Vi återvinner i Österåkers skärgård

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vi återvinner i Österåkers skärgård"

Transkript

1 Vi återvinner i Österåkers skärgård 2017

2 Sophämtning i skärgården Våren är här och vi vill informera dig om årets sophämtning i skärgården. Även i år sköter Liselotte Lööf Miljö AB i samarbete med Melskär AB avfallshanteringen på öar utan vägeller färjeförbindelse till fastlandet. Nytt för säsongen är att vi märker upp alla soptunnor med fastighetsbeteckning och lägger in koordinater för placering av din tunna. För att hämtningen ska fungera så smidigt som möjligt ber vi dig ställa soptunnan synligt. Säckhämtning är ett tungt arbete. För att minska personalens arbetsskador arbetar vi med att hitta andra lösningar. En lösning är att flera hushåll går samman och slänger soporna i en storbehållare. Om du är intresserad av en sådan lösning och samtidigt vill minska kostnaden för sophämtningen är du hjärtligt välkommen att kontakta vår kundservice. Vi önskar dig en trevlig sommar och tackar på förhand för din hjälp!

3 För att människor ska kunna bo i skärgården året runt arbetar vi för en lättillgänglig avfallshantering. På så sätt är vi med och skapar förutsättningar för levande skärgård.

4 Våra vanligaste abonnemang i skärgården Årets hämtschema innehåller några mindre justeringar jämfört med tidigare år. Här nedanför kan du se hämtveckorna för våra vanligaste abonnemang. Renhållningsavgiften för hushållsavfallet i skärgården består av en fast grundavgift och en rörlig avgift. Grundavgiften är kronor per år. Utöver det tillkommer den rörliga avgiften som baseras på vilken abonnemangsform du väljer. Abonnemang Antal hämtningar Kr/år Veckor för hämtning Helår* Not ** Säckhämtning: 16, 18, 20, 22, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46 Helår** Not Säckhämtning: 16, 20, 25, 28 32, 36, 40, 44 Fritid , 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 Fritid , 26, 28, 30, 32, 34, 36, 38, 42, 46 Fritid ** 16, 20, 22, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 36, 38, 42, 46 Gemensam behållare och uppsamlingsplats*** (kostnad per hushåll) Hämtning efter behov. Roslagsvatten och entreprenör ansvarar för tillräcklig frekvens Not 1 Ingmarsö och Brottö har säckhämtning året om. Mjölkön har storbehållare året om. *Se veckor för säckhämtning. Resterande del av året sker hämtning från storbehållare. ** Se veckor för säckhämtning. Resterande del av året sker hämtning från storbehållare. Kompostering krävs. *** Lämpligt är hushåll per storbehållare.

5 Vi ser ständigt över våra tjänster för att utveckla dem till att bli enklare, lättare att förstå och ännu bättre uppfylla den service som efterfrågas. Såklart ska våra tjänster dessutom erbjudas till rimliga priser.

6 Återvinningsfärjan den flytande återvinningscentralen Här nedanför kan du se när färjan kommer till dig under Tack för ditt bidrag! Hämtställe Hämttillfälle 1 Hämttillfälle 2 Tid Betsö Torsdag 6/7 Söndag 20/ Brottö Lördag 8/7 Söndag 27/ Edö Fredag 7/7 Lördag 26/ Ekholmen Torsdag 29/6 Lördag 19/ Fåglarö Torsdag 29/6 Lördag 19/ Husarö Söndag 11/ Husarö Lördag 26/ Ingmarsö Lördag 3/6 Söndag 24/ Mjölkö Fredag 14/7 Lördag 23/ Seglarö Fredag 14/7 Lördag 23/ Siarö Torsdag 13/7 Söndag 17/ Stora Aspö Torsdag 13/7 Söndag 17/ Timrarön Fredag 14/7 Lördag 23/ Vättersö Torsdag 13/7 Söndag 17/ Ålön Torsdag 29/6 Lördag 19/ Älgö Torsdag 6/7 Söndag 20/ Äpplarö Fredag 7/7 Lördag 26/ Örsö Lördag 8/7 Söndag 27/

7 Detta kan du lämna på återvinningsfärjan Grovavfall Skrymmande saker som inte kan läggas i soptunnan för att det är för stort eller väger för mycket. Till exempel kan det vara uttjänta möbler, husgeråd, cyklar och emballage. I största möjliga utsträckning ska du försöka skilja på exempelvis metall- och trädelar genom att demontera sakerna. Farligt avfall Färg, rengöringsmedel och andra kemikalier lämnas som farligt avfall. Nästan all hantering sker för hand av vår personal. Därför ska du lämna det i hela och ordentligt förslutna förpackningar. OBS! Märk förpackningarna tydligt med vad de innehåller. Elavfall Glas Papper Allt med sladd eller batteri lämnar du som elavfall. Flaskor och burkar. Dags- och veckotidningar, magasin, reklamblad, kataloger, broschyrer och skriv/ritpapper. Återvinningsfärjan kan vara en riskfylld miljö. Tänk på att ha ordentliga skor på dig och att du håller uppsikt över dina barn.

8 Vi vill att källsortering ska vara en möjlighet även i skärgården. Därför erbjuder vi nu gemensamma behållare för glas eller tidningar. Kontakta vår kundservice om du och grannarna vill gå samman och dela på behållare för källsortering.

9 Tack för din hjälp! Vi vill leverera en bra tjänst som underlättar vardagen för dig som kund. Samtidigt ber vi om din förståelse för de utmaningar som personalen möter varje dag under den intensiva sommarperioden i skärgården. Genom att tänka på följande saker hjälper du personalen i sitt arbete: Stickande och skärande föremål i sopsäcken kan skada personalen som hämtar soporna. Vi ber dig därför slå in grillpinnar, skärvor och andra vassa föremål i exempelvis tidningspapper innan du slänger dem. Personalen som hämtar sopor i skärgården har en tung arbetsmiljö. Se till att din säck inte väger mer än 15 kg så skonar du sophämtarens rygg. Genom att ställa din soptunna synligt blir det enklare för personalen att hitta och tömma dina sopor. Elavfall och farligt avfall lämnar du på återvinningsfärjan för att det ska tas omhand på rätt sätt. Det är inte tillåtet att slänga det i den vanliga soppåsen. Vid återvinningsfärjan ber vi dig sortera soporna på plats. Det är inte tillåtet att lämna fyllda sopsäckar på grovavfallsfärjan. Tips! Har du extra mycket sopor vid enstaka tillfällen kan extra säckar lämnas vid ordinarie tömningstillfälle mot en kostnad på 154 kr. Har du regelbundet mer sopor än vad som får plats kan du utöka ditt abonnemang med en till soptunna. Du kan också minska ner ditt abonnemang till färre hämtningar om du har lite sopor.

