Julmarknadsresa i Martin Luthers fotspår

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Julmarknadsresa i Martin Luthers fotspår"

Transkript

1 Julmarknadsresa i Martin Luthers fotspår Martin Luther och reformationen förändrade Tyskland, Europa och hela världen. Följ med i hans och hans anhängares fotspår från Potsdam till Magdeburg med stopp i de två viktigaste orterna i Luthers liv - Eisleben och Wittenberg. Flera av skådeplatserna kan än idag berätta om historiens vändpunkter på ett fascinerande och lärorikt sätt. Onsdag 25 november. Avresa från Arlanda 09:30 (Kastrup och Landvetter mot förfrågan). Klockan 11:00 anländer vi till Berlin. Här väntar reseledare och modern helturistbuss som tar oss till en av stadens många restauranter för en välkomstlunch. Därefter upplever vi mer av alltid lika fantastiska Berlin och ser från utvändigt bland annat Brandenburger Tor, Riksdagshuset, Bellevue Slott, Berlinerdomen, TV-tornet, Gendarmen-markt och Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche. Vi fortsätter sedan till grannstaden Potsdam där vi checkar in på vårt hotell Mercure Potsdam City. Kvällen spenderas på egen hand och följs av en god natts sömn.

2 Torsdag 26 november. Frukostbuffé på hotellet. Dagen börjar med vi besöker majestätiska Nikolaikyrkan. Byggnaden stod klar 1837 och ritades av Berlins store arkitekt Karl Friedrich Schinkel. Hans elev Friedrich August Stüler, som också ritade Nationalmuseum i Stockholm, gav några år senare kyrkan dess stora kupol. Därefter får vi en guidad runtomvisning i slottet Cecilienhof, byggt i engelsk lanthusstil för kronprins Wilhelm och hans maka Cecilie av Mecklenburg-Schwerin. Här bestämdes efterkrigseuropas öde under Potsdamkonferensen Lunch idag ätes på egen hand i Potsdams centrum. Under eftermiddagen kommer vi fram till Sachsen-Anhalts huvudstad Magdeburg, beläget vid floden Elbes strand. Vårt hotell heter Plaza och vi inkvarterar oss här för tre nätter. Efter en kort stunds vila på hotellet åker vi den korta etappen in till Magdeburgs äldre kvarter. Vackrare, mer färgrik och mer sagolik! Så brukar Magdeburgs julmarknad beskrivas och vi får egen tid här innan vi åker tillbaka till hotellet. Luther tillbringade under sina skolår mycket tid i Magdeburg. Från 1497 till 1498 bodde han som elev hos Brüder vom gemeinsamen Leben, ett fromt samfund var Luther på nytt gäst i Magdeburg, och han kunde snabbt nå avgörande framgångar. Hans predikningar i Johanneskyrkan och i den tidigare klosterkyrkan i Augustinerklostret (idag Wallonerkyrkan) ledde till att Magdeburg redan samma år avskaffade den katolska mässan och att klostret upplöstes. Än idag kan man på den yttre väggen till den höggotiska Wallonerkyrkan se resterna av klostrets senare rivna pelargång. Framför Johanneskyrkan påminner Luther-monumentet om den passionerade predikaren. Som kejserlig residensstad, hansestad och befäst stad har Magdeburg gång på gång drabbats av krig och förstörelse. Domkyrkan är ett av de mest storartade byggnadsminnesmärkena i centrala Tyskland och dessutom en symbol för staden. Den var den första gotiska katedralen i Tyskland och är rikt utsmyckad med vackra skulpturer och sniderier.

3 Vid samma torg som kyrkan finns även en annan vackert utsmyckad byggnad: Grüne Zitadelle, ett sent verk av konstnären och arkitekten Friedensreich Hundertwasser. Byggnaden är typisk för denne österrikares stil och är en slående kontrast till den aktningsvärda domkyrkan och det centrala torgets enkla storhet. Fredag 27 november. Frukostbuffé på hotellet. Framför oss har vi en heldag i Luthers fotspår i delstaten Sachsen-Anhalt. Regionen anses vara den tyska historiens kärna och erbjuder alla kulturintresserade att upptäcka allt det sevärda och unika som erbjuds. Flera av de platser vi besöker under resan blev 1996 upptagna på UNESCOs världsarvslista just på grund av den viktiga roll de spelade under reformationen. I Wittenberg finns Martin Luthers grav och en promenad genom den vackra Gamla Stan ger prov på ännu fler minnesmärken kring Luther. Här levde och undervisade han i 36 år och motsatte sig med tiden handeln med avlatsbrev som anfördes av prästerskapet. Vi ser det vackra Rådhuset, Mariakyrkan, och flera byggnader med anor från 14- och 1500-talet. I Stadskyrkan får vi guidad visning och beundrar reformationsaltartavlan. Här predikade Luther många gånger och vigdes med Katharina von Bora. I kyrkan döptes även parets barn. I närheten ligger Slottskyrkan där han 1517 han spikade sina 95 teser på dörren och även hans främste medarbetare, teologen Philipp Melanchthon har fått sin sista vila här. Naturligtvis lär vi oss mer också om målaren Lucas Cranach den äldre. Han blev personlig vän med Martin Luther, och många av hans träsnitt var ämnade att tjäna reformationen. Religiösa målningar, särskilt madonnor i landskap, ofta med fåglar och djur i förgrunden, har bevarats liksom flera porträtt av Luther. Bland hans verk i Sverige märks Johannes Döparens födelse förvarat på Skoklosters slott. Hans söner tog senare över målarverkstaden och vi ser innegårdarna där familjen verkade och bodde i centrala Wittenberg. Cranach var även gudfar till Martin Luthers barn. Från 1511 och under hela sin tid i Wittenberg - även efter att han gifte sig 1525 bodde Luther i Augusteum, både som munk och senare professor. Detta kloster var platsen där han föreläste för studenter från hela Europa och där han skrev de verk som kom att förändra världen. I Wittenberg äter vi lunch på egen hand innan vi fortsätter.

