Sammanträdesprotokoll Blad 1 (24) Kommunfullmäktige BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer Niklas Thelin

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesprotokoll Blad 1 (24) Kommunfullmäktige 2010-11-10 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 106-120. Niklas Thelin"

Transkript

1 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (24) Plats och tid Rådsalen, Cupan kommunhuset rum 293 kl Beslutande Carlsson Sören (S) Björgum Malin (S) Lundberg Mayvor (S) Thor Leif (M) Kaminska Luiza (M) Sterner Bror (S) Svensson Birger (S) Asthage Eva (M) Zakrisson Olov (S) Johansson Björn (MP) Bergentoft Dag (M) Carlsson Emil (V) Bergström Britta (S) Jender Bo (M) Renfors Patrik (V) Wintler Björn (FP) Ståhlgren Inge (S) Svensson Ann (S) Widegren Jan (M) Offerman Christer (M) Fredriksson Catharina (S) Pettersson Mattias (S) Söderberg Gunnar (MP) Hägglund Linda (S) Eriksson-Kurg Solweig (FP) Melén Ulf (M) Lina Erixon (M) Sjöholm Johansson Siw (C) Johnsson Fornarve Lotta (V) Wahlstam Ingela (V) Ej tjänstgörande Lindblom Solveig (S) Holm Patrick, (M) ersättare och övriga Andersson Björn (S) Urborn Ingemar (M) deltagare Karlsson Berit (S) Friberg Margareta (MP) Eriksson Göte (S) Höglander Bo (C) Nygren Ann-Sophie (S) Rydberg Anita (C) Underskrifter Sekreterare Niklas Thelin Paragrafer Ordförande Sören Carlsson, Mayvor Lundberg, Justerande. Britta Bergström Solweig Eriksson-Kurg BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunfullmäktige Datum för anslagsuppsättande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelsens kontor Datum för anslagsnedtagande Underskrift Niklas Thelin

2 Sammanträdesprotokoll Blad 2 Register Öppnande av mandatperiodens första sammanträde Kf 106 Val av justeringsledamöter Kf 107 Medborgarförslag om scen på Torget Kf 108 Val av kommunfullmäktiges presidium Kf 109 Val av Kommunfullmäktiges valutskott Kf 110 Skattesats 2011 Kf 111 Taxor 2011 Kf 112 Mål och budget Kf 113 Utbyggnad av förskoleverksamheten Kf 114 Svar på medborgarförslag om stödmatning till rådjur Kf 115 Ersättare i Kommunfullmäktige Kf 116 Information Kf 117 Motion om fiske och yrkestrafik i fiskehamnen Kf 118 Motion om vatten och avlopp vid Bygdegården Kf 119 Motion om museal verksamhet vid Fiskehamnen Kf 120 Interpellation om instegsjobb

3 Sammanträdesprotokoll Blad 3 Öppnande av mandatperiodens första sammanträde Sören Carlson Ärade ledamöter, Oxelösunds befolkning har i fria öppna allmänna val, valt ett nytt kommunfullmäktige. Vi har fått medborgarnas/väljarnas förtroende att representera dem här i kommunens högsta beslutande organ. För lite sen fick jag ett dokument i min hand som visade sig vara utdrag ur Regeringsformen och Riksdagsordningen. Här sammanfattar man det viktigaste för dessa församlingar och jag tycker att det passar precis lika bra för oss här i kommunfullmäktige i Oxelösund. Regeringsformen kapitel 1 paragraf 1 All offentlig makt i Sverige utgår från folket. Den svenska folkstyrelsen bygger på fri åsiktsbildning och på allmän och lika rösträtt. Den förverkligas genom ett representativt och parlamentariskt statsskick och genom kommunal självstyrelse. Paragraf 2 Inleds med Den offentliga makten skall utövas med respekt för alla människors lika värde och för den enskilda människans frihet och värdighet. Dessa två inledande paragrafers i regeringsformen sammanfattar på ett alldeles utmärkt sätt vad vårt uppdrag här i fullmäktige handlar om. Vi skall utöva vårt uppdrag så att vi främjar det våra väljare vill med utgångspunkt givetvis från det parti vi representerar och de politiska program vi presenterade för våra väljare inför valet. Vi skall göra det med respekt för demokratin och för alla våra medborgares lika rätt och lika värde. Det ger, tycker jag, ett stort ansvar till oss folkvalda politiker. Låt oss förvalta det ansvaret. Uppdraget ger också ett ansvar att leva och verka på ett sätt så att det förtroendet vi har fått inte rubbas. I det ingår givetvis att följa lagar och regler. Vi kan nu se att vi har en tom stol här i vårt fullmäktige. Tråkigt tycker jag. Inte därför att jag delar den grundsyn som det parti har som fått platsen som nu står tom utan tråkigt ur ett demokratiskt perspektiv. Väljare som valt men som inte blir representerade. Hur skall vi ha det här i kommunfullmäktige då?

4 Sammanträdesprotokoll Blad 4 Även här kan man ju ta intryck från annat håll.varför då inte från Riksdagen vi är ju Oxelösunds kommuns riksdag. Riksdagsordningen, Kapitel 2 paragraf 12 Ingen får vid ett sammanträde uttala sig otillbörligt om någon annan eller använda personligen förolämpande uttryck eller i övrigt i ord eller handling uppträda på ett sätt som strider mot god ordning. Vi kommer att inbjudas till en utbildning direkt på det nya året som går igenom arbetsordning och reglementen för Oxelösunds kommunfullmäktige. Här kommer alla frågor som närvaroplikt rätta att yttra sig och lägga förslag Vad en enkel fråga är vad en interpellation eller motion är. Det finns mera i vår arbetsordning och vårt reglemente att ta del av såsom allmänhetens frågor. Men utan att krångla till det så handlar arbetet här i fullmäktige ja inte bara i fullmäktige utan arbetet som politiker om respekt för varandra och för dem som valt oss. Till detta hör också yttre saker som hur vi är klädda här i fullmäktige salen. Det är det finaste man kan vara att vara förtroendevald det måste ju innebära att man också är fint klädd på sammanträdena kanske inte som riksdagens krav på kavaj och motsvarande för de kvinnliga ledamöterna. Men man behöver ju inte se ut som om man kommer direkt från källarstädningen eller att man kommer direkt från båthallen. Ordnad och proper klädsel. Vi skall också vara rädda om den tradition som vi har här i vårt fullmäktige nämligen att vi sitter kvar i bänken under hela mötet. Här är minsann inte riksdagen eller för den delen landstinget och många andra kommuner något föredöme. Vi skall dessutom respektera att vi ibland oss har ledamöter som hör lite sämre, vilket innebär att alla inlägg görs från talarstolen och de som inte har ordet är tysta. Sen skall vi också beakta det faktum att vi är valda utifrån olika politiska ståndpunkter och därmed per automatik har olika uppfattning i frågor vilket ger underlag för debatter då skall vi givetvis respektera varandra och skulle vi vilket har hänt och kommer sannolikt att hända hetsa upp oss och debattera med varandra så innebär det ju inte att vi skall vara ovänner och osams så att vi inte ens kan hälsa när vi möts utanför salen. Med detta skulle jag återigen vilja gratulera till det finaste uppdrag man kan få här i Oxelösund och därmed förklarar jag kommunfullmäktiges första sammanträde under denna mandatperiod för öppnat.

5 Sammanträdesprotokoll Blad 5 Kf 106 Dnr KS Val av justeringsledamöter Britta Bergström (S) och Solweig Eriksson-Kurg (FP) utses att justera dagens protokoll. Offentlig protokollsjustering sker måndag 15 november, 13.15, i kommunhuset, rum 293.

