Protokoll från styrelsemöte i Österlens Golfklubb den 11 mars 2017 kl i klubbhuset Djupadal

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll från styrelsemöte i Österlens Golfklubb den 11 mars 2017 kl i klubbhuset Djupadal"

Transkript

1 1 Österlens Golfklubb Styrelsen Protokoll från styrelsemöte i Österlens Golfklubb den 11 mars 2017 kl i klubbhuset Djupadal Närvarande: Claes Trollestad (ordförande), Carl-Magnus Andersson, Susann Arvidsson, Sven Brown, Birgitta Forsström, Mats Hagberg (ersätter Lena Nydahl), Johan Mannergren och Anna Stigmar Frånvarande: Lars Lundblad, Lena Nydahl och Kent Zerath Adjungerade: Gustav Andersson (klubbchef), Johan Längerberg (banchef) , Andreas Wistrand (Wistrand Golf) 134 Mötet öppnades och Claes hälsade alla välkomna. 135 Val av justerare Carl-Magnus valdes till att justera protokollet 136 Val av sekreterare för dagens möte Johan M valdes till sekreterare för dagens möte 137 Förslag till dagordning (Bilaga 1) as att punkt 10 utgår för att tas upp vid nästa styrelsemöte. Dagordningen godkändes. 138 Föregående protokoll och utestående frågor Protokollet från föregående möte lades till handlingarna. Utestående frågor Bankommittén arbetar med att ta fram en detaljerad skiss över övningsområdet på DL. Sven, Carl-Magnus och Johan L ska inom kort slutföra den planerade inventeringen av fruktträden och då också bestämma vilka nyplanteringar som ska göras i år. 139 Rapport från Wistrand Golf (Andreas) I samband med ombyggnaden av klubbhuset på DL har studion flyttats till huset norra del. Det är viktigt att även den delen snyggas till vilket bör vara klart till påskhelgen. Gustav upplyser att en vägg ska sättas upp som delar av studion och tillhörande utrymme från klubbhuset i övrigt men att den kommer på plats först nästa år. Årets kursutbud är omfattande och hittills verkar intresset vara stort för att delta i kurser och utbildningar. Skånes Idrottsförbund - Skåneidrotten - har godkänt ett skolprojekt där klubbens tränare besöker olika skolor och berättar om golf. I ett första skede besöks skolar i närheten av golfbanorna men senare planeras besök även i skolorna i Simrislund, Kivik, Sankt Olof och Hammenhög. Det finns önskemål om att skolorna kan ersättas för de kostnader som uppkommer om barnen bussas till golfbanan.

2 2 Ett så kallat Framtidsprojekt har inletts med Sofiaskolan. Hela golfsäsongen från mitten av april kommer barnen att få möjlighet att träna golf två timmar i veckan. Ett Familjeprojekt planeras med målsättningen att hitta tio familjer som vill börja med golf. Ett helårsprogram kommer att tas fram vilket även kommer att innehålla rekommendationer om hälsa och kost. Wistrand Golf har även i år tre tränare; Andreas, Gunnar och Philip. Shopen kommer i år att få förstärkning med Annika Johnsson. Shopen öppnar för säsongen den 1 april Under påskhelgen anordnas så kallade demodagar där tre olika klubbtillverkare visar klubbor. Den 30 april 2017 arrangeras en träningsdag för herrarnas serielag.... Styrelsen konstaterar att det är viktigt att klubben kontinuerligt redovisar kursverksamhet, studiedagar, utbildningar, träningsinsatser med mera till Skåneidrotten En tydlig redovisning är en förutsättning för att Skåneidrotten ska besluta om betalning för uppkomna kostnader. Styrelsen uppdrar åt Gustav att i samråd med Andreas samt Peter Rosenquist på Skåneidrotten ta fram en arbetsmetod som möjliggör att klubben kan fullgöra den önskvärda rapporteringen i dator eller mobiltelefon. 140 Rapport från banorna (Johan L, Gustav och Carl-Magnus) Lilla Vik Banan öppnas den 17 mars 2017 om det varma torra vädret håller i sig. Banan ser bra ut och som det ser ut i dag blir det tillåtet att från nästa veckoslut använda golfbil. Under veckan som gick genomförde Miljöförbundet en miljötillsyn. Inga anmärkningar noterades men det framkom att den dieseltank som finns på LV felaktigt hade angetts vara belägen inom det inre vattenområdet. En ny bunkerkratta med ankfötter kommer att användas på LV och tills vidare sker inget byte av bunkersanden där. Årets städdag på LV är bestämd till den 1 april. Djupadal Alla planerade nya vägar på banan är klara och grusade. En bred ny väg kommer att byggas från klubbhusets altan till bollautomaten. Årets städdag på DL är bestämd till den 25 mars. Båda banorna Den årliga beskärningen av fruktträd är nästan avklarad. Efter genomgång av fruktträdsbestånden kommer döda träd att tas bort. Sandpåsarna ska användas även i år men nu kommer påsarna att innehålla torvmull och gräsfrö. Styrelsen uppdrar åt Gustav att ta fram information som på ett informativt sätt beskriver nyttan med att fylla igen hål efter uppslagen torv.

