HÖGSKOLAN I BORÅS MINNESANTECKNINGAR 2016/1 Akademichefens ledningsråd Lotta Dalheim Englund/cny (6) Tid: Kl. 09.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HÖGSKOLAN I BORÅS MINNESANTECKNINGAR 2016/1 Akademichefens ledningsråd Lotta Dalheim Englund/cny (6) Tid: Kl. 09."

Transkript

1 Lotta Dalheim Englund/cny (6) Tid: Kl :00 Plats: Närvarande: Övrig närvarande: Frånvarande: Tornet Lotta Englund, ordförande Eva-Lotta Andersson Angela Bång Gunilla Carlsson Berit Lindahl Margareta Lundberg Rodin, till kl Maria Nyström Päivi Riestola Ann-Sofie Rihs Helen Rosenberg, till kl Ingela Rydström Anna Segerbom Carin Nyhage, sekreterare Lena Anttila Margareta Fredman Karin Högberg Agneta Kullén Engström 1. Godkännande av föredragningslista Föredragningslistan godkänns. 2. Minnesanteckningar från föregående möte Ang. diskusson om administrativt stöd vid förra mötet tillägger Lotta att samtal pågår med facket. Den administrativa belastningen leder till arbetsmiljöproblem och lösningar måste hittas snarast. Ang. punkt 10 om engelska benämningar bestäms att Helen undersöker om det finns en påbörjad lista eller liknande över centrala begrepp och deras översättning till engelska och skickar sedan vidare till Berit. Minnesanteckningar från föregående möte läggs till handlingarna. 3. Akademichefen informerar Lotta rapporterar från möte som hon och Ann-Sofie haft med Bengt-Göran Olausson. Han har, som en del i akademirådets arbete angående VFU, intervjuat ett antal handledare för att undersöka hur de ser på situationen, vad som är bra och vad som är mindre bra. Bland annat framkom att man

2 Lotta Dalheim Englund/cny (6) - anser att studenterna inte är så färdiga längre när de kommer ut i VFU, att de verkar mera osäkra - önskar mer samarbete med högskolan, t.ex. genom att fler lärare är med i verksamheten - anser att ett kliniskt träningscentrum, KTC, vore bra - gärna vill ha fler utbildningsvårdavdelningar På mötet diskuterades också möjligheter att regionen kan stötta ett KTC och även stötta med kontakterna till verksamheterna. Diskussion även om fördelning av pengar så att de enheter som har många handledare får mer. Övrigt: Antalet registrerade publikationer i DiVA för 2015 är lågt. Ett påminnelsemejl bör skickas ut så att allt säkert kommer in. Hjälp med att lägga in i DiVA kan ordnas om det behövs. Kate Galvin kommer att flytta från Hull till Brighton. Förhoppningsvis kan akademins samarbete med henne fortsätta ändå, om än i förändrad form. 4. Tre-minuters rapport Päivi: - Nya lektorer nu är på plats men på grund av sjukskrivningar och tjänstledigheter behövs ytterligare förstärkning. - Agneta Kullén Engström och Margareta Fredman är nu i Australien för att lära mer om flexibelt lärande och distansstudier och hoppas få nya idéer att ta med sig hem och utveckla här. - Det finns ett nationellt behov att utbilda fler socionomer och akademin har av HBs ledning ombetts att undersöka möjligheter att starta ett program. Det tar lång tid att sätta igång en ny utbildning men man skulle kunna pröva sig fram med kortare kurser. Ledningsrådet diskuterar frågan en stund. Päivi får i uppdrag att ta fram mer underlag för vidare diskussion vid nästa ledningsrådsmöte. Gunilla: - Ett vikariat för adjunkt i psykiatrisk vård är snart tillsatt. - Camilla Eskilsson disputerar 4 mars och 24 februari sker predisputation i form av ett vårdvetenskapligt seminarium. Sofie Larsson från akademistöd kommer att hjälpa till med det praktiska. - Nästa forskardag äger rum 18 mars, 9-12 med lunch, därför är anmälan obligatorisk. - Det har gått ut en utlysning där nydisputerade kan ansöka om extra medel för forskning. Gäller de som disputerat 2014 och Maria: - Maria och Lina Palmér kommer att delta i en dag om hermeneutik på Linné-universitetet.

3 Lotta Dalheim Englund/cny (6) Angela: - IVA-utbildningen som startat på halvfart V16 har 25 studenter varav 10 är utbildningsanställningar från SU. Det är nu bestämt att även utbildningsstarten H16 ges på halvfart med förhoppning att få fler sökande, även här kommer troligen 10 studenter från SU. - Ett avtal om kliniskt lektorat på 10% är nu klart med SU för Christer Axelsson. Eva-Lotta - har nu sin anställning i sektion 4 som Utvecklingsledare med inriktning mot samverkan. - Uppdraget Ledarskapsutbildning för Socialstyrelsen är avslutat och studenternas utvärderingar av kursen är mycket positiva. Socialstyrelsen kommer att göra fokusintervjuer med några deltagare. Idén har kommit upp om att göra en after-work med alla som jobbat i uppdraget för att fira att de gjort något riktigt bra. - Eva-Lotta är nu akademins samordnare för innovation och nyttiggörande och har börjat jobba med Grants and Innovation Office för att lära mer om ansökningar av externa medel. En workshop har hållits med Stefan Dahlin, innovationsrådgivare på GIO, för att kartlägga verksamheten på HB. Ingela: - I Utbildningsrådet föreslog Agneta Kullén Engström en HB-gemensam masterutbildning i hållbar utveckling. Inledande teoretiska delar av utbildningen skulle kunna vara gemensam och sedan kunde de olika akademierna ha egna inriktningar mot t.ex. ledarskap, vård, samhällsbyggande osv. Många synergieffekter kunde uppnås. - Arbetet med planering av ett Kliniskt Träningscentrum, KTC, går framåt. En grupp kommer att åka till Tallinn för att se ett exempel på ett utvecklat träningscentrum byggt av Nordic Simulators där. Det blir sedan viktigt att göra kravspecifikationer för våra behov innan upphandlingsannonsering går ut. Förslag att Päivi åker med till Tallinn för att se hur simulator skulle kunna användas för andra undervisningssituationer, t.ex. inom ledarskap och konfliktkunskap. Päivi ser om det är möjligt. - Det är stor överbelastning på befintlig personal på alla akademier. Kraven från studenterna är höga och många små utbildningar splittrar lärarna. Detta behöver ses över. - Annonsen för en adjunkttjänst har fått 8 sökande och intervjuer ska strax genomföras, annonser är också ute för en lektor inom barnmorskeområdet och en lektor inom VFU. Ulrika Källman anställs på 10%. En ersättare för Yvonne Granqvist Schultz som VFUsamordnare måste hittas och förslaget är att annonsera efter någon som har erfarenhet inom vårdområdet och har ett brinnande intresse för VFU. Berit: - Det är nu är studenter kvar i masterprogrammet av ursprungliga 20.

