Solna Fältrittklubb Verksamhetsberättelse 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Solna Fältrittklubb Verksamhetsberättelse 2016"

Transkript

1 Solna Fältrittklubb Verksamhetsberättelse 2016 Klubbens värdegrund Med hästen och ridsporten i centrum för gemenskap, glädje, kunskap och respekt. Klubbens vision Solna Fältrittklubb ska vara en av de attraktivaste klubbarna i Stockholmsområdet med avseende på kvalitet hos anläggningen och ridundervisningen, sportsliga framgångar, hästar och hästhållning. Vår verksamhet ska kännetecknas av stort engagemang, kunskap om hästen och om ridning, ansvarstagande, glädje, god gemenskap och etik. De ansvariga i verksamheten ska vara goda förebilder när det gäller ledarskap, människosyn och djurhållning.

2 FAKTA OM SOLNA FÄLTRITTKLUBB Solna Fältrittklubb, SFRK, är en ideell förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet. Klubben har en snart sjuttio år lång historia och hör till en av de större klubbarna i Stockholmsdistriktet. På uppdrag av Solna Fältrittklubb drivs ridskoleverksamheten av Solna Ridskola AB. Klubben vill främja god grundutbildning i ridning för alla åldrar och det gemensamma intresset för hästar och ridning fastställde årsmötet klubbens värdegrund och vision vilka lägger grunden för klubbens arbete tillsammans med klubbens likabehandlingsplan, drogpolicy samt miljöstrategi. Medlemmar hade klubben totalt 554 medlemmar enligt köns- och åldersfördelning nedan. Styrelsen Ordförande: Vice ordförande: Skattmästare: Sekreterare: Ledamöter: Suppleanter: Representant USEK: Adjungerade: Revisorer: Valberedning: Marie Roth Nina Rhodin Ann-Sophie Forsmark Emelie Karlsson Claes Karlström Åsa Edquist Petronella Karlsen Jenny Holmberg Madeleine Westberg Susanne Lundberg Linnea Taxén Fanny Karlsson Björn Waimon Ridskolechef Camilla Jägemalm Klubbens ombud vid Svenska Ridsportsförbundets och Stockholm Läns Ridsportförbunds allmänna möten samt stämmor. Teresa Palmquist Tiril Arkad Susanne Darbring, sammankallande Anita Söderqvist Ungdomssektionens styrelse USEK Ordförande: Linnea Taxén Vice ordförande: Elsa Hamberg Sekreterare: Justina Fia Wahlqvist Vice sekreterare: Agnes Henningsson Kassör & Lokstödsansv.: Fanny Karlsson Ledamöter: Amanda Välimaa Amanda Eriksson Suppleanter: Ida Sjöberg Rut Hagwall

3 VERKSAMHETEN Styrelsen arbete Det finns fem kommittéer samt en grupp i styrelsen, vilkas verksamhet rapporteras nedan. Under året har styrelsen haft åtta protokollförda sammanträden. Protokollen läggs ut på klubbens hemsida men finns även tillgängliga i pappersform för den som önskar. Förutom styrelsemöten har en kickoff samt en tankesmedja genomförts vilka resulterat i en 5-årsplan för verksamheten tack vare ett härligt engagemang och goda idéer. Ekonomi Klubbens ekonomi bygger bland annat på medlemsavgifter, lokalt aktivitetstöd sk. LOK-stöd, för ungdomsaktiviteter, och överskott från tävlingsverksamheten. Vid sidan av medlemsavgifterna är Solna Stad klubbens största bidragsgivare. Skattmästaren har försett styrelsen med uppdaterade resultat- och balansräkningar och revisorerna har löpande försetts med information om klubbens verksamhet. Klubben har fortsatt beviljats såväl statligt som kommunalt LOK-stöd för vårterminen 2016 samt även statligt LOK-stöd för höstterminen Det kommunala LOK-stödet för HT-16 har klubben ännu ej fått beslut om. Båda dessa bidrag är viktiga för att kunna driva och utveckla klubbens ungdomsverksamhet. Medlemsavgifter Alla som rider på Solna ridskola måste vara medlemmar i Solna Fältrittklubb. Privatryttare som använder anläggningen eller som representerar klubben i tävlingssammanhang ska också vara medlemmar. Försäkring Samtliga medlemmar i Solna Fältrittklubb omfattas av en olycksfallsförsäkring. Försäkringen är gemensam för alla föreningar som tillhör Svenska Ridsportförbundet. Under 2016 låg denna försäkring hos Länsförsäkringar men från den 1 januari 2017 har Svenska Ridsportförbundet bytt försäkringsbolag till Folksam. Medlemsenkät Under hösten genomfördes en medlemsenkät med 173 svarande vilket är 56 fler svarande jämfört med 2014 när enkäten senast genomfördes. Tack vare att enkäten gjordes tillgänglig både online och i klubbis nådde vi även fler yngre medlemmar, 49% över 40 år mot 59% Styrelsen har sammanställt resultatet som kommer att redovisas under tidig vår Motion till förbundet Styrelsen har tillsammans med Camilla Jägemalm lämnat in en motion till Svenska Ridsportförbundets stämma rörande antalet röster i förhållande till medlemsantalet i de klubbar som har rösträtt. Yttre påverkan Styrelsen tillsammans med ridskolan har haft kontakt med representanter för två projekt som planeras kring vår anläggning. Det ena rör en snabbcykelbana och det andra utbyggnation av elnätet i Solna. I båda projekten har vi fört bra dialoger där våra åsikter om hur dessa projekt påverkar oss mottagits positivt. När det gäller utbyggnationen av elnätet så har det handlat om att minska störningar under själva genomförandet, snabbcykelbanan däremot försöker vi påverka så att den inte ska passera på Järvavägen.