4 Staden Halle är tillsammans med Wittenberg ett av två säten för Martin-Luther-Universität Halle- Wittenberg. Det är ett av Tysklands historiskt mest betydande universitet och var ett centrum för upplysningen och pietismen i Tyskland. Staden är känd för sin välbevarade historiska innerstad. Överallt i Halles äldre stadsdelar känner man av historiens vingslag. Ett exempel är på Halles perfekta blandning av gammalt och nytt är Marktplatz, stadens största torg och en traditionell handelsplats, där vävare och tyghandlare gjorde affärer redan för 800 år sedan. Samtidigt är Halle en mycket modern stad, vilket det sprudlande folklivet på caféer, restauranger och krogar är ett tydligt tecken på. Eleganta gallerior, stora varuhus och fina småbutiker trängs med varandra, och stadens stora torg tycks vibrera av liv. I Halle bodde Martin Luther med sin familj och efter hans död lades hans kropp här innan den togs vidare till Wittenberg. Han ser nästan ut att vara levande - så naturlig ser dödsmasken ut som förvaras här. Också här kan vi se predikstolen varifrån han höll flera predikningar. Den stora orgeln invigdes med Johann Sebastian Bach närvarande, och än idag, 300 år senare, är det en upplevelse att höra den spela. Ännu längre bakåt i historien kommer besökarna när de kliver in i kvarteret runt Domkyrkan. I närheten av den gamla Dominikanerkyrkan står även Georg Friedrich Händels födelsehus, ett renässanshus, som sedan 1948 är museum över den stora mästaren.

5 Knappt 4 mil från Halle ligger Eisleben, orten där Luther föddes 1483 och där han dog Här ser vi Peter och Paul-kyrkan, där han döptes och hans födelsehus som blev museum så tidigt som I staden finns även många andra vackra byggnader, såsom Andreaskyrkan med den predikstol varifrån Luther höll sin sista predikan. Huset där han dog har också förvandlats till ett museum och minnesmärke restes här en marmorstaty av Luther, och 1883 avtäcktes på torget ett Luthermonument av brons, gjort av Rudolf Siemering. Lördag 28 november. Frukostbuffé på hotellet. Ny dag med nya utflykter! Vi åker till det natursköna distriktet Harz och staden Wernigerode för att besöka en av delstaten Sachsen-Anhalts allra vackraste julmarknader. Under medeltiden och framåt fanns här en stadsmur med ett imponerande porttorn. En del av detta byggnadsverk är bevarat och ger staden sitt ålderdomliga och charmiga intryck vid sidan av en välbevarad stadskärna med flera korsvirkeshus. Platsen ansågs vara en av det gamla Östtysklands verkliga turistpärlor men besökare har samlats här redan sedan 1800-talet. Wernigerode är huvudort för den smalspåriga järnvägen Harzer Schmalspurbahnen, bland annat med en linje till Harzbergens högsta bergstopp Brocken, enligt tyska folktron känd för att vara den plats där häxorna samlades såsom en motsvarighet till svenskarnas Blåkulla. Wernigerode vetter i norr mot slätten, medan bergstopparna börjar uppstå i söder, där Wernigerodes slott är beläget på en av de första klipporna alldeles intill stadskärnan. I Magdeburg ses vi på kvällen igen för en gemensam avskedsmiddag på en restaurant.

6 Söndag 29 november. Frukostbuffé på hotellet. Förmiddagen spenderas på egen hand i Magdeburg och efter lunch åker vi tillbaka norrut. Efter drygt ett par timmar på tyska motorvägen är vi tillbaka i Berlin där vårt flyg tar oss vidare hem till Arlanda. Planet mot Stockholm lyfter 17:25 och är framme 19:00. Pris: SEK 7.495:-/person i delat dubbelrum (VI-prenumerant) Pris: SEK 8.495:-/person i delat dubbelrum (icke prenumerant) I priset ingår: Reguljärflyg i ekonomiklass exkl. flygskatter Arlanda-Berlin t/r, modern turistbuss för lokala transporter, 4 övernattningar i delat dubbelrum på beskrivna hotell inkl. frukostbuffé, välkomstlunch, 3-rätters exkl. dryck dag 1, avskedsmiddag, 3-rätters exkl. dryck dag 4, guidade rundturer med fokus på Martin Luther och reformationen i Berlin, Wittenberg, Halle, Eisleben, julmarknaderna i Magdeburg och Wernigerode, Entré och besök enligt nedan: Nikolaikyrkan i Potsdam, Lutherhaus i Eisleben, Slottet Cecilienhof, teknisk reseledare från BK Travel Solutions AB, skatter och lagstadgade avgifter (paketresemoms) Tillkommer: Obligatorisk flygskatt: (idag SEK 1041:-) Frivilliga tillägg: Enkelrum: 1.400:- Solid avbeställningsskydd: 285:- (resebelopp upp till 9.000:-) Hotel: Potsdam: Mercure Hotel Potsdam City 4****. Modernt hotell beläget mitt i centrum intill floden Havel och med en fin utsikt över kejserliga Potsdam. Magdeburg: Plaza Hotel Magdeburg 4****. Ett hotell i affärsdistriktet Sudenburg med trevlig atmosfär och utmärkta spårvagnsförbindelser till Magdeburgs sevärdheter. Villkor: Resan är beräknad på minst 35 deltagare. Vi förbehåller oss rätten att justera priset med hänsyn till prisändringar som ligger utanför vår kontroll t ex valutakursförändringar, lokala skatter eller ändrat deltagarantal. Resans pris anges i SEK och är beräknad på aktuell dagskurs (EUR). Individuella avbokningar sker mot tecknande av avbeställningsskydd. Anmälan och information: Niklas Nilsson BK Travel Solutions AB Box MALMÖ Tfn alt niklas@bkts.se NNI

