Verksamhetsberättelse för föreningen Balans Örebro 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse för föreningen Balans Örebro 2016"

Transkript

1 Organisation Verksamhetsberättelse för föreningen Balans Örebro 2016 Målet har varit att skapa ett arbetssätt som fördelar uppdragen mellan olika medlemmar för att minimera belastningen på enskilda personer. Därför har uppdrag fördelats mellan styrelsens medlemmar. I övrigt fattar styrelsen beslut om vem som ansvarar för de frågor/områden som dyker upp. - Styrelsemöten, dagordning, protokoll m.m. - Ordföranden - Ekonomisk redovisning Fredrik Marklund - Cafékvällar Lars-Johan Ebbing - Samtalsgrupp Kerstin Fjärrfors - Självhjälpsgrupper Balansmodellen Zandra Edwardsson - Motionsaktivitet Affektiva - Zandra Edwardsson och fler ledare - Ledningsgruppen för Personligt Ombud - Zandra Edwardsson - Ö-rådet anhörigcentrum Pär Ejdsäter och Zandra Edwardsson - Övergripande brukarrådet Kerstin Fjärrfors och Pär Ejdsäter - Psykiatrins brukarråd - Zandra Edwardsson och Emil Westholm - Beroendecentrums brukarråd - Zandra Edwardsson och Emil Westholm - Socialpsykiatrins brukarråd Kerstin Fjärrfors, Beatrice Skoog - BUV.s brukarråd Patrik Holmström - Nätverket för social frågor Zandra Edwardsson - Universitetets utvecklingsråd Zandra Edwardsson Under 2016 erhöll Föreningen bidrag för informationsverksamhet om psykisk ohälsa av socialstyrelsen. Detta gjorde det möjligt att projektanställa Zandra Edwardsson t.o.m Projektet omfattar utåtriktad informationsverksamhet enligt en projektplan, ansvaret i första hand på ordföranden och Zandra. Under projektet Våga visa (o)balans har Föreningen utbildat 7 st Balansinformatörer i bl.a. föreläsnings- och presentationsteknik. För att klara av det praktiska arbetet och få stöd i föreningsstrukturen har vi etablerat ett bra samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan i Örebro. Medlemsrekrytering har framförallt skett genom att delta i aktiviteter där våra målgrupper finns, därför har vi bl.a.: - Deltagit i Kommunens Anhörigdag - Deltagit i träffar för anhöriga på Anhörigcentrum - Deltagit och informerat i PPI-utbildningar anordnade av Affektiva mottagningen - Föreläst under en aktivitet anordnad av anhörigkonsulent i Kumla - Deltagit i Föreningarnas dag i Stadsparken - Lagt ut informationsmaterial på mottagningar främst inom psykiatrin i länet men även på andra ytor där målgruppen kan finnas som Anhörigcentrum och vårdmottagningar i länet. Medlemsantalet i föreningen har under året ökat till 56 medlemmar. ( ) Organisation och upptagningsområde för föreningen har diskuterats och därför kommer en proposition inlämnas till årsmötet om att föreningen byter namn till Föreningen Balans Örebro Län. Frågorna om kraft och tid, samt ekonomi och

2 bidrag har lett till att föreningen skapar en särskild verksamhetsutvecklargrupp för att ge fler möjlighet att aktivt delta i vår verksamhet och avlasta styrelsemedlemmar. Organisationen kommer att fortsätta diskuteras kommande verksamhetsår. Balans Örebro deltar aktivt i föreningsövergripande organisationer, som: - NSPH:s nätverk i Örebro län med två representanter - Styrelsen för Föreningen (H)järnkoll/NSPH-T, - Anhörigcentrums Ö-råd med två representanter - Ledningsgrupp Personligt Ombud med en representant - Universitetets utvecklingsråd med en representant - Psykiatrins Övergripande brukarråd med två representanter - Psykiatrins brukarråd med två representanter - Beroendecentrums brukarråd med två representanter - Socialpsykiatrins brukarråd - Buvs brukarråd - Nätverket för sociala frågor - Representant i Riksförbundets styrelse, dessutom deltagit med representanter i förbundets utbildningar. Två stycken ordförandekonferenser samt en utvecklingskonferens en helg på Tollare Folkhögskola under sommaren - Deltagit i arbetet med ny handlingsplan dels i analysverkstad, dels i Länsdelsgrupp Örebro. Styrelsen har under året förändrats då 5 medlemmar lämnat styrelsen av olika anledningar. Verksamheten Under 2016 har föreningen utvecklat verksamheten och det intressepolitiska arbetet i stor omfattning. Verksamheten har i huvudsak uppdelats inom två områden. Intern verksamhet. Styrelsemöten har huvudsakligen skett månadsvis med föredragning av aktuella ärenden. Öppna cafékvällar (drop-in) har genomförts varannan vecka med uppehåll under sommaren. Träffarna har blivit öppna för allmänheten och vi har bjudit på fika. Under dessa kvällar har vi haft inbjudna gästtalare eller föreläsare som också svarat på deltagarnas frågor. Cafékvällarna har varit uppskattade och vi kommer att fortsätta bjuda in gäster. Öppen Samtalsgrupp har fortgått under året, deltagarna, öppen både personer med egen erfarenhet och anhöriga, har träffats tisdagar i Föreningarnas Hus. Träffarna hade ett kort uppehåll under sommaren. Deltagarantalet har varierat beroende på deltagarnas olika behov av kontinuitet.

