon kan även nås via vanlig post som ni lämnar i hennes brevinkast eller via liliana.driankova@gmail.com Under sommaren (juli månad) ställer vi ofta in vicevärdens telefontid. Vindsförråd Till varje lägenhet finns ett eget vindsförråd med ståldörr/stålvägg, som skall förses med hänglås. Dessutom finns ett gemensamt vindsförråd för de boende i varje trappuppgång. Det gemensamma förrådet är olåst/öppet, men det kan användas av de boende. Möbler eller annat som ställs i de gemensamma vindsförråden ska markeras med ägarens namn, alternativt lägenhetsnummer. OBS! Inga saker får placeras i gångar och andra utrymmen utanför det egna, eller det gemensamma vindsförrådet. Vid brandsyn kommer Räddningstjänsten att beivra detta, eftersom dessa gångar/utrymmen skall vara fria och framkomliga. Nyckel till vinden är samma som till återvinningsrummet och tvättstugan. Vindsdörrarna skall alltid vara låsta. OBS! Våra vindar inte är isolerade, utan att det blir minusgrader där vintertid och mycket varmt på sommaren. Övrigt Finns det några oklarheter vad gäller förhållanden inom föreningens verksamhet och skötsel eller om ordningsregler, ta då kontakt med någon i styrelsen. Förslag till förändrade eller nya ordningsregler kan framföras till styrelsen. Brf Inspektören Styrelsen

Välkommen till Brf. Nattsländan!

Välkommen till Brf. Nattsländan! Bostadsrättsföreningen Nattsländan i Järvastaden Välkomstbrev - version 1.2 2019-01-10 Sid 1 (5) Välkommen till Brf. Nattsländan! Vi vill hälsa dig varmt välkommen som medlem till bostadsrättsföreningen

Läs mer

Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna

Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och tillsammans

Läs mer

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande.

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande. Vi som bor i Bostadsrättsföreningen (Brf) Sillgrisslan är delägare och äger tillsammans föreningen. Föreningens kostnader blir dina kostnader. Allt vi kan påverka för att öka trivseln i föreningen leder

Läs mer

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL:

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: ---------------------- Välkommen som ny medlem i Svenska Folkbyggens Bostadsrättsförening nr 3 i Stockholm. För att samla information som kan vara

Läs mer

En bostadsrättsinnehavare får upplåta sin lägenhet i andra hand med beaktande av de regler som anges i Brf. Vallens stadgar och 34

En bostadsrättsinnehavare får upplåta sin lägenhet i andra hand med beaktande av de regler som anges i Brf. Vallens stadgar och 34 1 Antenner: Brf. Vallen är ansluten till Sweden On Lines Kabel TV, vi har därför inga TV eller radio antenner på våra tak. Det är inte tillåtet att ha egna antenner eller paraboler på tak eller utanför

Läs mer

TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19

TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19 1 TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19 Bifogat finner du uppdaterade trivselregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman.

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman. VÅRA LÄGENHETER FÖRÄNDRINGAR Ibland vill man förändra och komplettera sin lägenhet. När det gäller väsentliga förändringar tex badrum, kök och väggar måste styrelsen godkänna detta skriftligen. Installationer

Läs mer

Trivselregler Brf Nyboda 1

Trivselregler Brf Nyboda 1 Trivselregler Brf Nyboda 1 Trivselreglerna kompletterar föreningens stadgar. Uppdaterade juni 2016 Våra trivselregler finns för att föreningen ska fungera till allas trevnad. Även för att undvika missförstånd

Läs mer

Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren

Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren Ordningsregler är vår gemensamma överenskommelse om hur vi skall bete oss gentemot varandra. Det är därför viktigt att alla följer dem. Ordningsreglerna är inte

Läs mer

Trivsel/Ordningsregler för BRF Utsikten.