6 Sammanträdesprotokoll Blad 6 Kf 107 Dnr KS Medborgarförslag om scen på Torget Följande medborgarförslag lämnas: Undertecknad är bosatt i Oxelösund sedan 1952 och har under flera år engagerat mig i föreningslivet som bl.a. inkluderar kulturprogram. Vår kommun har många fina områden som t.ex. Femöre, Jogersö, Gamla Oxelösund samt naturligtvis hela skärgården. Vad som däremot inte är så bra är bristen på en praktisk lösning för en scen på vårt Torg. Jag vet att många har funderat men tyvärr har det inte resulterat i något. Flera engagemang av typ Oxelö Marknad, Ljus och Värme, Allsång, Julmarknad osv. hade säkert uppskattat en fast scen. Alternativet har varje gång varit att hyra en extern scen eller låna Event salens scen. Enbart scenen for Oxelö Marknad har under en 10-års period kostat arrangören mer än kr. En horribel kostnad for en hjälporganisation. Nu till mitt förslag som basera sig på en konstruktion som har många fördelar och dessutom är mycket vacker. Ursprunget är designat av Eero Saarinen, finländskamerikansk arkitekt. Bifogar tre bilder (tagna 2010) från Store Djulö Herrgård Katrineholm. Scenen är mycket luftig och består av en bottenplatta klädd med trädäck, stommen fyrkantprofiler av stål, väggar och bakstam av glasskivor samt en takkonstruktion med segelduk. 1) Det är få scener som man kan kalla för vackra, den här är vacker! Den passar helt perfekt in i vår kuststad. Trädäck = ger intrycket av ett båtdäck. Glasväggar = solljus, öppen känsla. Tak = segel, båtar, skärgård. Dimensionerna kan naturligtvis anpassas för behovet men bör inte underskrida 10 x 6 x 4 meter (b x d x h). Öppningen (framsidan) bör vara åt SW eller W. Förslag till placering i anslutning till Vågspelet. Min förhoppning är att ni tar upp detta som ett förslag och gärna återkommer till undertecknad med era synpunkter. Med vänlig hälsning Ingemar Urborn Kommunfullmäktiges beslut Medborgarförslaget överlämnas till Kommunstyrelsen för beredning. 1) De bilder förslagsställare hänvisar till finns tillgängliga på kommunstyrelsens kontor

7 Sammanträdesprotokoll Blad 7 Kf 108 Dnr KS Val av kommunfullmäktiges presidium Kommunfullmäktiges beslut Till Kommunfullmäktiges presidium för mandatperioden väljs: Kommunfullmäktiges ordförande, Mayvor Lundberg (S) 1:e vice ordförande Luiza Kaminska (M) 2:e vice ordförande Birger Svensson (S) Valet är enhälligt.

8 Sammanträdesprotokoll Blad 8 Kf 109 Dnr KS Val av Kommunfullmäktiges valutskott Kommunfullmäktiges beslut Till valutskottet för mandatperioden väljs: Ordförande Mayvor Lundberg (S) Vice ordförande Dag Bergentoft (M) Ledamöter Birger Svensson (S) Malin Björgum (S) Patrik Renfors (V) Solweig Eriksson-Kurg (FP) Siw Sjöholm Johansson (C) Ersättare Mattias Pettersson (S) Sören Carlsson (S) Catharina Fredriksson (S) Lotta Johnsson Fornarve (V) Luiza Kaminska (M) Klas Lundbergh (FP) Gunnar Söderberg (MP)

9 Sammanträdesprotokoll Blad 9 Kf 110 Dnr KS Skattesats 2011 Den skattesats som ligger till grund för förslag till mål- och budget är 22,28 kr per skattekrona. Kommunfullmäktige beslutade , 92 om skattesats för Enligt kommunallagen 8 kap. 8 ska budgeten, de år då val av fullmäktige förrättats i hela landet, fastställas av nyvalda fullmäktige. Beslutsunderlag Protokoll från Kommunfullmäktige , 92 Mål och budget , förslag Budget från Alliansen i Oxelösund Budget från Miljöpartiet de gröna Framskrivet förslag Kommunstyrelsen föreslår ( , 92) Kommunfullmäktige besluta: Skattesats för 2011 fastställs till 22,28 kr per skattekrona. Förslag 1 Patrik Renfors (V) föreslår bifall till framskrivet förslag. Catharina Fredriksson (S) och Sören Carlsson (S) instämmer. Förslag 2 Dag Bergentoft (M) föreslår avslag till framskrivet förslag. Solweig Eriksson-Kurg (FP) instämmer. Förslag 3 Dag Bergentoft (M) föreslår bifall till budget från Alliansen, med en skattesänkning på 20 öre. Leif Thor (M) Siw Sjöholm Johansson (C) och Solweig Eriksson-Kurg (FP) instämmer. Förslag 4 Sören Carlsson (S) föreslår avslag till Dag Bergentofts förslag 3. Ajournering Kommunfullmäktige ajourneras

10 Sammanträdesprotokoll Blad 10 Kf 110 Dnr KS Propositionsordning 1 Ordförande ställer Budget från Alliansen, med en skattesänkning på 20 öre, mot framskrivet förslag och finner att Kommunfullmäktige beslutar enligt framskrivet förslag. Kommunfullmäktiges beslut Enligt Kommunstyrelsen. Reservationer Siw Sjöholm Johansson (C),Solweig Eriksson-Kurg (FP), Björn Wintler (FP), Dag Bergentoft (M), Jan Widegren (M), Lina Erixon (M), Leif Thor (M), Eva Asthage (M), Bo Jender (M), Christer Offerman (M), Ulf Melén (M), samt Luiza Kaminska (M) reserverar sig mot beslutet.

11 Sammanträdesprotokoll Blad 11 Kf 111 Dnr KS Taxor 2011 Kommunfullmäktige beslutade , 93, om taxor för 2011enligt förslag från Kommunstyrelsen , 131. Då taxor utgör en del av mål och budget ska dessa beslutas av nyvald fullmäktige, i enlighet med kommunallagen 8 kap. 8. Beslutsunderlag Protokoll från Kommunfullmäktige ,, 93 Tjänsteskrivelse från kommunstyrelsens kontor med bilagor Protokoll från Oxelö Energi , 36 Framskrivet förslag Kommunstyrelsen föreslår ( , 93) Kommunfullmäktige besluta: 1. Taxor för vård- och omsorgsnämndens verksamheter 2011 fastställs enligt följande; A Taxa för äldre- och handikappomsorg i ordinarie boende, 334 kr per timme (indexreglerat). B Taxa för olika hjälpmedel uttas med belopp motsvarande egenavgift C Taxa för städning av säborum vid dödsfall eller avflyttning utgår ur nämndens förslag. 2. Taxor för Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens ansvarsområden 2011 fastställs enligt följande; A G-faktorn höjs från 41 till 46 B Reviderade taxor för: - uppdragsverksamhet - lagen om skydd mot internationella hot mot människors hälsa - strålskyddslagens områden - prövning och tillsyn inom miljöbalkens område - offentlig kontroll inom livsmedelsområdet - plan- och byggärenden - installation av eldstad och rökkanal C Taxor för långtidsparkering, torghandel och upplåtelse av allmän plats blir oförändrade,

12 Sammanträdesprotokoll Blad 12 Kf 111 Dnr KS Reviderade taxor för brandskyddskontroll samt sotningstaxa fastställs enligt bilaga. 4. Taxor för Kultur- och fritidsnämndens verksamheter 2011 fastställs enligt nämndens förslag. 5. VA-taxa 2011 fastställs enligt förslag från Oxelö Energi, vilket motsvarar en höjning av brukningsavgiften med 2 % i jämförelse med Taxor för tillsyn enligt Lag om skydd mot olyckor (LSO), Lag om brandfarliga och explosiva varor (LBE), samt övriga olycksförebyggande myndighets ärenden vid Sörmlandskustens Räddningstjänst fastställs enligt förslag från Räddningstjänsten. 7. Övriga kommunala taxor är oförändrade. Ajournering Kommunfullmäktige ajourneras Kommunfullmäktiges beslut Enligt Kommunstyrelsen.

