Avtalet är klart. Vi fick 6,8 % på 3 år. Ordföranden har ordet Avtal och PM2 sidan 3-4. Förhandlingar MBL och lokala förhandlingar sidan 5-6

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Avtalet är klart. Vi fick 6,8 % på 3 år. Ordföranden har ordet Avtal och PM2 sidan 3-4. Förhandlingar MBL och lokala förhandlingar sidan 5-6"

Transkript

1 - 1 - Nr 3 april 2013 Årgång 30 Ordföranden har ordet Avtal och PM2 sidan 3-4 Förhandlingar MBL och lokala förhandlingar sidan 5-6 Tema Arbetsmiljö sidan 7 Reseskildringen Golf i Turkiet sidan Försäkringar Vad gäller för år 2103 sidan 15 Redaktionssida 2 Korsord 8 Anhörigstöd 9 Studier 12 Flemton 13 Korpen 14 Sociala Fonden Avtalet är klart. Vi fick 6,8 % på 3 år.

2 - 2 - Karskäringen utges av Korsnäsvägen Gävle Telefon: Faxnummer: "Våra tjejer" Expeditionstider: Måndag och Onsdag och Expeditionen har telefontid: Måndag - Torsdag och Fredag Ordförande Kjell Olsson har: Mobil Arbetsställets Huvudskyddsombud Yngve Berglind har: Mobil Göran (Klacken) Larsson (fackligt sociala frågor) har Mobil Huset där vi finns kallas 152an. Tarja och Agneta Papperstreans personal Tarja Rautiainen och Agneta Nilsson arbetsuppgifter omfattar medlemsredovisning, administration, försäkringsfrågor med AFA och Folksamförsäkringen samt service till styrelsen, förtroendevalda, kommittéer och alla andra medlemmar som behöver hjälp. Karskäringens redaktion består av Kjell Johansson, Michael Wallin, Ola Carlros och Mikael Persson. Papperstreans hemsida. E-post till Karskäringen och papperstrean@telia.com Ansvarig utgivare: Ordförande, Pappers avd 3 Karskäringen trycks av Trycktrean Gävle Nästa nummer kommer ut den 30 maj. Se till att lämna in ert material senast den 27 maj. Karskäringens redaktion Ola Carlros, Michael Wallin, Kjell Johansson,och Mikael Persson

3 - 3 - Ordföranden har ordet Avtalet i korthet Hej! Pappers nya avtal är klart. Årets avtalsrörelse har varit en seg historia för Pappers. När parterna en dryg vecka efter uppgörelserna på de övriga industriförbundens områden tog varandra i hand är det över ett treårsavtal. Det var i torsdags den 11/4 som Pappers och Industriarbetsgivarna (fd. Skogsindustrierna) kom överens om ett nytt avtal. Det blev ett rent löneavtal med 6,8 procents lönelyft över tre år. Avtalet är på 6,8 % på tre år och är ett rent löneökningsavtal. Lönerna kommer att öka från den 1 april 2013 med 2 % (506 kronor), 1 april ,2 % (568 kronor) och 1 april 2015 med 2,6 % (687 kronor). Sista avtalsåret 2015 är uppsägningsbart. Avtalet innehåller inga nya avsättningar till arbetstidsförkortning eller pension. Den totala löneökningen uppgår alltså till 1761 kronor, varav alla är garanterade minst 880 kronor i löneökning under perioden. Sedan handlar det om vad utfallet bli i de lokala förhandlingarna som ska fördela de andra 881 kronorna i potter uppdelade på de tre åren. Här finns en så kallad stupstock som innebär att om parterna inte kommer överens fördelas den lokala potten i facklig favör generellt för alla. Pappers hade inför årets avtalsrörelse krävt 706 kronor mer i månaden och nio timmar påfyllnad på arbetstidskontot (ATK). Uppgörelsen är preliminär fram till att Pappers förbundsmöte godkänt avtalet. Förbundsmötet kommer att samlas den 29 april för att ta ställning till avtalet. Är det ett bra avtal? Avtalet går väl inte till historien som ett av de bättre. Det är i lägsta laget, men det ekonomiska läget är väl inte det bästa får vi väl inse. Senast parterna kom överens om ett treårsavtal 2007 var det under brinnande högkonjunktur. Det är ett avtal som vi med tanke på den rådande ekonomiska konjunkturen och branschens osäkra läge känns så där. Ett avtal utan några flexibilitetsregler i arbetstiden som var motpartens krav. Ett krav som motparten än en gång försökt få igenom.

4 - 4 - Pappers Avdelning 3 fyller 100 år. Pappers avdelning 3 fyller 100 år den 5 juni. Förberedelserna för detta firande fortgår. Arbetsgruppen går nu mot finslipningen av arangemanget. Själva födelsedagen blir lite mera högtidlig med kransnedläggelse vid graven till första ordförande, mottagande av personer från andra distrikt, förbund, företag, m.m. Festerna för medlemmarna planeras för fullt till dessa datum, 24/8, 31/8 och 7/9. Jubileumsboken som är under tillverkning är en fortsättning på den tidigare utgivna 75 års boken. Bokgruppen har inhämtat uppgifter av andra personer som tidigare var viktiga kuggar i Avd.3. Åke Lamm, Lars Åhlin och Kurt Karlsson är några av dem. PM2. Locket är på från företagets sida. Men det man kan säga är att arbetet med avyttringen pågår för fullt. Ett antal intresserade köpare har varit och tittat på maskinen och på de avtal som erbjuds vad gäller massa, ånga, el, vatten m.m. Få se om vi inte ganska snart får höra och se vilken den tänkbara köparen är. Personalen kommer att erbjudas att följa med över till nya bolaget, men kommer de att göra det? Vad säger en köpare om de inte får med sig personalen över? Vad görs för personalen? Frustrationen ökar bland personalen. Facklig manifestation med tyst minut. LO kräver trygga arbetsmiljöer med noll tolerans mot dödsfall i olyckor och sjukdom orsakat av arbetet. Totalt dör minst människor per år där förhållandet i arbetet är den främsta orsaken. För att hedra våra kamrater håller vi en tyst minut fredagen den 26 april klockan 13:00. Slutord. 1 Maj är nära förestående. Dags att samlas igen för årets 1maj tåg. Förhoppningsvis får vi se en hel hög av Pappers medlemmar sluta upp i demonstrationsleden. GS fackens ordförande Per-Olof Sjöö och EU parlamentarikern Marita Ulvskog håller tal i Gävle. Ha det bra Kjell Äntligen är snön snart borta så man kan börja kratta löv.

5 - 5 - Förhandlingsrapport. MBL Kvalitet Process och Produktlabb. Företaget lämnade förslag till ny organisation gällande avdelning Kvalitet. Förslaget innebär i korthet att Processlabb flyttas till Fabriksplanering, och att Produktlabb, kvalitetssäkring och kvalitetskontroll permanentas inom Kartongbruket. Processlab till Fabriksplanering. Syfte med förändringen är att ökat miljöfokus och en förstärkning av miljöarbete för att klara framtida utmaningarna med en ny externrening och hårdare miljövillkor. Produktlabb, Kvalitetssäkring & Kvalitetskontroll. Syfte med förändringen är att tydliggöra kvalitetsfunktionen och ansvaret inom Kartongbruket. Säkerställa resurser Yta och Tryck samt öka servicegrad gällande omprovningar. Säkerställa implementeringen av ny utrustning på Produktlabb. Efter att facken fått svar på inskickade och kompletterande frågor godkände facken företagets förslag. Den nya organisationen genomförs successivt under året. En arbetsmiljökonsekvensanalys utförs. Uppföljning sker under september-oktober MBL, Chefstillsättningar vid kartongbruket. Ett antal chefstillsättningar har gjorts på kartongbruket. Biträdande chef UH, Produktionsledare Lastning&Magasin och Produktionsledare Packning på dagtid. Lokala reguljära förhandlingar 27/2 och 27/3. Betalning skiftgående vid dagtidstjänstgöring, projekt. Pappers anser att företaget måste förtydliga vilken ersättning som gäller vid projekttjänstgöring, eventuellt klargöras i någon form av avtal/överensommelse där det klargörs. Detta med anledning att en medlem avstod sitt ordinarie arbete som skiftgående under december för att fortsätta ett projekt på dagtid i tron att han skulle få storhelgsersättning under julen, då han skulle ha jobbat 23 timmar. Hade han vetat om förutsättningarna hade han jobbat på sitt ordinarie jobb. Företaget meddelade att det måste förtydligas vad som gäller vid ersättning för skiftgående vid dagtidstjänstgöring, det finns delvis reglerat i lokalavtalet. Företaget informerade att man inte ska förlora den fasta skiftersättningen eller u-tidsersättningen. Företaget konstaterade att storhelgsersättning ligger utanför den fasta månadslönen och ska endast ersättas när man arbetar storhelg. Parterna var även överens om att det är 11 timmars utfyllnad/ 30 dagars period som ska reduceras för skiftgående vid dagtidstjänstgöring. Företaget kommer inom kort att gå med ett förtydligande till alla chefer vad som gäller.