3 Självhjälpsgrupper enligt Balansmodellen: har genomförts under våren och hösten. Grupperna var för personer med egen erfarenhet. Gruppen för anhöriga har haft svårt att samla deltagare, därför kommer ett samarbete med anhörigcentrum att inledas kommande verksamhetsår. I juni genomförde föreningen en grillafton vid Naturens Hus. Motionsaktivitet 2 dagar i veckan har skett i samarbete med Affektiva mottagningen. Extern verksamhet inklusive intressepolitik. 29 februari, 2016, genomförde vi en föreläsning med Rebecca Anserud. Ämnet är självbiografin Ett bipolärt hjärta och föreläsningen genomfördes på Kulturhuset i samarbete med Vuxenskolan Örebro. Föreläsningen samlade ca 100 besökare. I arbetet med att skapa samarbete inom olika instanser som påverkar våra medlemmars situation har vi gjort framsteg. Föreningen har ett fortsatt bra samarbete med Affektiva mottagningen, den naturliga vårdkontakten för våra medlemmars icke akutberoende vård, samt med Anhörigcentrum. Vi har även besökt APT på Allmänpsykiatrins Öppenvård och deltagit i brukarcafé på vårdavdelning 2. Föreningen har också besökt psykiatrin i Hallsberg och informerat i Kumla. Föreningen har fortsatt ett uppdrag att genomföra regelbunden motion med Affektiva mottagningens patienter och föreningens medlemmar. Detta sker två dagar i veckan, måndagar och fredagar. Denna verksamhet upphörde december Diskussioner inleddes om en Brukarstyrd revision av verksamheten vid Affektiva mottagningen och utbildning skedde våren Revisionen blev inte av p.g.a. ekonomiska orsaker. Föreningen är dock positiv till att genomföra revision i framtiden och arbetar för detta i kontakter med regionen. Föreningen deltog under kommunens Anhörigdag på Conventum, där vi presenterat vår verksamhet. Föreningen deltog i Föreningarnas Dag i Stadsparken där vi genomförde Balanstest samtalade med och delade ut material till ca 450 personer. Föreningen deltog i Pride 2017 i Stadsparken där vi genomförde Balanstest samtalade med och delade ut material till ca 500 personer. Föreningen deltog även i paraden. Föreningen genomförde en Balansdag i Marieberg köpcenter där vi genomförde Balanstest samtalade med och delade ut material till ca 820 personer. Föreningen har arbetet med att starta självhjälpsgrupper i södra länsdelen och fortsätter arbetet med detta. Föreningen deltagit med representanter för brukarorganisationerna vid anställningsintervjuer under rekryteringsprocessen av nya chefer och nyckelpersoner inom psykiatrin Region Örebro.

4 Flera medlemmar i föreningen har gått en utbildning som cirkelledare anordnad av Studieförbundet Vuxenskolan. Vi har under 2016 fått möjligheten att utbilda två instruktörer i MHFA:s Första hjälpen till psykisk hälsa för äldre på SKL i Stockholm, och kommer att komplettera med Vuxen och ungdomsdelen under mars Föreningen har haft en föreläsning för Öbo:s äldreambassadörer för +55 och +70 boenden om psykisk ohälsa bland äldre. Ca 60 personer deltog. Ekonomi och administration Målet att utveckla föreningens ekonomi är ett arbete som fortsätter, vi har hamnat mitt i kommunens bidragsperiod, vilket lett till att vi måste söka utvecklingsbidrag för ny verksamhet vilket ger sämre möjligheter att få bidrag för all verksamhet. Vi har: Erhållit ett utvecklingsbidrag av Örebro Kommun på för Under året har vi beviljats föreningsstöd för perioden på :- per år. Under 2016 erhållit bidrag från Socialstyrelsen för informationsverksamhet om :-, detta gett oss möjlighet att i samarbete med Riksförbundet projektanställa Zandra Edwardsson. Kommunikation Föreningen har under året utvecklat kommunikationskanaler i form av hemsidan och föreningens Facebooksida där vi presenterar och marknadsför våra aktiviteter. Föreningen har också en telefon ( ) samt e- postadress balansorebro@gmail.com. Under året har vi dessutom skapat konto på Twitter och Instagram. Målsättningen att utveckla ett nyhetsbrev till medlemmar har påbörjats. Föreningen har producerat en presentation i form av en fyrsidig informationsfolder som delas ut vid aktiviteter, Vi har under året synts i Nerikes Allehanda, radio och TV4 i olika reportage och inslag. Vi skickar, med hjälp av Vuxenskolan, ut pressreleaser till media inför våra aktiviteter och arrangemang.

5 Tyvärr Vår kassör, Fredrik Marklund, lämnade oss med sorg och saknad under december månad. Föreningen deltar på begravningen i mars 2017 och har beslutat hedra Fredrik med en donation till Hjärnfonden. Örebro Styrelsen Balans Örebro Pär Ejdsäter Zandra Edwardsson BirGitta Palmqvist-Boström Emil Westholm Patrik Holmström Beatrice Skoog Marika Steffensen Kerstin Fjärrfors (Adjungerad)

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Årsmötet hölls i Studiefrämjandets lokal Kronohallen i Falun den 15 mars. Mötet avslutades med att Ida Otterholm berättade om hur det är att leva med ett barn med NPF-diagnos.

Läs mer

2015-03-24 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2014

2015-03-24 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2014 2015-03-24 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2014 Antal medlemmar vid årets slut: Vid årets slut hade Attention Sollentuna 353 medlemmar varav 11 st. Var stödmedlemmar. Antal tillkomna medlemmar under året:

Läs mer

SeniorNet Örebro Årsmöte 23 mars 2015 kl 14.00-16.00

SeniorNet Örebro Årsmöte 23 mars 2015 kl 14.00-16.00 SeniorNet Örebro Årsmöte 23 mars 2015 kl 14.00-16.00 Plats: SV:s lokaler, Fabriksgatan 8, Örebro Innehållsförteckning Sid Föredragningslista 1 Styrelsen 2 Revisorer 2 Verksamhet 2 Seniorfestivalen 2 SeniorNet

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Riksförbundet Balans

Verksamhetsberättelse 2014 Riksförbundet Balans 1 För dig som upplevt depression, mani eller växlande perioder - och för närstående Verksamhetsberättelse 2014 Riksförbundet Balans Innehåll Inledning... 2 Styrelse... 2 Årsmötet 2014... 2 Administration...

