Årsredovisning 2013 Folktandvården Västra Götaland

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Årsredovisning 2013 Folktandvården Västra Götaland"

Transkript

1 Årsredovisning 2013 Folktandvården Västra Götaland

2 Sida 2(45) 1. Sammanfattning och slutsats Folktandvården Västra Götaland omsätter 2,1 Mdr och har cirka anställda. Allmäntandvård bedrivs i Västra Götalands samtliga 49 kommuner, vid 116 utbudspunkter. Specialisttandvården har verksamhet på 15 orter och samtliga specialiteter finns företrädda vid fem specialisthus. Vid Odontologen i Göteborg finns verksamhetens två utbildningskliniker. Styrelsen leder visions- och strategiarbetet för Folktandvården. Folktandvårdens styrelse arbetar aktivt genom att alla ledamöter har ett kontaktmannaskap för de olika verksamhetsområdena. Styrelsen deltar också aktivt vid klinikledningsdagar och utvecklingsdagar för alla medarbetare. Samarbetet mellan styrelsen och förvaltningen kännetecknas av ett gott klimat - verksamhetens bästa är ett ledord. Vi fortsätter utveckla organisationen För att ta organisationen vidare i utvecklingen är målet att bättre anpassa våra strategier till omvärldsanalys och klinikernas verksamhet. I allmäntandvården och FoUU har arbetet med utvecklingsinriktat ledarskap fortsatt och omfattar nu alla kliniker och enheter. Syftet är att stärka klinikledning och skapa ett systematiskt utvecklingsarbete där alla medansvariga på kliniken deltar. Planering för motsvarande arbete inom specialisttandvården har genomförts. Från och med 2013 leds allmäntandvården av en tandvårdschef och tre områdeschefer med operativt ansvar. Detta har sannolikt påverkat resultaten positivt. Mot visionen Arbetet mot visionen Frisk i munnen hela livet är långsiktigt. Vision, mål och strategier hanteras i en process där alla i organisationen involveras från medarbetare till tandvårdsstyrelse. Utvecklingsdagar för all personal, klinikledningsdagar och tandvårdsstyrelsens seminarier är exempel på aktiviteter i processen som resulterar i ett gemensamt styrkort och klinikkontrakt för kommande år. De genomförs under april till september i syfte att skapa gemensam förståelse för mål och strategier och följa hur verksamheten utvecklas. Vi har infört ett systematiskt sätt att bedöma vad som händer i omvärlden och analysera trender för att utveckla och kvalitetssäkra våra gemensamma strategier. Under arbetet har vi utvecklat våra strategier och bestämt oss för nya aktiviteter som tydligt för verksamheten mot vår vision Samtliga medarbetare har på våra gemensamma utvecklingsdagar fått möjlighet att ge sin input till arbetet. Arbetet fortsätter i tandvårdsledning och styrelse, i

3 Sida 3(45) dialog med klinikledningar och medarbetare, för att landa i aktiviteter som främst påverkar styrkort och klinikkontrakt för 2015 men med förberedelser redan under Frisktandvården bidrar starkt till vår vision och är även viktig för varumärket. Utvecklingen av tecknade frisktandvårdsavtal är fortfarande positiv och under året har ytterligare avtal tecknats. Total har nu över av våra vuxna kunder Frisktandvård tandvård till fast pris. Bemanning i fortsatt fokus Interna och externa marknadsföringsinsatser genomförs för att stärka vårt varumärke som arbetsgivare. De interna insatserna har koncentrerats till dialoger som tandvårdsledningen har fört med medarbetare, klinikchefer och klinikkoordinatorer. Fokus för dialogerna har varit ambassadörsskapet. Vi försöker även möta den nya generationens medarbetare, en generation med förändrade krav på arbetssätt och arbetsförhållanden. Vi har arbetat för att sprida personalresurser i Västra Götaland genom samarbete, främja rörligheten för tandläkare och utöka utbildningsvolymer för tandhygienister. Bemanningsoch kompetensfrågor är prioriterade. Att behålla och rekrytera medarbetare är av avgörande betydelse och bemanningsläget har förbättrats under året. Folktandvården har som mål att det 2015 ska finnas lika många tandhygienister som tandläkare i allmäntandvården. Tandhälsans utveckling, bedömt vårdbehov och lämplig arbetsfördelning mellan tandvårdens yrkeskategorier ligger som grund för målet. Allt fler kliniker har kommit igång med att se över sin produktions- och kapacitetsplanering vilket inneburit att arbetsorganisationen förändrats till fler tandhygienister och färre tandläkare. Andelen tandhygienister fortsätter öka vilket skapar ökade förutsättningar för att erbjuda effektiv tandvård och tandvård i rimlig tid. Sedan årsskiftet har antalet tandhygienister per tandläkare ökat från 0.60 till Ett positivt ekonomiskt resultat Folktandvårdens ekonomiska resultat 2013 är 10,2 mkr. Det är väl känt i organisationen att en stabil ekonomi är grunden för fortsatt långsiktig utveckling. Efter årets svaga ekonomiska inledning konstaterades att inga genvägar finns oavsett om omvärldshändelser påverkar oss negativt. Detta resulterade i beslut om åtgärder som påverkat resultatet positivt.

4 Sida 4(45) Konkurrensneutrala villkor för Folktandvården Tandvårdsstyrelsen har initierat ett arbete som syftar till konkurrensneutrala villkor för den tandvårdsverksamhet som bedrivs i Västra Götalandsregionens regi. I Regionkansliets förslag till beslut anges riktlinjer som påverkar Folktandvårdens prisbildningsprocess, hantering av eget kapital och följsamhet till regionala policyer. Regionstyrelsen fattade i september beslut enligt förslaget, vilket är positivt för Folktandvårdens framtida utveckling. Folktandvården i flera nya, attraktiva lokaler Folktandvården har sedan länge arbetat intensivt med att rusta upp och, om det inte varit möjligt, etablera sig i nya ändamålsenliga lokaler. Under 2013 har vi genomfört ombyggnad i Mölnlycke. I Trollhättan har verksamheten koncentrerats från 5 till 3 kliniker där två kliniker färdigställts och i början av 2014 blir den tredje klar. Vi har även etablerat oss i nya lokaler i Kinna och på Första Långgatan i Göteborg. Kontinuerligt pågår fortsatt projektering och byggnation som kommer att märkas i hela vår verksamhet i Västra Götaland.

5 Sida 5(45) 2. Verksamhetens övergripande uppdrag 2:1. Vårt övergripande uppdrag Folktandvården Västra Götaland omsätter 2,0 Mdr och har cirka anställda. Allmäntandvård bedrivs i Västra Götalands samtliga 49 kommuner, vid 116 utbudspunkter. Specialisttandvårdens 51 utbudspunkter finns fördelade på 15 orter och samtliga specialiteter finns företrädda vid fem specialisthus. Vid Odontologen i Göteborg finns verksamhetens två utbildningskliniker. Folktandvårdens uppdrag: Barn- och ungdomstandvård 0-19 år Förlängd barn- och ungdomstandvård år Vuxentandvård Frisktandvård Uppsökande verksamhet i vissa delar av Västra Götaland Specialisttandvård och högspecialiserad vård Folkhälsoarbete Grundutbildning av tandläkare och tandhygienister Specialisttandläkarutbildning Forskning och kvalitetsutvärdering inom allmän- och specialisttandvård Samverkan med Göteborgs Universitetet Folktandvården har dessutom ett sista handsansvar för särskilt vårdkrävande, såsom vissa äldre, sjuka och funktionshindrade, för jourverksamhet samt personer som exempelvis av sociala eller ekonomiska skäl har svårt att få sitt tandvårdsbehov tillgodosett. Nödvändig tandvård och tandvård som led i sjukvårdande behandling tillhandahålls. Folktandvården bedriver och medverkar även i utbildning av tandsköterskor i VGR. 2:2 Planerade aktiviteter för genomförandet av uppdraget Vägen mot visionen Med tydliga strategier och ändamålsenliga handlingsplaner styr vi i riktning mot Frisk i munnen hela livet. Folktandvårdens strategiska inriktning tar sin utgångspunkt från vårt uppdrag från regionfullmäktige och överenskommelser med hälso- och sjukvårdsnämnderna.

6 Sida 6(45) Folktandvårdens styrmodell Folktandvårdens verksamhet styrs från tre nivåer: Tandvårdsstyrelsen med visionen Frisk i munnen hela livet och med våra kärnvärden Hälsa, Kompetens och Service. Västra Götalandsregionen med visionen Det goda livet Nationellt med föreskriften God vård Härifrån definieras vårt styrkort och våra klinikkontrakt för att steg för steg kunna omsätta visionen till konkreta åtgärder. Styrkortet och klinikkontrakten anger styrtal och målformuleringar för verksamhetsåret. Prioriteringen i styrkortet besvarar frågan varför ett mål satts. Styrtal och mål uttrycker vad som ska uppnås på förvaltningsnivå i ett gemensamt styrkort och på klinknivå i klinikkontraktet. Hur klinikerna ska nå målen i klinikkontraktet är en fråga främst för kliniken. Tandvårdschefer, områdeschefer, klinikchefer, klinikkoordinatorer och medansvariga har alla ansvar för hur målen ska nås. Inriktningen för Folktandvården är att vara eller ge Marknadsledande vilket innebär att vara en attraktiv vårdgivare som har nöjda kunder/patienter samt korta köer och därmed god tillgänglighet. Hälsoinriktad vilket innebär att bedriva en hälsorelaterad vårdplanering och behandling samt arbeta medvetet för att nå ett lågt vårdbehov hos patienter/kunder. Utvecklingsinriktad vilket innebär att medvetet arbeta för att erhålla rätt kompetens och rätt bemanning på klinikerna. Utvecklingsutrymme vilket innebär positiva resultat över tid och ekonomisk stabilitet.

7 Sida 7(45) Folktandvårdens strategiska styrmodell Folktandvården arbetar med en styrmodell för både det långa och korta perspektivet där båda perspektiven integreras i varandra. Kort och lång sikt Mål Effektivt ledarskap (Nuläge Kort perspektiv Styrkort mm) Erbjudande Integrerat ledarskap Planering Integration Förnyelsel VISION Behov Kreativt Ledarskap (Långsiktigt perspektiv Strategikarta) A) Omvärlds- och framtidsanalys Folktandvården 2020 En ny fas har inletts. För att utveckla Folktandvården långsiktigt har vi startat ett arbete med omvärlds- och framtidsanalys. Syftet är att fånga väsentliga trender i omvärlden och på ett systematiskt och kreativt sätt ta ställning till dessa. Genom omvärldsbaserad verksamhetsstyrning har ett systematiskt arbetssätt införts. Metoden innebär att fördjupa omvärlds- och framtidstänkandet för att få kunskap, identifiera och tolka prioriterade krafter i omvärlden som påverkar Folktandvården. Vad BÖR vi göra, vad KAN vi göra och vad VILL vi vara i framtiden. Vi har anpassat modellen till Folktandvårdens sätt att skapa förståelse i hela organisationen för vision, mål och våra strategier en process där alla medarbetare deltar.

