Protokollet förvaras på kanslienheten, stashuset

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokollet förvaras på kanslienheten, stashuset"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 28 augusti 2012, kl Beslutande Maria Strömkvist (S) Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Jan Willner (C) Sten G Johansson (V) Kurt Josefsson (BOP) Övriga Thomas Lagerström, kommunchef Rune Wikström, ekonomichef Lena Ohlsson, utredare Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerande Lena Ohlsson Maria Strömkvist Sören Finnström ANSLAG/BEVIS Protokollet från kommunstyrelsens arbetsutskott den 28 augusti 2012, är justerat och tillkännagivet genom anslag Anslås under tiden. -. Protokollet förvaras på kanslienheten, stashuset Underskrift

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (15) 115 KS 2012/ Kommunalisering av hemsjukvård i ordinärt boende Kommunfullmäktige beslutar: -att godkänna föreliggande avtal med bilagor om övertagande av hälsooch sjukvårdsinsatser i ordinärt boende mellan landstinget och kommunerna i Dalarnas län, -att avtalet ska gälla från och med under förutsättning att kommunfullmäktige i samtliga länets kommuner och landstingsfullmäktige fattar motsvarande beslut, -att, tillsammans med länets övriga kommuner och Dalarnas läns landsting, till finansdepartementet hemställa att de länsvisa skattesatserna i 2 och 3 förordningen (2004:881) om kommunalekonomisk utjämning höjs med 0,23 procentenheter för kommunerna och sänks med 0,23 procentenheter för landstinget, samt -att verksamhetsövergången ska ske att förklara paragrafen omedelbart justerad. Med hänvisning till regeringens ambitioner att få ett kommunalt ansvar för hemsjukvården har Landstinget Dalarna och Region Dalarna gemensamt utrett frågan om ett överförande av hemsjukvården i ordinärt boende från landstinget till länets kommuner. Direktionen för Region Dalarna har vid sitt sammanträde den 13 juni 2012 beslutat rekommendera länets kommuner och landsting att godkänna ett förslag till avtal om övertagande av hälso- och sjukvårdsinsatser i ordinärt boende mellan landstinget och kommunerna. Av en tjänsteskrivelse från stöd- och styrningsförvaltningen daterad 6 augusti 2012 framgår att utgångspunkten i huvudmannaskapsförändringen har varit att så mycket som möjligt av vården i ordinärt boende, på primärvårdsnivå, överförs till kommunerna. Förutsättningen har varit att den nya ansvarsfördelningen sammantaget gynnar patienten/brukaren, är resurseffektiv och att vården ges med god kompetens och säkerhet. Avtalsförslaget innebär att landstinget Dalarna och kommunerna i länet i samförstånd skatteväxlar med 23 öre per skattekrona 1 januari Skatteväxlingen ökar kommunernas skatteintäkter med 133 mnkr beräknat på prognos över skatteunderlaget i riket Uppräkning enligt prognos motsvarar 23 öre 140 mnkr i 2013 års pris- och lönenivå eller för Ludvika kommuns del ca 11 mnkr. Bedömningen är att ingen mellankommunal utjämning kommer att behövas vid växlingen.

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3 (15) För att den föreslagna skatteväxlingen ska kunna genomföras 1 januari 2013 måste besluten i kommun-/landstingsfullmäktige fattas senast under september månad. Finansdepartementet måste ha lagakraftvunna beslut från samtliga kommuner och från landstinget under oktober månad för att kunna göra nödvändiga förändringar i regelverket för kommunalekonomisk utjämning. Stöd- och styrningsförvaltningen föreslår att bl.a. att - avtalet om övertagande av hälso- och sjukvårdsinsatser i ordinärt boende mellan landstinget och kommunerna i Dalarnas län ska godkännas, -avtalet ska gälla från och med 1 januari 2013, -tillsammans med länets övriga kommuner och Dalarnas läns landsting, till finansedepartementet hemställa att de länsvisa skattesatserna i 2 och 3 förordningen (2004:881) om kommunalekonomisk utjämning höjs med 0,23 procentenheter för kommunerna och sänks med 0,23 procentenheter för landstinget, samt -verksamhetsövergången ska ske Behandling Sten G Johansson, HåGe Persson, Maria Strömkvist, Ivan Eriksson, Sören Finnström, Jan Willner och Kurt Josefsson yrkar bifall till stöd- och styrningsförvaltningens förslag till beslut.

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4 (15) 116 KS 2012/ Årsredovisning år 2011 Stiftelsen E Cassels arbetarefond Kommunfullmäktige beviljar styrelsen för Stiftelsen E Cassels arbetarefond ansvarsfrihet för verksamhetsåret Av en tjänsteskrivelse från stöd- och styrningsförvaltningen daterad 6 augusti 2012 framgår att Stiftelsen E Cassels arbetarefond har 23 juli 2012 överlämnat verksamhetsberättelse, årsredovisning och revisionsberättelse för godkännande. Stiftelsens verksamhet för år 2011 visar på ett överskott med +31 tkr (-423 tkr). Stiftelsen har under verksamhetsåret erhållit bidrag av Ludvika kommun med 450 tkr (400 tkr) och fick under året ett ränte- och amorteringsfritt lån om 350 tkr från kommunen för att finansiera reparationsarbeten i fastigheten. Fortsatta underhållsarbeten av fastigheten har genomförts. Ett fortsatt stort behov av underhåll föreligger de närmaste åren inklusive en större renovering av yttertrappan. Under året har många olika arrangemang ägt rum i Cassels. Bland många kan nämnas skolavslutningar och luciafiranden, konserter, konferenser, möten, utställningar, företagsinformationer, privata fester och andra tillställningar. Bland konferenserna kan nämnas Bergkrafts konferenser GRUV med temat Nu öppnar gruvorna igen! Den auktoriserade revisorn har till kommunen kommit in med ett förtydligande daterat 21 augusti 2012 enligt följande: Revisionsberättelsen är utformad enligt nya standarder (ISA) för året och mitt uttalande kring styrelsens ansvar i den högra kolumnen utmynnar i ett uttalande om att styrelseledamöterna inte handlat i strid med stiftelselagen eller stadgar. Denna formulering är liktydlig med att jag ger ansvarsfrihet för styrelsen. Stöd- och styrningsförvaltningen föreslår att styrelsen för Stiftelsen E Cassels Arbetarefond beviljas ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2011.

