KFR:s sammanträde

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KFR:s sammanträde"

Transkript

1 1 av 4 KOMMUNALA FUNKTIONSNEDSATTAS RÅD Carmen Holm Nordquist Sekreterare Carmen.holm@vaxholm.se KFR:s sammanträde Plats och tid: Norrskär, kl. 13:00 14:17 Deltagare: Annicka Hörnsten Blommé (M) (Socialnämnden, ordf.) Malin Forsbrand (C) (Nämnden för teknik, fritid och kultur) Anette Dahlgren (S) (Socialnämnden) Leif Gannert (Neuroförbundet Roslagen) Lillemor Wennerström (Reumatikerföreningen), ersättare för Birgitta Ståhl Tina Bendelin (FUB i södra Roslagen) Magnus Lublin (Socialchef) Susanne Edén (Stadsbyggnadschef) Övriga: Kerstin Trägårdh, FUB i södra Roslagen 1. Val av justerare och fastställande av ärendelistan Lillemor Wennerström utses att tillsammans med ordföranden justera minnesanteckningarna senast Utskickad föredragningslista fastställs, med följande ändring: Nytt ärende Anhörigstöd går in som ärende nummer 7. Post: Vaxholm Besök: Eriksövägen 27 Telefon: Fax: E-post: kansliet@vaxholm.se Webb: Org nr: Plusgiro:

2 2 av 4 2. Protokoll från föregående möte Inga synpunkter framförs. 3. Information från Nämnden för teknik, fritid och kultur Malin Forsbrand (C) informerar från tekniska enhetens område enligt nedan: Under hösten har nämnden arbetat med en upphandling avseende drift, vinterväghållning och underhåll av gator och vägar, park- och tomtmark samt idrotts- och friluftsområden m.m. Upphandlingen avser 2017/2021 med möjlighet till förlängning på två år. I förfrågningsunderlaget har nämnden bl.a. tagit hänsyn till frågeställningar som framförts av KFR, däribland problematiken kring snöröjning och postlådor. Ett program för snöröjning, Jämställd snöröjning, rörande snöröjning av strategiskt viktiga gång- och cykelvägar, såsom exempelvis gator vid vårdcentraler, skolor m.m. har tagits fram i syfte att underlätta framkomligheten för rullstolsbundna, barnvagnar osv. Nya parkeringstaxor har antagits i kommunfullmäktige (KF), vilket bl.a. innebär en tvåzonindelning för boendeparkering i kommunen. Boendeparkering zon A omfattar boende i centrala Vaxholm samt öar utan fast broförbindelse. Boendeparkering zon B omfattar samtliga mantalsskrivna invånare i hela kommunen. Nämnden har även sett över s.k. nyttoparkering, vilket bl.a. omfattar personal som arbetar inom hemtjänsten. Behovet av bil i tjänsten ska vara utgångspunkten för att beviljas nyttoparkering. Budgetfrågor: I Februari tas detaljbudgeten upp för beslut i nämnden. Övergångsställe vid Träffpunkt Kanonen är prioriterat. Förvaltningen ska undersöka behov av ytterligare trafikregleringar. Samtliga gatlyktor i kommunen har bytts ut till LED-lampor. Om det finns behov av ytterligare lyktstolpar ska detta rapporteras till nämnden. 4. Information från Socialnämnden Ordföranden redogör för nedan frågor som hanterades vid socialnämndens sammanträde : Avtalet med Norlandia Care kommer att löpa ut under Nytt avtal ska vara på plats den 30 november Nämnden förbereder en ny upphandling och förfrågningsunderlaget kommer att behandlas vid Socialnämndens sammanträde den 15 december Riktlinjer utförarenheten avseende frivilligverksamheten syn- och hörselinstruktör samt Träffpunkt Kanonen har antagits. Attendo kommer att genomföra en omorganisation inom kort, vilket bl.a. innefattar en ny regionindelning. Detta innebär att en del verksamhetschefer kommer att bytas ut i Attendos verksamheter i Vaxholm. De kommande förändringarna kommer att behandlas under ett möte i december mellan kommunen och Attendo.

3 3 av 4 Årlig revidering av Omsorgsplan för äldre och personer med funktionsnedsättning pågår. Nämnden kommer att arbeta med omsorgsplanen i januari. Troligtvis kommer KFR vara remissinstans i arbetet. Planen kommer därefter att tas upp för beslut i KF i februari. Av KF antagen detaljplan avseende kvarteret Vitsippan har upphävts av Mark- och miljödomstolen, Kommunen har överklagat Mark- och miljödomstolens beslut till Mark- och miljööverdomstolen. Övrigt: Flyktingsamordnare Pernilla Ivier kommer att informera om mottagande och placering av nyanlända i kommunen. Läggs in som en punkt på dagordningen till nästkommande KFR-möte. 5. Information från kommunstyrelsen Ordföranden redogör för nedan frågor som hanterades vid kommunstyrelsens sammanträde : Rivning av Norrbergsskolan: Kommunstyrelsens planeringsutskott har fått i uppdrag att utse en entreprenör som ska verkställa rivningen av Norrbergsskolan samt att söka rivningslov och utföra de nödvändiga undersökningar och utredningar som krävs för att Norrbergsskolan ska kunna rivas. Mottagande av nyanlända 2017: Nämnden för teknik, fritid och kultur har fått i uppdrag att se över beroenden för nyanlända, t.ex. paviljonger m.m. Det finns i dagsläget paviljonger på Rindö. Remissvar till Länsstyrelsen om regional transportinfrastruktur: Innefattar bl.a. förslag om gångoch cykelväg till Arninge. Malin Forsberg (C) redogör för nedan frågor som hanterades vid kommunstyrelsens sammanträde : Markanvisningstävling avseende Kronängsskolan. 6. Information från föreningsrepresentanter Leif Gannert informerar om att medlemmar i Neuroförbundet Roslagen är förutom Vaxholm även Täby, Vallentuna och Norrtälje. Tina, FUB i södra Roslagen, informerar om den pågående LSS-utredningen Översyn av insatser enligt LSS och assistansersättningen, Socialdepartementet. FUB i Stockholms län är referensgrupp i utredningen och har haft möten där utredningens förslag diskuterats.