3 3 141 Klubbchefen rapporterar a) Medlemssituationen 2017 b) Ansökan till Skåneidrotten respektive till Allmänna arvsfonden c) Restaurangerna på LV och DL d) Ombyggnad av klubbhuset e) Ekonomisk rapport f) Personalfrågor och g) Övrigt Medlemssituationen Antalet medlemmar har minskat något men nästan hela minskningen är hänförlig till att antalet passiva medlemmar blivit färre. Under kommande vecka skickas påminnelser ut till de medlemmar som inte har betalat sin årsavgift. Mot bakgrund av de nya principer som bestämts angående medlems anmälan om utträde ur klubben diskuteras vilka principer som bör gälla i de fall när en medlem under åberopande av sjukdom, flyttning eller liknande begär befrielse från att betala årsavgiften. Styrelsen beslutar att följande Riktlinjer ska gälla a) Medlem som avlidit under tiden efter den 1 januari ska inte krävas på årsavgift för det nya året. b) Medlem som med läkarintyg styrker att han eller hon har insjuknat under perioden den 1 januari till den dag årsavgiften ska ha betalats enligt utsänd påminnelse kan befrias från att betala avgiften för det nya året under förutsättning att läkarintyget visar att medlemmen på grund av sjukfallet blivit oförmögen att spela golf. c) Erlagd årsavgift återbetalas inte. Ansökan till Skåneidrotten respektive Allmänna arvsfonden Claes och Gustav kommer att den 14 mars sammanträffa med en representant från Skåneidrotten och då diskutera klubbens ansökan. Allmänna arvsfonden har gett klubben möjlighet att komplettera den inlämnade ansökan med nytillkomna förhållanden. kan sannolikt väntas den 15 april. Restaurangerna på LV och DL Restaurangen på LV är fortfarande till salu. Claes och Sven har haft en sammankomst med Ulf och Åke från Par 4 och då presenterat den värdering som nyligen tagits fram efter samråd med banken. Klubben har fått försäkringar om att Par 4 kommer att driva restaurangen med samma ambition som hittills under åtminstone hela år Restaurangen på DL kommer att bedrivas under namnet Café Djupadal. Klubben har träffat överenskommelse med Sinsupa Minny Punjarak som kommer att bli ansvarig för restaurangen. Någon kock kommer inte att anställas utan utbudet bygger på buffémat. Man räknar med ett personalbehov på två-tre personer och kanske ytterligare någon under högsäsong. Det blir även i fortsättningen servering på Tap Inn. Klubben har som mål att nå en årsomsättning på mellan 1,5 och 1,6 miljoner kr. Ekonomisk rapport Inför vårmötet tar Gustav fram bokslutshandlingar och översänder till styrelsens ledamöter. Personalfrågor Minny har som redan nämnts anställts som restaurangansvarig för Café Djupadal.

4 4 Johan L har rekryterat John Olsson som säsongsanställd med arbetsuppgifter på golfbanorna men även med särskilt ansvar för att hålla omgivningarna runt klubbens byggnader snygga. Från och med den 15 mars återvänder också Jonas och Peter som är anställda med lönebidrag under säsongen. 142 Rapport från kommittéerna Miljökommittén: Klubben är nu som nionde golfklubb i landet GEOcertifierad. et bör tillkännages i olika medier (t.ex. hemsidan, Facebook, Svensk Golf och Ystads Allehanda). Klubb- och medlemskommittén: Inbjudan har skett till årets resa den maj. Tävlingskommittén: Den 12 mars hålls en tävlingsledarträff i klubbhuset. En ny handledning har tagits fram där man beskriver bland annat hur uppgifterna inför tävlingar delas mellan kansli och tävlingsledare. Junior- och elitkommittén: Det är angeläget att alla kommittéer är representerade vid Golfens dag den 20 maj. Bankommittén: Carl-Magnus föreslår att korthålsbanan på LV ges ett attraktivt namn och att klubben utlyser en tävling i namnfrågan. Styrelsen uppdrar åt Gustav att i samråd med Carl-Magnus ta fram ett förslag till tävling i frågan om nytt namn på korthålsbanan. Herrkommittén: En enkät har sänts ut till alla som har spelat herrgolf under Förhoppningen är att fånga upp olika önskemål i hopp om att få ännu fler deltagare i Herrgolfen. Arbetsgrupp 50/50 Susann uppmanar alla styrelseledamöter att titta på den film om jämställdhetsarbete som finns på SGF:s hemsida. Hon presenterar också en broschyr som SGF tagit fram. 143 Årsmötet den 16 april, handlingar och praktikaliteter Kallelse till vårmötet ska gå ut senast fyra veckor före årsmötet. Årsmöteshandlingar ska sändas ut senast två veckor före mötet. Claes ges i uppdrag att skriva inledningen till klubbens verksamhetsberättelse. En motion har inkommit med förslag på att klubben ska införa en ny medlemskategori kallad seniormedlemskap. Inför nästa styrelsemöte ska Arbetsutskottet ha tagit fram ett förslag till svar på motionen. 144 Djupadalsprojektet (Claes) Claes redovisar status för projektet. Ytterligare en offert har tagits in - från Ångpanneföreningen - angående arbetet med att ta fram en detaljplan. Offerten ligger ungefär på samma nivå som övriga offerter. Till vårmötet bör klubben ta fram en redovisning av projektets nuvarande status med en beskrivning av de ekonomiska konsekvenser som projektet väntas leda till. 145 Balanslistan Balanslistan genomgås. Gustav får i uppdrag att datera upp balanslistan med hänsyn till de beslut som fattats i dag. Det bör övervägas om inte balanslistan borde finnas på klubbens hemsida.

5 5 146 Övriga frågor Birgitta berättar att hon kommer att företräda klubben vid Skånegolfens årsmöte den 23 mars. 147 Mötet avslutas Claes tackade för ett väl genomfört möte. Claes Trollestad Ordförande Carl-Magnus Andersson Justerare Johan Mannergren Sekreterare vid mötet

Protokoll från styrelsemöte i Österlens Golfklubb den 25 mars 2017 kl i klubbhuset Djupadal

Protokoll från styrelsemöte i Österlens Golfklubb den 25 mars 2017 kl i klubbhuset Djupadal 1 Österlens Golfklubb Styrelsen 2017-03-25 Protokoll från styrelsemöte i Österlens Golfklubb den 25 mars 2017 kl. 10.00 13.00 i klubbhuset Djupadal Närvarande: Claes Trollestad (ordförande), Susann Arvidsson,

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte i Österlens Golfklubb den 13 oktober 2018 kl i klubbhuset Djupadal

Protokoll från styrelsemöte i Österlens Golfklubb den 13 oktober 2018 kl i klubbhuset Djupadal 1 Österlens Golfklubb Styrelsen 2018-10-13 Protokoll 8/2018 Protokoll från styrelsemöte i Österlens Golfklubb den 13 oktober 2018 kl. 10.00 14.15 i klubbhuset Djupadal Närvarande: Claes Trollestad (ordförande),

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte i Österlens Golfklubb den 19 juni 2019 kl i konferenslokalen på Lilla Vik

Protokoll från styrelsemöte i Österlens Golfklubb den 19 juni 2019 kl i konferenslokalen på Lilla Vik 1 Österlens Golfklubb Österlen Golf AB Lilla Viks Fastighets AB 2019-06-19 Protokoll 5/2019 Protokoll från styrelsemöte i Österlens Golfklubb den 19 juni 2019 kl. 17.30 21.00 i konferenslokalen på Lilla

