Ett Filmmanus av Joakim Johansson. D.I.G.I.M.O.N. Första Utkast

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ett Filmmanus av Joakim Johansson. D.I.G.I.M.O.N. Första Utkast. 2013-09-21."

Transkript

1 Ett Filmmanus av Joakim Johansson. D.I.G.I.M.O.N Första Utkast

2 EXT Digivärlden\Ett fält i bergsområdet. Tidig morgon. Solen börjar gå upp, vi ser ett stort område som ser ut som att bara vara gjort av grå sten. Just då börjar marken att skaka, sen börjar stenar att falla ner från berget, en stor flock med stora djur som ser ut som dinosaurer går in i bild, detta är Grymons, efter flocken går ett litet djur typ 1 meter lång ett djur som ser ut som en liten T-rex, detta är en Agumon och den här är en av våra huvudfigurer, han försöker komma i kapp Grymon flocken, Agumon ser mycket trött ut. Vänta, vänta på mig. En av Grymonsen stannar, han är Agumon s storebror. Storebror Grymon. Så ja kom igen lillkillen, du kan klara det. Agumon går fram till Storebror Grymon, han klappar Agumon på huvudet. Jag önskar att jag var lika stor som du. Storebror Grymon. Jag är säker på att du kommer att vara det en vacker dag. Storebror Grymon lyfter upp och bär honom på ryggen, dom går skrattande iväg. Just då kommer en annan Grymon mot dom, detta är flockens ledare och han ser arg ut. Flockledare Grymon. Till storebror Grymon. Vad fan är fel på dig, dom andra väntar, vill du bli efterlämnad?. Storebror Grymon. Ursäkta, men jag väntade bara på min bror. Flockledare Grymon vänder på huvudet och spottar elakt, han ser rätt otrevlig ut. Flockledare Grymon. Varför gör du det?, hjälper den lille skiten. Storebror Grymon blir mycket förbannad. Storebror Grymon. Hur kan du bara säga så!!!!!!. Flockledare Grymon. För att jag är ledare, jag är best. Store bror Grymon. På vilket sätt ger det dig anledningen att vara otrevlig. Flockledare Grymon.

3 Det är jag som bestämmer här och jag gör vad fan jag vill. Store bror Grymon. Har du ingen medkänsla över huvudet taget?. Flockledare Grymon. Nej, det har jag inte och jag är stolt över det, kom nu. Flockledare Grymon går tillbaka mot resten av flocken, Storebror Grymon börjar också gå mot flocken, Agumon ser sur ut. Vilket arsel. Store bror Grymon. Han är inte alltid så, han har bara ett högt temperament. Jag tycker fortfarande att han är ett arsel. Det kan vi alla vara ibland. Store bror Grymon. Storebror Grymon ställer sig med resten av flocken, Agumon försöker titta mot Flockledare Grymon som står längs fram i flocken och han pratar med resten av flocken. Flockledare Grymon. Lyssna här, vi ska inte lata oss nu, vi kommer fram till stranden på andra sidan av ön. När vi kommer fram så ska vi bygga en by för Grymons och Agumons, men vi måste jobba på. Vi kan inte bara stå här som ett jävla pack med lata arseln, hör ni alla det. Alla Grymonsen klappar och hurrar, Agumon räcker ut tungan. Buuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!. Flockledare Grymon tittar på Agumon med en ond blick ögonen. Håll käften din lilla skit!. Flockledare Grymon. Storebror Grymon ser nervös ut, han svettas som disktrasa. Store bror Grymon. Är du galen, du väl inte prata skit om Flockledaren mitt fram näsan på honom. Ja det kan jag, du såg väl det?. Storebror Grymon tänker efter lite och flinar.

4 Store bror Grymon. Ja, om man tänker på det sättet så kan man det. Store bror Grymon och Agumon ger varandra high five. EXT Digivärlden\Myotisville. Dag. Nedfallna byggnader, solen skiner inte och gator av sten. Mycket smala och urfattiga Digimons går på gatorna. EXT Mistisville\Det stora slottet. Dag. I mitten av staden finns ett stort slott, det ser ut som något från en skräckfilm från 30 talet. En massa fladdermöss flyger runt, det finns många svarta fönster. INT Slottet\Det stora tornrummet. Dag. Rummet är stort nog att ha ett snabbköp i, i tronen gjord av döskallar sitter en människolik varelse med vitt skinn, han är klädd elegant som en gentleman, detta är filmens huvudskurk Just då öppnas dörren till rummet och 3 vargliknande Digimons går in, dom kallas för Gazimon. Gazimonarna bugar när dom kommer fram till ers majestät. Gazimon 1. Myotismon blir arg och avbryter Gazimon 1. Sluta upp med den här jävla ers majestät skiten nästa gång, men det kommer inte bli någon nästa gång för dig. Gazimon 1 blir rädd och börjar svettas. å nej, nej, nej, NEJ!!!!!!!!!. Gazimon 1. Myotismon trycker på en röd knapp på tronens armstöd, en fallucka öppnas och Gazimon 1 faller ner i ett bottenlöst hål, han flinar åt dom andra två Gazimonsen. Har någon av er något mer att säga ers majestät?. Gazimonarna skakar på huvudet. Till Gazimonsen. Var det något annat som ni ville säga till mig. Gazimon 2.

5 Din nya portgång till den andra världen är klar. Myotismon ler och reser sig sig upp. Mycket bra, vi går och tittar på den, men först så måste jag hämta den andra idioten. Myotismon går ut ur rummet, dom två Gazimonarna följer efter honom. INT Etemon s rum. Dag. Rummet ser ut som ett inspelningsrum, vi hör hemsk sång och gitarr spel. Kameran panorerar och vi ser en konstig blandning mellan en apa, en människa och en Elvis imitatör, detta är Etemon. Etemon. Sjunger. La,la,la,la papper och bröd, la, la,la. Just då knackar det på dörren. Etemon. Jag sjunger för i helvite, jag är på ett groove för fan. Myotismon s röst hörs från andra sidan av dörren. Öppna nu, vi måste jobba. Etemon lägger ner sin gitarr och går mot dörren. Ja, ja jag kommer boss. Etemon. Etemon öppnar dörren och går ut i. INT Den långa korridoren. Dag. Etemon går ut i hallen tillsammans med Myotismon och Gazimonarna. Var är vi på väg boss?. Etemon. Till Till ett grotta under slottet, mycket nära till helvetet. Etemon. Shit, det låter rad, vad är våran skitonda plan boss?. Uppdrag portal.

6 Vad är det för något boss?. Etemon. Vi ska till den andra världen för att hitta dom sju digidestinerade, så att ingen kan stoppa oss. Etemon. Vilken jävla bra ide, vilka är de digidestinerade boss?. Enligt en gammal profetia så kommer snart sju ungdomar från den andra världen för att förinta all ondska i digivärlden, det är något som vi inte kan tillåta. Tror du på sån där skit?. Etemon. Nej, men det är inte värt att ta risken. Dom kommer fram till slutet av korridoren, dom står framför en stor dörr. Nu är vi här. Dom två Gazimonarna öppnar dörren och vi ser en stor trappa som går ner i mörkret. Dom börjar att går ner för trappan, trappan går ner i något som ser ut som en stor grotta, vatten droppar från taket, Etemon ser sig frågande omkring. Var är vi boss?. Etemon. Till Här nere finns det som är kvar av min farfars fars gamla slott. Förstår varför han flyttade ut. Etemon. Myotismon tycker inte att Etemon s roliga kommentar var så rolig. Dom kommer ner till botten av trappan, en av Gazimonsen trycker på en strömbytare som sitter i väggen, lamporna tänds och vi ser. INT Portområde\Gruva. Dag. Hundratals Gazimons går med gruvhjälmar och hackor, de jobbar med att gräva i berget. En digimon som har solglasögon, skägg och röda skor går omkring uppe på en smal gångbro och skriker åt arbetarna, detta är Nanimon. Nanimon. Jobba på med er, vi har inte hela dagen på oss. Etemon ser sig omkring.

7 Var är vi boss?. Titta ner så ser du. Etemon. Etemon tittar ner, kameran panorerar ner också och vi ser en stor träport, det står en hästvagn framför porten, Myotismon, Etemon och de två Gazimonsen går ner för en annan liten trappa som går ner till den nedre delen av gruvan där porten är, när dom kommer ner möts dom av en digimon som ser ut som en vit katt som går två ben, detta är Gatomon som ser rätt så ofarlig ut, men man ska inte låta sig luras för hon kan vara en elak katt. Gatomon. Till Allt är klart, du kan snart åka. Bra mycket bra. Myotismon går in i hästvagnen, han sträcker ut huvudet för att prata med Etemon. Du har kontroll över mitt rike tills jag kommer tillbaka, och fucka inte upp nu. Ja för fan boss. Etemon. Gatomon trycker på en knapp på väggen och porten öppnas, bakom portens dörrar ser vi ett starkt vitt ljus, hästvagnen åker iväg av sig själv, den kör in i ljuset och försvinner, porten stängs. Etemon vänder sig mot dom två Gazimonsen. Etemon. Ge mig ett helt kylskåp med digi-cola nu. På en gång. Gazimon 2. Dom två Gazimonsen springer iväg, Etemon flinar lite för sig själv. Etemon. Med ego i rösten. Jag kommer att gilla att vara boss. EXT Digivärlden\Den li lla Dalen. Dag. Grymonflocken går genom en liten dal med stora kullar och lite gräs, Storebror Grymon bär fortfarande Agumon på ryggen. Till Storebror Grymon. Är vi framme snart, vi har gått i flera veckor nu.

8 Storebror Grymon. Ja, snart är vi framme på andra sidan av ön. Vad finns på den andra sidan av ön?. Storebror Grymon. Det är ett underbart ställe där alla Digimons kan leva i harmoni, fria från Myotismon s skräckvälde. Kommer alla leva där för alltid?. Storebror Grymon. Det kan du ge dig fan på lillkillen. (skratt). Flockledare Grymon manar på dom andra i flocken. Flockledare Grymon. Gå på nu, gå på nu, den här dalen ser otrevlig ut och jag vill inte stanna här länge till. Dom andra Grymonsen blir sura, men dom går på ändå. Till Storebror Grymon. Jag tycker att den där typen är för hård. Storebror Grymon. Ibland måste man vara det för att komma någonstans i livet. EXT En annan del av samma dal. Runt samma tid. Ett fordon som ser ut som en blandning mellan en stridsvagn och jeep kör i full fart, damm flyger överallt, bak på stridsjeepen finns en stor kanon. EXT\INT Stridsjeepens hytt. Dag. I hytten sitter två människoliknande Digimon. Den ena ser ut som en kvinna med en udda röd hatt, en röd klänning och lila solglasögon, detta är Arukenimon. Den andra är klädd i svart spandex och har fläddermössvingar på ryggen, detta är Devilmon. Arukenimon trycker på en röd knapp på instrumentbrädan och ett periskop kommer upp ur det. Arukenimon tittar i periskopet. Arukenimon s synvinkel i periskopet. Hon ser Grymon flocken. Tid att jaga lite. Arukenimon. Flinar elakt.