Trivsel/Ordningsregler för BRF Utsikten. Trivsel/Ordningsregler 1(6) Trivsel/Ordningsregler för BRF Utsikten. 1. Stadgar. Förutom bostadsrättsföreningens stadgar gäller följande regler för att alla skall trivas. 2. Ansvar för ordningen. Som medlem

Läs mer

GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN

GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN FÖR DEN GEMENSAMMA TREVNADEN gäller några allmänna regler för alla som bor i bostadsrättsföreningen Äppelgården. Att visa

Läs mer

Att bo i Brf Ställets Bygata

Att bo i Brf Ställets Bygata Hej och varmt välkommen till! Med denna broschyr vill styrelsen hälsa dig välkommen till vår förening och samtidigt passa på att lämna lite information om ditt nya boende. Informationen är svar på frågor

Läs mer

Medlemsinformation. HSB Brf Linghem. Trastsångsvägen Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem

Medlemsinformation. HSB Brf Linghem. Trastsångsvägen Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem Medlemsinformation Innehåll Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem Föreningsstämma Styrelse Praktisk information Vicevärd Fastighetsskötare Med mera HSB Brf Linghem Trastsångsvägen 2-132

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING TRIVSELREGLER November 2015 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING... 3 ALLMÄN INFORMATION 3 ANDRAHANDSUTHYRNING... 3 BILTVÄTT... 3 CYKLAR OCH BARNVAGNAR... 3 DÖRRAR/LÅS... 3 GRILLNING... 3 NYCKLAR/KODBRICKA...

Läs mer

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN Välkommentill BRFSOLGÅRDENILUNDEN Välkommen! Hej och välkommen till BRF Solgården i Lunden. Vi är övertygade om att du kommer att trivas i vår förening. Med denna skrift hoppasvikunnabesvaranågraavdefrågorniharsomnyinflyttadi

Läs mer

Så här har vi det i vår förening

Så här har vi det i vår förening 1 Så här har vi det i vår förening Bostadsrättsföreningen Stenhällen började byggas 1988 och i oktober samma år flyttade de första medlemmarna in. I dag består föreningen av 146 bostadsrättslägenheter

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till mäklare Mars 2019 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Org.nr 702000-2064 Till mäklare I den här skriften, mäklarlathund, har vi samlat information som vanligtvis efterfrågas

Läs mer

Information om boendet och föreningen. Uppdaterad

Information om boendet och föreningen. Uppdaterad Information om boendet och föreningen Uppdaterad 2017-06-14 Välkommen till Brf. Lillsjönäs 22-28 Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28 grundades 2007 och köpte, i april 2008, fastigheten på Barrstigen

Läs mer

Information om boendet och föreningen. Uppdaterad 2015-03-11

Information om boendet och föreningen. Uppdaterad 2015-03-11 Information om boendet och föreningen Uppdaterad 2015-03-11 Välkommen till Brf. Lillsjönäs 22-28 Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28 köpte i april 2008 fastigheten på Barrstigen i Bromma av Stockholmshem.

Läs mer

Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5

Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5 Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5 För att skapa en gemensam och trivsam atmosfär för oss alla i föreningen har styrelsen fastställt ordningsregler som alla boende är skyldiga att känna till och rätta

Läs mer

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME 1 Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME Att bo med bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och

Läs mer

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen!

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen! ORDNINGSREGLER FÖR BRF TANTOTORGET Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler: Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de

Läs mer

Välkommen till Brf Midgård i Karlstad

Välkommen till Brf Midgård i Karlstad Välkommen till Brf Midgård i Karlstad hem.bredband.net/mid 2010-06-22 Brf Midgård i Karlstad 2010/2011 hem.bredband.net/mid Ordförande Sekreterare Ledamot Kristina Dedorson Johanna Andersson Nils Lidén

Läs mer

Information för medlemmar i BRF Rudan 11

Information för medlemmar i BRF Rudan 11 20190101 Information för medlemmar i BRF Rudan 11 BRF Rudan 11 Föreningen bildades under 2006 då Svea fastigheter sålde fastigheten till hyresgästerna. Föreningen har idag 38 lägenheter samt sju butikslokaler.

Läs mer

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2 ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I

Läs mer

Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar

Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar Bostadsrättsföreningen Nattsländan i Järvastaden Trivselregler 2015-05-07 Sid 1 (5) Sid 1 (5) Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar Styrelsen har satt ihop några enkla trivselregler för

Läs mer

ORDNINGSREGLER för hyresgäst i Bostadsrättsföreningen Rektangeln 21

ORDNINGSREGLER för hyresgäst i Bostadsrättsföreningen Rektangeln 21 ORDNINGSREGLER för hyresgäst i Bostadsrättsföreningen Rektangeln 21 Det här bör du veta om föreningens Ordningsregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om föreningens löpande förvaltning

Läs mer

Trivselregler för dig som är medlem (boende) i bostadsrättsföreningen Atle 2

Trivselregler för dig som är medlem (boende) i bostadsrättsföreningen Atle 2 Trivselregler för dig som är medlem (boende) i bostadsrättsföreningen Atle 2 För att uppnå en trevlig miljö och ett öppet klimat mellan oss boende i föreningen har styrelsen upprättat detta dokument. Du

Läs mer

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel.