4 Lotta Dalheim Englund/cny (6) - Programansvariga på akademin har haft ett möte och kommit fram till att en arena behövs för samtal om programansvarigas uppgifter. Nytt möte planeras. - Förberedelser har påbörjats för Marie Engwalls disputation. - I samband med diskussion om jämlik vård kom man fram till att konkreta riktlinjer saknas. Ett förslag till bidrag i arbetet med detta är att bjuda in Elisabeth Dahlborg som ger en föreläsning med namnet Normkritiskt vårdande. - Ansökningar: Berit fick avslag för sin ansökan via More. Har diskuterat med Björn-Ove Suserud om satsning på förnyad VR-ansökan inom högteknologisk och prehospital vård - Ev. blir A2 värd för temadag inom nordiskt forskarnätverk inom intensivvård (NOFI) under hösten Anna: - Studentkåren arrangerar en s.k. fejk-tenta nu på måndag riktad till nya studenter. Bl.a. kommer man att ta upp vett och etikett. - Det har varit lite turbulent i OPUS-programmet under hösten på grund av sjukskrivningar hos lärarna och informationen har inte gått ut i PingPong på ett bra sätt. Margareta L R: - Seminarier kommer att genomföras i tre kommuner med utgångspunkt i studien om inkontinens. En forskningsansökan som bygger på resultatet i studien kommer också att göras. - Studiedagar har genomförts på temat barn och fetma och på temat narkotiska preparat där intresset var mycket stort. En dag om stärkt skydd för barn och unga har också ägt rum och fortsättning planeras. - Diskussioner pågår om FoU Sjuhärad Välfärds framtida organisation och inriktning. Helen: - Program för Vårdforskningsdagen den 26 februari är klart och inbjudningar skickas ut. - Ett pressmeddelande är på gång om att PreHospen-konferensen skiftar fokus och särskilt kommer att handla om den hotbild som finns mot anställda i vården. De olika key-notetalarna kommer att ta upp flyktingkrisens påverkan på vården. - En debattartikel skriven tillsammans med Lina Palmér om amning är klar för publicering i Dagens medicin. - Årets studentrekrytering startar 15 februari. HB har i år valt att särskilt satsa på sökordsoptimering och facebook-kampanjer. - Ett info-material om vidareutbildningar för sjuksköterskor vid HB har skickats till 300 arbetsplatser. Exemplar kan hämtas hos Helen att ta med vid besök. - Helen och Emelie Källquist jobbar med att skapa en mall för hur utbildningsinformation kan skrivas och byggas upp. - Internkommunikation är ett problem, vi måste prova nya sätt, nyhetsbrev öppnas inte. Sektionsmöten är viktiga för att sprida information. 5. Akademins visionsarbete Lotta och Ann-Sofie håller på med en sammanställning.

5 Lotta Dalheim Englund/cny (6) 6. Former för uppföljning av handlingsplaner 2016 Akademin har hittills arbetat med verksamhetsplan och handlingsplaner med sikte på ett sista klart-datum 31/12 utan att göra några avstämningar tidigare. Ann-Sofie undrar nu om ledningsrådet tycker att någon typ av uppföljning borde göras under årets gång och i så fall om vi ska göra det i ett gemensamt forum. Ledningsrådet samlar nästan alla som har ansvar för handlingsplaner på akademin. Diskussion: hur ges information på bästa sätt och hur kan delaktighet skapas så att alla medarbetare ser sammanhang och kan ta ansvar? Delar av handlingsplanerna bör tas upp på olika nivåer i organisationen, t.ex. i sektionsmöten och arbetslag och de borde kunna vävas in i det pågående arbetet på akademin. Utvecklingsdagarna i augusti borde också kunna användas för diskussion om delar av handlingsplanerna. Beslut: en avstämning av handlingsplanerna görs i Ledningsrådet i maj 2016 och man ser då också om det finns något i handlingsplanerna som kan tas upp under utvecklingsdagarna. 7. Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelsen skickas först till rektor och sedan vidare till högskolans styrelse. Det är nu dags att sammanställa VB:n för Alla som är ansvariga för en handlingsplan skriver vad som gjorts under året (det finns en ruta som heter Resultat avsedd för detta). Skickas till Ann-Sofie Rihs senast 9 mars. Centrumbildningarna kan skriva ca ½ sida var. 8. Idéskiss för planering av innehåll och upplägg för doktorandseminarier inom området människan i vården och 9. Idéskiss för planering av innehåll och upplägg för post-doc-tjänster I samband med möte i hearing-gruppen för ansökan om forskarutbildningsrättigheter kom idén att skriva ner hur akademin ska arbeta med doktorandseminarier och postdoc-tjänster. Berit har gjort de första utkasten och önskar Ledningsrådets synpunkter. Diskussion och förslag till några ändringar. Berit redigerar dokumenten och skickar till Ledningsrådet igen. 10. Innovationsinspiratörer Eva-Lotta berättar att det på Innovationsrådets möte uppmärksammats att akademins två innovationsinspiratörer inte kommer att vara kvar. Behöver nya utses? Bestäms att Eva-Lotta undersöker vidare om innovationsinspiratörer fortsatt ska finnas och vilket deras uppdrag är.

6 Lotta Dalheim Englund/cny (6) 11. Tillväxtverket och ansökan om att bygga en innovationsplattform Eva-Lotta informerar om att det via Tillväxtverket finns möjligheter att söka pengar hos Eruf, Europeiska regionala utvecklingsfonden, för att bygga en innovationsplattform på HB. Centralt arbetar Annika Bergman, Erik Bresky och Staffan Lööf med detta. En del i innovationsplattformen skulle vara hälsa och välfärd och Eva-Lotta har samlat in material om PreHospen, FoU Välfärd Sjuhärad och CVS. En fullvärdig ansökan ska vara inne senast 18/2 och förmodligen hinner HB inte detta, istället satsar man troligen på en ansökan i två steg. 12. Internationalisering Kina Capital Medical University Eva-Lotta berättar att det, på grund av den ekonomiska krisen i Kina, inte kommer några studenter därifrån nu till hösten men samarbetet fortsätter. Eventuellt kan det bli aktuellt med utbytesverksamhet med universitet i Kina. 13. Övrigt - Eva-Lotta rapporterar att Socialstyrelsen skickat förfrågan till flera lärosäten om att ordna kunskaps- och lämplighetprov för sjuksköterskor utbildade utanför EU-länderna. GU har svarat att man hellre ser ett nationellt upphandlingsförfarande istället. Diskussion: vi skulle lokalt kunna göra kliniska bedömningar i samarbete med SÄS och Borås stad, men hinner inte i år. Vi avvaktar också svaret på GU:s fråga till Socialstyrelsen. - Maria Nyström berättar att hon läst deckaren Flickan framför muren av Kristina Appelqvist. Den utspelar sig i universitetsmiljö i Västra Götalandsregionen och det är lätt att förstå vilka lärosäten som varit förebilder för boken. Tyvärr beskrivs bokens motsvarighet till Högskolan i Borås på ett negativt sätt och Maria tycker att vi bör vara medvetna om detta om det skulle bli så att fiktionen tolkas som sanning av någon.