10 På Mina sidor kan du se när vi tömmer ditt enskilda avlopp. Om du anger fastighetsbeteckning och ditt mobilnummer till vår kundservice kan du också få SMS veckan innan din tömningsperiod startar.

11 Enskilt avlopp Har du ett enskilt avlopp som ska slamsugas ber vi dig se till att din anläggning är lättåtkomlig när det är dags för slamtömning. Det är också viktigt att slamfordonet kan ta sig fram på vägen till din fastighet. För att hjälpa oss ber vi dig att tänka på följande: Se till att din anläggning är tydligt utmärkt med en skylt på cirka en meters höjd så att personalen enkelt hittar till den. Även anslutningskopplingar ska vara utmärkta. Skyltar kan beställas via vår kundservice. Farbara transportvägar ska vara minst 2,5 meter breda och tillräckligt bäriga för slamfordonet. Röj eventuella buskar och grenar som hänger över transportvägen till din anläggning. Slamfordonet behöver ett fritt utrymme på 3 meters bredd och 3 meters höjd för att kunna ta sig fram. Se till att vägen mellan din anläggning och slamfordonets uppställningsplats är fri från hinder. Kontrollera att locket eller manluckan till din anläggning inte är övervuxen och att eventuella prydnadssaker är bortplockade. Om du har en sluten tank i husgrunden eller om tanken sitter inbyggd, ska anslutningskopplingen finnas lättillgänglig på utsidan av byggnaden, samt vara utmärkt. Tänk på att personalen behöver ha nycklar och eventuella koder till bommar och lås i god tid. Vintertid är det viktigt att det är skottat och halkbekämpat fram till din anläggning. Vintertid är det även viktigt att vägen till din fastighet är snöröjd och halkbekämpad så att slamfordon och personal kan ta sig fram.

12 Roslagsvatten E-post: Telefon: För akut slamtömning efter kontorstid, ring

Vi återvinner i Vaxholms skärgård

Vi återvinner i Vaxholms skärgård Vi återvinner i Vaxholms skärgård 2017 Sophämtning i skärgården Våren är här och vi vill informera dig om årets sophämtning i skärgården. Även i år sköter Liselotte Lööf Miljö AB i samarbete med Melskär

Läs mer

Vi återvinner i Österåkers skärgård

Vi återvinner i Österåkers skärgård Vi återvinner i Österåkers skärgård 2018 Sophämtning i skärgården Våren är här och vi vill informera dig om 2018 års sophämtning i skärgården med nya abonnemangsformer och avgifter. Den nya taxan börjar

Läs mer

Vi återvinner i Österåkers skärgård

Vi återvinner i Österåkers skärgård Vi återvinner i Österåkers skärgård Nya entreprenörer Sedan 1 april 2016 sköter Liselotte Lööf Miljö AB i samarbete med Melskär AB avfallshanteringen på öar utan väg- eller färjeförbindelse till fastlandet.

Läs mer

Vi återvinner i Vaxholms skärgård

Vi återvinner i Vaxholms skärgård Vi återvinner i Vaxholms skärgård 2018 Sophämtning i skärgården Våren är här och vi vill informera dig om 2018 års sophämtning i skärgården. Även i år sköter Liselotte Lööf Miljö AB i samarbete med Melskär

Läs mer

Vi återvinner i Vaxholms skärgård

Vi återvinner i Vaxholms skärgård Vi återvinner i Vaxholms skärgård 2019 Sophämtning i skärgården Våren är här och vi vill informera dig om 2019 års sophämtning i skärgården. Den nya taxan börjar gälla 1 april 2019. Även i år sköter Liselotte

Läs mer

Vi återvinner i Vaxholms skärgård.

Vi återvinner i Vaxholms skärgård. Vi återvinner i Vaxholms skärgård. 2016 Ny personal. Sedan 1 april 2016 sköter Liselotte Lööf Miljö AB i samarbete med Melskär AB avfallshanteringen på öar utan väg- eller färjeförbindelse till fastlandet.

Läs mer

Nu sänker vi. avfallstaxan! för dig som bor i enfamiljshus

Nu sänker vi. avfallstaxan! för dig som bor i enfamiljshus Nu sänker vi avfallstaxan! för dig som bor i enfamiljshus Visste du att vi har sänkt din grundavgift med 25%? Varsågod! Du som fastighetsägare kan glädjas åt lägre avgifter för din avfallshantering. Från

Läs mer

För boende i en- och tvåfamiljsfastigheter. Hantering av sopkärl. stockholm.se/avfall

För boende i en- och tvåfamiljsfastigheter. Hantering av sopkärl. stockholm.se/avfall För boende i en- och tvåfamiljsfastigheter Hantering av sopkärl stockholm.se/avfall Kärltyper För boende i Stockholms stad finns det fyra kärlvarianter: 140-liters kärl 140-liters matavfallskärl 190-liters

Läs mer

Avfallstaxa. Skinnskattebergs kommun

Avfallstaxa. Skinnskattebergs kommun Småbostadshus och fritidshus Avfallstaxa Skinnskattebergs kommun Avfallstaxa Skinnskattebergs kommun Antagen av Skinnskattebergs kommunfullmäktige. Taxan gäller från 2019-01-01. Allmänt I den här Avfallstaxan

Läs mer

Småhus och fritidshus. Avfallstaxa. Arboga kommun

Småhus och fritidshus. Avfallstaxa. Arboga kommun Småhus och fritidshus Avfallstaxa Arboga kommun Avfallstaxa Arboga kommun Antagen av Arbogas kommunfullmäktige. Taxan gäller från och med 2018-05-01. Allmänt I den här Avfallstaxan hittar du kostnad för

Läs mer

Småhus och fritidshus. Avfallstaxa. Norbergs kommun

Småhus och fritidshus. Avfallstaxa. Norbergs kommun Småhus och fritidshus Avfallstaxa Norbergs kommun Avfallstaxa Norbergs kommun Antagen av Norbergs kommunfullmäktige. Taxan gäller från 2018-05-01 Allmänt I den här Avfallstaxan hittar du kostnad för de

Läs mer

Avfallstaxa. Skinnskattebergs kommun

Avfallstaxa. Skinnskattebergs kommun Småbostadshus och fritidshus Avfallstaxa Skinnskattebergs kommun Avfallstaxa Skinnskattebergs kommun Antagen av Skinnskattebergs kommunfullmäktige. Allmänt I den här Avfallstaxan hittar du kostnad för