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel. TRIVSELREGLER Brf Flaggan 9 Beckbrännarbacken 7 Det här bör du veta om föreningens Trivselregler Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II Telefon: 0725-425 339 Post till styrelsen i brevlåda 16D Hemsida: www.soltorpet2.se Detta informationsblad är avsett att tillhöra Din lägenhet. Det finns att ladda ner från

Läs mer

Välkommen till BRF Ekensbergs udde

Välkommen till BRF Ekensbergs udde Välkommen till BRF Ekensbergs udde (Flygfoto Stockholm/Nils-Åke Siversson, Stockholmskällan) Bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde Varmt välkommen till bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde. När man

Läs mer

Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift Alla boende är skyldiga att rätta sig efter reglerna.

Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift Alla boende är skyldiga att rätta sig efter reglerna. Trivselregler Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren De regler som här beskrivs har tagits fram för att vi alla har ett ansvar för den gemensamma trivseln. Reglerna innefattar allt ifrån hur

Läs mer

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap. Vår målsättning är att alla skall ha det så trivsamt som möjligt och att boendet ska kosta

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual

Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual Styrelsen for Bostadsrättsföreningen Erik 2 har sammanställt denna information för att besvara vanliga frågor som uppkommer i föreningen. Förhoppningen är att

Läs mer

Välkommen till BRF Torpedbåten 1

Välkommen till BRF Torpedbåten 1 Välkommen till BRF Torpedbåten 1 Välkommen som ny medlem i Brf Torpedbåten 1. Vi hoppas att du ska trivas i vår förening och i din nya bostad. Mer utförlig information såsom bl a stadgar och trivselregler

Läs mer

Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg

Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg Att bo i en bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi huset där vi

Läs mer

Förutom bostadsrättsföreningens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas.

Förutom bostadsrättsföreningens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas. Trivselregler Välkommen till Bostadsrättsföreningen Roslagsskutan5 på följande sidor finns allmän information om hur föreningen fungerar och lite annat smått och gott som kan vara bra att känna till. Om

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till mäklare September 2018 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Org.nr 702000-2064 Till mäklare I den här skriften, mäklarlathund, har vi samlat information som vanligtvis efterfrågas

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till mäklare December 2018 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Org.nr 702000-2064 Till mäklare I den här skriften, mäklarlathund, har vi samlat information som vanligtvis efterfrågas

Läs mer

ORDNINGSFÖRESKRIFTER

ORDNINGSFÖRESKRIFTER Brf FLAGGAN 1(6) A Allmänna ordningsföreskrifter Ansvar Trevnad Medlem i Brf Flaggan ska se till att boende i lägenheten och besökare respekterar dessa ordningsföreskrifter. Ta hänsyn till grannar och

Läs mer

Välkomstpärm. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma.

Välkomstpärm. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma. Välkomstpärm Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma. Under åren 1940-41 byggdes våra hus och förvaltades av Familjebostäder AB fram till 2009 då Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14

Läs mer

INFORMATION OCH TRIVSELREGLER

INFORMATION OCH TRIVSELREGLER INFORMATION OCH TRIVSELREGLER Välkommen till Bostadsrättsföreningen Domarringen 1! Styrelsen har utarbetat Information och trivselregler som ska ses som ett komplement till föreningens stadgar samt till

Läs mer

ORDNINGSRELGER för Bostadsrättsföreningen Raden

ORDNINGSRELGER för Bostadsrättsföreningen Raden ORDNINGSRELGER för Bostadsrättsföreningen Raden Ansvar Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Alla är skyldiga att rätta sig efter ordningsreglerna. Ordningsreglerna gäller såväl bostadsrättshavare

Läs mer

Välkommen till BRF Jungfrun 21

Välkommen till BRF Jungfrun 21 Välkommen till BRF Jungfrun 21 Kommendörsgatan 24 & Sibyllegatan 26 Bild från Digitala Stadsm useet http://digitalastadsmuseet.stockholm.se/fotoweb/grid.fwx?archiveid=5000&search=(iptc187%20contains(ssmfö000262))