7

I Martin Luthers spår

I Martin Luthers spår Församlingsresa med buss I Martin Luthers spår 2017 9-15 sept Reseprogram Vi reser kl 7 från Linköping med buss genom Sverige och Danmark och med färjan Gedser- Rostock som tar två timmar. Sedan är det

Läs mer

Konstresa till Bonn och Leipzig för Göteborgs Konstmuseums Vänner 20-24 april 2016

Konstresa till Bonn och Leipzig för Göteborgs Konstmuseums Vänner 20-24 april 2016 Konstresa till Bonn och Leipzig för Göteborgs Konstmuseums Vänner 20-24 april 2016 Onsdag 20 april. Avresa med SAS i ekonomiklass från Landvetter kl. 09.40 via Kastrup med ankomst Düsseldorfs flygplats

Läs mer

Östersjön runt Baltikum och Polen

Östersjön runt Baltikum och Polen Östersjön runt Baltikum och Polen Följ med och upptäck; Estland-Lettland-Litauen-Polen den 9 17 maj 2014 Rundresa från Öland/Kalmar via Stockholm Tallinn - Riga - Vilnius - Warmia/Mazurien- Gdansk/Gdynia

Läs mer

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Vi gör en härlig kryssning längs den magnifika dalmatiska kusten och dess vackra öar. Under tre dagar på Adriatiska havet åker vi från en ö till en annan

Läs mer

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 Bourgogne namnet känner man igen och förknippar med vin. Och, naturligtvis finns här mycket och gott av den varan. Men, Bourgogne är inte bara vin! Här finns fantastiska

Läs mer

Östersjön runt Baltikum och Polen

Östersjön runt Baltikum och Polen Östersjön runt Baltikum och Polen Följ med oss och upptäck; Estland-Lettland-Litauen-Polen den 15-23 maj 2015 Rundresa från Öland/Kalmar via Stockholm Tallinn - Riga - Vilnius -Warmia/Mazurien- Gdansk/Gdynia

Läs mer

Tjeckien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Tjeckien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Tjeckien Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - T j e c k i e n Tjeckien - Guidad Resa Upplev arkitektoniska mästerverk från medeltida, renässans och barocktiden

Läs mer

Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015

Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015 Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015 Välkomna med på en resa till Österrike och Slovakien. Vi börjar i Salzburg de första två dagarna. Staden där så många berömdheter

Läs mer

WIEN MUSIK & KULTUR. Upplev våren med oss i musikens huvudstad!

WIEN MUSIK & KULTUR. Upplev våren med oss i musikens huvudstad! WIEN MUSIK & KULTUR Vackra Wien är en raffinerad pärla med mycket att se och göra. Klassisk musik, imponerande arkitektur och den charmiga kafékulturen är bara lite av vad vi får uppleva. Donau delar staden

Läs mer

NATIONALMUSEI VÄNNER. Konst på turné - I Rembrandts fotspår med Nationalmusei Vänner 19-23 mars 2015

NATIONALMUSEI VÄNNER. Konst på turné - I Rembrandts fotspår med Nationalmusei Vänner 19-23 mars 2015 Konst på turné - I Rembrandts fotspår med Nationalmusei Vänner 19-23 mars 2015 Nationalmuseum har lånat ut praktverket Batavernas trohetsed till Claudius Civilis till Rijksmuseums utställning Rembrandt

Läs mer

Stora städer Ett äventyr Vi skräddarsyr Er resa

Stora städer Ett äventyr Vi skräddarsyr Er resa Stora städer Ett äventyr Vi skräddarsyr Er resa I denna folder hittar du några utvalda städer och hotell. Hotellubudet är enormt och vi presenterar här endast några få utvalda. På www.hotelreservation.se

Läs mer

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER RESA FLORENS FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER Florens är utan tvekan en av världens mest omtalade och lovsjungna Det är en svindlande känsla att upptäcka det övermått av sevärdheter städer. Staden är

Läs mer

Konst- och kulturresa till Split & Dubrovnik sep 2017

Konst- och kulturresa till Split & Dubrovnik sep 2017 Följ med på en konst- och kulturresa till de vackra kustpärlorna i Kroatien Split och Dubrovnik! Kroatien lockar många besökare med sin slående vackra och skiftande natur mäktiga berg, kuperande landskap,

Läs mer

IRLAND. Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018!

IRLAND. Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018! IRLAND Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018! Vi reser med buss till Köpenhamn och flyg vidare till Dublin. Under rundresan på Irland,

Läs mer

3 LÄNDER 3 HISTORIER

3 LÄNDER 3 HISTORIER 3 LÄNDER 3 HISTORIER Den dalmatiska kusten räknas som en av Europas vackraste. Följ med oss på en spännande resa där vi bor både i Split och i Dubrovnik och dessutom tar oss till historiskt intressanta

Läs mer

MADRID 2016 - EN HISTORISK RUNDRESA

MADRID 2016 - EN HISTORISK RUNDRESA MADRID 2016 - EN HISTORISK RUNDRESA Madrid och dess omgivning fascinerar! Här finns själva kärnan till det som idag utgör Spanien. Giftermålet 1479 mellan regenterna Isabella och Ferdinand enade Spaniens

Läs mer

Resa med Moheda SPF till Gdansk med Vargskansen 8/5 11/5 2015.