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte i Österlens Golfklubb den 3 april 2019 kl i konferenslokalen på Lilla Vik

Protokoll från styrelsemöte i Österlens Golfklubb den 3 april 2019 kl i konferenslokalen på Lilla Vik 1 Österlens Golfklubb Österlen Golf AB Lilla Viks Fastighets AB 2019-04-03 Protokoll 3/2019 Protokoll från styrelsemöte i Österlens Golfklubb den 3 april 2019 kl. 17.30 21.10 i konferenslokalen på Lilla

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte i Österlens Golfklubb den 13 mars 2019 kl i klubbhuset Djupadal

Protokoll från styrelsemöte i Österlens Golfklubb den 13 mars 2019 kl i klubbhuset Djupadal 1 Österlens Golfklubb Styrelsen 2019-03-13 Protokoll 2/2019 Protokoll från styrelsemöte i Österlens Golfklubb den 13 mars 2019 kl. 18.00 21.15 i klubbhuset Djupadal Närvarande: Claes Trollestad (ordförande),

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb 1(5) Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb Tomelilla Golfklubb 273 94 Ullstorp Tel. 0417-19430 Datum : 2016-01-11 kl 18:00 i konferensrummet Närvarande: Kenth Bergström (ordförande) Lars

Läs mer

Närvarande: Jan Bengtsson, Bo Eliasson, Johnny Petersson, Peter Ljungkvist, Martin Engström, Gunilla Björkman & Sofie Widal

Närvarande: Jan Bengtsson, Bo Eliasson, Johnny Petersson, Peter Ljungkvist, Martin Engström, Gunilla Björkman & Sofie Widal Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndagen den 3 april 2017 Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Jan Bengtsson, Bo Eliasson, Johnny Petersson, Peter Ljungkvist, Martin Engström,

Läs mer

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Johnny Petersson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Jan Bengtsson, Claes Carlstedt, Gunilla Björkman

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Johnny Petersson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Jan Bengtsson, Claes Carlstedt, Gunilla Björkman Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndagen den 9 januari 2017 Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Jan-Olof Svensson, Johnny Petersson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Jan Bengtsson,

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb 1(5) Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb Tomelilla Golfklubb 273 94 Ullstorp Tel. 0417-19430 Datum : 2017-10-09 kl 18:00 i konferensrummet Närvarande: Kenth Bergström (ordförande) Tommie

Läs mer

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Johnny Petersson, Sofie Widal, Peter Ljungkvist, Jan Bengtson, Claes Carlstedt, Gunilla Björkman, Martin Engström

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Johnny Petersson, Sofie Widal, Peter Ljungkvist, Jan Bengtson, Claes Carlstedt, Gunilla Björkman, Martin Engström Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndagen den 8 maj 2017 Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Jan-Olof Svensson, Johnny Petersson, Sofie Widal, Peter Ljungkvist, Jan Bengtson, Claes

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb 1(5) Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb Tomelilla Golfklubb 273 94 Ullstorp Tel. 0417-19430 Datum : 2017-05-08 kl 18:30 i konferensrummet Närvarande: Kenth Bergström (ordförande) Tommie

Läs mer

Åtvidabergs Golfklubb

Åtvidabergs Golfklubb Protokoll för styrelsemöte 5/2018 Datum: Tisdag 1 maj 2018 Tid: Kl. 12.30-14.30 Plats: Klubbhuset ÅGK Närvarande: Styrelsen ÅGK Björn Pettersson Tf ordförande Susanne Lundberg Kassör Lotta Gylling Sekreterare

Läs mer

Närvarande: Martin Engström, Johnny Petersson, Jan Bengtsson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt, Gunilla Björkman, Sofie Widal, Magnus Feldt

Närvarande: Martin Engström, Johnny Petersson, Jan Bengtsson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt, Gunilla Björkman, Sofie Widal, Magnus Feldt Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndag den 5 mars 2018. Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Martin Engström, Johnny Petersson, Jan Bengtsson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt,

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb

Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndagen den 14 september 2015 Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Jan-Olof Svensson, Bo Eliasson, Gunilla Björkman, Peter Ljungkvist, Jan Bengtsson,

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb 1(5) Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb Tomelilla Golfklubb 273 94 Ullstorp Tel. 0417-19430 Datum : 2017-06-14 kl 18:30 i konferensrummet Närvarande: Kenth Bergström (ordförande) Tommie

Läs mer

Åtvidabergs Golfklubb

Åtvidabergs Golfklubb Åtvidabergs Golfklubb Protokoll möte nr 2 Art: Styrelsemöte Åtvidabergs Golfklubb Datum: Söndagen den 16 mars 2014 Plats: Golfklubben, Åtvidaberg Närvarande: Peter Björling, PB Ordförande Per Lindqvist,

Läs mer

Protokoll fört vid Forsbacka Golfklubbs Styrelsemöte den 15 april 2013

Protokoll fört vid Forsbacka Golfklubbs Styrelsemöte den 15 april 2013 Protokoll fört vid Forsbacka Golfklubbs Styrelsemöte den 15 april 2013 Närvarande: Ordinarie: Svante Melander, Susanne Korduner, Rolf Andersson, Johnny Kjellin, Christer Stolpen, S-Å Runelid. Suppl. Dan

Läs mer

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Johnny Petersson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Jan Bengtsson, Claes Carlstedt.

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Johnny Petersson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Jan Bengtsson, Claes Carlstedt. Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndagen den 5 december 2016 Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Jan-Olof Svensson, Johnny Petersson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Jan Bengtsson,

Läs mer

Sociala medier För att stärka klubbens varumärke och locka fler medlemmar till klubben påbörjades en satsning på sociala medier.