8 Sida 8(45) Omvärldsbaserad verksamhetsstyrning 3 perspektiv BÖR Omvärldens krav och Utmaningar Möjligheter & Hot KAN Styrkor & Svagheter inför framtiden ROBUSTA STRATEGIER VILL Vad vi vill vara i framtiden? Såväl styrelse, tandvårdsledning, klinikledningar och alla medarbetare har på olika sätt involverats i omvärlds- och framtidsanalysen. Trendanalyser har under året genomförts med klinikledningarna (mars) tandvårdsstyrelsen (maj) all personal (september) Ett underlag finns som vi ska använda i ett fortsatt arbete i tandvårdsstyrelse, tandvårdsledning och med klinikledningar samt alla medarbetare under Resultatet kommer att påverka Verksamhetsplan och budget med styrkort för 2015 samt klinikkontrakt B) Trendkarta Vi har utifrån de trender vi ser skapat en karta för Folktandvården som tar hänsyn till en växande befolkning, urbanisering, multikultur och social polarisering, åldrande befolkning, teknik som utvecklas och sprids allt snabbare, internationalisering och globalisering och ökat fokus på hållbarhet. Vi ser också särskilda trender för vår bransch som ökad konkurrensutsatthet med förändringar av konkurrens med avseende på uppdrag och marknad samt ökade vårdkrav i socioekonomiskt utsatta grupper. Väsentliga trender som vi fördjupat oss i är utifrån följande 3 områden Tekniken som möjliggörare Den kravställande konsumenten Talangjakten på medarbetaren

9 Sida 9(45) FTV:s trendkarta 2013 Mer välinformerade och krävande patienter(95) Nya betalningslösningar gör entré(82) Människor blir trådlösa, mobila och ständigt uppkopplade(74) Nanodentistry(66) Sociala medier får ökad betydelse(60) I rating-samhället(47) Digitala läkare och platsoberoende tjänster(25) Gränsen mellan den fysiska och den digitala världen suddas ut(18) Gör det själv (16) Gör det med andra (9) Ändlösa förväntningar och noll tolerans(81) Aktiva yngre äldre och fler äldre äldre med stora vårdbehov(79) Vård här och nu! Otåligare konsumenter värdesätter tidsbesparing allt mer (70) Ökad förväntan på livskvalitet(59) Ökat fokus på upplevelser(54) Fokus på utseende kosmetisk tandvård(35) Koncept köper helhet och långsiktighet (Välj åt mig!) (27) Mer skräddarsydda tjänster kräver mer individspecifik marknadsföring(25) Människor blir alltmer livsstilsorienterade i sina val(19) Hälso zappiens den orationella människan(15) Betydelse/Genomslag i verksamheten Kulturell mångfald får ökad betydelse(92) Generationsväxlingen (91) Fokus på personlig utveckling och individuella lösningar på jobbet(90) Fokus på hälsa och välbefinnande också på jobbet(86) Unga kräver bekräftelse och lyhördhet(50) Generation Ordning driver nya värderingar(25) Utvecklingen mot ett alltmer specialiserat tankesamhälle(20) Gränsen mellan arbete och fritid suddas ut(18) CSR stärker varumärket(11) I tankesamhället vill alla bli kreativa medelpunkter (7) C) Visionen förändras? Vår vision är ett önskat läge och det tillstånd vi vill uppnå och det vi vill vara i en viss framtid. I det strategiska arbetet ingår att med stöd av trendanalys konkretisera vad som bör göras, vad kan göras och vad vill vi vara i framtiden för att utvecklas mot visionen. Visionsbyggstenar För att konkretisera visionen inför 2020 och göra det möjligt att på ett tydligare sätt än hittills mäta om vi rör oss i riktning mot visionen har sju visionsbyggstenar definierats och dessa är: Kunderna rankar oss som nummer 1 Etablera unika gränsöverskridande kliniska koncept Framgångsrik hälsofrämjande aktör Världsledande miljö för strategidriven klinisk forskning Unika testmiljöer för nya idéer Europas ledande tandvårdsföretag på talangmarknaden Fokus på affärsmannaskap

10 Sida 10(45) Strategiområden Vi har börjat utveckla strategier för att tydliggöra arbetet med visionsbyggstenarna och följande strategiområden har hittills utkristalliserats Hälsostyrd vård Kund och varumärke Ledare och medarbetare Forskning, innovation och affärsutveckling Ekonomi I arbetet med den omvärldsbaserade verksamhetsstyrningen och mot bakgrund av VGR:s vision det goda livet och regionfullmäktiges mål och uppdrag har vi fört diskussioner om Folktandvårdens vision Frisk i munnen hela livet. Vi har velat komplettera den med begreppet och ökad hälsa i Västra Götaland för att peka Folktandvårdens möjligheter att öka sitt bidrag i Folkhälsoarbetet. 3. Medborgar-/Patient-/Kundperspektivet Marknadsledande är Folktandvårdens strategiska inriktning inom medborgar-/patient- /kundperspektivet. Att upplevas som attraktiv vårdgivare i den hårdnande konkurrensen på tandvårdsmarknaden är vårt prioriterade mål och vi fortsätter därför göra satsningar för att stärka varumärket bland medarbetare, våra patienter/kunder och andra intressenter såsom allmänheten, beslutsfattare och opinionsbildare. Vi styr därför verksamheten mot att ha nöjda patienter/kunder och studenter samt att erbjuda god tillgänglighet. Från och med 2014 vill vi även kunna mäta, målsätta och följa upp marknadsandelar både regionalt och lokalt.

11 Sida 11(45) 3.1 Verksamheternas mål i medborgar-/patient-/kundperspektivet STYRKORT 2013 Mål Utfall Mål Perspektiv Strategisk inriktning Kund/patient: Marknads-ledande Prioriterade mål Attraktiv vårdgivare Styrtal Nöjd kund-index Barn 0,3% 0,0% 0,4% Tillgänglighet ATV. Andel m försenad kallelse > 3 mån 3 Vuxna 5,2% 5,0% 5,1% 4 Nöjd student-index 87% 85% 83% 90% Nöjd kund-index (1) Styrtalet grundar sig på den kontinuerligt återkommande kundenkäten och mäter kundnöjdhet där våra kunder får gradera hur starkt de samtycker till påståendet Jag är nöjd med Folktandvården och rekommenderar dem gärna till mina bekanta (max index: 100). Undersökning genomfördes i april 2013 och visar att kundnöjdheten ligger kvar på samma nivå som vid föregående mätning, ett index på 89. Ett mycket högt värde, även om vi inte nådde upp till målet 92. Generellt är respondenter i åldern 60+ mer nöjda och deras resultat är högre än medelresultatet, medan respondenter i åldern år har ett lägre resultat än medelvärdet Tillgänglighet (2-3) Styrtalet mäter om vård ges inom skälig tid (försenad kallelse < 3 mån) för barn och vuxna. Värdena är likartade för båda målgrupperna i jämförelse med 2012; barn 0,4 procent och vuxna 5,1 procent Nöjd student (4) Styrtalet mäter om tandläkar- och tandhygieniststudenter upplever Folktandvården positivt och är nöjda med den kliniska delen av sin utbildning som vi ansvarar för. En undersökning genomfördes för första gången tillsammans med Institutionen för Odontologi under december Resultatet för 2013 är 83 procent och följs nu årligen Genomförda aktiviteter för att nå målen under 2013 Utvecklingen och dialogen kring kärnvärdet service fortgår och är en viktig del i bland annat chefsutbildningar, introduktion för nya medarbetare och utvecklingsdagar. Fortsatta satsningarna för att stärka dialogen mellan tandvårdsledning, klinikledningar och medarbetare, vid utvecklingsdagar och ledardagar och genom dialogfrukostar. På de nio dialogfrukostar som genomförts under 2013 har vi haft fokus på utvecklingsinriktat medarbetarskap och hur man arbetar med ständiga förbättringar på klinik.

12 Sida 12(45) Ett stort övergripande arbete för att förnya och förbättra Folktandvårdens intranät FIOL pågår, med projektstart i februari 2013 och beräknad nylansering i februari Syftet är att öka användarvänligheten och därmed förbättra internkommunikation och kunskapsspridning i organisationen samt att stärka vårt arbetsgivarvarumärke. För att möta ökad konkurrens och ökat behov av nya kunder finns förstärkt stöd till klinikerna med strategisk planering och genomförande av marknadsföringsinsatser utifrån lokala behov. Under 2013 har drygt 100 av våra kliniker fått stöd i kommunikation och marknadsföring, varav åtta är inom specialisttandvården. Strategiarbete för Folktandvårdens närvaro i sociala medier är påbörjat för att undersöka hur vi kan använda nya kanaler för förbättrad dialog med våra kunder och för att stärka varumärket Folktandvården som arbetsgivare och gentemot kunder. Under 2013 avslutades projektet för ökad tillgänglighet vid Odontologen. Projektet omfattade bland annat förbättrad skyltning och vägar att ta sig till Odontologen, utvecklat informationsmaterial och informationstavlor för besökare samt planer för en tydlig huvudentré och gemensam reception som stödjer verksamheten i fastigheten. Projektet har genomförts med stor delaktighet från kliniker och verksamhet. Nu pågår rekrytering till receptionen och arbete för att starta ombyggnationen. Under två veckor i april genomförde vi en kampanj om Frisktandvård. Syftet med kampanjen var att öka kännedom om Frisktandvård och därmed, på lång sikt, öka antalet tecknade frisktandvårdsavtal. Kampanjen syntes i radio, butiks-tv, webb och mobil, på klinik, lokal dagspress och vid lokala event. Målgruppen var män och kvinnor i åldern år. Antal besökare på Frisktandvårdssidan ökade med fem gånger under kampanjperioden och vid en uppföljande mätning kunde vi se att radio var den kanal som fungerade bäst. Kampanjen har följts upp med flera lokala evenemang på klinikernas initiativ och planering pågår nu för en stor regionövergripande kampanj för Frisktandvård i mars-april Översättning av patientinformation till flera språk exempelvis om frisktandvård, munhälsoråd för äldre och om muntorrhet Tillgänglighet Inom allmäntandvård respektive specialisttandvård är målsättningen att välkomna nya patienter/kunder med kortast möjliga väntetid. Allmäntandvård Hög prioritet gäller inom allmäntandvården för att öka möjligheterna att kunna ta emot fler kunder, oavsett vårdprioritet. Målsättningen är att varje utbudspunkt/klinik ska erbjuda en undersökningstid eller behandling inom tre månader. Prioriterade patientgrupper med stora vårdbehov ska ges företräde inom denna målsättning.

13 Sida 13(45) Vi har vidtagit ett flertal åtgärder under året för att uppnå målsättningen. Främst har det handlat om investeringar i nya lokaler för ökad kapacitet. Sådana insatser är genomförda bland annat i Göteborg, Mölndal, Mark, Trollhättan och Ale. Därutöver har fokus legat på omställning för utökade öppettider (07-19) och ökad samverkan i bemanning och planering av kallelser eller bokning av nya patienter. Ett nytt uppföljningssystem infördes december Vid utgången av 2013 finns ingen väntetid för prioriterade patientgrupper. För 95 av allmäntandvårdens 111 utbudspunkter är målsättningen uppfylld. Tio kliniker har väntetid som innebär att tid för undersökning kan ges inom tolv månader. Antal kunder på väntelista vid dessa kliniker är Ytterligare sex kliniker har väntetid, där tid kan ges inom sex månader. Väntelistan vid dessa kliniker omfattar 470 personer. För samtliga kliniker med väntetid finns handlingsplaner där förväntat utfall är att väntetid om högst sex månader kvarstår vid sju kliniker vid halvårsskiftet 2014, och att väntetider helt reduceras under hösten Specialisttandvård Specialisttandvården har under de senaste åren tagit emot allt fler patienter och antalet mottagna remisser 1 fortsätter att öka. År 2010 var antalet mottagna remisser i specialisttandvården cirka År 2013 mottogs cirka , vilket innebär en ökning med remisser under en treårsperiod och tyder på en ökad efterfrågan på specialisttandvård i Västra Götaland. För att möjliggöra omhändertagande av ett ökat remissinflöde har under 2013 ett flertal åtgärder genomförts, såsom en remissanalys av remisser inkomna från allmäntandvård och genomgång av remissköer. Dessutom har gränssnittet mellan allmän- och specialisttandvården uppdaterats under Det odontologiska sektorsrådet beslutade i december att anta Folktandvårdens gränssnitt som regionens. I april genomfördes en enkät bland Västra Götalands allmäntandläkare om deras uppfattning om Folktandvårdens specialisttandvård. Sammanfattningsvis var resultatet mycket positivt, särskilt vad gäller remittenternas förtroende för specialisttandvårdens kompetens, kvalitet på behandlingar och goda konsultationer. Det största förbättringsområdet som enkäten visade på är att minska väntetiderna i de specialiteter och på de orter där väntetid finns. Trots ett ökat antal remisser har under 2013 antalet patienter i remisskö med prioritet A liksom väntetiden fortsatt minska. Detta tack vare medvetet arbete från klinikerna att korta väntetider. I december 2012 fanns patienter i remisskö A, i december 2013 hade antalet patienter i denna kö reducerats till Cirka 80 procent av klinikerna har kortare A-kö än 6 månader. Kvarstående kliniker med längre väntetider är efter augusti mindre specialiteter som under en lång period haft ett bekymmersamt bemanningsläge, såsom bettfysiologi i Borås och Uddevalla. Under 2014 kommer bemanningsläget förhoppningsvis förbättras, då tolv blivande specialister förväntas examineras. Samtidigt går ett tiotal specialister i pension under året. 1 Exklusive ortodonti