Läs mer

Sammanfattning från inspirationsdagen om ökad patient- /brukarmedverkan, av Sofia Wange. 20/4 2016

Sammanfattning från inspirationsdagen om ökad patient- /brukarmedverkan, av Sofia Wange. 20/4 2016 Sammanfattning från inspirationsdagen om ökad patient- /brukarmedverkan, av Sofia Wange. 20/4 2016 Vilka möjligheter att vara delaktig och Brukarråd SIP, vårdplaner Integrerad psykiatri Delaktighetsmodellen

Läs mer

Verksamhetsberättelse IFS Uppsala 2010

Verksamhetsberättelse IFS Uppsala 2010 Verksamhetsberättelse IFS Uppsala 2010 Medlemsmöten 7 st. Årsmöte 3 februari på restaurang Korfu med en subventionerad middag. 22 april med Anders Milton o Ing Marie Wieselgren de talade om Miltonutredningen,

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Org.nr 817601-7872 VERKSAMHETSBERÄTTELSE för 2017 samt verksamhetsplan för 2018-2019 Vi räddar liv Sid 1 Styrelsen har haft följande sammanställning år 2017: Ordinarie ledamöter: Ordförande Vice ordförande

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE 31 MARS 2015 KL 1800 LINKÖPINGS STADSHUS

VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE 31 MARS 2015 KL 1800 LINKÖPINGS STADSHUS Foto: Charlotte Nordahl, publicerad under Creative Common licens VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE 31 MARS 2015 KL 1800 LINKÖPINGS STADSHUS Kvällens program Inledning Mötesförhandlingar Återblick 20 år med föreningen

Läs mer

Uppföljning och inventering av behov - psykisk hälsa. Hösten Charlotta Wilhelmsson, processledare

Uppföljning och inventering av behov - psykisk hälsa. Hösten Charlotta Wilhelmsson, processledare Uppföljning och inventering av behov - psykisk hälsa Hösten 2016 Enkäten skickades till kontaktpersonerna för kommunerna Västra Götaland den 10 oktober. Den 25 oktober, då underlaget sammanställdes, hade

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse ÅR:2018 Datum: 19-01-12 LSR:s organisationsnummer: 802002-0361 Sektion: Reuma Ev. eget sektionsorg.nr: Kontaktpersoner Namn E-post Ordförande: Linda Humlesjö linda.humlesjo@gmail.com

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Styrelsen för föreningen Alzheimer Örebro lämnar härmed redovisning för verksamhetsåret 2017-01-01-2017-12-31. Föreningen Föreningen Alzheimer Örebro antog namnet vid årsmötet 2016

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Inledning Styrelsen för hörselskadades förening i Örebro får härmed lämna verksamhetsberättelse för år 2016. Organisation Hörselskadades förening i Örebro är en förening inom

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Styrelsen för föreningen Alzheimer Örebro lämnar härmed redovisning för verksamhetsåret 2016-01-01-2016-12-31. Föreningen Föreningen antog vid årsmötet 2016 en ny stadga. En viktig

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse ÅR:2017 Datum: 18-01-15 LSR:s organisationsnummer: 802002-0361 Sektion: Reuma Ev. eget sektionsorg.nr: Kontaktpersoner Namn E-post Ordförande: Linda Humlesjö linda.humlesjo@gmail.com

Läs mer

Socialtjänsternas bemötande av personer med psykisk funktionsnedsättning

Socialtjänsternas bemötande av personer med psykisk funktionsnedsättning Socialtjänsternas bemötande av personer med psykisk funktionsnedsättning - en enkätundersökning genomförd av NSPH, Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa. Inledning Alla har rätt till ett liv utan diskriminering,

Läs mer

Årsmöte mars träff hos medlem på väg mot Special Göteborgsvarvet i maj månad

Årsmöte mars träff hos medlem på väg mot Special Göteborgsvarvet i maj månad Årsmöte mars träff hos medlem på väg mot Special Göteborgsvarvet i maj månad på scenen på Glada Hudik teater i september månad Konserthuset med tjejgruppen Upp & ner gympa Ombord på Birka Klippans möte

Läs mer

Lagarbetet inom styrelsen. LIBRA i Skåne maj 2014

Lagarbetet inom styrelsen. LIBRA i Skåne maj 2014 Lagarbetet inom styrelsen LIBRA i Skåne maj 2014 Syfte och mål med styrelsearbetet Målgrupp: personer med affektiva sjukdomar (egentlig depression och bipolär sjukdom), deras närstående samt övriga intresserade

Läs mer

FÖRENINGSHJÄLPEN. Vill din förening växa och få nya ideer?

FÖRENINGSHJÄLPEN. Vill din förening växa och få nya ideer? FÖRENINGSHJÄLPEN Vill din förening växa och få nya ideer? Studieförbundet Vuxenskolan brinner för föreningslivet och gör allt för att stötta och utveckla samhällsengagemang och demokrati. Genom utbildningar,

Läs mer

Lever du nära någon med psykisk ohälsa?

Lever du nära någon med psykisk ohälsa? Lever du nära någon med psykisk ohälsa? Du behöver inte vara ensam om ansvaret. Kontakta oss på Anhörigcentrum. Vi har stöd att erbjuda och kan lotsa dig vidare om så behövs. Människor är lojala och ställer

Läs mer

Program Anhörigcentrum

Program Anhörigcentrum Program 2019 Anhörigcentrum Det här är Anhörigcentrum Anhörigcentrum erbjuder anhörigstöd till dig som stödjer någon som är 21 år eller äldre. Det kan vara en make eller maka, en livskamrat, en förälder,

Läs mer

Verksamhetsberättelse Uppsala Ångestsyndromsällskap 2015:

Verksamhetsberättelse Uppsala Ångestsyndromsällskap 2015: Uppsala Verksamhetsberättelse Uppsala Ångestsyndromsällskap 2015: Föreningens medlemsmöten har under 2015 vanligtvis ägt rum på HSO (Handikappföreningarnas samarbetsorgan) på Kungsgatan 64 under våren

Läs mer

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015 Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Årsmöte torsdagen den 8 oktober 2014 i samband med dansen. Plats: Södermalmshemmet Dagordning:

Läs mer

Verksamhetsberättelse FUB Västerås 2016

Verksamhetsberättelse FUB Västerås 2016 Verksamhetsberättelse FUB Västerås 2016 Styrelsen för FUB Västerås lämnar härmed följande verksamhetsberättelse för år 2016 I STYRELSEN OCH PÅ FÖRTROENDEPOSTER Ordförande Margareta Hallner Vice ordförande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Org.nr 817601 7872 VERKSAMHETSBERÄTTELSE för 2018 samt verksamhetsplan för 2019-2020 Vi räddar liv 2(6) Styrelsen har haft följande sammansättning år 2018 Ordinarie ledamöter: Ordförande Vice ordförande

Läs mer

Rätten till inflytande och medbestämmande

Rätten till inflytande och medbestämmande Rätten till inflytande och medbestämmande Bakgrund Kraven på brukarmedverkan och brukarinflytande växer. Det handlar om delaktighet, kvalité och effektivitet inom vård och social service Många vägar bär

Läs mer

PSYKIATRIVECKAN PROGRAM 6-12 OKTOBER 2014

PSYKIATRIVECKAN PROGRAM 6-12 OKTOBER 2014 PSYKIATRIVECKAN PROGRAM 6-12 OKTOBER 2014 Psykiatriveckan är ett samarbete mellan Studieförbundet Vuxenskolan, NSPH, (H)järnkoll samt Kommun- och Landstingspsykiatrin i Blekinge. PSYKIATRIVECKAN 2014,

Läs mer

Som anhörigkonsulent och enhetschef

Som anhörigkonsulent och enhetschef Med en röd fåtölj i centrum Anhörigcentrum i Örebro genomförde under september månad 2008 ett intensivt marknadsföringsarbete. På TV4 sändes en reklamfilm och ute på stan i Örebro har anhörigsamordnare

Läs mer

Socialdepartementet. 103 33 Stockholm

Socialdepartementet. 103 33 Stockholm SVAR PÅ REGERINGSUPPDRAG 1 (6) Socialdepartementet 103 33 Stockholm Delrapport för; Uppdrag om kunskapsutveckling och samverkan på sysselsättningsområdet kring personer med psykisk ohälsa KUR-projektet

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2012 Sammanfattning HRF:s Örebroförening har under året haft nio styrelsemöten och ett årsmöte samt julfest kombinerad med höstmöte där vi antog

Läs mer

Överbryggande måltider i form av frukostmöten om psykisk ohälsa

Överbryggande måltider i form av frukostmöten om psykisk ohälsa Torild Ibsen, 0240-863 9 torild.ibsen@ludvika.se UPPDRAGSBESKRIVNING 207-08-3 (5) Projektnamn Överbryggande måltider i form av frukostmöten om psykisk ohälsa Ansökan om medel för 208 års överbryggande

Läs mer

Uppföljning av bidrag till intressepolitisk verksamhet till organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning i Stockholms län 2012

Uppföljning av bidrag till intressepolitisk verksamhet till organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning i Stockholms län 2012 Landstingsstyrelsens förvaltning LSF Administration LSF Kansli 1 (6) Uppföljning av bidrag till intressepolitisk verksamhet till organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning i Stockholms

Läs mer

Verksamhetsberättelse Personliga Ombud Sö Dalarna

Verksamhetsberättelse Personliga Ombud Sö Dalarna Verksamhetsberättelse 2017 Personliga Ombud Sö Dalarna 2017-12-21 Inledning Yrkesrollen Personligt Ombud (PO) kom till i och med förändringen av psykiatrivården på 90-talet. PO är dock inte riktad till

Läs mer

Samverkan en vinst för alla! Gina Axelsson och Lovisa Anell Anhörigkonsulenter Anhörigcentrum

Samverkan en vinst för alla! Gina Axelsson och Lovisa Anell Anhörigkonsulenter Anhörigcentrum Samverkan en vinst för alla! Gina Axelsson och Lovisa Anell Anhörigkonsulenter Anhörigcentrum Samverkan en vinst för alla! Två samverkansmodeller Geriatrik - Nätverksträffar Psykiatri - Anhörigutbildning

Läs mer

Samarbete kring personer med psykiska funktionsnedsättningar. Överenskommelser Marie Gustafsson

Samarbete kring personer med psykiska funktionsnedsättningar. Överenskommelser Marie Gustafsson Förvaltning Ägare Reviderat datum Ann-Louise Gustafsson 2018-06-08 Verksamhet Välfärd och folkhälsa Slutgranskare Marie Gustafsson Diarienr Dokumentkategori Fastställare Giltigt datum fr o m Överenskommelser

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte 12:e april, 2015

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte 12:e april, 2015 Frisk & Fri Uppsala Plats: Studieförbundet Sensus, Uppsala Protokoll fört vid ordinarie årsmöte 12:e april, 2015 Mötesformalia Kontaktpersonen, Denise Strömquist, förklarade årsmötet öppnat. Till mötesordförande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 hrf VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR2014 Styrelsen för HÖRSELSKADADES DISTRIKT I VÄSTERBOTTENS LÄNfår härmed lämna följande verksamhetsberättelse. Hörselskadades distrikt i Västerbottens

Läs mer

4. Hur många besök för psykisk ohälsa har gjorts under 2018? Antal

4. Hur många besök för psykisk ohälsa har gjorts under 2018? Antal Enkät 3. Satsning på ungdomsmottagningar Under 2018 har ert län tagit del av stimulansmedel för satsningar på ungdomsmottagningars arbete med psykisk hälsa. I den här enkäten redovisar ni hur medlen har

Läs mer

Mötesplatser för kunskap

Mötesplatser för kunskap Täby kommuns anhörigstöd Mötesplatser för kunskap taby.se/anhorigstod Täby kommuns anhörigstöd riktar sig till dig som vårdar eller stödjer en närstående som inte klarar vardagen på egen hand. Du ska bo