HÖGSKOLAN I BORÅS MINNESANTECKNINGAR 2016/6 Akademichefens ledningsråd Lotta Dalheim Englund/hh (5)

HÖGSKOLAN I BORÅS MINNESANTECKNINGAR 2016/6 Akademichefens ledningsråd Lotta Dalheim Englund/hh (5) Lotta Dalheim Englund/hh 2016-10-07 1(5) Tid: Kl. 09.00-12:00 Plats: Närvarande: Övrig närvarande: Frånvarande: Tornet Lotta Englund, ordförande Ann-Sofie Rihs Eva-Lotta Andersson Gunilla Carlsson Margareta

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS MINNESANTECKNINGAR 2017/1 Akademichefens ledningsråd Lotta Dalheim Englund/cny (6) Tid: Kl. 09.

HÖGSKOLAN I BORÅS MINNESANTECKNINGAR 2017/1 Akademichefens ledningsråd Lotta Dalheim Englund/cny (6) Tid: Kl. 09. Lotta Dalheim Englund/cny 2017-01-27 1(6) Tid: Kl. 09.00-12:00 Plats: Närvarande: Övriga närvarande: Frånvarande: Tornet Lotta Dalheim Englund Ann-Sofie Rihs Gunilla Carlsson Agneta Kullén Engström Berit

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS MINNESANTECKNINGAR 2016/4 Akademichefens ledningsråd Lotta Dalheim Englund/cny (5) Tid: Kl. 09.

HÖGSKOLAN I BORÅS MINNESANTECKNINGAR 2016/4 Akademichefens ledningsråd Lotta Dalheim Englund/cny (5) Tid: Kl. 09. Lotta Dalheim Englund/cny 2016-05-27 1(5) Tid: Kl. 09.00-11:00 Plats: Närvarande: Tornet Lotta Englund, ordförande Eva-Lotta Andersson Angela Bång Gunilla Carlsson Berit Lindahl Rebecca Lindholm Maria

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS MINNESANTECKNINGAR 2016/5 Akademichefens ledningsråd Lotta Dalheim Englund/cny (7) Tid: Kl. 09.

HÖGSKOLAN I BORÅS MINNESANTECKNINGAR 2016/5 Akademichefens ledningsråd Lotta Dalheim Englund/cny (7) Tid: Kl. 09. Lotta Dalheim Englund/cny 2016-09-09 1(7) Tid: Kl. 09.00-12:00 Plats: Närvarande: Övrig närvarande: Frånvarande: Tornet Eva-Lotta Andersson Gunilla Carlsson Margareta Fredman Agneta Kullén Engström Berit

Läs mer

Handlingsplan 2018 för Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

Handlingsplan 2018 för Akademin för vård, arbetsliv och välfärd 1 (7) Bilaga 2 Dnr 631-17 Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Handlingsplan 2018 för Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Högskolan i Borås målbild är att utvecklas till universitet. Att bli ett

Läs mer

Handlingsplan 2017 för Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

Handlingsplan 2017 för Akademin för vård, arbetsliv och välfärd 1 (8) Bilaga 2 Dnr 695-16 Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Handlingsplan 2017 för Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Högskolan i Borås målbild är att utvecklas till universitet. Att bli ett

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS MINNESANTECKNINGAR 2013/10. Lotta Englund/ELK 2013-10-25 1(6) Tid: Kl 14:00-16.00

HÖGSKOLAN I BORÅS MINNESANTECKNINGAR 2013/10. Lotta Englund/ELK 2013-10-25 1(6) Tid: Kl 14:00-16.00 Lotta Englund/ELK 2013-10-25 1(6) Tid: Kl 14:00-16.00 Plats: Närvarande: Frånvarande: E737 Maria Jonsson, sekreterare Anders Bergström, kårrepresentant Lotta Englund, ordförande Gunilla Carlsson Margaretha

Läs mer

Uppföljning Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2016 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

Uppföljning Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2016 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd 1 (5) Bilaga 5 Dnr 550-15 Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Uppföljning Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2016 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Högskolan i Borås arbetar strategiskt

Läs mer

Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2019 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2019 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd 1 (6) Bilaga 4 Dnr 806-18 Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2019 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Högskolan i Borås arbetar strategiskt med

Läs mer

Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2018 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2018 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd 1 (4) Bilaga 4 Dnr 631-17 Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2018 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Högskolan i Borås arbetar strategiskt med

Läs mer

Plats: Högskolan i Borås, Balder, rum C 430. Paragrafer: 1-12

Plats: Högskolan i Borås, Balder, rum C 430. Paragrafer: 1-12 1 (6) Tid: Kl 10.15-13.45 med avbrott för lunch kl 12.10-12.50 Plats: Högskolan i Borås, Balder, rum C 430 Närvarande ledamöter: Dahlström, Mats Gunnarsson Lorentzen, David Harrysson, Julia Johannisson,

Läs mer

Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2015 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2015 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Bilaga 5-05-13 Dnr 995-14 1 (5) Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Lotta Dalheim Englund/ASC Lokal handlingsplan för hållbar utveckling vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Högskolan i Borås

Läs mer

Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2018 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2018 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd 1 (6) Bilaga 4 rev 180531 Dnr 631-17 Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Lokal handlingsplan för 2018 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Högskolan i Borås arbetar strategiskt med (HU). I

Läs mer

Akademin för vård, arbetsliv och välfärd. Verksamhetsplan Låt det vibrera

Akademin för vård, arbetsliv och välfärd. Verksamhetsplan Låt det vibrera Dnr 695-16 Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Verksamhetsplan 2017-2019 1 Låt det vibrera 1 Föreliggande verksamhetsplan tar sin utgångspunkt i Högskolan i Borås vision och mål (dnr 906-14). Styrande

Läs mer

Akademin för vård, arbetsliv och välfärd. Verksamhetsplan Låt det vibrera

Akademin för vård, arbetsliv och välfärd. Verksamhetsplan Låt det vibrera Dnr 631-17 Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Verksamhetsplan 2018-2020 1 Låt det vibrera 1 Föreliggande verksamhetsplan tar sin utgångspunkt i Högskolan i Borås vision och mål (dnr 906-14). Styrande