Läs mer

Trivselregler Brf Leoparden 5

Trivselregler Brf Leoparden 5 Brf Leoparden 5 För att skapa en gemensam och trivsam atmosfär för oss alla i föreningen har styrelsen fastställt trivselregler. Dessa regler gäller inte bara dig som hyresgäst/bostadsrättshavare utan

Läs mer

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Att bo i bostadsrätt innebär att du ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi huset

Läs mer

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten till en bostad i föreningens hus utan du har också skyldigheter

Läs mer

Levertinsgatan 1, Stockholm Kontakt Tommy Sörstrand tel e-post

Levertinsgatan 1, Stockholm Kontakt Tommy Sörstrand tel e-post VÄLKOMSTBREV Grattis till din nya lägenhet och välkommen till Brf Kristinebergsstrand! Vi hoppas att du ska trivas hos oss. Här kan du läsa om vad som är viktigt att tänka på och bra att känna till, som

Läs mer

Vi är måna om att du trivs hos oss!

Vi är måna om att du trivs hos oss! Vi är måna om att du trivs hos oss! Här har vi samlat regler och råd om ditt boende. Den täcker det mesta, men är samtidigt kortfattad. Tanken är att du snabbt och enkelt ska hitta svaren du söker. Kontaktuppgifter

Läs mer

TRIVSELREGLER. för Bostadsrättsföreningen Ådala 9:15. Det här bör Du veta om föreningens trivselregler.

TRIVSELREGLER. för Bostadsrättsföreningen Ådala 9:15. Det här bör Du veta om föreningens trivselregler. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Ådala 9:15 Det här bör Du veta om föreningens trivselregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

Välkommen till Brf Olver.

Välkommen till Brf Olver. Välkommen till Brf Olver. Att tänka på när man flyttar in. Inför inflyttningen är det en hel del tips vi tror du kan ha nytta av. Vi vill också gärna tala om vilken service vi kan erbjuda och vilka rättigheter

Läs mer

Ordningsregler för Brf Facklan Haga rev 130520

Ordningsregler för Brf Facklan Haga rev 130520 Ordningsregler för Brf Facklan Haga rev 130520 Välkommen som medlem och granne! Följande skrift talar om vad du ska känna till om föreningen. 1. Allmänt 2. Andrahandsuthyrning 3. Badrum/Badrumsrenovering

Läs mer

ORDNINGSREGLER för bostadsrättshavare i Bostadsrättsföreningen Rektangeln 21

ORDNINGSREGLER för bostadsrättshavare i Bostadsrättsföreningen Rektangeln 21 ORDNINGSREGLER för bostadsrättshavare i Bostadsrättsföreningen Rektangeln 21 Det här bör du veta om föreningens Ordningsregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om föreningens löpande

Läs mer

Inte bara ett sätt att bo - ett sätt att leva

Inte bara ett sätt att bo - ett sätt att leva TILL HSB:s Bostadsrättsförening ÖRBY SLOTT Inte bara ett sätt att bo - ett sätt att leva Det är att äga hus och utemiljö tillsammans, att hjälpas åt att vårda den gemensamma egendomen. Att känna gemenskap,

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till mäklare Mars 2017 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Org.nr 702000-2064 Till mäklare I den här skriften, mäklarlathund, har vi samlat information som vanligtvis efterfrågas

Läs mer

Välkommen till Brf Vindrosen Ön Limhamn Allmän information

Välkommen till Brf Vindrosen Ön Limhamn Allmän information Välkommen till Brf Allmän information 2018:1 Funderar du på att köpa (eller har) en bostadsrättslägenhet i brf? Det glädjer oss att du/ni har köpt en lägenhet eller funderar på att bosätta er på Ön och

Läs mer

Information brf Slagverket blad 1

Information brf Slagverket blad 1 Information brf Slagverket blad 1 Till dig som är nyinflyttad i Slagverket! Välkommen till Axel Swartlings gata och HSB:s bostadsrättsförening Slagverket i Norrköping. Vi hoppas att Du kommer att trivas

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Högsåker. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Högsåker. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Högsåker Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

brf Viksäng Strand Trivselregler och information om våra hus Rev. 2015-11-08

brf Viksäng Strand Trivselregler och information om våra hus Rev. 2015-11-08 Trivselregler och information om våra hus Från A till Ö...... för att vi ska trivas så bra som möjligt i vår bostadsrättsförening. Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får enbart ske med föreningens

Läs mer

Bostadsrättsföreningen. Gillesgården. Gemensamma lokaler och resurser samt ordningsregler

Bostadsrättsföreningen. Gillesgården. Gemensamma lokaler och resurser samt ordningsregler Bostadsrättsföreningen Gillesgården Gemensamma lokaler och resurser samt ordningsregler Bra att bo i bostadsrätt bra att bo i Gillesgården Huvudprinciperna för vår bostadsrättsförening finns i våra stadgar.