6 - 6 - Rutiner vid rekryteringar. Pappers efterfrågade tydligare rutiner gällande rekryteringar. Pappers föreslår att parterna sätter sig ner och samverkar i frågan för att hitta bättre rutiner. Företaget återkommer i frågan. Samordnare Packningen. Företaget presenterade en arbetsbeskrivning gällande samordnare/packningen. Företaget informerade även om att ett tillägg/skiftlag fördelas på de personer som tackat ja till uppdraget. Pappers har träffat ombuden vid packningen/lastning&magasin för att diskutera detta. Pappers återkommer till företaget i frågan. Övertid vid planerat stopp. Pappers lyfte en fråga vad företaget har för plan vad gäller planerade stopp. Vid planerade stopp vid PM4/5 skall enligt uppgift UH, el & instrument vara beredd att stanna kvar till maskinen är igång. Det kan innebära upp till 24 timmar. Pappers anser att det är en säkerhetsfråga och att det ur säkerhetssynpunkt inte skall förekomma. Man är inte skärpt efter 24 timmar och olycksrisken är stor. Företaget konstaterade att 24 timmars övertid i ett sträck inte är bra och meddelade att hur detta ska hanteras på ett bra sätt inte är klart ännu. Företaget meddelade att en hantering för övertid vid planerade stopp kommer att tas fram skyndsamt och återkommer med förslag innan sommaren. Höst stopp & Älgjakt. En het fråga har lyfts av Pappers till företaget, hur det kommer sig att höststoppet kommer att läggas under älgjakten i oktober. Företaget informerade om att Företaget måste ta hänsyn till hur andra stopp har planerats för övriga fabriker. Företaget måste även ta hänsyn till kundernas önskemål om leveranser. Utbildning Lagar/Avtal. Pappers efterfrågade när utbildningen i lagar/avtal inom Företaget för arbetsledning och ombud kommer att påbörjas? Företaget meddelade att utbildning för arbetsledning och ombud kommer att påbörjas före sommaren Förhandlingskommittén. Fackligt Sociala Kommittén hälsar Anders Blom välkommen i Kommittén, samt önskar alla medlemmar en trevlig start på sommaren.

7 - 7 - TEMA Arbetsmiljö 6-7/3, 14/3 och 20-21/ Den 21 mars genomfördes den sista i raden av fem Arbetsmiljödagar med föreläsare från WSP, Helene Järvinen, och Arbetsmiljöverket, Claes Petersén och Stefan Reis. Utvärderingar av dagarna har fått höga betyg och motivering till betygen visar att utbildningen har lämnat ahaupplevelser, nya frågeställningar och idéer till förändring. Syftet med dagarna var att skapa samsyn på vårt arbetsmiljöarbete med särskilt fokus på personligt säkerhetstänkande och samverkan. Vi tror att arbetet med att förändra vår säkerhetskultur är ett viktigt steg i arbetet för att nå vår vision noll olycksfall. Den positiva responsen på dagarna är glädjande och ger en bra grund att stå på i det fortsatta arbetet. Nu gäller det att vi alla tar med oss våra ahaupplevelser och idéer ut i våra verksamheter. De frågor vi ställde oss i samband med grupparbeten under utbildningsdagarna måste vi fortsätta att ställa oss då vi samverkar i vardagen. Ulf Eliasson, Fabriksdirektör och Yngve Berglind, Arbetsställets Huvudskyddsombud.. Stefan Reis, Arbetsmiljöverket Helené Järvinen, WSP 1 maj. Bomhus Kl Folkets Hus Gävle Kl Samling Folkets Hus Kl Avmarsch Kl Möte Slottstorget Talare: Marita Ulvskog, Europaparlamentariker Per-Olof Sjöö, Förbundsordf GS Facket Conrad Palmcrantz, SSU Gävle Kl Unga Örnar underhållning från scenen vid Slottstorget Bilder från 2007 års tåg.

8 - 8 - Vågrätt 1. Håller nollan på Strömvallen 5. Rätta till 6. Golvklocka 7. Rysk flod 10. Begynnelsebokstav 11. Kan göras med speciella hundar Lodrätt 1. Planeten närmast solen 2. Ska Pappers göra 1:a Maj 3. Suger sig fast 4. Brottslig verksamhet 8. Gjorde mors lilla Olle 9. Fnitter Skicka in svaren till Papperstreans expedition, 152:an senast 24/5-13. Namn Avd/tel.nr

9 - 9 - Representanter från Anhöringscenter kommer till restaurang Porten den 7 maj kl Kom gärna dit om du har frågor eller funderingar. Min mamma har en demenssjukdom, min brorsa lider av psykisksjukdom, mitt barn har en funktionsnedsättning. Känner du dig ensam om allt ansvar? Kontakta Anhörigstöd i Gävle, vi vill hjälpa dig. Anhörigstöd vänder sig till dig som vårdar eller har stor omsorg om en närstående. Anhörigstöd kan genom personliga lösningar underlätta livssituationen och medverka till ökad livskvalitet både för dig som vårdar och för den du vårdar. Kontaktuppgifter: Tele E-post: anhorigcenter.omv@gavle.se Hemsida:

10 Reseskildringen Tjääna! Som dom säger på Café Bärs.. Sueno består av två slingor, Pines och Dunes. Pines är Nu har jag varit på resande fot igen, denna gång handlar den något längre och Dunes den betydligt knixigare det om en golfresa till Belek, Turkiet. Tiden för resan var banan! En sak har dom gemensamt, man får inte 31/3-6/ och vädret var helt perfekt, som varma bollen i plant läge någonstans på banan. Möjligen i sommardagar i Svedala! ruffen men inte på fairway! Det är små kullar överallt Jag väljer att skriva om golf, då jag vet att det finns och det sätter verkligen golfspelaren på prov. Att slå många som spelar detta förtvivlade spel inom företaget! ett långt transportslag, när bollen ligger i upp- eller Golfsektionen består väl av ca 100 medlemmar, så ett nedförsbacke, gör att man måste tänka till på visst intresse lär väl finnas. klubbvalet om man vill ha en bra score. På Dunes går det att göra ett bra resultat, bara man Belek är troligen golfspelarens Mekka i Europa! Med använder hjärnan! En ganska kort bana, där drivern 14 banor inom ett område som är mindre än Skutskär inte kom i spel förrän på det 14:de hålet! Klart den och banor som är i fantastisk kondition, blir resan till en gick att använda tidigare, men risken var stor att man härlig upplevelse! Vi hade valt ett mycket fint hotell med skulle hamna i problem. Problem fick man om inte en 36 håls slinga utanför entredörren, Sueno Golf & annat på inspelet till 18:de green! En ö-green där alla Resort! Med utsikt över de härliga sista nio på varje missade inspel innebar att, de jättelika karparna som slinga och de snöklädda bergen i bakgrunden, var finns i sjön, fick hålla till på djupt vatten. På en 4-boll inspirationen att krossa banan stor!! Dessutom var det var nog snittet att, minst två bollar hamnade i vattnet All-inclusive som gällde på det nittonde hålet.. på en eller annan sida av ön. Det plumsade friskt i Bara att hålla bollen i spel och sätta puttarna så skulle vattnet på inspelen. veckan bli något extra att minnas. Fast det sista var svårare, tyvärr.. Resan började inte bra.. Med 3½ timmes försening på Arlanda och framme vid hotellet kl 05:00, dessutom starttid kl 10:15 på Pines, så blev första dagen något trubbig. Tröttheten tog sin attribut och vi var fyra slitna grabbar som tog oss runt de första 18 hålen. Den iskalla Efes som serverades på verandan blev en belöning för dagens slit. Shou-Shou hördes genast från en gladlynt man, full av roliga kommentarer. Mer om honom lite senare. Dessutom kunde inspelet sinkas av en sköldpadda som låg i vägen på fairway! Detta gällde bägge banorna. På ett hål fick kompisen, med milt våld, förflytta en pansarbeklädd Skalman för att kunna slå. Vi tror att sovklockan hade ringt och det var siesta för den lilla krabaten, för vi fick nog vänta i ca 5 minuter innan han kunde slå. En rolig erfarenhet. På grund av att vi hade All-inclusive valde vi också att förlägga samtliga rundor på Sueno. Dels för närheten till hotellet, den förträffliga rangen med bunker träning och den stora puttinggreen som fanns