Läs mer

SAHLGRENSKA AKADEMIN. Protokoll från utbildningsrådets (UR) sammanträde. Datum: Tid: kl 14:00 - ca 17:15 Ingegerd Eriksson

SAHLGRENSKA AKADEMIN. Protokoll från utbildningsrådets (UR) sammanträde. Datum: Tid: kl 14:00 - ca 17:15 Ingegerd Eriksson SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll från utbildningsrådets (UR) sammanträde Datum: 2015-09-30 Tid: kl 14:00 - ca 17:15 Plats: Ingegerd Eriksson Närvarande ledamöter, inst kliniska vetenskaper, ordförande Peter

Läs mer

Tid: , kl A716, Högskolan i Borås

Tid: , kl A716, Högskolan i Borås HÖGSKOLAN I BORÅS Styrelsen Sekreterare Linda Ringhage PROTOKOLL 1(5) Tid:, kl. 8.30-11.45 Plats: A716, Högskolan i Borås Närvarande ledamöter: Andersson, Roland ordförande Brorström, Björn rektor Ahlvar,

Läs mer

Mötesanteckningar från A3:s (utökade) ledningsråd

Mötesanteckningar från A3:s (utökade) ledningsråd Mötesanteckningar från A3:s (utökade) ledningsråd Datum: 2016-06-07 Tid: 8.00 15.30 OBS! mötestiden Lokal: C 728 8.00 12.00: ledningsråd med nedanstående agenda 13.00 15.30: utökat ledningsråd med workshop

Läs mer

Minnesanteckningar HST s ledningsråd

Minnesanteckningar HST s ledningsråd Minnesanteckningar HST s ledningsråd 2009-12-16 Närvarande: Madeleine Lundberg, Eva Skytt, Ingemar Haglund, Pia Lindberg, Sven Hamp, Benny Ekman, Åke Forsberg, Agneta Brav, Elvy Westlund, Thomas Wahl,

Läs mer

Akademin för vård, arbetsliv och välfärd. Verksamhetsplan Låt det vibrera

Akademin för vård, arbetsliv och välfärd. Verksamhetsplan Låt det vibrera Dnr 550-15 Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Verksamhetsplan 2016-2018 1 Låt det vibrera 1 Föreliggande verksamhetsplan tar sin utgångspunkt i Vision för Högskolan i Borås (dnr 906-14). Styrande

Läs mer

Verksamhetsberättelse Kommunikation 2015

Verksamhetsberättelse Kommunikation 2015 HÖGSKOLAN I BORÅS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 (7) Kommunikation Annie Andréasson 2016-02-18 Förvaltningschef Verksamhetsberättelse Kommunikation 2015 1. Uppdrag/Ansvarsområden På Kommunikation jobbar alla

Läs mer

Tid: , kl. 10:00 14:30. A716, Högskolan i Borås

Tid: , kl. 10:00 14:30. A716, Högskolan i Borås HÖGSKOLAN I BORÅS Styrelsen Sekreterare Marie Wennberg 1(6) Tid:, kl. 10:00 14:30 Plats: A716, Högskolan i Borås Närvarande ledamöter: Andersson, Roland ordförande Brorström, Björn rektor 1-7, 9-14 Ahlvar,

Läs mer

Mötesanteckningar från A3:s ledningsråd

Mötesanteckningar från A3:s ledningsråd Mötesanteckningar från A3:s ledningsråd Datum: 2016-12-13 Tid: 9.00 12.00 Lokal: Närvarande: Pulsens konferenslokaler, Borås Ann-Sofie Axelsson Marika Eriksson Thomas Johansson Lill Langelotz Claes Lennartsson

Läs mer

Tid: , kl. 10:00 14:30. A716, Högskolan i Borås

Tid: , kl. 10:00 14:30. A716, Högskolan i Borås HÖGSKOLAN I BORÅS Styrelsen Sekreterare Linda Ringhage PROTOKOLL 1(6) Tid:, kl. 10:00 14:30 Plats: A716, Högskolan i Borås Närvarande ledamöter: Andersson, Roland ordförande Brorström, Björn rektor 1-6,

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Datum: 2015-04-22 Tid: 14:00-16:30 Plats: Konferensrummet plan 3, hus 2, Arvid Wallgrens backe Närvarande

Läs mer

Verksamhetsplan för Grants and innovation office

Verksamhetsplan för Grants and innovation office 1 Verksamhetsplan för Grants and innovation office Bakgrund Verksamhetsplan för baseras på förslag till Vision för Högskolan i Borås; Det tredje universitetet i Västsverige (dnr 906-14) och förhåller sig,

Läs mer

Uppföljning Verksamhetsplan juli 2016 Grants and Innovation Office

Uppföljning Verksamhetsplan juli 2016 Grants and Innovation Office Chef Grants and Innovation Office Annika Bergman Uppföljning Verksamhetsplan juli 2016 Grants and Innovation Office Bakgrund Verksamhetsplan för Grants and innovation office 2016-2018 baseras på verksamhetsplan

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2015-10-13 Tid: kl. 13:00 15:15 Plats: Jörgen Lehman, Academicum Närvarande Ledamöter: Närvaro- och yttranderätt:

Läs mer

Verksamhetsplan 2015-2017 för Grants and innovation office (förslag)

Verksamhetsplan 2015-2017 för Grants and innovation office (förslag) Verksamhetsplan för Grants and innovation office (förslag) 1 Bakgrund Verksamhetsplan för baseras på förslag till Vision för Högskolan i Borås; Det tredje universitetet i Västsverige (dnr 906-14) och förhåller

Läs mer

Uppföljning Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2017 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

Uppföljning Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2017 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd 1 (9) Bilaga 4 Dnr 695-16 Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Uppföljning Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2017 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Högskolan i Borås arbetar strategiskt

Läs mer

Bilaga 7. Centrum för välfärdsstudier

Bilaga 7. Centrum för välfärdsstudier Bilaga 7 Centrum för välfärdsstudier Verksamhetsplan 2019 Centrum för välfärdsstudier Centrum för välfärdsstudier () är en centrumbildning vid Högskolan i Borås. fokuserar på de möjligheter och utmaningar

Läs mer

Sammanträde med vetenskapliga rådet

Sammanträde med vetenskapliga rådet 1 av 5 Sammanträde med vetenskapliga rådet Tid: 2015 03 12 kl. 13.00 15.00 Plats: Högskolan Kristianstad, 5 208 Närvarande: Anna Karin Edberg, ordförande Ann Margreth Olsson, ordinarie ledamot, socialt

