Synpunkter på utkast till Strategi för tillståndsgivning för analog kommersiell radio

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Synpunkter på utkast till Strategi för tillståndsgivning för analog kommersiell radio"

Transkript

1 Till: Myndigheten för press, radio och tv BAUER MEDIA AB SVERIGE T Gjörwellsgatan 30, Box SE Stockholm Synpunkter på utkast till Strategi för tillståndsgivning för analog kommersiell radio Myndigheten för press, radio och tv, MPRT, har tagit fram ett utkast till strategi inför den tillståndsprocess som kommer att inledas under hösten Myndigheten har bjudit in den kommersiella radions aktörer och övriga intressenter att lämna synpunkter och kommentarer på detta dokument. Bauer Media Group välkomnar denna möjlighet och presenterar nedan våra synpunkter. Bauer Media önskar även tillfälle att få lämna synpunkter när PTS lämnar sin slutrapport. Bauer Media inkluderar även en bilaga med ytterligare synpunkter, med detta remissvar. Övergripande Bauer Media Group anser att utkastet till strategi i stora stycken är ett utmärkt dokument. Bauer Media Group är fullt medveten om att MPRT har att hantera en lagstiftning som man inte råder över och vars betydelse i många stycken är oklar. Utifrån denna utgångspunkt fokuserar detta dokument på sådant som MPRT kan påverka. Bauer Media Groups viktigaste synpunkter är: 1. att skapandet av nationella sändningstillstånd motverkar sitt syfte och därför bör undvikas, 2. att bedömning av ifall ett förfogande över mer än ett tillstånd kan antas inverka menligt på konkurrensen är så oklar att den innebär en oacceptabel rättsosäkerhet.

2 2/6 Nedan presenteras detaljerade synpunkter enligt samma disposition som strategin. De delar av strategin som vi välkomnar eller accepterar kommenteras ej. Sändningsområdenas omfattning Konkurrensen med public service I kapitlet förs ett resonemang om att de kommersiella aktörernas förutsättningar för att konkurrera med SR om lyssnarna bör förbättras. Detta vore välkommet. Resonemanget leder till att nationella sändningstillstånd bör skapas för att på så sätt förbättra de kommersiella aktörernas konkurrenskraft. Mot detta resonemang vill Bauer Media Group bestämt invända. Det är givetvis viktigt för kommersiella aktörer att kunna erbjuda annonsörer stor befolkningstäckning. Det är skälet till att dagens stora nätverk, Mix Megapol, Rix FM och NRJ vuxit fram. Dessa nätverk svarar på ett hyggligt sätt upp mot annonsörernas önskan om nationell täckning. För Mix Megapol handlar det om en ca 90-procentig befolkningstäckning, alltså klart bättre än den procentiga befolkningstäckning som de nya nationella sändningstillstånden antas få. Det är både en absolut försämring, och en relativ försämring i förhållande till SR:s kanaler som alla uppnår närmast 100-procentig befolkningstäckning. Allt talar för att nätverk av dagens modell skulle växa fram tämligen omgående om alla tillstånd som utlyses i höst är regionala och lokala. Argumentet att nationella tillstånd förbättrar kommersiella aktörers möjlighet att konkurrera med SR är helt enkelt inte sant eftersom dessa tillstånd inte är bättre än dagens, eller framtidens, nätverk. För att kunna konkurrera med SR är det däremot av stor vikt att kommersiella aktörer har goda möjligheter att växa till en storlek där stordriftsfördelar infinner sig. Bara då kan kommersiella aktörer producera innehåll som håller hög kvalitet. Vidare är det viktigt att kommersiella aktörer har goda möjligheter att anpassa sig till skiftande förhållanden på marknaden. Detta talar starkt mot bildandet av de rigida strukturer som de så kallade nationella sändningstillstånden med 70- procentig befolkningstäckning skulle utgöra. Risken är, som Bauer Media Group påtalat vid flera tillfällen, överhängande att man skapar en marknad med tre jämstora aktörer som alla är

3 3/6 för små för att nå lönsamhet, och som därtill saknar möjlighet att utvecklas genom att omforma nätverket. Ägarmångfald Bauer Media Group ställer sig på en övergripande nivå frågande till resonemangen om mångfald i strategin. Det är oklart vilken typ av mångfald MPRT (och även lagstiftaren) vill främja. Uppenbarligen är det inte mångfald vad gäller det utbud som möter lyssnarna (sid 27), inte heller är det mångfald av alternativ för annonsörerna (sid 27). En mångfald av ägare sägs däremot vara önskvärd. På sidan 14 i utkastet står det att mångfalden vad gäller ägande bör öka och att nationella sändningstillstånd är ett medel att nå detta mål. Detta resonemang framstår som svårbegripligt. De sändningstillstånd som Bauer Media Group idag bygger sina nätverk på har inte mindre än fem olika ägare, alltså nästan dubbelt så många som kan äga de tre nationella sändningstillstånden. Om det verkligen är prioriterat att få in fler ägare till sändningstillstånden framstår det vidare som kontraproduktivt att minska antalet sändningstillstånd. Ett stort antal sändningstillstånd, i form av många regionala och lokala tillstånd, möjliggör helt enkelt fler ägare än ett mindre antal stora sändningstillstånd. Ytterligare en aspekt i detta sammanhang är att ett mindre antal stora sändningstillstånd innebär högre trösklar för marknadstillträde vilket kommer att motverka ägarmångfald. Ägarmångfald stimuleras av samarbetsmöjligheter och ett stort utbud av sändningstillstånd. Regional och lokal nedbrytning På sidan 11 står det att läsa att Regional och lokal nedbrytning bör vara möjlig. Bauer Media Group vill betona att det är helt nödvändigt att eventuella nationella tillstånd får denna möjlighet eftersom en betydande del av annonsintäkterna kommer från lokal/regional annonsering. Sammanfattningsvis vidhåller Bauer Media Group att nationella sändningstillstånd inte bör skapas. Istället bör allt fokus vara på att skapa regionala sändningstillstånd.

4 4/6 Tillståndsförfarandet Ägare av tillstånd En övergripande frågeställning är hur MPRT kommer att säkerställa att sändningstillstånd inte tilldelas aktörer som har illegitima syften med sin verksamhet. Till dessa kan höra att sprida propaganda för t ex ickedemokratiska krafter. Frågan adresseras i strategin endast indirekt och i ordalag som antyder att det inte finns några möjligheter att förhindra att denna typ av aktörer får rätt att förfoga över t ex ett nationellt sändningstillstånd. Detta är både oroande och otillfredsställande. Ägarkopplingar På sidan 18 anges att den sökande ska redovisa eventuella ägarmässiga och andra kopplingar, såsom samarbetsavtal, till andra tillståndshavare eller andra sökande. Detta är både långtgående och oprecist. Stadgandet måste bli mycket tydligare för att den ska vara möjligt att tillämpa. Återkallelse av tillstånd Under rubriken Återkallelse av tillstånd på sid 22 står att ett tillstånd kan också återkallas om en aktör, utan myndighetens tillåtelse, förfogar över mer än ett tillstånd inom ett sändningsområde och det finns skäl att anta att förfogandet kan inverka menligt på konkurrensen. Om två aktörer tilldelas var sitt sändningstillstånd trots att det finns samarbetsavtal eller ägarkopplingar mellan dem, som redovisats, innebär det då att myndigheten har accepterat att den koppling som finns mellan bolagen är så svag att de betraktas som två aktörer, eller kan myndigheten vid en senare tidpunkt kommat att betrakta de två aktörerna som en och på den grunden återkalla ett tillstånd? Eftersom återkallande är en synnerligen ingripande åtgärd med potentiellt mycket allvarliga konsekvenser för tillståndsinnehavaren vore det önskvärt med en ökad tydlighet på denna punkt.