13 Sammanträdesprotokoll Blad 13 Kf 112 Dnr KS Mål och budget Kommunfullmäktige beslutade , 94 om mål och budget Enligt kommunallagen 8 kap. 8 ska budgeten, de år då val av fullmäktige förrättats i hela landet, fastställas av nyvalda fullmäktige. Beslutsunderlag Protokoll från Kommunfullmäktige , 94 Mål och budget , förslag Budget från Alliansen i Oxelösund Budget från Miljöpartiet de gröna Framskrivet förslag Kommunstyrelsen föreslår ( , 94) Kommunfullmäktige besluta: 1. Mål och budget fastställs. 2. Kommunstyrelsen/koncernbanken har rätt att nyupplåna, och därmed att öka kommunens skulder, med 75 miljoner kr under Av Iånemassan är 50 miljoner kr avsedda för kommunens egna behov och 25 miljoner kr avsedda för de helägda kommunala bolagens behov. 3. Kommunstyrelsen/koncernbanken har rätt att omsätta Iån 2011, d v s att låna upp belopp som motsvarar lånebeloppen på de lån som förfaller till betalning under året. Förslag 1 Gunnar Söderberg (MP) föreslår bifall till budget från Miljöpartiet de gröna. Björn Johansson (MP) instämmer. Förslag 2 Patrik Renfors (V) föreslår avslag till Gunnar Söderbergs förslag 1. Sören Carlsson (S) instämmer. Förslag 3 Patrik Renfors (V) föreslår bifall till framskrivet förslag. Catharina Fredriksson (S) och Sören Carlsson (S) instämmer. Förslag 4 Dag Bergentoft (M) föreslår avslag till framskrivet förslag. Solweig Eriksson-Kurg (FP) instämmer.

14 Sammanträdesprotokoll Blad 14 Kf 112 Dnr KS Förslag 5 Dag Bergentoft (M) föreslår bifall till budget från Alliansen. Leif Thor (M) Siw Sjöholm Johansson (C) och Solweig Eriksson-Kurg (FP) instämmer. Förslag 6 Sören Carlsson (S) föreslår avslag till Dag Bergentofts förslag 5. Ajournering Kommunfullmäktige ajourneras Propositionsordning 1 Ordförande ställer budget från Alliansen mot budget från Miljöpartiet och finner att Kommunfullmäktige beslutar enligt Alliansen. Omröstning Omröstning begärs. Kommunfullmäktige godkänner följande propositionsordning: Ja-röst för Alliansens förslag Nej-röst för Miljöpartiets förslag Med 12 ja-röster mot 10 nej-röster (8 avstår) beslutar Kommunfullmäktige enligt Alliansens förslag (omröstningsbilaga). Propositionsordning 2 Ordförande ställer budget från Alliansen mot Kommunstyrelsens förslag, punkt 1, och finner att Kommunfullmäktige beslutar enligt Kommunstyrelsen. Propositionsordning 3 Ordförande frågar angående Kommunstyrelsens förslag, punkt 2-3, och finner att Kommunfullmäktige bifaller förslaget. Kommunfullmäktiges beslut Enligt Kommunstyrelsen. Reservationer Siw Sjöholm Johansson (C),Solweig Eriksson-Kurg (FP), Björn Wintler (FP, Dag Bergentoft (M), Jan Widegren (M), Lina Erixon (M), Leif Thor (M), Eva Asthage (M), Bo Jender (M), Christer Offerman (M), Ulf Melén (M), Luiza Kaminska (M), Björn Johansson (MP) samt Gunnar Söderberg (MP) reserverar sig mot beslutets punkt 1.

15 Sammanträdesprotokoll Blad 15 Kf 113 Dnr KS Utbyggnad av förskoleverksamheten Rubricerat ärende återremitterades av Kommunfullmäktiges , 86, till Kommunstyrelsen för vidare utredning Förskoleverksamheten i Oxelösund behöver byggas ut för att motsvara behov och efterfrågan. Under våren 2010 klarades behoven av genom mer tillfälliga åtgärder, och ett förslag till tilläggsanslag för Utbildningsnämndens merkostnader under våren har tillställts Kommunstyrelsen för beslut. Emellertid gör ytterliggare ökad efterfrågan att en mer långvarig utbyggnad är nödvändig. Utbildningsnämnden behöver tillskapa två nya förskoleavdelningar. Lokalfrågan har beretts av Kommunstyrelsens kontor och Kustbostäders fastighetsförvaltning. Ett förslag som innebär anskaffning av en paviljong vid Peterslundsskolan har tagits fram. Förslaget medför en investeringsvolym på 5.7 miljoner kr. Utrymmet inom anvisad investeringsbudget är slut. Investeringsbudgeten för 2010 måste därför utökas. Driftskostnaderna för paviljongen är ca 500 tkr/år. Dessa är finansierade i Mål och budget När placering av paviljongen har fastställts och inga juridiska hinder föreligger tar det 6 veckor innan paviljongen står färdig och kan tas i anspråk. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse från kommunstyrelsens kontor KOMMUNSTYRELSEN , 142 Kommunchefen lämnar under mötet kompletterande information i ärendet: En privat aktör avser att, 1 november 2010, ansöka om att få köpa en tomt i Peterslund som är detaljplanelagd för förskoleverksamhet. Aktören har också uttryckt intresse för att köpa kommunens hyrda paviljong. Om den privata förskolan startar och föräldrar väljer att placera sina barn där kommer de kommunala driftskostnaderna att öka pga tomplatser. Utbildningsnämnden måste då begära högre anslag för förskolan.

16 Sammanträdesprotokoll Blad 16 Kf 113 Dnr KS Förslag Patrik Renfors (V) föreslår att beslutsunderlaget kompletteras, till Kommunfullmäktiges sammanträde, med uppgifter om kostnader för att hyra en förskolepaviljong i jämförelse med att köpa densamma. Propositionsordning Ordförande frågar angående Patrik Renfors förslag och finner att Kommunstyrelsen bifaller förslaget. Kommunstyrelsens beslut 1. Under förutsättning att Kommunfullmäktige beslutar enligt Kommunstyrelsen förslag får kommunchefen i uppdrag att återkomma till Kommunstyrelsen med en slutredovisning av projektet. 2. kommunchefen får i uppdrag att, till Kommunfullmäktiges sammanträde , komplettera beslutsunderlaget, med uppgifter om kostnader för att hyra en förskolepaviljong i jämförelse med att köpa densamma. Kommunstyrelsens förslag till beslut i Kommunfullmäktige 1. Kommunstyrelsens investeringsram avseende fastighetsinvesteringar utökas med 5.7 miljoner kr för anskaffning av en paviljong för förskoleverksamhet, inventarier samt eventuella markarbeten. 2. Utökningen finansieras ur eget kapital. KOMMUNFULLMÄKTIGE Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse från kommunstyrelsens kontor. Skrivelsen är upprättad efter Kommunstyrelsens sammanträde enligt beslut i 142. Skrivelsen är dock feldaterad till Förslag 1 Emil Carlsson (V) föreslår att Kommunstyrelsens investeringsram avseende fastighetsinvesteringar utökas, och maximeras, med 5.7 miljoner kr för anskaffning av en paviljong för förskoleverksamhet, inventarier samt eventuella markarbeten.

17 Sammanträdesprotokoll Blad 17 Kf 113 Dnr KS Propositionsordning 1 Ordförande ställer Emil Carlssons förslag 1 mot Kommunstyrelsens förslag, punkt 1, och finner att Kommunfullmäktige beslutar enligt Kommunstyrelsen. Propositionsordning 2 Ordförande frågar angående Kommunstyrelsens förslag, punkt 2, och finner att Kommunfullmäktige bifaller förslaget. Kommunfullmäktiges beslut 1. Kommunstyrelsens investeringsram avseende fastighetsinvesteringar utökas med 5.7 miljoner kr för anskaffning av en paviljong för förskoleverksamhet, inventarier samt eventuella markarbeten. 2. Utökningen finansieras ur eget kapital. Reservationer Emil Carlsson (V) reserverar sig mot beslutets punkt 1 till förmån för eget förslag. Beslut till: Magnus Pettersson

18 Sammanträdesprotokoll Blad 18 Kf 114 Dnr KS Svar på medborgarförslag om stödmatning till rådjur Kommunfullmäktige mottog , 23, ett medborgarförslag om stödmatning av rådjur. Kommunstyrelsen som bereder ärendet har begärt yttrande från Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden. Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden föreslår att medborgarförslaget avslås då den föreslagna utfodringsplatsen bedöms som olämplig. Kommunstyrelsens kontor gör samma bedömning. Av beslutsunderlagen framkommer dock att det är markägarens ansvar att sköta viltvård och att det därför kan vara lämpligt att kommunstyrelsen, tillsammans med markägare, ser över ett eventuellt ökat behov av stödutfodring av rådjur under snörika och kalla vintrar. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse från kommunstyrelsens kontor Protokoll, Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden med tjänsteskrivelse Protokoll, Kommunfullmäktige , 23. KOMMUNSTYRELSEN , 146 Kommunstyrelsens förslag till beslut i Kommunfullmäktige Medborgarförslaget avslås. KOMMUNFULLMÄKTIGE Kommunfullmäktiges beslut Enligt Kommunstyrelsen. Beslut till: Förslagsställare