Läs mer

Mötesanteckningar från A3:s ledningsråd

Mötesanteckningar från A3:s ledningsråd Mötesanteckningar från A3:s ledningsråd Datum: 2016-05-03 Tid: 8.00 12.00 Lokal: L 324 Närvarande Ann-Sofie Axelsson Thomas Johansson Claes Lennartsson Markus Lindström, ersätter Malin Eriksson Margareta

Läs mer

Verksamhetsplan Centrum för Arbetsliv och vetenskap (CAV)

Verksamhetsplan Centrum för Arbetsliv och vetenskap (CAV) Bilaga 6 Verksamhetsplan 2017-2019 Centrum för Arbetsliv och vetenskap (CAV) CAV, Centrum för Arbetsliv och Vetenskap är en centrumbildning vid Högskolan i Borås (HB). CAVs vision är att bidra till ett

Läs mer

Minnesanteckningar Utökad ledningsgrupp 2012-04-18 A308 10.30 12.00

Minnesanteckningar Utökad ledningsgrupp 2012-04-18 A308 10.30 12.00 Minnesanteckningar Utökad ledningsgrupp 2012-04-18 A308 10.30 12.00 Närvarande: Annelie Sallander Bengt Persson, ej personalärenden Christian Jensen Christina Player Pellby Gunilla Magnusson Ingegerd Olsson

Läs mer

FÖRSLAG PÅ NY ORGANISATION

FÖRSLAG PÅ NY ORGANISATION FÖRSLAG PÅ NY ORGANISATION Mål: Ett komplett 60:40 lärosäte med studenten i centrum Ny organisation för att stödja denna utveckling Beslut i styrelsen 16 oktober 2013 om tre områden för utbildning och

Läs mer

Tid: kl. 10:00 12:00. Högskolan i Borås, E737. Laura Darcy Thomas Eriksson Annelie Sundler

Tid: kl. 10:00 12:00. Högskolan i Borås, E737. Laura Darcy Thomas Eriksson Annelie Sundler 1(9) Tid: kl. 10:00 12:00 Plats: Högskolan i Borås, E737 Närvarande: Berit Lindahl Laura Darcy Thomas Eriksson Annelie Sundler Ordförande (skickat kommentarer på kursplanerna) Övriga närvarande: Ingela

Läs mer

Från utbildning till forskning PreHospen växer fram ur ett kompetensbehov

Från utbildning till forskning PreHospen växer fram ur ett kompetensbehov Från utbildning till forskning PreHospen växer fram ur ett kompetensbehov AKADEMIN FÖR VÅRD, ARBETSLIV OCH VÄLFÄRD, RNAN, PhD, Professor Vårdforskning och vårdutbildning måste fortlöpande ha tillgång till

Läs mer

Minnesanteckningar från projektgruppen för det lokala SVPL-projektet inom ReKo Sjuhärad i Borås

Minnesanteckningar från projektgruppen för det lokala SVPL-projektet inom ReKo Sjuhärad i Borås Minnesanteckningar från projektgruppen för det lokala SVPL-projektet inom ReKo Sjuhärad 2008-11-25 i Borås Närvarande: Eva Claesson, Projektledare Ingrid Björkman, Tranemo kommun Gun Carlsson, Primärvården

Läs mer

Protokoll Nitus styrelsemöte 12 december via Adobe Connect

Protokoll Nitus styrelsemöte 12 december via Adobe Connect Nätverket för kommunala lärcentra Protokoll Nitus styrelsemöte 12 december via Adobe Connect Närvarande: Berit Öström, Pajala, Kent Wallén, Katrineholm och Vingåker, Joachim Kahlert, Norrtälje, Agneta

Läs mer

Tid: Kl 10.00 15.00. Högskolan i Borås, C728

Tid: Kl 10.00 15.00. Högskolan i Borås, C728 HÖGSKOLAN I BORÅS Styrelsen Sekreterare Marie Wennberg PROTOKOLL 1(7) Tid: Kl 10.00 15.00 Plats: Högskolan i Borås, C728 Närvarande ledamöter: Leissner, Maria ordförande Andersson, Jonas Andersson, Roland

Läs mer

Akademin för vård, arbetsliv och välfärd. Verksamhetsplan Låt det vibrera

Akademin för vård, arbetsliv och välfärd. Verksamhetsplan Låt det vibrera Dnr 806-18 Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Verksamhetsplan 2019-2021 1 Låt det vibrera 1 Föreliggande verksamhetsplan tar sin utgångspunkt i Högskolan i Borås vision och mål (dnr 906-14). Styrande

Läs mer

Övergripande och detaljerade mål i denna handlingsplan är hämtade från högskolans övergripande mål för 2015-2017.

Övergripande och detaljerade mål i denna handlingsplan är hämtade från högskolans övergripande mål för 2015-2017. HB Akademin för Bibliotek, information, pedagogik och IT Fastställd av akademichef 2015-06-10 Dnr 286-15 1 (8) Lokal handlingsplan för hållbar utveckling på Akademi A3, 2015-16 Högskolan i Borås arbetar

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2015-06-03 Tid: 15:00-16:50 Plats: Tal- och hörsellab, enheterna för audiologi och logopedi, hus

Läs mer

Handlingsplan för stärkt samverkan

Handlingsplan för stärkt samverkan Handlingsplan för stärkt samverkan Kommunerna i Göteborgsregionen och Institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet Utkast 2017-09-28 Förslaget GR har fått i uppdrag att sätta samman ett förslag

Läs mer

Tid: Kl Övriga: Helena Mansikka 1-5 Per Knubbe 1-3. Lennart Boo 6-7 Johan Drotz 6-7. Ordförande

Tid: Kl Övriga: Helena Mansikka 1-5 Per Knubbe 1-3. Lennart Boo 6-7 Johan Drotz 6-7. Ordförande 1 (6) Tid: Kl 13.00-16.10 Plats: Högskolan i Borås, Textilhögskolan, Rum 534 Närvarande ledamöter: Lars Hallnäs ordförande Ulf Kihlander extern representant Kajsa Gunve Eriksson lärarrepresentant Kine

Läs mer

MILJÖLEDNINGSSYSTEM. Utbildning

MILJÖLEDNINGSSYSTEM. Utbildning 2018-10-19 1(5) MILJÖLEDNINGSSYSTEM Akademin för bibliotek, information, pedagogik och IT Fastställd av akademichef 2017-03-22 Diarienummer: 167-17 Uppföljd 2018-10-16 Lokal handlingsplan för hållbar utveckling

Läs mer

Minnesanteckningar från sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Minnesanteckningar från sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi SAHLGRENSKA AKADEMIN Minnesanteckningar från sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2016-04-13 Tid: 15:00-16:00 Plats: Tal- och hörsellabb, enheterna för audiologi och logopedi,

