Medgivande att öppna personadresserad post

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Medgivande att öppna personadresserad post"

Transkript

1 Bilaga 1 KULTUR- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGEN Medgivande att öppna personadresserad post Hos alla svenska myndigheter gäller principen om allmänna handlingars offentlighet, vilket innebär att allmänheten har rätt att ta del av allmänna och offentliga handlingar. En handling, oavsett medium, är allmän om den förvaras hos myndigheten och enligt tryckfrihetsförordningens regler, är att anses som inkommen till eller upprättad där. All inkommen post, såväl papperspost som e- post och fax, ska därför öppnas så snart som möjligt, d v s samma dag som den inkommer myndigheten. Syftet med detta medgivande är att personadresserad post som innehåller allmänna handlingar får öppnas av registrator eller annan utsedd tjänsteman på förvaltningen/enheten/funktionen. Jag ger härmed mitt tillstånd till att post, e-post och fax får öppnas av registrator eller annan tjänsteman. Karlstad den... Namnunderskrift. Namnförtydligande Postadress: Kultur- och fritidsförvaltningen, Karlstad Besöksadress: Västra Torggatan 26 Tel: Fax: E-post: kulturochfritidsforvaltningen@karlstad.se Org.nr: PlusGiro: Bankgiro:

2 KULTUR- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGEN Staben Karlstad Lena Fjellborg, Bilaga 2 Kultur- och fritidsförvaltningen Riktlinjer för svar på brev och e-post inom kultur- och fritidsförvaltningen Dnr KFN Dpl 01 I en kommuncentral riktlinje utfärdad den 19 november 2012 anges bland annat att brev och e-post som kräver svar ska bevaras inom två arbetsdagar. För pappersbrev avses att brevet läggs som utgående post inom två dagar. När besked i en fråga inte kan ges i detta första svar, ska det framgå av svaret när ett fullständigt kan ges. Kultur- och fritidsförvaltningen får en stor mängd brev och e-post i frågor där processen är känd för avsändaren, t ex bidragsansökningar. Enligt en muntlig överenskommelse den 7 mars mellan Carina Wiberg, administrativ chef på kommunledningskontoret, och Lena Fjellborg, administrativ chef på kultur- och fritidsförvaltningen, får en förvaltningsspecifik riktlinje upprättas, även om den skulle bryta mot den kommuncentrala riktlinjen. Förvaltningsspecifika riktlinjer för svar på brev och e-post Inom kultur- och fritidsförvaltningen tillämpar vi allmänt regeln att brev och e-post ska besvaras inom två arbetsdagar. För pappersbrev innebär det att brevet läggs som utgående post inom två arbetsdagar. I de fall korrespondensen ingår i en process som är känd för avsändaren, t ex en bidragsansökan, så behöver inte ett svar skickas förrän slutligt besked kan ges. Vilka processer som kan anses vara kända bör definieras i samråd mellan handläggare och chef. Övrigt om svar och besked Facebookfrågor ska besvaras inom 24 timmar. Postadress: Kultur- och fritidsförvaltningen, Karlstad Besöksadress: Västra Torggatan 26 karlstad.se Tel: Fax: E-post: kulturochfritidsforvaltningen@karlstad.se Org.nr: Säte: Karlstad PlusGiro: Bankgiro:

3 Dnr KFN sid 2 (2) För den så kallade synpunktshanteringen gäller än så länge att svar ska ges inom tre veckor. Kontaktcenter skickar en automatisk bekräftelse samt det första svaret, så vår förvaltning skickar endast ett slutligt svar. Ärenden som rör medborgarförslag har en särskild tidplan. Registrator skickar en bekräftelse till förslagsställaren inom två dagar. Handläggarens beslutsunderlag (tjänsteskrivelsen) ska skickas till förslagsställaren i så god tid innan beslutet tas att det finns möjlighet att lämna in ytterligare synpunkter. Det betyder i praktiken att handläggaren ska lämna ett exemplar av tjänsteskrivelsen till registrator ungefär vid den tidpunkt som tjänsteskrivelsen ska skrivas under av kultur- och fritidsdirektören. (Tjänsteskrivelsen ska ha stämts av med kultur- och fritidsdirektören innan ett exemplar lämnas till registrator.) Mats Ahrén Kultur- och fritidsdirektör Lena Fjellborg administrativ chef

4 Dnr KS-2011 Dpl sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse Per Wiker, per.wiker@karlstad.se Bilaga 3 Motion - Ny räddningsbåt till Sjöräddningssällskapet Dnr KS Dpl 23 Kommunledningskontorets förslag 1. Motionen avslås avseende förslaget att kommunen ska ta initiativ till att bilda och driva en sponsorgrupp för finansiering av ny sjöräddningsbåt. 2. Kommunen ställer sig positiv till att delta i en sponsorgrupp för finansiering av en ny sjöräddningsbåt. Sammanfattning I en motion föreslår Christer Alnebratt (S) att Karlstads kommun ska ta initiativ till en ny sjöräddningsbåt åt Sjöräddningssällskapet samt att bilda en sponsorgrupp dit man ska knyta företag och organisationer för finansieringen av båten. Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse den 24 augusti Kommunledningskontorets tjänstemannayttrande den 24 augusti Räddningstjänsten Karlstadsregionens protokoll den 20 maj Räddningstjänsten Karlstadsregionens tjänsteskrivelse den 11 maj Christer Alnebratts (S) motion den 25 januari Ulf Nyqvist biträdande kommundirektör Per Wiker strateg Beslutet skickas till Christer Alnebratt Räddningstjänsten Karlstadsregionen Postadress: Kommunledningskontoret, Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 32 karlstad.se Tel: Fax: E-post: kommunledningskontoret@karlstad.se Org.nr: PlusGiro: Bankgiro:

5 Dnr KS-2011 Dpl sid 1 (2) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteyttrande Per Wiker, per.wiker@karlstad.se Motion - Ny räddningsbåt till Sjöräddningssällskapet Dnr KS Dpl 23 Ärende I en motion föreslår Christer Alnebratt (S) att Karlstads kommun ska ta initiativ till en ny sjöräddningsbåt åt Sjöräddningssällskapet samt att bilda en sponsorgrupp dit man ska knyta företag och organisationer för finansieringen av båten. Motionen har sänts på remiss till Räddningstjänsten Karlstadsregionen. Det övergripande ansvaret för sjöräddning ligger på Sjöfartsverket. Arbetet sker i samarbete med andra statliga myndigheter (Kustbevakningen, Försvarsmakten, Rikspolisstyrelsen) kommunens räddningstjänst samt Sjöräddningssällskapet. Sjöräddningssällskapet är en ideell förening som via 64 stationer, 160 räddningsbåtar och 1800 frivilliga står för 70 procent av all sjöräddning. Sällskapets huvuduppdrag är just sjöräddning, men man har också som uppgift att hålla intresset för sjösäkerhet högt samt ta fram effektiva åtgärder för sjöräddning. Man finansieras helt genom donationer och bidrag från exempelvis kommuner och får alltså inga statliga bidrag. I Vänern finns sjöräddningsstationer på Hammarö, Kristinehamn, Kållandsö och Åmål. Räddningstjänsten Karlstadsregionen svarar för kommunala räddningsinsatser i Karlstadregionen. I det kommunala ansvarsområdet ingår räddningstjänst inom definierade hamnområden och efter strandlinjen, där sjöräddningens båtar inte kan gå in. För räddningsverksamheten i dessa områden förfogar förbundet över egna räddningsbåtar stationerade i Grums, Karlstad, Vålberg och på Hammarö. Övrig sjöräddning på Vänern är ett statligt ansvar, som alltså bland annat fullgörs av Sjöräddningssällskapet. Motionen hänvisar till det stora intresse som finns bland Karlstadsborna att, året runt, utnyttja Vänern på olika sätt, och det är också många som har Vänern som en viktig inkomstkälla. Om utnyttjandet av Vänern ökar, ökar också risken för olyckor. I motionens föreslås därför att Karlstads kommun ska ta initiativ till en ny sjöräddningsbåt (som enligt motionen kostar ca 7,5 miljoner kronor) samt att Postadress: Kommunledningskontoret, Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 32 karlstad.se Tel: Fax: E-post: kommunledningskontoret@karlstad.se Org.nr: PlusGiro: Bankgiro:

6 Dnr KS-2011 Dpl sid 2 (2) kommunen ska bilda en sponsorgrupp dit man knyter företag och organisationer för finansieringen av båten. I sitt remissvar konstaterar Räddningstjänsten att man idag har tillräckliga resurser för den del av sjöräddningen som ligger på kommunens ansvar, d v s definierade hamnområden och efter strandlinjen. Man menar i sitt svar att ambitionen att höja säkerheten på Vänern är vällovlig och man ser positivt till att utveckla sjöräddningen för att därigenom stärka turismen och näringslivet. Man deltar gärna rådgivande i ett sådant arbete men har inga resurser att själva medverka i bildandet av en sponsorgrupp. Kommunledningskontoret instämmer i Räddningstjänsten Karlstadsregionens uppfattning att Sjöräddningssällskapet utför en viktig insats - och för detta får sällskapet också ett årligt bidrag på kronor från Karlstads kommun. Kommunledningskontoret ser också positivt på att kommunen medverkar i en sådan sponsorgrupp för finansiering av en ny sjöräddningsbåt som föreslås i motionen, men anser däremot inte att kommunen bör ta initiativ till eller driva den. Ulf Nyqvist biträdande kommundirektör Per Wiker strateg

7 sid 1 (3) Bilaga 4 Kallelse/Föredragningslista Sekreterare Karin Falch, karin.falch@karlstad.se Kultur- och fritidsnämnden sammanträder onsdag den 20 mars 2013 Kronoparkssalen, Bibliotekshuset, kl Tid och plats för gruppmöten Majoriteten: Kronoparkssalen, ca Socialdemokraterna: Färjestadssalen, ca Vänsterpartiet: Klarasalen, ca Information Ole Wiggo Bang informerar om Wermland Opera kl Pär Nyberg informerar om budgetprocessen och begrepp inom området ca kl Val av justerare Ärenden 1. Redovisning av delegeringsbeslut 2. Intern kontroll 2012 Dnr KFN Dpl 10 Kultur- och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse den 26 februari Reglemente för intern kontroll inom Karlstads kommun den 20 februari Anvisning för uppföljning av intern kontroll 2012 den 21 januari Kommunledningskontorets skrivelse Intern kontroll Rutinen skador och tillbud den 10 december Kommunledningskontorets skrivelse Protokoll för Intern kontroll 2012 den 21 december Kommunrevisionens skrivelse Granskning av kommunstyrelsens och nämndernas interna kontroll den 30 januari Tel: Fax: - E-post: kulturochfritidsforvaltningen@karlstad.se Org.nr: PlusGiro: Bankgiro:

8 sid 2 (3) Kallelse/Föredragningslista Ansökan från pensionärsföreningar om att Karlstads kommun bistår med hyreskostnad för ytterligare en del av f.d. Lindfors skola Dnr KFF Dpl 45 Kultur- och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse den 21 februari Brev från PRO Nyed, PRO Lindfors och SPF MILAN Molkom den 23 januari Regelverk för stöd till spontanidrott Dnr KFN Dpl 01 Kultur- och fritidsnämndens protokoll den 31 augusti 2011 Kultur- och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse den 19 februari 2013 Riktlinjer för stöd till spontanidrott den 2 januari Enhetliga avgifter för biblioteken i Karlstads kommun Dnr KFN Dpl 01 Kultur- och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse den 21 februari Ärende 6. Årsrapport stöd till spontanidrott 2012 KFN Dpl 46 Kultur- och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse den 7 februari Årsrapport för stöd till spontanidrott Rapport från visning av konstinköpen 2012 Dnr KFN Dpl 42 Kultur- och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse 12 februari Tel: Fax: - E-post: kulturochfritidsforvaltningen@karlstad.se Org.nr: PlusGiro: Bankgiro:

9 sid 3 (3) Kallelse/Föredragningslista Återremiss - verksamhetsplan 2013 för kultur- och fritidsförvaltningen Dnr KFN Dpl 01 Kultur- och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse den 26 februari Verksamhetsplan för kultur- och fritidsförvaltningen Politiskt initiativ från majoriteten - Förslag till inriktning för konstinköp Dnr KFN Dpl 42 Majoritetens förslag den 4 mars Politiskt initiativ från majoriteten - Förslag om öppethållande av bibliotek utan bemanning Dnr KFN Dpl 40 Majoritetens förslag den 4 mars Per-Inge Lidén Ordförande Karlstad den 6 mars 2013 Tel: Fax: - E-post: kulturochfritidsforvaltningen@karlstad.se Org.nr: PlusGiro: Bankgiro:

10 sid 1 (16) Bilaga 5 Tid och plats Onsdag den 20 mars 2013 kl Kronoparkssalen, Bibliotekshuset Sammanträdet ajourneras för gruppmöten kl Ledamöter Ersättare Per-Inge Lidén (MP) ordförande Björn Samuelsson (S) 1:e vice ordförande Göran Karlström (FP) 2:e vice ordförande Monica Elgh (M) tjänstgör för Maria Ohlsson (M) Rickard Axinger (M) Per Larsson (M) Ulf Adolfsson (KD) Amanda Green (S) tjänstgör för Linda Larsson (S) Sandra Hammenlind (S) Christoffer Thuresson (S) Tomas Mitander (V) Andreas Pettersson (C) Kent Larsson (S) Hans Hulling (V) Justerare Sandra Hammenlind (S) Tid och plats för justering Kultur- och fritidsförvaltningen den 27 mars 2013 ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Nämnd Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Tid för överklagande löper ut Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ner Förvaringsplats för protokollet Underskrift

11 sid 2 (16) Övriga närvarande Mats Ahrén, kultur- och fritidsdirektör Thomas Holmberg, bitr. kultur- och fritidschef Pär Nyberg, ekonomichef Lena Fjellborg, administrativ chef Karin Karlsson, verksamhetschef kultur- och föreningsstöd Anders Ek, kultursekreterare Ole Wiggo Bang, Wermland Opera, under information Karin Falch, nämndsekreterare Underskrifter Sekreterare Karin Falch Ordförande Per-Inge Lidén Justerare Sandra Hammenlind

12 sid 3 (16) Information Ole Wiggo Bang från Wermland Opera informerar om verksamheten kl Pär Nyberg informerar om budgetprocessen kl

13 sid 4 (16) 1 Godkännande av extra ärende Kultur- och fritidsnämndens beslut Kultur- och fritidsnämnden godkänner att Inbjudningar, kurser m.m. tas upp som extra ärende.