19 Sammanträdesprotokoll Blad 19 Kf 115 Dnr KS Ersättare i Kommunfullmäktige Björn Hansson (M) har avsagt sig sitt uppdrag som ersättare i Kommunfullmäktige. Kommunfullmäktiges beslut Björn Hansson befrias från uppdraget som ersättare i Kommunfullmäktige. Beslut till: Björn Hansson Länsstyrelsen med begäran om omräkning

20 Sammanträdesprotokoll Blad 20 Kf 116 Dnr KS Information Ordförande för nämnder och styrelser informerar om nuläget.

21 Sammanträdesprotokoll Blad 21 Kf 117 Dnr KS Motion om fiske och yrkestrafik i fiskehamnen Kommunfullmäktige medger att Björn Johansson (MP) och Gunnar Söderberg (MP) lämnar följande motion: Motion angående utvecklingsmöjligheter för fiske och yrkestrafik i Fiskehamnen Kommunstyrelsen beslutade att anta en projektplan för utveckling av ett Marint Center i Oxelösund. Projektet startar under förutsättning att kommunfullmäktige beslutar om projektets driftmedel i Mål och budget 2011 med flerårsplan Samtidigt pågår ett detaljplanearbete för Östersviken etapp 2. En viktig del i ett marint center är naturligtvis Fiskehamnen vid Östersviken på Femöre med en halvsekellång tradition av fiske och varvsverksamhet. Den första etappen av Fiskehamnen som påbörjades 1957 är den 160 meter långa kajen som idag utgör den inre delen av hamnen. Ungefär tjugo år senare tillkom skötbåtskajen som är av ungefär samma längd och efter ytterligare ca tio år den 110 meter långa lossningskajen som idag nyttjas för bogserbåtarna. Men av de sammanlagt ca 430 meter fiskebåtskajer som i stor utsträckning tillkommit med hjälp av statliga bidrag återstår idag endast 53 meter som är tillgängliga för fisket och övrig yrkestrafik. I anslutning till denna kajdel som alltså utgör den yttre delen av den ursprungliga fiskehamnskajen finns även en bunkerstation för diesel som är av mycket stor vikt för den yrkesmässiga trafiken. Redan nu, med den positiva utveckling som har skett vid Östersviken med bland annat varvsverksamheter och båtförsäljning samt gästhamn, restaurang och annan besöksnäring, är konkurrensen stor om utrymmet vid kajerna. Och även om fisket idag inte på långt när är vad det var för tjugo år sedan bedrivs ändå såväl fiske som viss beredning. Eftersom fiskelandningsplatser blivit en bristvara även på andra håll, samtidigt som de ökande bestånden av vissa fiskarter innebär möjligheter att utöka framför allt det småskaliga och kustnära fisket, finns ett ökande intresse från fiskare även i andra delar av Östersjön att landa fisk i Oxelösund. Härigenom finns också en potential för en utökad beredning och försäljning av förädlade fiskprodukter i Fiskehamnen. Tillgången till landningsplats och möjlighet till beredning av fisk är dessutom en viktig förutsättning för bildande av ett fiskeområde inom Leader Kustlinjen för vilket kommunstyrelsen tidigare uttalat sig positivt. Yrkande: att i det fortsatta planeringsarbetet säkra tillgången till kaj och bunkringsanläggning för fiskets och yrkestrafikens behov samt att i anslutning därtill avsätta erforderlig mark för utökade berednings-, förädlings- och försäljningsmöjligheter av fiskprodukter. Kommunfullmäktiges beslut Motionen överlämnas till Kommunstyrelsen för beredning.

22 Sammanträdesprotokoll Blad 22 Kf 118 Dnr KS Motion om vatten och avlopp vid Bygdegården Kommunfullmäktige medger att Björn Johansson (MP) och Gunnar Söderberg (MP) lämnar följande motion: Motion angående installation av åretruntanslutning avseende vatten, avlopp och värme vid Bygdegården, Gamla Oxelösund Nuvarande entreprenör övertog rörelsen på Bygdegården Verksamheten har succesivt utvecklats till att kunna ta emot slutna sällskap till dagkonferenser, lunch- o middagsbeställningar. Fler möjligheter att ta emot gäster har skapats. Verksamheten röner nu ett stort intresse hos bussbolag, den rörliga turismen och lokalbefolkningen. Denna framgång har nåtts genom gott renomme, aktiv marknadsföring och hårt arbete. Omsättningen och antalet anställda har ökat avsevärt. Samarbetet är gott med Oxelösunds Hembygdsförening som håller i diverse olika aktiviteter såsom midsommarfirande, kulturvandringar, kvällsaktiviteter m.m i Gamla Oxelösund. Det är ett gemensamt mål är att utveckla Gamla Oxelösund till en besöksplats året runt. Etablissemangets vision är att kunna skapa ett större turistmål genom att utveckla aktiviteter, restaurang och logimöjligheter. Ett led i detta är att under 2011 inleda ett samarbete med Trosa rederi. Möjligheterna till en positiv utveckling av verksamheten vid Bygdegården och Gamla Oxelösund är stora. Utvecklingen hämmas dock av bristen på åretruntanslutning av vatten, avlopp och värme. I linje med den utveckling av besöksnäringen som kommunen vill främja, bör detta åtgärdas. Yrkande: att åretruntanslutning av vatten, avlopp och värme installeras vid Bygdegården i Oxelösund så snart detta låter sig göras. Målet bör vara att detta sker så skyndsamt att åretruntverksamhet kan påbörjas under Kommunfullmäktiges beslut Motionen överlämnas till Kommunstyrelsen för beredning.

23 Sammanträdesprotokoll Blad 23 Kf 119 Dnr KS Motion om museal verksamhet vid Fiskehamnen Kommunfullmäktige medger att Björn Johansson (MP) och Gunnar Söderberg (MP) lämnar följande motion: Motion angående utveckling av museal verksamhet vid Fiskehamnen Kommunstyrelsen beslutade att anta en projektplan för utveckling av ett Marint Center i Oxelösund. Projektet startar under förutsättning att kommunfullmäktige beslutar om projektets driftmedel i Mål och budget 2011 med flerårsplan Samtidigt pågår ett detaljplanearbete för Östersviken etapp 2. En viktig del i ett marint center är förstås Fiskehamnen vid Östersviken på Femöre med en halvsekellång tradition av fiske och varvsverksamhet. Men där utvecklingen även har gått mot en allt mer växande besöksnäring med gästhamn, restaurang, stugor för fisketurister mm. Helt nyligen har en förening, Östra Fiskehamnens intresseförening för fiske och turism, bildats av ett antal företag och organisationer i fiskehamnen som är verksamma inom dessa områden. Utöver att tillvarata fiskets och yrkessjöfartens intressen i hamnen är avsikten att föreningen ska arbeta för att utveckla besöksnäringen i området. Bland annat vill man tillsammans med föreningarna Fiskebåtens vänner, Klubb Maritim och andra intressenter verka för tillkomsten av ett Sjöfartens hus vid hamnen. I anslutning till det vill föreningen gärna se en flyttning av den gamla lotsbåten Mulle från sin undanskymda plats i Badhusviken till Fiskehamnen, där man anser att den bättre skulle komma till sin rätt och få utökade möjligheter till tillsyn och underhåll. Yrkande: att i det fortsatta planeringsarbetet avsätta mark för ett Sjöfartens hus samt en ny uppställningsplats för den gamla lotsbåten Mulle. Kommunfullmäktiges beslut Motionen överlämnas till Kommunstyrelsen för beredning.