5 5/6 Metod för bedömning av om ett förfogande över mer än ett tillstånd kan antas inverka menligt på konkurrensen Bauer Media Group menar att strategins skrivningar gällande vad som räknas som förfogande av tillstånd är otillräckliga. Det framstår som genuint oklart var gränserna går för vad som är ett förfogande över ett tillstånd. Situationen blir extra olycklig då myndigheten förklarar att en striktare bedömning ska göras jämfört med idag samtidigt som myndigheten [ ] inte [är] bunden till den praxis som tidigare tillämpats och vidare att prövningen av om det är fråga om ett förfogande över ett tillstånd sker genom en bedömning i det enskilda fallet. Varje samarbete får ses för sig. Summan av detta är att anbudsgivare i princip inte vet någonting om vilka samarbeten och ägarkopplingar som kommer att accepteras mellan två tillståndsinnehavare. Detta är problematiskt eftersom det skapar en rättsosäkerhet som kommer att påverka anbudsgivningen på ett sätt som inte främjar konkurrens på lika villkor. Däremot kommer denna oklarhet att verka avskräckande på de aktörer som behöver förlita sig på olika typer av samarbeten för att kunna ta den affärsmässiga risken i att inneha ett sändningstillstånd. Bauer Media Group uppmanar MPRT att förtydliga hur man avser att tillämpa regelverket på olika typer av ägarkopplingar och samarbeten innan anbudsgivningen startar. I detta sammanhang är det särskilt viktigt att tydliggöra: vilken grad av ägarinflytande som anses statuera förfogande över ett tillstånd, vilka typer av samarbeten som kommer att betraktas som ett förfogande över ett tillstånd. Typsituationer som idag är vanligt förekommande bör kommenteras. Hit hör att en ägare av ett sändningstillstånd mot ersättning upplåter sitt sändningstillstånd till en annan aktör samt att en innehavare av ett sändningstillstånd köper in produktion eller annonsförsäljning från en annan aktör.

6 6/6 Övergångslösning Bauer Media Group noterat att strategin helt saknar skrivningar om hur övergången från dagens fördelning av sändningstillstånd till den som ska gälla från den 1 augusti 2018 ska underlättas. Övergången kommer att bli en teknisk och praktisk utmaning av stora mått. Att gå från ett läge till ett annat, bokstavligt talat över en natt, låter sig inte göras med mindre än att dubbla system av sändningsutrustning byggs upp. Detta är ett helt orealistiskt scenario som skulle medföra ett vettlöst resursslöseri. Om en övergångsperiod inrättas som bygger på att olika delar av landet ställer om vid olika tidpunkter kan befintlig sändningsutrustning och personalresurser användas på ett sätt som gynnar en resurseffektivt och smidig övergång. Alternativet är sannolikt att det kommer att bli långa perioder av tystnad i etern på olika håll i landet under hösten Mot denna bakgrund vill Bauer Media Group uppmana MPRT att komma med instruktioner kring en övergångsperiod. Staffan Rosell VD, Bauer Media Group

Bilaga - Bauer Media AB Remissvar Strategi för MPRTs tillståndsgivning för analog kommersiell radio

Bilaga - Bauer Media AB Remissvar Strategi för MPRTs tillståndsgivning för analog kommersiell radio Synpunkt Bauer (1): Bauer menar som man tidigare påtalat myndigheten att de nuvarande lokala tillstånden skall ersättas med endast nya regionala tillstånd, där regionerna harmoniseras med SR:s P4 områden.

Läs mer

strategi för analog kommersiell radio

strategi för analog kommersiell radio MTG:s svar på MPRT:s utkast till strategi för analog kommersiell radio 2018-2026 Inledning MTG tackar för möjligheten att få lämna synpunkter på utkastet till strategi för tillståndsgivning i FM 2018-26.

Läs mer

Remissvar: Vissa frågor om kommersiell radio (Ds 2016:23)

Remissvar: Vissa frågor om kommersiell radio (Ds 2016:23) Kulturdepartementet Enheten för medier och film 103 33 Stockholm Remissvar: Vissa frågor om kommersiell radio (Ds 2016:23) Bauer Media Group har beretts tillfälle att yttra sig i rubricerat ärende och

Läs mer

Vissa frågor om kommersiell radio

Vissa frågor om kommersiell radio MTG Radio remissvar på Ds 2016:23 Vissa frågor om kommersiell radio MTG Radio ( MTG ) har beretts möjlighet att inkomma med synpunkter på DS 2016:23 Vissa frågor om kommersiell radio. Med anledning av

Läs mer

Nationella tillstånd att sända analog kommersiell radio. 2. Tillstånden gäller för perioden 1 augusti juli 2026.

Nationella tillstånd att sända analog kommersiell radio. 2. Tillstånden gäller för perioden 1 augusti juli 2026. 1/5 BESLUT 2017-10-31 Dnr: 17/02157 m.fl. SÖKANDE Enligt sändlista SAKEN Nationella tillstånd att sända analog kommersiell radio BESLUT 1. Myndigheten för press, radio och tv meddelar nedan angivna bolag

Läs mer

Vissa frågor om kommersiell radio (Ds 2016:23)

Vissa frågor om kommersiell radio (Ds 2016:23) 1/6 2016-10-17 Dnr 16/02025 Yttrande Kulturdepartementet 103 33 Stockholm kulturdepartementet.registrator@regeringskansliet.se Vissa frågor om kommersiell radio (Ds 2016:23) Ku2016/01767/MF Myndigheten

Läs mer

Yttrande över Vissa frågor om kommersiell radio (Ds 2010:23)

Yttrande över Vissa frågor om kommersiell radio (Ds 2010:23) Regelrådet är ett särskilt beslutsorgan inom Tillväxtverket vars ledamöter utses av regeringen. Regelrådet ansvarar för sina egna beslut. Regelrådets uppgifter är att granska och yttra sig över kvaliteten

Läs mer

Remissvar Finansiering av public service för ökad stabilitet,

Remissvar Finansiering av public service för ökad stabilitet, Ku2017/02136/MF Till: Kulturdepartementet 103 33 STOCKHOLM BAUER MEDIA AB SVERIGE T +46 8 450 33 00 Gjörwellsgatan 30, Box 34108 SE-100 26 Stockholm www.bauermedia.se 2018-01-10 Remissvar Finansiering

Läs mer

Box 34108 100 26 Stockholm 2009-02-13

Box 34108 100 26 Stockholm 2009-02-13 Radiobranschen Remissvar Box 34108 100 26 Stockholm 2009-02-13 Regeringskansliet Kulturdepartementet 103 33 Stockholm Radiobranschens yttrande över Kommersiell radio nya sändningsmöjligheter: Slutbetänkande

Läs mer

Strategi för Myndigheten för press, radio och tv:s tillståndsgivning för analog kommersiell radio

Strategi för Myndigheten för press, radio och tv:s tillståndsgivning för analog kommersiell radio Strategi för Myndigheten för press, radio och tv:s tillståndsgivning för analog kommersiell radio 2018 2026 RAPPORT FRÅN MYNDIGHETEN FÖR PRESS, RADIO OCH TV Innehåll Sammanfattning... 4 1 Inledning...