Resa med Moheda SPF till Gdansk med Vargskansen 8/5 11/5 2015. Resa med Moheda SPF till Gdansk med Vargskansen 8/5 11/5 2015. Fredag 8/5 18.00 Samling på Stena terminalen i Karlskrona. 19.00 Stena Vision lägger ut med kurs mot Gdynia. 20.00 Kvällens stora buffémiddag

Läs mer

Resa till Polen september 2017

Resa till Polen september 2017 Resa till Polen 11 16 september 2017 Närheten, möjligheten att återuppleva kultur och gemensam historia och mycket mera gör Polen till ett land värt att besöka. Polen har enormt mycket att erbjuda mellan

Läs mer

Skotska smaker i vackra miljöer Islay - Inveraray - Edinburgh

Skotska smaker i vackra miljöer Islay - Inveraray - Edinburgh Club Eriks noga utvalda upplevelser Skotska smaker i vackra miljöer Islay - Inveraray - Edinburgh Karaktäristiska whiskydestillerier i vackra miljöer Följ med Club Eriks på vår välkomponerade whiskyresa

Läs mer

En hel vecka i Peking till superpris! Direktflyg, lyxhotell, utflykter & visum ingår

En hel vecka i Peking till superpris! Direktflyg, lyxhotell, utflykter & visum ingår Club Eriks noga utvalda upplevelser En hel vecka i Peking till superpris! Direktflyg, lyxhotell, utflykter & visum ingår Två avresedatum!! 17-24 & 20-27 november 2016 Sista minuten-erbjudande till Kina

Läs mer

Konstresa Berlin 9-12 april 2019

Konstresa Berlin 9-12 april 2019 Namn: Berlin Professionell Antal: Ca 10-24 personer Resmål: Berlin Datum: Guide: Martin Schibli Berlin Följ med till Berlin, träffa kollegor, diskutera på plats, skapa nätverk. Berlin är sedan flera år

Läs mer

Alsace Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer

Alsace Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer Alsace Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A l s a c e o c h B o u r g o g n e Alsace - Guidad Rundresa Upptäck charmiga bergbyar, pittoreska vinbergar

Läs mer

Vinresa till Niederösterreich Österrike

Vinresa till Niederösterreich Österrike Vinresa till Niederösterreich Österrike Slutet av september, början på oktober 2015 med Munskänkarna Otterbäcken 2015 är Niederösterreich i Österrike utsedd till årets vinort/region av Munskänkarna centralt.

Läs mer

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen.

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen. VACKRA PRAG Följ med och upplev vackra Prag! Staden som bjuder på allt vi förväntar oss av en storstad i form av historia, kultur, restauranger och goda shoppingmöjligheter. Under våra dagar i Prag lär

Läs mer

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner - Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa till Bryssel där ni under en

Läs mer

Cervia Italien. Pris från :-

Cervia Italien. Pris från :- Pris från 15 995:- Cervia Italien Ta del utav Adriatiska havet mellan Venedig och Rimini. Dag 1. Avresa från Karlskrona tidigt på morgonen. Vi kör upplastning genom Blekinge och Skåne längs E22:an. När

Läs mer

BALTIKUM. med Estland, Lettland och Litauen. Tid: 2-8 juni Avresa: 2 juni kl 08.20 från: Träffpunkten i Färjestaden

BALTIKUM. med Estland, Lettland och Litauen. Tid: 2-8 juni Avresa: 2 juni kl 08.20 från: Träffpunkten i Färjestaden SPF SENIORERNA SOLVÄNDAN OCH SYD ÖLAND BALTIKUM LÄS, LÄR OCH RES med Estland, Lettland och Litauen Tid: 2-8 juni Avresa: 2 juni kl 08.20 från: Träffpunkten i Färjestaden Pris: 7.200 kr i dubbelrum. Enkelrum:

Läs mer

Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa september 2019.

Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa september 2019. Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa 18 24 september 2019. Följ med Mimosa kulturresa genom Europas moderna historia Onsdag 18 september Avresa från Arlanda till Wien (direktflyg

Läs mer

SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till "Temaresa Vin 2017". Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/

SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till Temaresa Vin 2017. Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/ SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till "Temaresa Vin 2017". Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/9 2017. Ungerns huvudstad Budapest består av två stadshalvor. Dessa var

Läs mer

Östersjön runt Baltikum och Polen

Östersjön runt Baltikum och Polen Östersjön runt Baltikum och Polen Följ med oss och upptäck; Estland-Lettland-Litauen & Polen den 14-22 maj 2016 Rundresa från Öland/Kalmar via Stockholm Tallinn - Riga - Vilnius -Warmia/Mazurien- Gdansk/Gdynia

Läs mer

!!!!!!Följ med på vår nästa Kunskapsresa till Berlin 24 26 april 2013

!!!!!!Följ med på vår nästa Kunskapsresa till Berlin 24 26 april 2013 !!!!!!Följ med på vår nästa Kunskapsresa till Berlin 24 26 april 2013 Att förstå vad som händer i vår värld blir allt mer angeläget i takt med att konkurrensen ökar och nya ekonomier växer fram. Att läsa

Läs mer

Bekräftelse av fältstudieresa till Kina för Thomasgymnasiet

Bekräftelse av fältstudieresa till Kina för Thomasgymnasiet 2011-07-21 Bekräftelse av fältstudieresa till Kina för Thomasgymnasiet Resa till Peking, Zhengzhou och Shaolin den 16-29 november, 2011, 14 dagar Vår resa går till Peking och därefter direkt vidare till

Läs mer

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner - Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa till Bryssel där ni under en

Läs mer

EDINBURGH SKOTTLANDS HJÄRTA

EDINBURGH SKOTTLANDS HJÄRTA EDINBURGH SKOTTLANDS HJÄRTA Följ med till Edinburgh i hjärtat av Skottland. Bekanta dig med den skotska kulturen, storstadens attraktioner, den skotska gästfriheten och smaken av världens bästa whisky.