Läs mer

Småhus och fritidshus. Avfallstaxa. Enköpings kommun

Småhus och fritidshus. Avfallstaxa. Enköpings kommun Småhus och fritidshus Avfallstaxa Enköpings kommun Avfallstaxa Enköpings kommun Antagen av Enköpings kommunfullmäktige. Allmänt I den här Avfallstaxan hittar du kostnader för de vanligaste avfallsabonnemangen,

Läs mer

AVFALL & ÅTERVINNING i VALLASTADEN. Multihuset Flustret

AVFALL & ÅTERVINNING i VALLASTADEN. Multihuset Flustret Multihuset Flustret Multihuset Flustret fungerar som parkeringshus men rymmer även en mängd andra smarta funktioner. Särskilt uppmärksammat har de solceller som är integrerade i fasaden blivit. Återvinningsrum

Läs mer

Småhus och fritidshus. Avfallstaxa

Småhus och fritidshus. Avfallstaxa Småhus och fritidshus Avfallstaxa Enköpings kommun 2016 Avfallstaxa Enköpings kommun Antagen av Enköpings kommunfullmäktige. Allmänt I den här Avfallstaxan hittar du kostnad för avfallsabonnemang, extra

Läs mer

Småhus och fritidshus. Avfallstaxa. Sala kommun

Småhus och fritidshus. Avfallstaxa. Sala kommun Småhus och fritidshus Avfallstaxa Sala kommun Avfallstaxa Sala kommun Antagen av Sala kommunfullmäktige. Allmänt I den här Avfallstaxan hittar du kostnad för de vanligaste avfallsabonnemangen, extra tjänster

Läs mer

NU ÄR DET DAGS ATT VÄLJA SOP ABONNEMANG!

NU ÄR DET DAGS ATT VÄLJA SOP ABONNEMANG! NU ÄR DET DAGS ATT VÄLJA SOP ABONNEMANG! Till dig kan vi köra med liten sopbil Dags att välja sopabonnemang Du har tidigare fått information om att villa- och fritidshushållen i Lysekil kommer att få ett

Läs mer

SOPHÄMTNING FÖR SMÅHUS AVGIFTER 2015

SOPHÄMTNING FÖR SMÅHUS AVGIFTER 2015 SOPHÄMTNING FÖR SMÅHUS AVGIFTER 2015 MER UTSORTERAT BILLIGARE SOPHÄMTNING I Stockholm har vi vikttaxa. Du kan därmed själv påverka dina kostnader genom att minska vikten i kärlet. Du betalar en grundavgift

Läs mer

Flerbostadshus och verksamheter. Avfallstaxa. Enköpings kommun

Flerbostadshus och verksamheter. Avfallstaxa. Enköpings kommun Flerbostadshus och verksamheter Avfallstaxa Enköpings kommun Avfallstaxa Enköpings kommun Antagen av Enköpings kommunfullmäktige, gäller från och med 2017-01-01. I den här Avfallstaxan hittar du kostnader

Läs mer

Småhus och fritidshus. Avfallstaxa. Fagersta kommun

Småhus och fritidshus. Avfallstaxa. Fagersta kommun Småhus och fritidshus Avfallstaxa Fagersta kommun Avfallstaxa Fagerstas kommun Antagen av Fagerstas kommunfullmäktige. Taxan gäller från 2017-01-01. Allmänt I den här Avfallstaxan hittar du kostnad för

Läs mer

Renhållningsavgift. Grundavgift och hämtningsavgift. Miljöstyrande avgifter för sophantering

Renhållningsavgift. Grundavgift och hämtningsavgift. Miljöstyrande avgifter för sophantering Renhållningsavgift för Gävle, Hofors, Ockelbo, Sandviken och Älvkarleby kommun 2013 Renhållningsavgiften varierar beroende på hur ofta du har sophämtning, vilken storlek på kärlet du har, om du bor i villa

Läs mer

Slamtömning. i Linköpings kommun

Slamtömning. i Linköpings kommun Slamtömning i Linköpings kommun 1 Tömning av enskilda avloppsanläggningar Tömning av enskilda avloppsanläggningar sker löpande under året enligt schemalagda turer. Slamavskiljare, slutna tankar och minireningsverk

Läs mer

RENHÅLLNINGSTAXA 2018 ENBOSTADSHUS

RENHÅLLNINGSTAXA 2018 ENBOSTADSHUS RENHÅLLNINGSTAXA 2018 ENBOSTADSHUS Detta ingår i taxan Tömning av kärl och hämtning av säck för hushållsavfall Inlämning av grovavfall, el-avfall och trädgårdsavfall samt farligt avfall (oljor, lösningsmedel,

Läs mer

Småhus och fritidshus. Avfallstaxa. Hallstahammars kommun

Småhus och fritidshus. Avfallstaxa. Hallstahammars kommun Småhus och fritidshus Avfallstaxa Hallstahammars kommun Avfallstaxa Hallstahammars kommun Antagen av Hallstahammars kommunfullmäktige. Gäller från 2018-05-01 Allmänt I den här Avfallstaxan hittar du kostnad

Läs mer

Småhus och fritidshus. Avfallstaxa

Småhus och fritidshus. Avfallstaxa Småhus och fritidshus Avfallstaxa Sala kommun 2016 Avfallstaxa Sala kommun Antagen av Sala kommunfullmäktige. Allmänt I den här Avfallstaxan hittar du kostnad för avfallsabonnemang, extra tjänster samt

Läs mer

Du sköter hemkompostering av matavfall och vi hämtar restavfall. Normalt hämtar vi restavfall var 4:e vecka.

Du sköter hemkompostering av matavfall och vi hämtar restavfall. Normalt hämtar vi restavfall var 4:e vecka. RENHÅLLNINGSTAXA 2010 Det är renhållningsordningen som bestämmer vilka åtgärder som kommunen ansvarar för när det gäller hushållens avfall. För de här åtgärderna ska det också tas ut ersättning av fastighetsägaren

Läs mer

Flerbostadshus och verksamheter. Avfallstaxa

Flerbostadshus och verksamheter. Avfallstaxa Flerbostadshus och verksamheter Avfallstaxa Enköpings kommun 2017 Avfallstaxa Enköpings kommun Antagen av Enköpings kommunfullmäktige, gäller från och med 2017-01-01. I den här Avfallstaxan hittar du kostnader

Läs mer

Avfallstaxa 2019 för avfallshantering i Falu kommun. Beslutad av Falu Energi & Vattens styrelse Gäller från och med

Avfallstaxa 2019 för avfallshantering i Falu kommun. Beslutad av Falu Energi & Vattens styrelse Gäller från och med Avfallstaxa 2019 för avfallshantering i Falu kommun Beslutad av Falu Energi & Vattens styrelse 2018-10-23 Gäller från och med 2019-01-01 1 1. Hushållsavfall Hushållsavfallet sorteras i brännbart och komposterbart

