Vård- och omsorgsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vård- och omsorgsnämnden"

Transkript

1 Vård- och omsorgsnämnden Ordförande: Tony Hansson Förvaltningschef (tf): Anna Granevärn Våra delmål Långsiktigt hållbart Eslöv Nämndens delmål För måluppfyllelse Resultat Förbättra stödet för anhöriga, i synnerhet där det finns yngre barn inblandade. Främja möjligheterna till social samvaro, bibehållen hälsa och trygghet bland äldre. Öka kvaliteten på maten och hela måltidsupplevelsen. Öka miljömedvetenheten inom nämndens olika verksamheter. En fungerande organisation för anhörigstöd finns inom hela förvaltningen. Minst 80 % av de anhöriga är nöjda med det stöd som erbjuds. Minst 85 % av de äldre upplever att det finns möjligheter till social samvaro och stöd i att främja hälsa och trygghet. Minst 80 % av brukarna är nöjda med kvaliteten på maten som har ökat genom ett större brukarinflytande och valfrihet. Ett medvetet miljöarbete är förankrat inom hela förvaltningen. Uppstart av ny organisation för anhörigstöd med basutbud och vidareutveckling av anhörigstödjande förhållningssätt. Anhörigcirklar har genomförts. Uppstart av hälsofrämjande åtgärd i form av senior sport school. En klass har genomförts under våren och ytterligare en startar upp i höst. Förbättringsprojekt utifrån kostpolicyn genomförs på vård-och omsorgsboenden, bl.a. prövas alternativ med två maträtter för ökad valfrihet. Projekt måltidsglädje har genomförts på Trollsjögården och alternativrätter har funnits på övriga boenden. Alla enhetschefer har genomgått utbildning för att öka miljömedvetenheten i vardagen. Diskussion och planering pågår med Miljöavdelningen för att under hösten genomföra miljöutbildning för enhetschefer. Mångfald Nämndens delmål För måluppfyllelse Resultat Främja mångfaldskompetensen hos medarbetarna. Ge utrymme för diskussioner på arbetsplatsen och för arbete för mångfald och mot diskriminering. Ett medvetet mångfaldsarbete är förankrat inom alla enheter. Medarbetarnas mångfaldskompetens har ökat när det gäller att bemöta och tillvarata olikheter. Prova nya former för synpunktsinhämtning från brukare, t.ex. genom gruppintervjuer. Nya intervjuformer och samtalsmetoder håller på att utvecklas. Minst 75 % av medarbetarna upplever att det ges möjlighet till diskussioner på arbetsplatsen för mångfald och mot diskriminering. Medarbetarenkät kommer att skickas ut och besvaras under september och oktober. Resultat väntas i november.

2 Brukarnas behov och önskemål ska tillgodoses med beaktande av likabehandlingspolicyn. Minst 90 % av brukarna upplever att de bemöts utifrån sina förutsättningar, erfarenheter och individuella behov. Alla brukare har en genomförandeplan och uppföljning sker. Ännu ej genomfört inom personlig assistans. Bo och verka i Eslöv Nämndens delmål För måluppfyllelse Resultat Verka för trygga och tillgängliga boendeformer utifrån brukarnas behov. Medverka till att kommunens fastighetsägare kan erbjuda anpassat och bra boende. Ett utökat samarbete med kommunens fastighetsägare har etablerats vad gäller utbud av alternativa boendeformer. Antalet boendeformer har ökat under perioden. Antalet sociala bostäder som kan leda till förstahandskontrakt har ökat under mandatperioden. Dialog med kommunens fastighetsägare fortgår. Regelbundna möten med hålls med Eslövs Bostads AB. Antalet sociala bostäder som kan leda till förstahandskontrakt har ökat jämfört med föregående år. Gemensam bostadskoordinator förenklar ingången till och kommunikationen med hyresvärden. Möjliggöra för fler privata vårdgivare att etablera sig i Eslöv när behovet ökar. Vård och Omsorg ska vara en attraktiv arbetsgivare. Sträva efter att erbjuda alla anställda heltidstjänst. Medverka till att ungdomar kommer ut i feriearbete och praktik. Verka för jämställda arbetsplatser. Minst 85 % av de svarande upplever att Vård och Omsorg är en attraktiv arbetsgivare och att det finns goda förutsättningar för medarbetarna att utvecklas i sitt arbete och ta ansvar för sin del i verksamheten. Fler flexibla anställningsformer finns för att möjliggöra heltidsanställningar. Antalet som har önskat och erbjudits heltid har ökat. I samverkan med berörda utbildningsanordnare erbjuds feriearbete och praktik under såväl sommar som höstlov. Alla tjänster tillsätts på ett sätt som sätter kompetens och krav i fokus, utan att kön eller andra ovidkommande faktorer blandas in. Minst 85 % av medarbetarna upplever att det finns en jämställd rekrytering. Medarbetarenkät kommer att skickas ut och besvaras under september och oktober. I november visar resultatet ifall etappmålet är uppfyllt. Antalet som har önskat och erbjudits heltidstjänst har ökat. I samverkan med berörda utbildningssamordnare erbjuds feriearbete och praktik under såväl sommar- som höstlov. Minst 80 % av medarbetarna upplever att det finns en jämställd rekrytering. Medarbetarenkät kommer att skickas ut och besvaras under september och oktober. I november visar resultatet ifall etappmålet har uppfyllts.

3 Medborgarfokus och bemötande Nämndens delmål För måluppfyllelse Resultat Informationen från Vård och Omsorg ska vara tillgänglig och lättförstådd. Utveckla bemötandet såväl gentemot brukare som anhöriga bland annat genom att använda modern teknik. Medborgarna och brukarna ska kunna påverka hur Vård och Omsorgs tjänster utförs. Minst 80 % av medborgarna upplever att informationen från Vård och Omsorg är tillgänglig och lättförstådd. Modern teknik har ökat och används för att ge brukare och anhöriga god service, ökad trygghet och ett gott bemötande. Minst 85 % av brukarna upplever att de kan påverka hur deras behov tillgodoses. Olika inflytandemetoder för brukare och medborgare används för att utveckla Vård och Omsorgs tjänster. Förbättringsåtgärder genomförs utifrån svaren i 2012 års medborgarenkät. Utbudet av modern teknik som används har fortsatt att öka jämfört med föregående år. Digitala nyckellås installeras kontinuerligt till samtliga brukare inom hemvården. Minst 80 % av brukarna upplever att de kan påverka hur deras behov tillgodoses. Målet ej uppfyllt. Brukarundersökning är gjord under maj månad, resultat kommer i november. Öka kvalitet i bemötandet gentemot brukarna. Minst 90 % av brukarna upplever hög kvalitet i bemötandet. Antal inflytandemetoder har ökat jämfört med föregående år. Målet uppnått. Gruppintervjuer med föräldrar är genomförda. Minst 85 % av brukarna upplever hög kvalitet i bemötandet. Målet ej uppfyllt. Brukarundersökning är gjord under maj månad, resultat kommer i november God ekonomisk hushållning Nämndens delmål För måluppfyllelse Resultat Verksamhet och budget ska vara i balans med hjälp av tydliga och fungerande signalsystem. Verka för flexibla och kostnadseffektiva lösningar för att öka kvaliteten gentemot brukarna. Välfungerande rutiner för ekonomiuppföljning och resursfördelning finns och tillämpas inom hela förvaltningen Vård och Omsorg ligger i framkant när det gäller att pröva nya lösningar för att nå brukarnas behov. Välfungerande rutiner för ekonomisk uppföljning. Resursfördelning i merparten av förvaltningen. Exempelvis individ- och familjeomsorgen gör en individuell plan för alla klienter. Samarbete i alla led.