9 EXT Den lilla dalen\grymon flocken. Dag. Grymon flocken går lugnt fram, just då börjar marken skaka. Vad är det?. Jag vet inte. Till Storebror Grymon. Storebror Grymon. Arukenimon och Devilmon s stridsjeep åker ner i full fart för en backe, den stannar framför Grymon flocken, Flockledare Grymon ser arg ut. Vilka är ni?. Flockledare Grymon. Till Arukenimon och Devilmon. Kanonen på stridsjeepen börjar skjuta ner en massa Grymons i flocken, Flockledare Grymon blir arg. Flockledare Grymon. Jävlas ni med Grymon sorten, så jävlas ni med mig. Flockledare Grymon anfaller stridsjeepen och försöker få tag i Arukenimon eller Devilmon. Under tiden så gömmer Storebror Grymon Agumon bakom en sten. Storebror Grymon. Jag ska bara hjälpa flockledaren, jag kommer tillbaka snart, jag lovar. Lovar du?. Jag lovar. Storebror Grymon. Store bror Grymon s blick säger att han vet att han inte kommer tillbaka. Store bror Grymon springer till Flockledare Grymon. Flockledare Grymon. Till Storebror Grymon. Jag trodde att du tyckte att jag var ett arsel. Storebror Grymon. Arsel eller inte, jag måste fortfarande hjälpa dig. Stridsjeepen står nu på andra sidan av dalen, Grymonsen och Stridsjeepen står mitt i mot varandra allt är nu klart för den stora fighten. Flockledare Grymon. Till Arukenimon och Devilmon. Ni har dödat resten av min flock, men vi två är fortfarande här, och vi kommer att döda er. Devilmon. Det skulle jag gärna vilja se. (skratt).

10 Arukenimon trycker på den röda knappen och en raket skjuter ut ur kanonen. Dom två Grymonsen sprutar eldbollar från munnen, elden förstör raketen, Agumon hurrar på. Ja kom igen brorsan, du kan klara det. Arukenimon ser inte så imponerad ut, hon vänder sig mot Devilmon. Dom har inte segrat än. Arukenimon. Devilmon. Ja och det kommer dom inte heller att göra. Devilmon sätter plattan i mattan och dom kör i full fart mot Grymonsen. Grymonsen gör sig redo för en sista strid. Nu är det dags. Flockledare Grymon. Store bror Grymon. Det har varit en ära att träffa dig. Samma här. Flockledare Grymon. Arukenimon tar fram två stora pistoler, hon skjuter. Närbild av Agumon s ansikte. Han ser skräckslagen ut, vi hör ljudet av två stora saker som faller till marken. Agumon blir arg. JAG SKA TA DOM JÄVLARNA!!!!!!!!!!!!. Agumon hoppar mot stridsjeepen när den åker förbi, han hoppar på Arukenimon och försöker bita henne i nacken, Arukenimon försöker skaka av honom. Arukenimon. Bort med dig den lilla ohyra, fy. Arukenimon tar tag i Agumon och kastar av honom, han slår huvudet i marken och tappar helt medvetandet. Skärmen blir svart.

11 EXT Den lilla dalen. Dag. Långt senare. En gammal man med en käpp går på promenad, han ser Agumon som ligger på marken och springer fram till honom, han plockar upp honom. Den gamla mannen. Stackars lille vän, du kommer snart att må bra igen. Den gamla mannen går iväg med Agumon i famnen och försvinner från bild. INT Sovrum\Den gamla mannen s hus. Eftermiddag. Senare. Sovrummen har 6 små sängar, i en av dom ligger Agumon vaknar han ser rätt så yrvaken ut, han ser sig omkring. Var är jag?. Dörren till sovrummet öppnas och Den gamla mannen går in. Är du okej nu, min lille vän?. Vem är du?. Mitt namn är Gennai. Den gamla mannen. Den gamla mannen. Gennai går fram till sängen och sätter sig vid kanten. Jag beklagar din familj. Gennai. Du behöver inte beklaga något, men Myotismon borde åkta sig i framtiden. Gennai. Tänk inte på det nu, maten är serverad. Agumon reser sig upp och går ut tillsammans med Gennai. EXT Gennai s hus\baksidan. Eftermiddag. Runt ett långbord sitter 6 andra Digimons, dom är. Veemon, som ser ut som en liten blå drake med röda ögon. Gabumon, som ser ut som en stor sork med ett horn i pannan. Biyomon, som ser ut som en fågel med rosa vingar och några blåa vingar på huvudet. Hawkmon, som ser ut som en liten falk med en indian fjäder i huvudet. Palmon, som ser ut som en blandning mellan en blomma och en palm.

12 En liten Patamon, som ser ut som en pungråtta med vingar. Just då kommer Gennai med Agumon ut genom ytterdörren, Gennai pekar på dom andra Digimonsen. Gennai. Det här är dom andra hemlösa som jag har tagit in. Varför gör du det Herr Gennai. Gennai. För att jag är snäll och det finns en mycket speciell anledning för att alla är här. Agumon sätter sig på en ledig stol bredvid de andra. Hej vem är du?. Mitt namn är Biyomon. Just då öppnas luckor i borden framför Digimonsen och en bricka med mat kommer upp. Maten ser ut som frön. Vad är detta för något?. Det är digi-frön. Hawkmon. Agumon börjar äta av dig-fröerna och han börjar gilla dom. Det här smakar ju gott. Biyomon. Till Och vad hände med din familj?, det är därför du är här. Hela min flock blev dödade av två som jobbar för Myotismon, hur visste du det?. Biyomon. Något nedstämt i sin röst. Alla som är här har fått sina familjer dödade av Jag beklagar. Gennai bankar lite med en sked på ett glas som han håller i handen, han får alla Digimonsens uppmärksamhet.

13 Gennai. Jag vet att ni all undrar varför ni är här. Ja det gör vi. Gabumon. Gennai. Ni har alla blivit utvalda att hjälpa dom sju digidestinrade, som ska befria oss från Är inte det bara en legend?. Ja, det är inte bara en legend. Biyomon. Gennai. Hawkmon. Varför oss?, varför inga större och bättre digimons. Gennai går fram till ett litet bord där det står en trä låda, han öppnar trä lådan. I lådan ligger det sju konstiga elektroniska prylar. Gennai. Detta är digikontroller, dom kommer att hjälpa er på den här resan. Patamon. Till Gennai. Men jag är en fegis, jag kan inte rädda världen. Gennai. Mod är inte något som man har, det är något man får. Gennai ger alla Digimonsen varsin digikontroll. Ni har bråttom. Varför?. Gennai. Hawkmon. Gennai. För att Myotismon är just nu i den andra världen, han försöker hitta dom digidestinrade för att döda dom. Ni måste hitta dom före han gör det. Hur ska vi göra det?. Gennai. Om du tittar på sidan av din digikontroll, så kan du se en liten knapp. Agumon vänder på sin digikontroll och ser en liten knapp.

14 Gennai. Om ni trycker på knappen så åker ni till andra världen, uppfattat?. Ja Herr Gennai. Bra erat uppdrag börjar nu. Alla digimons runt bordet. Gennai. Alla Digimonsen tycker på knappen på sina digikontroller. Digimonsen skiner starkt och sen försvinner dom. INT Tennishall. Eftermiddag. Två tjejer i 18 års åldern spelar bordtennis. Den ena har lätt solbränd skinn, brunt hår och bruna ögon, detta är Sara Turesson, hon har en pojkflickas personlighet. Den andra har rosa hår med med stjärnor i, detta är Maria Bongilaj, hon är en vimsig tjej som älskar allt som är rosa. Du borde prata med Tror du att han gillar mig?. Till Sara. Sara. Lugn, jag vet allt om killar, jag har varit ihop två gånger. Sara. Du har också blivit dumpad två gånger. Ha, ha mycket roligt. INT Matsalen\skolan. Eftermiddag. Alla ungdomar i 12de klass sitter och äter, men vi bry oss bara om två personer. Den ena har taggigt brunt hår och stora skyddsglasögon på huvudet, detta är Den andra har blått hår och stora glasögon, detta är Till Har du spelat något på sista tiden?. Super Mario 64. Är det spelet fortfarande bra?.

15 Det kan du ge dig fan på. Tom upptäcker att dom andra ungdomarna börjar nyfiket lyssna på deras samtal, han kommer på en rolig ide. Vad tror du att Mario och prinsessan Peach gör mellan spelen. Vad menar du?. Tror du att Mario någonsin har varit inne i Peach s hamburgare. Hamburgare?. Ja en sån hamburgare som tjejer har. Joe ser ser mycket förvirrad ut. Men vad är det hamburgare?. Just då kommer en fet och glad kille med brunt hår till bordet där Tom & Joe sitter, detta är Ropar högt. VI KALLER DET MUS I DET HÄR SKITHÅLLET!!!!. Alla matsalen tittar mot Mattias, han försöker se oskyldig ut. Det behöver inte betyda vad ni tror, i så fall är det ni som tänker smutsiga tankar. Alla börjar äta igen, Mattias sätter sig vid bordet tillsammans med Tom och Att du ens vågar säga det. Det är bara den typens snubbe jag är. Men du kan väl tänka dig för lite. Om man ska tänka sig för hela tiden, så får man fan inget gjort.

16 Jag antar att du har rätt. Till Jag kunde inte hjälpa att höra erat samtal om Super Mario 64. Det påminde mig om den där scenen i Clerks där Dante och Randal pratar om Star Wars. Jag förstår aldrig vad du pratar om. Ja men det är fan lite gulligt. Du har en mycket konstigt humorsmak. Någon måste väl ha det, ska vi gå till fritidsgården sen?. Jag vet inte, jag ska hämta min lillasyster och du ska väl hämta din lillebror. Skit i dom. Okej. INT Skolan\Klassrum för 6:e klassera. Eftermiddag. Läraren läser ur bok för små barnen i 12 års åldern. Lärare. Läser. Nalle Puh var en björn med en mycket liten hjärna. Av dom många barnen i klassrummet så är bara två av dom är av intresse för oss. Den ena är en pojke med en fiskehatt, detta är Teodor Karl men han kallas för T.K, han är Mattias s lillebror. Den andra är en liten tjej med brunt hår, detta är Tea och hon är Tom s lillasyster. T.K. Till Tea. Hur stor chans är det att våra bröder struntar i att hämta oss och går till fritidsgården. Den chansen är mycket stor. Tea. EXT Skolan\Andra sidan av vägen. Eftermiddag. Myotismon står och tittar på skolan genom en kikare, han flinar elakt.

17 Snart digidestinrade, snart, snart är det slut för er. Just då kommer två poliser, detta är Polis Morgan och Joe, dom går fram till Polis Morgan. Varför är du klädd i din mormors kläder?. Det här är inte min mormors kläder, det är min fars kläder. Polis Morgan. Skit samma, ska du på maskerad eller?. Maskerad, vad är en maskrad?. Polis Joe skakar på huvudet. Polis Den här killen är helt dum i huvudet, han måste vara en motala bo eller nåt. Polis Morgan och Joe går iväg, Myotismon ser förvirrad ut. EXT Skolan\Utgång. Eftermiddag. Skolan är slut och alla 12de klassare går ut, ibland dom Tom, Joe, Mattias, Sara och Dom går mot fritidsgården. Till Har du någon tänkt på hur det skulle se ut om Stålmannen skit på sig?. Nej det kan jag inte säga. Ja, han har ju tights på sig, så det borde synas. Ja, det borde du ha rätt i. Tänk om man såg Stålmannen flyga runt med en stor brun fläck i röven. Kameran panorerar till längre bak i raden av ungdomar till Sara och Till Sara. Försök prata med Tom på fritidsgården. Sara.