14 sid 5 (16) 2 Redovisning av delegeringsbeslut Kultur- och fritidsnämndens beslut Redovisningen godkänns. Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott KFN KFN KFN KFN KFN Organisation KFN Anställningar KFN KFN KFN KFN KFN KFN Ekonomiskt stöd/bidrag KFN KFN KFN KFN KFN KFN Tel: Fax: - E-post: kulturochfritidsforvaltningen@karlstad.se Org.nr: PlusGiro: Bankgiro:

15 sid 6 (16) KFN KFN KFN KFN KFN KFN Tel: Fax: - E-post: kulturochfritidsforvaltningen@karlstad.se Org.nr: PlusGiro: Bankgiro:

16 sid 7 (16) 3 Intern kontroll 2012 Dnr KFN Dpl 10 Kultur- och fritidsnämndens beslut Rapporten om intern kontroll 2012 godkänns. Sammanfattning av ärendet Reglementet för intern kontroll beskriver nämndens skyldigheter för uppföljning och rapportering av resultatet av den interna kontrollen inom de ekonomi- och personaladministrativa områdena. Rapportering ska ske till kommunstyrelsen i samband med årsredovisningens upprättande. Kultur- och fritidsnämnden skall godkänna förvaltningens rapport om vidtagna åtgärder under det föregående året och fatta beslut om vilka kontrollåtgärder som ska företas under innevarande år. Kultur- och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse den 26 februari Reglemente för intern kontroll inom Karlstads kommun den 20 februari Anvisning för uppföljning av intern kontroll 2012 den 21 januari Kommunledningskontorets skrivelse Intern kontroll Rutinen skador och tillbud den 10 december Kommunledningskontorets skrivelse Protokoll för Intern kontroll 2012 den 21 december Kommunrevisionens skrivelse Granskning av kommunstyrelsens och nämndernas interna kontroll den 30 januari Beslutet skickas till Kommunstyrelsen Verksamhetschefer, KFF Anette Sjöberg, KFF Tel: Fax: - E-post: kulturochfritidsforvaltningen@karlstad.se Org.nr: PlusGiro: Bankgiro:

17 sid 8 (16) 4 Ansökan från pensionärsföreningar om att Karlstads kommun bistår med hyreskostnad för ytterligare en del av f.d. Lindfors skola Dnr KFF Dpl 45 Kultur- och fritidsnämndens beslut Ansökan avslås med hänvisning till att det ekonomiska läget i kommunen för närvarande och under den kommande budgetperioden är sådant att kultur- och fritidsförvaltningen inte har någon möjlighet att ekonomiskt stötta förslaget. Sammanfattning av ärendet De tre pensionärsföreningarna i Molkom och Lindfors önskar överta ytterligare delar, den så kallade förskoledelen, på ca 325 kvm av före detta Lindfors skola. De vill också att Karlstad kommun skall bistå dem med medel för att täcka den ökade internhyran på ca kronor. Kultur- och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse den 21 februari Brev från PRO Nyed, PRO Lindfors och SPF MILAN Molkom den 23 januari Beslutet skickas till PRO Nyhed, PRO Lindfors SPF MILAN Molkom Tel: Fax: - E-post: kulturochfritidsforvaltningen@karlstad.se Org.nr: PlusGiro: Bankgiro:

18 sid 9 (16) 5 Regelverk för stöd till spontanidrott Dnr KFN Dpl 01 Kultur- och fritidsnämndens beslut 1. Kultur- och fritidsnämnden godkänner de riktlinjer som fungerar som regelverk för stöd till spontanidrott. 2. Minst 50 procent av den årliga budgeten för spontanidrott skall bestå av sökbara medel och max 50 procent får disponeras av kultur- och fritidsförvaltningen. Sammanfattning av ärendet Kultur- och fritidsförvaltningen fick 2011 uppdraget att förstärka spontanidrotten i kommunen och samt att arbeta fram ett regelverk för stödet. Kultur- och fritidsnämndens beslut den 31 augusti Kultur- och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse den 19 februari Riktlinjer för stöd till spontanidrott den 2 januari Beslutet skickas till Therése Hulterström, KFF Andreas Lindgren, KFF Tel: Fax: - E-post: kulturochfritidsforvaltningen@karlstad.se Org.nr: PlusGiro: Bankgiro:

19 sid 10 (16) 6 Enhetliga avgifter för biblioteken i Karlstads kommun Dnr KFN Dpl 01 Kultur- och fritidsnämndens beslut Förslaget med enhetliga avgifter för biblioteken i Karlstads kommun godkänns. Avgiften för att reservera en bok eller övriga medier är 5 kronor och avgiften för försenade medier är 10 kronor per påbörjad vecka. De enhetliga avgifterna gäller från och med 1 juni Sammanfattning av ärendet Kultur- och fritidsförvaltningen har idag olika avgifter för försenade medier och reserverade böcker beroende på var låntagaren lånar och lämnar på biblioteken i Karlstads kommun. Idag lånar och lämnar bibliotekets låntagare sina medier mera utspritt över kommunens alla bibliotek och för att det ska vara enkelt att använda bibliotekets tjänster behöver avgifter för försenade medier och reserverade böcker vara enhetliga på kommunens samtliga bibliotek. Kultur- och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse den 21 februari Beslutet skickas till Mats Ahrén, KFF Åsa Hansen, KFF Tel: Fax: - E-post: kulturochfritidsforvaltningen@karlstad.se Org.nr: PlusGiro: Bankgiro:

20 sid 11 (16) 7 Årsrapport stöd till spontanidrott 2012 KFN Dpl 46 Kultur- och fritidsnämndens beslut Årsrapporten för stöd till spontanidrott 2012 godkänns. Sammanfattning av ärendet Sedan 2006 finns möjligheten att hos kultur- och fritidsförvaltningen söka stöd för olika typer av spontanidrottsprojekt eller installationer. Stödet kan sökas av såväl föreningar som privatpersoner inom Karlstads kommun för installationer eller projekt riktade mot allmänheten uppgår budgeten för spontanidrott till kronor inklusive kronor som är avsatta för Drop in-verksamhet. Drop in-verksamheten driver kultur- och fritidsförvaltningen i egen regi sedan hösten Kultur- och fritidsförvaltningen har i uppdrag att års- och halvårsvis rapportera hur stödet till spontanidrott har fördelats. Kultur- och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse den 7 februari Årsrapport för stöd till spontanidrott Beslutet skickas till Andreas Lindgren, KFF Therése Hulterström, KFF Karin Karlsson, KFF Tel: Fax: - E-post: kulturochfritidsforvaltningen@karlstad.se Org.nr: PlusGiro: Bankgiro:

21 sid 12 (16) 8 Rapport från visning av konstinköpen 2012 Dnr KFN Dpl 42 Kultur- och fritidsnämndens beslut Rapporten från visning av konstinköpen 2012 godkänns. Sammanfattning av ärendet Varje år i februari visas den konst som köpts in till kommunen under året innan samt verk som för tillfället finns i konstförrådet. Vid denna visning har kommunens anställda möjlighet att lämna önskemål om konstverk de vill ha placerade på sin arbetsplats och allmänheten har möjlighet att få se vilka verk kommunen köpt in. Kultur- och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse 12 februari Beslutet skickas till Ingela Wessmark, KFF Tel: Fax: - E-post: kulturochfritidsforvaltningen@karlstad.se Org.nr: PlusGiro: Bankgiro:

22 sid 13 (16) 9 Återremiss - verksamhetsplan 2013 för kulturoch fritidsförvaltningen Dnr KFN Dpl 01 Kultur- och fritidsnämndens beslut Kultur- och fritidsförvaltningens verksamhetsplan för 2013 godkänns. Sammanfattning av ärendet I februari redovisade kultur- och fritidsförvaltningen planerade aktiviteter under 2013 inom åtaganden i den strategiska planen. Kultur- och fritidsnämnden önskade att även andra viktigare händelser som planeras under 2013 ska redovisas i verksamhetsplanen, och återremitterade därför ärendet till förvaltningen för vidare beredning. Kultur- och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse den 26 februari Verksamhetsplan för kultur- och fritidsförvaltningen Beslutet skickas till Kultur- och fritidsdirektören, KFF Verksamhetschefer, KFF Tel: Fax: - E-post: kulturochfritidsforvaltningen@karlstad.se Org.nr: PlusGiro: Bankgiro:

23 sid 14 (16) 10 Politiskt initiativ från majoriteten Förslag till inriktning för konstinköp Dnr KFN Dpl 42 Kultur- och fritidsnämndens beslut Kultur- och fritidsförvaltningen får i uppdrag att som försök ta fram en kontsplan för 2014 som nämnden kan besluta om på sitt sammanträde i september. Sammanfattning av ärendet Den politiska majoriteten (M, MP, C, FP och KD) föreslår att förvaltningen får i uppdrag att komma med ett förslag till inriktning för konstinköp, val av platser för offentlig konst och en samlad konstidé för år 2014 som kultur- och fritidsnämnden kan ta ställning till. Majoritetens förslag den 4 mars Beslutet skickas till Ingela Wessmark, KFF Tel: Fax: - E-post: kulturochfritidsforvaltningen@karlstad.se Org.nr: PlusGiro: Bankgiro:

24 sid 15 (16) 11 Politiskt initiativ från majoriteten - Öppethållande av bibliotek utan bemanning Dnr KFN Dpl 40 Kultur- och fritidsnämndens beslut Kultur- och fritidsförvaltningen får i uppdrag att utreda möjligheten att på prov införa ett meröppet bibliotek i någon av kommundelarna, så att nämnden kan ta beslut på sitt augustisammanträde. Sammanfattning av ärendet Den politiska majoriteten (M, MP, C, FP och KD) föreslår att en utredning genomförs om huruvida biblioteket kan vara öppet utan att det är bemannat vissa tider för att ge medborgarna generösare öppettider. Majoritetens förslag den 4 mars Beslutet skickas till Åsa Hansen, KFF Tel: Fax: - E-post: kulturochfritidsforvaltningen@karlstad.se Org.nr: PlusGiro: Bankgiro:

25 sid 16 (16) 12 Extra ärende - Inbjudningar, kurser m.m. Dnr KFN Dpl 00 Kultur- och fritidsnämndens beslut Kultur- och fritidsnämnden avstår från konferensen Stockholm konst. Stockholm stads inbjudan till Stockholm konst den 22 april Beslutet skickas till Karin Falch, KFF Tel: Fax: - E-post: kulturochfritidsforvaltningen@karlstad.se Org.nr: PlusGiro: Bankgiro:

26 Dnr KFN sid 1 (2) Bilaga 6 KULTUR- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGEN Kultur- och föreningsstöd Delegeringsbeslut, Karin Karlsson, karin.karlsson@karlstad.se ABF Karlstad Kulturbidrag för barn- och ungdomsverksamhet - Cirkusskola VT 2008 Dnr KFN Dpl 862 Sammanfattning Cirkusskolan är en återkommande verksamhet vår och höst, som drivs i samverkan med ABF Karlstad. Varje termin deltar ca 40 barn och ungdomar. De senaste terminerna har det varit fler som velat delta än som kunnat beredas plats. Delegeringsbeslut den 7 mars Samverkansavtal med ABF Karlstad den 25 januari Kultur- och fritidsförvaltningens beslut 1. Kultur- och fritidsförvaltningen avsätter kr till Cirkusskolan vårterminen Återrapportering för beviljade bidrag ska innehålla: - statistik i form av antal deltagare i verksamheten uppdelat i pojkar och flickor samt en sammanställning av deltagarnas postnummer - beskrivning av vad verksamheten gått ut på, hur den genomförts samt vilka resultat som genererats - ekonomisk redovisning 3. Nya bidrag kan sökas först efter att återrapportering för tidigare beviljade medel har skickats till kultur- och fritidsförvaltningen. 4. I marknadsföring, program mm ska det framgå att verksamheten stöds av Karlstad kommun antingen genom logotype eller i text. Beslutsmotivering Kultur- och fritidsförvaltningen stöttar barn och ungas möjligheter att prova och lära sig många olika konstnärliga uttrycksformer. Cirkus är ett uttryck som utvecklats och vuxit i popularitet under senare tid. I Cirkusskolan får barn och unga undersöka olika cirkustekniker och arbeta med drama som komplement för Postadress: Kultur- och fritidsförvaltningen, Karlstad Besöksadress: västra Torggatan 26 Tel: Fax: E-post: kulturochfritidsforvaltningen@karlstad.se Org.nr: PlusGiro: Bankgiro:

27 Dnr KFN sid 2 (2) framtagande av föreställning. Cirkusskolan i samverkan med ABF är i dagsläget den enda möjligheten för cirkusintresserade barn och unga i Karlstad att stadigvarande syssla med cirkus. Karin Karlsson barn- och ungdomskultursekreterare

Tid och plats Onsdag den 20 mars 2013 kl Kronoparkssalen, Bibliotekshuset Sammanträdet ajourneras för gruppmöten kl

Tid och plats Onsdag den 20 mars 2013 kl Kronoparkssalen, Bibliotekshuset Sammanträdet ajourneras för gruppmöten kl sid 1 (16) Tid och plats Onsdag den 20 mars 2013 kl. 08.30-11.05 Kronoparkssalen, Bibliotekshuset Sammanträdet ajourneras för gruppmöten kl. 10.25-10.50 Ledamöter Ersättare Per-Inge Lidén (MP) ordförande

Läs mer

Ann-Katrin Gyllsten (FP) Andreas Pettersson (C) Amanda Green (S) Tid och plats för justering Kultur- och fritidsförvaltningen den 2 september 2013

Ann-Katrin Gyllsten (FP) Andreas Pettersson (C) Amanda Green (S) Tid och plats för justering Kultur- och fritidsförvaltningen den 2 september 2013 sid 1 (14) Tid och plats Onsdag den 28 augusti 2013, kl. 08.30-10.55 Kronoparkssalen, Bibliotekshuset Sammanträdet ajourneras för gruppmöten kl 10.25-10.45 Tjänstgörande Ersättare Justerare Per-Inge Lidén

Läs mer

sid 1 (2) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2013-02-19 Dnr KS-2011-573 Dpl 46 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Sammanfattning av ärendet

sid 1 (2) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2013-02-19 Dnr KS-2011-573 Dpl 46 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Sammanfattning av ärendet sid 1 (2) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2013-02-19 7 Återredovisning av möjligheterna för Karlstad att bli en fristad för författare, dramatiker, journalister och andra professionella skribenter som lever

Läs mer

Tid och plats Onsdag den 20 juni 2012 kl. 08.30-11.40 Alsters herrgård Sammanträdet ajourneras för gruppmöten kl. 11.15-11.30

Tid och plats Onsdag den 20 juni 2012 kl. 08.30-11.40 Alsters herrgård Sammanträdet ajourneras för gruppmöten kl. 11.15-11.30 sid 1 (14) Tid och plats Onsdag den 20 juni 2012 kl. 08.30-11.40 Alsters herrgård Sammanträdet ajourneras för gruppmöten kl. 11.15-11.30 Ledamöter Ersättare Per-Inge Lidén (MP) ordförande Linda Larsson

Läs mer

Remiss - Regional biblioteksstrategi

Remiss - Regional biblioteksstrategi Dnr KS-2012-458 Dpl 40 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-09-03 Per Wiker, 054-540 10 14 per.wiker@karlstad.se Remiss - Regional biblioteksstrategi 2013-2015 Dnr

Läs mer

Tid och plats Onsdag den 20 november 2013, kl Kronoparkssalen, Bibliotekshuset sammanträdet ajourneras fört gruppmöten 10:30-11:05

Tid och plats Onsdag den 20 november 2013, kl Kronoparkssalen, Bibliotekshuset sammanträdet ajourneras fört gruppmöten 10:30-11:05 sid 1 (15) Tid och plats Onsdag den 20 november 2013, kl. 08.30-11.20 Kronoparkssalen, Bibliotekshuset sammanträdet ajourneras fört gruppmöten 10:30-11:05 Tjänstgörande Ersättare Justerare Per-Inge Lidén

Läs mer

Christoffer Thuresson. Hans Hulling (V) tjänstgör för Marianne Nilsson (V)