24 Sammanträdesprotokoll Blad 24 Kf 120 Dnr KS Interpellation om instegsjobb Kommunfullmäktige medger att Solweig Eriksson-Kurg (FP) lämnar följande interpellation till Kommunstyrelsens ordförande Benita Vikström (S): Hur många instegsjobb har Oxelösunds kommun etablerat? Hur stor har omsättningen på dessa platser varit? Beslut till: Benita Vikström (S)

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (15) Kommunstyrelsen 2010-10-27. Sören Carlsson

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (15) Kommunstyrelsen 2010-10-27. Sören Carlsson Sammanträdesprotokoll Blad 1 (15) Plats och tid Kommunhuset rum 293, 13.35-18.15 Beslutande Benita Vikström (S) Agneta Rönn (M) Sören Carlsson (S) Birger Svensson (S) Inge Ståhlgren (S) Bo Jender (M) Solweig

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2013-06-19

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2013-06-19 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Plats och tid Koordinaten Stora mötet kl 16.30-17.40 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Mattias Jensen Pettersson (S) Dag Bergentoft (M) Patrik Renfors (V) Ann Svensson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15 Plats och tid kommunhuset rum 292 kl 15.00-17.20 Beslutande Olov Zakrisson (S) Catharina Fredriksson (S) Dag Bergentoft (M) Patrik Renfors (V)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (26) Kommunstyrelsen 2010-09-30. Restaurang Strömkällan Nyköping, kl 13.30-17.35 Ajournering 15.00-16.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (26) Kommunstyrelsen 2010-09-30. Restaurang Strömkällan Nyköping, kl 13.30-17.35 Ajournering 15.00-16. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (26) Plats och tid Restaurang Strömkällan Nyköping, kl 13.30-17.35 Ajournering 15.00-16.00 Beslutande Benita Vikström (S) Agneta Rönn (M) Sören Carlsson (S) Catharina Fredriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (17) Kultur- och fritidsnämnden Tero Ruohonen Charlotta Krusell Alice Nordlander Maud Hultberg-Mehnert (FP)

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (17) Kultur- och fritidsnämnden Tero Ruohonen Charlotta Krusell Alice Nordlander Maud Hultberg-Mehnert (FP) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (17) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 14.00-17.50. Beslutande Lotta Johnsson Fornarve (V) Malin Björgum, 1-6 (S) Bernt Johansson, 7-15 (S) Ulf Melén (M) Tero Ruohonen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad 1 (20) Kommunfullmäktige BEVIS. Sammanträdesdatum. Paragrafer Elisabeth Barkefors

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad 1 (20) Kommunfullmäktige BEVIS. Sammanträdesdatum. Paragrafer Elisabeth Barkefors SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad 1 (20) Plats och tid Rådssalen, Cupan kl. 18.00-20.20 Beslutande Mayvor Lundberg (s) Sten Nordlander (m) Katarina Jakobsson (m) Bjarne Westerlund (s) Birger Svensson (s) Luiza

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Kommunstyrelsen 2012-12-13

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Kommunstyrelsen 2012-12-13 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 8.30-11.30 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Dag Bergentoft (M) Patrik Renfors (V) 197-200 Inge Ståhlgren (S) Leif Thor (M) Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (19) Kommunfullmäktige 2013-10-30. Leif Thor BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Paragrafer 104-117.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (19) Kommunfullmäktige 2013-10-30. Leif Thor BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Paragrafer 104-117. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (19) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten 18.00-20.15 Beslutande Ann-Sophie Nygren (S) Bror Sterner (S) Luiza Kaminska, ordförande (M) Eva Asthage (M) Birger Svensson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Kultur- och fritidsnämnden 2008-12-04. Malin Björgum Birgitta Ringshagen

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Kultur- och fritidsnämnden 2008-12-04. Malin Björgum Birgitta Ringshagen Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 14.00-15.50 Beslutande Inge Ståhlgren (s) Jan Widegren (m) Malin Björgum (s) Birgitta Ringshagen (s) Eva Thor (m) Charlotte Salomonsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.30 12.00 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Torbritt Bökman (M) Berit Karlsson (S) Birgitta Luoto (S) Arne Algothsson (S) Ann-Marie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (28) Kommunfullmäktige 2008-10-15 BEVIS ... Paragrafer 102-120. Elisabeth Barkefors. Ordförande Mayvor Lundberg

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (28) Kommunfullmäktige 2008-10-15 BEVIS ... Paragrafer 102-120. Elisabeth Barkefors. Ordförande Mayvor Lundberg Sammanträdesprotokoll Blad 1 (28) Plats och tid Rådsalen, Cupan kl 18.00-21.15 Beslutande Mayvor Lundberg (s) Katarina Jakobsson (m) Jan Widegren (m) Bjarne Westerlund (s) Birger Svensson (s) Luiza Kaminska

Läs mer

Klas Lundbergh Stefan Johansson. Sagvan Abdulsatar Jonas Bergström BEVIS

Klas Lundbergh Stefan Johansson. Sagvan Abdulsatar Jonas Bergström BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (5) Plats och tid Koordinaten, rum stora mötet kl. 13.15 Beslutande Catharina Fredriksson Britta Bergström Patrik Renfors (V) Bror Sterner Inge Ståhlgren Björn Johansson (MP)

Läs mer

Sammanträdesdatum. (M) Sören Carlsson. (S) Catharina Fredriksson. (S) Inge Ståhlgren. (S) Sten Nordlander. (M) Dag Bergentoft,

Sammanträdesdatum. (M) Sören Carlsson. (S) Catharina Fredriksson. (S) Inge Ståhlgren. (S) Sten Nordlander. (M) Dag Bergentoft, Sammanträdesprotokoll Blad 1 (15) Plats och tid rum 293 Kommunhuset kl 13.15-16.30 Beslutande Benita Vikström (S) Agneta Rönn (M) Sören Carlsson (S) Catharina Fredriksson (S) Inge Ståhlgren (S) Sten Nordlander

Läs mer

Kommunfullmäktige 2000-02-23 1 (17)

Kommunfullmäktige 2000-02-23 1 (17) Kommunfullmäktige 2000-02-23 1 (17) Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare och övriga deltagande Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.35 Mayvor Lundberg (s) Catharina Fredriksson (s) Berit Karlsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (1) Kommunfullmäktige BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen 1(17) Paragrafer Sekreterare Susanna Shaibu

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (1) Kommunfullmäktige BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen 1(17) Paragrafer Sekreterare Susanna Shaibu 1(17) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten 18.00-20.30 Beslutande Mayvor Lundberg (S) Bror Sterner (S) Luiza Kaminska (M) Eva Asthage (M) Birger Svensson (S) Björn Johansson (MP) Dag Bergentoft (M) Sinikka

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18)

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Plats och tid rum 293 Kommunhuset kl 14.40-16.55 Beslutande Benita Vikström (s) Agneta Rönn (m) Sören Carlsson (s) Catharina Fredriksson (s) Inge Ståhlgren (s) Bo Jender

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (37) Kommunfullmäktige 2010-10-13 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 90-105. Niklas Thelin.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (37) Kommunfullmäktige 2010-10-13 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 90-105. Niklas Thelin. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (37) Plats och tid Rådsalen Cupan, kl 17.00-21.30 Beslutande Mayvor Lundberg (S) Jan Widegren (M) Sten Nordlander (M) Bjarne Westerlund (S) Birger Svensson (S) Luiza Kaminska

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (4) Vård- och omsorgsnämnden

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (4) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (4) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15-13.30 Beslutande Mattias Jensen Pettersson Ann Svensson Leif Thor (M) Klas-Gunnar Appel Solveig Lindblom Kajsa Persson (V) Inger

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (1) Kommunstyrelsen Klas Lundbergh Leif Thor BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen 1(5) Paragrafer 79-79

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (1) Kommunstyrelsen Klas Lundbergh Leif Thor BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen 1(5) Paragrafer 79-79 1(5) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (1) Plats och tid kommunhuset rum Hävringe kl 16.20-16.45 Beslutande Britta Bergström Linus Fogel Patrik Renfors (V) Inge Ståhlgren Bror Sterner Björn Johansson (MP) Dag

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden. Bo Höglander Hans Hedström Björn Johansson

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden. Bo Höglander Hans Hedström Björn Johansson Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 15.30 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Margareta Jender (M) Berit Karlsson (S) Birgitta Luoto (S) Arne Algothsson (S) Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Utbildningsnämnden Mårthen Backman Peter Friberg Håkan Gustafsson. Mikael Sporgelin Leif Thor