14 Sida 14(45) 3.3 Rättighetsfrågor Barn som regelbundet uteblir från tandvård Arbetet med att fokusera på barn och ungdomar, som regelbundet uteblir från tandvård har pågått under hela I projektet Ej avhörda barn inom HSN 5, 11 och 12 har under året totalt 2130 remisser hanterats. Remisserna avser barn och ungdomar som uteblir från undersökning trots kallelser och påminnelser. Vårdnadshavare har på olika sätt kontaktats och 63 procent, motsvarande 1110 barn, har genomfört en undersökning. 296 barn (17 procent) har anmälts till socialtjänsten på grund av misstanke om att de far illa. Slutrapport från projektet är lämnad till tandvårdsledningen och tandvårdsstyrelsen i oktober Planeringen inför 2014 innebär att arbetssättet införs i hela förvaltningen och att alla allmäntandvårdskliniker i Västra Götalandsregionen ges möjlighet att remittera barn till EABgruppens sköterskor för eftersökning. Våld i nära relationer Genom samarbete med Västra Götalandsregionens kompetenscentrum för våld i nära relationer (VKV) har under 2013 företrädare för samtliga allmäntandvårdskliniker, samt intresserade från specialistkliniker och Folktandvårdens verksamhetsstöd erbjudits och deltagit i en grundutbildning inom ämnet Våld i nära relationer. Vissa nyckelgrupper har dessutom genomgått ytterligare fördjupningsutbildningar inom ämnesområdet, mer specifikt kopplade till dessa gruppers behov. Samtliga kliniker, som ingår i det pilotprojekt som VKV startat tillsamman med Folktandvården, har efter att ha genomgått en omfattande utbildning tackat ja till att under ett år fortsätta samverkan med BVC och socialtjänst och arbeta med delvis nya rutiner kring ämnesområdet. För detta arbete har ett handledningsmaterial utarbetats, tillsammans med affischer, väntrumsfoldrar och bokmärken som ska finnas i samtliga klinikers väntrum. Erfarenheterna från detta pilotprojekt väntas ligga till grund för mer allmänna rutiner inom Folktandvården för att kunna upptäcka, bemöta och hantera personer utsatta för våld i nära relationer. Inom ramen för samverkan har Folktandvården under rapportperioden varit delaktig och engagerad vid Barnfridsdagarna Implementering av FN:s barnkonvention Förvaltningen har utsett ett Barnrättsombud. Som ett första steg i att ta fram en handlingsplan 2014 för implementering av barnkonventionen har fyra ombud från Folktandvårdens Hälsoodontologiska enhet deltagit i kursen Barnkonventionen från teori till praktik, som Hälsoäventyret Oasen anordnar. Folktandvården medverkar också i "Nätverket för barnkonventionen" som träffas varje kvartal.

15 Sida 15(45) 4. Verksamhets-/Processperspektivet Hälsoinriktad är Folktandvårdens strategiska inriktning inom verksamhetsperspektivet. Detta innebär att våra prioriterade mål är att bedriva en hälsorelaterad vårdplanering och behandling samt att arbeta medvetet för att nå ett lågt vårdbehov hos patienter/kunder. Att vården är hälsorelaterad innebär att den är anpassad till aktuell riskprofil, individens upplevelse och hälsosituation, samt att omhändertagandet ges på rätt kompetensnivå och med anpassade revisionsintervall. Vi styr därför verksamheten mot att patienterna både ska uppvisa goda hälsotal och själv uppge sig må bra i munnen. Antalet Frisktandvårdsavtal ska öka och för att uppnå en effektiv och individanpassad vård styr vi även mot ökad kunskapsöverföring mellan allmän- och specialisttandvård. Den långsiktiga strategin är att vården ska vara hälsostyrd med hälsofrämjande insatser innebärande att behoven styr verksamhet och kapacitet. Patientens delaktighet ska öka. Vi strävar efter en resurseffektiv vård i väldefinierade processer. Vården ska vara kunskapsbaserad. 4.1 Verksamheternas mål i verksamhets-/processperspektivet STYRKORT 2013 Perspektiv Strategisk inriktning Verksamhet: Hälsoinriktad Prioriterade mål Lågt vårdbehov Hälsorelaterad vårdplanering och behandling Styrtal Utfall 2012 Utfall 2013 Mål Andel 6-åringar med deft = 0 80% 80% 82% 6 Andel 19-åringar med DFSa = 0 66% 67% 69% 7 Andel 19-åringar med DFSa = >4 9% 9% 8% 8 BoU 3-19 år 70% 70% 72% 9 Andel m lägst sjukdomsrisk Frisktandvård 50% 50% 52% 10 Övriga vuxna > 19 år 39% 38% 40% 11 Självskattad munhälsa 86% 96% 95% 12 Andel undersökta 3-19 år av antal listade 73% 69% 64% 13 Frisktandvårdsavtal : ack utfall. 2012: Årets mål Genomförda konsultationstimmar STV 100% 100% 15 Genomförda konsultationstillfällen ATV 99% 100% 16 Andel STV-kliniker som genomfört remissanalys under året 100% 100% 100% Förekomst av karies (5-7) Styrtalen som mäter munhälsan hos Västra Götalands barn och ungdomar, uttryckt som förekomst av karies, visade 2013 i stort oförändrad från Andelen kariesfria 19-åringar ökade 2013 något.

16 Sida 16(45) Andel patienter med lägst sjukdomsrisk (8-10) Styrtalet mäter sjukdomsrisken hos barn och ungdom, frisktandvårdskunder och övriga vuxna. Resultaten visar på i stort sett oförändrat från föregående år Patienter som uppger sig må bra i munnen (11) Styrtalet mäter patienternas självskattade munhälsa och följs kontinuerligt från och med 2012 och är viktigt för att mäta patientens delaktighet i vården. Det är ett processmått som indikerar om våra kunder får den vård de behöver och efterfrågar. Andelen registrerade med självskattad munhälsa ökade kraftigt under året och målet har uppnåtts Andel undersökta av listade 3-19-åringar (12) Styrtalet regleras i varje allmäntandvårdkliniks klinikkontrakt. Fortfarande undersökt något fler barn än vad som borde vara indicerat men vi närmar oss målet Frisktandvård (13) Styrtalet mäter antal tecknade frisktandvårdsavtal, där utfallet 2012 uppgick till Målet för 2013 har varit att teckna ytterligare avtal. Målet uppnåddes med marginal Konsultationstimmar (14 15) Kunskapsöverföring mellan allmän- och specialisttandvård fungerar nu enligt schema och målet har uppnåtts Remissanalys (16) Arbetet med remissanalys fortskrider enligt plan och genomfördes i full omfattning under Genomförda aktiviteter för att nå målen under 2013 Omfattningen av kunskapsöverföring mellan specialisttandvård och allmäntandvård är definierad i överenskommelserna med Hälso- och sjukvårdsnämnderna samt även en del i allmän- och specialistklinikernas klinikkontrakt. Aktiviteten följs kontinuerligt och ersättning till klinik sker först efter utförd prestation. Klinikernas behov prövas mellan klinikledningar inom allmäntandvård och specialisttandvård för att möta behoven med lämpliga åtgärder.

17 Sida 17(45) 4.2 God Vård 1. Insatser/aktiviteter som har gjorts för att förbättra jämlikhet Kurs i kulturkompetens har erbjudits som drygt 100 personer har deltagit i. I vilka lokala styrdokument ingår jämlikhet? I styrdokumentet Vad menar vi med God Vård i Folktandvården finns ett avsnitt om Jämlik vård. Har information/kommunikation till era patienter blivit mera tillgänglig för personer med olika funktionsförmåga, olika språkliga förmågor, olika åldrar med mera? Broschyrer med fyllig information om vanliga behandlingar inom tandvård har tagits fram för att användas i kommunikationen med patienter. Ett projekt pågår som går ut på att använda översättnings-appar då tid inte funnits att rekvirera tolk. Har ni gjort insatser för att nå patientgrupper ni tidigare haft svårt att nå? Ett omfattande arbete har gjorts för att fånga upp ej avhörda barn, det vill säga barn och ungdomar som inte kommit till Folktandvården trots upprepade kallelser. Ytterligare en åldersgrupp inom kategorin unga vuxna har erbjudits avgiftsfri tandvård. Ett projekt för att nå invandrarkvinnor i nordost med tandvårdsinformation har startat under Bred allmän information om äldre och äldres hälsa ur tandvårdssynpunkt har lämnats till olika pensionärsföreningar. Omkring 2000 personer har nåtts av informationen. Har ni gjort andra insatser för att främja jämlikhet? Två projekt har startat inom Specialisttandvården för att djupanalysera könsskillnader gällande tandreglering och narkos. 2. Könsuppdelad statistik Finns det skillnader mellan kvinnor och män, flickor och pojkar? I åldersgrupperna 0-19 år respektive unga vuxna, år, som hade avgiftsfri tandvård under 2013, finns endast obetydliga skillnader. Bland vuxna patienter utgör kvinnor en något större andel än män. Hur förklarar ni dessa? Är skillnaderna motiverade eller omotiverade? Skillnaderna mellan vuxna överensstämmer väl med att kvinnor generellt söker vård i något större utsträckning än män.

18 Sida 18(45) 4.3 Vårdgaranti - tillgänglighet Tandvård omfattas inte av vårdgarantins fastställda garantitider. De konkreta krav som finns och påverkar Folktandvårdens tillgänglighet i form av tider för behandling, är de i överenskommelserna angivna maximala kötider som finns kopplade till modell för målrelaterad ersättning inom specialisttandvården. Övriga kommentarer kring tillgänglighet beskrivs under avsnitt Prestationer De prestationer som redovisas inom tandvård är antalet färdigbehandlade barn inom barn- och ungdomstandvården. Med Folktandvårdens mål i styrkortet som grund är under 2013 bedömd prestationsvolym undersökta barn- och ungdomar 3 19 år vilket innebär 64 procent av åldersgruppen. Utfallet efter december är undersökta/bedömda barn och ungdomar 3-19 år, vilket motsvarar 69 procent. Regionfullmäktiges beslut om förlängning av den fria barn- och ungdomstandvården omfattar 2013 åldersgruppen år (90 procent) av Västra Götalands åringar är aktivt listade hos Folktandvården och efter årets slut har (58 procent) av dessa fått kostnadsfri undersökning/behandling inom Folktandvårdens allmäntandvård. Vidare har ungdomar inom åldersgruppen fått kostnadsfri specialisttandvård hos Folktandvården. 4.5 Miljömål Förvaltningens miljömål är att samtliga enheter ska vara miljödiplomerade. Måltalet är 100 procent. Arbete med miljödiplomering har med något undantag fortgått enligt plan och klinikerna har bibehållit sin diplomering. Utfallet vid årsskiftet 2013 är 98 procent. 4.6 Patientsäkerhetsarbetet En ständig utveckling av ledningssystemet för patientsäkerhet och kvalitet pågår enligt Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (SOSFS 2011:9) om ledningssystem för kvalitetsarbete samt Västra Götalandsregionens handlingsprogram för God Vård. Ledningssystemet reviderades under 2012 för att anpassas till de förändringar Socialstyrelsen och Västra Götalandsregionen gjort. Ytterligare en revision gjordes Folktandvården har en särskild grupp som arbetar med patientsäkerhetsfrågor som även ingår i regionchefsläkarens gruppering som hanterar patientsäkerhetsfrågor. Folktandvårdens övergripande mål är att inga vårdskador ska inträffa i verksamheten. Vi praktiserar ett väl fungerande avvikelsehanteringssystem som hanterar interna och externa avvikelser och samarbetar med regionens fyra patientnämnder. Med Control Pro är implementerat i hela förvaltningen.

