Förberedande konstskolor. och konstnärliga yrkeshögskoleutbildningar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förberedande konstskolor. och konstnärliga yrkeshögskoleutbildningar"

Transkript

1 Vad gör du om tio år? Förberedande konstskolor och konstnärliga yrkeshögskoleutbildningar

2 Konstnärliga studier är livets startbana! Vad gör du om 10 år? Designar Drottning Victorias klänning till Nobelfesten. Skapar filmattributen till en uppmärksammad actionfilm. Är i London på ett ettårigt arbetsstipendium. Är anställd som keramisk formgivare hos Rörstrand. Säljer en målning för kronor. Forskar om nya textila material. Stämmer något av påståendena in på dig, då har du troligtvis vidareutbildat dig till yrken inom kultur, konst, design och mode. Aktuell forskning pekar på att många yrken inom tjugo år kommer att automatiseras och den mänskliga arbetskraften ersättas av datorer eller maskiner. Men de yrken som förutsätter specifikt mänskliga egenskaper som konstnärligt skapande, kreativt tänkande och kommunikation finns bland dem som löper minst risk att försvinna. Dit räknas exempelvis konstnärer, formgivare, modedesigners och fotografer. De konstnärliga yrkena hör alltså till framtidens yrken. Vägen dit börjar oftast på någon form av eftergymnasial skola med konstnärlig inriktning. För att gå en sådan utbildning behövs inte någon färdig plan för framtiden, att pröva sig fram och pröva olika tekniker och material kan vara ett sätt att nå klarhet om både sig själv och sin framtid. Att få skapa fritt och oberoende av yttre krav kan också vara en väg till självutveckling. Under studietiden knyts också kontakter och utbyts kunskaper som man har glädje av hela livet.

3 I den här foldern presenteras flera personer som alla har gått en kreativ utbildning i Västra Götaland. I dag har de arbeten med olika inriktning men gemensamt är att de alla använder sin konstnärliga förmåga i en skapande verksamhet. Yrkesvalet har kanske inte varit självklart från början och vägen kanske har varit krokig, men de breda utbildningarna som flera av skolorna erbjuder ger chansen att pröva många olika vägar och fungerar på så sätt som en sorts startbanor för livet. I Västra Götaland finns många skolor att välja på, med olika inriktning från textil-, möbel- eller smyckestillverkning till måleri, skulptur och mönsterdesign. De skolor som presenteras i foldern ger alla rätt till studiemedel. Vissa erbjuder färdiga yrkesutbildningar och andra förbereder för konstnärliga utbildningar på högskolenivå. Om man vill gå vidare till högskolestudier finns Textilhögskolan i Borås och på Göteborgs universitet finns både Högskolan för design och konsthantverk och Akademin Valand. Foldern är utgiven av Konstkonsulenterna på Kultur i Väst i nära samarbete med de presenterade konst- och hantverksskolorna. Konstkonsulenterna arbetar med att främja, stärka och utveckla bild- och formkonsten i Västra Götaland. Vi verkar för att alla invånare i regionen får tillgång till eget skapande. Att alla som vill dessutom får möjlighet att göra det konstnärliga skapandet till sin profession ser vi som en demokratisk rättighet. Att uppmuntra människor med olika bakgrund och med olika erfarenheter att utbilda sig inom kreativa yrken är viktigt. Nya kreatörer som utbildats på konstskolor är en grundförutsättning för att konstområdet ska kunna utvecklas framåt och i samklang med vår egen tid.

4 Bea Szenfeld Vad arbetar du med i dag? Jag är egen företagare och jobbar till stor del med volym och struktur i papper för att skapa nya former. Jag jobbar med uppdrag för olika företag som till exempel Hello Kitty. Min senaste stora kollektion med plagg i vitt papper, hyrdes in till inspelningen av Lady Gagas video till låten Guy. Vid sidan av de olika uppdragen föreläser jag också en hel del. Varför sökte du till en konstnärlig utbildning? Från början valde jag en samhällsvetenskaplig utbildning men kände inte att det var min grej, sedan lyckades jag via någon form av uteslutningsmetod hitta rätt spår. Man ska inte vara rädd för att testa olika utbildningar, det värsta som kan hända är att man hoppar av. Vad har utbildningen betytt för dig? Framför allt lärde jag mig att vara rationell, att hela tiden tänka hur mycket tid kan jag spara. Foto: Morgan Norman

5 Mandana Moghaddam Vad arbetar du med i dag? Jag arbetar som konstnär. Ofta arbetar jag med flera verk eller projekt samtidigt. Just nu gör jag förarbetet för ett videoverk, samtidigt gör jag ett offentligt gestaltningsskissuppdrag och så planerar jag att bygga en installation som ska visas i Amsterdam nästa år. Foto: Hamid Eskandari Mandana Moghaddam/BUS 2015 Varför sökte du till en konstnärlig utbildning? Det var mycket jag ville berätta, men jag behövde läsa och förstå konsten bättre, men mest av allt finna space för att koncentrera mig och hitta min väg. Vad har utbildningen betytt för dig? Att gå på konstskola är en tid då man kan få kritik och man kan se andras verk. Och kanske förstå konst lite bättre. Man lär sig olika tekniker för att sedan kunna välja fritt, dessutom hade jag turen att ha bra lärare.

6 Nathalie Djurberg Vad arbetar du med i dag? Jag arbetar som konstnär tillsammans med musikern Hans Berg, vi gör installationer, skulpturer och animationer. Varför sökte du till en konstnärlig utbildning? Jag gick två förberedande konstskolor i Göteborg, sedan sökte jag till tre olika konsthögskolor och kom in i Malmö. Foto: Nathalie Djurbereg & Hans Berg: courtesy Lisson Gallaery Vad har utbildningen betytt för dig? Enormt mycket, vissa lärare har hjälpt och inspirerat mig, men sedan har det handlat mycket om att befinna sig i en kontext där allt fokus är på konst. Att kunna ta studielån för att kunna arbeta koncentrerat och få lov att misslyckas och tänja på gränser har gett mycket. I efterhand tycker jag att den negativa kritiken var lika viktig som den positiva även om jag inte höll med om den då och kanske fortfarande inte håller med om viss kritik. Kritik och gränser kan pressa en till att förstå och utforska sig själv och det ämne man valt, och gå emot eller med systemet.

7 Malinda Damgaard Vad arbetar du med i dag? Jag arbetar som modist med eget företag där jag designar och tillverkar hattar på beställning från teatrar, företag och enskilda kändisar. Jag har samarbetat med Acne, Hästens sängar och designers som Lars Wallin och Ida Sjöstedt. Varför sökte du till en konstnärlig utbildning? Jag hade ingen särskild plan med mitt liv men ville gärna testa att designa kläder. När jag studerade mönsterkonstruktion först fick jag klart för mig att jag inte tycker om att sy på maskin, men när jag fick pröva att göra hattar kändes det helt rätt! Jag är glad att jag vågade mig på en konstnärlig utbildning man måste våga göra fel för att hamna rätt. Foto: Joel Nilsson Vad har utbildningen betytt för dig? Jag lärde mig hantverket från grunden, vilket varit helt avgörande för min karriär.