Läs mer

FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti

FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti Följ med Equi Tours på mästerskapsresa till Aachen, Tyskland för ett spektakulärt Europamästerskap! Här väntas fantastiska

Läs mer

Vad gör ni den 26:e till 30:e september?

Vad gör ni den 26:e till 30:e september? Vad gör ni den 26:e till 30:e september? För en tid sedan träffade jag Claes Claesson, f.d. mycket erkänd krögare i Karlstad, som numera tillsammans med hustrun Titti bl.a. arrangerar Njutningsresor se

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

ITALIEN MED LJUVLIGA TOSCANA. Tid: 13-20 september, avresa: kl.01.50 från: Träffpunkten Färjestaden

ITALIEN MED LJUVLIGA TOSCANA. Tid: 13-20 september, avresa: kl.01.50 från: Träffpunkten Färjestaden SPF SENIORERNA SOLVÄNDAN OCH SYD ÖLAND ITALIEN MED LJUVLIGA TOSCANA LÄS, LÄR OCH RES Tid: 13-20 september, avresa: kl.01.50 från: Träffpunkten Färjestaden Pris: c:a 9500 kr/ person i dubbelrum, enkelrum:

Läs mer

Polen runt - 8 dagar 12 augusti

Polen runt - 8 dagar 12 augusti 2018 Polen runt - 8 dagar 12 augusti Warszawa Välkommen med på vår sommarresa 2018. Vi väljer att resa till Polen och till huvudstaden Warszawa. Vi hinner även med ett besök i staden Krakow. Polen har

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

Konstresa Berlin april 2019

Konstresa Berlin april 2019 Namn: Berlin Exklusiv Antal: Ca 10-14 personer Resmål: Berlin Datum: Guide: Martin Schibli Berlin Berlin är en av den globala konstscenens metropoler. Här finns flera stora och mindre institutioner, flera

Läs mer

Program konstresa till Holland för Tranåsbygdens Konstförening 15-18 september 2016

Program konstresa till Holland för Tranåsbygdens Konstförening 15-18 september 2016 Program konstresa till Holland för Tranåsbygdens Konstförening 15-18 september 2016 I september 2016 åker Tranåsbygdens Konstförening till Holland. Den holländska 1600- talskonstenvittnar om landets stormaktstid

Läs mer

Portugal RESEFAKTA BESKRIVNING

Portugal RESEFAKTA BESKRIVNING Portugal BESKRIVNING Rundresa Portugal flyg t/r 8 dagar En resa till Europas västligaste land, med sin långa Atlanthavskust som alltid betytt mycket för portugiserna. Den gjorde Portugal till en stor sjöfararnation

Läs mer

VIMIL till Ischia, 8 dagar 25 oktober 1 november 2018

VIMIL till Ischia, 8 dagar 25 oktober 1 november 2018 VIMIL till Ischia, 8 dagar 25 oktober 1 november 2018 Sommaren är nu i sin högform, men snart nog blir det höst igen! Varför inte tillbringa en del av denna på den italienska ön Ischia!? Följ med VIMIL

Läs mer

Andalusien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Andalusien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Andalusien Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A n d a l u s i e n Andalusien - Guidad Resa Upplev det kulturella och historiska arvet i Andalusien på vår 8-dagars

Läs mer

Möten, Event & Konferens

Möten, Event & Konferens Ängelholms Reumatiker Förening Kära medlemmar, känns detta tilltalande. Vi skulle behöva intresse anmälan till den 1 nov. av hur många som är intresserade. Möten, Event & Konferens Offert Ängelholms Reumatiker

Läs mer

Alsace Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer

Alsace Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer Alsace Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A l s a c e Guidad Rundresa - Alsace - (max. 8 resenärer) Upptäck charmiga bergsbyar, pittoreska vinberberg,

Läs mer

RIGA BALTIKUMS PARIS

RIGA BALTIKUMS PARIS RIGA BALTIKUMS PARIS Riga; en vacker, modern och historisk stad. Lettlands huvudstad Riga är inte bara ett populärt resmål för oss i Norden, Riga lockar nämligen folk från hela världen. Vi förstår precis

Läs mer

KULTURRESA TILL SPANIENS INLAND

KULTURRESA TILL SPANIENS INLAND Viajar EXTREMADURA Svensk översättning resa KULTURRESA TILL SPANIENS INLAND Nu har du tillfälle att uppleva Spanien och dess inland pa ett nytt och annorlunda sätt. Vi erbjuder hög kvalitet, naturupplevelser,

Läs mer

Tjeckien. Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer.

Tjeckien. Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer. Tjeckien Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - T j e c k i e n Guidad Rundresa - Tjeckien (max. 8 resenärer) Upplev fascinerande traditioner, arkitektoniska

Läs mer

Program: Resa till Franska Rivieran och Provence för Hemmets Veckotidnings läsare, 7-12 oktober 2015

Program: Resa till Franska Rivieran och Provence för Hemmets Veckotidnings läsare, 7-12 oktober 2015 Program: Resa till Franska Rivieran och Provence för Hemmets Veckotidnings läsare, 7-12 oktober 2015 Onsdag 7 oktober: Flyg med SAS från Kastrup kl. 09.40 till Nice med ankomst kl. 12.05. (Anslutningsflyg

Läs mer

HOLLAND I BLOMNING. Man måste ha sett det med egna ögon för att förstå hur stor, varierad och fantastisk den här parken är.