19 Sida 19(45) Antal registrerade avvikelserapporter per årsarbetare Indikator Utfall 2013 Utfall 2012 Antal registrerade avvikelserapporter per årsarbetare, totalt 0,40 0,42 Under 2012 redovisades IT-avvikelser i Med Control Pro, men under 2013 slussades dessa avvikelser direkt till VGR IT. Detta medförde en kraftig reducering av antalet avvikelserapporter och en minskning av antalet avvikelserapporter per årsarbetare i Med Control Pro. Om denna ändring inte hade införts, hade troligen antalet avvikelserapporter per årsarbetare varit högre för 2013 än för Antal utförda riskanalyser Indikator Utfall 2013 Utfall 2012 Antal utförda riskanalyser Antal utförda händelseanalyser Indikator Utfall 2013 Utfall 2012 Antal utförda händelseanalyser Händelseanalyser är obligatoriska vid Lex Maria-anmälningar. År 2013 är antalet anmälningar betydligt högre än Skillnaden är en direkt avspegling av detta. Några händelseanalyser gjordes även vid vårdskador som inte medförde Lex Maria-anmälan. 4.7 Specialisttandvård År 2013 mottogs cirka remisser, vilket innebär en ökning med under en treårsperiod och tyder på en ökad efterfrågan på specialisttandvård i Västra Götaland. För att möjliggöra omhändertagande av ett ökat remissinflöde har under 2013 ett flertal åtgärder genomförts, såsom remissanalys av inkomna remisser samt genomgång av remissköer. Läs mer i stycke Tillgänglighet. Under 2014 finns fortsatt stort fokus på att öka specialisttandvårdens tillgänglighet i syfte att korta väntetider och möjliggöra vård på lika villkor för befolkningen i Västra Götaland. Specialisttandvården står inför ett antal utmaningar. En av de största är bemanningsfrågan, då verksamheten kommer genomgå omfattande pensionsavgångar under de närmaste tio åren. Samtidigt ökar antalet mottagna remisser. Att definiera verksamhetens bemanningsbehov utifrån vårdbehov och uppdrag samt att rekrytera och behålla kompetent personal vid regionens fem specialisthus ses därför som mycket prioriterat. Vidare har vi identifierat ett

20 Sida 20(45) behov av strukturerat arbete på kliniknivå för att öka alla medarbetares delaktighet i att identifiera problem och att bidra med lösningar. För att möta specialisttandvårdens utmaningar kommer ett utvecklingsprojekt att starta i januari Projektet beräknas pågå under en tvåårsperiod och består av tre delar; (1) implementera en beslutsprocess för produktions- och kapacitetsplanering, (2) implementera en modell för arbete med ständiga förbättringar på kliniknivå och (3) genomföra ett ledarutvecklingsprogram vilket syftar till att öka färdigheten att leda och utveckla verksamhet efter nya förutsättningar. I specialisttandvårdens uppdrag ingår att utgöra ett stöd till allmäntandläkare och övriga vårdgivare i form av patientrelaterade konsultationer och ämnesspecifik kunskapsöverföring. Syftet med dessa aktiviteter är att säkra en god vård på lika villkor för invånarna. Från 2013 genomförs patientrelaterade konsultationer i allmäntandvården av samtliga specialiteter, vilket ökar möjligheten för befolkningen att genomgå kvalificerade specialistbedömningar utan att behöva besöka en specialistklinik. Den ämnesspecifika kunskapsöverföringen omfattar även auskultationer. Aktiviteten innebär att en eller flera behandlare följer ordinarie patientverksamhet på specialistklinik under en eller flera dagar i syfte att få fördjupad kunskap inom ett specifikt område. Auskultationer ingår som en del i Folktandvårdens utvecklingsprogram (introduktionsprogram) för nya tandläkare, men är också en värdefull kompetensutveckling för erfarna behandlare. Under 2014 fortsätter specialisttandvårdens översyn av köprioriteringar och väntetider. Från januari kommer medelväntetid per klinik och köprioritet att följas. Under året planeras även framtagande av rapporter som följer mottagna remisser per köprioritet över tid. Under våren slutförs ett arbete med att uppdatera specialisttandvårdens externa webbsidor. Ett av målen med uppdateringen är att öka kunskapsinnehållet på sidorna, för ökad service mot kund. 4.8 Forskning och utbildning Folktandvården har under hösten fått en permanent adjungering i samarbetsorganet Hälsosam. Det är mycket positivt att Folktandvården nu är representerad på denna övergripande nivå då tandvårdens frågor därigenom uppmärksammas och ges en ökad grad av påverkan. Forskning Arbetet med gemensamma forskningsstrategier för Folktandvården VG och Institutionen för odontologi har bedrivits under året och är nu i sitt slutskede. Ett färdigt förslag föreligger som förväntas beslutas under januari månad. Strategierna kommer genom årlig handlingsplan och koppling till, med Institutionen för odontologi, gemensam forskningsbudget ha betydande påverkan på forskningen. Strategierna är relaterade till de tidigare antagna strategierna inom såväl Västra Götalandsregionen som universitetet. FoU-service för odontologi är nu etablerad och vi planerar för ett utökat uppdrag för enheten. Med stöd av Minso Solutions AB (administrativt stöd för forskning) och Gothia Forum pågår inom enheten ett arbete med att ta fram ett forskningsbokslut för Folktandvården.

21 Sida 21(45) En ny bedömningsgrupp för TUA forskningsanslag har etablerats och villkor och förutsättningar för ansökan har reviderats. Framför allt har kraven på klinisk relevans lyfts fram. Den lokala FoU-enheten i Vänersborg har under året varit bemannad av Folktandvården en dag per vecka. Det återupptagna samarbetet med Närhälsan har varit uppskattat och framgångsrikt. Grundutbildning till tandläkare och tandhygienist Tandläkarutbildningen vid Göteborgs universitet har utvärderats av Universitetskanslerämbetet. Resultat kommer att meddelas i början av Vi har tagit fram en gemensam programenkät för tandläkarutbildningen och tandhygienistutbildningen. Resultaten från frågor om studentnöjdhet i dessa båda enkäter följs i förvaltningens styrkort och redovisas en gång per år. Efter skrivelser från såväl Folktandvården VG, Folktandvårdsföreningen och många andra aktörer har riksdagen beslutat förlänga tandhygienistutbildningen till tre år. Kompetensskillnaden mellan tandläkare och tandhygienist kommer därmed att minska. Då tandhygienisten har fått en ökad roll inom tandvården är detta angeläget. Dialogmöte mellan Institutionen för odontologi och Folktandvården har hållits i syfte att diskutera grundutbildningarnas innehåll. Tandhälsans utveckling och Folktandvårdens bemanningsmål påkallar denna dialog med universitetet. Mötet bedömdes som angeläget och framgångsrikt av båda parter och kommer att upprepas under Tandsköterskeutbildning Utbildning till tandsköterska, i förvaltningens regi, bedrivs nu i Göteborg och Borås enligt nationell utbildningsplan och omfattar tre terminer. Sökande till de 30 platserna i Göteborg var 400 och till de 22 platserna i Borås 300. De båda utbildningarna bedrivs nu av en enhetschef och tre utbildningsledare. Verksamheten i Borås övertogs i våras, där har vi gjort ett omfattande kvalitetsarbete. Såväl utbildningen i Göteborg som i Borås utvärderas genom klinisk examination, kursenkäter, och programenkäter. Vi har också påbörjat arbetet med att skapa ett tekniklaboratorium.

22 Sida 22(45) 5. Medarbetarperspektivet Utvecklingsinriktad är Folktandvårdens strategiska inriktning inom medarbetarperspektivet. Att ha rätt kompetens och rätt bemanning i varje situation är vårt prioriterade mål. Det gäller givetvis i alla vårdande situationer men även inom administration och ledarskap. För att uppnå det krävs att alla medansvariga är utvecklingsinriktade då vi lever och verkar i en värld och bransch som ständigt förändras. Vi styr därför verksamheten mot nöjda medarbetare som är ambassadörer för Folktandvården, men också mot en effektiv arbetsorganisation där rätt kompetens gör rätt saker. 5.1 Verksamheternas mål i medarbetarperspektivet STYRKORT 2013 Perspektiv Strategisk inriktning Medarbetare: Utvecklingsinriktad Prioriterade mål Rätt kompetens och rätt bemanning Styrtal Utfall 2012 Utfall Medarbetarindex. Många ambassadörer. 69,2% Mål Arbetsorganisation ATV Antal thyg per tdl 0,60 0,75 0,80 Analys och handlingsplan för 19 Arbetsorganisation STV 100% 100% klinikens bemanning skapas Medarbetarindex/ambassadörer (17) Styrtalet grundar sig på en vart annat år återkommande medarbetarenkät och mäter andelen medarbetare som är nöjda med sin arbetsgivare och gärna rekommenderar oss. Från och med 2013 har Västra Götalandsregionen infört en regiongemensam medarbetarenkät. Resultatet kan inte jämföras med den enkät som Folktandvården genomfört tidigare. Den regiongemensamma enkäten mäter andelen medarbetare som rekommenderar Folktandvården Västra Götaland som arbetsgivare på en skala 1-4, till skillnad från tidigare enkät som hade skala års resultat visar att 69,2 procent rekommenderar Folktandvården som arbetsgivare Arbetsorganisation (18 19) Styrtalet för allmäntandvården mäter antalet tandhygienister per tandläkare. Klinikerna har utformat handlingsplaner för att nå målen fram till 2015, då det i genomsnitt ska finnas en tandhygienist per tandläkare. Klinikernas måltal varierar och är kopplat till behov och förutsättningar. Allt fler kliniker har kommit igång med att se över sin produktions- och kapacitetsplanering vilket inneburit att arbetsorganisationen förändrats till fler tandhygienister och färre tandläkare. Antalet tandhygienister per tandläkare har ökat från 0.60 till 0,75. Målet för 2013 var 0.8 tandhygienist per tandläkare. Bristande tillgång på tandhygienister,