4 Ungdomssektionen USEK svarar för frågor som speciellt berör föreningens yngre medlemmar. Sektionen väljer själv sin styrelse och arbetar i enlighet med Svenska Ridsportsförbundets instruktion för ungdomssektion. Verksamheten involverar både beridna och avsuttna aktiviteter, ofta i samarbete med ridskolan. Under verksamhetsåret har USEK anordnat ett flertal aktiviteter som varit mycket populära och uppslutningen har varit stor. Hurry Scurry barbackalekar till häst som på ett nöjsamt och spännande sätt hjälper ryttarna att träna sin sits, balans och koordination. Rykttävling barnen får under en begränsad tid rykta sina favorithästar tills de glänser. Tävlingen döms av ansvariga från ungdomssektionen. Filmvisning vi äter mängder av popcorn och har det mysigt tillsammans samtidigt som vi tittar på film uppe i gamla klubbrummet. Tacokväll - under halloween anordnades en mysig tacokväll med spöktema, vi åt middag, lekte lekar och Baklängesridning på Hurry scurryn umgicks. Sommaravslutning- tillsammans med klubben och ridskolan ordnade vi en mycket lyckad sommaravslutning med grillning, mingel och lekar Tack alla som hjälpte till och alla som trotsade kylan för att titta på! Julgransplundring Årets Luciashow ersattes av en julgransplundring i år. Det blev ett uppskattat evenemang med uppvisning av personalen som Snövit och de sju dvärgarna på våra fina ponnyer. Årets framröstade stallbästisar presenterades och i år var det Lakej och Zach som fick lite extra uppmärksamhet och godis. Årets populära Hurry Scurry blev en fartfylld uppvisning med pigga hästar där Stora styrelsen hälsar efter noggrann analys att underlaget var välharvat. Cafeterian För fjortonde året i rad har USEKs styrelse tillsammans med frivilliga juniorer drivit cafeterian för att kunna spara pengar till ett gemensamt ridläger. Tyvärr var detta inte möjligt under året men vi hade en mysig cafeteriaavslutning och satsar på att åka iväg på ridläger under Tack Ungdomssektionen vill tacka ridskolan som ställt upp med hästar och lokaler till våra aktiviteter. Vi vill även tacka alla juniorer och föräldrar som deltagit och hjälpt till vid våra aktiviteter. Stort tack även till klubbens styrelse för ett bra samarbete under det gångna verksamhetsåret.

5 Ridskolan Solna Ridskola AB med chefen Björn Waimon ansvarar för all uppsutten utbildning. Anläggningen och ridskolan uppfyller båda Svenska Ridsportförbundets kriterier för godkännande i dessa kategorier. Förutom Björn Waimon finns ytterligare fem ridlärare; Carina Waimon, Mona Fredriksson, Nina Lilja, Åsa Sjögren, samt Linnea och Helena Taxen. Angelica Åhlander, Yvonne Eriksson,,Hanna Onbeck och Marie Nilsson har också arbetat på ridskolan under Ridskolan har 32 hästar och 13 ponnyer, som används i ridutbildningen. Ridlektioner hålls måndag till söndag i de båda ridhusen. Totalt erbjuder ridskolan 65 lektionstillfällen per vecka, varav 24 ponnylektioner. Ekipage med hästar från ridskolan och ryttare från klubben deltar regelbundet i tävlingar såväl inom dressyr som inom hoppning Ridskolan har ett samarbete med Realgymnasiet, vilket innebär att elever från gymnasiet har delar av sin utbildning på Solna Ridskola. Therese Björk ansvarar för denna utbildning. Utbildningskommittén Working Equitation Även under 2016 har vi haft mycket uppskattade kurser i Working Equitation sk. WE för Anna Nordin, som är en utmärkt pedagog, duktig para-dressyrryttare och medlem i WE-landslaget. Kurserna har varit fördelade på 3 tillfällen under vår och höst och medlemmar på ridskolehästar varav 5 juniorer har deltagit i kurserna. Några externa ryttare här även deltagit då det funnits plats. WE går ut på att lösa roliga utmaningar tillsammans med hästen och verkligen bli ett samspelt team. Det blir tydligt hur sists och inverkan påverkar hästen och att ett gott horsemanship är nödvändigt för att lyckas. Då WE är en växande gren har en förfrågan gått ut för att se om intresse finns för utbytestävlingar mellan ridskolor och självklart har vi tillsammans med ridskolan anmält vårt intresse att vara med. Ett stort tack till Anita Söderqvist som varit drivande och organiserat kurserna. Anna N tillsammans med vår Vetra. Foto: Eva Benckert Ungdomsledarkurs Klubben ansökte även och fick utbildningsbidrag av Idrottslyftet till ungdomsledarkursen som genomfördes av Agnes Henningsson och Amanda Välimaa. Ridledarutbildning Under året har även Linnea Taxén gått ridledarutbildningen i klubbens regi men denna utbildning bekostas inte av klubben. Informations och PR-kommittén Tyvärr har kommittén saknat sammankallande under året men styrelsen har hjälpts åt att tillsammans med andra medlemmar publicera information på såväl klubbens hemsida som Facebook sida.

6 Fastighetskommittén SFRK äger det Gula ridhuset samt den äldre delen av stallet inklusive klubbrummet. Som fastighetsägare har vi ett ansvar för bl.a. försäkringsskyddet, brandskyddsåtgärder samt vissa delar av reparationer och underhåll. Det Gröna ridhuset samt den nyare delen av stallet ägs av Solna stad och vi i klubben hyr detta för att sedan i vår tur hyra ut hela anläggningen till Solna Ridskola. Kommittén har under året bestått av Claes Karlström ensam med stöd av styrelsen. Under året har vi fortsatt fokusera på att komma vidare med projektet att renovera taket till det gamla ridhuset samt förlänga nya stallet för att få möjlighet till att öka antalet boxar i gamla delen. Under sommaren gjordes flera insatser för att täta manegetaket i Gula ridhuset men utan större framgång. Klubben tillsammans med takfirman Hagmans Tak tagit fram förslag på större renoveringar av lanterninen (påbyggnaden högst upp på taket) då den troligtvis är en del av problemet med läckaget. I samma veva så har vi tittat på att öka ljusinsläpp, takventilation samt renovering av delar över läktarna. Vi har en dialog med Solna stad gällande hjälp med finansiering eller och under början på 2017 kommer fler anbud att tas in och dialogen fortsätter med Solna stad. Gula manegens taks status har utretts ett flertal gånger, senast med Solna stads representant som rådgivare, så takets skick bör anses utrett så långt möjligt. Processen med att bygga om spiltor till boxar i gamla stalldelen är beroende av en utbyggnad av den nya stalldelen för att på så sätt få till mer utrymme då boxar kräver större yta. Finansieringen och byggnationen av utbyggnaden/ förlängningen av nya stallet kommer att skötas av Solna stad men tyvärr har tidplanen skjutits fram ett flertal gånger. Klubben tillsammans med ridskolan har kontinuerligt lyft frågan till Solna stad och kommer fortsätta att ha detta tillsammans med taket som prioriterade ärenden även framåt. Under året har även ett antal mindre underhåll genomförts och vi tittar tillsammans med ridskolan på att förbättra arbetsmiljön för ridskolans personal med bland annat en lösning gällande gödselstacken. Tävlingskommittén Tävlingskommittén består av en grupp engagerade medlemmar inom både hoppning och dressyr där Birgitta Lagerholm har varit sammankallande under året. Tävlingskommittén arrangerar både klubbtävlingar samt lokal- och regionaltävlingar, d.v.s. tävlingar då ryttare som tävlar för andra klubbar deltar. Under 2016 har fyra lokaltävlingar arrangerats: 22 maj Lokal dressyr LB:3 LA:3 9 oktober Lokal hoppning 29 maj Lokal hoppning 23 oktober Lokal dressyr 11 klubbtävlingar i hoppning och dressyr har arrangerats i samarbete med ridskolan. Vårterminen avslutades med klubbmästerskap i både dressyr och hoppning och året avslutades som vanligt med Champagnehoppningen samt Pommac Cup.