Läs mer

Småhus och fritidshus. Avfallstaxa. Västerås kommun

Småhus och fritidshus. Avfallstaxa. Västerås kommun Småhus och fritidshus Avfallstaxa Västerås kommun Avfallstaxa Västerås kommun Antagen av Västerås kommunfullmäktige. Taxan gäller från 2018-05-01. Allmänt I den här Avfallstaxan hittar du kostnader för

Läs mer

RENHÅLLNINGSTAXA FÖR KARLSHAMNS KOMMUN 2015

RENHÅLLNINGSTAXA FÖR KARLSHAMNS KOMMUN 2015 RENHÅLLNINGSTAXA FÖR KARLSHAMNS KOMMUN 2015 Varje kommun är enligt 15 kap 8 Miljöbalken skyldig att svara för omhändertagande av hushållsavfall.kommunens avfallshantering regleras i miljöbalken, avfallsförordningen

Läs mer

Renhållningstaxa 2012 Ängelholms kommun Gäller from 1 januari 2012

Renhållningstaxa 2012 Ängelholms kommun Gäller from 1 januari 2012 Renhållningstaxa 2012 Ängelholms kommun Gäller from 1 januari 2012 Innehållsförteckning 3. Om avfallshantering. Sorteringsguide. 4. Avgifter 5. Valmöjligheter för villahushåll 6. Valmöjligheter för fritidshushåll

Läs mer

Enbostadshus och fritidshus. Avfallstaxa

Enbostadshus och fritidshus. Avfallstaxa Enbostadshus och fritidshus Avfallstaxa Skinnskattebergs kommun 2015-2016 Avfallstaxa Skinnskattebergs kommun Antagen av Skinnskattebergs kommunfullmäktige. Allmänt I den här Avfallstaxan hittar du kostnad

Läs mer

Ny kommunal avfallstaxa. för flerfamiljshus och verksamheter

Ny kommunal avfallstaxa. för flerfamiljshus och verksamheter Ny kommunal avfallstaxa för flerfamiljshus och verksamheter 1 Varsågod Ny avfallstaxa gäller från 1 april 2012. Här kommer information till dig som fastighetsägare om den nya avfallstaxan som gäller för

Läs mer

REGLER & AVGIFTER 2015

REGLER & AVGIFTER 2015 VI ERBJUDER E-FAKTURA TEKNIK- OCH FASTIGHETSFÖRVALTNINGEN INFORMERAR OM REGLER & AVGIFTER 2015 FÖR RENHÅLLNING, VATTEN OCH AVLOPP All information finns även på vår hemsida WWW.HOGANAS.SE under bygga, bo

Läs mer

RENHÅLLNINGSTAXA 2019 ENBOSTADSHUS

RENHÅLLNINGSTAXA 2019 ENBOSTADSHUS RENHÅLLNINGSTAXA 2019 ENBOSTADSHUS Detta ingår i taxan Tömning av kärl och hämtning av säck för hushållsavfall Inlämning av grovavfall, el-avfall och trädgårdsavfall samt farligt avfall (oljor, lösningsmedel,

Läs mer

Renhållningstaxa Skinnskattebergs kommun

Renhållningstaxa Skinnskattebergs kommun Renhållningstaxa Skinnskattebergs kommun Antagen av kommunfullmäktige i Skinnskatteberg att gälla från och med 2019-01-01. Allmänt Taxan grundar sig på avgiftsprinciperna i Miljöbalken (SFS 1998:808).

Läs mer

Flerfackssortering i Norrköping

Flerfackssortering i Norrköping Flerfackssortering i Norrköping Nu blir det enkelt att sortera Under hösten 2014 är bostadsområdena Ljunga, Svärtinge, Rist, Östra Husby, Fyrby, Sörby och Lindö utsedda till att prova ett nytt system för

Läs mer

RENHÅLLNINGSTAXA FÖR OLOFSTRÖMS KOMMUN 2013

RENHÅLLNINGSTAXA FÖR OLOFSTRÖMS KOMMUN 2013 RENHÅLLNINGSTAXA FÖR OLOFSTRÖMS KOMMUN 2013 Varje kommun är enligt 15 kap 8 Miljöbalken skyldig att svara för omhändertagande av hushållsavfall.kommunens avfallshantering regleras i miljöbalken, avfallsförordningen

Läs mer

Avfallstaxa 2017 för avfallshantering i Falu kommun. Beslutad av Falu Energi & Vattens styrelse Gäller från och med

Avfallstaxa 2017 för avfallshantering i Falu kommun. Beslutad av Falu Energi & Vattens styrelse Gäller från och med Avfallstaxa 2017 för avfallshantering i Falu kommun Beslutad av Falu Energi & Vattens styrelse 2016-10-28 Gäller från och med 2017-01-01 1 1. Hushållsavfall Hushållsavfallet sorteras i brännbart och komposterbart

Läs mer

Hushållsavfall. OBS! Inga lösa hundar på hämtningsdagen! Giltig 1/4-30/9

Hushållsavfall. OBS! Inga lösa hundar på hämtningsdagen! Giltig 1/4-30/9 Hushållsavfall Giltig 1/4-30/9 Hjulen ut mot gatan Vi arbetar med att förbättra arbetsmiljön för våra chaufförer. Vi ber dig att ställa ut sopkärlet, senast klockan 06:00 på hämtningsdagen, med hjulen

Läs mer

AVGIFTER 2014 REGLER & AVGIFTER FÖR VATTEN OCH RENHÅLLNING

AVGIFTER 2014 REGLER & AVGIFTER FÖR VATTEN OCH RENHÅLLNING REGLER & AVGIFTER 2014 TEKNIK- OCH FASTIGHETSFÖRVALTNINGEN INFORMERAR OM AVGIFTER 2014 FÖR VATTEN OCH RENHÅLLNING Här kan du läsa om våra regler och avgifter för bland annat vattenavläsning, mätarbyte

Läs mer

AVFALLSTAXA FÖR LAXÅ KOMMUN

AVFALLSTAXA FÖR LAXÅ KOMMUN AVFALLSTAXA FÖR LAXÅ KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2016-11-16, 142 1 Innehåll Sid Inledande bestämmelser 3 Permanentboende 4 Fritidsboende 4 Slamtömning 5 Latrin 5 Grovavfall 6 Farligt avfall 6 Tilläggsavgifter

Läs mer

AVFALLSTAXA FÖR LAXÅ KOMMUN

AVFALLSTAXA FÖR LAXÅ KOMMUN AVFALLSTAXA FÖR LAXÅ KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2017-12-12 173 1 Innehåll Sid Inledande bestämmelser 3 Permanentboende 4 Fritidsboende 4 Underjordsbehållare 4 Slamtömning 5 Latrin 5 Grovavfall

Läs mer

Avfallstaxa 2015. Avfallstaxa 2013. för avfallshantering i Falu kommun. för avfallshantering i Falu kommun. gäller fr. o. m.