4 Måluppfyllelse Ekonomi och verksamhet Utfall 31 augusti och helårsprognos Vård-och omsorgsnämnden har för år 2013 en budget på 448 mkr. Resultatet för delåret är -4,7 mkr jämfört med -15,5 miljoner 2012 (jan-aug). Prognosen är dock att förvaltningen i sin helhet kommer att återhämta underskottet under året. Förklaringen till underskottet vid delårsrapporten ligger dels i en volymökning inom hemvården och dels i en icke periodiserad personalbudget. Personalkostnaderna ligger ca 2 % högre under sommarmånaderna. Helårsprognosen på 0 mkr läggs med förutsättning att förvaltningen får en volymkompensation på 4,4 mkr. Omflyttning av medel rapport till kommunstyrelsen Överföring av investeringsanslag till Service och Teknik, kopplat till nödvändiga anpassningar i Hemvårdens hus. Analys av driftutfallet Äldreomsorgen Äldreomsorgen totalt redovisar per den 31 augusti ett resultat på -4,9 mkr. Mycket av underskottet strömmar från volymökningen inom hemvård och hemsjukvård. Viss del kan även förklaras av icke-periodiserade löner. Hemvård och hemsjukvård Fortsatta volymökningar i hemvården leder till underskott i både hemvårdens och hemsjukvårdens budget. Framförallt är det ytterområdet som ökar jämfört med samma period Bland annat ger tidigare utskrivningar från sjukhus större vårdbehov inom kommunal hälso- och sjukvård. Svårigheter med att rekrytera sjuksköterskor under sommaren har lett till ökade kostnader både genom sommaravtal med bonusar och genom avtal med bemanningsföretag. Förvaltningen ser initialt ökade kostnader genom flytten till Hemvårdens hus i form av dubbelhyror, installationsavgifter, inventarier etc. Det har även varit mycket omorganisationer i samband med flytten, som under en övergångsperiod, har lett till en fördyrad kostnad. Vård-och omsorgsboende Många extra kostnader har uppstått i samband med både ombyggnationer och omorganiseringar på Kärråkra. Två av fyra avdelningar har hittills renoverats under Den tredje avdelningen, som blir den andra renodlade avdelningen för demens, beräknas öppna under hösten Varje flytt inom huset har varit resurskrävande på grund av den ökade oro förändringarna har skapat bland brukarna. Trollsjögården har haft en del vakanta lägenheter under året för att möjliggöra uppstarten av en separat avdelning för äldre med psykisk funktionsnedsättning. Vissa extrakostnader har uppkommit i samband med denna förändring. En annan anledning till underskottet inom vård-och omsorgsboende är ett antal brukare med extra behov som har krävt bemanning dygnet runt under långa perioder. Dessa underskott blir svåra att hämta igen under året. Korttidsboende mötte en höjd efterfrågan 2012 som fortsatte en bit in i Enheten fick öppna upp fler platser med ökad bemanning som resultat. Dessa platser har successivt minskats under året för att nå en låg nivå under slutet av året. Behovet av korttidsplatser ska i framtiden minskas med hjälp av avlastningsplatser på vård-och omsorgsboende samt fler boendeplatser.

5 Funktionsnedsättning LSS-verksamheten totalt redovisar per den 31 augusti ett resultat på -0,6 mkr. LSS-boende Verksamheten ändrar karaktär och ställs inför nya problemställningar. Brukarna följer utvecklingen i övriga samhället. Inom vissa områden finns även mycket kring-problematik med omgivningen, exempelvis missbruk och kriminalitet. Verksamheten upplever även en ökad vårdtyngd med många brukare som har kombinerade funktionsnedsättningar, ofta även psykiska. Sammantaget leder detta till periodvis hög bemanning för att garantera säkerheten för brukare och personal. Planer finns på att försöka hyra hela trappuppgångar för att bättre säkra miljön. Idag bor många brukare utspridda i bostadsområdena. Som en del i arbetsmiljösatsningen har nu all personal tillgång till personlarm. Verksamheten kan även behöva ny kompetens för att möta de nya behoven. Ytterligare en utmaning för verksamheten är att brukarna blir äldre och behöver mer omvårdnad. Ett nytt boende på Västerlånggatan öppnades i juni Brukarna består av ungdomar som har flyttat direkt hemifrån. Budgeten baserades på en minimibemanning utan kännedom om specifika behov. Förvaltningen ser nu både ett större personalbehov och uppstartningskostnader av engångskaraktär. Ett nytt avtal är skrivet med annan kommun gällande boende för barn med placering i Eslöv. Däremot leder ett nytt beslut om korttidsvistelse för barn till en helårsprognos på -350 tkr. Flera beslut om daglig verksamhet kommer att verkställas under hösten vilket kräver ett par nya anställningar. Antalet personer i daglig verksamhet fluktuerar under året. Prognosen för året blir 0 mkr. Personlig assistans beräknas få ett underskott som delvis beror på de sjuklöner kommunen måste betala gällande externa utövare. Resultatet är väldigt ovisst på grund av försäkringskassans olika avräkningsperioder. I vårprognosen beräknades LSS-verksamheten få ett överskott på 1 mkr. Med förbehåll för volymökning och förändrad brukartyngd beräknar förvaltningen hålla denna siffra. Socialpsykiatrin Socialpsykiatrin redovisar per den 31 augusti ett resultat på -758 tkr. Detta kan härledas till resurskrävande placeringar på externa vårdhem i början av året. Den tidigare prognosen på -1 mkr kvarstår. En ny enhet för äldre med psykisk funktionsnedsättning har öppnats på Remmarlövsvägen. Många av brukarna har redan insatser från äldreomsorgen. Vi kommer att se uppstartskostnader i form av inventarier och personalresurser. Det är svårt att på förhand förutspå brukarnas behov. Första avdelningen har öppnats den 1 september, den andra beräknas öppna senare i år. Total prognos för funktionsnedsättningar är 0 mkr. Individ- och familjeomsorgens vuxenverksamhet Utvecklingen är försiktigt positiv. Vi kan härleda delar av resultatet till en effektiv öppenbehandling i Eslöv. Ökad samverkan och samordning mellan myndighetsutövning och verkställighet inom individ- och familjeomsorgens verksamheter stärker resultatet. Utvärdering visar på positiva omdömen från klienterna samt positiva resultat. LVM-placeringar har hittills inte varit aktuella. Däremot ser förvaltningen ett fortsatt behov av att nyttja specialiserade externa HVB-hem. IFO-vuxen kommer att få en ökad kostnad genom ytterligare två skolplaceringar, varav en placering har start hösten 2013 och en placering har start våren Beräknad kostnad är 190 tkr per termin och elev. Total prognos för IFO vuxen är 0 mkr.