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Utbildningsnämnden Mårthen Backman Peter Friberg Håkan Gustafsson. Mikael Sporgelin Leif Thor Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-10.30. Beslutande Britta Bergström (s) Luiza Kaminska (m) Susann Josefsson (s) Bror Sterner (s) Khalil Abadrabeh (s) Dag Bergentoft

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1. Kommunfullmäktige 2009-04-01

Sammanträdesprotokoll Blad 1. Kommunfullmäktige 2009-04-01 Sammanträdesprotokoll Blad 1 Plats och tid Rådsalen, Cupan, kl 18.00-21.35 Beslutande Mayvor Lundberg (S) Jan Widegren (M) Sten Nordlander (M) Ann-Sophie Nygren (S) Birger Svensson (S) Torbritt Bökman

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Alice Nordlander Regina Fröberg Pär Mathiasson. Anita Rydberg BEVIS

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Alice Nordlander Regina Fröberg Pär Mathiasson. Anita Rydberg BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 13.30-16.30 Beslutande Lotta Johnsson Fornarve (V) Ingemar Urborn (M) Alice Nordlander (M) Regina Fröberg (FP) Pär Mathiasson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (5) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2008-05-14. Hans Hedström Lena Andersson. miljö- och hälsoskyddsinspektör BEVIS

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (5) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2008-05-14. Hans Hedström Lena Andersson. miljö- och hälsoskyddsinspektör BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (5) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 13.15-13.40 Beslutande Catharina Fredriksson Torbritt Bökman Berit Karlsson Birgitta Luoto Arne Algothsson Jan Widegren Bo Höglander

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Kultur- och fritidsnämnden Malin Björgum Birgitta Ringshagen

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Kultur- och fritidsnämnden Malin Björgum Birgitta Ringshagen Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Plats och tid Koordinaten Stora mötet kl 14.00-16.45 Beslutande Inge Ståhlgren (s) Jan Widegren (m) Malin Björgum (s) Birgitta Ringshagen (s) Eva Thor (m) Charlotte Salomonsson

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (8) Vård- och omsorgsnämnden Margareta Friberg. Ingela Mindemark Cecilia Toftemo. 1.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (8) Vård- och omsorgsnämnden Margareta Friberg. Ingela Mindemark Cecilia Toftemo. 1. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (8) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 15.00 Beslutande Sören Carlsson (S) Gun Cederbaum (M) Ann Svensson (S) Klas-Gunnar Appel (S) Bjarne Westerlund (S) Leif Thor

Läs mer

Beslutande Sören Carlsson (S) Jan T. Staszewski Ann Svensson Klas-Gunnar Appel Lars-Åke Lindman Leif Thor Siw Sjöholm Johansson (C) Sinikka Famme

Beslutande Sören Carlsson (S) Jan T. Staszewski Ann Svensson Klas-Gunnar Appel Lars-Åke Lindman Leif Thor Siw Sjöholm Johansson (C) Sinikka Famme Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 15.45 Beslutande Sören Carlsson (S) Jan T. Staszewski (M) Ann Svensson (S) Klas-Gunnar Appel (S) Lars-Åke Lindman (S) Leif Thor

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum STENUNGSUNDS KOMMUN KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT Tid 9:00: - 11:00 Plats Kommunhuset, Skeppet Ledamöter Sofia Westergren (M) ordförande Bo Pettersson (S) vice ordförande Lisbeth Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FÖRVALTNINGS AB Sammanträdesdatum Blad Styrelsen 2005-04-06 1(15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FÖRVALTNINGS AB Sammanträdesdatum Blad Styrelsen 2005-04-06 1(15) Styrelsen 2005-04-06 1(15) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, klockan 15 25-16 30 Beslutande Benita Vikström (s) Emil Carlsson (v) Britt-Marie Kärngren (s) Torbritt Bökman (m) Hans Trovik (fp) Sören Carlsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 2. Kommunfullmäktige 2013-12-18. Ärenden

Sammanträdesprotokoll Blad 2. Kommunfullmäktige 2013-12-18. Ärenden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (36) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten 18.00-21.00 Beslutande Mayvor Lundberg 123-142 (S) Bror Sterner (S) Luiza Kaminska ordf 118- (M) Eva Asthage (M) 122 Ann-Sophie Nygren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunfullmäktige 2018-12-12 227 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 19.00-20.20. Beslutande Samtliga kommunfullmäktigeledamöter med undantag av: Samuel Wigenstam, Kristina Taimi, Marcus

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (40) Kommunfullmäktige BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Paragrafer Susanna Shaibu.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (40) Kommunfullmäktige BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Paragrafer Susanna Shaibu. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (40) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten 17.00-21.35 Beslutande Mayvor Lundberg (S) Leif Thor (M) Luiza Kaminska (M) Bror Sterner (S) Birger Svensson (S) Eva Asthage (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Utbildningsnämnden Lars Fornarve Håkan Gustafsson. Marianne Appelqvist BEVIS.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Utbildningsnämnden Lars Fornarve Håkan Gustafsson. Marianne Appelqvist BEVIS. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-11.45. Beslutande Britta Bergström (s) Leif Thor (m) Susann Josefsson (s) Bror Sterner (s) Khalil Abadrabeh (s) Dag Bergentoft

Läs mer

Kommunfullmäktige 2002-02-27 1 (9) Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.50

Kommunfullmäktige 2002-02-27 1 (9) Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.50 Kommunfullmäktige 2002-02-27 1 (9) Plats och tid Beslutande Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.50 Mayvor Lundberg (s) Lennart Samuelsson (s) Berit Karlsson (s) Thom Eichhorn (s) Luiza Kaminska (m) Ingrid

Läs mer

Vikström Benita Carlsson Emil Bökman Torbritt Carlsson Sören Kärngren Britt-Marie Bergström Britta Fredriksson Catharina Trovik Hans Rönn Agneta

Vikström Benita Carlsson Emil Bökman Torbritt Carlsson Sören Kärngren Britt-Marie Bergström Britta Fredriksson Catharina Trovik Hans Rönn Agneta Kommunstyrelsen 2003-02-05 1 (20) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-14.45 Beslutande Vikström Benita Carlsson Emil Bökman Torbritt Carlsson Sören Kärngren Britt-Marie Bergström Britta Fredriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-10.40. Beslutande Britta Bergström (S) Leif Thor (M) Ann-Sophie Nygren (S) Mikael Sporgelin (S) Roger Persson (S) Lina Erixon

Läs mer

Kommunfullmäktige 2003-12-17 1 (26) Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-19.45

Kommunfullmäktige 2003-12-17 1 (26) Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-19.45 Sammanträdesdatum Blad 1 (26) Plats och tid Beslutande Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-19.45 Mayvor Lundberg (s) Senja Peltonen (v) Kerstin Eriksson (s) Berit Karlsson (s) Agnetha Bertheau (v) Bror Sterner

Läs mer

Plenisalen, Stadshuset, Vimmerby Måndagen den 25 april 2016, kl Kommunchef Carolina Leijonram Kanslijurist Therese Jigsved

Plenisalen, Stadshuset, Vimmerby Måndagen den 25 april 2016, kl Kommunchef Carolina Leijonram Kanslijurist Therese Jigsved Sammanträdesdatum 1(6) Plats och sammanträdestid Plenisalen, Stadshuset, Vimmerby Måndagen den 25 april 2016, kl 17.30. Beslutare Se sida 2 Övriga deltagare Kommunchef Carolina Leijonram Kanslijurist Therese

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-19. Victoria Flores Sanches (V) Matti Koponen Anita Rydberg BEVIS

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-19. Victoria Flores Sanches (V) Matti Koponen Anita Rydberg BEVIS 1(9) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 13.00 Beslutande Patrik Renfors (V) Bror Sterner (S) Urpo Koivula (M) Nina Wikström Tiala (S) Klas-Gunnar Appel (S) Lars

Läs mer

Tommy Karlsson. Birgitta Luoto Calinge Lindberg Björn Johansson Tomas Sohlgren. Björn Wintler. Ferry Hagi Lena Karlsson Aronsson Evert Melander