8 Anton Alvarez Vad arbetar du med i dag? Efter att ha pluggat vidare på Konstfack och senare på konsthögskola i London arbetar jag som designer och konstnär med egen verksamhet och ateljé i Stockholm. Där arbetar jag med undersökande processer. Bland annat har jag utvecklat en helt ny metod att sammanfoga olika material enbart med hjälp av limtäckt tråd. Mina möbler har visats på utställningar i bland annat Milano, Miami och London. Varför sökte du till en konstnärlig utbildning? Jag var nyfiken på konst och konsthantverk och ville lära mig mer och testa olika tekniker. Foto: Gustav Almestål Vad har utbildningen betytt för dig? Den har gett mig en stadig grund i hantverket, som kommit till stor användning i yrkeslivet. Genom den höga arbetsmoralen och sammanhållningen som fanns på skolan och det att vi fick träffa många verksamma konsthantverkare kom det konstnärliga yrkesvalet att framstå som en möjlig väg. Det var inget jag vågat tro på innan, eftersom jag kommer från en miljö där man väljer helt andra jobb.

9 Karl-Johan Ekeroth Vad arbetar du med i dag? Jag arbetar som designer i PinPin Studio. PinPin är ett samarbete mellan mig och Christian Strömqvist där vi designar med fokus på lekfullhet. Vårt arbetsområde är väldigt brett med alltifrån inredningar/miljöer till digitala spel. Vi har arbetat för kunder som till exempel IKEA, ICE- HOTEL, Universeum och Röhsska museet. Jag arbetar även deltid som lärare på Högskolan för design och konsthantverk vid Göteborgs universitet. Varför sökte du till en konstnärlig utbildning? Jag var nyfiken på konst och jag var förundrad över vilka fantastiska saker man kunde skapa med händerna. Jag ville lära mig mer. Foto: Kalle Ekeroth Vad har utbildningen betytt för dig? Utbildningen var starten på allt. Jag lärde mig grunderna i konstnärligt skapande och det var där saker och ting tog fart. Man kan säga att jag påbörjade en resa utan slut. Jag är fortfarande spänd över vad som kommer härnäst.

10 Jonathan Josefsson Vad arbetar du med i dag? Som konstnär på heltid, med ateljé på Konstepidemin i Göteborg. Jag är mycket på Konstnärernas Kollektivverkstad och gör konst i textil- eller tuftverkstan. Varför sökte du till en konstnärlig utbildning? Jag var nyfiken på nya tekniker och ville utveckla mitt konstnärliga skapande. Jag känner verkligen att första året på förberedande konstskola lärde mig väldigt mycket. Efter det vidareutbildade jag mig på Högskolan för design och konsthantverk. Jonathan Josefsson/BUS 2014 Vad har utbildningen betytt för dig? Att jag fick upp ögonen för annan konst än graffiti, som var den konstform jag började med. På den första konstskolan väcktes mitt intresse att utbilda mig vidare inom kreativt skapande.

11 Dômen konstskola KV Konstskola Dômen konstskola ligger i Slottsskogen i Göteborg. Skolan har tre tvååriga utbildningar: måleri, skulptur och grafik. Grafikutbildningen vänder sig till dig som är intresserad av teckning och olika grafiska tekniker. På Skulpturutbildningen arbetar vi tredimensionellt och på måleri är teckning och måleri grunden. I alla utbildningar ingår digital bildhantering och utbyte mellan avdelningarna. Till skolan söker du med arbetsprover och du behöver inte ha gått någon speciell utbildning innan. Undervisningen bedrivs av olika lärare, vilket ger många olika infallsvinklar på samtidskonsten. Utbildningen är till största delen praktisk, men föreläsningar ingår också. Utbildningarna ger grunden vid ansökan till konstnärliga högskoleutbildningar. KV Konstskola ligger i Göteborg och har tre ettåriga heltidsutbildningar; Konstnärlig grundutbildning, Konstnärlig fördjupning samt Bild och rumsgestaltning. Grundutbildningen har femtiofyra elever. De arbetar heldagar inom ämnena teckning, måleri, skulptur och formlära/kroki. På fredagarna har de tillval, till exempel grafik eller textil. På utbildningen Konstnärlig fördjupning arbetar tio elever i längre perioder med sin egen konst. På Bild och rumsgestaltning jobbar tio elever med design och arkitekturprojekt. Man söker till utbildningarna med arbetsprover bestående av teckningar och målningar, som man lämnar eller skickar in till skolan i slutet av våren. Foto: Åsa Pröjts Läs mer här: domenkonstskola.se info@domenkonstskola.se Tel: Foto: Svante Lindekrantz Tel: Gå gärna in och läs mer på vår hemsida: kvkonstskola.com

12 Formakademin i Lidköping Formakademin i Lidköping erbjuder tre utbildningar inom design och hantverk. De bygger på kreativitet och handens förmåga att skapa och forma. Skolans utbildningar är: keramisk form och produktion, mönsterdesign och grafiska tekniker, designmodellering. Utbildningarna inom keramik- och mönsterområdet är kvalificerade yrkesutbildningar inom Yrkeshögskolans konst- och kulturutbildningar. Designmodellörsutbildningen leder till en Yrkeshögskoleexamen som modellbyggare åt formgivare och designers. Skolan ligger i Rörstrands anrika industrilokaler i centrala Lidköping. Här ligger också Rörstrands museum, Porslinsfabriken samt flera små keramiska företag och butiker/ gallerier. Genom samarbeten mellan skolan och företagen arbetar man för att bevara och utveckla yrkeskunnandet inom form och design. info@formakademin.se formakademin.se Foto: Pelerin Brodrej Gerlesborgsskolan Bohuslän Gerlesborgsskolan Bohuslän ligger vid havet i mellersta Bohuslän och är en tvåårig konstnärlig grundutbildning. Vi förbereder dig för fortsatta studier på olika högskoleutbildningar inom exempelvis fri konst, foto, arkitektur, design och bildlärare. Vi har bland annat kurser i teckning, måleri, skulptur, animation, ljudkonst och performance. Skolans särdrag, förutom dess läge, är det stora utbud av gästlärare som undervisar vid sidan av de återkommande lärarna. Som elev erbjuds du en egen ateljéplats och har tillgång till skolan dygnet runt. Gerlesborgsskolan finns även i Stockholm och vi stödjer utbyten och kontakt mellan skolorna. Tel: För mer information: gerlesborgsskolan.se/konstskola annett@gerlesborgsskolan.se