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5 (15) 117 KS 2012/ Svar på granskningsrapport över bokslut per överlämnar tjänsteskrivelsen från stöd- och styrningsförvaltningen som svar på rapporten från revisorerna. Tjänsteskrivelsen är daterad 16 augusti Kommunens revisorer har genomfört en granskning av Ludvika kommuns bokslut och årsredovisning för år Rapportens disposition berör synpunkter kring redovisning med fokus kring ett ekonomiskt perspektiv. Kommentarer kring Resultat- och Balansräkning görs liksom Finansieringsanalys och Sammanställd redovisning. Vidare berörs regler kring redovisnings- och värderingsprinciper liksom nyckeltal och utveckling i tidsserier. Även verksamhetsperspektivet och nämnderna berörs liksom frågor kring mål och måluppfyllelse. Av en tjänsteskrivelse från stöd- och styrningsförvaltningen daterad 16 augusti 2012 framgår förvaltningens förslag till svar på rapporten. Av det förslaget framgår bl.a. att vid fatställande av budget 2012 har kommunfullmäktige en ny målmodell med en vision, tre strategiska målområden samt ett antal övergripande mål inom dessa målområden. För att mäta hur dessa mål uppnås ska ett resultatmått för varje kommunövergripande mål redovisas, där man kan se utvecklingen över tiden. beslut om resultatmått innebär att en fullödig målredovisning kan göras vid upprättandet av 2012 års årsbokslut. Finansiella mål för den befintliga kommunkoncernen känns inte meningsfulla att ta fram. Ludvika kommun är minoritetsägare i vissa av bolagen. Finansiella mål för de helägda kommunala bolagen GGAB och LudvikaHem äger däremot en god relevans. För GGAB:s vidkommande och för den förestående ombildningen till underkoncern och osäkerhet om balansräkningens storlek får finansiella mål och nyckeltal tas fram när bolagsbildningen har satt sig under påföljande år. Stöd- och styrningsförvaltningen föreslår att kommunstyrelsen överlämnar tjänsteskrivelsen som svar på rapporten från revisorerna

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6 (15) 118 KS 2012/ Delårsbokslut Ludvika kommun år 2012 Kommunfullmäktige godkänner och fastställer Ludvika kommuns delårsbokslut för Ludvika kommuns delårsbokslut för perioden januari t o m juni år 2012 har upprättats. Av tjänsteskrivelse daterad 22 augusti 2012 från stöd- och styrningsförvaltningen framgår bl.a. att ansvarsförbindelsen för pensioner har ökat från 31 december 2011 till 30 juni 2012 med 12,6 mnkr och är nu totalt (inklusive löneskatt) 801,4 mnkr. Pensionsskulden i balansräkningen var 2011 i december 71,9 mnkr men har minskat till 70,2 mnkr. Ytterligare inbetalningar kommer att göras för de s.k. förmånsbestämda ålderspensionerna när upphandling av pensionslösning är klar. Den så kallade pensionsbromsen antas slå till både för 2014 och 2015 vilket kan ge ekonomiska effekter, merkostnader, för kommunens framtida pensionsåtaganden. Utfallet för de första sex månaderna blev +50,7 mnkr. Detta kan jämföras med förra årets sexmånadersresultat +4,7 mnkr. I sammanställningen nedan betyder plustecken för intäkter att intäkterna ökat och minustecken för kostnader att kostnaderna ökat. Förändringarna för respektive rad i resultaträkningen är mellan åren: Verksamhetens intäkter -8,7 mnkr Verksamhetens kostnader +15,9 mnkr Avskrivningar -0,8 mnkr Jämförelsestörande post +26,5 Verksamhetens nettokostnader +32,9 mnkr Skatteintäkter och statsbidrag +13,7 mnkr Finansnetto -0,6 mnkr Extraordinära kostnader/intäkter 0 Förbättring mot föregående år +46,0 mnkr Budgetavvikelse mot budgeterat resultat vid halvårsskiftet var för ,8 mnkr och +41,9 mnkr En förbättring med +46,7 mnkr. Nettot av verksamhetens intäkter/kostnader har förbättrats med 7 mnkr, en jämförelsestörande post på 26 mnkr har tillkomit och skatter och statsbidrag är omkring 14 mnkr högre. Avstämning 6 månader utfall mot budget 6 månader En avstämning av halvårsresultatet mot periodiserad budget sex månader ger en aktuell bild av resultatläget.

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7 (15) Sammanfattningsvis är budgetavvikelsen för verksamhetens nettokostnad +32,9 mnkr. Posten fördelar sig med +7,2 mnkr på driften, -0,8 mnkr på avskrivningar och +26,5 mnkr på en jämförelsestörande post utanför nämndernas driftsnetto. Detta är en återbetalning av avtalsenliga premiepensioner för 2007 och ,4 mnkr, som utbetalas i slutet av året. Avstämningen av skatteintäkter och statsbidrag visar ett plus på 6,2 mnkr. SKL har lämnat prognoser som indikerar att avräkningen av de preliminärt utbetalda skattemedlen för 2012 blir bättre än budgeterat. Fler prognoser är att vänta under hösten. Avvikelsen för finansnettot är också positivt +3,2 mnkr. Liksom föregående år är högre utdelning från VB-gruppen viktigaste förklaringen. Det totala resultatet per den sista juni 2012 blev +50,7 mnkr mot budgeterat +8,8 mnkr en avvikelse med +41,9 mnkr. Större positiva budgetavvikelser finns både inom verksamhetens kostnader, en jämförelsestörande post och på skatteintäkter/statsbidrag. Investeringar Investeringsutfallet till och med juni är betydligt lägre än totala anslag. 61,7 mnkr har redovisats som investeringskostnader de första 6 månaderna. Totala anslagen är 227,8 mnkr. Framtiden Senast lämnade helårsprognos presenterades i juni utifrån utfallet de första 5 månaderna. Helårsindikationerna på driften återfinns även i de nu redovisade utfallen per den sista juni. Det är tre av nämnderna som avviker påtagligt i maj prognosen. Vård och omsorg (-19 mnkr), social och utbildning (-4,4 mnkr) och kommunstyrelsen (-2,5 mnkr) som står för merparten av driftsunderskottet på totalt -26,4 mnkr. Dessa signaler på underskott uppmärksammades redan vid januariprognosen och nämnderna fick i uppdrag att presentera åtgärdsprogram för att uppnå budget i balans. Uppdraget att genomföra åtgärder för budgetbalans är beslutat och kommunicerat av kommunstyrelsen. Det kan dock konstateras att speciellt vård och omsorg kommer att ha problem att nå målet på budget i balans under innevarande år. Av identifierade sparposter på 10 mnkr beräknas endast 4 mnkr kunna sparas under Nästa budgetuppföljning, den fjärde för året, presenteras i september baserat på augusti månads utfall. Den till delårsrapporten bilagda helårsprognosen summerade resultatet till - 4,3 mnkr vilket är -4,6 mnkr under budget. Vid kommande prognos 4 finns nyare skatteprognoser från SKL framme. Där ges också en indikation på