7 Klubbmästare i hoppning Senior: Johanna Blückert- Camelot Junior: Elsa Hamberg - La Vie est Belle, bild ovan Klubbmästare i dressyr Senior: Monica Bylund - Little Prince, bild ovan Segrare i Champagnehoppningen Marie Leckström Roth Vetra Segrare i Pommac Cup 2015 Elin Lindström Vince Föräldragruppen 2015 startades en föräldragrupp med ambitionen att skapa ett större engagemang, för klubben, hos både barn, ungdomar samt deras föräldrar. Under året har föräldragruppen haft ett fåtal möten men i september ställde flera föräldrar ur gruppen med barn och barnbarn upp som funktionärer vid Idrottens dag i Hagaparken. Idrottens dag är ett evenemang som är till för att barn ska få möjlighet att prova på och lära sig mer om olika idrotter. Solna fältrittklubb har varit med sedan starten för fyra år sedan och representerat ridsporten och på så vis lyckats locka fler barn till vår klubb och ridskola och till ridsporten. Precis som tidigare år blev det en succé. Väldigt många barn och föräldrar besökte oss, för att prova på att rida eller hälsa på våra fina hästar, hoppa vår käpphästbana och titta på våra duktiga juniorers riduppvisningar. Alla fantastiska funktionärer bidrog verkligen till att göra denna sensommardag så väldigt lyckad! Målsättningen inför 2017 är att värva och engagera fler föräldrar till gruppen, ha fler möten och organisera fler trevliga tillfällen för klubbens juniorer och deras föräldrar att, vid sidan av ridlektionerna, lära känna varandra bättre. Det ska kännas tryggt och kul för alla medlemmar, stora som små, att komma till stallet!

8 SLUTORD Styrelsen vill tacka alla medlemmar för ert stöd och engagemang under året som gått. Klubbens utveckling beror inte i första hand på styrelsens arbete utan på alla insatser som medlemmarna gör på olika sätt. Vi hoppas att fler skall tycka det är både kul och meningsfullt att engagera sig i klubbens verksamhet. Solna i februari 2017 Styrelsen för Solna Fältrittklubb

Solna Fältrittklubb Verksamhetsberättelse 2017

Solna Fältrittklubb Verksamhetsberättelse 2017 Solna Fältrittklubb Verksamhetsberättelse 2017 Klubbens värdegrund Med hästen och ridsporten i centrum för gemenskap, glädje, kunskap och respekt. Klubbens vision Solna Fältrittklubb ska vara en av de

Läs mer

Solna Fältrittklubb Verksamhetsberättelse 2018

Solna Fältrittklubb Verksamhetsberättelse 2018 Solna Fältrittklubb Verksamhetsberättelse 2018 Klubbens värdegrund Med hästen och ridsporten i centrum för gemenskap, glädje, kunskap och respekt. Klubbens vision Solna Fältrittklubb ska vara en av de

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE Page 1 of 6

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE Page 1 of 6 Page 1 of 6 SOLNA FÄLTRITTKLUBB Järvavägen 7 170 79 Solna www.sfrk.nu PROTOKOLL STYRELSEMÖTE TID PLATS 2015-12-07 17:45 20:00 Nya klubbrummet Närvarande: Åsa Edquist Linnea Taxen Fanny Karlsson Martin

Läs mer

Solna Fältrittklubb värdegrund, vision och mål

Solna Fältrittklubb värdegrund, vision och mål 1 Solna Fältrittklubb värdegrund, vision och mål Från och med 2010 bedrivs Solna Fältrittklubbs verksamhet utifrån en fastslagen värdegrund och vision, och med tydliga och konkreta mål. Värdegrunden, visionen

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE Page 1 of 5

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE Page 1 of 5 Page 1 of 5 SOLNA FÄLTRITTKLUBB Järvavägen 7 170 79 Solna www.sfrk.nu PROTOKOLL STYRELSEMÖTE TID PLATS 2015-11-10 18:00 20:00 Nya klubbrummet Närvarande: Katarina Henningsson Marie Roth Åsa Edquist Linnea

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE Page 1 of 5

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE Page 1 of 5 Page 1 of 5 SOLNA FÄLTRITTKLUBB Järvavägen 7 170 79 Solna www.sfrk.nu Närvarande: Anne Nordgren Thomas Tonndorf Anita Söderqvist Inger Nordström Marie Tholl Claes Karlström Madeleine Westberg, del av mötet

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE Page 1 of 5

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE Page 1 of 5 Page 1 of 5 SOLNA FÄLTRITTKLUBB Järvavägen 7 170 79 Solna www.sfrk.nu Närvarande: Anne Nordgren Thomas Tonndorf Ann-Sophie Forsmark Inger Nordström Marie Tholl Eva Benckert Åsa Edquist Claes Karlström

Läs mer

UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING EN PLATS FÖR ALLA

UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING EN PLATS FÖR ALLA UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING EN PLATS FÖR ALLA AFFÄRSPLAN 2015-2018 1 VISION 3 2 VÄRDEGRUND 3 3 VERKSAMHETSBESKRIVING 3 3.1 UTBUD 3 3.2 SÄKERHET 4 3.3 GOD HÄSTHÅLLNING 4 3.4 UTBILDNING 4 3.5 PERSONAL 4

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. Jönköpings fältrittklubb. Årsmöte

VERKSAMHETSPLAN. Jönköpings fältrittklubb. Årsmöte 1 VERKSAMHETSPLAN 2019 Jönköpings fältrittklubb Årsmöte 2019-02-28 2 Vision Få en god ordning på ekonomin, skapa en ridskola med mycket hög kvalitet, en konkurrenskraftig och välskött anläggning och tävlingar

Läs mer

UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING EN PLATS FÖR ALLA

UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING EN PLATS FÖR ALLA UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING EN PLATS FÖR ALLA AFFÄRSPLAN 2013-2015 1 VISION 3 2 VÄRDEGRUND 3 3 VERKSAMHETSBESKRIVING 3 3.1 PRODUKTPORTFÖLJ 3 3.2 SÄKERHET 4 3.3 GOD HÄSTHÅLLNING 4 3.4 UTBILDNING 4 3.5 PERSONAL

Läs mer

Innehåll Fel! Bokmärket är inte definierat.

Innehåll Fel! Bokmärket är inte definierat. Verksamhetsplan Mälaröarnas ridklubb (MäRK) 2013 Innehåll Allmänt... 3 Verksamhetsidé... 4 Mål... 4 Verksamhet 2013... 6 Ridskolan... 6 Anläggning... 6 Utevolt... 6 Parkering... 6 Ridhus... 6 Klubbhus...