13 Stenebyskolan Göteborgs Konstskola Stenebyskolan ligger i Dals Långed i Dalsland och består av två utbildningsgrenar: en högskoleförberedande och en yrkesinriktad. Skolan erbjuder tvååriga grundutbildningar i måleri, skulptur och grafik. Våra pedagoger och gästlärare är välmeriterade konstnärer med internationella kontaktnät. De högskoleförberedande utbildningarna lär dig det du behöver kunna för att lättare komma in på högskolor och universitet, som utbildar inom design, konst och hantverk, över hela världen. De yrkesinriktade utbildningarna är till för dig som vill arbeta med hantverk i egen regi. Här får du kunnandet och hantverksskickligheten som krävs för att starta eget företag inom möbelrestaurering, finsnickeri och möbeltapetsering. Här arbetar vi fysiskt, med händer, hela kroppen, olika spännande redskap och material. Vi blickar inåt och utåt, lär oss se, samtala, skriva om konst och kultur. I vårt spännande hus vid Järntorget finns inga svarta tavlor och bänkar, bara verkstäder och ateljéer. Du väljer de uttryckssätt som intresserar dig mest och får prova på exempelvis digital bildbearbetning, konst i bokform, seriefanzines, fotografi, film, animation, gatukonst, performance och installation. Göteborgs universitet, Högskolan för design och konsthantverk, finns också på vårt campus. De har utbildningar på kandidat- och magisternivå inom materialområdena trä, metall och textil. Foto: Elin Wikström Mer information: steneby.se Tel +46 (0) Mer om oss hittar du på gbgkonstskola.se info@gbgkonstskola.se

14 Tillskärarakademin i Göteborg Tillskärarakademin i Göteborg grundades redan 1947 i Göteborg. Vi kallar oss hantverksskola, men i allt vi gör är design och passform centralt. Vårt fokus ligger på hantverkskunskaperna inom sömnad, mönsterkonstruktion och drapering, som man behöver för att kunna arbeta inom textilbranschen. När man har studerat hos oss kan man arbeta som exempelvis modedesigner, mönsterkonstruktör, skräddare, modist (designar och tillverkar hattar), direktris (ansvarar för anpassning från design fabrikstillverkning), teaterskräddare eller något annat av alla de yrken som finns i branschen. Du kan välja på fem heltidsutbildningar. Högskoleförberedande Konst och Kulturutbildning Mönsterkonstruktion med sömnad 1 år Yrkeshögskoleutbildning Direktris 1 år Skräddare herr, dam och klänning 3 år Scenkostym och historiska dräkter 2 år Modist 2 år Läs mer om oss och hur man ansöker på tillskararakademin.se

15 Om du blir nyfiken på att gå på någon av dessa skolor så kan du få studiemedel från Centrala Studiemedelsnämnden, CSN. Det finns också möjlighet att ansöka om merkostnadslån för ev. kursavgift. Samtliga skolor i foldern är öppna för dig som fyllt 18 år. Gå in på skolornas hemsidor och läs mer om hur du söker till de olika kurserna. Kultur i Väst Bording 2015 AM Göteborg kulturivast.se

2-årig grundutbildning. Västerås Konstskola

2-årig grundutbildning. Västerås Konstskola KONSTSKOLAN UTBILDNING Grundutbildning, konstlinje och kurser startade som en kvällskola 1963 och formades om till en dagskola 1967. Västerås Konstskola har under 50-års tid utbildat personer till konstnärliga-

Läs mer

KV Konstskolas alla elever, lärare och personal på skolstarten hösten 2011. Omslaget visar en modelluppställning på Tillvalsmåleriet i KG.

KV Konstskolas alla elever, lärare och personal på skolstarten hösten 2011. Omslaget visar en modelluppställning på Tillvalsmåleriet i KG. Ett spännande utvecklande år! KV Konstskola vänder sig till dig som tycker om att jobba med färg och form. Undervisningen är högskoleförberedande och ett bra första steg om du i framtiden vill jobba inom

Läs mer

Myndigheten för yrkeshögskolans författningssamling

Myndigheten för yrkeshögskolans författningssamling Myndigheten för yrkeshögskolans författningssamling ISSN 2000-6802 Myndigheten för yrkeshögskolans föreskrifter om utbildningsplaner och kursplaner för utbildningar som bedrivs enligt förordningen (2013:871)

Läs mer

Myndigheten för yrkeshögskolans författningssamling

Myndigheten för yrkeshögskolans författningssamling Myndigheten för yrkeshögskolans författningssamling ISSN 2000-6802 Förteckning över utbildningar som beviljats statligt stöd enligt förordningen om statligt stöd till kompletterande utbildningar MYHFS

Läs mer

Vi står för kunskap, kvalitet och visioner...

Vi står för kunskap, kvalitet och visioner... Vi står för kunskap, kvalitet och visioner... Vill du sy, designa kläder och ha flera vägar öppna för framtiden? Då har Textilfabriken mycket att ge. Utbildningen håller hög kvalitet, lärarna är professionella

Läs mer

KV Konstskolas alla elever, lärare och personal på skolstarten hösten 2012. Omslaget visar en stilleben-uppställning i måleriet på KG.

KV Konstskolas alla elever, lärare och personal på skolstarten hösten 2012. Omslaget visar en stilleben-uppställning i måleriet på KG. Ett spännande utvecklande år! KV Konstskola vänder sig till dig som tycker om att jobba med färg och form. Undervisningen är högskoleförberedande och ett bra första steg om du i framtiden vill jobba inom

Läs mer

Kursplan för konstskolan 2 år

Kursplan för konstskolan 2 år Kursplan för konstskolan 2 år Konstskolan ger en allsidig grundutbildning och ger goda färdigheter inom det konstnärliga området, vad gäller två- och tredimensionell gestaltning. Är högskoleförberedande.

Läs mer

Vill du vara med? Kontakt & frågor

Vill du vara med? Kontakt & frågor Vill du vara med? Är du yrkesverksam konstnär/konsthantverkare och vill vara med på webbplatsen Konst i Örebro län är du välkommen att skicka in dina uppgifter genom att fylla i formulären Examen/meriter

Läs mer

INFORMATION FÖR KONSTNÄRER

INFORMATION FÖR KONSTNÄRER INFORMATION FÖR KONSTNÄRER Vill du vara med? Om du är konstnär och vill vara med på hemsidan Konst i Västmanland, eller ändra dina befintliga uppgifter, är du välkommen att skicka in dina uppgifter genom

Läs mer

Statistik över konst- och kulturutbildningar. Beslut efter ansökan om överföring från kompletterande utbildningar

Statistik över konst- och kulturutbildningar. Beslut efter ansökan om överföring från kompletterande utbildningar Statistik över konst- och kulturutbildningar Beslut efter ansökan om överföring från kompletterande utbildningar Februari 2015 1 (7) Datum: 2015-03-02 Inledning Konst- och kulturutbildningar 1 är en eftergymnasial

Läs mer

Konstnärlig fördjupning KOF Utbildningsnummer vid Myh KK086 Utbildningsledare Eva Lindblad

Konstnärlig fördjupning KOF Utbildningsnummer vid Myh KK086 Utbildningsledare Eva Lindblad Konstnärlig fördjupning KOF Utbildningsnummer vid Myh KK086 Utbildningsledare Eva Lindblad Utbildningens innehåll: Utbildningen ger en fördjupning inom ett stort antal konstnärliga områden. Exempel på

Läs mer

Skapande i en kreativ miljö HANTVERKSSPROGRAMMET FLORIST FASHION DESIGN FRISÖR HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST

Skapande i en kreativ miljö HANTVERKSSPROGRAMMET FLORIST FASHION DESIGN FRISÖR HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST Skapande i en kreativ miljö HANTVERKSSPROGRAMMET FLORIST FASHION DESIGN FRISÖR HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST FLORIST Är du estetiskt lagd och vill arbeta praktiskt med skapande och kreativitet? Då är August Kobbs

Läs mer

ANNA OLSSON September 2015

ANNA OLSSON September 2015 ANNA OLSSON September 2015 Anna Olsson är textilkonstnär och arbetar främst med bildvävar där berättandet står i centrum. Hon har genom sitt arbete mött människor som befinner sig i en av de mest utsatta

Läs mer

FÖRSAMLINGSFAKULTETEN I GÖTEBORG

FÖRSAMLINGSFAKULTETEN I GÖTEBORG FÖRSAMLINGSFAKULTETEN I GÖTEBORG FORMAD FÖR KRISTUS IDENTITET - RELATION - MÖJLIGHET Formad för Kristus Förberedd för tjänst Församlingsfakulteten vill att människor formas för Kristus Förberedelse är

Läs mer

beckmans designhögskola

beckmans designhögskola beckmans designhögskola Utbildningsplan Konstnärlig kandidatexamen i modedesign Grundnivå180 högskolepoäng Study programme BA Programme in Fashion Design First cycle 180 Higher Education Credits Utbildningens

Läs mer

Skapande i en kreativ miljö. HANTVERKSPROGRAMMET FASHION DESIGN FRISÖR HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST

Skapande i en kreativ miljö. HANTVERKSPROGRAMMET FASHION DESIGN FRISÖR HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST Skapande i en kreativ miljö. HANTVERKSPROGRAMMET FASHION DESIGN FRISÖR HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST FASHION DESIGN Är du en kreativ person som är intresserad av mode och kläder? Då är Fashion Design rätt utbildning

Läs mer

Skapande i en kreativ miljö HANTVERKSSPROGRAMMET FASHION DESIGN FRISÖR HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST

Skapande i en kreativ miljö HANTVERKSSPROGRAMMET FASHION DESIGN FRISÖR HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST Skapande i en kreativ miljö HANTVERKSSPROGRAMMET FASHION DESIGN FRISÖR HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST HANTVERKSPROGRAMMET FASHION DESIGN Är du en kreativ person som är intresserad av mode och kläder? Då är Fashion

Läs mer

FRI KONST INRIKTNING PROFILER

FRI KONST INRIKTNING PROFILER På Bryggeriets gymnasium läser du estetiska programmet med inriktning mot bild och formgivning samt estetik och media. Du får dessutom profilera din utbildning mot foto och film, bild och form, serieteckning

Läs mer

FUTURE CITY JOBS 1 STÖD TILL UNGDOMSARBETSPLATSER MED HJÄLP AV KULTUR- OCH UNDERHÅLLNINGSINDUSTRIN FALLSTUDIE 3

FUTURE CITY JOBS 1 STÖD TILL UNGDOMSARBETSPLATSER MED HJÄLP AV KULTUR- OCH UNDERHÅLLNINGSINDUSTRIN FALLSTUDIE 3 FUTURE CITY JOBS 1 STÖD TILL UNGDOMSARBETSPLATSER MED HJÄLP AV KULTUR- OCH UNDERHÅLLNINGSINDUSTRIN FALLSTUDIE 3 Det är den tredje delen av fallstudierna i projektet Future City Jobs inriktat på framgångsrika

Läs mer

UPPLEVELSEN ÄR DIN. Om att se dans tillsammans med barn och unga

UPPLEVELSEN ÄR DIN. Om att se dans tillsammans med barn och unga UPPLEVELSEN ÄR DIN Om att se dans tillsammans med barn och unga Den här foldern vänder sig till dig som vill uppleva dansföreställningar tillsammans med barn och unga. Du kanske är lärare, leder en studiecirkel

Läs mer

Guide till designutbildningar 2007-12-07 Senast uppdaterad 2010-08-05

Guide till designutbildningar 2007-12-07 Senast uppdaterad 2010-08-05 Guide till designutbildningar 2007-12-07 Senast uppdaterad 2010-08-05 Försörj dig på din passion. Här är en guide till några av de bästa designutbildningarna i Sverige, med inriktning på modedesign textil,

Läs mer

Arbetsprover FORM 180 hp. Beckmans Designhögskola 2017/ 2018

Arbetsprover FORM 180 hp. Beckmans Designhögskola 2017/ 2018 Arbetsprover FORM 180 hp Börja skriv här Beckmans Designhögskola 2017/ 2018 si Ansöker du både till högskolan och kvällsskolan behöver du endast göra arbetsproverna för högskolan. Du måste dock ansöka

Läs mer

2011/12 OM DU VET VAR DU VILL, SÅ KAN VI TA DIG DIT. NÅ DINA DRÖMMAR PÅ DESIGNGYMNASIET I NACKA. MER INFO PÅ: WWW.DESIGNGYMNASIET.SE.

2011/12 OM DU VET VAR DU VILL, SÅ KAN VI TA DIG DIT. NÅ DINA DRÖMMAR PÅ DESIGNGYMNASIET I NACKA. MER INFO PÅ: WWW.DESIGNGYMNASIET.SE. 2011/12 OM DU VET VAR DU VILL, SÅ KAN VI TA DIG DIT. NÅ DINA DRÖMMAR PÅ DESIGNGYMNASIET I NACKA. MER INFO PÅ: WWW.DESIGNGYMNASIET.SE Designgymnasiet designgymnasiet.se 2 3 Om du vet var du vill, så kan

Läs mer

Bild och rumsgestaltning BRUM Utbildningsnummer vid Myh KK087 Utbildningsledare Eva Lindblad

Bild och rumsgestaltning BRUM Utbildningsnummer vid Myh KK087 Utbildningsledare Eva Lindblad Bild och rumsgestaltning BRUM Utbildningsnummer vid Myh KK087 Utbildningsledare Eva Lindblad Utbildningens innehåll: Utbildningen ger en fördjupning inom ett stort antal konstnärliga, design och rumsliga

Läs mer

VÄRNHEMSSKOLAN. Hantverksprogrammet Florist Mode & design Hår, makeup och styling Hantverk, konsthantverk och design Frisör

VÄRNHEMSSKOLAN. Hantverksprogrammet Florist Mode & design Hår, makeup och styling Hantverk, konsthantverk och design Frisör VÄRNHEMSSKOLAN Hantverksprogrammet Florist Mode & design Hår, makeup och styling Hantverk, konsthantverk och design Frisör HANTVERKSPROGRAMMET Hantverksprogrammet På hantverksprogrammet hittar du många

Läs mer

Anvisningar för din ansökan Följande handlingar ska alltid bifogas din ansökan. Personbevis från Skattemyndigheten Betyg Arbestprover

Anvisningar för din ansökan Följande handlingar ska alltid bifogas din ansökan. Personbevis från Skattemyndigheten Betyg Arbestprover nya media KONST & DESIGn FRIA FÖRBEREDANDE KONSTLINJEN Du söker med 5-10 verk digitalt. Det är valfritt att söka med måleri, skulptur, teckning, video, foto, ljud, objekt osv. Digitala arbetsprover kan

Läs mer

Graffiti, husmosaik, lokala konstnärer och hantverkare!