8 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8 (15) hur den pågående finanskrisen påverkar den kommunala ekonomin i stort och Ludvika i synnerhet. Det blir av stor betydelse för budgetarbetet nästa år och de kommande budgetåren

9 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9 (15) 119 KS 2012/ s budgetförslag 2013 Beslut Arbetsutskottet överlämnar budgetförslaget till budgetberedningen. Av en tjänsteskrivelse från stöd- och styrningsförvaltningen daterad 20 augusti 2012 framgår att det har upprättats driftbudgetförslag för år 2013 samt verksamhetsplan. Förvaltningens bidrag i de tre strategiska målområdena för att infria kommunens långsiktiga vision och som fastställts av kommunfullmäktige ingår i budgetdokumentet. Budgetförslaget ligger tkr över justerad ram tkr har upptagits som tillägg i budget för KS övrigt och avser renovering av Disponentvillans fasad. Vidare har 664 tkr äskats för tjänsten som enhetschef vid den nyinrättade arbetsmarknadsenheten. Stöd- och styrningsförvaltningen föreslår att budgetförslaget överlämnas till budgetberedningen. Budgetberedningen Förvaltningschef töd- och styrningsförvalt

10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 10 (15) 120 KS 2012/ Förskottering av medel för projektering av tunnel för gång och cykelväg i Sänkan Kommunfullmäktige godkänner att samhällsbyggnadsnämndens kostnader på kronor för projektering av tunnel i Sänkan, får bokföras som förskott på 2014 års investeringsanslag. Detaljplanen för Valla1 m.fl. i området Sänkan, är klar för antagande. Av en tjänsteskrivelse från stöd- och styrningsförvaltningen daterad 13 augusti 2012 framgår att vid genomförandet av planen ska det byggas en tunnel med anslutande gång och cykelväg under järnvägen. För tunneln finns 2 miljoner kronor budgeterad år För att kunna genomföra projektet måste en projektering göras omgående. För att täcka projekteringskostnaderna föreslår samhällsbyggnadsförvaltningen att pengar förskotteras. Samhällsbyggnadsnämnden föreslår den 8 augusti 2012, 18 att fullmäktige förskotterar kronor för projektering av de medel som är avsatta för tunneln i 2014 års budget. Stöd- och styrningsförvaltningen föreslår att kommunfullmäktige godkänner att samhällsbyggnadsnämndens kostnader på kronor för projektering av tunnel i Sänkan, får bokföras som förskott på 2014 års investeringsanslag.

11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11 (15) 121 KS 2012/ Redovisning av nämnders uppföljning av den intern kontroll för 2011 lägger inkomna redovisningar av 2011 års uppföljning till handlingarna. behandlade den 5 juni nämnders uppföljning av den interna kontrollen för år Av en tjänsteskrivelse från stöd- och styrningsförvaltningen daterad 9 augusti 2012 framgår att vid kommunstyrelsens behandling hade det inte kommit några uppföljningar från vare sig social- och utbildningsnämnden eller från Västerbergslagens kulturskolenämnd. Dessa båda nämnder har nu redovisat sina uppföljningar. Dessutom har räddningsnämnden Västerbergslagen kommit in med kompletteringar av sin uppföljning av interna kontrollen. Av redovisningarna från nämnderna framgår att det finns brister. Dessa brister har åtgärdats eller ska åtgärdas. Stöd- och styrningsförvaltningen föreslår att kommunstyrelsen lägger inkomna redovisningar av 2011 års uppföljning till handlingarna.

12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 12 (15) 122 KS 2012/ Redovisning av nämnders internkontrollplaner för 2012 noterar att social- och utbildningsnämnden och Västerbergslagens kulturskolenämnd antagit planer för behandlade den 5 juni nämnders redovisning av planer för den interna kontrollen Av en tjänsteskrivelse från stöd- och styrningsförvaltningen daterad 9 augusti 2012 framgår att det vid kommunstyrelsens behandling hade det inte kommit någon plan från vare sig social- och utbildningsnämnden eller från Västerbergslagens kulturskolenämnd. Dessa båda nämnder har nu redovisat sina planer. Stöd- och styrningsförvaltningen föreslår att kommunstyrelsen noterar att social- och utbildningsnämnden och Västerbergslagens kulturskolenämnd antagit planer för 2012.