4 4 av 4 Tina, FUB i södra Roslagen, informerar att Indragna kontaktpersoner och färdtjänstkort skapar oro hos föreningens medlemmar i Vaxholms stad. Lillemor Wennerström, Reumatikerföreningen, framför att medlemmarna upplever att färdtjänsten inte fungerar och att detta skapar oro. Replik angående färdtjänst: Ordföranden meddelar att politiken och socialförvaltningen behöver undersöka orsaken vidare. Beslut om färdtjänst ligger på landstinget, vilket bygger på utredning som görs av socialförvaltningen. 7. Anhörigstöd Karin Blomqvist-Eklund, anhörigkonsulent vid socialförvaltningen, informerar om hur anhörigstöd fungerar i kommunen. Anhörigkonsulentens roll är att informera om vilken service kommunen kan erbjuda som stöd till invånarna. KFR är ett bra forum för att nå ut med information till berörda. Till våren kommer det bl.a. anordnas en utbildning gällande psykisk ohälsa i Åkersberga. En soppträff kommer därtill att anordnas en gång i månaden på Träffpunkten Kanonen, med möjlighet att delta i mindfulnessyoga. Under våren kommer även ett informationsblad att skickas ut till personer i 70-årsåldern som i dag inte tar emot insatser från socialförvaltningen, med information om kommunens service och insatser. Anhörigkonsulenten kan kontaktas vid behov av stöd. Konsulten genomföra enskilda besök såväl som gruppbesök. E-post: karin.blomqvist-eklund@vaxholm.se, telefon Avstämning åtgärdslistan Punkt 1 Dag för funktionsnedsatta motsvarande Seniordagen (23 februari 2017): Förberedelser pågår. Synpunkter kan skickas till ordföranden eller Socialchef senast den 13 januari Frågan anses besvarad. Frågan anses besvarad. Punkten tas bort från åtgärdslistan. Punkt 2 Transport av äldres grovsopor från Rindö: Malin Forsberg (C ) meddelar att funktionsnedsatta har möjlighet att kontakta Roslagsvatten för att få grovsopor hämtade. Frågan anses besvarad. Punkten tas bort från åtgärdslistan.

5 5 av 4 Punkt 3 Gode männens arbete: En god man tillsätts av allmän domstol att utföra ett uppdrag för en person som p.g.a. sjukdom, psykisk störning, försvagat hälsotillstånd eller liknande behöver hjälp med att bevaka sin rätt, förvalta sin egendom eller sörja för sin person. Den person som utses ska vara rättrådig, erfaren och i övrigt lämplig person. Sedan några år samarbetar Värmdö kommun och Vaxholms stad i en överförmyndarnämnd (ÖFN) som har 3-4 handläggare (i regel yngre jurister) som personalmässigt och administrativt finns i Värmdö kommuns huvudbyggnad i Gustavsberg. Överförmyndarnämnden är en obligatorisk kommunal myndighet. Nämnden består av 3 ordinarie (och tre ersättare) platser varav Vaxholm har en ordinarie plats och Värmdö. Vaxholms stad innehar vice ordförande posten. I förhållandet till folkmängd betalar Vaxholm drygt 25 % av ÖFN kostnaderna varje år. Vaxholm har ca 100 gode män (ställföreträdare) som svarar för ca 175 s.k. huvudmän. Uppfattningen från stadens sida är de gode männen sköter sitt arbete väl. Länsstyrelsen har det övergripande ansvaret för kontroll och granskning av länets ÖFN eller Överförmyndare. Länsstyrelsens jurister (i regel 2 stycken) besöker samtliga ÖFN/ÖF en gång varje år, i regel på våren, och gör en heldagsrevision vid varje kommunal enhet. En rapport sänds därefter till varje Kommunfullmäktige. Frågan anses besvarad. Punkten tas bort från åtgärdslistan. 9. Frågor från Neuroförbundet Förslag till aktivitetspunkter på LSS dagen 23/3 Kommunen måste presentera sig och berätta om hur den jobbar och inte minst hur den fångar upp nysjuka med behov. Däri ingår även omhändertagandet av anhöriga. Funktionsnedsattas råd, vad gör de? Har man behov av föreningarna och vilka är de? Svar: Kommunen tar med sig synpunkterna. Polisens nya öppettider Polisens nya öppettider hittar jag inte på hemsidan. Är inte det en angelägen samhällsinformation, eller? Likaså saknar jag den informationen i senaste numret av Viktigt i Vaxholm. Förbiseende eller praxis? Svar: Informationen finns på kommunens webbplats. Informationen kan komma att publiceras i Viktigt i Vaxholm. Broreparationer Nu när man genomför renovering av broarna efter väg 274, så förbereder man väl för

6 6 av 4 eventuell utbyggnad av cykel- och gångväg till Kulla vägskäl, eller? Malin Forsberg (C): Nej, inte i dagsläget. 10. Frågor från Reumatikerföreningen Varför har handläggningstider för hjälp till handikappade blivit så fruktansvärt mycket längre under de senaste åren? Exempel 1: 2011 behövde jag hyra ett trygghetslarm under en månad. Efter klartecken från biståndshandläggare kom telefonen efter 2 dagar. I november 2015 behövde jag åter hyra ett trygghetslarm, denna gång för två månader. Det tog exakt 3 veckor innan jag fick larmet. Exempel 2: Sedan 16 år tillbaka har jag "parkeringstillstånd för handikappade" som har behövts förnyas ett antal gånger under denna tid. Handläggningstiden har tidigare varit 2 3 veckor. I år, 2016, var det åter dags att förnya. Underlag lämnades in 13 september, idag, den 2 november, har jag ännu inte fått tillståndet. Enligt ansvarig, Anna Jansson, kommer det att ta ytterligare ca 1 vecka. Alltså minst 8 veckor för att få ett nytt tillstånd! Svar: Parkeringstillstånd - Förvaltningen har sett över rutinerna och handläggningstiden ska vara max 6 veckor. Gällande trygghetslarm - Ordföranden tar med sig frågan och stämmer av med förvaltningen. 11. Mötestider 2017 Tidpunkt: Kl. 13:00 14:30 Datum: 20/2 22/5 (Ev. heldag för studiebesök, utbildning mm. Ev. tillsammans med KPR) 18/9 20/11

7 7 av 4 Nästa möte med KFR genomförs Tid: 13:00. Plats: kommunhuset. Ordförande... Annicka Hörnsten Blommé (M) Justerande Lillemor Wennerström (Reumatikerföreningen) Sekreterare.. Carmen Holm Nordquist

KPR:s sammanträde

KPR:s sammanträde 1 av 8 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Carmen Holm Nordquist Sekreterare Carmen.holm@vaxholm.se KPR:s sammanträde Plats och tid: Norrskär, kl. 14:30 16:00 Deltagare: Annicka Hörnsten Blommé (M) (Socialnämnden,