23 Sida 23(45) framförallt i norra Bohuslän, har påverkat klinikernas möjlighet att nå uppsatta bemanningsmål. Arbetet med att ta fram styrtal som mäter och målsätter arbetsorganisation inom respektive specialitet inom specialisttandvården samt inom grundutbildningen pågår. Rekryteringsläget till kliniker inom allmäntandvården har varit god under året med undantag för kliniker i norra Bohuslän, Sätila, Kinna, Svenljunga och Tranemo dit antalet sökande varit betydligt färre. Antalet sökande under 2013 till tandläkartjänster har varierat mellan sökande, tandhygienisttjänster mellan 1 35 sökande och tandskötersketjänster mellan 6 31 sökande. Inom specialisttandvården har bemanningssituationen varit ansträngd framförallt inom specialiteterna bettfysiologi och endodonti på specialisthuset i Uddevalla och parodontologi i Skövde Genomförda aktiviteter för att nå målen 2013 Allmäntandvård, specialisttandvård och grundutbildning Stöd till klinikledningar inom allmäntandvården i arbetet att nå klinikens mål för rätt kompetens och rätt bemanning. Detta har skett genom utbildningsinsatser som stärker utvecklingen av arbetsfördelning mellan yrkesgrupperna samt stöd vid produktionsoch kapacitetsplanering och rekrytering av nya medarbetare. Stöd till klinikledningar inom specialisttandvården i arbetet att utforma mål och styrtal för rätt kompetens och bemanning i förhållande till uppdraget. Detta har skett genom särskilda bemanningsråd som skapats inom respektive specialitet. Stöd till klinikledningarna på grundutbildningsklinikerna i arbetet att utforma styrtal och mål för rätt kompetens och bemanning med utgångspunkt från klinikernas uppdrag inom den kliniska undervisningen. Detta har skett i samarbete med Institutionen för odontologi i grundutbildningsrådet. Utbildningsplatser Rätt utbildningskapacitet är av stor betydelse för att nå målet rätt bemanning och rätt kompetens och därmed god tillgänglighet och effektiv vård. Nuvarande utbildningskapacitet av tandhygienister, tandsköterskor och specialisttandläkare är otillräcklig och innebär att bemanningssituationen i delar av Västra Götaland inte är optimal. Folktandvården har agerat i frågan genom att tillskriva regiondirektören angående behovet av fler utbildningsplatser på tandhygienistprogrammet. Skrivelsen har resulterat i att Västra Götalandsregionen och Institutionen för odontologi tillsammans sänt en framställan till rektor för Göteborgs Universitet (GU) om utökning av platserna från 30 till 40 platser. GU har lämnat besked och meddelat att de inte har möjlighet att disponera om utbildningsplatser till tandhygienistprogrammet. Frågan har diskuterats

24 Sida 24(45) med HR-strategiska avdelningen som lett till att rektor för Högskolan i Väst uppvaktats för att undersöka möjligheterna att starta tandhygienistutbildning i Trollhättan. Inte heller denna kontakt har lett till någon konkret lösning. Fortsatt dialog pågår med HR-strategiska avdelningen. En framställan från Tandvårdsstyrelsen till personalutskottet om utökning av de regionalt finansierade ST-platserna (från 13 till 18 platser). Personalutskottet har ställt sig positiva till utökningen och Folktandvården har från och med 2014 fått finansiering för ytterligare fem platser. Ett samarbete mellan Folktandvården, HR-strategiska avdelningen och Västra Götalandsregionens FoUU-enhet har inletts för att skapa en långsiktigt hållbar kompetensförsörjning av tandsköterskor i Västra Götalandsregionen. Frågan har tagits upp med SKL. Även Sveriges Folktandvårdsförening har agerat i frågan och tillskrivit utbildningsdepartementet om vikten av en långsiktigt hållbar kompetensförsörjning av tandsköterskor. Målet är att tandsköterskeutbildning ska bedrivas kontinuerligt i Mariestad, Borås, Göteborg och Uddevalla. För närvarande bedrivs utbildning i Mariestad, Borås och Göteborg. Ansökan om att starta utbildning i Uddevalla med 30 platser har sänts till Yrkeshögskolemyndigheten. Ansökan har tyvärr avslagits. Ambassadörskap Fortsatt utveckling av internkommunikationen genom att tandvårdsledningen prioriterar dialog med medarbetarna. Detta har skett vid utvecklingsdagar, dialogfrukostar och vid introduktion av nyanställda. Ökad samordning av aktiviteter från stödenheterna och fokus på färre frågor. Samtliga enheter (ekonomi, verksamhetsutveckling, info och HR) har samordnat sina verksamhetsplaner och de aktiviteter som berör klinikledningar och medarbetare. Utveckla lokalt och individuellt anpassade anställningsvillkor som stärker klinikernas kompetensförsörjningsmöjligheter. En uppföljning och utvärdering har skett av gällande villkor. Utvärderingen visade att insatserna, som bl a innebär särskilda lönesatsningar i form av 13:e månadslön i svårrekryterade områden, haft positiv betydelse för bemanningssituationen. Insatserna förlängs och kommer att följas upp regelbundet för att säkerställa att de ger avsedd effekt. Utvecklingsinriktat ledarskap och medarbetarskap Fortsatt stöd till klinikledningar i arbetet med utvecklingsinriktat ledarskap och medarbetarskap för att öka handlingskraften för kontinuerligt utvecklingsarbete. Detta har skett genom utbildningsinsatser till klinikledningarna och dialog med medarbetare vid utvecklingsdagar och dialogfrukostar. Resultatet av medarbetarenkäten visar att det är viktigt att fortsätta det påbörjade utvecklingsarbetet. Aktiviteter för att öka målkvaliteten och stärka ledarskapet kommer att prioriteras i förvaltningens strategiarbete.

25 Sida 25(45) 5.3 Personalstruktur Personalstrukturen har förändrats. Antalet och andelen tandhygienister har ökat och antalet och andelen tandläkare och tandsköterskor har minskat, vilket överensstämmer väl med förvaltningens kompetensförsörjningsplan och uppsatta bemanningsmål för Anställda per personalgrupp Antal Andel Antal Andel Specialisttandläkare inkl. klinikchefer 175 5,9 % 178 6,0 % Tandläkare inkl. klinikchefer och sjukhustandläkare ,6 % ,0 % Tandhygienister inkl. klinikchefer och koordinatorer ,5 % ,6 % Tandsköterskor m.fl. inkl. klinikchefer och koordinatorer ,2 % ,0 % Övrig tandvårdspersonal 38 1,3 % 41 1,4 % Gemensam administration inkl. chefer 106 3,6 % 93 3,1 % ST-tandläkare 29 0,9 % 28 0,9 % Summa % % 5.4 Personalvolym Förvaltningens totala personalvolym har ökat med 18 medarbetare i förhållande till december Antalet tandsköterskor och tandläkare har minskat medan antalet tandhygienister ökat, vilket stämmer väl överens med Folktandvårdens bemanningsmål. Dock har behovet av tandhygienister inte kunnat tillgodoses fullt ut och den påtalade ökningen av utbildningsplatser på tandhygienistprogrammet har stor betydelse för att målet ska uppnås. Personalvolymen av specialisttandläkare motsvarar inte verksamhetens behov. Anledningen är främst att antalet ST-platser inte motsvarat det behov som uppstått med anledning av pensionsavgångar. Drygt 50 procent av specialisttandläkarna går i pension under de närmaste tio åren. Den regionala finansieringen av ytterligare fem ST-platser från och med 2014 är mycket positiv. Generationsväxlingen inom tandsköterskegruppen kräver en kontinuerlig utbildning av tandsköterskor i regionens alla delar. Utbildning saknas i Fyrbodalsområdet, vilket medfört rekryteringsproblem. 5.5 Sjukfrånvaro Sjukfrånvaron har ökat från 5,3 procent till 5,5 procent i förhållande till december Sjukfrånvaron för specialisttandläkare och tandhygienister har minskat medan sjukfrånvaron för tandläkare, klinikchefer och medarbetare på gemensam administration ökat. Tandsköterskornas korttidssjukfrånvaro har ökat något. En uppföljning av rehabiliteringsplanerna för samtliga långtidssjuka har genomförts. En särskild uppföljning har också skett av korttidssjukfrånvaron och en ny rutin för att stödja medarbetare med hög korttidssjukfrånvaro har införts. Stödet bygger på ett nära samarbete med företagshälsovården

Ansvar och utveckling. Folktandvården Västra Götaland Verksamhetsplan och budget 2014 ett sammandrag

Ansvar och utveckling. Folktandvården Västra Götaland Verksamhetsplan och budget 2014 ett sammandrag Ansvar och utveckling Folktandvården Västra Götaland Verksamhetsplan och budget 2014 ett sammandrag God tandvård i Västra Götaland Vår uppgift är att med hög kvalitet förebygga och behandla alla typer

Läs mer

Resultatdelning 2015 inom Folktandvården Västra Götaland

Resultatdelning 2015 inom Folktandvården Västra Götaland 1(9) Tjänsteutlåtande Folktandvården Datum 2014-11-05 Handläggare: Kjell Einarsson Diarienummer FTV 30-2014 Telefon 0707-95 33 51 E-post: kjell.einarsson@vgregion.se Till Tandvårdsstyrelsen Resultatdelning

Läs mer

Delårsrapport augusti 2013 Folktandvården Västra Götaland

Delårsrapport augusti 2013 Folktandvården Västra Götaland Sida 1(26) Delårsrapport augusti 2013 Folktandvården Västra Götaland 1. Sammanfattning och slutsats 1. 1. Sammanfattning Folktandvården Västra Götaland omsätter 2,0 Mdr och har cirka 2 900 anställda. Allmäntandvård

Läs mer

Årsredovisning 2012 Folktandvården Västra Götaland

Årsredovisning 2012 Folktandvården Västra Götaland Sida 1(41) Årsredovisning 2012 Folktandvården Västra Götaland 1. Sammanfattning och slutsats 1. Sammanfattning och slutsats Folktandvården Västra Götaland omsätter 2,0 Mdr och har cirka 2 900 anställda.

Läs mer

Delårsrapport mars 2013 Folktandvården Västra Götaland

Delårsrapport mars 2013 Folktandvården Västra Götaland Sida 1(28) Delårsrapport mars 2013 Folktandvården Västra Götaland 1. Sammanfattning och slutsats Folktandvården Västra Götaland omsätter 2,0 Mdr och har cirka 2 900 anställda. Allmäntandvård bedrivs i

Läs mer

Kallelse till sammanträde med tandvårdsstyrelsen den 5 februari 2014

Kallelse till sammanträde med tandvårdsstyrelsen den 5 februari 2014 Skövde den 28 januari 2014 Kallelse till sammanträde med tandvårdsstyrelsen den 5 februari 2014 Plats: Folktandvården S:ta Helenagatan 8, Skövde, konferensrum Kronan Tid: 09.00-15.00 Vid förhinder att

Läs mer

Folktandvården Västra Götaland

Folktandvården Västra Götaland Sida 1(33) FTV 30-2013 Folktandvården Västra Götaland Verksamhetsplan och budget 2014 Sida 2(33) 1. Vision och sammanfattning 1.1 Frisk i munnen hela livet Folktandvården Västra Götalands vision speglar

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2014 FOLKTANDVÅRDEN VÄSTRA GÖTALAND

ÅRSREDOVISNING 2014 FOLKTANDVÅRDEN VÄSTRA GÖTALAND ÅRSREDOVISNING 2014 FOLKTANDVÅRDEN VÄSTRA GÖTALAND Sida 2 (41) Innehåll 1. Vision och sammanfattning... 3 2. Kund... 5 3. Verksamhet... 9 4. Medarbetare... 19 5. Ekonomi... 25 6. Bokslutsdokument och noter...