Avfallstaxa 2015. Avfallstaxa 2013. för avfallshantering i Falu kommun. för avfallshantering i Falu kommun. gäller fr. o. m. Avfallstaxa 2013 Avfallstaxa 2015 för avfallshantering i Falu kommun för avfallshantering i Falu kommun Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-11 gäller fr. o. m. 2013-01-01 gäller fr. o. m. 2015-01-01 1.

Läs mer

RENHÅLLNINGSTAXA 2017

RENHÅLLNINGSTAXA 2017 RENHÅLLNINGSTAXA 2017 Söderköpings kommun Kommunfullmäktige Antagen 2016-12-07 151 Taxor och avgifter inom Renhållningsenheten Allmänt För kommunens avfallshantering gäller miljöbalken (1998:808) och avfallsförordningen

Läs mer

viktig INFo om HuR Du GöR med DINA SopoR SoRTERA ut TIDNINGAR och FöRpAckNINGAR EXTRA HämTNING och HämTNING Av FöR HÅRT packade och överfyllda kärl

viktig INFo om HuR Du GöR med DINA SopoR SoRTERA ut TIDNINGAR och FöRpAckNINGAR EXTRA HämTNING och HämTNING Av FöR HÅRT packade och överfyllda kärl RENHÅLLNINGSTAXA 2014 Det är renhållningsordningen som bestämmer vilka åtgärder som kommunen ansvarar för när det gäller hushållens avfall. För de här åtgärderna ska kommunen också ta ut ersättning av

Läs mer

Småhus och fritidshus. Avfallstaxa. Heby kommun

Småhus och fritidshus. Avfallstaxa. Heby kommun Småhus och fritidshus Avfallstaxa Heby kommun Avfallstaxa Heby kommun Antagen av Heby kommunfullmäktige. Taxan gäller från och med 2018-05-01 I den här Avfallstaxan hittar du kostnader för de vanligaste

Läs mer

Information om HUSHÅLLSAVFALL hämtning och omhändertagande

Information om HUSHÅLLSAVFALL hämtning och omhändertagande Vatten- och avfallsenheten Information om avfallstaxa 1(5) En- och tvåbostadshus Gällande taxa finns på www.gotland.se/48863 Datum september 2018 Information om HUSHÅLLSAVFALL hämtning och omhändertagande

Läs mer

Tänk på att lägga rätt soppåse i rätt kärl! Från 1 juni får alla trollhättebor en ny rutin för sophanteringen

Tänk på att lägga rätt soppåse i rätt kärl! Från 1 juni får alla trollhättebor en ny rutin för sophanteringen Tänk på att lägga rätt soppåse i rätt kärl! Från 1 juni får alla trollhättebor en ny rutin för sophanteringen Fortsätt sortera sopor som tidigare. Lägg bara till en bra rutin Släng soppåsarna i två olika

Läs mer

Flerbostadshus och verksamhet. Avfallstaxa. Fagersta kommun

Flerbostadshus och verksamhet. Avfallstaxa. Fagersta kommun Flerbostadshus och verksamhet Avfallstaxa Fagersta kommun Avfallstaxa Fagerstas kommun Antagen av Fagerstas kommunfullmäktige. Taxan gäller från 2017-01-01. Allmänt I den här Avfallstaxan hittar du kostnad

Läs mer

Så funkar det med sopkärl!

Så funkar det med sopkärl! Så funkar det med sopkärl! Fakta och goda råd inför bytet från säck till kärl. Därför byter vi sopsäckarna till kärl. Nu byter vi ut sopsäcken mot kärl av plast, etapp för etapp, i Lysekils kommun. De

Läs mer

Flerbostadshus och verksamhet. Avfallstaxa. Norbergs kommun

Flerbostadshus och verksamhet. Avfallstaxa. Norbergs kommun Flerbostadshus och verksamhet Avfallstaxa Norbergs kommun Avfallstaxa Norbergs kommun Antagen av Norbergs kommunfullmäktige. Taxan gäller från 2017-01-01. Allmänt I den här Avfallstaxan hittar du kostnad

Läs mer

RENHÅLLNINGS- GUIDE 2018 Säffle/Åmål

RENHÅLLNINGS- GUIDE 2018 Säffle/Åmål RENHÅLLNINGS- GUIDE 2018 Säffle/Åmål saffle.se / amal.se 6 Det här gör kommunen för dig SNABBA PUNKTER OM RENHÅLLNING Renhållningskollektiv & taxa Ser till att ditt hushållsavfall samlas in och tas om

Läs mer

TÖMNING AV SLAMAVSKILJARE - VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

TÖMNING AV SLAMAVSKILJARE - VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR TÖMNING AV SLAMAVSKILJARE - VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR Vanliga frågor och svar Hur ofta kommer slambilen och tömmer? Tömningsintervallen är beroende på om det är en tank eller en brunn, samt om det är ett

Läs mer

Flerfamilj och verksamhet. Avfallstaxa. Västerås kommun

Flerfamilj och verksamhet. Avfallstaxa. Västerås kommun Flerfamilj och verksamhet Avfallstaxa Västerås kommun Avfallstaxa Västerås kommun Antagen av Västerås kommunfullmäktige. Taxan gäller från 2019-01-01. Allmänt I den här Avfallstaxan hittar du kostnad för

Läs mer

Dina nya sopkärl är på väg

Dina nya sopkärl är på väg Dina nya sopkärl är på väg Nu är det snart dags för leverans av fyrfackskärlen. Här hittar du mer information om dina nya kärl och hur de hämtas. Ett bra val Du har valt fyrfackskärl - då har du även gjort

Läs mer

Flerfamilj och verksamhet. Avfallstaxa. Hallstahammars kommun

Flerfamilj och verksamhet. Avfallstaxa. Hallstahammars kommun Flerfamilj och verksamhet Avfallstaxa Hallstahammars kommun Avfallstaxa Hallstahammars kommun Antagen av Hallstahammars kommunfullmäktige. Avfallstaxan gäller från 2018-05-01 Allmänt I den här Avfallstaxan