Tommy Karlsson. Birgitta Luoto Calinge Lindberg Björn Johansson Tomas Sohlgren. Björn Wintler. Ferry Hagi Lena Karlsson Aronsson Evert Melander 1(10) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Plats och tid Kommunhuset rum Hävringe kl 13.15-14.25 Beslutande Inge Ståhlgren Tommy Karlsson Sten Nordlander (M) Birgitta Luoto Calinge Lindberg Björn Johansson

Läs mer

Malin Björgum Birgitta Ringshagen Jan Grundström Charlotte Salomonsson (fp) Lotta Johnsson Fornarve (v) Alice Nordlander Tommy Sjöberg Linda Bogne

Malin Björgum Birgitta Ringshagen Jan Grundström Charlotte Salomonsson (fp) Lotta Johnsson Fornarve (v) Alice Nordlander Tommy Sjöberg Linda Bogne Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 14.00-16.40 Beslutande Inge Ståhlgren (s) Jan Widegren (m) Malin Björgum (s) Birgitta Ringshagen (s) Jan Grundström (m) Charlotte

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-29. Linda Bogne

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-29. Linda Bogne Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Gun Cederbaum (m) Ann Svensson (s) Lars-Åke Lindman (s) Bjarne Westerlund (s) Jan T. Staszewski

Läs mer

OXELÖSUNDS KOMMUNS FÖRVALTNINGS AB

OXELÖSUNDS KOMMUNS FÖRVALTNINGS AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad 1 (7) Sammanträdesdatum Plats och tid rum 293, Kommunhuset kl 13.15-13.17 Beslutande Birgitta Luoto Ägarombud Övriga deltagare Benita Vikström Styrelsens ordförande Agneta Rönn

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

2015-05-13. Onsdag 13 maj 2015, kl 9.10-11.30 Sjögatan 28, Sammanträdesrum A 319

2015-05-13. Onsdag 13 maj 2015, kl 9.10-11.30 Sjögatan 28, Sammanträdesrum A 319 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (5) Plats och tid Beslutande Onsdag 13 maj 2015, kl 9.10-11.30 Sjögatan 28, Sammanträdesrum A 319 Catharina Fredriksson, ordförande Dag Bergentoft Birgitta Luoto Patrik Edström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Kultur- och fritidsnämnden Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Lars Pettersson Eva Asthage

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Kultur- och fritidsnämnden Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Lars Pettersson Eva Asthage Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet 13.15-15.00 Beslutande Patrik Renfors (V) Bror Sterner (S) Matti Koponen (M) Nina Wikström Tiala (S) Klas-Gunnar Appel (S) Lars

Läs mer

Eva Marklund, sekreterare. Hans Lindgren, Marie Viberg ANSLAG/BEVIS. Kommunfullmäktige

Eva Marklund, sekreterare. Hans Lindgren, Marie Viberg ANSLAG/BEVIS. Kommunfullmäktige Plats och tid Centrumhuset, Robertsfors 2014-11-05, kl 18.00-20.15 Beslutande Samtliga ledamöter med undantag av: Margaret Swande (s), ersättare Peder Forsberg Cecilia Löfbom (s), ersättare Åsa Andersson

Läs mer

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning Sammanträdesdatum Innehållsförteckning Sida * Medborgarförslag angående nedläggning av Västbygdens skola och finansiering av skolans driftkostnader, 108...2-3 * Medborgarförslag angående nedläggning av

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Kommunfullmäktige 2014-11-26 BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen 1(18) Paragrafer 97-109. Sekreterare Susanna Shaibu

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Kommunfullmäktige 2014-11-26 BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen 1(18) Paragrafer 97-109. Sekreterare Susanna Shaibu 1(18) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten 17.00-20.30 Beslutande Linda Hägglund (S) Stefan Bergman (SD) Christer Offerman (M) Regina Fröberg (FP) Martin Bergström (S)

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25 KOMMUNSTYRELSEN Tid Kl. 10:00 11:50 Ajournering 11.40 11.45 för överläggningar Plats Ledamöter Skeppet, Kommunhuset Se bilaga Övriga Kicki Nordberg kommunchef Anette Oscarsson sektorschef sektor stödfunktioner

Läs mer

Katarina Jakobsson (m) Sören Carlsson, 78-91 (s) Olle Berg Britta Bergström Catharina Fredriksson (s) Hans Trovik Agneta Rönn

Katarina Jakobsson (m) Sören Carlsson, 78-91 (s) Olle Berg Britta Bergström Catharina Fredriksson (s) Hans Trovik Agneta Rönn SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad 1 (18) Plats och tid rum 293 i Kommunhuset kl 14.10-15.45 Beslutande Benita Vikström (s) Emil Carlsson (v) Katarina Jakobsson (m) Sören Carlsson, 78-91 (s) Olle Berg (s) Britta

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2010-11-24 205 Plats och tid Nora Stadshotell 2010-11-24 kl 18.00-19.00 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (8) Utbildningsnämnden 2010-09-22

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (8) Utbildningsnämnden 2010-09-22 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (8) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-09.50 Beslutande Britta Bergström (S) Leif Thor (M) Bror Sterner (S) Mikael Sporgelin (S) Ann-Sophie Nygren (S) Dag Bergentoft

Läs mer

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Beslutande Olle Berg Aimo Konttinen Peter Bökman Hans Molin Birgitta Ringshagen Solveig Mäkinen Charlotte

Läs mer

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 8 (37) Kommunfullmäktige 2015-12-17 Kf 140 Kf 125 KS/2015-0486 Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården Kommunfullmäktiges presidium

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2012-09-24 1 (10) Plats och tid: Folkets Hus, Kisa 2012-09-24 klockan 18.00 19.15

Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2012-09-24 1 (10) Plats och tid: Folkets Hus, Kisa 2012-09-24 klockan 18.00 19.15 Kommunfullmäktige 2012-09-24 1 (10) Plats och tid: Folkets Hus, Kisa 2012-09-24 klockan 18.00 19.15 Beslutande: Se närvarolista Övriga deltagande: Tommy Aarna, 105 Majlis Johansson, kommunsekreterare Utses

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Beslutande Benita Vikström Göte Eriksson Torbritt Bökman, ej 79 Mayvor Lundberg Kerstin Eriksson Catharina Fredriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (32) Kommunfullmäktige 2013-09-25 BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Paragrafer 81-103. Susanna Shaibu.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (32) Kommunfullmäktige 2013-09-25 BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Paragrafer 81-103. Susanna Shaibu. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (32) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten 17.00-21.20 Beslutande Mayvor Lundberg (S) Bror Sterner (S) Luiza Kaminska (M) Sten Nordlander (M) Birger Svensson (S) Björn Johansson

Läs mer

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande Sida 1/9 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 18.30 20.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Leif Hägg (M), ordförande Gunnar Bengtsson (S), 1:e vice ordförande Fredrik Jönsson (C),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Vård- och omsorgsnämnden 2011-05-12. Anna-Karin Bergstén Socialchef. Ingela Mindemark.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Vård- och omsorgsnämnden 2011-05-12. Anna-Karin Bergstén Socialchef. Ingela Mindemark. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 15.30 Beslutande Mattias Pettersson (S) Ann Svensson (S) Leif Thor (M) Klas-Gunnar Appel (S) Solveig Lindblom (S) Sinikka Famme

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-02-22 11 Plats och tid Kommunhuset, måndag 22 februari 2010, kl. 19.00 19.30 och 19.35 21.10 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (37) Ulf Lindelöw, 24-35 Kommunchef Ulf Karlsson, 31. Verksamhetsansvarig VA, Oxelö Energi BEVIS ...