Läs mer

PSYKIATRISKA VECKAN. Vi firar 20 år! Vi firar 20 år! NOVEMBER 2017 FINSPÅNG, NORRKÖPING, SÖDERKÖPING OCH VALDEMARSVIK

PSYKIATRISKA VECKAN. Vi firar 20 år! Vi firar 20 år! NOVEMBER 2017 FINSPÅNG, NORRKÖPING, SÖDERKÖPING OCH VALDEMARSVIK PSYKIATRISKA VECKAN Vi firar 20 år! Vi firar 20 år! 13-16 NOVEMBER 2017 FINSPÅNG, NORRKÖPING, SÖDERKÖPING OCH VALDEMARSVIK Psykiatriska veckan firar i år 20 år! Temaveckan sätter psykisk hälsa i fokus

Läs mer

Vad görs just nu? Nationellt och regionalt perspektiv. Projektledare: Elisabet Norlinder och Gert Andersson

Vad görs just nu? Nationellt och regionalt perspektiv. Projektledare: Elisabet Norlinder och Gert Andersson Vad görs just nu? Nationellt och regionalt perspektiv Projektledare: Elisabet Norlinder och Gert Andersson Bakgrund Regeringen gav Handisam och NSPH i uppdrag att starta Attitydkampanjen 2009 med avslut

Läs mer

Hur tillvaratas brukares röster? NSPH:s Kvalitetsdokument och idéer om framtida kvalitetsarbete

Hur tillvaratas brukares röster? NSPH:s Kvalitetsdokument och idéer om framtida kvalitetsarbete Hur tillvaratas brukares röster? NSPH:s Kvalitetsdokument och idéer om framtida kvalitetsarbete Seminarium i Göteborg 22 november 2011 FoU i Väst Kjell Broström Bakgrund NSPH Nätverk under Nationell psykiatrisamordning

Läs mer

Handlingsplan för anhörigstöd äldrenämnden. Förslag till beslut Äldrenämnden beslutar att godkänna handlingsplanen för anhörigstöd.

Handlingsplan för anhörigstöd äldrenämnden. Förslag till beslut Äldrenämnden beslutar att godkänna handlingsplanen för anhörigstöd. TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2017-06-29 Sida 1 (1) Diarienr AN 2017/00169-1.3.2 Sociala nämndernas förvaltning Christina Becker Epost: christina.becker@vasteras.se Kopia till Mattias Fredricson, enheten för

Läs mer

Protokoll styrelsemöte Svenska Downföreningen nr 03

Protokoll styrelsemöte Svenska Downföreningen nr 03 Protokoll styrelsemöte Svenska Downföreningen nr 03 Tid 17 mars 2018 Plats Närvarande Världskulturmuseet i Göteborg Ordinarie ledamöter: Veronica Magnusson Hallberg Mattias Andersson Anne-Charlotte Lallerman

Läs mer

FUB Östergötlands län verksamhetsberättelse 2014

FUB Östergötlands län verksamhetsberättelse 2014 FUB Östergötlands län verksamhetsberättelse 2014 Styrelse Revisorer Gunnar Besson Elisabeth Ingvarsson Sven-Erik Blixt Ingegerd Carlman Katarina Sandberg Angelica Mörner Johanna Palm Karin Heggby Margareta

Läs mer

NATIONELL SAMVERKAN FÖR PSYKISK HÄLSA

NATIONELL SAMVERKAN FÖR PSYKISK HÄLSA NATIONELL SAMVERKAN FÖR PSYKISK HÄLSA Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa NSPH är samarbetsorganisation för patient-, brukar- och anhörigorganisationer inom det psykiatriska området Nationell Samverkan

Läs mer

RFSL REGNBÅGEN. Verksamhetsberättelse 2018 INLEDNING MEDLEMMAR STADGEÄNDRING

RFSL REGNBÅGEN. Verksamhetsberättelse 2018 INLEDNING MEDLEMMAR STADGEÄNDRING RFSL REGNBÅGEN Verksamhetsberättelse 2018 INLEDNING Organisationen bildades den 8 augusti 1982 som Föreningen Regnbågen Skandinavien, fram till liknande föreningar bildades i Danmark och Norge. År 2000

Läs mer

Minnesanteckningar Utvecklingsgrupp psykisk hälsa och missbruk torsdagen den 26 november 2015

Minnesanteckningar Utvecklingsgrupp psykisk hälsa och missbruk torsdagen den 26 november 2015 1 (5) Marie Gustafsson ordförande, Välfärd och Folkhälsa Johanna Karlsson, Folkhälsoförvaltningen i Karlskoga och Degerfors Hanna Hansson, Sydnärkes folkhälsoteam Barbro Karlsson, ÖLIF Majlill Persson,

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 för IFS, Intresseföreningen för Schizofreni i Lund organisationsnummer 845 002-0105 Redovisad vid årsmötet den 26 februari 2013 Vårt verksamhetsområde omfattar följande kommuner:

Läs mer

REPSKAP RSMH STOCKHOLMS LÄNS DISTRIKT. TISDAGEN 30:e OKTOBER 2012 ÖSTERMALMS FÖRENINGSRÅD

REPSKAP RSMH STOCKHOLMS LÄNS DISTRIKT. TISDAGEN 30:e OKTOBER 2012 ÖSTERMALMS FÖRENINGSRÅD REPSKAP RSMH STOCKHOLMS LÄNS DISTRIKT TISDAGEN 30:e OKTOBER 2012 ÖSTERMALMS FÖRENINGSRÅD Stockholm den 24 september 2012 Till våra lokalföreningar Inbjudan till representantskapet tisdagen den 30 oktober

Läs mer

Handlingsplan Regional utvecklingsgrupp/vuxenpsykiatri

Handlingsplan Regional utvecklingsgrupp/vuxenpsykiatri Handlingsplan Regional utvecklingsgrupp/vuxenpsykiatri 2018 Implementering Mål Åtgärd Målgrupp för åtgärd Hur När Ansvar 1) Samverkan och samordning ska leda till upplevd god psykisk och fysisk hälsa samt

Läs mer

Antal medlemmar vid årets slut: Vid årets slut hade Attention Sollentuna 409 medlemmar varav 11 stödmedlemmar.

Antal medlemmar vid årets slut: Vid årets slut hade Attention Sollentuna 409 medlemmar varav 11 stödmedlemmar. 2016-03-02 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2015 Antal medlemmar vid årets slut: Vid årets slut hade Attention Sollentuna 409 medlemmar varav 11 stödmedlemmar. Antal tillkomna medlemmar under året: 56 st.