Läs mer

Flerfamilj och verksamhet. Avfallstaxa. Västerås kommun

Flerfamilj och verksamhet. Avfallstaxa. Västerås kommun Flerfamilj och verksamhet Avfallstaxa Västerås kommun Avfallstaxa Västerås kommun Antagen av Västerås kommunfullmäktige. Taxan gäller från 2018-05-01. Allmänt I den här Avfallstaxan hittar du kostnad för

Läs mer

Sommarbroschyr 2015. Hämtningsveckor. 12 hämtningar, jämna veckor. Månad Vecka

Sommarbroschyr 2015. Hämtningsveckor. 12 hämtningar, jämna veckor. Månad Vecka till dig med sommarabonnemang för renhållning Sommarbroschyr 2015 Hämtningsveckor 12 hämtningar, jämna veckor Månad Vecka Maj 18 20 Juni 22 24 26 Juli 28 30 Augusti 32 34 September 36 38 Oktober 40 Markerade

Läs mer

RENHÅLLNINGSTAXA FÖR SÖLVESBORGS KOMMUN

RENHÅLLNINGSTAXA FÖR SÖLVESBORGS KOMMUN U T G I V E N A V K O M M U N K A N S L I E T Nr 7.5 Sid 1 (18) Dnr Gäller fr. o. m. Antagen 2015/283 2016/310 2016-01-01 2017-01-01 Kf 2015-11-23 134 Kf 2016-12-19 170 RENHÅLLNINGSTAXA FÖR SÖLVESBORGS

Läs mer

Renhållningstaxa 2003

Renhållningstaxa 2003 Renhållningstaxa 2003 Renhållningsavgiften Avfallshantering finansieras enbart genom renhållningsavgifter utan något stöd från skattemedel. Uppstår ett överskott går detta tillbaka till fastighetsägaren

Läs mer

AVFALLSTAXA FÖR LEKEBERGS KOMMUN

AVFALLSTAXA FÖR LEKEBERGS KOMMUN AVFALLSTAXA FÖR LEKEBERGS KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2016-11-28, 84 1 Innehåll Sid Inledande bestämmelser 3 Permanentboende 4 Fritidsboende 4 Slamtömning 5 Latrin 5 Grovavfall 6 Farligt avfall

Läs mer

Hämtning och bortforsling av slam från hushåll sker genom Heby kommun eller av entreprenör anlitad av Heby kommun.

Hämtning och bortforsling av slam från hushåll sker genom Heby kommun eller av entreprenör anlitad av Heby kommun. RENHÅLLNINGSTAXA FÖR HEBY KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige. ALLMÄNT Denna taxa träder i kraft 2017-01-01. Taxan avser de avgifter som enligt 27 kap. 4-6 Miljöbalken får uttagas av kommun för täckande

Läs mer

AVFALLSTAXA FÖR ASKERSUNDS KOMMUN

AVFALLSTAXA FÖR ASKERSUNDS KOMMUN AVFALLSTAXA FÖR ASKERSUNDS KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2016-11-28, 96 1 Innehåll Sid Inledande bestämmelser 3 Permanentboende 4 Fritidsboende 4 Slamtömning 5 Latrin 5 Grovavfall 6 Farligt avfall

Läs mer

Avfallstaxa. för avfallshantering. Foto: Ulf Borin. Antagen av kommunfullmäktige Gäller från

Avfallstaxa. för avfallshantering. Foto: Ulf Borin. Antagen av kommunfullmäktige Gäller från Avfallstaxa för avfallshantering Foto: Ulf Borin Antagen av kommunfullmäktige 2017-02-06 Gäller från 2018-01-01 Avfallstaxa Dessa föreskrifter om avgifter har kommunfullmäktige beslutat den 6 november

Läs mer

Renhållningstaxa. Allmänna bestämmelser. Författningssamling - Policydokument

Renhållningstaxa. Allmänna bestämmelser. Författningssamling - Policydokument Författningssamling - Policydokument Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Kansli Gäller från: 2013-01-01 Antagen: KF 164, 2012-12-03 Varje kommun är enligt 15 kap 8 Miljöbalken skyldig att svara för omhändertagande

Läs mer

Renhållningstaxa 2019

Renhållningstaxa 2019 Renhållningstaxa 2019 1(7) Taxor och avgifter inom Renhållningsenheten Allmänt För kommunens avfallshantering gäller miljöbalken (1998:808) och avfallsförordningen (2011:927) samt Söderköpings kommuns

Läs mer

AVFALLSTAXA FÖR HALLSBERGS KOMMUN

AVFALLSTAXA FÖR HALLSBERGS KOMMUN Bilaga 2a AVFALLSTAXA FÖR HALLSBERGS KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2016-12-19, 142 1 Innehåll Sid Inledande bestämmelser 3 Permanentboende 4 Fritidsboende 4 Underjordsbehållare 5 Slamtömning 5 Latrin

Läs mer

Revidering av avfallstaxa

Revidering av avfallstaxa SIDAN: 1 (8) Tjänsteskrivelse Revidering av avfallstaxa FÖRSLAG TILL BESLUT att att Österåkersvatten föreslår att kommunfullmäktige beslutar fastställa förslaget till nya avgifter för avfallshantering

Läs mer

kommun RENHÅLLNINGSTAXA FÖR KOMMUNERNA ESLÖV, HÖÖR OCH HÖRBY Gällande från 2013-02-01

kommun RENHÅLLNINGSTAXA FÖR KOMMUNERNA ESLÖV, HÖÖR OCH HÖRBY Gällande från 2013-02-01 ESIÖVS KOMMUN Höörs kommun HÖRBY KOMMUN RENHÅLLNINGSTAXA FÖR KOMMUNERNA ESLÖV, HÖÖR OCH HÖRBY Gällande från 2013-02-01 GILTIGHETSOMRÅDE Taxan avser avgifter för hantering av hushållsavfall och därmed jämförligt

Läs mer

Avfallstaxa 2012 för avfallshantering i Falu kommun. gäller fr. o. m. 2012-01-01

Avfallstaxa 2012 för avfallshantering i Falu kommun. gäller fr. o. m. 2012-01-01 Avfallstaxa 2012 för avfallshantering i Falu kommun gäller fr. o. m. 2012-01-01 Avfallstaxa för Falu kommuns avfallshantering att gälla fr o m 2012-01-01 Lagstadgad mervärdeskatt ingår. Justerad av Falu

Läs mer

Fritidshusägare. Information om sophämtning, abonnemang, matavfallsinsamling, Återvinningscentralen, olika tjänster, kontaktuppgifter

Fritidshusägare. Information om sophämtning, abonnemang, matavfallsinsamling, Återvinningscentralen, olika tjänster, kontaktuppgifter Fritidshusägare Information om sophämtning, abonnemang, matavfallsinsamling, Återvinningscentralen, olika tjänster, kontaktuppgifter Sophämtning Du som har fritidshus kan välja mellan flera olika kärlstorlekar