Läs mer

Svar på remiss av strategi för Myndigheten för press, radio och tv:s tillståndsgivning för analog kommersiell radio

Svar på remiss av strategi för Myndigheten för press, radio och tv:s tillståndsgivning för analog kommersiell radio Beslut Datum Vår referens Sida 2017-06-09 Dnr: 17-6404 1(5) Spektrumavdelningen Ulf Johansson 086785592 ulf.johansson@pts.se Er referens Dnr: 17/00477 Myndigheten för press, radio och tv Svar på remiss

Läs mer

Ansökan om regionala/lokala tillstånd att sända analog kommersiell radio

Ansökan om regionala/lokala tillstånd att sända analog kommersiell radio Ansökan skickas med e-post till: registrator@mprt.se Ansökan om regionala/lokala tillstånd att sända analog kommersiell radio Anvisningar till ansökan och ytterligare information finns på sidorna 4 6.

Läs mer

Vissa frågor om kommersiell radio

Vissa frågor om kommersiell radio Konstitutionsutskottets betänkande Vissa frågor om kommersiell radio Sammanfattning Utskottet tillstyrker regeringens förslag till lag om ändring i radio- och tvlagen. Regeringens förslag innebär att Myndigheten

Läs mer

Remissvar Ett oberoende public service för alla nya möjligheter och ökat ansvar (2018:50)

Remissvar Ett oberoende public service för alla nya möjligheter och ökat ansvar (2018:50) Ku2018/01387/MF Till: Kulturdepartementet 103 33 STOCKHOLM BAUER MEDIA AB SVERIGE T +46 8 450 33 00 Gjörwellsgatan 30, Box 34108 SE-100 26 Stockholm www.bauermedia.se 2018-10-24 Remissvar Ett oberoende

Läs mer

för Myndigheten för press, radio och tv:s tillståndsgivning för analog kommersiell radio

för Myndigheten för press, radio och tv:s tillståndsgivning för analog kommersiell radio för Myndigheten för press, radio och tv:s tillståndsgivning för analog kommersiell radio Dnr: 17/00477 Innehåll Sammanfattning... 4 1 Inledning... 5 1.1 Övergången till en ny tillståndsperiod med nya bestämmelser

Läs mer

Tillståndshavare för digital kommersiell radio, se sändlista. Förnyad prövning av tillståndsvillkor 1, 3 och 5 för digital kommersiell radio

Tillståndshavare för digital kommersiell radio, se sändlista. Förnyad prövning av tillståndsvillkor 1, 3 och 5 för digital kommersiell radio 1/6 BESLUT 2018-10-11 Dnr:18/02728 PARTER Tillståndshavare för digital kommersiell radio, se sändlista ÄRENDET Förnyad prövning av tillståndsvillkor 1, 3 och 5 för digital kommersiell radio BESLUT Tillståndsvillkor

Läs mer

Yttrande över utkast på strategi inför tillståndsgivning för marksänd tv från 2020

Yttrande över utkast på strategi inför tillståndsgivning för marksänd tv från 2020 Myndigheten för press, radio och tv Att: Eva Bengtsson Åström Box 33 121 25 Stockholm-Globen Insänt via e-post till följande adress: eva.bengtsson@mprt.se Yttrande över utkast på strategi inför tillståndsgivning

Läs mer

Regionala/lokala tillstånd att sända analog kommersiell radio

Regionala/lokala tillstånd att sända analog kommersiell radio 5 BESLUT 2017-12-22 Dnr: 17/02157 m.fl. SÖKANDE Enligt sändlista SAKEN Regionala/lokala tillstånd att sända analog kommersiell radio BESLUT 1. Nedan angivna bolag ges tillstånd att sända analog kommersiell

Läs mer

NENT Groups svar på betänkande Frekvenser i samhällets tjänst (SOU 2018:92)

NENT Groups svar på betänkande Frekvenser i samhällets tjänst (SOU 2018:92) Till: Näringsdepartementet n.remissvar@regeringskansliet.se Kopia: Ingrid.karlsson@regeringskansliet.se Diarienummer N2019/00192/D NENT Groups svar på betänkande Frekvenser i samhällets tjänst (SOU 2018:92)

Läs mer

Tillstånd att sända lokalradio Stockholms län/stockholm (AB 01:06)

Tillstånd att sända lokalradio Stockholms län/stockholm (AB 01:06) Bilaga 1 Tillstånd att sända lokalradio Stockholms län/stockholm (AB 01:06) Tillståndshavare MTG Radio Sales AB (556490-7979) Beteckning för sändningarna SthlmFM 105,9 Sändningsområde Stockholm Beskrivning

Läs mer

Yttrande över från analog till digital marksänd radio en plan från Digitalradiosamordningen (SOU 2014:77)

Yttrande över från analog till digital marksänd radio en plan från Digitalradiosamordningen (SOU 2014:77) Regelrådet är ett oberoende särskilt beslutsorgan utsett av regeringen. Rådets uppgift består av att bedöma konsekvensutredningars kvalitet med hänsyn till de effekter författningsförslaget kan få för

Läs mer

Remissvar på Digitalradiosamordningens betänkande Från analog till digital marksänd radio (SOU 2014:77)

Remissvar på Digitalradiosamordningens betänkande Från analog till digital marksänd radio (SOU 2014:77) Modern Times Group 2015-03-23 Box 17054 SE-104 62 Stockholm Kulturdepartementet 103 33 Stockholm Remissvar på Digitalradiosamordningens betänkande Från analog till digital marksänd radio (SOU 2014:77)

Läs mer

Skrivelse gällande public service-kommitténs uppdrag

Skrivelse gällande public service-kommitténs uppdrag Skrivelse gällande public service-kommitténs uppdrag Regeringen inbjöd ett stort antal remissinstanser att inkomma med synpunkter på den tidigare medieutredningen. I sammanhanget begärde regeringen särskilt

Läs mer

Frekvensplanering för analog kommersiell ljudradio

Frekvensplanering för analog kommersiell ljudradio Rapportnummer PTS-ER-2016:29 Datum 2016-10-28 Frekvensplanering för analog kommersiell ljudradio Delrapportering av regeringsuppdrag Ku2016/00937/MF Frekvensplanering för analog kommersiell ljudradio Delrapportering

Läs mer

Yttrande över betänkandet Frekvenser i samhällets tjänst (Ert diarienummer N2019/00192/D)