6 Analys av verksamhetsmåtten Beviljade timmar i hemvården fortsätter att öka, budgeten för år 2013 är baserad på h/mån. Förvaltningen ser nu nivåer över h/mån vilket leder till en helårsprognos på h/mån. Det är främst vårdtyngden avseende brukarna som ökar. Fler tillhör nivå 4, vilket innebär hjälp alla dagar i veckan. Många brukare som skrivs ut från sjukhusen behöver både ökad omvårdnad och sjukvårdsinsatser. Detta påverkar även sjuksköterskornas bemanning. Platserna på vård-och omsorgsboendena fluktuerar något i enlighet med strategin att bereda plats för både renodlade demensavdelningar och en enhet med äldre med psykiska funktionshinder. Korttidsplatser kommer att minskas ner under året. Ett ökat antal boendeplatser samt avlastningsplatser ute på vård-och omsorgsboende ska hjälpa till att hålla nere efterfrågan på korttidsplatser. Ett nytt boende, Västerlånggatan, har öppnat under sommaren. Detta har lett till ett större antal brukare i LSS-boenden och kan eventuellt ge en ökning i daglig verksamhet under året. Nya beslut om korttidsvistelse inom barn och ungdom har tillkommit, av vilka en ny person är mycket resurskrävande. Psykiatrin hade i början av året fler placeringar på externa vårdhem än vad som hade budgeterats för. Antalet placeringar har minskat successivt under året och är numera nere under budgeterad nivå. De placeringar man har, är emellertid väldigt resurskrävande. LVM-placeringar har hittills inte varit aktuella. Däremot ser förvaltningen ett fortsatt behov av att nyttja specialiserade externa HVB-hem. Verksamheten får kostnader för ytterligare två skolplaceringar. Antal personer i Eslövs Öppen behandling har ökat. Detta i enlighet med målsättningen att erbjuda hög kvalitet i missbruksarbetet till ett lägre pris. Analys av investeringarna Investeringar löper på enligt plan.

7 Verksamhetsmått Bokslut Budget Prognos Äldreomsorg Antal platser i särskilt boende Antal vårddygn i korttidsboende Totalt antal beslutade hemvårdstimmar/månad Trygghetslarm, antal abonnemang Trygghetslarm, antal larm/dygn LSS Totalt antal verkställda boendebeslut, vuxna Antal personer inom daglig verksamhet Antal beslut om personlig assistans >20 h/vecka (FK) Antal beslut om personlig assistans <20h/vecka Antal barn/unga med beslut om korttidsvistelse Antal barn/unga med beslut om korttidstillsyn Socialpsykiatri Antal personer med boendestöd Antal personer med beslut om sysselsättning Antal personer i externa vårdhem Antal vårddygn i externa vårdhem Antal personer i särskilt boende IFO vuxen Antal personer i externa vårdhem under året Antal vårddygn enligt LVU Antal vårddygn enligt LVM Antal vårddygn enligt SoL Antal personer, öppenbehandlingen i Eslöv 25 Antal personer, fältservice/rådgivning 200 Antal personer med insats inom råd & stöd 100 Antal personer, sysselsättning 9

8 Resultaträkning, mkr Budget Delår Budget Prognos Netto avvikelse Intäkter 72,9 73,8 109,5 109,5 0,0 Kostnader -371,9-377,5-558,0-562,4-4,4 Personalkostnader -265,2-277,5-397,3-401,7-4,4 Lokalkostnader -35,5-35,8-53,4-53,4 0,0 Övriga kostnader -70,9-63,8-106,9-106,9 0,0 Kapitalkostnader -0,3-0,4-0,4-0,4 0,0 Nettokostnader -299,0-303,7-448,5-452,9-4,4 Kommunbidrag 299,0 299,0 448,5 452,9 4,4 Årets resultat 0,0-4,7 0,0 0,0 0,0 * Inkluderat en volymkompensation på 4,4 mkr

9 Driftbudget netto, mkr Budget Delår Budget Prognos Netto- Verksamhet avvikelse Vård- o. omsorgsnämnd -0,9-0,6-1,4-1,4 0,0 Alkoholtillsyn -0,2-0,2-0,3-0,3 0,0 Äldreomsorg -168,5-174,7-252,6-257,0-4,4 Funktionshindrade LSS -97,5-98,2-146,2-145,2 1,0 Socialpsykiatri -10,1-10,9-15,1-16,1-1,0 IFO vuxen -9,6-8,9-14,4-14,4 0,0 Familjerådgivning -0,4-0,1-0,6-0,6 0,0 Anhörigstöd, gem -0,7-0,4-1,0-1,0 0,0 Arbetsmarknadsåtgärder 0,0-0,2 0,0 0,0 0,0 Förvaltningsgemensamt -11,2-9,5-17,0-17,0 0,0 Summa -299,0-303,7-448,5-452,9-4,4 0,0 0,0

10 Investeringsredovisning netto, mkr Projektnamn Projekt- Invest. Redovisat Redovisat Budget Prognos Nettonummer ram enl. t.o.m. delår avvikelse KF IT-utbyggnad ,0-0,1 0,0 0,0 0,0 0,0 Inventarier boendeenheter ,0-1,4-0,4-0,8-0,8 0,0 Inventarier,äldreomsorg ,0-0,2-0,2 0,0 0,0 0,0 Inventarier Kärråkra demens ,7 0,0-0,3-1,7-1,7 0,0 Inventarier Kvarngatan ,8 0,0-0,4-0,8-0,8 0,0 Inventarier Västerlånggatan ,2 0,0-0,2-0,2-0,2 0,0 Summa -4,7-1,7-1,5-3,5-3,5 0,0 0,0

Vård- och omsorgsnämnden Delår 2014

Vård- och omsorgsnämnden Delår 2014 Vård- och omsorgsnämnden Delår 2014 Ordförande: Tony Hansson Förvaltningschef: Ann Letorp Våra delmål Långsiktigt hållbart Eslöv Nämndens delmål För måluppfyllelse 2014 Resultat Förbättra stödet för anhöriga,

Läs mer

Mål för mandatperioden 2011 2014. Vård och Omsorg. Eslövs kommun

Mål för mandatperioden 2011 2014. Vård och Omsorg. Eslövs kommun Mål för mandatperioden 2011 2014 Vård och Omsorg Eslövs kommun Verksamhetsidé Vård och Omsorg ska arbeta för att skapa goda levnadsförhållanden för de kommuninvånare som har behov av vård och omsorg, och

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden, Vårprognos 2014

Vård- och omsorgsnämnden, Vårprognos 2014 Vård- och omsorgsnämnden, Vårprognos 2014 Ordförande: Tony Hansson Förvaltningschef: Ann Letorp Ekonomi och verksamhet Omflyttning av medel rapport till kommunstyrelsen I nuläget inget att rapportera.

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden Ordförande: Tony Hansson Förvaltningschef: Ann Letorp Ekonomi och verksamhet Utfall 31 mars och helårsprognos Omflyttning av medel rapport till kommunstyrelsen I nuläget inget

Läs mer

Bokslut 2014: resultat -17,8 mkr Bokslut 2013: resultat +0,1 mkr (med kompenserade volymer)

Bokslut 2014: resultat -17,8 mkr Bokslut 2013: resultat +0,1 mkr (med kompenserade volymer) Bilaga till Dnr: VoO.2015.0042 1 (6) 2015-02-17 Vård och Omsorg Johanna Elfsberg Bokslutsanalys 2014 Bokslut 2014: resultat -17,8 mkr Bokslut 2013: resultat +0,1 mkr (med kompenserade volymer) Volymökningar

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Delår 2015

Vård- och omsorgsnämnden Delår 2015 Vård- och omsorgsnämnden Delår 2015 Ordförande: Tony Hansson Förvaltningschef: Ann Letorp Uppdrag Funktionsnedsättningar Individ- och familjeomsorg för vuxna över 18 år Äldreomsorg Våra delmål Medborgare

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per 31 oktober Socialförvaltningen

Ekonomisk uppföljning per 31 oktober Socialförvaltningen Ekonomisk uppföljning per 31 oktober 2016 Socialförvaltningen Socialförvaltningen Socialförvaltningen myndighet Intäkter Kostnader Avvikelse Prognos Individ- och Familjeomsorgen 237 875-234 486 3 389 4

Läs mer

Ekonomi och verksamhet 2015

Ekonomi och verksamhet 2015 Ekonomi och verksamhet 2015 Funktionsnedsättning LSS-verksamheten ställs inför nya utmaningar med äldre brukare som har utökade behov samtidigt som den yngre generationen ställer allt högre krav på sin