13 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 13 (15) 123 KS 2012/ Ändrad sammansättning i pensionärsråd, handikappråd och naturvårdsberedning Kommunfullmäktige ändrar sammansättningen enligt följande. - I pensionärsrådet ska samhällsbyggnadsnämnden ingå med en ledamot och en ersättare i stället för tekniska nämnden. - I handikapprådet ska samhällsbyggnadsnämnden ingå med en ledamot och en ersättare i stället för tekniska nämnden och miljö- och byggnämnden. - I naturvårdsberedningen ska samhällsbyggnadsnämnden ingå med två ledamöter och två ersättare i stället för tekniska nämnden och miljöoch byggnämnden. Av en tjänsteskrivelse från stöd- och styrningsförvaltningen daterad 9 augusti 2012 framgår att en omorganisation genomfördes den 1 juli 2012 som bl.a. innebar att tekniska nämnden samt miljö- och byggnämnden upphörde. Från samma tidpunkt inrättades samhällsbyggnadsnämnden och myndighetsnämnden miljö och bygg. Med anledning av omorganisationen måste sammansättning i pensionärsrådet, handikapprådet och naturvårdsberedningen förändras. I pensionärsrådet hade tekniska nämnden en ledamot och en ersättare. I handikapprådet och naturvårdsberedningen hade tekniska nämnden och miljö- och byggnämnden en ledamot och en ersättare vardera. Stöd- och styrningsförvaltningen föreslår att sammansättningen ändras enligt följande. - I pensionärsrådet ska samhällsbyggnadsnämnden ingå med en ledamot och en ersättare i stället för tekniska nämnden. - I handikapprådet ska samhällsbyggnadsnämnden ingå med en ledamot och en ersättare i stället för tekniska nämnden och miljö- och byggnämnden. - I naturvårdsberedningen ska samhällsbyggnadsnämnden ingå med två ledamöter och två ersättare i stället för tekniska nämnden och miljöoch byggnämnden.

14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 14 (15) 124 KS 2012/ Yttrande till förvaltningsrätten över överklagat fullmäktigebeslut gällande motion om vattenspeglar i Ludvika ström Kommunfullmäktige avger yttrande i enlighet med den 15 augusti 2012 upprättat förslag till yttrande. Av en tjänsteskrivelse från stöd- och styrningsförvaltningen daterad 15 augusti 2012 framgår att kommunfullmäktige den 26 mars 2012, 64 beslöt att avslå en motion om bl.a. att kommunstyrelsen skulle få i uppdrag att iordningsställa tre enklare vattenspeglar i Ludvika ström. Ken Swedenborg och Bertil Bratt har hos förvaltningsrätten begärt laglighetsprövning av detta beslut. Förvaltningsrätten har den 22 maj 2012 förelagt kommunen att svara på Ken Swedenborg m.fl. överklagan. I kommunallagens 10 kapitel finns bestämmelser laglighetsprövning. Där föreskrivs att ett beslut ska upphävas, om 1. det inte har tillkommit i laga ordning, 2. beslutet hänför sig till något som inte är en angelägenhet för kommunen eller landstinget, 3. det organ som har fattat beslutet har överskridit sina befogenheter, eller 4. beslutet strider mot lag eller annan författning. Myndighetsnämnden miljö och bygg har den 2 juli 2012, 2 yttrat sig över överklagan. Nämnden har inga synpunkter på den del som avser handläggningen av ärendet. Nämnden redovisar att utskovskapaciteten kan begränsas vid anläggande av spegeldammar. Detta bör, enligt nämnden, vara tillräckligt för att spegeldammar är olämpliga. Stöd- och styrningsförvaltningen har upprättat ett förslag till yttrande över överklagandet. Yttrandet är daterat 15 augusti I förslaget till yttrande framgår att kommunen anser att fullmäktigebeslutet inte strider mot kommunallag eller annan författning.

15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 15 (15) 125 KS 2012/91 00 Information från Lokalplanegruppen Kommunchefen informerar från senaste mötet i lokalplanegruppen. Akten

ANSLAG/BEVIS Protokollet från kommunstyrelsen den 11 september 2012, 160 171 är justerat och tillkännagivet genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet från kommunstyrelsen den 11 september 2012, 160 171 är justerat och tillkännagivet genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 11 september, kl. 14.00 14.35 Beslutande Övriga Se sidan 2 Maria Strömkvist (S) HåGe Persson (M) Ivan Eriksson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet från kommunfullmäktige den 24 september 2012, är justerat och tillkännagivet genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet från kommunfullmäktige den 24 september 2012, är justerat och tillkännagivet genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (32) Plats Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika Dag och tid Måndagen den 24 september 2012, kl. 17.30 19.00 ande Se sidan 2 Övriga Helena Bååth (S) ersättare, ej 183 Kenneth Bååth

Läs mer

Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Sten G Johansson (V) Rigmor Andersson (M) tjänstgörande ersättare

Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Sten G Johansson (V) Rigmor Andersson (M) tjänstgörande ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 18 juni 2013, kl. 13.15 14.45 Beslutande Maria Strömkvist (S) Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström

Läs mer

Protokollet förvaras på kanslienheten

Protokollet förvaras på kanslienheten SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 14 februari 2012, kl. 13.15 13.50 Beslutande Maria Strömkvist (S) Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström

Läs mer

Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Jan Willner (C) Sten G Johansson (V) Lotta Wedman (MP)

Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Jan Willner (C) Sten G Johansson (V) Lotta Wedman (MP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 24 april 2012, kl. 13.20 14.15 Beslutande Maria Strömkvist (S) Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet från kommunstyrelsen den 28 maj 2012, är justerat och tillkännagivet genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet från kommunstyrelsen den 28 maj 2012, är justerat och tillkännagivet genom anslag Plats Gillesalen, Folkets Hus, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 28 maj 2012, kl. 16:00.Beslutande Övriga Se sidan 2 Maria Strömkvist (S) HåGe Persson (M) Ivan Eriksson (S) Sören Finnström (S) Jan Willner

Läs mer

Protokollet förvaras på kanslienheten

Protokollet förvaras på kanslienheten SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 18 oktober 2011, kl. 13.15 14.30 Beslutande Maria Strömkvist (S) Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström

Läs mer

Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Jan-Olof Pettersson (C) Sten G Johansson (V) Lotta Wedman (MP)

Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Jan-Olof Pettersson (C) Sten G Johansson (V) Lotta Wedman (MP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 22 mars 2011, kl. 13.20-14.30 Beslutande Maria Pettersson (S) Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdag den 21 november 2012 kl. 14.10 14.55 ande Sören Finnström (S) ordförande Kenneth Andersson (S) Kurt Josefsson (BOP) Susanne