Graffiti, husmosaik, lokala konstnärer och hantverkare! Graffiti, husmosaik, lokala konstnärer och hantverkare! Konstfesten i Habo 29 september 7 oktober 2012 Utställningen på Spinnet i Habo är öppen alla dagar 12-19 Slöjdkul för skolklasser hela veckan! Vernissage

Läs mer

f o t o o c h f i l m s e R i e t e c K N i N G s K a t e B o a R d Foto: DD, åk 3 a t e l j É f o t o - o c h f i l m s t u d i o s K a t e Pa R K

f o t o o c h f i l m s e R i e t e c K N i N G s K a t e B o a R d Foto: DD, åk 3 a t e l j É f o t o - o c h f i l m s t u d i o s K a t e Pa R K f o t o o c h f i l m S E R I E T E C K N I N G S K AT E B O A R D Foto: DD, åk 3 at e l j É f o t o - o c h f i l m s t u d i o S K AT E PA R K På Bryggeriets gymnasium läser du Estetiska programmet med

Läs mer

Statistisk årsrapport 2016 tabellbilaga Konst- och kulturutbildningar och vissa andra utbildningar Kompletterande utbildningar. Återrapportering 2016

Statistisk årsrapport 2016 tabellbilaga Konst- och kulturutbildningar och vissa andra utbildningar Kompletterande utbildningar. Återrapportering 2016 Statistisk årsrapport 2016 tabellbilaga Konst- och kulturutbildningar och vissa andra utbildningar Kompletterande utbildningar Återrapportering 2016 Myndigheten för yrkeshögskolan Diarienummer: MYH 2016/487

Läs mer

Visa vägen genom bedömning

Visa vägen genom bedömning Visa vägen genom bedömning För att du alltid ska veta var du befinner dig i din utveckling, har vi tagit fram Sveaskolans mål i olika ämnen och olika skolår. Dessa mål när du och läraren samtalar om vad

Läs mer

Bilaga GK9 KURSPLAN. Grundläggande konstutbildning 1 år Umeå Konstskola. Umeå konstskola 1

Bilaga GK9 KURSPLAN. Grundläggande konstutbildning 1 år Umeå Konstskola. Umeå konstskola 1 KURSPLAN Grundläggande konstutbildning 1 år Umeå Konstskola Umeå konstskola 1 Övergripande mål för undervisningen är att eleven ska; visa goda och relevanta kunskaper och färdigheter i material, teknik

Läs mer

VILL DU VETA MER kontakta oss: Rektor Rektorsassistent Mailadress vid frågor:

VILL DU VETA MER kontakta oss: Rektor Rektorsassistent Mailadress vid frågor: VILL DU VETA MER kontakta oss: Rektor 031-10 65 84 Rektorsassistent 031-10 65 85 Mailadress vid frågor: kvkonstskola@folkuniversitetet.se Hemsidor: www.kvkonstskola.com www.folkuniversitetet.se Tack till

Läs mer

Estetiska programmet PER BRAHEGYMNASIET. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater. Inriktningar

Estetiska programmet PER BRAHEGYMNASIET. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater. Inriktningar Estetiska programmet Inriktningar Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater PER BRAHEGYMNASIET Jag har kompisar som gått på skolan. Här är man i ett sammanhang, det finns en gemenskap som

Läs mer

Myndigheten för yrkeshögskolans författningssamling

Myndigheten för yrkeshögskolans författningssamling Myndigheten för yrkeshögskolans författningssamling ISSN 2000-6802 Myndigheten för yrkeshögskolans föreskrifter om utbildningsplaner och kursplaner för utbildningar som bedrivs enligt förordningen (2013:871)

Läs mer

FÖRSAMLINGSFAKULTETEN I GÖTEBORG

FÖRSAMLINGSFAKULTETEN I GÖTEBORG FÖRSAMLINGSFAKULTETEN I GÖTEBORG FORMAD FÖR KRISTUS IDENTITET - RELATION - MÖJLIGHET Formad för Kristus Förberedd för tjänst Församlingsfakulteten vill att människor formas för Kristus Förberedelse är

Läs mer

KONSTNATTA X 14 KONSTNÄRER

KONSTNATTA X 14 KONSTNÄRER KONSTNATTA X 14 KONSTNÄRER 1/14 högskola arbeten från ika teman: ten i en vuxen små delar ar olika vävar Minnesbilder Jeanette Carlsson Keramiker Keramiklärare, Mullsjö folkhögskola På GALLERI 2åar visar

Läs mer

VAR MED OCH SKAPA NATIONALSCENERNAS KULTURCENTRUM

VAR MED OCH SKAPA NATIONALSCENERNAS KULTURCENTRUM VAR MED OCH SKAPA NATIONALSCENERNAS KULTURCENTRUM EN MÖTESPLATS MED OBEGRÄNSADE MÖJLIGHETER Dramaten och Operan har anor från 1700-talet och är Sveriges nationalscener för opera, balett och dramatik. Vi

Läs mer

Huddingetrainee: socionom

Huddingetrainee: socionom Huddingetrainee: socionom Med Huddinge kommuns traineeprogram får du en bra start på yrkeslivet. Med hjälp av verksamhetsförlagd utbildning, handledning, gruppdiskussioner, studiebesök och mentorer förbereder

Läs mer

4-5 6-7 8-9 10 11 11 12-13 2

4-5 6-7 8-9 10 11 11 12-13 2 KURSKATALOG 2016-2017 4-5 6-7 8-9 10 11 11 12-13 2 När jag började på den här skolan hade jag ganska nyligen tagit mig ur en depression, en ganska djup sådan. När jag fick beskedet att jag kommit in på

Läs mer

Vi står för kunskap, kvalitet och visioner...

Vi står för kunskap, kvalitet och visioner... FASHION DESIGN D N IO SH G N FA E S I Vi står för kunskap, kvalitet och visioner... Gillar du mode och kläder? Då är Fashion design något för dig! Här får du stora möjligheter att utveckla dig som klädskapare

Läs mer

Vietnamesisk konst - teknik

Vietnamesisk konst - teknik Vietnamesisk konst - teknik ett förstudium till lektions upplägg PM, Examensarbete i Konst 20p Yen Le Hoang, BI4 VT, Konstfack 2009 Innehållsförteckning 1.1 Bakgrund och Syfte s. 3-4 1.2 Frågeställning

Läs mer

beckmans designhögskola

beckmans designhögskola beckmans designhögskola Utbildningsplan Konstnärlig kandidatexamen i modedesign Grundnivå180 högskolepoäng Study programme BA Programme in Fashion Design First cycle 180 Higher Education Credits Utbildningens

Läs mer

Alströmerhemmet Nationalmuseums partner i pilotprojektet Morgondagens museum

Alströmerhemmet Nationalmuseums partner i pilotprojektet Morgondagens museum Alströmerhemmet Nationalmuseums partner i pilotprojektet Morgondagens museum Under 2015 inleder Alströmerhemmet och Nationalmuseum ett skede i sitt samarbete för att tillsammans hitta arbetsformer som

Läs mer

Hej. Den här presentationen handlar om att vi ska försöka reda ut begreppen Konst och Kultur och svara på frågan: Vad står orden för egentligen?