Läs mer

ANHÖRIGSTÖD PROGRAM HÖSTEN ulricehamn.se

ANHÖRIGSTÖD PROGRAM HÖSTEN ulricehamn.se ANHÖRIGSTÖD PROGRAM HÖSTEN 2019 ulricehamn.se Tar du hand om någon som behöver din hjälp? Kommunen erbjuder anhörigstöd till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en person i din närhet som är långvarigt

Läs mer

Ung Pirats verksamhetsberättelse för 2009

Ung Pirats verksamhetsberättelse för 2009 Ung Pirats verksamhetsberättelse för 2009 Lagd till handlingarna av förbundskongressen 2010 1 Inledning Ung Pirat fick under 2009 sitt första större bidrag från Ungdomsstyrelsen. Mycket av året kan liknas

Läs mer

Samarbete med frivilligorganisationer SN-2014/113

Samarbete med frivilligorganisationer SN-2014/113 Rolf Samuelsson Ordförandens förslag Diarienummer s ordförande 2014-04-22 Förslag till beslut beslutar att godkänna rapporten. Rolf Samuelsson Ordförande Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Mary

Läs mer

Välkommen till höstterminen med Attentions cafékvällar!

Välkommen till höstterminen med Attentions cafékvällar! Uppsala Augusti 2012 Innehåll Kalendarium... sid 1 Höstens cafékvällar... sid 1 Inbjudan till kurs om brukarrevision... sid 2 Inbjudan till föräldrautbildning via VITS... sid 4 Kurser i NPHS:regi... sid

Läs mer

Senaste nytt från Anhörigstödet. Hösten 2015

Senaste nytt från Anhörigstödet. Hösten 2015 Senaste nytt från Anhörigstödet Hösten 2015 Under hösten finns det möjlighet att vara med i samtalsgrupper, gå på caféer, må gott aktiviteter m.m. Tillsammans med de olika aktörerna hälsar vi er hjärtligt

Läs mer

Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte

Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte Östersund den 11 februari 2018 Till medlemmar i SeniorNet Östersund Kallelse till årsmöte Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte Dag och tid: onsdagen den 14 mars 2018, kl 13.00

Läs mer

Juseks studerandesektion Verksamhetsberättelse Verksamhetsår 2013/14

Juseks studerandesektion Verksamhetsberättelse Verksamhetsår 2013/14 Juseks studerandesektion Verksamhetsberättelse Verksamhetsår 2013/14 Bakgrund Juseks studerandesektion Juseks studerandesektion består av omkring 20 000 studentmedlemmar. Engagemanget inom sektionen är

Läs mer

Aktiespararna Sundsvall. 2007 års verksamhetsberättelse (2006-11-30 2007-11-22)

Aktiespararna Sundsvall. 2007 års verksamhetsberättelse (2006-11-30 2007-11-22) Aktiespararna Sundsvall 2007 års verksamhetsberättelse (2006-11-30 2007-11-22) 2007 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall Allmänt Sundsvall lokalavdelning är en av Sveriges Aktiesparares

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

Medlemsblad för medlemmar i IFS Uppsala

Medlemsblad för medlemmar i IFS Uppsala Medlemsblad för medlemmar i IFS Uppsala Hoppas ni alla har haft en skön sommar så att ni är laddade inför hösten! IFS ska med samarrangemang med Regionförbundet och NSPH starta ett projekt efter att vi

Läs mer

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic 1 Firma Föreningens firma är Global Picnic. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen ska främja medlemmarnas intresse genom att bedriva aktiviteter som är förknippade

Läs mer

Senaste nytt från Anhörigstödet. Hösten 2017

Senaste nytt från Anhörigstödet. Hösten 2017 Senaste nytt från Anhörigstödet Hösten 2017 Under hösten finns det möjlighet att vara med i samtalsgrupper, må gott aktiviteter m.m. Tillsammans med de olika aktörerna hälsar vi er hjärtligt välkomna och

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013 För KCS-Kvinnocirkeln Sverigesom är en rikstäckande kamratstödsförening för hivpositiva kvinnor KCS- Kvinno Cirkeln Sverige Besöksadress: Eriksbergsgatan

Läs mer

Verksamhetsuppföljning, Beroendemottagningen och förstärkt öppenvård

Verksamhetsuppföljning, Beroendemottagningen och förstärkt öppenvård 1 (5) Kvalitets- och utvärderingskontoret Ulla Lindberg 2017-11-02 Dnr ON 2017-348 Verksamhetsuppföljning, Beroendemottagningen och förstärkt öppenvård Faktauppgifter om verksamheten Utförare Leanlink,

Läs mer

Blodcancerföreningen i Stockholms län

Blodcancerföreningen i Stockholms län Verksamhetsplan 2014 Blodcancerföreningen i Stockholms Län Blodcancerföreningen i Stockholm Län har för närvarande 526 medlemmar. Medlemmar är blodcancersjuka och deras anhöriga och närstående. Sedan hösten

Läs mer

Länsföreningens HjärtLung Uppsala dagordning för årsmötet den 14 mars 2018 kl

Länsföreningens HjärtLung Uppsala dagordning för årsmötet den 14 mars 2018 kl Länsföreningens HjärtLung Uppsala dagordning för årsmötet den 14 mars 2018 kl. 13.00 1 1. Mötet öppnas 2. Fastställande av röstlängd 3. Fastställande av dagordning 4. Årsmötets behöriga sammankallande

Läs mer

49/16 Yttrande över motion - "Snabbspår" för unga vuxna inom psykiatrin

49/16 Yttrande över motion - Snabbspår för unga vuxna inom psykiatrin Landstingsstyrelsens hälso- och sjukvårdsutskott PROTOKOLLSUTDRAG SID 1(2) D A T U M D I A R I E N R 2016-09-28 LS-LED16-0678-3 49/16 Yttrande över motion - "Snabbspår" för unga vuxna inom psykiatrin Diarienummer:

Läs mer

Stockholm Hängflygklubb Protokoll Årsmöte 2011 11 24

Stockholm Hängflygklubb Protokoll Årsmöte 2011 11 24 Stockholm Hängflygklubb Protokoll Årsmöte 2011 11 24 1. Mötet öppnas. 2. Mötet behörigt utlyst. 3. Dagordningen godkännes. 4. Marcus Lindqvist väljs till mötesordörande. 5. Andreas Olsson väljs till protokollförare.