Yttrande över betänkandet Frekvenser i samhällets tjänst (Ert diarienummer N2019/00192/D) 1/5 2019-06-05 Dnr 19/00852 Näringsdepartementet n.remissvar@regeringskansliet.se kopia till: ingrid.karlsson@regeringskansliet.se Yttrande över betänkandet Frekvenser i samhällets tjänst (Ert diarienummer

Läs mer

Undersökning: Konkurrensen från public service

Undersökning: Konkurrensen från public service Undersökning: Konkurrensen från public service Bakgrund Sammanlagt har 62 personer svarat på frågorna. Undersökningen har utförts av Alstra. Undersökningen genomfördes mellan 19 januari till 16 februari

Läs mer

Kan väljas bort (zappa) Hög impact. Begränsad tid den visas (oftast 30 sekunder) Högt kom-ihåg

Kan väljas bort (zappa) Hög impact. Begränsad tid den visas (oftast 30 sekunder) Högt kom-ihåg Kapitel MDK A Tv-reklam Fördelar Nackdelar Påverkar flera sinnen Dyrt Når nästan alla Kan väljas bort (zappa) Hög impact Begränsad tid den visas (oftast 30 sekunder) Högt kom-ihåg Når inte alla grupper

Läs mer

Dnr 17/ Verksamhetsplan öppet, innehållsrikt, ansvarsfullt

Dnr 17/ Verksamhetsplan öppet, innehållsrikt, ansvarsfullt Dnr 17/00242 Verksamhetsplan öppet, innehållsrikt, ansvarsfullt 1 Myndighetens uppgifter verka för yttrandefrihet och främja möjligheterna till mångfald och tillgänglighet inom press, radio och tv följa

Läs mer

Helena Swenzén (Kulturdepartementet) Lagrådsremissens huvudsakliga innehåll

Helena Swenzén (Kulturdepartementet) Lagrådsremissens huvudsakliga innehåll Lagrådsremiss Vissa frågor om kommersiell radio Regeringen överlämnar denna remiss till Lagrådet. Stockholm den 2 februari 2017 Alice Bah Kuhnke Helena Swenzén (Kulturdepartementet) Lagrådsremissens huvudsakliga

Läs mer

Tillstånd att sända analog kommersiell radio för Kilohertz AB Västra Götalands län/göteborg (O 01:5)

Tillstånd att sända analog kommersiell radio för Kilohertz AB Västra Götalands län/göteborg (O 01:5) Bilaga 3 Tillstånd att sända analog kommersiell radio för Kilohertz AB Västra Götalands län/göteborg (O 01:5) Tillståndshavare Kilohertz AB (556444-7158) Beteckning för sändningarna Lugna Favoriter 107,8

Läs mer

KONKURRENSVERKET Swedish Competition Authority

KONKURRENSVERKET Swedish Competition Authority KONKURRENSVERKET Swedish Competition Authority BESLUT 2014-12-03 Dnr 174/2012 1 (7) Parter 1. SBS Discovery Radio AB, 556602-1647, Box 34108,100 26 Stockholm Ombud: Advokaterna Malin Wallin och Mango Kask,

Läs mer

Juniutbetalning 2017 A (x1) B (x1,5) C (x2) D (x2,5) E (x3) Live Disco Totalt 181,45 272,18 362,90 453,63 544,35

Juniutbetalning 2017 A (x1) B (x1,5) C (x2) D (x2,5) E (x3) Live Disco Totalt 181,45 272,18 362,90 453,63 544,35 Live 110 Konstmusik, liten konsert 22,61 33,92 45,22 56,53 67,83 111 Konstmusik,stor konsert 45,22 67,83 90,44 113,05 135,66 124 Frikyrkan, konstmusik 2,53 3,80 5,06 6,33 7,59 126 CCLI 1,37 2,06 2,74 3,43

Läs mer

NYA REGLER FÖR KOMMERSIELL RADIO

NYA REGLER FÖR KOMMERSIELL RADIO NYA REGLER FÖR KOMMERSIELL RADIO Kommer målen att nås? Bauer Media 28 mars 2017 SAMMANFATTANDE SLUTSATSER 1 UTGÅNGSPUNKTER RÅDER DET BRIST PÅ KONKURRENS OCH MÅNGFALD IDAG? 2 FÖRVÄNTAT UTFALL 3 KAN FÖRSLAGET

Läs mer

Teracoms synpunkter på MRTV:s strategi inför tillståndsgivning för marksänd tv 2014-20

Teracoms synpunkter på MRTV:s strategi inför tillståndsgivning för marksänd tv 2014-20 Stockholm 2013-08-23 Myndigheten för radio och tv Registrator@mrtv.se Teracoms synpunkter på MRTV:s strategi inför tillståndsgivning för marksänd tv 2014-20 Teracom AB är en nätoperatör i det svenska marknätet.

Läs mer

SR P2 Lokal 10 Sveriges Radio 3,76 5,64 7,52 9,40 11,28 17 Privatkopieringsersättning 0,10 0,15 0,20 0,25 0,30 Total 3,86 5,79 7,72 9,65 11,58

SR P2 Lokal 10 Sveriges Radio 3,76 5,64 7,52 9,40 11,28 17 Privatkopieringsersättning 0,10 0,15 0,20 0,25 0,30 Total 3,86 5,79 7,72 9,65 11,58 SR P1 09 Bakgrundsmusik utan rapport 52,75 79,13 105,50 131,88 158,25 Total 101,50 152,25 203,00 253,75 304,50 SR P2 09 Bakgrundsmusik utan rapport 1,50 2,25 3,00 3,75 4,50 19 Online/nya medier utan rapport

Läs mer

Tillstånd att sända analog kommersiell radio. Godkänd beteckning

Tillstånd att sända analog kommersiell radio. Godkänd beteckning 1/4 BESLUT 2015-09-25 Dnr: 15/01484 m.fl. SÖKANDE Enligt sändlista SAKEN Tillstånd att sända analog kommersiell radio BESLUT 1. Myndigheten för radio och tv meddelar med stöd av 13 kap. 1 radio- och tvlagen

Läs mer

1(5) Regeringskansliet Kulturdepartementet Enheten för medier, film och idrott Martin Persson

1(5) Regeringskansliet Kulturdepartementet Enheten för medier, film och idrott Martin Persson 1(5) Regeringskansliet Kulturdepartementet Enheten för medier, film och idrott Martin Persson Remissvar SOU 2012:59 (Nya villkor för public service) Föreningen svenska tonsättare (FST) organiserar sedan

Läs mer

Nytt hemvist för den statliga arkeologiska uppdragsverksamheten

Nytt hemvist för den statliga arkeologiska uppdragsverksamheten KKV1007, v1.3, 2012-09-10 YTTRANDE 2013-02-20 Dnr 63/2013 1 (5) Kulturdepartementet 103 33 Stockholm Nytt hemvist för den statliga arkeologiska uppdragsverksamheten (Ku2013/106/KA) Sammanfattning Konkurrensverket