Läs mer

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Ordförande: Catharina Malmborg Förvaltningschef: Kerstin Melén Gyllensten Ekonomi och verksamhet Utfall 31 mars och helårsprognos Utfallet tom mars månad är inte helt

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per 30 november Socialförvaltningen

Ekonomisk uppföljning per 30 november Socialförvaltningen Ekonomisk uppföljning per 30 november 2016 Socialförvaltningen Socialförvaltningen Socialförvaltningen myndighet Intäkter Kostnader Avvikelse Prognos Individ- och Familjeomsorgen 264 837-258 627 6 210

Läs mer

Internbudget 2014 Vård- och omsorgsnämnden

Internbudget 2014 Vård- och omsorgsnämnden Internbudget 2014 Vård- och omsorgsnämnden 2013 Justering Lönekomp Volym Teknisk 2014 Faktisk 2014 30-33 GEMENSAM VERKSAMHET 300000 Förvaltningschef 10000 Vård- och omsorgsnämnden 1 130 93300 Förvaltningsledning

Läs mer

Ekonomi. Bildning- och omsorgsförvaltningen. Bildnings- och omsorgsnämnden. tkr 2017 Utfall. Uppföljningsrapport oktober 2017

Ekonomi. Bildning- och omsorgsförvaltningen. Bildnings- och omsorgsnämnden. tkr 2017 Utfall. Uppföljningsrapport oktober 2017 Uppföljningsrapport oktober 1 (5) Bildning- och omsorgsförvaltningen -11-10 Uppföljningsrapport oktober Bildning- och omsorgsförvaltningen Ekonomi Bildnings- och omsorgsnämnden tkr Budget** Prognos* Verksamhet

Läs mer

Månadsrapport september 2013. Kundvalskontoret

Månadsrapport september 2013. Kundvalskontoret Månadsrapport september 2013 Kundvalskontoret Innehållsförteckning 1 Ekonomi och verksamhet... 3 1.1 Resultat per verksamhet... 3 1.2 Investeringsuppföljning... 7 1.3 Volymer, statistik och kostnadsnyckeltal...

Läs mer

Socialnämnden i Järfälla

Socialnämnden i Järfälla 2014 Budget- och verksamhetsuppföljning per april och prognos för helår 2014 Socialnämnden i Järfälla (samhällsuppdraget) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SOCIALNÄMNDENS VERKSAMHET - SAMHÄLLSUPPDRAGET... 2 2. DRIFTBUDGETEN...

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Budget 2016

Vård- och omsorgsnämnden Budget 2016 Vård- och omsorgsnämnden Budget 2016 Ordförande: Tony Hansson Förvaltningschef: Ann Letorp Uppdrag Funktionsnedsättningar Individ- och familjeomsorg för vuxna över 18 år Äldreomsorg Perspektiv/Inriktningsmål/Effektmål/Resultatmått

Läs mer

kvalitet God service och nöjda kunder Resultat på minst 2% Anvar Mod Fantasi Positiv befolkningsutveckling God folkhälsa Valfrihet för medborgarna

kvalitet God service och nöjda kunder Resultat på minst 2% Anvar Mod Fantasi Positiv befolkningsutveckling God folkhälsa Valfrihet för medborgarna Anvar Mod Fantasi Dnr 2/2013.041 Id 2014. 21398 Nämndsplan Socialnämnden Verksamhetsbeskrivning Socialnämnden ansvarar för verksamhet enligt: socialtjänstlagen (SoL) lagen om stöd och service till vissa

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Nämndsbudget 2015-2017

Vård- och omsorgsnämnden Nämndsbudget 2015-2017 Vård- och omsorgsnämnden Nämndsbudget 2015-2017 Innehållsförteckning LÅNGSIKTIG HÅLLBAR UTVECKLING... 3 VÄRDEGRUND... 3 BRUKARE... 4 VISION... 4 VERKSAMHETSIDÉ... 4 ÖVERGRIPANDE BRUKARMÅL... 4 PERSONAL...

Läs mer

Socialnämnden bokslut

Socialnämnden bokslut - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet Socialnämnden bokslut 2015 2016-01-15 1) Resultatavstämning (måluppfyllelse) 2) Ekonomi 3) Statistik/nyckeltal - attraktiv och hållbar i alla delar, hela

Läs mer

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE SOCIALFÖRVALTNING -03-10 DNR SN.065 AGNETA SANDSTRÖM SID 1/1 CONTROLLER AGNETA.SANDSTROM@VALLENTUNA.SE SOCIALNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per

Läs mer

Månadsuppföljning januarijuni Socialnämnden 4 SN

Månadsuppföljning januarijuni Socialnämnden 4 SN Månadsuppföljning januarijuni Socialnämnden 4 SN 2017.047 3 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE SOCIALFÖRVALTNINGEN 2017-08-02 DNR SN 2017.047 LARS NÄSLUND SID 1/1 CONTROLLER LARS.NASLUND @VALLENTUNA.SE

Läs mer

Månadsrapport Vård och Omsorg Juli 58,3%

Månadsrapport Vård och Omsorg Juli 58,3% Månadsrapport Vård och Omsorg Juli 58,% -8- (kkr) Resultatrapport Budget Utfall Helår Period Förbrukning % Helår Period Intäkter 5 85 5% % Kostnader - 8-8 -8 5% % Personakostnader - 8-5 -8 8 5% % Lokalkostnader

Läs mer

Ekonomisk prognos Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden

Ekonomisk prognos Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden Ekonomisk prognos 2019 Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden Innehållsförteckning Sammanfattning...3 Ekonomisk utveckling under året...4 Budgetavvikelse...4 Verksamhetsmått...4 Analys av avvikelse i förhållande

Läs mer

Uppföljningsrapport, november 2018

Uppföljningsrapport, november 2018 Uppföljningsrapport, november 2018 Resultaten som presenteras i denna rapport är preliminära SOCIALFÖRVALTNINGEN Ekonomiskt utfall Prognos november månad, socialnämnden: -3,5 mnkr (-5 mnkr) (Prognos inom

Läs mer

Ekonomisk uppföljning. Socialförvaltningen oktober 2017

Ekonomisk uppföljning. Socialförvaltningen oktober 2017 Ekonomisk uppföljning Socialförvaltningen oktober 2017 Socialförvaltningen per oktober 2017 Socialförvaltningen Tkr Intäkt Kostnad Resultat Prognos Fg. Prognos förändr. Pr. IFO myndighet 141 463-164 463-23

Läs mer

Uppföljningsrapport av etappmål 2012 inom Vård och Omsorg

Uppföljningsrapport av etappmål 2012 inom Vård och Omsorg Uppföljningsrapport av etappmål 2012 inom Vård och Omsorg Emma Nilsson, Chef för personal- och utvecklingsfunktionen Per-Olof Frick, Kvalitetscontroller 1 Uppföljningsrapport av etappmål 2012 Denna uppföljningsrapport

Läs mer

realistiska möjligheter att hålla sig inom tilldelade ramar. Inga konton ska medvetet underbudgeteras.

realistiska möjligheter att hålla sig inom tilldelade ramar. Inga konton ska medvetet underbudgeteras. socialnämnden Uppdrag Utifrån gällande lagstiftning och kommunala mål och riktlinjer ge vård, stöd och service till medborgarna inom områdena individ- och familjeomsorg, integration och arbetsmarknad samt

Läs mer

Delårsrapport 2018 LSS-VERKSAMHET

Delårsrapport 2018 LSS-VERKSAMHET Delårsrapport 2018 LSS-VERKSAMHET Innehållsförteckning Delårsrapport 2018...3 Driftredovisning...3 Sammanfattning...3 Perioden - Analys ekonomi/verksamhet...3 Helårsprognos...3 - Prognos...3 - Åtgärder