Läs mer

Trivselregler samt information för HSB Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg

Trivselregler samt information för HSB Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg Trivselregler samt information för HSB Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg Trivselregler för HSBs Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg Att bo med bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap

Läs mer

Det här bör du veta om föreningens ordningsregler!

Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! Ordningsregler För bostadsrättsföreningen Kista Ängar 2. Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Förutom Brf Blåvingens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas.

Förutom Brf Blåvingens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas. Brf Blåvingen3 TRIVSELREGLER för Brf Blåvingen 3 Förutom Brf Blåvingens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas. Ansvar för ordningen Styrelsen har till uppgift att ta hand om den löpande

Läs mer

Information för medlemmar i Brf Haga 4:39, Olof af Acrelsväg 5

Information för medlemmar i Brf Haga 4:39, Olof af Acrelsväg 5 Kära medlem, Att bo i bostadsrätt innebär många fördelar. Du har stor frihet att själv utforma ditt boende och många ser det som ett bra sätt att investera i sitt boende. Boendeformen innebär också att

Läs mer

Trivsel- och ordningsregler

Trivsel- och ordningsregler Trivsel- och ordningsregler Viktiga telefonnummer och e-postadresser. Drift och skötsel, felanmälan vardagar 7:00 17:00: 08-560 502 19 eller www.jensendrift.se Jouranmälan utanför kontorstid Vardagar 17.00

Läs mer

Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32

Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32 1(6) Norrköping 2008-09-22 Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32 Välkommen till Ert nya boende i Riksbyggens brf. Norrköpingshus 32, Rambogatan 271-371. Föreningen grundades 1988 och består

Läs mer

Rev Ordningsregler för bostadsrättsinnehavare i Brf Skogalundsklippan

Rev Ordningsregler för bostadsrättsinnehavare i Brf Skogalundsklippan www.skogalundsklippan.com Rev. 2017-01-12 Ordningsregler för bostadsrättsinnehavare i Brf Skogalundsklippan Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är

Läs mer

Trivselregler för dig som bor i Vad händer om reglerna inte följs? Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift

Trivselregler för dig som bor i Vad händer om reglerna inte följs? Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift Trivselregler Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren De regler som här beskrivs har tagits fram för att vi alla har ett ansvar för den gemensamma trivseln. Reglerna innefattar allt ifrån hur

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till nyinflyttade Augusti 2016 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Till föreningens medlemmar I den här skriften har vi samlat information och regler för att du som bor i föreningen

Läs mer

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen.

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen. l TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Höjdpunkten Utgåva 2/2011-11-29 Det här bör Du veta om föreningens trivselregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Nyboda 9

Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Nyboda 9 En bostadsrättsförening är en ekonomisk förening som styrs enligt bostadsrättslagen. Medlemmarna äger och förvaltar hus, mark och gemensamma utrymmen gemensamt. En styrelse sköter det löpande arbetet och

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Göken 28

Bostadsrättsföreningen Göken 28 1 Juli 2012 Bostadsrättsföreningen Göken 28 Sankt Eriksgatan 10 Information och ordningsregler Reglerna upprättade av Brf Göken 28:s styrelse i juli 2012 2 Välkommen till Bostadsrättsföreningen Göken 28!