Läs mer

Vissa frågor om kommersiell radio

Vissa frågor om kommersiell radio Vissa frågor om kommersiell radio Kulturdepartementet SOU och Ds kan köpas från Wolters Kluwers kundservice. Beställningsadress: Wolters Kluwers kundservice, 106 47 Stockholm Ordertelefon: 08-598 191 90

Läs mer

Regeringens proposition 2016/17:136

Regeringens proposition 2016/17:136 Regeringens proposition 2016/17:136 Vissa frågor om kommersiell radio Prop. 2016/17:136 Regeringen överlämnar denna proposition till riksdagen. Stockholm den 16 mars 2017 Stefan Löfven Alice Bah Kuhnke

Läs mer

Sveriges Radio P2 Lokal 10 Sveriges Radio 3,86 5,79 7,72 9,65 11,58 17 Privatkopieringsersättning 0,02 0,02 0,02 0,02 0,02 3,88 5,81 7,74 9,67 11,60

Sveriges Radio P2 Lokal 10 Sveriges Radio 3,86 5,79 7,72 9,65 11,58 17 Privatkopieringsersättning 0,02 0,02 0,02 0,02 0,02 3,88 5,81 7,74 9,67 11,60 Decemberutbetalning 2016 A(x1) B (x1,5) B(x2) D(x2,5) E(x3) Sveriges Radio P1 10 Sveriges Radio 48,25 72,38 96,50 120,63 144,75 09 Bakgrundsmusik utan rapport 91,50 137,25 183,00 228,75 274,50 17 Privatkopieringsersättning

Läs mer

SR P2 Lokal 10 Sveriges Radio 3,84 5,76 7,68 9,60 11,52 17 Privatkopieringsersättning 0,10 0,10 0,10 0,10 0,10 Total 3,94 5,86 7,78 9,70 11,62

SR P2 Lokal 10 Sveriges Radio 3,84 5,76 7,68 9,60 11,52 17 Privatkopieringsersättning 0,10 0,10 0,10 0,10 0,10 Total 3,94 5,86 7,78 9,70 11,62 SR P1 09 Bakgrundsmusik utan rapport 71,75 107,63 143,50 179,38 215,25 Total 122,25 182,75 243,25 303,75 364,25 SR P2 09 Bakgrundsmusik utan rapport 1,50 2,25 3,00 3,75 4,50 Total 52,00 77,38 102,75 128,13

Läs mer

Ett smalare och vassare public service

Ett smalare och vassare public service Ett smalare och vassare public service Förord Public service har en dominerande ställning på den svenska mediemarknaden. I radio har public service ungefär 80 procent av lyssnandet. Genom Sveriges Radio

Läs mer

Remiss: Nya regler om upphandling SOU 2014:51 och Ds 2014:25

Remiss: Nya regler om upphandling SOU 2014:51 och Ds 2014:25 Datum Er referens S2014/5303/RU Vår referens 2014-09-30 Stefan Holm Socialdepartementet Enheten för upphandlingsrätt 103 33 Stockholm Remiss: Nya regler om upphandling SOU 2014:51 och Ds 2014:25 Almega

Läs mer

Discovery Networks Sweden har beretts möjlighet att yttra sig rörande ovan rubricerade slutbetänkande.

Discovery Networks Sweden har beretts möjlighet att yttra sig rörande ovan rubricerade slutbetänkande. Till Kulturdepartementet ku.remissvar@regeringskansliet.se Stockholm 2018-10-XX Remissvar: Den parlamentariska public service-kommitténs slutbetänkande Ett oberoende public service för alla nya möjligheter

Läs mer

SVERIGES UTBILDNINGSRADIO AB:S YTTRANDE ÖVER BETÄNKANDET FREKVENSER I SAMHÄLLETS TJÄNST (SOU 2018:92)

SVERIGES UTBILDNINGSRADIO AB:S YTTRANDE ÖVER BETÄNKANDET FREKVENSER I SAMHÄLLETS TJÄNST (SOU 2018:92) Näringsdepartementet 2019-06-05 N2019/00192/ Dnr: 16/2019 SVERIGES UTBILDNINGSRADIO AB:S YTTRANDE ÖVER BETÄNKANDET FREKVENSER I SAMHÄLLETS TJÄNST (SOU 2018:92) Med anledning av att Sveriges Utbildningsradio

Läs mer

Kommittédirektiv. Översyn av villkor för kommersiell radio. Dir. 2007:77. Beslut vid regeringssammanträde den 14 juni 2007

Kommittédirektiv. Översyn av villkor för kommersiell radio. Dir. 2007:77. Beslut vid regeringssammanträde den 14 juni 2007 Kommittédirektiv Översyn av villkor för kommersiell radio Dir. 2007:77 Beslut vid regeringssammanträde den 14 juni 2007 Sammanfattning av uppdraget En särskild utredare ges i uppdrag att föreslå vilka

Läs mer

Stims decemberutbetalning minutvärden

Stims decemberutbetalning minutvärden Stims decemberutbetalning 2017 - minutvärden SVT1 11 Sveriges Television 317,46 476,19 634,92 793,65 952,38 09 Bakgrundsmusik utan rapport 43,56 65,34 87,12 108,90 130,68 17 Privatkopieringsersättning

Läs mer

Stims decemberutbetalning 2018

Stims decemberutbetalning 2018 SVT1 11 Sveriges Television 201,84 302,76 403,68 504,60 605,52 09 Bakgrundsmusik utan rapport 36,64 54,95 73,27 91,59 109,91 Total 238,48 357,71 476,95 596,19 715,43 SVT2 11 Sveriges Television 49,16 73,74

Läs mer

Slutbetänkandet SOU 2018:50

Slutbetänkandet SOU 2018:50 Stockholm 19 oktober 2018 Kulturdepartementet 103 33 Stockholm Slutbetänkandet SOU 2018:50 Ett oberoende public service för alla, Ku2018/01387/MF Medieföretagens branschorganisation TU Medier i Sverige

Läs mer

Stims juniutbetalning minutvärden 6 augusti 2018

Stims juniutbetalning minutvärden 6 augusti 2018 Stims juniutbetalning 2018 - minutvärden 6 augusti 2018 SVT1 11 Sveriges Television 315,58 473,37 631,17 788,96 946,75 09 Bakgrundsmusik utan rapport 39,10 58,64 78,19 97,74 117,29 13 Kommersiell tv 0,54

Läs mer

Com Hem-Boxers synpunkter på public servicekommitténs betänkande Ett oberoende public service för alla (SOU 2018:50)

Com Hem-Boxers synpunkter på public servicekommitténs betänkande Ett oberoende public service för alla (SOU 2018:50) Kulturdepartementet 103 33 Stockholm ku.remissvar@regeringskansliet.se Diarienummer Ku2018/01387/MF Com Hem-Boxers synpunkter på public servicekommitténs betänkande Ett oberoende public service för alla

Läs mer

Teracoms synpunkter på Utkast - Strategi för Myndigheten för radio och TV:s tillståndsgivning för kommersiell radio (Dnr 11/00095)

Teracoms synpunkter på Utkast - Strategi för Myndigheten för radio och TV:s tillståndsgivning för kommersiell radio (Dnr 11/00095) 2011-05-02 Teracoms synpunkter på Utkast - Strategi för Myndigheten för radio och TV:s tillståndsgivning för kommersiell radio (Dnr 11/00095) Teracom lämnar härmed synpunkter i de delar som rubriceras

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i radio- och TV-lagen (1996:844); Utkom från trycket den 6 juni 2001 utfärdad den 23 maj 2001. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om radio- och TV-lagen

Läs mer

Medielandskapets starka förändring innebär ökad konkurrens för de bolag som redan finns på marknaden.