Hej. Den här presentationen handlar om att vi ska försöka reda ut begreppen Konst och Kultur och svara på frågan: Vad står orden för egentligen? Hej Den här presentationen handlar om att vi ska försöka reda ut begreppen Konst och Kultur och svara på frågan: Vad står orden för egentligen? Vad är kultur? enligt EST14 & ESM14 Länders kultur Främmande

Läs mer

Kursplan för konstskolan 2 år

Kursplan för konstskolan 2 år Kursplan för konstskolan 2 år Önnestads konstskola ger en allsidig grundutbildning och goda färdigheter inom det konstnärliga området. Konstskolan i Önnestad är högskoleförberedande och mycket lämplig

Läs mer

Vägen till yrkeskunskap inom kultur

Vägen till yrkeskunskap inom kultur Utbildningsprogram > Vägen till yrkeskunskap inom kultur Yrkesinriktade grundexamina Grundexamen inom hantverk och konstindustri Grundexamen i audiovisuell kommunikation Grundexamen i visuell framställning

Läs mer

Design och Construction College, Hermods

Design och Construction College, Hermods College, Hermods Skolan erbjuder Vad vill du bli? Oavsett om du vet svaret eller inte så har vi på Design & Construction College i Stockholm en möjlighet för dig. På DCC finns program för dig som är intresserad

Läs mer

Myndigheten för yrkeshögskolan

Myndigheten för yrkeshögskolan Myndigheten för yrkeshögskolan Presentation om konst- och kulturutbildningar Myndigheten för yrkeshögskolans uppdrag Konst- och kulturutbildningar Besluta om vilka utbildningar som ska beviljas stöd (statsbidrag

Läs mer

Att bli en god pedagog

Att bli en god pedagog Ämneslärarprogram Att bli en god pedagog I en tid när en stor del av kunskapsproduktionen sker inom det visuella området, när ord som designprocess och kreativa processer flitigt florerar, när digitala

Läs mer

Konsthögskolan i Umeå

Konsthögskolan i Umeå Konsthögskolan i Umeå Kandidatprogrammet i fri konst, 180 hp Masterprogrammet i fri konst, 120 hp Konsthögskolan är vackert och centralt belägen vid Umeälvens strand. Skolan startade 1987, i före detta

Läs mer

beckmans designhögskola

beckmans designhögskola beckmans designhögskola Utbildningsplan Konstnärlig kandidatexamen i visuell kommunikation Grundnivå180 högskolepoäng Study programme BA Programme in visual communication First cycle 180 Higher Education

Läs mer

ESTETISKA PROGRAMMET SKATEBOARD FOTO & FILM SERIETECKNING FRI KONST

ESTETISKA PROGRAMMET SKATEBOARD FOTO & FILM SERIETECKNING FRI KONST ESTETISKA PROGRAMMET SKATEBOARD FOTO & FILM SERIETECKNING FRI KONST Lina Benatti B2A ESTETISKA PROGRAMMET GY-GEMENSAMMA ÄMNEN Svenska 1 Svenska 2 Svenska 3 Matematik 1b Engelska 5 Engelska 6 Samhällskunskap

Läs mer

UTBILDNINGAR INOM DESIGN, KONST OCH HANTVERK

UTBILDNINGAR INOM DESIGN, KONST OCH HANTVERK UTBILDNINGAR INOM DESIGN, KONST OCH HANTVERK FORMGE DIN FRAMTID PÅ STENEBY Steneby är en kreativ kultur- och utbildningsmiljö i Dalsland drygt 17 mil norr om Göteborg. Här finns två skolor: Stenebyskolan

Läs mer

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1 Förverkliga dina drömmar på Einar Hansen gymnasiet! Natur och Estet1 Grattis! Du har tre fantastiska år framför dig Gymnasietiden är speciell. För första gången har du möjlighet att välja skola och program

Läs mer

Illustration: Mathias Larsson. Foto: Nils Svensson. Estetiska programmet

Illustration: Mathias Larsson. Foto: Nils Svensson. Estetiska programmet Illustration: Mathias Larsson Foto: Nils Svensson Estetiska programmet På Bryggeriets gymnasium läser du estetiska programmet med inriktning mot bild och form eller estetik och media. Du får dessutom profilera

Läs mer

YRKES- & UTBILDNINGSMÄSSA 6 FEB (Östrabo 1)

YRKES- & UTBILDNINGSMÄSSA 6 FEB (Östrabo 1) YRKES- & UTBILDNINGSMÄSSA 6 FEB (Östrabo 1) Utställare med seminariepass Vad gör en Jurist? - Annica, som är domare vid tingsrätten i Uddevalla, berättar om juristyrket och även lite om juristutbildningen.

Läs mer

!Beskrivning av arbetsområde/tema Eleverna ska forma olika lerföremål med olika lertekniker.

!Beskrivning av arbetsområde/tema Eleverna ska forma olika lerföremål med olika lertekniker. Lera Bild, åk 6 Datum: v.45- Utbildningsförvaltningen Svartbäcksskolan Lärare: Diana Hallberg November 2013 Beskrivning av arbetsområde/tema Eleverna ska forma olika lerföremål med olika lertekniker. Förmågor

Läs mer

Centralt innehåll. Estetisk framställning. Material, redskap och tekniker. Estetisk verksamhet i samhället. Ämnesspecifika begrepp

Centralt innehåll. Estetisk framställning. Material, redskap och tekniker. Estetisk verksamhet i samhället. Ämnesspecifika begrepp ESTETISK VERKSAMHET Estetisk verksamhet är viktig för människors sätt att tänka, lära och uppleva sig själva och omvärlden. Vi omges ständigt av olika estetiska uttrycksformer som ger oss olika estetiska

Läs mer

Kursbeskrivning / Matrialiserande och gestaltning, 12 hp

Kursbeskrivning / Matrialiserande och gestaltning, 12 hp KONSTFACK Instutitionen för Konsthantverk Kurskod: TXK 318 Nivå: Grund Kursbeskrivning / Matrialiserande och gestaltning, 12 hp Delkurs Matrialiserande och gestaltning inom kurs Ställningstagande och kritiska

Läs mer

Bild och grafisk form

Bild och grafisk form Bild och grafisk form Kursen syftar till att ge de studerande grundläggande kunskaper i grafiska metoder och förståelse att tillämpa metoderna på olika material. et är att de studerande upplever och använder

Läs mer

Myndigheten för yrkeshögskolans författningssamling

Myndigheten för yrkeshögskolans författningssamling Myndigheten för yrkeshögskolans författningssamling ISSN 2000-6802 Myndigheten för yrkeshögskolans föreskrifter om utbildningsplaner och kursplaner för utbildningar som bedrivs enligt förordningen (2013:871)

Läs mer

Sagagifts Gåvokort erbjuder ett sortiment som vi vet är eftertraktat i butik, artiklar som många vill ha! Produkterna är skapade av våra kreativa