Sociala medier För att stärka klubbens varumärke och locka fler medlemmar till klubben påbörjades en satsning på sociala medier. UPSALA GOLFKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Allmänt Golfen fortsätter att utvecklas positivt i hela Sverige. Under året så gjorde vi en enkät till medlemmarna som fick svara på hur banan, restaurangen,

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb

Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndag den 13 april 2015. Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Jan-Olof Svensson, Bo Eliasson, Gunilla Björkman, Martin Engström, Peter Ljungkvist,

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 25 januari 2015 mellan kl 09.00-13.00

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 25 januari 2015 mellan kl 09.00-13.00 Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 25 januari 2015 mellan kl 09.00-13.00 Plats: Klubbhuset Närvarande Svante Gustafsson, ordförande Ossian Nilsson Eva Thörngren

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb 1(5) Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb Tomelilla Golfklubb 273 94 Ullstorp Tel. 0417-19430 Datum : 2017-01-09 kl 18:30 i konferensrummet Närvarande: Kenth Bergström (ordförande) Tommie

Läs mer

Förslag Verksamhetsplan 2018 och kortfattad plan för det kommande året

Förslag Verksamhetsplan 2018 och kortfattad plan för det kommande året Förslag Verksamhetsplan 2018 och kortfattad plan för det kommande året. 2017-12-12 Timrå Golfklubbs ambition är att erbjuda medlemar, gäster och partners: En förstklassig Golfbana En förstklassig Träningsanläggning

Läs mer

Ordföranden hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. Till justeringsman valdes Sven-Åke Runelid.

Ordföranden hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. Till justeringsman valdes Sven-Åke Runelid. PROTOKOLL nr 2015-04, fört vid möte med styrelsen för FORSBACKA GOLFKLUBB Torsdagen den 9 april 2015 kl. 18.30 Lokal: Forsbacka Golfklubb Närvarande: Ordinarie: Sten G Svenhage Sven-Åke Runelid Rolf G

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 1 oktober 2017 kl

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 1 oktober 2017 kl Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 1 oktober 2017 kl 10.00-13.30. Plats: Klubblokalen Närvarande Svante Gustafsson, ordförande Ossian Nilsson Lena Törnborg

Läs mer

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Johnny Petersson, Peter Ljungkvist, Jan Bengtson, Claes Carlstedt, Bo Eliasson

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Johnny Petersson, Peter Ljungkvist, Jan Bengtson, Claes Carlstedt, Bo Eliasson Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndagen den 19 juni 2017 Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Jan-Olof Svensson, Johnny Petersson, Peter Ljungkvist, Jan Bengtson, Claes Carlstedt,

Läs mer

Stadgar för Hallands traktorpullingklubb

Stadgar för Hallands traktorpullingklubb Organisationsnummer 8024186622, nedan kallad Föreningen Föredragna på årsmötet den 23 januari 2016 Fastställda av extra årsmöte den 13 februari 2016 1 Namn och inriktning Föreningen Hallands är en ideell

Läs mer

Välkommen till extra årsmöte!

Välkommen till extra årsmöte! Välkommen till extra årsmöte! Dagordning vid extra årsmöte i Skellefteå Golfklubb 2015-12-01 1. Mötets öppnande. 2. Upprop och fastställande av röstlängd. 3. Val av ordförande för mötet. 4. Val av sekreterare

Läs mer

Handlingsplan Vision 50/50+ Bosjökloster Golfklubb

Handlingsplan Vision 50/50+ Bosjökloster Golfklubb Handlingsplan Vision 50/50+ Bosjökloster Golfklubb 2017-2020 Inledning I syfte att stärka Bosjökloster Golfklubbs värdegrund och attraktivitet har vi beslutat att genomföra ett program som skapar större

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 17 april 2017 mellan kl

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 17 april 2017 mellan kl Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 17 april 2017 mellan kl 10.00-12.30 Plats: Klubbhuset Närvarande Svante Gustafsson, ordförande Ossian Nilsson Eva Thörngren

Läs mer

STYRELSE, FUNKTIONER, FUNKTIONÄRER

STYRELSE, FUNKTIONER, FUNKTIONÄRER STYRELSE, FUNKTIONER, FUNKTIONÄRER 1 Innehållsförteckning nummer Instruktion för styrelsens ordförande S 3 Instruktion för vice ordförande S 4 Instruktion för kassören S 5 Instruktion för sekreteraren

Läs mer

Tel Datum :

Tel Datum : 1(5) Tel. 0417-19430 Datum : 2016-08-08 kl 18:00 i klubbrummet Närvarande: Kenth Bergström (ordförande) Lars Birgersson (ord ledamot/vice ordförande) Verner Arvdalen (ord. ledamot) Lena Persson (ord. ledamot)

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 5 maj 2013 mellan kl

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 5 maj 2013 mellan kl Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 5 maj 2013 mellan kl 13.00-16.00 Plats: Brandstationen i Loftahammar Närvarande Svante Gustafsson, ordförande Eva Thörngren

Läs mer

Verksamhetsplan för. Isaberg Golfklubb

Verksamhetsplan för. Isaberg Golfklubb Verksamhetsplan för Isaberg Golfklubb 2012 Inledning Verksamhetsplanen är ett dokument som behandlar kort- och långsiktiga mål och aktiviteter, samt vision och strategier. Syftet med dokumentet är att

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro 1 Mötets öppnande Anna Kellin, vice ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande Anna

Läs mer

Närvarande: Peter Ljungkvist, Bo Eliasson, Martin Engström, Johnny Petersson, Jan Bengtsson, Gunilla Björkman och Sofie Widal.

Närvarande: Peter Ljungkvist, Bo Eliasson, Martin Engström, Johnny Petersson, Jan Bengtsson, Gunilla Björkman och Sofie Widal. Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndagen den 9 april 2018. Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Peter Ljungkvist, Bo Eliasson, Martin Engström, Johnny Petersson, Jan Bengtsson,

Läs mer

NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK SAMT LOUISE BUCKAU

NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK SAMT LOUISE BUCKAU PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-10-27, SITTANDE MÖTE PLATS: LIDKÖPINGSVÄGEN 2, SKARA NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK SAMT LOUISE BUCKAU FRÅNVARANDE:

Läs mer

Protokoll Nyköpings BIS Dok.beteckning Styrelseprotokoll Friidrott Utgåva P1.0-1 2010-06-10. Protokoll. Sida 1 av 6

Protokoll Nyköpings BIS Dok.beteckning Styrelseprotokoll Friidrott Utgåva P1.0-1 2010-06-10. Protokoll. Sida 1 av 6 Protokoll Sida 1 av 6 Protokoll från styrelsemöte i Nyköpings BIS Friidrott torsdagen den 20/5 2010. Deltagare närvarande: (vid pennan) Kent Andersson Mikael Carlsson Lars Hallberg Thomas Andreasson Siv

Läs mer

Mötet förklarades stadgeenligt kallat genom meddelande på ESS hemsida den 15 april samt genom anslag i Hamnstugan den 15 april.