Medielandskapets starka förändring innebär ökad konkurrens för de bolag som redan finns på marknaden. Svenska Läromedel Norrtullsgatan 6 113 29 Stockholm Myndigheten för radio och tv Box 33 121 25 Stockholm Saken: Utredning om mediemarknaden m.m. Stockholm den 24 juni 2015 Svenska Läromedel får härmed

Läs mer

Yttrande enligt 23 förordningen (2003:396) om elektronisk kommunikation

Yttrande enligt 23 förordningen (2003:396) om elektronisk kommunikation KKV1007, v1.2, 2011-02-06 YTTRANDE 2012-05-03 Dnr 142/2012 1 (5) Post- och Telestyrelsen Box 5398 102 49 Stockholm Yttrande enligt 23 förordningen (2003:396) om elektronisk kommunikation Er referens 11-9384

Läs mer

Sveriges advokatsamfund har genom remiss den 20 december 2007 beretts tillfälle att avge yttrande över promemorian Börsers regelverk.

Sveriges advokatsamfund har genom remiss den 20 december 2007 beretts tillfälle att avge yttrande över promemorian Börsers regelverk. R-2008/0032 Stockholm den 28 januari 2008 Till Finansdepartementet Fi2007/9999 Sveriges advokatsamfund har genom remiss den 20 december 2007 beretts tillfälle att avge yttrande över promemorian Börsers

Läs mer

Stockholm den 27 april 2012

Stockholm den 27 april 2012 R-2012/0531 Stockholm den 27 april 2012 Till Finansdepartementet Fi2012/1465 Sveriges advokatsamfund har genom remiss den 29 mars 2012 beretts tillfälle att avge yttrande över promemorian Beskattning av

Läs mer

2008-10-03 Dnr: 09-2008-4514 YTTRANDE Ert Dnr: 438/2008. Konkurrensverket 103 85 Stockolm

2008-10-03 Dnr: 09-2008-4514 YTTRANDE Ert Dnr: 438/2008. Konkurrensverket 103 85 Stockolm 2008-10-03 Dnr: 09-2008-4514 YTTRANDE Ert Dnr: 438/2008 Konkurrensverket 103 85 Stockolm Nuteks förslag till åtgärder för bättre konkurrens i Sverige Verket för Näringslivsutveckling, Nutek, har av Konkurrensverket

Läs mer

När det talas eller skrivs om ungdomar och medier handlar det i första hand om

När det talas eller skrivs om ungdomar och medier handlar det i första hand om De unga och radion DE UNGA OCH RADION JAN STRID När det talas eller skrivs om ungdomar och medier handlar det i första hand om ny medieteknologi: data, mp-3-spelare och plasmatv. Men någonstans skall de

Läs mer

Radiolyssnandet i Sverige år 2017

Radiolyssnandet i Sverige år 2017 Radiolyssnandet i Sverige år 2017 Årsrapport från Kantar Sifos PPM-panel avseende nationell radio Ulf Haraldsson Projektnummer 1536119 Sammanfattning Daglig räckvidd för radiolyssnandet i Sverige var år

Läs mer

Radiolyssnandet i Sverige 2016

Radiolyssnandet i Sverige 2016 Radiolyssnandet i Sverige 2016 Årsrapport från Kantar Sifos PPM-panel Ulf Haraldsson 170410 Projektnummer 1533817 Sammanfattning Daglig räckvidd för radiolyssnandet i Sverige var år 2016 72,5 procent (73,1

Läs mer

Radio och TV - förr och nu

Radio och TV - förr och nu Radio och TV - förr och nu Radion hur började det? Marconi 1901 1:a världskriget USA ledande Sverige: Radiotjänst 1925 PRINCIPER SOM STYRDE RADIOTJÄNST 1925 Staten ska ge ramar för verksamheten men inte

Läs mer

Sveriges Radio AB ska på lämpligt sätt offentliggöra nämndens beslut.

Sveriges Radio AB ska på lämpligt sätt offentliggöra nämndens beslut. 1/5 BESLUT 2016-09-19 Dnr: 16/00456 SAKEN Eftermiddag i P4 Dalarna och Dalanytt, Sveriges Radio P4 Dalarna, 2015-11-19, kl. 12.30, inslag om ett bostadsbolag; fråga om opartiskhet och saklighet BESLUT

Läs mer

Ku2016/01767/MF

Ku2016/01767/MF Remiss 2016-07-14 Ku2016/01767/MF Kulturdepartementet Enheten för medier och film Linus Fredriksson Telefon 08-405 32 85 Vissa frågor om kommersiell radio (Ds 2016:23) Remissinstanser: 1. Riksrevisionen

Läs mer

Decemberutbetalning 2014

Decemberutbetalning 2014 Decemberutbetalning 2014 Minutvärden (kr/minut) Radio-, TV- och filmavräkning, 2014/1 2014-12-16 Online- och bioavräkning, kvartal 3 2014 Avräkningsområde Minutersättning per gradering A (x1) B (x1,5)

Läs mer

Nästa steg? Förslag för en stärkt minoritetspolitik (SOU 2017:60)

Nästa steg? Förslag för en stärkt minoritetspolitik (SOU 2017:60) Ku2017/01534/DISK Kulturdepartementet Enheten för diskrimineringsfrågor 103 33 Stockholm Nästa steg? Förslag för en stärkt minoritetspolitik (SOU 2017:60) Riksteatern har getts tillfälle att yttra sig

Läs mer

Regional utvecklingsstrategi för Västerbottens län Övergripande synpunkter avseende strategin

Regional utvecklingsstrategi för Västerbottens län Övergripande synpunkter avseende strategin 1(5) Datum Diarienummer Region Västerbotten 2013-09-13 Vårt dnr 1.6.2-2013-2621 Box 443 Ert dnr 12RV0136-16 Dokumenttyp 901 09 UMEÅ REMISSVAR Regional utvecklingsstrategi för Västerbottens län 2014-2020

Läs mer

FRÅGOR & SVAR TILLSTÅNDSPROCESSEN INNEHÅLL.

FRÅGOR & SVAR TILLSTÅNDSPROCESSEN INNEHÅLL. FRÅGOR & SVAR TILLSTÅNDSPROCESSEN INNEHÅLL 1. VEM KAN FÅ TILLSTÅND? 3 2. NÄR FATTAS BESLUT OM TILLSTÅND? 4 3. HUR LÅNG KOMMER TILLSTÅNDSPERIODEN VARA? 4 4. HUR GÅR TILLSTÅNDSPROCESSEN TILL? 4 5. VAD INNEBÄR

Läs mer

Post- och telestyrelsen (PTS) har med utgångspunkt från myndighetens verksamhetsområde följande synpunkter.