Läs mer

KPFR:s sammanträde 2016-05-23

KPFR:s sammanträde 2016-05-23 1 av 8 KOMMUNALA RÅDET FÖR PENSIONÄRER OCH PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING Tobias Wistrand Nämndsekreterare Tel dir: 08-54170854 Tobias.wistrand@vaxholm.se KPFR:s sammanträde Plats och tid: Storskär

Läs mer

Kommunala funktionsnedsattas råd och Kommunala pensionärsrådet

Kommunala funktionsnedsattas råd och Kommunala pensionärsrådet Kallelse/föredragningslista 2017 05 31 1 av 2 Socialförvaltningen Kommunala funktionsnedsattas råd och Kommunala pensionärsrådet 2017 05 31 Plats och tid: Kommunhuset, Storskär/Norrskär, kl. 10:00 Kallade:

Läs mer

Innehåll. Protokoll av 2

Innehåll. Protokoll av 2 Protokoll 2 av 2 Innehåll 104 Justering och fastställande av föredragningslistan 3 105 Samverkan mellan länets kommuner och lärosäten med 4 106 vårdutbildningar på högskolenivå, rekommendation från Kommunförbundet

Läs mer

Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning

Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning Kallelse/föredragningslista 2015-11-11 1 av 2 Socialförvaltningen Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning 2015-11-30 Plats och tid: Kallade: Underrättade: Vid förhinder: Kommunhuset,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Socialförvaltningen Kommunala pensionärsrådet Plats och tid: Kommunhuset Storskär, kl. 14:30 16.00 Kallade: Underrättade: Representanter Ersättare Vid förhinder: Meddela ersättare och annika.kjellberg@vaxholm.se,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Socialförvaltningen Kommunala pensionärsrådet Plats och tid: Kommunhuset, Storskär, kl. 14:30 Kallade: Underrättade: Representanter Ersättare Vid förhinder: Meddela ersättare och annika.kjellberg@vaxholm.se,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kallelse/föredragningslista 2017 11 20 Socialförvaltningen Kommunala pensionärsrådet 2017 11 20 Plats och tid: Matsalen, Kronängsskolan kl. 14:45 16.15 Kallade: Underrättade: Representanter Ersättare Vid

Läs mer

Kommunala funktionsnedsattas råd och Kommunala pensionärsrådet

Kommunala funktionsnedsattas råd och Kommunala pensionärsrådet Kallelse/föredragningslista 1 av 13 Socialförvaltningen Kommunala funktionsnedsattas råd och Kommunala pensionärsrådet Plats och tid: Kommunhuset, Storskär/Norrskär, kl. 10.00 15.30 Kallade: Representanter

Läs mer

Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning 2015 06 01

Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning 2015 06 01 Kallelse/föredragningslista 2015 05 18 1 av 2 Socialförvaltningen Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning 2015 06 01 Plats och tid: Kommunhuset, lokal Duvan, kl. 08 10 Kallade:

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kallelse/föredragningslista 2018 11 19 Socialförvaltningen Kommunala pensionärsrådet 2018 11 19 Plats och tid: Kommunhuset Storskär, kl. 14:30 16.00 Kallade: Underrättade: Representanter Ersättare Vid

Läs mer

Kommunala funktionsnedsattas råd

Kommunala funktionsnedsattas råd Kallelse/föredragningslista 2018 09 17 Socialförvaltningen Kommunala funktionsnedsattas råd 2018 09 17 Plats och tid: Kommunhuset Storskär, kl. 13:00 Kallade: Underrättade: Representanter Ersättare Vid

Läs mer

KPFR:s sammanträde

KPFR:s sammanträde 1 av 9 KOMMUNALA RÅDET FÖR PENSIONÄRER OCH PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING Tobias Wistrand Nämndsekreterare Tel dir: 08 54170854 Tobias.wistrand@vaxholm.se KPFR:s sammanträde Plats och tid: Höken, kl.

Läs mer

KPFR:s sammanträde

KPFR:s sammanträde 1 av 10 KOMMUNALA RÅDET FÖR PENSIONÄRER OCH PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING Tobias Wistrand Nämndsekreterare Tel dir: 08-54170854 Tobias.wistrand@vaxholm.se KPFR:s sammanträde Plats och tid: Storskär

Läs mer

Innehåll. Protokoll av 2

Innehåll. Protokoll av 2 Protokoll 2018-07-30 62-63 2 av 2 Innehåll 84 Justering och fastställande av föredragningslista 3 85 Hantering av tilldelningsbeslut av rivningsentreprenad 4-6 2 Protokoll Kommunstyrelsen 2018-07-30 1

Läs mer

Ansökan eller anmälan om behov av god man enligt 11 kap. 4 föräldrabalken

Ansökan eller anmälan om behov av god man enligt 11 kap. 4 föräldrabalken 1 Ansökan eller anmälan om behov av god man enligt 11 kap. 4 föräldrabalken 1 Kontaktuppgifter till huvudmannen (den ansökan eller anmälan gäller) Personnummer Postnummer Postadress Vistelseadress, om

Läs mer

Innehåll. Protokoll av 2

Innehåll. Protokoll av 2 Protokoll 2 av 2 Innehåll 37 Justering och fastställande av föredragningslista 3 38 Information drift Norlandia 4 39 Tillföra medel för att möjliggöra utökad bemaning 5 40 Deltagande i projekt "övertagande

Läs mer

Innehåll. Protokoll av 2

Innehåll. Protokoll av 2 Protokoll 51-55 2 av 2 Innehåll 51 Justering och fastställande av föredragningslista 3 52 Upphandling av drift, vinterväghållning och underhåll av gator och 4 vägar, park- och tomtmark samt idrotts- och

Läs mer

Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) Birgitta Nyhlén (FP), tj. ersättare

Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) Birgitta Nyhlén (FP), tj. ersättare 42-53 Plats och tid Lokal Konferensrummet Höken, kommunhuset kl. 18.00 20.00 Beslutande Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) Birgitta Nyhlén (FP), tj. ersättare Nils Göran

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kallelse/föredragningslista 2018 09 17 Socialförvaltningen Kommunala pensionärsrådet 2018 09 17 Plats och tid: Kommunhuset Storskär, kl. 14:30 16.00 Kallade: Underrättade: Representanter Ersättare Vid

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL 21-30

SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL 21-30 21-30 Plats och tid Konferensrummet Höken, kommunhuset kl. 18 00 19 50 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Pelle Dalhammar (FP), v. ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl

Läs mer

KPFR:s sammanträde 2014-03-03

KPFR:s sammanträde 2014-03-03 KOMMUNALA RÅDET FÖR PENSIONÄRER OCH PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING Tobias Wistrand Tel dir 08-541 708 54 tobias.wistrand@vaxholm.se KPFR:s sammanträde Dag och tid Måndagen den 3 mars kl. 15.00-16.55

Läs mer

KPFR:s sammanträde 2014-06-02

KPFR:s sammanträde 2014-06-02 KOMMUNALA RÅDET FÖR PENSIONÄRER OCH PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING Tobias Wistrand Tel dir 08-541 708 54 tobias.wistrand@vaxholm.se KPFR:s sammanträde Dag och tid Måndagen den 6 juni kl. 14.30 15.30

Läs mer

Ansökan eller anmälan om behov av god man enligt 11 kap. 4 föräldrabalken

Ansökan eller anmälan om behov av god man enligt 11 kap. 4 föräldrabalken 1 Ansökan eller anmälan om behov av god man enligt 11 kap. 4 föräldrabalken Ansökan eller anmälan skickas till. Om det är en ansökan skickar nämnden den vidare till Västmanlands tingsrätt. Om det är en

Läs mer

Innehåll. Protokoll , av 2

Innehåll. Protokoll , av 2 Protokoll, 30-38 2 av 2 Innehåll 30 Justering och fastställande av föredragningslista 3 31 Ekonomiuppföljning - juni utfall 2016 4 32 Upphandling av drift, vinterväghållning och underhåll av gator och

Läs mer

Birgit Karlsson Ulla Ahlsén Sigrid Gumpert Carl-Erik Wikström 20 Åke T Carlestam Leif Nilsson. Socialförvaltningens stab, Vallentuna

Birgit Karlsson Ulla Ahlsén Sigrid Gumpert Carl-Erik Wikström 20 Åke T Carlestam Leif Nilsson. Socialförvaltningens stab, Vallentuna Pensionärsrådet 2003-11-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Augustendal och Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 25 november 2003 kl. 14.00 16.00 Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

KPFR:s sammanträde

KPFR:s sammanträde PROTOKOLL 2015 06 01 1 av 10 KOMMUNALA RÅDET FÖR PENSIONÄRER OCH PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING Tobias Wistrand Nämndsekreterare Tel dir: 08 54170854 Tobias.wistrand@vaxholm.se KPFR:s sammanträde 2015

Läs mer

GOD MAN OCH FÖRVALTARE. SÅ HÄR FUNKAR DET.

GOD MAN OCH FÖRVALTARE. SÅ HÄR FUNKAR DET. GOD MAN OCH FÖRVALTARE. SÅ HÄR FUNKAR DET. Överförmyndarnämnden kontrollerar att förmyndare, gode män och förvaltare utför sitt uppdrag korrekt. 3 ÖVERFÖRMYNDARFÖRVALTNINGEN I varje kommun ska det finnas

Läs mer

Socialnämnd

Socialnämnd 1 av 2 Socialnämnd Plats och tid: Storskär, kommunhuset kl. 18:00 20.00 Beslutande: Anette Dahlgren (S) Anna Hansson (M) Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Carina Östergren (C) Göran Nilsson (S), tj. ersättare

Läs mer

Information om godmanskap och förvaltarskap. Kortfattad redogörelse

Information om godmanskap och förvaltarskap. Kortfattad redogörelse Information om godmanskap och förvaltarskap Kortfattad redogörelse 1 Godmanskap och förvaltarskap Här lämnas en kortfattad redogörelse om godmanskap och förvaltarskap. Du är alltid välkommen att kontakta

Läs mer

Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning 2016-02-29

Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning 2016-02-29 Kallelse/föredragningslista 2016-02-17 1 av 2 Socialförvaltningen Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning 2016-02-29 Plats och tid: Kommunhuset, lokal Norrskär, kl. 13-15

Läs mer

GOD MAN OCH FÖRVALTARE. SÅ HÄR FUNKAR DET.

GOD MAN OCH FÖRVALTARE. SÅ HÄR FUNKAR DET. GOD MAN OCH FÖRVALTARE. SÅ HÄR FUNKAR DET. Överförmyndarnämnden utövar tillsyn över förmyndare, gode män och förvaltare. 3 ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN I varje kommun ska det finnas en överförmyndare eller överförmyndarnämnd.

Läs mer

Åtagande av uppdrag som god man/förvaltare

Åtagande av uppdrag som god man/förvaltare Introduktion Överförmyndaren Varje kommun är ålagd att tillsätta en överförmyndare eller en överförmyndarnämnd. I Lidingö stad finns en överförmyndare vilken är vald av kommunfullmäktige. Med stöd av föräldrabalkens

Läs mer

Vad gör en förmyndare, god man och förvaltare egentligen?

Vad gör en förmyndare, god man och förvaltare egentligen? Vad gör en förmyndare, god man och förvaltare egentligen? Om någon på grund av sjukdom, psykisk störning, försvagat hälsotillstånd eller liknande förhållande behöver hjälp med att bevaka sin rätt, förvalta

Läs mer

Justering av protokollet och fastställande av ärendelistan

Justering av protokollet och fastställande av ärendelistan 2(18) 110 Justering av protokollet och fastställande av ärendelistan att utse Jonas Forsberg (S) att tillsammans med ordföranden justera protokollet den 21 oktober 2013 och att fastställa utsänd föredragningslista

Läs mer

Innehåll. Protokoll av 2

Innehåll. Protokoll av 2 Protokoll 2 av 2 Innehåll 16 Justering och fastställande av föredragningslistan 3 17 Upphandling avseende särskilt boende (SÄBO) 2017 4 18 Uppföljning Norlandia Care 2016 5 19 Underrättelse om beslut från

Läs mer

KPFR:s sammanträde 2015-09-14

KPFR:s sammanträde 2015-09-14 1 av 11 KOMMUNALA RÅDET FÖR PENSIONÄRER OCH PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING Tobias Wistrand Nämndsekreterare Tel dir: 08-54170854 Tobias.wistrand@vaxholm.se KPFR:s sammanträde Plats och tid: Alceahuset,

Läs mer

55 Utredning enligt 6 kap. 8 a föräldrabalken gällande särskild 8

55 Utredning enligt 6 kap. 8 a föräldrabalken gällande särskild 8 Protokoll, 50-63 2 av 2 Innehåll 50 Justering och fastställande av föredragningslistan 3 51 Drift av särskilt boende för äldre (SÄBO) - Återrapportering inför 4 övertagande, juni 2017 52 Rapportering hemsjukvård