Läs mer

Uppföljning av lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2018 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

Uppföljning av lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2018 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd 1 (4) Bilaga 4 rev 190408 Dnr 631-17 Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Uppföljning av lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2018 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Högskolan i Borås

Läs mer

Il e U UNIVERSITET. Wöstergötland 1(6) LINKÖPINGS. ~Region. Minnesanteckningar Kompetensrådet

Il e U UNIVERSITET. Wöstergötland 1(6) LINKÖPINGS. ~Region. Minnesanteckningar Kompetensrådet Wöstergötland 1(6) Minnesanteckningar Kompetensrådet Tid: Måndagen den 16 maj kl 14.30-17.00 Lokal: Tidlösa, Campus US, hus 511 ing 76 eller 78 plan 14 Närvarande ledamöter: Eva Granfeldt Karin Kjellgren

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 4/2008 1 (6) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2008-05-15 Sektionsstyrelsesammanträde 2008-05-14 Närvarande ledamöter: Övriga närvarande: Ole Olsson, ordförande Ann-Katrin

Läs mer

Tid: , kl. 10:00 15:00. A716, Högskolan i Borås

Tid: , kl. 10:00 15:00. A716, Högskolan i Borås HÖGSKOLAN I BORÅS Styrelsen Sekreterare Lovisa Ekwall PROTOKOLL 1(7) Tid:, kl. 10:00 15:00 Plats: A716, Högskolan i Borås Närvarande ledamöter: Andersson, Roland ordförande Brorström, Björn rektor Ahlvar,

Läs mer

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen. PROTOKOLL Tisdag den 2 september 2014, kl 15:00 17:00 Radiovågen, Wallenberg konferenscentrum

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen. PROTOKOLL Tisdag den 2 september 2014, kl 15:00 17:00 Radiovågen, Wallenberg konferenscentrum Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen PROTOKOLL Tisdag den 2 september 2014, kl 15:00 17:00 Radiovågen, Wallenberg konferenscentrum Närvarande ledamöter Silvana Naredi, ordförande Patrik

Läs mer

Tid: , kl. 12:00 17: , kl

Tid: , kl. 12:00 17: , kl HÖGSKOLAN I BORÅS Styrelsen Sekreterare Lovisa Ekwall PROTOKOLL 1 (7) Tid: 2016-04-21, kl. 12:00 17:00 2016-04-22, kl. 08.30 12.00 Plats: 2016-04-21 Kanslihuset, Högskolan i Skövde 2016-04-22 Scandic Billingen,

Läs mer

Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect

Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect Nätverket för kommunala lärcentra Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect Närvarande: Kent Wallén, Katrineholm /Vingåker Agneta Lindqvist, Gotland Jerry Engström, Västervik Mats Larsson,

Läs mer

Måndagen den 29 februari kl Konferensrummet, Medicinska fakultetens kansli, Sandbäcksgatan 7 1 tr, Linköping

Måndagen den 29 februari kl Konferensrummet, Medicinska fakultetens kansli, Sandbäcksgatan 7 1 tr, Linköping 11.u LINKÖPINGS UNIVERSITET Wöstergötland 1(6) Minnesanteckningar Kompetensrådet Tid: Lokal: Måndagen den 29 februari kl 14.30-17.00 Konferensrummet, Medicinska fakultetens kansli, Sandbäcksgatan 7 1 tr,

Läs mer

Centrum för Arbetsliv och vetenskap (CAV) Verksamhetsplan för

Centrum för Arbetsliv och vetenskap (CAV) Verksamhetsplan för Bilaga 6 Dnr: 695-16 Centrum för Arbetsliv och vetenskap (CAV) Verksamhetsplan för 2017-2019 CAV, Centrum för Arbetsliv och Vetenskap är en centrumbildning vid Högskolan i Borås (HB). CAVs devis är Samverkan

Läs mer

Minnesanteckningar för A3:s ledningsråd

Minnesanteckningar för A3:s ledningsråd Minnesanteckningar för A3:s ledningsråd Datum: 2016-10-25 Tid: 08.45 12.00 Lokal: C 430 Närvarande: Ann-Sofie Axelsson Lill Langelotz Margareta Ljungqvist Håkan Sundell Claes Lennartsson Marcus Lindström

Läs mer

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen PROTOKOLL Måndag den 27 maj 2013, kl 14:00 17:00 Ingegerd Eriksson, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter Kerstin Nilsson, ordförande

Läs mer

1 (5) Bilaga 7. Dnr Centrum för välfärdsstudier

1 (5) Bilaga 7. Dnr Centrum för välfärdsstudier 1 (5) Bilaga 7 Dnr 695-16 Centrum för välfärdsstudier Centrum för välfärdsstudier verksamhetsplan 2017 Centrum för välfärdsstudier (CVS) är en centrumbildning vid Högskolan i Borås. CVS fokuserar på de

Läs mer

1. Presentation av handläggningsordning för examensbevis för ickeprogramstudenter

1. Presentation av handläggningsordning för examensbevis för ickeprogramstudenter Minnesanteckningar från FAB 2011-08-25 Närvarande: Johanna t o m p 5, Cecilia M, Nina Gemvik (CHE/BIO), Manja, Margareta B, Margareta K, Karin Blom (SCI), Lena, Yvonne, Janos p 1-2, Kattis, Åsa, Maria

Läs mer

Tid: Kl

Tid: Kl HÖGSKOLAN I BORÅS Forsknings- och utbildningsnämnden Ulrika Bernlo, sekreterare PROTOKOLL 1(6) Tid: Kl. 12.30-16.30 Plats: A716 Närvarande ledamöter: Erikson, Martin G., ordförande Cronholm, Stefan vice

Läs mer

Lokal handlingsplan för arbetsmiljö 2017 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

Lokal handlingsplan för arbetsmiljö 2017 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd 1 (5) Bilaga 3 Dnr 695-16 + Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Lokal handlingsplan för arbetsmiljö 2017 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Handlingsplanen har utarbetats i enlighet med

Läs mer

Lägesrapport II i projektet Entreprenörskap inom HVV

Lägesrapport II i projektet Entreprenörskap inom HVV 2013-02-21 1 (5) Tillväxtverket Ärendeid: 00164872 Diarienummer: 2011004691 Lägesrapport II i projektet Entreprenörskap inom HVV l. l Fokus: Pedagogisk utveckling i fokus I verksamhetsberättelsen 2013

Läs mer

GRUND-US Ingrid Persson bordläggs till hösten. VO-C i nya Region Uppsala. - bordläggs till hösten. Se bilaga Minnesanteckningar Worldskills