11 i hotellets omedelbara närhet. Dessutom var frukost, lunch och den sena middagen av högsta klass! Troligen den bästa all-inclusive jag varit på, med ett efterrättsbord som såg ut som ett välfyllt bageri! Frukosten hade ett flertal yoghurt, gröt, flingor, färska frukter och juice att välja på. Lunchen var en buffé och om man inte hann så fick man äta late-lunch, vilket kunde vara pizza, hamburgare eller en god pasta. Öl/vin/ läsk/vatten ingick självklart. Ska jag säga något negativt om denna anläggning, greenerna var ojämna i hastighet. Ändå klipptes dom varje morgon! Värmen och luftfuktigheten gjorde att det växte så det knakade, det var ju vår i Turkiet! Från att greenerna kunde vara tröga på förmiddagen så blev dom blixtsnabba när solen torkat upp. Och vi hade svårt att vänja oss på den vecka vi var där. Fairway var i kanonskick! Man kunde tro att det skulle vara många uppslagna torvor, men jag tror dom lagades på kvällar och tidiga mornar av banpersonalen. Även greenerna var mycket bra! Verkar som om folk är bättre på att laga nedslagsmärken där än vad man är i Sverige. Servicen på hotellet var också kanon förutom en liten otrevlig kille som var i shop och Starter ibland. Han skulle neka oss att spela från vit tee, trots att dom rekommenderade spelare med hcp 0-9 att spela därifrån. Vi var tre killar på 10 eller lägre plus en 14hcp.. Med tanke på att vi betalat dyra pengar borde vi också få välja hur vi skulle spela banan, vilket vi också gjorde klart för den lille drygpåsen. Han tittade på våra utslag från första tee och sa inget, eftersom alla låg på fairway ca 250m bort! Kul att vi lyckades så bra efter hans gnäll.. Efter avslutad runda, lämnade man in trolleyn, tog sin golfbag och gick till verandan och fick sin iskalla Efes. Då kom han, Shou-Shou!! Mannen som ville ta hand om dina golfskor och putsa upp dom till nästa runda. 5 ville han ha och vi var tveksamma till det de första dagarna. Men sen sa kompisen att, får han ordning på dom här slitna skorna, då är han värd 10! Dom luktar dessutom förjä gt!. Shou-Shou tog skorna, överlämnade ett par tofflor att användas tillfälligt och haltade iväg. 20 minuter senare kom han åter, med ett par skor som såg ut att komma direkt från golfshopen! Och dessutom hade han fått bort lukten!! Vilket fantastiskt jobb han gjorde, denne skoputsar man! Han var värd varenda Euro, för han gjorde mirakel med gamla golfskor! Dessutom spred han glädje på verandan. Vill ni ha tips på andra banor i Belek, då kan jag rekommendera Kayla(som kanske är den absolut bästa), Montgomerie och Sultan(mästerskapsbana). Dessa rekommendationer fick vi av några nordiska golfinstruktörer som vi pratade med på hotellet. Vad gäller hotellval, där ligger Sueno mycket bra till med sin närhet till banan. Ett annat topphotell är Maxx Royal Belek, som är något utöver det vanliga. Stora rum med bubbelbad och massor av saker att göra utöver golfen. Har ni aldrig varit utomlands och spelat golf, då kan jag kan varmt rekommendera Belek! Det finns givetvis sol och bad vid stranden, om någon vill ha en lugn dag. Och ha en underbar golfsommar!! Er man i världen//ola Carlros

12 En rapport från Utbildningsdepartementet Hej! Utbildningsplanering 2014! Planeringen hemmavid pågår för fullt och inom kort skall förhandlingskommittén sammanställa Papperstreans studiebehov Om det är någon som inte har meddelat eventuella studiebehov för nästkommande år så finns det fortfarande tid att göra detta men då måste detta ske snabbast möjligt d.v.s. nu bums. Enklast blir det om du skickar dina studieönskemål med e-post till mig på Studieorg@papperstrean.se. Skriv ditt namn och vilka utbildningar du vill gå. Vi får sedan se vad studiekommittén får sätta tänderna i. Resultatet av våra önskemål kommer i kommande nummer av vår kära Karskäringen. Brunnsvik säljs! Alla gamla fackföreningsrävar vrider sig i sina gravar, Brunnsvik folkhögskola skall säljas. Där skapades grunderna för LO och fackliga utbildningar i Sverige, det är så man baxnar. Detta högsäte för facklig utbildning försvinner in i dimman. Vad som händer med arbetarrörelsens största bibliotek vet jag inte, vi får hoppas att det kommer till nytta för oss någon annanstans, något annat vore ett brott mot mänskligheten. Mina tankar går till familjen Brunnsvik Vila i frid! Jag finns ofta på 152:an (Sociala Fondenhuset) måndagar 8:00-16:00. Telefon, internt 1591 eller utifrån Tveka inte att ringa, och du det finns inga dumma frågor, möjligen med undantag av de frågor som inte ställs. Adresser till din Studieorganisatör i Papperstrean: E-post: Studieorg@papperstrean.se Internpost: Avdelning: 152:an. Mottagare: Tomas Hjalmarsson Pappers hemsida: Gå in på och klicka på kalendarium och sedan 2013 så ser du aktuella utbildningar och när du senast måste anmäla dig. Anmäler gör du hos mig, fyll i en blankett och skicka in den till mig precis som vanligt i ett internkuvert enlig ovan. Tänk på att jag måste ha lite tid att hantera din anmälan. Aktuella utbildningar & utbildningsrelaterade träffar:2013 Arbetsanpassning och Rehabilitering: Fysiska och Psykiska belastningsskador: Arbetsanpassning och Rehabilitering: Huvudskyddsombud 1: Huvudskyddsombud 2: Utredningskurs Arbetsmiljö: Att informera och agitera: augusti på Runö, sista anm. 7 juni 2-4 september på Medlefors F-högskola, sista anm 7 juni 9-11 september på Runö, sista anm. 7 juni 9-11 september på Runö, sista anm. 7 juni 9-11 september på Runö, sista anm. 7 juni 9-11 september på Runö, sista anm. 7 juni 9-13 september på Runö, sista anm. 7 juni Senaste anmälningsdag är det datum vårt Förbund måste ha din anmälan och jag måste ha din anmälan senast måndagen innan så att jag hinner skicka in den i tid. Inbjudningar till dessa utbildningar har eller kommer som vanligt att skickas ut via e-post till ombuden. Om nu något inte fungerar och du undrar över något så tveka då inte att kontakta mig. Tomas Hjalmarsson Din Studieorganisatör