Läs mer

Verksamhetsplan 2014-2017 för nämnd och bolag

Verksamhetsplan 2014-2017 för nämnd och bolag Bilaga 4 Verksamhetsplan - för nämnd och bolag Omvårdnadsnämnd 1 Mål inom respektive perspektiv 1.1 Medborgare och kunder Omvårdnadsnämnden har nöjda kunder som erbjuds god service och möjlighet till inflytande,

Läs mer

Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden,

Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden, Sid 1 (5) 2019-02-18 Dnr 18ON63 Tjänsteskrivelse Handläggare Rolf Hammar Tfn 026-17 93 05 rolf.hammar@gavle.se Omvårdnadsnämnden Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden, december Resultaträkning

Läs mer

Delårsrapport 2018 HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG

Delårsrapport 2018 HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG Delårsrapport 2018 HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG Innehållsförteckning Delårsrapport 2018...3 Driftredovisning...3 Sammanfattning...3 Perioden - Analys ekonomi/verksamhet...3 Helårsprognos...4 - Prognos...4 Effektivisering...5

Läs mer

FÖRDJUPAD PROGNOS 2017

FÖRDJUPAD PROGNOS 2017 FÖRDJUPAD PROGNOS med ekonomiskt utfall till och med april för Nämnden för arbete och välfärd -04 1 (5) Sammanfattning Efter årets första fyra månader pekar prognosen mot ett underskott på -7,4 mkr för.

Läs mer

Uppföljning Vård- och omsorgsnämnden

Uppföljning Vård- och omsorgsnämnden j j! 1 23 4 5 6 7 8 4 9: ; < = = >? @ > A B C D B A A E

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnd. Nämndsbudget 2012-2014

Vård- och omsorgsnämnd. Nämndsbudget 2012-2014 Nämndsbudget 2012-2014 Innehållsförteckning LÅNGSIKTIG HÅLLBAR UTVECKLING... 3 VÄRDEGRUND... 3 BRUKARE... 4 VISION... 4 VERKSAMHETSIDÉ... 4 ÖVERGRIPANDE BRUKARMÅL... 4 PERSONAL... 6 VISION... 6 VERKSAMHETSIDÉ...

Läs mer

Bistånds-, arbetsmarknads- och sociala servicenämnden (BAS)

Bistånds-, arbetsmarknads- och sociala servicenämnden (BAS) STYRDOKUMENT 1(9) Beteckning Dnr Bas 2013/129 Godkänd/ansvarig Budgetförslag 1, 2014 Bistånds-, arbetsmarknads- och sociala servicenämnden (BAS) Uppdraget Bistånds-, arbetsmarknads- och sociala servicenämnden

Läs mer

Socialnämndens handlingsplan för ekonomi i balans SN-2017/104

Socialnämndens handlingsplan för ekonomi i balans SN-2017/104 Sida 1 av 3 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Mats Ståhl Elgström Datum SN-2017/104 Socialchef 2017-04-26 Socialnämnden Socialnämndens handlingsplan för ekonomi i balans 2017-2018 SN-2017/104 Förslag

Läs mer

Bidrag till måluppfyllelse

Bidrag till måluppfyllelse Ansvarsenhet Socialnämnden Bidrag till måluppfyllelse Delårsrapport Hur har verksamheten fortlöpt under årets första åtta månader? Förvaltningen har under de första åtta månaderna arbetat aktivt med den

Läs mer

Månadsrapport februari 2015 för socialnämnden

Månadsrapport februari 2015 för socialnämnden RAPPORT/REDOVISNING Socialkontoret Handläggare Karolina Blomqvist Tel. 0152-29331 Socialnämnden Dnr SN/2015:110-042 2015-03-11 1/7 Månadsrapport februari 2015 för socialnämnden Ekonomi och verksamhet Drift

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Budget 2014, Plan 2015-16

Vård- och omsorgsnämnden Budget 2014, Plan 2015-16 Vård- och omsorgsnämnden, -16 Ordförande: Mikael Ottosson Förvaltningschef: Anne Simmasgård -03-04 Ekonomisk sammanställning Driftredovisning per slag tkr exkl prisutv. exkl prisutv. Verksamhetens intäkter

Läs mer

Ekonomiskt bokslut per oktober 2016

Ekonomiskt bokslut per oktober 2016 OMSORGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Ida Sverkersson 2016-11-11 OSN-2016-0108 Omsorgsnämnden Ekonomiskt bokslut per oktober 2016 Förslag till beslut Omsorgsnämnden föreslås besluta att godkänna

Läs mer

1 (6) Delårsrapport Socialnämnden. Datum Delårsrapport Socialnämnden Tertial

1 (6) Delårsrapport Socialnämnden. Datum Delårsrapport Socialnämnden Tertial Delårsrapport 1-2016 1 (6) Socialnämnden Datum 2016-05-13 Delårsrapport 1-2016 Socialnämnden Tertial 1 2016 2 (6) 1 Årsprognos för nämndens driftresultat Socialnämndens resultat efter 4 månader visar ett

Läs mer

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Ordförande: Catharina Malmborg Förvaltningschef: Kerstin Melén Gyllensten Uppdrag Svarar för Gymnasieutbildning Gymnasiesärskola Uppföljningsansvar för ungdomar Gymnasial

Läs mer

Barn- och familjenämnden

Barn- och familjenämnden Barn- och familjenämnden Ordförande: Lena Emilsson Förvaltningschef: Kerstin Melén Gyllensten Uppdrag Svarar för Förskola Grundskola Särskola Fritidshem Fritidsgårdar Individ- och familjeomsorg Övergripande

Läs mer

34 ÄLDREOMSORG Verksamhetschef äldreomsorg, hemvård och SSK Äldreomsorg gemensamt Gemensamt SoL o HSL 3 193

34 ÄLDREOMSORG Verksamhetschef äldreomsorg, hemvård och SSK Äldreomsorg gemensamt Gemensamt SoL o HSL 3 193 34 ÄLDREOMSORG 340000 Verksamhetschef äldreomsorg, hemvård och SSK 977 2 327 50905 Gemensamt SoL o HSL 3 193 1 775 Budget uppdelad mellan 340000/340001 Budget uppdelad mellan 340000/340001 50700 SOL, hemvård

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 för socialnämnden SN-2015/6

Verksamhetsplan 2015 för socialnämnden SN-2015/6 Göran Nilsson Ordförandens förslag Diarienummer Socialnämndens ordförande 2015-02-16 SN-2015/6 Socialnämnden Verksamhetsplan 2015 för socialnämnden SN-2015/6 Förslag till beslut Socialnämnden beslutar

Läs mer

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FÖRVALTING -11-12 DNR SN.065 TORBJÖRN NYQVIST SID 1/1 TORBJORN.NYQVIST@VALLENTUNA.SE SOCIALNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den -10-31 Förslag

Läs mer

Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden,

Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden, Sid 1 (5) 2018-02-19 Dnr 17ON21 Tjänsteskrivelse Handläggare Rolf Hammar Tfn 026-17 93 05 rolf.hammar@gavle.se Omvårdnadsnämnden Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden, december 2017

Läs mer

BUP Vård- och omsorgsnämnden

BUP Vård- och omsorgsnämnden BUP 3 2016 Vård- och omsorgsnämnden Innehållsförteckning 1 Vård- och omsorgsnämnden... 4 1.1 Sammanfattning... 4 1.2 Ekonomiskt resultat för nämnden... 4 1.3 Ekonomisk analys och 2016... 5 1.4 Åtgärder

Läs mer

Åsa Johansson (S) Ann-Christine Janhagen Olsén (S) Leif Andersson (V) Ulla Lundh (S) Lars T. Stenson (FP)

Åsa Johansson (S) Ann-Christine Janhagen Olsén (S) Leif Andersson (V) Ulla Lundh (S) Lars T. Stenson (FP) Sammanträdesdatum Sida 1/13 Plats och tid Sammanträdesrummet, socialkontoret kl 09:00 12:15 Beslutande Övriga Åsa Johansson (S) Ann-Christine Janhagen Olsén (S) Leif Andersson (V) Ulla Lundh (S) Lars T.