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Caroline Liljebjörn Granskning av delårsrapport 2014 Vimmerby kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor och avgränsning

Läs mer

Boxholms kommun. Rapport avseende granskning av delårsbokslut per Revision KPMG AB Antal sidor: 5

Boxholms kommun. Rapport avseende granskning av delårsbokslut per Revision KPMG AB Antal sidor: 5 Rapport avseende granskning av delårsbokslut per 2016-08-31 Revision KPMG AB Antal sidor: 5 Innehåll 1. Inledning 1 2. Granskningens syfte 1 3. Delårsrapport 1 4. Bedömning 1 5. Sammanfattning av granskningsresultatet

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Caroline Liljebjörn Granskning av delårsrapport 2014 Emmaboda kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor och avgränsning

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Carl-Gustaf Folkeson Bengt-Åke Hägg Lotten Lasson Granskning av delårsrapport 2014 Staffanstorps kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2016

Granskning av delårsrapport 2016 Revisionsrapport Rebecca Lindström Certifierad kommunal revisor Granskning av delårsrapport 2016 Mönsterås kommun Innehållsförteckning 1. Sammanfattande bedömning 1 2. Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte,

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2012-08-31 Smedjebackens kommun Malin Liljeblad Godkänd revisor Fredrik Winter Revisor Oktober 2012 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning

Läs mer

Kommunfullmäktige 2012-09-17

Kommunfullmäktige 2012-09-17 Kommunfullmäktige 2012-09-17 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.15 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Frank Norgren (S) Patrick Nyman (C) Leif Nilsson (S) Monica Forsgren (S) Calle Morgården

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014:2

Granskning av delårsrapport 2014:2 Revisionsrapport 2014 Genomförd på uppdrag av de förtroendevalda revisorerna i Landstinget i Jönköpings län Granskning av delårsrapport 2014:2 Landstinget i Jönköpings län Innehåll 1. Sammanfattning...

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport* Granskning av delårsrapport Tyresö kommun September 2007 Anders Hägg Frida Enocksson Jonas Eriksson *connectedthinking Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning...3 2 Inledning...5

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Granskning av delårsrapport 2014 Höörs kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor och avgränsning 2 2.3 Revisionskriterier

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2012 Kalix kommun Conny Erkheikki Auktoriserad revisor Anna Carlénius Revisionskonsult 12 november 2012 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2.1

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2016

Granskning av delårsrapport 2016 Granskningsrapport Anna Carlénius Revisionskonsult Conny Erkheikki Auktoriserad revisor Granskning av delårsrapport 2016 Pajala kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2012 Emmaboda kommun Caroline Liljebjörn Kristina Lindhe 3 oktober 2012 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte,

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2017

Granskning av delårsrapport 2017 Granskningsrapport Daniel Brandt Jonas Axelsson Remmi Gimborn Granskning av delårsrapport 2017 Melleruds kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte,

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Sofia Nylund Anders Rabb Anders Haglund Granskning av delårsrapport 2014 Sollentuna kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 1.1 Bakgrund 2 1.2 Syfte, revisionsfrågor

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2013 Pajala kommun Anna Carlénius Revisionskonsult Per Ståhlberg Certifierad kommunal revisor Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning

Läs mer

Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2012

Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2012 Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2012 Lekebergs kommun Anna Gröndahl, Lars Wigström, certifierad kommunal revisor Innehållsförteckning Sammanfattande bedömning...1 Inledning... 3 Bakgrund...

Läs mer

Arvika kommun. Översiktlig granskning delårsrapport Revisionsrapport KPMG AB. Antal sidor: 7. Arvika Rapport delårsgranskning11.

Arvika kommun. Översiktlig granskning delårsrapport Revisionsrapport KPMG AB. Antal sidor: 7. Arvika Rapport delårsgranskning11. Revisionsrapport KPMG AB Antal sidor: 7 Innehåll 1. Sammanfattning 1 1.1 Finansiella mål och god redovisningssed 1 1.2 Mål för verksamheten 1 2. Bakgrund 1 3. Syfte 2 4. Avgränsning 2 5. Revisionskriterier

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2008

Granskning av delårsrapport 2008 Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2008 Smedjebackens kommun September 2008 Robert Heed Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 1.1 Uppdrag och ansvarsfördelning... 2 1.2 Kommunfullmäktiges mål

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Conny Erkheikki Auktoriserad revisor Granskning av delårsrapport 2014 Gällivare kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor

Läs mer

Granskning av delårs- rapport 2012

Granskning av delårs- rapport 2012 Revisionsrapport Granskning av delårs- rapport 2012 Karlstads kommun Daniel Brandt Stefan Fredriksson Lars Dahlin Maria Jäger Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund

Läs mer

Revisionsrapport. Delårsrapport Smedjebackens kommun. Oktober Robert Heed

Revisionsrapport. Delårsrapport Smedjebackens kommun. Oktober Robert Heed Revisionsrapport Delårsrapport 2009 Smedjebackens kommun Oktober 2009 Robert Heed Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...2 2 Inledning...3 2.1 Bakgrund...3 2.2 Syfte, revisionsfråga och avgränsning...3

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2011 Emmaboda kommun Caroline Liljebjörn 11 oktober 2011 Granskning av delårsrapport 2011 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1

Läs mer

Översiktlig granskning av delårsrapport 2014

Översiktlig granskning av delårsrapport 2014 Revisionsrapport Caroline Liljebjörn 29 augusti 2014 Översiktlig granskning av delårsrapport 2014 Torsås kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 22 november 2011, kl. 13.25 14.10, 14.40 14.50 Beslutande Maria Strömkvist (S), ej 184 HåGe Persson (M), ej

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2016

Granskning av delårsrapport 2016 Granskningsrapport Sofia Nylund Ebba Lind Charlotta Franklin Simon Löwenthal Granskning av delårsrapport Håbo kommun Granskning av delårsrapport Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2015

Granskning av delårsrapport 2015 Granskningsrapport PerÅke Brunström, Certifierad kommunal revisor Granskning av delårsrapport 2015 Haparanda Stqd Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte,

Läs mer

Revisionsrapport. Granskning av Delårsrapport januari augusti 2008. Avesta kommun. Oktober 2008. Robert Heed