18 Jag vet inte om det är rätt tillfälle just då. Skit i om det är rätt tillfälle eller inte, bara go girl. Kameran panorerar tillbaka till Tom och Joe, Mattias springer ikapp dom. Vänta på mig. Hej på dig Till Tom och Ska vi gå till fritidsgården nu?. Ja, men det är lite dumt mot T.K och Tea. Skit i dom, jag vill slippa T.K s gnäll för en gång skull. Kameran panorerar tillbaka till Sara och Maria tar fram en kam ur fickan och börjar kamma sitt hår. Sara. Till Varför kammar du dig utomhus. För att jag kan. EXT Fritidsgårdens ingång. Eftermiddag. Tom, Joe, Mattias, Sara och Maria går in genom fritidsgårdens dörrar, och dom går in i. INT Fritidsgården\Hallen. Eftermiddag. Dom fem ungdomarna tar av sina skor och sen går dom in i cafeet. INT Fritidsgården\Cafeet. Eftermiddag. Bakom disken står Fritidsledare Petter och läser en tidning, han tittar upp när ungdomarna kommer och sätter sig på stolarna i disken. Hej på er, vad vill ni ha?. Fritidsledare Petter. Till killar. Jag mina två vänner vill varsin Coca-Cola som vanligt för fan.

19 Maria tittar surt på Svär inte så mycket. Vad fan är felet liksom?. Vad är dealen med killar och svär ord. Fritidsledare Petter ger killarna varsin burk Coca-Cola. Mycket bra Petter. Fritidsledare Petter. Det är mitt jobb och jag gör det bra också. Tom, Joe och Mattias tar varsin stor klunk Coca-Cola. Gris pojkar. Tyst för själv. Fritidsledare Petter vänder sig mot tjejerna. Och vad vill ni tjejer ha da?. Varsin kexchoklad tack. Fritidsledare Petter. Sara. Fritidsledare Petter ger Sara och Maria varsin kexchoklad, dom börjar äta glatt. Smulor faller till marken. Sugg flickor. Till Jag har kommit på ett fel med Rödluvan. Vad då?. Varg jäveln äter ju upp Mormor och Rödluvan hela, det kan ju en varg. Han är väl inte en orm. Ja den boken var ju skriven på 1800 talet, dom hade inte Google då.

20 EXT Husbygatan. Eftermiddag. Agumon, Veemon, Gabumon, Biyomon, Palmon, Hawkmon går på gatan, Patamon flyger. Dom tittar nyfiket på alla människor som går förbi. Vad är det här för typ av Digimons?. Biyomon. Det här är inte Digimons, jag tror att dom kallar dom för män i skor. Just då kommer Polis Morgan och Joe, dom stannar och tittar på Digimonsen. Är ni Motala bor också?. Polis Morgan. Hawkmon. Till Polis Morgan. Motala bor, vad är Motala bor för något?. Polis Morgan. Vad är det för fel med människor idag. Polis Till Polis Morgan. Vi går och köper varm korv istället. Polis Morgan och Joe går där i från, Digimonsen går vidare och letar. INT Fritidsgården\Cafeet. Eftermiddag. Ljudet av en ringsignal hörs, alla tittar mot Mattias tar fram sin mobil ur fickan. Vem är det?. I mobilen. EXT Skolgården. Eftermiddag. Samtidigt. T.K och Tea står arga på skolgården, T.K pratar med Mattias i sin mobil. T.K. Du vet vem det är, du och Tom kommer hit nu. INT Fritidsgården\Cafeet. Eftermiddag. Mattias suckar och lägger tillbaka sin mobil i fickan. Det är dags att gå. Till

21 Jag visste att detta var en dålig ide, kom Tom, Joe och Mattias reser sig upp och börjar gå mot dörren. Maria knuffar Sara i axeln, Sara reser sig upp. TOM!!!. Sara. Tom stannar och vänder sig mot Sara. Vad är det?. Sara. Kan jag och Maria få gå med er?. Okej varför inte. Det blir mycket bra. Sara. Glad. Sara och Maria går ut genom dörren med killarna, Maria vänder sig mot Sara. Varför ska jag följa med. Sara. Kom igen nu, jag behöver stöd. Dom går ut ur cafeet och Fritidsledare Petter börjar läsa sin tidning igen. EXT Skolgården\Utanför fritids. Eftermiddag. Dom fem ungdomarna går tillsammans mot skolgården. Så vad gillar du att göra?. Sara. Till Jag pratar skit med Joe, eller hur Ja, han pratar alltid skit med mig och jag förstår inget av det. Maria facepalmar. För sig själv. Jag kan inte tro att Sara har blivit kär i den största tönten på skolan.

22 Mattias hör vad Maria säger. Om du tror att han är skolans största tönt, så tror du fan i mig fel, jag vet än massa värdelösa saker. Okej säg något helt värdelöst till mig da. Ved du vem som skulle spela The Riddler i Batman Forever, förre Jim Carrey fick rollen. Vem då?. Robin Williams. Jag har aldrig sett Batman Forever. Bra för dig, det är en jävla skitfilm för fan. Maria blir sur och ger Mattias en käftsmäll. Sluta svär hela tiden. Varför är ni tjejer så jävla känsliga. Du låter som en skogsarbetare. Dom fem ungdomarna kommer fram till skolgården där T.K och Tea väntar. T.K. Var har du varit?, det är kallt här ute. Kom igen nu lil sikta, jag tog bara en Coca-Cola på UH. T.K. Det tycker inte jag är så särskilt ansvarigt. I en retsam röst. Å tycker du inte det, kan jag inte ta en liten jävla Coca-Cola, utan att du gnäller som en fucking bitch. Kan jag fan inte få ha lite kul för i helvite. T.K. Varför måste du vara så dum hela tiden, kan inte du vara lite mer snäll ibland.

23 Jag är inte dom, det är bara du som inte fattar något. Tom bryter upp den dåliga stämningen. Sluta bråka nu, låt oss gå hem istället. Det låter som en bra ide. Tea. Dom fem ungdomarna börjar gå iväg, Mattias och T.K tittar inte på varandra. Dom börjar gå ner för en liten kulle som leder mot vägen framför skolan, dom går till övergångsstället, Joe upptäcker Myotismon som fortfarande står på andra sidan vägen med en sikare, han knuffar Tom i sidan. Kolla på den där gubben, han ser mysko ut. Tom tittar mot Varför tittar han mot skolan med en sikare?. Han är väl ett pedo. Sara lutar sig mot Tom s axeln. Sara. Kan jag få följa med dig hem?. Okej, jag ser ingen anledningen varför inte. Dom sju ungdomarna går övergångsstället och börjar gå mot Fågelsjövägen. Myotismon lägger ner sin sikare och börjar långsamt följa efter ungdomarna. Mattias vänder sig om och ser detta, han petar Tom lite lätt på ryggen. Vad är det?. Den där pedo gubben följer efter oss. Tom tittar efter bakom dom och ser Myotismon också. Om vi går lite fortare så skakar vi av honom.

24 Ungdomarna börjar gå lite fortare, Myotismon börjar gå lite fortare. Detta börjar bli lite läskigt. Lite rädd. Ungdomarna börjar springa, Myotismon börjar springa efter. Fortare, fortare. Just då hörs en röst från buskarna, det är Palmon, men det vet inte ungdomarna än. Spring in hit. Palmon. Vocie Over. Tom tittar mot Myotismon som kommer närmare och närmare. Det låter som en bra ide just nu. Ungdomarna springer in ibland buskarna och springer in i skogen. Nu hör dom Veemon s röst, men vi eller ungdomarna ser inte Digimonsen. Veemon. Vocie Over. Spring, spring, spring fortare, han kommer, han kommer närmare. Vem är du?. Veemon. Vocie Over. En vän, skynda på er nu, han är mycket nära. Joe tittar nervöst bakom sig. Jag tror att jag håller på att pissa på mig. Ungdomarna springer ut ur skogen och ut i. EXT Änggatan. Eftermiddag. Tom tittar åt höger och vänster, han pekar åt höger. Där åt. Ungdomarna börjar springa åt höger, då hörs Agumon s röst. Nej, nej, ni springer fel väg. Vocie Over.

25 Tom tittar förvirrad omkring. Hur ska vi kunna lita på någon av er?, vi kan inte ens se er. Skyll er själva da. Vocie Over. Ungdomarna vänder och springer in på en liten gränd, Mattias pustar ut. Jag tror att vi blev av med honom. Just då kommer ungdomarna till slutet av gränden, en stor tegelmur, dom stannar. Fan också. Just då hörs Myotismon s röst bakom dom. Nu är det slut med er digidestinrade. Ungdomarna ser förvirrade ut. Digidestinrade?, varför kallar du oss det. Myotismon flinar elakt. Det kommer ni aldrig att få veta. Myotismon börjar gå mot ungdomarna, just då hoppar Agumon, Veemon, Gabumon, Biyomon, Palmon, Patamon och Hawkmon framför Vad gör ni här?. Vi är här för att stoppa dig. Digimonsen tycker på sina digikontroller, Digimonsen och ungdomarna försvinner. Myotismon vänder sig om och börjar gå ut ur gränden. Vi får väl se, vi får väl se. Myotismon tar fram en svart digikontroll ur sin stora kappa, han tycker på knappen på sidan och försvinner också.

26 EXT Myotisvilles Gator. Eftermiddag. En stor paradvagn med scen åker längs gatorna, Etemon spelar med fyra Gazimon band. En Gazimon på gitarr, en Gazimon på bas och en Gazimon på synt. Etemon sjunger hemskt dåligt, Gatomon står längs fram på vagnen och kastar konfetti. Digimon medborgarna står vid sidan av vägen, dom lyssnar på musiken under pistolhot från Myotismon s Gazimon vakter. Gatomon. Till Etemon. Jag tror inte att detta ingår i dina officiella plikter som ledare. Etemon slutar att sjunga och tittar argt på Gatomon. Etemon. Håll käften nu och kasta konfetti istället. Gatomon fortsätter argt att kasta konfetti, just då dycker en glänsande kontor upp framför paradvagnen, vägen stannar, det är Myotismon som har kommit tillbaka. Musiken slutar och Etemon försöker le oskyldigt, han svettas i pannan. Etemon. Hej boss, jag visste inte att du skulle komma tillbaka så fort. Håll käften, få alla här i från fort. Etemon vänder sig mot Vakt-Gazimonsen. SJUKT!!!!!!!!!!!!. Etemon. Ropar högt. Vakt-Gazimonsen sjukter in i folkmängden av Digimon som står på båda sidorna av gatan. Några faller till marken döda, många fler springer iväg i panik. Myotismon och Etemon skrattar, dom tycker att detta är roligt som fan. Små grisar. EXT Digivärlden\Skogen. Sen eftermiddag. Tom ligger medvetslös på marken i en stor skog som ser något förhistorisk ut. Agumon står på Tom mage och ropar på honom. Tom, Tom, TOM!!!!!!!!. Ropar högt. Tom vaknar och ser Agumon, han hoppar baklänges förskräckelse, Agumon faller baklänges.

27 Vem är du?. Jag och mina vänner hjälpte dina vänner. Vad är du för något?. Mitt namn är Agumon och är en Digimon, det betyder Digital Monster, och ditt namn är Hur vet du mitt namn?. Vi bara vet. Just då hör dom Joe s röst. Tom, Tom och Agumon vänder sig om, Joe springer tillsammans med Hawkmon. Joe stannar när han kommer fram till Mår du bra?. Ja, jag tror det. Tom pekar på Hawkmon. Och vem är det?. Det är Hawkmon, han är rätt okej. Hawkmon bugar sig. Hawkmon. Mycket trevligt att träffa er Herr Joe tittar frågande på Hur vet han ditt namn. Han bara vet.