HOLLAND I BLOMNING. Man måste ha sett det med egna ögon för att förstå hur stor, varierad och fantastisk den här parken är. HOLLAND I BLOMNING När det i början av maj fortfarande kan vara lite ostadigt väder här hemma i Sverige har som regel Nederländerna haft härlig vår ett tag. Uteserveringarna är öppna och vårblommor finns

Läs mer

Gardasjön 9 dagar 25/7-2/8 2015

Gardasjön 9 dagar 25/7-2/8 2015 Gardasjön 9 dagar 25/7-2/8 2015 2015 GARDASJÖN Italiens största sjö, den azurblå Gardasjön med sitt kristallklara vatten, omgärdas av flera medeltida, pittoreska städer med smala gränder och charmiga stadskärnor.

Läs mer

DAG 1: Malmö - Bremen ca 50 mil Framme i Bremen ca 17.00 DAG 2: Utflykter enligt program DAG 3: Bremen - Malmö ca 50 mil Åter i Malmö ca 19.

DAG 1: Malmö - Bremen ca 50 mil Framme i Bremen ca 17.00 DAG 2: Utflykter enligt program DAG 3: Bremen - Malmö ca 50 mil Åter i Malmö ca 19. Tysk ölfest Bremen Oktoberfest, 3 dagar Bremen Oktoberfest - 3 dagar Bremer Freimarkt är en av årets riktigt stora händelser i Bremen. Den har mer än 1000-åriga traditioner och är en riktig folkfest. Under

Läs mer

Alsace & Bourgogne. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Alsace & Bourgogne. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Alsace & Bourgogne Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A l s a c e o c h B o u r g o g n e Alsace och Bourgogne - Guidad Rundresa Upptäck de pittoreska vinregionerna

Läs mer

Estland. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Estland. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Estland Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - E s t l a n d Estland Intensiv - Guidad Rundresa Utforksa det kulturella och historiska arvet i Estland på vår 8-dagars

Läs mer

Resa till Dalarna. 8-11 augusti 2016

Resa till Dalarna. 8-11 augusti 2016 Resa till Dalarna 8-11 augusti 2016 8 augusti - måndag Resan startar från hemorten på morgonen och färden går upp till rastplatsen Väst Göte, vid Vättern norr om Bankeryd, där vi gör uppehåll, då det blir

Läs mer

2.695:- Berlin - 4 dagar. från. Julmarknadsresa. Berlin 4 dagar

2.695:- Berlin - 4 dagar. från. Julmarknadsresa. Berlin 4 dagar Berlin - 4 dagar Berlin 4 dagar från 2.695:- Det återförenade Berlin är en dynamisk och spännande stad som lockar till besök inte minst vid jultid. Det är nu det glittrar och sprakar som allra mest i Berlin.

Läs mer

Alsace & Bourgogne Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer

Alsace & Bourgogne Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer Alsace & Bourgogne Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A l s a c e o c h B o u r g o g n e Alsace och Bourgogne - Guidad Rundresa Upptäck pittoreska

Läs mer

Ungern RESEFAKTA BESKRIVNING

Ungern RESEFAKTA BESKRIVNING Ungern BESKRIVNING Ungern 8 dagar Med Györ som utgångspunkt upplever vi Ungern. Vi åker till Ungerns hav Balatonsjön, längs den vackra Donau till dess drottning Budapest. Det blir en dagsutflykt till kejsarstaden

Läs mer

DRÖMRESAN TILL PROVENCE

DRÖMRESAN TILL PROVENCE DRÖMRESAN TILL PROVENCE Följ med till Provence och njut av det goda livet! Vår reseledare, Finn Emilsen, jobbar till vardags som vinimportör, med fokus på vin från Provence. Det började med ett vinslott

Läs mer

Habsburgarnas imperium Wien Bratislava Budapest med Andreas Danielsen den 2 6 juni 2016

Habsburgarnas imperium Wien Bratislava Budapest med Andreas Danielsen den 2 6 juni 2016 Habsburgarnas imperium Wien Bratislava Budapest med Andreas Danielsen den 2 6 juni 2016 I sällskap med vår ciceron Andreas Danielsen, författare till Hederskriget Hur Österrike-Ungern startade det första

Läs mer

SPF 010 alltid på väg!

SPF 010 alltid på väg! 24/5-2/6 Det gemytliga och gästvänliga Tyrolen i Österrike Upplev den romantiska Tyrolen där de vackra dalgångarna slingrar sig fram mellan snöklädda alptoppar. Här njuter vi av Salzkammerguts bedårande

Läs mer

OBS! Sista anmälningsdagen 25 juli till Anna-Lena Kullman,

OBS! Sista anmälningsdagen 25 juli till Anna-Lena Kullman, Resa till Frankrike och Alsace 15-21 september, 7 dagar. OBS! Sista anmälningsdagen 25 juli till Anna-Lena Kullman, annalenakullman09@gmail.com, 0730-687838 Resan genomförs med en modern turistbuss med

Läs mer

Karlsbron Prag (tjeckiska: Praha)

Karlsbron Prag (tjeckiska: Praha) Karlsbron Prag (tjeckiska: Praha) är huvudstad och största stad i Tjeckien samt är belägen vid floden Moldau (tjeckiska Vltava). Staden har drygt 1,2 miljoner invånare. Prags universitet, Karlsuniversitetet,

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

BERGEN STADEN MELLAN DE 7 FJÄLLEN

BERGEN STADEN MELLAN DE 7 FJÄLLEN BERGEN STADEN MELLAN DE 7 FJÄLLEN Följ med till Norge och Bergen staden mellan de sju fjällen. Upplev historia i en trevlig blandning med fantastisk natur, djupa fjordar och höga fjäll. Bergen är Norges

Läs mer

Upplev Dublin i full feststämning!