Läs mer

Renhållningstaxa Dokumenttyp Taxor Giltighetstid Tillsvidare Gäller från Diarienr. 2017/ ,2017/

Renhållningstaxa Dokumenttyp Taxor Giltighetstid Tillsvidare Gäller från Diarienr. 2017/ ,2017/ Renhållningstaxa 2019 Beslutad av Kommunfullmäktige Dokumentansvarig Samhällsbyggnadsförvaltningen, Renhållningsingenjör Dokumenttyp Taxor Giltighetstid Tillsvidare Gäller från 2017-03-01 Diarienr. 2017/949-459,2017/1068-356

Läs mer

Flerbostadshus och verksamheter. Avfallstaxa. Sala kommun

Flerbostadshus och verksamheter. Avfallstaxa. Sala kommun Flerbostadshus och verksamheter Avfallstaxa Sala kommun Avfallstaxa Sala kommun Antagen av Sala kommunfullmäktige. I den här Avfallstaxan hittar du kostnader för de vanligaste avfallsabonnemangen, extra

Läs mer

Sorteringsguide. Varje skrutt räknas. Även din.

Sorteringsguide. Varje skrutt räknas. Även din. Sorteringsguide Varje skrutt räknas. Även din. www.okrab.se Ska vi hjälpas åt? Vi på ÖKRAB vill minska mängden avfall och förbättra miljön. Detta vill vi göra tillsammans med dig. Allt som går att återvinna

Läs mer

REGLER & AVGIFTER 2016 FÖR RENHÅLLNING, VATTEN OCH AVLOPP KUNDSERVICE. All information finns även på vår hemsida HÄLSNINGAR FRÅN OSS PÅ

REGLER & AVGIFTER 2016 FÖR RENHÅLLNING, VATTEN OCH AVLOPP KUNDSERVICE. All information finns även på vår hemsida HÄLSNINGAR FRÅN OSS PÅ HÄLSNINGAR FRÅN OSS PÅ KUNDSERVICE TEKNIK- OCH FASTIGHETSFÖRVALTNINGEN INFORMERAR OM REGLER & AVGIFTER 2016 FÖR RENHÅLLNING, VATTEN OCH AVLOPP All information finns även på vår hemsida WWW.HOGANAS.SE under

Läs mer

RENHÅLLNINGSTAXA 0 9 GEMENSAMHETSANLÄGGNINGAR ÅRETRUNTBOENDE

RENHÅLLNINGSTAXA 0 9 GEMENSAMHETSANLÄGGNINGAR ÅRETRUNTBOENDE RENHÅLLNINGSTAXA 0 9 GEMENSAMHETSANLÄGGNINGAR ÅRETRUNTBOENDE Detta ingår i taxan Tömning av kärl och hämtning av säck för hushållsavfall Inlämning av grovavfall, el-avfall och trädgårdsavfall samt farligt

Läs mer

Avfallstaxa. Borlänge 2019

Avfallstaxa. Borlänge 2019 Avfallstaxa Borlänge 2019 1 Borlänges avfallstaxa Det du nu håller i din hand är avfallstaxan för Borlänge kommun. Vårt mål är att vi i Borlänge ska arbeta avfallsförebyggande för en hållbar avfallshantering.

Läs mer

Källsortering Alskäret

Källsortering Alskäret Källsortering Alskäret Vem tar egentligen ansvar för vad? April 2015 Ann Martinsson Palmbrink Nacka kommun http://www.nacka.se/web/bo_bygga/avfall/inlamning/sidor/default.aspx Vem ansvarar? Kommunerna

Läs mer

VATTEN & AVLOPP. På Livsmedelsverkets hemsida (www.slv.se) finns bra information för dig som har egen brunn.

VATTEN & AVLOPP. På Livsmedelsverkets hemsida (www.slv.se) finns bra information för dig som har egen brunn. VATTEN & AVLOPP Dricksvatten Tillgång till vatten är en förutsättning för att samhället ska fungera. Rent vatten är livsviktigt - som dricksvatten och för att sköta den personliga hygienen och förhindra

Läs mer

Renhållningstaxa för Älvdalens kommun

Renhållningstaxa för Älvdalens kommun Renhållningstaxa för Älvdalens kommun gällande från 2007-07-01 Antagen av Tekniska nämnden 2007-05-02, 53 Antagen av kommunfullmäktige 2007-05-21, 29 Sidan 1 av 6 Renhållningstaxa för Älvdalens kommun

Läs mer

Renhållningstaxa för Strängnäs kommun Gäller fr.o.m. 2015-01-01

Renhållningstaxa för Strängnäs kommun Gäller fr.o.m. 2015-01-01 1 (7) Bilaga 2 Renhållningstaxa för Strängnäs kommun Gäller fr.o.m. 2015-01-01 1. Taxa för hushållsavfall utom slam och latrin 2. Allmänt Avgifter i taxan är angivna inklusive moms. Dessa föreskrifter

Läs mer

Avfallstaxa 2014. Avfallstaxa 2013. för avfallshantering i Falu kommun. för avfallshantering i Falu kommun. gäller fr. o. m.

Avfallstaxa 2014. Avfallstaxa 2013. för avfallshantering i Falu kommun. för avfallshantering i Falu kommun. gäller fr. o. m. Avfallstaxa 2013 Avfallstaxa 2014 för avfallshantering i Falu kommun för avfallshantering i Falu kommun gäller fr. o. m. 2013-01-01 gäller fr. o. m. 2014-01-01 Avfallstaxa 2014 Lagstadgad mervärdeskatt

Läs mer

Hämtning och bortforsling av slam från hushåll sker genom Heby kommun eller av entreprenör anlitad av Heby kommun.