Läs mer

Vårprogram 2017 På Anhörigcentrum

Vårprogram 2017 På Anhörigcentrum Vårprogram 2017 På Anhörigcentrum I vår händer det mycket på Anhörigcentrum. Programmet innehåller till exempel yoga, föräldragrupper, samtalsgrupper, utbildning i lyft och förflyttningsteknik och föreläsningar

Läs mer

Motionssvar - "Snabbspår" för unga vuxna inom psykiatrin

Motionssvar - Snabbspår för unga vuxna inom psykiatrin MOTIONSSVAR SID 1(3) Monica Johansson (S) Landstingsstyrelsens ordförande 2016-10-05 LS-LED16-0678-4 Ä R E N D E G Å N G Landstingsstyrelsen Landstingsfullmäktige M Ö T E S Motionssvar - "Snabbspår" för

Läs mer

Vår förening i morgon! Dialog om föreningen. Kanske vi hittar nya sätt att tänka och jobba?

Vår förening i morgon! Dialog om föreningen. Kanske vi hittar nya sätt att tänka och jobba? Dialog om föreningen. Kanske vi hittar nya sätt att tänka och jobba? - Vad tänker och tycker du? - 6 svarsalternativ på varje fråga - 1 av dem är när du har eget förslag Gör så här: Läs frågan som ni har

Läs mer

Tina Teljstedt (KD) Lisbeth Granlund, Röda korset. Justeringens plats och tid Paragrafer Jennifer Lendeng ... Tina Teljstedt (KD)

Tina Teljstedt (KD) Lisbeth Granlund, Röda korset. Justeringens plats och tid Paragrafer Jennifer Lendeng ... Tina Teljstedt (KD) PROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kulturhuset, Dävensö, Kungsängen kl. 09.00-11.00 Ajournering Ledamöter Tina Teljstedt (KD) Kerstin Ahlin (S) Anders Åkerlind (M) Birgitta Haag (Röda korset) Lisbeth Grandlund

Läs mer

Möte med Utvecklingsgrupp psykisk hälsa och missbruk Onsdag den 20 september 2017.

Möte med Utvecklingsgrupp psykisk hälsa och missbruk Onsdag den 20 september 2017. 1 (5) Marie Gustafsson ordförande, Välfärd och Folkhälsa Johanna Karlsson, Folkhälsoförvaltningen i Karlskoga och Degerfors Sandra Lundqvist, Sydnärkes folkhälsoteam Maria Ståhl, ÖLIF Sofia Persson, Örebro

Läs mer

Regional kvalitetsregisterkonferens

Regional kvalitetsregisterkonferens Göteborg den 5 oktober 2014 Regional kvalitetsregisterkonferens Patientmedverkan i kvalitetsregisterarbetet Kjell Broström, NSPH Kan reflektionerna kring psykiatrins register vara av intresse för andra

Läs mer

Minnesanteckning Närsjukvårdsmöte, , konferensrummet Håvesten, Färgelanda

Minnesanteckning Närsjukvårdsmöte, , konferensrummet Håvesten, Färgelanda Minnesanteckning Närsjukvårdsmöte, 2018-11-21, konferensrummet Håvesten, Färgelanda Närvarande: Edgardo Varas Olmo, Johan Lundh, Maria Lobrant, Anne Lundström, Camilla Karlsson, Helena Kronberg, Ulla Morsing,

Läs mer

FUB SKÅNE. VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR år 2006

FUB SKÅNE. VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR år 2006 FUB SKÅNE VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR år 2006 Styrelsen för FUB SKÅNE (föreningen för utvecklingsstörda barn, ungdomar och vuxna) avger härmed följande verksamhetsberättelse för tiden 1/1 31/12 2006. Föreningens

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Parkinson Skåne

Verksamhetsberättelse för Parkinson Skåne Verksamhetsberättelse för Allmänt I enlighet med de stadgar som antagits av ParkinsonFörbundets Kongress är ändamålet för verksamheten i länsföreningen att upplysa och öka kunskapen om Parkinsons sjukdom

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 1. Inledning Föreningen Kvinnohusets verksamhet vilar på tre ben. Det första benet består av det skyddade boendet, som i huvudsak bedrivs på uppdrag

Läs mer

FUB SKÅNE. VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR år 2007

FUB SKÅNE. VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR år 2007 FUB SKÅNE VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR år 2007 Styrelsen för FUB SKÅNE (föreningen för utvecklingsstörda barn, ungdomar och vuxna) avger härmed följande verksamhetsberättelse för tiden 1/1 31/12 2007. Föreningens

Läs mer

Protokoll förbundsstyrelsemöte 2-4 februari 2018

Protokoll förbundsstyrelsemöte 2-4 februari 2018 Protokoll förbundsstyrelsemöte 2-4 februari 2018 Närvarande: Sofia Larsson (SL), Christine Åström (CÅ), Maja Rinnert (MR), Martina Karlsson (MK), Maria Hellquist (MH), Sara Eriksson (SE), Jonna Gabrielsson

Läs mer

Föreningen Norden Skånedistriktet

Föreningen Norden Skånedistriktet Föreningen Norden Skånedistriktet Distriktsstämma Helsingborg 2019-03-23 Innehåll Kallelse/Inbjudan Dagordning Verksamhetsberättelse Resultaträkning/balansräkning Bilagor Budget 2018 Verksamhetsplan Antal

Läs mer

Sammandrag inspirationsdag för ökat brukarinflytande på verksamhets- och organisationsnivå, av Sofia Wange. 6 oktober 2016 i Wilandersalen