Upplev Dublin i full feststämning! Upplev Dublin i full feststämning! Tradfest är en musikfestival som arrangeras varje år i Dublin, med konserter och musikaliska upplevelser i hela fem dagar! Tradfest är en folkmusikfestival med fokus

Läs mer

Program: Vinprovarresa till Toscana och Umbrien med SPF Seniorerna Lund Centrum 27 september 2 oktober 2016

Program: Vinprovarresa till Toscana och Umbrien med SPF Seniorerna Lund Centrum 27 september 2 oktober 2016 Program: Vinprovarresa till Toscana och Umbrien med SPF Seniorerna Lund Centrum 27 september 2 oktober 2016 Toscana och Umbrien är två av Italiens mest tilltalande landskap när det gäller mat, vin och

Läs mer

Kristendomen. Inför provet

Kristendomen. Inför provet Kristendomen Inför provet Kristendomen Allt började med Jesus. Från Jesus första lärjungar spreds läran. Kristna tror på en Gud. Kristna tror att Jesus vad Guds son. Gud kan visa sig på tre olika sätt:

Läs mer

BTF inbjuder till studieresa till Berlin 3 6 oktober 2014

BTF inbjuder till studieresa till Berlin 3 6 oktober 2014 BTF inbjuder till studieresa till Berlin 3 6 oktober 2014 TREPTOW CREMATORIUM FLUGHAFEN BERLIN BRANDENBURG Tyskland är världsledande på grönt och högteknologiskt byggande. Dessutom är de världsmästare

Läs mer

Österrike Wien Salzburg - 9 dagar

Österrike Wien Salzburg - 9 dagar 2016 Österrike Wien Salzburg - 9 dagar Schönbrunn Palace Wien Wien Välkommen med på vår sommarresa 2016. Vi väljer att resa till Österrike och till huvudstaden Wien. Vi hinner även med ett besök i Mozarts

Läs mer

Irland Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com

Irland Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com Irland Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - I r l a n d Guidad Rundresa Irland Upptäck Irlands unik kulturarv genom naturliga underverk och längs dramatiska

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA RESA MALTA VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA Den vackra östaten Malta ligger i mellersta Medelhavet, mellan Libyen i söder och Italien i norr. Malta är Europas sydligaste stat och har drygt 400 000 invånare.

Läs mer

MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP

MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP RESA LOFOTEN MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP Lofoten är en ögrupp vid Norges nordvästra kust. Huvudöarna Lofoten har en total landyta på 1227 km² och en befolkning på cirka är Austvågøy, Gimsøy,

Läs mer

15 DAGAR - PEKING-HANGZHOU-SUZHOU-TONGLI- SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN

15 DAGAR - PEKING-HANGZHOU-SUZHOU-TONGLI- SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Stora Kina 15 DAGAR - PEKING-HANGZHOU-SUZHOU-TONGLI- SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Planerade avgångar 2013: 10/3, 16/3, 21/3, 26/3, 27/3, 28/3, 8/4, 9/4 (kontakta oss för senare avgångar) Det här är resan

Läs mer

Filharmonikernas Vänner Köpenhamn april 2019

Filharmonikernas Vänner Köpenhamn april 2019 Filharmonikernas Vänner Köpenhamn 11-13 april 2019 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner - Köpenhamn 11-13 april 2019 En konsert och operaresa till gemytliga Köpenhamn som lockar med vindlande gränder,

Läs mer

Henrik Ingmanson KINARESA 28/3 4/4 2014 SA11D

Henrik Ingmanson KINARESA 28/3 4/4 2014 SA11D Henrik Ingmanson KINARESA 28/3 4/4 2014 SA11D INNEHÅLLSFÖRTECKNING Platsfakta 3 Program för Kinaresan 2014 4 Vårt hotell i Beijing 6 Förslag på packlista Kinaresa 7 Övrig information 8 Allmänna villkor

Läs mer

Provence. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Provence. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Provence Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - P r o v e n c e Provence - Guidad Rundresa Uppfyll din dröm om pittoreska lavendelfält, fantastiska vingårdar och

Läs mer

Andalusien. Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer.

Andalusien. Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer. Andalusien Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A n d a l u s i e n Andalusien - Guidad Resa (max. 8 resenärer) Upplev Andalusiens kulturella och historiska

Läs mer

KROATIEN 26 september 1 oktober, 2015

KROATIEN 26 september 1 oktober, 2015 KROATIEN 26 september 1 oktober, 2015 Följ med på en resa där ni upplever Kroatiens historia och kultur. Vi färdas bekvämt runt i egen buss och besöker städerna Makarska, Trogir, Split, Zadar, Sibenik

Läs mer

Reseledare Nina Holmlund och Folke West

Reseledare Nina Holmlund och Folke West Folke West Travelclub och Resans Vänner presenterar: Den visumfria kryssningsresan i Peter den Stores fotspår: Helsingfors - St. Petersburg - Helsingfors 26.6. -30.6.2019 Reseledare Nina Holmlund och Folke

Läs mer

Weekend i Washington DC

Weekend i Washington DC Weekend i Washington DC Weekendresa till Washington D.C. med besök till stadens alla sevärdheter. På denna resa till Washington D.C. får ni åka båt på Potomacfloden till Mount Vernon, ni ser kända monument

Läs mer

Månd 2 juni: Vi anländer till Skottland Tisd 3 juni: Islay med Laphroaig, Lagavulin, Ardbeg och Bruichladdich

Månd 2 juni: Vi anländer till Skottland Tisd 3 juni: Islay med Laphroaig, Lagavulin, Ardbeg och Bruichladdich 31 maj 8 juni 2014 Följ med på en fantastisk whiskyresa till Skottland. I denna underbara miljö får du prova denna ädla dryck på flera av världens mest uppskattade destillerier. Vi åker över till Islay

Läs mer

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien!