Post- och telestyrelsen (PTS) har med utgångspunkt från myndighetens verksamhetsområde följande synpunkter. Datum Vår referens Sida 2008-12-18 Dnr: 08-12135/60 1(5) Ert datum Er referens N2008/7658/ITP Rättssekretariatet Eva Hallén 08-678 57 86 eva.hallen@pts.se Näringsdepartementet Enheten för IT-politik 103

Läs mer

Sedan flera år har vi kunnat konstatera att radiolyssnandet har minskat i Sverige.

Sedan flera år har vi kunnat konstatera att radiolyssnandet har minskat i Sverige. Radiolyssnandet 2008 i Göteborg Radiolyssnandet 2008 i Göteborg Jan Strid Sedan flera år har vi kunnat konstatera att radiolyssnandet har minskat i Sverige. Trots att vi fått fler kanaler att lyssna till

Läs mer

Promemorian behörighetsgivande och högskoleintroducerande utbildning

Promemorian behörighetsgivande och högskoleintroducerande utbildning Remissvar: 2018-07-06 Dnr P2-39/1718 Promemorian behörighetsgivande och högskoleintroducerande utbildning Regeringskansliets dnr: U2018/02165/UH Sammanfattning Det är positivt att departementet har utrett

Läs mer

Näringslivsprogram

Näringslivsprogram Sid 1 (6) Näringslivsprogram 2018 2020 Med Gävle menas Gävle Kommun Näringslivsprogrammet baseras på att Gävle Kommun i grunden tror på den enskilde entreprenörens förmåga och näringslivets kraft att främja

Läs mer

Remissvar på MRTV:s uppdrag om marknadspåverkan och systemet med förhandsprövning

Remissvar på MRTV:s uppdrag om marknadspåverkan och systemet med förhandsprövning 2015-01-12 Remissvar på MRTV:s uppdrag om marknadspåverkan och systemet med förhandsprövning Del 1: Fyra frågor till er som är aktörer inom mediemarknaden MTG välkomnar MRTV:s analys av public service-företagens

Läs mer

FÖRTROENDE FÖR MEDIER I SVERIGE

FÖRTROENDE FÖR MEDIER I SVERIGE FÖRTROENDE FÖR MEDIER I SVERIGE ULRIKA ANDERSSON & ANNIKA BERGSTRÖM (S)amhälle (O)pinion (M)edier SOM-institutet genomför årligen återkommande undersökningar av befolkningens medievanor, fritidsvanor,

Läs mer

Remissvar angående anmälningspliktig verksamhet och anmälningspliktig omsättning

Remissvar angående anmälningspliktig verksamhet och anmälningspliktig omsättning Remissvar Datum Vår referens Sida 2013-07-02 Dnr: 13-4788 1(8) Remissvar angående anmälningspliktig verksamhet och anmälningspliktig omsättning Den 25 april 2013 gick PTS ut med en remiss till marknaden

Läs mer

Radiolyssnandet i Sverige Årsrapport från TNS Sifos PPM-panel. Radiolyssnandet i Sverige TNS 2016 Källa: TNS Sifo PPM-panel

Radiolyssnandet i Sverige Årsrapport från TNS Sifos PPM-panel. Radiolyssnandet i Sverige TNS 2016 Källa: TNS Sifo PPM-panel Årsrapport från TNS Sifos PPM-panel Sammanfattning Daglig räckvidd för radiolyssnandet i Sverige ökar något år 2015 jämfört med 2014 (från 72,6 procent till 73,1 procent). Ökningen kan främst hänföras

Läs mer

Sociala hänsyn och offentlig upphandling på den inre marknaden

Sociala hänsyn och offentlig upphandling på den inre marknaden Sociala hänsyn och offentlig upphandling på den inre marknaden Bakgrund och syfte Frågan om hur de ekonomiska mål som den inre marknaden syftar till att förverkliga bör och kan balanseras mot de sociala

Läs mer

Närradions riksorganisation. Remissvar, 2008:116, En ny radio och TV-lag

Närradions riksorganisation. Remissvar, 2008:116, En ny radio och TV-lag Remissvar, 2008:116, En ny radio och TV-lag Närradions riksorganisation, NRO, har tagit del av utredningens betänkande och vill lämna följande tankar, idéer och synpunkter till beslutsfattarna inför beslutet

Läs mer

Remiss angående FlexMex2-utredningens tredje delbetänkande (SOU 2004:62)

Remiss angående FlexMex2-utredningens tredje delbetänkande (SOU 2004:62) R 0577/2004 Stockholm den 14 juli 2004 Till Näringsdepartementet Remiss angående FlexMex2-utredningens tredje delbetänkande (SOU 2004:62) 1. Inledning Sveriges advokatsamfund har beretts tillfälle att

Läs mer

Remissvar från Volvo Cars till SOU 2018:16 Vägen till självkörande fordon - introduktion

Remissvar från Volvo Cars till SOU 2018:16 Vägen till självkörande fordon - introduktion Näringsdepartementet Enheten för Transport och samhälle 103 33 Stockholm Diarienummer: N2018/01630/MRT Remissvar från Volvo Cars till SOU 2018:16 Vägen till självkörande fordon - introduktion 1. Sammanfattning

Läs mer

myndigheten för press radio och tv

myndigheten för press radio och tv 1/6 myndigheten för press radio och tv SKRIVELSE Dnr 17/02859 2017-10-19 KRAV PÅ TILLGÄNGLIGHET EN FÖRUTSÄTTNING FÖR MEDIESTÖD Myndigheten för press, radio och tv (MPRT) ska verka för yttrandefrihet och

Läs mer

RAPPORT FRÅN MYNDIGHETEN FÖR PRESS, RADIO OCH TV

RAPPORT FRÅN MYNDIGHETEN FÖR PRESS, RADIO OCH TV Verksamhetsplan 2019 RAPPORT FRÅN MYNDIGHETEN FÖR PRESS, RADIO OCH TV Dnr: 19/00475 2 Innehållsförteckning 1. MPRT:s styrning och målstruktur... 4 1.1 Verksamhetsplanering ett viktigt styrinstrument...

Läs mer

Yttrande: Utkast till lagrådsremiss Uppehållstillstånd för studier på gymnasial nivå

Yttrande: Utkast till lagrådsremiss Uppehållstillstånd för studier på gymnasial nivå RB1000, v 4.0, 2014-02-27 Catherine Johnsson Datum 2017-01-09 Yttrande: Utkast till lagrådsremiss Uppehållstillstånd för studier på gymnasial nivå Inledning Rädda Barnen är positiv till intentionerna med

Läs mer

Yttrande: Utkast till lagrådsremiss Uppehållstillstånd för studier på gymnasial nivå

Yttrande: Utkast till lagrådsremiss Uppehållstillstånd för studier på gymnasial nivå Catherine Johnsson Datum 2017-01-09 Yttrande: Utkast till lagrådsremiss Uppehållstillstånd för studier på gymnasial nivå Inledning Rädda Barnen är positiv till intentionerna med lagrådsremissen att underlätta

Läs mer

Remiss av slutbetänkandet reboot - omstart för den digitala förvaltningen (SOU 2017:114)

Remiss av slutbetänkandet reboot - omstart för den digitala förvaltningen (SOU 2017:114) YTTRANDE Rättsavdelningen, Juridiska enheten Datum Dnr Sylvia Bylund 2018-04-09 STY 2018-65 Tel. 040-661 33 36 Ert datum Er referens sylvia.bylund@tullverket.se 2018-01-23 Fi2018/00106/DF Finansdepartementet

Läs mer

Upphandlingar av kollektivtrafik behöver inte innebära trafikkaos

Upphandlingar av kollektivtrafik behöver inte innebära trafikkaos Upphandlingar av kollektivtrafik behöver inte innebära trafikkaos Kommunal driver kampanj för bättre upphandlingar En facklig valrörelse Kommunals uppdrag är att förbättra villkoren för medlemmarna. Därigenom

Läs mer

Sveriges advokatsamfund har genom remiss den 10 maj 2010 beretts tillfälle att avge yttrande över delbetänkandet Avtalad upphovsrätt (SOU 2010:24).