Christoffer Thuresson. Hans Hulling (V) tjänstgör för Marianne Nilsson (V) sid 1 (18) Tid och plats Ledamöter Onsdag den 22 februari 2012 08.30-15.20 Kronoparkssalen Sammanträdet ajourneras för gruppmöten kl 10.25-11.00 och för lunch kl 12.30 13.15 Per-Inge Lidén (MP) ordförande

Läs mer

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Ärende 7

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Ärende 7 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Ärende 7 Postadress: Kultur- och fritidsnämnden, 651 84 Karlstad Besöksadress: Västra torggatan 26 www.karlstad.se Tel: 054-540 00 00 Fax: 054-18 67 84 E-post: kulturochfritidsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 2

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 2 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 2 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

Andreas Pettersson (C) Tid och plats för justering Kultur- och fritidsförvaltningen den 24 juni 2013

Andreas Pettersson (C) Tid och plats för justering Kultur- och fritidsförvaltningen den 24 juni 2013 sid 1 (19) Tid och plats Onsdag den 19 juni 2013, kl. 08.30-11.10 Sammanträdet ajourneras för rundvandring kl. 09.20-09.45 Sammanträdet ajourneras för gruppmöten kl. 10.30-10.50 Fröding Arena Tjänstgörande

Läs mer

Införande av servicegarantier

Införande av servicegarantier Dnr KS-2011-719 Dpl 01 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-08-28 Jessica Forssten, 054-540 10 38 jessica.forssten@karlstad.se Införande av servicegarantier Dnr KS-2011-719

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. sid 1 (23) KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Protokoll

ANSLAG/BEVIS. sid 1 (23) KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Protokoll sid 1 (23) Tid och plats Onsdag den 24 oktober 2012 kl. 08.30-11.40 Kronoparkssalen, Bibliotekshuset Sammanträdet ajourneras för gruppmöten kl. 10.10 10.55 Sammanträdet ajourneras för överläggning kl 11.00

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 7

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 7 Ärende 7 Dnr KS-2012-370 Dpl11 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- & verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse 2012-05-30 Ingemar Granath, 054-5401047 ingemar.granath@karlstad.se Tilläggsanslag till kultur-

Läs mer

Marita Söderqvist (S) Susanna Göransdotter (V) Tisdag den 25 juni 2013, Karlstads-Hammarö gymnasieförvaltning, Drottninggatan 45, Karlstad

Marita Söderqvist (S) Susanna Göransdotter (V) Tisdag den 25 juni 2013, Karlstads-Hammarö gymnasieförvaltning, Drottninggatan 45, Karlstad sid 1 (16) Tid och plats Onsdag den 19 juni 2013, kl. 13.15 15.15. Mötet ajourneras för gruppmöten kl 14.40 15.10. Tjädern, Karlstads-Hammarö gymnasieförvaltning, Drottninggatan 45, Karlstad Tjänstgörande

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 10

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 10 KARLSTADS KOMMUN Ärende 10 sid 7 (14) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-05-22 5 Redovisning av synpunkter 2011 Dnr KS-2012-104 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Redovisningen

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 2

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 2 KARLSTADS KOMMUN Ärende 2 sid 8 (34) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-03-20 3 Gemensam förtroendevald revisor för Landstinget och kommunerna i Dnr KS-2012-130 Dpl 00 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Ärende 10

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Ärende 10 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Ärende 10 Postadress: Kultur- och fritidsnämnden, 651 84 Karlstad Besöksadress: Västra torggatan 26 www.karlstad.se Tel: 054-540 00 00 Fax: 054-18 67 84 E-post: kulturochfritidsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

Tid och plats Torsdag den 31 januari 2019, kl Gustav, Karlstad CCC

Tid och plats Torsdag den 31 januari 2019, kl Gustav, Karlstad CCC sid 1 (9) Tid och plats Torsdag den 31 januari 2019, kl. 10.00-12.00 Gustav, Karlstad CCC Tjänstgörande Ersättare Justerare Mattias J Fröding (KD), ordförande Patrik Fornander (M) (Region Värmland), 2:e

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Införande av kommunstyrelsens servicegarantier

Införande av kommunstyrelsens servicegarantier sid 1 (2) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-09-25 8 Införande av kommunstyrelsens servicegarantier Dnr KS-2011-719 Dpl 01 Kommunstyrelsens beslut 1. Servicegarantierna godkänns enligt bilaga 1-4, med tillägg

Läs mer

Karim Najar (M) Olle Nykvist, Nämndsekreterare, Mathias Forsberg, Tillförordnad Kultur- och fritidschef Lars Björketun, Projektledare

Karim Najar (M) Olle Nykvist, Nämndsekreterare, Mathias Forsberg, Tillförordnad Kultur- och fritidschef Lars Björketun, Projektledare PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Dävensö,, 15:00 15:30 Ajournering Beslutande Övriga deltagare Ledamöter Andrée Wright, ordförande (MP) Naser Vukovic, 1:a vice ordförande (S) Paul Gustavsson, 2:e vice ordförande

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 3

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 3 Ärende 3 sid 9 (24) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-06-19 4 Finansieringsmodell för kontaktcenter Dnr KS-2012-345 Dpl 11 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Aterrapporten av principerna kring

Läs mer

Tid och plats Tisdag den 22 maj 2012, kl Gustaf Fröding, plan 3, Karlstad CCC

Tid och plats Tisdag den 22 maj 2012, kl Gustaf Fröding, plan 3, Karlstad CCC sid 1 (14) Tid och plats Tisdag den 22 maj 2012, kl. 15.00-15.10 Gustaf Fröding, plan 3, Karlstad CCC Tjänstgörande Ersättare Justerare Per-Samuel Nisser (M) ordförande Lena Melesjö Windahl (S) 1:e vice

Läs mer

Onsdag den 20 mars Fågelviksalen Mötet ajourneras för gruppmöten kl

Onsdag den 20 mars Fågelviksalen Mötet ajourneras för gruppmöten kl sid 1 (11) Tid och plats Ledamöter Onsdag den 20 mars 2013 13.00-16.05 Fågelviksalen Mötet ajourneras för gruppmöten kl. 14.35-15.30 Martin Oscarsson (MP) ordförande Håkan Svenneling (V) 1:e vice ordförande

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5 Ärende 5 sid 10 (34) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-03-20 4 Motion - Erbjud kulturskolan att uppträda inför kommunfullmäktige Dnr KS-2011-575 Dpl42 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige 1. Motionen

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 14

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 14 KARLSTADS KOMMUN Ärende 14 sid 14 (46) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 10 Motion - Utred möjligheterna för Karlstad att bli en fristad för författare, dramatiker, journalister och andra professionella

Läs mer

Tid och plats Onsdag den 20 mars 2013 Allmänna ärenden kl Sammanträdesrummet, Kungsgatan 18, 4 tr

Tid och plats Onsdag den 20 mars 2013 Allmänna ärenden kl Sammanträdesrummet, Kungsgatan 18, 4 tr sid 1 (10) Tid och plats Onsdag den 20 mars 2013 Allmänna ärenden kl. 13.00-13.15 Sammanträdesrummet, Kungsgatan 18, 4 tr Tjänstgörande Johanna Larsson (M) ordförande Christian Norlin (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämndens protokoll

Samhällsbyggnadsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 3 oktober 2013 Tid: 18:00 20:30 Plats: Elfkungen, Lilla Edets kommunhus Justeringsdag: Torsdagen den 3 oktober, 2013 Paragrafer: 61-65 Utses att justera: Jörgen Andersson (C) Underskrifter:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2015-02-04 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, biblioteket i Malung, kl. 13:0-16.30 Beslutande Åsa Hedlöf, (S) ordförande Gun Byttner (M) Erik Gustafsson (M) Carola Ivarsson