Revisionsrapport. Granskning av Delårsrapport januari augusti 2008. Avesta kommun. Oktober 2008. Robert Heed Revisionsrapport Granskning av Delårsrapport januari augusti 2008 Avesta kommun Oktober 2008 Robert Heed INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning...3 1.1 Uppdrag och ansvarsfördelning...3 1.2 Mål av betydelse

Läs mer

Granskning av delårsrapport per

Granskning av delårsrapport per Revisionsrapport Granskning av delårsrapport per 2009-08-31 Motala kommun 2009-10-01 Karin Jäderbrink Matti Leskelä Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...1 2 Inledning...2 2.1 Bakgrund...2 2.2 Syfte,

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2013 Övertorneå kommun Anna Carlénius Revisionskonsult Per Ståhlberg Certifierad kommunal revisor Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning

Läs mer

Revisionsrapport. Delårsrapport 2010. Oxelösunds kommun 2010-09-29. Matti Leskelä

Revisionsrapport. Delårsrapport 2010. Oxelösunds kommun 2010-09-29. Matti Leskelä Revisionsrapport Oxelösunds kommun 2010-09-29 Matti Leskelä Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning... 1 1.1 Bakgrund... 2 1.2 Syfte, revisionsfrågor och avgränsning... 2 1.3 Revisionskriterier...

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport Staffanstorps kommun Carl-Gustaf Folkeson Emelie Lönnblad Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2013

Granskning av delårsrapport 2013 Revisionsrapport Anders Thulin, Auktoriserad revisor, Certifierad kommunal revisor Emelie Lönnblad, Revisionskonsult Granskning av delårsrapport 2013 Båstads kommun Christina Widerstrand, Certifierad kommunal

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2016

Granskning av delårsrapport 2016 Granskningsrapport Richard Vahul Jenny Nyholm Granskning av delårsrapport 2016 Nynäshamns kommun Granskning av delårsrapport 2016 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Caroline Liljebjörn 8 september 2014 Granskning av delårsrapport 2014 Borgholms kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Hanna Holmberg Richard Vahul Granskning av delårsrapport 2014 Nynäshamns kommun Granskning av delårsrapport 2014 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Anna Carlénius Revisionskonsult Conny Erheikki Auktoriserad revisor Granskning av delårsrapport Pajala kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 1. Inledning 2 1.1 Bakgrund

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2012 Bollnäs kommun Pär Månsson Hanna Franck Larsson Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 24 september 2015 kl. 08:15-12:20. Eva Engström Sekreterare. Erik Eriksson Neu (S) Utbildningsutskottet

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 24 september 2015 kl. 08:15-12:20. Eva Engström Sekreterare. Erik Eriksson Neu (S) Utbildningsutskottet NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 24 september 2015 kl. 08:15-12:20. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2012-04-30 Landstinget Dalarna Emil Forsling Auktoriserad revisor Fredrik Winter Revisor 25 maj 2012 Innehållsförteckning Sammanfattande bedömning 1 1 Inledning

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2011 Övertorneå kommun Conny Erkheikki Aukt revisor Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor

Läs mer

Martin Moberg (s) tjg ers

Martin Moberg (s) tjg ers Sammanträdesprotokoll 1(7) 2012-09-25 Kommunstyrelsen Plats och tid: Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby 08.30-9.40 Beslutande Beslutande Roger Fredriksson (m) Kenneth Michaelsson (c) Lena Karstensson (m)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 25 augusti 2015 kl. 8:30-9:50 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 58-62 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Tjänsteskrivelse Månadsuppföljning efter oktober 2011

Tjänsteskrivelse Månadsuppföljning efter oktober 2011 KRISTINA DAHL SID 1/8 CONTROLLER KRISTINA.DAHL@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Månadsuppföljning efter oktober 2011 Förslag till beslut Kommunstyrelsen noterar informationen och godkänner

Läs mer

Granskning av delårsrapport. Surahammars kommun

Granskning av delårsrapport. Surahammars kommun Revisionsrapport Granskning av delårsrapport Magdalena Bergfors Helene Ellingsen Elisabeth Husdahl Surahammars kommun Oktober Granskning av delårsrapport Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning

Läs mer

Lars Bäckström. Kommunstyrelsen 2015-06-08

Lars Bäckström. Kommunstyrelsen 2015-06-08 Plats och tid Centrumhuset 2015-06-08, kl 12.15 13.00 Beslutande Patrik Nilsson (s) Lars Bäckström (c) Hans Lindgren (s) Ove Lindström (s), ersättare för Gun Ivesund (s) Kenneth Isaksson (m) Sandra Brändström

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2013 Kalix kommun Anna Carlénius Revisionskonsult Per Ståhlberg Certifierad kommunal revisor Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2015

Granskning av delårsrapport 2015 Granskningsrapport Fredrik Ottosson Bengt-Åke Hägg Lotten Lasson Granskning av delårsrapport 2015 Höörs kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte,

Läs mer

Beslutande Mathias Haglund, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare Per-Eric Magnusson, kommunchef ...

Beslutande Mathias Haglund, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare Per-Eric Magnusson, kommunchef ... 2015-06-22 1(8) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, måndagen den 22 juni 2015, kl. 08.00 09.30 Beslutande Mathias Haglund, (s) Christer Lundgren, (c) Dan Oskarsson, (s) Marianne

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2016

Granskning av delårsrapport 2016 Granskningsrapport Per Ståhlberg Certifierad kommunal revisor Granskning av delårsrapport 2016 Jokkmokks kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte,

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2012 Vimmerby kommun Caroline Liljebjörn 11 oktober 2012 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2016

Granskning av delårsrapport 2016 Granskningsrapport Caroline Liljebjörn Certifierad kommunal revisor Elin Petersson Revisionskonsult 1 november 2016 Granskning av delårsrapport 2016 Borgholms kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande

Läs mer

Periodrapport Ekonomisk sammanfattning April

Periodrapport Ekonomisk sammanfattning April Periodrapport Ekonomisk sammanfattning April 2015 Ekonomi l Resultat januari april 37 mnkr (67mnkr) l Nettokostnadsökning 8,1 % (1,8 %) l Skatter och statsbidrag 4,7 % (4,9 %) l Helårsprognos 170 mnkr