Läs mer

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF LINDHAGENS ALLÉ

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF LINDHAGENS ALLÉ ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF LINDHAGENS ALLÉ Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Läs mer

Välkommen till din nya lägenhet och till Atrium Ljungberg AB

Välkommen till din nya lägenhet och till Atrium Ljungberg AB Välkommen till din nya lägenhet och till Atrium Ljungberg AB Välkommen som hyresgäst i Forumgallerian och välkommen till Atrium Ljungberg AB. Här finner du information och det mesta som du behöver veta

Läs mer

Välkommen till BRF Ringlåset 1! I detta välkomstbrev finner du information om det du behöver veta för att bo i vår bostadsrättsförening

Välkommen till BRF Ringlåset 1! I detta välkomstbrev finner du information om det du behöver veta för att bo i vår bostadsrättsförening Välkommen till BRF Ringlåset 1! I detta välkomstbrev finner du information om det du behöver veta för att bo i vår bostadsrättsförening 1 Innehåll Sid Inledning 4 Allmänt 4 Felanmälan 4 Nycklar 4 Att äga

Läs mer

Trivselregler Brf Kruthusbacken i Solna

Trivselregler Brf Kruthusbacken i Solna 2016-03-16 Trivselregler Brf Kruthusbacken i Solna Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande

Läs mer

Välkommen till HSB brf. NETTO Thulegatan 19

Välkommen till HSB brf. NETTO Thulegatan 19 Välkommen till HSB brf. NETTO Thulegatan 19 2012-01-04 ATT BO MED BOSTADSRÄTT... 4 STYRELSEN... 5 FÖRVALTNINGEN... 6 FASTIGHETSSKÖTSEL & FELANMÄLAN... 7 FÖRSÄLJNING AV BOSTADSRÄTT OCH ANDRAHANDSUTHYRNING...

Läs mer

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN NORDVIKSBERG 1 I SKÄRHAMN Fastställda av styrelsen den 3 september 2014 ANSVARET FÖR REGLERNA Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

Detta innebär att styrelsen har ansvaret för att det är ordning och reda både i och utanför husen.

Detta innebär att styrelsen har ansvaret för att det är ordning och reda både i och utanför husen. Trivselregler Dethärbörduvetaomföreningenstrivselregler Ansvar för ordningen Allaärskyldigaatträttasigefterordningsreglerna.Attboibostadsrättinnebärett gemensamtansvar.sommedlemiföreningenharduintebararättentillenbostadi

Läs mer

Antenner / paraboler Antenner och paraboler får inte sättas upp inom bostadsområdet om skriftligt godkännande ej erhållits från styrelsen.

Antenner / paraboler Antenner och paraboler får inte sättas upp inom bostadsområdet om skriftligt godkännande ej erhållits från styrelsen. Från A till Ö i vår förening Andrahandsupplåtelse Om du vill hyra ut din lägenhet (så kallad andrahandsupplåtelse) måste du ha tillstånd av styrelsen. Lämna in din ansökan i god tid. Otillåten andrahandsuthyrning

Läs mer

BRF Kolveden i Käppala 2007

BRF Kolveden i Käppala 2007 BRF Kolveden i Käppala 2007 ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER Ett förtydligande av stadgarna Ansvar för ordningen. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Trivselregler. Bostadsrättsföreningen

Trivselregler. Bostadsrättsföreningen Trivselregler Bostadsrättsföreningen Trivselregler från A till Ö Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får enbart ske med föreningens godkännande och max i två år. Att hyra ut sin lägenhet i andra hand

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BJELKEN 10

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BJELKEN 10 VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BJELKEN 10 Vi är en liten förening med 20 lägenheter. Vi äger och förvaltar huset tillsammans samt ser till att gemensamt värna och bevara det som är vårt. I detta

Läs mer

HANDBOK HUR MAN BOR I TORSHAMMAREN

HANDBOK HUR MAN BOR I TORSHAMMAREN BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TORSHAMMAREN 1-4 HANDBOK HUR MAN BOR I TORSHAMMAREN Gemensamt boende är gemensam trevnad Rev 081118 1( 6) Innehåll: 1. Inledning 2. Styrelsen 3. Gemensamma utrymmen Tvättstugor Vindar

Läs mer

Våra regler i Brf Engelbrektsgårdarna

Våra regler i Brf Engelbrektsgårdarna Våra regler i Brf Engelbrektsgårdarna Att bo i bostadsrätt innebär att du är medlem i en ekonomisk förening. Gemensamt äger och förvaltar vi byggnaderna och marken där vi bor och tillsammans tar vi ansvar

Läs mer

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen.