Läs mer

Tid och plats Fredag den 26 januari 2018, kl Arnön, Karlstad CCC Mötet ajourneras kl

Tid och plats Fredag den 26 januari 2018, kl Arnön, Karlstad CCC Mötet ajourneras kl sid 1 (10) Tid och plats Fredag den 26 januari 2018, kl. 10.00-12.00 Arnön, Karlstad CCC Mötet ajourneras kl. 10.55-11.15 Tjänstgörande Ersättare Justerare Monika Bubholz (MP), ordförande Hans Nilsson

Läs mer

Tid och plats Onsdag den 20 november 2013 Allmänna ärenden kl Sammanträdesrummet, Kungsgatan 18, 4 tr

Tid och plats Onsdag den 20 november 2013 Allmänna ärenden kl Sammanträdesrummet, Kungsgatan 18, 4 tr sid 1 (10) Tid och plats Onsdag den 20 november 2013 Allmänna ärenden kl. 13.00-13.40 Sammanträdesrummet, Kungsgatan 18, 4 tr Tjänstgörande Ersättare Justerare Johanna Larsson (M) ordförande Christian

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2016-09-13 Kommunstyrelsen Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl. 09.45 09.55 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Agneta Hansson (V) Andreas Löwenhöök (M), ej 404 Andreas

Läs mer

Onsdag den 13 maj 2015 kl. 13.00 Arnön, KCCC. Åsa Johansson. Patrik Fornander (M) Linda Larsson (S) ANSLAG/BEVIS

Onsdag den 13 maj 2015 kl. 13.00 Arnön, KCCC. Åsa Johansson. Patrik Fornander (M) Linda Larsson (S) ANSLAG/BEVIS sid 1 (5) Tid och plats Onsdag den 13 maj 2015 kl. 13.00 Arnön, KCCC Ledamöter Karlstad Arvika Eda Filipstad Forshaga Grums Hagfors Hammarö Kil Munkfors Storfors Sunne Säffle Torsby Maria Frisk (MP) ordförande

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(11) Plats och tid Nordiska Travmuseet, den 3 december kl 17.00-18.00 Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, FP Bert Sahlin, FP Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Björn Karlsson, S Chriztian Hansson, S Payman

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, biblioteket i Malung, kl. 13:00-17.

Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, biblioteket i Malung, kl. 13:00-17. ö Malung-Sälens kommun O Kultur-och fritidsnämnden 2015-10-28 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, biblioteket i Malung, kl. 13:00-17.00 Beslutande Åsa Hedlöf (S), ordförande Gun Byttner (M) Martina

Läs mer

Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ner

Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ner sid 1 (6) Tid och plats Fredag den 23 november 2018, kl. 10.00-12.00 Arnön, Karlstad CCC Tjänstgörande Justerare Monika Bubholz (MP), ordförande Hans Nilsson (HEL) (Eda) Per Lawén (S) (Forshaga) Tore Ingman

Läs mer

Kommunstyrelsen (9)

Kommunstyrelsen (9) Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, 09 00 14 15 Beslutande Bert-Rune Dahlberg (S) ordförande, del av 69 Christer Hedman (Åp) vice ordförande, del av 69,

Läs mer

Daniel Kristiansson (MP) Ingegerd Gagnerud (FP) Krister Kindberg (KD) Johnny Boström (S) t o m kl 13.00

Daniel Kristiansson (MP) Ingegerd Gagnerud (FP) Krister Kindberg (KD) Johnny Boström (S) t o m kl 13.00 sid 1 (10) Tid och plats Onsdag den 12 juni 2013, kl. 9.00-15.12 (Information kl 9.00 12.15) Falken, Järnvägsgatan 4 Sammanträdet ajournerades för lunch 12.15-13.00 samt för gruppmöte 13.45-14.30 Tjänstgörande

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 25 augusti, kl 16.30-18.30 (ajourn. kl 17.15-17.30) Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, ordf, FP Mats Andersson, C Kristina Kristiansson, S Mårten Karlsson,

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger, kommunhuset i Skurup, 2016-11-16, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Justerade

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Stadshuset, rum 214 kl. 17:30-20:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Pernilla Övermark (S) (ordförande) Ingvar Paulsson (M) (vice ordförande)

Läs mer

Fredrik Jönsson (M) Marita Söderqvist (S) Britt Bagge (MP) (Hammarö kommun) Steinar Ruud (S) (Hammarö kommun)

Fredrik Jönsson (M) Marita Söderqvist (S) Britt Bagge (MP) (Hammarö kommun) Steinar Ruud (S) (Hammarö kommun) sid 1 (15) Tid och plats Torsdag den 29 augusti 2013, kl. 13.15-14.20 Mötet ajourneras kl 13.45-14.15 för gruppmöten. Tjädern, Karlstads-Hammarö gymnasieförvaltning, Drottninggatan 45, Karlstad Tjänstgörande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (9) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl

Kultur- och fritidsnämnden (9) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl Kultur- och fritidsnämnden 2012-05-31 1(9) Plats och tid Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl 13.30-15.45 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

Strategisk överenskommelse med Polismyndigheten Värmland

Strategisk överenskommelse med Polismyndigheten Värmland Ärende 11 Dnr KS-2012-388 Dpl 00 sid 1 (2) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- & verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse 2012-06-11 Lars Sätterberg, lars.satterberg@karlstad.se Strategisk överenskommelse med

Läs mer

Individnämndens protokoll

Individnämndens protokoll Datum: Tisdagen den 27 maj 2014 Tid: 17.00 18.55 Plats: Elffröken, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Onsdagen den 28 maj 2014 Paragrafer: 26-31 Utses att justera: Andreas Nelin (M) Underskrifter:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lisbeth Öjstrand,

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Köp av turistbyråtjänster av kontaktcenter

KARLSTADS KOMMUN. Köp av turistbyråtjänster av kontaktcenter Ärende 21 Dnr KS-2012-181 Dpl01 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Kontakcenter Tjänsteskrivelse 2012-04-04 Ann Salomonsson, 0545401062 ann. salomonsson @karlstad.se Köp av turistbyråtjänster av kontaktcenter

Läs mer

Thomas Carlsson (S) Lena Åberg, (L) Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Rolf Eriksson (S) Lena Åberg (L) ANSLAG/BEVIS

Thomas Carlsson (S) Lena Åberg, (L) Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Rolf Eriksson (S) Lena Åberg (L) ANSLAG/BEVIS Sida 1 (17) Plats och tid Svarvaren, tisdagen den 9 april 2019 kl 14:00-17:10, ajournering kl. 16:48-16:57 ande Rolf Eriksson (S), Ordförande Rasmus Hägg (S) Lina Dahm (S) Andreas Dahlborg (L), ersätter

Läs mer

«.,;l bfa4" KARLSTADS KOMMUN. Ärende 25

«.,;l bfa4 KARLSTADS KOMMUN. Ärende 25 «.,;l bfa4" Ärende 25 Dnr KS-2011-135 Dpl90 sid 1 (2) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum Tjänsteskrivelse 2012-04-04 Peter Thörn, peter. thorn@karlstad.se Politiskt initiativ från majoriteten - Utökad

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 19

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 19 Ärende 19 sid 24 (46) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 15 Motion - Slutför plan processen för handelsområdet Eriksberg så att fler nya jobb kan skapas i Karlstad Dnr KS-2011-696 Dpl 80 Kommunstyrelsens

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård, ordförande (S) Jonas Ås, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Protokoll 1 (17) Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP)

Protokoll 1 (17) Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Protokoll 1 (17) Plats och tid Biblioteket i Rydsgård, 2015-02-10, kl. 17.30 19.20 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie Justerade

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Fredag den 27 januari 2017 kl Sandbäcken, Scandic Klarälven. Per Lawén ANSLAG/BEVIS