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Styrelsen för Nordmalings Ridklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret Nordmalings Ridklubb är en ideell förening som är ansluten till Svenska Ridsportförbundet,

Läs mer

SKÖTARE TILL TOPP ETT SAMARBETE MELLAN

SKÖTARE TILL TOPP ETT SAMARBETE MELLAN SKÖTARE TILL TOPP ETT SAMARBETE MELLAN VILL DU VARA EN DEL AV PROJEKTET SKÖTARE TILL TOPP? Vad är ett projekt? Älvkarleby ridklubb har under 2009 ansökt om pengar från Idrottslyftet för att starta ett

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE. Styrelsen för Nordmalings Ridklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret

VERKSAMHETSBERÄTTELSE. Styrelsen för Nordmalings Ridklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Styrelsen för Nordmalings Ridklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret Nordmalings Ridklubb är en ideell förening som är ansluten till Svenska Ridsportförbundet,

Läs mer

Leksands Ridklubb. Att vara medlem i LRK

Leksands Ridklubb. Att vara medlem i LRK Leksands Ridklubb Att vara medlem i LRK Innehållsförteckning 1 Inledning 1 2 Förmåner 1 2.1 Medlemstidningen Häst & Ryttare 1 2.2 Olycksfallsförsäkring 1 2.3 Delta i aktiviteter 1 2.4 Nyttja anläggningen

Läs mer

Örebro fältrittklubb. Verksamhet och uppdrag

Örebro fältrittklubb. Verksamhet och uppdrag Örebro fältrittklubb Verksamhet och uppdrag Antagen 14 december 2011 Reviderad februari 2013 Örebro fältrittklubb Örebro fältrittklubb bildades 1917 efter ett initiativ från främst militärt håll. Klubben

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 och kallelse till årsmöte

Verksamhetsberättelse 2015 och kallelse till årsmöte Verksamhetsberättelse 2015 och kallelse till årsmöte 1 Kallelse Härmed kallas du till årsmöte för Täby galopps ponnyklubb i klubbrummet på Stall Lilla Rörby Söndagen den 14 februari 2016, kl 13.00 Dagordning

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016 och kallelse till årsmöte

Verksamhetsberättelse 2016 och kallelse till årsmöte Verksamhetsberättelse 2016 och kallelse till årsmöte 1 Kallelse Härmed kallas du till årsmöte för Täby galopps ponnyklubb (TGPK) i klubbrummet på Stall Lilla Rörby Söndagen den 12 februari 2017, kl 13.00

Läs mer

SPONSORBLAD FÖR VKRK

SPONSORBLAD FÖR VKRK SPONSORBLAD FÖR VKRK Hur vill ni synas i en av Landskronas största idrottsföreningar och Sveriges bästa ridskola? Viarps kör- och ridklubb är en ideell förening som grundades 1972. Under åren har föreningen

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE SOLNA FÄLTRITTKLUBB Järvavägen 7 170 79 Slna www.sfrk.nu Närvarande: Nrdgren Anita Söderqvist Ann-Sphie Frsmark Inger Nrdström Marie Thll Eva Benckert Claes Karlström Madeleine Westberg Camilla Jägemalm

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 SIGGESTA RYTTARE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 SIGGESTA RYTTARE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 SIGGESTA RYTTARE Målet för verksamheten Det övergripande målet för verksamheten har varit främja och utveckla ridningen öka föräldrar-engagemanget inom ridklubben skapa en ekonomisk

Läs mer

AFFÄRSPLAN

AFFÄRSPLAN UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING SVERIGES BÄSTA RIDSKOLA EN PLATS FÖR ALLA AFFÄRSPLAN 2016-2021 1 1 VISION 3 1.1 Visions slogan 3 1.2 Fullständig vision 3 2 MISSION 3 3 VÄRDEGRUND 3 4 VERKSAMHETSBESKRIVING

Läs mer

POLICY SKOGSLOTTENS RYTTARFÖRENING

POLICY SKOGSLOTTENS RYTTARFÖRENING POLICY SKOGSLOTTENS RYTTARFÖRENING Gröna tråden Historik Skogslottens Ryttarförening är Norrköpings största och Sveriges femte största ridklubb. Vi har hela 500 medlemmar i veckan som rider lektioner hos

Läs mer

Jönköpings Fältrittklubb Verksamhetsplan 2013

Jönköpings Fältrittklubb Verksamhetsplan 2013 Jönköpings Fältrittklubb Verksamhetsplan 2013 Vår vision Att bli en arena för högkvalitativa tävlingar samt att erbjuda marknadens bästa ridskola. Övergripande mål 2013 Attraktiv anläggning där alla grupper

Läs mer

Linköpings Fältrittklubb

Linköpings Fältrittklubb Linköpings Fältrittklubb Grundades år 1900 med namnet Småland-Östergötlands Fältrittklubb under ledning av ryttmästaren friherre Gustav Lehusen. 1950 skedde en sammanslagning mellan Linköpings ridklubb

Läs mer

Leksands ridklubb. Att vara medlem i LRK FD Besluts-/Utgivningsdatum Bilagor - Sidor 4. Datum för revisionsändring

Leksands ridklubb. Att vara medlem i LRK FD Besluts-/Utgivningsdatum Bilagor - Sidor 4. Datum för revisionsändring FD 13-04 Utgivare Besluts-/Utgivningsdatum 2013-05-10 Bilagor - Handläggare Revision A Datum för revisionsändring 2015-01-14 Sidor 4 Sändlista Leksands ridklubb Att vara medlem i LRK 2015-01-14 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

NYHETER FRÅN NORR AMSBERGS RIDKLUBB BORLÄNGE

NYHETER FRÅN NORR AMSBERGS RIDKLUBB BORLÄNGE NYHETER FRÅN NORR AMSBERGS RIDKLUBB BORLÄNGE Terminsavslutning med miniatyrhästar Juni 2013 En alv vann årets maskeradtävling! Ordförande har ordet. Nu är det sommar och våra hästar ska också få semester

Läs mer

FÖRORD STYRELSEN. Nu har året 2009 passerat och jag tror många kan hålla med om att det har gått fort!

FÖRORD STYRELSEN. Nu har året 2009 passerat och jag tror många kan hålla med om att det har gått fort! Årsberättelse 2009 FÖRORD Nu har året 2009 passerat och jag tror många kan hålla med om att det har gått fort! BRUS styrelse har som varje år målet att aktivera och skapa god kamratskap mellan ungdomarna

Läs mer

Järvavägen 7 STYRELSEMÖTE 2010-04-12 170 79 Solna TID: kl. 18.00

Järvavägen 7 STYRELSEMÖTE 2010-04-12 170 79 Solna TID: kl. 18.00 SOLNA FÄLTRITTKLUBB PROTOKOLL Järvavägen 7 STYRELSEMÖTE 2010-04-12 170 79 Solna TID: kl. 18.00 www.sfrk.nu PLATS: Nya cafeterian Närvarande: Ej närvarande Vice ordf. Åsa Edquist Tove Almquist Bo Adrianzon

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2018 STYRELSENS SAMMANSÄTTNING Ordförande Rebecca Olofsson Vice ordförande Martina Björkman Kassör Cecilia Rosenqvist Sekreterare Carolina Suomenniemi Ordinarie ledamöter Sofia Lindqvist-Lacinai

Läs mer

Välkommen att stödja Väsby Ridklubb

Välkommen att stödja Väsby Ridklubb Välkommen att stödja Väsby Ridklubb RIDKLUBBEN SOM SÄTTER HÄSTEN OCH ELEVEN I CENTRUM Väsby Ridklubb erbjuder ridutbildning i naturskön miljö vid Mälaren. Vi vänder oss till alla åldrar på olika nivåer.