Läs mer

Samverkan-Folkhälsoarbete Folktandvården Anna Lundqvist

Samverkan-Folkhälsoarbete Folktandvården Anna Lundqvist Samverkan-Folkhälsoarbete Folktandvården 17-03-03 Anna Lundqvist Sveriges största tandvårdsorganisation Administrativ indelning allmäntandvård Vision och kärnvärden Frisk i munnen hela livet Service Hälsa

Läs mer

Verksamhetsplan för Folktandvården 2010

Verksamhetsplan för Folktandvården 2010 Verksamhetsplan för Folktandvården 2010 Folktandvården i Kronobergs län har i uppdrag att arbeta för en god tandhälsa i befolkningen genom en fortsatt satsning på förebyggande munhälsovård. Folktandvårdens

Läs mer

Kompetensförsörjningsplan 2015 Rätt bemanning och rätt kompetens

Kompetensförsörjningsplan 2015 Rätt bemanning och rätt kompetens splan 2015 Rätt bemanning och rätt kompetens Anneli Bernhardsson 2015-03-23 Uppskatta rekryteringssituationen idag och bedöm balansen om 5 respektive 8 år (8 år gäller endast specialist-/specialtandläkare

Läs mer

Folktandvårdens VP-arbete för Lägesrapport

Folktandvårdens VP-arbete för Lägesrapport Folktandvårdens VP-arbete för 2016 Lägesrapport 2015-10-19 Utmaningar Folktandvårdens VP 2016 Asyltandvården Rekrytering Arbetsmiljö Vårdprocesserna Ekonomin Hållbar utveckling Folktandvårdens mål: Minskad

Läs mer

ÖVERENSKOMMELSE Käkkirurgi

ÖVERENSKOMMELSE Käkkirurgi ÖVERENSKOMMELSE Käkkirurgi Överenskommelse mellan Hälso- och sjukvårdsnämnden västra Skaraborg och styrelsen för Skaraborgs Sjukhus År 2010 Beslutad av Hälso- och sjukvårdsnämnden västra Skaraborg den

Läs mer

SAMMANTRÄDE MED TANDVÅRDSSTYRELSEN DEN 23 APRIL Anmälningsärenden enligt lista, dnr FTV

SAMMANTRÄDE MED TANDVÅRDSSTYRELSEN DEN 23 APRIL Anmälningsärenden enligt lista, dnr FTV 2014-04-15 Föredragningslista SAMMANTRÄDE MED TANDVÅRDSSTYRELSEN DEN 23 APRIL 2014 Plats: Folktandvården, S.t Helenagata Skövde Tid: Kl. 9.00 15.00 Inledande formalia 1. Mötets öppnande 2. Upprop 3. Val

Läs mer

Folktandvården Västra Götaland

Folktandvården Västra Götaland Dnr FTV 30-2014 Folktandvården Västra Götaland Affärsplan 2015 1 Vision och Sammanfattning Mot Visionen Arbetet mot visionen Frisk i munnen hela livet är långsiktigt. Vision, mål och strategier hanteras

Läs mer

SAMMANTRÄDE MED TANDVÅRDSSTYRELSEN DEN 24 SEPTEMBER 2014

SAMMANTRÄDE MED TANDVÅRDSSTYRELSEN DEN 24 SEPTEMBER 2014 20140917 Föredragningslista SAMMANTRÄDE MED TANDVÅRDSSTYRELSEN DEN 24 SEPTEMBER 2014 Plats: Folktandvården Trädgårdsgatan 15 D, Skövde http://www.vgregion.se/folktandvarden/tradgardsgatan Tid: Kl. 9.00

Läs mer

FOLKTANDVÅRDENS VERKSAMHET - DELÅRSRAPPORT 08 2000 - HELÅRSBEDÖMNING.

FOLKTANDVÅRDENS VERKSAMHET - DELÅRSRAPPORT 08 2000 - HELÅRSBEDÖMNING. Elisabeth Olofsson-Öberg 2000-09-23 Ekonomichef Landstingsstyrelsen FOLKTANDVÅRDENS VERKSAMHET - DELÅRSRAPPORT 08 2000 - HELÅRSBEDÖMNING. Vård och verksamhetsutveckling Folktandvårdens kliniker har en

Läs mer

Balanserat styrkort Regionstyrelsen. Fastställt i Regionstyrelsen Dnr 18RS2137

Balanserat styrkort Regionstyrelsen. Fastställt i Regionstyrelsen Dnr 18RS2137 Balanserat styrkort Regionstyrelsen Fastställt i Regionstyrelsen 2019-08-29 Dnr 18RS2137 Balanserat styrkort Regionstyrelsen Regionstyrelsen är Region Västernorrlands ledande politiska förvaltningsorgan.

Läs mer

Folktandvården Västra Götaland. en organisation med unika möjligheter

Folktandvården Västra Götaland. en organisation med unika möjligheter Folktandvården Västra Götaland en organisation med unika möjligheter Folktandvården Västra Götaland På Folktandvården i Västra Götaland är vi 3 000 medarbetare som arbetar på 164 mottagningar där vi erbjuder

Läs mer

Delårsrapport mars 2014 Folktandvården Västra Götaland

Delårsrapport mars 2014 Folktandvården Västra Götaland Sida 1(26) Delårsrapport mars 2014 Folktandvården Västra Götaland 1. Sammanfattning Folktandvården Västra Götaland omsätter 2,1 Mdr och har cirka 2 900 anställda. Allmäntandvård bedrivs i Västra Götalands

Läs mer

Folktandvården. Landstinget i Kalmar län

Folktandvården. Landstinget i Kalmar län Folktandvården Landstinget i Kalmar län Tandvårdslagen 2 Målet för tandvården är en god tandhälsa och en tandvård på lika villkor för hela befolkningen 5 (Landstingets ansvar) Varje landsting skall erbjuda

Läs mer

SAMMANTRÄDE MED TANDVÅRDSSTYRELSEN DEN MAJ Remiss förslag till policy för VGR arbete med mänskliga rättigheter AL

SAMMANTRÄDE MED TANDVÅRDSSTYRELSEN DEN MAJ Remiss förslag till policy för VGR arbete med mänskliga rättigheter AL 2014-05-19 Föredragningslista SAMMANTRÄDE MED TANDVÅRDSSTYRELSEN DEN 27-28 MAJ 2014 Plats: Kvänum, Lumber&karle Tid: Start den 27 maj kl. 9.00 och avslut den 28 maj kl 14.00 Inledande formalia 1. Mötets

Läs mer

Detaljbudget 2015 Folktandvården Västra Götaland

Detaljbudget 2015 Folktandvården Västra Götaland Sida 1(27) Detaljbudget 2015 Folktandvården Västra Götaland 1. Sammanfattning Samråd och förslag till beslut Samverkan om Affärsplan 2015 har skett i Folktandvårdens samverkansgrupp 2014-11-17. Tandvårdsstyrelsen

Läs mer

Region Skånes handlingsplan för kompetensmixplanering rätt använd kompetens

Region Skånes handlingsplan för kompetensmixplanering rätt använd kompetens Region Skånes handlingsplan för kompetensmixplanering rätt använd kompetens Fastställd av regionstyrelsen 2016-12-08, 2 Inledning Hela arbetsmarknaden och inte minst hälso- och sjukvården står inför stora

Läs mer

Kvalitet och verksamhetsutveckling

Kvalitet och verksamhetsutveckling RIKTLINJER Kvalitet och verksamhetsutveckling Fastställd av regiondirektören Framtagen av regionstyrelseförvaltningen Datum 2019-06-18 Gäller 2019-2021 Version 2.0 God kvalitet har aldrig varit så viktigt

Läs mer

Personalpolicy. Laholms kommun

Personalpolicy. Laholms kommun Personalpolicy Laholms kommun Personalenheten Laholms kommun April 2018 Inledning Personalpolicyn är ett kommunövergripande styrdokument som gäller för kommunens samtliga arbetsplatser eftersom Laholms

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplan 2014 Habilitering & Hälsa E-post: habilitering@sll.se Telefon: 08-123 350 00 Habiliteringschef Carina Hjelm Datum: 2014-01-24 Diarienummer SLSO 2014-280 Värdegrund Verksamhetsbeskrivning

Läs mer

Möjligheternas Västra Götaland

Möjligheternas Västra Götaland Västra Götalandsregionen Vänersborg 2010-06-14 Möjligheternas Västra Götaland Gratis tandvård upp till 25 år 2 (8) Innehållsförteckning Tandstatus en hälsofråga... 3 Skillnaderna i tandhälsa har tydliga

Läs mer

Övergripande ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom vård och omsorg i Malmö stad

Övergripande ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom vård och omsorg i Malmö stad Övergripande ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom vård och omsorg i Malmö stad Datum: Ansvarig: Förvaltning: Enhet: 2012-06-13 Stadskontoret Stadsområdesförvaltningar/Sociala Resursförvaltningen

Läs mer

Remiss Regional folkhälsomodell

Remiss Regional folkhälsomodell sida 1 2014-02-19 Dnr: 2014-83 KOMMUNSTYRELSEN TJÄNSTESKRIVELSE Remiss Regional folkhälsomodell Bakgrund Västra Götalandsregionen (VGR) har ett väl förankrat folkhälsoarbete sedan många år. Synen på folkhälsoarbete

Läs mer

Redovisning personalförsörjning. Landstingsstyrelsen 6 oktober 2014

Redovisning personalförsörjning. Landstingsstyrelsen 6 oktober 2014 1 Redovisning personalförsörjning Landstingsstyrelsen 6 oktober 2014 2 Uppdrag till personalpolitiska beredningen Inhämta kunskap, diskutera och lägga förslag kring landstingets personalrekrytering i syfte

Läs mer

Personalpolicy för Laholms kommun

Personalpolicy för Laholms kommun STYRDOKUMENT PERSONALPOLICY 2017-09-05 DNR: 2017 000146 Antagen av kommunstyrelsen den 12 september 2017 17 Gäller från och med den 13 september 2017 och tillsvidare Personalpolicy för Laholms kommun Innehåll

Läs mer

HR-strategi. Personalstrategi för arbetet med medarbetare och organisation för att nå verksamhetens mål

HR-strategi. Personalstrategi för arbetet med medarbetare och organisation för att nå verksamhetens mål HR-strategi Personalstrategi för arbetet med medarbetare och organisation för att nå verksamhetens mål Policy, riktlinjer och HR-processer För att förtydliga och förenkla arbetet för chefer, medarbetare

Läs mer

Folktandvården Västra Götaland. Affärsplan 2016

Folktandvården Västra Götaland. Affärsplan 2016 Folktandvården Västra Götaland Affärsplan 2016 Diarienummer FTV 8-2015 Innehåll Folktandvården Västra Götaland Affärsplan 2016 Diarienummer FTV 8-2015 1. Vision och mål för Västra Götaland... 3 2. Långsiktiga

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Folktandvården

Patientsäkerhetsberättelse för Folktandvården Patientsäkerhetsberättelse för Folktandvården Avseende år 2015 Datum och ansvarig för innehållet: 2016-02-10 Lars Jorstedt FTV 42-2016 Patientsäkerhetsberättelse för Folktandvården år 2015-1 - Innehållsförteckning

Läs mer

Inte störst men bäst. Det är vår vision. Förbättringsarbete på Lasarettet i Ystad ISO 9001

Inte störst men bäst. Det är vår vision. Förbättringsarbete på Lasarettet i Ystad ISO 9001 Inte störst men bäst. Det är vår vision. Förbättringsarbete på Lasarettet i Ystad ISO 9001 Målet för hälso- och sjukvården är en god hälsa och en vård på lika villkor för hela befolkningen. Vården ska

Läs mer

Riktlinje för ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete

Riktlinje för ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete Riktlinje för ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete Socialnämnden Riktlinje för ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete xx Fastställd Socialnämnden 2014-05-07 Reviderad - Produktion Socialförvaltningen

Läs mer

Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen

Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen Fastställt i Landstingsstyrelsen 2015-05-13 Dnr 15LS1947 BALANSERAT STYRKORT 2016 LANDSTINGSSTYRELSEN Landstinget använder balanserad styrning/balanserat styrkort

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Fysiocenter Odenplan / Praktikertjänst AB 2012

Patientsäkerhetsberättelse för Fysiocenter Odenplan / Praktikertjänst AB 2012 Patientsäkerhetsberättelse för Fysiocenter Odenplan / Praktikertjänst AB 2012 20130301 och ansvarig för innehållet ---------------------------------- Robin Wakeham Leg. Sjukgymnast Verksamhetschef Fysiocenter

Läs mer

Strategi för innovation GÄLLER FÖR STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING

Strategi för innovation GÄLLER FÖR STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING Strategi för innovation GÄLLER FÖR STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING Innehåll 1. Syfte... 3 2. Tillämpning... 3 3. Definition... 4 3.1 Avgränsningar... 4 3.2 Beroenden till andra processerv... 4 4. Nuläge... 4

Läs mer

Förslag till reviderad mål- och styrmodell för Danderyds kommun

Förslag till reviderad mål- och styrmodell för Danderyds kommun DANDERYDS KOMMUN 1(11) Kommunstyrelsen Förslag till reviderad mål- och styrmodell för Danderyds kommun Intentionen med föreliggande förslag är att utveckla och tydliggöra kommunens mål- och styrmodell.