Fredag den 27 januari 2017 kl Sandbäcken, Scandic Klarälven. Per Lawén ANSLAG/BEVIS sid 1 (6) Tid och plats Fredag den 27 januari 2017 kl. 15.30-16.30 Sandbäcken, Scandic Klarälven Ledamöter Karlstad Arvika Eda Filipstad Forshaga Grums Hagfors Kristinehamn Munkfors Sunne Säffle Monika

Läs mer

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Ärende 9

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Ärende 9 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Ärende 9 Postadress: Kultur- och fritidsnämnden, 651 84 Karlstad Besöksadress: Västra torggatan 26 www.karlstad.se Tel: 054-540 00 00 Fax: 054-18 67 84 E-post: kulturochfritidsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

Remiss - Konsumenten i centrum - ett framtida konsumentstöd (SOU 2012:43)

Remiss - Konsumenten i centrum - ett framtida konsumentstöd (SOU 2012:43) Dnr KS-2012-466 Dpl 00 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-10-05 Per Danielsson, 054-540 80 18 per.danielsson@karlstad.se Remiss - Konsumenten i centrum - ett framtida

Läs mer

Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Pär Jansson (C) Carola Eriksson (S) Joel Lindh (MP) Salima Fahad (V) Kommunkontoret, tisdag 13 januari, kl 11.

Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Pär Jansson (C) Carola Eriksson (S) Joel Lindh (MP) Salima Fahad (V) Kommunkontoret, tisdag 13 januari, kl 11. - KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 09.00 11.00 Beslutande Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Pär Jansson (C) Carola Eriksson (S) Joel Lindh

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(10) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 08.30-09.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Agneta Lenander (V) Eva Olofsson (C) Anna Berg von Linde (M), tjg. ers. för Stefan Pettersson

Läs mer

Fredag den 22 september 2017 kl Arnön, Karlstad CCC ANSLAG/BEVIS

Fredag den 22 september 2017 kl Arnön, Karlstad CCC ANSLAG/BEVIS sid 1 (5) DRIFTS- OCH SERVICENÄMNDEN Protokoll 2017-09-22 Tid och plats Ledamöter Karlstad Arvika Eda Filipstad Forshaga Grums Hagfors Hammarö Kil Kristinehamn Munkfors Sunne Torsby Årjäng Landstinget

Läs mer

Fredag den 29 januari 2016 kl Arnön, KCCC. Maria Frisk (MP) ordförande Sten Fransson (S) tjänstgör för Aina Wåhlund (S) Hans Nilsson (HEL)

Fredag den 29 januari 2016 kl Arnön, KCCC. Maria Frisk (MP) ordförande Sten Fransson (S) tjänstgör för Aina Wåhlund (S) Hans Nilsson (HEL) sid 1 (9) Tid och plats Fredag den 29 januari 2016 kl. 10.00 Arnön, KCCC Ledamöter Karlstad Arvika Eda Filipstad Grums Kristinehamn Munkfors Sunne Säffle Torsby Landstinget i Värmland Maria Frisk (MP)

Läs mer

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Beslutande Olle Berg Aimo Konttinen Peter Bökman Hans Molin Birgitta Ringshagen Solveig Mäkinen Charlotte

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Ajournering

Ajournering 1(11) Plats och tid Sammanträdesrummet Roten, Kommunhuset, Svalöv, kl 16.30-17.15 Ajournering 16.50-16.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S), ordförande Fredrik Jönsson

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 3

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 3 Ärende 3 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Kontaktcenter Tjänsteskrivelse 2012-05-31 Ann Salomonsson, 054-540 10 62 ann.salomonsson@karlstad.se Finansieringsmodell för kontaktcenter Kommunledningskontorets

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2018-12-20 2018-12-20 Plats och tid Kommunhuset i Älmhult klockan 14:00 16:50 Paragrafer 85 92 Utses att justera Predrag Jankovic Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2018-12-21 Underskrifter

Läs mer

Kommunstyrelsen. Utses att justera: BrittMarie Hansson Liss Böcker Paragrafer: 344-346. Sekreterare. Ordförande. Justerare

Kommunstyrelsen. Utses att justera: BrittMarie Hansson Liss Böcker Paragrafer: 344-346. Sekreterare. Ordförande. Justerare 1 Plats och tid: Stadsbiblioteket, 2011-10-24 kl 17:30-18:15 Beslutande: Åsa Herbst (M) Ola Carlsson (M) Robin Holmberg (M) Jasna L Martinsson (M) tjg ersättare för Göran Larsson Liss Böcker (C) Eva Kullenberg

Läs mer

Ingela Wikander (KD), ordförande Jessica Kumlin (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Ann Zander (FP) Kommunkontoret, onsdag 19 november, kl 11.

Ingela Wikander (KD), ordförande Jessica Kumlin (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Ann Zander (FP) Kommunkontoret, onsdag 19 november, kl 11. FRITIDSFRÅGOR - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, Heby kl 09.00 11.30 Beslutande Ingela Wikander (KD), ordförande Jessica Kumlin (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Ann Zander

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fredrik Löfqvist, kommunchef Karolina Larsson, nämndsekreterare, ej 49

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fredrik Löfqvist, kommunchef Karolina Larsson, nämndsekreterare, ej 49 Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.10. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Anette Hallberg (S), tjänstgörande ersättare för Birgitta Jönsson (S) Christer Laurell (C) Ej

Läs mer

Tid och plats Onsdag den 22 maj 2013, kl Mötet ajourneras kl för gruppmöten. Tjädern, Karlstads-Hammarö gymnasieförvaltning,

Tid och plats Onsdag den 22 maj 2013, kl Mötet ajourneras kl för gruppmöten. Tjädern, Karlstads-Hammarö gymnasieförvaltning, sid 1 (15) Tid och plats Onsdag den 22 maj 2013, kl. 13.15 14.40. Mötet ajourneras kl 14.05 14.30 för gruppmöten. Tjädern, Karlstads-Hammarö gymnasieförvaltning, Drottninggatan 45, Karlstad Tjänstgörande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur och fritidsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur och fritidsnämnden Administrativ enhet 1 (14) Plats och tid Biblioteket, Töcksfors, 15.00 16.30 Beslutande Övriga närvarande Kristina Kristiansson, Ordförande (S) Bernt Christoffersson, V. ordförande (C) Mårten Karlsson (S) Payman Garmiani

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Karin Kirkham. Ordförande. Susanne Norberg. Justerande. Katarina Gustavsson

Underskrifter Sekreterare. Karin Kirkham. Ordförande. Susanne Norberg. Justerande. Katarina Gustavsson 1 (8) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Rådhusets Sessionssal kl. 13:15 14:05 ande S Susanne Norberg, ordförande S Krister Johansson, 1:e vice ordförande M Christina Haggren, 2:e vice ordförande S Lena

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

Administrativt styrdokument för kultur- och fritidsnämnden

Administrativt styrdokument för kultur- och fritidsnämnden sid 1 (15) Administrativt styrdokument för kultur- och fritidsnämnden KFN-2013-179 Dpl 01 Postadress: Kultur- och fritidsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Västra torggatan 26 karlstad.se Tel:

Läs mer

Anette Karlsson (M) Björn Fagerlund (M) Henrik Karlsson (M) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Mats Karlsson (MP)

Anette Karlsson (M) Björn Fagerlund (M) Henrik Karlsson (M) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Mats Karlsson (MP) Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen, Stadshuset kl 15.00 16.25 Beslutande Johan Abrahamsson (M) ordförande Rune Skogsberg (C) 1:e vice ordförande Ida Ekeroth (S) 2:e vice ordförande Anette

Läs mer

Catharina Heligren (KO) Anna-Lena Rudberg (S) Elvy Hansson (S) Birgit Sturesson (C) Agneta Käld (KO) ankom 10:01 Gert Björnvall (S) Lars Emilson (C)