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Lemansgatan 6, 8 & 10 Det här bör Du veta om föreningens trivselregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Välkommen till. Brf Gubben Noak nr 6

Välkommen till. Brf Gubben Noak nr 6 Välkommen till Brf Gubben Noak nr 6 Vi vill hälsa dig hjärtligt välkommen till brf Gubben Noak nr 6! I detta häfte hittar du lite information om föreningen samt annan information som kan vara till nytta

Läs mer

Brf Trollbäcksporten Trivsel- och ordningsregler

Brf Trollbäcksporten Trivsel- och ordningsregler Brf Trollbäcksporten Trivsel- och ordningsregler Trivsel- och ordningsregler för oss som är medlemmar i Brf Trollbäcksporten. För vår gemensamma trivsel har styrelsen tagit fram följande information som

Läs mer

Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32

Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32 1(6) Norrköping 2013-02-14 Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32 Välkommen till Ert nya boende i Riksbyggens brf. Norrköpingshus 32, Rambogatan 271-371. Föreningen grundades 1988 och består

Läs mer

TRIVSELREGLER HSB-BRF JAKOB I JÄRFÄLLA

TRIVSELREGLER HSB-BRF JAKOB I JÄRFÄLLA TRIVSELREGLER HSB-BRF JAKOB I JÄRFÄLLA TRIVSELREGLER Dessa trivselregler är framtagna för att vi tillsammans skall kunna skapa trivsel, gemenskap och en bra miljö, allt till så låga kostnader som möjligt.

Läs mer

HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01. VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP

HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01. VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01 VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP Nu har du blivit medlem i en kooperativ bostadsrättsförening. Det är något alldeles speciellt med en bostadsrätt i HSB. Tillsammans

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen PLOGEN. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen PLOGEN. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen PLOGEN Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

Information. till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13

Information. till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13 Information till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13 För vår gemensamma trivsel har vi skrivit ned några riktlinjer för att vi alla skall trivas tillsammans i vår förening. Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Ordningsregler. Ordningsregler är bestämmelser som jämte stadgarna styr vad man får och inte får göra som boende i bostadsrättsföreningen Aspkronan.

Ordningsregler. Ordningsregler är bestämmelser som jämte stadgarna styr vad man får och inte får göra som boende i bostadsrättsföreningen Aspkronan. Sida 1 av 6 Ordningsregler Ordningsregler är bestämmelser som jämte stadgarna styr vad man får och inte får göra som boende i bostadsrättsföreningen Aspkronan. Gemensamma utrymmen och gården Vi måste alla

Läs mer

ORDNINGS- och TRIVSELREGLER för BRF Ankdammen

ORDNINGS- och TRIVSELREGLER för BRF Ankdammen ORDNINGS- och TRIVSELREGLER för BRF Ankdammen Att bo i bostadsrätt rättigheter och skyldigheter Att bo i bostadsrätt är förenat med både rättigheter och skyldigheter. Du bor i en bostadsrättsförening,

Läs mer

Det här bör Du som boende hyresgäst eller medlem i föreningen - veta om bostadsrättsföreningens ordningsregler!

Det här bör Du som boende hyresgäst eller medlem i föreningen - veta om bostadsrättsföreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Stapelbädden 5 i Stockholm Det här bör Du som boende hyresgäst eller medlem i föreningen - veta om bostadsrättsföreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen

Läs mer

för Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren 3-5

för Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren 3-5 TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren 3-5 Det här bör Du veta om föreningens trivselregler: Ansvar för trivseln Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

VÄLKOMMEN till vårt hus!

VÄLKOMMEN till vårt hus! VÄLKOMMEN till vårt hus! Vi är alla glada för vårt fina hus och vi hoppas att Du också ska finna dig väl till rätta här och känna att du faktiskt är delägare i huset. Detta gör nämligen att man är rädd

Läs mer

BRF. FISKVERKET. Ordningsregler. Utgåva 2

BRF. FISKVERKET. Ordningsregler. Utgåva 2 BRF. FISKVERKET Ordningsregler Utgåva 2 November 2011 1 Innehållsförteckning: Sida Allmänt 3 I våra lägenheter 3 På våra balkonger 3 I vårt trapphus och loftgångar 4 Säkerhet 4 På vår gård 5 I våra badrum

Läs mer

Handbok för boende i brf Beda

Handbok för boende i brf Beda Handbok för boende i brf Beda Grundinformation Brf Beda bildades 2001 Katarina Bangata 61, 116 42 Stockholm Fastighetsbeteckning: Vitbetan 33 Organisationsnummer: 769606 6765 www.brfbeda.se Förvaltare

Läs mer