Mötet förklarades stadgeenligt kallat genom meddelande på ESS hemsida den 15 april samt genom anslag i Hamnstugan den 15 april. Sida 1 av 5 1. Mötet öppnas Vice ordföranden Sten Stabo öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2. Fråga om mötets stadgeenliga kallande Mötet förklarades stadgeenligt kallat genom meddelande på ESS hemsida

Läs mer

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Johnny Petersson, Jan Bengtsson, Martin Engström, Claes Carlstedt.

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Johnny Petersson, Jan Bengtsson, Martin Engström, Claes Carlstedt. Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndagen den 8 augusti 2016 Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Jan-Olof Svensson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Johnny Petersson, Jan Bengtsson,

Läs mer

Protokoll nr / Gunnar Holmberg tillf. Kassör Stellan Mattila sekreterare Bengt-Olof Tallroth Martin Johnsson.

Protokoll nr / Gunnar Holmberg tillf. Kassör Stellan Mattila sekreterare Bengt-Olof Tallroth Martin Johnsson. Protokoll nr 5 2012/13 2013-01-28 Protokoll fört vid styrelsemöte ( telefon ) 2013-01-28 NÄRVARANDE Ordinarie ledamöter Suppleanter FRÅNVARANDE Ordinarie ledamöter ADJUNGERAD Stig Sjunnesson ordförande

Läs mer

4 Val av två justeringsmän. Lars Georgsson och Per Vogel.

4 Val av två justeringsmän. Lars Georgsson och Per Vogel. Protokoll årsmöte 15 juli 2012 Kebals vägförening. Tid:10.00 Plats: Folkets hus Strömstad. Närvarande: Närvarolista är bilagd originalprotokoll. 1 Mötet öppnas av ordförande Per Thorsell och han gör en

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 29 mars 2015 mellan kl 09.00-13.00

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 29 mars 2015 mellan kl 09.00-13.00 Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 29 mars 2015 mellan kl 09.00-13.00 Plats: Klubbhuset Närvarande Svante Gustafsson, ordförande Ossian Nilsson Eva Thörngren

Läs mer

Protokoll Årsmöte Frosta OK

Protokoll Årsmöte Frosta OK Protokoll Årsmöte Frosta OK 20160207 1. Göran hälsade de dryga 30 medlemmar som anslutit välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Mötet förklarades utlyst i behörig ordning, denna gång via ett antal mail

Läs mer

Kårsta Golfklubb/ Styrelsens verksamhetsberättelse/ Utgåva 1/2014-03-04/

Kårsta Golfklubb/ Styrelsens verksamhetsberättelse/ Utgåva 1/2014-03-04/ 1 Styrelsens verksamhetsberättelse 2014 2 Inledning Verksamhetsåret 2014-01-01 12-31. 2014 har varit ett bra år för klubben med mycket aktivitet både sportsligt och med arbetet att utveckla klubben att

Läs mer

Protokoll (extra) Styrelsemöte SöGK nr. 9, 2010-08-05 i SöGK 1/5

Protokoll (extra) Styrelsemöte SöGK nr. 9, 2010-08-05 i SöGK 1/5 Protokoll (extra) Styrelsemöte SöGK nr. 9, 2010-08-05 i SöGK 1/5 Tid: torsdagen den 5 augusti 2010, kl 18.00 Elena Peronne (EP) del av mötet Adjungerad: Birgit Linna (BL) Kansli Ej närvarande Birgitta

Läs mer

Närvarorätt 16 Upplåtaren har närvaro- och yttranderätt vid klubbens styrelsemöten vid gemensamma ärenden.

Närvarorätt 16 Upplåtaren har närvaro- och yttranderätt vid klubbens styrelsemöten vid gemensamma ärenden. Avtal Mellan Upplåtaren Björnhults Golfbana (Björnhult Golf AB) och Klubben Björnhults GK och dess enskilda medlemmar har träffats följande avtal om upplåtelse för golfspel på Björnhults Golfbanas 18 +

Läs mer

Stadgar för Sveriges Fotterapeuter

Stadgar för Sveriges Fotterapeuter Stadgar för Sveriges Fotterapeuter 1 Förbundets namn Förbundets namn är Sveriges Fotterapeuter. Organisationsnummer 802407-9090 Kansliet har sitt säte i Stockholm. Förbundets ändamål Förbundet är en riksomfattande

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019 Hofgårds Golfklubb

VERKSAMHETSPLAN 2019 Hofgårds Golfklubb VERKSAMHETSPLAN 2019 Hofgårds Golfklubb Inledning Hofgårds GK har runt 600 medlemmar. Medelåldern i klubben är 47 år och fördelning män 74 % och kvinnor 26%. Andelen juniorer upp till 20 år är 13% (83

Läs mer

Stadgar för föreningen Gesneriasterna Senast reviderade 2005.

Stadgar för föreningen Gesneriasterna Senast reviderade 2005. Stadgar för föreningen Gesneriasterna Senast reviderade 2005. DEFINITION 1 Föreningen Gesneriasterna är en ideell förening, politiskt och religiöst obunden. MÅLSÄTTNING 2 Föreningens mål är att sprida

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 2 oktober 2016 kl

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 2 oktober 2016 kl Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 2 oktober 2016 kl 13.00-15.30 Plats: Klubblokalen Närvarande Svante Gustafsson, ordförande Ossian Nilsson Åsa Johansson

Läs mer

Protokoll Årsmöte för Karlskoga Segelsällskap

Protokoll Årsmöte för Karlskoga Segelsällskap Protokoll Årsmöte för Karlskoga Segelsällskap Plats: Karlskoga, Näset Datum: 25/11 2012 Närvarande: Tomislav Molnstrand, Markku Kivistö, Bengt-Åke Andersson, Michael Johansson, Göran Edlund, Per Nilsson,

Läs mer

Svenska Agilityklubben 10-2014

Svenska Agilityklubben 10-2014 Svenska Agilityklubben 10-2014 2014-12-07 185-210 Protokoll från styrelsemöte med Svenska Agilityklubbens styrelse söndag 7 december 2014 på SKKs kansli. Närvarande Per-Inge Johansson ordförande Christianne

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN KANSLI/SHOP 2018

VERKSAMHETSPLAN KANSLI/SHOP 2018 KANSLI/SHOP 2018 Jörgen Carlsson som klubbchef svarar för samordning och ledning för den dagliga driften av klubben. Verksamheten vid kansliet är att ge service till bl.a. klubbens medlemmar, greenfeegäster,

Läs mer

Vid genomgång av protokoll beslöts att ändra skrivelsen i 13 D) Beslut att AO ska ansvara för rekrytering i Göteborg.