13 Flemton Hundrings Hörna -rapport från rastgården Anejt aneb! Hoppsan, låg visst på rygg när jag morsade. Hoppas ni alla snuttjullar och snuttjullor mår precis så bra som ni förtjänar. Förrbenresten, varför morsar man alltid? Varför farsar man aldrig? Ja, eller hussar? Fast matta går lite sämre för husse är inte så bra på matte. Han kan räkna till tjugoett (och ett halvt ibland ) bara när han är naken. Han har gått ner två kilo sen sist ni hade nöjet att höra från mig, så nu vill han kallas Tarzan of the rastgard. Jag tar mig med bakbenet åt huvudet åt denna benorma självgodhet. Möjligen kan jag kalla honom benranglet eller vandrande pinnen, men där drar jag gränsen. Eller vad tycker ni? Ja, inte om husse alltså, men om gränser. Ni kanske inte tycker vi ska ha gränser? In och ut som man vill, kan vi ha det så va? Om vi tog bort norska gränsen så fick vi helt plötsligt en himla lång västkust. Och guttar och pigor handlar ju redan smöret i strömstad så där tjänar ju inte gränsen något syfte heller. Nu svamlar jag, men det är bara för att jag har svårt att kanalisera vårkänslorna; det är bara inte så lätt att kombinera vårpilskhet med vårtrötthet. Det är kanske med våran vår som finnarna säger om alkohol: Det ökar lusten, men minskar musten. Eller som min pölare, afghanhunden Ali Ben sa häromdagen: Vafan brusjan! Är världen keff eller är det bara jag? Precis nu när gussarna börjar vifta på svansen och göten, så orkar jag inte sträcka ut tassen eller nåt annat heller, hajaru len? Viagra behövs inte, men kaffe, mannen, känneru nån kaffedilare?. Nä, det behövs bara lite vitamin D från solen, säger husse, så blir både jag och Ali, och ni med för ben delen, på alerten igen. Och äntligen alltså, är avtalsmorrningsrörelsen klar. Det positiva är väl just att ben är klar. Bra jobbat, Benka Sandberg. Sjuttonhundra spänn på tre år, bra tycker nog många. Men ingen uppgörelse om delpension, morr! Hade husse kunnat sluta efter halva dagen så hade jag sluppit pinka inne, för jag kan inte hålla mig till fyra! Nej, nu ska vi tänka ekonomiskt. Hussar och mattar ska köra slut på sig, så behöver dom ingen pension alls sen inte. Fast vi har ju hundskatteåterbäringen att se fram emot, alltid något. Ta hund om varandra tills ni får det outsägligt tvivelaktiga nöjet att höra från mig igen. Och hälsa frallan del till er halvbrorsa i Fnyckelbo, Bengeten Nuttrik! Eraneb! Hoppsan, nu la jag mig på rygg igen. Högvoffningsfullt Flemton

14 Info angående Gymet Nu är det dax att förtydliga reglerna för Gymet: Gymet är till för Korsnäsanställda som är medlemmar i Korsnäskorpen. I dagsläget tillåts även familjemedlemmar träna på gymet. Familjemedlemmar skall naturligtvis också vara medlem i Korsnäskorpen. Med familjemedlemmar menas Make/Maka, Sambo och Ungdom över 15 år inom familjen. Pojk eller flickvänner och kompisar till era ungdomar räknas inte som familjemedlem. Ungdom under 15 år får EJ vistas i lokalen p.g.a säkerhetsskäl. Familjemedlem får bara vistas på gymet i sällskap med den korsnäsanställde. Den korsnäsanställde måste alltid närvara när familjemedlem beträder gymet. Det åligger er alla att se till att ni har medlemskort. Har ni inget medlemskort kontakta Stefan Hammarstedt via mail eller Tel Passerkort och medlemskort skall alltid medföras till gymet för att på begäran från Gästrikevakt uppvisas. Har ni inte dessa kort med er kommer ni att avvisas från gymmet och upprepas detta riskerar ni avstängning. Gymet får även nyttjas av pensionärer och deras familjemedlemmar. Vissa entreprenörer som Korpen avtalat med får tillträde till Gymet. Korsnäskorpens Styrelse. Korsnäskorpens årsmöte den 22 april kl på Infocenter. Varmt välkomna.

15 Så här ser våra försäkringar ut 2013: Vi har avtalsförsäkringar för att vi har ett arbete. Vi har också medlemsförsäkringar för att vi är medlemmar i Pappers avd 3. Möjlighet finns att teckna egna försäkringar för våra barn (medlemsbarn), barnbarn, eller medförsäkra våra respektive. Om ni vet vad ni har för försäkringar eller vad ni behöver så är det väldigt bra. Jag vet att många av oss inte har så bra koll på vad vi har eller vad vi behöver. Det kan vara funderingar på att gå i pension, vad har jag för försäkringar idag, behöver jag komplettera eller ta bort någon, har jag efterlevandeskydd, så att pengarna går till mina anhöriga om något händer, det kan vara frågor om familjejuridik. Alla sådana här funderingar kan ju vara bra att reda ut. Om ni vill ha en rådgivning så kan vi ordna så att ni får en personlig genomgång.

16 Fotbollstipset Sverige-Irland Som många vet och känner till, brukar vi ha ett måltips på våra fotbollsresor med Sociala Fonden. Matchen mellan Sverige-Irland var inget undantag utom på ett plan.. INGEN VANN!! Eller kanske ska vi se det som att pengarna gick till ett bättre ändamål. Vi var 58 bedrövliga fotbollsexperter som tippade, ingen hade 0-0! Istället för att betala tillbaka de 20:- vi tippat för, bestämdes det att skänka pengarna till Barncancerfonden! En summa av 1300:-. Ett mycket bra och stiligt beslut av deltagarna på bussen! Vill härmed visa att pengarna har kommit Barncancerfonden till godo och att pengarna hamnat i rätt ficka! Hoppas att få se Er alla på kommande matcher framöver! Nästa gång mot Färöarna 11/6. Biljetter finns att söka på Sociala Fondens hemsida // Reseledare Ola Carlros Hej. Vi är både glada och tacksamma för din gåva till Barncancerfondens verksamhet. Den är betydande för fortsatt forskning och utbildning inom barncancer. Betalningen via internetbank är genomförd och gåvan har registrerats hos oss. Vi har mottagit följande information från dig: Givarnummer: Givare: Carlros Ola Ordernummer: Belopp: 1300 kr Projekt: Enskild gåva webb Adress: Lerduvevägen 6 E Gävle SVERIGE Varmt tack. Pappers 100 årsjubileum. Pappers Avdelning 3 fyller 100 år i år. Det skall vi fira. Planeringen pågår för fullt. En arbetsgrupp jobbar sedan i fjol med ett förslag om hur det skall genomföras, bland annat håller en grupp på att sammanställa en bok om Avdelning 3 genom 100 år. En festgrupp planerar en enklare tillställning på födelsedagen och stor fest på Gasklockorna. Bara att planera in något av dessa datum 24/8, 31/8 eller 7/9.

17 Vårstädning i Garaget? Söker reservdelar, tillbehör, verktyg, reklam. till Saab (96,V4,99,) till och med l988. Allt av intresse (eventuellt hela bilar) Hittar du något som du vill sälja ring eller Jnlo@telia.com Ett stort tack! Till mina arbetskamrater på PM 4-5 för er uppvaktning på min sista dag på jobbet 28 februari Sven-Arne Ekman.