GRUND-US Ingrid Persson bordläggs till hösten. VO-C i nya Region Uppsala. - bordläggs till hösten. Se bilaga Minnesanteckningar Worldskills Onsdag den 30/5 2017 Närvarande: Satu Molander, Anders Bergström, Mariana Helmefors, Sara Friman, Anna Palm, Caroline Persson, Elisabeth Adriansson Sandberg, Camilla Svanqvist, Karina Bodin Föregående

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för kliniska vetenskaper

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för kliniska vetenskaper SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för kliniska vetenskaper Datum: 2015-04-13 Tid: kl. 14:40-16:00 Plats: Lars Öberg, Academicum Närvarande Ledamöter:, ordförande Cecilia

Läs mer

Högskolor, studenter mm

Högskolor, studenter mm Högskolor, studenter mm Bakgrund Inom ramen för projektet Tillsynsutveckling i Väst (TuV) var tyngpunkten utbildning i kommunikation och bemötande. I samband med att projektet avslutades togs en aktivitetsplan

Läs mer

Övriga Josefina Syssner, Brita Hermelin, Peter Åbrodd och Christine Erlandsson

Övriga Josefina Syssner, Brita Hermelin, Peter Åbrodd och Christine Erlandsson 2014-03-11 1 (4) Centrum för kommunstrategiska studier Styrelsesammanträde nr 1 Datum: 2014-03-11 Närvarande: Ordinarie ledamöter Anders Senestad, ordförande Mats Johansson 5-13 Maria Gillberg 5-13 Anders

Läs mer

Minnesanteckningar från Ledningens genomgång av miljöledningssystemet vid GU

Minnesanteckningar från Ledningens genomgång av miljöledningssystemet vid GU Diarie nr F8 70/08 Minnesanteckningar från Ledningens genomgång av miljöledningssystemet vid GU 2008-10-21 Närvarande: Pam Fredman, rektor P-O Rehnquist, förvaltningschef Eddi Omrcen, miljöchef Ullika

Läs mer

VFU konferens Workshop 2 Onsdag den 26 oktober 2016 kl

VFU konferens Workshop 2 Onsdag den 26 oktober 2016 kl VFU konferens Workshop 2 Onsdag den 26 oktober 2016 kl 9.00-12.00 Anna Ehrenberg Anne-Marie Boström Margareta Levin Att diskutera: Nyttan med förenade läraranställningar för vårdverksamhet och högskola/universitet

Läs mer

studeranderepresentant, 2:a suppl.

studeranderepresentant, 2:a suppl. Minnesanteckningar - FoB Sammanträdesdatum 2013-04-04 Forskningsberedningen Närvarande ledamöter: Anders Axelsson rektor, p. 5-6 Annika Mårtensson prorektor, mötesordförande Ulla Holst vicerektor Björn

Läs mer

Verksamhetsplan (VP) PreHospen Centrum för prehospital forskning. Målet uppfylls bland annat genom: Bilaga 8 Dnr

Verksamhetsplan (VP) PreHospen Centrum för prehospital forskning. Målet uppfylls bland annat genom: Bilaga 8 Dnr Bilaga 8 Dnr 695-16 Verksamhetsplan (VP) PreHospen Centrum för prehospital forskning PreHospen är en centrumbildning vid Högskolan i Borås (HB). PreHospen är en av landets ledande prehospitala forskningscentrum

Läs mer

Tid: 2014-11-27, kl. 10.00-14.30. C728, Högskolan i Borås

Tid: 2014-11-27, kl. 10.00-14.30. C728, Högskolan i Borås HÖGSKOLAN I BORÅS Styrelsen Sekreterare Marie Wennberg PROTOKOLL 1(6) Tid:, kl. 10.00-14.30 Plats: C728, Högskolan i Borås Närvarande ledamöter: Andersson, Roland ordförande Brorström, Björn rektor Ahlvar,

Läs mer

Catalyser. Samverkansgrupp: Västra Götalandsregionen med Gothia Forum och Innovationsplattformen samt Medtech West och Astra Zeneca Bioventure Hub

Catalyser. Samverkansgrupp: Västra Götalandsregionen med Gothia Forum och Innovationsplattformen samt Medtech West och Astra Zeneca Bioventure Hub Catalyser Sahlgrenska Science Park driver Catalyser i samverkan med Business Region Göteborg Catalyser finansieras av Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen Samverkansgrupp: Västra Götalandsregionen

Läs mer

Beslut/åtgärd. 1 Protokolljusterare Rådet utser Per Holmberg att jämte ordförande justera dagens protokoll.

Beslut/åtgärd. 1 Protokolljusterare Rådet utser Per Holmberg att jämte ordförande justera dagens protokoll. UFL:s kansli Klas Eriksson PROTOKOLL 2007:6 1 / 6 2007-10-23 PROTOKOLL UFLs Forsknings och forskarutbildningsråd (FF-rådet) sammanträde måndagen den 23 oktober, kl. 9.00-11.00, konferensrummet Föreningsgatan

Läs mer

Uppföljning Lokal handlingsplan för arbetsmiljö 2016 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

Uppföljning Lokal handlingsplan för arbetsmiljö 2016 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd 1 (4) Bilaga 4 Dnr 550-15 Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Uppföljning Lokal handlingsplan för arbetsmiljö 2016 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Handlingsplanen har utarbetats i enlighet

Läs mer

Protokoll ViS styrelsemöte 13-14 september 2010 på Lernias huvudkontor i Stockholm

Protokoll ViS styrelsemöte 13-14 september 2010 på Lernias huvudkontor i Stockholm Protokoll ViS styrelsemöte 13-14 september 2010 på Lernias huvudkontor i Stockholm Närvarande: Dag ett: Jonas, Katharina, Thomas, Bengt, Åke, Caroline, Annika, Owe (från punkt 4) Dag ett omfattar punkt

Läs mer

Verksamhetsplanering - Lokal handlingsplan för Sektionen för Ingenjörsvetenskap 2016

Verksamhetsplanering - Lokal handlingsplan för Sektionen för Ingenjörsvetenskap 2016 2015-xx-xx 1 (4) Akademin för textil, teknik och ekonomi Sektionen för Ingenjörsvetenskap MIT, sektionschef Verksamhetsplanering - Lokal handlingsplan för Sektionen för Ingenjörsvetenskap Högskoleövergripande

Läs mer

Pedagogisk samverkan vid 12 geriatriska kliniker i Stockholms län. Svensk sjuksköterskeförening och Karolinska Institutets VFU-konferens

Pedagogisk samverkan vid 12 geriatriska kliniker i Stockholms län. Svensk sjuksköterskeförening och Karolinska Institutets VFU-konferens Pedagogisk samverkan vid 12 geriatriska kliniker i Stockholms län Svensk sjuksköterskeförening och Karolinska Institutets VFU-konferens 2017-10-19 Disposition Presentation AKA-plattformen Elisabeth Rydwik,