Vid genomgång av protokoll beslöts att ändra skrivelsen i 13 D) Beslut att AO ska ansvara för rekrytering i Göteborg. Protokoll nr 1 2013 STYRELSEMÖTE Plats: LFC Borås Datum: onsdagen den 23 januari 2013 Närvarande Lena Jonsson, LFC Skövde Barbro Thannlund, NFC Gårda Annika Rydbäck, LFC Borås Johan Almén, LFC Skövde Marita

Läs mer

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Johnny Petersson, Peter Ljungkvist, Jan Bengtsson, Claes Carlstedt, Martin Engström, Sofie Widal, Gunilla Björkman

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Johnny Petersson, Peter Ljungkvist, Jan Bengtsson, Claes Carlstedt, Martin Engström, Sofie Widal, Gunilla Björkman Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndagen den 13 mars 2017 Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Jan-Olof Svensson, Johnny Petersson, Peter Ljungkvist, Jan Bengtsson, Claes Carlstedt,

Läs mer

Stadgar för Svenska Marathonsällskapet

Stadgar för Svenska Marathonsällskapet Stadgar för Svenska Marathonsällskapet Svenska Marathonsällskapet, i fortsättningen kallat Sällskapet, bildades den 22 mars 1952 i Stockholm. Nya stadgar godkändes av årsmötet den 23 mars 1972. Därefter

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 Plats: Telefon Datum: 2012-06-26 Tid: 19.30-23.00 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Thomas Nilsson, Jonny Svensson, Mattias

Läs mer

HaningeStrand GK. Höstmöte Glädje Engagemang Öppenhet. Höstmöte torsdagen den 22 november 2018 Kl. 19:00 i Klubbhuset, HaningeStrand

HaningeStrand GK. Höstmöte Glädje Engagemang Öppenhet. Höstmöte torsdagen den 22 november 2018 Kl. 19:00 i Klubbhuset, HaningeStrand HaningeStrand GK Höstmöte 2018 Höstmöte torsdagen den 22 november 2018 Kl. 19:00 i Klubbhuset, HaningeStrand Innehållsförteckning Kallelse... 2 Föredragningslista... 2 Förslag till HaningeStrand Golfklubbs

Läs mer

52 Mötets öppnande. Ordförande hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat.

52 Mötets öppnande. Ordförande hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Sid 1 (5) PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSEMÖTE FÖR SPECIALKLUBBEN FÖR BEARDED COLLIE 2005-11-12 I SVENSHÖGEN. Närvarande: Kjell Nielsen, Johan Andersson, Lennarth Ericsson, Ingela Sandström, Marie Ullatti,

Läs mer

HG:s verksamhet bereds och planeras av en Arbetsgrupp och beslutas av en Styrgrupp vid ett årsmöte.

HG:s verksamhet bereds och planeras av en Arbetsgrupp och beslutas av en Styrgrupp vid ett årsmöte. 2018-04-25 Beskrivning av Hallands Gentlemän Hallands Gentlemän (HG) är en kombinerad lag- och individuell tävling som spelas årligen och riktar sig till herrar som fyller eller fyllt 55 år under året

Läs mer

Protokoll fört vid Askrike Segelsällskaps årsmöte den 29 januari 2009.

Protokoll fört vid Askrike Segelsällskaps årsmöte den 29 januari 2009. ASS 432. Protokoll fört vid Askrike Segelsällskaps årsmöte den 29 januari 2009. 1. Mötets öppnande och val av mötesordförande 2. Val av mötesordförande och sekreterare 3. Frågan om kallelse till mötet

Läs mer

PROTOKOLL fört vid årsmöte med Byalaget Södra Mellby Kyrkby. Närvarande: Anders Alvarsson. Anna-Greta och Arvid Andersson.

PROTOKOLL fört vid årsmöte med Byalaget Södra Mellby Kyrkby. Närvarande: Anders Alvarsson. Anna-Greta och Arvid Andersson. PROTOKOLL 2002-03-27 fört vid årsmöte med Byalaget Södra Mellby Kyrkby Närvarande: Anders Alvarsson Anna-Greta och Arvid Andersson Johan Andersson Margareta och Per-Anders Andersson Gunilla Arvidsson Lisa

Läs mer

Kallelse till extra föreningsmöte i Borås Golfklubb 2013

Kallelse till extra föreningsmöte i Borås Golfklubb 2013 Kallelse till extra föreningsmöte i Borås Golfklubb 2013 Kallelse till extra föreningsmöte i Borås Golfklubb När: Onsdagen den 23 oktober Kl: 18.30 Plats:Folkan i Borås Föredragningslista: 1. Mötets öppnande

Läs mer

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Martin Engström. Johnny Petersson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt.

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Martin Engström. Johnny Petersson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt. Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndagen den 7 november 2016 Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Jan-Olof Svensson, Martin Engström. Johnny Petersson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist,

Läs mer

BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013

BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013 BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013 Protokoll fört vid Bjäre Golfklubbs Årsmöte lördagen den 5 januari 2013 I Båstad Kommuns sessionssal Mötets öppnande Björn Johnsson inledde mötet med att hälsa alla

Läs mer

Protokoll 18:01 fört vid styrelsemöte måndagen den 15:e Januari 2018 På Irsta bygdegård skjutbana, Västerås

Protokoll 18:01 fört vid styrelsemöte måndagen den 15:e Januari 2018 På Irsta bygdegård skjutbana, Västerås 1/10 Protokoll 18:01 fört vid styrelsemöte måndagen den 15:e Januari 2018 På Irsta bygdegård skjutbana, Västerås Närvarande ledamöter: Närvarande suppleanter: 1. Mötets öppnande CA öppnar mötet och hälsar