Läs mer

5 vårdnadshavare 81 Beslut från Inspektionen för vård och omsorg, tillsyn

5 vårdnadshavare 81 Beslut från Inspektionen för vård och omsorg, tillsyn Protokoll 78-88 2 av 2 Innehåll 78 Justering och fastställande av föredragningslistan 3 79 Vaxholms stads krisledningsplan 2016 - information 4 80 Utredning jml 11 kap 1 SoL om barnets behov av ny 5 vårdnadshavare

Läs mer

Åtagande av uppdrag om god man/förvaltare

Åtagande av uppdrag om god man/förvaltare Åtagande av uppdrag om god man/förvaltare * Obligatoriska fält 0 Introduktion 0.1 Genom att jag klickar Slutför i sista steget av denna e-tjänst, eller skriver ut och skickar in underskriven pappersblankett,

Läs mer

Reglemente för kommunala handikapprådet, KHR

Reglemente för kommunala handikapprådet, KHR 1 Enligt beslut av kommunfullmäktige 2000-02-16 131 Revidering av kommunfullmäktige 2007-09-19, 132, Dnr 84/07.003 Revidering av kommunfullmäktige 2013-04-24, 34, Dnr 74/11.103 Reglemente för kommunala

Läs mer

Anmälan om behov av god man

Anmälan om behov av god man Anmälan om behov av god man från socialnämnden, biståndshandläggare, sjukhem, servicehus Socialnämnden har enligt 5 kap 3 socialtjänstförordningen skyldighet att anmäla till överförmyndaren om den finner

Läs mer

Eva Halléus, HSO Leif E Bjurström, HSO Bo Brandin, Synskadades förening. Sara Sätterberg, nämndsekreterare. Leif E Bjurström Paragrafer 1-6

Eva Halléus, HSO Leif E Bjurström, HSO Bo Brandin, Synskadades förening. Sara Sätterberg, nämndsekreterare. Leif E Bjurström Paragrafer 1-6 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Sammanträdesrum Flädie, Kommunhuset i Lomma Tid kl. 18.00 20.00 Ledamöter Representanter Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sofia Forsgren-Böhmer

Läs mer

Godmanskap Förvaltarskap Överförmyndaren Tillsyn Socialtjänstens roll Frågor

Godmanskap Förvaltarskap Överförmyndaren Tillsyn Socialtjänstens roll Frågor Godmanskap Förvaltarskap Överförmyndaren Tillsyn Socialtjänstens roll Frågor Godmanskap enligt 11 kap 4 föräldrabalken (hjälp) Förvaltarskap enligt 11 kap 7 föräldrabalken (skydd) Godmanskap Vid sjukdom,

Läs mer

ANMÄLAN TILL ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN avseende behov av god man eller förvaltare enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 7

ANMÄLAN TILL ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN avseende behov av god man eller förvaltare enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 7 ANMÄLAN TILL ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN avseende behov av god man eller förvaltare enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 7 Om någon på grund av sjukdom, psykisk störning, försvagat hälsotillstånd eller liknande

Läs mer

Anmälan om behov av god man från socialnämnden, biståndshandläggare,

Anmälan om behov av god man från socialnämnden, biståndshandläggare, Anmälan om behov av god man från socialnämnden, biståndshandläggare, sjukhem, servicehus Anmälan avser Namn Adress Postnummer Personnummer Telefonnummer Postadress Vistelseadress, om annan än ovan Den

Läs mer

Överförmyndarnämnden Mitt 12 maj 2015

Överförmyndarnämnden Mitt 12 maj 2015 Överförmyndarnämnden Mitt Överförmyndarnämnden Mitt 12 maj 2015 Sid Justering... 3 33 Fastställande av ärendelistan... 4 34 Ekonomi... 5 35 Delårsrapport januari - april 2015... 6 36 Svar på revisionsrapport

Läs mer

Lars Eriksson, EY Linus Aldefors, EY Lars-Olle Olsson, Överförmyndarnämnden Mia Bengtsson, Överförmyndarverksamheten

Lars Eriksson, EY Linus Aldefors, EY Lars-Olle Olsson, Överförmyndarnämnden Mia Bengtsson, Överförmyndarverksamheten Plats och tid: Lomma kommun, Gula paviljongen, 13:00 Beslutande: Jan Holm Gunnar Rune Kurt Nilsson Gustavo Garcia Övriga deltagare: Lars Eriksson, EY Linus Aldefors, EY Lars-Olle Olsson, Överförmyndarnämnden

Läs mer

Anmälan till överförmyndarnämnden

Anmälan till överförmyndarnämnden Anmälan till överförmyndarnämnden Avseende behov av god man eller förvaltare enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 11 kap 7 Socialnämnden är enligt 5 kap 3 socialtjänstförordningen och 15 6 p LSS skyldig

Läs mer

Göteborgs Stad Överförmyndarverksamheten

Göteborgs Stad Överförmyndarverksamheten Göteborgs Stad Överförmyndarverksamheten Jonas Bokstedt Innehåll Godmanskap Förvaltarskap Överförmyndaren Tillsyn Socialtjänstens roll Frågor Godmanskap enligt 11 kap 4 föräldrabalken (hjälp) Förvaltarskap

Läs mer

godmanskap & förvaltarskap

godmanskap & förvaltarskap godmanskap & förvaltarskap Enköping Heby Håbo Knivsta Tierp Uppsala Älvkarleby Östhammar Överförmyndaren I varje kommun ska det finnas en överförmyndare eller överförmyndarnämnd. Överförmyndaren utövar

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl. 18.30-19.05 Beslutande Övriga deltagare Britt Hjertqvist (FP) ordförande Malin Taggu (M) tjg ersättare för Sofia Forsgren-Böhmer

Läs mer

Ansökan om god man enligt Föräldrabalken 11:4 Anmälan om behov av god man

Ansökan om god man enligt Föräldrabalken 11:4 Anmälan om behov av god man Sida 1(5) Ansökan om god man enligt Föräldrabalken 11:4 Anmälan om behov av god man Ansökan om god man (se mer information sista sidan) Anmälan om behov av god man (se mer information sista sidan) 1. Person

Läs mer

ANMÄLAN om god man enligt Föräldrabalken 11 kap 4

ANMÄLAN om god man enligt Föräldrabalken 11 kap 4 ANMÄLAN om god man enligt Föräldrabalken 11 kap 4 Skicka anmälan till adressen nedan från Socialtjänsten eller annan behörig anmälare 1. Person anmälan gäller (den enskilde) Personnummer Adress (folkbokföringsadress)