Sagagifts Gåvokort erbjuder ett sortiment som vi vet är eftertraktat i butik, artiklar som många vill ha! Produkterna är skapade av våra kreativa Sagagifts Gåvokort erbjuder ett sortiment som vi vet är eftertraktat i butik, artiklar som många vill ha! Produkterna är skapade av våra kreativa formgivare med de skandinaviska trenderna som grund. Från

Läs mer

Bildkonstlinjen vid Tölö gymnasium. Inträdesprovet Kurser Studierna

Bildkonstlinjen vid Tölö gymnasium. Inträdesprovet Kurser Studierna Bildkonstlinjen vid Tölö gymnasium Inträdesprovet 26.4.2018 Kurser Studierna Ansökan till bildkonstlinjen Ansökan sker via den gemensamma elevantagningen Inträdesprovet ordnas den 26.4.18 Kom ihåg att

Läs mer

Opportunities aren t given, they re made

Opportunities aren t given, they re made GÖTEBORG Opportunities aren t given, they re made Rektorn har ordet Välkommen till Sjölins Gymnasium i Göteborg, en gymnasieskola där det händer mycket. Det kan vara rollspel, öppna redovisningar och

Läs mer

Bild och grafisk form

Bild och grafisk form Bild och grafisk form Kursen syftar till att ge de studerande grundläggande kunskaper i grafiska metoder och förståelse att tillämpa metoderna på olika material. et är att de studerande upplever och använder

Läs mer

Maja var även drivande vid starten av Konsthantverkarna i Arvika 1923, som var den allra första kooperativt drivna konsthantverksbutiken i Sverige!

Maja var även drivande vid starten av Konsthantverkarna i Arvika 1923, som var den allra första kooperativt drivna konsthantverksbutiken i Sverige! Men det blev besvärligt att bo på Oppstuhage, bl.a. vartefter hans bildhuggararbeten blev allt större och tyngre, så efter Stockholmsutställningen 1898 flyttade paret till Stockholm. De första hyresgästerna

Läs mer

Huddingetrainee: socionom

Huddingetrainee: socionom Huddingetrainee: socionom Med Huddinge kommuns traineeprogram får du en bra start på yrkeslivet. Med hjälp av verksamhetsförlagd utbildning, handledning, gruppdiskussioner, studiebesök och mentorer förbereder

Läs mer

identiet Konstpedagogiskt arbete i Västra Götaland sedan 2002 BILDER OCH RÖSTER OM IDENTITET OCH EGET SKAPANDE VEM ÄR JAG?

identiet Konstpedagogiskt arbete i Västra Götaland sedan 2002 BILDER OCH RÖSTER OM IDENTITET OCH EGET SKAPANDE VEM ÄR JAG? identiet VEM ÄR JAG? BILD & FORM SERIE ANNA-KARIN LIEDBERG ELLA KALOGRITSA Elever färglägger lerskulpturer med akvarellteknik. Kronbergsskolan, Lysekil BILDER OCH RÖSTER OM IDENTITET OCH EGET SKAPANDE

Läs mer

Anette Göthlund, professor

Anette Göthlund, professor I en tid när så stor del av kunskapsproduktionen sker inom det visuella området, när ord som designprocess och kreativa processer flitigt florerar, när digitala medier hör till våra vanligaste kommunikationsmedia,

Läs mer

Estetiska programmet (ES)

Estetiska programmet (ES) Estetiska programmet (ES) Estetiska programmet (ES) ska utveckla elevernas kunskaper i och om de estetiska uttrycksformerna och om människan i samtiden, i historien och i världen utifrån konstnärliga,

Läs mer

Här formas. framtiden

Här formas. framtiden Här formas framtiden ESTETISKA PROGRAMMET GISLAVEDS GYMNASIUM Det ESTETISKA PROGRAMMET är ett högskoleförberedande program, där valfriheten ger dig möjlighet att lägga tyngdpunkten på det du är intresserad

Läs mer

Kursmål och kostnader för respektive kurs

Kursmål och kostnader för respektive kurs Bilaga 4 Kursmål och kostnader för respektive kurs Mål för Allmän kurs Vårt mål är att oavsett din bakgrund, förutsättningar och intressen, skapa bästa möjliga villkor för studier och kunskapsutveckling.

Läs mer

KUNSKAPSMÖTEN En samhällsvision för gemenskap

KUNSKAPSMÖTEN En samhällsvision för gemenskap KUNSKAPSMÖTEN En samhällsvision för gemenskap TÄVLINGSBIDRAG Bo bra på äldre dar KUNSKAPSMÖTEN En samhällsvison för gemenskap Att vi har stora utmaningar gällande välfärden är inget som går att sticka

Läs mer

Estetiska programmet. Inriktningar. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik

Estetiska programmet. Inriktningar. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Estetiska programmet Inriktningar Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater Jag har kompisar som gått på skolan. Här är man i ett sammanhang, det finns en gemenskap som byggts upp under

Läs mer

Estetiska. programmet HALMSTAD GYMNASIESKOLA

Estetiska. programmet HALMSTAD GYMNASIESKOLA Estetiska programmet HALMSTAD GYMNASIESKOLA estetiska programmet your way to express Estetiska programmet är för dig som tänker dig en framtid där vidare studier, inom såväl estetiska som andra verksamhetsområden

Läs mer

Välkommen till Fredrikshovs gymnasium

Välkommen till Fredrikshovs gymnasium Välkommen till Fredrikshovs gymnasium I grönskan på Kungliga Djurgården finner eleverna studiero och inspiration, med stadens puls och internationella influenser på promenadavstånd. Vår metod bygger på

Läs mer

Jingdezhen, The Pottery Workshop

Jingdezhen, The Pottery Workshop Sida 1 av 3 Jingdezhen, The Pottery Workshop ANSÖKAN OM ATELJÉVISTELSE I UTLANDET FÖR KERAMIKER Sista ansökningsdag 29 april 2014 1. UPPGIFTER OM SÖKANDE Fält markerade med * är obligatoriska Förnamn*

Läs mer

Fakta och information om högskolan

Fakta och information om högskolan 2014-04-01 Fakta och information om högskolan Presentationsmaterial Varför läsa på högskola? En utvecklande tid med nya vänner Du lär dig lära och tänka kritiskt Lättare att få jobb Roligare jobb? Högre

Läs mer

MIDVINTERFEST Den stora julresan

MIDVINTERFEST Den stora julresan MIDVINTERFEST Den stora julresan Nu är det dags att söka till årets Midvinterfest på Bohusläns museum i Uddevalla! 2015 års tema är Den stora julresan. OBS! Sista ansökningsdag 1 september VAD ÄR MIDVINTERFEST?