Läs mer

Uppdragsplan Vård- och omsorgsnämnden. Antagen av vård- och omsorgsnämnden 9 december 2015 VON 2015/

Uppdragsplan Vård- och omsorgsnämnden. Antagen av vård- och omsorgsnämnden 9 december 2015 VON 2015/ Uppdragsplan 2016 Vård- och omsorgsnämnden Antagen av vård- och omsorgsnämnden 9 december 2015 VON 2015/0864 003 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Ansvarsområden 4 Verksamhetsidé 4 Uppföljning och utvärdering

Läs mer

Socialtjänsten. Datum Budget Socialnämnd

Socialtjänsten. Datum Budget Socialnämnd Socialtjänsten Datum 2016-10-07 Budget 2017 Socialnämnd Nämndens mål Mål 1 Bygga framtidens äldreboende med ett större individuellt brukarfokus som bygger på förebyggande arbete, bibehållande av funktioner

Läs mer

Uppföljning Vård- och omsorgsnämnden

Uppföljning Vård- och omsorgsnämnden s! 1 2 3 4 5 6 7 8 4 9 : ; < = = >? @ = = A B < @ C > = D A E < @ D < @! = < F C < G H < I J B K L M! K! N O 5 2 P 4 3 Q : O R S T U V W X S Y Z & ' + % [ # ) * $ % ' \ ] ^ _ ` [ & ) ( Z a & ) ) b c d

Läs mer

Månadsrapport september

Månadsrapport september Månadsrapport september Socialnämnden Sep Innehållsförteckning 1 Verksamhetsresultat... 3 2 Ekonomiskt resultat... 4 2.1 Ekonomisk tabell... 5 3 Investeringar... 6 3.1 Investeringstabell... 6 4 Åtgärdsplan...

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per den 31 mars, Vård- och omsorgsnämnden

Ekonomisk uppföljning per den 31 mars, Vård- och omsorgsnämnden -04-14 Frida Wennermark Controller Ekonomisk uppföljning per den 31 mars, Vård- och omsorgsnämnden Ekonomisk sammanställning HELÅR Driftsredovisning per slag (belopp i tkr) % Verksamhetens intäkter Avgifter

Läs mer

Vård-och omsorgsnämnden. Presentation av årsredovisningen 2016

Vård-och omsorgsnämnden. Presentation av årsredovisningen 2016 Vård-och omsorgsnämnden Presentation av årsredovisningen 2016 NÖJDA MEDBORGARE: Nämndens mål: Under år 2016 ska minst 95 % av alla personer som har insatser inom äldreomsorg och LSS göras delaktiga i utformningen

Läs mer

Vård och omsorgsförvaltningens organisation

Vård och omsorgsförvaltningens organisation Vård och omsorgsförvaltningens organisation Organisationen vof Förvaltningschef Marita Edlund Stab, IT Per Thulin, Förvaltningssekreterare/utredare Sangrid vvon Zedtwitz-Liebenstein Områdeschefer Område

Läs mer

Ärendehantering. Jan Feb Mars April Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec

Ärendehantering. Jan Feb Mars April Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec Ärendehantering månaden (SoL ÄO o OF) månaden (SoL ÄO o OF) månaden (LSS) månaden (LSS) månaden (SoL, LVM, LVU IFO) månaden (SoL, LVM, LVU IFO) Andel tillgängliga handläggartimmar, ÄO och OF Andel tillgängliga

Läs mer

Ny ledningsorganisation inom Individ- och familjeomsorgen Dnr

Ny ledningsorganisation inom Individ- och familjeomsorgen Dnr BESLUTSUNDERLAG Datum 2016-09-01 Sida 1(1) Socialnämnden Ärende Ny ledningsorganisation inom Individ- och familjeomsorgen Dnr 2016-000069 Budget 2017 Dnr 2016-000070 Sammanträdesdagar för socialnämnden

Läs mer

Ekonomisk uppföljning. Socialförvaltningen november 2017

Ekonomisk uppföljning. Socialförvaltningen november 2017 Ekonomisk uppföljning Socialförvaltningen november 2017 Socialförvaltningen per november 2017 Socialförvaltningen Tkr Intäkt Kostnad Resultat Prognos Fg. Prognos förändr. Pr. IFO myndighet 156 340-181

Läs mer

Ekonomi. Verksamhetsberättelse 2013. Omsorgsnämnden

Ekonomi. Verksamhetsberättelse 2013. Omsorgsnämnden Verksamhetsberättelse 2013 Omsorgsnämnden Det ekonomiska resultatet för 2013 visar ett underskott mot budget med 10 Mkr. Personalkostnaderna inom Vård och omsorg står för den största delen av budgetunderskottet.

Läs mer

Helårsprognos 3 per augusti 2013

Helårsprognos 3 per augusti 2013 Helårsprognos 3 per usti Vansbro kommun -09-23 Sammanfattning Årets tredje prognos pekar på ett nära 0-resultat (-63 tkr, -1,8 mkr jämfört med budget). en för kommunstyrelsens verksamheter är ett underskott

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN - prognos Ansvar: 7* Projekttyp: Drift. rehabpersonal. Kräver reducering av kostnader utifrån minskad efterfrågan.

SOCIALNÄMNDEN - prognos Ansvar: 7* Projekttyp: Drift. rehabpersonal. Kräver reducering av kostnader utifrån minskad efterfrågan. SOCIALNÄMNDEN - prognos 201807 Ansvar: 7* Projekttyp: Drift Ansvar Utfall Budget Avvikelse Budget 58% Juli Maj Kommentar 7000 Förvaltningschef Socialtjänsten -7 351-6 486 865-11 236 65% 1 350 450 Driftprojekt

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN VERKSAMHETER INOM SOCIALA UTSKOTTETS ANSVARSOMRÅDE

KOMMUNSTYRELSEN VERKSAMHETER INOM SOCIALA UTSKOTTETS ANSVARSOMRÅDE KOMMUNSTYRELSEN VERKSAMHETER INOM SOCIALA UTSKOTTETS ANSVARSOMRÅDE Ordförande: Socialchef: Kjell-Åke Nilsson Jhonas Nilsson REDOVISAT HELÅR 2018 2018 2017 Driftintäkter Driftkostnader Nettoram Kalk kapitalkostnad

Läs mer

Månadsrapport Piteå kommun januari september 2009

Månadsrapport Piteå kommun januari september 2009 Datum -1-12 Sida 1 (8) Handläggare MÅNADSRAPPORT Version 1. Månadsrapport Piteå kommun januari september 2 Resultaträkning kommunen (TKR) jan-sep jan-aug Prognos jan-dec Budget jan-dec 28 Intäkter 273

Läs mer

Socialförvaltningen (10) Prognostiserade helårsavvikelser samt budget och redovisat på driften. Budgetavvikelser

Socialförvaltningen (10) Prognostiserade helårsavvikelser samt budget och redovisat på driften. Budgetavvikelser Socialförvaltningen -03-07 1 (10) Socialnämnden DRIFTREDOVISNING Prognostiserade helårsavvikelser samt budget och redovisat på driften Område Nettobudget innevar ande år Budgetavvikelser Övrigt Summa Intäkter