Läs mer

Kommunala Funktionshinderrådet. Tid: Tisdagen den 7 april 2015 kl. 13:30-16:10. Örestensrummet i kommunhuset, Kinna

Kommunala Funktionshinderrådet. Tid: Tisdagen den 7 april 2015 kl. 13:30-16:10. Örestensrummet i kommunhuset, Kinna PROTOKOLL Organ: Kommunala Funktionshinderrådet Tid: Tisdagen den 7 april 2015 kl. 13:30-16:10 Plats: Örestensrummet i kommunhuset, Kinna Närvarande: Marita Johansson, SRF, ledamot Ingela Börjesson, RMR,

Läs mer

ÖVERFÖRMYNDARE/NÄMND. Finns en i varje kommun Obligatorisk verksamhet Väljs av fullmäktige Väljs för 4 år Kontrolleras av länsstyrelsen och JO

ÖVERFÖRMYNDARE/NÄMND. Finns en i varje kommun Obligatorisk verksamhet Väljs av fullmäktige Väljs för 4 år Kontrolleras av länsstyrelsen och JO ÖVERFÖRMYNDARE/NÄMND Finns en i varje kommun Obligatorisk verksamhet Väljs av fullmäktige Väljs för 4 år Kontrolleras av länsstyrelsen och JO ÖVERFÖRMYNDARENS UPPGIFTER Tillsyn Rådgivning Beslut GOD MAN

Läs mer

ANSÖKAN om god man enligt Föräldrabalken 11 kap 4

ANSÖKAN om god man enligt Föräldrabalken 11 kap 4 Skicka ansökan till: Örebro Tingsrätt Box 383, 701 41 Örebro ANSÖKAN om god man enligt Föräldrabalken 11 kap 4 1. Person ansökan gäller Personnummer Adress (folkbokföringsadress) Telefonnummer Vistelseadress

Läs mer

Innehåll. Protokoll av 2

Innehåll. Protokoll av 2 Protokoll 2 av 2 Innehåll 25 Justering och fastställande av föredragningslistan 3 26 Ekonomiuppföljning mars med årsprognos 4 27 Riktlinjer för ekonomiskt bistånd 5 28 Värdighetsgarantier inom äldreomsorgen

Läs mer

Socialnämnd

Socialnämnd 1 av 2 Socialnämnd Plats och tid: Norrskär, kommunhuset, kl. 18:00 19:30 Beslutande: Annicka Hörnsten Blommé (M) Viktor Pierre (M), tj. ersättare Rickard Gille (M) Carina Östergren (C) Kristina Elmlund

Läs mer

Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) Leslie Öqvist (FP) Ann-Sofie Holmertz, socialchef Tobias Wistrand, sekreterare

Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) Leslie Öqvist (FP) Ann-Sofie Holmertz, socialchef Tobias Wistrand, sekreterare 54-61 Plats och tid Lokal Konferensrummet Höken, kommunhuset kl. 18.00 20.20 Beslutande Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) Leslie Öqvist (FP) Anette Dahlgren (S) Jonas Forsberg

Läs mer

Anmälan till överförmyndarnämnden om behov av god man eller förvaltare

Anmälan till överförmyndarnämnden om behov av god man eller förvaltare Anmälan till överförmyndarnämnden om behov av god man eller förvaltare När en anmälan om behov kommer in tar överförmyndarnämnden ställning till om förutsättningar finns för att nämnden ska ansöka hos

Läs mer

ANHÖRIGS ANSÖKAN TILL TINGSRÄTTEN OM GOD MAN

ANHÖRIGS ANSÖKAN TILL TINGSRÄTTEN OM GOD MAN Vid frågor kontakta Överförmyndarnämndens kansli 090-16 10 00 overformyndarnamnden@umea.se Insänds till Umeå Tingsrätt Box 138 901 04 UMEÅ ANHÖRIGS ANSÖKAN TILL TINGSRÄTTEN OM GOD MAN Avseende behov av

Läs mer

Ytterligare upplysningar om god man och förvaltare finns i bifogat informationsmaterial. E-postadress Telefon (arbetsplats) Mobiltelefon (arbetsplats)

Ytterligare upplysningar om god man och förvaltare finns i bifogat informationsmaterial. E-postadress Telefon (arbetsplats) Mobiltelefon (arbetsplats) Köping7000, v4.2, 2018-05-30 ANMÄLAN OM BEHOV AV GOD MAN ELLER FÖRVALTARE Blanketten är avsedd för socialtjänsten och sjukvården 1 (6) Västra Mälardalens överförmyndarnämnd Personuppgifterna i denna blankett

Läs mer

Torbjörn Einarsson (C) Ordförande Johanna Attlerud Sekreterare Tfn:

Torbjörn Einarsson (C) Ordförande Johanna Attlerud Sekreterare Tfn: KALLELSE SOCIALNÄMNDEN 2018-11-06 Tid och plats 18:00 Bällstarummet Övriga kallade David Gyllenstråle, Socialchef, Fanny Rosling, Stabschef, Inger Jakobsson, Avdelningschef, Maria Cameron, Avdelningschef,

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid ande Bällstarummet, Kommunhuset, Vallentuna. 14 februari, 19:00-20:30 Marie-Louise Löwenbeck, KS (M) ordförande, Birgitta Karlsson UN (KD),

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN OBSERVERA TID OCH PLATS!

SOCIALNÄMNDEN OBSERVERA TID OCH PLATS! K A LLELSE SOCIALNÄMNDEN 2011-12-13 OBSERVERA TID OCH PLATS! Socialnämnden kommer även att få en rundtur på Väsbygården i anslutning till sammanträdet och julbordet (separat inbjudan till julbordet har

Läs mer

Ansökan eller anmälan om behov av förvaltare enligt 11 kap. 7 föräldrabalken

Ansökan eller anmälan om behov av förvaltare enligt 11 kap. 7 föräldrabalken 1 Ansökan eller anmälan om behov av förvaltare enligt 11 kap. 7 föräldrabalken Ansökan eller anmälan skickas till. Om det är en ansökan skickar nämnden den vidare till Västmanlands tingsrätt. Om det är

Läs mer

ANSÖKAN OM GOD MAN/ FÖRVALTARE enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 11 kap 7 (egen ansökan)