Läs mer

Del ur Lgr 11: kursplan i slöjd i grundskolan

Del ur Lgr 11: kursplan i slöjd i grundskolan Del ur Lgr 11: kursplan i slöjd i grundskolan 3.16 Slöjd Att tillverka föremål och bearbeta material med hjälp av redskap är ett sätt för människan att tänka och uttrycka sig. Slöjdande är en form av skapande

Läs mer

sid 1 och 2 är utvändigt omslag

sid 1 och 2 är utvändigt omslag sid 1 och 2 är utvändigt omslag TRE x RUM 2-24 APRIL 2016 AMANDA ERIXÅN ANNIKA ERIXÅN FREJA ERIXÅN TRE x RUM KONSTHALLEN 2-24 april 2016 AMANDA ERIXÅN ANNIKA ERIXÅN FREJA ERIXÅN PRODUCENT Daniel Palmberg

Läs mer

Ateljéstipendium vid Werkplaats Typografie Residency (WT Residency), Amsterdam 2013

Ateljéstipendium vid Werkplaats Typografie Residency (WT Residency), Amsterdam 2013 Maria Skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm Tel: 08 50 65 50 00 / Fax: 08 50 65 50 90 info@iaspis.se / www.iaspis.se Ateljéstipendium vid Werkplaats Typografie Residency (WT Residency), Amsterdam 2013 Ansökan

Läs mer

Skapande skola Bild årskurs 4 6

Skapande skola Bild årskurs 4 6 Skapande skola Bild årskurs 4 6 Om utställningen Vincent van Goghs verk har visats och uppskattats runt om i världen i över 100 år men aldrig så här. För första gången i Sverige ges nu en unik möjlighet

Läs mer

Bildkonstlinjen. Inträdesprovet Kurser Studier

Bildkonstlinjen. Inträdesprovet Kurser Studier Bildkonstlinjen Inträdesprovet Kurser Studier Hur ansöker du till bildkonstlinjen? Ansökan sker via den gemensamma elevantagningen Inträdesprovet ordnas den 25.4.2019 Kom ihåg att bekräfta att du deltar

Läs mer

ANSÖKAN OM UTSTÄLLNINGSERSÄTTNING 2017 För konstföreningar anslutna till Sveriges Konstföreningar

ANSÖKAN OM UTSTÄLLNINGSERSÄTTNING 2017 För konstföreningar anslutna till Sveriges Konstföreningar Sidan 1 (4) Ansökan, i original, skickas senast en månad före aktuell utställning till: Sveriges Konstföreningar, Tegnérgatan 60 A, 216 12 Limhamn. OBS! En kopia på kontraktet ska också skickas med. VÄNLIGEN

Läs mer

Ateljéstipendium för keramiker vid The Pottery Workshop i Jingdezhen, Kina.

Ateljéstipendium för keramiker vid The Pottery Workshop i Jingdezhen, Kina. Maria Skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm Tel: 08 50 65 50 00 / Fax: 08 50 65 50 90 info@iaspis.se / www.iaspis.se Ateljéstipendium för keramiker vid The Pottery Workshop i Jingdezhen, Kina. Iaspis Konstnärsnämndens

Läs mer

När du går runt i utställningarna kommer du att se några personer som jobbar på museet, nämligen våra värdar.

När du går runt i utställningarna kommer du att se några personer som jobbar på museet, nämligen våra värdar. Språkrunda För dig som vill träna svenska på Moderna Museet Malmö Hej och välkommen till Moderna Museet Malmö! Här kommer du att ha möjlighet att titta på konst och uppleva den på ditt eget sätt samtidigt

Läs mer

VI VALDE VADSBOGYMNASIET!

VI VALDE VADSBOGYMNASIET! VI VALDE VADSBOGYMNASIET! Mariestad 2 Hej! Just nu går du kanske och funderar på ditt gymnasieval. Ett val som är självklart för en del och inte lika självklart för andra. Vi vill att du med den här foldern

Läs mer

Konstnärer sommaren 2018

Konstnärer sommaren 2018 Nyhetsbrev juni Hej! Vi närmar oss sommaren, syrenerna har blommat ut och när jag i dagarna var i Danmark stod flädern i full blom. Med sommaren kommer också en hektisk, men rolig tid, för oss. 29 juni

Läs mer

Nyhetsbrev Campus Manilla Nr 2 Maj 2013

Nyhetsbrev Campus Manilla Nr 2 Maj 2013 Nyhetsbrev Campus Manilla Nr 2 Maj 2013 Hej alla barn och föräldrar, Hoppas att ni alla har haft en trevlig Valborg. Vi jobbar på i full fart för att välkomna er till en spännande skolstart i höst. Maija

Läs mer

Keramik i arkitekturen, dekoration eller yta

Keramik i arkitekturen, dekoration eller yta Keramik i arkitekturen, dekoration eller yta Välkommen till Keramik i arkitekturen, dekoration eller yta Välkommen till fortbildning för arkitekter på Capella gården i kreativitetens tecken. Vi utforskar

Läs mer

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår på Campus Helsingborg riktar sig till dig som inte har förkunskaper för att läsa en teknisk högskoleutbildning. Du läser i fräscha

Läs mer

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår på Campus Helsingborg riktar sig till dig som inte har förkunskaper för att läsa en teknisk högskoleutbildning. Du läser i fräscha

Läs mer

INFORMATION FÖR KONSTNÄRER

INFORMATION FÖR KONSTNÄRER INFORMATION FÖR KONSTNÄRER Vill du vara med? Om du är konstnär och vill vara med på hemsidan Konst i Västmanland är du välkommen att skicka in dina uppgifter genom att fylla i FORMULÄR FÖR KONSTNÄRER.

Läs mer

KONSTHALL MÄRSTA SIGTUNA MUSEUM

KONSTHALL MÄRSTA SIGTUNA MUSEUM SKOLPROGRAM 2018 KONSTHALL MÄRSTA SIGTUNA MUSEUM SIGTUNA MUSEUM & ART Skapande och undersökande arbete samt lek är väsentliga delar i det aktiva lärandet. ur läroplanen för grundskolan GÄLLER FÖRSKOLA,

Läs mer

beckmans designhögskola

beckmans designhögskola beckmans designhögskola Utbildningsplan Konstnärlig kandidatexamen i visuell kommunikation Grundnivå180 högskolepoäng Study programme BA Programme in visual communication First cycle 180 Higher Education

Läs mer

klangfärg KURSER HÖSTEN 2017

klangfärg KURSER HÖSTEN 2017 klangfärg KURSER HÖSTEN 2017 Inspiration för skapande inom LSS och särskola Klangfärg är Västra Götalandsregionens resurscentrum för skapande inom LSS och särskola och ingår i Kultur i Väst. Vi arbetar

Läs mer

Internationellt kulturutbyte

Internationellt kulturutbyte Sida 1 / 7 Internationellt kulturutbyte ANSÖKAN OM BIDRAG INOM BILD OCH FORM UTSTÄLLNINGAR OCH ARBETS- ELLER STUDIEVISTELSE I UTLANDET 1. UPPGIFTER OM SÖKANDE Fält markerade med * är obligatoriska Förnamn*

Läs mer

Fakta om Folkuniversitetet

Fakta om Folkuniversitetet Fakta om Folkuniversitetet Folkbildningstanken alla människors livslånga rätt att fritt söka efter kunskap genomsyrar vår pedagogik, organisation och våra värderingar. Folkuniversitetet är ett studieförbund.

Läs mer