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien! Åk med på golfresa till Benidorm och Alicante i Spanien hösten 2012! (OBS: Nytt program avresa en dag senare än vad tidigare meddelats flygresenärer flyger nu med Norwegian Air Shuttle direkt Göteborg-Alicante

Läs mer

Burmas Underverk. Resan inkluderar NYHET! 15 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY- MOUNT POPA-BAGAN-NGAPALI BEACH

Burmas Underverk. Resan inkluderar NYHET! 15 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY- MOUNT POPA-BAGAN-NGAPALI BEACH Burmas Underverk NYHET! 15 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY- MOUNT POPA-BAGAN-NGAPALI BEACH Planerad avgång 2013 Denna resa är just nu under produktion. Kontakta oss gärna så sätter vi upp dig på en intresselista.

Läs mer

UPPLEV EN TUSENÅRIG TRADITION

UPPLEV EN TUSENÅRIG TRADITION JAKTUTFLYKT UPPLEV EN TUSENÅRIG TRADITION Att jaga är en upplevelse för såväl sinnet som själen. I årtusenden har människan jagat, och sedan fört vidare jakttraditionen i arv. En jaktdag ger i kombination

Läs mer

Polen En kulinarisk kulturresa

Polen En kulinarisk kulturresa Polen En kulinarisk kulturresa De första dagarna i juni reste 29 medlemmar från SPF Seniorerna Håbo och ytterligare några från andra SPF-föreningar till Krakow i Polen Det var ett arrangemang anordnat

Läs mer

Fakta om Martin Luther

Fakta om Martin Luther LISETTE AGERBO HOLM SIDAN 1 Läraramaterial Vad handlar boken om? I boken presenteras en man vid namn Martin Luther. Han var en kristen man som ville förändra kyrkan. Han gillade inte allt som kyrkan gjorde

Läs mer

Reseprogram Moheda SPF Seniorerna Budapest med Pusztan, Ungern 6-11 september 2017

Reseprogram Moheda SPF Seniorerna Budapest med Pusztan, Ungern 6-11 september 2017 Ungerns huvudstad Budapest består av två stadshalvor. Dessa var tidigare två självständiga städer. Buda ligger på vänstra sidan av floden Donau och Pest på den högra. År 1873 blev de till en stad som idag

Läs mer

Skottland Guidad Kulturrundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com

Skottland Guidad Kulturrundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com Skottland Guidad Kulturrundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - S k o t t l a n d Kulturrundresa Skottland - Guidad Resa Upplev de pittoreska högländerna med majestätiska

Läs mer

Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten

Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten Club Eriks noga utvalda upplevelser Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten Höga kusten är ett unikt kustområde i Ångermanland som sedan istiden haft en landhöjning på 800 meter, vilket är världsunikt,

Läs mer

Jordanien. 3-12 november 2014. Karin Nilsson, Elovsbyn 30, 670 10 Töcksfors Tel: +46 (0)70-270 46 93 E-mail: kani@telia.com www.kanicare.

Jordanien. 3-12 november 2014. Karin Nilsson, Elovsbyn 30, 670 10 Töcksfors Tel: +46 (0)70-270 46 93 E-mail: kani@telia.com www.kanicare. Jordanien Rundresa genom Jordanien Vi besöker Amman, Jerash, Anjon, berget Nebo, Madaba, Kerak och klippstaden Petra. Jeepsafari i Wadi Rum. Sol och bad får vi vid Döda havet och i Aqaba vid Röda havet.

Läs mer

Program: Konstresa till Marrakechbiennalen för Göteborgs Konstmuseums Vänner 3-6 mars 2016

Program: Konstresa till Marrakechbiennalen för Göteborgs Konstmuseums Vänner 3-6 mars 2016 Program: Konstresa till Marrakechbiennalen för Göteborgs Konstmuseums Vänner 3-6 mars 2016 Marrakech vid Atlasbergen med dess snötäckta toppar är en mytomspunnen stad; färggrann, doftrik och exotisk. Staden

Läs mer

Weekend i Washington DC

Weekend i Washington DC Weekend i Washington DC Weekendresa till Washington D.C. med besök till stadens alla sevärdheter. På denna resa till Washington D.C. får ni åka båt på Potomacfloden till Mount Vernon, ni ser kända monument

Läs mer

Konstresa Venedig aug 2019

Konstresa Venedig aug 2019 Namn: Venedig Professionell Antal: Ca 10-24 personer Resmål: Venedig Datum: Guide: Martin Schibli Venedig En resa till alla som arbetat med konst och kultur i stora eller små organisationer. Den 58:e Venedigbiennalen

Läs mer

Referat från kulturresan till Krakow 25-30/

Referat från kulturresan till Krakow 25-30/ Referat från kulturresan till Krakow 25-30/9 2018. Denna medeltidsstad ser ut som om den vore tagen ur en sagobok, med sitt livliga torg, spiralformiga, gotiska torn, slott och legender om drakar. Kärleken

Läs mer

Baltikum. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Baltikum. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Baltikum Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - B a l t i k u m Baltikum - Guidad Rundresa Upplev det kulturella och historiska arvet i Lettland och Estland på vår

Läs mer

Toscana. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Toscana. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Toscana Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - T o s c a n a Toscana - Guidad Resa Bli inspirerad av pittoreska byar, historiska städer och natursköna vingårdar på

Läs mer