Läs mer

Förslag till årsmötet 2015 Personinformation

Förslag till årsmötet 2015 Personinformation Distriktsstyrelsen Kristina Girhagen, Sollefteå. Egen företagare inom hästnäringen. Driver Björklunden och är sedan förra året ägare och ridskolechef på Sollefteå Ridskola. Har suttit med i Mittsvenska

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Styrelsens sammansättning för Ölands Ryttare Förening ÖRF under verksamhetsåret: Ida Petersson Ordförande, Avgick 7/12 Emma Arvidsson - Vice Ordförande, Ordförande från 7/12 Julia Richardsson Sekreterare

Läs mer

Matfors Ryttarförening

Matfors Ryttarförening Mål och visionsarbete 2017 Matfors Ryttarförening...den lilla ridklubben med stort hjärta som ger utrymme och utveckling åt alla Vår vision Matfors Ryttarförening skall vara förstahandsvalet för alla ridsportintresserade

Läs mer

SPONSORBLAD FÖR VKRK

SPONSORBLAD FÖR VKRK SPONSORBLAD FÖR VKRK Hur vill ni stötta och synas i en av Landskronas största idrottsföreningar och Sveriges bästa ridskola? Viarps kör- och ridklubb är en ideell förening som grundades 1972. Under åren

Läs mer

Verksamhetsplan Västerbottens Ridsportförbund

Verksamhetsplan Västerbottens Ridsportförbund Verksamhetsplan 2017 Västerbottens Ridsportförbund Verksamhetsplan 2017 en efter föreningarnas föreningarna möjlighet Västerbottens att Ridsportförbund Verksamhetsidé/Syfte vara samarbetsorganisation för

Läs mer

Nyby Torshälla Ridklubb

Nyby Torshälla Ridklubb En framgångsrik förebild inom ridsporten Måldokument Nyby Torshälla Ridklubb Nyby Torshälla Ridklubb Måldokument NTRKs verksamhetsidé NTRK ska vara en framgångsrik förebild för alla inom ridsporten. Alla,

Läs mer

TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?!

TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?! TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?! Följande elever har möjlighet att få förmånen att bli förberedande träningselever respektive träningselever vid Uppsala Ponnyklubb: - Elev som rider i lägst P6 men

Läs mer

- enligt stadgarna är en sammanslutning av för ridsporten

- enligt stadgarna är en sammanslutning av för ridsporten VÄRDEGRUND Uppsala Ponnyklubbs värdegrund utgår i huvudsak från Svenska Ridsportförbundets värdegrund och idéprogram, vilket vi känner är en stabil grund för föreningen att stå på. Uppsala Ponnyklubb är

Läs mer

Stallnytt Information m.m. för dig som är medlem i BRK

Stallnytt Information m.m. för dig som är medlem i BRK Stallnytt Information m.m. för dig som är medlem i BRK Nummer 4 2008 INNEHÅLL.................. Sidan Rapport från ridskolan............ 2 Vikarie i vår.................. 2 Hyra häst i jul..................

Läs mer

Ridskoledrift. Struktur för teamet & ekonomistyrning

Ridskoledrift. Struktur för teamet & ekonomistyrning Ridskoledrift Struktur för teamet & ekonomistyrning Vår verksamhetsidé och plattform Örebro Fältrittklubb erbjuder utbildning för ryttare och hästintresserade på alla nivåer. Vi hanterar hästen med kunskap

Läs mer

Vision: Skånes Ridsportförbund skall vara Svenska Ridsportförbundets mest ledande Distrikt i alla discipliner både vad gäller tävlingsarrangörer och

Vision: Skånes Ridsportförbund skall vara Svenska Ridsportförbundets mest ledande Distrikt i alla discipliner både vad gäller tävlingsarrangörer och Vision: vara Svenska Ridsportförbundets mest ledande Distrikt i alla discipliner både vad gäller tävlingsarrangörer och tävlingsutövare. Vi skall ligga i framkant i vår utbildningsverksamhet och verka

Läs mer

Förslag till årsmötet 2014 2014-03-07

Förslag till årsmötet 2014 2014-03-07 Personinformation Distriktsstyrelsen Foto: Mittsvenska Kristina Girhagen, Sollefteå. Egen företagare inom hästnäringen. Driver Björklunden och är sedan förra året ägare och ridskolechef på Sollefteå Ridskola.

Läs mer

SOLNA FÄLTRITTKLUBB Styrelseprotokoll 2010-01-18

SOLNA FÄLTRITTKLUBB Styrelseprotokoll 2010-01-18 SOLNA FÄLTRITTKLUBB Styrelseprotokoll 2010-01-18 Ulriksdal, Järvavägen 7 STYRELSEMÖTE 170 79 Solna www.sfrk.nu TID: kl. 18.00 PLATS: klubbhuset Närvarande: Ej närvarande Ordf. Bo Adrianzon Sara Andersson

Läs mer

Verksamhetsberättelse för HALLSTA RIDKLUBB. Verksamhetsåret 2015

Verksamhetsberättelse för HALLSTA RIDKLUBB. Verksamhetsåret 2015 Verksamhetsberättelse för HALLSTA RIDKLUBB Verksamhetsåret 2015 STYRELSE STYRELSENS SAMMANSÄTTNING Vice ordförande Sekreterare Kassör /webbansvarig Ungdomssektionen Ersättare/Sponsoransvarig Ersättare/Sponsoransvarig

Läs mer

Verksamhetsberättelse för. Mariefreds Ridklubb

Verksamhetsberättelse för. Mariefreds Ridklubb Verksamhetsberättelse för Mariefreds Ridklubb 2011 Styrelsen för Mariefreds ridklubb avger härmed verksamhetsberättelse för räkenskapsåret 2011.01.01 2011.12.31 Styrelsens sammansättning Ordförande Sekreterare

Läs mer

Gösta Andersson, Ragnvald Bäckström, Charlie Lindqvist och Christer Eriksson

Gösta Andersson, Ragnvald Bäckström, Charlie Lindqvist och Christer Eriksson VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Allmän information Medlemsantal Kvinnor Män 7-12 år 94 5 13-20 år 95 1 21-40 år 64 8 40 > 49 12 302 26 Styrelsen Ordförande Sekreterare Kassör Övriga ledamöter Suppleanter Mikael

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 4 DECEMBER 2016

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 4 DECEMBER 2016 11111111111 PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 4 DECEMBER 2016 Närvarande: Lotta Persson (LP) vice ordf., Johanna Sandelin (JS) kassör, Johanna Alkberg (JA) sekr., Linnea Bergman (LB), Maria Brolin (MB), Terese Öström

Läs mer

Verksamhetsplan Stockholms Läns Ridsportförbund

Verksamhetsplan Stockholms Läns Ridsportförbund Stockholms Läns Ridsportförbund Stockholms Läns Ridsportförbund Verksamhetsidé/Syfte I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsporten i Stockholms län med kvalité, för alla hela livet. Vilket innebär:

Läs mer

Strategi 2024 WE. Allmänt: Få in WE på Strömsholms och Flyinges utbildningar. Ge en introduktion till blivande ridlärare.