18 På Gång med Sociala Fonden Ansökan/anmälan gör du via vår hemsida, klicka på rubriken Event och välj det du är intresserad av. Har du problem eller någon synpunkt, tveka inte att kontakta oss. FÖRELÄSNING. Onsdag 15 och 22 maj: Kajsa Bergqvist kommer till Föreningshuset i Gävle kl Kajsa Bergqvist är en av Sveriges främsta idrottare genom tiderna. Hon har levt med utmaningen att om och om igen prestera på topp och var under många år en av världens bästa höjdhoppare. Men 2004 förändrades allt. När Kajsa på en höjdhoppsgala i Båstad slet av sin hälsena trodde de flesta att karriären var över. Pris: GRATIS FURUVIKSKORT. Priserna för säsongskorten är: barn (3-12 år) 370 kr vuxen (från 13 år) 520 kr Eventuell kostnad för chipkort tillkommer med 50 kr (chipkort från 2012 kan återanvändas). MUSIK/TEATER Lördag 21 september: Från Frövi och Gävle till Stockholm för att fira 30 år med Galenskaparna och After Shave. Galenskaparna och After Shave fyller 30! Det ska firas med en fest som heter duga! Det började med en skruv som var lös, Festen är en underbar sammanfattning med 30 nummer från alla 30 åren, som dock inte spelas på 30 minuter, snarare nästan 3,5 timmar inkl paus. Pris: 695 kr per person. (Bussresa, entrébiljett samt fikapåse på hemvägen) Max 2 biljetter per sökande Lördag 19 oktober: Från Frövi och Gävle till Musikalen Priscilla Queen of Dessert. Broadwaymusikalen bjuder på 25 dansgolvsklassiker som I Will Survive, Finally, It s Raining Men, Hot Stuff, Girls Just Wanna Have Fun, Boogie Wonderland, Material Girl, Like a Virgin, Don t Leave Me This Way och många många fler. Pris: 800 kr per person. (Bussresa, entrébiljett samt fikapåse på hemvägen) Max 2 biljetter per sökande Lördag 23 november: Från Frövi och Gävle till Musikalen SPÖK. Denna dråpliga komedi handlar om den unge popartisten Dante som luras till slottet Bränningehus under förevändning att han där får lugn och ro att skriva nya låtar, men den egentliga anledningen är att han ska dö en fasansfull död precis som sina förfäder. Pris: 1000 kr per person. (Bussresa, entrébiljett och matinémeny) Max 2 biljetter per sökande

19 FOTBOLL Tisdag 11 juni: Från Frövi och Gävle till VM-kvalmatchen mellan Sverige Färöarna. Matchen börjar 19.15, vi räknar med att bussen är framme i god tid så att de som vill kan äta innan matchstart (ingår ej i priset). Pris: 400 kr per person. (Bussresa och entrébiljett) Max 2 biljetter per sökande Fredag 11 oktober och tisdag 15 oktober: Från Frövi och Gävle till VM-kvalmatcherna mellan Sverige Österrike och Sverige - Tyskland. Vi hoppas att vi hinner få tag i biljetter, håll koll på hemsidan. Pris: oklart än. (Bussresa och entrébiljett) Max 2 biljetter per sökande MÄSSRESOR Lördag 5 oktober: Från Frövi och Gävle till Mässorna Hem & Villa samt Chokladfestivalen. Pris: 140 kronor per person. (Bussresa och entrébiljett till en mässa) Max 6 biljetter per sökande. Lördag 9 november: Från Frövi och Gävle till Mässorna Allt för Hälsan, Mitt Kök och Wintershow. Pris: 140 kronor per person. (Bussresa och entrébiljett till en mässa) Max 6 biljetter per sökande. Håll koll på Sociala Fondens sida! Fotnot: Sociala Fonden förbehåller sig rätten att ställa in bussresor vid för få anmälningar. Vi tillämpar lottning då fler sökande än platser finns.

20 - 20 -

På resande fot på Cuba och i Mexico

På resande fot på Cuba och i Mexico Sida 1 av 5 Välkommen till Willy o Ingers gästbok På resande fot på Cuba och i Mexico [Skriv nytt] - [Skapa ny gästbok] 72 personer har besökt gästboken som innehåller 17 meddelanden. Senaste meddelandet

Läs mer

Vi fyllde 100 år den 5 juni.

Vi fyllde 100 år den 5 juni. - 1 - Nr 5 augusti 2013 Årgång 30 Ordföranden har ordet. Vad har han nu hittat på. sidan 3-4 Förhandlingar. Vad har hänt under sommaren. sidan 5 Vi fyllde 100 år den 5 juni. Nya löner. Lönelakan sidan

Läs mer

Do it Event. Konferens/golfresa till Turkiet våren 2013

Do it Event. Konferens/golfresa till Turkiet våren 2013 Do it Event Konferens/golfresa till Turkiet våren 2013 På bara 10-15 år har Turkiet gått från att vara ett närmast okänt golfresmål till att vara kanske Europas allra hetaste golfresedestination för svenska,

Läs mer

Dennis svarade. Det var Maria. -Hej, det är Maria. -Hej, sa Dennis. -jag vill bara tacka för att du räddade min brors son. - Det var så lite så. - Och förlåt för att jag inte vågade säga ifrån på caféet,

Läs mer

Svenska Missionskyrkan/SMU i Södra Götalands distrikt och SMU i Osby. Inbjuder till

Svenska Missionskyrkan/SMU i Södra Götalands distrikt och SMU i Osby. Inbjuder till Svenska Missionskyrkan/SMU i Södra Götalands distrikt och SMU i Osby Inbjuder till för alla som har ett levande intresse för ishockey i åldern från 20 år och uppåt. Den 7-8 februari 2009 går resan till

Läs mer

OBSERVERA VÅRT NYA TELEFONNUMMER: 010 442 90 19

OBSERVERA VÅRT NYA TELEFONNUMMER: 010 442 90 19 OBSERVERA VÅRT NYA TELEFONNUMMER: 010 442 90 19 Telefontider: måndag, onsdag, fredag 8.30 12.00 och tisdag, torsdag kl. 13.00 16.00 Vad jobbar vi med just nu: Mycket händer i TioHundra ab. Hela bolagsstyrelsen

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 MÅNDAG 15/9 Vi träffades tidigt på morgonen, för att ta tåget till Kastrup. Därifrån flög vi till Budapest, sen vidare till Sarajevo. Kärt återseende med regn. Vi tog taxi till

Läs mer

E: Har du jobbat som det hela tiden som du har varit här på företaget?

E: Har du jobbat som det hela tiden som du har varit här på företaget? A: Vad heter du? S: Jag heter Stefan. A: Hur gammal är du? S: 39. A: Och var jobbar du någonstans? S: Fällmans Kött. A: Vad är ditt yrke? S: Jag är logistik- och lagerchef. A: Hur hamnade du i den här

Läs mer

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6 Nyhetsbrev #2 2015 Sida 1 av 6 Hej Vänner, Säsongen är i full gång även om värmen ännu uteblivit. Verksamheten är också i full gång och ni har väl inte missat alla träningar, tävlingar och andra roliga

Läs mer

Veronica s. Dikt bok 2

Veronica s. Dikt bok 2 Veronica s Dikt bok 2 Det är bra att ha en syster Min syster betyder så mycket för mig. Jag vet att hon betyder likadant för mig. Om jag vill henne något så vet jag att hon finns där för mig. Jag är glad

Läs mer

Han har tidigare hjälp mig som praktikant och fungerar bra, duktig och vill lära sig.

Han har tidigare hjälp mig som praktikant och fungerar bra, duktig och vill lära sig. Anställa lärling Postad av Kenta Jonsson - 11 nov 2013 22:08 Hej alla. Är inne på att anställa en lärling. Han har tidigare hjälp mig som praktikant och fungerar bra, duktig och vill lära sig. Just nu

Läs mer

ETTAN nr 2/16. Malmöavdelningen. Ordförande har ordet

ETTAN nr 2/16. Malmöavdelningen. Ordförande har ordet Malmöavdelningen ETTAN nr 2/16 Ordförande har ordet Visions Malmö avdelning var i Stockholm den 4-5/4 tillsammans med Vision avdelningarna från Stockholm och Göteborg för att träffa ordförande Veronica

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa?

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa? 1 Ett meddelande Lyssna på meddelandet. Sätt kryss för rätt svar. Du får lyssna två gånger. Hej Peter! Jag är lite försenad. Jag hinner inte komma till klockan sex. Jag måste köra mamma till ögonläkaren.