Läs mer

Sammanställning av information, frågor och svar från styrelsemöte via mail i februari 2009

Sammanställning av information, frågor och svar från styrelsemöte via mail i februari 2009 Sammanställning av information, frågor och svar från styrelsemöte via mail i februari 2009 alla medlemmar i styrelsen för FoU Välfärd! Årets första styrelsemöte blev inställt. Därför skickar jag ändå här

Läs mer

Minnesanteckningar från HST:s akademiråd

Minnesanteckningar från HST:s akademiråd Minnesanteckningar från HST:s akademiråd 2012-04-25 Närvarande: Thomas Wahl, akademichef Erik Dahlquist, forskningsledare MERO Eva Skytt, utbildningsledare Yvonne Arlestrand-Lundgren, administrativ chef

Läs mer

Examinatorer för kurser inom vård - Vårterminen 2019

Examinatorer för kurser inom vård - Vårterminen 2019 för utbildningar 1 (8) Examinatorer för kurser - Vårterminen 2019 GSJUK Sjuksköterskeutbildning omr* Kurs Termin 1, GSJUK19v VVI011: Introduktion till vårdvetenskap med inriktning mot omvårdnad, 15 hp

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2011-09-20, kl. 17.15 Plats: IKDC Ordförande: Malin Helldin, TM12 Sekreterare: Anna Lindstedt, TM12 Övriga närvarande:

Läs mer

Statsvetenskapliga institutionen

Statsvetenskapliga institutionen DIARIE NR V 2017/68 HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Statsvetenskapliga institutionen DATUM: 2016-11-30 BESLUTAD AV: Mikael Gilljam, prefekt KONTAKTPERSON: Anna-Karin Ingelström, administrativ

Läs mer

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen PROTOKOLL Tisdag den 3 december 2013, kl 14:00 17:00 Ingegerd Eriksson, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter Kerstin Nilsson, ordförande

Läs mer

Ewa Melin, utbildningsavdelningen

Ewa Melin, utbildningsavdelningen Ewa Melin, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Läkarprogramkommittén 22 oktober 2013, klockan 15.00 16.55 Lokal: Ingegerd Eriksson, Academicum, plan 3000, Medicinaregatan 3 Närvarande

Läs mer

Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Jessica Engström

Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Jessica Engström Sida 1 av 5 Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi PROTOKOLL Måndagen den 24 mars 2014, kl 14:00-16:15. Konferensrummet, plan 3, hus 2, Arvid Wallgrens backe Närvarande ledamöter Kajsa Eklund,

Läs mer

Minnesanteckningar från VIL - arbetsgruppen

Minnesanteckningar från VIL - arbetsgruppen 2017-01-27 1 (5) Minnesanteckningar från VIL - arbetsgruppen Den: 19 januari 2017 Plats: Umeå Närvarande Peter Michaelson LTU (per video), Linda Wahlqvist UmU, Carina Olovsson VLL, Maria Palmqvist LVN,

Läs mer

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen PROTOKOLL Måndag den 3 mars 2014, kl 14:00 17:00 Ingegerd Eriksson, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter Silvana Naredi, ordförande Patrik

Läs mer

Ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot. Sekreterare. pp , 114, 116

Ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot. Sekreterare. pp , 114, 116 Sid 1 (5) Närvarande Ledamöter Birgitta Bernspång Anna Arnqvist Anders Berglund Karin Brunnegård Christian Johansson Britt-Marie Lindgren Christina Ljungberg Elin Ljungström Mari Norgren Börje Rehn Ordförande

Läs mer

Stefan Hulth, NFS Fredrika Lagergren Wahlin, ITFS Silvana Naredi, SA Klas Eriksson, SACO Håkan Blennqvist, OFR-S

Stefan Hulth, NFS Fredrika Lagergren Wahlin, ITFS Silvana Naredi, SA Klas Eriksson, SACO Håkan Blennqvist, OFR-S Samordningsnämnden för lärarutbildning PROTOKOLL SAMMANTRÄDE 6:2017 Tid och plats 2017-06-07, kl. 09:00-11 :00 Vasaparken, Viktor Rydbergsrummet Närvarande ledamöter Maria Jarl ordförande Sylva Frisk,

Läs mer

Lokal handlingsplan för arbetsmiljö 2018 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

Lokal handlingsplan för arbetsmiljö 2018 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd 1 (5) Bilaga 3 Dnr 631-17 + Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Lokal handlingsplan för arbetsmiljö 2018 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Handlingsplanen har utarbetats i enlighet med

Läs mer

IDIOTIntresseförening

IDIOTIntresseförening Protokoll fört vid IDIOT Styrelsemöte nr 5/14 Tisdagen 8/4 2014 12:15-13:00 21A 344 Hus 21, Karlstads Universitet IDIOTIntresseförening en för Design, Innovation Och Teknik vid Karlstads Universitet 1

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin SAHLGRENSKA AKADEMIN INSTITUTIONEN FÖR MEDICIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2019-06-11 Tid: 13.30-16.10 Plats: Ingegerd Eriksson, Academicum Närvarande ledamöter:

Läs mer

Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet

Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet Kansliavdelningen, Annika Lundgren 2005-06-14 FU 5/05 Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 14 juni kl. 9.00-15.00 Plats Närvarande ledamöter Kronobergsrummet, Ledningsenheten,

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD. Oscar Edentoft Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad

HÖGSKOLAN I HALMSTAD. Oscar Edentoft Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad Närvarande ledamöter Övriga närvarande Eva Berggren Oscar Edentoft Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Henrik Barth Jennie Wagnemark sekreterare 1.Godkännande av dagordning. Dagordningen

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 3/2011 1 (5) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2011-04-14 Sektionsstyrelsesammanträde 2011-04-14 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Ole Olsson, ordförande

Läs mer

Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Jessica Engström

Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Jessica Engström Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi PROTOKOLL Torsdag 12 mars 2015, kl. 14:00-16:15 Lokal: Konferensrummet plan 3, hus 2, Arvid Wallgrens backe Närvarande ledamöter Kajsa Eklund, ordförande

Läs mer

MÖTESANTECKNINGAR FRÅN SOCIALHANDLÄGGARMÖTE

MÖTESANTECKNINGAR FRÅN SOCIALHANDLÄGGARMÖTE 2016-08- 31 Deltagare: Lis Palm Elisabeth Jonsson Gunilla Bothén Elisabeth Beijer Linda Macke Ida- lena Svensson Anneli Assmundson Bjerde, Fyrbodals Kommunalförbund, sekreterare Boråsregionen Sjuhärads

Läs mer