Strategi 2024 WE. Allmänt: Få in WE på Strömsholms och Flyinges utbildningar. Ge en introduktion till blivande ridlärare. Strategi 2024 WE Allmänt: Få in WE på Strömsholms och Flyinges utbildningar. Ge en introduktion till blivande ridlärare. Grupp1 : Anna N, Ulrika P, Gabriella P, Malin B, Åsa T, Ingela H Delmål för 2016/2017

Läs mer

Askims Fältrittklubb AFRK

Askims Fältrittklubb AFRK Välkommen till Askims Fältrittklubb AFRK Här kommer information om Askims Fältrittklubb till dig som medlem. Spara detta informationshäfte! Det innehåller viktig information om klubben och anläggningen.

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Mälardalens Distansryttarförening MDRF

Verksamhetsberättelse för Mälardalens Distansryttarförening MDRF Verksamhetsberättelse för Mälardalens Distansryttarförening MDRF 2013-01-01-2013-12-31 Prisbordet till Romfarsritten som vi tackar våra sponsorer för. 1(5) Mälardalens distansrytarförening Enköping Uppland

Läs mer

Vindelns Ridklubb söker nu sponsorer och samarbetspartners som vill synas i verksamheten och stödja en av Västerbottens populäraste ridklubbar.

Vindelns Ridklubb söker nu sponsorer och samarbetspartners som vill synas i verksamheten och stödja en av Västerbottens populäraste ridklubbar. Vindelns Ridklubb söker nu sponsorer och samarbetspartners som vill synas i verksamheten och stödja en av Västerbottens populäraste ridklubbar. Vi hoppas att ni och ert företag vill vara med och sponsra

Läs mer

ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen)

ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen) ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen) 1 INLEDNING 1.1 SYFTE Syftet med organisationsguiden (guiden) är att ge föreningens medlemmar och funktionärer en samlad information om hur föreningen

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Lomma Ridklubb Verksamhetsplan 2014 Lomma Ridklubb Lomma Ridklubb är en aktiv ideell förening som i år firar 40-årsjubileum. Föreningen bedriver en av Svenska Ridsportförbundet certifierad ridskola, för

Läs mer

Protokoll fört vid Borås Fältrittklubbs årsmöte

Protokoll fört vid Borås Fältrittklubbs årsmöte Protokoll fört vid Borås Fältrittklubbs årsmöte Ämne: Mötesordförande: Ordförande: Ridhus Chef: Årsmöte Borås Fältrittklubb Pia Kilbo Nanette Espinasse Sara Eriksson Datum: 2016-02-28 Plats: Borås Fältrittklubb,

Läs mer

Information ang. Extra årsmöte SRF

Information ang. Extra årsmöte SRF Information ang. Extra årsmöte SRF Skogslottens Ryttarförening (SRF) bildades den 8 januari 2000 riktar sig till lektionsryttare och privatryttare på ponny och storhäst i discipliner som hoppning, dressyr,

Läs mer

HÄSSLEHOLMS RIDKLUBB. Värdegrund Vision Policy

HÄSSLEHOLMS RIDKLUBB. Värdegrund Vision Policy HÄSSLEHOLMS RIDKLUBB Värdegrund Vision Policy Dåtid - Historia Hässleholms Ridklubb (f.d. Röinge Ridskola) grundades 1972. Verksamheten bedrevs vid anläggningen belägen vid korsningen av väg 21/23 ute

Läs mer

Har du idéer, önskemål eller frågor så kontakta grenledaren så försöker vi hjälpas åt. Saknas någon utbildning så kontakta Kicki Jakobsson.

Har du idéer, önskemål eller frågor så kontakta grenledaren så försöker vi hjälpas åt. Saknas någon utbildning så kontakta Kicki Jakobsson. Hej! Då var det vår och aktiviteterna börjar komma igång lite runt om på ön. Då är det dags för lite uppdatering på vad som är på gång i klubben också. Lite förändringar i styrelsen har det blivit så här

Läs mer

Välkomna till Lidköpings Ridklubb

Välkomna till Lidköpings Ridklubb Välkomna till Lidköpings Ridklubb 2015 Välkomna till en av Skandinaviens finaste ridanläggningar! och en ridklubb med stor framtidstro där alla är välkomna och behövs Med stora framgångar genom åren På

Läs mer

Verksamhetsidé, värdegrund, vision och mål Smedstorps Ryttarsällskap

Verksamhetsidé, värdegrund, vision och mål Smedstorps Ryttarsällskap Verksamhetsidé, värdegrund, vision och mål Smedstorps Ryttarsällskap Den lilla klubben med det stora hjärtat SRS verksamhetsidé Vi är en klubb med familjär karaktär som alltid utgår från hästens välbefinnande.

Läs mer

Kick-Off. För alla tävlingsintresserade SoRK ryttare

Kick-Off. För alla tävlingsintresserade SoRK ryttare Kick-Off För alla tävlingsintresserade SoRK ryttare Dagens upplägg Tävlingar 2016 och 2017 Vad krävs för att få tävla? SoRK:s funktionärer T-SEK Verksamhetsplan/Värdegrund TDB och Equipe och tävlingsplatsen

Läs mer

Arbetsordning och Uppdragsbeskrivningar för sektioner och kommittéer

Arbetsordning och Uppdragsbeskrivningar för sektioner och kommittéer Arbetsordning och Uppdragsbeskrivningar för sektioner och kommittéer Organisation Inom Hallands Ridsportförbund finns följande sektoner och kommittéer: Ungdomssektionen (DUS) Utbildning Tävlingssektionen

Läs mer

IDROTTSLYFTET. Nu är det dags att söka! SENAST 5 MAJ

IDROTTSLYFTET. Nu är det dags att söka! SENAST 5 MAJ IDROTTSLYFTET Nu är det dags att söka! SENAST 5 MAJ Har ni en kul idé för er ridklubb? Vi vill att så många som möjligt ska rida så länge som möjligt gärna hela livet! Hur ser det ut på er ridklubb? Har