Läs mer

TÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning

TÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning ÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning Ordlista stålskena fraktur brott i handleden akuten amputering konvention avtal efterskott omprövning överklaga SJUVÅRD VID ILLFÄLLIG VISELSE UOMLANDS

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2 Ta steget! Järfälla kyrka Kyrkvägen 8 Maria kyrka Vasavägen 25 S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1 Viksjö kyrka Agrargränd 2 Konfirmation 2015/16 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle

Läs mer

Dagverksamhet för äldre

Dagverksamhet för äldre Äldreomsorgskontoret Dagverksamhet för äldre Delrapport med utvärdering Skrivet av Onerva Tolonen, arbetsterapeut, 2010-08-09 Innehåll 1. Inledning...3 1.1 Vilka problem ville vi åtgärda?...3 1.2 Vad vill

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

PRAO åk 8 vecka 13-14 2014

PRAO åk 8 vecka 13-14 2014 BSF Lunds stad Tunaskolan Ann-Helén Oldenby studie- och yrkesvägledare 046 35 76 81, ann-helen.oldenby@lund.se PRAO åk 8 vecka 13-14 2014 Till föräldrar och elever i åk 8 Läs igenom detta tillsammans BSF

Läs mer

Du gör skillnad. Stark tillsammans

Du gör skillnad. Stark tillsammans Du gör skillnad Stark tillsammans Du gör skillnad Som medlem är du alltid i fokus hos oss. Tillsammans hjälps vi åt och ser till att medlemskapet lönar sig för dig och dina arbetskamrater. Ditt engagemang

Läs mer

Kays måndagstips Nr 24 Den 26 nov. 2012

Kays måndagstips Nr 24 Den 26 nov. 2012 Kays måndagstips Nr 24 Den 26 nov. 2012 Välkomna till det 24:e inspirationsbrevet. Repetera: All förändring börjar med mina tankar. Det är på tankens nivå jag kan göra val. Målet med den här kursen är

Läs mer

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här.

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här. . Vilken tid och veckodag skulle passa dig bäst att besöka biblioteket? "Har barn som går på förskola och vet att de har haft problem att få tider som passar att besöka biblioteket i Hovmantorp på förmiddagarna.

Läs mer

Sune slutar första klass

Sune slutar första klass Bra vänner Idag berättar Sunes fröken en mycket spännande sak. Hon berättar att hela skolan ska ha ett TEMA under en hel vecka. Alla barnen blir oroliga och Sune är inte helt säker på att han får ha TEMA

Läs mer

GSK P-95 i Barcelona, eller Hur vi försökte ta livet av ledarna..

GSK P-95 i Barcelona, eller Hur vi försökte ta livet av ledarna.. GSK P-95 i Barcelona, eller Hur vi försökte ta livet av ledarna.. Torsdag 16/9 Tidig morgon, väckarklockan står på 03:00. Man hoppade inte precis ut ur sängen. Starten på 95:ornas äventyr i Spanien kunde

Läs mer

Sammanställning av enkäterna

Sammanställning av enkäterna Sammanställning av enkäterna Under senhösten gjordes två enkäter som besvarades av medlemmar respektive gäster. Ovanligt många svar från gäster och framförallt medlemmar har gett mycket värdefull input.

Läs mer

Inbjudan till. Träningsläger. Österrike Wipptal. 8-16 augusti 2015

Inbjudan till. Träningsläger. Österrike Wipptal. 8-16 augusti 2015 Inbjudan till Träningsläger Österrike Wipptal 8-16 augusti 2015 Info: Den andra veckan i augusti är det dags för årets stora klubb-händelse. Då drar nämligen OK Hammaren till Wipptal i Österrikiska alperna

Läs mer

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015 Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015 Anhörigstöd inom Vård och Omsorg Vi vänder oss till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en närstående i din närhet som inte klarar av vardagen

Läs mer

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013 Anhörigcenter Foto: Sofia Sabel Kartan är beskuren och lånad från broschyren Innerstaden Kungsbacka, smakfulla upplevelser Du är välkommen att kontakta oss. Telefon: 0300-83 42 29 E-post: anhorigstod-ao@kungsbacka.se

Läs mer

Hej Vänner, Säsongen rullar på och vi närmar oss golfveckan. På banan är det lugnare än på länge och vi har gott om starttider.

Hej Vänner, Säsongen rullar på och vi närmar oss golfveckan. På banan är det lugnare än på länge och vi har gott om starttider. Nyhetsbrev #6 2014 Sida 1 av 6 Hej Vänner, Säsongen rullar på och vi närmar oss golfveckan. På banan är det lugnare än på länge och vi har gott om starttider. Att vår bana är uppskattad märks klart från

Läs mer

2013 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript

2013 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript 2013 PUBLIC EXAMINATION Swedish Continuers Level Section 1: Listening and Responding Transcript Board of Studies NSW 2013 Section 1, Part A Text 1 Meddelande för resenärer på perrong tre. Tåget mot Söderköping

Läs mer

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Huset på gränsen Roller Linda Hanna Petra Dinkanish Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Scen 1 Linda, Hanna och Petra kommer in och plockar svamp som dom lägger i sina korgar - Kolla! Minst

Läs mer

10 september. 4 september

10 september. 4 september I AM GREGER PUTTESSON 4 september Hej dumma dagbok jag skriver för att min mormor gav mig den i julklapp! Jag heter Greger förresten, Greger Puttesson. Min mamma och pappa är konstiga, de tror att jag

Läs mer

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev vintern 2012

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev vintern 2012 Hunden i Söderköping Hundföretagare i samarbete Det mesta för din hunds bästa AlphaOhm Fysioterapi Carinas Hundvård Catharinas Agilitycenter Hundforum Hund & Katt shopen Pensionat Tass & Hov Nyhetsbrev

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012 JULI 2012 Storsjöyran den 28 juli 2012 Nu har det gått några dagar sen sist och jag har haft en vecka med lugnare träning, vilket har varit ganska skönt då det är Yran-vecka i stan och fullt med folk.

Läs mer

jonas karlsson det andra målet

jonas karlsson det andra målet jonas karlsson det andra målet noveller wahlström & widstrand 064802Det andra målet.orig.indd 3 12/21/06 3:03:00 PM Wahlström & Widstrand www.wwd.se Jonas Karlsson 2007 Tryck: GGP Media GmbH, Tyskland

Läs mer

Om att bli mer lik Gud och sig själv.

Om att bli mer lik Gud och sig själv. Om att bli mer lik Gud och sig själv. 2 Helgjuten Om att bli lik Gud och sig själv 3 Jonas Lundkvist equmenia 2012 Grafisk form & Illustration: Rebecca Miana Olsson Första utgåvan equmenia Box 14038, 167

Läs mer

MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI

MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863 7800

Läs mer

Utvärdering. Hur nöjd är du med dagen som helhet?

Utvärdering. Hur nöjd är du med dagen som helhet? Utvärdering Hur är du med dagen som helhet? miss B. 2 4 12,1 C. 3 19 57,6 10 30,3 Total 33 100 97,1% (33/34) Bra ordnat trots sista-minuten-återbud Familjeverkstaden blev inställd pga sjukdom Det blev

Läs mer

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar! Kap.1 Packning Hej jag heter Elin. Jag och min pojkvän Jonathan ska till Gotland med våra kompisar Madde och Markus. Vi håller på att packa. Vi hade tänkt att vi skulle tälta och bada sedan ska vi hälsa

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november Oj, oj oj, nu går tiden fort det har redan gått fem veckor sedan förra veckobrevet! Var tog de fem veckorna vägen? Jo, de försvann i en massa

Läs mer

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text 1 Har du köpt tillräckligt med saker? 2 Tja... Jag vet inte. Vad tycker du? Borde jag handla mer saker? 3 Är det nån på ön som du inte har köpt nåt åt? 4 -Ja, en. -En? 5 -Dig. -Men jag bor inte på ön...

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

Tranbärets månadsbrev september 2015

Tranbärets månadsbrev september 2015 Tranbärets månadsbrev september 2015 Vilken höst vi har! Sol och värme växlas med regn och rusk, men september ser ut att avslutas med sol och det gillar vi. Naturen bjuder på underbara färgkombinationer

Läs mer

Du gör skillnad. Stark tillsammans

Du gör skillnad. Stark tillsammans Du gör skillnad Stark tillsammans Du gör skillnad Som medlem är du alltid i fokus hos oss. Tillsammans hjälps vi åt och ser till att medlemskapet lönar sig för dig och dina arbetskamrater. Ditt engagemang

Läs mer

Här kommer en liten reseberättelse om när jag hämtade hem min notchback 2010!