Läs mer

Granskning av bokslut och årsredovisning per

Granskning av bokslut och årsredovisning per Granskning av bokslut och årsredovisning per 2016-12-31 Revisionsrapport Värnamo kommun 2017-04-10 2017 KPMG AB, a Swedish limited liability company and a member firm of the KPMG network of independent

Läs mer

Söderhamns kommun. Granskning av delårsrapport per den 31 augusti Revisionsrapport. KPMG 11 oktober 2006 Antal sidor 9

Söderhamns kommun. Granskning av delårsrapport per den 31 augusti Revisionsrapport. KPMG 11 oktober 2006 Antal sidor 9 Granskning av delårsrapport per den 31 augusti 2006 KPMG 11 oktober 2006 Antal sidor 9 Innehåll 1. Sammanfattning 1 2. Bakgrund 1 3. Ansvarsavgränsning 2 4. Granskning 2 5. Revisionsmål 3 6. Granskningens

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2011 Trelleborgs kommun Anders Thulin Bengt-Åke Hägg Alf Wahlgren Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte,

Läs mer

Delårsrapport för Österåkers kommun

Delårsrapport för Österåkers kommun Ordförandeförslag 00 Till Kommunfullmäktig Datum 2014-10-14 Dnr KS 2014/0282 Delårsrapport för 2014-01 -01-2014-08-31 Beslutsförslag Kommunfullmäktiges ordförande föreslår Kommunfullmäktige besluta 1.

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2016

Granskning av delårsrapport 2016 Granskningsrapport Conny Erkheikki Granskning av delårsrapport 2016 Gällivare kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor och avgränsning

Läs mer

Nämndernas verksamhetsberättelser 2017

Nämndernas verksamhetsberättelser 2017 Tjänsteskrivelse 1 (5) Kommunledningsförvaltningen Linda Svensson 2018-03-19 Dnr KS 2018-170 Kommunstyrelsen Nämndernas verksamhetsberättelser 2017 Förslag till kommunstyrelsens beslut 1. Nämndernas förslag

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Malin Kronmar Caroline Liljebjörn Pär Sturesson Granskning av delårsrapport 2014 Kalmar kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte,

Läs mer

Rapport avseende granskning av delårsrapport Härnösand kommun

Rapport avseende granskning av delårsrapport Härnösand kommun Rapport avseende granskning av delårsrapport 2015-08-31. Härnösand kommun Oktober 2015 Innehåll 1. INLEDNING... 3 1.1 BAKGRUND... 3 1.2 SYFTE... 3 1.3 REVISIONSMETOD... 4 2. IAKTTAGELSER... 4 2.1 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE...

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2013 Alvesta kommun Kristina Lindhe Caroline Liljebjörn 10 september 2013 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2

Läs mer

Revisionsrapport: Översiktlig granskning av delårsrapport per

Revisionsrapport: Översiktlig granskning av delårsrapport per Revisorerna 1 (1) Kommunstyrelsen För kännedom: Kommunfullmäktige Revisionsrapport: per 2016-08-31 Revisorerna har uppdragit till KPMG att genomföra en översiktlig granskning av delårsrapport per 2016-08-31.

Läs mer

Kumla kommun. Översiktlig granskning av delårsrapport Januari Juni 2016 Revisionsrapport. KPMG AB Antal sidor: 14

Kumla kommun. Översiktlig granskning av delårsrapport Januari Juni 2016 Revisionsrapport. KPMG AB Antal sidor: 14 Översiktlig granskning av delårsrapport Januari Juni 2016 Revisionsrapport KPMG AB Antal sidor: 14 Innehåll 1. Sammanfattning 1 1.1 Finansiella mål och god redovisningssed 1 1.2 Mål för verksamheten 2

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2017

Granskning av delårsrapport 2017 www.pwc.se Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2017 Anna Carlénius Revisionskonsult September 2017 Innehåll 1. Sammanfattning... 2 2. Inledning... 3 2.1. Bakgrund... 3 2.2. Syfte och revisionsfrågor...

Läs mer

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Rune Wikström, ekonomichef Maria Östgren, kommunsekreterare

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Rune Wikström, ekonomichef Maria Östgren, kommunsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen, Ludvika, tisdag den 14 februari 2017, kl 13.15-14.45 ajournering 13.40-13.55 Beslutande ledamöter Ej beslutande ersättare Leif Pettersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 1(5) Plats och tid Sammanträdesrum Bengtsfors, Utvecklingscentrum+ i Bengtsfors, klockan 14.00 14.30 Beslutande Ledamöter Per Jonsson (c) ordförande Besnik Dautaj (s) Lena Grönlund (s) tjänstgörande ersättare

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2012 Övertorneå kommun Anneth Nyqvist Revisonskonsult Anna Carlénius Revisonskonsult Innehållsförteckning Sammanfattning 1 1. Inledning 2 1.1 Bakgrund 2 1.2

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Plats och tid Mölndals stadshus, rum 101 kl. 17:00-19:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Thomas Svensson (S) (ordförande) Claes Olsson (M) (vice ordförande) Jan-Erik Lindström

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2015

Granskning av delårsrapport 2015 Granskningsrapport Anna Carlénius Revisionskonsult Conny Erkheikki Auktoriserad revisor Granskning av delårsrapport 2015 Övertorneå kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 1.1 Bakgrund

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2013

Granskning av delårsrapport 2013 Revisionsrapport PerÅke Brunström Granskning av delårsrapport 2013 Sundsvalls kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor och avgränsning

Läs mer

Revisionsrapport. Delårsrapport Krokoms kommun Anneth Nyqvist

Revisionsrapport. Delårsrapport Krokoms kommun Anneth Nyqvist Revisionsrapport 2010-06-30 Anneth Nyqvist 0 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning... 1 2 Inledning... 2 2.1 Bakgrund... 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor och avgränsning... 2 2.3 Revisionskriterier...