Läs mer

Välkommen till Sollentuna Ridklubb

Välkommen till Sollentuna Ridklubb Välkommen till Sollentuna Ridklubb Årsmöte 19 feb 2017 Årsmöte Information - resultat från medlemsenkät - om- och tillbyggnation av anläggningen - verksamhetsplan och budget 2017 Dagordning 1. Årsmötet

Läs mer

Nyby Torshälla Ridklubb

Nyby Torshälla Ridklubb En framgångsrik förebild inom ridsporten Måldokument Nyby Torshälla Ridklubb Nyby Torshälla Ridklubb -02-14 NTRKs verksamhetsidé NTRK ska vara en framgångsrik förebild för alla inom ridsporten. Alla, såväl

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 VÄRMLANDS UNGDOMSSEKTIONSSTYRELSE VÄRMLANDS UNGDOMSSEKTIONSSTYRELSE Styrelsen har år 2015 bestått av nio personer från olika klubbar i Värmland: Ordförande: Elin Fridlund Vice ordförande: Lisa Värnefors

Läs mer

Protokoll Årsmöte Vinslövs RyttarFörening Lördagen den 20 februari i cafeterian Stora Ridhuset.

Protokoll Årsmöte Vinslövs RyttarFörening Lördagen den 20 februari i cafeterian Stora Ridhuset. Protokoll Årsmöte Vinslövs RyttarFörening Lördagen den 20 februari i cafeterian Stora Ridhuset. Närvarande: 25 deltagare. 1. Årsmötets öppnande Ordförande Robin Gustavsson hälsade välkommen och öppnade

Läs mer

Utvecklingsplan kommande åren En trygg och säker ridskola för alla

Utvecklingsplan kommande åren En trygg och säker ridskola för alla Utvecklingsplan kommande åren En trygg och säker ridskola för alla Detta är det material som har presenterats för Falköpings kommun och är en arbetsplan för de kommande åren för verksamheten. Vi söker

Läs mer

Bälinge Ryttarförening Året som gick

Bälinge Ryttarförening Året som gick Året som gick Verksamhetsåret 2015. Vi har haft en händelserikt år med många roliga utmaningar. Många nya medlemmar och nya kunskaper i egenskap av flera nya personer i styrelsen. Personalen och styrelsen

Läs mer

Februari Repkurs dressyr Kerstin Tell och Pia Lundmark. Mars Ridinstruktörskurs Magdalena, Malin och Linda

Februari Repkurs dressyr Kerstin Tell och Pia Lundmark. Mars Ridinstruktörskurs Magdalena, Malin och Linda VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 Allmän information Medlemsantal Kvinnor Män 0-6 år 7 3 7-12 år 60 7 13-20 år 95 6 21-40 år 67 13 40 > 50 26 279 55 Styrelsen Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Övriga

Läs mer

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare.

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare. PROTOKOLL ISLANDSHÄSTFÖRENING 2015-02-22 Org.nr 886501-3109 Årsmöte för räkenskapsåret 2014 Närvarande: 17 medlemar Tid: 16:00 - Plats: Humlans förskola i Iggesund. 1 Mötets öppnande Ordförande, Märta

Läs mer

Verksamhetsberättelse TS 2018

Verksamhetsberättelse TS 2018 Bilaga 1 Verksamhetsberättelse TS 2018 Tävlingssektionen har under 2016 anordnat 16 stycken tävlingar och fyra Pay and Jump. Vi har haft 3 547 starter fördelat på 2 444 starter i hoppning och 1 103 starter

Läs mer

Jönköpings Fältrittklubb

Jönköpings Fältrittklubb Jönköpings Fältrittklubb -Klubben, verksamheten och arbetet Verksamhetsplan 2015 JFK är som ridskola och förening en förebild för andra föreningar i landet. Vår verksamhet präglas av god kvalitet, god

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2007

Verksamhetsberättelse 2007 Verksamhetsberättelse 2007 Styrelsen för Norrköpings Fältrittklubb får härmed avge verksamhetsberättelse för räkenskapsåret 2007-01-01 2007-12-31. Ridskolan har under hela året drivits i klubbens egen

Läs mer

Vision: Sverige skall vara den ledande ridnationen i världen

Vision: Sverige skall vara den ledande ridnationen i världen Vision: Sverige skall vara den ledande ridnationen i världen Barn och ungdom Utbildning Avel och hästhållning SPORT - TÄVLING att bli en ledande sportnation RIDKLUBB - RIDSKOLA att vidareutveckla ett rid-

Läs mer

INFORMATIONSBLAD! LERK. Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför

INFORMATIONSBLAD! LERK. Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför LERK Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför Lilla Edet. Vi har funnits sedan 1981 och har ridskoleverksamhet samt anordnar tävlingar från klubb nivå upp till nationell nivå.

Läs mer

BÄLINGE RYTTARFÖRENING VERKSAMHETSÅRET 2014

BÄLINGE RYTTARFÖRENING VERKSAMHETSÅRET 2014 VERKSAMHETSÅRET 2014 Vi har under året jobbat vidare med att utveckla verksamheten. Personalen och styrelsen har aktivt agerat med information på ett effektivare och tydligare sätt. Man märker det genom

Läs mer

Att arbeta med statistik

Att arbeta med statistik Denna manual är en av fyra som arbetats fram under projektet Regionala forum för hästsektorn - Regionala lärprojekt. Manualen ska underlätta arbetet med att stärka sektorn regionalt. Regionala forum för

Läs mer

Ridläger Vigelsjö Ridskolas ANMÄLAN. Ridklubben Norrtälje Ryttare tillsammans med SISU inbjuder till.

Ridläger Vigelsjö Ridskolas ANMÄLAN. Ridklubben Norrtälje Ryttare tillsammans med SISU inbjuder till. Ridklubben Norrtälje Ryttare tillsammans med SISU inbjuder till Vigelsjö Ridskolas Ridläger 2017 ANMÄLAN Anmälan sker på hemsidan under Kurser & Anmälan och scrolla ner till Ridläger Ridklubben Norrtälje

Läs mer

Kick-off för alla tävlingsintresserade på So.R.K

Kick-off för alla tävlingsintresserade på So.R.K Kick-off för alla tävlingsintresserade på So.R.K 2019-02-09 Kick-off för alla tävlingsintresserade på Sork Dagens upplägg: Presentation av TSEK, tävlingsåret 2018 och kommande tävlingar 2019 Föreläsning

Läs mer

Nyby Torshälla Ridklubb

Nyby Torshälla Ridklubb Måldokument Nyby Torshälla Ridklubb En framgångsrik förebild inom ridsporten Nyby Torshälla Ridklubb -02-18 Måldokument -02-18 NTRKs verksamhetsidé NTRK ska vara en framgångsrik förebild för alla inom

Läs mer

Verksamhetsenkät 2017

Verksamhetsenkät 2017 Verksamhetsenkät 2017 Enkäten öppen i 4 veckor Mailutskick till medlemmar, före detta medlemmar, kursdeltagare, ridlägerdeltagare 137 svar, varav 112 fullständiga. Alla svar anonyma. 15% av de som svarat