Här kommer en liten reseberättelse om när jag hämtade hem min notchback 2010! Här kommer en liten reseberättelse om när jag hämtade hem min notchback 2010! Allt började med att jag sålde min 51:a T 1 lilljulafton 2009. Att jag sålde den efter nästan 15 år i min ägo berodde mycket

Läs mer

2014/2015. konfirmand

2014/2015. konfirmand 2014/2015 konfirmand 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

Rapport: Enkätundersökning - givare

Rapport: Enkätundersökning - givare Rapport: Enkätundersökning - givare Slutförd Vad är din generella uppfattning om Polstjärna? Mycket Bra 71% 34 Bra 27% 13 Neutral 2% 1 Dålig 0% 0 Mycket Dålig 0% 0 När du skänkte, hur upplevde du det praktiskt?

Läs mer

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige.

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Är det inte meningen att samhället ska hjälpa de som har det mindre bra? Är det inte meningen att man ska få stöd till ett bättre mående och leverne? Är det

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer

Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer 2009-04-16 Sid: 1 (7) Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer Det var en gång en kanin som hette Kalle. Han bodde på en grön äng vid en skog, tillsammans med en massa andra kaniner. Kalle hade

Läs mer

Make, far. 050 Det hövs en man att viska ett lugnt farväl åt det som var. Bo Bergman

Make, far. 050 Det hövs en man att viska ett lugnt farväl åt det som var. Bo Bergman 050 Det hövs en man att viska ett lugnt farväl åt det som var. Bo Bergman 051 Arbetsfyllt och strävsamt har Ditt liv varit Lugn och stilla blev Din död. 052 053 Du bäddas i hembygdens Det suckar av vemod

Läs mer

www.sisuidrottsutbildarna.se/orebro

www.sisuidrottsutbildarna.se/orebro Face to Face Skapa utbildning i världsklass! Idrottsrörelsen har drygt 3 miljoner medlemmar i Sverige och är landets största och kanske viktigaste folkrörelse. Idrottens vision är: Svensk idrott världens

Läs mer

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE Sofia Fredén Slutversion December 2012januari 2013 8 år MAMMA KOMPIS 8 år LÄRARE TVÅ ORANGUTANGER I en skola, hemma, i en djungel. Pjäsen är tänkt för 3 skådespelare. 2 1. Leo

Läs mer

Egna kommentarer Autism grundutbildning

Egna kommentarer Autism grundutbildning Utbildning Autism 76 respondenter. 90,8% upplever att de fått inspiration. 90,8% upplever att utbildningen lett till lärande. 90,8% upplever ökat intresse efter utbildningen. 77,6% upplever att de fått

Läs mer

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre.

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. SAMMANHÅLLNING Vi ser fram emot att se er växa både som grupp och individ. ENTUSIASM Tillsammans skapar vi minnesvärda

Läs mer

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö Riksmöte 2010 19-21 november - Nässjö Varför du borde delta: - Du får makt på årets största och viktigaste möte inom spelhobbyn. - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen

Läs mer

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Hur mår du? Anledningen till att vi gör den här undersökningen är att vi vill få kunskap om ungas hälsa och levnadsvanor. Alla elever i årskurserna 5,

Läs mer

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans?

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Det finns många spännande aktiviteter som scouterna kan bjuda in sina kompisar till. Att följas till scoutmötet känns kul och tryggt. Att ha

Läs mer

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj.

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj. Trikumo Hej! vänder sig till dig som är anställd på minst 40% inom kommunen, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Vi har planerat mycket inför 2010! Här kan ni läsa om alla våra aktiviteter, resor

Läs mer

Vad gör ni den 26:e till 30:e september?

Vad gör ni den 26:e till 30:e september? Vad gör ni den 26:e till 30:e september? För en tid sedan träffade jag Claes Claesson, f.d. mycket erkänd krögare i Karlstad, som numera tillsammans med hustrun Titti bl.a. arrangerar Njutningsresor se

Läs mer

Nyhetsbrev. Skånes stamningsförening. Ny styrelse nya tag! Kalendarium våren/sommaren 2014

Nyhetsbrev. Skånes stamningsförening. Ny styrelse nya tag! Kalendarium våren/sommaren 2014 Skånes stamningsförening Nyhetsbrev Maj 2014 årgång 15 nr 2 Ny styrelse nya tag! Årsmöte valde ny styrelse i februari. Det innebär att Johan Ascard är ny ordförande och efterträder Anders Olsson, som avgick

Läs mer

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle Måndag 8/11-10 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn 06:25 Byte till tåg i Gävle 10:00 Avfärd från Arlanda till Frankfurt I Frankfurt spärrades bandet där våra väskor skulle komma av. Det var lite obehagligt

Läs mer

Vi har ett av Stockholms mest centrala lägen intill Järva Krog i Solna där E4 och E18 korsar varandra.

Vi har ett av Stockholms mest centrala lägen intill Järva Krog i Solna där E4 och E18 korsar varandra. Nybörjarkurser "Grönt Kort" 2014! Vi har ett av Stockholms mest centrala lägen intill Järva Krog i Solna där E4 och E18 korsar varandra. FairWay Golf Ulriksdals golftränare under 2014 är Gustaf Ehrnrooth

Läs mer

Varför ska du vara med i facket?

Varför ska du vara med i facket? Varför ska du vara med i facket? www.gåmedifacket.nu 020-56 00 56 Vill du förhandla på egen hand? Det gör inte din chef. Visst kan du förhandla om din egen lön, och visst kan du själv diskutera dina villkor

Läs mer

Fotoalbum. Englandsresa 15--19 Mars 2007. All England Veteran Championship

Fotoalbum. Englandsresa 15--19 Mars 2007. All England Veteran Championship Fotoalbum Englandsresa 15--19 All England Veteran Championship Resan startade på Säve pytte-flygplats. Där intogs Staropramen & Ahlgrens bilar (som synes) Gunnel & Jeanette Gunnel Deltagare från Sverige

Läs mer

Juniorverksamhet 2016

Juniorverksamhet 2016 Juniorverksamhet 2016 Målet med vår juniorverksamhet är att det ska vara roligt, lekfullt, träffa kompisar och lära sig golf. Vi har många olika aktiviteter för ungdomarna att vara med på. Vi vill att

Läs mer

AYYN. Några dagar tidigare

AYYN. Några dagar tidigare AYYN Ayyn satt vid frukostbordet med sin familj. Hon tittade ut genom fönstret på vädret utanför, som var disigt. För några dagar sedan hade det hänt en underlig sak. Hon hade tänkt på det ett tag men

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

ÅRETS LOPP 2012. Budapest halvmarathon 9 september 2012

ÅRETS LOPP 2012. Budapest halvmarathon 9 september 2012 ÅRETS LOPP 2012 Här hoppas jag att vi får in många berättelser. Jag hoppas också att jag 2012 kommer att kunna delta i flera lopp än 2011. Och vi blir glada om ni delar med er av era bilder och berättelser.

Läs mer

Måndagen den 28:e juli kommer vi lufta och lättdressa greenerna... igen. Alla förutsättningar är dom samma som förra gången (läs inlägg nedan).

Måndagen den 28:e juli kommer vi lufta och lättdressa greenerna... igen. Alla förutsättningar är dom samma som förra gången (läs inlägg nedan). Banblogg för 2014 Luftning... igen! 2014-07-25 Måndagen den 28:e juli kommer vi lufta och lättdressa greenerna... igen. Alla förutsättningar är dom samma som förra gången (läs inlägg nedan). Frivilliggruppen...

Läs mer

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Under denna period har vi hunnit besöka Gran Canaria, Teneriffa;

Läs mer

AIRNEWS. Futurum. #49 April 2014. I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo /

AIRNEWS. Futurum. #49 April 2014. I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo / AIRNEWS #49 April 2014 Futurum I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo / INLEDANDE ORD 1 Tanzania, en del av Afrika! En del av min en gång slutade jag fråga saker som jag undrade. livshistora!