ANSÖKAN OM GOD MAN/ FÖRVALTARE enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 11 kap 7 (egen ansökan) ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDENS KANSLI Arvika och Eda kommuner ANSÖKAN OM GOD MAN/ FÖRVALTARE enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 11 kap 7 (egen ansökan) Ansökan tillsammans med bilagor skickas till: Värmlands

Läs mer

Ansökan om god man / förvaltare

Ansökan om god man / förvaltare Ansökan om god man / förvaltare enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 11 kap 7 (egen ansökan) Syftet med blanketten är att utreda om förutsättningarna för godmanskap eller förvaltarskap är uppfyllda

Läs mer

Tina Teljstedt (KD) Eva Folke, socialchef Helena Åhman, avdelningschef Jennifer Lendeng, kommunsekreterare Maryam Kormi Nouri, anhörigkonsulent

Tina Teljstedt (KD) Eva Folke, socialchef Helena Åhman, avdelningschef Jennifer Lendeng, kommunsekreterare Maryam Kormi Nouri, anhörigkonsulent PROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kvistaberg, kl. 09.00-11.00 Ajournering Ledamöter Tina Teljstedt (KD) Kerstin Ahlin (S) Anders Åkerlind (M) Birgitta Haag (Röda korset) Kerstin Ståhlbrand (Svenska kyrkan

Läs mer

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ... Plats och tid Prologen kl. 16:00-17:45

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ... Plats och tid Prologen kl. 16:00-17:45 Plats och tid Prologen kl. 16:00-17:45 Närvarande Protokollet omfattar paragraferna Margaretha Wiberg (M) (vice ordförande) Heidi Carneheim (M) Ingela Sedin Nilsson (L) (ordförande) Anna-Carin Stålgren

Läs mer

Protokoll - Samrådsgruppen för samhällsbyggnadsfrågor

Protokoll - Samrådsgruppen för samhällsbyggnadsfrågor SID 1 Protokoll - Samrådsgruppen för samhällsbyggnadsfrågor 2014-02-17 Mötestid: 09 00-10.45 Lokal: Frösundarummet, Socialförvaltningen Närvarande: Margareta Bergström Karl Lindhé Ewa Thorin Erika Nordell

Läs mer

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson Kommunens råd i frågor om funktionsnedsättning 2011-11-23 1 Plats och tid Stadshuset Mjölby, Sammanträdesrum Högby kl. 16.00 18.00 Beslutande Anna Johansson, S, ordf. Iréne Karlsson, M, Sven Törnquist,

Läs mer

Anmälan om behov av god man från socialnämnden, biståndshandläggare,

Anmälan om behov av god man från socialnämnden, biståndshandläggare, Anmälan om behov av god man från socialnämnden, biståndshandläggare, sjukhem, servicehus Anmälan avser Namn Adress Postnummer Personnummer Telefonnummer Postadress Vistelseadress, om annan än ovan Den

Läs mer

Övriga upplysningar:.

Övriga upplysningar:. Socialnämnden har enligt 5 kap 3 socialtjänstförordningen skyldighet att anmäla till överförmyndaren om den finner att god man eller förvaltare bör förordnas för någon. Sådan anmälan skall göras på denna

Läs mer

Anmälan om behov av god man

Anmälan om behov av god man Anmälan om behov av god man Här följer instruktioner för hur du anmäler behov av god man till överförmyndarnämnden. För att överförmyndarnämnden skall kunna göra en ansökan om godmanskap till tingsrätten

Läs mer

Innehåll. Protokoll av 2

Innehåll. Protokoll av 2 Protokoll 56-62 2 av 2 Innehåll 56 Justering och fastställande av föredragningslista 3 57 Ekonomiuppföljning - prognos oktober 2016 4 58 Komplettering av förfrågningsunderlag för upphandling av drift,

Läs mer

Överförmyndarnämnden. God man Förvaltare

Överförmyndarnämnden. God man Förvaltare Överförmyndarnämnden God man Förvaltare Överförmyndare Måste finnas i kommunen Obligatorisk verksamhet Väljs av fullmäktige för 4 år Förvaltningsmyndighet Kontrolleras av Länsstyrelsen och JO Välkommen

Läs mer

EGEN ANSÖKAN OM GOD MAN TILL TINGSRÄTTEN

EGEN ANSÖKAN OM GOD MAN TILL TINGSRÄTTEN Insänds till Umeå Tingsrätt Box 138 901 04 UMEÅ EGEN ANSÖKAN OM GOD MAN TILL TINGSRÄTTEN Avseende behov av god man enligt 11 kap 4 föräldrabalken Sökande (den som har behov av god man) Jag behöver hjälp

Läs mer

Vallsjösalen, Kommunalhuset. Tisdagen den 21 mars

Vallsjösalen, Kommunalhuset. Tisdagen den 21 mars 1(13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Justeringens plats och tid Vallsjösalen, Kommunalhuset. Tisdagen den 21 mars 2017. 14.00-16.00 Kommunens representanter Ingrid Ivarsson, (ordf), kommunstyrelsen

Läs mer

Vad gör en god man? Information från

Vad gör en god man? Information från Information från Vad gör en god man? Överförmyndarnämnden en kommunal myndighet I varje kommun ska det enligt lag finnas en överförmyndare eller överförmyndarnämnd. I Värmdö kommun har vi tillsammans med

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Torsdag 15 juni 2017, kl. 13:00-16:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) Lillemor Larsson (V) ersätter:daniel Hjelm (S)

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL 83-97

SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL 83-97 83-97 Plats och tid Konferensrummet Höken, kommunhuset kl. 18 00 21 20 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Pelle Dalhammar (FP), v. ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl

Läs mer

ANHÖRIGS ANSÖKAN OM GOD MAN TILL TINGSRÄTTEN

ANHÖRIGS ANSÖKAN OM GOD MAN TILL TINGSRÄTTEN Insänds till Umeå Tingsrätt Box 138 901 04 UMEÅ ANHÖRIGS ANSÖKAN OM GOD MAN TILL TINGSRÄTTEN Avseende behov av förvaltare enligt 11 kap 4 föräldrabalken Ansökan avser (den som har behov av god man) Sökande/anhörig

Läs mer

DEN PROTOKOLL 32-41 2014-04-08. Lokal Konferensrummet Höken, kommunhuset kl. 18.00-20.10

DEN PROTOKOLL 32-41 2014-04-08. Lokal Konferensrummet Höken, kommunhuset kl. 18.00-20.10 g VAXHOLMS STAD SOCIALNÄMN Plats och tid DEN 32-41 Lokal Konferensrummet Höken, kommunhuset kl. 18.00-20.10 Beslutande Atmicka Hörnsten Blomrue (M), ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) Birgitta Ny hl

Läs mer

- Syftet med blanketten är att utreda om förutsättningarna för godmanskap eller förvaltarskap är uppfyllda.