28 Var är vi?. EXT Myotisville\Porten till slottet. Tidigt kväll. Solen har börjat gå ner över Myotisville, Stridsjeepen stannar utanför porten till Myotismon s slott. Devilmon och Arukenimon går ut och går fram ut dom två Vakt-Gazimonsen som vaktar dörrarna. Arukenimon. Till Vakt-Gazimon 1. Vi är här för att se Okej, ni kan gå in. Vakt-Gazimon 1. Dom stora port dörrarna öppnas, Devilmon och Arukenimon går in i slottet. Port dörrarna stängs igen, Vakt-Gazimon 2 går fram till Vakt-Gazimon 1 och viskar i hans öra. Vet du vem hon var?. Nej. Vakt-Gazimon 2. Vakt-Gazimon 1. Vakt-Gazimon 2. Det är hon som ligger med boss aja, vilken ostkaka. Vakt-Gazimon 1. INT Tornrummet. Sen eftermiddag. Myotismon sitter på sin torn, Etemon står också i rummet och väntar. Vad väntar vi på boss?. Etemon. Till Två av mina bättre medarbetare. Just då öppnas tornrummets stora dörrar, Devilmon och Arukenimon går in. Dom går fram till tornen där Myotismon sitter och bugar. Devilmon. Vi är tillbaka för att tjäna dig boss. I synnerlighet mig. Arukenimon.

29 Myotismon ler elakt. Mycket bra. Myotismon reser sig upp och börjar gå runt lite rummet. Vi har stora problem, dom digidestinrade är i digivärlden och så kan vi inte ha det. Dom digidestinrade får inte nå den här staden, så vi måste stoppa dom, vi kommer att stoppa dom. Jag är ni tre och några saker i källaren kommer att se till det. Etemon. Hur är du säker på att dom kommer att dö, eller att vi kan döda dom? Dom är på andra sidan ön, långt i från våran stad, det finns många farliga saker på vägen. Och jag Myotismon, jag har aldrig misslyckas. Det har du rätt i boss. Devilmon. Ni två går ut ur det här rummet. Devilmon och Etemon går ut ur rummet. Du stannar här ett tag. Mycket kärna. Till Nanimon. Arukenimon. Myotismon och Arukenimon tung kysser varandra. EXT Djupt inne i skogen. Kväll. Tom, Agumon, Joe och Hawkmon går i skogen. Var är vi?. Till Vi är i digivärlden. Vad menar du?.

30 Tom springer fram till träd och börjar kläddra upp i det, Agumon, Joe och Hawkmon klädar upp efter honom. Tom kommer upp till en stor gren, han tar fram ett teleskop, han tittar in i det. Teleskopet s synvinkel. Vi ser ett hav långt bord på andra sidan av skogen. Jag minns inte att fritidsgården log nära till havet. Agumon, Joe och Hawkmon kommer till grenen där Tom sitter, dom sätter sig bredvid honom. Ni är inte i eran värld längre. Ja vet det nu. Hawkmon. Lugn den här världen är inte så dålig. EXT Skogen\Vid en liten sjö. Kväll. Full månen har gått upp, Sara sitter och metar med Biyomon. Så vad var ditt namn igen. Biyomon, trevligt att träffas. Sara. Till Biyomon. Biyomon. Sara. Jag undrar var dom andra är. Biyomon. Jag vet inte, men jag är säker på att mina vänner tar väl hand om dina vänner. Biyomon lutar sig mot Sara sida och somnar, Sara klappar henne på huvudet. Du är också min vän. Sara. EXT Högt uppe på grenen\skogen. Nästa morgon. Morgon solen går upp över skogen, Tom, Agumon, Joe och Hawkmon vaknar. Hawkmon.

31 Vilken härlig morgon. Ja, men vi måste komma på ett sett att ta oss här ifrån. Ja självklart, men hur?. Just då hörs surrandet av skalbaggsvingar, men det låter mycket, mycket större. Vad är det?. Agumon ser rädd ut. Jag tror att jag vet vad det är. Alla tittar bakom sig och ser en röd skalbagge lika stor som en minibuss, detta är Kuwagamon. Kuwagamon flyger förbi trädet mycket fort, det blåser så mycket vind överallt så att Tom, Agumon, Joe och Hawkmon faller ner på marken, dom reser sig upp. Vad var det?. Omskakad. Hans namn är Kuwagamon och han är en mycket farlig Digimon, speciellt när han är på dåligt humör. Just då flyger Kuwagamon ner mot dom. Jag tror att han är på dåligt humör just nu. Dom springer iväg, Kuwagamon stora käftar klipper av trä toppar som faller till marken. Hur kunde detta hända, vi var ju bara på väg hem från fritids. De springer mot ett trä som står framför dom. Detta ser ut som en annan återvändsgränd. Just då öppnas en dörr i trädet, dom ser förvirrade ut. SPRING IN I TRÄDET!!!!!. dom springer in i trädet, dörren stängs.

32 INT Trädet. Morgon. Väggarna är gjorda av metall, alla måste stå mycket nära till varandra. Det ser mycket trångt ut. Till Burkar dörrar öppnas i träd i den här världen?. Nej. Bra att den öppnas nu, det var på håret. Just då öppnas en annan dörr på andra sidan av trädet, alla faller ut på marken utanför. Tom tittar upp och ser Sara och Biyomon, Sara ler åt Sara. Hej på er igen, var har ni hållit hus?. Vi blev jagade av en stor skalbagge, det är var vi har hållit hus. Var är dom andra?. Just då kommer Patamon flygande, han landar i Joe s hår. Du, ut ur mitt hår, min mamma kamma mig igår. Då hörs T.K s röst. Patamon, kom tillbaka nu. T.K. Patamon flyger in i T.K s armar, T.K klappar om honom som en katt. Bredvid T.K finns också Mattias med Gabumon och Tea med Veemon. Mattias vinkar. Tom, Joe, hej på er för fan. Tom, Agumon, Joe och Hawkmon springer fram till dom andra. Tom kramar om Tea. Hej på dig.

33 Tea. Har du träffad min nya vän Veemon?. Tom går fram till Veemon och dom skakar händerna. Hej mitt namn är Veemon. Mitt namn är Veemon, mycket trevligt att träffas. Joe ser sig förvirrad omkring. Förresten, var är din där tjejen Maria?. Mattias ser rätt så nonchalant ut. Hon plockar väl bara blommor. Just då hörs Maria s röst. AAH!!!, HJÄLP!!!!!. Skriker. Okej hon plockar nog inte blommor. Alla börjar springa mot Maria s skrik, dom springer genom ormbunkar och tjocka grenar. Efter ett tag kommer dom fram till ett stort öppet område i skogen. Var är hon?. Just då springer Maria ut ur skogen på andra sidan tillsammans med Palmon. Mattias flinar lite. Hon har väl sett någon jävla gräshoppa eller nåt. Just då flyger Kuwagamon som flyger ut ur skogen. oh...shit. Maria och Palmon springer till dom andra, alla ungdomar börja springa. Kuwagamon flyger över trä topparna, men han kan fortfarande se ungdomarna. Ungdomarna springer ut ur skogen och kommer fram till en stor klippa.

34 We are fucked. Kuwagamon flyger ut ur skogen, han landar och börjar gå mot ungdomarna. Ungdomarna backar mot kanten, men tills slut kommer dom fram till kanten av klippan. Är det något som har några bra idéer?. Nej. Tänkte väl det. Då börjar Veemon s digikontroll att blinka. Veemon. Veemon, Digiutvecklas till ExVeemon. Veemon börjar glänsa som diamant och växer, han Digiutvecklas till ExVeemon. ExVeemon ser ut som en 10 meter lång graciös ödla med ett horn av stål på näsan. ExVeemon. Nu är det dags för Anticimex, skalbagge. ExVeemon springer mot Kuwagamon som en vild tjur. Kuwagamon försöker knuffa ifrån ExVeemon och en kamp bryter ut mellan dom två stora Digimonsen, Kuwagamon försöker bita ExVeemon i halsen med sina stora käftar. Tea ser förtvivlad ut. Kom igen Veemon!!!. Jag är ExVeemon nu!!!!. Tea. ExVeemon. Tea. Vem du än är så kom igen i alla fall. ExVeemon biter av Kuwagamon s armar, gul kroppsvätska sprutar åt alla håll. Det stora metall horden hugger som en kniv genom magen på Kuwagamon, han faller baklänges på marken, ExVeemon pustar ut och han glänser igen, han blir Veemon igen. Veemon. Så tar man hand om småkryp. Tea springer fram till Veemon och kramar honom. Tea. Det gjorde du bra, men varför blev du så stor.

35 Veemon. Det är något som kallas för Digiutveckling, det kan göra oss större och bättre. Joe går fram till dom, han ser mycket intresserat ut. Vad är det som utlöser det?. Ingen vet, det bara händer. Veemon. Mattias skrattar. Nu är allt bra. Just börjar marken spricka, Mattias blundar. Varför öppnar jag min stora jävla käft?. Marken spricker lite mera och klipp kanten faller ner i den stor dal med ungdomarna och Digimonsen fortfarande på. INT Slottet\Kontrollrum. Morgon. Inne i rummet finns det många tv skärmar som visar olika övervakningsbilder från olika plaster i Digivärlden, Myotismon sitter i en stor stol, Etemon, Arukenimon, Devilmon och Gatomon finns också i rummet, dom har precis sätt dom ungdomarna falla ner i dalen, Myotismon flinar elakt. Nu tror jag att dom Digidestinrade är ett minne blått. Etemon. Hur kan du vara säker på det?. Jag är inte säker på något, men tills jag får andra besked, så får jag anta det. Myotismon reser sig upp ur sin stol och går fram Arukenimon. Detta är värd att fira. Arukenimon. Jag och vet hur vi ska fira det boss. Etemon viskar in i Devilmon s öra.

36 Etemon. Jag önskar att dom var lite mer professionella på arbetsplasten. EXT Nere i dalen\skogen. Sen morgon. Dom fem ungdomarna och deras Digimons sitter omtumlade på marken. Mattias tittar förvirrad omkring. Var är vi nu för fan?. Jag vet inte. Gabumon. Det kommer att hjälpa oss så jävla mycket. Gabumon. Ser jag ut genom som en rese guide?. Bil inte sur jag frågade bara. Tom reser sig upp och pekar åt öst. Havet ligger därborta. Mattias reser sig upp och går fram till Tom, han tittar misstroget på honom. Har vet du, är du Indiana fucking Jones eller?. Jag såg det när jag sätt i ett trä förut. Aja, du såg det i ett trä fan vad trovärt. Joe springer i mellan Tom och Mattias för att hindra att dom börjar slå med varandra. Till Lugn nu, lyssna på Tom istället. Ska jag lyssna på honom, sen när fan blev han ledaren.

37 Igen säger något om en ledare, kan du inte bara lyssna på honom. Okej, okej för fan, jag gillar det inte men okej, kom T.K. Mattias tar T.K i handen och dom går iväg, Patamon flyger efter. Dom andra reser sig upp och dom börjar att gå iväg. EXT djupare i skogen\dalen. Tidigt dag. Dom fem ungdomarna och Digimonsen går på en liten stig i skogen. Fan vad jag hungrig, jag kunde äta en hel häst. Maria blir sur. Du, jag gillar hästar. Jag gillar också hästar för fan. Sara. Till Tyst nu, det är inte som att vi kommer att hitta mat här ute. Just då bakom träden ser dom en liten restaurang dyka upp. Vad vad du sa igen. Sara. Detta börjar bli riktigt konstigt. Skit i det, vi går in och köper varsin hamburgare istället. Mattias springer mot restaurangen som en sockerhög 10 åring, dom andra går normalt. Maria suckar. Han måste komma från en annan planet, det enda som finns i hans huvudet är filmer och mat. Mattias rycker upp dörren till restaurangen, dom andra ungdomarna går lugn in i. INT Restaurangen. Tidigt dag. Bakom disken står en digimon som ser ut som ett ägg med armar och fötter, detta är Digitamamon. Dom fem ungdomarna sitter sig vid en av dom många tomma borden, Mattias tittar sig omkring.