Sammandrag inspirationsdag för ökat brukarinflytande på verksamhets- och organisationsnivå, av Sofia Wange. 6 oktober 2016 i Wilandersalen Sammandrag inspirationsdag för ökat brukarinflytande på verksamhets- och organisationsnivå, av Sofia Wange 6 oktober 2016 i Wilandersalen Moderator Elisabet Norlinder Välkomsttal av Marie-Louise Forsberg

Läs mer

Protokoll arbetshelg. Rapporter

Protokoll arbetshelg. Rapporter Protokoll arbetshelg 2 september 2017 1. Mötets öppnande Mötet öppnas kl 09:11 Närvarande: Desirée Ernestad, Anna Svensson, Amanda Wessne, Freja Swärdh, Clara Sege, Emelie Johansson, Cornelia Nellgård,

Läs mer

Sammanställning 1. Bakgrund

Sammanställning 1. Bakgrund Sammanställning 1 Blandat lärande nätverk Sörmlands län 27 september 2016 om Delaktighet och bemötande ur ett anhörigperspektiv, samverkan mellan kommuner och landstinget. Bakgrund Nämnden för socialtjänst

Läs mer

Kalendarium RFSL Örebro 2012

Kalendarium RFSL Örebro 2012 Kalendarium RFSL Örebro 2012 Februari 2 februari: Stolta föräldrar drar igång igen, vi träffas, fikar och diskuterar vad vi vill göra denna termin kl. 18.00. Vi träffas på Järnvägsgatan 38, RFSL Örebros

Läs mer

Verksamhetsberättelse, Personliga ombudsverksamheten i Nybro, Emmaboda & Torsås kommun 2013

Verksamhetsberättelse, Personliga ombudsverksamheten i Nybro, Emmaboda & Torsås kommun 2013 Verksamhetsberättelse, Personliga ombudsverksamheten i Nybro, Emmaboda & Torsås kommun 2013 Personligt ombuds arbetsuppgifter är: Att tillsammans med den enskilde identifiera och formulera dennes behov

Läs mer

Medlemsblad Maj 2017

Medlemsblad Maj 2017 Medlemsblad Maj 2017 Medlemsutskick Får du vårt medlemsbrev via epost? För en miljövänligare kommunikation och för att underlätta kontakten med våra medlemmar efterlyses din epost-adress. Skicka det gärna

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Umeortens civilförsvarsförening VERKSAMHETSÅRET 2013 01 01 2013 12 31

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Umeortens civilförsvarsförening VERKSAMHETSÅRET 2013 01 01 2013 12 31 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Umeortens civilförsvarsförening VERKSAMHETSÅRET 2013 01 01 2013 12 31 1.1 Inledning En stor del av föreningens styrelsearbete har inriktats mot att fortbilda och kompetensutbilda

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

Årsmöteshandlingar. årsmöte Feministiskt initiativ Linköping

Årsmöteshandlingar. årsmöte Feministiskt initiativ Linköping Årsmöteshandlingar årsmöte 2018-01-25 Feministiskt initiativ Linköping Innehåll Dagordning... 2 Årsberättelse Feministiskt initiativ Linköping 2017... 3 Resultaträkning för 2017 Feministiskt initiativ

Läs mer

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt Följebrev Hej Dessa handlingar är skickade i pappersform till postmottagarna i respektive kår. Årsmötet kommer äga rum söndagen den 13 mars med början klockan 15.00 i Uppåkra scoutkårs lokal i Hjärup.

Läs mer

Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta

Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta 2015-10-30 Elin Gottfridsson Närvårdsstrateg Tfn 018-611 30 15 E-post elin.gottfridsson@lul.se Beredningen för äldre och funktionsnedsatta Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta

Läs mer

Årsrapport samordnare barn till psykiskt sjuka föräldrar och BIP Ryhov Jönköping 2016

Årsrapport samordnare barn till psykiskt sjuka föräldrar och BIP Ryhov Jönköping 2016 Förvaltningsnamn Avsändare Psykiatri Psyk. Avd. H Katarina Johansson 036-323320 katarina.johansson@rjl.se Berörda Region Jönköping Årsrapport samordnare barn till psykiskt sjuka föräldrar och BIP Ryhov

Läs mer

Många besökare på Psykiatrins vecka

Många besökare på Psykiatrins vecka Många besökare på Psykiatrins vecka www.slso.sll.se Psykiatrins vecka, måndag 6 november 2006 Många besökare under Psykiatrins vecka Det var fullsatt i Kulturhusets Hörsal när Psykiatrins vecka inleddes

Läs mer

Vårdar eller stöttar du någon i din närhet?

Vårdar eller stöttar du någon i din närhet? Vårdar eller stöttar du någon i din närhet? Anhörigcenters program september - december 2018 Lunds kommun Vård- och omsorgsförvaltningen Anhörigcenter Margaretavägen 2A 222 40 Lund E-post. anhorigcenter@lund.se

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse 2017 Styrelsen för Hjärt-och Lungsjukas Länsförening i Västmanland (registrerat namn) lämnar följande berättelse för verksamhetsåret 2017 Förtroendevalda och styrelsemöten

Läs mer

Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre i Örebro län

Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre i Örebro län Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre i Örebro län Åbytorp 4 februari 2016 Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre HANDLINGSPLAN FÖR ÖREBRO LÄN 2014-2015 Framtagen av kommunerna

Läs mer

PROTOKOLL fört vid årsmöte på Hembygdsgården, Jämshög

PROTOKOLL fört vid årsmöte på Hembygdsgården, Jämshög PROTOKOLL fört vid årsmöte 2018-02-22 på Hembygdsgården, Jämshög 1 Mötets öppnande Föreningens ordförande Gunni-Ann Berggren öppnade mötet och hälsade ett 80-tal medlemmar välkomna. 2 Val av ordförande

Läs mer

Svenska utvärderingsföreningen Verksamhetsberättelse för 2013

Svenska utvärderingsföreningen Verksamhetsberättelse för 2013 Svenska utvärderingsföreningen Verksamhetsberättelse för 2013 1 Svenska utvärderingsföreningen (SVUF) bildades i januari 2003 och det senaste verksamhetsåret var det elfte. Styrelsen tillträdde den 1 januari

Läs mer