- Syftet med blanketten är att utreda om förutsättningarna för godmanskap eller förvaltarskap är uppfyllda. ANSÖKAN OM GOD MAN/ FÖRVALTARE enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 11 kap 7 (egen ansökan) - Syftet med blanketten är att utreda om förutsättningarna för godmanskap eller förvaltarskap är uppfyllda.

Läs mer

Innehåll. Protokoll av 2

Innehåll. Protokoll av 2 Protokoll 2 av 2 Innehåll 13 Justering och fastställande av föredragningslista 3 14 Ekonomiuppföljning utfall och prognos mars 2017 4 15 Yttrande över revisionsrapport Intern kontroll 5 16 Etableringsboende

Läs mer

Ansökan eller anmälan om god man enligt 11 kap 4 föräldrabalken

Ansökan eller anmälan om god man enligt 11 kap 4 föräldrabalken 1(6) Ansökan eller anmälan om god man enligt 11 kap 4 föräldrabalken Överförmyndarverksamheten Den enskilde, det vill säga den som har behov av hjälp, och dennes närmaste anhöriga är behöriga att ansöka

Läs mer

Beskriv mer utförligt vad eller vilka åtgärder som personen behöver hjälp med vad gäller ekonomiska, rättsliga eller personliga angelägenheter:

Beskriv mer utförligt vad eller vilka åtgärder som personen behöver hjälp med vad gäller ekonomiska, rättsliga eller personliga angelägenheter: ANSÖKAN/ANMÄLAN om god man/förvaltare 11 kap 4 föräldrabalken Om någon på grund av sjukdom, psykisk störning, försvagat hälsotillstånd eller liknande förhållande behöver hjälp med att bevaka sin rätt,

Läs mer

ANHÖRIGS ANSÖKAN OM GOD MAN TILL TINGSRÄTTEN

ANHÖRIGS ANSÖKAN OM GOD MAN TILL TINGSRÄTTEN Insänds till Umeå Tingsrätt Box 138 901 04 UMEÅ ANHÖRIGS ANSÖKAN OM GOD MAN TILL TINGSRÄTTEN Avseende behov av god man enligt 11 kap 4 föräldrabalken Ansökan avser (den som har behov av god man) Sökande/anhörig

Läs mer

HJÄLP OCH STÖD. för dig som är äldre eller har funktionsnedsättning

HJÄLP OCH STÖD. för dig som är äldre eller har funktionsnedsättning HJÄLP OCH STÖD för dig som är äldre eller har funktionsnedsättning 1 Lomma kommun har ansvar för att du som bor eller vistas i kommunen, får det stöd och den hjälp du behöver, allt enligt Socialtjänstlagen

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 87-93 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset Underskrifter Sekreterare Susanne

Läs mer

Ansökan om förvaltare enligt Föräldrabalken 11 kap 7

Ansökan om förvaltare enligt Föräldrabalken 11 kap 7 Skicka ansökan till: Örebro Tingsrätt Box 383, 701 41 Örebro Ansökan om förvaltare enligt Föräldrabalken 11 kap 7 1. Person ansökan gäller (den enskilde) Personnummer Adress (folkbokföringsadress) Telefonnummer

Läs mer

Ansökan (egen-ansökan) avseende god man eller förvaltare

Ansökan (egen-ansökan) avseende god man eller förvaltare Ansökan om förordnande av god man eller förvaltare enligt föräldrabalken 11 kap. 4 respektive 7 får göras av den enskilde, dennes make eller sambo eller närmaste släktingar. Syftet med blanketten är att

Läs mer

ÖVERFÖRMYNDARE/NÄMND. Finns en i varje kommun Obligatorisk verksamhet Väljs av fullmäktige Väljs för 4 år Kontrolleras av länsstyrelsen och JO

ÖVERFÖRMYNDARE/NÄMND. Finns en i varje kommun Obligatorisk verksamhet Väljs av fullmäktige Väljs för 4 år Kontrolleras av länsstyrelsen och JO ÖVERFÖRMYNDARE/NÄMND Finns en i varje kommun Obligatorisk verksamhet Väljs av fullmäktige Väljs för 4 år Kontrolleras av länsstyrelsen och JO ÖVERFÖRMYNDARENS UPPGIFTER Tillsyn Rådgivning Beslut (Förslag

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet 2011.02.14 1

Kommunala Pensionärsrådet 2011.02.14 1 Kommunala Pensionärsrådet 2011.02.14 1 Plats och tid Sammanträdesrum Ladan kommunhuset kl 09.30-11.00 Beslutande Kajsa Heed (S), SN, ordf Håkan Karlsson (C), SN Ingemar Jacobson (FP), SN tjg Elof Jonsson

Läs mer

Ansökan om god man enligt Föräldrabalken 11:4 Den enskilde och dennes närmsta anhöriga är behöriga sökanden (se mer information sist i dokumentet)

Ansökan om god man enligt Föräldrabalken 11:4 Den enskilde och dennes närmsta anhöriga är behöriga sökanden (se mer information sist i dokumentet) Ansökan om god man enligt Föräldrabalken 11:4 Den enskilde och dennes närmsta anhöriga är behöriga sökanden (se mer information sist i dokumentet) 1. Person ansökan gäller (den enskilde) namn Vistelseadress

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Tillgänglighet 5 Tillgänglighetspris 6 Information om Mötesplats Krokom

Läs mer

Kommunkontoret Nedre Fryken, onsdag 29 februari 2012, kl 15.00

Kommunkontoret Nedre Fryken, onsdag 29 februari 2012, kl 15.00 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(18) Socialnämnden 2012-02-29 Plats och tid Kommunkontoret Nedre Fryken, onsdag 29 februari 2012, kl 15.00 Föredragningslista Ärende Dnr 1 Val av justerande 2

Läs mer

ANMÄLAN TILL ÖVERFÖRMYNDAREN avseende behov av god man eller förvaltare enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 11 kap 7

ANMÄLAN TILL ÖVERFÖRMYNDAREN avseende behov av god man eller förvaltare enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 11 kap 7 ANMÄLAN TILL ÖVERFÖRMYNDAREN avseende behov av god man eller förvaltare enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 11 kap 7 Vid uppdagat behov av ställföreträdarskap ska Socialnämnd och Vård- och omsorgsnämnd

Läs mer