Läs mer

il5 <Q> ... C1l C1l 'C Q ~ ~ :~U If\ m en - c: '1- Q) :o c r-- c. c c. "C C) - m ... j

il5 <Q> ... C1l C1l 'C Q ~ ~ :~U If\ m en - c: '1- Q) :o c r-- c. c c. C C) - m ... j 00 O> :!... o N z m 00 C1l Cl C1l il5 If\... l 00 o l t-...... o N c :l E ;, 'C Q :U r-- o N - c:... ::s C) c: - c: -... :o c c. "C '1- Q) c. c.., ::s E =m G) c C) - m - (.) ::s o m en... j Ln Pit-

Läs mer

Förvaltningen föreslår att Vård- och omsorgsnämnden beslutar. att godk- a framtagen strategiplan om anhörigstöd

Förvaltningen föreslår att Vård- och omsorgsnämnden beslutar. att godk- a framtagen strategiplan om anhörigstöd Lilian Gullberg, projektledare 0413-620 22 110615 VOO IOU Vård- och omsorgsnämnden.5, INVESTOR NPEOPLE Strategiplan anhörigstöd Förslag till beslut Förvaltningen föreslår att Vård- och omsorgsnämnden beslutar

Läs mer

Uppföljningsrapport per april 2018

Uppföljningsrapport per april 2018 Uppföljningsrapport april 2018 1 (7) 2018-05-03 Bildning- och omsorgsförvaltningen Uppföljningsrapport per april 2018 Bildning- och omsorgsförvaltningen Ekonomi Bildnings- och omsorgsnämnden tkr 2018 Budget

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per den 28 februari, Vård- och omsorgsnämnden

Ekonomisk uppföljning per den 28 februari, Vård- och omsorgsnämnden -03-23 Frida Wennermark Controller Ekonomisk uppföljning per den 28 februari, Vård- och omsorgsnämnden Ekonomisk sammanställning HELÅR Driftsredovisning per slag (belopp i tkr) perioden % Verksamhetens

Läs mer

Ekonomiskt bokslut per september 2016

Ekonomiskt bokslut per september 2016 OMSORGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Ida Sverkersson 2016-10-14 OSN-2016-0108 Omsorgsnämnden Ekonomiskt bokslut per september 2016 Förslag till beslut Omsorgsnämnden föreslås besluta att

Läs mer

Uppföljningsrapport, februari 2019

Uppföljningsrapport, februari 2019 Uppföljningsrapport, februari 2019 Resultaten som presenteras i denna rapport är preliminära SOCIALFÖRVALTNINGEN Ekonomiskt utfall Prognos februari månad, socialnämnden: -1,0 mnkr () (Prognos inom parentes

Läs mer

Kommunstyrelsen, Kommunledningskontoret

Kommunstyrelsen, Kommunledningskontoret Kommunstyrelsen, Kommunledningskontoret Ordförande: Cecilia Lind Förvaltningschef: Eje Ringborn Vårt uppdrag Vi svarar för Kommunledningskontoret svarar för att Kommunfullmäktiges och Kommunstyrelsens

Läs mer

Undersökning om funktionshinderomsorgens verksamhet och organisering

Undersökning om funktionshinderomsorgens verksamhet och organisering Undersökning om funktionshinderomsorgens verksamhet och organisering Vårt uppdrag Socialnämnden i Jönköpings kommun har fått i uppdrag att se hur Funktionshinderomsorgen fungerar och är organiserad. Meningen

Läs mer

Budgetuppföljningsprognos BUP , V ård - och omsorgsnämnden

Budgetuppföljningsprognos BUP , V ård - och omsorgsnämnden Tjänsteskrive 2017-10 - 24 Handläggare Anki Ekeblad Controllerenheten Diarienummer 2016VON/0130 Vård - och omsorgsnämnden Budgetuppföljnings BUP 3 2017, V ård - och omsorgsnämnden Förslag till beslut Vård

Läs mer

3 9, uppleal.fi. Ekonomiskt bokslut och prognos per juni 2015 ÄLDREFÖRVALTNIN GEN. Äldrenämnden. Förslag till beslut Äldrenämnden föreslås besluta,

3 9, uppleal.fi. Ekonomiskt bokslut och prognos per juni 2015 ÄLDREFÖRVALTNIN GEN. Äldrenämnden. Förslag till beslut Äldrenämnden föreslås besluta, uppleal.fi ÄLDREFÖRVALTNIN GEN 3 9, Handläggare Datum Diarienummer Johanna Wahlin 2015-08-27 ALN 2015-0063.10 Äldrenämnden Ekonomiskt bokslut och prognos per juni 2015 Förslag till beslut Äldrenämnden

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2018-12-07 Sida 1(1) Vård och omsorg Kenneth Lindhe 0479528233 kenneth.lindhe@osby.se Budgetuppföljning 2018 Dnr VON/2018:34 042 Vård och omsorg förslag till Vård och omsorgsnämnden

Läs mer

Al Uppsala, ÄLDREFÖRVALTNINGEN

Al Uppsala, ÄLDREFÖRVALTNINGEN Al Uppsala, ÄLDREFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Johanna Wahlin 2015-08-27 ALN 2015-0063.10 Äldrenämnden Ekonomiskt bokslut och prognos per maj 2015 Förslag till beslut Äldrenärrmden föreslås

Läs mer

Uppföljningsrapport, juni-juli 2019

Uppföljningsrapport, juni-juli 2019 Uppföljningsrapport, juni-juli 2019 Resultaten som presenteras i denna rapport är preliminära SOCIALFÖRVALTNINGEN Ekonomiskt utfall Sommarprognos 15 augusti per juli månad, socialnämnden: -8,0 mnkr (-5,0

Läs mer

ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING. Månadsrapport för februari Handläggare: Helena Nilsson Telefon:

ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING. Månadsrapport för februari Handläggare: Helena Nilsson Telefon: ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING EKONOMIAVDELNINGEN Handläggare: Helena Nilsson Telefon: 08-508 20 032 TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR SID 1 (7) 2012-03-08 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Månadsrapport

Läs mer

SOCIAL OCH ÄLDRENÄMNDEN. BOKSLUT : T2 (AUGUSTI) 2011 ( i punktform)

SOCIAL OCH ÄLDRENÄMNDEN. BOKSLUT : T2 (AUGUSTI) 2011 ( i punktform) SOCIAL OCH ÄLDRENÄMNDEN BOKSLUT : T2 (AUGUSTI) 2011 ( i punktform) SOCIAL OCH ÄLDRENÄMNDEN T2: 2011 - Fortsatt hög andel nöjda kunder inom socialtjänsten, - Fortsatt hög andel som är nöjda med delaktigheten

Läs mer

Ekonomisk delårsuppföljning och prognos per mars 2017

Ekonomisk delårsuppföljning och prognos per mars 2017 OMSORGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Hjort Susanna (KLK) Sverkersson Ida (KLK) Datum 2017-05-15 Diarienummer OSN-2017-0227 Omsorgsnämnden Ekonomisk delårsuppföljning och prognos per mars 2017 Förslag till

Läs mer

Uppföljningsrapport, oktober 2018

Uppföljningsrapport, oktober 2018 Uppföljningsrapport, oktober 2018 Resultaten som presenteras i denna rapport är preliminära SOCIALFÖRVALTNINGEN Ekonomiskt utfall Prognos oktober månad, socialnämnden: -5 mnkr (-6 mnkr) (Prognos inom parentes

Läs mer

Protokoll. Pernilla Boström (S) Ingemar Tönnberg (S) Roger Brodin (M) Karl Persson (SD)