38 Detta ser ut som ett trevligt ställe. Till Ja min det här stället är helt tomt, det är lite kusligt. Dom har bara dåligt med kunder, bara. Just då kommer Digitamamon fram till bordet med penna och notblock. Och kan vi erbjuda er?. Digitamamon. Fem cheeseburgers hit för fan. Maria tittar med en ond blick mot Mattias, hon gillar inte kött över huvudet taget. Fem ostburgare, det ska bli. Digitamamon. Digitamamon går tillbaka bakom disken och in i köket. Palmon tittar nyfiket på Varför är du arg Maria?. Palmon. För att den där idioten Mattias vill ge oss ostburgare. Palmon. Varför gillar du inte ostburgare?. För att dom är gjorda av små oskyldiga djur. EXT Restaurangen. Tidigt dag. Ett litet Go-Kart liknade fordom stannar stannar utanför restaurangen, fordonet körs av Gatomon. Gatomon stiger av och går in på restaurangen. INT Restaurangen. Tidigt dag. Gatomon tittar sig omkring och ser ungdomarna som sitter vid borden, han blir chockad men hon lyckas fortfarande le elakt. Gatomon. Inre röst. Så dom digidestinrade lever fortfarande, jag trodde att dom hade dött. Men jag ska ta hand om dom, boss kommer att vara så stolt över mig.

39 Gatomon går fram till disken och ringer på den lille plingklockan, Digitamamon s röst hörs från köket. Jag kommer. Digitamamon. Digitamamon kommer ut ur köket och går fram disken. Digitamamon. Till Gatomon. Jag jobbar för boss Myotismon, kan vi prata affärer i enrum. Just då hörs pipet från en äggklocka från köket. Ursäkta jag kommer strax. Digitamamon. Digitamamon går in i köket, när han kommer ut så bär han på en bricka med fem ostburgare. Han går fram till bordet där ungdomarna sitter, han lägger brickan på bordet. Här har ni era hamburgare. Digitamamon. Tack för fan, det kallar jag mycket bra matlagning. Digitamamon går tillbaka bakom disken, han går in i köket tillsammans med Gatomon. Mattias börjar äta av sin ostburgare. Detta är en jävligt god hamburgare. T.K börjar äta av sin ostburgare. En mycket god hamburgare. T.K. Med mat i munnen. Prata inte med mat i munnen den lille skit. Tom, Joe, Sara och Tea börjar också att äta sina hamburgare. Du har rätt Mattias, detta är den godaste hamburgaren som jag någonsin har ätit. Maria kollar på dom andra och börjar motvilligt äta sin hamburgare. Ja, verkligen detta är en mycket god hamburgare och jag gillar inte ens hamburgare.

40 Digimonsen börjar att äta sina hamburgare, Agumon slickar sig om munnen. Om såna här hamburgar-saker är så här goda, så gillar jag dom. INT Restaurangen\Köket. Tidigt dag. På ett litet bord står en bunt av sedlar, detta är digivärldens valuta, Myotisdollar. Digitamamon och Gatomon sitter mot i mot var andra på varsin stol. Gatomon. Om ungdomarna där ute når Myotisville, så kommer dom att ställa till problem för boss Du får dom här pengarna om du håller kvar dom här så långe du kan. Digitamamon. Okej, jag gör vad som häls för regenereringen. Gatomon ler elakt. Det låter mycket bra. Gatomon. INT Restaurangen. Tidigt dag. Gatomon går ut ur köket och sätter sig vid ett bord i närheten av dörren. Hon observerar ungdomarna som ett lodjur observerar en kanin. Ungdomarna har just ätit upp sina ostburgare, dom reser sig upp och går mot disken. Digitamamon går ut ur köket, han ser ut som något som har gått över till den onda sidan. Mattias lägger upp ett par tjugo lappar på bordet. Till Digitamamon. Här har du lite kosing för ostburgarna, så jävla gott det var. Digitamamon kollar på pengarna en lång stund. Digitamamon. Jag är ledsen, men vi tar inte såna där på det här stället. Mattias tappar hakan. Va, va, vad fan sa du?. Digitamamon. Hör du inte vad jag säger?, du kan inte betala med sånt här. Vad kan vi betala med?, för fan.

41 Digitamamon. Här betalar vi med Myotisdollar. Du måste fucking skämta med mig. Digitamamon. Nej det kör jag inte, jag pratar fullt allvar. Joe försöker se förhandlingsbar ut. Jag är säker på att det finns ett annat sätt att lösa detta. Digitamamon flinar elakt. Digitamamon. Ja, det finns ett sätt, ni kan jobba här i sex veckor. Mattias rycker på axlarna. Låter inte så illa. INT Restaurangen\Köket. Dag. Senare. Mattias och Joe diskar och torkar, Tom kommer in med brickor med mera disk. Tom ger Mattias en arg blick. Låter inte så illa sa du. Som det här är första gången som jag har sagt något ikekorrekt. Tom lägger argt ner brickan på diskbänken bredvid Mattias och INT Städskåp i köket. Dag. Alla Digimons, T.K och Tea är en låsta i en stor bur. Ostburgaren var god, men den var nog inte värd detta. INT Restaurangen. Dag. Matsalen är nu fulla av gäster som väntar på mat.

42 Sara och Maria är nu klädda i tighta sorts och T-shirts, Digitamamon skrattar elakt. Digitamamon. Ni kommer bli de bästa servitriserna som jag någonsin har sett, detta kommer att bli gott för ögonen också. Sara och Maria ser inte precis glada ut. Digitamamon. Kom igen och jobba med er, små kringlor. Sara och Maria suckar och går ut i bland borden där många udda digimon-arter, dom dreglar och tittar på tjejerna med stora ögon. Detta känns så förnedrande. Sara. Håll tungan rätt i munnen bara. Dom går mot ett bord där en Sukamon och en Chuumon sitter. Sukamon ser ut som en stor gul hundskit med armar och ansikte medan Chuumon ser ut som en liten rosa mus, Chuumon börjar kolla in tjejerna. Chuumon. Till Sukamon. Kolla in på dom sockerfåglarna. Nu upptäcker Sukamon tjejerna, vi hör en ljudeffekt som låter som en sängfjäder. Wow, wow, wow. Sukamon. När tjejerna går förbi deras bord, så smäller Sukamon Maria på backen. Maria vänder sig om, hon är helt förbannad. Vad gjorde du?. Till Sukamon. Sukamon. Jag gjorde inget sockerfåglen. Maria gör en full grimas åt Sukamon, hon och Sara går där ifrån. INT Restaurangen\Köket. Dag. Mattias och Joe torkar fortfarande disk, Joe lägger upp disken i en hög. Men Joe märker inte att han lägga alla glass och tallrikar på en av dom varma spispaltorna. Till

43 Vi måste komma på ett sett att rymma från det här jävla stället. Hoppas att du kommer på en riktigt bra plan, det är ditt fel att vi är här. Mitt fel, hur fan är det mitt fel?. Det var du som var hungrig, därför var det ditt fel. Det är klart som fan, alla skyller alltid på tjockisarna. Just då kommer Tom för att hämta den rena disken, Mattias slutar att torka en tallrik. Låt mig ta det min vän, om jag får vara så jävla Mattias tar tag i ett par fat för att ta upp dom, men då bränner han sig. Mattias skriker ett öron bedövande skrik, all disk faller på trä golvet och går sönder i tusen bitar. Digitamamon går in i rummet och ser vad som har hänt, hans ansiktsuttryck går från förskräckelse till ilska, han går fram till Digitamamon. Vad gör din jävla idiot, det kostade 5000 Myotisdollar. Det var inte mitt fel, det var idiotjävlen Joe s fel. Joe blir lite sur. Du, blanda inte in mig i det här. Digitamamon. Nu kommer din tid här att bli ännu lägre, det kan jag lova dig. Kom igen nu, för fan. INT Städskåpet. Dag. Gabumons digikontroll börjar att blinka. Hawkmon. Han kommer att Digiutvecklas. Gabumon börjar att glänsa och växer.

44 EXT Köket. Dag. Städskåpet exploderar, träbitar flyger överallt, Digitamamon vänder sig om. Vad nu?. Digitamamon. Vad som går ut ur det som finns kvar av städskåpet är en bandning mellan människa och vit varg med jeans, detta är WereGarurumon, T.K, Tea och Digimonsen springer iväg. Till Digitamamon. Kolla min Gabumon har ändras, han kommer ge dig en spark i arslet Det får vi se. Digitamamon. Digitamamon tar grillgaffel som hänger på väggen och springer fram mot WereGarurumon. Digitamamon försöker slå mot WereGarurumon, WereGarurumon duckar. WereGarurumon slår Digitamamon i magen, hans skal börjar spricka lite. Digitamamon försöker slå mot WereGarurumon igen, WereGarurumon slår Digitamamon i skrevet. Digitamamon spricker lite till, han plockar upp en kniv från golvet, han svingar den helt mållöst lyften, WereGarurumon duckar mot många knivhugg, han sparkar Digitamamon s hand så att han tappar kniven och faller till golvet, WereGarurumon tar upp kniven. Nu är det dags för omelett. WereGarurumon. WereGarurumon kastar kniven, den flyger genom lyften och träffar Digitamamon. Den går i genom och fastar i väggen bakom honom, Digitamamon spricker helt och faller sönder, äggula och äggvita rinner ut över golvet. Lite bacon med det. WereGarurumon. WereGarurumon glänser igen och Gabumon, Mattias springer fram till honom och kramar honom. Bra gjord Gabumon, du visa den jäveln. Joe petar Mattias på axeln. Vi borde nog tänka på att ta oss här i från. Det låter som en jävla bra ide. Mattias, Tom, Joe, T.K, Tea och deras Digimons springer ut ur köket, och in i.

45 INT Restaurangen. Dag. Ungdomarna springer ut i matsalen,tom och Mattias springer fram till tjejerna. Är ni okej. Ja vi är oskadda. Till Sara. Sara. Mattias lägger märket till Maria s nya utstychel. Hej Maria, fan vad du ser nice ut idag. Tänk inte ens på det. Vi har inte tid för booty-calls nu, vi måste här i från. Tom, Mattias, Sara och Maria springer ut ur restaurangen, Digimonsen inne på restaurangen tittar frågande på varandra, Sukamon vänder sig mot Chuumon. Alla skyndar sig nu för tiden. Sukamon. EXT Skogen\Träsk. Sen dag. Senare. Gruppen går genom ett träskområde med mycket grön växtlighet, Maria ser trött ut. Utmattat. Vad varm det är, jag klarar inte av det. Du borde inte klaga, du har dom kortade kläderna på dig. Maria räcker ut tungan åt Till Mattias och Sluta bräka nu, vi har andra saker att tänka på. Ja, Joe har rätt, vi måste ta oss här ifrån, var vi än är. Just då hörs ett ringade ljud, som en gammal telefon. Vad är det?. Sara.