Läs mer

Datum 2015-09-15 Dnr 1502570. Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag

Datum 2015-09-15 Dnr 1502570. Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag Personalnämnden Ann-Sofi Bennheden HR-direktör Ann-Sofi.Bennheden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-09-15 Dnr 1502570 1 (5) Personalnämnden Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag Ordförandens

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Läkarhuset Roslunda AB

Patientsäkerhetsberättelse för Läkarhuset Roslunda AB Patientsäkerhetsberättelse för Läkarhuset Roslunda AB År 2014 Datum 2015-03-01 Camilla Nilsson, verksamhetschef Innehållsförteckning Inledning 3 Struktur för inrapportering, uppföljning och utvärdering

Läs mer

Grundläggande granskning 2017

Grundläggande granskning 2017 Grundläggande granskning 2017 Barn- och utbildningsnämnden Vård- och omsorgsnämnden Socialnämnden Kommunstyrelsen Revisionsrapport 2017-11-21 Sammanfattning I rapporten sammanfattas resultat från granskning

Läs mer

Strategisk plan för folkhälsoarbete Skaraborg

Strategisk plan för folkhälsoarbete Skaraborg Strategisk plan för folkhälsoarbete Skaraborg Juni 2010 kortversion Folkhälsoarbete handlar om att med hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande insatser åstakomma en god och jämlik hälsa för hela befolkningen.

Läs mer

KVALITETSPOLICY FÖR HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN I LANDSTINGET SÖRMLAND

KVALITETSPOLICY FÖR HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN I LANDSTINGET SÖRMLAND DATUM DIARIENR 1999-03-26 VOS 99223 KVALITETSPOLICY FÖR HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN I LANDSTINGET SÖRMLAND Inledning Denna policy utgör en gemensam grund för att beskriva, följa upp och utveckla kvaliteten,

Läs mer

Populärversion. Årsredovisning. Folktandvården Skåne

Populärversion. Årsredovisning. Folktandvården Skåne Populärversion Årsredovisning 2012 Folktandvården Skåne 2012 präglades av en omfattande förändring av Folktandvården Skånes klinikstruktur. Förändringarna grundades på omvärldens krav på moderna kliniker

Läs mer

Tandvård. 168 Tandvård Årsstatistik 2010 för Stockholms län och landsting

Tandvård. 168 Tandvård Årsstatistik 2010 för Stockholms län och landsting 7 Tandvård Tandvård Tandvårdslagen syftar till god tandhälsa och en tandvård på lika villkor för hela befolkningen. Landstingen skall enligt lagen planera all tandvård inom landstingsområdet, även den

Läs mer

Övergripande kommunikation för omställningen av hälsooch sjukvården

Övergripande kommunikation för omställningen av hälsooch sjukvården Beslutad av: Diarienummer: Version: Plan Övergripande kommunikation för omställningen av hälsooch sjukvården Planen gäller för: Samtliga förvaltningar inom Västra Götalandsregionen Innehållsansvar: Koncernstab

Läs mer

Balanserade Styrkort. Västra Götalandsregionen, 2005 1

Balanserade Styrkort. Västra Götalandsregionen, 2005 1 Balanserade Styrkort Västra Götalandsregionen, 2005 1 Kriterier för ledningsstödsystemet Innehåll vision och verksamhetsidé strategiska mål och styrtal aktiviteter för att nå strategiska mål tydlig uppföljningsprocess

Läs mer

Patientsäkerhetskultur - Handlingsplan

Patientsäkerhetskultur - Handlingsplan Att mäta patientsäkerhetskulturen ger kunskap om medarbetarnas uppfattning om faktorer av betydelse för patientsäkerheten. Forskning inom så kallade HRO-organisationer (High Reliability Organizations)visar

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse Colosseum Sverige 1 mars (6)

Patientsäkerhetsberättelse Colosseum Sverige 1 mars (6) Patientsäkerhetsberättelse Colosseum Sverige 1 mars 2013 1 (6) 2 (6) Sammanfattning Colosseum Sverige arbetar systematiskt och engagerat med kvalitets - och patientsäkerhetsfrågor. Under 2012 har fokus

Läs mer

Kommunikationspolicy för Linköpings kommun

Kommunikationspolicy för Linköpings kommun Kommunikationspolicy för Linköpings Dokumenttyp: Policy Antaget av: Kommunfullmäktige 2017-01-24, 7 Status: Gällande Giltighetstid: Tillsvidare Linköpings linkoping.se Diarienummer: KS 2016-674 Dokumentansvarig:

Läs mer

Året i korthet. Folktandvården Västra Götaland

Året i korthet. Folktandvården Västra Götaland 2018 Året i korthet Folktandvården Västra Götaland Innehåll Året i korthet 4 - Våra resultat 2018 Tandvårdsdirektören har ordet 5 - Folktandvården når målen 2018 trots tuffa utmaningar Marknad 7 - Vi finns

Läs mer

Strategisk plan 2013-2016

Strategisk plan 2013-2016 Strategisk plan 2013-2016 1 Förord Detta är IKSU:s strategiska plan för perioden 2013-2016. Planen är IKSU:s överordnade och styrande dokument. Den är antagen av IKSU:s styrelse. Alla i beslutande och

Läs mer

Tandvård. 166 Tandvård Årsstatistik 2012 för Stockholms län och landsting

Tandvård. 166 Tandvård Årsstatistik 2012 för Stockholms län och landsting Tandvård Tandvårdslagen syftar till god tandhälsa och en tandvård på lika villkor för hela befolkningen. Landstingen skall enligt lagen planera all tandvård inom landstingsområdet, även den tandvård som

Läs mer

Plan för Kompetensmix Skånevård Sund

Plan för Kompetensmix Skånevård Sund Plan för Kompetensmix Skånevård Sund 2016-11-15 1 Inledning Kompetensmix handlar om att på ett strukturerat sätt uppgiftsväxla arbetsuppgifter mellan yrkeskategorier och att föra in nya kompetenser i verksamheterna.

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse Colosseum Sverige (2013) 1 mars (6)

Patientsäkerhetsberättelse Colosseum Sverige (2013) 1 mars (6) Patientsäkerhetsberättelse Colosseum Sverige (2013) 1 mars 2014 1 (6) Sammanfattning Colosseum Sverige arbetar systematiskt och engagerat med kvalitets - och patientsäkerhetsfrågor. Under 2013 har fokus

Läs mer

Ungdomsmottagningarna i Västra Götaland. Redovisning av FoU-arbete

Ungdomsmottagningarna i Västra Götaland. Redovisning av FoU-arbete Ungdomsmottagningarna i Västra Götaland Redovisning av FoU-arbete 2017-2018 Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag,

Läs mer

Uppdrag Värdegrund och vision Balanserad verksamhetsstyrning

Uppdrag Värdegrund och vision Balanserad verksamhetsstyrning Styrkort SkaS 2014 Uppdrag Skaraborgs Sjukhus uppdrag är att tillhandahålla specialistsjukvård för befolkningen i sitt närområde, och i tillämpliga delar för befolkningen som helhet i ett regionperspektiv.

Läs mer

Handlingar. till sammanträde med Tandvårdsstyrelsen

Handlingar. till sammanträde med Tandvårdsstyrelsen Handlingar till sammanträde med Tandvårdsstyrelsen Föredragningslista 2015-09-21 Sammanträde med Tandvårdsstyrelsen den 30/9 Plats: Göteborg, FTV Kvillebäcken Tid: kl 9.00 15.00 Inledande formalia Mötets

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Kalix kommun 2018 2020 Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Personalpolitiskt program Program 2018-06-18, 93 Kommunfullmäktige Inledning Det kommunala

Läs mer

Datum Dnr Rapport - Genomförande av strategi för minskad inhyrning från bemanningsföretag

Datum Dnr Rapport - Genomförande av strategi för minskad inhyrning från bemanningsföretag Personalnämnden Ann-Sofi Bennheden HR-direktör Ann-Sofi.Bennheden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-03-16 Dnr 1502570 1 (6) Personalnämnden Rapport - Genomförande av strategi för minskad inhyrning från

Läs mer

Personalpolitiskt program. Motala kommun

Personalpolitiskt program. Motala kommun Personalpolitiskt program Motala kommun Beslutsinstans: Kommunfullmäktige Diarienummer: 12/KS0167 Datum: 2013-10-21 Paragraf: KF 90 Reviderande instans: Datum: Gäller från: 2013-10-21 Diarienummer: Paragraf:

Läs mer

Strategisk kompetensförsörjning - ny bilaga till Riktlinje för medarbetarskap

Strategisk kompetensförsörjning - ny bilaga till Riktlinje för medarbetarskap Kommunstyrelsen 2016-01-20 Kommunledningskontoret KLK HR KSKF/2015:297 Annika Tjernström 016-710 72 79 1 (1) Kommunstyrelsen Strategisk kompetensförsörjning - ny bilaga till Riktlinje för medarbetarskap

Läs mer

SAMMANTRÄDE MED TANDVÅRDSSTYRELSEN DEN DEC

SAMMANTRÄDE MED TANDVÅRDSSTYRELSEN DEN DEC 2014-12-09 Föredragningslista SAMMANTRÄDE MED TANDVÅRDSSTYRELSEN DEN 17 18 DEC 2014 Plats: Hällsnäs konferens Tid: Kl. 12:30 17/12 12:30 18/12 Inledande formalia 1. Mötets öppnande 2. Upprop 3. Val av

Läs mer

Dnr FTV ÅRSREDOVISNING 2015 FOLKTANDVÅRDEN VÄSTRA GÖTALAND

Dnr FTV ÅRSREDOVISNING 2015 FOLKTANDVÅRDEN VÄSTRA GÖTALAND ÅRSREDOVISNING 2015 FOLKTANDVÅRDEN VÄSTRA GÖTALAND 1 Innehåll 1. Vision och sammanfattning... 3 2. Verksamhet... 7 3. Kund... 15 4. Medarbetare... 20 5. Ekonomi... 24 6. Bokslutsdokument och noter... 33

Läs mer

Patiensäkerhetsberättelse PSYKIATRICENTRUM MAGNUS FRITHIOF

Patiensäkerhetsberättelse PSYKIATRICENTRUM MAGNUS FRITHIOF Patiensäkerhetsberättelse PSYKIATRICENTRUM 171227 MAGNUS FRITHIOF Innehållsförteckning Sammanfattning... 2 Övergripande mål och strategier... 3 Organisatoriskt ansvar för patientsäkerhetsarbetet... 3 Struktur

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR ARBETSMILJÖARBETET 2016 VID GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN, OMRÅDET FÖR VERKSAMHETSSTÖD

HANDLINGSPLAN FÖR ARBETSMILJÖARBETET 2016 VID GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN, OMRÅDET FÖR VERKSAMHETSSTÖD STYRDOKUMENT Dnr V 2016/110 HANDLINGSPLAN FÖR ARBETSMILJÖARBETET 2016 VID GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN, OMRÅDET FÖR VERKSAMHETSSTÖD Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument

Läs mer

Folktandvården Västra Götaland. Delårsrapport Mars 2016

Folktandvården Västra Götaland. Delårsrapport Mars 2016 Folktandvården Västra Götaland Delårsrapport Mars 2016 Innehåll 1. Folktandvårdens vision och strategiska arbete... 3 2. Sammanfattning... 3 3. Prioriterade mål och aktiviteter 2016... 4 4. Långsiktiga

Läs mer

Personal- och kompetensstrategi för Landstinget Blekinge

Personal- och kompetensstrategi för Landstinget Blekinge Personal- och kompetensstrategi för Landstinget Blekinge 2014-09-29 1. Syfte och mål... 3 2. Styrkor och utmaningar inom personal- och kompetensområdet... 4 3. Stödfunktionen personal... 4 4. Kompetensförsörjning...