Läs mer

Närvarande: Peter Ljungkvist, Jan Bengtsson, Claes Carlstedt, Bo Eliasson, Sofie Widal, Martin Engström

Närvarande: Peter Ljungkvist, Jan Bengtsson, Claes Carlstedt, Bo Eliasson, Sofie Widal, Martin Engström Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndagen den 14 augusti 2017 Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Peter Ljungkvist, Jan Bengtsson, Claes Carlstedt, Bo Eliasson, Sofie Widal, Martin

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 12 okt 2014 mellan kl

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 12 okt 2014 mellan kl Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 12 okt 2014 mellan kl 09.00-13.30 Plats: Klubblokalen Närvarande Svante Gustafsson, ordförande Åsa Johanson (09.00-12.20)

Läs mer

STADGAR FÖR LAMCO NIMBA BUCHANAN GOLF CLUB

STADGAR FÖR LAMCO NIMBA BUCHANAN GOLF CLUB STADGAR FÖR LAMCO NIMBA BUCHANAN GOLF CLUB I N N E H Å L L S F Ö R T E C K N I N G * ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål 2 Beslutande organ 3 Verksamhet 4 Tävlingsform 5 Arrangemanget Liberian Open 6 Vandringspris

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 13 JULI 2012 I LUDVIKA

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 13 JULI 2012 I LUDVIKA PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 13 JULI 2012 I LUDVIKA 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Stig Sjunnesson hälsade medlemmar och gäster välkomna och öppnade årsmötet. Stig Sjunnesson

Läs mer

Tisdagen den 22 november 2016 Kl 1900 i klubbhuset i Tomelilla. Kenth Bergström hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

Tisdagen den 22 november 2016 Kl 1900 i klubbhuset i Tomelilla. Kenth Bergström hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 1(5) Tomelilla Golfklubb Höstmöte Tisdagen den 22 november 2016 Kl 1900 i klubbhuset i Tomelilla Närvarande: personer Kenth Bergström hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 1 1. Fastställande

Läs mer

1(3) Styrelsemöte Yamaha Custom Club Sverige Org.nr 847000-9054 2009-04-04 Haninge Stockholm

1(3) Styrelsemöte Yamaha Custom Club Sverige Org.nr 847000-9054 2009-04-04 Haninge Stockholm 1(3) Styrelsemöte Yamaha Custom Club Sverige Org.nr 847000-9054 2009-04-04 Haninge Stockholm Närvarande Styrelsen: Åke Fängsfröm, Leif Abelin, Bengt-Inge Henriksson, Kenneth Lindberg, Leif Larsson, Lena

Läs mer

VÄLKOMNA TILL. Årsmöte

VÄLKOMNA TILL. Årsmöte VÄLKOMNA TILL Årsmöte 2017.10.25 Inledning med en röst som vill berätta om framtiden 2017-10-25 2 Inledning med en röst som vill berätta om framtiden Länken till rösten 2017-10-25 3 Vad tänker du, jag,

Läs mer

Protokoll ÅRSMÖTE 2008

Protokoll ÅRSMÖTE 2008 Sida 1 av 7 Protokoll ÅRSMÖTE 2008 1. Mötets öppnande 2. Val av a. Mötesordförande Anders Arvidsson b. Sekreterare c. Två protokolljusterare tillika rösträknare Olle Björquist, Daniel Johansson 3. Fråga

Läs mer

Företagspaket Guld, Silver eller Brons

Företagspaket Guld, Silver eller Brons Företagspaket Guld, Silver eller Brons Välkommen till ett ännu vassare 2013! Vi har haft ett fantastiskt fint golfår! Vår golfbana har aldrig varit i bättre kondition och därför rankats vi som en av de

Läs mer

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Bo Eliasson, Jan Bengtson, Johnny Petersson, Claes Carlstedt.

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Bo Eliasson, Jan Bengtson, Johnny Petersson, Claes Carlstedt. Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Tisdagen den 7 juni 2016 Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Jan-Olof Svensson, Bo Eliasson, Jan Bengtson, Johnny Petersson, Claes Carlstedt. Frånvarande:

Läs mer

23 Val av justerare Utsågs Annika Bay att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

23 Val av justerare Utsågs Annika Bay att jämte ordföranden justera dagens protokoll. Plats: Telefonmöte 22-50 Beslutande: Ulla Pietarinen Annika Bay Marie Carlsson Andreas Josefsson 22-49 Geir-Ove Andersen Annelie Karlsson Karjalainen Suppleanter: Ingela Karlsson Meddelat förhinder: Susanna

Läs mer

Stadgar för IOD Fleet Sweden Antagna

Stadgar för IOD Fleet Sweden Antagna Kapitel 1 Allmänna bestämmelser Organisations 1 Tillhörighet IOD Fleet Sweden företräder Svenska IOD klassen. Säte: Tjörn Mål 2 Svenska IOD-Förbundet har till mål att: a) svara för klassens administration

Läs mer

Projekt Rangehuset Norr (nybyggt 2005) Växjö GK 2009-2010

Projekt Rangehuset Norr (nybyggt 2005) Växjö GK 2009-2010 Projekt Rangehuset Norr (nybyggt 2005) Växjö GK 2009-2010 Fastighetskommittén, ordf. Göran Gustavsson, Boije Karlsson, Peter Karlsson, Gunnar Lindberg + Projektmedarbetare http://www.arvsfondsprojekten.se/

Läs mer

PROTOKOLL fört vid möte med styrelsen för Askrike Segelsällskap

PROTOKOLL fört vid möte med styrelsen för Askrike Segelsällskap Sid 1 (8) Närvarande: Frånvarande: Ulf Haraldsson, ordförande Janne Björck, sekreterare vid protokollet Fredrik Söderholm, varvschef Lars-Erik Thorell, klubbmästare Paul-Lando Matiesen, hamnkapten Björn

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 8 mars 2015 Kl. 14.00 i Falkenbergs Sparbank.