46 Vet inte men vad det än är, så är det bäst att vi springer och kollar vad det är. Gruppen börjar springa mot ljudet. Vi kommer närmare. Gruppen springer ut ur skogen och dom ser. EXT Stranden. Dag. Vattnet är blått som på ett vykort, sanden gul, men det är något udda med den här stranden. Här finns ett en rad med gamla telefonkiosker, både ungdomar och Digimonsen tappar hakan. Vad fan nu?. Vad är det för något?. Biyomon. Till Sara. Sara. Det är telefonkiosker, man brukade använda såna att prata med folk med. Slut på den jävla historielektionen, nu ringer vi hem för fan. Gruppen springer mot telefonkioskerna, dom går in i varsin telefonkiosk. Vi klipper mellan dom olika telefonkioskerna. Hallå är det någon där?. Hallå, vi behöver hjälp. Hallå, mayday. Sara. Jag behöver hjälp, jag har inte använd make-upp på en hel dag. T.K och Tea tittar förvirrad på telefonluren. T.K. Hur använder man en sån här?. Tea. Det går inte att spela Angry Birds på den här, det är en helt värdelös telefon.

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar 19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar Rödluvan Det var en gång, en vacker solig dag, en liten flicka som hette Rödluvan. Hon lekte utomhus i sin trädgård. Hon kallades Rödluvan för hon hade en röd

Läs mer

Den kidnappade hunden

Den kidnappade hunden Den kidnappade hunden Lisa, Milly och Kajsa gick ner på stan med Lisas hund Blixten. Blixten var det finaste och bästa Lisa ägde och visste om. När de var på stan gick de in i en klädaffär för att kolla

Läs mer

Kapitel 1 Ljudet. -Nej, hur lät det? undrade Kalle -Det lät "wha wha"

Kapitel 1 Ljudet. -Nej, hur lät det? undrade Kalle -Det lät wha wha Författare: Filip Sahlberg 2014 Kapitel 1 Ljudet Alexander och Kalle var i deras hemliga kemirum i källaren. En otrevlig källare med gamla tegelväggar och avloppsvatten rör som läckte. Plötsligt hörde

Läs mer

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar! Kap.1 Packning Hej jag heter Elin. Jag och min pojkvän Jonathan ska till Gotland med våra kompisar Madde och Markus. Vi håller på att packa. Vi hade tänkt att vi skulle tälta och bada sedan ska vi hälsa

Läs mer

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Min bästa kompis heter Frida. Frida och jag brukar leka ridlektion

Läs mer

Den försvunna diamanten

Den försvunna diamanten Den försvunna diamanten Jag sitter utanför museet i London, jag ser en man gå lite misstänksamt ut genom dörren. Jag går in på museet och hör att personalen skriker och säger att diamanten är borta. Diamanten

Läs mer

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Jag har en kompis i min klass han är skit snäll mot

Läs mer

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Huset på gränsen Roller Linda Hanna Petra Dinkanish Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Scen 1 Linda, Hanna och Petra kommer in och plockar svamp som dom lägger i sina korgar - Kolla! Minst

Läs mer

Annie & Pernilla. Made by: Hossai Jeddi

Annie & Pernilla. Made by: Hossai Jeddi Ön Annie & Pernilla Made by: Hossai Jeddi Kapitel 1 Alla passagerare har kommit ombord nu. Jag är väldigt spänd över att åka flygplan med folk för första gången. Allting går som planerat, men det börjar

Läs mer

AYYN. Några dagar tidigare

AYYN. Några dagar tidigare AYYN Ayyn satt vid frukostbordet med sin familj. Hon tittade ut genom fönstret på vädret utanför, som var disigt. För några dagar sedan hade det hänt en underlig sak. Hon hade tänkt på det ett tag men

Läs mer

Anna Siverbo 5B Ht-15

Anna Siverbo 5B Ht-15 1 Drakägget Kapitel 1 Hej jag heter Maja jag är 9 år. Jag och min familj bor på en bondgård. När jag går ut från vårat hem så kommer jag till en marknad som heter Rikedall. Så min familj brukar gå dit

Läs mer

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin Om författaren Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin Om boken Klara är elva år och har en kompis som heter Amanda. Det finns en dum kille som heter Tobias.

Läs mer

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin.

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin. Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin. Hej! Hej! Jag heter Lisa och jag är 11 år. Jag går på Valnötsskolan i Malmö. Min bästa kompis heter Vera. Hon är den bästa kompis man kan ha. Hon är så snäll och

Läs mer

Rödluvan Med bilder av Mati Lepp

Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Det var en gång en liten flicka som var så söt och rar att alla människor tyckte om henne. Den som älskade henne allra mest var hennes gamla mormor. Alltid när hon kom

Läs mer

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå.

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå. Solen har gått ner Solen har gått ner, mörkret faller till, inget kan gå fel, men ser vi efter får vi se För det är nu de visar sig fram. Deras sanna jag, som ej får blomma om dan, lyser upp som en brand.

Läs mer

Jojo 5B Ht-15. Draken

Jojo 5B Ht-15. Draken 1 Draken Kapitel 1 drakägget - Jojo kan du gå ut och plocka lite ved till brasan frågade mamma - Okej jag kommer sa jag Å föresten jag heter Jojo och jag är 11 år jag bor i ett rike som kallas älvänka

Läs mer

Kyss aldrig en groda ROLLER MAMMA JULIA FAMILJEN PÅ SLOTTET PAPPA MAMMA FINA FAMILJEN I STUGAN PAPPA MAMMA MARIA GILLION GRODJÄGARNA

Kyss aldrig en groda ROLLER MAMMA JULIA FAMILJEN PÅ SLOTTET PAPPA MAMMA FINA FAMILJEN I STUGAN PAPPA MAMMA MARIA GILLION GRODJÄGARNA Kyss aldrig en groda En liten bredvidberättelse om jakten på en groda att kyssa till prins ROLLER FAMILJEN PÅ SLOTTET FAMILJEN I STUGAN GRODJÄGARNA DOM ONDA MAKTERNA TROLLKARLEN BORROR (GRODAN / HÄSTEN)

Läs mer

Kapitel 1 I planet. Jag har varit flygrädd hela mitt liv. Men min mormor blev sjuk,

Kapitel 1 I planet. Jag har varit flygrädd hela mitt liv. Men min mormor blev sjuk, Ön Meriel shahid Kapitel 1 I planet Jag har varit flygrädd hela mitt liv. Men min mormor blev sjuk, Så jag måste åka till Frankrike. Jag är i flygplanet nu och jag börjar få panik. Jag hör att mitt hjärta

Läs mer

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 1 hej! Sid: 5 Kapitel: 2 brevet Sid: 6 Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 3 nycklarna Sid: 7 Kapitel: 4 en annan värld Sid: 9 Kapitel: 5 en annorlunda vän Sid: 10

Läs mer

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS Christoffer Mellgren Roller: 3 kvinnor, 3 män Helsingfors 060401 1. MOTELLET. (Ett fönster står öppet mot natten. Man hör kvinnan dra igen det, och sedan dra

Läs mer

Kapitel 2 Jag vaknar och ser ut som en stor skog fast mycket coolare. Det är mycket träd och lianer överallt sen ser jag apor som klättrar och

Kapitel 2 Jag vaknar och ser ut som en stor skog fast mycket coolare. Det är mycket träd och lianer överallt sen ser jag apor som klättrar och Ön Teodor Kapitel 1 Jag sitter på planet och är väldigt trött. Sen 10 minuter senare så hör jag att planet skakar lite. Det luktar bränt och alla på planet är oroliga. Därefter tittar jag ut och jag tror

Läs mer

Sju små sagor. i urval av Annika Lundeberg

Sju små sagor. i urval av Annika Lundeberg Lilla Sju små sagor i urval av Annika Lundeberg Bockarna Bruse Med bilder av Christina Alvner Det var en gång tre bockar, som skulle gå till sätern och äta sig feta och alla tre hette de Bruse. Vägen till

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej! Jag heter Lola. Och jag är 10 år och går på vinbärsskolan som ligger på Gotland. Jag går i skytte och fotboll. Jag älskar min bästa vän som heter Moa. Jag är rädd för våran mattant

Läs mer

Förvandlingen. Jag vågade inte släppa in honom utan frågade vad han ville. Jag trodde att du behövde mig, sa gubben och log snett.

Förvandlingen. Jag vågade inte släppa in honom utan frågade vad han ville. Jag trodde att du behövde mig, sa gubben och log snett. Förvandlingen Det var sent på kvällen och jag var ensam hemma. Jag måste upp på vinden och leta efter något kul och läskigt att ha på mig på festen hos Henke. Det skulle bli maskerad. Jag vet att jag inte

Läs mer

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed Hemliga Clowndocka Yara Alsayed - Olivia vakna! Du kommer för sent till skolan, ropade mamma. - Ja jag kommer. Olivia tog på sig sina kläder och åt frukosten snabbt. När hon var klar med allt och står

Läs mer

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN D sovande flicka mamma lat son lat son lat son flitig gårdskarl gift med Ingvild flitig gårdsfru gift

Läs mer

Kap. 1 Ljudet. - Sluta tjuvlyssna, Tommy! Just då blängde Ulf på Mimmi. Han sa åt Mimmi att inta skrika så åt sin snälla klasskompis Tommy.

Kap. 1 Ljudet. - Sluta tjuvlyssna, Tommy! Just då blängde Ulf på Mimmi. Han sa åt Mimmi att inta skrika så åt sin snälla klasskompis Tommy. Av: Signe Sundequist CC BY NC ND 2014 Kap. 1 Ljudet Mimmi satt i klassrummet och lyssnade på sin stränga magister Ulf. Det var en tråkig lektion. Då hörde Mimmi ett ljud som lät "pa pa pa". Mimmi viskade

Läs mer

Dennis svarade. Det var Maria. -Hej, det är Maria. -Hej, sa Dennis. -jag vill bara tacka för att du räddade min brors son. - Det var så lite så. - Och förlåt för att jag inte vågade säga ifrån på caféet,

Läs mer

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till 1 De mystiska drakägget Kapitel 1 Jag vaknade upp tidigt jag vaknade för att det var så kallt inne i vår lila stuga. Jag var ganska lång och brunt hår och heter Ron. Jag gick ut och gick genom byn Mjölke

Läs mer

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET Kapitel 1 HEJ! Hej! Jag heter Mandy och jag är 10 år. Jag går på Himlaskolan. Jag bor i Alafors.Rebecka är min bästa vän, hon bor också i Alafors. Hon är 10 år hon med. Vi leker varje dag i skolan. Rebecka

Läs mer

Rödluvan. Med bilder av Mati Lepp

Rödluvan. Med bilder av Mati Lepp Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Det var en gång en liten flicka som var så söt och rar att alla människor tyckte om henne. Den som älskade henne allra mest var hennes gamla mormor. Alltid när hon kom

Läs mer

Ellie och Jonas lär sig om eld

Ellie och Jonas lär sig om eld Ellie och Jonas lär sig om eld Ellie och Jonas lär sig om eld Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Textbearbetning: Boel Werner och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Grafisk form: Per

Läs mer

ABC klubben. Historiestund med mormor Asta. Av Edvin Bucht. Djuptjärnsskolan Kalix

ABC klubben. Historiestund med mormor Asta. Av Edvin Bucht. Djuptjärnsskolan Kalix ABC klubben Historiestund med mormor Asta Av Edvin Bucht 3a Djuptjärnsskolan Kalix Nu är Lea, Jacob och Dennis på väg till sin mormor, Asta som hon heter. Dom körde från orten Kalix, till deras mormor,

Läs mer

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Maria bodde i en liten stad som hette Nasaret. Den låg i Israel. En ängel kom till Maria och sa: Maria, du ska få ett barn. Barnet

Läs mer

Sömngångare. Publicerat med tillstånd Förvandlad Text Mårten Melin Bild Emma Adbåge Rabén & Sjögren. I_Förvandlad2.indd 7 2011-01-26 15.