Läs mer

HSNS Mål och inriktning 2019 södra hälso- och sjukvårdsnämnden beslutad

HSNS Mål och inriktning 2019 södra hälso- och sjukvårdsnämnden beslutad HSNS 2018-00072 Mål och inriktning 2019 södra hälso- och sjukvårdsnämnden beslutad 2018-06-20 1 (6) Bakgrund Hälso- och sjukvårdsnämndens mål och inriktning är utgångspunkten för nämndens beställningsarbete

Läs mer

Västra Götalandsregionen 1 (3) Yttrande Datum 2015-01-14 Diarienummer RS 1705 2014 Ärende 4 och HS 150-2015 Regionstyrelsen Yttrande över motion av Linn Brandström m.fl. (M) om mödrahälsovård och gynekologi

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse Hélène Stolt Psykoterapi & Ledarskap AB

Patientsäkerhetsberättelse Hélène Stolt Psykoterapi & Ledarskap AB Patientsäkerhetsberättelse Hélène Stolt Psykoterapi & Ledarskap AB År 2017 2018-01-07 Hélène Stolt Leg. psykoterapeut, socionom, verksamhetsansvarig Mallen är framtagen av Sveriges Kommuner och Landsting

Läs mer

Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete SOSFS 2011:9

Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete SOSFS 2011:9 Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete SOSFS 2011:9 SOSFS 2011:9 träder i kraft..och ersätter 20120101 Socialstyrelsens föreskrifter (SOSFS 2005:12) om ledningssystem för kvalitet och patientsäkerhet

Läs mer

Ledning och styrning av sjukskrivningsprocessen

Ledning och styrning av sjukskrivningsprocessen 1 (5) Ledning och styrning av sjukskrivningsprocessen Inom hälso- och sjukvården skall kvaliteten systematiskt och fortlöpande utvecklas och säkras. Ledningen för hälso- och sjukvård ska organiseras så

Läs mer

Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting

Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting 2016 2021 BESLUTAD AV LANDSTINGSFULLMÄKTIGE 2016-11-15 (LS 2015-0998) Långsiktig och hållbar kompetens försörjning är en förutsättning för att

Läs mer

UTKAST. Detaljbudget Patientnämnderna. Beslutsunderlag Patientnämnderna

UTKAST. Detaljbudget Patientnämnderna. Beslutsunderlag Patientnämnderna Detaljbudget 2019 Patientnämnderna UTKAST Beslutsunderlag 181101Patientnämnderna Dnr: PNN 2018-00089 Dnr: PNG 2018-00066 Dnr: PNS 2018-00065 Dnr: PNV 2018-00064 Dnr: PNÖ 2018-00066 Detaljbudget 2019 2019

Läs mer

Detaljbudget 2017 Kommittén för mänskliga rättigheterd

Detaljbudget 2017 Kommittén för mänskliga rättigheterd Sida 1(5) Detaljbudget 2017 Kommittén för mänskliga rättigheterd 1. Sammanfattning Kommittén för mänskliga rättigheter har uppdraget att samordna Västra Götalandsregionens (VGR:s) arbete för att stärka

Läs mer

Tandvård. 166 Tandvård Årsstatistik 2011 för Stockholms län och landsting

Tandvård. 166 Tandvård Årsstatistik 2011 för Stockholms län och landsting Tandvård Tandvårdslagen syftar till god tandhälsa och en tandvård på lika villkor för hela befolkningen. Landstingen skall enligt lagen planera all tandvård inom landstingsområdet, även den tandvård som

Läs mer

1 (8) Förvaltning/enhet Handläggare: Ann-Marie Olhede Telefon: 076-116 90 01 E-post: ann-marie.olhede@vgregion.se

1 (8) Förvaltning/enhet Handläggare: Ann-Marie Olhede Telefon: 076-116 90 01 E-post: ann-marie.olhede@vgregion.se 1 (8) Utredning Datum Diarienummer Förvaltning/enhet Handläggare: Ann-Marie Olhede Telefon: 076-116 90 01 E-post: ann-marie.olhede@vgregion.se Till Ägarutskottet Utredning om tandhygienistutbildningen

Läs mer

Budget 2014 Verksamhetsstöd och service

Budget 2014 Verksamhetsstöd och service Till Landstingsdirektören CIRKULÄR E1213 Budget 2014 Verksamhetsstöd och service Vision För ett bra liv i ett attraktivt län Verksamhetsidé: Vår verksamhetsidé är att genom samverkan tillgänglighet och

Läs mer

Förändrad ledning och styrning av Folktandvården Skåne - avsiktsförklaring

Förändrad ledning och styrning av Folktandvården Skåne - avsiktsförklaring s kansli Tandvårdschef Helena Ozolins helena.ozolins@skane.se Datum 2011-08-15 1 (6) Förändrad ledning och styrning av - avsiktsförklaring Bakgrund I Tandvårdslagen SFS 1985:125 framgår att det ska finnas

Läs mer

Presidium Nämnd för Folkhälsa och sjukvård 1-17

Presidium Nämnd för Folkhälsa och sjukvård 1-17 PROTOKOLL UTDRAG Presidium Nämnd för Folkhälsa och sjukvård 1-17 Tid: 2016-02-10, kl 08:10-10:20 Plats: Sal A, Regionens hus 6 Systemmätetal/mål 2016 Hälso- och sjukvård Diarienummer RJL 2016/296 Beslut

Läs mer

1(8) Personalpolitiskt program. Styrdokument

1(8) Personalpolitiskt program. Styrdokument 1(8) Styrdokument 2(8) Styrdokument Dokumenttyp Program Beslutad av Kommunfullmäktige 2019-02-13, 9 Dokumentansvarig Personalchefen Reviderad av 3(8) Innehållsförteckning 1 INLEDNING...4 s personalpolitiska

Läs mer

Kompetensförsörjningsplan på 3-5 års sikt för Östermalms stadsdelsförvaltning

Kompetensförsörjningsplan på 3-5 års sikt för Östermalms stadsdelsförvaltning Dnr: 2017-761-1.1. Bilaga 8 Kompetensförsörjningsplan på 3-5 års sikt för Östermalms stadsdelsförvaltning Enligt anvisningarna för nämndernas arbete med verksamhetsplan 2018 ska nämndens kompetensförsörjningsplan

Läs mer

INVESTERINGSPLAN 2016 ( )

INVESTERINGSPLAN 2016 ( ) Tandvårdsstyrelsen 2015-12-16 1(6) Tjänsteutlåtande Folktandvården Datum 2015-11-30 Handläggare: Kjell Einarsson Diarienummer FTV 30-2015 Telefon 0707-95 33 51 E-post: kjell.einarsson@vgregion.se Till

Läs mer

Presidiekonferens kommunalteknik Presentation av Region Halland och regionalt samarbete. Gun-Marie Stenström

Presidiekonferens kommunalteknik Presentation av Region Halland och regionalt samarbete. Gun-Marie Stenström Presidiekonferens kommunalteknik Presentation av Region Halland och regionalt samarbete Gun-Marie Stenström Mål och strategier för Region Halland 2012-2015 Kort om mål- och strategidokumentet Långsiktigt

Läs mer

Riktlinje. Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete

Riktlinje. Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete Ingrid Fagerström ingrid.fagerstrom@harnosand.se Riktlinje Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete Dokumentnamn Fastställd/upprättad av Dokumentansvarig/processägare Riktlinje Ledningssystem för

Läs mer

Plattform för Strategi 2020

Plattform för Strategi 2020 HIG-STYR 2016/146 Högskolan i Gävle Plattform för Strategi 2020 VERKSAMHETSIDÉ Högskolan i Gävle sätter människan i centrum och utvecklar kunskapen om en hållbar livsmiljö VISION Högskolan i Gävle har

Läs mer

Detaljbudget 2017 Alingsås lasarett. 1. Sammanfattning. Sida 1(8)

Detaljbudget 2017 Alingsås lasarett. 1. Sammanfattning. Sida 1(8) Sida 1(8) Detaljbudget 2017 Alingsås lasarett 1. Sammanfattning Alingsås lasarett är ett akutsjukhus med närsjukvårdsuppdrag till befolkningen i närområdet. Sjukhuset erbjuder hälso- och sjukvård dygnet

Läs mer

Händelseanalys. Kunskapsbanksnummer: KB Datum: Temporärt personnummer i manuell remiss. Februari 2018.

Händelseanalys. Kunskapsbanksnummer: KB Datum: Temporärt personnummer i manuell remiss. Februari 2018. Datum: 2018-11-13 Händelseanalys Temporärt personnummer i manuell remiss Februari 2018 Analysledare: Västra Götalandsregionen 1 Sammanfattning Syfte och uppdrag: Att analysera händelseförloppet kring det

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse Hélène Stolt Psykoterapi & Ledarskap AB

Patientsäkerhetsberättelse Hélène Stolt Psykoterapi & Ledarskap AB Patientsäkerhetsberättelse Hélène Stolt Psykoterapi & Ledarskap AB År 2016 2017-01-08 Hélène Stolt Leg. psykoterapeut, socionom, verksamhetsansvarig Mallen är framtagen av Sveriges Kommuner och Landsting

Läs mer

Kompetensförsörjningsstrategi för Försäkringskassan.

Kompetensförsörjningsstrategi för Försäkringskassan. STRATEGI 1 (6) Kompetensförsörjningsstrategi för Försäkringskassan. Inledning Försäkringskassan mål är att vara en organisation som har medborgarnas fulla förtroende när det gäller service, bemötande och

Läs mer

Regionens verksamhetsram

Regionens verksamhetsram Regionens verksamhetsram Detta ska jag prata om Övergripande om Västra Götalandsregionens styrning av verksamheten Styrelsers och nämnders roller, framför allt i styrningen av hälso- och sjukvården Uppgifter

Läs mer

Detaljbudget Kultur i Väst. Kultur i Väst

Detaljbudget Kultur i Väst. Kultur i Väst Detaljbudget 2019 Kultur i Väst Kultur i Väst Detaljbudget 2019 Helår 2019 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 4 2 Mål och fokusområden... 5 2.1 Västra Götaland ska sträva efter det hållbara samhället

Läs mer

Dnr Vårdcentralen Söderköping Verksamhetsplan 2013 Inklusive årsbudget

Dnr Vårdcentralen Söderköping Verksamhetsplan 2013 Inklusive årsbudget 2012 10 17 Dnr 2012 110 Vårdcentralen Söderköping Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar kundperspektivet 2 Processperspektivet 2 Medarbetarperspektivet

Läs mer

Dnr KK12/384 POLICY. Personalpolicy. för Nyköpings kommun. Antagen av Kommunfullmäktige 2012 12 11

Dnr KK12/384 POLICY. Personalpolicy. för Nyköpings kommun. Antagen av Kommunfullmäktige 2012 12 11 Dnr KK12/384 POLICY Personalpolicy för Nyköpings kommun Antagen av Kommunfullmäktige 2012 12 11 Dnr KK12/384 2/6 Personalpolitisk viljeinriktning Nyköpings kommun är en attraktiv arbetsgivare som behåller

Läs mer

Höstens uppskattade Kvalitetsdialoger i sammandrag

Höstens uppskattade Kvalitetsdialoger i sammandrag Höstens uppskattade Kvalitetsdialoger i sammandrag Stort tack till alla som var med och delade med sig av kunskaper och åsikter och bidrog till att göra Kvalitetsdialogen till en levande och intressant

Läs mer

9 Handlingsplan medarbetarundersökning 2014 RS150083

9 Handlingsplan medarbetarundersökning 2014 RS150083 Arbetsutskottet Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2015-03-03 RS150083, Lars Wingfors (HR-avdelningen), Driftnämnden Hallands sjukhus, Driftnämnden Närsjukvård, Driftnämnden Psykiatri, Driftnämnden

Läs mer