Hämtning och bortforsling av slam från hushåll sker genom Heby kommun eller av entreprenör anlitad av Heby kommun. Dnr: 2017/0896-VKF-043 RENHÅLLNINGSTAXA FÖR HEBY KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige. ALLMÄNT Denna taxa träder i kraft 2018-05-01. Taxan avser de avgifter som enligt 27 kap. 4-6 Miljöbalken får uttagas

Läs mer

Avfallstaxa för Vaxholms stad

Avfallstaxa för Vaxholms stad Avfallstaxa för Vaxholms stad Antagen av Kommunfullmäktige 2014-12-15 Gäller fr.o.m. 2015-01-01 Utfärdad med stöd av 27 kap 4 Miljöbalken 1 Generella bestämmelser Erläggande av renhållningsavgift Avgiftsskyldighet

Läs mer

Flerbostadshus och verksamheter. Avfallstaxa. Heby kommun

Flerbostadshus och verksamheter. Avfallstaxa. Heby kommun Flerbostadshus och verksamheter Avfallstaxa Heby kommun Avfallstaxa Heby kommun Antagen av Heby kommunfullmäktige. Taxan gäller från och med 2017-01-01 I den här Avfallstaxan hittar du kostnader för de

Läs mer

Renhållningstaxa Dokumenttyp Taxor Giltighetstid Tillsvidare Gäller från Diarienr. 2017/ ,2017/

Renhållningstaxa Dokumenttyp Taxor Giltighetstid Tillsvidare Gäller från Diarienr. 2017/ ,2017/ Renhållningstaxa 2018 Beslutad av Kommunfullmäktige 2018-02-22 Dokumentansvarig Samhällsbyggnadsförvaltningen, Renhållningsingenjör Dokumenttyp Taxor Giltighetstid Tillsvidare Gäller från 2017-03-01 Diarienr.

Läs mer

Råd och tips om dina avfallskärl. För dig som bor i villa eller radhus

Råd och tips om dina avfallskärl. För dig som bor i villa eller radhus Råd och tips om dina avfallskärl För dig som bor i villa eller radhus ABONNEMANG Välj gärna abonnemang med sortering av matavfall. AVFALLSABONNEMANG FÖR VILLOR Du som bor i villa eller radhus ska ha ett

Läs mer

Renhållning i Mullsjö kommun

Renhållning i Mullsjö kommun Foto Hans Gille Renhållning i Mullsjö kommun Komplett renhållningstaxa 2017-03-08 1 Renhållningstaxa för Mullsjö Kommun Ny taxa gäller från 2016-01-01 enligt kommunfullmäktiges beslut.. Kundtjänst Öppettider

Läs mer

Renhållningstaxa Valdemarsviks kommun

Renhållningstaxa Valdemarsviks kommun Renhållningstaxa Valdemarsviks kommun Antagen av kommunfullmäktige 2014 02 24, 10 Gäller fr om 2014 04 01 1 (8) Renhållningstaxan För kommunens avfallshantering gäller miljöbalken (1998:808) och avfallsförordningen

Läs mer

RENHÅLLNINGSTAXA 2018 FRITIDSHUS & KOLONISTUGOR

RENHÅLLNINGSTAXA 2018 FRITIDSHUS & KOLONISTUGOR RENHÅLLNINGSTAXA 2018 FRITIDSHUS & KOLONISTUGOR Detta ingår i taxan Tömning av kärl och hämtning av säck för hushållsavfall Inlämning av grovavfall, el-avfall och trädgårdsavfall samt farligt avfall (oljor,

Läs mer

Renhållningstaxa för hämtning av hushållsavfall 2014

Renhållningstaxa för hämtning av hushållsavfall 2014 Renhållningstaxa för hämtning av hushållsavfall 2014 Antagen av kommunfullmäktige i Falkenberg 2013-05-07 116 samt 2013-11-26 183 att gälla från och med 2014-01-01 Falkenberg Kundtjänst Telefon 0757-27

Läs mer

Prislista Renhållning. Gäller från och med 2011-01-01

Prislista Renhållning. Gäller från och med 2011-01-01 Prislista Renhållning Gäller från och med 2011-01-01 Vad kostar soporna? Det är naturligtvis inte gratis att hålla rent. Du undrar kanske vad hämtningen av sopor samt övrigt avfall kostar i Ekerö kommun

Läs mer

Flerbostadshus och verksamhet. Avfallstaxa. Köping kommun

Flerbostadshus och verksamhet. Avfallstaxa. Köping kommun Flerbostadshus och verksamhet Avfallstaxa Köping kommun Avfallstaxa Köpings kommun Antagen av Köpings kommunfullmäktige Taxan gäller från och med 2018-05-01 Allmänt I den här avfallstaxan hittar du kostnader

Läs mer

Avfallstaxa. för avfallshantering i Nordanstigs kommun. Foto: Ulf Borin. Antagen av kommunfullmäktige Gäller från

Avfallstaxa. för avfallshantering i Nordanstigs kommun. Foto: Ulf Borin. Antagen av kommunfullmäktige Gäller från Avfallstaxa för avfallshantering i Nordanstigs kommun Foto: Ulf Borin Antagen av kommunfullmäktige 2017-02-06 Gäller från 2017-04-01 Avfallstaxa Dessa föreskrifter om avgifter har kommunfullmäktige beslutat

Läs mer

IKARLSHAMNS KOMMUN RENHALLNINGSTAXA FÖR KARLSHAMNS KOMMUN Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Kansli. Gäller från: Lagakraftvunnit beslut

IKARLSHAMNS KOMMUN RENHALLNINGSTAXA FÖR KARLSHAMNS KOMMUN Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Kansli. Gäller från: Lagakraftvunnit beslut 1lAAAoJ IKARLSHAMNS KOMMUN Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Kansli FÖRFATTNINGSSAMLING för renhållning Gäller från: Lagakraftvunnit beslut Antagen: KF 150, 2016-12-19 RENHALLNINGSTAXA FÖR KARLSHAMNS

Läs mer

Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren

Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren Ordningsregler är vår gemensamma överenskommelse om hur vi skall bete oss gentemot varandra. Det är därför viktigt att alla följer dem. Ordningsreglerna är inte

Läs mer

REGLER & AVGIFTER 2017 FÖR RENHÅLLNING, VATTEN OCH AVLOPP. All information finns även på vår hemsida. under bygga och bo

REGLER & AVGIFTER 2017 FÖR RENHÅLLNING, VATTEN OCH AVLOPP. All information finns även på vår hemsida.  under bygga och bo R INGA HÄLSN FRÅN Å OSS P E ERVIC S KUND TEKNIK- OCH FASTIGHETSFÖRVALTNINGEN INFORMERAR OM REGLER & AVGIFTER 2017 FÖR RENHÅLLNING, VATTEN OCH AVLOPP All information finns även på vår hemsida WWW.HOGANAS.SE

Läs mer

Avfallstaxa för hämtning av hushållsavfall 2015 VARBERG. Antagen av kommunfullmäktige i Varberg 2014-11-25 att gälla från och med 2015-01-01

Avfallstaxa för hämtning av hushållsavfall 2015 VARBERG. Antagen av kommunfullmäktige i Varberg 2014-11-25 att gälla från och med 2015-01-01 Avfallstaxa för hämtning av hushållsavfall 2015 Antagen av kommunfullmäktige i Varberg 2014-11-25 att gälla från och med 2015-01-01 VARBERG Kundtjänst Telefon 0757-27 40 00, e-post: vivab@vivab.info För

Läs mer