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 8 mars 2015 Kl. 14.00 i Falkenbergs Sparbank. Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 8 mars 2015 Kl. 14.00 i Falkenbergs Sparbank. Ordförande Joakim Sjögren hälsade alla välkomna, tackade Falkenbergs Sparbank för att vi får nyttja

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID HEIMDAL-SKOGSBACKEN SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGS ÅRSMÖTE

PROTOKOLL FÖRT VID HEIMDAL-SKOGSBACKEN SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGS ÅRSMÖTE Tid: Onsdagen den 24 augusti 2010 kl. 19.00 Plats: Heimdal, Ekeby-Almby - Örebro Närvarande: Lars-Inge Carlsson, ordförare Jan Hörman Rolf Elsrud Pontus Norlin Lars Henriksson Karl-Gustaf Larsson Ulf Andersson

Läs mer

Stadgar för Dalarnas Dövas Ungdomsklubb

Stadgar för Dalarnas Dövas Ungdomsklubb Stadgar för Dalarnas Dövas Ungdomsklubb 1 Klubbens namn Ungdomsklubbens namn är Dalarnas Dövas Ungdomsklubb. Klubben är ansluten till Sveriges Dövas Riksförbund och Sveriges Dövas Ungdoms Förbund och Dalarnas

Läs mer

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll 1 (6) Styrelsemötesprotokoll Plats: Hos Monica, 2013-11-29, kl. 18.00 Deltagare: Monica Lindberg Ordförande Morgan Engdahl Ledamot Peter Höglund Kassör Jonas Mattsson-Frost Ledamot Monika ledel Sekreterare

Läs mer

Stadgar för Dalarnas Dövas Ungdomsklubb

Stadgar för Dalarnas Dövas Ungdomsklubb Stadgar för Dalarnas Dövas Ungdomsklubb 1 Klubbens namn Ungdomsklubbens namn är Dalarnas Dövas Ungdomsklubb. Klubben är ansluten till Sveriges Dövas Riksförbund och Sveriges Dövas Ungdoms Förbund och Dalarnas

Läs mer

Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 )

Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 ) Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 ) 1 NAMN Föreningens namn är NYKÖPING- OXELÖSUNDS SLÄKTFORSKARFÖRENING. 2 SÄTE Föreningen har sitt säte i Nyköping. 3 ÄNDAMÅL Nyköping-Oxelösunds Släktforskarförening

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 17 februari 2013 Kl. 14.30 i Falkenbergs Sparbank.

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 17 februari 2013 Kl. 14.30 i Falkenbergs Sparbank. Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 17 februari 2013 Kl. 14.30 i Falkenbergs Sparbank. Ordförande Joakim Sjögren hälsade alla välkomna, tackade Falkenbergs Sparbank för att vi

Läs mer

Närvarande: Johnny Petersson, Jan Bengtson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt, Martin Engström, Gunilla Björkman, Magnus Feldt

Närvarande: Johnny Petersson, Jan Bengtson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt, Martin Engström, Gunilla Björkman, Magnus Feldt Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndag den 4 juni 2018. Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Johnny Petersson, Jan Bengtson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt, Martin

Läs mer

Stockholms Spiritualistiska Förening

Stockholms Spiritualistiska Förening 1 Stockholms Spiritualistiska Förening STADGAR Slutligen fastställda på årsmötet den 28 april 1998. (Justerade enligt beslut på årsmötet den 20 april 2009.) (Justerade enligt beslut på årsmötet den 22

Läs mer

Skoghalls Båtsällskap SBS

Skoghalls Båtsällskap SBS Sidan 1 av 6 Skoghalls Båtsällskap SBS 051123 Tid Närvarande Protokoll Årsmöte Onsdagen den 23 november 2005, kl.19:00 SBS Klubblokal, Sörvikshamnen, Skoghall Ca 50 medlemmar närvarade vid årsmötet. 1

Läs mer

PRELIMINÄR DAGORDNING 2010-01-12, kl. 18:30 21:30, Kyrkogatan 17, portkod 4320

PRELIMINÄR DAGORDNING 2010-01-12, kl. 18:30 21:30, Kyrkogatan 17, portkod 4320 PRELIMINÄR DAGORDNING 2010-01-12, kl. 18:30 21:30, Kyrkogatan 17, portkod 4320 1. Mötets öppnande 2. Föregående mötes protokoll (bilaga) 3. Förslag till ansvarsfördelning (bilaga) 4. Hur får styrelsen

Läs mer

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Johnny Petersson, Sofie Widal, Peter Ljungkvist, Jan Bengtsson, Claes Carlstedt, Martin Engström, Bo Eliasson

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Johnny Petersson, Sofie Widal, Peter Ljungkvist, Jan Bengtsson, Claes Carlstedt, Martin Engström, Bo Eliasson Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndagen den 2 oktober 2017. Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Jan-Olof Svensson, Johnny Petersson, Sofie Widal, Peter Ljungkvist, Jan Bengtsson,

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH Antagna 2008-04- 19 1 FÖRENINGEN 1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun. 1.2 Symbol

Läs mer

Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat. Årsmöte Kils Slalomklubb Lördagen den 26/9-2015 1. Mötet öppnas Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd 12 medlemmar

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 7 april i 2019 kl

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 7 april i 2019 kl Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 7 april i 2019 kl 10.00-13.00. Plats: Klubblokalen Närvarande Svante Gustafson, ordförande Ossian Nilsson Ann-Katrine

Läs mer

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare.

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare. PROTOKOLL ISLANDSHÄSTFÖRENING 2015-02-22 Org.nr 886501-3109 Årsmöte för räkenskapsåret 2014 Närvarande: 17 medlemar Tid: 16:00 - Plats: Humlans förskola i Iggesund. 1 Mötets öppnande Ordförande, Märta

Läs mer

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhetsidé Allerum GK är en golfklubb, som är verksam på Allerum Golf AB:s anläggning och som har lokal förankring i Helsingborg med omnejd Värdegrund Våra

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015

HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 SÖLVESBORGS GOLFKLUBB HANDLINGSPLAN 1(7) Distribution: Styrelsen Reception Samtliga kommittéordföranden Hemsidan 2 HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 Sölvesborgs Golfklubb Attraktiv golfklubb

Läs mer

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Bo Eliasson, Peter Ljungqvist, Johnny Petersson, Jan Bengtsson, Claes Carlstedt.

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Bo Eliasson, Peter Ljungqvist, Johnny Petersson, Jan Bengtsson, Claes Carlstedt. Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Torsdagen den 8 oktober 2015 Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Jan-Olof Svensson, Bo Eliasson, Peter Ljungqvist, Johnny Petersson, Jan Bengtsson,

Läs mer