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte för Hylte Ryttarförening

Protokoll fört vid Årsmöte för Hylte Ryttarförening Protokoll fört vid Årsmöte för Hylte Ryttarförening 2013-02-24 1. Katja Larsson hälsade alla välkomna och öppnade mötet. 2. Dagordningen godkändes. 3. Val av mötespresidium Ordförande: Jan Liwenius Sekreterare:

Läs mer

Karlstads ridklubb styrelsemöte

Karlstads ridklubb styrelsemöte Karlstads ridklubb styrelsemöte Tid: Måndagen den 20 april 2009, kl 18.30 Plats: Lektionssalen, Karlstads Ridklubb Närvarande: Frånvarande: Kjell Magnusson Per Holm Lena Persson Pia Ek Bosse Ericsson Gita

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 Verksamhetsplan 2018 Gävleborgs Ridsportförbundet (GRF) är en ideell förening, och skall arbeta som Svenska Ridsportförbundets (SvRF) regionala organ i enlighet med SvRFs ändamål. Gävleborgs Ridsportförbund

Läs mer

1) Mötets öppnande. Mötet öppnades och Carina hälsar alla välkomna.

1) Mötets öppnande. Mötet öppnades och Carina hälsar alla välkomna. Ärende Subject Protokoll styrelsemöte 1 (11) Datum: 2012-11-18 Plats: Sörsjö Närvarande: Kurt Sjöberg Felicia Stigsson Viktoria Bergman (#6,0 =>) Carina Manestam Anna Skärin ( => #5,4 ) Gunilla Grimståhl

Läs mer

Motion till TRF årsmöte 2015 angående stadgar; Paragraf 1, Ändamål. Förslag på hur stadgar för TRF skulle kunna vara skrivna

Motion till TRF årsmöte 2015 angående stadgar; Paragraf 1, Ändamål. Förslag på hur stadgar för TRF skulle kunna vara skrivna Motion till TRF årsmöte 2015 angående stadgar; Paragraf 1, Ändamål I Tyresö Ryttarförenings stadgar, i paragraf 1 om föreningens ändamål, sägs att föreningen skall främja ridning enligt SvRF:s stadgar

Läs mer

RIDLÄGER Anmäl dig idag! Tämta Ridklubb inbjuder till

RIDLÄGER Anmäl dig idag! Tämta Ridklubb inbjuder till Tämta Ridklubb inbjuder till RIDLÄGER 2016 Anmäl dig idag! Fantastisk upplevelse! Ridning i underbar natur! Träna hoppning och dressyr! Träffa nya hästar och kompisar! Rid och bada i sjön! Ridlägerveckor

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR OSKARSHAMNS RIDKLUBBS STYRELSE 2011 STYRELSEN

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR OSKARSHAMNS RIDKLUBBS STYRELSE 2011 STYRELSEN VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR OSKARSHAMNS RIDKLUBBS STYRELSE 2011 STYRELSEN Styrelsen för Oskarshamns Ridklubb har under 2011 bestått av följande: Ewa Andersson Ordförande Eva Häll V. Ordförande Kerstin Wigren

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING ENKÄT 2018

SAMMANSTÄLLNING ENKÄT 2018 1 SAMMANSTÄLLNING ENKÄT 2018 HUR VILL DU ATT RIDSKOLAN SKALL UTVECKLAS I FRAMTIDEN? Antal enkäter som lämnats in: 12 st ålder 7 11 år 4 st ålder 19 23 år 3 st ålder 40 + 2 st (1 förälder) ålder N/A (ej

Läs mer

Lag-SM 2017 ponnydressyr 2-5 november. Täby Ryttarsällskap

Lag-SM 2017 ponnydressyr 2-5 november. Täby Ryttarsällskap Lag-SM 2017 ponnydressyr 2-5 november Täby Ryttarsällskap Välkomna till lag-sm i ponnydressyr 2017! Varmt välkommen till Täby Ryttarsällskap och årets lag-sm i dressyr för ponny den 2-5 november. Vi ser

Läs mer

MÅLDOKUMENT FÖR ÖREBRO FÄLTRITTKLUBB 2019

MÅLDOKUMENT FÖR ÖREBRO FÄLTRITTKLUBB 2019 MÅLDOKUMENT FÖR ÖREBRO FÄLTRITTKLUBB VERKSAMHETSIDÉ Örebro Fältrittklubb erbjuder utbildning för ryttare och hästintresserade på alla nivåer. Vi hanterar hästen med kunskap och gott omdöme och verksamheten

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Mälardalens Distansryttarförening

Verksamhetsberättelse för Mälardalens Distansryttarförening Verksamhetsberättelse för Mälardalens Distansryttarförening 2017-01-01 2017-12-31 Verksamhetsberättelse för Mälardalens Distansryttarförening, MDRF 2017 Styrelsen får härmed avge verksamhetsberättelse

Läs mer

Sponsorbrev 2014. Trelleborgs Ryttarförening

Sponsorbrev 2014. Trelleborgs Ryttarförening Sponsorbrev 2014 Trelleborgs Ryttarförening Trelleborgs Ryttarförening är en helt ideell förening som grundades 1971 och driver sin verksamhet på Brosjödals gård, föreningen har ca 350 medlemmar. Vår vision

Läs mer

Årsmöte 28 februari 2009

Årsmöte 28 februari 2009 KARLSTADS RIDKLUBB Årsmöte 28 februari 2009 Dagordning 1. Mötets öppnande. 2. Val av ordförande för mötet. 3. Anmälan av styrelsens val av sekreterare vid årsmötet. 4. Upprättande av röstlängd. 5. Val

Läs mer

Verksamhetsberättelse Hästhagens Ryttarförening

Verksamhetsberättelse Hästhagens Ryttarförening Verksamhetsberättelse 2018 Hästhagens Ryttarförening Verksamhetsberättelse Hästhagens Ryttarförening 2018 Styrelsen för Hästhagens Ryttarförening i Billinge avger härmed berättelse för verksamhetsåret

Läs mer

Verksamhetsplan Bromma Ridklubb (BRK) 2014

Verksamhetsplan Bromma Ridklubb (BRK) 2014 Verksamhetsplan Bromma Ridklubb (BRK) 2014 Vision Med hästen i centrum är Bromma Ridklubb en förebild vad gäller engagemang, klubbanda och kunskap. Verksamhetsidé Bromma Ridklubb är en ideell förening

Läs mer

SOLNA FÄLTRITTKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015. Styrelsen för Solna Fältrittklubb får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2015.

SOLNA FÄLTRITTKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015. Styrelsen för Solna Fältrittklubb får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2015. SOLNA FÄLTRITTKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Styrelsen för Solna Fältrittklubb får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2015. MEDLEMMAR Antalet medlemmar per 2015-12-31 uppgick till 585

Läs mer