Läs mer

Övriga Sören Grandelius (S), ersättare Jan Willner (C), ersättare

Övriga Sören Grandelius (S), ersättare Jan Willner (C), ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Måndag den 2 juli 2012 kl. 14.00 15.25 ande Sören Finnström (S) ordförande Kenneth Andersson (S) Maino Wohlfeil (S) Brittsiw Åsberg

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2013

Granskning av delårsrapport 2013 Revisionsrapport Caroline Liljebjörn Kristina Lindhe 21 oktober 2013 Granskning av delårsrapport 2013 Emmaboda kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2

Läs mer

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Gunilla Andersson, samordnare/projektledare Maria Östgren, kommunsekreterare

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Gunilla Andersson, samordnare/projektledare Maria Östgren, kommunsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Sessionssalen, stadshuset, tisdag den 7 februari 2017, kl 16.20-17.00 Beslutande ledamöter Leif Pettersson (S) HåGe Persson (M) Lotta Wedman (MP) Sten G Johansson

Läs mer

Granskning av bokslut och årsredovisning per

Granskning av bokslut och årsredovisning per Granskning av bokslut och årsredovisning per 2017-12-31 Revisionsrapport 2018-03-23 2018 KPMG AB, a Swedish limited liability company and a member firm of the KPMG network of independent member firms affiliated

Läs mer

Granskning av delårsrapport. Torsås kommun

Granskning av delårsrapport. Torsås kommun Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2013 Torsås kommun Åsa Bejvall augusti 2013 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor och avgränsning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats Folkets Hus, vån 7 Dag och tid Onsdag den 20 november kl. 14:40 16:00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats Folkets Hus, vån 7 Dag och tid Onsdag den 20 november kl. 14:40 16:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats Folkets Hus, vån 7 Dag och tid Onsdag den 20 november kl. 14:40 16:00 ande Sören Finnström (S) Kenneth Andersson (S) Jan Willner (C) Maino Wohlfeil (S) Susanne Salomonsson

Läs mer

Granskning av delårsbokslut per 30 juni 2009 Ljusdals kommun

Granskning av delårsbokslut per 30 juni 2009 Ljusdals kommun Revisionsrapport Granskning av delårsbokslut per 30 juni 2009 Ljusdals kommun September 2009 Micaela Hedin Certifierad kommunal revisor Lena Sörell Godkänd revisor 2009-09-15 Namnförtydligande Namnförtydligande

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2017

Granskning av delårsrapport 2017 www.pwc.se Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2017 Inger Andersson Certifierad kommunal revisor Elinore Fahlgren September 2017 Innehåll 1. Sammanfattning... 2 2. Inledning... 3 2.1. Bakgrund...

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Anna Carlénius Revisionskonsult Conny Erkheikki Auktoriserad revisor Granskning av delårsrapport 2014 Övertorneå kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.25 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson,

Läs mer

Revisionsrapport 2018 På uppdrag av revisorerna. November Upplands-Bro kommun. Översiktlig granskning av delårsrapport 2018

Revisionsrapport 2018 På uppdrag av revisorerna. November Upplands-Bro kommun. Översiktlig granskning av delårsrapport 2018 Revisionsrapport 2018 På uppdrag av revisorerna November 2018 Upplands-Bro kommun Översiktlig granskning av delårsrapport 2018 Innehåll 1 SAMMANFATTNING... 2 2 INLEDNING... 3 2.1 Bakgrund... 3 2.2 Uppdrag

Läs mer

Delårsrapport

Delårsrapport Revisionsrapport Delårsrapport 2010-06-30 Torsås kommun 15 september 2010 Åsa Bejvall Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 1 2 Inledning... 2 2.1 Bakgrund... 2 2.2 Syfte, revisionsfråga och avgränsning...

Läs mer

Granskning av delårsrapport Vilhelmina kommun

Granskning av delårsrapport Vilhelmina kommun www.pwc.se Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2018 Anneth Nyqvist Certifierad kommunal revisor Oktober 2018 Innehåll 1. Sammanfattning... 3 2. Inledning... 4 2.1. Bakgrund... 4 2.2. Syfte och

Läs mer

UTKAST! Granskning av delårsbokslut per 30 juni 2008 Ljusdals kommun

UTKAST! Granskning av delårsbokslut per 30 juni 2008 Ljusdals kommun Revisionsrapport* UTKAST! Granskning av delårsbokslut per 30 juni 2008 Ljusdals kommun September 2008 Micaela Hedin Certifierad kommunal revisor Lena Sörell Godkänd revisor *connectedthinking Innehållsförteckning

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2016

Granskning av delårsrapport 2016 Granskningsrapport Granskning av delårsrapport 2016 Sollefteå kommun Anneth Nyqvist PerÅke Brunström Certifierade kommunala revisorer Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1

Läs mer

Revisionen har via KPMG genomfört en granskning av kommunens bokslut per 2013-12-31.

Revisionen har via KPMG genomfört en granskning av kommunens bokslut per 2013-12-31. Revisorerna i Nordanstigs kommun Nordanstigs kommun Kommunstyrelsen För kännedom: Kommunfullmäktiges presidium 2013-04-14 Revisionsrapport Granskning av bokslut per 2013-12-31 Revisionen har via KPMG genomfört

Läs mer

Översiktlig granskning av delårsrapport 2015

Översiktlig granskning av delårsrapport 2015 www.pwc.com/se Anneth Nyqvist Certifierad kommunal revisor Oktober 2015 Översiktlig granskning av delårsrapport 2015 Vilhelmina kommun Innehåll Syfte, revisionsfrågor, metod och avgränsning Delårsrapportens

Läs mer

Värnamo kommun. Översiktlig granskning av delårsrapport Revisionsrapport. Audit KPMG AB. Antal sidor: 9

Värnamo kommun. Översiktlig granskning av delårsrapport Revisionsrapport. Audit KPMG AB. Antal sidor: 9 Översiktlig granskning av delårsrapport Revisionsrapport Audit KPMG AB Antal sidor: 9 2016 KPMG AB, a Swedish limited liability company and a member firm of the Innehållsförteckning 1. Sammanfattning 2

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20:35 44-52 Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer

Läs mer