Sömngångare. Publicerat med tillstånd Förvandlad Text Mårten Melin Bild Emma Adbåge Rabén & Sjögren. I_Förvandlad2.indd 7 2011-01-26 15. Sömngångare När jag vaknade la jag genast märke till tre konstiga saker: 1. Jag var inte hungrig. Det var jag annars alltid när jag vaknade. Fast jag var rejält törstig. 2. När jag drog undan täcket märkte

Läs mer

Sune slutar första klass

Sune slutar första klass Bra vänner Idag berättar Sunes fröken en mycket spännande sak. Hon berättar att hela skolan ska ha ett TEMA under en hel vecka. Alla barnen blir oroliga och Sune är inte helt säker på att han får ha TEMA

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina!

Du är klok som en bok, Lina! Du är klok som en bok, Lina! Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen, men på

Läs mer

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig.

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig. Av: Minhua Wu Ön Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig. Vi pratar med varandra, efter en lång

Läs mer

Pojke + vän = pojkvän

Pojke + vän = pojkvän Pojke + vän = pojkvän Min supercoola kusin Ella är två år äldre än jag. Det är svårt att tro att det bara är ett par år mellan oss. Hon är så himla mycket smartare och vuxnare än jag. Man skulle kunna

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen,

Läs mer

Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här.

Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här. Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här. Det är morgon och fortfarande mörkt ute. Utanför fönstret är det bara

Läs mer

Halvmånsformade ärr. Något osynligt trycker mot mitt bröst. Jag vänder mitt ansikte mot fläkten, blundar åt den

Halvmånsformade ärr. Något osynligt trycker mot mitt bröst. Jag vänder mitt ansikte mot fläkten, blundar åt den Halvmånsformade ärr Något osynligt trycker mot mitt bröst. Jag vänder mitt ansikte mot fläkten, blundar åt den kalla luften. Det är inte så varmt längre. Dagen har börjat sjunka in i natten. Mamma talar

Läs mer

sid.1 RÖDLUVAN OCH VARGEN Av Daniel Wallentin och Janne Widmark Film i Dalarna Version 3 Kaserngården 13 2008-02-28 791 40 FALUN 023-262 82

sid.1 RÖDLUVAN OCH VARGEN Av Daniel Wallentin och Janne Widmark Film i Dalarna Version 3 Kaserngården 13 2008-02-28 791 40 FALUN 023-262 82 sid.1 OCH Av Daniel Wallentin och Janne Widmark Film i Dalarna Version 3 Kaserngården 13 2008-02-28 791 40 FALUN 023-262 82 sid.2 EXT. I SKOGEN/ÅN DAG SCEN 1 (10 år) - en söt liten flicka med en röd luva

Läs mer

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel.

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel. Kapitel 1 Hej Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel. Kalle är min bästis. Vi går i samma klass. Kalle har massor av coola tv och dataspel. Jag är rädd för

Läs mer

Insekternas värld Jorden i fara, del 1. KG Johansson

Insekternas värld Jorden i fara, del 1. KG Johansson Insekternas värld Jorden i fara, del 1 KG Johansson SMAKPROV Publicerad av Molnfritt Förlag Copyright 2014 Molnfritt Förlag Den fulla boken har ISBN 978-91-87317-31-6 Boken kan laddas ned från nätbutiker

Läs mer

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla Kapitel 1 Hej jag heter Albert och är 8 år. Jag går på Albertskolan i Göteborg. Min fröken heter Inga hon är sträng. Men jag gillar henne ändå. Mina nya klasskompisar sa att det finns en magisk dörr på

Läs mer

Flickan som blir ensam

Flickan som blir ensam Ön Flickan som blir ensam https://c1.staticflickr.com/ 9/8072/ 8429441527_a294b47d2c.jpg http://orig00.deviantart.net/01d6/f/ 2012/030/9/8/ wiz_khalifa_by_qurkiegrl-d4o2c7x.jpg Daniela Jehrlander Kapitel

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning Kapitel 1, Zara: sid 1 Kapitel 2, Jagad: sid 2 Kapitel 3, Slagna: sid 3 Kapitel 4, Killen i kassan: sid 5 Kapitel 5, Frågorna: sid 7 Kapitel 6, Fångade: sid 8 Kapitel 1 Zara Hej, mitt

Läs mer

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan.

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan. Kap 1 hej Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan. Min bästa vän heter Emil, Emil gillar fotboll och innebandy.

Läs mer

Linnéa M 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Linnéa M 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Jag heter Sara. Jag är 10 år gammal. Jag har en lillasyster. Hon är 3 år. Hon heter Linda. Jag har en mamma och pappa också. Vi är en fattig familj. Vi bor i ett litet hus på landet.

Läs mer

KIDNAPPAD. Linus har kommit hem från pizzaresturangen. Han undrar om det är han som har gjort slut på alla pengar.

KIDNAPPAD. Linus har kommit hem från pizzaresturangen. Han undrar om det är han som har gjort slut på alla pengar. innehållsförteckning Kap 1 Byxor s.1 Kap 2 Kidnappad s.2 Kap 3 den stora resan s.3 Kap 4 Hittat honom s.4 kap 5 Ingen tror oss s.5 Kap 6 Äntligen fångade s.6 BYXOR $$ Kap 1 Linus satt en tidig lördagmorgon

Läs mer

Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet.

Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet. Monstret Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet. Jag bara satt och väntade, jag var så jävla irriterad av att ingen Kunnde komma in så de kan börja

Läs mer

ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du?

ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du? MONSTER Av Hannah ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du? Det är ju tyst. röken vände sig argt och stirrade

Läs mer

Grådask. eller Hur gick det sedan? en berättelse om hur det gick för Snövit efter att prinsen kysst henne ROLLER

Grådask. eller Hur gick det sedan? en berättelse om hur det gick för Snövit efter att prinsen kysst henne ROLLER Grådask eller Hur gick det sedan? en berättelse om hur det gick för Snövit efter att prinsen kysst henne ROLLER (före detta Snövit) (hennes man) (den åttonde, bortglömde, dvärgen) SÅNGER Min dröm, vart

Läs mer

Rymdresan. Äventyret börjar.

Rymdresan. Äventyret börjar. 1 Rymdresan Äventyret börjar. Isac är en helt vanlig kille på 15 år och är trött på morgonen och han älskar äpplen. Han har en katt som heter Snawboll 2. Han har ett kompisgäng också. I kompisgänget så

Läs mer

Kom och tita! Världens enda indiska miniko. 50 cent titen.

Kom och tita! Världens enda indiska miniko. 50 cent titen. En ko i garderoben j! är jag här igen, Malin från Rukubacka. Det har hänt He Det en hel del sedan sist och isynnerhet den här sommaren då vi lärde känna en pianotant. Ingenting av det här skulle ha hänt

Läs mer

Jonatan 5C Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Jonatan 5C Ht-15. Kapitel 1 Drakägget Drakens mysterier Av Jonatan Wiman Hej detta är en bok som kommer att handla om medeltiden. Där jag kommer att hitta nya vänner och hitta på mysterier. Men det kommer också hända hemska saker. 1 Kapitel

Läs mer

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Jag vaknade på morgonen. Fåglarna kvittrade och solen lyste. Jag gick ut ur den trasiga fula dörren. Idag var det en vacker dag på gården. Jag satte mig på gräset vid min syster.

Läs mer

Den magiska dörren. Kapitel 1

Den magiska dörren. Kapitel 1 Den magiska dörren Kapitel 1 Hej jag heter Jakob och jag är 9 år och går på sunds val skolan. Jag hade också en dästa vän oliver.och vi ska gå till skolan för första gången med varandra.men jag var lite

Läs mer

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det Kapitel 1 -Hej Hej jag heter Minna. Min skola heter Santaskolan. Jag är 11 år. Min bästa kompis heter Smilla. Hon och jag har länge undrat över en dörr på skolan den tycker vi är märklig. Den ligger i

Läs mer

1 En olycka kommer sa " llan ensam

1 En olycka kommer sa  llan ensam 1 En olycka kommer sa " llan ensam Ewa Christina Johansson Illustrationer Johan Egerkrans Axel! Där är du ju! Axels hjärta hoppade till i bröstet. Fast på ett bra sätt. Det var ju söta Rut som ropade på

Läs mer

Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå.

Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. ALBUM: NÄR JAG DÖR TEXT & MUSIK: ERICA SKOGEN 1. NÄR JAG DÖR Erica Skogen När jag dör minns mig som bra. Glöm bort gången då jag somna på en fotbollsplan. När jag dör minns mig som glad inte sommaren då

Läs mer

Ön, en äventyrs berättelse. By Zion

Ön, en äventyrs berättelse. By Zion Ön, en äventyrs berättelse By Zion Kapitel 1 Jag nickar och ler mot flygvärdinnan som passerar. Bredvid mig sitter en gammal dam. Vi småpratar och jag får reda på att hon är rädd för att flyga. Jag försöker

Läs mer

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej! Jag heter Conelia. Min skola heter Kyrkmon. Jag är 9 år. Jag har blont hår. Jag gillar att spela bandy och att rita. Min bästa vän är Wilda. Jag är mycket rädd för

Läs mer

Billie: Avgång 9:42 till nya livet (del 1)

Billie: Avgång 9:42 till nya livet (del 1) LEKTIONER KRING LÄSNING Lektionsövningarna till textutdragen ur Sara Kadefors nya bok är gjorda av ZickZack Läsrummets författare, Pernilla Lundenmark och Anna Modigh. Billie: Avgång 9:42 till nya livet

Läs mer

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej, Jag heter Aragon. Jag och min far bor i en liten stuga i en liten stad kallas sed Wood. Här bor det inte många men vi odlar mat så det räcker till alla. Men vi har inte mycket

Läs mer

Publicerat med tillstånd Hjälp! Jag gjorde illa Linn Text Jo Salmson Bild Veronica Isaksson Bonnier Carlsen 2012

Publicerat med tillstånd Hjälp! Jag gjorde illa Linn Text Jo Salmson Bild Veronica Isaksson Bonnier Carlsen 2012 Hjälp! Jag Linn gjorde illa hjälp! jag gjorde illa linn Text: Jo Salmson 2012 Bild: Veronica Isaksson 2012 Formgivare: Sandra Bergström Redaktör: Stina Zethraeus Repro: Allmedia Öresund AB, Malmö Typsnitt:

Läs mer

tentasalen Spökena i Agrara TransLingvistiska AllmänSpexeriet Skövde presenterar ett minispex för SACO-mässan 1998: Jessika Torheden och Anders Juhlin

tentasalen Spökena i Agrara TransLingvistiska AllmänSpexeriet Skövde presenterar ett minispex för SACO-mässan 1998: Jessika Torheden och Anders Juhlin ATLAS 2 1998 - minispex Spökena i tentasalen - Sida 1 av 8 Agrara TransLingvistiska AllmänSpexeriet Skövde presenterar ett minispex för SACO-mässan 1998: Spökena i tentasalen av Jessika Torheden och Anders

Läs mer

Noa går på taket. Han leker att han flyger. En takpanna lossnar. Noa ramlar. Hjälp! ropar Noa. ISBN 978-91-86651-97-8. HEGAS www.hegas.