Läs mer

TEAM. Manus presentationen

TEAM. Manus presentationen 4 TEAM Manus presentationen Nu är chansen är din! 1 Ni startar upp er verksamhet med 1.000 p. Det ger er först och främst rätt till att kvalificera ert företagande i Nu Skin. Dessutom får ni ett stort

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Reumatikerföreningen. Vår/Sommar 2014. KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE

Reumatikerföreningen. Vår/Sommar 2014. KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE Reumatikerföreningen Vår/Sommar 2014 KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE Årsmöte för verksamhetsåret 2013 onsdagen den 19 februari kl 18:30 i Lidbeckska huset Årsmötesförhandlingar

Läs mer

Nummer 3 2014. Öppettider på sektionen INNEHÅLL

Nummer 3 2014. Öppettider på sektionen INNEHÅLL - Nummer 3 2014 INNEHÅLL Ordförande ordet sid 2 Medlemsutbildning sid 3 Sektionsstyrelsen sid 4 Lathund arbetsmiljö sid 6 Sommarhälsning sid 7 Öpptetider sid 7 Travdag, Romme sid 8 Ny medlemsavgift sid

Läs mer

Trevlig helg Monika och Helene

Trevlig helg Monika och Helene Hej! v.47 Den här veckan har vi börjat tänka lite matte, vi har tex 6 kulor i handen och "gömmer" 3 i andra handen hur många finns då kvar? jo 3, vi har också 6 små fyrkanter till hjälp som ligger framför

Läs mer

FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013

FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013 FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013 Informations och diskussionskväll 19 november Till alla som är gode män/anhöriga men även för personal som jobbar inom LSS. Informations och diskussionskväll med Försäkringskassan

Läs mer

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba Min arbetsplats Här fyller du i information om din arbetsplats. Arbetsplats:... Adress:... Handledare:... Telefonnummer:... Annan kontaktperson:...

Läs mer

DRAGBLADET. Fjällvandring med drag i. Kick-Off 28/9 2002. MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002

DRAGBLADET. Fjällvandring med drag i. Kick-Off 28/9 2002. MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002 DRAGBLADET MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002 Kick-Off 28/9 2002 Fjällvandring med drag i DRAGBLADET DRAGBLADET är ett medlemsblad för Jämtlandsfjällens slädhundklubb. Medlemsbladet

Läs mer

Välkomna till sommaren 2014

Välkomna till sommaren 2014 L L Välkomna till sommaren 2014 Tjäna på att resa! Bunkra sommar och sol i Heiligenhafen Konferens All Inclusive 7 golfbanor på 7 dagar Ullared med tjejgänget! L Välkommen till oss och vårt trevliga utbud

Läs mer

Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako

Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako LYSTRING FÖRETAGARE som vill ha fler referenser, högre intäkter och fler kunder, klienter eller patienter som jagar dig istället för tvärtom Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako

Läs mer

Hålla igång ett samtal

Hålla igång ett samtal Hålla igång ett samtal Introduktion Detta avsnitt handlar om fyra olika samtalstekniker. Lär du dig att hantera dessa på ett ledigt sätt så kommer du att ha användning för dem i många olika sammanhang.

Läs mer

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien!

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien! Åk med på golfresa till Benidorm och Alicante i Spanien hösten 2012! (OBS: Nytt program avresa en dag senare än vad tidigare meddelats flygresenärer flyger nu med Norwegian Air Shuttle direkt Göteborg-Alicante

Läs mer

Grundutbildning. för Junisledare. Vilket ansvar har jag som ledare

Grundutbildning. för Junisledare. Vilket ansvar har jag som ledare Kurspass 7 Säkerhet Fakta Grundutbildning Vilket ansvar har jag som ledare Ni som ledare har tagit ett ansvar för barn genom att bli ledare för en grupp. Barnens föräldrar har lämnat över ansvaret till

Läs mer

GOLFVETTPROV NR 1 TILL NYA GRÖNT KORT

GOLFVETTPROV NR 1 TILL NYA GRÖNT KORT GOLFVETTPROV NR 1 TILL NYA GRÖNT KORT Namn: Fråga 1-15 ger en poäng vardera. Fråga 16-20 kan ge max två poäng vardera. Du kan få maximalt 25 poäng. Du är godkänd om du får 20 poäng. 1. Vem har alltid företräde

Läs mer

Gemenskap ger styrka

Gemenskap ger styrka Välkommen till Seko Gemenskap ger styrka Varmt välkommen till Seko! Som medlem hos oss står du starkare på din arbetsplats. Starkare tack vare att vi är många. Det är det som gör att vi kan ställa krav

Läs mer

KIDNAPPAD. Linus har kommit hem från pizzaresturangen. Han undrar om det är han som har gjort slut på alla pengar.

KIDNAPPAD. Linus har kommit hem från pizzaresturangen. Han undrar om det är han som har gjort slut på alla pengar. innehållsförteckning Kap 1 Byxor s.1 Kap 2 Kidnappad s.2 Kap 3 den stora resan s.3 Kap 4 Hittat honom s.4 kap 5 Ingen tror oss s.5 Kap 6 Äntligen fångade s.6 BYXOR $$ Kap 1 Linus satt en tidig lördagmorgon

Läs mer

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Ja, egentligen vet jag inte om han får kalla sig det på riktigt, därav situationstecknen, men det låter kul. Och han har faktiskt levererat till Kungen!

Läs mer

Barmarksläger i Portugal februari 2010

Barmarksläger i Portugal februari 2010 Barmarksläger i Portugal februari 2010 Torsdagen den 11 februari åkte en tapper skara orienteringsbrudar (Karin, Eva E, Eva J, Frida och Johanna) mot Portugal för att slipa formen i en vecka. Fredagen

Läs mer

Medlemsblad höst/vinter 2011

Medlemsblad höst/vinter 2011 Medlemsblad höst/vinter 2011 Välkommen till en höst och vinter med spännande aktiviteter och tävlingar! Ordföranden har ordet Hej! Jag heter Katharina Dahl och är ordförande i Gota Western Riders sedan

Läs mer

Kundutvärdering (Marie-Louise Borger) Avresedatum: 2015-06-13 Destination: Kroatien, Split - Krka långritt Fråga Svar Kommentarer Hur många deltagare var ni i gruppen? mottagen vid ankomsten? Hur var boendet

Läs mer

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman v.26, 27 & 31. Var informationen innan kollot tillräcklig? (57 svar) 60 50 40 30 20 10 0 Ja (98%, 56 st) Nej (2%, 1 st) Om nej, vad

Läs mer

Påsklov! www.ronneby.se/ung

Påsklov! www.ronneby.se/ung Påsklov! www.ronneby.se/ung Påsklovskatalog 2013 Hejsan! Du håller just nu 2013 års påsklovskatalog i din hand. Vad tiden går snabbt, nyss var det Sportlov! Vi hoppas att just du ska hitta något som kan

Läs mer

POSTMÄSTERSKAP I GOLF

POSTMÄSTERSKAP I GOLF På uppdrag av Postens Idrottsförbund inbjuder Spik, Stockholm till: POSTMÄSTERSKAP I GOLF Årets PM i golf kommer att avgöras ute vid Arlanda närmare bestämt på Arlandastadsgolfbana. Ni som hänger med vet

Läs mer

Schloss Teschow Golfresa med Lundsbrunns golfklubb

Schloss Teschow Golfresa med Lundsbrunns golfklubb Schloss Teschow Golfresa med Lundsbrunns golfklubb Många av de 45 glada deltagarna startade med lunch på Lundsbrunns GK på lördagen den 12 april. Roger vår chaufför packade bussen och visade upp stor skicklighet

Läs mer

81 familjer utav 108 tillfrågade deltog i enkäten. 75% svarade alltså på enkäten.

81 familjer utav 108 tillfrågade deltog i enkäten. 75% svarade alltså på enkäten. Föräldraenkät 2015 81 familjer utav 108 tillfrågade deltog i enkäten. 75% svarade alltså på enkäten. Är du/ni nöjda med verksamheten på Melliz och det utbud av aktiviteter som erbjuds? 6% 49% 45% Uppfattar

Läs mer