Sveriges advokatsamfund har genom remiss den 10 maj 2010 beretts tillfälle att avge yttrande över delbetänkandet Avtalad upphovsrätt (SOU 2010:24). R-2010/0681 Stockholm den 1 september 2010 Till Justitiedepartementet Ju2010/3129/L3 Sveriges advokatsamfund har genom remiss den 10 maj 2010 beretts tillfälle att avge yttrande över delbetänkandet Avtalad

Läs mer

TIO ÅRS RADIOLYSSNANDE: EN ÖVERSIKT

TIO ÅRS RADIOLYSSNANDE: EN ÖVERSIKT Tio års radiolyssnande: en översikt TIO ÅRS RADIOLYSSNANDE: EN ÖVERSIKT JAN STRID SOM-institutets årliga mätningar har sedan 1994 ställts frågor om radiolyssnande. Bakgrunden var intresse att följa radiopublikens

Läs mer

Del 1. Hur ser ni på den svenska mediemarknaden och public service-bolagens påverkan?

Del 1. Hur ser ni på den svenska mediemarknaden och public service-bolagens påverkan? Sida 1 av 7 Del 1. Hur ser ni på den svenska mediemarknaden och public service-bolagens påverkan? Hur beskriva mediemarknaden? För att kunna analysera public service-bolagens påverkan på mediemarknaden

Läs mer

Myndigheten för radio och TV Att: uppdrag@mrtv.se

Myndigheten för radio och TV Att: uppdrag@mrtv.se Myndigheten för radio och TV Att: uppdrag@mrtv.se Svar gällande Myndigheten för radio och TV:s uppdrag om förhandsprövning av nya tjänster FOX International Channels Nordic (FIC) är en del av 21st Century

Läs mer

Upphandlingsskadeavgift enligt 17 kap. 1 3 lagen (2007:1091) om offentlig upphandling (LOU)

Upphandlingsskadeavgift enligt 17 kap. 1 3 lagen (2007:1091) om offentlig upphandling (LOU) KKV1040, v1.3, 2012-09-20 ANSÖKAN 2014-01-30 Dnr 64/2014 1 (9) Förvaltningsrätten i Linköping Box 406 581 04Linköping Ansökan om upphandlingsskadeavgift Sökande Konkurrensverket, 103 85 Stockholm Motpart

Läs mer

Stockholm den 14 juni Cilla Benkö, vd. Regeringskansliet. Infrastrukturdepartementet Stockholm

Stockholm den 14 juni Cilla Benkö, vd. Regeringskansliet. Infrastrukturdepartementet Stockholm Regeringskansliet Infrastrukturdepartementet 103 33 Stockholm s remissyttrande o ver kompletterande fo rslag till beta nkandet Frekvenser i samha llets tja nst (SOU 2018:92) (Departementets diarienummer

Läs mer

Remissvar Nya villkor för public service (SOU 2012:59)

Remissvar Nya villkor för public service (SOU 2012:59) REMISSVAR 1 (6) ERT ER BETECKNING 2012-10-22 Ku2012/1365/MFI Regeringskansliet Kulturdepartementet 103 33 Stockholm Remissvar Nya villkor för public service (SOU 2012:59) Regeringen beviljar public service

Läs mer

EU-KOMMISSIONENS GRÖNBOK ANGÅENDE OFFENTLIG UPPHANDLING, KOM (2011) 15

EU-KOMMISSIONENS GRÖNBOK ANGÅENDE OFFENTLIG UPPHANDLING, KOM (2011) 15 Dokument Sida YTTRANDE 1 (7) Datum Dnr Referens: Samhällspoltik och analys/ingemar Hamskär 2011-03-14 11-0008 Direkttel: 08-782 92 11 E-post: ingemar.hamskar@tco.se Socialdepartementet 103 33 STOCKHOLM

Läs mer

Värdepappersmarknaden MiFID II och MiFIR SOU 2015:2

Värdepappersmarknaden MiFID II och MiFIR SOU 2015:2 1 YTTRANDE 2015-05-11 Finansdepartementet Fi2015/578 103 33 Stockholm Värdepappersmarknaden MiFID II och MiFIR SOU 2015:2 InsureSec AB (InsureSec) har beretts möjlighet att lämna synpunkter på Värdepappersmarknadsutredningens

Läs mer

Yttrande över vägledning för den nya lagstiftningen om strandskydd

Yttrande över vägledning för den nya lagstiftningen om strandskydd 1(5) Datum Diarienummer 2009-08-11 Ert dnr 190-3836-09 Nf Vårt dnr 013-2009-904459 Dokumenttyp Yttrande Naturvårdsverket 106 48 Stockholm Yttrande över vägledning för den nya lagstiftningen om strandskydd

Läs mer

Remissvar Ds 2015:14 Statliga utställningsgarantier - En översyn (Ku2015/01381/KL)

Remissvar Ds 2015:14 Statliga utställningsgarantier - En översyn (Ku2015/01381/KL) Stockholm 2015-08-15 MM Dnr 2015/94 Kulturdepartementet 103 33 Stockholm Remissvar Ds 2015:14 Statliga utställningsgarantier - En översyn (Ku2015/01381/KL) Moderna museet (MM) får härmed avge följande

Läs mer

Datum Vår referens Sida Dnr: (5)

Datum Vår referens Sida Dnr: (5) Datum Vår referens Sida 2008-09-24 Dnr: 08-8790 1(5) Ert datum Er referens Ku2008/1375/MFI Spektrummarknadsavdelningen Carina Horvath 08-678 56 85 carina.horvath@pts.se Kulturdepartementet 103 33 Stockholm

Läs mer

Europeiska kommissionens förslag till rådets direktiv om skatteundandraganden KOM(2016) 26 slutlig

Europeiska kommissionens förslag till rådets direktiv om skatteundandraganden KOM(2016) 26 slutlig REMISSYTTRANDE Vår referens: 2016/02/010 Er referens: Fi2016/00380/S1 2016-03-03 Skatte- och tullavdelningen/enheten för inkomstskatt och socialavgifter Att. Elisabeth Sheikh Finansdepartementet 103 33

Läs mer