Noa går på taket. Han leker att han flyger. En takpanna lossnar. Noa ramlar. Hjälp! ropar Noa. ISBN 978-91-86651-97-8. HEGAS www.hegas. Frågor Noa på taket av Noa går på taket. Han leker att han flyger. En takpanna lossnar. Noa ramlar. Hjälp! ropar Noa. NOA PÅ TAKET på taket ISBN 978-91-86651-97-8 www.hegas.se noa_paa_taket_oms.indd 1

Läs mer

Den magiska dörren. By Alfred Persson

Den magiska dörren. By Alfred Persson Den magiska dörren By Alfred Persson 1 Hej Ffcbtgbgfjbfgjb Hej jag heter Benjamin. Jag är 10 år och går på Heliås. Mina ögon är bruna och håret är svart och jag har 5 finnar. Jag gillar att ha matte då

Läs mer

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott. Hej! Hej! Jag heter Peter och jag är tio år. Jag går på Tallbergskolan. Det finns många snälla på våran skola, men våran vaktmästare är jag väldigt rädd för. Han ser sur ut. Jag har en bästis som heter

Läs mer

Min försvunna lillebror

Min försvunna lillebror 3S Ida Norberg Sa1a Min försvunna lillebror Vi hade precis sålt vårt hus och flyttat in i världens finaste hus, det var stort, väldigt stort, det fanns nästan allt där, pool, stor trädgård och stort garage.

Läs mer

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började Blodfrost Värsta samtalet jag någonsin fått. Det hände den 19 december. Jag kunde inte göra någonting, allt stannade, allt hände så snabbt. Dom berättade att han var död, och allt började så här: Det var

Läs mer

POMPERIPOSSAS SÅNGHÄFTE HÄR KOMMER LITE AV VÅRA SÅNGER SOM VI SJUNGER PÅ SAMLINGEN OCH PÅ TEATERVERKSTADEN.

POMPERIPOSSAS SÅNGHÄFTE HÄR KOMMER LITE AV VÅRA SÅNGER SOM VI SJUNGER PÅ SAMLINGEN OCH PÅ TEATERVERKSTADEN. POMPERIPOSSAS SÅNGHÄFTE HÄR KOMMER LITE AV VÅRA SÅNGER SOM VI SJUNGER PÅ SAMLINGEN OCH PÅ TEATERVERKSTADEN. Nu spelar vi på trumman. Nu spelar.på trumman Han/hon spelar medan vi sjunger såhär God dag,

Läs mer

Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt. Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp.

Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt. Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp. Förföljaren Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp. Var på din vakt och håll ögonen öppna, med sylvassa naglar

Läs mer

SJÖODJURET. Mamma, vad heter fyren? sa Jack. Jag vet faktiskt inte, Jack, sa Claire, men det bor en i fyren.

SJÖODJURET. Mamma, vad heter fyren? sa Jack. Jag vet faktiskt inte, Jack, sa Claire, men det bor en i fyren. SJÖODJURET Klockan var 10 på förmiddagen en solig dag. Det var en pojke som letade efter stenar på stranden medan mamma solade. Stranden var tom. Vinden kom mot ansiktet. Det var skönt. Pojken hette Jack.

Läs mer

Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och

Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och Monstret Av Amanda Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och Minna. Det hade gått ett rykte om att

Läs mer

Kapitel 1 Kapitel 2 Jag nickar och ler mot flygvärdinnan som

Kapitel 1 Kapitel 2 Jag nickar och ler mot flygvärdinnan som Ön Av Darin Kapitel 1 Jag nickar och ler mot flygvärdinnan som passerar. Bredvid mig sitter en gammal dam. Vi småpratar och jag får reda på att hon är rädd för att flyga. Jag försöker lugna henne. Jag

Läs mer

Ge aldrig upp. Träning

Ge aldrig upp. Träning Ge aldrig upp Träning Kom nu, vi blir sena, skriker Ellens pappa Rickard som sitter otåligt i bilen och väntar. Jag kommer, skriker Ellen tillbaka. När Ellen har satt sig i bilen kör Ellens pappa direkt

Läs mer

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da!

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da! Drogad Det var en helt vanlig lördags morgon, klockan var 4:33 det var kallt och snöade ute. Idag skulle jag och min pojkvän åka på skidresa i en vecka i Lindvallen, det är första gången för min pojkvän

Läs mer

Kåre Bluitgen. Sjalen. Översättning: Catharina Andersson illustrationer: Kirsten raagaard. nypon förlag AB. Publicerat med tillstånd.

Kåre Bluitgen. Sjalen. Översättning: Catharina Andersson illustrationer: Kirsten raagaard. nypon förlag AB. Publicerat med tillstånd. Kåre Bluitgen Översättning: Catharina Andersson illustrationer: Kirsten raagaard nypon förlag AB Ska vi byta hår? Åh, vad ditt hår är fint, säger Ida. Hon drar borsten genom Aylas svarta hår. Tycker du?

Läs mer

KAPITEL 2. Publicerat med tillstånd Bankrånet Text Anna Jansson Bild Mimmi Tollerup Rabén & Sjögren 2010. Bankrånet inl.indd 18 2010-08-24 10.

KAPITEL 2. Publicerat med tillstånd Bankrånet Text Anna Jansson Bild Mimmi Tollerup Rabén & Sjögren 2010. Bankrånet inl.indd 18 2010-08-24 10. KAPITEL 2 De hade knappt kommit ut på gatan förrän Emil fick syn på Söndagsförstöraren. Tant Hulda brukade komma och hälsa på varje söndag, fast Vega som bott i huset före familjen Wern hade flyttat för

Läs mer

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5 Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5 Kapitel 2 - Brevet 6-7 Kapitel 3 - Nycklarna 8-9 Kapitel 4 - En annan värld 10-11 Albin Kapitel 5 - En annorlunda vän 12-13 Kapitel 6 - Mitt uppdrag 14-15 Kapitel 7 -

Läs mer

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon 1 Kapitel 1 hej Hej, jag heter Gabriella och går på Maden skolan. Jag har långt brunt hår och älskar kaniner. Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren

Läs mer

Författare: Thea Kjellström och Julia Ahola

Författare: Thea Kjellström och Julia Ahola Författare: Thea Kjellström och Julia Ahola En vanlig höstdag så ska klass 5a gå på utflykt till den gamla fyren. Alla har med sej massäck, när dom väl kom fram till fyren så berättade Tommy dess historia.

Läs mer

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här:

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här: -Hörde du ljudet? -Var inte dum nu Tom sa Tobias! Klockan ringde. Rasten var slut, dom hade sv efter. När de kom in sa sura Margareta idag ska vi skriva en bok med åtta kapitel och du Tom får hemläxa.

Läs mer

Petrus Dahlin & Sofia Falkenhem. Mirjas guldhalsband

Petrus Dahlin & Sofia Falkenhem. Mirjas guldhalsband Petrus Dahlin & Sofia Falkenhem Mirjas guldhalsband www.kalleskavank.se www.rabensjogren.se Det har gått en vecka sedan Dilsa och jag löste fallet. Nu är det helg och jag cyklar bort till Mirja. Solen

Läs mer

mysteriet Torsten Bengtsson

mysteriet Torsten Bengtsson mysteriet med smitarna Torsten Bengtsson Mysteriet med smitarna av Torsten Bengtsson Illustrerad av Katarina Strömgård Nära döden Jag smyger fram genom den mörka salen. Det hörs inte ett ljud. På golvet

Läs mer

Martin Widmark Christina Alvner

Martin Widmark Christina Alvner Nelly Rapp monsteragent: Martin Widmark Christina Alvner Kapitel 1 På hotell Fjällvidden Nej, sa mamma. Jo, sa pappa. Nej, sa mamma. Du är finare utan. Det blir som jag har sagt, sa pappa. Det är jag

Läs mer

Publicerat med tillstånd Hemlös Text Sarah Lean Översättning Carla Wiberg B Wahlström 2013

Publicerat med tillstånd Hemlös Text Sarah Lean Översättning Carla Wiberg B Wahlström 2013 Jag heter Cally Louise Fisher och jag har inte sagt ett ord på trettioen dagar. Det är inte alltid det blir bättre av att man pratar, hur gärna man än vill att det ska bli det. Tänk på regn det kommer

Läs mer

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1 Elevuppgifter till Spöket i trädgården Frågor Kap. 1 1. Varför vaknade Maja mitt i natten? 2. Berätta om när du vaknade mitt i natten. Varför vaknade du? Vad tänkte du? Vad gjorde du? Kap 2 1. Varför valde

Läs mer

Babysång Öppna förskolan Sävsjö

Babysång Öppna förskolan Sävsjö Babysång Öppna förskolan Sävsjö 1. Hej, hej på dej Hej, hej på dej, hej, hej på dej, jag kan klappa händerna hela da n. Hej, hej på dej, hej, hej på dej, jag kan klappa händerna hela da n 2. Jag kan klappa

Läs mer

Han var på våg till sin flicka, och klockan kvart i sju skulle hon stå utanfor biografen Saga.

Han var på våg till sin flicka, och klockan kvart i sju skulle hon stå utanfor biografen Saga. Slå folje Stig Claesson Han var på våg till sin flicka, och klockan kvart i sju skulle hon stå utanfor biografen Saga. Hon hette Karin det mindes han tydligt. Han skulle hinna precis. Klockan var bara

Läs mer

Max, var är du? LÄSFÖRSTÅELSE MARIA FRENSBORG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Max, var är du? LÄSFÖRSTÅELSE MARIA FRENSBORG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN MARIA FRENSBORG LÄSFÖRSTÅELSE kapitel 1 scouterna(sid 3, rad 8), grupp för ungdomar som tycker om naturen försvunnen (sid 3, rad10), borta parkeringen (sid 4, rad 1), där man

Läs mer

Kraaam. Publicerat med tillstånd Kartkatastrofen Text Ingelin Angeborn Rabén & Sjögren 2009. Kartkatastrofen.indd 9 09-02-09 20.48.

Kraaam. Publicerat med tillstånd Kartkatastrofen Text Ingelin Angeborn Rabén & Sjögren 2009. Kartkatastrofen.indd 9 09-02-09 20.48. Kraaam Viktor, Vilma och jag, Viking, har bildat en hemlig klubb. Den heter AB Klant & Kompani. Det är jag som är Klant och Viktor och Vilma som är Kompani. Vi har lånat namnet från min pappas målarfirma.

Läs mer

ÖN Av ANTON AXELSSON

ÖN Av ANTON AXELSSON ÖN Av ANTON AXELSSON Kapitel 1 Jag nickar och ler mot flygvärdinnan som passerar. Bredvid mig sitter en gammal dam. Vi småpratar lite och jag får reda på att hon är rädd för att flyga. Jag försöker att

Läs mer

MOLLY (vaknar upp från en mardröm och ropar): Mamma! Mamma! Mamma! PEPPER Håll klaffen! DUFFY Åh, ska man aldrig lyckas få nån blund i ögonen på det

MOLLY (vaknar upp från en mardröm och ropar): Mamma! Mamma! Mamma! PEPPER Håll klaffen! DUFFY Åh, ska man aldrig lyckas få nån blund i ögonen på det (vaknar upp från en mardröm och ropar): Mamma! Mamma! Mamma! Håll klaffen! DUFFY Åh, ska man aldrig lyckas få nån blund i ögonen på det här stället? Mamma! Mamma! Håll klaffen, Molly! ( knuffar ner på

Läs mer

By: Alyssa Srkalovic

By: Alyssa Srkalovic By: Alyssa Srkalovic Ön Kapitel 1 Jag befinner mig på Tokyos flygplats och ska snart kliva på planet till en jobbkonferens i Mexiko. Det är den tredje flighten inom loppet av två veckor. Kön går långsamt

Läs mer