Catharina Heligren (KO) Anna-Lena Rudberg (S) Elvy Hansson (S) Birgit Sturesson (C) Agneta Käld (KO) ankom 10:01 Gert Björnvall (S) Lars Emilson (C) sid I (8) Tid och plats Fredag den 2 december 2016 10.00-10.15 Brandstationen i Molkom Ledamöter Karlstad Grums Kil Forshaga Hammarö Munkfors Malin Hedberg (L) Gunnar Ordell (M) Andreas Pettersson (C)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 16.45 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (FP) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (FP) Jörgen Berglund

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 10

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 10 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 10 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

... Tijana Todorovic. ... Andrée Wright (MP) ... ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

... Tijana Todorovic. ... Andrée Wright (MP) ... ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Dävensö, 15:00 16:00 Ajournering 15:16 15:24 Beslutande Övriga deltagare Ledamöter Andrée Wright, ordförande (MP) Naser Vukovic, 1:a vice ordförande (S) Paul Gustavsson, 2:e

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 1

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 1 Ärende 1 sid 3 (21) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-09-25 1 Avgifter på kopior av allmänna handlingar Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige l. Riktlinjer for avgifter på kopior av allmänna handlingar

Läs mer

Onsdag den 24 oktober 2012 kl. 13.00-14.45 Falken, Järnvägsgatan 4 Sammanträdet ajourneras för gruppmöte kl. 13.15-13.50

Onsdag den 24 oktober 2012 kl. 13.00-14.45 Falken, Järnvägsgatan 4 Sammanträdet ajourneras för gruppmöte kl. 13.15-13.50 sid 1 (14) Tid och plats Ledamöter Ersättare Onsdag den 24 oktober 2012 kl. 13.00-14.45 Falken, Järnvägsgatan 4 Sammanträdet ajourneras för gruppmöte kl. 13.15-13.50 Marléne Lund Kopparklint (M) ordförande

Läs mer

Kommunkontoret, Heby torsdag 27 november 2014 kl 15:00. Helena Henriksson ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby torsdag 27 november 2014 kl 15:00. Helena Henriksson ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Heby kl 09:00-11:40 Beslutande Marie Wilén (C), ordförande David Olsson (M), Carina Schön (S) Anders Pettersson (S) Jan

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 1

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 1 Ärende 1 sid 23 (26) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-08-28 16 Aterbetalning av sjukförsäkringspremier (AFA). tilläggsanslag för ökade underhållsinsatser Dnr KS-2012-504 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

Fredag den 28 oktober Jussila. Catharina Hellgren (KO) Rickard Nilsson (S) Elvy Hansson (S) Gert Björnvall (S)

Fredag den 28 oktober Jussila. Catharina Hellgren (KO) Rickard Nilsson (S) Elvy Hansson (S) Gert Björnvall (S) sid I (8) Tid och plats Fredag den 28 oktober 2016 10.03-10.45 Jussila Ledamöter Karlstad Grums Kil Forshaga Hammarö Munkfors Malin Hedberg (L) Ingvar Klang (M) ersätter Gunnar Ordell (M) Andreas Pettersson

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 20

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 20 Ärende 20 ~AA -..,-.~., Q "'~;I '.'? sid 25 (46) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 16 Motion - Utred möjligheterna för en säkrare trafikmiljö för gång- och cykeltrafikanterna mellan Henstad och Sörmons

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

o Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämnden

o Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämnden o Kultur-och fritidsnämnden 2015-11-26 1 Plats och tid Beslutande stora sammanträdesrummet, biblioteket Malung, kl. 13:00-16:30 Åsa Hedlöf (S), ordförande Gun Byttner (M) Anton Frid (S) Karin Ek-Lissbol

Läs mer

Information - ungdomsenheten

Information - ungdomsenheten Bildningsnämnden 2015-04-27 1(20) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet, kl. 14.00 17.20 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) vice ordförande Hans Bolin (S) ersätter Steinar Ruud

Läs mer

PROTOKOLL 1(11) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24

PROTOKOLL 1(11) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24 1(11) Plats och tid: Sammanträdesrummet 2:a vån, Ale gymnasium, Nödinge kl 09.00-12.00 Beslutande Isabell Korn, ordf (M) Rikard Paulin (S) och tjänstgörande ersättare Monica Samuelsson (S) Natalya Raad

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Sida 1 av 7 Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande ersättare Sjuntorpsrummet, Stadshuset kl 16.30 18.15 Carina Lorentzon (S) ordförande Christer Bohm (V) 1:e vice ordförande

Läs mer

Bygg-, trafik- och räddningsnämnden

Bygg-, trafik- och räddningsnämnden Sida 1/13 Plats och tid Kommunhuset, kl. 08.30 10.15 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Marcus Zadenius (FP) tjänstgörande ersättare för Ulla Wallin (S) Håkan Andersson (C), vice ordförande Stig Lampa

Läs mer

Margareta Gustafsson (C) Christoffer Johansson (S) Frida Blomqvist, administrativ chef Josefin Karlsson, kommunsekreterare.

Margareta Gustafsson (C) Christoffer Johansson (S) Frida Blomqvist, administrativ chef Josefin Karlsson, kommunsekreterare. Plats och tid Svarvaren, torsdagen den 1 februari 2018 kl 18:00-19:10 ande Karina Gren (S), ordförande Liselott Nydén (S) Thomas Carlsson (S) Mattias Johansson (C) Ingemar Ryefalk (L) Ove Emanuelsson (M)

Läs mer

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sammanträdesrummet, Marnäsliden kl. 13:00-14:50 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund (M) Ann-Katrin

Läs mer

Behandlade ärenden. 1 Kommitté elitutmärkelse och ledarstipendium. 2 Hässleholms Freeflow Football Club: Ansökan om bidrag.

Behandlade ärenden. 1 Kommitté elitutmärkelse och ledarstipendium. 2 Hässleholms Freeflow Football Club: Ansökan om bidrag. 1 Fritidsnämnden 2010-01-27 Behandlade ärenden 1 Kommitté elitutmärkelse och ledarstipendium. 2 Hässleholms Freeflow Football Club: Ansökan om bidrag. 3 Budgetbokslut per 2009-12-31. 4 Uppföljning av verksamhetsmål

Läs mer

1. Barnchecklistan godkänns. 2. Förslaget på uppföljning av vård- och omsorgsnämndens och förvaltningens arbete med barnkonventionen godkänns.

1. Barnchecklistan godkänns. 2. Förslaget på uppföljning av vård- och omsorgsnämndens och förvaltningens arbete med barnkonventionen godkänns. Ärende 12 Dnr VON-2011-303 Dpl 1 sid 1 (1) VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN Administrativa staben Tjänsteskrivelse 2012-05-11 Rakel Salomonsson, 054-540 55 51 rakel.salomonsson@karlstad.se Vård- och omsorgsnämnden

Läs mer

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S)

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S) Protokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen kl. 15.30 15.50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Torbjörn Karlsson (S), Ordförande Jan Isaksson (M) Bertil Larsson (SÖS), Vice ordförande

Läs mer

Bildningsnämnden (12) Ajournering samt

Bildningsnämnden (12) Ajournering samt Bildningsnämnden 2014-08-25 1(12) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 15.00-16.20 Ajournering 15.20-15.25 samt 15.30-15.35 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande

Läs mer

118 Beslut att granska Fördjupning av översiktsplan för Knislinge, Östra Göinge kommun

118 Beslut att granska Fördjupning av översiktsplan för Knislinge, Östra Göinge kommun Sida 1 av 5 Ärendeförteckning 118 Beslut att granska Fördjupning av översiktsplan för Knislinge, Östra Göinge kommun 119 Jämkning av boendekostnad inom LSS Östra Göinge kommun Storgatan 4, 280 60 Broby

Läs mer