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (37) Ulf Lindelöw, 24-35 Kommunchef Ulf Karlsson, 31. Verksamhetsansvarig VA, Oxelö Energi BEVIS ... Sammanträdesprotokoll Blad 1 (37) Plats och tid Rådssalen, Cupan kl 18.00-20.59 Beslutande Mayvor Lundberg (s) Emil Carlsson (v) Katarina Jakobsson (m) Torbritt Bökman (m) Birger Svensson (s) Bjarne Westerlund

Läs mer

Kommunfullmäktige () Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson, upphandlingsansvarig Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson, upphandlingsansvarig Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-10-20 1() Plats och tid Kommunhuset måndag 2014-10-20 kl 18.30-19.30 med ajournering 18.45-18.50 Beslutande Se bilaga 1 Övriga närvarande Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (40) Kommunfullmäktige BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer Mats Ericsson

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (40) Kommunfullmäktige BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer Mats Ericsson Sammanträdesprotokoll Blad 1 (40) Kommunfullmäktige 2008-12-17 Plats och tid Rådsalen, Cupan, kl 18.00 22.10 Beslutande Mayvor Lundberg (s) Håkan Gustafsson (v) Sten Nordlander (m) Jan Widegren (m) Birger

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

Klas-Gunnar Appel Solveig Lindblom Kajsa Persson Eva Asthage Mårthen Backman Siw Sjöholm Johansson (C) Ingela Mindemark BEVIS

Klas-Gunnar Appel Solveig Lindblom Kajsa Persson Eva Asthage Mårthen Backman Siw Sjöholm Johansson (C) Ingela Mindemark BEVIS 1(5) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15-13.30 Beslutande Mattias Jensen Pettersson Ann Svensson Leif Thor Klas-Gunnar Appel Solveig Lindblom Kajsa Persson (V) Eva

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20:35 44-52 Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2009-12-16. Jan Emtenäs Hans Hedström Björn Johansson

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2009-12-16. Jan Emtenäs Hans Hedström Björn Johansson Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 14.45 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Torbritt Bökman (M) Berit Karlsson (S) Birgitta Luoto (S) Arne Algothsson (S) Jan

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering Kultur- och fritidsnämnden Omedelbar justering 46 Kultur- och fritidsnämnden sammanträde 46. Angående laglighetsprövning enligt kommunallagen av beslut 2010-02-23, 16; Besparingar 2009-2011 på kultur-

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 14.20 Beslutande Catharina Fredriksson (s) Torbritt Bökman (m) Berit Karlsson (s) Birgitta Luoto (s) Arne Algothsson (s) Jan

Läs mer

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33 26-34 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 16.00 Beslutande Leif T Johansson, (FP) ordförande Kristina Frigert (M), 1:e vice ordförande Elving Claesson (S) 2:e vice ordförande Christina

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Ronneby stadshus

Kommunledningsförvaltningen, Ronneby stadshus 1(8) Sammanträdesdatum Plats och tid Kallingesalen, kl. 09:30-11:20 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Justeringens

Läs mer

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD)

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD) 1(16) Plats och tid Riddarsalen i Ödeshög, kl 19:00 20:50 Beslutande Ledamöter Se särskild närvarolista. Ersättare Se särskild närvarolista. Övriga närvarande Se särskild närvarolista. Justerare Justeringens

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : Plats och tid Kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 17.30-18.05 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kanslichef Christian Björkqvist Tf kommunchef/personalchef Maria Wihlborg Utses att justera Torgny

Läs mer

Eventsalen, Koordinaten

Eventsalen, Koordinaten Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten Beslutande Mayvor Lundberg (S) Bror Sterner (S) Luiza Kaminska (M) Håkan Gustafsson (V) Birger Svensson (S) Björn Johansson (MP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (5) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (5) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (5) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15-13.30 Beslutande Inge Ståhlgren Berit Karlsson Jan Widegren Calinge Lindberg Birgitta Luoto Daniel Johansson (V) Åke Rigolet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: Kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Sekreterare.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: Kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Sekreterare. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdestid: 2017-06-21 Kl. 13.00-13.45 Lokal: Beslutande Ledamöter Jan-Olof Johansson (S), ordf. Lars Björneld (L), 1:e vice ordf. Ronald Rombrant (LP),

Läs mer

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-06-29 104 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-29 kl 18.00-19.30 Beslutande 26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

Miljö- och hälsoskyddsinspektör Therese Hamilton, Miljö- och hälsoskyddsinspektör MaryAnn Fargo, Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Miljö- och hälsoskyddsinspektör Therese Hamilton, Miljö- och hälsoskyddsinspektör MaryAnn Fargo, Miljö- och hälsoskyddsinspektör Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 Beslutande Berit Karlsson (S) Calinge Lindberg (S) Jan Widegren (M) Ann-Sophie Nygren (S) Birgitta Luoto (S) Hans Hedström (V)

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (24) Kommunfullmäktige (S) (C) Björn Wintler Bo Höglander (C) Anita Rydberg BEVIS

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (24) Kommunfullmäktige (S) (C) Björn Wintler Bo Höglander (C) Anita Rydberg BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (24) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten 18.00-20.25 Beslutande Mayvor Lundberg (S) Bror Sterner (S) Luiza Kaminska (M) Christina Cronstedt (M) Birger Svensson (S) Håkan

Läs mer

Kommunfullmäktige 2002-09-25 1 (7) Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.30

Kommunfullmäktige 2002-09-25 1 (7) Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.30 Kommunfullmäktige 2002-09-25 1 (7) Plats och tid Beslutande Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.30 Mayvor Lundberg (s) Bjarne Westerlund (s) Berit Karlsson (s) Tuula Wikstedt (s) Luiza Kaminska (m) Bodil

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger, kommunhuset i Skurup, 2016-11-16, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Justerade

Läs mer

ARBETSORDNING FÖR KOMMUNFULLMÄKTIGE

ARBETSORDNING FÖR KOMMUNFULLMÄKTIGE 2018-02-12 ARBETSORDNING FÖR KOMMUNFULLMÄKTIGE Arbetsordning för kommunfullmäktige Dnr: KS 2018-67 Typ av dokument: Arbetsordning Handläggare: Linda Ökvist, kommunsekreterare Antagen av: Kommunfullmäktige

Läs mer

2014-04-24. Sjögatan 28, sammanträdesrum A319 Torsdagen den 24 april kl 13.15-13.30. Mayvor Lundberg, ägarombud

2014-04-24. Sjögatan 28, sammanträdesrum A319 Torsdagen den 24 april kl 13.15-13.30. Mayvor Lundberg, ägarombud Bolagsstämmoprotokoll Blad 1 (15) 1/2014 Plats och tid Beslutande Sjögatan 28, sammanträdesrum A319 Torsdagen den 24 april kl 13.15-13.30 Mayvor Lundberg, ägarombud Övriga deltagare Patrik Renfors, ordförande

Läs mer

Register SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen. 197 Mål och budget Sammanträdesdatum

Register SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen. 197 Mål och budget Sammanträdesdatum Register 197 Mål och budget 2019-2021 Plats och tid Beslutande Kunskapens hus, Märsta Sammanträdeslokal: S1051 Torsdagen den 29 november 2018, kl. 08:15-08:26- Olov Holst (M), ordförande Mats Weibull (M),

Läs mer

Ann-Sophie Nygren. Birgitta Luoto Ferry Hagi Björn Johansson Joakim Sandström Anna-Maija Alajoki Agneta Höglander. Evert Melander

Ann-Sophie Nygren. Birgitta Luoto Ferry Hagi Björn Johansson Joakim Sandström Anna-Maija Alajoki Agneta Höglander. Evert Melander Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 13.15-14.10 Beslutande Jimmy Gustafsson Ann-Sophie Nygren Jan Widegren (M) Birgitta Luoto Ferry Hagi Björn Johansson (MP) Joakim Sandström

Läs mer

ARBETSORDNING FÖR KOMMUNFULLMÄKTIGE I GRÄSTORPS KOMMUN. Fastställd av kommunfullmäktige , 3 att gälla från och med

ARBETSORDNING FÖR KOMMUNFULLMÄKTIGE I GRÄSTORPS KOMMUN. Fastställd av kommunfullmäktige , 3 att gälla från och med Dnr 48/2013 ARBETSORDNING FÖR KOMMUNFULLMÄKTIGE I GRÄSTORPS KOMMUN Fastställd av kommunfullmäktige, 3 att gälla från och med 2014-10-15. Utöver det som föreskrivs om kommunfullmäktige i lag eller annan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (24) Kommunfullmäktige BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Paragrafer Susanna Shaibu.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (24) Kommunfullmäktige BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Paragrafer Susanna Shaibu. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (24) Plats och tid Eventsalen, Koordinaten 18.00-20.50 Beslutande Mayvor Lundberg (S) Bror Sterner (S) Luiza Kaminska 165-180 (M) Eva Asthage (M) Birger Svensson (S) Margareta

Läs mer