Protokoll. Pernilla Boström (S) Ingemar Tönnberg (S) Roger Brodin (M) Karl Persson (SD) Sammanträdesdatum Sida 1/13 Plats och tid Sammanträdesrummet, stadshuset kl 13:00 14:00 Beslutande Övriga Pernilla Boström (S) Ingemar Tönnberg (S) Roger Brodin (M) Karl Persson (SD) Ulla Lundh (S) Margot

Läs mer

MÅLBESKRIVNING SOCIALNÄMNDEN

MÅLBESKRIVNING SOCIALNÄMNDEN SOCIALNÄMNDEN UPPDRAG Utifrån gällande lagstiftning och kommunala mål och riktlinjer ge vård, stöd och service till medborgarna inom områdena individ- och familjeomsorg, integration och arbetsmarknad,

Läs mer

Ekonomiskt bokslut per mars 2018

Ekonomiskt bokslut per mars 2018 OMSORGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Susanna Hjorth 2018-04-XX OSN-2017-0186 Omsorgsnämnden Ekonomiskt bokslut per mars 2018 Förslag till beslut Omsorgsnämnden föreslås besluta att godkänna

Läs mer

Översikt samtliga nämnders mål i Eslövs kommun, mandatperiod 2011-2014. Prioriterade mål Nämnd Mål

Översikt samtliga nämnders mål i Eslövs kommun, mandatperiod 2011-2014. Prioriterade mål Nämnd Mål Översikt samtliga nämnders mål i Eslövs kommun, mandatperiod 2011-2014 Prioriterade mål Nämnd Mål God ekonomisk hushållning AoF Sänka kostnaderna för försörjningsstödet. BoF Alla elever ska kunna läsa

Läs mer

PROGNOS helår +-0,0 mnkr 2019 (mar)

PROGNOS helår +-0,0 mnkr 2019 (mar) Vård & omsorg PROGNOS helår +-0,0 mnkr 2019 (mar) Orsak: ökande hemtjänst Större åtgärder: Utökningar i planen för 2019 motsvarande 6 mnkr är parkerade i väntan på de första månadernas resultat. Alla åtgärder

Läs mer

Årsredovisning och Verksamhetsberättelse 2010. Socialnämnden

Årsredovisning och Verksamhetsberättelse 2010. Socialnämnden Årsredovisning och Verksamhetsberättelse 2010 Socialnämnden VERSAMHETSUPPFÖLJNING FÖRVALTNINGSCHEFENS SAMMANFATTNING Socialnämnden redovisar ett överskott på 5 400 tkr gentemot budget. En del av förklaringen

Läs mer

Strategisk Plan och Budget Socialnämnd

Strategisk Plan och Budget Socialnämnd Strategisk Plan och Budget 2018-2020 Socialnämnd Socialnämnd, Strategisk Plan och Budget 2018-2020 2(10) Innehållsförteckning 1 Styrkort och mätetal Nämnder... 4 1.1 Uppdrag... 4 1.2 Verksamhet... 4 1.3

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR OMSORG OM FUNKTIONSHINDRADE 2013-2015

VERKSAMHETSPLAN FÖR OMSORG OM FUNKTIONSHINDRADE 2013-2015 VERKSAMHETSPLAN FÖR OMSORG OM FUNKTIONSHINDRADE 2013-2015 Upprättad 2013-01-23 2(7) INLEDNING Omsorgen om funktionshindrade riktar sig till personer med fysiska och psykiska funktionshinder och deras familjer.

Läs mer

Tertialrapport Ekonomi och Personal. Omsorgsnämnd Apr 2015

Tertialrapport Ekonomi och Personal. Omsorgsnämnd Apr 2015 Tertialrapport Ekonomi och Personal Omsorgsnämnd Apr 2015 Innehållsförteckning Måluppfyllelse... 3 All vård, skola och omsorg ska vara god och kvalitetssäkrad... 3 Medborgarna ska uppleva att de har goda

Läs mer

Ekonomisk rapport efter mars 2014

Ekonomisk rapport efter mars 2014 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2014-04-14 SN 2013/0688 0480-450950 Socialnämnden Ekonomisk rapport efter mars 2014 Förslag till beslut Socialnämnden godkänner den ekonomiska

Läs mer

Delårsuppföljning augusti 2016

Delårsuppföljning augusti 2016 Handläggare Datum Maria Engblom -09-08 0480-45 29 02 Delårsuppföljning augusti ÅRET SOM GÅTT Södermöre kommundelsnämnd beslutade den 17 februari att ge omsorgsförvaltningen i Kalmar fullt mandat och ansvar

Läs mer

Socialnämnden UPPDRAG MÅLBESKRIVNING NÄMNDSPECIFIKA MÅL

Socialnämnden UPPDRAG MÅLBESKRIVNING NÄMNDSPECIFIKA MÅL Socialnämnden UPPDRAG Utifrån gällande lagstiftning och kommunala mål och riktlinjer ge vård, stöd och service till medborgarna inom områdena individ- och familjeomsorg, integration och arbetsmarknad,

Läs mer

Ekonomiskt bokslut per juli 2016

Ekonomiskt bokslut per juli 2016 OMSORGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Ida Sverkersson 2016-08-12 OSN-2016-0108 Omsorgsnämnden Ekonomiskt bokslut per juli 2016 Förslag till beslut Omsorgsnämnden föreslås besluta att godkänna

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 Gruppbostäder

Verksamhetsberättelse 2011 Gruppbostäder KUNGSHOLMENS STADSDELSNÄMND GRUPPBOSTÄDER TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1.1-029-2012 SID 1 (6) 2012-02-16 Handläggare: Margareth Berglin Telefon: 08-50808642 Till Kungsholmens Stadsdelsnämnd Verksamhetsberättelse

Läs mer

SOCIAL OCH ÄLDRENÄMNDEN T3-2013

SOCIAL OCH ÄLDRENÄMNDEN T3-2013 SOCIAL OCH ÄLDRENÄMNDEN T3-2013 SOCIAL OCH ÄLDRENÄMNDEN T3: 2013 Brukarenkät visar positiva resultat avseende nöjdhet, handläggning, tillgänglighet samt delakaktighet i handläggningsprocessen Medarbetarindex

Läs mer

Sammanfattning till årsredovisning 2018

Sammanfattning till årsredovisning 2018 2019-02-12 Dnr: 18ON569 Sammanfattning till årsredovisning 2018 Omvårdnadsnämnd Innehållsförteckning 1 Ordförande och förvaltningschef...3 2 Resultat och investeringar...3 3 Målanalys...3 3.1 Invånare

Läs mer

Delårsrapport 31 augusti 2011

Delårsrapport 31 augusti 2011 Datum 29 september 2011 Till Revisionen Från Susanne Svensson Angående Granskning av delårsrapport 31 augusti 2011 1 Inledning 1.1 Syfte På uppdrag av de förtroendevalda revisorerna har vi översiktligt

Läs mer

Budget och verksamhetsuppföljning per augusti och prognos för helår 2014 KPR

Budget och verksamhetsuppföljning per augusti och prognos för helår 2014 KPR KPR 2014 10 22 Inledning Måluppföljning Kvalitetsredovisning Väsentliga personalförhållanden Miljöredovisning et redovisar ett överskott på 14 326 tkr. På helår prognostiseras ett överskott på 5 474 tkr.

Läs mer

Ekonomisk rapport efter september 2015

Ekonomisk rapport efter september 2015 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2015-10-15 SN 2014/0652.03.01 Tel 0480-45 09 50 Socialnämnden Ekonomisk rapport efter september 2015 Förslag till beslut Socialnämnden

Läs mer